Alkohol og andre rusmidler blandt besætningsmedlemmer på danske passagerskibe

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Alkohol og andre rusmidler blandt besætningsmedlemmer på danske passagerskibe"

Transkript

1 Erhvervsudvalget (2. samling) ERU alm. del - Bilag 185 Offentligt NOTAT 24. juni 2005 Alkohol og andre rusmidler blandt besætningsmedlemmer på danske passagerskibe Søfartsstyrelsens hidtidige kendskab til alkohol og andre rusmidler på passagerskibe Søfartsstyrelsen har ikke før den aktuelle sag været bekendt med, at der er problemer med alkohol og andre rusmidler blandt besætningsmedlemmer om bord på danske passagerskibe, bortset fra enkeltstående tilfælde. Søfartsstyrelsen er via den løbende auditering af passagerskibenes sikkerhedsstyringssystem, det såkaldte ISM-system, bekendt med deres alkohol- og rusmiddelpolitikker og har herigennem fået kendskab til få tilfælde af alkohol- og andet misbrug, som alle har medført øjeblikkelige sanktioner fra rederiet over for de pågældende. Styrelsen har herudover kendskab til et mindre antal konkrete sager om alkohol, hvor der er afsagt domme eller vedtaget indenretlige bøder. Det drejer sig om 14 sager i forbindelse med erhvervssejlads over de seneste 15 år. Styrelsens kendskab har ikke givet mistanke om et mere systematisk eller større forbrug af alkohol eller andre rusmidler på danske passagerskibe. SØFARTSSTYRELSEN Vermundsgade 38 C 2100 København Ø Tlf Fax CVR-nr EAN-nr sfs@dma.dk ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET Søfartsstyrelsen har to gange inden for de seneste år drøftet den generelle problemstilling om alkohol til søs med rederiernes og de søfarendes organisationer, senest i maj 2005 i forbindelse med KAREN DANIELSENs påsejling af Storebæltsbroen. Søfartserhvervets parter tilkendegav her, at de fleste rederier opererede med en nul-promille-politik, og at det relativt lille antal sager viste, at den nuværende lovregulering kombineret med selvreguleringen i erhvervet var tilstrækkelig. Oplysningerne i medierne TV 2 viste i programmet Dags Dato søndag den 19. juni 2005 og igen i Nyhederne den 20. juni 2005 videosekvenser optaget om bord på DFDS passagerskib på ruten København-Oslo og interviews med såvel nuværende som tidligere besætningsmedlemmer på ruten. Det fremgik heraf, at dele af besætningen havde indtaget alkohol i store mængder, og at der også var et forbrug af hash og narkotika blandt besætningsmedlemmer om bord. Sagen har endvidere været selvstændigt behandlet i Ekstra Bladet og har været omtalt i en stor del af de øvrige medier. De norske medier har ligeledes vist stor interesse for sagen.

2 2/5 TV 2 fremlagde i Nyhederne den 21. juni 2005 oplysninger om tilsvarende problemer om bord på DFDS passagerskibe på ruten Esbjerg-Harwich for 2 år siden og på Bornholmstrafikkens passagerskibe. Der blev dog i en senere udsendelse rejst tvivl om påstanden for så vidt angår Bornholmstrafikken. DFDS Søfartsstyrelsen blev den 7. juni 2005, i forbindelse med TV 2 s undersøgelser til programmet Dags Dato, gjort opmærksom på, at 2 journalister havde konstateret, at der var problemer med alkohol på DFDS passagerskibe på ruten København-Oslo. Da Søfartsstyrelsen ikke fik overgivet materialet, bad styrelsen samme dag DFDS om en redegørelse om sagen og eventuel opfølgning herpå, når rederiet havde haft lejlighed til at se de videosekvenser, som journalisten var i besiddelse af. Den 16. juni 2005 bad Søfartsstyrelsen DFDS om en orientering om status for rederiets initiativer på baggrund af sagen. Søfartsstyrelsen modtog DFDS redegørelser i sagen af 17. og 22. juni 2005 og drøftede endvidere sagen med DFDS på et møde den 20. juni Rederiets redegørelser er vedlagt som bilag 1 og 2. Det fremgår af DFDS redegørelse af 17. juni 2005, at der er foretaget ekstraordinære stikprøvekontroller om bord på PEARL OF SCANDINAVIA, CROWN OF SCANDINAVIA, DANA SIRENA og PRINCESS OF SCANDINAVIA i perioden juni Herudover udsendte rederiet den 10. og 14. juni 2005 informationsbreve til de ansatte om rederiets alkohol- og rusmiddelpolitik. Rederiet har endvidere sendt et personligt brev til samtlige passagerskibskaptajner. I DFDS uddybende redegørelse af 22. juni 2005 fremgår det, at det er DFDS vurdering, at redskaberne til at undgå alkoholmisbrug mv. om bord forefindes, men at det mod forventning har vist sig, at håndhævelsen ikke har kunnet forhindre overtrædelse af reglerne i tilstrækkeligt omfang. Af rederiets Drug & Alcohol Policy fremgår, at man har to promillegrænser, nemlig 0,2 ved tjeneste og 0,4 ved tjenestefri om bord. Rederiet oplyser, at man har skærpet/iværksat en række foranstaltninger for at sikre alkoholpolitikkens overholdelse, herunder at rederiet vil foretage runderinger om aftenen og natten, og at der stikprøvevis vil blive anvendt alkoholmetertest. Såfremt der observeres tegn på, at rederiets Drug & Alcohol Policy ikke overholdes, skal der skrides ind forudsigeligt, konsekvent og klart. Søfartsstyrelsen anmodede den 23. juni 2005 DFDS om at besvare en række supplerende spørgsmål. Søfartsstyrelsens brev er vedlagt som bilag 3. Når Søfartsstyrelsen har modtaget svar på disse spørgsmål, vil styrelsen tage stilling til, om der er behov for at foretage yderligere i sagen.

3 3/5 Bornholmstrafikken På baggrund af oplysningerne i TV 2 Nyhederne den 21. juni 2005 anmodede Søfartsstyrelsen den 22. juni 2005 rederiet Bornholmstrafikken om en redegørelse i sagen. Bornholmstrafikken fremsendte den 23. juni 2005 en redegørelse om spiritus på Bornholmstrafikkens passagerskibe. Redegørelsen er vedlagt som bilag 4. Det fremgår af redegørelsen, at de ombordværende besætningsmedlemmer ikke, uanset om de er i tjeneste eller ej, må være i besiddelse af alkohol eller narkotika. Herudover må de ansatte ikke have narkotika i kroppen, eller have en alkoholpromille på mere end 0,5 når de tiltræder tjeneste eller indgår i skibets sikkerhedsbesætning. Det er rederiets opfattelse, at man har en meget restriktiv alkoholpolitik, som efterleves fuldt ud. Det fremgår endvidere, at den maksimale promillegrænse på 0,5 er fastlagt ud fra færdselslovens krav til at køre bil. På det foreliggende grundlag agter Søfartsstyrelsen ikke umiddelbart at foretage sig yderligere, men vil afvente den politimæssige efterforskning. Anmeldelse til politiet Søfartsstyrelsen har endvidere på baggrund af TV 2 s oplysninger om forbruget af alkohol, hash og narkotika om bord på DFDS passagerskibe, rettet henvendelse til Justitsministeriet med henblik på at foranledige en politimæssig efterforskning af, hvorvidt der er grundlag for at rejse tiltale mod konkrete personer for overtrædelse af 29, stk. 3, i lov om sikkerhed til søs, straffelovens 138 eller andre relevante bestemmelser. Søfartsstyrelsen har efterfølgende udvidet anmodningen til også at omfatte påstanden om alkoholforbrug på Bornholmstrafikkens passagerskibe. Syn af danske passagerskibe Der har i forbindelse med pressens behandling af sagen været stillet spørgsmål til styrelsens anvendelse af anmeldte syn på passagerskibe. På den baggrund skal Søfartsstyrelsen oplyse, at der på passagerskibe afholdes såvel anmeldte som uanmeldte syn. Et årligt syn, et såkaldt fornyelsessyn, for at sikre at skibets tekniske og operationelle forhold er i orden, med henblik på at skibet kan opretholde sin tilladelse til fortsat sejlads. Det var et sådant syn Søfartsstyrelsen udførte på DFDS passagerskibet CROWN OF SCANDINAVIA i den forløbne uge. 2 årlige syn i henhold til det såkaldte EU-Pax direktiv 1 med henblik på at sikre, at skibets tekniske og operationelle forhold er i orden. På Oslobådene foretages disse syn i samarbejde med Sve- 1 Rådets direktiv 1999/35/EF om en ordning med obligatoriske syn med henblik på sikker drift af ro-ro-færger og højhastighedsfartøjer som ændret ved Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2002/84/EF.

4 4/5 rige og Norge således, at det tekniske syn udføres i forbindelse med det årlige fornyelsessyn, mens det operative syn udføres ca. 6 måneder senere. Med 2½ års mellemrum en auditering af skibenes sikkerhedsstyringssystem (ISM-koden 2 ). Med 2½ års mellemrum en auditering af skibets sikringssystem (ISPS-koden 3 ). Hertil kommer: En årlig auditering af rederiets landorganisation efter ISM koden, hvor et af hovedelementerne er resultatet og opfølgningen på rederiets interne audits af dets skibe. Ekstraordinære syn i forbindelse med ændringer ved skibets konstruktion. Det er en forudsætning, at disse syn og auditeringer på skibe er anmeldt, hvis de skal gennemføres på effektiv vis, idet skibet skal være forberedt. Dels vil en stor del af de tekniske afprøvninger medføre, at skibet ikke er driftsklar, dels skal der være udtaget besætningsmedlemmer til at forevise den nødvendige dokumentation, gennemføre de krævede kontroller og afprøvninger samt deltage i de nødvendige auditeringer. Som et eksempel på at skibet ikke er driftsklar, mens synet foregår, kan nævnes, at det kræves, at samtlige elektriske systemer i skibet lukkes ned for at sikre sig, at nødgeneratoren kan kobles på skibets normale energiforsyning. Et andet eksempel er, at det er nødvendigt at fjerne biler m.v. samt afdække elektrisk udstyr på vogndækkene, før man kan afprøve sprinklersystemet. Endvidere kan disse syn og auditeringer løbe over flere dage, hvorfor udvalgte dele af synet kan ske under skibets sejlads. Da det samtidigt skal være muligt at opretholde sikkerhedsberedskabet, skal rederiet i god tid forud for synet/auditeringen kunne planlægge, at der er ekstra besætningsmedlemer om bord. I tillæg til de periodiske syn udfører Søfartsstyrelsen i mindre omfang uanmeldte kontrolsyn på danske passagerskibe. Indhold og fokus beror på en konkret vurdering af, hvor sådanne syn bedst vil kunne bidrage til sikkerheden. Initiativer Ud over opfølgning på de konkrete sager vil Søfartsstyrelsen tage følgende initiativer: 2 Den internationale kode for sikker skibsdrift. 3 Den internationale kode om Maritim Sikring.

5 5/5 Øget fokus på alkohol og andre rusmidler Søfartsstyrelsen vil generelt i forbindelse med kommende auditeringer på passagerskibe sætte særlig fokus på sammenhængen mellem rederiernes alkohol- og rusmiddelpolitikker og sikringen af efterlevelsen heraf om bord. Auditeringerne vil som udgangspunkt fortsat blive udført som anmeldte audits. I lyset af de fremkomne oplysninger om forbrug af alkohol og andre rusmidler blandt besætningsmedlemmer på passagerskibe vil styrelsen også gennemføre et antal uanmeldte audits. Disse audits vil blive begrænset til udvalgte områder i skibsdriften, og vil blive gennemført på en sådan måde, at skibets sikkerhedsberedskab fortsat er fuldt funktionsdygtigt. Ved gennemførelse af ny lovgivning om promillegrænser, vil Søfartsstyrelsen ved audits sikre, at der er taget højde for de nye regler i rederiernes ISM-systemer. Med hensyn til andre rusmidler vil Søfartsstyrelsen i samarbejde med politiet og andre sagkyndige undersøge mulighederne for en kontrolindsats. Uanmeldte alkohol-kontroller i samarbejde med politiet Søfartsstyrelsen har anmodet Justitsministeriet om at komme med en beskrivelse af politiets muligheder for bistand i forbindelse med håndhævelsen inden for de gældende regler. Søfartsstyrelsen har endvidere aftalt med Justitsministeriet, at de relevante myndigheder drøfter mulighederne for i højere grad at samarbejde om håndhævelsen af reglerne. Omfang og hyppighed af sådanne kontroller vil ske efter en konkret vurdering. Den forventede ændring af alkoholbestemmelsen i lov om sikkerhed til søs, så der fastsættes en fast promillegrænse, vil endvidere lette håndhævelsesmulighederne. Nordisk samarbejde om styrket håndhævelse Søfartsstyrelsen har taget initiativ til, at spørgsmålet om alkohol på passagerskibe mere generelt tages op på et møde den 1. juli 2005 med søfartsdirektørerne fra Norge, Sverige og Finland. Sigtet med mødet er dels at udveksle erfaringer om de enkelte landes håndtering af problemstillingen, dels at drøfte, hvordan håndhævelsen kan forbedres. Bilagsoversigt: 1. DFDS's redegørelse af 17. juni DFDS's redegørelse af 22. juni Søfartsstyrelsens brev til DFDS af 23. juni 2005 med supplerende spørgsmål. 4. Bornholmstrafikkens redegørelse af 23. juni 2003.

Vedlagt fremsender jeg i 5 eksemplarer min besvarelse af spørgsmål 33 alm. del stillet af Erhvervsudvalget den 2. august 2005.

Vedlagt fremsender jeg i 5 eksemplarer min besvarelse af spørgsmål 33 alm. del stillet af Erhvervsudvalget den 2. august 2005. Erhvervsudvalget (2. samling) ERU alm. del - Svar på Spørgsmål 33 Offentligt Folketingets Erhvervsudvalg ERHVERVSMINISTEREN Sag 200502976 25. august 2005 Vedlagt fremsender jeg i 5 eksemplarer min besvarelse

Læs mere

Passagerrettighedsforordningen

Passagerrettighedsforordningen Rapport om håndhævelsen af Passagerrettighedsforordningen 1. juni 2015 Artikel 26 i Europa-Parlamentets og rådets forordning (EU) nr. 1177/2010 af 24. november 2010 om passagerers rettigheder ved sørejser

Læs mere

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 431 Offentligt

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 431 Offentligt Retsudvalget 2017-18 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 431 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K DK Danmark Dato: 13. april 2018 Kontor: Politikontoret Sagsbeh: Hanna

Læs mere

Socialudvalg. Grundnotatet sendes endvidere til Folketingets Erhvervsudvalg og Folketingets

Socialudvalg. Grundnotatet sendes endvidere til Folketingets Erhvervsudvalg og Folketingets Socialudvalget SOU alm. del - Bilag 168 Offentligt GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG 9. januar 2009 Kommissionens forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om passagerers rettigheder

Læs mere

Bekendtgørelse om anerkendelse af udenlandske beviser til tjeneste i handelsskibe og uddannelse i dansk søfartslovgivning (anerkendelsesbeviser) 1)

Bekendtgørelse om anerkendelse af udenlandske beviser til tjeneste i handelsskibe og uddannelse i dansk søfartslovgivning (anerkendelsesbeviser) 1) BEK nr 783 af 12/06/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 26. marts 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Søfartsstyrelsen, j.nr. 2017011538 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget for Andragender MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget for Andragender MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE EUROPA-PARLAMENTET 2004 Udvalget for Andragender 2009 29.11.2007 MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE Om: Andragende 1087/2002 af Panagiotis Hatzis, græsk statsborger, for den græske forening for elektroniske spil,

Læs mere

Bekendtgørelse om sikkerhed i net- og informationssystemer af betydning for skibes sikkerhed og deres sejlads 1)

Bekendtgørelse om sikkerhed i net- og informationssystemer af betydning for skibes sikkerhed og deres sejlads 1) BEK nr 46 af 15/01/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 7. juli 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Søfartsstyrelsen, j.nr. 2018030032 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Efter en nærmere gennemgang af sagen har Justitsministeriet som nævnt ikke fundet grundlag for at ændre Rigsadvokatens afgørelse af 28. januar 2005.

Efter en nærmere gennemgang af sagen har Justitsministeriet som nævnt ikke fundet grundlag for at ændre Rigsadvokatens afgørelse af 28. januar 2005. Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Mike Axdal Dato: 13. juli 2006 Kontor: Politikontoret Sagsnr.: 2005-2001-0042 Dok.: ALJ40449 Ved e-mail af 1. februar 2005 har De klaget til Justitsministeriet

Læs mere

Navit sp/f. Del A Gennemførelse

Navit sp/f. Del A Gennemførelse Den Internationale Kode for Sikker Drift af Skibe og Forebyggelse af Forurening (International Safety Management-koden (ISM-koden)) Med rettelser gældende pr. 1. juli 2010 Del A Gennemførelse 1. Generelt

Læs mere

Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Svar på Spørgsmål 122 Offentligt. Transport- og Energi samt Forsvarsministerens samråd i.

Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Svar på Spørgsmål 122 Offentligt. Transport- og Energi samt Forsvarsministerens samråd i. Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Svar på Spørgsmål 122 Offentligt Transport- og Energi samt Forsvarsministerens samråd i Trafikudvalget Tirsdag den 26. april 2005 Indledning. Som min kollega

Læs mere

MLC gennemførelse i EU-retten. Søfartsstyrelsen v/specialkonsulent Philippe Bauchy, Maritim Regulering og Besætning

MLC gennemførelse i EU-retten. Søfartsstyrelsen v/specialkonsulent Philippe Bauchy, Maritim Regulering og Besætning MLC seminar 20. juni 2013 Søfartsstyrelsen v/specialkonsulent Philippe Bauchy, Maritim Regulering og Besætning Hvordan bliver MLC gennemført i EUretten? Hvor langt er arbejdet? Hvilke betydninger får EU-reglerne?

Læs mere

Bekendtgørelse af teknisk forskrift om forholdsregler til forebyggelse af sørøveri og væbnede overfald på danske skibe

Bekendtgørelse af teknisk forskrift om forholdsregler til forebyggelse af sørøveri og væbnede overfald på danske skibe Bekendtgørelse af teknisk forskrift om forholdsregler til forebyggelse af sørøveri og væbnede overfald på danske skibe I medfør af 6 og 32, i lov om sikkerhed til søs, jf. lovbekendtgørelse nr. 903 af

Læs mere

Beskæftigelsesministeriets arbejdsretlige notater: alkohol- og narkotikatestning af ansatte

Beskæftigelsesministeriets arbejdsretlige notater: alkohol- og narkotikatestning af ansatte NOTAT 10. september 2009 Beskæftigelsesministeriets arbejdsretlige notater: alkohol- og narkotikatestning af ansatte Ministeriet modtager jævnligt forespørgsler omkring arbejdsgivers adgang til at kræve,

Læs mere

Bekendtgørelse om sikkerhed i net- og informationssystemer af betydning for skibes sikkerhed og deres sejlads 1

Bekendtgørelse om sikkerhed i net- og informationssystemer af betydning for skibes sikkerhed og deres sejlads 1 Bekendtgørelse om sikkerhed i net- og informationssystemer af betydning for skibes sikkerhed og deres sejlads 1 I medfør af 3, stk. 1 nr. 2, 5 og 7, 6, nr. 3, og 32, stk. 9, i lov om sikkerhed til søs

Læs mere

Vejledning for politianmeldelse af medarbejdere, der formodes at have begået et strafbart forhold.

Vejledning for politianmeldelse af medarbejdere, der formodes at have begået et strafbart forhold. Vejledning for politianmeldelse af medarbejdere, der formodes at have begået et strafbart forhold. Denne vejledning er et redskab til ledelsens vurdering af, om der foreligger en handling fra en medarbejder,

Læs mere

Forslag. Lov om sikkerhedsundersøgelse af ulykker til søs 1)

Forslag. Lov om sikkerhedsundersøgelse af ulykker til søs 1) 2010/1 LSV 147 (Gældende) Udskriftsdato: 28. februar 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Søfartsstyrelsen, j.nr. 201000708 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den

Læs mere

Besvarelse af spørgsmål nr. 202 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del bilag 689).

Besvarelse af spørgsmål nr. 202 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del bilag 689). Modtaget via elektronisk post. Der tages forbehold for evt. fejl. Retsudvalget (Alm. del - bilag 705) diverse (Offentligt) Besvarelse af spørgsmål nr. 202 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del bilag 689).

Læs mere

Talepapir til brug for samråd i Folketingets Trafikudvalg 26. april 2005 om Karen Danielsens påsejling af Storebæltsforbindelsen 3.

Talepapir til brug for samråd i Folketingets Trafikudvalg 26. april 2005 om Karen Danielsens påsejling af Storebæltsforbindelsen 3. Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Svar på Spørgsmål 120 Offentligt Talepapir til brug for samråd i Folketingets Trafikudvalg 26. april 2005 om Karen Danielsens påsejling af Storebæltsforbindelsen

Læs mere

Udkast til ny bekendtgørelse om minimumsbeskyttelse af visse personkategorier

Udkast til ny bekendtgørelse om minimumsbeskyttelse af visse personkategorier NOTAT 18. april 2016 Vores reference: Sag nr. 2015013335 Søfartspolitik, Jura og Søfartssociale forhold /Kristina Ravn Udkast til ny bekendtgørelse om minimumsbeskyttelse af visse personkategorier om bord

Læs mere

Bekendtgørelse om Meddelelser fra Søfartsstyrelsen B, teknisk forskrift om skibes bygning og udstyr m.v. asfaf

Bekendtgørelse om Meddelelser fra Søfartsstyrelsen B, teknisk forskrift om skibes bygning og udstyr m.v. asfaf Bekendtgørelse om Meddelelser fra Søfartsstyrelsen B, teknisk forskrift om skibes bygning og udstyr m.v. asfaf Kapitel XIII Kapitel XIII Afsnit A Regel 1 Regel 2 Afsnit B Regel 3 Regel 3-1 Regel 4 Regel

Læs mere

Den 5. juli 1996 traf styrelsen den påklagede afgørelse, der er adresseret til de enkelte medlemmer af selskabets ledelse. Afgørelsen lyder således:

Den 5. juli 1996 traf styrelsen den påklagede afgørelse, der er adresseret til de enkelte medlemmer af selskabets ledelse. Afgørelsen lyder således: Kendelse af 5. maj 1997. 96-126.184. Afgift ved for sen indsendelse af årsregnskab ikke eftergivet.afgift eftergivet for tidligere bestyrelsesmedlem.(suzanne Helsteen, Morten Iversen og Niels Larsen) K

Læs mere

Samråd i REU den 25. maj 2016, kl

Samråd i REU den 25. maj 2016, kl Retsudvalget 2015-16 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 635 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER 19. april 2016 Samråd i REU den 25. maj 2016, kl. 10.00-11.30 Samrådsspørgsmål BJ alm. del stillet den 1.

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 21. december 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 21. december 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 21. december 2016 Sag 233/2016 A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N og O kærer Østre Landsrets kendelse om afslag på beskikkelse af bistandsadvokat (advokat Brian

Læs mere

til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål BB-BD fra Folketingets Retsudvalg den 17. marts 2016

til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål BB-BD fra Folketingets Retsudvalg den 17. marts 2016 Retsudvalget 2015-16 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 408 Offentligt Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 16. marts 2016 Dok.: 1898570 UDKAST TIL TALE til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål

Læs mere

Rapport af 1. juni 2019 om håndhævelsen i kalenderårene 2017 og 2018 af

Rapport af 1. juni 2019 om håndhævelsen i kalenderårene 2017 og 2018 af Rapport af 1. juni 2019 om håndhævelsen i kalenderårene 2017 og 2018 af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 1177/2010 af 24. november 2010 om passagerers rettigheder ved sørejser og rejser

Læs mere

Lovsekretariatet og 2. Udvalgssekretariat

Lovsekretariatet og 2. Udvalgssekretariat Lovsekretariatet og 2. Udvalgssekretariat Den 16. august 2006 Notat om fagudvalgs muligheder for eventuelt at træffe beslutning om nedsættelse af en undersøgelseskommission, herunder i form af en udvalgsberetning

Læs mere

Strafudmåling ( 80) Kilde: Emner: Offentlig Tilgængelig: Dato: Status: Udskrevet:

Strafudmåling ( 80) Kilde: Emner: Offentlig Tilgængelig: Dato: Status: Udskrevet: Strafudmåling ( 80) Kilde: Rigsadvokatmeddelelsen Emner: strafferetlige sanktioner og andre foranstaltninger;de enkelte kriminalitetstyper; Offentlig Tilgængelig: Ja Dato: 19.1.2016 Status: Gældende Udskrevet:

Læs mere

Retsudvalget. REU alm. del - Svar på Spørgsmål 155 Offentligt. Folketinget. Retsudvalget. Christiansborg 1240 København K.

Retsudvalget. REU alm. del - Svar på Spørgsmål 155 Offentligt. Folketinget. Retsudvalget. Christiansborg 1240 København K. Retsudvalget REU alm. del - Svar på Spørgsmål 155 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K. Civil- og Politiafdelingen Dato: 29. maj 2007 Kontor: Politikontoret Sagsnr.: 2007-150-0361

Læs mere

Europaudvalget 2005 KOM (2005) 0590 Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2005 KOM (2005) 0590 Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2005 KOM (2005) 0590 Bilag 2 Offentligt GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG 17. marts 2006 /jlo Kommissionens forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om de grundlæggende

Læs mere

Retsudvalget L 23 endeligt svar på spørgsmål 24 Offentligt

Retsudvalget L 23 endeligt svar på spørgsmål 24 Offentligt Retsudvalget 2015-16 L 23 endeligt svar på spørgsmål 24 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 16. november 2015 Kontor: Sikkerhedskontoret

Læs mere

Sikkerhed, sundhed og miljø i fremtidens kvalitetsskibsfart

Sikkerhed, sundhed og miljø i fremtidens kvalitetsskibsfart Sikkerhed, sundhed og miljø i fremtidens kvalitetsskibsfart Søfartsstyrelsen 2010 Indledning Dansk fiskeri og søfart skal være kendetegnet ved kvalitetsskibsfart. Sikkerhed, sundhed og miljø skal være

Læs mere

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Retsudvalget 2010-11 REU alm. del Bilag 501 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Lovafdelingen Dato: 14. juni 2011 Kontor: Strafferetskontoret Sagsbeh: Louise Hauberg Wilhelmsen

Læs mere

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Retsudvalget 2014-15 (1. samling) REU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 303 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 25. februar 2015

Læs mere

København, den 24. oktober 2011 Sagsnr K E N D E L S E

København, den 24. oktober 2011 Sagsnr K E N D E L S E København, den 24. oktober 2011 Sagsnr. 2009 1321 CSI/JML 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har klager klaget over indklagede, advokat. Sagens tema: Klager har klaget over, at

Læs mere

til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål V fra Folketingets Retsudvalg den 28. januar 2016

til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål V fra Folketingets Retsudvalg den 28. januar 2016 Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 28. januar 2016 UDKAST TIL TALE til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål V fra Folketingets Retsudvalg den 28. januar 2016 Samrådsspørgsmål V: Vil ministeren

Læs mere

Retsudvalget REU alm. del - Svar på Spørgsmål 225 Offentligt. Rigsadvokaten Frederiksholms Kanal København K

Retsudvalget REU alm. del - Svar på Spørgsmål 225 Offentligt. Rigsadvokaten Frederiksholms Kanal København K Retsudvalget REU alm. del - Svar på Spørgsmål 225 Offentligt Rigsadvokaten Frederiksholms Kanal 16 1220 København K Lovafdelingen Dato: Kontor: Strafferetskontoret Sagsbeh: Carsten Madsen Sagsnr.: 2006-730-0435

Læs mere

Personundersøgelser ved Kriminalforsorgen

Personundersøgelser ved Kriminalforsorgen Personundersøgelser ved Kriminalforsorgen Kilde: Rigsadvokatmeddelelsen Emner: personundersøgelse;strafferetlige sanktioner og andre foranstaltninger;samfundstjeneste;unge, straf og andre retsfølger; Offentlig

Læs mere

UNGE OG ALKOHOL ANSVARLIG UDSKÆNKNING

UNGE OG ALKOHOL ANSVARLIG UDSKÆNKNING UNGE OG ALKOHOL ANSVARLIG UDSKÆNKNING Der er et stigende fokus på unge og alkohol, både i medierne, blandt forældre og blandt unge selv. Mange mener, at unge drikker for meget. Blandt forældre til unge

Læs mere

Side 2 Side 3 Side 4 KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Til Socialudvalget Orientering om procedure for håndtering af materiale med fortrolige oplysninger Socialudvalget modtager

Læs mere

Inspektion af Parkvænget den 20. november 2007

Inspektion af Parkvænget den 20. november 2007 6. maj 2011 Inspektion af Parkvænget den 20. november 2007 OPFØLGNING NR. 2 J.nr. 2007-3164-062/CBR 1/6 Den 5. marts 2009 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 20. november 2007 af Parkvænget.

Læs mere

Sammenfattende kan Datatilsynet konkludere

Sammenfattende kan Datatilsynet konkludere Odense Kommune Flakhaven 2 5000 Odense C Att.: John Bonnerup Sendt med Digital Post 11. november 2016 Vedrørende tilsyn med behandling af personoplysninger Datatilsynet Borgergade 28, 5. 1300 København

Læs mere

00580 ø E B 01< ~ /0, POLITI. Kurt Kristian Pedersen Ølsvej Hobro.

00580 ø E B 01< ~ /0, POLITI. Kurt Kristian Pedersen Ølsvej Hobro. NORDJYLLANDS Jyllandsgade 27 Postboks 161 9100 Aalborg POLITI 00580 ø E B 01

Læs mere

Afgørelse af om henvendelse fra Radio24Syv om indsigt i redegørelse, indberetning mv. vedr. varetægtsfængslet medarbejder

Afgørelse af om henvendelse fra Radio24Syv om indsigt i redegørelse, indberetning mv. vedr. varetægtsfængslet medarbejder KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik Radio24Syv Att. Sofie Rye 12-02-2016 Sagsnr. 2016-0028243 Dokumentnr. 2016-0028243-11 Afgørelse af 12-02-2016 om henvendelse fra Radio24Syv om

Læs mere

Bilag B, Arbejdstagerrettigheder

Bilag B, Arbejdstagerrettigheder om Udbudt af HOFOR A/S CVR-nr. 1007 3022 Ørestads Boulevard 35 2300 København S herefter betegnet HOFOR Version 0.1.0 / januar 2016 Indholdsfortegnelse 1 Forpligtelsen... 3 2 Dokumentation for overholdelse

Læs mere

Europaudvalget 2013 KOM (2013) 0173 Bilag 14. Offentligt. Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 48.

Europaudvalget 2013 KOM (2013) 0173 Bilag 14. Offentligt. Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 48. Europaudvalget 2013 KOM (2013) 0173 Bilag 14 Retsudvalget 2015-16 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 48 Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 9. november 2015 Kontor: Sagsbeh:

Læs mere

Lov om ændring af søloven, lov om sikkerhed til søs og sømandsloven 1)

Lov om ændring af søloven, lov om sikkerhed til søs og sømandsloven 1) LOV nr 251 af 30/03/2011 (Gældende) Udskriftsdato: 11. maj 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Søfartsstyrelsen, j.nr. 201006245 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne [klager 1], [klager 2] og [klager 3] klaget over [indklagede], [bynavn].

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne [klager 1], [klager 2] og [klager 3] klaget over [indklagede], [bynavn]. København, den 28. juni 2017 Sagsnr. 2016-2846/JSC/HCH 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne [klager 1], [klager 2] og [klager 3] klaget over [indklagede],

Læs mere

UDKAST FORSLAG. til. 1. Overalt i loven ændres beskyttelse af havet mod forurening til: beskyttelse mod forurening.

UDKAST FORSLAG. til. 1. Overalt i loven ændres beskyttelse af havet mod forurening til: beskyttelse mod forurening. Erhvervsudvalget ERU alm. del - Bilag 125 Offentligt UDKAST FORSLAG til Lov om ændring af lov om sikkerhed til søs og sømandsloven (Fastsættelse af promillegrænser samt forebyggelse af luftforurening fra

Læs mere

Kulturudvalget KUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 178 Offentligt

Kulturudvalget KUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 178 Offentligt Kulturudvalget 2015-16 KUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 178 Offentligt Folketinget Kulturudvalget Christiansborg 1240 København K. Politikontoret Dato: 30. september 2016 Kontor: Politikontoret Sagsbeh:

Læs mere

Europaudvalget 2015 KOM (2015) 0159 Offentligt

Europaudvalget 2015 KOM (2015) 0159 Offentligt Europaudvalget 2015 KOM (2015) 0159 Offentligt EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 16.4.2015 COM(2015) 159 final 2015/0081 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE Paris-aftalememorandummet om havnestatskontrol

Læs mere

24. juni Atea A/S

24. juni Atea A/S Atea A/S info@atea.dk 24. juni 2019 Første revurdering af Ateas selfcleaninginitiativer på baggrund af Atea-sagen Atea A/S (Atea) er ved endelig dom af 27. juni 2018 som selskab idømt en bøde på 10 mio.

Læs mere

UDKAST TIL TALE Til brug for besvarelsen den 19. august 2010, kl , af samrådsspørgsmål BI

UDKAST TIL TALE Til brug for besvarelsen den 19. august 2010, kl , af samrådsspørgsmål BI Retsudvalget 2009-10 REU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 1422 Offentligt Dok.: MOA40883 UDKAST TIL TALE Til brug for besvarelsen den 19. august 2010, kl. 10.00, af samrådsspørgsmål BI Samrådsspørgsmål

Læs mere

Ministeren bedes kommentere henvendelse af 3. april 2004 fra Center for Narkotika Indsats, jf. L 175 bilag 4.

Ministeren bedes kommentere henvendelse af 3. april 2004 fra Center for Narkotika Indsats, jf. L 175 bilag 4. Modtaget via elektronisk post. Der tages forbehold for evt. fejl. Retsudvalget (L 175 - bilag 9) (Offentligt) Besvarelse af spørgsmål nr. 3-11 af 13. og 16. april 2004 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende

Læs mere

Svar: [INDLEDNING] Tak for invitationen til dette samråd og tak for ordet.

Svar: [INDLEDNING] Tak for invitationen til dette samråd og tak for ordet. Erhvervsudvalget 2010-11 ERU alm. del Bilag 248 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER 2. maj 2011 Talepapir til åbent samråd i ERU alm. del den 3. maj 2011 Samrådsspørgsmål AC af 6. april 2011 stillet af Orla

Læs mere

Sikkerhedsarbejde om bord i skibe

Sikkerhedsarbejde om bord i skibe Sikkerhedsarbejde om bord i skibe I denne pjece kan du læse om sikkerhedsarbejde i skibe. Pjecen fortæller om bestemmelserne i kapitel XIA i Meddelelser fra Søfartsstyrelsen A om sikkerhedsarbejde i handelsskibe,

Læs mere

Bekendtgørelse om iværksættelse af fængselsstraf, forvaring og forvandlingsstraf for bøde i fængsel eller arresthus (iværksættelsesbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om iværksættelse af fængselsstraf, forvaring og forvandlingsstraf for bøde i fængsel eller arresthus (iværksættelsesbekendtgørelsen) 3. For dømte, som i anledning af straffesagen har været varetægtsfængslet så længe, at der er mulighed for prøveløsladelse allerede ved ophøret af varetægtsfængslingen, skal der kun træffes afgørelse om

Læs mere

RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1

RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Notat til Statsrevisorerne om Rigsrevisionens adgang til Indenrigsog Sundhedsministeriets udredningsarbejde i 2008-2009 om afregning med de private sygehuse Oktober 2010 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE

Læs mere

til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål B-C fra Folketingets Retsudvalg den 8. november 2018

til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål B-C fra Folketingets Retsudvalg den 8. november 2018 Retsudvalget 2018-19 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 131 Offentligt Dato: Kontor: Strafferetskontoret Sagsbeh: Freia Kirkeskov-Hansen Sagsnr.: 2018-0035-0068 Dok.: 883797 UDKAST TIL TALE til brug

Læs mere

Ad punkt 2.2. Jeg skal herefter meddele følgende:

Ad punkt 2.2. Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 10. april 2001 afgav jeg en opfølgningsrapport (nr. 1) om min inspektion den 21. marts 2000 af detentionen i Roskilde. I rapporten bad jeg Politimesteren i Roskilde og Justitsministeriet

Læs mere

Sikkerhedsarbejde. Afsnit A Sikkerhedsarbejde i handelsskibe og større fiskeskibe. Regel 1 Anvendelse og definitioner. Regel 2 Passagerskibe

Sikkerhedsarbejde. Afsnit A Sikkerhedsarbejde i handelsskibe og større fiskeskibe. Regel 1 Anvendelse og definitioner. Regel 2 Passagerskibe GÆLDENDE Sikkerhedsarbejde Kapitel XI af 1. september 2013 Afsnit A Sikkerhedsarbejde i handelsskibe og større fiskeskibe Regel 1 Anvendelse og definitioner 1 I handelsskibe, hvor den fastsatte besætning,

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) / af

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 29.7.2019 C(2019) 5807 final KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) / af 29.7.2019 om anerkendelse af, at Japans retlige og tilsynsmæssige rammer er ækvivalente

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 30.4.2015 COM(2015) 146 final/2 2015/0071 (NLE) CORRIGENDUM This document corrects document COM(2015) 146 final. Concerns the Danish language version. In the explanatory

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 14. juli 2004 afgav jeg en endelig rapport vedrørende min inspektion den 23. marts 2004 af detentionen på politistationen i Grenå. I rapporten bad jeg om udtalelser mv. om

Læs mere

Politianmeldelse af [udeladt] for overtrædelse af hvidvaskloven

Politianmeldelse af [udeladt] for overtrædelse af hvidvaskloven Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet Kampmannsgade 1 1604 København V 17. september 2015 Ref. [udeladt] J.nr. [udeladt] Politianmeldelse af [udeladt] for overtrædelse af hvidvaskloven

Læs mere

Københavns Kommune, Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen, Center for Driftsunderstøttelse Abel Cathrines Gade 13 1654 København V

Københavns Kommune, Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen, Center for Driftsunderstøttelse Abel Cathrines Gade 13 1654 København V Københavns Kommune, Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen, Center for Driftsunderstøttelse Abel Cathrines Gade 13 1654 København V Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45

Læs mere

Bekendtgørelse om minimumsbeskyttelse af visse kategorier af personer på skibe

Bekendtgørelse om minimumsbeskyttelse af visse kategorier af personer på skibe BEK nr 722 af 08/06/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 26. april 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Søfartsstyrelsen, j.nr. 2015013335 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Personundersøgelser ved kriminalforsorgen, herunder med henblik på samfundstjeneste-3

Personundersøgelser ved kriminalforsorgen, herunder med henblik på samfundstjeneste-3 Personundersøgelser ved kriminalforsorgen, herunder med henblik på samfundstjeneste-3 Kilde: Rigsadvokatmeddelelsen Emner: personundersøgelse;strafferetlige sanktioner og andre foranstaltninger;samfundstjeneste;unge,

Læs mere

Udskriftsdato: 20. marts 2017 (Gældende)

Udskriftsdato: 20. marts 2017 (Gældende) Myndighed: Underskriftsdato: 19. juni 2015 Folketingets Ombudsmand Udskriftsdato: 20. marts 2017 (Gældende) Justitsministeriet var berettiget til at afslå aktindsigt i dokumenter vedrørende Grimhøjmoskeen.

Læs mere

Til brug for sammenligningen har Justitsministeriet indhentet oplysninger fra Rigsadvokaten og de relevante myndigheder i Sverige og Norge.

Til brug for sammenligningen har Justitsministeriet indhentet oplysninger fra Rigsadvokaten og de relevante myndigheder i Sverige og Norge. Retsudvalget 2017-18 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1041 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Danmark Dato: 22. august 2018 Kontor: Strafferetskontoret Sagsbeh: Freia

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 4. april 2016 (J.nr. 2015-7427). Revisor ikke meddelt en

Læs mere

Udkast d. 23. december Udkast til

Udkast d. 23. december Udkast til Udkast d. 23. december 2010 Udkast til Bekendtgørelse om fremgangsmåderne ved indgåelse af offentlige vareindkøbskontrakter, offentlige tjenesteydelseskontrakter og offentlige bygge- og anlægskontrakter

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget L 41 endeligt svar på spørgsmål 71 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget L 41 endeligt svar på spørgsmål 71 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2016-17 L 41 endeligt svar på spørgsmål 71 Offentligt Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg ERHVERVSMINISTEREN 27. marts 2017 Besvarelse af spørgsmål 71 ad

Læs mere

D O M. Afsagt den 28. april 2015 af Østre Landsrets 18. afdeling (landsdommerne Finn Morten Andersen, Ulla Staal og Jakob Groth-Christensen (kst.)).

D O M. Afsagt den 28. april 2015 af Østre Landsrets 18. afdeling (landsdommerne Finn Morten Andersen, Ulla Staal og Jakob Groth-Christensen (kst.)). D O M Afsagt den 28. april 2015 af Østre Landsrets 18. afdeling (landsdommerne Finn Morten Andersen, Ulla Staal og Jakob Groth-Christensen (kst.)). 18. afd. nr. S-2043-14: Anklagemyndigheden mod T (advokat

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om SKATs indsats på transfer pricing-området

Rigsrevisionens notat om beretning om SKATs indsats på transfer pricing-området Rigsrevisionens notat om beretning om SKATs indsats på transfer pricing-området August 2018 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om SKATs indsats på transfer pricing-området (beretning

Læs mere

PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift (2013.0068) 3F Offentlig Gruppe. mod. Moderniseringsstyrelsen. for. Banedanmark

PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift (2013.0068) 3F Offentlig Gruppe. mod. Moderniseringsstyrelsen. for. Banedanmark PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift (2013.0068) 3F Offentlig Gruppe mod Moderniseringsstyrelsen for Banedanmark Tvisten Sagen angår, om det var berettiget, at Banedanmark bortviste jernbanearbejder

Læs mere

Bekendtgørelse om vagtvirksomhed 1)

Bekendtgørelse om vagtvirksomhed 1) BEK nr 1564 af 20/12/2007 (Historisk) Udskriftsdato: 30. januar 2018 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2006-114-0060 Senere ændringer til forskriften BEK nr 302 af 27/03/2014

Læs mere

under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, særlig artikel 91,

under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, særlig artikel 91, 29.4.2014 Den Europæiske Unions Tidende L 127/129 EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 2014/46/EU af 3. april 2014 om ændring af Rådets direktiv 1999/37/EF om registreringsdokumenter for motorkøretøjer

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 26. februar 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 26. februar 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 26. februar 2015 Sag 230/2014 Journalist Niels Northroup og DR (advokat Tyge Trier) kærer Østre Landsrets kendelse om navneforbud i sagen Anklagemyndigheden mod

Læs mere

Erfaringer med tv-overvågning foretaget af boligorganisationer og idrætsanlæg

Erfaringer med tv-overvågning foretaget af boligorganisationer og idrætsanlæg Retsudvalget 2013-14 REU Alm.del Bilag 176 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Lovafdelingen Dato: 18. marts 2014 Kontor: Forvaltningsretskontoret Sagsbeh: Sultana Baig

Læs mere

PASSAGER I BIL MED SPIRITUSPÅVIRKET FØRER - GROV UAGTSOMHED

PASSAGER I BIL MED SPIRITUSPÅVIRKET FØRER - GROV UAGTSOMHED 1. SEPTEMBER 2011 PASSAGER I BIL MED SPIRITUSPÅVIRKET FØRER - GROV UAGTSOMHED En ny dom fastslår, at en person, der som passager kørte med i en bil, hvis chauffør havde en alkoholpromille på 2,16, havde

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om politiets håndtering af våben og ammunition

Rigsrevisionens notat om beretning om politiets håndtering af våben og ammunition Rigsrevisionens notat om beretning om politiets håndtering af våben og ammunition September 2017 NOTAT TIL STATSREVISORERNE, JF. RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr.

Læs mere

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1130 Offentligt

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1130 Offentligt Retsudvalget 2013-14 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1130 Offentligt Spørgsmål nr. 1130 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg: Ministeren bedes kommentere artiklen på TV2 s hjemmeside den 30. maj

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 39 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 39 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 39 Offentligt 9. november 2016 J.nr. 16-1566931 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 39 af 12. oktober 2016 (alm.

Læs mere

D O M. Retten i Sønderborg har den 3. september 2015 afsagt dom i 1. instans (rettens nr. K /2015).

D O M. Retten i Sønderborg har den 3. september 2015 afsagt dom i 1. instans (rettens nr. K /2015). D O M afsagt den 12. februar 2016 af Vestre Landsrets 3. afdeling (dommerne Lisbeth Parbo, Thomas Jønler og Michael Klejs Pedersen (kst.) med domsmænd) i ankesag V.L. S 1750 15 Anklagemyndigheden mod E2

Læs mere

Sejl sikkert og lovligt i Øresund og andre steder med trafiksepareringssystemer

Sejl sikkert og lovligt i Øresund og andre steder med trafiksepareringssystemer Til: Se forsendelsesliste i bilag 2 30. august 2011 Vores reference: Sag 201105974 Arkivkode 30.30.06 Center for Maritim Regulering /cgj Sejl sikkert og lovligt i Øresund og andre steder med trafiksepareringssystemer

Læs mere

DEN EUROPÆISKE UNION

DEN EUROPÆISKE UNION DEN EUROPÆISKE UNION EUROPA-PARLAMENTET RÅDET Bruxelles, den 14. marts 2014 (OR. en) 2012/0184 (COD) 2012/0185 (COD) 2012/0186 (COD) PE-CONS 11/14 TRANS 18 CODEC 113 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE

Læs mere

VEJLEDNING OM SKIBETS SIKRINGSALARMSYSTEM (SHIP SECURITY ALERT SYSTEM SSAS)

VEJLEDNING OM SKIBETS SIKRINGSALARMSYSTEM (SHIP SECURITY ALERT SYSTEM SSAS) VEJLEDNING OM SKIBETS SIKRINGSALARMSYSTEM (SHIP SECURITY ALERT SYSTEM SSAS) Søfartsstyrelsen, 27. november 2007 Alle skibe omfattet af ISPS koden skal udstyres med et sikringsalarmsystem efter nærmere

Læs mere

Afslutningsvis skylder vi en endelig tilbagemelding på en række gamle sager fra 2016, som I beklageligvis ikke er blevet orienteret om tidligere:

Afslutningsvis skylder vi en endelig tilbagemelding på en række gamle sager fra 2016, som I beklageligvis ikke er blevet orienteret om tidligere: Paul Mollerup Formand for Implementeringsrådet pmo@danskeadvokater.dk Beskæftigelsesministeren Ved Stranden 8 1061 København K T +45 72 20 50 01 E bm@bm.dk www.bm.dk CVR 10172748 Kære Paul 11-09-2017 J.nr.

Læs mere

Ombudsmandens undersøgelse af udlændingemyndighederne vejledning om familiesammenføring efter EU-retten mv.

Ombudsmandens undersøgelse af udlændingemyndighederne vejledning om familiesammenføring efter EU-retten mv. Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration Holbergsgade 6 1057 København K Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Page 1 of 15 Fælles europæisk udbudsdokument () Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Færdsel - Befordring, belæsning, vægt, dimensioner mv. (fl 82-86)

Færdsel - Befordring, belæsning, vægt, dimensioner mv. (fl 82-86) Færdsel - Befordring, belæsning, vægt, dimensioner mv. (fl 82-86) Kilde: Rigsadvokatmeddelelsen Emner: færdsel; Offentlig Tilgængelig: Ja Dato: 9.12.2014 Status: Gældende Udskrevet: 9.1.2017 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Retsudvalget 2014-15 L 69 endeligt svar på spørgsmål 11 Offentligt

Retsudvalget 2014-15 L 69 endeligt svar på spørgsmål 11 Offentligt Retsudvalget 2014-15 L 69 endeligt svar på spørgsmål 11 Offentligt LOVSEKRETARIATET NOTAT OM DET SÅKALDTE IDENTITSKRAV I GRUNDLOVENS 41, STK. 2, I FORHOLD TIL ET AF MINISTEREN STILLET ÆNDRINGSFORSLAG TIL

Læs mere

Beskæftigelsesministeriets (BM) og Arbejdsmarkedsstyrelsens (AMS) tilsyn med AFs

Beskæftigelsesministeriets (BM) og Arbejdsmarkedsstyrelsens (AMS) tilsyn med AFs Arbejdsformidlingens (AF) administration af løntilskudsordningen BESKÆFTIGELSESMINISTERIET Beskæftigelsesministeriets (BM) og Arbejdsmarkedsstyrelsens (AMS) tilsyn med AFs Orienteringen af Folketinget

Læs mere

Justitsministeriet. Hos hvilken minister ligger ansvaret placeret for, at der. så det sikres, at alle relevante elementer bliver

Justitsministeriet. Hos hvilken minister ligger ansvaret placeret for, at der. så det sikres, at alle relevante elementer bliver Retsudvalget (2. samling) REU alm. del - Svar på Spørgsmål 191 Offentligt 06-07-05 Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Dato: 21. juni 2005 Dok.: CMA40057 Politikontoret Udkast til tale Til ministeren

Læs mere

Retsudvalget 2014-15 (2. samling) REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 192 Offentligt

Retsudvalget 2014-15 (2. samling) REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 192 Offentligt Retsudvalget 2014-15 (2. samling) REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 192 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Retsforbehold Dato: 8. oktober 2015 Kontor: Retsforbehold

Læs mere

10/01/2012 ESMA/2011/188

10/01/2012 ESMA/2011/188 Retningslinjer og henstillinger Samarbejde, herunder delegation, mellem ESMA, de kompetente myndigheder og de kompetente sektormyndigheder i henhold til forordning (EU) nr. 513/2011 om kreditvurderingsbureauer

Læs mere

Samråd i SAU den 28. april 2016 Spørgsmål Å-Ø stillet efter ønske fra Jesper Petersen (S) og Peter Hummelgaard Thomsen (S).

Samråd i SAU den 28. april 2016 Spørgsmål Å-Ø stillet efter ønske fra Jesper Petersen (S) og Peter Hummelgaard Thomsen (S). Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 427 Offentligt [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] 21. april 2016 Samråd i SAU den 28. april 2016 Spørgsmål Å-Ø stillet efter ønske fra Jesper Petersen

Læs mere

Bekendtgørelse om iværksættelse af fængselsstraf, forvaring og forvandlingsstraf for bøde i fængsel eller arresthus (iværksættelsesbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om iværksættelse af fængselsstraf, forvaring og forvandlingsstraf for bøde i fængsel eller arresthus (iværksættelsesbekendtgørelsen) BEK nr 755 af 24/06/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 24. maj 2017 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., Direktoratet for Kriminalforsorgen, j.nr. JUR 13-122-0005 Senere ændringer til

Læs mere

Faneblad 7 (Niels Helveg Petersen)

Faneblad 7 (Niels Helveg Petersen) S 6118 - Offentligt UDENRIGSMINISTERIET Besvarelse af spørgsmål nr. S. 6118 af 13. september 2007 til udenrigsministeren stillet af Søren Espersen (DF). Spørgsmål nr. S 6118. Vil udenrigsministeren bekræfte,

Læs mere

side 1 Åbent referat for Sundhedsudvalgets møde den 06.09.2007 kl. 16:00 Mødelokale 2 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Sundhedsudvalgets møde den 06.09.2007 kl. 16:00 Mødelokale 2 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Sundhedsudvalgets møde den 06.09.2007 kl. 16:00 Mødelokale 2 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 34. Initiativer på kostområdet... 3 35. Indsatsområdet alkohol... 3 36.

Læs mere