Referat Grønt Råd , kl , Esbjerg Rådhus

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat Grønt Råd , kl , Esbjerg Rådhus"

Transkript

1 Referat Grønt Råd , kl , Esbjerg Rådhus Deltagere Kurt Bjerrum, Byrådet, formand Hans Kjær, Esbjerg Kommune Jan Steinbring Jensen, Naturstyrelsen Henrik Hansen, Friluftsrådet Leif Wagner Jørgensen, Danmarks Naturfredningsforening Jens Haahr Møller, Danmarks Jægerforbund Karen Jeppesen, Fanø Kommune Steen Frydenlund Jensen, Sydvestjyske Museer Sarah Nørris, Byrådet Karen Kjær, Sydvestjysk Landboforening Morten Andersson, Esbjerg Kommune Peter Bagge, Esbjerg Kommune Christina Føns, Esbjerg Kommune Fraværende: Henrik Kikkenborg, Esbjerg Kommune Bent Rasmussen, Naturstyrelsen Bent Johansen, Esbjerg Erhvervsudvikling, Vattenfall Ole Hansen, Dansk Ornitologisk Forening Lars Hammer-Bek, Sydvestjysk Sportsfiskerforening Bent Jepsen, Familielandbruget Jens Haahr Møller, Danmarks Jægerforbund Referent: Nina Skov, Esbjerg Kommune Præsentation af dagsorden v/kurt Bjerrum. Kurt modtager gerne punkter til næste møde. 1. Fovrfeld-kilen Overordnet vision: Et rekreativt bynært naturområde med synergi mellem rekreation, klimatilpasning og naturgenopretning. Rekreative bynære naturområder: et samlet stinet, faciliteter i landskabet, rekreativ anvendelse af regnvand. Klimtilpasning: klimaændringer betyder mere vand, og derfor er der brug for at ådalen kan rumme mere vand og fungere som buffer. Man ønsker at arbejde mod en god økologisk tilstand i Fovrfeld Bæk, aflede noget af overfladevandet ved separatkloakering, og derved forbedre badevandskvaliteten ved Sædding Strand. Planen er forventet godkendt lige om lidt, og derefter skal den i offentlig høring frem til 31. august. Høringssvar indarbejdes, planen sendes igennem udvalg og byråd igen, og godkendes derefter endeligt i november mio. kr. er afsat til projektering i 2018/ mio. kr. til anlæg er ansøgt til budget Der opfordres til at læse planen, når den kommer i høring. 2. Fokus på parker drøftelse Politisk indsatsområde: Parkmiljøer.

2 Det grønne er danskernes foretrukne motionsrum. Park dækker over beplantninger, grønne områder, bynær natur, adgang til det åbne land, sammenhængende stisystemer, naturen. Ikke kun de friserede parker. Udarbejdelse af vision, som skal indeholde: - Styrkelse de bynære rekreative områder. - Tematisering: fra de rolige til de aktive områder. Der skal være stier rettet mod både mountainbikere og folk med rollator. - Klimatilpasninger og rekreative områder. Billederne i den vedlagte præsentation viser fint, hvor mange forskellige tilbud og muligheder vi allerede har. Hvad skal der til, for at vi får flere ud i de grønne områder? Hvad er vigtigst, hvad er kritisk? Videnskaben siger, at der skal være noget at gå efter og nogle at følges med. Der drøftes i grupper. Opsamling: - Det er vigtigt at få involveret børnene. - Tilgængeligheden skal være nem, fx så man kan komme med busser dertil. Dog stadig gerne bynært. - Gerne afmærkede ruter, som kobles med læring fx over mobiltelefonen. - Der skal gerne være noget for alle aldersgrupper, og gerne samlet i nærheden af hinanden, så hele familien kan komme på tur. - Vigtigt med en synliggørelse af, hvem der har fortrinsret, uden at udelukke nogen. Her er for alle, men vi tager særligt hensyn til XXX - Henrik Hansen: Markedsføring af allerede eksisterende tilbud. Fx lave konkurrencer for de skoler, som bruger orienteringsløbsposterne. Her kan man med fordel også lære at bruge et kort. - Leif Jørgensen: man kan hente inspiration ved Kongeåstien, til de mere vilde områder. Der er god viden at hente når man går ruten. - Henrik Hansen: der kommer et stort stisystem nede ved tøndermarsken, som også er bygget op om både kultur og natur. Her kan man måske hente inspiration. - Sarah Nørris: vi skal være bedre til at markedsføre det vi allerede har. - Karen Jepsen: involver Vadehavet og hele kommunen. - Leif Jørgensen: måske kunne man lave nogle stilleområder. Der er allerede lagt nogle ud i kommuneplanen, men de fungerer ikke optimalt. - Kurt Bjerrum: motion er et vigtigt tema at få integreret. Der opfordres til, at hvis man har nogle temaer, som man brænder for, så meldes de ind til Vej & Park/Ulla Bækman. 3. Planstrategi for den kommende kommuneplan Arbejdet med en ny kommuneplanstrategi er sat i gang, sideløbende med at der skal laves en opdateret vision for kommunen. Strategien bliver kombineret med helhedsplanen for kommunen, og bliver todelt; et projektkatalog og en baggrundsrapport. Som noget nyt kommer der konkrete projekter med i strategien.

3 Står på søjler af de forskellige sektorer; fx social og sundhed, erhvervsområdet osv. Temaer i Kommuneplanstrategien: - Storbyregion Esbjerg+Byer og Borgere: Hvad forestiller vi os i alle kommunens byer, fra de største til de mindste hvilken udvikling har vi, og hvad regner vi med og ønsker at få? Herunder også bosætning, hvor vi gerne vil inddrage borgerne og deres ønsker. - Uddannelsesbyen: plads til de studerende, både campus og boliger. Hvordan understøtter vi uddannelserne med kommuneplanen? Det er det største hængeparti i Strategi 2020, så der skal laves en beskrivelse af, hvordan man vil komme i mål med det. - Erhvervsområder til fremtidens behov: Esbjerg Kommune er interessant på energisiden, og det giver også et spin off til de virksomheder, som servicerer energivirksomhederne. Der skal gerne skabes synergi til uddannelserne. Naturrådet kommer med deres anbefaling til landbrugsplanlægning i løbet af et par måneder, og der vil på den baggrund blive lavet en revision af Grønt Danmarkskort. - Rekreation og natur: hvordan udvikler vi naturen, så den bliver bevaret samtidig med at samfundsudviklingen går stærkt. Landbrugsplanlægning og natur, hvordan spiller det bedst sammen. Fokus på tilgængelighed og sammenhæng i de grønne områder. Synliggørelse af nationalpark, fx porten til verdensarven. Klimatilpasning i det åbne land, så man ikke længere primært fokuserer på byerne. Leif Jørgensen spørger om det drejer sig om 2018 eller næste fase. Peter Bagge svarer at vi taler næste fase, dvs. den kommende kommuneplan fra Leif Jørgensen mener at det lyder lovende, og mere progressivt end den nuværende kommuneplan. Karen Kjær spørger til tidslinjen. Peter Bagge svarer at næste forår skal strategien i 8 ugers høring. Derefter opsamling af høringssvar. Godkendes af Byrådet i slutningen af Leif Jørgensen spørger om der bliver lagt nogle bindinger ind ift. Nationalpark Vadehavet? Er det kun rent formelt, at kommunen inddrager nationalparken? Peter Bagge svarer at det er ikke tanken, at der skal lægges bindinger. Men nationalparken skal tænkes ind, så den bliver mere synlig. Leif Jørgensen opfordrer til at der arbejdes på at bevare og fremme naturværdierne, ikke kun synliggøre dem, samtidig med at man bruger nationalparken mere profileringsmæssigt. Hans Kjær understreger at strategien netop lægger op til, at man skal bruge nationalparken progressivt. 4. Esbjerg Havn

4 Illustrationen viser det projekt som handler om udvidelsen. To områder på ca. en halv mio. kvadratmeter hver. Esbjerg Havn kan se, at de kommer til at mangle kajplads, hvilket er baggrunden for hele projektet. Esbjerg Kommune er myndighed sammen med Trafik-, Bygge og Boligstyrelsen. Projektet har været i idéhøring. Der er kommet ca. 29 høringssvar ind. De bliver forelagt på Plan og Miljøudvalgsmøde. Der er kommet mange gode input til, hvad man skal kigge på i den fremadrettede planlægning. 5. Status på Kongeåen Der bliver lavet både en rapport og en sammenfatning. Offentliggøres ultimo juni. Derefter skal det i høring. Leif Jørgensen spørger hvad målet med rapporten er. Christina Føns fortæller at man ønsker at se på alle tænkelige løsninger, og få dem beskrevet, så det er muligt efterfølgende at træffe den bedste politiske beslutning. Hans Kjær supplerer med at alle løsningsmuligheder bliver beskrevet, herunder effekt, økonomi. Leif Jørgensen spørger hvor økonomien ligger. Hans Kjær fortæller at det indgår i rapporten, hvad økonomien og lovgivningen er i hver løsning, og det afgør også ofte, hvad økonomien er. Målet er, at der ligger et gennemarbejdet materiale, som politikerne kan træffe beslutning ud fra. Kurt Bjerrum fortæller at der også pågår drøftelse med Vejen og Kolding kommuner om løsninger. Hans Kjær siger at løsningen kan være at man kan holde vandet tilbage eller lave nogle søer, som samler vandet op. Formændene for de tre kommuner mødes, og ser om man kan finde en fælles løsning. Leif Jørgensen spørger om man har været for dårlige til at sikre et tværkommunalt samarbejde? Hans Kjær tror ikke det er tilfældet, men hvis problemet er i én kommune og løsningen i en anden, så kan det være svært at få taget hul på. Karen Kjær supplerer med, at som loven er skrevet nu, er der ikke nogle kommuner som er forpligtet til at hjælpe Esbjerg. Men det ser ud til at blive ændret med den nye lovgivning. 6. Ny trilateral deklaration for Vadehavet Der er et gammelt samarbejde mellem Danmark, Tyskland og Holland, hvor der nu er lavet en deklaration for samarbejdet. Holland har haft formandskabet, og næste gang er det Tyskland. I Danmark har vi Vadehavsbekendtgørelsen, og en Vadehavsplan som det forvaltningsgrundlag, der er med til at implementere det trilaterale samarbejde i Danmark. Samarbejdet betyder ikke, at der skal igangsættes en masse nyt arbejde og ny lovgivning. Mange af forpligtelserne har vi allerede gennem enten EU eller egen national lovgivning. Man vil gerne have en lokal forankring, fx frivillige organisationer, NGO er, skoler osv. I vedlagte præsentation kan man læse uddybninger af følgende emner under det trilaterale samarbejde: Wadden Sea World Heritage. Nature conservation and integrated ecosystem management. Sustainable development. Cooperation.

5 Leif Jørgensen spørger om det skal forstås sådan at Esbjerg Kommune ikke har noget nyt ansvar. Christina Føns svarer at vi har ikke noget budgetansvar, det er statens ansvar. Der hvor vi får nogle opgaver, vil det nok særligt være om turisme, hvor vi håber på et EU-projekt, hvor kommunerne deltager og hvor der skal arbejdes med udmøntningen af turismestrategien. I og med at det er tre lande der er involveret, så er der ikke lagt nogle klare krav om, hvordan man skal løse tingene, men i stedet opfordringer til at holde fokus på bestemte emner. Leif Jørgensen gør opmærksom på, at der kommer meget lysforurening, som kan forstyrre trækfugle. Christina Føns svarer, at det har typisk været ude på øerne man har arbejdet med lysforurening. Leif Jørgensen spørger om Esbjerg Kommune opfatter bassin 5 og 6 som miljøvenlig havn Christina Føns fortæller at Esbjerg Havn er en del af et trilateralt netværk for havne, som understøtter det trilaterale samarbejde om Vadehavet. 7. Eventuelt Karen Jepsen: Fanø har Grønt Rådsmøde næste uge. De har været i gang med at arbejde med en code of conduct på tre forskellige sprog. Ønsket er at lære folk, hvordan man gebærder sig i naturen, fx ang. løsgående hunde. Derudover er den naturplejeplan for Fanø, som Esbjerg Kommune har udarbejdet netop kommet. Man er langt bagefter grundet meget regn i løbet af vinteren, men det er godt, at der er kommet en plan. Man har netop forbudt heliumballoner på Fanø, de forurener meget. Afbud skal fremover sendes til: mifre@esbjergkommune.dk

Kristine Kaas Krogh spurgte til, om de ændrede tilskudsregler for bl.a. naturlig hydrologi ville få betydning for de igangværende projekter.

Kristine Kaas Krogh spurgte til, om de ændrede tilskudsregler for bl.a. naturlig hydrologi ville få betydning for de igangværende projekter. Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 24. juni 2016 Sagsbehandler Henrik KIkkenborg Telefon direkte 76 16 51 35 E-mail Henki@esbjergkommune.dk Sagsid 14/414 Referat fra møde i Grønt Råd 15. juni 2016 Deltagere:

Læs mere

Leeuwarden Deklarationen

Leeuwarden Deklarationen Leeuwarden Deklarationen Rådgivende Udvalg for Vadehavet 12. Januar 2018. Heidi Nielsen Det Trilaterale Vadehavssamarbejde, den politiske overbygning 1978: Samarbejdet påbegyndes 1982: Københavnsdeklarationen

Læs mere

2. Det Trilaterale Vadehavssamarbejde herunder status for udpegning som Verdens Naturarv ved Bent Rasmussen

2. Det Trilaterale Vadehavssamarbejde herunder status for udpegning som Verdens Naturarv ved Bent Rasmussen Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 14. marts 2014 Sagsbehandler Mette Kirkebjerg Due Telefon direkte 76 16 51 30 Sags id 14/414 Referat fra møde i Grønt Råd den 5. marts 2014 Deltagere: Bent Rasmussen, Naturstyrelsen

Læs mere

Teknik & Miljø Natur & Vandmiljø. Referat fra møde i Grønt Råd 29. oktober 2014

Teknik & Miljø Natur & Vandmiljø. Referat fra møde i Grønt Råd 29. oktober 2014 Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato Sagsbehandler Telefon direkte Sags id 30. oktober 2014 Mette Kirkebjerg Due 76 16 51 30 14/414 Referat fra møde i Grønt Råd 29. oktober 2014 Deltagere: Bent Jepsen, Familielandbruget

Læs mere

Til medlemmer af Grønt Råd i Vejen Kommune. Referat fra 22. møde i Grønt Råd den 28. april 2014

Til medlemmer af Grønt Råd i Vejen Kommune. Referat fra 22. møde i Grønt Råd den 28. april 2014 TEKNIK & MILJØ Natur & Park Dato: 20-05-2014 Sagsnr.: 13/49615 Til medlemmer af Grønt Råd i Vejen Kommune Kontaktperson: Per Hasager Johansen Dir. Tlf.: 79 96 62 58 E-mail: pj@vejenkom.dk Referat fra 22.

Læs mere

NATIONALPARK VADEHAVET PROJEKTKONSULENT JOHN FRIKKE

NATIONALPARK VADEHAVET PROJEKTKONSULENT JOHN FRIKKE NATIONALPARK VADEHAVET PROJEKTKONSULENT JOHN FRIKKE Indhold Vadehavet / Nationalpark Vadehavet? Historien Loven Geografien Organisationen Økonomien Nationalparkplanen, vision og målsætninger Aktiviteterne

Læs mere

Naturkvalitetsudvalget

Naturkvalitetsudvalget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 13-12-2018-13-12-2018 13.12.2018 kl. 18:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Hella Hardø Tiedemann (A) - Deltog Stine Rahbek Pedersen

Læs mere

Kommuneplaner og Grønt Danmarkskort. Kredsbestyrelsesseminar Fåborg marts 2019

Kommuneplaner og Grønt Danmarkskort. Kredsbestyrelsesseminar Fåborg marts 2019 Kommuneplaner og Grønt Danmarkskort Kredsbestyrelsesseminar Fåborg 29.-30. marts 2019 Hvad er en kommuneplan? Beskriver den overordnede plan for og tankerne bag alle arealer i en kommune Sikrer koordinering

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 35 TORSDAG DEN 8. OKTOBER 2009, KL. 14.30 Erhvervs- og Fritidsudvalget 8. oktober 2009 Side: 2 PÅ BOGENSE RÅDHUS, BORGMESTERKONTORETS

Læs mere

Revidering af Grønt Danmarkskort DEBATOPLÆG

Revidering af Grønt Danmarkskort DEBATOPLÆG Revidering af Grønt Danmarkskort DEBATOPLÆG December 2018 Fjordskrænterne langs Limfjordskysten indgår i Grønt Danmarkskort som særlige naturområder Baggrund for Projektet Thisted Kommune har som en del

Læs mere

Referat fra møde i Grønt Råd

Referat fra møde i Grønt Råd Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato Sagsbehandler Telefon direkte Sagsid 7. oktober 2013 Mikkel Dalsgård Frederiksen 76 16 51 46 2012-24213 Referat fra møde i Grønt Råd Mødedato: 2. oktober 2013 Deltagere:

Læs mere

STRATEGI FOR VADEHAVET SOM VERDENSARV

STRATEGI FOR VADEHAVET SOM VERDENSARV STRATEGI FOR VADEHAVET SOM VERDENSARV 2016-2020 21 April 2017 BAGGRUND Med optagelsen af den danske del af Vadehavet på UNESCOs verdensarvsliste i 2014 og etableringen af Nationalpark Vadehavet i 2010

Læs mere

Referat fra møde mellem Det Grønne Råd og Teknik- og Miljøudvalget Onsdag den 27. juni 2018 Haastrup Forsamlingshus

Referat fra møde mellem Det Grønne Råd og Teknik- og Miljøudvalget Onsdag den 27. juni 2018 Haastrup Forsamlingshus Referat fra møde mellem Det Grønne Råd og Teknik- og Miljøudvalget Onsdag den 27. juni 2018 Haastrup Forsamlingshus Referat 27.06.2018 Sag: 04.01.00-A08-1-07 Stine Bundgaard Hansen (sthan) Bosætning og

Læs mere

FANØ. Forslag til tillæg til Kommuneplanstrategi 2017

FANØ. Forslag til tillæg til Kommuneplanstrategi 2017 FANØ Forslag til tillæg til Kommuneplanstrategi 2017 INDHOLD Fra strategi til kommuneplan 2 Beskrivelse af Grønt Danmarkskort 3 Byrådets målsætning 4 2 Fra strategi til kommuneplan Fanø Byråd har vedtaget

Læs mere

Naturråd 14. Anbefalinger & udpegninger til Grønt Danmarkskort. Tårnby Rådhus, den 13. juni 2018

Naturråd 14. Anbefalinger & udpegninger til Grønt Danmarkskort. Tårnby Rådhus, den 13. juni 2018 Naturråd 14 Anbefalinger & udpegninger til Grønt Danmarkskort Tårnby Rådhus, den 13. juni 2018 Naturråd 14 har nu afsluttet sit arbejde i henhold til kommissoriet for naturråd, jf. bekendtgørelse om etablering

Læs mere

Naturråd 14. Anbefalinger & udpegninger til Grønt Danmarkskort. Tårnby Rådhus, den 13. juni 2018

Naturråd 14. Anbefalinger & udpegninger til Grønt Danmarkskort. Tårnby Rådhus, den 13. juni 2018 Naturråd 14 Anbefalinger & udpegninger til Grønt Danmarkskort Tårnby Rådhus, den 13. juni 2018 Naturråd 14 har nu afsluttet sit arbejde i henhold til kommissoriet for naturråd, jf. bekendtgørelse om etablering

Læs mere

NP Vadehavet. Betydning for turisme-og erhvervsudvikling

NP Vadehavet. Betydning for turisme-og erhvervsudvikling NP Vadehavet Betydning for turisme-og erhvervsudvikling Nationalpark som begreb Kendt fra hele verden Yellowstone -verdens første nationalpark i 1872 Grønlands nationalpark fra 1974 -verdens største med

Læs mere

Fremtidens Landskaber

Fremtidens Landskaber Fremtidens Landskaber Kommuneplanlægning Jammerbugt Kommune Det åbne land i kommuneplanen Tirsdag d. 31. maj SEGES, Aarhus N Udgangspunktet for udvikling af metoden Metoden er baseret på en landskabskarakterkortlægning

Læs mere

Den Grønne Ring blev anlagt i 1970 erne, efter et oplæg fra 1949 tegnet af arkitekt Steen Eiler Rasmussen. Stationsby

Den Grønne Ring blev anlagt i 1970 erne, efter et oplæg fra 1949 tegnet af arkitekt Steen Eiler Rasmussen. Stationsby org jerting Strategi for Den Grønne Ring Den Grønne Ring er et unikt grønt byrum, vekslende mellem velplejede parkområder med masser af aktiviteter og stille naturområder, hvor man kan nyde roen og naturens

Læs mere

Nyt Naturråd skal udpege Grønt Danmarkskort Se de nuværende udpegninger og hvordan de skal administreres

Nyt Naturråd skal udpege Grønt Danmarkskort Se de nuværende udpegninger og hvordan de skal administreres Nyt Naturråd skal udpege Grønt Danmarkskort Se de nuværende udpegninger og hvordan de skal administreres - Hvor skal landbruget være i fremtiden? Hvad laver Naturrådet? Naturrådet skal komme med anbefalinger

Læs mere

Planstrategi 2015 Den 4. november 2015, Langeskov

Planstrategi 2015 Den 4. november 2015, Langeskov Fællesskab i Kerteminde Kommune Velkommen til Dialogmøde Planstrategi 2015 Den 4. november 2015, Langeskov Aftens program 18.30-19.30 Kommunernes planlægning, ved Jesper Hempler, Formand for Teknik- og

Læs mere

MØDEREFERAT. Aalekjær (Friluftsrådet) og Ralf Kristensen (Friluftsrådet, suppleant)

MØDEREFERAT. Aalekjær (Friluftsrådet) og Ralf Kristensen (Friluftsrådet, suppleant) SOLRØD KOMMUNE Teknik og Miljø MØDEREFERAT Emne: Referat Grønt Råds Møde den 17. maj 2018 Mødedato: 17. maj 2018 Kl.: 16:30 Mødedeltagere: Egon Petersen (F), Dorte Linder (A, suppleant), Birgitte Rasmussen

Læs mere

Natur- og landbrugskommissionens anbefalinger hvad er deres skæbne? Mette Marcker Christiansen, Naturstyrelsen

Natur- og landbrugskommissionens anbefalinger hvad er deres skæbne? Mette Marcker Christiansen, Naturstyrelsen Natur- og landbrugskommissionens anbefalinger hvad er deres skæbne? Mette Marcker Christiansen, Naturstyrelsen 2012-11-01 Naturplan Danmark SIDE 1 Natur- og landbrugskommissionen Rapport april 2013 44

Læs mere

Albertslund Kommune har sendt ovennævnte planforslag i offentlig høring i perioden 22. maj juli 2018.

Albertslund Kommune har sendt ovennævnte planforslag i offentlig høring i perioden 22. maj juli 2018. 12. juli 2018 /renhan Sag 2018-6916 Forslag til Albertslund Kommuneplan 2018. Notat med statens bemærkninger Albertslund Kommune har sendt ovennævnte planforslag i offentlig høring i perioden 22. maj 2018

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Teknisk Udvalg. Dagsorden. Dato: Tirsdag den 6. november Mødetidspunkt: 18:00

Teknisk Udvalg. Dagsorden. Dato: Tirsdag den 6. november Mødetidspunkt: 18:00 Dagsorden Dato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 18:00 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B105 Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), John A. Bilenberg (C), Kemal Bektas (A), Lars Prier (O), Laurids Christensen

Læs mere

side 1 Åben dagsorden for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åben dagsorden for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åben dagsorden for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 29.10.2007 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Fraværende: Afbud: Indholdsfortegnelse: 51. Sager og skrivelser til

Læs mere

Bemærkninger til Forslag til Nationalparkplan for Nationalpark Vadehavet

Bemærkninger til Forslag til Nationalparkplan for Nationalpark Vadehavet Bemærkninger til Forslag til Nationalparkplan 2019 2025 for Nationalpark Vadehavet Bestyrelsen for Nationalpark Vadehavet har med det fremsendte debatoplæg skabt et godt redskab for styring af nationalparken

Læs mere

Kommuneplan 2009 - Introduktion

Kommuneplan 2009 - Introduktion Kommuneplan 2009 - Introduktion Disposition: Forudsætninger for kommuneplanen Trekantområdets planstrategi og hovedstruktur Koldings egen strategi og hovedstruktur Områdeplanlægning Udviklingsperspektiver

Læs mere

Velkommen til borgermøde om Planstrategi 2015

Velkommen til borgermøde om Planstrategi 2015 Velkommen til borgermøde om 27. oktober 2015 Formål Først og fremmest sige tak for jeres bidrag Fortælle om Byrådets Fremhæve det væsentlige i strategien Mulighed for høringssvar Opfølgning på Planstrategi

Læs mere

Nationalpark Skjoldungernes Land - betydning og perspektiver. Friluftslivet i Danmark mål, midler og værdier

Nationalpark Skjoldungernes Land - betydning og perspektiver. Friluftslivet i Danmark mål, midler og værdier Nationalpark Skjoldungernes Land - betydning og perspektiver Friluftslivet i Danmark 2018 - mål, midler og værdier Nationalparkchef Anders Bülow 8. maj 2018 Nationalparker i verden Områder med enestående

Læs mere

Greve Kommune Teknik & Miljø. Natur- & Miljørådet

Greve Kommune Teknik & Miljø. Natur- & Miljørådet Greve Kommune Teknik & Miljø Natur- & Miljørådet Referat af møde den 4. februar 2013 Medlemmer: Formand, Byrådsmedlem Brian Hemmingsen Danmarks Naturfredningsforening, Carsten Oddershede Danmarks Sportfiskerforbund,

Læs mere

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 22. oktober Meldahls Rådhus Byrådssalen. Mødetidspunkt: Kl.

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 22. oktober Meldahls Rådhus Byrådssalen. Mødetidspunkt: Kl. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 22. oktober 2018 Mødested: Meldahls Rådhus Byrådssalen Mødetidspunkt: Kl. 18:15-19:30 Medlemmer: Formand:

Læs mere

Natur skaber synergi! V./ Jesper Gersholm Formand for Teknisk Udvalg, Næstved Kommune

Natur skaber synergi! V./ Jesper Gersholm Formand for Teknisk Udvalg, Næstved Kommune Natur skaber synergi! V./ Jesper Gersholm Formand for Teknisk Udvalg, Næstved Kommune Disposition Kommunernes nye rolle Skovrejsning - synergi med sundhed Friluftsguiden - et nyt redskab! Spørgsmål Kommunernes

Læs mere

KOMMUNEPLAN STRATEGI 2018-30

KOMMUNEPLAN STRATEGI 2018-30 KOMMUNEPLAN STRATEGI 2018-30 DEBATHÆFTE Foto: Torben Meyer / Esbjerg Byhistoriske Arkiv November 2015 Forord Esbjerg Kommune er Danmarks Energimetropol og tredje vækstcenter. Vision 2020 og Vækststrategi

Læs mere

1. Udpegning af diger (v. Vejen Kommune, Per Johansen og Sydvestjyske Museer, Steen frydenlund)

1. Udpegning af diger (v. Vejen Kommune, Per Johansen og Sydvestjyske Museer, Steen frydenlund) TEKNIK & MILJØ Natur & Park Dato: 22-12-2017 Sagsnr.: 17/16 Til medlemmer af Grønt Råd i Vejen Kommune Kontaktperson: Per Hasager Johansen Dir. Tlf.: 79 96 62 58 E-mail: pj@vejenkom.dk Referat fra 33.

Læs mere

RUDERSDAL PLANSTRATEGI Dialogmøde 8. november 2018 De smukke omgivelser & Vand som et aktiv

RUDERSDAL PLANSTRATEGI Dialogmøde 8. november 2018 De smukke omgivelser & Vand som et aktiv RUDERSDAL PLANSTRATEGI 2019 Dialogmøde 8. november 2018 De smukke omgivelser & Vand som et aktiv PROGRAM FOR DIALOGMØDET Velkomst og introduktion 19.00 Oplæg om De smukke omgivelser og Vand som et aktiv

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Borgermøde Byudviklingsplan for Gistrup. 23. maj kl. 18:30 Gistrup Hal 1

Borgermøde Byudviklingsplan for Gistrup. 23. maj kl. 18:30 Gistrup Hal 1 Borgermøde Byudviklingsplan for Gistrup 23. maj kl. 18:30 Gistrup Hal 1 Baggrund Med afsæt i Vision 2025 er formålet med byudviklingsplanen for Gistrup at få defineret identitet, struktur og sammenhængskraft

Læs mere

Referat fra mødet i Miljø- og Teknikudvalget. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Miljø- og Teknikudvalget. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Miljø- og Teknikudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 15. maj 2017 Mødested: Mødelokale 620 Mødetidspunkt: Kl. 17:00-18:00 Medlemmer: Fraværende: Formand:

Læs mere

Et eksempel på planlægning for naturen mm.

Et eksempel på planlægning for naturen mm. Natur og Miljø 2013 Session 1: Borgeren og naturen Et eksempel på planlægning for naturen mm. Jørgen Jørgensen Chef for Natur og Vand, Viborg Kommune Grønne Sammenhænge Natur- og Parkpolitik for Viborg

Læs mere

Høringsmøde på Rømø om Nationalpark Vadehavet

Høringsmøde på Rømø om Nationalpark Vadehavet Høringsmøde på Rømø om Et bud på udviklingsperspektiver ved v/ borgmester Laurids Rudebeck 10. august 2010 1. Udviklingsperspektivet er grundlaget for vores positive indstilling til 2. Nogle konkrete bud

Læs mere

FREMTIDENS CYKELTRAFIK I FREDERIKSSUNDFINGEREN

FREMTIDENS CYKELTRAFIK I FREDERIKSSUNDFINGEREN FREMTIDENS CYKELTRAFIK I FREDERIKSSUNDFINGEREN 1 2 Dette hæfte er udarbejdet af: Den Fælleskommunale Projektgruppe vedr. Fremtidens Cykeltrafik i Frederikssundfingeren FOTO OG LAYOUT: NIRAS Konsulenterne

Læs mere

1. maj Referat af 3. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern og Viborg Kommuner

1. maj Referat af 3. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern og Viborg Kommuner 1. maj 2018 Referat af 3. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern og Viborg Kommuner Sted: Herning Kommune Dato: 17. april 2018 Varighed: kl. 12.00-14.30 Referent: Ikast-Brande Kommune

Læs mere

Natur- og Friluftspolitik VISION

Natur- og Friluftspolitik VISION Natur- og Friluftspolitik VISION I samskabelse skal borgere og kommune arbejde for flere muligheder for frilufts liv samtidigt med at kommunens naturkvalitet forbedres. Natur- og friluftspolitik Når mennesker

Læs mere

Det lokale naturråd for Gribskov, Helsingør, Hillerød, Fredensborg, Frederikssund og Halsnæs Kommuner. Naturrådsmøde 1.

Det lokale naturråd for Gribskov, Helsingør, Hillerød, Fredensborg, Frederikssund og Halsnæs Kommuner. Naturrådsmøde 1. Det lokale naturråd for Gribskov, Helsingør, Hillerød, Fredensborg, Frederikssund og Halsnæs Kommuner Naturrådsmøde 1. februar 2018 Dagsorden 17.00 Velkomst v. Lis Vedel 17.05 Kort præsentation af alle

Læs mere

Lokalrådsmøde. Dagsorden: Dagsorden Referat. Dato 26/ Kl.: Sted: Nørremarkshallens Cafeteria

Lokalrådsmøde. Dagsorden: Dagsorden Referat. Dato 26/ Kl.: Sted: Nørremarkshallens Cafeteria Dagsorden Referat x Lokalrådsmøde Dato 26/6 2019 Kl.: 19.30 Sted: Nørremarkshallens Cafeteria Deltagere: Fraværende Afbud Birger Kristoffersen Henrik Stjernholm - Birgit Pedersen Inger Nørregaard Andersen

Læs mere

Referat fra 6. Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet Torsdag den 6. december 2012

Referat fra 6. Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet Torsdag den 6. december 2012 Dok.nr. 1026662-12 Sagsnr. 11/12126 Referat fra 6. Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet Torsdag den 6. december 2012 Sted: Oksbøl Vandrehjem, Præstegaardsvej 21, 6840 Oksbøl Tid: 6. december 2012

Læs mere

IGANGSATTE BYUDVIKLINGSPROJEKTER

IGANGSATTE BYUDVIKLINGSPROJEKTER IGANGSATTE BYUDVIKLINGSPROJEKTER Assens Kommune en del af den fynske udvikling - StrategiFYN 2014-2017 - Ny strategifyn 2018-2021 på vej Vision 2018 Vi vil have flere til at bo i vores kommune, fordi Vision

Læs mere

GRØNT DANMARKSKORT ORIENTERING AF DET GRØNNE RÅD. Merete Hvid Dalnæs Odense Kommune

GRØNT DANMARKSKORT ORIENTERING AF DET GRØNNE RÅD. Merete Hvid Dalnæs Odense Kommune GRØNT DANMARKSKORT ORIENTERING AF DET GRØNNE RÅD Merete Hvid Dalnæs Odense Kommune INDHOLD Hvor i processen er vi nu? Kommuneplan 2020 (arbejdstitel) Hvad siger staten om Grønt Danmarkskort Odense Kommunes

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 24 november 2008 kl Mødelokale 2

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 24 november 2008 kl Mødelokale 2 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 24 november 2008 kl. 9.30 Mødelokale 2 Dagsorden: Siden sidst....1 Grønt Partnerskab Oasen...2 Friluftsliv i Jammerbugt Kommune...3 Jammerbugt kommunes skiltning

Læs mere

Politik for Nærdemokrati

Politik for Nærdemokrati Politik for Nærdemokrati oktober 2010 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.2 Formål... 3 2 Rammer for nærdemokratiet... 4 2.1 Definition af lokalområder... 4 2.2 Lokal repræsentation...

Læs mere

Janne Severinsen, Landsbyerne i Aalborg Kommune Michael Damm, MEF Martin Nissen Nørgaard, Naturstyrelsen Kim Pedersen, Sportsfiskerne

Janne Severinsen, Landsbyerne i Aalborg Kommune Michael Damm, MEF Martin Nissen Nørgaard, Naturstyrelsen Kim Pedersen, Sportsfiskerne Møde Det Grønne Råd Dato 16. november 2017 Sted Mødelokale 157 Park & Natur By- og Landskabsforvaltningen Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby Init.: KLA Deltagere Hans Henrik Henriksen, By- og Landskabsudvalget

Læs mere

NATUR- OG LANDSKABSTEMA KP17

NATUR- OG LANDSKABSTEMA KP17 NATUR- OG LANDSKABSTEMA KP17 STRATEGISK FOKUS OG LOVGIVNING FOKUS PÅ: Naturen og Landskabet som ressource Sammenhæng mellem by og land OBLIGATORISKE AFSNIT, SOM ER NYE I KP17: Grønt Danmarkskort OBLIGATORISKE

Læs mere

Andre projekter - Oplevelsesstien, også en del af projektet - Helhedsplan for søerne

Andre projekter - Oplevelsesstien, også en del af projektet - Helhedsplan for søerne Hvor er vi? Andre projekter - Oplevelsesstien, også en del af projektet - Helhedsplan for søerne Baggrund, -sanering af kloakker Ringsted midtbyes kloakker er udtjent Midtbyen er fælleskloakeret Regn-

Læs mere

TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE. Referat fra andet møde i Grønt Råd den 22. august 2007

TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE. Referat fra andet møde i Grønt Råd den 22. august 2007 TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE NATUR & MILJØ Dato: 10.10.07 Sagsnr.: 07/1886 Kontaktperson: Jens Peder Matthiesen Dir. tlf.: 79966250 Referat fra andet møde i Grønt Råd den 22. august 2007

Læs mere

Greve Kommune Teknik & Miljø. Natur- & Miljørådet

Greve Kommune Teknik & Miljø. Natur- & Miljørådet Greve Kommune Teknik & Miljø Natur- & Miljørådet Referat af møde den 4. februar 2014 Medlemmer: Formand, Byrådsmedlem Henrik Stuckert Danmarks Naturfredningsforening, Carsten Oddershede Grøn Guide Greve,

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Kommunale friluftsstrategier og planlægning for friluftsliv

Kommunale friluftsstrategier og planlægning for friluftsliv Kommunale friluftsstrategier og planlægning for friluftsliv Disposition Friluftsliv i nuværende kommuneplaner Friluftsstrategier - hvad er det og hvordan arbejder kommunerne med dem? Hvorfor lave en friluftsstrategi?

Læs mere

Naturpolitik Handleplan

Naturpolitik Handleplan Naturpolitik Handleplan 2018-2021 Naturpolitik Handleplan 2018-2021 Udgivet af Nyborg Kommune 2018 WEB: Find og download handleplanen som pdf på Fotos: Nyborg Kommune Udgivelsestidspunkt August 2018 2

Læs mere

Uddybende projektbeskrivelse. Ridestier på Sydfyn og Øerne

Uddybende projektbeskrivelse. Ridestier på Sydfyn og Øerne Uddybende projektbeskrivelse Ridestier på Sydfyn og Øerne Indledningsvis præsenteres partnerskabet Naturturisme I/S, og den udvikling som partnerskabet har besluttet at igangsætte på Sydfyn og Øerne. Dette

Læs mere

Der var afbud fra Jesper Blom Hansen, Kurt Rasmussen samt Anne Grethe Kramme, Stine Pagel, Mette Hardam

Der var afbud fra Jesper Blom Hansen, Kurt Rasmussen samt Anne Grethe Kramme, Stine Pagel, Mette Hardam Referat Mødedato Mandag den 11/2, 2019 kl 16.30 til 18.00 Emne Sted Deltagere Referat Grønt Råd Knivholtvej 15, 9900 Frederikshavn Allan Olsen, FUF. Nyt medlem Bent Conradsen, Knivholt Bilaug Betty Steglich,

Læs mere

Jkf Faaborg-Midtfyn kommune.

Jkf Faaborg-Midtfyn kommune. Referat JKF møde d. 29. august 2012. Sted: Flemmings Fiskehytte Horne Strandvej. Tilstede: Ejgil Jensen (EJ), Peter Reitz (PR), Jerrik Andersen (JA), Jesper Langfeldt (JL), Flemming Sørensen (FS) og Jens

Læs mere

Diasshows er vedhæftet referatet. Referatet omfatter derfor primært kommentarer og emner, som ikke fremgår af dias fremlagt under mødet.

Diasshows er vedhæftet referatet. Referatet omfatter derfor primært kommentarer og emner, som ikke fremgår af dias fremlagt under mødet. Notat Teknik- og Miljøafdelingen Natur og Miljø Rådhuset, Torvet 1 5800 Nyborg Betjen dig selv på www.nyborg.dk Sagsansvarlig: Søren Okkels Uhrskov Tlf. 6333 6878 E-mail: sou@nyborg.dk Sagsnr. 450-2013-16783

Læs mere

Fynsk Naturråds anbefalinger til Grønt Danmarkskort. Møde i Det Grønne Råd, Ærø den 25. september 2018 v/ Dorit Fruergaard

Fynsk Naturråds anbefalinger til Grønt Danmarkskort. Møde i Det Grønne Råd, Ærø den 25. september 2018 v/ Dorit Fruergaard Fynsk Naturråds anbefalinger til Grønt Danmarkskort Møde i Det Grønne Råd, Ærø den 25. september 2018 v/ Dorit Fruergaard Grønt Danmarkskort Opgaven 1. Kommunalbestyrelserne skal oprette lokale naturråd,

Læs mere

REFERAT OPSTARTSMØDE I DET NATIONALE BENCHMARKNETVÆRK. 17. JANUAR 2012 Odense Centralbibliotek

REFERAT OPSTARTSMØDE I DET NATIONALE BENCHMARKNETVÆRK. 17. JANUAR 2012 Odense Centralbibliotek REFERAT OPSTARTSMØDE I DET NATIONALE BENCHMARKNETVÆRK 17. JANUAR 2012 Odense Centralbibliotek TILSTEDE: Elisabeth Kaper Buch, Herning Bibliotekerne Lone Westphall, Herning Bibliotekerne (Konsulent) Henrik

Læs mere

Naturråd Lolland Falster. 8. marts 2018

Naturråd Lolland Falster. 8. marts 2018 Naturråd Lolland Falster 8. marts 2018 Dagsorden Velkomst Godkendelse af dagsorden Bemærkninger til referat fra første møde Forslag til korttemaer på webgisen Præsentation af temaerne: Eksisterende og

Læs mere

Kommuneplan 2017. Projektnavn Kommuneplan 2017. Bjarne Lanng og Trine G. Thomasen. Baggrund

Kommuneplan 2017. Projektnavn Kommuneplan 2017. Bjarne Lanng og Trine G. Thomasen. Baggrund Kommuneplan 2017 Projektnavn Kommuneplan 2017 Projektejer Peer M. Rexen Direktørområde Ole Slot Projektleder Bjarne Lanng og Trine G. Thomasen Baggrund - Formål Baggrund Vejen Kommune skal jf. Planloven

Læs mere

Finn Hahn bemærkede at forløbet af stien gennem Vejen Mose ikke er korrekt refereret. Ingen bemærkninger til dagsordenen.

Finn Hahn bemærkede at forløbet af stien gennem Vejen Mose ikke er korrekt refereret. Ingen bemærkninger til dagsordenen. TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE NATUR & MILJØ Dato: 09.05.2008 Sagsnr.: 08/3935 Kontaktperson: Referat fra fjerde møde i Grønt Råd. Følgende deltog i mødet: Niels Landor (formand), Udvalget

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Referat Ø-udvalget's møde Mandag den Kl. 12:45 Drejø

Referat Ø-udvalget's møde Mandag den Kl. 12:45 Drejø Referat Ø-udvalget's møde Mandag den 20-06-2011 Kl. 12:45 Drejø Deltagere: Arne Ebsen, Mette Kristensen, Lars Milling, Preben Sørensen Afbud: Birgitte Svendsen Indholdsfortegnelse Sag Tekst Sidenr. 1.

Læs mere

Kredsrepræsentantskabsmøde Nyt fra Friluftsrådets bestyrelse

Kredsrepræsentantskabsmøde Nyt fra Friluftsrådets bestyrelse Kredsrepræsentantskabsmøde 2019 - Nyt fra Friluftsrådets bestyrelse Hvad er på programmet? Friluftsrådets arbejde med adgang i 2019 Grønt Danmarkskort i kommuneplanerne Lidt om nogle af erfaringerne fra

Læs mere

Grønt Råd. Referat af 27. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune. onsdag den 25. februar 2015 kl. 16.15-18.00

Grønt Råd. Referat af 27. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune. onsdag den 25. februar 2015 kl. 16.15-18.00 Grønt Råd Referat af 27. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk onsdag den 25. februar 2015 kl. 16.15-18.00 Tilstede: Martin

Læs mere

Notat over bemærkninger til Naturrådets anbefalinger til kommunens arbejde med Grønt Danmarkskort

Notat over bemærkninger til Naturrådets anbefalinger til kommunens arbejde med Grønt Danmarkskort Notatark Sagsnr. 01.02.15-P16-1-18 Sagsbehandler Lene Kofoed 8.11.2018 Notat over bemærkninger til Naturrådets anbefalinger til kommunens arbejde med Grønt Danmarkskort Notat over bemærkninger fra Naturråd

Læs mere

Åbent referat. til. Udvalget for Plan og Teknik

Åbent referat. til. Udvalget for Plan og Teknik Åbent referat til Udvalget for Plan og Teknik Mødedato: Tirsdag den 3. januar 2017 Mødetidspunkt: 13:00-16:00 Mødested: Deltagere: Fraværende: Referent: Mødelokale 3, Bytoften Preben Friis-Hauge, Connie

Læs mere

Møde i Nationalparkbestyrelsen den 29. januar 2014 Mødested: Blue Water, Trafikhavnskaj 9, 6701 Esbjerg

Møde i Nationalparkbestyrelsen den 29. januar 2014 Mødested: Blue Water, Trafikhavnskaj 9, 6701 Esbjerg Endelig dagsorden Udsendt 22. januar 2014 Møde i Nationalparkbestyrelsen den 29. januar 2014 Mødested: Blue Water, Trafikhavnskaj 9, 6701 Esbjerg Mødet finder sted fra kl. 15.00 til senest 19.30 Der vil

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 18:30 Sted: Byrådssalen i Møde slut: Fraværende: 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 1 Godkendelse af dagsorden 3 2 Præsentation af 17, stk. 4 - udvalget 4 3 Rammesætning

Læs mere

Grønt Råd Beslutningsreferat

Grønt Råd Beslutningsreferat Grønt Råd Beslutningsreferat af møde den 5. marts 2015 kl. 16.00 i Udvalgsværelse Medlemmer Ebbe Vitt ( ) formand Charlotte Scheel ( ) Morten Bødker ( ) Jens Bjerregaard Christensen ( ) Jakob Lausen (

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Referat Miljø- og Naturudvalget's møde Tirsdag den Kl. 15:00 Udvalgsværelse 2

Referat Miljø- og Naturudvalget's møde Tirsdag den Kl. 15:00 Udvalgsværelse 2 Referat Miljø- og Naturudvalget's møde Tirsdag den 16-01-2018 Kl. 15:00 Udvalgsværelse 2 Deltagere: Bruno Hansen, Henrik Nielsen, Søren Kongegaard, Pia Dam, Birger Jensen, Jens Munk, Stina Sølvberg Thomsen

Læs mere

Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune, 2018

Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune, 2018 Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune. 2010. Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune, 2018 (vedtaget af Byrådet i Hjørring xx.xx.2018) 1. Formål og arbejdsområde

Læs mere

Natur- & Miljørådet. Referat af møde 21. maj Greve Kommune. Den 1. juni 2012/ARP

Natur- & Miljørådet. Referat af møde 21. maj Greve Kommune. Den 1. juni 2012/ARP Natur- & Miljørådet Greve Kommune Den 1. juni 2012/ARP Referat af møde 21. maj 2012 Mødet blev holdt i bådklubben, klubhus Hejren nr. 21, Hundige Havn kl. 16-18 Deltagere: Formand, Byrådsmedlem Brian Hemmingsen

Læs mere

Erhvervsplanlægning i Holbæk Kommune. Planchef Kristian Nabe-Nielsen

Erhvervsplanlægning i Holbæk Kommune. Planchef Kristian Nabe-Nielsen Erhvervsplanlægning i Holbæk Kommune Planchef Kristian Nabe-Nielsen Kommuneplan 2013 Hvor er vi? 17. april: Byrådets holder temamøde 15. maj: Byrådet behandler forslag til Kommuneplan 2013 10 ugers offentlig

Læs mere

7. februar 2018 Referat af 1. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern

7. februar 2018 Referat af 1. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern 7. februar 2018 Referat af 1. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern og Viborg Kommuner Sted: Harrild Hede Naturcenter Dato: 30. januar 2018 Varighed: 18:30 20.30 Referent: Ikast-Brande

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Grønt Råd Planstrategi 2015 26. november 2015 Navn / stilling / oplæg Bæredygtighed Planstrategi hvad er grundlaget og rammerne Forholdet til Visionen Temaer i Planstrategi 2015 Erhverv Uddannelse Trafik

Læs mere

1. Godkendelse af referat fra sidste møde Godkendelse af dagsorden Rammeaftalen Budget 2016/

1. Godkendelse af referat fra sidste møde Godkendelse af dagsorden Rammeaftalen Budget 2016/ Referat Handicaprådet Tid Torsdag den 25. august 2016 - kl. 15:30 Sted Mødelokale 2 Bemærkning Afbud fra Erik Klindt Andersen. Afbud fra Kirsten Grove i stedet deltog Ingemann Jensen. Afbud fra Rie Nielsen.

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Forord 7 Indledning 8 Hovedstruktur 11 Vision 12 Overordnet struktur 13 Udvikling 21 Landskab 26 Bæredygtighed 28 Forudsætninger 32 Forhold til anden planlægning

Læs mere

DAGSORDEN REFERAT AF NATURRÅDSMØDE DEN 13. JUNI 2018 TIL STEDE VED MØDET: TÅRNBY KOMMUNE FRAVÆRENDE:

DAGSORDEN REFERAT AF NATURRÅDSMØDE DEN 13. JUNI 2018 TIL STEDE VED MØDET: TÅRNBY KOMMUNE FRAVÆRENDE: DAGSORDEN REFERAT AF NATURRÅDSMØDE DEN 13. JUNI 2018 TIL STEDE VED MØDET: Anita Garbers (Friluftsrådet) Jens Glytner (Nordsjællands Landboforening) Jørgen Martinus Hansen (Grøn Hverdag) Jørgen Munch (Agenda

Læs mere

Gennemgang af ideer og forslag Kommuneplan Sagsbehandler: jkro Dato: November Nr. Administrationen vurderer,

Gennemgang af ideer og forslag Kommuneplan Sagsbehandler: jkro Dato: November Nr. Administrationen vurderer, 12-11-2018 Sagsnr 010200-P15-59-18 Gennemgang af ideer og forslag Sagsbehandler: jkro Dato: November 2018 1 Vejdirektoratet (VD) VD oplyser følgende vedr statsvejene: 1 Der er offentlig høring på en forlængelse

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Referat fra Grønt Råd

TÅRNBY KOMMUNE. Referat fra Grønt Råd TÅRNBY KOMMUNE Referat fra Grønt Råd Dato: 23.01.2012 Tidspunkt: 15.00-17.05 Sted: C2 Deltagere: Lars Brandstrup Nielsen, Arne S. Hansen, Betina Grimm, Viviane Mortensen, Bertel Riber, Kim Jørgensen, Jørgen

Læs mere

Dagsorden. Mødedato Tirsdag den 11/12, 2018 kl til Dagsorden til møde i Grønt Råd. Knivholtvej 15, 9900 Frederikshavn

Dagsorden. Mødedato Tirsdag den 11/12, 2018 kl til Dagsorden til møde i Grønt Råd. Knivholtvej 15, 9900 Frederikshavn Dagsorden Mødedato Tirsdag den 11/12, 2018 kl 16.30 til 18.00 Emne Sted Deltagere Dagsorden til møde i Grønt Råd Knivholtvej 15, 9900 Frederikshavn Allan Olsen, FUF. Nyt medlem Bent Conradsen, Knivholt

Læs mere

Natur- & Miljørådet. Referat. Greve Kommune. Torsdag den kl i mødelokale 4+5

Natur- & Miljørådet. Referat. Greve Kommune. Torsdag den kl i mødelokale 4+5 Natur- & Miljørådet Torsdag den 20.05.10 kl. 16.00 i mødelokale 4+5 Medlemmer: Formand, Byrådsmedlem Brian Hemmingsen Danmarks Naturfredningsforening, Jan Kiding Grøn Guide Greve, Tina Frederiksen Sjællandske

Læs mere

Tillægsreferat. Økonomiudvalget (ØK) Udvalgsmøde ØK Onsdag den 3. oktober 2018 Kl. 12:30 Lokale Kongsgårde, Ebeltoft. Medlemmer.

Tillægsreferat. Økonomiudvalget (ØK) Udvalgsmøde ØK Onsdag den 3. oktober 2018 Kl. 12:30 Lokale Kongsgårde, Ebeltoft. Medlemmer. Tillægsreferat Økonomiudvalget (ØK) Udvalgsmøde ØK Onsdag den 3. oktober 2018 Kl. 12:30 Lokale Kongsgårde, Ebeltoft Medlemmer Ole Bollesen (A) Claus Wistoft (V) Kirstine Bille (F) Michael Stegger Jensen

Læs mere

Kommunalbestyrelsen BESLUTNINGSPROTOKOL

Kommunalbestyrelsen BESLUTNINGSPROTOKOL Kommunalbestyrelsen BESLUTNINGSPROTOKOL Sted: Mødelokale 4, rådhuset Dato: Tirsdag den 13. juni 2017 Start kl.: 17:00 Slut kl.: 21:10 Medlemmer: Fraværende: Jan Petersen (A) Allan Gjersbøl Jørgensen (A)

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 16-12-2016 Mødetid: 10:00 til 13:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Henrik Christian Sørensen Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt

Læs mere

Indstilling. Grønne/rekreative områder i byen Tre pilotprojekter for perioden Resume. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Grønne/rekreative områder i byen Tre pilotprojekter for perioden Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 16. juni 2010 Grønne/rekreative områder i byen Tre pilotprojekter for perioden 2011-2012 Natur og Miljø Teknik og Miljø Århus Kommune 1.

Læs mere