Vejdirektoratet ITS-afdelingen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vejdirektoratet ITS-afdelingen"

Transkript

1 Vejdirektoratet ITS-afdelingen TL-anlæg M40 Fynske Motorvej Overordnet systembeskrivelse 4600rap012, Rev. 0,

2 Vejdirektoratet ITS-afdelingen TL-anlæg M40 Fynske Motorvej Overordnet systembeskrivelse 4600rap012, Rev. 0, Udført: MWE Kontrolleret:

3 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund Formål og funktion Udstyr Galger og master Variable tavler Detektorer og detektorudstyr Spoledetektorer Radardetektorer Dataopsamling Kameraer Vejskabe El-forsyning Kommunikationsnetværk Alarmindgangsmoduler Styresystem og brugerflade Driftsmål BILAG: Bilag A: Oversigtstegning Bilag B: Kommunikationsnetværk

4 1. Baggrund Side 1 1. Baggrund I trafikaftalen fra 2003 indgik en udbygning af Fynske Motorvej mellem Odense Vest og Middelfart fra 4 til 6 spor. Motorvejsudvidelsen er bestemt ved Lov om udbygning af Fynske Motorvej mellem Odense Vest og Middelfart, som blev vedtaget i maj Den første etape af udbygningen udgøres af strækningen mellem Nørre Aaby og Middelfart. Forud for anlægsarbejderne etableres et midlertidigt trafikledelsessystem for regulering og overvågning trafikken under anlægsarbejderne. Vejdirektoratet har med ÅF Hansen & Henneberg som rådgiver etableret et sådant trafikledelsessystem. Indledningsvis udfærdigedes et foreløbigt dispositionsforslag ved ÅFHH dok. 4600rap005, rev. D af Dispositionsforslaget var grundlag for en workshop der blev afholdt 17. marts Referat fra workshoppen ligger i form af ÅFHH dok. 4600ref001, rev. C af 18. marts Med baggrund i workshoppens resultater og øvrige beslutninger udfærdiges et færdigt dispositionsforslag ved ÅFHH dok. 4600rap005, rev. 0 af Samtidig udfærdiges et egentligt projektforslag ved ÅFHH dok. 4600rap007, rev. 1 af , som var projekteringsgrundlaget for det trafikledelsessystem, det var blevet besluttet at etablere. ITS-systemet blev etableret gennem en række udbud og indkøb, som beskrevet i ÅFHH dok. 4600not009, rev. 0 af Hovedentreprisen Installationsentreprise blev indgået med firmaet Bravida Danmark A/S den 9. juli Dele af trafikledelsessystemet, herunder strømforsyning og kommunikation langs strækningen, bibeholdes efter anlægsarbejdernes færdiggørelse. Installationsentreprisen udgjorde således dels etablering og nedtagning af det midlertidige trafikledelsessystem og dels etablering af anlægget, som skulle forblive på strækningen efter færdiggørelsen af motorvejsudvidelsen.

5 1. Baggrund Side 2 Installationsentreprisen af det midlertidige trafikledelsessystem blev afleveret 20. marts I perioden hvor udbygningsarbejderne af motorvejen pågik, blev trafikledelsessystemet udvidet med vindvarsling for den Nye Lillebæltsbro. Efter motorvejsudvidelsens færdiggørelse blev det permanente anlæg på strækningen, herunder vindvarslingsanlægget, afleveret den 2. december Bravida Danmark A/S havde driften af anlægget frem til den 31. december 2014, hvorefter driften blev overdraget til driftsentreprenøren for det permanente anlæg, som er Kemp & Lauritzen. Driftsoverdragelse mellem Bravida Danmark A/S og Kemp & Lauritzen blev afholdt den 13. januar Endvidere er der sket en intern overdragelse i afdelingen TRA- TLO-TLA hos Vejdirektoratet grundet overgangen fra midlertidig til permanent drift. Der følger ikke driftsfinansiering med til trafikledelsesanlægget, men til vindvarslingsanlægget medfølger en driftssum på kroner pr. år. Beløbet er fastsat på vanlig vis med udgangspunkt i systemets anlægsværdi.

6 2. Formål og funktion Side 3 2. Formål og funktion Formålet med trafikledelsessystemet (TL-anlægget) og vindvarslingssystemet på M40 er at tilvejebringe: 1. Indsamling af trafikinformation 2. Hastighedsregulering ved Den Nye Lillebæltsbro 3. Formidling af trafikinformation ved Den Nye Lillebæltsbro TL-anlæggets udstrækning er afgrænset af M40 mod vest ved km M40 mod øst ved km M60 mod nord ved km Dette giver en udstrækning på M40 på ca. 47,5 km. Med TL-systemet etableres følgende funktioner: Automatisk vindvarsling Kameraovervågning Trafikdetektering Manuel hændelsesinformation på informationstavler Manuel hastighedsregulering ved den Nye Lillebæltsbro

7 3. Udstyr Side 4 3. Udstyr 3.1 Galger og master Anlægget indeholder: 2 galgemaster 18 master 13 standere Galgemaster er nyetableret. Galgemasterne er etableret med drejeled, så de kan drejes 0-80 grader for servicering af tavlerne fra nødspor. Masterne med PTZ kameraer er kipbare master, som muliggør servicering uden brug af lift. Alle master er nyetablerede. Alle standere for variable tavler er ligeledes nyetablerede. 3.2 Variable tavler Alle variable tavler er fuldgrafiske LED-tavler leveret af Robert Bosch. Der findes to typer tavler i anlægget: Hastighedstavler er 900x900 mm tavler m rød/hvid indhold. Advarselstavler er 900x900 mm tavler m rød/hvid indhold. Infotavlerne indeholder 2 linjer á 320x6100 mm tavler m gul indhold.

8 3. Udstyr Side 5 Hver tavle tilsluttes 230 Vac forsyning samt TL-netværket Ethernet TCP/IP. Al styring og overvågning af tavlerne sker via TL-netværket. Netværksforbindelse er fremført til tavlerne enten via CAT6 kabler eller via fiber. 3.3 Detektorer og detektorudstyr Trafikdetektering foretages primært via detektorspoler nedfræset i kørebanerne. Herudover er der to detektorsnit med sideskydende radardetektorer Spoledetektorer Alle spoledetektorer er udlagt som dobbeltspoler, så hastighed og længde kan måles. Spoleledningerne ledes til nærmeste vejskab hvor de er tilsluttet detektorkort af typen FEIG VEK S4. Vejskabets detektorkort er via et fladkabel forbundet til en spolecomputer (også kaldet serielserver) af typen MOXA UC Spolecomputeren omsætter data fra detektorkortene, modtaget som RS485 via fladkablet, til data der overføres via TL-nettet Ethernet TCP/IP til en DOC via protokollen Detektor-XML.

9 3. Udstyr Side 6 Detektorkort og MOXA-enhed er leveret af Kemp & Lauritzen med ATKI som underleverandør Radardetektorer De sideskydende radardetektorer er placeret på Jyllandssiden af den Nye Lillebæltsbro. Radarerne er af typen SmartSensor HD fra Wavetronix og tilsluttes TL-netværket direkte gennem CAT6, hvorigennem trafikdata indsamles af medfølgende software, som er installeret på DOC en Dataopsamling Systemets DOC er placeret i vejskabet , hvortil radardetektorer og MOXA-enhederne afgiver deres data. DOC er udviklet af ÅF Hansen & Henneberg. 3.4 Kameraer Langs strækninger er der installeret kameraer for visuel overvågning af trafiksituationen og verificering af de variable tavlers funktionalitet og visning.

10 3. Udstyr Side 7 Kameraerne er af typen AXIS Q60034-E PTZ Dome network camera og er monteret på master i vejsiden. Kameraer kan tilgås via TL-netværket med webbrowser. 3.5 Vejskabe Vejskabe er skabe i terræn som primært indeholder lyslederkrydsfelter, el-forsynings- og kommunikationsudstyr. Alle vejskabe er med enkelte undtagelser nye og er udført i rustfri stål. 3.6 El-forsyning Anlægget el-forsynes fra stikledninger langs motorvejen. Vejskabene indeholder UPS nødforsyningsenheder (Uninterruptable Power Supply). Ved forsyningssvigt forsyner UPS erne switche

11 3. Udstyr Side 8 og alarmindgangsmoduler så længe, så der kan afgives alarm om forsyningssvigt fra det enkelte vejskab. Øvrigt udstyr i vejskabene er uden nødforsyning. 3.7 Kommunikationsnetværk Der er langs hele strækningen etableret et lyslederbaseret gigabit Ethernet TCP/IP TL-netværk. Ved hvert vejskab føres lyslederkablet ind i et lyslederkrydsfelt hvorved der skabes adgang til kablets lysledere. I hvert vejskab er der etableret en netværks-switch, som tilsluttes lyslederkablet via krydsfeltet. Netværket er opbygget som et lukket netværk med en gennemgående fiberforbindelse på hele strækningen. I den vestlige ende af strækningen er der netværksadgang til VD fra vejskab N06 i km 209,700. I km 198,7 er der en backup-forbindelse. Ved at have to adgangspunkter opnås redundans for vejskabe placeret mellem de to punkter (rød ring på ovenstående billede), som er med til at sikre at: et overgravet kabel ikke får konsekvenser for driften idet internetforbindelsen opretholdes til alle vejskabe mellem de to punkter via netværksforbindelsen fra den anden side en defekt switch kun får lokal konsekvens for selve switchen idet øvrige switche tilsluttes via ringforbindelsen et defekt vejskab eller et forsyningssvigt i et vejskab kun får lokal konsekvens idet øvrige switche tilsluttes via ringforbindelsen Der er ikke redundans for vejskabene i den blå ring på ovenstående billede.

12 3. Udstyr Side 9 Foto med: Øverst Nianet lyslederkrydsfelt 2 stk. Nianet router I vejskabet i km 204,7 der i øvrigt installeret en separat server med netværksovervågningssystemet What s Up Gold. Gennem dette værktøj kan man overvåge og logge status på alle enheder tilsluttet netværket. 3.8 Alarmindgangsmoduler Der er i vejskabene etableret alarmindgangsmoduler som kan overvåge elektriske kontaktsignaler. Alarmindgangsmodulerne anvendes især til at overvåge dørkontakter, så der afgives alarm hvis der åbnes en låge til et vejskab. Alarmindgangsmodulerne er udviklet og leveret af ÅF Hansen & Henneberg.

13 3. Udstyr Side Styresystem og brugerflade Styresystemet består af en række serverapplikationer som afvikles på servere, som er installeret hos VDK på Havnegade i København. Følgende applikationer afvikles på serverne: Graphic User Interface (GUI) Sign Logic Module (SLM) Sign Controller (SC) Data Opsamlings Server (DOS) GUI er leveret af firmaet Netcompany SLM er leveret af firmaet Steria SC er udviklet af ÅFHH DOS er udviklet af ÅFHH GUI er en applikation som giver operatører mulighed for at styre og overvåge TL-systemet.. Fra enhver pc med browser, som er tilsluttet TL-nettet, kan man fra browseren logge ind på GUI med brugernavn og password, og herved fremkalde et grafisk grundkort med grafisk indikering af alle variable trafiktavler og deres visning. Såfremt man er tildelt rettigheder hertil, kan operatøren styre de enkelte tavler. GUI anvendes af T.I.C., der har det primære betjeningsansvar for anlægget

14 3. Udstyr Side 11 Driftsentreprenøren Operatørens input via GUI går igennem systemets Sign Logic Module (SLM), som udsender tavlestyringsordrer til systemets Signcontroller (SC). SC fungerer som driver overfor alle variable tavler og varetager dermed den direkte kommunikation med tavlerne via TL-netværket og protokollen Sign-XML-DA. Indsamling og håndtering af trafik- og vinddata Trafikdata fra anlæggets trafikdetektorer sendes via TL-netværket til DataOpsamlingsComputeren (DOC) placeret i vejskabet i km Vinddata indsamles af måleudstyr placeret på den Nye Lillebæltsbro. Måleudstyr registrerer vindens hastighed og retning, som sendes til DOC. Trafik- og vinddata fra DOC sendes via TL-netværket til en centralt placeret DataOpsamlingsServer (DOS). DOS en videresender data via TL-netværket dels til den centrale, landsdækkende database dyndb i Vejdirektoratet og dels til styresystemets SLM. dyndb beregner kontinuerligt rejsetider for de forskellige delstrækninger og sender disse tider til SLM. dyndb håndteres i andet Vejdirektorat-regi.

15 4. Driftsmål Side Driftsmål Driftsmålsætninger Der er ikke opstillet specifikke driftsmålsætninger. Generelle driftsmålsætninger er: Overholde tid og økonomi som beskrevet i de årsplaner/handlingsplaner, der udarbejdes år for år for det kommende års arbejde Opretholde anlæggets funktion, dels for opretholdelse af egen funktion i form af vindvarsling og trafikledelse, dels for tilvejebringelse af data og etablering af trafikrestriktioner i tilfælde af hændelser Kapitalbevarelse gennem systematiseret vedligehold af anlæggets dele og udstyr

16 Bilag A - Oversigtstegning

17 Bilag B TL-netværk

Intelligent vejudstyr

Intelligent vejudstyr TEMA Vejudstyr Skilteportal på M3 med afdækkede skilte under test. Intelligent vejudstyr på Motorring 3 I forbindelse med udbygningen af Motorring 3 (M3) etableres en række trafikledelsessystemer (TL-systemer)

Læs mere

BILAG I ENTREPRISEKARAKTERISTIK

BILAG I ENTREPRISEKARAKTERISTIK Vejdirektoratet Samlet driftsudbud 2012 April 2012 ME-BY-ND (TL-delen) Side 1 af 55 SAB-ME-Teknik.ME-TL-ND.BilagI.Entreprisekarakteristik BILAG I ENTREPRISEKARAKTERISTIK Bilag-I til SAB-ME-Teknik for Entreprise

Læs mere

Signalanlæg i VD sits system GUI

Signalanlæg i VD sits system GUI Signalanlæg i VD sits system GUI Agenda Vejdirektoratets trafikledelses system Teknisk løsning bag Vejdirektoratets TL system Løsningen med signalanlæg i Vejdirektoratets TL system Eksempel på overvågning

Læs mere

Tilbudsliste. Entreprise 1052.075. København Køge >>> Greve S- Solrød S. Februar 2012. Tilbudsgiver: navn: adresse:

Tilbudsliste. Entreprise 1052.075. København Køge >>> Greve S- Solrød S. Februar 2012. Tilbudsgiver: navn: adresse: Tilbudsliste Entreprise 1052.075 ITS Installation København Køge >>> Greve S- Solrød S Februar 2012 Tilbudsgiver: navn: adresse: Tilbudsliste rev. 0 1052.075 ITS installation Side 1 TILBUDSLISTE [rev.

Læs mere

Intro. Drift og optimering af vejmyndighedens digitale systemer. Thomas Werdelin ÅF Hansen & Henneberg. Mød os på stand 30 30/11/2015

Intro. Drift og optimering af vejmyndighedens digitale systemer. Thomas Werdelin ÅF Hansen & Henneberg. Mød os på stand 30 30/11/2015 30/11/2015 Drift og optimering af vejmyndighedens digitale systemer Thomas Werdelin, ÅF Hansen & Henneberg A/S 2. dec. 2015 1 Intro Thomas Werdelin ÅF Hansen & Henneberg Mød os på stand 30 2 1 Digitale

Læs mere

TRAFIKLEDELSE VED VEJARBEJDER PÅ KØGE BUGT MOTORVEJEN

TRAFIKLEDELSE VED VEJARBEJDER PÅ KØGE BUGT MOTORVEJEN TRAFIKLEDELSE VED VEJARBEJDER PÅ KØGE BUGT MOTORVEJEN Af civilingeniør Charlotte Vithen, afdelingen for Trafikal Drift, Vejdirektoratet. Artikel bragt i Dansk Vejtidsskrift Oktober 2002. I forbindelse

Læs mere

Vejdirektoratet TRB. BVT system til overvågning af MTL anlæg. Krav til grænseflader mellem mindre trafik ledelses anlæg og BVT

Vejdirektoratet TRB. BVT system til overvågning af MTL anlæg. Krav til grænseflader mellem mindre trafik ledelses anlæg og BVT Vejdirektoratet TRB BVT system til overvågning af MTL anlæg Krav til grænseflader mellem mindre trafik ledelses anlæg og BVT 4846not015, Rev. 4, 28.6.2012 Udført: CHA/ELP/PRO Kontrolleret: PRO Godkendt:

Læs mere

Vejdirektoratets planer for ITS

Vejdirektoratets planer for ITS Vejdirektoratets planer for ITS Vej- og trafikchef Charlotte Vithen Udvikling i trafikken Motorvejsnettet afvikler en stadig større andel af trafikken Stigende trafik har ført til trængsel og fremkommelighedsproblemer

Læs mere

BILAG I ENTREPRISEKARAKTERISTIK

BILAG I ENTREPRISEKARAKTERISTIK April 2012 Side 1 af 8 SAB-ME-Teknik..BilagI.Entreprisekarakteristik BILAG I ENTREPRISEKARAKTERISTIK Bilag-I til SAB-ME-Teknik for Entreprise Bilaget omfatter på de følgende sider følgende dokumenter:

Læs mere

Evaluering af variable tavler på Motorring 3. Steen Merlach Lauritzen, Vejdirektoratet Lars Jørgensen, Rambøll Vejforum - 7.

Evaluering af variable tavler på Motorring 3. Steen Merlach Lauritzen, Vejdirektoratet Lars Jørgensen, Rambøll Vejforum - 7. Evaluering af variable tavler på Motorring 3 Steen Merlach Lauritzen, Vejdirektoratet Lars Jørgensen, Rambøll Vejforum - 7. december 2016 Indhold Baggrund og rammer for evalueringen Resultater Kapacitet

Læs mere

Styring og information på M3

Styring og information på M3 Præsentation nr. 1 Dias nr. 1 Styring og information på M3 NVF23 Akureyri 4-5.9.2006 af Eric Gautier Præsentation nr. 1 Dias nr. 2 M3 udvides fra 4 til 6 spor 2005-2008 Trafikbelastning (i 2000) Præsentation

Læs mere

Rejsetids-informationssystem på Helsingørmotorvejen

Rejsetids-informationssystem på Helsingørmotorvejen Rejsetids-informationssystem på Helsingørmotorvejen Afd.ing. Finn Krenk, Vejdirektoratet Nedenfor beskrives et rejsetids-informationssystem, der er implementeret på Helsingørmotorvejen for at forbedre

Læs mere

Trafikledelsessystem til kørsel i nødspor på Hillerødmotorvejen (M13)

Trafikledelsessystem til kørsel i nødspor på Hillerødmotorvejen (M13) Trafikledelsessystem til kørsel i nødspor på Hillerødmotorvejen (M13) Orienteringsmøde d. 6. november 2012 kl. 13:00 Vejdirektoratet i København 1 Dagsorden 1. Velkomst og håndtering af evt. spørgsmål

Læs mere

Bilag H. Informationstavler og hastighedstavler

Bilag H. Informationstavler og hastighedstavler Bilag H Informationstavler og hastighedstavler Generelt om Hastighedstavler Her ses 4 af de tilbudte hastighedstavler monteret på Motorring 3 i København. Nærmere betegnet PS0 og PS1. De skal nævnes,at

Læs mere

Service Level Agreement (SLA)

Service Level Agreement (SLA) Service Level Agreement (SLA) vedrørende IT-Backend mellem Gymnasiefællesskabet og Allerød Gymnasium Roskilde Katedralskole Roskilde Gymnasium Himmelev Gymnasium Greve Gymnasium Solrød Gymnasium Køge Gymnasium

Læs mere

BAS 914S/929S Datablad

BAS 914S/929S Datablad BAS 914S/929S BA Systems Petershvilevej 1 DK-3200 Helsinge http://www.basystems.dk BAS 914S/929S tilhører en familie af programmerbare kontrollere der er målrettet til mindre samt medium størrelse installationer.

Læs mere

Vejdirektoratet Samlet driftsudbud 2012 April 2012 ME-TL-OD Side 1 af 228 SAB-ME-Teknik.ME-TL-OD.BilagJ.Styklister-FORSIDE.2012-03-29.

Vejdirektoratet Samlet driftsudbud 2012 April 2012 ME-TL-OD Side 1 af 228 SAB-ME-Teknik.ME-TL-OD.BilagJ.Styklister-FORSIDE.2012-03-29. Vejdirektoratet Samlet driftsudbud 2012 April 2012 ME-TL-OD Side 1 af 228 SAB-ME-Teknik.ME-TL-OD.BilagJ.Styklister-FORSIDE.2012-03-29.docx BILAG J STYKLISTER Bilag-J til SAB-ME-Teknik for Entreprise ME-TL-OD

Læs mere

QUICK MANUAL BRUGERNAVN: ADMIN PASSWORD: 00000 APP: SMARTEYES PRO PORT: 50100. SecVision - Quick Manual v1.0

QUICK MANUAL BRUGERNAVN: ADMIN PASSWORD: 00000 APP: SMARTEYES PRO PORT: 50100. SecVision - Quick Manual v1.0 QUICK MANUAL BRUGERNAVN: ADMIN PASSWORD: 00000 APP: SMARTEYES PRO PORT: 50100 SecVision - Quick Manual v1.0 1. System Login 1.1. Bruger Login ID: admin Password: 00000 1.2. Indstilling af dato/tid og harddisk

Læs mere

Installationsmanual IP-Kamera Integration

Installationsmanual IP-Kamera Integration IP-Kamera Integration Kom godt i gang Tillykke med dit nye SuperSail produkt. Vi håber at du bliver tilfreds med det og vi står til rådighed med support hvis du måtte have behov for det. Du kan kontakte

Læs mere

Ydelsesbeskrivelse (YB) Vedlæg 1

Ydelsesbeskrivelse (YB) Vedlæg 1 Dato 28. august 2015 Sagsbehandler René Ring Mail rr@vd.dk Telefon 7244 3014 Dokument Click here to enter text. Side 1/10 TLDrift-Rådgiverudbud2015 Ydelsesbeskrivelse (YB) Vedlæg 1 Systembeskrivelser Systembeskrivelser

Læs mere

Styring og information på Motorring 3

Styring og information på Motorring 3 Styring og information på Motorring 3 Af Civ.ing. Eric Gautier, Hansen & Henneberg eg@hansen-henneberg.dk I forbindelse med den igangværende udvidelse af M3 er der etableret et trafikledelsessystem, der

Læs mere

SPIDER Quick guide. DATO: August 2017 FORHANDLER: WASYS A/S. Langebjergvænget Roskilde

SPIDER Quick guide. DATO: August 2017 FORHANDLER: WASYS A/S. Langebjergvænget Roskilde SPIDER Quick guide DATO: August 2017 FORHANDLER: WASYS A/S Langebjergvænget 18 4000 Roskilde +45 7221 7979 Indhold Om SPIDER... 3 Funktioner ved SPIDER... 3 Spændingsforsyning... 3 Installation og fysiske

Læs mere

Oversigts billedet: Statistik siden:

Oversigts billedet: Statistik siden: 1 Tilslutning: Tilslut et nætværks kabel (medfølger ikke) fra serverens ethernet port til din router. Forbind derefter bus kablet til styringen, brun ledning til kl. 29, hvid ledning til kl. 30 Forbind

Læs mere

Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende entreprise: 1052-075 ITS INSTALLATION

Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende entreprise: 1052-075 ITS INSTALLATION DATO DOKUMENT UDARBEJDET AF 05.03.2012 Rettelsesbrev 1 Preben Rolighed Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende entreprise: 1052-075 ITS INSTALLATION Motorvejen: M10 Køge bugt motorvejen, København

Læs mere

Foscam FI9853P og FI9851P med Fibaro Home Center

Foscam FI9853P og FI9851P med Fibaro Home Center Foscam FI9853P og FI9851P med Fibaro Home Center Køb FI9853P Udendørs Camara Klik Her Køb FI9851P Indendørs Camara Klik Her Der er 3 Stik / Ledninger på dit Camara: 1 : Til Strømforsyning 2: Til Netværk

Læs mere

Radardetektorer til trafikmålinger

Radardetektorer til trafikmålinger Vejforum 25 detektorer til trafikmålinger af civiling. Steen Lauritzen, Vejdirektoratet, e-mail: ste@vd.dk Baggrund Trafikdataopsamlingen på Motorring 3 (M3) har hidtil været foretaget med -systemet, der

Læs mere

Analyse af muligheder for øget kapacitet på Motorring 3, herunder kørsel i nødspor

Analyse af muligheder for øget kapacitet på Motorring 3, herunder kørsel i nødspor Opgavebeskrivelse Analyse af muligheder for øget kapacitet på Motorring 3, herunder kørsel i nødspor November 2014 Dato 19. november 2014 Sagsbehandler Hans-Carl Nielsen Mail hcn@vd.dk Telefon 7244 3652

Læs mere

ITS GTC Generic Traffic Controller Hjertet i ITS-Projekter

ITS GTC Generic Traffic Controller Hjertet i ITS-Projekter ITS GTC Generic Traffic Controller Hjertet i ITS-Projekter HJERTET I ITS-PROJEKTER En GTC er en avanceret generisk trafik controller, med stor fleksibilitet, driftsikkerhed og skalerbarhed. Den kan tilsluttes

Læs mere

UniLock System 10. Manual til COM Server CV72. Version 1.0 Revision 020610

UniLock System 10. Manual til COM Server CV72. Version 1.0 Revision 020610 UniLock System 10 Manual til COM Server CV72 Projekt PRJ149 Version 1.0 Revision 020610 COM Server CV72 giver mulighed for at tilslutte RS485 direkte til et 10Mbps Ethernet. I stedet for at kommunikere

Læs mere

2x50 ETHERNET MODUL. RS485 slave med Ethernet-IP. Gælder for: Program nr.: AUXSLAVE v1 Dokument nr.: 0422md2x50-2v1 Dato:

2x50 ETHERNET MODUL. RS485 slave med Ethernet-IP. Gælder for: Program nr.: AUXSLAVE v1 Dokument nr.: 0422md2x50-2v1 Dato: Kokkedal Industripark 4 DK-2980 Kokkedal Denmark info@eilersen.com Tel +45 49 180 100 Fax +45 49 180 200 2x50 ETHERNET MODUL RS485 slave med Ethernet-IP Gælder for: Program nr.: AUXSLAVE.140422.2v1 Dokument

Læs mere

FireBUS PARKERINGSVENTILATION

FireBUS PARKERINGSVENTILATION FireBUS PARKERINGSVENTILATION QUICK GUIDE Quick guiden beskriver hvordan et mindre anlæg kan installeres og idriftsættes. Alle moduler tildeles en individuel adresse på DIP-switchen i modulet Modulerne

Læs mere

ME-BY-ND SAB-ME-TEKNIK.BILAG-I. ENTREPRISEKARAKTERISTIK

ME-BY-ND SAB-ME-TEKNIK.BILAG-I. ENTREPRISEKARAKTERISTIK ME-BY-ND Side 1 af 7 Dokument: SAB-ME-Teknik.ME-BY-ND.BilagI-Entreprisekarakteristik ME-BY-ND SAB-ME-TEKNIK.BILAG-I. ENTREPRISEKARAKTERISTIK ME-BY-ND Side 2 af 7 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Generelt... 3 2 Forventet

Læs mere

UDBUD AF TL RAMMEAFTALER

UDBUD AF TL RAMMEAFTALER UDBUD AF TL RAMMEAFTALER DRIFT OG VEDLIGEHOLD AF TRAFIKLEDELSESSYSTEMER I SYD OG ØSTDANMARK ORIENTERINGS OG SPØRGEMØDE DEN 25-10-2013 Denne Præsentation indeholder: - deltagerliste (slide nr. 4) - orientering

Læs mere

Huset 2 overblik 4 Følgende kamera systemer kan linkes til DBM 6000 : Avermedia, Dallmeier, GeoVision, Milestone, Mirasys, Seetec, VisiMAX Kameraet kan tilgåes via installations vinduet, bygningstegningen

Læs mere

Programmering af CS7050 TCP/IP modul

Programmering af CS7050 TCP/IP modul Comfort CSx75 Programmering af CS7050 TCP/IP modul Introduktion CS7050 TCP-IP modulet er en fuldt integreret enhed, som tilbyder nye funktioner til Comfort seriens centraler i form af TCP/IP Ethernet forbindelse

Læs mere

Bilag 3.1 til samarbejdsaftalen IT backend-samarbejdet. Service Level Agreement (SLA) vedrørende IT-Backend. mellem Gymnasiefællesskabet

Bilag 3.1 til samarbejdsaftalen IT backend-samarbejdet. Service Level Agreement (SLA) vedrørende IT-Backend. mellem Gymnasiefællesskabet Bilag 3.1 til samarbejdsaftalen IT backend-samarbejdet Service Level Agreement (SLA) vedrørende IT-Backend mellem Gymnasiefællesskabet og IT partnerskolerne Deltagende parter Denne SLA er indgået som en

Læs mere

Quickguide. Dansk quickguide til Nexus IP opsætning

Quickguide. Dansk quickguide til Nexus IP opsætning Quickguide Dansk quickguide til Nexus IP opsætning Contents NVR guide... 3 1.0 Optageren:... 3 1.1 Tilslutning... 3 1.2 Installation af harddisk:... 3 2.0 Først gang din optager bliver startet:... 4 3.0

Læs mere

RETTELSESBLAD/SUPPLERENDE MEDDELELSE NR. 2 ME-YS

RETTELSESBLAD/SUPPLERENDE MEDDELELSE NR. 2 ME-YS Dato 9. maj 2017 Sagsbehandler Anja Ernfelt Poulsen Mail aea@vd.dk Telefon +45 7244 3743 Dokument 17/04656-16 Side 1/8 Til de bydende RETTELSESBLAD/SUPPLERENDE MEDDELELSE NR. 2 ME-YS Udbud 2017 Mekaniske

Læs mere

RETTELSESBLAD/SUPPLERENDE MEDDELELSE NR. 2 ME-PU

RETTELSESBLAD/SUPPLERENDE MEDDELELSE NR. 2 ME-PU Dato 9. maj 2017 Sagsbehandler Anja Ernfelt Poulsen Mail aea@vd.dk Telefon +45 7244 3743 Dokument 17/04656-14 Side 1/7 Til de bydende RETTELSESBLAD/SUPPLERENDE MEDDELELSE NR. 2 ME-PU Udbud 2017 Mekaniske

Læs mere

1 Danish Manual C903IP

1 Danish Manual C903IP 1 Danish Manual C903IP C903IP PLUG & PLAY WIFI NETVÆRKSKAMERA IP-kameraet giver en hurtig og let adgang til at vise de ønskede optagelser på en hver PC tilkoblet dit intranet, eller over internettet via

Læs mere

Udskiftning af DOL 530/630 10" CPU-modul

Udskiftning af DOL 530/630 10 CPU-modul Udskiftning af DOL 530/630 10" CPU-modul Teknisk brugervejledning 2018.11.20 60433-4 2 Teknisk brugervejledning 1 Produktbeskrivelse... 3 2 Forberedelse til udskiftningen... 3 2.1 Backup af eksisterende

Læs mere

Vejdirektoratet. Kompetencecenter for Trafikledelse. System for detektordataopsamling. Designspecifikation. 3800not232, Rev. 1,

Vejdirektoratet. Kompetencecenter for Trafikledelse. System for detektordataopsamling. Designspecifikation. 3800not232, Rev. 1, Vejdirektoratet Kompetencecenter for Trafikledelse System for detektordataopsamling Designspecifikation 3800not232, Rev. 1, 04.02.2011 Udført: ELP/SSH Kontrolleret: SSH/ELP Godkendt: PS Side 1 1. Indledning

Læs mere

Trafikdage på AUC 2009 Special Session

Trafikdage på AUC 2009 Special Session Trafikdage på AUC 2009 Special Session Pulje for nye teknologiske muligheder (ITS) Charlotte Vithen Leder af Kompetencecenter Trafikledelse Vejdirektoratet Program 10.45 11.00 Indledning 11.00 12.00 Status

Læs mere

Netteknik 1 Byg et netværk med SO-HO router Øvelse

Netteknik 1 Byg et netværk med SO-HO router Øvelse Netværk med Ethernet-kabler på SOHO router HOLD NUMMER: Beskrivelse Denne øvelse opbygger og tester trinvis et fysisk netværk med 2 Pc er, en SO-HO router, en Internetadgang samt diverse Ethernet-kabling.

Læs mere

4. Tilslut batteri backup i centralen til dens konnekter. I tilfældet af en alarm indtast Masterkoden (default 1234) for at afstille alarmen

4. Tilslut batteri backup i centralen til dens konnekter. I tilfældet af en alarm indtast Masterkoden (default 1234) for at afstille alarmen Installations punkter. 1. Monter centralen hvor man ønsker den placeret 2. Monter forsyningskablet 3. Tilslut Ethernet kablet og/eller SIM kortet til kommunikations modulet 4. Tilslut batteri backup i

Læs mere

Vejdirektoratet Broafdelingen

Vejdirektoratet Broafdelingen Vejdirektoratet Broafdelingen Incident Detection System, Limfjordstunnelen Teknisk Beskrivelse Viking Rev 0, 26.02.2000 HANSEN & HENNEBERG Rådgivende Ingeniører, F.R.I. Vejdirektoratet Broafdelingen Incident

Læs mere

Bruger Manual PC Valtronics Udendørs Kamera - Windows system

Bruger Manual PC Valtronics Udendørs Kamera - Windows system Bruger Manual PC Valtronics Udendørs Kamera - Windows system Brugervejledning til PC (windows) 1. Installation af kamera Vejledningen er almen for alle Valtronics kameraer, og derfor kan billederne af

Læs mere

SEAMON network monitoring system

SEAMON network monitoring system SEAMON network monitoring system Global Network Monitoring Services SEAMON Network Monitoring System ANMS Log in skærm via krypteret forbindelse til monitorering af Lokationens netværk SEAMON NMS system

Læs mere

Ydelsesbeskrivelse - Rådgivning Bistand til administration og udvikling af Dynamisk Database. November 2018

Ydelsesbeskrivelse - Rådgivning Bistand til administration og udvikling af Dynamisk Database. November 2018 Ydelsesbeskrivelse - Rådgivning Bistand til administration og udvikling af Dynamisk Database November 2018 Ydelsesbeskrivelse Dynamisk Database Dato 20. november 2018 Sagsbehandler Raza Muhammed Mail raz@vd.dk

Læs mere

EU-udbud af WAN infrastruktur

EU-udbud af WAN infrastruktur EU-udbud af WAN infrastruktur Bilag 2 Kundens IT-Miljø Side 1 af 6 Indhold 1.1 Formål... 3 1.2 Driftscentre i Kundens IT-Miljø... 3 1.3 Specifikation af Kundens netværksopbygning... 3 1.4 Arkitektur...

Læs mere

1 Introduktion Functions 3. 2 Kom godt i gang Pakkens indhold Oversigt over kameraet 5. 3 Installation 6

1 Introduktion Functions 3. 2 Kom godt i gang Pakkens indhold Oversigt over kameraet 5. 3 Installation 6 Indhold 1 Introduktion 3 1.1 Functions 3 2 Kom godt i gang 4 2.1 Pakkens indhold 4 2.2 Oversigt over kameraet 5 3 Installation 6 3.1 Hardware Installation 6 3.2 Tilføj IP kameraet i app 6 3.3 Tilgå IP

Læs mere

QUICKVEJLEDNING til Piccolo Light

QUICKVEJLEDNING til Piccolo Light QUICKVEJLEDNING til Piccolo Light Montering 1. Piccolo Light kan installeres uden brug af kommunikation via GSM, men installeres et SIM-kort i enheden, vil man bl.a. kunne få alarmer som sms og email.

Læs mere

Udskiftning af DOL 530/630 7" CPU-modul

Udskiftning af DOL 530/630 7 CPU-modul Udskiftning af DOL 530/630 7" CPU-modul Teknisk brugervejledning 2018.12.04 60427-6 3 Teknisk brugervejledning 1 Produktbeskrivelse... 4 2 Forberedelse til udskiftningen... 4 2.1 Backup af eksisterende

Læs mere

DAU REMOTE ACCESS LØSNINGSMULIGHEDER OG TEKNOLOGIER MED REMOTE ACCESS JOHN AMMENTORP

DAU REMOTE ACCESS LØSNINGSMULIGHEDER OG TEKNOLOGIER MED REMOTE ACCESS JOHN AMMENTORP DAU REMOTE ACCESS LØSNINGSMULIGHEDER OG TEKNOLOGIER MED REMOTE ACCESS JOHN AMMENTORP AGENDA 01 Kort præsentation 02 Behov i forbindelse med de 4 dimensioner 03 Koncept for sikker forbindelser 04 Netværkssikkerhed

Læs mere

Aalborg Trafikdage ITS, Trafikinformation og trafikledelse som trængselsreducerende tiltag

Aalborg Trafikdage ITS, Trafikinformation og trafikledelse som trængselsreducerende tiltag Aalborg Trafikdage ITS, Trafikinformation og trafikledelse som trængselsreducerende tiltag August 2018 Charlotte Vithen Områdechef i Vejdirektoratet Områdechef for Trafikledelsesområdet med afdelinger

Læs mere

DVI SMART CONTROL. Installationsguide og vejledning

DVI SMART CONTROL. Installationsguide og vejledning DVI SMART CONTROL Installationsguide og vejledning DVI energi Industrimarken 2C DK-9530 Støvring Tlf. +45 9835 5244 info@dvienergi.com www.dvienergi.com Sådan virker DVI Smart Control En server hos DVI

Læs mere

Side 1. Installationsvejledning for. systemet. Version 1 December 2004

Side 1. Installationsvejledning for. systemet. Version 1 December 2004 Side 1 Installationsvejledning for µ-pc systemet µ-pc Version 1 December 2004 Side 2 µ-pc systemet µ-pc systemet er opbygget af moduler som vist på figur 1. Hvert modul består af en kasse med stikforbindelser,

Læs mere

Anlægsområdet Hovedstadsprojekterne 16.oktober Indledning. Trafikale udfordringer i anlægsperioden

Anlægsområdet Hovedstadsprojekterne 16.oktober Indledning. Trafikale udfordringer i anlægsperioden Anlægsområdet Hovedstadsprojekterne 16.oktober 2005 Trafikafvikling på Motorring 3 - herunder erfaringer med brug af trafikledelsessystem under anlægsarbejdet. Af koordinator for trafikafvikling, Charlotte

Læs mere

Udskiftning af CPU-modul

Udskiftning af CPU-modul Teknisk brugervejledning 2017.08.28 60427-6 2 Teknisk brugervejledning 1 Produktbeskrivelse Dette er et CPU-modul inkl. display til en staldcomputer. 2 Montagevejledning 2.1 Gem eksisterende opsætning

Læs mere

Montering af CSE-H55N til REFUsol invertere (rev 1.0)

Montering af CSE-H55N til REFUsol invertere (rev 1.0) Montering af CSE-H55N til REFUsol invertere (rev 1.0) Montering og konfiguration af konverter CSE-H55N til REFUsol invertere. Rev 1.0 25. Jan 2013 Initiel release. Indholdsfortegnelse Montering af CSE-H55N

Læs mere

BIPAC-7500G g ADSL VPN Firewall-router med 3DES-accelerator Kom hurtigt i gang

BIPAC-7500G g ADSL VPN Firewall-router med 3DES-accelerator Kom hurtigt i gang BIPAC-7500G 802.11g ADSL VPN Firewall-router med 3DES-accelerator Kom hurtigt i gang Billion BIPAC-7500G 802.11g ADSL VPN Firewall-router med 3DES-accelerator Bemærk Se online-vejledningen, hvis du vil

Læs mere

1 Introduktion Funktioner 3. 2 Kom godt i gang Pakkens indhold Oversigt over kameraet 5. 3 Installation 6

1 Introduktion Funktioner 3. 2 Kom godt i gang Pakkens indhold Oversigt over kameraet 5. 3 Installation 6 Indhold 1 Introduktion 3 1.1 Funktioner 3 2 Kom godt i gang 4 2.1 Pakkens indhold 4 2.2 Oversigt over kameraet 5 3 Installation 6 3.1 Hardware Installation 6 3.2 Tilføj IP kameraet i app 6 3.3 Tilgå IP

Læs mere

Manual for VALTRONICS IP kamera Android APP

Manual for VALTRONICS IP kamera Android APP Manual for VALTRONICS IP kamera Android APP Herunder vises forskellige måder hvorpå man kan installere sin Android APP for Valtronics undendørs kamera. 1) Søg og installer din Android mobil APP via Play

Læs mere

MANUAL FANTRONIC 20AMP. TRIAC SLAVEENHED FOR VENTILATION VER:FAN 1.1 SKIOLD GØR EN FORSKEL!

MANUAL FANTRONIC 20AMP. TRIAC SLAVEENHED FOR VENTILATION VER:FAN 1.1 SKIOLD GØR EN FORSKEL! MANUAL SKIOLD GØR EN FORSKEL! FANTRONIC 20AMP. TRIAC SLAVEENHED FOR VENTILATION VER:FAN 1.1 981 002 317 Ver. 01 11-03-2013 Indhold 1. INTRODUKTION... 4 2. BESKRIVELSE FANTRONIC... 5 2.1 SÅDAN FUNGERER

Læs mere

XVR optager med 8 kanaler (1080N) Varenr

XVR optager med 8 kanaler (1080N) Varenr XVR optager med 8 kanaler (1080N) Varenr. 2100.0461 Bruger / Installations vejledning Side 1 af 20 Indhold 1. Indikator... 2 2. Tilslutninger... 3 3. Harddisk Installation... 4 4. Opstart... 6 5. Fjernforbindelse

Læs mere

GB-HD9604T-PL / GB-HD9716T-PL. Kom godt i gang

GB-HD9604T-PL / GB-HD9716T-PL. Kom godt i gang GB-HD9604T-PL / GB-HD9716T-PL Kom godt i gang Copyright GolBong Danmark 2015 Generelt Tillykke med dit GolBong HD netværksoptager. Denne Kom godt i gang-vejledning, gennemgår hvordan du forbinder og kommer

Læs mere

GTC PARK Parkering Informationssystem

GTC PARK Parkering Informationssystem GTC PARK Parkering Informationssystem PARKERING INFORMATIONSSYSTEM Effektiv parkeringshenvisning muliggør optimeret udnyttelse af parkeringsressourcer, skåner miljøet, øger brugertilfredsheden og giver

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING VIDEOKAMERA

BRUGERVEJLEDNING VIDEOKAMERA BRUGERVEJLEDNING VIDEOKAMERA Side 2 til nyt videokamera Introduktion Det nye videokamera er et IP-videokamera, der tilsluttes trådløst til din router. Videokameraet fungerer sådan, at du kan se videooptagelser

Læs mere

PRAKTISK INFORMATION VEJ- OG TRAFIKRAPPORTØR

PRAKTISK INFORMATION VEJ- OG TRAFIKRAPPORTØR PRAKTISK INFORMATION VEJ- OG TRAFIKRAPPORTØR INDRAPPORTER GRATIS PÅ 8020 2060 VEJ- OG TRAFIKRAPPORTØR VEJ- OG TRAFIKRAPPORTØRER FUNGERER SOM OBSERVATØRER PÅ DET RUTENUMMEREREDE VEJNET, OG SÅ SNART DER

Læs mere

XProtect-klienter Tilgå din overvågning

XProtect-klienter Tilgå din overvågning XProtect-klienter Tilgå din overvågning Tre måder at se videoovervågning på For at skabe nem adgang til videoovervågning tilbyder Milestone tre fleksible brugergrænseflader: XProtect Smart Client, XProtect

Læs mere

VVMIQ Indbrudsalarm med Intelligent videoverificering

VVMIQ Indbrudsalarm med Intelligent videoverificering GE Security VVMIQ Indbrudsalarm med Intelligent videoverificering - viser årsagen, når alarmen går Hvad kan VVMIQ gør for dig? VVMIQ tilfører ekstra værdi til sikkerhedsløsninger, fordi den viser årsagen,

Læs mere

Profort A/S Start Egen hardware og software udvikling. 100 % dansk udviklet og produceret

Profort A/S   Start Egen hardware og software udvikling. 100 % dansk udviklet og produceret Profort A/S www.profort.com Start 1997 Egen hardware og software udvikling 100 % dansk udviklet og produceret Objektsikring & GSM Kombineret objektsikring og klimaovervågning til museer Trådløs objektsikring

Læs mere

GTC PARK Parkering Informationssystem

GTC PARK Parkering Informationssystem GTC PARK Parkering Informationssystem PARKERING INFORMATIONSSYSTEM Effektiv parkeringshenvisning muliggør optimeret udnyttelse af parkeringsressourcer, skåner miljøet, øger brugertilfredsheden og giver

Læs mere

Rumlestriber ved vejarbejde på motorvej

Rumlestriber ved vejarbejde på motorvej Rumlestriber ved vejarbejde på motorvej Effekt på hastighed Lene Herrstedt Poul Greibe 9. juli 2012 tec Scion-DTU Diplomvej 376 2800 Lyngby www.trafitec.dk Indhold Sammenfatning og konklusion... 3 1. Introduktion...

Læs mere

Overvågningskamera. ~Af Svend, Valdemar og Frederik~

Overvågningskamera. ~Af Svend, Valdemar og Frederik~ Lavet af Svend, Valdemar og Frederik 2.3 HTX - Roskilde Overvågningskamera ~Af Svend, Valdemar og Frederik~ I dette forløb har vi arbejdet med overvågningskameraer. Det handlede om at lære, hvordan et

Læs mere

Se nogle flere oversrifter med funktioner på de efterfølgende sider og læs videre på

Se nogle flere oversrifter med funktioner på de efterfølgende sider og læs videre på Alarms Manager er et system der overvåger, styrer og alarmerer fra alle tænkelige hændelser og fra et utal af forskellige systemer. Alarms Manager kan erstatte, eller supplere alle typer systemer og tekniske

Læs mere

7. Indstilling af den trådløse forbindelse i Windows XP

7. Indstilling af den trådløse forbindelse i Windows XP 7. Indstilling af den trådløse forbindelse i Windows XP Gør klar til indstilling Når du skal i gang med at konfigurere den computer, der skal væres trådløs, er det en god idé at bevare kabelforbindelsen

Læs mere

Operatørrollen hvor langt er vi i dag?

Operatørrollen hvor langt er vi i dag? Operatørrollen hvor langt er vi i dag? Hvordan fungerer samarbejdet mellem myndighederne og trafikanterne i dag og hvordan ser fremtiden ud i forhold til trafikstyring og trafikinformationsservices. Erfaringerne

Læs mere

Banebranchen 2015. ITS på banen Økonomidirektør Benny Esmann Jensen. Danmarks bedste jernbane med kunden i fokus

Banebranchen 2015. ITS på banen Økonomidirektør Benny Esmann Jensen. Danmarks bedste jernbane med kunden i fokus Banebranchen 2015 ITS på banen Økonomidirektør Benny Esmann Jensen ITS på banen: Mål med ITS Status i dag Fremtiden. Status vision - strategi Regionstog A/S Vores 4 linjer: 110R/210R Østbanen 410 Tølløsebanen

Læs mere

UniLock System 10. Manual til Områdevisning. Version 1.0 Revision

UniLock System 10. Manual til Områdevisning. Version 1.0 Revision UniLock System 10 Manual til Områdevisning Software PCS137 Version 1.0 Revision 030627 Program der viser, hvilke personer der er i hvilke områder. Hvert område vises i sit eget vindue, så hver operatør

Læs mere

Bredbånd. Vejledning til opsætning af bredbåndsmodem Pace V5500

Bredbånd. Vejledning til opsætning af bredbåndsmodem Pace V5500 Bredbånd Vejledning til opsætning af bredbåndsmodem Pace V5500 120911 Indhold Kapitel 1 Kom godt i gang Introduktion Klargør udstyr til installation Find en passende placering Kapitel 2 Installer dit bredbåndsmodem

Læs mere

IBI/CTS opbygning af grafiske brugerflader på centrale anlæg...3 Stikordsregister...39

IBI/CTS opbygning af grafiske brugerflader på centrale anlæg...3 Stikordsregister...39 44164 INDHOLDSFORTEGNELSE IBI/CTS opbygning af grafiske brugerflader på centrale anlæg...3 Stikordsregister...39 2-39 Rekv. 7 Prod. 29-11-2005-14:07 Ordre 10723 EFU Indledning IHC Control Viewer giver

Læs mere

7.2 ALARMSYSTEM RedDetect er et moderne og komplet overvågningssystem som automatisk overvåger præisolerede rørledninger.

7.2 ALARMSYSTEM RedDetect er et moderne og komplet overvågningssystem som automatisk overvåger præisolerede rørledninger. Fugtovervågning 7:0 Fugtovervågning Formålet med et alarmsystem er: at kontrollere for fugtfejl at lokalisere fugt at konstatere afvigelser ( og sammenholde de fugtrelaterede parametre med de værdier der

Læs mere

Et samlet telefonnummer Service i dag og service i fremtiden?

Et samlet telefonnummer Service i dag og service i fremtiden? DAu konference OT versus IT, Novo Nordisk 26.11.2014, Tom Guldbrandsen Et samlet telefonnummer Service i dag og service i fremtiden? ABB Group November 26, 2014 Slide 1 OT-folkets ønsker: Et samlet telefonnummer

Læs mere

Produktpræsentation. BA Systems. Control made easy

Produktpræsentation. BA Systems. Control made easy Produktpræsentation BA Systems Control made easy Produkthistorik 1995: SCADA system 1. generation frigivet 1997: BAS Series 1. generation frigivet 1999: BAS Series 2. generation frigivet - Frit programmerbar

Læs mere

LK IHC Control Viewer Quick guide

LK IHC Control Viewer Quick guide LK IHC Control Viewer Quick guide Traditionelt el-materiel Intelligente systemer Data og kommunikation Belysning Velkommen til LK IHC Control Viewer Denne folder indeholder en gennemgang af de mest almindelige

Læs mere

Sådan nulstiller du dine netværks indstillinger i Windows

Sådan nulstiller du dine netværks indstillinger i Windows 2017 Sådan nulstiller du dine netværks indstillinger i Windows NewTech IT Norgesvej 17 6100 Haderslev Tlf. 79 306 153 info@newtechit.dk www.newtechit.dk 29-04-2017 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Første

Læs mere

BIPAC 5102 / 5102S / 5102G. ADSL2+-Modem/Router. Kom hurtigt i gang

BIPAC 5102 / 5102S / 5102G. ADSL2+-Modem/Router. Kom hurtigt i gang BIPAC 5102 / 5102S / 5102G ADSL2+-Modem/Router Kom hurtigt i gang Billion BIPAC 5102 / 5102S / 5102G ADSL-Modem/Router Se online-vejledningen, hvis du vil have mere udførlig vejledning i konfiguration

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON Okt 2014 Raza Muhammed raz@vd.dk 7244 3333 DYNAMISK DATABASE OPGAVEN Niels Juels Gade 13 1022 København K vd@vd.dk EAN 5798000893450 Postboks 9018 Telefon 7244

Læs mere

PacketFront fiberboks

PacketFront fiberboks Kom godt i gang med PacketFront fiberboks med indbygget router 27-10-2011 08:42:06 Tillykke med din nye fiberboks Inden du får glæde af fiberbredbåndet, skal du have tilsluttet computer, TV og telefon

Læs mere

Montering af CSE-H55N til Steca invertere (rev 1.0)

Montering af CSE-H55N til Steca invertere (rev 1.0) Montering af CSE-H55N til Steca invertere (rev 1.0) Montering og konfiguration af konverter CSE-H55N til Steca invertere. Rev 1.0 25. Jan 2013 Initiel release. Indholdsfortegnelse Montering af CSE-H55N

Læs mere

leverance af variable vejtavler

leverance af variable vejtavler tilbuds- og afregningsgrundlag (TAG) leverance af variable vejtavler Juni 2013 Tilbudsgiver: navn: adresse: 2 af 6 Tilbuds- og afregningsgrundlag (TAG) Tilbuddet skal afleveres på den fortrykte tilbudsliste(tbl),

Læs mere

FireBUS BRANDSIKRINGSAUTOMATIK For spjældsikrede og røgventilerede systemer

FireBUS BRANDSIKRINGSAUTOMATIK For spjældsikrede og røgventilerede systemer FireBUS BRANDSIKRINGSAUTOMATIK For spjældsikrede og røgventilerede systemer QUICK GUIDE For anlæg med mindre end 12 spjæld og mindre end 100 m kabel-længde er der ikke behov for den store planlægning,

Læs mere

HSYCO/ALARMS MANAGER INSTALLATION - AXIS KAMERA

HSYCO/ALARMS MANAGER INSTALLATION - AXIS KAMERA Team Mobbis +45 3325 5858 www.mobbis.com info@mobbis.com HSYCO/ALARMS MANAGER INSTALLATION - AXIS KAMERA 2.6. HSYCO/ALARMS MANAGER INSTALLATION AXIS KAMERAER Team Mobbis anbefaler AXIS som leverandør af

Læs mere

Installation af Oracle 10g Release 2 database

Installation af Oracle 10g Release 2 database Installation af Oracle 10g Release 2 database Oracle 10g database indeholder databasesoftware, enterprise manager, SQL*Plus m.m., HTML DB (i dag kendt som Application Express) og tilhørende HTTP Server

Læs mere