FGU. Den nye forberedende grunduddannelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FGU. Den nye forberedende grunduddannelse"

Transkript

1 Den nye forberedende grunduddannelse EGU AGU FGU Hovedvejen for dig, der ikke opfylder adgangskrav til en erhvervsuddannelse eller en gymnasial uddannelse efter ophør af undervisningspligten PGU

2 DU får penge (skoleydelse) for at passe din skole! EGU AGU FGU PGU Den nye forberedende grunduddannelse Den nye uddannelse starter august juni 2018 besluttede undervisningsministeren at oprette en række nye FGU-skoler. En af dem kommer til at ligge i Hedensted. Forberedende grunduddannelse (FGU) er for dig, der er færdig med grundskolen, men ikke er parat til at starte på en erhvervsuddannelse, hf eller gymnasial uddannelse. FGU-uddannelsen tilbyder en bred vifte af muligheder, som er tilpasset dine behov og interesser. Der tilbydes undervisning på 3 spor, i 12 forskellige faglige temaer og i 9 almene fag. De faglige temaer introducerer dig til erhvervsuddannelser og kan afsluttes med et uddannelsesbevis. De almene fag kan give adgang til erhvervsuddannelser og gymnasiale uddannelser. FORMÅL: FGU skal give dig viden, færdigheder, afklaring og motivation til at gennemføre en ungdomsuddannelse eller komme i arbejde. VARIGHED: Op til 2 år. Hvis du bliver klar til at starte på en erhvervsuddannelse eller HF tidligere end 2 år, så må du gerne afslutte og få bevis for gennemførelse. SKOLEYDELSE: På FGU får du skoleydelse på kr. pr. måned. Når du bliver 18 år stiger beløbet. TILMELDING: Hvis du er i målgruppen for FGU, skal du sammen med din uddannelsesvejleder lave en uddannelsesplan. Herefter vil uddannelsesvejlederen tilmelde dig FGU.

3 DU får støtte til lige netop dét, DU har brug for! MÅLGRUPPE: FGU er hovedvejen for dig, der ikke opfylder adgangskravene til en erhvervs uddannelse eller en gymnasial uddannelse. FGU er for dig, der ønsker afklaring om - og opkvalificering til uddannelse og job. FGU er for unge under 25 år uden en ungdoms uddannelse. Det er din uddannelsesvejleder, der vurderer, om du er i målgruppen. De vurderer dine sociale og personlige ressourcer og udfordringer. Det gør de ved at se på: 1. Din motivation for uddannelse og din lyst til læring. 2. Om du har styr på, hvilke forventninger og krav, der stilles til dig, når du skal gennemføre en uddannelse. 3. Om du er selvstændig og ansvarlig. 4. Om du kan møde stabilt og til tiden. 5. Dine samarbejdsevner. 6. Din respekt og forståelse for andre mennesker.

4 FGU har 3 spor Du skal vælge ét Forbereder til erhvervsuddannelse eller HF Forbereder til erhvervsuddannelse og job Forbereder til job og evt. erhvervsuddannelse 2/3 1/3 2/3 1/3 2/3 1/3 Skolefag Praktisk værkstedsundervisning Produktion og opgaver for kunder eller på værksted Relevant undervisning ifht. opgaver og produktion Ansættelse i et firma Skoleforløb på FGU skole BASIS Dansk, matematik og valgfag AGU BASIS Dansk, matematik og valgfag PGU BASIS Dansk, matematik og valgfag EGU ALMEN GRUNDUDDANNELSE PRODUKTIONS- GRUNDUDDANNELSE ERHVERVS- GRUNDUDDANNELSE FGU ANSØGNINGSFORLØB Hvem kan optages på FGU? Unge, der efter ophør af undervisningspligten ønsker at dygtiggøre sig til en uddannelse eller et job, kan optages på FGU.. Optagelse sker på baggrund af en målgruppevurdering. Hvis du ønsker at starte på FGU efter 9. eller 10. klasse, skal en uddannelsesvejleder fra kommunen lave en målgruppevurdering sammen med dig og dine forældre. Sammen skal I finde ud af, om FGU er den bedste mulighed dig, eller om du fx er parat til at starte direkte på en erhvervsuddannelse eller gymnasial uddannelse. Det kan også være, at du har nogle udfordringer eller vanskeligheder, der gør, at der er et andet tilbud/mulighed, der er bedre for dig. Hvis din målgruppevurdering viser, at du ikke tilhører målgruppen for FGU, så kan du og dine forældre bede om at få foretaget en ny vurdering efter 6 måneder. Hvornår og hvor længe? FGU består typisk af 4 semestre på hvert et halvt år, det vil sige i alt 2 år. Et semester starter i august eller i januar. Hvert spor starter med et basisforløb. Der er løbende optag på basisforløbet, så du kan starte på alle tidspunkter af året. Du går på basisforløbet frem til næste semesterstart, og så starter du på det spor, du har valgt. Undervejs i basisforløbet kan du få lov til at skifte spor, hvis du sammen med skolen vurderer, at det er hensigtsmæssigt. Hvis et sporskifte ændrer din uddannelsesplan væsentligt, skal kommunen godkende det. Hvis du opnår dit uddannelsesmål hurtigere end 2 år, fx fordi du bliver klar til at starte på en erhvervsuddannelse eller en hf, så må du afslutte dit FGU og få bevis for gennem førelse. Hvis du har brug for lidt længere tid end 2 år til at nå dit mål, så kan skolen eller kommunen give lov til, at din uddannelse bliver forlænget.

5 En uddannelsesplan og en forløbsplan Du skal sammen med din uddannelsesvejleder lave en uddannelsesplan. I skal sammen beskrive, hvad målet for din FGU skal være, fx at kunne træffe valg af branche og blive optaget på en erhvervsuddannelse efter FGU. Du skal vælge, hvilket spor du vil på, og hvad du kunne tænke dig af praktikmuligheder, og hvor længe du regner med, at din FGU skal vare. Du kan nemlig begynde og slutte på det niveau, der passer lige til dig. Måske skal du kun bruge 3 måneder på FGU til at få den eksamen i matematik, som du mangler. I din uddannelsesplan skal der også stå, om skolen skal hjælpe dig med nogle udfordringer og vanskeligheder, og hvad du tidligere har modtaget af hjælp. Når du laver en omhyggelig uddannelsesplan, så har FGU-skolen det bedste udgangspunkt for at lave en god uddannelse for dig. FGU-skolen skal foretage en vurdering af dit danskog matematikniveau ved start. Så skal skolen tage udgangspunkt i din uddannelsesplan og lave en forløbsplan sammen med dig, hvor I beskriver, hvad du skal træne, hvilken hjælp du har brug for og hvilke mål I sammen skal arbejde for at nå. EGU FGU PGU AGU FGU-skolen er mester i at hjælpe elever med læsevanskeligheder På FGU tager man særlige hensyn, hvis DU har udfordringer eller er usikker Dansk og matematik til alle på basisforløbet Alle FGU-elever skal undervises i dansk og matematik på det første basisforløb. Undervisningen skal tilpasses til dine forudsætninger og skal foregå på det niveau, der passer til dig. Det gælder både, hvis du er super god, eller hvis du synes, det er temmelig svært. Undervisningen skal også tilrettelægges, så den er god for elever, der fx er ordblinde eller har et handicap, så de skal bruge hjælpemidler. Det er helt OK, for FGU skal være et godt og rart lærested for alle, uanset hvilket udgangspunkt, man starter med. Skolen har også stor fokus på, at alle elever trives fagligt, personligt og socialt.

6 Skoleydelse Når du går på FGU, får du udbetalt en skoleydelse af skolen. Skoleydelsen vil være på: 358 kr/uge for elever under 18 år (1539 kr/måned) 621 kr/uge for elever over 18 år, der er hjemmeboende (2.670 kr/måned) kr/uge for elever over 18 år, der er udeboende (6.200 kr/måned) Der er mødepligt til uddannelsen, og der vil ske et forholdsmæssigt fradrag i din skoleydelse, hvis du er fraværende uden gyldig grund. Hvis du har børn, gives der et forsørgertillæg som supplement til skoleydelsen. Supplementet er tilsvarende de tillæg, forsørgere kan få i SUreglerne. FGU-elever har ikke mulighed for at søge supplerende SU-lån. Lær om sundhed, ernæring og motion FGU skal gennemføres i et inkluderende læringsmiljø, hvor undervisningen bygger på åndsfrihed, ligeværd og demokrati. FGU skal bidrage til at 1. styrke elevens selvstændighed og faglige, personlige og sociale udvikling og kompetencer, 2. styrke elevens samfundsengagement, demokratiske dannelse og kompetencer til aktiv deltagelse i demokratiet og samfundslivet som ligeværdig borger i et demokratisk fællesskab, 3. give eleven erfaringer med samarbejde og arbejdsforholdene på en arbejdsplads og kendskab til rettigheder og pligter i arbejdslivet og 4. fremme elevens mulighed for social mobilitet og for at udvikle sit potentiale fuldt ud. Tog eller bus til skole Går du på FGU, kan du få rabat på den daglige transport til din skole. Det sker ved, at du køber et ungdomskort på Kortet koster 368 kr. om måneden, og du skal bestille med NemID. Er du i tvivl, så spørg din uddannelsesvejleder eller på dit uddannelsessted.

7 Glæd DIG til den spændende værkstedsundervisning Lær lokale virksomheder at kende gennem praktik

8 Forbereder til erhvervsuddannelse eller HF 9 almene fag 2/3 1/3 1. Dansk 2. Dansk som andetsprog 3. Engelsk 4. Identitet og medborgerskab 5. Matematik 6. Naturfag 7. PASE 8. Samfundsfag 9. Teknologiforståelse Skolefag BASIS Dansk, matematik og valgfag Praktisk værkstedsundervisning AGU Almen grunduddannelse ALMEN GRUNDUDDANNELSE På almen grunduddannelse har du undervisning i skolefag som dansk, matematik, engelsk, samfundsfag og naturfag i 2/3 af tiden. Du bliver undervist på det niveau, der præcis passer bedst til dig. Du vil få hjælp til det, som er svært, - eller som du gerne vil træne ekstra i. Har du brug for hjælpemidler, fx fordi du er ordblind, er svagtseende eller har nedsat hør else, så vil du lære, at bruge det rigtige udstyr. I den sidste 1/3 af tiden har du praktisk værkstedsundervisning. Her skal du også være med til aktiviteter på tværs af de tre spor sammen med de andre elever. Det kan fx være motion og bevægelse samt virksomhedsbesøg og studieture. Du kan også komme i praktik i op til 4 uger for hvert halve år. Sporet er for dig, der gerne vil have en eksamen, så du kan begynde på en erhvervsuddannelse eller en hf-uddannelse bagefter. På almen grunduddannelse arbejder du med forskellige praksisser og almene fag. Praksisserne består i forskellige undervisningsformer, der gør det teoretiske eller abstrakte håndgribeligt og virkeligt. Det betyder typisk, at der i undervisningen arbejdes med en konkret fremstilling eller handling, som så kobles til teori. På den måde er undervisningen i almene fag tæt koblet til de projekter eller temaer, der arbejdes med på et hold. Du skal deltage i undervisning i dansk, matematik, og enten PASE (Privatøkonomi, Arbejdspladslære, Samarbejdslære, Erhvervslære) eller identitet og medborgerskab samt et valgfrit fag fra fagrækken. Du kan gå til afsluttende prøve i de almene fag på de niveauer, som fagene udbydes på. Det kan være på G-, E- eller D-niveau.

9 12 forskellige faglige temaer: Forbereder til erhvervsuddannelse og job 1. Omsorg og sundhed 2. Handel og kundeservice 3. Turisme, kultur og fritid 4. Musisk og kunstnerisk produktion 5. Mad og ernæring 6. Miljø og genbrug 7. Jordbrug, skovbrug og fiskeri 8. Byg, bolig og anlæg 9. Kommunikation og medier 10. Motor og mekanik 11. Service og transport 12. Industri (plast, metal mm.) Produktion og opgaver for kunder eller på værksted BASIS Dansk, matematik og valgfag 2/3 1/3 Relevant undervisning ifht. opgaver og produktion PGU Produktionsgrunduddannelse PRODUKTIONS- GRUNDUDDANNELSE På produktionsgrunduddannelsen arbejder du med produktion og opgaver for kunder eller på et værksted i 2/3 af tiden. De forskellige FGU-skoler har forskellige værksteder fx køkken, medie, metal, træ, kreativ, handel, service, omsorg mv. Sporet er for dig, der kan lide at lære ved at arbejde praktisk, så du kan se en mening, med det du lærer. I den sidste 1/3 af tiden skal du også have relevant undervisning, der passer til de opgaver og den produktion, du laver på værksteder. Du har også mulighed for at komme i praktik i op til 4 uger for hvert halve år. Du skal også være med til aktiviteter på tværs af de tre linjer sammen med de andre elever. Det kan fx være motion og bevægelse samt virksomhedsbesøg og studieture. Sporet er for dig, der gerne vil i gang med en erhvervsuddannelse bagefter eller gerne vil have fast arbejde som ufaglært. På produktionsgrunduddannelse arbejder du med forskellige produktioner og håndværk. Produktionsgrunduddannelsen gennemføres indenfor et fagligt tema og på et værksted med rigtig produktion. Du skal følge undervisningen på et værksted samt dansk, matematik og PASE (Privatøkonomi, Arbejdspladslære, Samarbejdslære, Erhvervslære). Der vil også være mulighed for undervisning i valgfag. Det faglige tema kan afsluttes med en prøve på FGU 3-niveau, når du har nået dette niveau. Prøven bedømmes bestået/ikke bestået. Ved afslutning af forløbet i et fagligt tema før den afsluttende prøve, får du en standpunktsbedømmelse på FGU 1-, FGU 2- eller FGU 3-niveau, som bedømmes bestået/ikke bestået. Du kan gå til afsluttende praksisrelateret prøve i de almene fag på de niveauer, som fagene udbydes på. Det kan være på G-, E- eller D-niveau.

10 Forbereder til job og evt. erhvervsuddannelse 2/3 1/3 Ansættelse i et firma Skoleforløb på FGU skole Lær lokale virksomheder at kende gennem praktik BASIS Dansk, matematik og valgfag EGU Erhvervsgrunduddannelse ERHVERVS- GRUNDUDDANNELSE På erhvervsgrunduddannelsen er du i 2/3 af uddannelsestiden ansat i et firma, hvor du får løn på lærlingeniveau. Det kan være i en privat virksomhed eller på en offentlig arbejdsplads. I perioder skal du tilbage på FGU-skolen og deltage i relevant undervisning, eller du skal være med på kurser eller på kombinationsforløb, der foregår på forskellige erhvervsskoler. Dine skoleforløb udgør ca. 1/3 af uddannelsestiden. I dine skoleforløb får du skoleydelse af FGU-skolen. Hvis du gennemfører hele uddannelsestiden og får en tilfredsstillende afsluttende evaluering, vil du få adgang til at kunne søge om medlemskab i en a-kasse. På erhvervsgrunduddannelse er du i virksomhedspraktik. Du skal også i skole, hvor du deltager i under visning, der er relevant for praktikforløbet. Skoleforløbene kan - udover det fagligt relevante handle om dansk, matematik og PASE (Privatøkonomi, Arbejdspladslære, Samarbejdslære, Erhvervslære). Skoleforløbene kan også helt eller delvist bestå i kombinationsforløb. Det faglige tema kan afsluttes med en prøve på FGU 3-niveau, når du vurderes at have nået dette niveau. Prøven bedømmes bestået/ikke bestået. Ved afslutning af forløbet i et fagligt tema før den afsluttende prøve, får du en standpunktsbedømmelse på FGU 1-, FGU 2- eller FGU 3-niveau, som bedømmes bestået/ikke bestået. Du kan gå til afsluttende praksisrelateret prøve i de almene fag på de niveauer, som fagene udbydes på. Det kan være på G-, E- eller D-niveau.

11 ALTERNATIVER 10. klasse i Juelsminde eller Tørring Et alment skoleår med fokus på at løfte dine faglige niveauer i dansk, matematik, engelsk, fysik/kemi m.fl. Målet er, at du bliver i stand til at opfylde de faglige forudsætninger for at påbegynde og gennemføre den ønskede uddannelse. Tilbud med egenbetaling Efterskoler, privatskoler, frie fagskoler (friefagskoler.dk), Ungdomshøjskoler (ungdomshojskole.dk)

12 EGU AGU FGU PGU

FORBEREDENDE GRUNDUDDANNELSE SYDØSTJYLLAND

FORBEREDENDE GRUNDUDDANNELSE SYDØSTJYLLAND FGU FORBEREDENDE GRUNDUDDANNELSE SYDØSTJYLLAND ALMEN GRUNDUDDANNELSE PRODUKTIONS GRUNDUDDANNELSE ERHVERVS GRUNDUDDANNELSE FGU FORBEREDENDE GRUNDUDDANNELSE ER EN NY 2-ÅRIG UDDANNELSE, SOM STARTER AUGUST

Læs mere

FGU-bestyrelser Kick-off-workshop. Uddannelsens indhold v/stig Nielsen og Johan Linde, STUK. Oktober 2018

FGU-bestyrelser Kick-off-workshop. Uddannelsens indhold v/stig Nielsen og Johan Linde, STUK. Oktober 2018 FGU-bestyrelser Kick-off-workshop Uddannelsens indhold v/stig Nielsen og Johan Linde, STUK Oktober 2018 Vi bygger nyt Rejsegilde Forberedelse af undervisning Forberedelse af infrastruktur, adm., it Overdragelse

Læs mere

Danmark får en helt ny forberedende uddannelse per 1. august Den nye uddannelse står på skuldrene af produktionsskolernes værkstedspædagogik,

Danmark får en helt ny forberedende uddannelse per 1. august Den nye uddannelse står på skuldrene af produktionsskolernes værkstedspædagogik, Danmark får en helt ny forberedende uddannelse per 1. august 2019. Den nye uddannelse står på skuldrene af produktionsskolernes værkstedspædagogik, der kombineret med VUC s almenundervisning skal ruste

Læs mere

Egu årsmøde maj Stig Nielsen, Styrelsen for Undervisning og Kvalitet,

Egu årsmøde maj Stig Nielsen, Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, Egu årsmøde 2018 30. maj 2018 Stig Nielsen, Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, stnie1@stukuvm.dk, 3392 5450 Mit oplæg: 1. Præsentation 2. Egu generelt 3. Den kommende FGU 4. Spørgsmål til oplæg 28-05-2018

Læs mere

Forberedende grunduddannelse

Forberedende grunduddannelse UVM, juni 2018 Forberedende grunduddannelse Danmark får en helt ny forberedende uddannelse per 1. august 2019. Den nye uddannelse står på skuldrene af produktionsskolernes værkstedspædagogik, der kombineret

Læs mere

Velkommen til. FGU Vestegnen. Forberedende grunduddannelse på Vestegnen Albertslund, Brøndby, Glostrup, Hvidovre, Ishøj, Rødovre, Vallensbæk

Velkommen til. FGU Vestegnen. Forberedende grunduddannelse på Vestegnen Albertslund, Brøndby, Glostrup, Hvidovre, Ishøj, Rødovre, Vallensbæk Velkommen til FGU Vestegnen Forberedende på Vestegnen Albertslund, Brøndby, Glostrup, Hvidovre, Ishøj, Rødovre, Vallensbæk FORBEREDENDE GRUNDUDDANNELSE FOR UNGE UNDER 25 ÅR Fra den 1. august 2019 kan du

Læs mere

FGU. Forberedende Grunduddannelse for dig der gerne vil videre

FGU. Forberedende Grunduddannelse for dig der gerne vil videre FGU Forberedende Grunduddannelse for dig der gerne vil videre Velkommen til FGU Solrød FGU Solrød er en lille skole, der ligger på Højagervænget sammen med 10Solrød.Vi har et rigtigt godt miljø. Alle kender

Læs mere

Status på FGU-processen. Vingsted, 19. april 2018

Status på FGU-processen. Vingsted, 19. april 2018 Status på FGU-processen Vingsted, 19. april 2018 23-04-2018 Organisering i ministeriet Intern styregruppe v. Jesper Nielsen Ekstern styregruppe Interessentfølgegruppe FGU-sekretariatet FGU task force FGU

Læs mere

FGU Forberedende Grunduddannelse for dig der gerne vil videre

FGU Forberedende Grunduddannelse for dig der gerne vil videre Høje-Taastrup Kommune Greve Kommune Solrød Kommune Roskilde Kommune Lejre Kommune FGU Forberedende Grunduddannelse for dig der gerne vil videre Velkommen til FGU-Skolen Øst I FGU er der 3 forskellige uddannelsesspor

Læs mere

Din vej til uddannelse og job

Din vej til uddannelse og job Din vej til uddannelse og job Forberedende grunduddannelse FGU Forord Den forberedende grund uddannelse (FGU) er for dig, der har brug for at blive stærkere fagligt. Fx kan du blive klar til en erhvervsuddannelse,

Læs mere

FGU. Forberedende Grunduddannelse for dig der gerne vil videre

FGU. Forberedende Grunduddannelse for dig der gerne vil videre FGU Forberedende Grunduddannelse for dig der gerne vil videre Velkommen til FGU Høje- Taastrup FGU Høje-Taastrup ligger på Rugvænget, en sidegade til Høje Taastrup Vej, midt i et af byens industrikvarterer.

Læs mere

Kommissorium for FGU læreplans- og fagbilagsarbejdet

Kommissorium for FGU læreplans- og fagbilagsarbejdet Kommissorium for FGU læreplans- og fagbilagsarbejdet Til implementering af Aftale om bedre veje til uddannelse og job skal der udarbejdes læreplaner og fagbilag for de nye grunduddannelser. December 2017

Læs mere

FGU. Forberedende Grunduddannelse for dig der gerne vil videre

FGU. Forberedende Grunduddannelse for dig der gerne vil videre FGU Forberedende Grunduddannelse for dig der gerne vil videre Velkommen til FGU Lejre FGU Skolen i Lejre ligger lige ud til Hovedvejen ved Glim i helt unikke og naturskønne omgivelser med det berømte Sagnlandet

Læs mere

Hvad kan jeg bruge agu til?

Hvad kan jeg bruge agu til? Hvad kan jeg bruge agu til? Du kan bruge agu til at blive bedre til fag som dansk og matematik. Det kan give dig adgang til en ungdomsuddannelse som hf, gymnasiet eller en erhvervs uddannelse. CASE: Efter

Læs mere

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. Politisk aftale oktober 2017

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. Politisk aftale oktober 2017 Aftale om bedre veje til uddannelse og job Politisk aftale oktober 2017 Aftalens hovedindhold En ny uddannelsespolitisk målsætning En sammenhængende kommunal ungeindsats En ny Forberedende Grunduddannelse

Læs mere

Basismodul. Produktionsskoleforeningen Indhold på de tre linjer Uddrag fra rapportens bilag 6

Basismodul. Produktionsskoleforeningen Indhold på de tre linjer Uddrag fra rapportens bilag 6 1 Ekspertgruppen Bedre veje til en ungdomsuddannelse har i deres rapport beskrevet de tre linjer, som udgør forløb og indhold på den Forberedende Uddannelse. Det er yderligere udfoldet i bilag 6, som findes

Læs mere

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. Politisk aftale oktober 2017

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. Politisk aftale oktober 2017 Aftale om bedre veje til uddannelse og job Politisk aftale oktober 2017 Aftalens hovedindhold En ny uddannelsespolitisk målsætning En sammenhængende kommunal ungeindsats En ny Forberedende Grunduddannelse

Læs mere

Aftale om bedre veje til uddannelse og job

Aftale om bedre veje til uddannelse og job Aftale om bedre veje til uddannelse og job Politisk aftale oktober 2017 Side 2 Formål Den nye uddannelse skal give de unge kundskaber, færdigheder, afklaring og motivation til at gennemføre en ungdomsuddannelse

Læs mere

Forberedende grunduddannelse. Oplæg ved Ordblinde og it-konference

Forberedende grunduddannelse. Oplæg ved Ordblinde og it-konference Forberedende grunduddannelse Oplæg ved Ordblinde og it-konference 10.04.2018 Bag om FGU-aftalen Regeringsgrundlaget for LLR II juni 2015 Kommissorium og udpegning af ekspertgruppen januar 2016 Afrapportering

Læs mere

Kombineret Ungdomsuddannelse - KUU

Kombineret Ungdomsuddannelse - KUU Kombineret Ungdomsuddannelse - KUU Hvordan administrerer jeg KUU-elever pr. 1. august 2015? Konferencen Erhvervsuddannelsesreformen i praksis, 2. marts 2015 Side 1 Agenda Lovmæssig baggrund, målgruppe

Læs mere

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. Politisk aftale oktober 2017

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. Politisk aftale oktober 2017 Aftale om bedre veje til uddannelse og job Politisk aftale oktober 2017 Aftalens hovedindhold En ny uddannelsespolitisk målsætning En sammenhængende kommunal ungeindsats En ny Forberedende Grunduddannelse

Læs mere

FGU. Forberedende Grunduddannelse for dig der gerne vil videre

FGU. Forberedende Grunduddannelse for dig der gerne vil videre FGU Forberedende Grunduddannelse for dig der gerne vil videre Velkommen til FGU Roskilde FGU Roskilde ligger mellem Københavnsvej, Industrivej og Østre Ringgade på kanten af industrikvarteret. Skolen har

Læs mere

Notat om etablering af FGU-skole i Hedensted Kommune

Notat om etablering af FGU-skole i Hedensted Kommune Hedensted Notatark Sagsnr. 15.20.00-A00-1-18 Sagsbehandler Per Lunding Pia Hermanstad 21.1.2018 Notat om etablering af FGU-skole i Hedensted Kommune Den Forberedende Grunduddannelse FGU er en ny uddannelse,

Læs mere

Tilføj hjælpelinjer:

Tilføj hjælpelinjer: FGU Oktober 2018 29-10-2018 Spørgsmål til FGU Drøft 2 og 2: Hvilke spørgsmål har I til FGU? (3 min) Opsamling på spørgsmål Tre formål: 1. Jeg kan tone oplægget 2. Kommer ud med de spørgsmål der fylder

Læs mere

Til kommunaldirektøren Styrelsen for Undervisning og Kvalitet. Orientering om processen i forbindelse med oprettelse af FGU institutioner

Til kommunaldirektøren Styrelsen for Undervisning og Kvalitet. Orientering om processen i forbindelse med oprettelse af FGU institutioner Til kommunaldirektøren Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf.: 33 92 50 00 E-mail: stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR-nr.: 29634750 Orientering om processen

Læs mere

Politisk aftale om Forberedende GrundUddannelse (FGU)

Politisk aftale om Forberedende GrundUddannelse (FGU) Politisk aftale om Forberedende GrundUddannelse (FGU) Regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale og SF har d. 13 oktober indgået aftale om en Forberedende GrundUddannelse (FGU). FGU skal

Læs mere

Forberedende Grunduddannelse status og videre proces. Middelfart 16. august 2018

Forberedende Grunduddannelse status og videre proces. Middelfart 16. august 2018 Forberedende Grunduddannelse status og videre proces Middelfart 16. august 2018 Dagens program Generel status på processen Den kommunale ungeindsats Det institutionelle spor Oprettelse af FGU-institutionerne

Læs mere

Ø S T F Y N S FG U FOR BEREDEN DE GRUNDUDDAN N ELSE

Ø S T F Y N S FG U FOR BEREDEN DE GRUNDUDDAN N ELSE Ø S T F Y N S FG U FOR BEREDEN DE GRUNDUDDAN N ELSE INDHOLD Velkommen 4 Hvad er FGU? 5 Vores afdeling 6 Handel, kundeservice og turisme 8 Kommunikation, medier og musik 11 Mad, ernæring og service 12 Jordbrug,

Læs mere

Rundt om den forberedende grunduddannelse FGU

Rundt om den forberedende grunduddannelse FGU Rundt om den forberedende grunduddannelse FGU Introduktion for fagprofessionelle Indhold Indledning 3 Formålet med FGU 4 Den uddannelsespolitiske målsætning 4 FGU er et samlet tilbud til målgruppen 4 Opbygningen

Læs mere

Aftale om bedre veje til uddannelse og job og kort om KUU

Aftale om bedre veje til uddannelse og job og kort om KUU Aftale om bedre veje til uddannelse og job og kort om KUU Oplæg på KUU konference november 2017 Aftalens hovedindhold En ny uddannelsespolitisk målsætning En sammenhængende kommunal ungeindsats En ny Forberedende

Læs mere

FGU. Forberedende Grunduddannelse for dig der gerne vil videre

FGU. Forberedende Grunduddannelse for dig der gerne vil videre FGU Forberedende Grunduddannelse for dig der gerne vil videre Velkommen til FGU Greve FGU Greve ligger på Grevevej sammen med Tune Kursuscenter. Skolen har omkring 90 elever, der hver dag lærer og arbejder

Læs mere

Om at vælge uddannelse. http://videotool.dk/unic/sc1650/c1650/v13391

Om at vælge uddannelse. http://videotool.dk/unic/sc1650/c1650/v13391 Om at vælge uddannelse http://videotool.dk/unic/sc1650/c1650/v13391 Hvad skal jeg være? Smed Lærer Advokat Fysiker Mediegrafiker Dyrlæge Økonom Diætist Frisør Socialrådgiver Kok IT-supporter Skuespiller

Læs mere

Velkommen til: Information fra UU: Vejledningsprocessen Uddannelsesforberedende aktiviteter UNGDOMMENS UDDANNELSESVEJLEDNING

Velkommen til: Information fra UU: Vejledningsprocessen Uddannelsesforberedende aktiviteter UNGDOMMENS UDDANNELSESVEJLEDNING Velkommen til: Information fra UU: Vejledningsprocessen Uddannelsesforberedende aktiviteter Ungdommens Uddannelsesvejledning Dagens program Vejlednings processen Uddannelses paratheds vurdering (Uddannelses

Læs mere

Aftale om bedre veje til uddannelse og job

Aftale om bedre veje til uddannelse og job Aftale om bedre veje til uddannelse og job Vejlederkonference, december 2017 Aftalens hovedindhold En ny uddannelsespolitisk målsætning En sammenhængende kommunal ungeindsats En ny Forberedende Grunduddannelse

Læs mere

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. Vejlederkonference, december 2017

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. Vejlederkonference, december 2017 Aftale om bedre veje til uddannelse og job Vejlederkonference, december 2017 Aftalens hovedindhold En ny uddannelsespolitisk målsætning En sammenhængende kommunal ungeindsats En ny Forberedende Grunduddannelse

Læs mere

Uddannelsesparathed. Faglige kompetencer Sociale kompetencer Personlige kompetencer Motivation

Uddannelsesparathed. Faglige kompetencer Sociale kompetencer Personlige kompetencer Motivation Uddannelser efter 9. og 10. klasse Job eller uddannelse Erhvervsuddannelser 1½ - 5 år Fx murer, smed, bager, elektriker, salgsassistent, social- og sundhedsassistent EUX Gymnasiale uddannelser 3 år STX

Læs mere

UU-Frederiksberg. Ungdommens Uddannelsesvejledning Frederiksberg. Finsensvej 86, 2 sal. 2000 Frederiksberg

UU-Frederiksberg. Ungdommens Uddannelsesvejledning Frederiksberg. Finsensvej 86, 2 sal. 2000 Frederiksberg UU-Frederiksberg Ungdommens Uddannelsesvejledning Frederiksberg Finsensvej 86, 2 sal 2000 Frederiksberg www.uu-frederiksberg.dk Vejledning i 8.klasse Kollektiv orientering om uddannelsessystemet Uddannelsesmesse

Læs mere

Fællesmøde om FGU Midt-Vest 27. november 2018

Fællesmøde om FGU Midt-Vest 27. november 2018 Fællesmøde om FGU Midt-Vest 27. november 2018 Referat af fællesmøde om FGU Midt-Vest 27. november 2018 på Herning Produktionsskole Nedenfor følger en opsamling på spørgsmål og svar samt på den fælles drøftelse

Læs mere

Hvorfor uddannelse? Bedre muligheder for job Højere løn Personlig udvikling Selvtillid og selvværd. Uddannelse er vejen til en god fremtid

Hvorfor uddannelse? Bedre muligheder for job Højere løn Personlig udvikling Selvtillid og selvværd. Uddannelse er vejen til en god fremtid Hvorfor uddannelse? Bedre muligheder for job Højere løn Personlig udvikling Selvtillid og selvværd Uddannelse er vejen til en god fremtid Uddannelsessystemet Krav til unge i uddannelse Den unge skal: Ønske

Læs mere

Bilag 1 - Notat om hovedelementerne i 'Aftale om bedre veje til uddannelse og job' oktober 2017

Bilag 1 - Notat om hovedelementerne i 'Aftale om bedre veje til uddannelse og job' oktober 2017 #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Sagsnr./Dok.nr. 2017-052123 / 2017-052123-13 Læring og pædagogik 09-11-2017 Bilag 1 - Notat om hovedelementerne i 'Aftale om bedre veje til

Læs mere

Den kommunale ungeindsats og FGU. 16. April 2018 Børne- og Skoleudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Den kommunale ungeindsats og FGU. 16. April 2018 Børne- og Skoleudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Den kommunale ungeindsats og FGU 16. April 2018 Børne- og Skoleudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Aftale om Bedre veje til uddannelse og job og lovgivning Aftalens hovedindhold En ny uddannelsespolitisk

Læs mere

Forældremøde 10. klasse

Forældremøde 10. klasse Forældremøde 10. klasse Dagsorden: Fokus på valg af uddannelse inden den 1. marts 2015 Nyt på erhvervsskoleområdet og uddannelsestendenser Informationer om uddannelsesmulighederne Brobygning i uge 47 og

Læs mere

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. SAMBA6-vejlederkonference 10. november 2017

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. SAMBA6-vejlederkonference 10. november 2017 Aftale om bedre veje til uddannelse og job SAMBA6-vejlederkonference 10. november 2017 Processen 28.juni 2015 Regeringsgrundlag: Sammen for fremtiden 18. januar 2016 Marienborg: temafrokost om en bedre

Læs mere

Bestyrelsesmøde - referat

Bestyrelsesmøde - referat Bestyrelsesmøde - referat Dato 25. april 2019 Tidspunkt Kl. 16.00-18.00 Hvor Deltagere Viborg Produktionsskole Steen Vindum (formand) Anders Bertel (næstformand) Dorthe Schou Jensen Claus Clausen Hans

Læs mere

UNGDOMS- UDDANNELSERNE

UNGDOMS- UDDANNELSERNE UNGDOMS- UDDANNELSERNE 2020 REGION MIDTJYLLAND ØST: Silkeborg Randers Århus Hadsten Beder Skanderborg Odder Rønde Grenaa Viborg Bjerringbro Indhold DE GENERELLE BESKRIVELSER Et regionalt vejledningsmateriale....

Læs mere

Kom godt i gang med målgruppevurdering

Kom godt i gang med målgruppevurdering Kom godt i gang med målgruppevurdering Vejledning til fagprofessionelle i den kommunale ungeindsats Indhold Forord 3 Styr på fakta Hvad er målgruppevurdering? 4 Hvem skal målgruppevurderes? 6 Hvem har

Læs mere

AFKLARINGSFORLØB. i samarbejde med Horsens Kommune

AFKLARINGSFORLØB. i samarbejde med Horsens Kommune AFKLARINGSFORLØB i samarbejde med Horsens Kommune Tekst NEXT STEP Historien Målgruppe, mål og visitering Indhold Hvad siger eleverne Status Perspektiv! KUU der dur Målgruppen er: unge i alderen 15-24 år,

Læs mere

Hvad laver en UU-vejleder? Vejleder unge uden ungdomsuddannelse 13-25 år Skolevejledning, ungevejledning, mentoropgaver, netværksgrupper etc.

Hvad laver en UU-vejleder? Vejleder unge uden ungdomsuddannelse 13-25 år Skolevejledning, ungevejledning, mentoropgaver, netværksgrupper etc. Hvad laver en UU-vejleder? Vejleder unge uden ungdomsuddannelse 13-25 år Skolevejledning, ungevejledning, mentoropgaver, netværksgrupper etc. Kontor v. Skive Kommune, Torvegade 10 Tilknytning til alle

Læs mere

Kombineret ungdomsuddannelse er en kort uddannelse. Med den står du stærkere, når du skal søge arbejde eller begynde på en ungdomsuddannelse.

Kombineret ungdomsuddannelse er en kort uddannelse. Med den står du stærkere, når du skal søge arbejde eller begynde på en ungdomsuddannelse. Kombineret ungdomsuddannelse er en kort uddannelse. Med den står du stærkere, når du skal søge arbejde eller begynde på en ungdomsuddannelse. Når du har afsluttet kombineret ungdomsuddannelse, er du erhvervsassistent

Læs mere

Kombineret ungdomsuddannelse er en kort uddannelse. Med den står du stærkere, når du skal søge arbejde eller begynde på en ungdomsuddannelse.

Kombineret ungdomsuddannelse er en kort uddannelse. Med den står du stærkere, når du skal søge arbejde eller begynde på en ungdomsuddannelse. Kombineret ungdomsuddannelse er en kort uddannelse. Med den står du stærkere, når du skal søge arbejde eller begynde på en ungdomsuddannelse. Når du har afsluttet kombineret ungdomsuddannelse, er du erhvervsassistent

Læs mere

Vedr.: Høring om Forslag til Lov om forberedende grunduddannelse (FGU)

Vedr.: Høring om Forslag til Lov om forberedende grunduddannelse (FGU) Henrik Lindegaard Undervisningsministeriet Dato 19.02.2018 Initialer HAL Vedr.: Høring om Forslag til Lov om forberedende grunduddannelse (FGU) Overordnet er det Uddannelsesforbundets indtryk at lovforslaget

Læs mere

Velkommen på TCR, TiendeklasseCenter Roskilde.

Velkommen på TCR, TiendeklasseCenter Roskilde. Velkommen på TCR, TiendeklasseCenter Roskilde. Efter 9. klasse har du mulighed for at slutte folkeskolen af med et skoleår, der rykker. På TCR er det 10. skoleår et fremtidsrettet år med valgmuligheder,

Læs mere

Fælles orientering BUM 2014. Ansøgning og optagelse på ungdomsuddannelserne

Fælles orientering BUM 2014. Ansøgning og optagelse på ungdomsuddannelserne Fælles orientering BUM 2014 Ansøgning og optagelse på ungdomsuddannelserne VURDERING AF UDDANNELSESPARATHED I 8. KLASSE (SKOLEN VURDERER SENEST DEN 1. DECEMBER) 1. De faglige forudsætninger Elever med

Læs mere

Forslag. Lov om forberedende grunduddannelse

Forslag. Lov om forberedende grunduddannelse Til lovforslag nr. L 199 Folketinget 2017-18 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 29. maj 2018 Forslag til Lov om forberedende grunduddannelse Kapitel 1 Uddannelsens formål 1. Forberedende grunduddannelse

Læs mere

Udkast af 1. februar Forslag. Lov om forberedende grunduddannelse

Udkast af 1. februar Forslag. Lov om forberedende grunduddannelse Forslag til Lov om forberedende grunduddannelse Kapitel 1 Uddannelsens formål 1. Forberedende grunduddannelse skal give eleven viden, kundskaber, færdigheder, afklaring og motivation til primært at gennemføre

Læs mere

8. klasse - UEA Uddannelsesveje

8. klasse - UEA Uddannelsesveje 8. klasse - UEA Uddannelsesveje Efterskoler Husholdningsskoler EGU EUD Andre Produktionsskoler STU www.ug.dk Efterskoler Der findes over 240 efterskoler, hvor du kan gå i 8., 9.., 10., 11.og 12. klasse.

Læs mere

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til Ungdomsuddannelserne

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til Ungdomsuddannelserne Undervisningsministeriet 27. maj 2014 Udkast Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til Ungdomsuddannelserne I medfør af 10 g i lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv samt pligt

Læs mere

Workshop 5: Et tilbud om kombineret ungdomsuddannelse

Workshop 5: Et tilbud om kombineret ungdomsuddannelse Workshop 5: Et tilbud om kombineret ungdomsuddannelse Forhistorie Fri Ungdomsuddannelse Fleksuddannelse Kombineret Ungdomsuddannelse Et Danmark, der står sammen Til unge, der ikke har forudsætninger for

Læs mere

AVU FVU OBU. Almen voksenuddannelse. voksenundervisning

AVU FVU OBU. Almen voksenuddannelse. voksenundervisning AVU FVU OBU Almen voksenuddannelse Forberedende Ordblindeundervisning voksenundervisning I dette program kan du læse om: AVU - Almen Voksenuddannelse Svarer i niveau til 9. og 10. klasse Læs mere på side

Læs mere

Bemærkninger til høring over udkast til fire lovforslag vedrørende forberedende grunduddannelse

Bemærkninger til høring over udkast til fire lovforslag vedrørende forberedende grunduddannelse #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Aalborg Kommune, Job- og Ydelsessekretariatet Sønderbro 12, 9000 Aalborg KL Weidekampsgade 10 2300 København S Att. Mette Berg 12-02-2018 Bemærkninger

Læs mere

Forældremøde 10. klasse

Forældremøde 10. klasse Forældremøde 10. klasse Dagsorden: Fokus på valg af uddannelse inden den 1. marts 2019 Nyt om UPV og kravene der gælder pr. 1. aug. 2019 Informationer om UG.dk og uddannelsesmulighederne Brobygning for

Læs mere

Kombineret ungdomsuddannelse er en kort uddannelse. Med den står du stærkere, når du skal søge arbejde eller begynde på en ungdomsuddannelse.

Kombineret ungdomsuddannelse er en kort uddannelse. Med den står du stærkere, når du skal søge arbejde eller begynde på en ungdomsuddannelse. Kombineret ungdomsuddannelse er en kort uddannelse. Med den står du stærkere, når du skal søge arbejde eller begynde på en ungdomsuddannelse. Når du har afsluttet kombineret ungdomsuddannelse, er du erhvervsassistent

Læs mere

18/19.

18/19. 18/19 www.tieren.dk 10. KLASSE CENTER SKIVE ER IKKE BARE EN ALMINDELIG 10. KLASSE Velkommen til 10. Klasse Center Skive. Her kan du frit vælge, hvad du vil fokusere på i løbet af året - vi har projektforløb

Læs mere

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til. ungdomsuddannelserne

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til. ungdomsuddannelserne Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til ungdomsuddannelserne I medfør af 10 g i lov om vejledning om uddannelse og erhverv samt pligt til uddannelse, beskæftigelse m.v., jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der skal i 10. klasse

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der skal i 10. klasse Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der skal i 10. klasse Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af, hvad du vil efter skolen:

Læs mere

Aftale om bedre veje til uddannelse og job

Aftale om bedre veje til uddannelse og job Aftale om bedre veje til uddannelse og job Samarbejdsmøde om FGU og ungeindsatsen for de 17 kommuner, KKR Sjælland D. 15. december 2017 kl. 9-11, Næstved Aftalens hovedindhold En ny uddannelsespolitisk

Læs mere

Lov om forberedende grunduddannelse

Lov om forberedende grunduddannelse LOV nr 697 af 08/06/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 21. maj 2019 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 18-19 Senere ændringer til forskriften LOV nr 1736 af 27/12/2018

Læs mere

Spørgsmå l og svår om FGU

Spørgsmå l og svår om FGU 1 Spørgsmå l og svår om FGU Der er uundgåeligt en lang række spørgsmål i kølvandet på Aftale om bedre veje til uddannelse og job og der vil givetvis vedblive at opstå spørgsmål helt frem til Forberedende

Læs mere

ErhversGrundUddannelse

ErhversGrundUddannelse EGU Skive Kommune ErhversGrundUddannelse EGU Erhvervsgrunduddannelse er en kompetencegivende kommunal ungdomsuddannelse. Uddannelsen er rettet mod unge mellem 16 og 30 år, der ikke umiddelbart kan gennemføre

Læs mere

VEJLEDNING til udarbejdelse af læreplaner for almene fag

VEJLEDNING til udarbejdelse af læreplaner for almene fag VEJLEDNING til udarbejdelse af læreplaner for almene fag Denne vejledning beskriver, hvordan skabelonen til læreplanen skal udfyldes. Vejledningen uddyber således intentionen bag de enkelte punkter i skabelonen

Læs mere

Fremtidens kommunale 10. klasse

Fremtidens kommunale 10. klasse 2019-05-23 Fremtidens kommunale 10. klasse forslag fra Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Danske Erhvervsskoler og -Gymnasiers (DEG) interesse for 10. klasse bunder i et ønske om, at de unge vælger ungdomsuddannelse

Læs mere

Vejle, den 21. februar 2018

Vejle, den 21. februar 2018 Vejle, den 21. februar 2018 Til Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Mail: Henrik.Lindegaard@uvm.dk Emne: Høringssvar FGU-lov Produktionsskoleforeningens høringssvar vedr.

Læs mere

Flere skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter grundskolen. Erhvervsuddannelserne skal udfordre alle elever til at blive så dygtige som de kan

Flere skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter grundskolen. Erhvervsuddannelserne skal udfordre alle elever til at blive så dygtige som de kan Regeringens mål Flere skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter grundskolen Flere skal fuldføre en erhvervsuddannelse Erhvervsuddannelserne skal udfordre alle elever til at blive så dygtige som de

Læs mere

10. klasse er et valgfrit skoleår

10. klasse er et valgfrit skoleår Afklaring Jeg ved ikke, hvilken ungdomsuddannelse jeg skal vælge Personlig udvikling Jeg skal blive mere moden 10. klasse er et valgfrit skoleår Personlig udfordring Jeg vil sige noget mere og være mere

Læs mere

Forældremøde Rønde Efterskole November 2014

Forældremøde Rønde Efterskole November 2014 Forældremøde Rønde Efterskole November 2014 Uddannelsesvalg Hvad vil du være? Hvem vil du være? Hvad kan du styre efter, når du skal vælge uddannelse? God, grundig og rigelig uddannelse? Hvad du er god

Læs mere

10. klasse. Rammen. Præsentation af reglerne om 10. klasse særligt. de nye erhvervsrettede 10. klasseordninger

10. klasse. Rammen. Præsentation af reglerne om 10. klasse særligt. de nye erhvervsrettede 10. klasseordninger 10. klasse Præsentation af reglerne om 10. klasse særligt de nye erhvervsrettede 10. klasseordninger Chefkonsulent Lone Basse, afdelingen for ungdoms- og voksenuddannelser, Undervisningsministeriet Indsæt

Læs mere

Velkommen til INFORMATIONSMØDER OM FGU. Tillidsrepræsentanter

Velkommen til INFORMATIONSMØDER OM FGU. Tillidsrepræsentanter Velkommen til INFORMATIONSMØDER OM FGU Tillidsrepræsentanter Program: Den officielle tidslinje for FGU-implementering De vigtigste temaer for vores indsats for de næste måneder Institutionsdannelsen Overgang

Læs mere

"Målsætning og samarbejde med Erhvervsskolerne

Målsætning og samarbejde med Erhvervsskolerne Skoleudvalgsmøde tirsdag d. 16. maj 2017 "Målsætning og samarbejde med Erhvervsskolerne Centerleder UU Ole Ervolder Samarbejde erhvervsuddannelser I 2020 skal 25% vælge EUD/EUX direkte fra 9./10. klasse

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse

Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse BEK nr 945 af 28/06/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 29. juni 2018 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, j.nr. 18/05307 Senere ændringer

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse

Lovtidende A. Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse Lovtidende A Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse I medfør af 2 c, stk. 8, 2 d, stk. 3, 2 i, 14, stk. 1, 2. pkt. og 15 e i lov

Læs mere

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. Politisk aftale oktober 2017

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. Politisk aftale oktober 2017 Aftale om bedre veje til uddannelse og job Politisk aftale oktober 2017 Aftalens hovedindhold En ny uddannelsespolitisk målsætning En sammenhængende kommunal ungeindsats En ny Forberedende Grunduddannelse

Læs mere

Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse

Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse 10.Vest Østergade 63 Tlf.: 74722910 www.10vest.dk 6270 Tønder Fax.: 74722919 10vest@10vest.dk Hvilken linje - og hvorfor?

Læs mere

Havn, fjord og hav Havnen 72, Lemvig (ca. 9 pladser)

Havn, fjord og hav Havnen 72, Lemvig (ca. 9 pladser) KUU er en 2-årig uddannelse, hvor næste hold starter januar 2017. Når du har gennemført en KUU, kan du kalde dig erhvervsassistent. En KUU giver dig: ståelse træning i at kunne begå dig på arbejdsmarkedet

Læs mere

Kombineret Ungdoms Uddannelse. KUU Cafe aften. TR Temakursus i Svendborg

Kombineret Ungdoms Uddannelse. KUU Cafe aften. TR Temakursus i Svendborg KUU Cafe aften TR Temakursus i Svendborg Per Nielsen formand for Produktionsskolelærerne i Uddannelsesforbundet. pen@uddannelsesforbundet.dk Fakta om KUU, hovedlinjer Status på KUU lokalt - runde med det

Læs mere

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til ungdomsuddannelserne

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til ungdomsuddannelserne BEK nr 440 af 13/04/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juli 2016 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j. nr. 008.860.541 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Forslag. Lov om forberedende grunduddannelse

Forslag. Lov om forberedende grunduddannelse Lovforslag nr. L 199 Folketinget 2017-18 Fremsat den 21. marts 2018 af undervisningsministeren (Merete Riisager) Forslag til Lov om forberedende grunduddannelse Kapitel 1 Uddannelsens formål 1. Forberedende

Læs mere

FleXklassen - indhold

FleXklassen - indhold FleXklassen er en ny begyndelse på skolelivet for elever i 8. og 9. klasse. Vi har den nødvendige tid og mulighed for at bygge relationer ved en praktisk tilgang til undervisningen. FleXklassen FleXklassen

Læs mere

Spørgsmål/svar om praksisfaglighed i folkeskolen

Spørgsmål/svar om praksisfaglighed i folkeskolen Spørgsmål/svar om praksisfaglighed i folkeskolen Valgfaget Hvilke fag skal skolerne udbyde? Alle elever skal vælge mindst ét toårigt praktisk/musisk valgfag, der afsluttes med en prøve. De praktisk/musiske

Læs mere

Ydelseskatalog 2018/19

Ydelseskatalog 2018/19 Grundskoleområdet 1. 9. klasse skal samarbejde med skolen om faget Uddannelse og Job Skoleleder har ansvar for, at der undervises i faget Uddannelse og Job kan deltage i undervisningen 7. klasse Undervisning

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse

Lovtidende A. Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse Lovtidende A Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse I medfør af 2 c, stk. 8, 2 d, stk. 3, 2 i og 14, stk. 1, 2. pkt., i lov om vejledning

Læs mere

18/19.

18/19. 18/19 www.tieren.dk 10. KLASSE CENTER SKIVE ER IKKE BARE EN ALMINDELIG 10. KLASSE Velkommen til 10. Klasse Center Skive. Her kan du frit vælge, hvad du vil fokusere på i løbet af året - vi har projektforløb

Læs mere

Deltagere: Henrik Nielsen, Carl Jørgen Heide, Jan Ole Jakobsen, Maria Haladyn (suppleant for Pia Dam)

Deltagere: Henrik Nielsen, Carl Jørgen Heide, Jan Ole Jakobsen, Maria Haladyn (suppleant for Pia Dam) Referat Centerrådet for UU Sydfyn's møde Onsdag den 12-12-2018 Kl. 16:00 Udvalgsværelse 3, Ramsherred 5, Svendborg Deltagere: Henrik Nielsen, Carl Jørgen Heide, Jan Ole Jakobsen, Maria Haladyn (suppleant

Læs mere

Unge på vej. Hvad kan jeg vælge?

Unge på vej. Hvad kan jeg vælge? Unge på vej Hvad kan jeg vælge? Hvorfor uddannelse? For at få et godt job For at få en god løn, så man kan For at få et godt liv Men hvad er god og godt? Er det det samme for os alle? Har vi de samme ønsker

Læs mere

Til driftsoverenskomstparter med VUC samt udbydere af KUU-aktivitet Styrelsen for Undervisning og Kvalitet

Til driftsoverenskomstparter med VUC samt udbydere af KUU-aktivitet Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Til driftsoverenskomstparter med VUC samt udbydere af KUU-aktivitet Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf.: 33 92 50 00 E-mail: stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk

Læs mere

Uddannelsesparathed. Vejledning om processerne ved vurdering af uddannelsesparathed (UPV) og ansøgning til ungdomsuddannelserne.

Uddannelsesparathed. Vejledning om processerne ved vurdering af uddannelsesparathed (UPV) og ansøgning til ungdomsuddannelserne. Uddannelsesparathed Vejledning om processerne ved vurdering af uddannelsesparathed (UPV) og ansøgning til ungdomsuddannelserne Titel 1 Uddannelsesparathed Vejledning om processerne ved vurdering af uddannelsesparathed

Læs mere

Indhold. Vesthimmerlands Kommune Himmerlandsgade 27 9600 Aars. UU Vesthimmerland Østre Boulevard 10 9600 Aars. 6. november 2014

Indhold. Vesthimmerlands Kommune Himmerlandsgade 27 9600 Aars. UU Vesthimmerland Østre Boulevard 10 9600 Aars. 6. november 2014 1 Indhold 1. Om Ungdommens Uddannelsesvejledning 2. Kollektive vejledningsaktiviteter 3. Uddannelsesparathed 4. Særlig vejledningsindsats 5. Forældreopgaver og optagelsesproceduren 6. Uddannelsesoverblik

Læs mere

Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord

Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord Forældreinformation Uddannelser efter 9. og 10. klasse Uddannelsessystemet Erhvervsuddannelser (EUD) Uddannelsessystemet Gymnasiale uddannelser Uddannelsesparathedsvurdering (UPV) Særlige forløb for ikke

Læs mere