Lokalplanens nummer, område og emne: for et solcelleanlæg ved Evetofte Skema udfyldt af: Dato: Sagsid.: 2014/ Høringsfrist: 15.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Lokalplanens nummer, område og emne: for et solcelleanlæg ved Evetofte Skema udfyldt af: Dato: Sagsid.: 2014/ Høringsfrist: 15."

Transkript

1 Ikke relevant Ikke væsentligt Indgår allerede Bør undersøges Sceeningsskema Solcelleanlæg ved Evetofte, matr. nr. 9bu og 9bv Evetofte by, Melby Jf. Lov om miljøvurdering af planer og programmer, 7 stk. 2 og Bilag 1 Lokalplanens nummer, område og emne: for et solcelleanlæg ved Evetofte Skema udfyldt af: Dato: Sagsid.: 2014/ Høringsfrist: 15. maj 2015 Bemærkninger Begrundelser for vurdering, henvisning til hvorledes vurdering allerede indgår, eksempelvis andre planer, lovgivning mv. og/eller uddybning af, hvad der bør undersøges nærmere. Bymiljø og landskab Grønne områder Parker, græsarealer, støjvolde, stier, skov, hegn, mark og adgang til disse områder. Landskabelig værdi / Byarkitektonisk værdi Bykerne Villaområde Tæt-lavt boligområde Industriområde Landsby Planområdet anvendes i dag til landbrugsdrift, og det samme gælder for flere af områderne omkring planområdet. Det vurderes, at planlægningen ikke medfører en væsentlig påvirkning af eksisterende grønne områder. En realisering af plangrundlaget vil ikke forringe offentlighedens mulighed for adgang til arealet. Arealet er pt. landbrugsjord, som ikke er offentligt tilgængeligt. Nationale og regionale stier vil ikke blive berørt. Planforslaget muliggør etablering af et solcelleanlæg. De nærmeste naboer til lokalplanområdet er fritliggende boligejendomme langs Bakkelygårdsvej, Hågendrupvej, Ludvig Brandstrupsvej og Carl Alstrupsvej. De nærmeste by dannelser i forhold til lokalplanområdet er sommerhusområdet syd for Evetofte, landsbyerne Hågendrup og Torup samt lokalsamfundet ved Hanehoved. Der forekommer i dag flere forskellige tekniske anlæg i form af vindmøller og el-master i området. Disse sætter visuelt præg på området. Planområdet ligger i et morænelandskab fra sidste istid med overvejende sandbund, som primært er domineret af morænesand og grus men også med områder med ferskvandsdannelser. Planområdet er ikke udpeget som geologisk interesseområde. Terrænet i planområdet fremstår i dag svagt skrånende fra et lokalt bakkedrag i områdets østlige del til en lavereliggende afvandingskanal, der afgrænser området mod vest.

2 Nord og vest for planområdet er der landskaber med dødisrelief og øst for planområdet, er der marint forland dannet siden stenalderen. I forbindelse med landskabsanalysen, er der ikke registreret nogen lokaliteter omkring lokalplanområdet, hvor det er vurderet at det planlagte solcelleanlæg vil påvirke oplevelsen af væsentlige og markante terrænformer. Lokalplanforslaget sikrer, at der vil blive etableret afskærmende, egnsbestemte læhegn/beplantningsbælter. Dermed vil lokalplanforslaget sikre, at solcelleanlægget vil indgå som et grønt element i landskabet og mindske den visuelle påvirkning af omgivelserne. En del af beplantningen, som lokalplanforslaget sikrer, er allerede etableret. Dermed er planområdet tilpasset de eksisterende forhold i området, og dette vurderes positivt. Da der er tale om et område på i alt ca. 13,2 ha. skal de visuelle konsekvenser af solcelleanlægget, vurderes nærmere. Geologiske særpræg og råstoffer (Se i kommuneplanen og råstofplanen) Terrænforhold Særlige problemstillinger/hensyn Oversvømmelsesrisiko X Nøglekarakteristika for området Intensivt landbrug og levende hegn og mindre skovarealer. Vedr. geologi, se punktet her over. Området er ikke udlagt til råstofområde. Terrænet i planområdet fremstår i dag svagt skrånende fra et lokalt bakkedrag i områdets østlige del til en lavereliggende afvandingskanal, der afgrænser området mod vest. De visuelle konsekvenser af solcelleanlægget, vurderes nærmere. Skovrejsning eller skovnedlæggelse Fredskov Status i skovrejsningsplan Anlægget forudsætter rydning af ca. 1,5 hektar skov. Skoven er ikke noteret som fredsskov. Der etableres beplantning i skel. Kulturhistoriske forhold Kirkeområder Bevaringsværdige bygninger Fortidsminder Jord- og stendiger Kulturmiljøer De nærmeste kirker i forhold til lokalplanområdet er Melby Kirke og Torup Kirke. I forbindelse med landskabsanalysen er det undersøgt om ovenstående kirker fremstår markant som kulturhistoriske elementer i landskabet, og om man kan se solcelleanlægget fra kirkegårdene. Ved besigtigelsen af landskabet omkring lokalplanområdet, er der ikke registreret nogen lokaliteter, hvor solcelleanlægget er synligt sammen med ovennævnte kirker. Og der er ikke registreret nogen lokaliteter på kirkegårdene, hvor der er direkte indkig til planområdet. Der er ingen bevaringsværdige bygninger i nærheden af planområdet. Det nærmeste fredede fortidsminde ligger cirka 660 meter øst for planområdet og vil ikke blive berørt af anlægsarbejder i forbindelse med etablering af solcelleanlægget. Derudover er der ikke registreret

3 Friluftsliv/rekreative interesser Mulighed for udendørs aktiviteter i eksempelvis grønne områder. Dyre- og planteliv samt mangfoldighed Faunapassager, Beskyttelses-områder, Habitatområder (Se i kommuneplanen) nogen synlige fredede fortidsminder, som kan blive visuelt påvirket af det planlagte solcelleanlæg. Sten- og jorddiger Langs planområdets skelgrænser mod nord og mod syd er der udpeget jord/stendiger, som er beskyttet i henhold til Museumsloven. Efter en besigtigelse er det vurderet, at de udpegede diger ikke fremstår som markante kulturhistoriske elementer i landskabet. Det vurderes, at planforslagene ikke vil medføre en påvirkning af disse kulturmiljøer. Der er i dag ingen særlige rekreative interesser i planområdet. En større del af området anvendes i dag til landbrugsdrift. Der tilføres ikke nye rekreative ressourcer. Dette vurderes ikke væsentligt, da der er tale om et område til tekniske anlæg. Dyreliv Kommuneplanen fastlægger retningslinjer for værdifulde naturområder og potentielle naturområder. Planområdet er dog ikke registreret som dette. På den baggrund vurderes det, at planforslagene ikke vil medføre en negativ påvirkning af dyreliv. Lokalplanforslaget sikrer, at området bliver tilplantet med græs, og at der bliver etableret yderligere læhegn/beplantning i området. Ligeledes muliggør lokalplanforslaget, at området afgræsses, f.eks. af får. På den baggrund vurderes det, at betingelserne for dyrelivet i området vil blive forbedret. Planteliv Kommuneplanen fastlægger retningslinjer for værdifulde naturområder og potentielle naturområder. Planområdet er dog ikke registreret som dette. På den baggrund vurderes det, at planforslagene ikke vil medføre en væsentlig påvirkning af planteliv. De anvendte arealer er i dag udlagt til landbrugsarealer. Der forekommer ingen af nævnte registrerede, beskyttede eller fredede områder i nærheden af planområdet. Desuden er der ikke kendskab til, om der findes beskyttede arter efter bilag IV eller danske rødlistearter. Halsnæs Kommune vurderer, at der i den konkrete sag ikke er behov for at foretage en registrering af bilag IV-arter i området. Det vurderes ikke, at planen vil påvirke et internationalt beskyttelsesområde væsentligt (EFfuglebeskyttelsesområde, EF-habitatområde eller Ramsar område), da de nærmeste områder er beliggende mere end 3 km fra planområdet. Der er ikke registreret 3 natur på arealet.

4 Fredning og naturbeskyttelse Konkret arealfredning. Kystnærhedszone. Skovbyggelinier. Kirkebeskyttelseslinier. Å- og kystbeskyttelseslinier Naturbeskyttelseslovens 3-områder. (Se på Miljøportalen) Forurening Støj og vibrationer Maskin-, ventilations- og transportstøj internt i området eller vibrationer fra jernbaner/maskiner/køretøjer samt støj fra børn/institutioner. Lys og/eller refleksioner, påvirkning fra Belysning Skilte Blanke overflader Trafiklys Lys fra køretøjer osv. Luft Støv Vanddamp Aerosoler Planområdet grænser op til tre mindre områder, der er beskyttet af Naturbeskyttelseslovens 3 i form af mose og søer mod henholdsvis nordøst og vest. Solcelleanlægget placeres på opdyrkede marker i omdrift med traditionelle dyrkningsmetoder. Det vil sige med pløjning og harvning og anvendelse af sprøjtemidler. Området kan på denne baggrund ikke forventes at indeholde arter optaget på Habitat-direktivets Bilag IV eller den danske rødliste. Solcelleanlægget ønskes placeret indenfor kystnærhedszonen. Anlægget kommer dog til at ligge ca. 1 km km fra kysten. Anlægget vurderes dig ikke at blive synligt fra kysten, dels på grund af afstanden, dels fordi det vil blive afgrænset af beplantning. Der er ikke arealer inden for planområdet, der er registreret som fredet. Arealet ligger inden for kystnærhedszonen, men ikke inden skovbyggelinje, kirkebeskyttelseslinjer eller å- og kystbeskyttelseslinje. Der er ingen områder, der er beskyttet efter naturbeskyttelseslovens 3. Støjbelastningen i anlægsfasen består af støj fra de anvendte entreprenørmaskiner, arbejdsprocesser og fra transport af materialer til og fra området. Anlægsfasen vil samlet forløbe i 1-2 måneder. I driftsfasen vil der kun være begrænset støj fra anlægget (transformatorstationer og invertere). Gennemførte støjberegninger viser overholdelse af Miljøstyrelsens vejledende støjgrænser. Lokalplanforslaget sikrer, at der ikke må etableres lys i området, og at solpanelerne i området skal etableres med lavrefleksionsglas. For at undgå refleksion benyttes paneler med jernfattigt glas og en specialfilm, som sikrer en lav refleksion på under 3 %, hvilket er mindre end en tiendedel af refleksionen fra alm. vinduer. Lavrefleksionsglas gør, at man uden gener har kunnet opsætte solceller på lufthavne og langs motorvejene i f.eks. Tyskland. En nærmere beskrivelse vil fremgå af lokalplanforslaget. På baggrund af ovenstående vurderes det, at der ikke vil forekomme gener fra lys og refleksion fra solcelleanlægget i og omkring planområdet. Der vil kunne forekomme støvemission i anlægsfasen, men ikke i driftsfasen. Det vurderes at støvemissionen vil være mindre end ved traditionel landbrugsdrift.

5 Lugt Jord Forureningsklasser Jordbundsforhold Grundvand Afstande til vandforsyningsboring / indvindingsområder / grundvandsbeskyttede morænelag. Overfladevand Afledning af befæstede arealer, tagarealer til søer, åer, grøft og dræn Risiko for spild med forurenede stoffer. Udledning af spildevand Hvordan håndteres spildevand Indvirkning i forhold til eksisterende forurening/miljøbelastning (f.eks. jordforurening og støjbelastning) Ressourceanvendelse Hvordan tager planen hensyn til forbruget af nedennævnte ressourcer, herunder undgåelse af spild og overforbrug. Der forekommer ikke lugtemission fra et solcelleanlæg heller ikke i anlægsfasen. Det vurderes, at der vil være en væsentlig positiv miljøpåvirkning ved planen, da etableringen vil medføre en væsentlig besparelse af CO2 udledning. Der er ikke registreret jordforurening i planområdet. Solcelleanlægget udgør et reversibelt indgreb i jordbundsressourcen, idet anlægget kan tages ned efter behov og senest efter anlæggets levetid, hvorefter det igen vil være muligt at producere markafgrøder. Anlægget bliver drevet uden anvendelse af pesticider, hvilket udelukker evt. risici fra denne side. Det er derfor vurderet, at jordressourcen ikke bliver påvirket i negativ retning og dermed bevares i fuldt omfang. Området er ikke registreret som et potentielt vådområde. Der afvaskes ikke stoffer fra anlægget, der kan påvirke overfladevandet og dermed påvirker anlægget heller ikke søer, vandløb og vådområder. Den planlagte udnyttelse af arealerne vurderes at kunne have en positiv effekt på overfladevand, søer, vandløb og vådområder i og omkring planområdet. Den nye anvendelse lægger ikke umiddelbart op til, at området fremover vil blive sprøjtet og gødet. Der forekommer ikke spildevand fra solcelleanlægget i drift. Solcellepanelerne rengøres med rent vand 1-2 gange om året. Der anvendes ikke sæbe. Forekommer ikke. Arealforbrug Udlæg i forhold til strategi og visioner. Energiforbrug Opførelse og drift. Planforslagene udnytter ikke eksisterende arealreservationer. Dette vurderes dog ikke væsentligt, idet den gældende kommuneplan ikke indeholder en ramme til formålet solcelleanlæg, der er stor nok til det konkrete projekt - og samtidig har en hensigtsmæssig placering. Der udarbejdes lokalplan og kommuneplantillæg. Solcelleanlægget omfatter opstilling af i alt 13 ens solcelleenheder, som hver især kan producere cirka 400 kw. Vandforbrug Der anvendes ikke vand i anlægs- eller driftsfasen

6 Kapacitet. Bortledning. Recirkulation osv. Produkter, materialer, råstoffer Bæredygtighed, levetid, aldring osv. bortset fra vand til rengøring af paneler 1-2 gange om året. Vandes bringes til arealerne i én 1000 l palletanke. Der anvendes ikke sæbe til rengøringen. Solcelleanlægget omfatter opstilling af i alt 13 ens solcelleenheder, som hver især kan producere cirka 400 kw. Solcelleanlægget kan derfor samlet producere Kemikalier Miljøfremmede stoffer. Affald, genanvendelse Restprodukter, sortering, genbrug osv. Befolkning og sikkerhed Forventet levetid for et solcelleanlæg er 30 år. Der er et mindre oplag af olie i transformatorstationerne. De anvendte transformere er af typen hermetiske lukkede, hvilket vil sige, at de ikke over år skal efterfyldes med olie. Olien i transformeren er råoliebaseret og fungerer som kølemiddel og isolation. Olien er ikke let bionedbrydelig og vil derfor forblive i jorden. Mobiliteten er lav, da olien ikke er vandopløselig. Det betyder, at risikoen for spredning til grundvandet er lav. Transformerne monteres med et ekstra opsamlingskar. Karet kan indeholde den samlede oliemængde, der er i transformerne. Der vil derfor ikke være risiko for udslip. Transformerne svarer til de transformatorer, som de danske elselskaber anvender og stiller op i landskabet. Der forekommer ikke affald i forbindelse driften af et solcelleanlægget. Under etablering vil der forekomme affaldsproduktion. Affaldet håndteres i hold til gældende regler. Demografi Arbejdspladsers omsætning. Bosætning og skattegrundlag. Arbejdsmiljø Hensyn, sikkerhed, beskyttelse. Ingen betydning Der vurderes ikke at være risiko for ulykker, når anlægget er etableret, da arealerne vil være indhegnet med hegn. Området vil i driftsfasen udelukkende være bemandet i forbindelse med vedligeholdelse af solcelleanlægget og de omkringliggende arealer. Svage grupper (f.eks. handicappede) Adgangsforhold. Parkeringsforhold. Blindeudstyr osv. Der vil være fokus på sikkerhed og ulykker i forbindelse med etablering og i driftsfasen, hvorfor det vurderes, at der ikke er høj risiko for ulykker generelt. Ikke relevant Brand, eksplosion, giftpåvirkning. Risikoforhold, afstande, hensyn, osv. Skyggevirkninger og øvrige naboforhold Der vurderes ikke at være risiko for brand, eksplosion, giftpåvirkning, da der til solcelleanlægget ikke anvendes effekter, der kan give anledning til dette. Lokalplanforslaget sikrer, at der vil blive etableret

7 Nærhed, udsigt, lysindfald osv. afskærmende, egnsbestemte læhegn/ beplantningsbælter. Dermed vil lokalplanforslaget sikre, at solcelleanlægget vil indgå som et grønt element i landskabet og mindske den visuelle påvirkning af omgivelserne. En del af beplantningen, som lokalplanforslaget sikrer, er allerede etableret. Dermed er planområdet tilpasset de eksisterende forhold i området, og dette vurderes positivt. De visuelle forhold bør undersøges ved nærmeste nabo. Trafik Sikkerhed/tryghed Trafiksikkerhed oversigt, hastighed, og oplevelse af tryghed osv. Energiforbrug Ændring i forbrug. Effektivisering af drift. Trafikmønstre Trafikmønstre. Trafikmængder. Transportbehov, fordeling mellem typer af trafikanter osv. Ikke relevant da solcelleanlægget er indhegnet med hegn og et 5 meter bredt beplantningsbælte. Solcelleanlægget omfatter opstilling af i alt ca.13 ens solcelleenheder, som hver især kan producere cirka 400 kw. Der vil forekomme øget trafik i anlægsperioden i form af kørsel med af komponenter ca. 100 transporter fordelt på 1-2 måneder. Støj Ændring af støjbelastning (trafik), hensyn til omkringboende, forebyggelse og begrænsning osv. Der vil forekomme øget trafik i anlægsperioden i form af kørsel med af komponenter. Den øget belastning vil forekomme i 1-2 måneder. Det vurderes, at den øget belastning vil være af mindre betydning.

Screeningsskema til miljøvurdering af planer

Screeningsskema til miljøvurdering af planer Næstved Kommune - Kvalitetsstyring i Miljø og Plan - Fysik Planlægning Side:1 af 5 Bilag: LO-04.04 edoc nr.: Udgave nr.: 2 Dato: 10.02.09 Status:Endelig Ansv: dolil BYMILJØ, NATUR OG LANDSKAB Grønne områder

Læs mere

Bilag 3 Screening efter lov om miljøvurdering af planer og programmer. Skjoldvej og Skjalm Hvidesvej Fjernvarmeforsyning

Bilag 3 Screening efter lov om miljøvurdering af planer og programmer. Skjoldvej og Skjalm Hvidesvej Fjernvarmeforsyning Ikke relevant Ikke væsentligt Indgår allerede Bør undersøges Bilag 3 Screening efter lov om miljøvurdering af planer og programmer Skjoldvej og Skjalm Hvidesvej Fjernvarmeforsyning Tjekliste/screening

Læs mere

Screeningsskema til miljøvurdering af planer

Screeningsskema til miljøvurdering af planer Næstved Kommune - Kvalitetsstyring i Miljø og Plan - Fysik Planlægning Side:1 af 6 BYMILJØ, NATUR OG LANDSKAB Grønne områder Parker, græsarealer, støjvolde, stier, skov, hegn, mark, herunder adgang til

Læs mere

Bilag 3 Screening efter lov om miljøvurdering af planer og programmer

Bilag 3 Screening efter lov om miljøvurdering af planer og programmer Ikke relevant Ikke væsentligt Indgår allerede Bør undersøges Bilag 3 Screening efter lov om miljøvurdering af planer og programmer Klokkergården Fjernvarmeforsyning Tjekliste/screening vedr. miljøvurdering

Læs mere

Miljøscreening af forslag til Lokalplan 172 for boliger på Lundebjerggårdsvej

Miljøscreening af forslag til Lokalplan 172 for boliger på Lundebjerggårdsvej Miljøscreening af forslag til Lokalplan 172 for boliger på Lundebjerggårdsvej Sammenfatning Forslag til Lokalplan 172 for boliger på Lundebjerggårdsvej giver mulighed for etablering af en bebyggelse i

Læs mere

Miljøscreening af forslag til Lokalplan 169 for boliger ved Lystoftegård

Miljøscreening af forslag til Lokalplan 169 for boliger ved Lystoftegård BALLERUP KOMMUNE Rådhuset Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tlf: 4477 2000 www.ballerup.dk Dato: 5. oktober 2016 Tlf. dir.: 44772288 Fa. dir.: 44773025 E-mail: teknisk@balk.dk Kontakt: Martin Lose Sagsid: 01.02.05-P16-8-16

Læs mere

Miljøscreening af. Tillæg nr. 5 til Næstved Kommunes spildevandsplan

Miljøscreening af. Tillæg nr. 5 til Næstved Kommunes spildevandsplan Miljøscreening af Tillæg nr. 5 til Næstved Kommunes spildevandsplan 2012-2022 Afskærende ledninger fra Kalbyrisvej til Rådmandshaven & Ydernæs til Odensevej Miljøscreening af tillæg 5 til Næstved Kommunes

Læs mere

Miljøscreening af. tillæg nr. 2 til Næstved Kommunes spildevandsplan Jenstrup, Marvede og Saltø

Miljøscreening af. tillæg nr. 2 til Næstved Kommunes spildevandsplan Jenstrup, Marvede og Saltø Miljøscreening af tillæg nr. 2 til Næstved Kommunes spildevandsplan 2012-2022 Jenstrup, Marvede og Saltø Miljøscreening af at 50 ejendomme i Jenstrup, Marvede og Saltø der udtages af kloakopland og som

Læs mere

Miljøscreening af forslag til Lokalplan 160 for Skovlunde Bymidte Nord

Miljøscreening af forslag til Lokalplan 160 for Skovlunde Bymidte Nord Miljøscreening af forslag til Lokalplan 160 for Skovlunde Bymidte Nord Sammenfatning Forslag til Lokalplan 168 giver mulighed for at etablere et nyt bystræde der skal skabe et sammenhængende forløb der

Læs mere

Miljøscreening af forslag til Lokalplan for et ejendomskontor i Lundebjerg-bebyggelsen, Skovlunde.

Miljøscreening af forslag til Lokalplan for et ejendomskontor i Lundebjerg-bebyggelsen, Skovlunde. Miljøscreening af forslag til Lokalplan 038-1 for et ejendomskontor i Lundebjerg-bebyggelsen, Skovlunde. Sammenfatning Forslag til Lokalplan nr. 038-1 giver mulighed for, at opføre en bygning på et friareal

Læs mere

Miljøvurdering af Forslag til lokalplan 338 for parkering og sundhedshus i Brøndby strand Parkerne.

Miljøvurdering af Forslag til lokalplan 338 for parkering og sundhedshus i Brøndby strand Parkerne. Screening af foslag til Lokalplan 338Miljøscreening vedr.: Lokalplan 338 Sag: Parkering og sundhedshus i Brøndby Strand Parkerne Sagsbehandler: Marie W.N. Miljøvurdering af Forslag til lokalplan 338 for

Læs mere

Vurdering efter lov om miljøvurdering af planer og programmer

Vurdering efter lov om miljøvurdering af planer og programmer MILJØSCREENING FORSLAG TIL TILLÆG NR. 1 TIL SPILDEVANDSPLAN 2016-2019 OMKLASSIFICERING AF SØRENDEN Vurdering efter lov om miljøvurdering af planer og programmer Tillæg nr. 1 til Samsø Kommunes Spildevandsplan

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan Screening afgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af lokalplan Screening afgørelse om miljøvurderingspligt Miljøvurdering af lokalplan Screening afgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til kommuneplantillæg nr. 15 og lokalplanforslag nr. 629 Planens indhold Den eksisterende lokalplan, nr. 58 Gadstrup Erhvervspark,

Læs mere

Miljøscreening af forslag til Lokalplan 189 for boligområdet Skovmarken i Egebjerg

Miljøscreening af forslag til Lokalplan 189 for boligområdet Skovmarken i Egebjerg Miljøscreening af forslag til Lokalplan 189 for boligområdet Skovmarken i Egebjerg Sammenfatning Forslag til Lokalplan 189 giver mulighed for at opføre rækkehusbebyggelse i et plan og med mulighed for

Læs mere

Miljøscreening af Forslag til Vandhandleplan for Ballerup Kommune

Miljøscreening af Forslag til Vandhandleplan for Ballerup Kommune MILJØ OG TEKNIK Rådhuset Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tlf: 4477 2000 www.ballerup.dk Dato: 18. marts 2015 Sagsid: 09.00.06-G01-1-15 Miljøscreening af Forslag til Vandhandleplan for Ballerup Kommune 2012-2015

Læs mere

Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Roskilde Kommune Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til kommuneplantillæg nr. 14 til kommuneplan 2013 Planens indhold Kommuneplantillæg giver

Læs mere

Miljøscreening af forslag til Lokalplan 171 for Multihus ved Bybjergvej

Miljøscreening af forslag til Lokalplan 171 for Multihus ved Bybjergvej Miljøscreening af forslag til Lokalplan 171 for Multihus ved Bybjergvej Sammenfatning Forslag til Lokalplan 171 giver mulighed for etablering af skole for børn med særlige behov, bo- og dagtilbud for voksne

Læs mere

Konkrete tiltag bliver fastlagt i den efterfølgende planlægning.

Konkrete tiltag bliver fastlagt i den efterfølgende planlægning. Miljøscreening vedr.: Risikostyringsplan 2014 for Brøndby Kommune Sag: 153-2014-40912 Sagsbehandler: ALS/CTA/MICNY Dato: 17.10.2014 TF s anbefaling på baggrund af screeningen Vil planen medføre så væsentlige

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af lokalplan Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Miljøvurdering af lokalplan Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til lokalplanforslag nr. 627 Side 1 af 7 Planens indhold Lokalplanen giver erstatter lokalplan 2.27 2E1 Udvidelse

Læs mere

Miljøscreening af Tillæg nr. 7 til Næstved Kommunes spildevandsplan

Miljøscreening af Tillæg nr. 7 til Næstved Kommunes spildevandsplan Miljøscreening af Tillæg nr. 7 til Næstved Kommunes spildevandsplan 2012-2022 Kloakering i Ring Kloakering af erhvervsområde i Fuglebjerg Vådområdeprojekter Bjørnebæk og Syv Høje Opsamling på enkeltejendomme

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan Screeningsafgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af lokalplan Screeningsafgørelse om miljøvurderingspligt Miljøvurdering af lokalplan Screeningsafgørelse om miljøvurderingspligt Lokalplanforslag nr. 657 I henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (Lov nr. 448

Læs mere

Miljøscreening af forslag til Lokalplan 173 for et erhvervsområde omkring World Trade Center

Miljøscreening af forslag til Lokalplan 173 for et erhvervsområde omkring World Trade Center Miljøscreening af forslag til Lokalplan 173 for et erhvervsområde omkring World Trade Center Sammenfatning Forslag til Lokalplan 173 giver mulighed for en forøgelse af byggemulighederne på en række erhvervsejendomme

Læs mere

Screening Lokalplanforslag 066-510 Offentlig og privat service ved Tøndervej

Screening Lokalplanforslag 066-510 Offentlig og privat service ved Tøndervej FORSLAG Scoping Kommuneplantillæg nr. 02-630, Område til tekniske anlæg, Lokalplanforslag 061-630, Geotermisk Varmeproduktionsanlæg i Tønder Screening Offentlig og privat service ved Tøndervej Skærbæk

Læs mere

Screening for miljøvurdering

Screening for miljøvurdering PLAN OG ÅBEN LAND Dato: 28. februar 2018 Sagsb.: Else Marie Nørgaard Sagsnr.: Dir.tlf.: 72 36 48 38 E-mail: emn@holb.dk Screening for miljøvurdering Ændring af forslag til kommuneplan I henhold til Lov

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 13 til Bogense Kommuneplan 2001 for Bogense kommune

Kommuneplantillæg nr. 13 til Bogense Kommuneplan 2001 for Bogense kommune Kommuneplantillæg nr. 13 til Bogense Kommuneplan 2001 for Bogense kommune Ny rammeområde D15 Hvad er et kommuneplantillæg? Det er Kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret for kommuneplanlægningen,

Læs mere

Tjekliste til miljøvurdering af planer eller programmer

Tjekliste til miljøvurdering af planer eller programmer By og Landskab, Plan Dato: 31. oktober 2013 Sagsnr.: Dok.id.: Sagsbeh.: aso / moho Tjekliste til miljøvurdering af planer eller programmer Det udfyldte skema bruges til at afgøre, om der er tale om en

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af lokalplan Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Miljøvurdering af lokalplan Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til tillæg til lokalplan nr. 253 Go-kartbane i Hedeland Planens indhold Lokalplantillæg giver mulighed for at delområde

Læs mere

Screening for miljøvurdering Forslag til lokalplanforslag nr , for boligområde ved Kildevangen, Mørkøv

Screening for miljøvurdering Forslag til lokalplanforslag nr , for boligområde ved Kildevangen, Mørkøv By og Landskab, Dato: 10-11-2014 Sagsnr.: 14/82893 Dok.id.: Sagsbeh.: Chrkr Screening for miljøvurdering Forslag til lokalplanforslag nr. 12.03, for boligområde ved Kildevangen, Mørkøv Ifølge lov om miljøvurdering

Læs mere

SCREENING. Ja Nej Begrundelse

SCREENING. Ja Nej Begrundelse Miljøscreening af Lokalplan HL4.1 Børneinstitution på Skovsletten Sag: Lokalplan HL4.1 Børneinstitution på Skovsletten Sagsbehandler: Susanne Nørgaard Dato: 28. marts 2017 Sagsid.: 17/8594 Rådgivers anbefaling

Læs mere

SCREENING. Ja Nej Begrundelse

SCREENING. Ja Nej Begrundelse SCREENING Miljøscreening af Sag: Lokalplan EL20.1 Ejby Mosevej 175 Sagsbehandler: Birgitte Skoven Dato: 09.08.17 Sagsid.: 17/8565 Rådgivers anbefaling på baggrund af screeningen Vil planen medføre så væsentlige

Læs mere

Miljøscreening af Indsatsplan for grundvandsbeskyttelse i. Næstved Kommune. Miljøscreening Side 1 af 12

Miljøscreening af Indsatsplan for grundvandsbeskyttelse i. Næstved Kommune. Miljøscreening Side 1 af 12 Miljøscreening af Indsatsplan for grundvandsbeskyttelse i Næstved Kommune 2016 Miljøscreening Side 1 af 12 Indholdsfortegnelse Indhold Indholdsfortegnelse... 2 1. Indledning... 3 1.1 Screening af miljøvurdering...

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2004 for Søndersø Kommune.

Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2004 for Søndersø Kommune. Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2004 for Søndersø Kommune. Hvad er et kommuneplantillæg? Det er Kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret for kommuneplanlægningen, og kommuneplanen

Læs mere

Miljøscreening af forslag til lokalplan nr. 3.39 for en bolig på Gl. Strandvej 197 i Espergærde

Miljøscreening af forslag til lokalplan nr. 3.39 for en bolig på Gl. Strandvej 197 i Espergærde Miljøscreening af forslag til lokalplan nr. 3.39 for en bolig på Gl. Strandvej 197 i Espergærde Lokalplanens indvirkning på miljøområdet er vurderet i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer,

Læs mere

SCREENING. Tillæg nr. 4 til Kommuneplan rammeområde GC06. Ja Nej Begrundelse

SCREENING. Tillæg nr. 4 til Kommuneplan rammeområde GC06. Ja Nej Begrundelse Miljøscreening af tillæg nr. 5 til Kommuneplan 2013-2015 Sag: Tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013-2025 rammeområde GC06 Sagsbehandler: Susanne Nørgaard Dato: 28. marts 2017 Sagsid.: 17/8236 Rådgivers anbefaling

Læs mere

Skema til brug for VVM-screening (VVM-pligt)

Skema til brug for VVM-screening (VVM-pligt) Skema til brug for VVM-screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Halsnæs Kommune Tekst Solenergi Danmark ApS har indsendt en ansøgning om etablering af

Læs mere

Screening for miljøvurdering af:

Screening for miljøvurdering af: Screening for miljøvurdering af: Forslag til tillæg nr. 16 til spildevandsplan 2010 2020 Udarbejdet den 18. oktober 2017 S c r e e n i n g f o r m i l j ø v u r d e r i n g S i d e 2 I N D H O L D S F

Læs mere

Screening for miljøvurdering af:

Screening for miljøvurdering af: Screening for miljøvurdering af: Forslag til tillæg nr. 13 til spildevandsplan 2010 2020 Udarbejdet den 18. januar 2017 S c r e e n i n g f o r m i l j ø v u r d e r i n g S i d e 2 I N D H O L D S F O

Læs mere

Screening for miljøvurdering af:

Screening for miljøvurdering af: Screening for miljøvurdering af: Forslag til tillæg nr. 10 til spildevandsplan 2010 2020 Det justerede betalingsprincip ESØ 90 I/S Udarbejdet den 27. oktober 2014 Screening for miljøvurdering Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan 2004 for Søndersø Kommune. Udvidelse af kommuneplanramme O.1.3.

Kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan 2004 for Søndersø Kommune. Udvidelse af kommuneplanramme O.1.3. Kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan 2004 for Søndersø Kommune. Udvidelse af kommuneplanramme O.1.3. Hvad er et kommuneplantillæg? Det er Kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret

Læs mere

SCREENING. Ja Nej Begrundelse

SCREENING. Ja Nej Begrundelse SCREENING Miljøscreening vedr.: Kommuneplantillæg nr. 6 til Kommuneplan 2013-2025 Sagsbehandler: Birgitte Skoven Dato: 11.08.17 Sagsid.: 17/22466 Rådgivers anbefaling på baggrund af screeningen Vil planen

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg 28 og lokalplanforslag 2.79

Forslag til kommuneplantillæg 28 og lokalplanforslag 2.79 Screening miljøvurdering Forslag til kommuneplantillæg 28 og lokalplanforslag 2.79 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer (Lbk nr. 1533 af 10. december 2015 med senere ændringer),

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Kloakeringen af Baltorpvej 200-222. I Høring i perioden 30.oktober 2014 til 7. Januar 2015. 1. Indledning

Indholdsfortegnelse. Kloakeringen af Baltorpvej 200-222. I Høring i perioden 30.oktober 2014 til 7. Januar 2015. 1. Indledning Til: FORSLAG til Tillæg nr. 8 til spildevandsplanen - Kloakeringen af Baltorpvej 200-222. I Høring i perioden 30.oktober 2014 til 7. Januar 2015 MILJØ OG TEKNIK Dato:30.september 2014 Sagsid: 06.00.05-P15-3-14

Læs mere

Miljøscreening af forslag til lokalplan for sommerhusområdet ved Avlegård

Miljøscreening af forslag til lokalplan for sommerhusområdet ved Avlegård Miljøscreening af forslag til lokalplan 555.09 for sommerhusområdet ved Avlegård Januar 2019 Side 1 af 12 Generel orientering Denne miljøscreening er udarbejdet af Gribskov Kommune i samarbejde med Avlegårds

Læs mere

Det skal fremgå af tillægget, at der er foretaget en screening og hvad konklusionen er af denne.

Det skal fremgå af tillægget, at der er foretaget en screening og hvad konklusionen er af denne. Tillæg til Ikast-Brande Kommunes spildevandsplan 2010-2021 Screening i henhold til miljøvurderingsloven af Tillæg nr. 13 Porten til Ikast Hjertet 1. Baggrund Screeningen er gennemført for at undersøge

Læs mere

Hvor og i hvilken grad må planen / projektet antages at kunne få indvirkning på miljøet? Miljøindvirkning. Væsentlig. Mindre. undersøges.

Hvor og i hvilken grad må planen / projektet antages at kunne få indvirkning på miljøet? Miljøindvirkning. Væsentlig. Mindre. undersøges. Ingen betydning Mindre betydende Væsentlig Bør undersøges Vejledning SCREENING Hvor og i hvilken grad må planen / projektet antages at kunne få indvirkning på miljøet? Sag: 14/6514 Forslag til lp 218,

Læs mere

Bilag: Miljø-screening

Bilag: Miljø-screening Bilag: Miljø-screening Titel: Forslag til kommuneplantillæg nr. 4 og lokalplan 1.38 Udført af: Mansc Dato: 20.12.2013. J.nr. Dato for MV-høringsfrist (2 uger efter aftale) Bymiljø & landskab Grønne områder

Læs mere

Hvor og i hvilken grad må planen / projektet antages at kunne få indvirkning på miljøet? Bør undersøges. Mindre betydende. Væsentlig.

Hvor og i hvilken grad må planen / projektet antages at kunne få indvirkning på miljøet? Bør undersøges. Mindre betydende. Væsentlig. Hvor og i hvilken grad må planen / projektet antages at kunne få indvirkning på miljøet? Sag: Dato: Sagsbeh. : Fagtilsyn: Kontrol: + = Gunstig virkning = Negativ virkning Befolkning Miljøindvirkning Ingen

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan Screening afgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af lokalplan Screening afgørelse om miljøvurderingspligt Miljøvurdering af lokalplan Screening afgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til lokalplan 5.ros tillæg 1 for Schmeltz Plads Planens indhold Lokalplanens baggrund er en henvendelse om muligheden for

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 04.82 for Frederiksværk Lystbådehavn Dato oktober 2018 Deltagere ved screeningsmøde Inge Hansen Læservejledning:

Læs mere

Screening vedvarende energi

Screening vedvarende energi Dato: 5. januar 2017 qweqwe Screening vedvarende energi Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Kommuneplan 2013 vedvarende energikilder ved boliger

Læs mere

Scoping af planer og programmer i forhold til miljøvurdering

Scoping af planer og programmer i forhold til miljøvurdering Scoping af planer og programmer i forhold til miljøvurdering Nedenstående matrice er et hjælpeværktøj særligt til scoping af planer og programmer, der er omfattet af lovens 3, stk. 1 nr. 1 og 3, stk. 1

Læs mere

Screening. Rømø. Lokalplanforslag 054-710, Mindre område til fritidshuse ved Lyngvejen

Screening. Rømø. Lokalplanforslag 054-710, Mindre område til fritidshuse ved Lyngvejen FORSLAG Scoping Kommuneplantillæg nr. 02-630, Område til tekniske anlæg, Lokalplanforslag 061-630, Geotermisk Varmeproduktionsanlæg i Tønder Screening Lokalplanforslag 054-710, Mindre område til fritidshuse

Læs mere

Område Arealet er på ca. 0,4 ha. Arealet ligger i byzone, men bruges i dag til juletræer.

Område Arealet er på ca. 0,4 ha. Arealet ligger i byzone, men bruges i dag til juletræer. SCREENING FOR MILJØVURDERING Ophævelse af lokalplan nr. 3.6 Baggrund og formål Det eksisterende erhvervsareal i Ravnkilde er ved at være solgt. Der er dog et markareal vest og nord for det eksisterende

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 08.7 for Skansevej Dato marts 2013 Deltagere ved screeningsmøde Jørgen krog Læservejledning: Lov om af planer

Læs mere

Hvor og i hvilken grad må planen / projektet antages at kunne få indvirkning på miljøet? Miljøindvirkning. Mindre betydende. Væsentlig.

Hvor og i hvilken grad må planen / projektet antages at kunne få indvirkning på miljøet? Miljøindvirkning. Mindre betydende. Væsentlig. Hvor og i hvilken grad må planen / projektet antages at kunne få indvirkning på miljøet? Sag: Lokalplan 243 for et område ved Ernst Bojesens Vej og Rønnebærvej Dato: 21.05.14 Sagsbeh. : msi Fagtilsyn:

Læs mere

Udkast til screening efter miljøvurderingsloven

Udkast til screening efter miljøvurderingsloven Udkast til screening efter miljøvurderingsloven (Lovbekendtgørelse nr. 316 af 5. maj 2004 om miljøvurdering af planer og programmer m. senere ændringer). Plan / program: Lokalplan nr. 396 med Kommuneplantillæg

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Kommuneplantillæg nr. 1 for Hundested bymidte Dato 6. august 2015 Deltagere ved screeningsmøde: Inha og pvme Læservejledning:

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt: Lokalplan 07.36 og Kommuneplantillæg nr. 12 Dato:December 2012 Deltagere ved screeningsmøde:jørgen krog og Mette Vestergaard

Læs mere

Plan: Tillæg nr. 21 til Spildevandsplan for Haderslev Kommune, Kloakerede områder

Plan: Tillæg nr. 21 til Spildevandsplan for Haderslev Kommune, Kloakerede områder Skema A Screening af Forslag til tillæg nr. 21 til Spildevandsplan 2008-2012 for Haderslev Kommune Plan: Tillæg nr. 21 til Spildevandsplan 2008-2012 for Haderslev Kommune, Kloakerede områder Planens overordnende

Læs mere

Sagsnr P Plan og Byg Rådhuspladsen 1, 3300 Frederiksværk

Sagsnr P Plan og Byg Rådhuspladsen 1, 3300 Frederiksværk 19-09-2017 Sagsnr. 01.02.05-P16-116-17 Plan og Byg Rådhuspladsen 1, 3300 Frederiksværk.. Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 08.14

Læs mere

Opførelsen af ny bebyggelse med tilhørende anlæg kræver, at der tilvejebringes en lokalplan i henhold til Planlovens 13.

Opførelsen af ny bebyggelse med tilhørende anlæg kræver, at der tilvejebringes en lokalplan i henhold til Planlovens 13. Screening af Forslag til Lokalplan 137 Rækkehuse på Fortvej. I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer 1 er der pligt til at miljøvurdere planer, hvor der fastlægges rammer for fremtidige

Læs mere

Forslag til lokalplan 20.22, bålhytte på Munkholmøen samt tilhørende kommuneplantillæg nr. 2

Forslag til lokalplan 20.22, bålhytte på Munkholmøen samt tilhørende kommuneplantillæg nr. 2 BORGER OG ERHVERV Screening for miljøvurdering Dato: 17. maj 2018 Sagsb.: evleg/malpe Sagsnr.: 17/44493 Dir.tlf.: 72362507 E-mail: plan@holb.dk Forslag til lokalplan 20.22, bålhytte på Munkholmøen samt

Læs mere

Forslag til lokalplan 2.10 og tillæg til kommuneplan nr. 7

Forslag til lokalplan 2.10 og tillæg til kommuneplan nr. 7 MILJØVURDERING AF PLANER - SCREENINGSSKEMA 30. november 2016 Forslag til lokalplan 2.10 og tillæg til kommuneplan nr. 7 Læsevejledning Lov om miljøvurdering af planer og programmer indebærer, at offentlige

Læs mere

Lokalplanområdet vurderes at være artsfattigt og med relativt lav naturværdi.

Lokalplanområdet vurderes at være artsfattigt og med relativt lav naturværdi. Ingen Ikke væsentlig Væsentlig Miljøvurdering af planer og programmer Screeningsskema iht. lovbekendtgørelse nr. 936 af 24/9 2009. Screeningen (forundersøgelsen) omfatter sandsynlige væsentlige påvirkning

Læs mere

Hvor og i hvilken grad må planen / projektet antages at kunne få indvirkning på miljøet? Væsentlig. Mindre. undersøges. Bør. betydende. Sæt.

Hvor og i hvilken grad må planen / projektet antages at kunne få indvirkning på miljøet? Væsentlig. Mindre. undersøges. Bør. betydende. Sæt. Ingen betydning Mindre betydende Væsentlig Bør undersøges Vejledning SCREENING Hvor og i hvilken grad må planen / projektet antages at kunne få indvirkning på miljøet? Sag: Dato: 24.02.2015 Sagsbeh. :Charlotte

Læs mere

Screening for miljøvurdering

Screening for miljøvurdering Screening for miljøvurdering I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer skal en myndighed udarbejde en miljøvurdering af planer og programmer, der antages at kunne få væsentlig indvirkning

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Forslag til Tillæg 1 til Lokalplan 53 for erhvervsområdet ved Ullerup Skovvej Dato 19. marts 2014 Deltagere ved screeningsmøde

Læs mere

Miljøscreeningsskema. Tjekliste til miljøvurdering af forslag til lokalplan nr UDKAST

Miljøscreeningsskema. Tjekliste til miljøvurdering af forslag til lokalplan nr UDKAST UDKAST Miljøscreeningsskema Tjekliste til miljøvurdering af forslag til lokalplan nr. 2016-03 Odsherred Kommune har i samarbejde med Lejerbo udarbejdet en plan for en boligbebyggelse på ejendommen teglværkskrogen

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Forslag til tillæg 1 til Lokalplan 65 Dato: 14. marts 2011 Deltagere ved screeningsmøde Mette Vestergaard

Læs mere

SCREENING. Ja Nej Begrundelse

SCREENING. Ja Nej Begrundelse SCREENING Miljøscreening af Sag: Lokalplan EL20.1 Ejby Mosevej 175 Sagsbehandler: Birgitte Skoven Dato: 26.04.18 Sagsid.: 18/10714 Rådgivers anbefaling på baggrund af screeningen Vil planen medføre så

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Projekt Lokalplan for Allegade Nord Dato oktober 2014

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Projekt Lokalplan for Allegade Nord Dato oktober 2014 Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 04.76 for Allegade Nord Dato oktober 2014 Deltagere ved screeningsmøde Jørgen Krog og Mette Skafte Vestergaard

Læs mere

Lokalplanforslag 7.14 og Kommuneplantillæg nr. 6

Lokalplanforslag 7.14 og Kommuneplantillæg nr. 6 MILJØVURDERING AF PLANER - SCREENINGSSKEMA xx april 2016 Lokalplanforslag 7.14 og Kommuneplantillæg nr. 6 Læsevejledning Lov om miljøvurdering af planer og programmer indebærer, at offentlige myndigheder

Læs mere

Næstved Kommune vandforsyningsplan Miljøscreening.

Næstved Kommune vandforsyningsplan Miljøscreening. Næstved Kommune vandforsyningsplan 2014-2024 Miljøscreening. Miljøscreening Side 1 af 13 Indholdsfortegnelse Indhold Indholdsfortegnelse... 2 1. Indledning... 3 1.1 Screening af miljøvurdering... 3 2.

Læs mere

Planen udarbejdes, som konsekvens af en 14-nedlæggelses mod et ønske om udstykning af Møllevangen 1, vedtaget i byrådet d. 6. september 2016.

Planen udarbejdes, som konsekvens af en 14-nedlæggelses mod et ønske om udstykning af Møllevangen 1, vedtaget i byrådet d. 6. september 2016. Screening for miljøvurdering Lokalplanforslag 3.52. I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer (Lbk nr. 425 af 18. maj 2016 med senere ændringer), skal der udarbejdes en miljøvurdering,

Læs mere

NOTAT. Screeningsskema til vurdering af. Teknik- og Miljøcenter Natur og Miljø. Sagsbehandler Doknr. Journalnr. LoneJo 315151/12 11/30530

NOTAT. Screeningsskema til vurdering af. Teknik- og Miljøcenter Natur og Miljø. Sagsbehandler Doknr. Journalnr. LoneJo 315151/12 11/30530 Screeningsskema til vurdering af NOTAT Teknik- og Miljøcenter Natur og Miljø Sagsbehandler Doknr. Journalnr. LoneJo 315151/12 11/30530 JORD OG VAND GRUNDVAND Indebærer planen påvirkning af grundvandsressourcens

Læs mere

Planområdet i dag Kort beskrivelse af planområdets størrelse, den nuværende anvendelse i området osv.

Planområdet i dag Kort beskrivelse af planområdets størrelse, den nuværende anvendelse i området osv. HOLBÆK KOMMUNE Kommuneplantillæg nr. 6 til kommuneplan 2017, Tølløse Kvarmløse Vandværk Dato: 30. juli 2018 Sagsb.: Jørgen Rasmussen Sagsnr.: Dir.tlf.: 72361512 E-mail: jorra@holb.dk Screening for miljøvurdering

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 06.32 for en tæt-lav bebyggelse på Tårnvænget Dato december 2017 Deltagere ved screeningsmøde Mette Skafte

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Projekt Lokalplan 09.7 Dato

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Projekt Lokalplan 09.7 Dato Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 09.7 Dato 26.06.2019 Deltagere ved screenings møde Mette Skafte Vestergaard Emilie Falk Barkved Læservejledning:

Læs mere

Ansvarlig sagsbehandler

Ansvarlig sagsbehandler Beskrivelse af planforslag Klimatilpasningsplanen består af en baggrundsrapport og en decideret tillæg til Kommuneplan 2013. Begge dele skal miljøvurderes i forhold til lovgivningen omkring miljøvurdering

Læs mere

Miljøscreening af forslag til tillæg nr. 3 til Helsingør Kommunes spildevandsplan

Miljøscreening af forslag til tillæg nr. 3 til Helsingør Kommunes spildevandsplan Miljøscreening af forslag til tillæg nr. 3 til Helsingør Kommunes spildevandsplan 2012-2026. Tillægget til spildevandsplanens indvirkning på miljøområdet er vurderet i henhold til Lov om miljøvurdering

Læs mere

Miljøscreening - i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer (inkl. Agenda 21 faktorer)

Miljøscreening - i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer (inkl. Agenda 21 faktorer) screening - i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer (inkl. Agenda 21 ) Herlev Kommune Dato Marts 2016 Projektbeskrivelse Udarbejdelse af tillæg nr. 5 til spildevandsplan 2010 2019.

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Tillæg nr. 1 til lokalplan 01.32 Dato 19.10.11 Deltagere ved screeningsmøde INHA, MESV, JKRO, PILW Læservejledning:

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg 23 og lokalplanforslag 3.48 for almene boliger på Samsøvej.

Forslag til kommuneplantillæg 23 og lokalplanforslag 3.48 for almene boliger på Samsøvej. Screening for miljøvurdering Forslag til kommuneplantillæg 23 og lokalplanforslag 3.48 for almene boliger på Samsøvej. I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer (Lov nr. 936 af 24. september

Læs mere

Screening for miljøvurdering af:

Screening for miljøvurdering af: Screening for miljøvurdering af: Forslag til tillæg nr. 12 til spildevandsplan 2010 2020 Udarbejdet den 3. marts 2016 Screening for miljøvurdering Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Baggrund... 3 1.1 Lovgrundlag...

Læs mere

MV Screening / Scoping Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen. Lokalplan 086-620, Bolig ved Ribelandevej

MV Screening / Scoping Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen. Lokalplan 086-620, Bolig ved Ribelandevej MV Screening / Scoping Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen Lokalplan 086-620, Bolig ved Ribelandevej TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø November 2014 INDHOLD FORMALIA 3 INDLEDNING

Læs mere

Screening for miljøvurdering af:

Screening for miljøvurdering af: Screening for miljøvurdering af: Forslag til tillæg nr. 12 til spildevandsplan 2010 2020 Udarbejdet den 3. marts 2016 S c r e e n i n g f o r m i l j ø v u r d e r i n g S i d e 2 I N D H O L D S F O R

Læs mere

Miljøscreening af Forslag til Lokalplan 147 for ombygning og indsnævring af Ballerup Boulevard i Skovlunde Bymidte

Miljøscreening af Forslag til Lokalplan 147 for ombygning og indsnævring af Ballerup Boulevard i Skovlunde Bymidte Miljøscreening af Forslag til Lokalplan 147 for ombygning og indsnævring af Ballerup Boulevard i Skovlunde Bymidte Sammenfatning Forslag til Lokalplan 147 giver mulighed for at ombygge Ballerup Boulevard

Læs mere

Bilag 2: Tjekliste til MV-screening

Bilag 2: Tjekliste til MV-screening Bilag 2: Tjekliste til MV-screening Titel: Kommuneplantillæg nr. 6 Til Fae Kommuneplan 2009 Rammeområde Å-T12 Stenknuseri ved Fae Kalkbrud Sagsbehandler: ANFR Dato: 12.10.2011 Sagsnr: 09/25495 Beskrivelse

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan Screeningsafgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af lokalplan Screeningsafgørelse om miljøvurderingspligt Miljøvurdering af lokalplan Screeningsafgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til lokalplanforslag nr. 619 Planens indhold Planen giver mulighed for etablering af en dagligvarebutik med et butiksareal

Læs mere

Beskrivelse af rev. Ikke relevant. indvirkning. indvirkning Neutral. Negativ

Beskrivelse af rev. Ikke relevant. indvirkning. indvirkning Neutral. Negativ Udarbejdet af mn661 19.12.2016 Plan nr.: lokalplan nr. 5 Tekst: Ophævelse af del af lokalplan nr. 5 Skema status Dato Udfyldt/rev. af Beskrivelse af rev. Bygherre A Team Plan B 19.12.2016 Mn661 Miljøvurderingsgruppen

Læs mere

Tillæg nr. 8 til Ballerup Kommunes spildevandsplan Ophævelse af landvæsenskommissionskendelser

Tillæg nr. 8 til Ballerup Kommunes spildevandsplan Ophævelse af landvæsenskommissionskendelser Tillæg nr. 8 til Ballerup Kommunes spildevandsplan 2003-2016 Ophævelse af landvæsenskommissionskendelser 1 Indhold 1. INDLEDNING 3 2. PLANLÆGNINGSGRUNDLAG 5 2.1Lovgrundlag 5 2.2 Samarbejdsaftale i Harrestrup

Læs mere

Screening for miljøvurdering

Screening for miljøvurdering Screening for miljøvurdering Forslag til lokalplan 12.04 Koldhal ved Rævebjerg, C. Hansensvej 19, Mørkøv PLAN OG STRATEGISK FORSYNING Dato: 19. december 2015 Sagsb.: Michael Nielsen Sagsnr.: 15/62245 Dir.tlf.:

Læs mere

Miljøscreening af lokalplan for boliger på Lærervej 3 i Ramløse og tillæg nr. 22 til Kommuneplan

Miljøscreening af lokalplan for boliger på Lærervej 3 i Ramløse og tillæg nr. 22 til Kommuneplan Miljøscreening af lokalplan 521.03 for boliger på Lærervej 3 i Ramløse og tillæg nr. 22 til Kommuneplan 2013-25 Side 1 af 13 Generel orientering Denne miljøscreening er udarbejdet af Gribskov Kommune.

Læs mere

Screening for miljøvurdering

Screening for miljøvurdering Vækst og bæredygtighed, Plan og strategisk forsyning Dato: 24. februar 2015 Sagsnr.: 14/60240 Sagsbeh.: emn Screening for miljøvurdering Forslag til kommuneplantillæg nr. 14 og lokalplanforslag nr. 1.48

Læs mere

Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil

Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil BILAG 9 - SCREENING FOR MILJØVURDERING Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil Læsevejledning Offentlige myndigheder skal foretage en miljøvurdering af planer og programmer, der

Læs mere

NOTAT. Miljøscreening af ny spildevandsplan for Høje-Taastrup Kommune. Kort beskrivelse af planen

NOTAT. Miljøscreening af ny spildevandsplan for Høje-Taastrup Kommune. Kort beskrivelse af planen NOTAT Teknik- og Miljøcentret Natur og Miljø 03-02-2015 Miljøscreening af ny spildevandsplan 2017-2021 for Høje-Taastrup Kommune Kort beskrivelse af planen Denne nye digitale spildevandsplan er en overordnet

Læs mere

Planlægning for opstilling af 3 stk. V52 850 KW Vestas vindmøller ved Nørregård nord for Klemensker med tilhørende adgangsvej og service-/vendeplads

Planlægning for opstilling af 3 stk. V52 850 KW Vestas vindmøller ved Nørregård nord for Klemensker med tilhørende adgangsvej og service-/vendeplads Bornholms Regionskommune Screening vedr. evt. miljøvurdering af planer for vindmøller ved Krashave Forsiden skal altid udfyldes. De øvrige sider er hjælpeværktøj til brug for udfyldelse af forsiden. Navn

Læs mere

Screening for miljøvurdering af lokalplan 08.15

Screening for miljøvurdering af lokalplan 08.15 06-11-2017 Screening for af lokalplan 08.15 Sagsnr. 01.02.05-P16-119-17 Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 08.15 for Aldi i Hundested Dato november

Læs mere

Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) 14. maj 2018

Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) 14. maj 2018 Bilag 1 Screeningsskema Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) 14. maj 2018 Kommuneplantillæg nr. 8 Ishøj Kommune har igangsat udarbejdelsen af et lokalplanforslag

Læs mere

Screening for miljøvurdering af:

Screening for miljøvurdering af: Screening for miljøvurdering af: Forslag til tillæg nr. 3 til spildevandsplan 2010 2020 Udarbejdet den 20. april 2015 S c r e e n i n g f o r m i l j ø v u r d e r i n g S i d e 2 I N D H O L D S F O R

Læs mere