Lovmæssige krav og standarder

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Lovmæssige krav og standarder"

Transkript

1 Afpropning af boringer og sonderinger Lovmæssige krav og standarder for afpropning ATV Jord & Grundvand - Temadag om afpropning af boringer og sonderinger Vejle, 6. marts 2017 Helene Kring Jørgensen Civilingeniør

2 I henhold til Bekendtgørelse om udførelse og sløjfning af boringer og brønde på land, Bek. nr af 28/ , gælder følgende krav: 1. Bekendtgørelsens regler skal anvendes ved etablering af nye boringer til indvinding af grundvand, pejling, monitering og grundvandssænkning, boringer med miljø- og geotekniske formål, boringer til vertikale jordvarmeanlæg, boringer til tilledning af vand til undergrunden, råstofboringer og andre boringer, der ikke er omfattet af lov om anvendelse af Danmarks undergrund. Stk. 2. Bekendtgørelsens regler skal endvidere anvendes ved væsentlige udbedringer eller ændringer af eksisterende boringer samt ved sløjfning af boringer og brønde. 4. Etablering af boringer og sløjfning m.v. af boringer og brønde i henhold til denne bekendtgørelse skal udføres af personer, der opfylder de fastsatte krav i bekendtgørelse om uddannelse af personer, der udfører boringer på land.

3 26. Sløjfning af boringer etableret med fore-, filterrør og andre installationer og sløjfning af brønde skal af ejeren anmeldes til kommunalbestyrelsen mindst 14 dage før arbejdets udførelse med angivelser af metode og materialer. 29. Sløjfning af boringer og brønde skal foretages således, at de oprindelige jordlags vandstandsende evne retableres, således at der ikke gennem anlægget kan ske forurening af grundvandet eller udveksling af vand mellem forskellige grundvandsmagasiner.

4 30. Efterlades der ikke forerør, og er der boret i lerlag, skal lerlagenes forseglende evne retableres. Under opfyldning med forseglende materiale skal det påses, at opfyldningen sker i lerlagets dybde og mindst svarende til tykkelsen af lerlaget. Stk. 2. Boringer, som er indtil 10 m dybe, hvor der alene er truffet tørt sand, og hvor der ikke efterlades forerør, kan fyldes med sand. Dog fyldes og stampes som minimum den øverste meter ved terræn med forseglende materiale, såsom lergranulat eller bentonit/cementsuspension. Disse krav og retningslinjer er tolket også at være gældende for Direct Push sonderinger. 31. Ved sløjfning af brønde skal disse oprenses og rengøres i bunden. Herover skal de fyldes med materialer af en sådan beskaffenhed, at der ikke kan ske nedsivning af overfladevand eller vandudveksling mellem grundvandsmagasiner gennem anlægget. Brøndvæggen skal fjernes til en dybde af minimum 1 meter under terræn.

5 Sløjfning af boringer Ved sløjfning af boringer skal det sikres, at boringen for fremtiden er tilstrækkelig tæt i forhold til vandudveksling mellem magasiner og nedsivning af overfladevand, jf. boringsbekendtgørelsens kapitel 6. Sløjfning af boringer skal foretages således, at de oprindelige jordlags vandstandsende evne reetableres. Inden en boring sløjfes, er det vigtigt at fremskaffe oplysninger om de gennemborede jordlag og boringens udførelse og udbygning, anvendte materialer og ikke mindst forerørstætning. Metode og materialer til sløjfning besluttes på denne baggrund. Ved fremtidige borearbejder bør der tages hensyn til, at sløjfningen skal indgå som en del af beskrivelsen og planlægningen af borearbejdet og med den samme forebyggelse af forureningsrisici.

6 Sløjfning af filterboringer Sløjfning af filterboringer, som er udbygget forskriftsmæssigt, sker efter nedenstående principper: Hele forerørsstrækningen indtil 1 m under terræn skal tætnes med bentonit eller cementstabiliseret bentonit. Der skal så vidt muligt støbes med sammenligneligt materiale, og i de samme niveauer, som på ydersiden af forerøret. Hullet over det afkortede forerør skal fyldes og stampes med forseglende materiale, og terrænet herover reguleres.

7 Sløjfning af utilstrækkeligt tætnede boringer Ved sløjfning af boringer med efterladt borerør, som forerør uden bagstøbning, og ved sløjfning af boringer udført uden tilstrækkelig forerørstætning, er der risiko for fortsat nedsivning langs ydersiden af forerøret, også selvom der afproppes med bentonit eller cementstabiliseret bentonit i forerøret. I disse tilfælde bør forerøret ved sløjfning af en boring perforeres, og herefter foretages bentonitinjektion under tryk, så både forerør og annulus er plomberet med bentonit og/eller cementstabiliseret bentonit. Perforering kan ske ved sprængning eller med specialværktøj. Alternativt kan man foretage en overboring med efterfølgende plombering af boringen.

8 Sløjfning af åben, ikke filtersat boring Åbne ikke filtersatte boringer skal sløjfes efter følgende forskrifter: Der skal tætnes med minimum 2 m bentonit eller cementstabiliseret bentonit fra 1 m under terræn til 3 m under terræn og ud for lerlag. Terrænet reguleres. Boringer, som er indtil 10 m dybe, hvor der alene er truffet tørt sand, og hvor der ikke efterlades forerør, kan fyldes med sand. Dog fyldes og stampes som minimum den øverste meter ved terræn med forseglende materiale, såsom lergranulat eller bentonit/cementsuspension

9 Korte lokaliseringsboringer og geotekniske boringer (< 3 meter) samt råstofboringer kan fyldes med opboret materiale, forudsat at det er uforurenet. Det samme gælder geotekniske boringer, som efterfølgende vil blive bortgravet helt i forbindelse med bygge- og anlægsarbejder. Permanente åbne boringer i kalk uden bagstøbning skal sløjfes, da der også i disse tilfælde er risiko for skorstenseffekt. Herudover bør den åbne strækning desuden forsegles, afhængigt af længde, magasintype, vertikal indstrømning, områdets sårbarhed og eventuelt forureningsgrad. Tilsvarende gælder ved sløjfning af rammesonderinger m.v.

10 Sløjfning af brønde Efter bekendtgørelsens kapitel 6 skal brønde sløjfes således, at der ikke gennem anlægget kan ske forurening af grundvandet eller udveksling af vand mellem forskellige grundvandsmagasiner. Sløjfning af boringer skal foretages således, at de oprindelige jordlags vandstandsende evne reetableres. Voluminet af mange gamle brønde har en sådan størrelse, at opfyldningen kan være en betydelig økonomisk post. Valget af materialer til opfyldning skal derfor ske under en afvejning af miljøhensyn og økonomi.

11 Opfyldning af brønd

12 Vejledning om boringer på land Naturstyrelsen har i 2013 udgivet en vejledning om boringer på land Vejledning Vejledningen henvender sig til alle, der beskæftiger sig med boringer: Myndigheder, der giver tilladelser til og fører tilsyn med boringer, vandværker, bygherrer og andre, der rekvirerer boringer og rådgivere, der beskæftiger sig med boringer samt entreprenører, der udfører og sløjfer boringer. Bekendtgørelsen foreskriver således en række tekniske krav til boringer som udføres på land, som skal sikre, at forurening af grundvand ved etablering og sløjfning af boringer og brønde undgås. En del af boringsbekendtgørelsen bestemmelser er udformet som funktionskrav, og vejledningen giver eksempler på, hvordan de kan opfyldes. Bekendtgørelsen fastlægger krav om tilladelser, anmeldelser og indberetning mv. Vejledningen omfatter tekniske kvalitetskrav med beskrivelse af, hvorledes disse kan tilgodeses.

13 9. Stk. 6. Placeres en boring i bunden af en eksisterende brønd, skal denne opfyldes efter reglerne i 30 med henblik på etablering af en overbygning, jf Borearbejde skal tilrettelægges og udføres således, at boringen ikke medfører risiko for, at grundvandet forurenes. Stk. 2. Mellemrummet mellem forerør og omkringliggende jordlag skal tætnes ved opfyldning med vandstandsende materialer af en sådan beskaffenhed, at grundvand ikke forurenes ved nedsivning langs forerøret, og således at uønsket vandudveksling mellem forskellige magasiner ikke finder sted. Er der boret i lerlag, skal lerlagenes forseglende evne retableres. Stk. 3. Forerørssamlinger skal være vandtætte. Stk. 4. Umiddelbart efter borearbejdets afslutning skal boringens forerør lukkes med tætsluttende, fastspændt og aflåselig prop eller dæksel.

14 12. Forerør skal foroven afsluttes mindst 0,2 m over bund eller gulv i overbygning eller 0,5 m over naturligt terræn. Gennemføring for forerør skal være tæt, således at overfladevand, kondensvand eller andre forureninger ikke kan trænge ned i forerøret, og således at grundvand ikke kan trænge op i overbygningen. 13. Omkring forerør skal der indrettes en fritliggende, let tilgængelig overbygning, som ikke må tjene andre formål end beskyttelse af boringen og tilhørende installationer. Stk. 2. Overbygningen til vandindvindingsboringer, afværgeboringer, moniteringsboringer, permanente grundvandssænkningsboringer og pejleboringer med vandtryk over terræn skal udformes som en råvandsstation, jf. 14. Stk. 3. Overbygningen til midlertidige grundvandssænkningsboringer, pejleboringer med vandtryk under terræn og miljøtekniske boringer kan udformes som et aflåseligt dæksel på beskyttelsesrøret.

15 14. En råvandsstation skal 1) beskytte installation og grundvand mod indtrængning af forurening og herunder mod indtrængen af overfladevand, 2) være uden afløb, 3) beskytte installationen mod frost, 4) beskytte boring og installation mod mekanisk påvirkning, og 5) være aflåselig.

16 15. Etableres råvandsstationen som en installationsbrønd af beton, skal denne være udført med tætsluttende dæksel, tætte sider og tæt bund, eventuelt med fald mod en anordning for tømning i form af tæt sump uden afløb. Gennemføringer for rør og kabler skal være vandtætte. Stk. 2. Etableres råvandsstationen som glasfiberinstallationsbrønd eller af lignende tætte materialer, skal den være udført med tætsluttende nedgangslem og være vandtæt. Gennemføringer for rør og kabler skal være vandtætte. Stk. 3. Etableres råvandsstationen på terræn, skal den være udført således, at vandindtrængning ikke kan finde sted. Gennemføringer for rør og kabler skal være vandtætte. Stk. 4. Etableres råvandsstationen som adapterkonstruktion, skal forerøret føres mindst 0,5 m over terræn og afsluttes med en vandtæt forerørsafslutning, som kan indeholde vandtæt kabelindføring. Forerøret skal forsynes med aflåseligt beskyttelsesrør eller, for forerør af stål, som er ført mindst 3 m under terræn, med en aflåselig forerørsafslutning.

17 Tak for opmærksomheden Miljø- og Fødevareministeriet Miljøstyrelsen l Haraldsgade 53 l 2100 København Ø l Tlf l ms@mst.dk l NY MILJØSTYRELSE Den 1. februar 2017 er Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning (SVANA) og Miljøstyrelsen blevet lagt sammen under navnet Miljøstyrelsen en ny grøn velfærdsstyrelse med fokus på miljø i bred forstand. Styrelsen vil i en periode have adresse både på Strandgade 29, 1401 København K og på Haraldsgade 53, 2100 København Ø. Besøg os på

Hvad siger loven. Boringsbekendtgørelsen og grundvandsbeskyttelsen. v/ geolog Thomas Hansen, Naturstyrelsen

Hvad siger loven. Boringsbekendtgørelsen og grundvandsbeskyttelsen. v/ geolog Thomas Hansen, Naturstyrelsen Hvad siger loven Boringsbekendtgørelsen og grundvandsbeskyttelsen v/ geolog Thomas Hansen, Naturstyrelsen Boringer. ATV- møde den 6. november 2012 PAGE 1 Dagens emner Bekendtgørelse og vejledning status

Læs mere

FORORD INDHOLDSFORTEGNELSE

FORORD INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD Denne folder henvender sig til ejere og brugere af enkeltanlæg til indvinding af vand fra boringer. Den indeholder en række retningslinier, der er lavet for at beskytte grundvandet og sikre boringerne

Læs mere

Bekendtgørelse om udførelse og sløjfning af boringer og brønde på land 1)

Bekendtgørelse om udførelse og sløjfning af boringer og brønde på land 1) BEK nr 1260 af 28/10/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 21. juni 2016 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljømin., Naturstyrelsen, j.nr. NST-4600-00030 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

VIBORG KOMMUNE Teknik og Miljø Prinsens Alle Viborg

VIBORG KOMMUNE Teknik og Miljø Prinsens Alle Viborg Udarbejdet 2003 af Viborg Amt rev. september 2015 af Viborg Kommune VIBORG KOMMUNE Teknik og Miljø Prinsens Alle 5 8800 Viborg Email: naturogvand@viborg.dk SLØJFNING AF BORINGER Sløjfning af boringer skal

Læs mere

Tilladelse til at etablere en boring og til indvinding af grundvand fra boringen Havevanding

Tilladelse til at etablere en boring og til indvinding af grundvand fra boringen Havevanding Frieda Marie Hattens Lützen Vestre Alle 16 6780 Skærbæk Miljø og Natur Rådhusstræde 2 6240 Løgumkloster Direkte tlf.: +4574929203 Mail: nib@toender.dk Sags id.: 13.02.01-P19-41-14 16-10-2014 Tilladelse

Læs mere

Struer Kommune Natur og Miljøafdelingen. Vejledning. Til sløjfning af brønde og boringer

Struer Kommune Natur og Miljøafdelingen. Vejledning. Til sløjfning af brønde og boringer Vejledning Til sløjfning af brønde og boringer Januar 2010 Forord Brønde og boringer der ikke benyttes mere kan medføre en sundhedsrisiko samt en forurening af grundvandet på længere sigt. Det er derfor

Læs mere

Miljøpåvirkninger og administration af varme- og køleanlæg med jord og grundvand som energikilde

Miljøpåvirkninger og administration af varme- og køleanlæg med jord og grundvand som energikilde Miljøpåvirkninger og administration af varme- og køleanlæg med jord og grundvand som energikilde Bente Villumsen 1 Tre anlægstyper A. Lukket system med horisontale slanger, 0,6-1 m under terræn B. Lukket

Læs mere

DGF feltkomite. Referenceblad 9 Boringers udførelse, indretning og sløjfning

DGF feltkomite. Referenceblad 9 Boringers udførelse, indretning og sløjfning DGF feltkomite Referenceblad 9 Boringers udførelse, indretning og sløjfning Åben faglig gruppe under DGF Feltkomitéen forestår pt.: Udgivelse af tekniske referenceblade Afholdelse af specielle møder i

Læs mere

Tilladelse til at etablere filtersatte boringer på Herlev Ringvej 75, 2730 Herlev, matr.nr. 11i, 7000h og 7000bd Herlev i

Tilladelse til at etablere filtersatte boringer på Herlev Ringvej 75, 2730 Herlev, matr.nr. 11i, 7000h og 7000bd Herlev i Herlev Bygade 90 2730 Herlev Herlev Hospital Herlev Ringvej 75 2730 Herlev 9. september 2013 Journalnr. 163-2011-38640 CVR 29190623 Tilladelse til at etablere 10-11 filtersatte boringer på Herlev Ringvej

Læs mere

H Ø R INGSSVAR PÅ HØRING AF U D K A ST TIL VEJLEDNING OM B O R INGER PÅ LAND

H Ø R INGSSVAR PÅ HØRING AF U D K A ST TIL VEJLEDNING OM B O R INGER PÅ LAND H Ø R INGSSVAR PÅ HØRING AF U D K A ST TIL VEJLEDNING OM B O R INGER PÅ LAND KL takker for det fremsendte udkast til vejledning. I det følgende gøres der rede for KL s bemærkninger til udkastet til vejledning

Læs mere

Næstved 22. oktober 2015

Næstved 22. oktober 2015 Næstved 22. oktober 2015 Miljøboringer - en trussel mod grundvandet? Claus Frydenlund, akademiingeniør Gladsaxe Kommunes miljøafdeling Hvorfor interesserer sig for miljøboringer? Kort præsentation af Boringsbekendtgørelsen

Læs mere

Kvalitetskrav i brøndborerbekendtgørelsen - skal vi gøre noget anderledes. Jens Baumann GEO

Kvalitetskrav i brøndborerbekendtgørelsen - skal vi gøre noget anderledes. Jens Baumann GEO Kvalitetskrav i brøndborerbekendtgørelsen - skal vi gøre noget anderledes Jens Baumann GEO Godt borearbejde er en investering i fremtiden Rent drikkevand - også til vores børn Problem: Den måde vi laver

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til etablering af boring Vanding af arealer og andet formål I henhold til Vandforsyningen og tilhørende bekendtgørelser

Ansøgning om tilladelse til etablering af boring Vanding af arealer og andet formål I henhold til Vandforsyningen og tilhørende bekendtgørelser Aabenraa Kommune Natur Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Telefon: 73 76 76 76 E-Mail: vand@aabenraa.dk Ansøgning om tilladelse til etablering af boring Vanding af arealer og andet formål I henhold til Vandforsyningen

Læs mere

Brøndboreruddannelsen

Brøndboreruddannelsen Gør tanke til handling VIA University College Status og fremtidsplaner, Chefkonsulent, geolog VIA University College, VIA University College 1 Indhold Baggrund vedrørende uddannelsen Kort om VIA University

Læs mere

Boringer og borearbejde en stadig trussel mod grundvandet?

Boringer og borearbejde en stadig trussel mod grundvandet? Gør tanke til handling VIA University College Boringer og borearbejde en stadig trussel mod grundvandet? Har vi lært noget og kan vi gøre det bedre? Jette Sørensen, Seniorgeolog Koordinator for Brøndboreruddannelsen

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til indvinding af grundvand til alment vandværk (ansøgning i henhold til lov om vandforsyning m.v. Se vejledningen nedenfor)

Ansøgning om tilladelse til indvinding af grundvand til alment vandværk (ansøgning i henhold til lov om vandforsyning m.v. Se vejledningen nedenfor) Tønder Kommune Miljø og Natur Rådhusstræde 2 6240 Løgumkloster Telefon: 74 92 92 92 e-mail: teknisk@toender.dk Ansøgning om tilladelse til indvinding af grundvand til alment vandværk (ansøgning i henhold

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til at indvinde grundvand Vanding af arealer og andet formål I henhold til Vandforsyningen og tilhørende bekendtgørelser

Ansøgning om tilladelse til at indvinde grundvand Vanding af arealer og andet formål I henhold til Vandforsyningen og tilhørende bekendtgørelser Aabenraa Kommune Natur Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Telefon: 73 76 76 76 E-Mail: vand@aabenraa.dk Ansøgning om tilladelse til at indvinde grundvand Vanding af arealer og andet formål I henhold til Vandforsyningen

Læs mere

Natur, Miljø og Trafik Tilladelse til at 8 midlertidige boringer bliver permanente

Natur, Miljø og Trafik Tilladelse til at 8 midlertidige boringer bliver permanente H. LUNDBECK A/S Ottiliavej 9 2500 Valby Den 17. august 2017 Natur, Miljø og Trafik Tilladelse til at 8 midlertidige boringer bliver permanente Odsherred Kommune giver tilladelse til at 8 stk. B-boringer,

Læs mere

Afpropning af sonderinger. Region Hovedstadens krav og anbefalinger

Afpropning af sonderinger. Region Hovedstadens krav og anbefalinger Afpropning af sonderinger Region Hovedstadens krav og anbefalinger ATV Temadag 6. marts 2017 Anna Toft Historik Sonderinger trykkes ned og fortrænger jord Lille diameter, lukker sig selv, derfor ikke risiko

Læs mere

NÅR MILJØBORINGER ER SKIDT FOR MILJØET. Geolog Elsebeth Engsig-Karup, Gladsaxe Kommune

NÅR MILJØBORINGER ER SKIDT FOR MILJØET. Geolog Elsebeth Engsig-Karup, Gladsaxe Kommune 1 NÅR MILJØBORINGER ER SKIDT FOR MILJØET Geolog Elsebeth Engsig-Karup, Gladsaxe Kommune Miljøboringer udfører man for at vurdere forureninger og som led i beskyttelsen af miljøet. Det er dog ikke altid,

Læs mere

BJERRINGBRO VARMEVÆRK AMBA Realskolevej Bjerringbro

BJERRINGBRO VARMEVÆRK AMBA Realskolevej Bjerringbro Teknik og Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg BJERRINGBRO VARMEVÆRK AMBA Realskolevej 18 8850 Bjerringbro Tlf.: 87 87 87 87 dek@viborg.dk Foreløbig tilladelse til etablering af prøveboringer

Læs mere

Afgørelsen er ikke en tilladelse, men alene en afgørelse om, at projektet ikke skal igennem en VVM-proces.

Afgørelsen er ikke en tilladelse, men alene en afgørelse om, at projektet ikke skal igennem en VVM-proces. Teknik og Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 ENERGI VIBORG VAND A/S Bøssemagervej 8 8800 Viborg dek@viborg.dk Foreløbig tilladelse til overboring af indvindingsboring B6

Læs mere

Struer Kommune Natur og Miljøafdelingen. Vejledning. Til indretning af boringer

Struer Kommune Natur og Miljøafdelingen. Vejledning. Til indretning af boringer Vejledning Til indretning af boringer Januar 2010 Forord Det er vigtigt, at du som ejer af en boring er med til at beskytte grundvandet mod forurening fra aktiviteter på jordoverfladen. Dette kan du gøre

Læs mere

ATV møde om boringer 6. november 2012

ATV møde om boringer 6. november 2012 ATV møde om boringer 6. november 2012 Miljøboringer - en trussel mod grundvandet? Claus Frydenlund, akademiingeniør Gladsaxe Kommunes miljøafdeling Hvorfor interesserer sig for miljøboringer? Kort præsentation

Læs mere

Boretilladelse til 7 A-boringer á 5 m

Boretilladelse til 7 A-boringer á 5 m H. LUNDBECK A/S Ottiliavej 9 2500 Valby _ 26. februar 2018 Boretilladelse til 7 A-boringer á 5 m Boretilladelse til 7 miljøtekniske boringer Odsherred Kommune giver her tilladelse til at H. Lundbeck A/S

Læs mere

Tilladelse til drift af ATES-anlæg på Silkeborgvej 14, 7442 Engesvang (DGU-nr og )

Tilladelse til drift af ATES-anlæg på Silkeborgvej 14, 7442 Engesvang (DGU-nr og ) Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande MICHAEL G. PROPERTIES ApS Julsøvej 100 8600 Silkeborg 10. oktober 2017 Tilladelse til drift af ATES-anlæg på Silkeborgvej 14, 7442 Engesvang (DGU-nr. 86.2150

Læs mere

Fremtidige retningslinier for etablering af jordvarmeanlæg i boringer i Syddjurs Kommune

Fremtidige retningslinier for etablering af jordvarmeanlæg i boringer i Syddjurs Kommune Fremtidige retningslinier for etablering af jordvarmeanlæg i boringer i Syddjurs Kommune Sagsnr.: 07/11844 Åben sag Sagen afgøres i: Fraværende: Bilag: Udvalget for natur, teknik og miljø (NTM) Bent Winkler

Læs mere

skal tilbagepejles flere gange de første 10 minutter og herefter med passende intervaller, indtil rovandspejlet er genetableret.

skal tilbagepejles flere gange de første 10 minutter og herefter med passende intervaller, indtil rovandspejlet er genetableret. BESTSELLER A/S Fredskovvej 5 7330 Brande 3. november 2014 Tilladelse til at etablere og prøvepumpning ny boring Fredskovvej 20, 7330 Brande Boringens beliggenhed Fredskovvej 20, 7330 Brande (se bilag 2)

Læs mere

skal tilbagepejles flere gange de første 10 minutter og herefter med passende intervaller, indtil rovandspejlet er genetableret.

skal tilbagepejles flere gange de første 10 minutter og herefter med passende intervaller, indtil rovandspejlet er genetableret. Louise Theilgaard Nikolajsen Ny Sandfeldvej 106 7330 Brande 23. juni 2015 Tilladelse til at etablere og prøvepumpning ny boring Ny Sandfeldtvej 106, 7330 Brande Boringens beliggenhed Ny Sandfeldtvej 106,

Læs mere

Tilladelse til etablering af boringer 10 stk. A-boringer Lundbeck Pharma A/S

Tilladelse til etablering af boringer 10 stk. A-boringer Lundbeck Pharma A/S Lundbeck Pharma A/S Oddenvej 182 4500 Nykøbing Sjælland 21. august 2018 _ Tilladelse til etablering af boringer 10 stk. A-boringer Lundbeck Pharma A/S Boretilladelse til 10 miljøtekniske boringer Odsherred

Læs mere

Miljø- og Fødevareministeriet Naturstyrelsen Aalborg Niels Bohrs Vej Aalborg Øst Att.: Niels Arne Wahl /

Miljø- og Fødevareministeriet Naturstyrelsen Aalborg Niels Bohrs Vej Aalborg Øst Att.: Niels Arne Wahl / Miljø- og Fødevareministeriet Naturstyrelsen Aalborg Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Øst Att.: Niels Arne Wahl Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte

Læs mere

KL har enkelte kommentarer til de indholdsmæssige ændringer i bekendtgørelsen, de præsenteres herunder i afsnittet generelle bemærkninger.

KL har enkelte kommentarer til de indholdsmæssige ændringer i bekendtgørelsen, de præsenteres herunder i afsnittet generelle bemærkninger. N O TAT Høringssvar: Udkast til bekendtgørelse om udførelse og sløjfning af boringer og brønde Helhedsindtryk Udkastet til ny bekendtgørelse indeholder i hovedsagen rettelser, som er en konsekvens af anden

Læs mere

Bilag 1 - Situationsplan Byggegruben

Bilag 1 - Situationsplan Byggegruben Bilag 1 - Situationsplan Byggegruben Bilag 2 Placering af pejleboringer Formål (afkryds relevant felt til venstre i skemaet) Permanente pejleboringer Moniteringsboringer. Angiv formålet: Miljøtekniske

Læs mere

GRØNT TEMA. Fra nedbør til råvand

GRØNT TEMA. Fra nedbør til råvand GRØNT TEMA Fra nedbør til råvand Her findes temaer om grundvand, kildeplads, indsatsplanlægning (grundvandsbeskyttelse), boringer, undersøgelser og oversigt over støtteordninger, landbrugets indsats m.m.

Læs mere

Tilladelse til etablering af undersøgelsesboring matr. 5 b Morsbøl By, Grindsted Dato: 18. november 2014

Tilladelse til etablering af undersøgelsesboring matr. 5 b Morsbøl By, Grindsted Dato: 18. november 2014 Naturstyrelsen, Vadehavet Skovridervej 3 6510 Gram Att.: Kurt Jacobsen Tilladelse til etablering af undersøgelsesboring matr. 5 b Morsbøl By, Grindsted Dato: 18. november 2014 Naturstyrelsen, Vadehavet

Læs mere

Natur, Miljø og Trafik Boretilladelse til 3 moniteringsboringer

Natur, Miljø og Trafik Boretilladelse til 3 moniteringsboringer H. LUNDBECK A/S Ottiliavej 9 2500 Valby Den 28. juni 2017 Natur, Miljø og Trafik Boretilladelse til 3 moniteringsboringer Odsherred Kommune giver her tilladelse til at H. Lundbeck A/S kan etablere 3 moniteringsboringer

Læs mere

Ny bekendtgørelse om indsatsplanlægning. og status for vejledning om indsatsplaner

Ny bekendtgørelse om indsatsplanlægning. og status for vejledning om indsatsplaner Ny bekendtgørelse om indsatsplanlægning og status for vejledning om indsatsplaner EnviNa - Temadag om indsatsplaner for grundvandsbeskyttelse, Middelfart 8. februar 2017 Helga Ejskjær, Vandforsyning Indsatsbekendtgørelsen

Læs mere

Vandfax A/S - Foretræde for miljøudvalget

Vandfax A/S - Foretræde for miljøudvalget Miljøudvalget 2013-14 MIU Alm.del Bilag 38 Offentligt Vandfax A/S - Foretræde for miljøudvalget Vandfax har ønsket at foretræde for miljøudvalget, fordi vi i vores arbejde med de bekendtgørelser, der har

Læs mere

Tilladelse til etablering af erstatningsboring for gammel vandboring, samt foreløbig tilladelse til indvinding af grundvand

Tilladelse til etablering af erstatningsboring for gammel vandboring, samt foreløbig tilladelse til indvinding af grundvand TEKNIK & MILJØ Vandmiljø - Grundvand Dato: 15. februar 2017 Sagsnr.: 17/3226 Lars Poulsen Otte Skodborg Vamdrupvej 19 6630 Rødding E-mail: otte@otte1.dk CPR/CVR-nr.: 25547225 Kontaktperson: Bodil Petersen

Læs mere

Jonas Tang Meineche Granbakken Brande 3. maj 2016

Jonas Tang Meineche Granbakken Brande 3. maj 2016 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Jonas Tang Meineche Granbakken 10 7330 Brande 3. maj 2016 Tilladelse til at etablere og prøvepumpning ny boring Fyrrevænget 39, 7330 Brande Ikast-Brande

Læs mere

Hvordan undgår vi utætte boringer

Hvordan undgår vi utætte boringer Hvordan undgår vi utætte boringer Udførelse af boringer uden utætheder Jens Baumann, GEO Problemstilling Nye boringer Eksisterende boringer Forkert sløjfede boringer Glemte boringer Nye boringer Problem:

Læs mere

skal tilbagepejles flere gange de første 10 minutter og herefter med passende intervaller, indtil rovandspejlet er genetableret.

skal tilbagepejles flere gange de første 10 minutter og herefter med passende intervaller, indtil rovandspejlet er genetableret. Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Kristian Sørensen Christianshedevej 21 7441 Bording 25. august 2014 Tilladelse til at etablere og prøvepumpning ny boring Christianshedevej 23, 7441 Bording

Læs mere

Tilladelse til etablering af ny indvindingsboring i gammel brønd, samt foreløbig tilladelse til indvinding af grundvand

Tilladelse til etablering af ny indvindingsboring i gammel brønd, samt foreløbig tilladelse til indvinding af grundvand TEKNIK & MILJØ Vandmiljø - Grundvand Dato: 18. maj 2018 Sagsnr.: 18/16110 Martin Christiansen Riis Skovlundvej 5 6660 Lintrup CPR/CVR-nr.: 26104300 Kontaktperson: Bodil Petersen Dir. tlf.: 7996 6254 E-mail:

Læs mere

Tilsynsrapport til offentliggørelse

Tilsynsrapport til offentliggørelse Tilsynsrapport til offentliggørelse Virksomheder J.nr. MST-1272-01707 Ref. LOPED / BEVCH Dato: 30. oktober 2015 Tilsynsrapport Virksomhedens navn Virksomhedens adresse CVR nummer 29189129 Virksomhedstype

Læs mere

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST Ref. LOPED / TISCH Dato: 3. september 2018

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST Ref. LOPED / TISCH Dato: 3. september 2018 Tilsynsrapport til offentliggørelse Virksomheder J.nr. MST-1272-01707 Ref. LOPED / TISCH Dato: 3. september 2018 Tilsynsrapport Virksomhedens navn Virksomhedens adresse CVR nummer 29189129 Virksomhedstype

Læs mere

Indledning... 3 Hvornår skal der søges om accept/tilladelse til grundvandsænkning Grundvandssænkning der kræver anmeldelse/accept: 4

Indledning... 3 Hvornår skal der søges om accept/tilladelse til grundvandsænkning Grundvandssænkning der kræver anmeldelse/accept: 4 Indhold Indledning... 3 Hvornår skal der søges om accept/tilladelse til grundvandsænkning... 4 Grundvandssænkning der kræver anmeldelse/accept: 4 Grundvandssænkning der kræver ansøgning/tilladelse: 4 Vejledning

Læs mere

Anmeldelse af B-boringer

Anmeldelse af B-boringer Anmeldelse af B-boringer I henhold til Miljøministeriets bekendtgørelse nr. 1260 af 28/10/2013, Bekendtgørelse om udførelse og sløjfning af boringer og brønde på land. Udfyldes af ansøger: Lokalitet Adresse

Læs mere

Kirkbi A/S Koldingvej Billund

Kirkbi A/S Koldingvej Billund Kirkbi A/S Koldingvej 2 7190 Billund Tilladelse til etablering af 3 stk. pejleboringer, tilladelse til midlertidig bortledning af grundvand, samt afgørelse om ikke VVM pligt Dato: 27 juni 2017 Tilladelse

Læs mere

Dybe jordvarmeanlæg. Stine Juel Rosendal, COWI 8. OKTOBER 2014 TM 19 ENVINA ÅRSMØDE FOR JORD OG GRUNDVAND, STINE JUEL ROSENDAL COWI

Dybe jordvarmeanlæg. Stine Juel Rosendal, COWI 8. OKTOBER 2014 TM 19 ENVINA ÅRSMØDE FOR JORD OG GRUNDVAND, STINE JUEL ROSENDAL COWI Dybe jordvarmeanlæg Stine Juel Rosendal, COWI 1 Dybe jordvarmeanlæg Udførelsen af jordvarmeboringer krav tilsyn Udslip fra jordvarmeanlæg risikovurdering aktion Erfaringer/bekymringer 2 Jordvarmeboring

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til A-boringer

Ansøgning om tilladelse til A-boringer Ansøgning om tilladelse til A-boringer I henhold til Miljøministeriets bekendtgørelse nr. 1260 af 28/10/2013, Bekendtgørelse om udførelse og sløjfning af boringer og brønde på land. Udfyldes af ansøger:

Læs mere

Grontmij A/S Att.: Hans-Henrik Clausen Kokbjerg 5 6000 Kolding. Tilladelse til miljøboringer 9 moniteringsboringer på 4 ejendomme i Kolding Kommune.

Grontmij A/S Att.: Hans-Henrik Clausen Kokbjerg 5 6000 Kolding. Tilladelse til miljøboringer 9 moniteringsboringer på 4 ejendomme i Kolding Kommune. Grontmij A/S Att.: Hans-Henrik Clausen Kokbjerg 5 6000 Kolding Tilladelse til miljøboringer 9 moniteringsboringer på 4 ejendomme i Kolding Kommune. Kolding Kommune har d. 8. august 2012 modtaget fire ansøgninger

Læs mere

Tilladelse til vertikal jordvarme på Vedbæk Strandvej 503

Tilladelse til vertikal jordvarme på Vedbæk Strandvej 503 Lars Thybo Gyvelvej 2 2942 Skodsborg Tilladelse til vertikal jordvarme på Vedbæk Strandvej 503 xx.xxxx 2014 På baggrund af ansøgning d. 23. april 2014 fra Max Weishaupt A/S meddeles hermed tilladelse etablering

Læs mere

skal tilbagepejles efter pumpestart, flere gange de første 10 minutter og derefter med passende intervaller, indtil rovandspejlet

skal tilbagepejles efter pumpestart, flere gange de første 10 minutter og derefter med passende intervaller, indtil rovandspejlet Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Jens Studsgaard Jensen Vejlevej 54 7330 Brande 1. april 2014 Tilladelse til at etablere og prøvepumpe en ny boring - Vejlevej 54, Brande Boringens beliggenhed

Læs mere

Tilladelsen gælder for 1 år og meddeles i medfør af vandforsyningslovens 20, 21 og 22 1.

Tilladelsen gælder for 1 år og meddeles i medfør af vandforsyningslovens 20, 21 og 22 1. TEKNIK & MILJØ Vandmiljø - Grundvand Dato: 7. december 2018 Sagsnr.: 18/35110 ASBJØRN JUHL KRISTENSEN Gamstvej 5, Gamst 6600 Vejen CPR/CVR-nr.: 60077614 Kontaktperson: Bodil Petersen Dir. tlf.: 7996 6254

Læs mere

Vejledning. Til indretning af boringer. September 2014. TÆT PÅ MENNESKER, TEKNOLOGI OG NATUR Side 1 af 8

Vejledning. Til indretning af boringer. September 2014. TÆT PÅ MENNESKER, TEKNOLOGI OG NATUR Side 1 af 8 POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Vejledning Til indretning af boringer September 2014 TÆT PÅ MENNESKER, TEKNOLOGI OG NATUR Side 1

Læs mere

Tilladelse til at etablere en moniteringsboring til Støvring Vandværk samt renpumpning af boringen på matrikel 8v Hornum By, Ø. Hornum ved Hæsum Mose

Tilladelse til at etablere en moniteringsboring til Støvring Vandværk samt renpumpning af boringen på matrikel 8v Hornum By, Ø. Hornum ved Hæsum Mose Center Natur og Miljø Støvring Vandværk AMBA Højdedraget 107 9530 Støvring Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 13.02.03-P19-6-17 Ref.: Minna Ørberg

Læs mere

UTÆTTE BORINGER PÅ EKSISTERENDE KILDEPLADSER. Mikael Jørgensen, NIRAS. 07/11/2012 NIRAS Utætte boringer på eksisterende kildepladser 1

UTÆTTE BORINGER PÅ EKSISTERENDE KILDEPLADSER. Mikael Jørgensen, NIRAS. 07/11/2012 NIRAS Utætte boringer på eksisterende kildepladser 1 UTÆTTE BORINGER PÅ EKSISTERENDE KILDEPLADSER. Mikael Jørgensen, NIRAS 07/11/2012 NIRAS Utætte boringer på eksisterende kildepladser 1 Disposition Indvendig udforing Overboring Overboring, optagning af

Læs mere

Tilladelsen gælder for 1 år og meddeles i medfør af vandforsyningslovens 20, 21 og 22 1.

Tilladelsen gælder for 1 år og meddeles i medfør af vandforsyningslovens 20, 21 og 22 1. TEKNIK & MILJØ Vandmiljø - Grundvand Dato: 31. maj 2018 Sagsnr.: 18/17486 Vognmand Brian Madsen Gammelbyvej 10 6600 Vejen CPR/CVR-nr.: 36273488 Kontaktperson: Bodil Petersen Dir. tlf.: 7996 6254 E-mail:

Læs mere

Undersøgelser ved Selling Vandværk boring 2

Undersøgelser ved Selling Vandværk boring 2 Resultater fra forureningsundersøgelserne omkring boring 2.0 2.0 1.0 0. Dybde i meter 1.0 Udsnit Analyse pesticider og nedbrydningsprodukter i jordprøver*. Anført som µg/kg tørstof. 2.0 Dichlorbenzamid

Læs mere

Tilladelsen gælder for 1 år og meddeles i medfør af vandforsyningslovens 20, 21 og 22 1.

Tilladelsen gælder for 1 år og meddeles i medfør af vandforsyningslovens 20, 21 og 22 1. TEKNIK & MILJØ Vandmiljø - Grundvand Dato: 23. januar 2019 Sagsnr.: 19/1824 Abildskær Gård I/S Abildskærvej 2 6630 Rødding CPR/CVR-nr.: 36657006 Kontaktperson: Bodil Petersen Dir. tlf.: 7996 6254 E-mail:

Læs mere

Tilladelse til 5 geotekniske A-boringer, Radisson Blu Hotel, Amager Boulevard 70, 2300 Kbh S

Tilladelse til 5 geotekniske A-boringer, Radisson Blu Hotel, Amager Boulevard 70, 2300 Kbh S Byens Anvendelse Teknik- og Miljøforvaltningen CIH Scandinavia Hotels Aps c/o Wenaasgruppen Wenaashuset 6386 Måndalen Tilladelse til 5 geotekniske A-boringer, Radisson Blu Hotel, Amager Boulevard 70, 2300

Læs mere

Der er knyttet grønne kommentarer fra DANVA til de punkter der er gjort røde. Vejledning om udførelse og sløjfning af boringer på land

Der er knyttet grønne kommentarer fra DANVA til de punkter der er gjort røde. Vejledning om udførelse og sløjfning af boringer på land Der er knyttet grønne kommentarer fra DANVA til de punkter der er gjort røde Vejledning om udførelse og sløjfning af boringer på land Kolofon X Titel: Vejledning om udførelse og sløjfning af boringer på

Læs mere

Carl Aage Jensen Grønnevej Svendborg

Carl Aage Jensen Grønnevej Svendborg Carl Aage Jensen Grønnevej 232 5700 Svendborg Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 keu@svendborg.dk www.svendborg.dk Tilladelse til at etablere

Læs mere

Tilladelsen gælder for 1 år og meddeles i medfør af vandforsyningslovens 20, 21 og 22 1.

Tilladelsen gælder for 1 år og meddeles i medfør af vandforsyningslovens 20, 21 og 22 1. TEKNIK & MILJØ Vandmiljø - Grundvand Dato: 3. januar 2018 Sagsnr.: 18/148 Gamst Landbrug I/S v/vagn Rasmussen og Kaj Rasmussen Grønnevej 2, Gamst 6600 Vejen E-mail: vk@gamstmaskinstation.dk CPR/CVR-nr.:

Læs mere

Tilsynsrapport til offentliggørelse

Tilsynsrapport til offentliggørelse Tilsynsrapport til offentliggørelse Virksomheder J.nr. MST-1272-01656 Ref. Inlth/jemma Dato: 22. marts 2018 Tilsynsrapport Virksomhedens navn Virksomhedens adresse RGS Nordic, Rærup CVR nummer 15084790

Læs mere

Vejledning om boringer på land. Vejledning 2013

Vejledning om boringer på land. Vejledning 2013 Vejledning om boringer på land Vejledning 2013 Titel: Vejledning om boringer på land Vejledning om boringer på land Redaktion: John Bastrup og Jens Baumann, GEO, Bente Villumsen, COWI A/S Opdateret af

Læs mere

Boringen flyttes ca. 30 meter nordvest fra den eksisterende boring for at kunne overholde 25 meters beskyttelseszone om indvindingsboringen.

Boringen flyttes ca. 30 meter nordvest fra den eksisterende boring for at kunne overholde 25 meters beskyttelseszone om indvindingsboringen. Kisserup Vandværk Dato: 21-06-2018 Højlystvej 3 Sagsb.: Christina Green 4300 Holbæk Sagsnr.: 18/16742 V. Formand Claus Olsen Dir.tlf.: 72 36 41 10 E-mail: Ckg@holb.dk EAN.nr 5798007570675 Boretilladelse

Læs mere

Foreløbig vandindvindingstilladelse. Tilladelse til vandindvindingsanlæg. Ørestads boulevard København S. vandforsyningsanlæg

Foreløbig vandindvindingstilladelse. Tilladelse til vandindvindingsanlæg. Ørestads boulevard København S. vandforsyningsanlæg HOFOR Vand København A/S Ørestads boulevard 35 2300 København S Att.: Hofor@hofor.dk, jera@hofor.dk Miljø og Byg Dato 24-09-2018 Hillerød Kommune Trollesmindealle 27 3400 Hillerød Emne: Vandværk: Boretilladelse.

Læs mere

Bernt Steen Hansen Hulegårdsvej Ringsted. Tilladelse til fire dybe jordvarmeboringer - Hulegårdsvej Ringsted. 1.

Bernt Steen Hansen Hulegårdsvej Ringsted. Tilladelse til fire dybe jordvarmeboringer - Hulegårdsvej Ringsted. 1. Returadresse: Køge Kommune, Miljøafdelingen Torvet 1, 4600 Køge Bernt Steen Hansen Hulegårdsvej 9 4100 Ringsted Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Miljøafdelingen Tilladelse til fire dybe jordvarmeboringer

Læs mere

Tilladelse til 9 miljøtekniske boringer på Ryesgade 20a, 2200 København

Tilladelse til 9 miljøtekniske boringer på Ryesgade 20a, 2200 København KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse De samvirkende Boligselskaber Vester Voldgade 17 1552 København V Tilladelse til 9 miljøtekniske boringer på Ryesgade 20a, 2200 København

Læs mere

Tilladelse til udførelse af 1 stk. A-boring og oppumpning af 300 m3 grundvand på Sundholmsvej 2a/4a 2300 København

Tilladelse til udførelse af 1 stk. A-boring og oppumpning af 300 m3 grundvand på Sundholmsvej 2a/4a 2300 København KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse KEID Ejendomsservice 17. juni 2019 Sagsnr. 2019-0142218 Tilladelse til udførelse af 1 stk. A-boring og oppumpning af 300 m3 grundvand på

Læs mere

Ca. 90 meter sydøst for sydlige husgavl. boring og gælder til den 1. marts 2018 (1 år).

Ca. 90 meter sydøst for sydlige husgavl. boring og gælder til den 1. marts 2018 (1 år). TEKNIK OG MILJØ Ole Harrit Strandvejen 40 7120 Vejle Øst Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8065 bjgtg@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer: 13.02.01-P19-8-17

Læs mere

Tilladelse til overboring af boring DGU. nr

Tilladelse til overboring af boring DGU. nr FORS Vand Roskilde Att: Agnete Ansbæk Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Tilladelse til overboring af boring DGU. nr. 206.1029 Eskild Lund eslu@lejre.dk 4646

Læs mere

Tilladelse til udførelse af A-boringer i forbindelse med forundersøgelserne til etablering af en skybrudstunnel ved Bispebjerg, Ryparken og Dyssegård

Tilladelse til udførelse af A-boringer i forbindelse med forundersøgelserne til etablering af en skybrudstunnel ved Bispebjerg, Ryparken og Dyssegård KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse HOFOR A/S Ørestads Boulevard 35 2300 KØBENHAVN S Tilladelse til udførelse af A-boringer i forbindelse med forundersøgelserne til etablering

Læs mere

Folder for ejendomme med egen vandforsyning

Folder for ejendomme med egen vandforsyning Folder for ejendomme med egen vandforsyning Gl. Kongsgård i Gl. Lejre Lejre Kommune LEJRE KOMMUNE Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 e-mail: post@lejre.dk Hjemmeside: www.lejre.dk CENTER FOR

Læs mere

Tilladelse til etablering af en boring på Mellemlundvej 17, 7400 Herning. Ca. 10 meter fra kant af Mellemlundvej.

Tilladelse til etablering af en boring på Mellemlundvej 17, 7400 Herning. Ca. 10 meter fra kant af Mellemlundvej. TEKNIK OG MILJØ Karsten Jensen Mellemlundvej 17 7400 Herning Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8065 bjgtg@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer: 13.02.01-P19-1-15

Læs mere

Tilladelse til etablering af ny indvindingsboring på Kilde VII samt udledning af vand fra ren- og prøvepumpning

Tilladelse til etablering af ny indvindingsboring på Kilde VII samt udledning af vand fra ren- og prøvepumpning HOFOR A/S Ørestads Boulevard 35 2300 København S Center for Miljø og Teknik Rådhusparken 2 2600 Glostrup www.glostrup.dk natur.miljo@glostrup.dk Tlf: 4323 6365 Tilladelse til etablering af ny indvindingsboring

Læs mere

boring og gælder til den 15. november Når boringen er etableret, skal der søges om tilladelse til indvinding af grundvand.

boring og gælder til den 15. november Når boringen er etableret, skal der søges om tilladelse til indvinding af grundvand. TEKNIK OG MILJØ David Cristoffanini Lodahl Vildbjergvej 30 7400 Herning Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8065 bjgtg@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer:

Læs mere

Borearbejde før og nu! Erfaringer fra VandcenterSyd

Borearbejde før og nu! Erfaringer fra VandcenterSyd Borearbejde før og nu! Erfaringer fra VandcenterSyd ATV møde nr. 89 Boringer Hydrogeolog Johan Linderberg Disposition Erfaringer fra VCS Borearbejde før Eksempler på utætheder Moderne borearbejde Forskelle

Læs mere

Særlige arbejdsbeskrivelser (SAB 1) for kort undersøgelsesboring (< 6 m)

Særlige arbejdsbeskrivelser (SAB 1) for kort undersøgelsesboring (< 6 m) Særlige arbejdsbeskrivelser (SAB 1) for kort undersøgelsesboring (< 6 m) 1. GENERELT Formål med boringen Dette afsnit dækker både filtersat og ikke filtersat kort undersøgelsesboring. Formålet med boringen

Læs mere

Møde i Vandrådet den

Møde i Vandrådet den Møde i Vandrådet den 4-4-2017 Sønderborg Kommunes indlæg Indsatsplaner Forbud mod brug af pesticider Vandsamarbejde Kontrolprogrammer og især kontrol med organiske mikroforureninger Indvindingstilladelser

Læs mere

LOKALISERING OG FORSEGLING AF GAMLE INDVINDINGSBORINGER PÅ THORSBRO KILDEPLADS. Jes Michaelsen, Rambøll & Christina Hansen, HOFOR

LOKALISERING OG FORSEGLING AF GAMLE INDVINDINGSBORINGER PÅ THORSBRO KILDEPLADS. Jes Michaelsen, Rambøll & Christina Hansen, HOFOR LOKALISERING OG FORSEGLING AF GAMLE INDVINDINGSBORINGER PÅ THORSBRO KILDEPLADS Jes Michaelsen, Rambøll & Christina Hansen, HOFOR INDHOLD Baggrund Opsporingsmetoder Skrivebordsstudier Visuel gennemgang

Læs mere

med en ydelse på mindst 80 m 3 /t.

med en ydelse på mindst 80 m 3 /t. Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Leif Søndergaard Adr. Baldershave Førstballevej 45 Lindeballe 7321 Gadbjerg 10. marts 2014 Tilladelse til at etablere og prøvepumpe en ny boring Boringens

Læs mere

Boringsejer skal indsende borerapport og vandanalyse (forenklet boringskontrol) til kommunen senest 3 måneder efter denne tilladelse

Boringsejer skal indsende borerapport og vandanalyse (forenklet boringskontrol) til kommunen senest 3 måneder efter denne tilladelse Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Michael Damkjær Pedersen Hjortsvangen 80 B 7323 Give 14. december 2015 Tilladelse til etablering af ny boring til vandindvinding - Risbankevej 54 Ikast-Brande

Læs mere

Boringsoplysninger Boringerne er ansøgt som A-boring. De i ansøgningen opgivne boringsdata og placering af boringerne fremgår af bilag 1.

Boringsoplysninger Boringerne er ansøgt som A-boring. De i ansøgningen opgivne boringsdata og placering af boringerne fremgår af bilag 1. Frederikssund Kommune Torvet 2 3600 Frederikssund att. Affaldskontoret Tom Henrik Johansen Dato Sagsbehandler J.nr. 18. juni 2015 dmikk 09.08.26-P19-9-15 Tilladelse til etablering af 5 stk. moniteringsboringer

Læs mere

Tilladelse til etablering af miljøtekniske A-boringer på div. ejendomme i Ballerup Kommune

Tilladelse til etablering af miljøtekniske A-boringer på div. ejendomme i Ballerup Kommune BY, ERHVERV OG MILJØ Orbicon A/S Linnés Allé 2 2630 Taastrup Att.: Pernille Rasmussen Rådhuset Hold-an Vej 7 2750 Tlf: 4477 2000 www.ballerup.dk Dato: 24. maj 2018 Tlf. dir.: 4175 0123 Fax. dir.: 4477

Læs mere

Skippingevej 31, 4460 Snertinge Tilladelse til at udføre en boring til indvinding af grundvand

Skippingevej 31, 4460 Snertinge Tilladelse til at udføre en boring til indvinding af grundvand Tilladelse til at udføre en boring til indvinding af grundvand Datablad Formål Etablering af boring til vanding af specielafgrøder og påfyldning af marksprøjte. Gyldighedsperiode Tilladelsen skal være

Læs mere

Nærværende notat er en opdatering af NIRAS vurdering af 25. januar 2018 efter GEUS kommentarer af 6. februar 2018.

Nærværende notat er en opdatering af NIRAS vurdering af 25. januar 2018 efter GEUS kommentarer af 6. februar 2018. 31. maj 2018 Notat Allerød Kommune Grundvand ved Erhvervsområde Farremosen Vurdering 1 Indledning På baggrund af Lynge Overdrev Vandværks kritik af Allerød Kommunes redegørelse for geologi og grundvandsforhold

Læs mere

VVM screening af vertikalt jordvarmeanlæg på Hovedgaden 584. Høje-Taastrup Kommune

VVM screening af vertikalt jordvarmeanlæg på Hovedgaden 584. Høje-Taastrup Kommune VVM myndighed Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Bygherres kontaktperson og telefon nr. Projektets placering Projektet berører følgende kommuner Oversigtskort

Læs mere

Tilladelse til etablering og indvinding fra 2 vandindvindingsboringer ved Ovnstrupvej 6, 9352 Dybvad

Tilladelse til etablering og indvinding fra 2 vandindvindingsboringer ved Ovnstrupvej 6, 9352 Dybvad Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Total E&P Denmark B.V. Att: Henrik Nicolaisen Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 17.oktober 2012

Læs mere

Tilladelse til indvinding af grundvand

Tilladelse til indvinding af grundvand Miljø og Natur Olav Jensen V Åbøllingvej 12 6780 Skærbæk Direkte tlf.: +4574929203 Mail: nib@toender.dk Sags id.: 13.02.01-P19-37-17 02-08-2017 Tilladelse til indvinding af grundvand Landbrugsdrift Tilladelsen

Læs mere

Tilladelse til Skørping Vandværk til at etablere en moniteringsboring og ren- og prøvepumpning på matr. nr. 42g, Fræer By, Fræer

Tilladelse til Skørping Vandværk til at etablere en moniteringsboring og ren- og prøvepumpning på matr. nr. 42g, Fræer By, Fræer Center Natur og Miljø I/S SKØRPING VANDVÆRK Jyllandsgade 1 9520 Skørping Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 13.02.03-P00-1-13 Ref.: Mark Bech Højfeldt

Læs mere

Ansøgning/anmeldelse om tilladelse til udførelse af 51 miljøtekniske boringer af 24. marts 2015.

Ansøgning/anmeldelse om tilladelse til udførelse af 51 miljøtekniske boringer af 24. marts 2015. Lyngby-Taarbæk Forsyning Hjortekærbakken 12 2800 Kgs. Lyngby Att.: Peer Skaarup, pes@ltf.dk Dato: 01-06-2015 Ref: CHSE J.nr.: 20150430136 Tilladelse til etablering af 27 miljøtekniske boringer i Fæstningskanalen,

Læs mere

Tilladelse til vandindvinding

Tilladelse til vandindvinding Tilladelse til vandindvinding Formål: Jordvarme Tilladelsen gælder for anlæg - JupID: 189908 Tilladelsen gælder for boring DGU nr.: 38.981 Tilladelsen gælder for mængden: 7.000 m 3 /år Gælder 15 år i perioden:

Læs mere

etablering af et jordvarme og -køleanlæg.

etablering af et jordvarme og -køleanlæg. Forsvarets Bygnings- og etablissementstjeneste Marinestation Holmen Fbe-ktp-bvk@mil.dk 10-09-2012 Sagsnr. 2012-119238 Dokumentnr. 2012-642989 HAJ/YVO Tilladelse til etablering af jordvarme og -køleanlæg

Læs mere

Tilladelse til indvinding af grundvand

Tilladelse til indvinding af grundvand Alex Beck Krusåvej 12 6240 Løgumkloster Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574929203 Mail: nib@toender.dk Sags id.: 13.02.01-P19-3-15 Ks: LBK 11-05-2015 Tilladelse til indvinding af grundvand Markvanding Tilladelsen

Læs mere

Den 13. november 2013 Sagsnr. 13/43493 KS: PMCH. Broager Vandværk Dyntvej Broager

Den 13. november 2013 Sagsnr. 13/43493 KS: PMCH. Broager Vandværk Dyntvej Broager Den 13. november 2013 Sagsnr. 13/43493 KS: PMCH Broager Vandværk Dyntvej 35 6310 Broager VVM-screening af etablering af en ny indvindingsboring og sløjfning af en eksisterende indvindingsboring. Sønderborg

Læs mere

Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning Niels Bohrs Vej Aalborg Øst Att.: Ulrich Thue Jacobsen /

Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning Niels Bohrs Vej Aalborg Øst Att.: Ulrich Thue Jacobsen / Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Øst Att.: Ulrich Thue Jacobsen Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 8915 1628

Læs mere

Afgørelse om ikke VVM-pligt for renovering og overboring af 8 returboringer i forbindelse med grundvandskøling.

Afgørelse om ikke VVM-pligt for renovering og overboring af 8 returboringer i forbindelse med grundvandskøling. Teknik og Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 KARUP KARTOFFELMELFABRIK A.M.B.A. Engholmvej 19 7470 Karup J dek@viborg.dk Foreløbig tilladelse til renovering af 8 returboringer

Læs mere

Afpropning af Direct Push sonderinger Erfaringsopsamling og feltforsøg

Afpropning af Direct Push sonderinger Erfaringsopsamling og feltforsøg Afpropning af Direct Push sonderinger Erfaringsopsamling og feltforsøg Temadag Vintermøde 2017, mandag den 6. marts Mads Møller, Pernille Palstrøm, Thomas Larsen og Lars Larsen Region Hovedstaden og de

Læs mere