REFERAT: DOS Kvalitetsudvalgsmøde Onsdag 19/9-18 kl til på RH.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT: DOS Kvalitetsudvalgsmøde Onsdag 19/9-18 kl til på RH."

Transkript

1 REFERAT: DOS Kvalitetsudvalgsmøde Onsdag 19/9-18 kl til på RH. Lokalitet: Mødet foregik på ort kir afd RH. Vært MM. 1. Velkomst, godkendelse af dagsorden, valg af referent og dirigent ( ) Afbud markeres med rødt. Til stede med grønt: Anne Kathrine Sørensen AKS (Skulderalbue), Camilla Mersø CM (Børn), Mikkel Andersen MA (Ryg), Klaus Kirketerp-Møller KKM (DSOI) DSOI var repræsenteret af suppleant Hans Gottlieb HG, Annie Primdahl AP (Traume), Claus Emmeluth CE (hofte/knæ), Michael Mørk MM (Onkologi), Anders Lorentzen AL (Hånd), Lasse Danborg LD (Fod), Michael Ulrik MU (DOO), Per Hölmich PH (SAKS) og Frank Damborg FD (Formand). For fremadrettet at sikre tilstedeværelse af repræsentant fra flest mulige fagområder til alle møder er fagområderne opfordret til at udpege stedfortrædere for deres KU repræsentanter. 2. Mail og adresseliste ( ) Som bilag 1 nederst i teksten er indsat gældende mail og adresseliste. Denne blev igen sendt rundt og opdateret. Hvor muligt suppleret med suppleantnavne samt telefonnumre. 3. Nyt fra fagområderne ( ) Hvert fagområde informerede om større emner som aktuelt optager de enkelte fagområdebestyrelser. Specielt blev lagt vægt på emner der berører/kan berøre andre fagområder. Alle tilstedeværende fagområder berettede om deres aktuelle aktiviteter. FD berettede om aktuelle aktiviteter i DOS bestyrelsen. 4. KU symposium. DOS ( ) Fremadrettet er det planen at hvert af de faste udvalg arrangerer et symposium på hver kongres. Således også KU. 2018: KU seminaret i 2018 er fastlagt til emnet Hvordan formidler du dit budskab. Der er lavet oplæg til seminar: Fra Elevator Pitch til Professor Forelæsning. Hvordan afleverer man sit budskab? (For baggrund se bilag 2 i referat fra KU møde 24/4-18). KK-M står fremadrettet for arrangementet. Punktet er prioriteret på kongressen i 2018 onsdag formiddag. KK-M står for kontakten til oplægsholderen, repræsenterer KU på selve dagen og præsenterer oplægget. 2019: Der blev i april på KU mødet diskuteret flere forskellige mulige emner til KU seminar i Følgende emner blev diskuteres som mulig emner til 2019: A) Kvalitetssikring og elektroniske patientjournaler, B) PROM, C) HEIBA, D) Registre eller E) Ytringsfrihed

2 Der var enighed om at satse på emne E) med følgende stikord: retningslinier, registre, journalopslag, oplister mv. Der blev nedsat en arbejdsgruppe bestående af LD, HG, AP og FD som endeligt afklarer emne, laver program og forestår dagen på vegne af KU i For feed-back sættes emnet løbende på KU dagsordenen. 2020: Det blev 24/4-18 aftalt frem mod 2020 at planlægge et symposium omhandlende LKT om den + 65 årige med hoftenær fraktur. Inden kongressen i 2020 har der været afholdt 1 lederseminar, 3 medarbejderseminarer og afslutningsevent i dette LKT. Der kan således planlægges symposium om det samlede forløb og resultater. FD forestår dette. 5. Korte Kliniske Retningslinier (KKR) ( ) Punktet om KKR inddeles i 3 dele: A) Arbejdsgang i DOS med KKR, B) Listen over tidligere KKR incl. snart uddaterede KKR, C) Kommende KKR i 2018 og A Arbejdsgang i DOS med KKR På DOS hjemmeside er nu placeret årshjul og metodebog for arbejdet med KKR: Fremadrettet følges denne skabelon. På nuværende tidspunkt er vi således tæt på afrapportering for 2018, og emner til 2019 skal snart indhentes. I løbet af 2019 skal vi have set på denne skabelon igen, specielt mhbp godkendelsesproceduren. 5.B Listen over tidligere KKR incl. snart uddaterede KKR Via ovennævnte link kan man på DOS hjemmesiden se oversigt over tidligere udgivne KKR. I 2015 blev følgende 3 KKRér udgivet: 5b.1Hoteartroskopi for patienter over 40 år med femoroacetabular impingement (FAI) Udarbejdet af SAKS 5b.2Kirurgisk vs. ikke-kirurgisk behandling af proximale humerus frakturer Udarbejdet af Skulder-albue og DOT i samarbejde 5b.3K-Tråds osteosyntese af dislocerede suprakondylære humerusfrakturer hos børn Bilag 1 Søgestrategi og søgestreng Bilag 2 Flowskema over litteraturudvælgelse Bilag 3 AMSTAR vurderinger Bilag 4 AGREE vurdering af AAOS guideline 2011 Bilag 5 SoF tabel efter høring Udarbejdet af børneortopæder og DOT i samarbejde Jf. årshjulet vil disse efter 4 år (i 2019) blive forældede. Efter 3 år (i efteråret 2018) skal det besluttes om der skal opstartes revision.

3 Involverede selskaber var forud for dette møde bedt afklare med deres bagland om ovennævnte KKRér skal revideres i KKR processen for 2019 eller om de til oktober 2019 blot skal udgå idet de har udspillet deres rolle. Vedr 5b1 vender SAKS tilbage til FD med konklusion herpå. Vedr 5b2 har skulder albue og DOT gennemgået litteraturgennemgang. Instruksen er fortsat aktuel. Der er ikke behov for rettelser. Genudgives og gælder nu i 4 år. Vedr 5b3 Der er nedsat gruppe i DOT regi bestående af Hagen Schmall og Nanna Salling som har opstartet revision. Børneortopæderne kontaktes for deltager til arbejdsgruppen. 5.C Kommende KKR i 2018 og : Som bilag 2 er indsat de 7 KKRér der aktuelt arbejdes med i Listen og præsentationsform gennemgås. Aktuelt pågår høringsrunde. 2019: Fremadrettet er det aftalen at KKR sættes på KU dagsordenen som et fast punkt, således at vi løbende kommunikerer om mulige emner for kommende KKR og samarbejder om KKR mellem nabo-fagområder. Ila efteråret 2018 bedes fagområderne fastligge og indrapportere emner, udkast til pico, samt arbejdsgruppemedlemmer med kontaktdata til FD. Endelig deadline for nedsættelse af grupper er på KU møde 17/1-19, men om muligt gerne tilbagemelding før dette. PAUSE ( ) 6. Det Nationale Kvalitetsprogram ( ) Den danske kvalitetsmodel er blevet afløst af "det nationale kvalitetsprogram". Man fokusere heri på de 8 nationale kvalitetsmål. Der er etableret Lærings og kvalitetsteams og der etableres et Nationalt ledelsesprogram. FD er formand for LKT om +65 årige med hoftefrakturer. Der informeres om arbejdet i dette LKT. KU fungerer fortsat som baggrundsgruppe for FD ifbm LKT arbejde. Projektbeskrivelset: FD redegjorde for status på arbejdet. LKT vil blive emne for symposium i 2020 jvf pkt pilotprojekt Evaluering af NKR/KKR ( ) KU har lovet at gennemføre evaluering af KKR frem mod GF Dette formentligt vha. spørgeskema. Det er tidligere foreslået at udvikle dette spørgeskema til 2020 således at samme spørgeskemaundersøgelse kan gennemføres i såvel 2020 som Man vil så kunne monitorere en evt. udvikling blandt medlemmerne. Dette emne tages op igen på forårsmødet 2019 mhp at etablere spørgeskema som kan gennemføres forår 2020 og evt være klar til præsentation på DOS 2020.

4 Aktuelt er det aftalt at Skulder-albue og traume med AP som tovholder søger at monitorere udbredelsen af: Kirurgisk vs. ikke-kirurgisk behandling af proximale humerus frakturer Ved at indhente instrukser fra de afdelinger i landet der behandler skulderfrakturer, og afklare om man kan genfinde anbefalingerne fra denne KKR i disse instrukser. Dette anses som et pilotprojekt for at vurdere hvorvidt denne metode fremadrettet kan anvendes til at vurdere udbredelsen af KKRér, og endvidere vil resultatet kunne bruges for at vurdere hvorvidt ovennævnte KKR skal genudgives (jvf pkt 5.B) AP redegør under dette punkt for hvor langt dette pilotprojekt er nået. AP og FD opgør materialet og fremligger resultat på mødet 17/ Icloud/sikker IT ( ) Informationspunkt. Der er kommet ny lovgivning omkring IT og sikker opbevaring af personhenførbare data. DOS arbejder på en Icloud løsning som KU og KU medlemmer også vil blive tilbudt. 9. Databaser ( ) På mødet 24/4-18 var databaser på som diskussionspunkt. Vi forsøgte at belyse problematikker. Lærer af hinanden. Hvilke databaser findes? Hvilke problemer er der aktuelt? Hvilke problemer vil opstå? Er der behov for indsats fra KU? Den overordnede konklusion blev at der er behov for datafangst i langt højere grad end hidtil. Der er behov for journalsystemer der kan håndtere dette. Sådanne systemer prioriteres ikke aktuelt af sygehusejerne. FD tog dette emne med til DOS bestyrelsen. Dette mhbp. om DOS har mulighed for at påpege dette problem overfor beslutningstagerne? Dette enten via isoleret henvendelse fra DOS? Eller ved at løfte sagen via LVS eller kirurgisk forum? Emnet er indskrevet i strategiplanen og DOS vil, når muligt, arbejde for ovennævnte. I separat mail er første årsrapport fra Ortobasen rundsendt. Ortobasen er en ny klinisk kvalitetsdatabase, som indsamler PROM-data fra fod- og håndkirurgiske patienter, der er behandlet i ortopædkirurgisk speciallægepraksis. Michael Ulrik leverede kort oplæg om denne database som inspiration til de andre fagområder. 10. DOS strategiplan ( ) DOS bestyrelsen arbejder aktuelt på at udarbejde ny strategiplan. Denne er rundsendt i separat mail. Ordlyden vedr. KU er indsat som bilag 3. Kan vi genkende os selv i denne ordlyd, eller er der noget der skal korrigeres i kommende udgaver? Formuleringen findes OK. Ila 2019 vil KU dog arbejde med formuleringen af vedtægterne for KU. 11. Kommende møder og emner( ) 11.a Følgende mødetidspunkter blev fastlagt for 2019: Torsdag 17/1-19. Kl Mødet ligger placeret torsdag formiddag på DOS bestyrelsens uge 3 internat. Efter mødet er der frokost og mulighed for at deltage i møde med DOS bestyrelsen og øvrige fagområder efter frokost. Øvrige møder i 2019 planlægges på følgende datoer og lokaliteter:

5 Tirsdag 2/4-19. Kl Lokalitet? Rygcenter Middelfart med MA som vært? Torsdag 22/8-19. Kl Lokalitet/vært? Gentofte/AKS, RH/MM? OBS: Dette er alternative datoer ifht. tidligere foreslåede. Aktuelt vurderes ikke at være behov for at fastligge flere møder end ovennævnt i Ved ekstraaktivitet / behov planlægges evt. supplerende møder. KKR forløb planlagt til foråret 2019 startende med seminar i Nyborg mandag og tirsdag i uge 10 (4+5/3-2019). 11.b Emner til kommende møder: A) Gennemgang af DOS vedtægter for KU. Sættes på som kort punkt 17/1 så gruppe kan nedsættes til at lave udkast til vedtægtsændring til mødet 2/4 B) KU symposium 2019 ytringsfrihed. Feed back fra arbejdsgruppe på dagsorden. C) Godkendelsesprocedurer og høringsprocedurer KKR D) Præsentation af KKR på hjemmesiden E) Spørgeskema om KKR. Indhente data vinter/forår 2020 og 2022 mhbp. præsentation af data på kongres 2020 og F) Opgørelse vedr. KKR på baggrund af instrukser om skulderfrakturer 12. Evt/Buffer ( ) Ingen punkter Referat v/frank Damborg

6 BILAG 1: Medlemmer af Kvalitetsudvalget 2018 (Sidst opdateret 24/4-18) Formand: Frank Damborg: Ordinære medlemmer. De 9 fagområder samt privatpraktiserende: Traumatologi: Annie Primdahl: primdahlowitz@hotmail.com tlf Suppleant: Ilija Ban: Ilija.ban@regionh.dk Hofte- og knæalloplastikkirurgi: Claus Emmeluth: emmeluth@dlgmail.dk Artroskopisk kirurgi og sportstraumatologi: Per Hölmich [holmich@webspeed.dk] Suppleant: Nis Nissen nis.nissen@rsyd.dk Håndkirurgi: Anders Lorentsen: anders.lorentsen@rsyd.dk Fod-ankel kirurgi: Lasse Danborg: ldanborg@hotmail.com Skulder-albue kirurgi: Anne Kathrine Belling Sørensen: Anne.Kathrine.Belling.Soerensen@regionh.dk eller belling@dadlnet.dk Arbejde Rygkirurgi: Mikkel Andersen: Mikkel.andersen2@rsyd.dk Børneortopædi: camilla Mersø: camilla.mersoe@regionh.dk Ortopædisk onkologi: Michael Mørk Petersen: Michael.Moerk.Petersen@regionh.dk Praktiserende Ortopæder: Michael Ulrich: mu@ortoklinik.dk Infektionskirurgi: Klaus Kirketerp-Møller kkm@dadlnet.dk Suppleant: Hans Gottlieb hgottlieb73@gmail.com Mailliste: frank.damborg@rsyd.dk; Ilija.ban@regionh.dk; emmeluth@dlgmail.dk; anders.lorentsen@rsyd.dk; Anne.Kathrine.Belling.Soerensen@regionh.dk; belling@dadlnet.dk; Mikkel.andersen2@rsyd.dk; Michael.Moerk.Petersen@regionh.dk; kkm@dadlnet.dk; mu@ortoklinik.dk; holmich@webspeed.dk; nis.nissen@rsyd.dk; camilla.mersoe@regionh.dk; primdahlowitz@hotmail.com; ldanborg@hotmail.com; hgottlieb73@gmail.com

7 Bilag 2 KKR KKR gøres fra dato og frem mod generalforsamlingen tilgængelige for gennemsyn på hjemmesiden, forud for endelig godkendelse. De 7 nye KKR omhandler følgende: 1) Behandling af septisk artrit i hofteleddet hos børn. Udarbejdet af Dansk Børneortopædisk Selskab / Danish Paediatric Orthopaedic Society (DPOS) 2) Hvad er effekten af operativ behandling overfor ikke-operativ behandling af isolerede forskudte olecranonfrakturer hos ældre patienter med lavt funktionsniveau? Udarbejdet af Dansk Ortopædkirurgisk Traumeselskab (DOT) og Dansk Selskab for Skulder og Albue Kirurgi (DSSAK) 3) Kontrol af tilfældigt opdagede benigne enchondromer hos voksne. Udarbejdet af ortopædkirurgisk Tumorsektion. 4) Behandling af springfinger. Udarbejdet af Dansk Selskab for Håndkirurgi og Danske Ortopædkirurgers Organisation 5) Den diagnostiske sikkerhed ved måling af den laterale center edge vinkel (Wibergs CEvinkel). Udarbejdet af Dansk Selskab for Hofte- og Knæalloplastik Kirurgi (DSHK) og Dansk Selskab for Artroskopisk Kirurgi og Sportstraumatologi (SAKS). 6) Bør Chevron-osteotomi fikseres internt med skrue eller ikke fikseres? Udarbejdet af fod ankelkirurgisk selskab. 7) Short Clinical Guideline for the treatment of patients with painful low energy fractures of the spine with percutaneous vertebroplasty/kyphoplasty. Udarbejdet af Dansk rygkirurgisk selskab Som nævnt er disse KKRér allerede godkendt i deres respektive fagområder, men skulle man have en kommentar kan man skrive til undertegnede på: frank.damborg@rsyd.dk. Kommentarer vil så blive formidlet videre til forfattergrupperne der har mulighed for at rette om det findes indiceret. Deadline for kommentarer er 5/10-18 hvorefter teksten låses. De 7 KKRér vil på forskellig vis blive præsenteret på DOS kongressen. Nogle som poster, nogle som oral præsentation i de videnskabelige sessioner og nogle til møder i eget fagområde.

8 Oprindelige arbejdsgrupper. OBS nr 2 er ikke blevet færdig til høring/godkendelse. Derfor kun 7 KKR på foregående side. Opgave Fagområde KKR titel navn E mail Vært DOS KU formand Frank Damborg Frank.damborg@rsyd.dk; Kursusleder DOS Nanna Salling nannasalling@dadlnet.dk; Expert DOS Stig Brorson sbror@regionsjaelland.dk; sbrorson@hotmail.com Expert Konsulent Connie Skrubbeltrang cs@rn.dk; KKR 1 Fod Chevron Jens Johansen jenskjohansen@hotmail.com; Fod Lasse Danborg Lasse.Danborg@regionh.dk; DOO Finn Andersen- Ranberg ranberg@ortopaed-sydfyn.dk; KKR 2 Skulder albue Den lange biceps sene Anne Kathrine Belling Anne.Kathrine.Belling.Soerensen@regionh.dk; Sørensen Skulder albue Morten Foverskov morten.foverskov.02@regionh.dk; Skulder albue Jørgen Friis Joergen.Friis@regionh.dk; Skulder albue Annika Winther KKR 3 Skulder albue Olecranon Anne Kathrine Belling Anne.Kathrine.Belling.Soerensen@regionh.dk Sørensen DOT Liv Vesterby livvesterby@hotmail.com; DOT Michael Brix Michael.brix@rsyd.dk; KKR 4 DSHK CE vinkler (Dysplasi) Stig Storgaard STIG.JAKOBSEN@KI.AU.DK; Jakobsen DSHK Kjeld Søballe Kjeld@soballe.com; SAKS Otto Kraemer Otto.Kraemer@regionh.dk; SAKS Bjarne Mygind- Klavsen bjarmygi@rm.dk; KKR 5 Tumor Udredning af enchondromer. Bjarne Hansen Kolja Weber bjahanse@rm.dk; kolja.sebastian.weber.01@regionh.dk; KKR 6 Børn septisk artrit hos børn Martin Gottliebsen martin.gottliebsen@gmail.com; Børn Camilla Mersø camilla.mersoe@regionh.dk; KKR 7 Hånd Springfinger Camilla Ryge Camilla.ryge@regionh.dk DOO Michael Ulrich mu@ortoklinik.dk KKR 8 Ryg Vertebroplastik Rikke Rousing Rikke.Rousing@rsyd.dk Ryg Carsten Ernst Ryg Mikkel Andersen Mikkel.andersen2@rsyd.dk

9 Bilag 3. Uddrag fra udkast til strategiplan: KVALITETSUDVALGET Indledning Kvalitetsudvalget består af 10 medlemmer: En formand og en repræsentant fra hvert af de ni fagområdeselskaber. Udvalgets formand er medlem af bestyrelsen og vælges af generalforsamlingen. Mål Kvalitetsudvalget har til opgave at sikre koordineringen mellem daglig klinisk praksis og nye videnskabelige resultater ved implementering af disse. Udvalget skal sikre synergi og sammenhængskraft indenfor fagområderne i DOS. Status Udvalget har følgende arbejdsopgaver: 1. At støtte udarbejdelse af kliniske regningslinjer (KR): Såvel Nationale Kliniske Retningslinjer (NKR) som Korte Kliniske Retningslinjer (KKR). 2. En støttende og rådgivende funktion i relation til de nationale kliniske databaser, de øvrige kliniske databaser og Den Danske Kvalitetsmodel (DDKM). 3. Kvalitetsudvalget koordinerer og sikrer erfaringsudveksling mellem fagområderne. Virkemidler 1. Koordinering og erfaringsudveksling mellem fagområderne i relation til udarbejdelse af KR 2. Udarbejdelse af skabelon og regelsæt i relation til udarbejdelse og revisionsproces for KKR 3. Koordination af implementeringsprocessen i relation til KR 4. Sikre det faglige indhold ved afrapportering fra de nationale kliniske databaser bl.a. med fokus på begrænsninger. 5. Støtte fremtidig udvidelse af de kliniske databaser med patient related outcome measures (PROM) Udvikling 1. Implementering af DOS politik for ibrugtagning af nye behandlinger, implantater og andet medicinsk udstyr 2. prioritering af områder/emner, som fremadrettet bør reguleres med udarbejdelse af KKR. 3. DOS skal arbejde for at medlemmerne sikrer, at man lever op til DDKM. 4. DOS skal arbejde for at registreringspraksis til DDKM samt til de kliniske databaser er relevant og meningsfuld, og at meningsløs registrering og redundans undgås. 5. Kvalitetsudvalget bør være proaktive deltagere i vurderingen af de data, der offentliggøres fra DDKM og de kliniske databaser

Referat: DOS Kvalitetsudvalgsmøde 24/4-18 kl til Lokalitet: Rygcenteret. Middelfart sgh. Østre Hougvej Middelfart.

Referat: DOS Kvalitetsudvalgsmøde 24/4-18 kl til Lokalitet: Rygcenteret. Middelfart sgh. Østre Hougvej Middelfart. Referat: DOS Kvalitetsudvalgsmøde 24/4-18 kl. 13.00 til 18.00 Lokalitet: Rygcenteret. Middelfart sgh. Østre Hougvej 55. 5500 Middelfart. 1. Velkomst, godkendelse af dagsorden, valg af referent og dirigent

Læs mere

Referat DOS Kvalitetsudvalgsmøde Torsdag 17/1-19 kl til Middelfart.

Referat DOS Kvalitetsudvalgsmøde Torsdag 17/1-19 kl til Middelfart. Referat DOS Kvalitetsudvalgsmøde Torsdag 17/1-19 kl. 09.00 til 12.15 Middelfart. Lokalitet: Hotel Sixtus. Teglgårdsvej 73, 5500 Middelfart 1. Velkomst, godkendelse af dagsorden, valg af referent og dirigent

Læs mere

REFERAT: DOS Kvalitetsudvalgsmøde 28/9-17 kl. 10 til 14.00

REFERAT: DOS Kvalitetsudvalgsmøde 28/9-17 kl. 10 til 14.00 REFERAT: DOS Kvalitetsudvalgsmøde 28/9-17 kl. 10 til 14.00 Afholdt: Gentofte Hospital, Kildegårdsvej 28, 2900 Hellerup. Mødelokale, opgang 12. 4. sal. 1. Velkomst, godkendelse af dagsorden, valg af referent

Læs mere

DOS Kvalitetsudvalgsmøde Referat 19/1-17 kl. 9 til 12.

DOS Kvalitetsudvalgsmøde Referat 19/1-17 kl. 9 til 12. DOS Kvalitetsudvalgsmøde Referat 19/1-17 kl. 9 til 12. 1 Velkomst, præsentation, godkendelse af dagsorden, valg af referent og dirigent (5 min 9.00 til 9.05) Vi tog en runde og præsentere de fremmødte.

Læs mere

Referat DOS Kvalitetsudvalgsmøde Tirsdag 2/4-19. Kl Lokalitet: Rygcenter Middelfart (lokale 40 4 sal)

Referat DOS Kvalitetsudvalgsmøde Tirsdag 2/4-19. Kl Lokalitet: Rygcenter Middelfart (lokale 40 4 sal) Referat DOS Kvalitetsudvalgsmøde Tirsdag 2/4-19. Kl. 13.00-18.00 Lokalitet: Rygcenter Middelfart (lokale 40 4 sal) 1. Velkomst, godkendelse af dagsorden, valg af referent og dirigent (13.00-13.10) Deltagere:

Læs mere

REFERAT: DOS Kvalitetsudvalgsmøde 18/1-18 kl. 09 til 12.00

REFERAT: DOS Kvalitetsudvalgsmøde 18/1-18 kl. 09 til 12.00 REFERAT: DOS Kvalitetsudvalgsmøde 18/1-18 kl. 09 til 12.00 Lokalitet: Sixtus. Adresse: Teglgårdsvej 73, 5500 Middelfart. Telefon: 64 41 19 99 1. Velkomst, godkendelse af dagsorden, valg af referent og

Læs mere

UB vælges til webmaster. NS vælges til sekretær og kasserer. FD og NS formulerer opgaverne for de to poster.

UB vælges til webmaster. NS vælges til sekretær og kasserer. FD og NS formulerer opgaverne for de to poster. Bestyrelsesmøde DOT (Dansk ortopædkirurgisk traumeselskab) Fredag 5. december 2014 10.30 til 14.00 (Viby. Århus) Inviterede: Upender Singh, Ulrik Branner, Frank Farsø, Lasse Bayer, Illja Ban, Annie Primdahl,

Læs mere

Metodebog til udarbejdelse af korte kliniske retningslinjer (KKR) indenfor det ortopædkirurgiske område i DOT regi.

Metodebog til udarbejdelse af korte kliniske retningslinjer (KKR) indenfor det ortopædkirurgiske område i DOT regi. Metodebog til udarbejdelse af korte kliniske retningslinjer (KKR) indenfor det ortopædkirurgiske område i DOT regi. Indhold 1. Hvad er en KKR? 2. Hvordan skal en KKR udarbejdes? 3. Årshjul for udarbejdelse

Læs mere

Program DOS Kongressen Onsdag d. 24. oktober Lokale: 09: EFORT Forum (hip/knee infection) Stockholm/Copenhagen/Helsinki/Oslo

Program DOS Kongressen Onsdag d. 24. oktober Lokale: 09: EFORT Forum (hip/knee infection) Stockholm/Copenhagen/Helsinki/Oslo Program DOS Kongressen 2018 Onsdag d. 24. oktober 2018 Lokale: 09:00 10.30 EFORT Forum (hip/knee infection) Stockholm/Copenhagen/ Single stage revision in the infected total hip or knee replacement 09:00

Læs mere

Korte klinisk retningslinier

Korte klinisk retningslinier Korte klinisk retningslinier Claus Munk Jensen overlæge Formand for kvalitetsudvalget i DOS NKR / KKR NKR SST godkender 8 10 kliniske problemstillinger (PICO) Tværfagligt Tværsektorielt Frikøb af fag konsulent

Læs mere

Michael Brix (MB), Lonnie Froberg (LF), Juozas Petruskevicius (JP), Frank Damborg (FD), Henrik Eckardt (HE), Nanna Salling (NS) og Kim Holck (KH).

Michael Brix (MB), Lonnie Froberg (LF), Juozas Petruskevicius (JP), Frank Damborg (FD), Henrik Eckardt (HE), Nanna Salling (NS) og Kim Holck (KH). Bestyrelsesmøde i DOT, København (RH) onsdag 14/3 kl. 10-13 2012 Tilstede: Michael Brix (MB), Lonnie Froberg (LF), Juozas Petruskevicius (JP), Frank Damborg (FD), Henrik Eckardt (HE), Nanna Salling (NS)

Læs mere

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSE, FAGOMRÅDER OG UDDANNELSESUDVALG. Torsdag d. 20. januar 2011 kl

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSE, FAGOMRÅDER OG UDDANNELSESUDVALG. Torsdag d. 20. januar 2011 kl DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB Danish Orthopaedic Society Secretariat DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB møde mellem BESTYRELSE, FAGOMRÅDER OG UDDANNELSESUDVALG Torsdag d. 20. januar 2011 kl. 13.00 15.00 Hotel Sixtus,

Læs mere

Dagsorden bestyrelsesmøde DOT (Dansk ortopædkirurgisk traumeselskab) Fredag 6. juni 10.00 til 13.00

Dagsorden bestyrelsesmøde DOT (Dansk ortopædkirurgisk traumeselskab) Fredag 6. juni 10.00 til 13.00 Dagsorden bestyrelsesmøde DOT (Dansk ortopædkirurgisk traumeselskab) Fredag 6. juni 10.00 til 13.00 Tilstede: Frank Damborg (FD), Lonnie Froberg (LF), Michael Brix (MB), Nanna Salling (NS), Søren Kold

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde DOT (Dansk Ortopædkirurgisk Traumeselskab) Mandag 8. JUNI 2015

Referat af bestyrelsesmøde DOT (Dansk Ortopædkirurgisk Traumeselskab) Mandag 8. JUNI 2015 Referat af bestyrelsesmøde DOT (Dansk Ortopædkirurgisk Traumeselskab) Mandag 8. JUNI 2015 Tilstede: Ulrik Branner (UB), Frank Farsø (FF), Illja Bann (IB), Annie Primdahl (AP), Lonnie Froberg (LF), Michael

Læs mere

K-tråds osteosyntese af dislocerede suprakondylære humerusfrakturer hos børn.

K-tråds osteosyntese af dislocerede suprakondylære humerusfrakturer hos børn. 1. Kort klinisk retningslinie vedr. K-tråds osteosyntese af dislocerede suprakondylære humerusfrakturer hos børn. Anbefaling: Overvej at sætte 2-3 K-tråde lateralt fremfor krydsede k-tråde sat medialt

Læs mere

Implementering af NKR. Claus Munk Jensen Ledende overlæge Ortopædkirurgisk afdeling Gentofte Hospital

Implementering af NKR. Claus Munk Jensen Ledende overlæge Ortopædkirurgisk afdeling Gentofte Hospital Implementering af NKR Claus Munk Jensen Ledende overlæge Ortopædkirurgisk afdeling Gentofte Hospital Formål At give den enkelte patient den rette behandling - på rette tid. Hvordan? Kliniske vejledninger

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde DOT (Dansk Ortopædkirurgisk Traumeselskab) Fredag 13. Marts 2015 10.30 til 14.30 (RH. Kbh.)

Referat bestyrelsesmøde DOT (Dansk Ortopædkirurgisk Traumeselskab) Fredag 13. Marts 2015 10.30 til 14.30 (RH. Kbh.) Referat bestyrelsesmøde DOT (Dansk Ortopædkirurgisk Traumeselskab) Fredag 13. Marts 2015 10.30 til 14.30 (RH. Kbh.) Tilstede: Upender Singh (US), Ulrik Branner (UB), Frank Farsø (FF), Lasse Bayer (LB),

Læs mere

Dansk Selskab for Hofte- og Knæalloplastik Kirurgi. Referat fra 35. bestyrelsesmøde.

Dansk Selskab for Hofte- og Knæalloplastik Kirurgi. Referat fra 35. bestyrelsesmøde. Dansk Selskab for Hofte- og Knæalloplastik Kirurgi. Referat fra 35. bestyrelsesmøde. Afholdt den 1. september kl. 10.00 13.00 I IDA Mødecenter, København. Deltagere: Søren Solgaard, Jens Retpen, Henrik

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde i DOT (Dansk ortopædkirurgisk traumeselskab)

Referat af Bestyrelsesmøde i DOT (Dansk ortopædkirurgisk traumeselskab) Ålborg d. 8/3-2013 kl. 10.00 til 13.00. Referat af Bestyrelsesmøde i DOT (Dansk ortopædkirurgisk traumeselskab) Lokale: Aalborg Sygehus Syd, Medicinerhuset, Mødelokale 9.5. Til stede: Søren Kold (SK),

Læs mere

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. Dato og tid: Tirsdag d 23. oktober 2012 kl. 17.00

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. Dato og tid: Tirsdag d 23. oktober 2012 kl. 17.00 DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE Dato og tid: Tirsdag d 23. oktober 2012 kl. 17.00 Radisson Blu Hotel, mødelokale Directors Referat Deltagere fra bestyrelsen samt sekretariatet: Benn Duus (BD),

Læs mere

REFERAT. Implementeringsgruppen for forebyggelse. Tidspunkt: 8. februar 2017 kl Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1.

REFERAT. Implementeringsgruppen for forebyggelse. Tidspunkt: 8. februar 2017 kl Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1. REFERAT Møde: Implementeringsgruppen for forebyggelse Tidspunkt: 8. februar 2017 kl. 15.00-17.00 Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1.65 DELTAGERE Kommuner Mette Søndergaard Robl, chef, Odense

Læs mere

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. Dato, 20. september 2018 kl

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. Dato, 20. september 2018 kl DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE Dato, 20. september 2018 kl. 09.30 Domus Medica, Kristianiagade, salonen, stueetagen REFERAT Deltagere fra bestyrelsen samt sekretariatet: Morten Schultz Larsen

Læs mere

REFERAT. 1. Godkendelse af dagsorden: Dagsordenen blev godkendt med en enkelt tilføjelse under pkt. 17.

REFERAT. 1. Godkendelse af dagsorden: Dagsordenen blev godkendt med en enkelt tilføjelse under pkt. 17. DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE onsdag d. 18. januar 2017, kl 16.00 Sinatur Hotel Sixtus, Teglgårdsvej 73, 5500 Middelfart REFERAT Deltagere fra bestyrelsen samt sekretariatet: Morten Schultz

Læs mere

3. Godkendelse af dagsordenen: Den udsendte dagsorden blev godkendt med tilføjelse af nedennævnte punkt 16+17+18

3. Godkendelse af dagsordenen: Den udsendte dagsorden blev godkendt med tilføjelse af nedennævnte punkt 16+17+18 Bestyrelsesmøde i DOT (Dansk ortopædkirurgisk traumeselskab). Odense 17/9-2012. Kl. 13.00 til 16.00. Lokale: Kirkesalen 15. etage hovedbygningen overfor kantinen. Til stede: Søren Kold (SK), Henrik Eckardt

Læs mere

Andreas Balslev-Clausen. 1.0 Formalia Dagsorden kunne godkendes uden yderligere kommentarer. NWP blev valgt som mødeleder.

Andreas Balslev-Clausen. 1.0 Formalia Dagsorden kunne godkendes uden yderligere kommentarer. NWP blev valgt som mødeleder. Referat af møde i UDDU 1/5 1.0 Formalia Dagsorden kunne godkendes uden yderligere kommentarer. NWP blev valgt som mødeleder. 2.0 Godkendelse af referat. Referatet godkendes uden yderligere kommentarer.

Læs mere

Referat: UDDU møde - november / kl Referent: Dato for godkendelse: Mødested. JDR Middelfart Sygehus

Referat: UDDU møde - november / kl Referent: Dato for godkendelse: Mødested. JDR Middelfart Sygehus 1 1. Formalia a. Valg af dirigent: Søren Kold Valg af referent: Jan Duedal Rölfing Godkendelse af dagsordenen b. Godkendelse af referat fra UDDU symposium oktober 2016 2: Evaluering / input fra UDDU symposium

Læs mere

SAKS Patella Femoral Instabilitet. Onsdag den 24.November 2012:

SAKS Patella Femoral Instabilitet. Onsdag den 24.November 2012: SAKS Patella Femoral Instabilitet. Onsdag den 24.November 2012: Professor Simon Donell BSc FRCS(Orth) MD Consultant Orthopaedic Surgeon Norfolk & Norwich University Hospital President British Association

Læs mere

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE Fredag d. 8. maj i forlængelse af NOF board Hotel Hilton Nordic, Reykjavik. Mødelokale E Referat Final Deltagere fra bestyrelsen samt sekretariatet: Klaus Hindsø

Læs mere

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. onsdag d. 14. januar 2015, kl

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. onsdag d. 14. januar 2015, kl DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE onsdag d. 14. januar 2015, kl. 17.00 Sted: Sinatur Hotel Sixtus, Teglgårdsvej 73, 5000 Middelfart, lokale Lænkevig REFERAT Final Deltagere fra bestyrelsen samt

Læs mere

NYHEDSBREV. SAKS-fellowships. Juni 2015

NYHEDSBREV. SAKS-fellowships. Juni 2015 NYHEDSBREV Juni 2015 SAKS-fellowships SAKS har som formål at forbedre uddannelse af særligt yngre SAKS-medlemmer og at fremme internationalt samarbejde. Derfor har SAKS i 2015 etableret både et nationalt

Læs mere

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. Tirsdag d. 24. oktober 2017, kl Radisson Blu Scandinavia Hotel. Mødelokale: Directors

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. Tirsdag d. 24. oktober 2017, kl Radisson Blu Scandinavia Hotel. Mødelokale: Directors DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE Tirsdag d. 24. oktober 2017, kl. 15.30 Radisson Blu Scandinavia Hotel Mødelokale: Directors REFERAT Deltagere fra bestyrelsen samt sekretariatet: Morten Schultz

Læs mere

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. Mandag den 19. september 2011 kl

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. Mandag den 19. september 2011 kl DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE Mandag den 19. september 2011 kl. 09.00-12.00 Hotel Hilton, Kastrup, mødelokale Jorden Referat (Final) Deltagere fra bestyrelsen samt sekretariatet: Benn Duus (BD),

Læs mere

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. Tirsdag d 20. oktober 2015, kl. 17.00

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. Tirsdag d 20. oktober 2015, kl. 17.00 DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE Tirsdag d 20. oktober 2015, kl. 17.00 Hotel Radisson Blu Scandinavia, Amager Boulevard 70, 2300 København S Mødelokale Directors Referat final Deltagere fra bestyrelsen

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde 5. februar 2019

Referat Bestyrelsesmøde 5. februar 2019 Side 1 Referat Bestyrelsesmøde 5. februar 2019 Mødedato: Tirsdag 5. februar 2019 Mødetidspunkt: Kl 16.45 20.00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud Middelfart Allan Hornstrup, Birte Holm Sørensen, Carsten Møller,

Læs mere

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 365099 Dato: 11-05-2017 Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af

Læs mere

Dagsorden til GF, fredag d. 26/1-18, kl

Dagsorden til GF, fredag d. 26/1-18, kl Dagsorden til GF, fredag d. 26/1-18, kl. 15 16 1. Valg af dirigent. 2. Formandens beretning se bilag 1. 3. Beretning fra sekretær, delegater og evt. udvalg. Intet udover hvad der fremgår af formandens

Læs mere

Referat af FU-møde 14. december 2015

Referat af FU-møde 14. december 2015 Referat af FU-møde 14. december 2015 Referat af FU-møde 14. december 2015 Bispebjerg Hospital, kl. 11.00-17.30 Henrik Larsen, Birgit Villadsen, Anne Nissen, Tilstede Lene Jørgensen, Mogens Grønvold og

Læs mere

Bestyrelsesmøde februar 2012 07-11-2011 1/5. Tid Punkt Emne Ansvar

Bestyrelsesmøde februar 2012 07-11-2011 1/5. Tid Punkt Emne Ansvar Bestyrelsesmøde februar 2012 07-11-2011 1/5 17:00 17:15 1.0 Formalia Dirigent: Kristoffer Barfod Referent: Thomas Jensen 17:15 18:45 2.0 Gennemgang af handlingsplan for ansvarområderne 2.1 Handlingsplan

Læs mere

Emne: Dato for møde: Side. Dagsorden til møde i UDDU marts /4/ kl Referent: Udfærdiget dato : Mødested

Emne: Dato for møde: Side. Dagsorden til møde i UDDU marts /4/ kl Referent: Udfærdiget dato : Mødested Dagsorden til møde i UDDU marts 2016 14/4/ kl. 16 1 1. Formalia a. Valg af dirigent Søren Kold Valg af referent: Godkendelse af dagsordenen b. Godkendelse af referat fra UDDU møde december 2015 2. DOS

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde DOT (Dansk Ortopædkirurgisk Traumeselskab) Tirsdag 4. December til (Emdrup Kærvej 9, 2400 København NV)

Referat bestyrelsesmøde DOT (Dansk Ortopædkirurgisk Traumeselskab) Tirsdag 4. December til (Emdrup Kærvej 9, 2400 København NV) Referat bestyrelsesmøde DOT (Dansk Ortopædkirurgisk Traumeselskab) Tirsdag 4. December 2018 09.00 til 14.00 (Emdrup Kærvej 9, 2400 København NV) Deltager: Rasmus Elsøe (RE), Jeppe Barckman (JB), Mette

Læs mere

Dansk Ortopædisk Selskab

Dansk Ortopædisk Selskab Dansk Ortopædisk Selskab Strategiplan 2018 INDLEDNING... 2 FORMÅL... 2 VISION OG MISSION... 2 STRATEGIPLAN... 3 ORGANISATIONEN... 3 SELSKABETS RELATIONER... 4 UDDANNELSESUDVALGET... 10 VIDENSKABELIGT UDVALG...

Læs mere

Tirsdag den 29. maj 2018, kl Domus Medica, Salonen

Tirsdag den 29. maj 2018, kl Domus Medica, Salonen 06.06.18 Tirsdag den 29. maj 2018, kl. 10.15-15.15 Domus Medica, Salonen Referat Til stede: Anette Hygum, Henrik Larsen, Merete Paludan, Mette Hallas, Kristoffer Marsaa, Jette Pærregaard, Per Sjøgren og

Læs mere

*Dansk Selskab for Hofte- og Knæalloplastik Kirurgi 47. bestyrelsesmøde 9.maj 2014 kl IDA mødecenter Kalvebod Brygge København

*Dansk Selskab for Hofte- og Knæalloplastik Kirurgi 47. bestyrelsesmøde 9.maj 2014 kl IDA mødecenter Kalvebod Brygge København *Dansk Selskab for Hofte- og Knæalloplastik Kirurgi 47. bestyrelsesmøde 9.maj 2014 kl. 9.30 12.30 IDA mødecenter Kalvebod Brygge København Til stede: Søren Solgaard, Jens Retpen, Snorre Steffensen, Stig

Læs mere

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. Tirsdag d. 25. oktober 2011 kl. 09.00 11.30 og 13.00 14.00

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. Tirsdag d. 25. oktober 2011 kl. 09.00 11.30 og 13.00 14.00 DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE Tirsdag d. 25. oktober 2011 kl. 09.00 11.30 og 13.00 14.00 Hotel Radisson Blu Scandinavia, mødelokale Directors Referat final Deltagere fra bestyrelsen samt sekretariatet:

Læs mere

National Klinisk Retningslinje for Knæartrose

National Klinisk Retningslinje for Knæartrose Nationale kliniske retningslinjer (NKR) - spot på implementering National Klinisk Retningslinje for Knæartrose Baggrund for retningslinjen og betydningen set fra et ortopædkirurgisk perspektiv Søren Overgaard

Læs mere

Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat

Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat 29.11.2018 Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat Tid og sted Deltagere 3. november, kl. 10:00 14:00 Kulturhuset, Vejleåparken Brugerråd Wagn Jensen Bjarne Børgesen Martin Guldager Henrik Kjølberg

Læs mere

Dansk Ortopædisk Selskab

Dansk Ortopædisk Selskab Dansk Ortopædisk Selskab Strategiplan 2014 Godkendt ved DOS Generalforsamling 23. oktober 2014 INDLEDNING... 2 FORMÅL... 2 VISION OG MISSION... 2 STRATEGIPLAN... 3 ORGANISATIONEN... 3 SELSKABETS RELATIONER...

Læs mere

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. Tirsdag d 24. juni 2014, kl. 10.00 13.30

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. Tirsdag d 24. juni 2014, kl. 10.00 13.30 DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE Tirsdag d 24. juni 2014, kl. 10.00 13.30 Sted: Gentofte Hospital, Niels Andersens Vej 65, 2900 Hellerup Kirurgisk afdeling, Ortopædkirurgisk afsnit, opgang 12,

Læs mere

Stig Storgaard Jakobsen (DSHK), Bjarne Mygind-Klavsen (SAKS) og Otto Kraemer (SAKS)

Stig Storgaard Jakobsen (DSHK), Bjarne Mygind-Klavsen (SAKS) og Otto Kraemer (SAKS) 1. Kort klinisk retningslinje vedr. Den diagnostiske sikkerhed ved måling af den laterale center edge vinkel (Wibergs CE-vinkel) Anbefaling: Vi anbefaler udmåling af CE-vinkel til laterale sourcil kant,

Læs mere

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. Tirsdag d , kl :00. Odense Universitetshospital, mødelokale 2.

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. Tirsdag d , kl :00. Odense Universitetshospital, mødelokale 2. BESTYRELSESMØDE Tirsdag d. 4.12.2018, kl. 09.30 16:00 Odense Universitetshospital, mødelokale 2. sal syd REFERAT Deltagere fra bestyrelsen samt sekretariatet: Bo Sanderhoff Olsen (BSO), Torben Bæk Hansen

Læs mere

Værd at vide før indstilling af emner til nationale Lærings- og kvalitetsteams

Værd at vide før indstilling af emner til nationale Lærings- og kvalitetsteams Værd at vide før indstilling af emner til nationale Lærings- og kvalitetsteams 1 Indhold Kravene til indhold i et LKT 3 Baggrund og formål 3 Kriterier for udvælgelse af LKT 3 LKT metodikken 5 Metoder 5

Læs mere

1. Opdatering af Kort klinisk retningslinie vedr.

1. Opdatering af Kort klinisk retningslinie vedr. Bilag 6 1. Opdatering af Kort klinisk retningslinie vedr. K-tråds osteosyntese af dislocerede suprakondylære humerusfrakturer hos børn. Anbefaling: Overvej at sætte 2-3 K-tråde lateralt fremfor krydsede

Læs mere

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. Tirsdag d. 23. oktober 2018 kl. 14:00 19:00

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. Tirsdag d. 23. oktober 2018 kl. 14:00 19:00 DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE Tirsdag d. 23. oktober 2018 kl. 14:00 19:00 Radisson Blu Scandinavia Hotel, Directors Referat 2018.10.28_MSL_ge Deltagere fra bestyrelsen samt sekretariatet: Morten

Læs mere

FORMANDSBERETNING SAKS 2012/ 2013:

FORMANDSBERETNING SAKS 2012/ 2013: FORMANDSBERETNING SAKS 2012/ 2013: Vi er 149 medlemmer i år, igen en stigning på 5 siden sidste generalforsamling Efter generalforsamlingen oktober 2011 konstituerede bestyrelsen sig som følger: Formand:

Læs mere

Dagsorden Bestyrelsesmøde i DOT. Fredag 10/6-16 kl til

Dagsorden Bestyrelsesmøde i DOT. Fredag 10/6-16 kl til Dagsorden Bestyrelsesmøde i DOT. Fredag 10/6-16 kl. 10.00 til 14.00. Indkaldt: Michael Brix (MB), Annie Primdahl (AP), Upender Singh (US), Frank Farsø (FF), Ilija Ban (IB), Ulrik Branner (UB), Nanna Salling

Læs mere

BESTYRELSESMØDE I DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB. Onsdag d. 17. januar 2018 kl Teglgårdsvej 73, 5500 Middelfart Sinatur hotel Sixtus, lokale Lænkevig

BESTYRELSESMØDE I DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB. Onsdag d. 17. januar 2018 kl Teglgårdsvej 73, 5500 Middelfart Sinatur hotel Sixtus, lokale Lænkevig BESTYRELSESMØDE I DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB Onsdag d. 17. januar 2018 kl. 16.00 Teglgårdsvej 73, 5500 Middelfart Sinatur hotel Sixtus, lokale Lænkevig REFERAT Deltagere fra bestyrelsen samt sekretariatet:

Læs mere

Andreas Balslev-Clausen Patienthotellet Odense

Andreas Balslev-Clausen Patienthotellet Odense Referat af møde i UDDU 09.09.11 1/5 Dagsorden 1. Computer simulation i den ortopædkirurgiske uddannelse. Oplæg ved Claus Ol Hansen, SAKS 2. Diskussion om anvendelse af computer simulation 3. Godkendelse

Læs mere

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB Danish Orthopaedic Society Secretariat DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE Onsdag d 11 juni 2008 kl 1100-1300 RAI-Amsterdam Room H DAGSORDEN Til stede: Per Kjærsgaard-Andersen

Læs mere

Torsdag den 24. oktober 2013 kl. 15:30-17:30 på Radisson Blu Scandinavia Hotel i København.

Torsdag den 24. oktober 2013 kl. 15:30-17:30 på Radisson Blu Scandinavia Hotel i København. Generalforsamling i DOS Torsdag den 24. oktober 2013 kl. 15:30-17:30 på Radisson Blu Scandinavia Hotel i København. DAGSORDEN Søren Overgaard (SO) indledte med at byde velkommen. 1. Valg af dirigent SO

Læs mere

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE Tirsdag d. 21. oktober 2014, kl. 17.00 21.30 Sted: Radisson Blu Hotel, Amager Boulevard 70, 2300 København S Lokale: Directors Referat Deltagere fra bestyrelsen

Læs mere

Referat fra FU-møde 15. december 2014

Referat fra FU-møde 15. december 2014 Referat fra FU-møde 15. december 2014 Referat af FU-møde 15. december 2014, kl. 9.00-17.30, Bispebjerg Hospital Til stede: Mogens Grønvold, Lene Jørgensen, Henrik Larsen, Anne Nissen, Birgit Villadsen

Læs mere

Ordinær general forsamling i EFS Dysfagi d. 5. september 2017

Ordinær general forsamling i EFS Dysfagi d. 5. september 2017 Ordinær general forsamling i EFS Dysfagi d. 5. september 2017 Dagsorden for generalforsamling EFS-Dysfagi kl. 11.00 12.30 1. Velkomst v/annette Kjærsgaard 2. Valg af ordstyrer, referent og stemmeudvalg

Læs mere

a. Valg af dirigent: Søren Kold Valg af referent: Maj Haubuf Godkendelse af dagsordenen b. Godkendelse af referat fra UDDU møde juni 2016 Godkendt.

a. Valg af dirigent: Søren Kold Valg af referent: Maj Haubuf Godkendelse af dagsordenen b. Godkendelse af referat fra UDDU møde juni 2016 Godkendt. 1 1. Formalia a. Valg af dirigent: Søren Kold Valg af referent: Maj Haubuf Godkendelse af dagsordenen b. Godkendelse af referat fra UDDU møde juni 2016 Godkendt. 2: Velkommen til Jan Duedal Rölfing(JDR)

Læs mere

Referat af DASAM bestyrelsesmøde Bestyrelsesmødet blev afholdt på Arbejdsmedicinsk Klinik, Bispebjerg Hospital.

Referat af DASAM bestyrelsesmøde Bestyrelsesmødet blev afholdt på Arbejdsmedicinsk Klinik, Bispebjerg Hospital. Referat af DASAM bestyrelsesmøde 28.08.08 Bestyrelsesmødet blev afholdt på Arbejdsmedicinsk Klinik, Bispebjerg Hospital. Der henvises til dagsordenens punkter ved indkaldelse. Ad formalia: Der var afbud

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DANSK LUNGE CANCER GRUPPE DLCG

VEDTÆGTER FOR DANSK LUNGE CANCER GRUPPE DLCG VEDTÆGTER FOR DANSK LUNGE CANCER GRUPPE DLCG Godkendt på DLCG bestyrelsesmøde d. 23. november 2016. Vedtægter for forretningsorden og arbejdsgange i Dansk Lunge Cancer Gruppe (DLCG). DLCG s formål og aktivitet

Læs mere

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

Referat af 10. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) torsdag den 24. januar 2013

Referat af 10. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) torsdag den 24. januar 2013 05-02-2013 Sag nr. 09/1736 Dokumentnr. 48418/12 Referat af 10. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) torsdag den 24. januar 2013 Tilstedeværende medlemmer af RADS Svend Hartling (formand),

Læs mere

DAGSORDEN. Bestyrelsesmøde. Dato: 10. oktober Tidspunkt: Kl Sted: Administrationsbygningen, Terndrup

DAGSORDEN. Bestyrelsesmøde. Dato: 10. oktober Tidspunkt: Kl Sted: Administrationsbygningen, Terndrup DAGSORDEN Bestyrelsesmøde Dato: 10. oktober 2017 Tidspunkt: Kl. 17.00 20.00 Sted: Administrationsbygningen, Terndrup Til stede: Birgit Christensen Carsten Bojesen Jørgen Nielsen Lene Nygaard Lilli Brunø

Læs mere

Kommissorium for ekspertgrupper for nationale lærings- og kvalitetsteams

Kommissorium for ekspertgrupper for nationale lærings- og kvalitetsteams Dato: 25. oktober 2017 Version 2 Kommissorium for ekspertgrupper for nationale lærings- og kvalitetsteams LÆRINGS- OG KVALITETSTEAMS SIDE 1 Baggrund I det nationale kvalitetsprogram indgår organisering

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 13. november 2017

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 13. november 2017 Kredsbestyrelsesmøde den 13. november 2017 kl. 9.00 11.00 intro for nye KB medlemmer der er kaffe fra kl. 8.30 Kl. 11.00 14.30 ordinært KB møde kl. 15.00 18.00 Reception i forbindelse med ændringer i kredsformandskabet

Læs mere

Kvalitet. Kapitel til sundhedsplan kvalitet

Kvalitet. Kapitel til sundhedsplan kvalitet Dato: 4. september 2015 Brevid: 2596265 Kapitel til sundhedsplan kvalitet Læsevejledning Den følgende tekst skal efterfølgende bygges op på regionens hjemme-side, hvor faktabokse og links til andre hjemmesider

Læs mere

NATIONALT UDVALG VEDR. NATIONALE KLINISKE RETNINGSLINJER

NATIONALT UDVALG VEDR. NATIONALE KLINISKE RETNINGSLINJER NATIONALT UDVALG VEDR. NATIONALE KLINISKE RETNINGSLINJER R E F E R A T Emne 1. 2. møde i nationalt udvalg for nationale kliniske retningslinjer Mødedato Onsdag den 30. januar 2012, kl. 13-16 Sted, mødelokale

Læs mere

Nyhedsbrev. Marts 2012

Nyhedsbrev. Marts 2012 Nyhedsbrev Marts 2012 YODAs samarbejde med industrien YODA har siden organisationen blev stiftet haft et godt samarbejde med industrien. Vi betragter samarbejdet som en nødvendighed da oplæring i brugen

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 3. december 2014

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 3. december 2014 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 3. december 2014 Dagsorden 1. Velkomst 2 Sager til diskussion/beslutning 2.1 Hovedbestyrelsens forretningsorden 2015-16 2.2 Afrapportering

Læs mere

Andreas Balslev-Clausen Pt.hotel OUH

Andreas Balslev-Clausen Pt.hotel OUH Referat af møde i UDDU 2012.04.20 1/5 1.0 Godkendelse af dagsorden Godkendes med enkelte tilføjelser. 2.0 Godkendelse af referat UDDU-møde 12. januar Sixtus Godkendes uden ændringer. 3.0 Uddannelsesdag

Læs mere

! 14.marts Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse onsdag den 22.marts 2016 kl

! 14.marts Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse onsdag den 22.marts 2016 kl ! 14.marts 2017 Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse onsdag den 22.marts 2016 kl. 15.30 17.00 Velkommen til nye bestyrelsesmedlemmer: Ny repræsentant fra UC Syddanmark: Institutchef

Læs mere

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. Fredag d. 16. juni 2017, kl

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. Fredag d. 16. juni 2017, kl DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE Fredag d. 16. juni 2017, kl. 10.00 Odense Universitetshospital, Sdr. Boulevard 29, 5000 Odense C Patienthotellet: mødelokale 2. sal, syd REFERAT Deltagere fra bestyrelsen

Læs mere

Referat af 9. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) tirsdag den 30. oktober 2012

Referat af 9. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) tirsdag den 30. oktober 2012 14-11-2012 Sag nr. 09/1736 Dokumentnr. 48418/12 Referat af 9. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) tirsdag den 30. oktober 2012 Tilstedeværende medlemmer af RADS Svend Hartling (formand),

Læs mere

Fjernes. Ændres til: At give kollegial sparring til

Fjernes. Ændres til: At give kollegial sparring til Nuværende formulering Ny formulering 1 Navn Klubbens navn er klub for privatpraktiserende ergoterapeuter. Klubbens navn dækker grundlæggende over de ergoterapeuter, der ønsker at starte egen virksomhed,

Læs mere

Vi følger dagsordenen

Vi følger dagsordenen Mødedato Mandag 1. Februar til tirsdag 2. Februar 2016 HC Andersens Hotel Odense Mødedeltagere: Marianne Cuberland (MC) Camilla Hess (CH) Charlotte Bang Pedersen (CP) Pernille Rasmussen (PR) Anne Bejlegaard

Læs mere

FORMANDSBERETNING SAKS 2013/ 2014:

FORMANDSBERETNING SAKS 2013/ 2014: FORMANDSBERETNING SAKS 2013/ 2014: Vi er nu 159 medlemmer. Der er i det forgangne år kommet 14 nye medlemmer. Da 6 har meldt sig ud, har vi således haft en netto tilvækst af 8 medlemmer siden sidste generalforsamling.

Læs mere

Januar Kære medlem. Hjemmesiden

Januar Kære medlem. Hjemmesiden Januar 2015 Kære medlem Bestyrelsen har besluttet at genoptage nyhedsbrevet, da vi gerne vil styrke kontakten til medlemmerne. Nyhedsbreve sendes kun ud elektronisk, så det er vigtigt, at du sørger for

Læs mere

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. Onsdag den 15. januar 2014 kl

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. Onsdag den 15. januar 2014 kl DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE Onsdag den 15. januar 2014 kl. 17.00 Signatur Hotel Sixtus, Teglgårdsvej 73, 5500 Middelfart Mødelokale: Lænkevig Referat Deltagere fra bestyrelsen samt sekretariatet:

Læs mere

Referat af møde i Faglig Følgegruppe for Genoptræning d. 15. september

Referat af møde i Faglig Følgegruppe for Genoptræning d. 15. september Primær Sundhed Referat af møde i Faglig Følgegruppe for Genoptræning d. 15. september Deltagere i mødet: Hanne Heuch, Jammerbugt kommune Marianne Holm, Thisted kommune Susanne Gaardbo Jensen, Hjørring

Læs mere

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. Lokale: Salonen

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. Lokale: Salonen DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE Onsdag d. 20. september 2017, kl. 9.00 Domus Medica, Kristianiagade 12, 2100 København Ø Lokale: Salonen REFERAT Deltagere fra bestyrelse og sekretariat: Morten

Læs mere

Dansk Selskab for Skulder og Albuekirurgi

Dansk Selskab for Skulder og Albuekirurgi Vedtægter for Dansk Selskab for Skulder og Albuekirurgi Danish Society for Shoulder and Elbow Surgery 1 NAVN Selskabets navn er: Dansk Selskab for Skulder- og Albuekirurgi (DSSAK). Selskabet er medlem

Læs mere

Stig Storgaard Jakobsen (DSHK), Bjarne Mygind-Klavsen (SAKS) og Otto Kraemer (SAKS)

Stig Storgaard Jakobsen (DSHK), Bjarne Mygind-Klavsen (SAKS) og Otto Kraemer (SAKS) 1. Kort klinisk retningslinje vedr. Den diagnostiske sikkerhed ved måling af den laterale center edge vinkel (Wibergs CE-vinkel) Anbefaling: Vi anbefaler udmåling af CE-vinkel til laterale sourcil kant,

Læs mere

Referat. OS2 - Offentligt digitaliseringsfællesskab. OS2 - Offentligt digitaliseringsfællesskab Fredag den 07. marts 2014 Kl. 13:00 Hotel Koldingfjord

Referat. OS2 - Offentligt digitaliseringsfællesskab. OS2 - Offentligt digitaliseringsfællesskab Fredag den 07. marts 2014 Kl. 13:00 Hotel Koldingfjord Referat OS2 - Offentligt digitaliseringsfællesskab OS2 - Offentligt digitaliseringsfællesskab Fredag den 07. marts 2014 Kl. 13:00 Hotel Koldingfjord Medlemmer Henrik Brix Jytte Møller Christensen Bjarke

Læs mere

Notat. Til Styregruppen for Kvalitet. Projektbeskrivelse

Notat. Til Styregruppen for Kvalitet. Projektbeskrivelse Notat Til Styregruppen for Kvalitet Projektbeskrivelse - Implementering af kliniske retningslinjer på diagnoser i den vederlagsfrie ordning: Pilottest af implementeringsmetoder 1. Baggrund Som det fremgår

Læs mere

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. onsdag d. 16. januar 2019, kl Sinatur hotel Sixtus, mødelokale Lænkevig

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. onsdag d. 16. januar 2019, kl Sinatur hotel Sixtus, mødelokale Lænkevig BESTYRELSESMØDE onsdag d. 16. januar 2019, kl. 16.00 Sinatur hotel Sixtus, mødelokale Lænkevig Referat Deltagere fra bestyrelsen samt sekretariatet: Bo Sanderhoff Olsen (BSO), Torben Bæk Hansen (TBH),

Læs mere

SKOLEBESTYRELSESMØDE TORSDAG D. 6. OKTOBER 2016, KL. 17:30 20:00

SKOLEBESTYRELSESMØDE TORSDAG D. 6. OKTOBER 2016, KL. 17:30 20:00 SKOLEBESTYRELSESMØDE TORSDAG D. 6. OKTOBER 2016, KL. 17:30 20:00 Bestyrelsesmedlemmer Christina Carter (forældrerepræsentant, formand) Lise Brix Pape (forældrerepræsentant, næstformand) Maria Jensen (forældrerepræsentant)

Læs mere

Indsatsområde 1. Projektledelse og porteføljestyring

Indsatsområde 1. Projektledelse og porteføljestyring Indsatsområde 1. Projektledelse og porteføljestyring Sikre fremdrift og optimal udnyttelse af de afsatte ressourcer i arbejdet i ekvis samt udvikle kompetencer og viden i sekretariatet. Fokus på projektledelse

Læs mere

1. Godkendelse af ref. fra sidste repræsentantskabsmøde / forretningsudvalgsmøde

1. Godkendelse af ref. fra sidste repræsentantskabsmøde / forretningsudvalgsmøde Referat for DMG repræsentantskabsmødet det 12/3-2013 klokken 14:30-16:00. 1. Godkendelse af ref. fra sidste repræsentantskabsmøde / forretningsudvalgsmøde Godkendt uden anmærkninger. 2. Beretning fra formanden.

Læs mere

Kl på Bispebjerg Hospital opgang 20D lokale D1. Mødet indledes med en rundvisning på Bispebjerg Hospitals skadestue

Kl på Bispebjerg Hospital opgang 20D lokale D1. Mødet indledes med en rundvisning på Bispebjerg Hospitals skadestue K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN Onsdag den 21. april 2010 Kl. 16.30 på Bispebjerg Hospital opgang 20D lokale D1 Mødet indledes med en rundvisning på Bispebjerg Hospitals skadestue Møde nr. 3

Læs mere

Hvordan kan lærings- og kvalitetsteams understøtte sammenhæng i kvalitetsarbejdet? Årsmøde i DSKS 2018

Hvordan kan lærings- og kvalitetsteams understøtte sammenhæng i kvalitetsarbejdet? Årsmøde i DSKS 2018 Hvordan kan lærings- og kvalitetsteams understøtte sammenhæng i kvalitetsarbejdet? Årsmøde i DSKS 2018 PRÆSENTATION HVEM ER VI? Inger Margrete D. Siemsen (Ims) Sundhedsfaglig chefkonsulent, Region Hovedstaden

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalg om boligsocial indsats

Referat af møde i Opgaveudvalg om boligsocial indsats GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalg om boligsocial indsats Mødetidspunkt 15-05-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 19.00 Tilstede: Anne Hjorth,

Læs mere

Referat af møde i UDDU 2012.09.07 2/5. Andreas Balslev-Clausen 2012.09.08 Patienthotellet OUH

Referat af møde i UDDU 2012.09.07 2/5. Andreas Balslev-Clausen 2012.09.08 Patienthotellet OUH Referat af møde i UDDU 2012.09.07 1/5 Andreas 2012.09.08 Patienthotellet OUH 1.0 Godkendelse af dagsorden Dagsorden kunne godkendes. Naja Bjørslev og Thomas Lind har desværre måttet melde forfald. har

Læs mere

Andreas Balslev-Clausen 15.02.2011 Hotel Sixtus

Andreas Balslev-Clausen 15.02.2011 Hotel Sixtus Referat bestyrelsesmøde i UDDU 20.01.2011 1/5 1.0 Godkendelse af dagsorden Tre punkter blev tilføjet 6. Fremtidig mødestruktur mellem DOS og UDDU 12. UEMS /EBOT eksamen. Udvælgelse af eksaminatorer. 14.

Læs mere

REFERAT. Punkter til beslutning UDK

REFERAT. Punkter til beslutning UDK UDK SFR Oftalmologi Blegdamsvej 9 2100 København Ø REFERAT Møde i: Sundhedsfagligt råd for Oftalmologi Dato: 14. september 2016 Kl.: 07:45-08:30 Sted: Rigshospitalet, Glostrup, Øjenafdelingen store mødelokale,

Læs mere

Faglige bedømmelseskriterier til hoveduddannelsesstillingen Ortopædkirurgi.

Faglige bedømmelseskriterier til hoveduddannelsesstillingen Ortopædkirurgi. Faglige bedømmelseskriterier til hoveduddannelsesstillingen Ortopædkirurgi. Dette dokument beskriver følgende: Den faglige profil for lægen, der vil søge hoveduddannelse indenfor ortopædkirurgien Kompetencer,

Læs mere