Referat DOS Kvalitetsudvalgsmøde Torsdag 17/1-19 kl til Middelfart.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat DOS Kvalitetsudvalgsmøde Torsdag 17/1-19 kl til Middelfart."

Transkript

1 Referat DOS Kvalitetsudvalgsmøde Torsdag 17/1-19 kl til Middelfart. Lokalitet: Hotel Sixtus. Teglgårdsvej 73, 5500 Middelfart 1. Velkomst, godkendelse af dagsorden, valg af referent og dirigent ( ) Til stede: Anne Kathrine Sørensen AKS (Skulder-albue), Camilla Mersø CM (Børn), Mikkel Andersen MA (Ryg), Pernille Bovbjerg PB Suppleant for AP (Traume), Thomas Lind TL (hofte/knæ), Kolja Weber KW Suppleant for MM (Onkologi), Anders Lorentzen AL (Hånd), Mostafa Benyahia MB (Fod), Per Hölmich PH (SAKS) og Frank Damborg FD (Formand). Afbud: Klaus Kirketerp-Møller KKM (DSOI), Annie Primdahl AP (Traume repræsenteret v PB), Michael Mørk MM (Onkologi repræsenteret v KW) og Michael Ulrik MU (DOO), Velkommen til TL og MB der er nye repræsentanter for hhv. hofte/knæ og fod i KU. For at sikre tilstedeværelse af repræsentant fra flest mulige fagområder til alle møder er fagområderne opfordret til at udpege stedfortrædere for deres KU repræsentanter, og om muligt sende suppleanter ved forfald. 2. Mail og adresseliste ( ) Som bilag 1 nederst i teksten er indsat gældende mail og adresseliste. Denne blev sendt rundt og opdateret. Hvor muligt blev suppleret med suppleantnavne samt telefonnumre. 3. Nyt fra fagområderne ( ) Normalt afsættes 1 time på hvert KU møde til at hvert fagområde kan informerede om større emner som aktuelt optager de enkelte fagområdebestyrelser. Specielt ligges vægt på emner der berører/kan berøre andre fagområder. Dette punkt blev nedprioriteret på dagens møde da vi kun har halv tid. På mødet i april vil punktet omvendt blive opprioriteret. Alle fagområder blev bedt forberede 2 minutter til eftermiddagens møde med DOS bestyrelsen samt udvalgene. Fra DOS informeredes specielt om behovet for at DOS-udpegede medlemmer i råd, udvalg, NKRér mv rapporterer tilbage til DOS, så DOS løbende er informeret om arbejdet. 4. KU symposier. DOS ( ) Alle faste udvalg arrangerer et symposium på hver kongres. Således også KU. 2018: KU seminaret i 2018 Hvordan formidler du dit budskab blev afholdt på kongressen i oktober. Der har været megen positiv feed back. Tak til KK-M der på vegne af KU har stået for arrangementet.

2 2019: Det blev i september på KU møde fastlagt at vi fra KU i 2019 arbejder på at arrangere et symposium med arbejdstitlen: Ytringsfrihed med følgende stikord: retningslinier, registre, journalopslag, oplister mv. Vi diskuterede en skitse til program a la: 5 min intro v AKS. hvorfor er "ytringsfrihed" et interessant emne? 25 min oplæg / indlæg fra Jurist (Vi skal selvfølgeligt have diskuteret stikord osv til ham. Hvad er det vi gerne vil vide?? 25 min oplæg fra FAS jurist (Vi skal selvfølgeligt også her have diskuteret stikord osv til ham. Hvad er det vi gerne vil vide?? 30 min Ping/pong: Fra salen kan stille spørgsmål at teknisk/juridisk karakter som JPC så svare på. FD er ordstyrer. 3 mikrofoner i rummet. Kø ved mikrofonerne styre spørgere osv. 5 min afrunding v AKS: tak til JPC+FAS jurist og tak til salen for spørgelyst Opgaven med seminaret ligges ved AKS + FD. For feed-back sættes emnet løbende på KU dagsordenen. 2020: Det er aftalt frem mod 2020 at planlægge et symposium omhandlende LKT om den + 65 årige med hoftenær fraktur. Inden kongressen i 2020 har der været afholdt 1 lederseminar, 3 medarbejderseminarer og afslutningsevent i dette LKT. Der kan således planlægges symposium om det samlede forløb og resultater. FD forestår dette. 5. Korte Kliniske Retningslinier (KKR) ( ) Punktet om KKR inddeles i 3 dele: A) Arbejdsgang i DOS med KKR, B) Listen over tidligere KKR incl. snart uddaterede KKR, C) Kommende KKR i A Arbejdsgang i DOS med KKR ( ) På DOS hjemmeside er placeret årshjul og metodebog for arbejdet med KKR: Processen i 2018 forløb rigtigt fint, men der er behov for justering af høringsproces. Vedlagt som bilag 2 er oplæg til nyt årshjul med ny godkendelsesprocedure. Væsentligste ændringer er: Én samlet høring på hjemmesiden. Transparent da alle skal give høringssvar samme sted. Det nye årshjul blev godkendt uden rettelser. I metodebogen vil der blive rettet så alle, som minimum, skal skrive et engelsk abstract, men det er også muligt at skrive hele sin KKR på engelsk (Jvf bemærkninger på GF 2018). 5.B Listen over tidligere KKR incl. snart uddaterede KKR ( ) Via ovennævnte link kan man på DOS hjemmesiden se oversigt over tidligere udgivne KKR. I 2015 blev følgende 3 KKRér udgivet:

3 5b.1Hoteartroskopi for patienter over 40 år med femoroacetabular impingement (FAI) Udarbejdet af SAKS 5b.2Kirurgisk vs. ikke-kirurgisk behandling af proximale humerus frakturer Udarbejdet af Skulder-albue og DOT i samarbejde 5b.3K-Tråds osteosyntese af dislocerede suprakondylære humerusfrakturer hos børn Bilag 1 Søgestrategi og søgestreng Bilag 2 Flowskema over litteraturudvælgelse Bilag 3 AMSTAR vurderinger Bilag 4 AGREE vurdering af AAOS guideline 2011 Bilag 5 SoF tabel efter høring Udarbejdet af børneortopæder og DOT i samarbejde Jf. årshjulet vil disse efter 4 år (i 2019) blive forældede. Efter 3 år (i efteråret 2018) skal det besluttes om der skal opstartes revision. Involverede selskaber var forud for dette møde bedt afklare med deres bagland om ovennævnte KKRér skal revideres i KKR processen for 2019 eller om de til oktober 2019 blot skal udgå idet de har udspillet deres rolle. Vedr 5b1 har SAKS efter mødet meddelt til FD at man ønsker at gennemføre revision. Revisionsgruppen udgøres af den tidligere forfattergruppe. Disse inviteres til at deltage i KKR processen i foråret Vedr 5b2 har skulder albue og DOT gennemgået litteraturgennemgang. Instruksen er fortsat aktuel. Der er ikke behov for rettelser. DOT og skulder albue ønsker genudgivelse og retningslinien gælder derefter igen i 4 år. Retningslinien vil blive lagt i høring sammen med de øvrige i foråret-sommeren KU beder forfattergruppen/fagområderne om inden høring at forfatte et kort forord om at søgningen er gennemført igen og at KKR fortsat er gældende. Endvidere gerne anføre forfattergruppe mv. og rette teksten til så den ligner de nye KKRér. FD har fået tilsendt tilmelding af arbejdsgruppen til revision med navne, adresser mv. Vedr 5b3 Der er nedsat gruppe i DOT regi bestående af Hagen Schmall, Keld Daugbjerg og Nanna Salling som har opstartet revision. 5.C Kommende KKR i 2018 og ( ) KKR sættes fremadrettet på KU dagsordenen som et fast punkt, således at vi løbende kommunikerer om mulige emner for kommende KKR og samarbejder om KKR mellem nabo-fagområder. Ila efteråret 2018 er fagområderne bedt fastligge og indrapportere emner, udkast til pico, samt arbejdsgruppemedlemmer med kontaktdata til FD.

4 Endelig deadline for nedsættelse af grupper er på dette KU møde 17/1-19.Alle er bedt om at indmelde grupper i følgende form: KKR arbejdsgruppe 2019 EMNE: arbejdstitel skrives her PICO: Evt forslag til PICO spgl Ansvarligt fagområde 1: Ansvarligt fagområde 2: (hvis flere) Deltager Tilhører fagområde E mail Som bilag 3 er indsat de aktuelt indmeldte 7 KKRér til årets KKR proces. PAUSE ( ) 6. Det Nationale Kvalitetsprogram ( ) Den danske kvalitetsmodel er blevet afløst af "det nationale kvalitetsprogram". Man fokusere heri på de 8 nationale kvalitetsmål. Der er etableret Lærings og kvalitetsteams og der etableres et Nationalt ledelsesprogram. FD er formand for LKT om +65 årige med hoftefrakturer. Der informeres kort om arbejdet i dette LKT. KU fungerer fortsat som baggrundsgruppe for FD ifbm LKT arbejde. Projektbeskrivelset: Siden sidste møde har læringsseminar nr. 2 været afholdt. Nr. 3 afholdes 23/ Arbejdet med LKT, som eksempel på kvalitetsarbejde, vil blive emne for KU-symposium i 2020 jf. pkt pilotprojekt Evaluering af NKR/KKR ( ) KU har lovet at gennemføre evaluering af KKR frem mod GF Dette formentligt vha. spørgeskema. Det er tidligere foreslået at udvikle dette spørgeskema til 2020 således at samme spørgeskemaundersøgelse kan gennemføres i såvel 2020 som Man vil så kunne monitorere en evt. udvikling blandt medlemmerne. FD og AP har påtaget sig denne opgave. Aktuelt er det aftalt med AP som tovholder at forsøge at monitorere udbredelsen af:

5 Kirurgisk vs. ikke-kirurgisk behandling af proximale humerus frakturer Ved at indhente instrukser fra de afdelinger i landet der behandler skulderfrakturer, og afklare om man kan genfinde anbefalingerne fra denne KKR i disse instrukser. Dette anses som et pilotprojekt for at vurdere hvorvidt denne metode fremadrettet kan anvendes til at vurdere udbredelsen af KKRér, og endvidere vil resultatet kunne bruges for at vurdere hvorvidt ovennævnte KKR skal genudgives (jvf pkt 5.B) AP og FD har opgjort materialet: Der er indhentet instrukser fra de 21 afdelinger der behandler akutte pt. Af de 21 instrukser var 14 udfærdigede INDEN KKR om proximale humerusfrakturer fra 2015 udkom, og IKKE revideret efterfølgende. Således er kun 7 instrukser udfærdigede efter KKR udkom. Af disse 7 er der i 0 tilfælde refereret til KKR-en. Det skal dog anføres at der generelt ikke bliver anført referencer i de indhentede instrukser. I 3 af de 7 instrukser er KKR-en ikke specifikt nævnt, men vejledningen korrellerer med anbefalingerne i KKR. I 4 af de 7 er der diskrepans mellem instruks og KKR. Konklusion: Hvis implementeringen af KKR i instrukser belyst på denne måde afspejler brugen af KKRér så bør konklusionene være at man bør ophøre med at skrive KKRér for de bliver stort set ikke refereret i afdelingernes instrukser. Efter gennemlæsningen af de 21 instrukser er det dog AP og FD s opfattelse at det snarere forholder sig således at folk kender til KKR og efterlever denne, mens instrukser som sådan er gået i glemmebogen. Af de 21 instrukser var nogle over 10 år gamle. KU er enige om ikke igen at anvende en lignende metode til vurdering af udbredelsen af, og kendskabet til KKR. Næste evalueringsprojekt vil være ovennævnte spørgeskema i 2020 der gentages i Vedrørende instrukser generelt råder KU til at man i størst mulig udstrækning afstår fra at udarbejde lokale instrukser, og i højest muligt omfang laver regionale eller nationale i stedet. 8. Cloud-drive/sikker IT ( ) Informationspunkt. Der er kommet ny lovgivning omkring IT og sikker opbevaring af personhenførbare data. DOS bestyrelsen er opstartet med brug af Cloud-drive løsning som KU og KU medlemmer også på sigt vil blive tilbudt. 9. Databaser og salg af materiale ( ) Ledelsesgruppen bag frakturdatabasen i DOT-regi har modtaget henvendelse fra industrien om hvorvidt det på sigt er muligt at købe informationer fra databasen.

6 Før DOT bestyrelsen tager endeligt stilling til dette emne ønsker DOT en principiel diskussion af dette i KU regi, samt ønsker at høre om andre fagområder har erfaringer med salg af databaseoplysninger til industrien? Efter diskussion er konklusionen at KU samstemmnde råder DOS/frakturdatabasen til at svare klart nej på henvendelsen. KU spår om etiske og legale problemer ifbm salg af oplysninger fra databaser. KU fraråder involvering af eksterne industriparter. 10. DOS strategiplan ( ) Som meddelt på mødet i september har DOS bestyrelsen gennem længere tid arbejdet på at udarbejde en ny strategiplan. Denne blev forud for sidste møde rundsendt i separat mail. På GF i oktober blev den nye strategiplan godkendt. Ordlyden vedr. KU er indsat som bilag 4. Dette punkt således blot som information. Da KU på et tidligere tidspunkt diskuterede strategiplan samt DOS vedtægter og KU kommisorium talte vi om at vi ila 2019 i KU skulle se på formuleringen af vedtægterne for KU. Dette punkt er aftalt prioriteret på mødet i april. Interessenter bedes forud for mødet rundsende deres betragtninger / oplæg til ændringer, rettelser eller diskussion. 11. Kommende møder og emner( ) 11.a Følgende mødetidspunkter er fastlagt for 2019: Tirsdag 2/4-19. Kl Lokalitet: Rygcenter Middelfart med MA som vært. Der vil være efterfølgende spisning kl Lokalitet følger. Torsdag 22/8-19. Kl Lokalitet: Gentofte med AKS som vært. Aktuelt vurderes der ikke at være behov for at fastligge flere møder end ovennævnt i Ved ekstraaktivitet / behov planlægges evt. supplerende møder. KKR forløb i foråret 2019 startende med seminar i Nyborg mandag og tirsdag i uge 10 (4+5/3-2019). 11.b Emner til kommende møder: Her føres liste over emner vi skal huske til kommende møder: A) Gennemgang af DOS vedtægter for KU. Sættes på som punkt 2/4 (Se pkt 10 i referat herover) B) KU symposium 2019 ytringsfrihed. Sættes på dagsorden løbende. Oplæg fra AKS + FD til 2/4. D) KKR forløb og titler sættes på alle møder fremadrettet jf. årshjul. E) Spørgeskema om KKR. Indhente data vinter/forår 2020 og 2022 mhbp. præsentation af data på kongres 2020 og Længere punkt 22/8 mhbp ideer til emner og spørgsmål. 12. Evt/Buffer ( ) Ingen punkter Referat v/frank Damborg

7 BILAG 1: Medlemmer af Kvalitetsudvalget 2018 (Sidst opdateret 3/11-18) Formand: Frank Damborg: tlf: Medlemmer. De 9 fagområder samt privatpraktiserende: Traumatologi: Annie Primdahl: primdahlowitz@hotmail.com tlf: Suppleant: Ilija Ban: Ilija.ban@regionh.dk tlf: eller Pernille Bovbjerg: bovbjergen@hotmail.com Hofte- og knæalloplastikkirurgi: Thomas Lind Thomas.Lind@regionh.dk Artroskopisk kirurgi og sportstraumatologi: Per Hölmich [holmich@webspeed.dk] tlf: Suppleant: Nis Nissen nis.nissen@rsyd.dk Håndkirurgi: Anders Lorentsen: anders.lorentsen@rsyd.dk. Tlf: Fod-ankel kirurgi: Mostafa Benyahia: mostafa@dadlnet.dk Skulder-albue kirurgi: Anne Kathrine Belling Sørensen: Anne.Kathrine.Belling.Soerensen@regionh.dk eller belling@dadlnet.dk Tlf: / Rygkirurgi: Mikkel Andersen: Mikkel.andersen2@rsyd.dk tlf: Børneortopædi: camilla Mersø: camilla.mersoe@regionh.dk tlf: Ortopædisk onkologi: Michael Mørk Petersen: Michael.Moerk.Petersen@regionh.dk / Suppleant: kolja Weber: Kolja.sebastian.Weber.01@regionh.dk Praktiserende Ortopæder: Michael Ulrich: mu@ortoklinik.dk tlf: Infektionskirurgi: Klaus Kirketerp-Møller kkm@dadlnet.dk tlf: Suppleant: Hans Gottlieb hgottlieb73@gmail.com Mailliste: frank.damborg@rsyd.dk; Ilija.ban@regionh.dk; Thomas.Lind@regionh.dk; anders.lorentsen@rsyd.dk; Anne.Kathrine.Belling.Soerensen@regionh.dk; belling@dadlnet.dk; Mikkel.andersen2@rsyd.dk; Michael.Moerk.Petersen@regionh.dk; kkm@dadlnet.dk; mu@ortoklinik.dk; holmich@webspeed.dk; nis.nissen@rsyd.dk; camilla.mersoe@regionh.dk; primdahlowitz@hotmail.com; hgottlieb73@gmail.com; Kolja.sebastian.Weber.01@regionh.dk; mostafa@dadlnet.dk; bovbjergen@hotmail.com

8 Bilag 2 UDKAST Middelfart 3/11-18 Årshjul samt godkendelsesprocedure for KKR forløb 2018 til 2022 (vers 2) Forfatter: Frank Damborg. Formand Kvalitetsudvalget DOS BAGGRUND Der har indenfor det ortopædkirurgiske område traditionelt været stor interesse for kvalitetsarbejde. Selskabet var således blandt de første, der tog initiativ til at etablere landsdækkende kvalitetsdatabaser (Dansk Hoftealloplastik Register). Der er siden etableret lignende databaser, der dækker andre områder af faget. Der er på sygehusejernes initiativ etableret andre kvalitetsdatabaser (NIP). Sundhedsstyrelsen har taget initiativ til at der udarbejdes landsdækkende kliniske retningslinjer. Disse udvikles i de videnskabelige selskabers regi. DOS har fra første færd været en aktiv medspiller i ovennævnte kvalitetsarbejde. På sigt er det væsentligt at sikre i størst muligt omfang at gennemføre evidensbaseret behandling. Dette sikre vi, i første omgang, ved at understøtte forskning indenfor det ortopædkirurgiske område. Men derefter opstår der et behov for fortolkning af det videnskabelige arbejde, og en omsætning af det videnskabelige arbejde til daglig klinik. DOS har hidtil valgt at satse på de korte kliniske retningslinier. Dette er retningslinier der har til formål at besvare et enkelt eller 2 specifikke spørgsmål om en given behandling. Retningslinien beskriver herefter hvordan man med fordel kan forholde sig i en given situation. På DOS s hjemmeside ligger under fanebladet guidelines de aktuelt gældende KKRér tilgængelige. Hvis man på sigt skal sikre effektive arbejdsgrupper til årligt at arbejde med KKR, er det vigtigt at fagområderne på forhånd er klar over hvilken støtte arbejdsgruppemedlemmer kan forvente i forhold til arbejdet med KKR. Det er endvidere vigtigt at etablere forståelse blandt vore kolleger for at vi i DOS er nødsaget til samlet at dokumentere vort arbejde. Det bedste værktøj vi aktuelt har til rådighed til dette formål er de korte kliniske retningslinier. På sigt er det målet at hvis man i et fagområde, eller 2 fagområder imellem, har en tvist om et specifikt spørgsmål så anvender man den korte kliniske retningslinie til at besvare dette spørgsmål.

9 UDMØNTNING og TIDSHORISONT I en femårsperiode ( ) gennemføres følgende årshjul vedr. KKR. Sensommer: Fagområderne varsles om det kommende års KKR forløb. De bedes påbegynde diskussion af emner samt nedsætte arbejdsgrupper Oktober: På DOS kongressen præsenteres den forrige periodes KKRér. Disse er godkendt på baggrund af høringsproces. På kongressen udmeldes igen oplysninger om det kommende års KKR forløb. Det er stadigt muligt at indmelde titler og arbejdsgruppemedlemmer. November-December: Inden jul indmeldes endelige titler, udkast til PICO spørgsmål og arbejdsgruppemedlemmer fra fagområder til KU. Det er muligt for 2 eller flere fagområder at samarbejde om samme KKR. Januar: Bindende tilmelding til arbejdsgrupper fra fagområder senest på sixtusmødet (traditionelt placeret i uge 3). Januar-februar: Arbejdsgrupper modtager informationsmateriale, baggrundsmateriale mv fra undervisergruppen fra KKR seminaret og kan påbegynde forarbejde, litteratursøgning mv. Marts: Mandag + tirsdag i uge 10 afholdes det årlige KKR seminar. Arbejdsgrupperne forsynes med nødvenlig viden og uddannelse til at kunne udfærdige KKR. Alle arbejdsgrupper tildeles en kontaktperson fra undervisergruppen. Juni-juli: KKR uploades til høring på DOS hjemmesiden. August-September: KKR ligger på DOS hjemmeside til høring/kommentering. Eventuelle kommentarer skrives direkte på hjemmesiden i høringsstreng og er tilgængelige for alle. Ultimo september slutter høringen og forfattergruppen bag hver KKR håndterer de indkomne høringssvar. KKR rettes på baggrund heraf og der udfærdiges et svar på høring som redegør for hvordan forfattergruppen har reageret på de indkomne kommentarer. Senest 1 uge før kongressen er denne proces færdiggjort og forfattergrupperne sender final udgave af KKR samt svar på høring til KU formand og Dos-redaktør der gør de endelige KKR tilgængelige på hjemmesiden.

10 Formelt godkendes årets produktion af KKR på DOS bestyrelsesmøde dagen får årets kongres. På kongressen: Fagområderne varsles om det kommende års KKR forløb. De bedes påbegynde diskussion af emner samt nedsætte arbejdsgrupper GODKENDELSE og PRÆSENTATION Efter ovennævnte høring på DOS hjemmesiden sker godkendelse som ovennævnt. I posterområdet ophænges udprint af årets produktion af KKRér De færdige KKRér skal endvidere præsenteres på DOS kongressen. Forfatterne / fagområdet kan vælge at præsentere i eget fagområde feks. På fagområdedagen om onsdagen. DOS tilbyder endvidere at alle interesserede forfattergrupper kan præsentere deres KKR som oral præsentation (efter eget valg). Ønsker man dette skal man blot indsende abstract via DOS hjemmesiden. Her markeres at det drejer sig om en KKR (Optagelse er så garanteret). Man vil så blive tildelt præsentationstid i relevant sceance. EFFEKT: Det vurderes ikke muligt at evaluere på effekten af KKR efter et enkelt eller 2 år. Det forventes at kræve tid at ændre medlemmernes holdning til denne form for kvalitetsarbejde. En KKR er gældende i 4 år. Efter 3 år vil man bliver bedt iværksætte en gennemgang mhbp. revision, således at en KKR efter 4 år enten revideres eller slettes. Succeskriterier: - Det er målet at der årligt produceres 4-8 KKR om relevante emner. - Det er målet at alle fagområder ila. de kommende 5 år har produceret mindst én KKR. - Det er målet at opnå bred accept af KKR konceptet over de kommende 5 år. EVALUERING: - På DOS kongressen 2022 arrangere KU et KKR-evalueringssymposium - I foråret 2022 arrangere KU et spørgeskema blandt medlemmerne til evaluering af de forløbne år med KKR forløb. Resultatet af spørgeskemaet indkooporeres i ovennævnte KKR-evalueringssymposium - På baggrund af evalueringssymposium og spørgeskema beslutter DOS bestyrelsen ultimo 2022 om man fortsat vil arbejde med KKR, eller om initiativet skal ophøre.

11 Bilag 3: de 7 KKR arbejdsgrupper 2019 KKR nr EMNE: K-Tråds osteosyntese af dislocerede suprakondylære humerusfrakturer hos børn PICO: Ansvarligt fagområde 1: DOT Ansvarligt fagområde 2: DPOS Deltager Tilhører fagområde E mail Keld Daubjerg DPOS Keld.daubjerg@rsyd.dk Nanna Salling DOT Nanna,salling@gmail.dk Hagen Schmal DOT Hagen.schmal@rsyd.dk KKR nr EMNE: Kirurgisk vs. ikke-kirurgisk behandling af proximale humerus frakturer PICO: Ansvarligt fagområde 1: DOT Ansvarligt fagområde 2: DSSAK Deltager Tilhører fagområde E mail Ilija Ban DOT Ilija.ban@regionh.dk Stig Brorson DSSAK KKR nr EMNE: Calcaneus frakturer PICO: Evt forslag til PICO spgl Ansvarligt fagområde 1: DOT Ansvarligt fagområde 2: Deltager Tilhører fagområde E mail Morten Schultz Larsen DOT Morten.schultz.larsen@rsyd.dk Jeppe Barckmann DOT jeppbarc@rm.dk Anders Wallin Paulsen DOT Anders.wallin.paulsen@regionh.dk Mette Sørensen Studstrup DOT m.soerensen@rn.dk

12 KKR nr EMNE: Septisk artrit, diagnostik af (Gruppe 1) PIRO 1: Kan lavt CRP udelukke septisk artrit? P: Patienter med mistænkt septisk artrit i knæleddet I: C-Reaktiv Protein i blodprøve (evaluering af både crp<10 og crp<100) R: Dyrkning af ledvæske fra aspiration O: Udelukket septisk artrit (Komposit definition: Neg. dyrkning fra ledvæske/synovialis, neg. gram-farvning af ledvæske, neg. pcr for bakterielt DNA på ledvæske, OG anden diagnose mere sandsynlig ud fra det kliniske billede eksempelvis: påvisning af krystaller PIRO 2: Kan højt synovial leukocyttal påvise septisk artrit? P: Patienter med mistænkt septisk artrit i knæleddet uden forudgående antibiotika I: Synovial leukocyttal (tærskelværdi: > leukocytter; > leukocytter; > leukocytter) R: Dyrkning af ledvæske fra aspiration O: Påvist septisk artrit (positiv dyrkning af ledvæske ELLER positiv gram farvning af ledvæske ELLER positiv bloddyrkning med samtidig fund af purulent ledvæske og klinisk mistanke om infektio PIRO 3: Kan dyrkning af artroskopiske vævsbiopsier påvise bakterie ved septisk artrit? P: Patienter med mistænkt septisk artrit i knæleddet uden forudgående antibiotika I: Dyrkning af vævsbiopsi fra artroskopi R: Dyrkning af ledvæske fra aspiration O: Påvist bakterie ved septisk artrit Ansvarligt fagområde 1: Dansk Selskab for Ortopædisk Infektionskirurgi (DSOI) Ansvarligt fagområde 2: Dansk Selskab for Infektionsmedicin (DSI) Ansvarligt fagområde 3: Dansk Selskab for klinisk mikrobiologi (DSKM) Deltagere Tilhører fagområde E mail Michala Kehrer DSI michala.kehrer@rsyd.dk Klaus Kjær Petersen DSOI klaus.kjaer.e11@aarhus.rm.dk Jenny Dahl Knudsen DSKM inge.jenny.dahl.knudsen@regionh.dk KKR nr EMNE: Septisk artrit, kirurgisk behandling af (Gruppe 2) PICO 1: Artroskopisk behandling skylning eller synevektomi? P: Patienter med septisk artrit i knæleddet I: Artroskopisk skylning C: Synevektomi O: Infektionskontrol defineret ved fravær af re-operation PICO 2: Artroskopisk timing akut i vagten eller førstkommende hverdag? P: Patienter med septisk artrit i knæleddet I: Senere (12-48 timer) artroskopisk rensning C: Tidlig (<12 timer) artroskopisk rensning O: Infektionskontrol defineret ved fravær af re-operation Ansvarligt fagområde 1: Dansk Selskab for Artroskopisk Kirurgi og Sportstraumatologi (SAKS) Ansvarligt fagområde 2: Dansk Selskab for Ortopædisk Infektionskirurgi (DSOI)

13 Deltagere Tilhører fagområde E mail Martin Lind SAKS martinlind@dadlnet.dk Jens Christian Pörneki SAKS Jens.Christian.Poerneki@rsyd.dk Andreas Jørgensen DSOI andreas.ibrahim.joergensen.01@regionh.dk KKR nr EMNE: Behandling af den lange bicepssene ved skulderen. PICO: A: Bør voksne patienter med akut ruptur af den lange bicepssene tilbydes operativ behandling? B: Bicepstenotomi versus bicepstenodese Ansvarligt fagområde 1: DSSAK Dansk Selskab for Skulder og Albue Kirurgi Ansvarligt fagområde 2: SAKS Deltager Tilhører fagområde E mail Anne Kathrine Belling Sørensen DSSAK belling@dadlnet.dk Jørgen Friis SAKS Joergen.friis@regionh.dk Annika Winther DSSAK Winther.annika@gmail.com Morten Foverskov SAKS Morten.foverskov.02@regionh.dk Jeppe Staghøj DSSAK Jeppe.staghoej@regionh.dk KKR nr EMNE: Hofteartroskopi for patienter over 40 år med femoroacetabular impingement (FAI). PICO: Er der evidens for, at patienter 40 år har lige så god effekt af hofteartroskopi som patienter under 40 år? Ansvarligt fagområde 1: SAKS Ansvarligt fagområde 2: Deltager Tilhører fagområde E mail Bjarne Mygind-Klavsen SAKS bjarne@mygind-klavsen.dk Bent Lund SAKS bentlund@dadlnet.dk Otto Kraemer SAKS Otto.kraemer@regionh.dk

14 Bilag 4. Uddrag fra udkast til strategiplan: KVALITETSUDVALGET Indledning Kvalitetsudvalget består af 10 medlemmer: En formand og en repræsentant fra hvert af de ni fagområdeselskaber. Udvalgets formand er medlem af bestyrelsen og vælges af generalforsamlingen. Mål Kvalitetsudvalget har til opgave at sikre koordineringen mellem daglig klinisk praksis og nye videnskabelige resultater ved implementering af disse. Udvalget skal sikre synergi og sammenhængskraft indenfor fagområderne i DOS. Status Udvalget har følgende arbejdsopgaver: 1. At støtte udarbejdelse af kliniske regningslinjer (KR): Såvel Nationale Kliniske Retningslinjer (NKR) som Korte Kliniske Retningslinjer (KKR). 2. En støttende og rådgivende funktion i relation til de nationale kliniske databaser, de øvrige kliniske databaser og Den Danske Kvalitetsmodel (DDKM). 3. Kvalitetsudvalget koordinerer og sikrer erfaringsudveksling mellem fagområderne. Virkemidler 1. Koordinering og erfaringsudveksling mellem fagområderne i relation til udarbejdelse af KR 2. Udarbejdelse af skabelon og regelsæt i relation til udarbejdelse og revisionsproces for KKR 3. Koordination af implementeringsprocessen i relation til KR 4. Sikre det faglige indhold ved afrapportering fra de nationale kliniske databaser bl.a. med fokus på begrænsninger. 5. Støtte fremtidig udvidelse af de kliniske databaser med patient related outcome measures (PROM) Udvikling 1. Implementering af DOS politik for ibrugtagning af nye behandlinger, implantater og andet medicinsk udstyr 2. prioritering af områder/emner, som fremadrettet bør reguleres med udarbejdelse af KKR. 3. DOS skal arbejde for at medlemmerne sikrer, at man lever op til DDKM. 4. DOS skal arbejde for at registreringspraksis til DDKM samt til de kliniske databaser er relevant og meningsfuld, og at meningsløs registrering og redundans undgås. 5. Kvalitetsudvalget bør være proaktive deltagere i vurderingen af de data, der offentliggøres fra DDKM og de kliniske databaser

Referat DOS Kvalitetsudvalgsmøde Tirsdag 2/4-19. Kl Lokalitet: Rygcenter Middelfart (lokale 40 4 sal)

Referat DOS Kvalitetsudvalgsmøde Tirsdag 2/4-19. Kl Lokalitet: Rygcenter Middelfart (lokale 40 4 sal) Referat DOS Kvalitetsudvalgsmøde Tirsdag 2/4-19. Kl. 13.00-18.00 Lokalitet: Rygcenter Middelfart (lokale 40 4 sal) 1. Velkomst, godkendelse af dagsorden, valg af referent og dirigent (13.00-13.10) Deltagere:

Læs mere

REFERAT: DOS Kvalitetsudvalgsmøde Onsdag 19/9-18 kl til på RH.

REFERAT: DOS Kvalitetsudvalgsmøde Onsdag 19/9-18 kl til på RH. REFERAT: DOS Kvalitetsudvalgsmøde Onsdag 19/9-18 kl. 10.00 til 14.30 på RH. Lokalitet: Mødet foregik på ort kir afd RH. Vært MM. 1. Velkomst, godkendelse af dagsorden, valg af referent og dirigent (10.00-10.05)

Læs mere

Referat: DOS Kvalitetsudvalgsmøde 24/4-18 kl til Lokalitet: Rygcenteret. Middelfart sgh. Østre Hougvej Middelfart.

Referat: DOS Kvalitetsudvalgsmøde 24/4-18 kl til Lokalitet: Rygcenteret. Middelfart sgh. Østre Hougvej Middelfart. Referat: DOS Kvalitetsudvalgsmøde 24/4-18 kl. 13.00 til 18.00 Lokalitet: Rygcenteret. Middelfart sgh. Østre Hougvej 55. 5500 Middelfart. 1. Velkomst, godkendelse af dagsorden, valg af referent og dirigent

Læs mere

REFERAT: DOS Kvalitetsudvalgsmøde 28/9-17 kl. 10 til 14.00

REFERAT: DOS Kvalitetsudvalgsmøde 28/9-17 kl. 10 til 14.00 REFERAT: DOS Kvalitetsudvalgsmøde 28/9-17 kl. 10 til 14.00 Afholdt: Gentofte Hospital, Kildegårdsvej 28, 2900 Hellerup. Mødelokale, opgang 12. 4. sal. 1. Velkomst, godkendelse af dagsorden, valg af referent

Læs mere

DOS Kvalitetsudvalgsmøde Referat 19/1-17 kl. 9 til 12.

DOS Kvalitetsudvalgsmøde Referat 19/1-17 kl. 9 til 12. DOS Kvalitetsudvalgsmøde Referat 19/1-17 kl. 9 til 12. 1 Velkomst, præsentation, godkendelse af dagsorden, valg af referent og dirigent (5 min 9.00 til 9.05) Vi tog en runde og præsentere de fremmødte.

Læs mere

REFERAT: DOS Kvalitetsudvalgsmøde 18/1-18 kl. 09 til 12.00

REFERAT: DOS Kvalitetsudvalgsmøde 18/1-18 kl. 09 til 12.00 REFERAT: DOS Kvalitetsudvalgsmøde 18/1-18 kl. 09 til 12.00 Lokalitet: Sixtus. Adresse: Teglgårdsvej 73, 5500 Middelfart. Telefon: 64 41 19 99 1. Velkomst, godkendelse af dagsorden, valg af referent og

Læs mere

UB vælges til webmaster. NS vælges til sekretær og kasserer. FD og NS formulerer opgaverne for de to poster.

UB vælges til webmaster. NS vælges til sekretær og kasserer. FD og NS formulerer opgaverne for de to poster. Bestyrelsesmøde DOT (Dansk ortopædkirurgisk traumeselskab) Fredag 5. december 2014 10.30 til 14.00 (Viby. Århus) Inviterede: Upender Singh, Ulrik Branner, Frank Farsø, Lasse Bayer, Illja Ban, Annie Primdahl,

Læs mere

Metodebog til udarbejdelse af korte kliniske retningslinjer (KKR) indenfor det ortopædkirurgiske område i DOT regi.

Metodebog til udarbejdelse af korte kliniske retningslinjer (KKR) indenfor det ortopædkirurgiske område i DOT regi. Metodebog til udarbejdelse af korte kliniske retningslinjer (KKR) indenfor det ortopædkirurgiske område i DOT regi. Indhold 1. Hvad er en KKR? 2. Hvordan skal en KKR udarbejdes? 3. Årshjul for udarbejdelse

Læs mere

Implementering af NKR. Claus Munk Jensen Ledende overlæge Ortopædkirurgisk afdeling Gentofte Hospital

Implementering af NKR. Claus Munk Jensen Ledende overlæge Ortopædkirurgisk afdeling Gentofte Hospital Implementering af NKR Claus Munk Jensen Ledende overlæge Ortopædkirurgisk afdeling Gentofte Hospital Formål At give den enkelte patient den rette behandling - på rette tid. Hvordan? Kliniske vejledninger

Læs mere

Korte klinisk retningslinier

Korte klinisk retningslinier Korte klinisk retningslinier Claus Munk Jensen overlæge Formand for kvalitetsudvalget i DOS NKR / KKR NKR SST godkender 8 10 kliniske problemstillinger (PICO) Tværfagligt Tværsektorielt Frikøb af fag konsulent

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde DOT (Dansk Ortopædkirurgisk Traumeselskab) Mandag 8. JUNI 2015

Referat af bestyrelsesmøde DOT (Dansk Ortopædkirurgisk Traumeselskab) Mandag 8. JUNI 2015 Referat af bestyrelsesmøde DOT (Dansk Ortopædkirurgisk Traumeselskab) Mandag 8. JUNI 2015 Tilstede: Ulrik Branner (UB), Frank Farsø (FF), Illja Bann (IB), Annie Primdahl (AP), Lonnie Froberg (LF), Michael

Læs mere

Michael Brix (MB), Lonnie Froberg (LF), Juozas Petruskevicius (JP), Frank Damborg (FD), Henrik Eckardt (HE), Nanna Salling (NS) og Kim Holck (KH).

Michael Brix (MB), Lonnie Froberg (LF), Juozas Petruskevicius (JP), Frank Damborg (FD), Henrik Eckardt (HE), Nanna Salling (NS) og Kim Holck (KH). Bestyrelsesmøde i DOT, København (RH) onsdag 14/3 kl. 10-13 2012 Tilstede: Michael Brix (MB), Lonnie Froberg (LF), Juozas Petruskevicius (JP), Frank Damborg (FD), Henrik Eckardt (HE), Nanna Salling (NS)

Læs mere

Dansk Selskab for Hofte- og Knæalloplastik Kirurgi. Referat fra 35. bestyrelsesmøde.

Dansk Selskab for Hofte- og Knæalloplastik Kirurgi. Referat fra 35. bestyrelsesmøde. Dansk Selskab for Hofte- og Knæalloplastik Kirurgi. Referat fra 35. bestyrelsesmøde. Afholdt den 1. september kl. 10.00 13.00 I IDA Mødecenter, København. Deltagere: Søren Solgaard, Jens Retpen, Henrik

Læs mere

Dagsorden bestyrelsesmøde DOT (Dansk ortopædkirurgisk traumeselskab) Fredag 6. juni 10.00 til 13.00

Dagsorden bestyrelsesmøde DOT (Dansk ortopædkirurgisk traumeselskab) Fredag 6. juni 10.00 til 13.00 Dagsorden bestyrelsesmøde DOT (Dansk ortopædkirurgisk traumeselskab) Fredag 6. juni 10.00 til 13.00 Tilstede: Frank Damborg (FD), Lonnie Froberg (LF), Michael Brix (MB), Nanna Salling (NS), Søren Kold

Læs mere

Emne: Dato for møde: Side. Dagsorden til møde i UDDU marts /4/ kl Referent: Udfærdiget dato : Mødested

Emne: Dato for møde: Side. Dagsorden til møde i UDDU marts /4/ kl Referent: Udfærdiget dato : Mødested Dagsorden til møde i UDDU marts 2016 14/4/ kl. 16 1 1. Formalia a. Valg af dirigent Søren Kold Valg af referent: Godkendelse af dagsordenen b. Godkendelse af referat fra UDDU møde december 2015 2. DOS

Læs mere

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. Dato og tid: Tirsdag d 23. oktober 2012 kl. 17.00

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. Dato og tid: Tirsdag d 23. oktober 2012 kl. 17.00 DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE Dato og tid: Tirsdag d 23. oktober 2012 kl. 17.00 Radisson Blu Hotel, mødelokale Directors Referat Deltagere fra bestyrelsen samt sekretariatet: Benn Duus (BD),

Læs mere

REFERAT. 1. Godkendelse af dagsorden: Dagsordenen blev godkendt med en enkelt tilføjelse under pkt. 17.

REFERAT. 1. Godkendelse af dagsorden: Dagsordenen blev godkendt med en enkelt tilføjelse under pkt. 17. DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE onsdag d. 18. januar 2017, kl 16.00 Sinatur Hotel Sixtus, Teglgårdsvej 73, 5500 Middelfart REFERAT Deltagere fra bestyrelsen samt sekretariatet: Morten Schultz

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde DOT (Dansk Ortopædkirurgisk Traumeselskab) Tirsdag 4. December til (Emdrup Kærvej 9, 2400 København NV)

Referat bestyrelsesmøde DOT (Dansk Ortopædkirurgisk Traumeselskab) Tirsdag 4. December til (Emdrup Kærvej 9, 2400 København NV) Referat bestyrelsesmøde DOT (Dansk Ortopædkirurgisk Traumeselskab) Tirsdag 4. December 2018 09.00 til 14.00 (Emdrup Kærvej 9, 2400 København NV) Deltager: Rasmus Elsøe (RE), Jeppe Barckman (JB), Mette

Læs mere

K-tråds osteosyntese af dislocerede suprakondylære humerusfrakturer hos børn.

K-tråds osteosyntese af dislocerede suprakondylære humerusfrakturer hos børn. 1. Kort klinisk retningslinie vedr. K-tråds osteosyntese af dislocerede suprakondylære humerusfrakturer hos børn. Anbefaling: Overvej at sætte 2-3 K-tråde lateralt fremfor krydsede k-tråde sat medialt

Læs mere

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. Mandag den 19. september 2011 kl

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. Mandag den 19. september 2011 kl DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE Mandag den 19. september 2011 kl. 09.00-12.00 Hotel Hilton, Kastrup, mødelokale Jorden Referat (Final) Deltagere fra bestyrelsen samt sekretariatet: Benn Duus (BD),

Læs mere

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSE, FAGOMRÅDER OG UDDANNELSESUDVALG. Torsdag d. 20. januar 2011 kl

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSE, FAGOMRÅDER OG UDDANNELSESUDVALG. Torsdag d. 20. januar 2011 kl DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB Danish Orthopaedic Society Secretariat DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB møde mellem BESTYRELSE, FAGOMRÅDER OG UDDANNELSESUDVALG Torsdag d. 20. januar 2011 kl. 13.00 15.00 Hotel Sixtus,

Læs mere

NYHEDSBREV. SAKS-fellowships. Juni 2015

NYHEDSBREV. SAKS-fellowships. Juni 2015 NYHEDSBREV Juni 2015 SAKS-fellowships SAKS har som formål at forbedre uddannelse af særligt yngre SAKS-medlemmer og at fremme internationalt samarbejde. Derfor har SAKS i 2015 etableret både et nationalt

Læs mere

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. Dato, 20. september 2018 kl

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. Dato, 20. september 2018 kl DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE Dato, 20. september 2018 kl. 09.30 Domus Medica, Kristianiagade, salonen, stueetagen REFERAT Deltagere fra bestyrelsen samt sekretariatet: Morten Schultz Larsen

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde DOT (Dansk Ortopædkirurgisk Traumeselskab) Fredag 13. Marts 2015 10.30 til 14.30 (RH. Kbh.)

Referat bestyrelsesmøde DOT (Dansk Ortopædkirurgisk Traumeselskab) Fredag 13. Marts 2015 10.30 til 14.30 (RH. Kbh.) Referat bestyrelsesmøde DOT (Dansk Ortopædkirurgisk Traumeselskab) Fredag 13. Marts 2015 10.30 til 14.30 (RH. Kbh.) Tilstede: Upender Singh (US), Ulrik Branner (UB), Frank Farsø (FF), Lasse Bayer (LB),

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde i DOT (Dansk ortopædkirurgisk traumeselskab)

Referat af Bestyrelsesmøde i DOT (Dansk ortopædkirurgisk traumeselskab) Ålborg d. 8/3-2013 kl. 10.00 til 13.00. Referat af Bestyrelsesmøde i DOT (Dansk ortopædkirurgisk traumeselskab) Lokale: Aalborg Sygehus Syd, Medicinerhuset, Mødelokale 9.5. Til stede: Søren Kold (SK),

Læs mere

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. onsdag d. 14. januar 2015, kl

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. onsdag d. 14. januar 2015, kl DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE onsdag d. 14. januar 2015, kl. 17.00 Sted: Sinatur Hotel Sixtus, Teglgårdsvej 73, 5000 Middelfart, lokale Lænkevig REFERAT Final Deltagere fra bestyrelsen samt

Læs mere

Referat af FU-møde 14. december 2015

Referat af FU-møde 14. december 2015 Referat af FU-møde 14. december 2015 Referat af FU-møde 14. december 2015 Bispebjerg Hospital, kl. 11.00-17.30 Henrik Larsen, Birgit Villadsen, Anne Nissen, Tilstede Lene Jørgensen, Mogens Grønvold og

Læs mere

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13 Referat Referat af møde i: Dato for møde: Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13 For referat: Dato for udarbejdelse: Lise Hansen 17.05.13 Deltagere: Lise Hansen, Lars Nielsen, Karen Kochen, Rosa

Læs mere

Andreas Balslev-Clausen 15.02.2011 Hotel Sixtus

Andreas Balslev-Clausen 15.02.2011 Hotel Sixtus Referat bestyrelsesmøde i UDDU 20.01.2011 1/5 1.0 Godkendelse af dagsorden Tre punkter blev tilføjet 6. Fremtidig mødestruktur mellem DOS og UDDU 12. UEMS /EBOT eksamen. Udvælgelse af eksaminatorer. 14.

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalg om boligsocial indsats

Referat af møde i Opgaveudvalg om boligsocial indsats GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalg om boligsocial indsats Mødetidspunkt 15-05-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 19.00 Tilstede: Anne Hjorth,

Læs mere

a. Valg af dirigent: Søren Kold Valg af referent: Maj Haubuf Godkendelse af dagsordenen b. Godkendelse af referat fra UDDU møde juni 2016 Godkendt.

a. Valg af dirigent: Søren Kold Valg af referent: Maj Haubuf Godkendelse af dagsordenen b. Godkendelse af referat fra UDDU møde juni 2016 Godkendt. 1 1. Formalia a. Valg af dirigent: Søren Kold Valg af referent: Maj Haubuf Godkendelse af dagsordenen b. Godkendelse af referat fra UDDU møde juni 2016 Godkendt. 2: Velkommen til Jan Duedal Rölfing(JDR)

Læs mere

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE Fredag d. 8. maj i forlængelse af NOF board Hotel Hilton Nordic, Reykjavik. Mødelokale E Referat Final Deltagere fra bestyrelsen samt sekretariatet: Klaus Hindsø

Læs mere

Referat: UDDU møde - november / kl Referent: Dato for godkendelse: Mødested. JDR Middelfart Sygehus

Referat: UDDU møde - november / kl Referent: Dato for godkendelse: Mødested. JDR Middelfart Sygehus 1 1. Formalia a. Valg af dirigent: Søren Kold Valg af referent: Jan Duedal Rölfing Godkendelse af dagsordenen b. Godkendelse af referat fra UDDU symposium oktober 2016 2: Evaluering / input fra UDDU symposium

Læs mere

3. Godkendelse af dagsordenen: Den udsendte dagsorden blev godkendt med tilføjelse af nedennævnte punkt 16+17+18

3. Godkendelse af dagsordenen: Den udsendte dagsorden blev godkendt med tilføjelse af nedennævnte punkt 16+17+18 Bestyrelsesmøde i DOT (Dansk ortopædkirurgisk traumeselskab). Odense 17/9-2012. Kl. 13.00 til 16.00. Lokale: Kirkesalen 15. etage hovedbygningen overfor kantinen. Til stede: Søren Kold (SK), Henrik Eckardt

Læs mere

Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres

Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres arbejde denne folder tjener som inspiration Inspiration til

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde 5. februar 2019

Referat Bestyrelsesmøde 5. februar 2019 Side 1 Referat Bestyrelsesmøde 5. februar 2019 Mødedato: Tirsdag 5. februar 2019 Mødetidspunkt: Kl 16.45 20.00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud Middelfart Allan Hornstrup, Birte Holm Sørensen, Carsten Møller,

Læs mere

Referat fra FU-møde 15. december 2014

Referat fra FU-møde 15. december 2014 Referat fra FU-møde 15. december 2014 Referat af FU-møde 15. december 2014, kl. 9.00-17.30, Bispebjerg Hospital Til stede: Mogens Grønvold, Lene Jørgensen, Henrik Larsen, Anne Nissen, Birgit Villadsen

Læs mere

Dagsorden til møde i LKT-styregruppe

Dagsorden til møde i LKT-styregruppe NOTAT Dagsorden til møde i LKT-styregruppe 22-01-2019 EMN-2017-00946 1254702 Troels Dan-Weibel Dato: 29. januar 2019, kl. 9:00-10:30 Sted: Danske Regioner med mulighed for videodeltagelse. Opkaldsnummer

Læs mere

Kvalitet. Kapitel til sundhedsplan kvalitet

Kvalitet. Kapitel til sundhedsplan kvalitet Dato: 4. september 2015 Brevid: 2596265 Kapitel til sundhedsplan kvalitet Læsevejledning Den følgende tekst skal efterfølgende bygges op på regionens hjemme-side, hvor faktabokse og links til andre hjemmesider

Læs mere

REFERAT. Punkter til beslutning UDK

REFERAT. Punkter til beslutning UDK UDK SFR Oftalmologi Blegdamsvej 9 2100 København Ø REFERAT Møde i: Sundhedsfagligt råd for Oftalmologi Dato: 14. september 2016 Kl.: 07:45-08:30 Sted: Rigshospitalet, Glostrup, Øjenafdelingen store mødelokale,

Læs mere

Andreas Balslev-Clausen Patienthotellet Odense

Andreas Balslev-Clausen Patienthotellet Odense Referat af møde i UDDU 09.09.11 1/5 Dagsorden 1. Computer simulation i den ortopædkirurgiske uddannelse. Oplæg ved Claus Ol Hansen, SAKS 2. Diskussion om anvendelse af computer simulation 3. Godkendelse

Læs mere

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. Tirsdag d. 25. oktober 2011 kl. 09.00 11.30 og 13.00 14.00

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. Tirsdag d. 25. oktober 2011 kl. 09.00 11.30 og 13.00 14.00 DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE Tirsdag d. 25. oktober 2011 kl. 09.00 11.30 og 13.00 14.00 Hotel Radisson Blu Scandinavia, mødelokale Directors Referat final Deltagere fra bestyrelsen samt sekretariatet:

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde tirsdag d. 14. april i Skibet Sognehus

Referat fra bestyrelsesmøde tirsdag d. 14. april i Skibet Sognehus Referat fra bestyrelsesmøde tirsdag d. 14. april 2014 19.00 21.30 i Skibet Sognehus Deltagere: Anne Vibeke, Michael, Morten (ordstyrer), Keld, Kurt, Johnny, Claus og Anders (referent) 1. Velkommen til

Læs mere

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB Danish Orthopaedic Society Secretariat DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE Onsdag d 11 juni 2008 kl 1100-1300 RAI-Amsterdam Room H DAGSORDEN Til stede: Per Kjærsgaard-Andersen

Læs mere

REFERAT. Der indkaldes til møde om. Skolebestyrelsesmøde (Konstituerende samt ordinært) 1. Mødedato Mødested Møde start/slut

REFERAT. Der indkaldes til møde om. Skolebestyrelsesmøde (Konstituerende samt ordinært) 1. Mødedato Mødested Møde start/slut Munkevængets Skole Dato 17. juni 2014 Udsendt af Ole Wiese REFERAT Afbud til Ole Wiese Direkte telefon 79 79 78 39 E-mail olwi@kolding.dk Der indkaldes til møde om Møde nr. Skolebestyrelsesmøde (Konstituerende

Læs mere

Værd at vide før indstilling af emner til nationale Lærings- og kvalitetsteams

Værd at vide før indstilling af emner til nationale Lærings- og kvalitetsteams Værd at vide før indstilling af emner til nationale Lærings- og kvalitetsteams 1 Indhold Kravene til indhold i et LKT 3 Baggrund og formål 3 Kriterier for udvælgelse af LKT 3 LKT metodikken 5 Metoder 5

Læs mere

Dansk Selskab for Skulder og Albuekirurgi

Dansk Selskab for Skulder og Albuekirurgi Vedtægter for Dansk Selskab for Skulder og Albuekirurgi Danish Society for Shoulder and Elbow Surgery 1 NAVN Selskabets navn er: Dansk Selskab for Skulder- og Albuekirurgi (DSSAK). Selskabet er medlem

Læs mere

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. Tirsdag d 24. juni 2014, kl. 10.00 13.30

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. Tirsdag d 24. juni 2014, kl. 10.00 13.30 DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE Tirsdag d 24. juni 2014, kl. 10.00 13.30 Sted: Gentofte Hospital, Niels Andersens Vej 65, 2900 Hellerup Kirurgisk afdeling, Ortopædkirurgisk afsnit, opgang 12,

Læs mere

Andreas Balslev-Clausen. 1.0 Formalia Dagsorden kunne godkendes uden yderligere kommentarer. NWP blev valgt som mødeleder.

Andreas Balslev-Clausen. 1.0 Formalia Dagsorden kunne godkendes uden yderligere kommentarer. NWP blev valgt som mødeleder. Referat af møde i UDDU 1/5 1.0 Formalia Dagsorden kunne godkendes uden yderligere kommentarer. NWP blev valgt som mødeleder. 2.0 Godkendelse af referat. Referatet godkendes uden yderligere kommentarer.

Læs mere

Bestyrelsesmøde februar 2012 07-11-2011 1/5. Tid Punkt Emne Ansvar

Bestyrelsesmøde februar 2012 07-11-2011 1/5. Tid Punkt Emne Ansvar Bestyrelsesmøde februar 2012 07-11-2011 1/5 17:00 17:15 1.0 Formalia Dirigent: Kristoffer Barfod Referent: Thomas Jensen 17:15 18:45 2.0 Gennemgang af handlingsplan for ansvarområderne 2.1 Handlingsplan

Læs mere

1. Årlig revidering af Skabelon og Manual til udformning af kliniske retningslinjer

1. Årlig revidering af Skabelon og Manual til udformning af kliniske retningslinjer Referat: 19. januar 2012 7. Møde i Videnskabelig Råd Center for Kliniske Retningslinjer Dato. Den 19. januar kl. 11.00-15.00 Deltagere: Svend Sabroe, Preben Ulrich Pedersen, Mette Kildevæld Simonsen, Erik

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 13. november 2017

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 13. november 2017 Kredsbestyrelsesmøde den 13. november 2017 kl. 9.00 11.00 intro for nye KB medlemmer der er kaffe fra kl. 8.30 Kl. 11.00 14.30 ordinært KB møde kl. 15.00 18.00 Reception i forbindelse med ændringer i kredsformandskabet

Læs mere

Kommissorium for ekspertgrupper for nationale lærings- og kvalitetsteams

Kommissorium for ekspertgrupper for nationale lærings- og kvalitetsteams Dato: 25. oktober 2017 Version 2 Kommissorium for ekspertgrupper for nationale lærings- og kvalitetsteams LÆRINGS- OG KVALITETSTEAMS SIDE 1 Baggrund I det nationale kvalitetsprogram indgår organisering

Læs mere

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

Kvartalsrapport fra 1. december 2009 til 31. marts 2010 fra akkrediteringsnævnet

Kvartalsrapport fra 1. december 2009 til 31. marts 2010 fra akkrediteringsnævnet R E F E R A T Bestyrelsesmøde Sted: Sundhedsstyrelsen, mødelokale 502 Dato: 3. juni 2010 Tid: Kl. 9.30-12.00 (mødet afsluttes med frokost) Deltagere Jesper Fisker (formand) Jens Elkjær (næstformand) Lone

Læs mere

National Klinisk Retningslinje for Knæartrose

National Klinisk Retningslinje for Knæartrose Nationale kliniske retningslinjer (NKR) - spot på implementering National Klinisk Retningslinje for Knæartrose Baggrund for retningslinjen og betydningen set fra et ortopædkirurgisk perspektiv Søren Overgaard

Læs mere

Hvordan kan lærings- og kvalitetsteams understøtte sammenhæng i kvalitetsarbejdet? Årsmøde i DSKS 2018

Hvordan kan lærings- og kvalitetsteams understøtte sammenhæng i kvalitetsarbejdet? Årsmøde i DSKS 2018 Hvordan kan lærings- og kvalitetsteams understøtte sammenhæng i kvalitetsarbejdet? Årsmøde i DSKS 2018 PRÆSENTATION HVEM ER VI? Inger Margrete D. Siemsen (Ims) Sundhedsfaglig chefkonsulent, Region Hovedstaden

Læs mere

Referat af møde: mellem bestyrelsen i Kerteminde Helse-og Sportsforening og medlemmerne i Kerteminde Helse-og Sportsforening.

Referat af møde: mellem bestyrelsen i Kerteminde Helse-og Sportsforening og medlemmerne i Kerteminde Helse-og Sportsforening. Kerteminde den 15.08.2016 Referat af møde: mellem bestyrelsen i Kerteminde Helse-og Sportsforening og medlemmerne i Kerteminde Helse-og Sportsforening. Der var ikke nogen dagsorden, men aftenen forløb

Læs mere

Referat. Generalforsamling i DNRS i Odense onsdag den 29 marts 2017 kl 15

Referat. Generalforsamling i DNRS i Odense onsdag den 29 marts 2017 kl 15 Referat Generalforsamling i DNRS i Odense onsdag den 29 marts 2017 kl 15 1. Pernille Skejø blev valgt som dirigent. Generalforsamlingen konstateredes rettidigt indkaldt. 2. Formandens beretning se bilag.

Læs mere

Andreas Balslev-Clausen Pt.hotel OUH

Andreas Balslev-Clausen Pt.hotel OUH Referat af møde i UDDU 2012.04.20 1/5 1.0 Godkendelse af dagsorden Godkendes med enkelte tilføjelser. 2.0 Godkendelse af referat UDDU-møde 12. januar Sixtus Godkendes uden ændringer. 3.0 Uddannelsesdag

Læs mere

BESTYRELSESMØDE I DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB. Onsdag d. 17. januar 2018 kl Teglgårdsvej 73, 5500 Middelfart Sinatur hotel Sixtus, lokale Lænkevig

BESTYRELSESMØDE I DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB. Onsdag d. 17. januar 2018 kl Teglgårdsvej 73, 5500 Middelfart Sinatur hotel Sixtus, lokale Lænkevig BESTYRELSESMØDE I DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB Onsdag d. 17. januar 2018 kl. 16.00 Teglgårdsvej 73, 5500 Middelfart Sinatur hotel Sixtus, lokale Lænkevig REFERAT Deltagere fra bestyrelsen samt sekretariatet:

Læs mere

Procedure ved afgivelse af høringssvar

Procedure ved afgivelse af høringssvar Procedure ved afgivelse af høringssvar (DSF) bliver inviteret til at deltage i høringer vedr. relevant fysioterapi-fagligt materiale. Ofte vil invitationerne komme fra myndigheder som f.eks. Sundhedsstyrelsen

Læs mere

Retningslinje nr. 12 til afdelingsbestyrelserne

Retningslinje nr. 12 til afdelingsbestyrelserne Retningslinje nr. 12 til afdelingsbestyrelserne Sådan fungerer beboermødet I denne retningslinje vil vi beskrive, hvordan beboermødet (også kaldet afdelingsmødet i DUAB regi) fungerer og hvilket ansvar

Læs mere

DASAIMS UDDANNELSES UDVALG. MØDE VEJLE SYGEHUS 12. Januar 2011 REFERAT

DASAIMS UDDANNELSES UDVALG. MØDE VEJLE SYGEHUS 12. Januar 2011 REFERAT DASAIMS UDDANNELSES UDVALG MØDE VEJLE SYGEHUS 12. Januar 2011 REFERAT Tilstede: Helle Thy Østergaard, Dorte Keld, Karen Skjelsager(formand), Hanne Tanghus Olsen, Kirsten Bested, Nicola G. Clausen (Referent),

Læs mere

Referat netværksmøde for kliniske undervisere d

Referat netværksmøde for kliniske undervisere d Referat netværksmøde for kliniske undervisere d. 18.09.17 Referent: Stine Ordstyrer: Esra 1. Uddannelsesleder Ane kruse holder oplæg fra 9-10 Ane beretter om skolens tanker omkring opbygningen af dokument

Læs mere

Kommissorium for opdatering af Sundhedsstyrelsens anbefalinger vedr. screening for livmoderhalskræft

Kommissorium for opdatering af Sundhedsstyrelsens anbefalinger vedr. screening for livmoderhalskræft Kommissorium for opdatering af Sundhedsstyrelsens anbefalinger vedr. screening for livmoderhalskræft I lyset af den hastige udvikling inden for området humant papillomvirus (HPV) med mulighed for såvel

Læs mere

REFERAT. Implementeringsgruppen for forebyggelse. Tidspunkt: 8. februar 2017 kl Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1.

REFERAT. Implementeringsgruppen for forebyggelse. Tidspunkt: 8. februar 2017 kl Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1. REFERAT Møde: Implementeringsgruppen for forebyggelse Tidspunkt: 8. februar 2017 kl. 15.00-17.00 Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1.65 DELTAGERE Kommuner Mette Søndergaard Robl, chef, Odense

Læs mere

1. Godkendelse af referatet fra BM 18/08/15

1. Godkendelse af referatet fra BM 18/08/15 Dagsorden for møde i: Bestyrelsen for Dato for møde: 16. september 2015, kl. 13.45-16.00. For referat: Janus Pill Christensen Sted: Videokonference via LifeSize. Deltagere: Martin B. Josefsen, Bente Andersen,

Læs mere

*Dansk Selskab for Hofte- og Knæalloplastik Kirurgi 47. bestyrelsesmøde 9.maj 2014 kl IDA mødecenter Kalvebod Brygge København

*Dansk Selskab for Hofte- og Knæalloplastik Kirurgi 47. bestyrelsesmøde 9.maj 2014 kl IDA mødecenter Kalvebod Brygge København *Dansk Selskab for Hofte- og Knæalloplastik Kirurgi 47. bestyrelsesmøde 9.maj 2014 kl. 9.30 12.30 IDA mødecenter Kalvebod Brygge København Til stede: Søren Solgaard, Jens Retpen, Snorre Steffensen, Stig

Læs mere

Organisationsudvikling

Organisationsudvikling Referat af bestyrelsesmøde i DMKL 14. august 2018 kl. 10:00-16:00 Sted: Kolding Musikskole, Riis Toft 12A, 6000 Kolding Punkt Indhold Bilag 1. 10.00-10.05 Godkendelse af dagsorden Dagsorden godkendt med

Læs mere

Referat af møde i UDDU 2. dec. 2012 1/5. Andreas Balslev-Clausen 3. dec. 2012 Pt.hotel Odense

Referat af møde i UDDU 2. dec. 2012 1/5. Andreas Balslev-Clausen 3. dec. 2012 Pt.hotel Odense Referat af møde i UDDU 2. dec. 2012 1/5 1.0 Godkendelse af dagsorden Dagsorden kunne godkendes med tilføjelse af punkt om frivillig eksamen i forb. med speciallægeanerkendelse. 2.0 Velkommen til Naja Bjørslev

Læs mere

DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk

DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk Dagsorden Regionsbestyrelsesmøde Tidspunkt: Torsdag d. 19. august 2010 kl. 14-19.00

Læs mere

Dagsorden Bestyrelsesmøde i DOT. Fredag 10/6-16 kl til

Dagsorden Bestyrelsesmøde i DOT. Fredag 10/6-16 kl til Dagsorden Bestyrelsesmøde i DOT. Fredag 10/6-16 kl. 10.00 til 14.00. Indkaldt: Michael Brix (MB), Annie Primdahl (AP), Upender Singh (US), Frank Farsø (FF), Ilija Ban (IB), Ulrik Branner (UB), Nanna Salling

Læs mere

Tirsdag den 29. maj 2018, kl Domus Medica, Salonen

Tirsdag den 29. maj 2018, kl Domus Medica, Salonen 06.06.18 Tirsdag den 29. maj 2018, kl. 10.15-15.15 Domus Medica, Salonen Referat Til stede: Anette Hygum, Henrik Larsen, Merete Paludan, Mette Hallas, Kristoffer Marsaa, Jette Pærregaard, Per Sjøgren og

Læs mere

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 365099 Dato: 11-05-2017 Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af

Læs mere

Referat af møde i UDDU 2012.09.07 2/5. Andreas Balslev-Clausen 2012.09.08 Patienthotellet OUH

Referat af møde i UDDU 2012.09.07 2/5. Andreas Balslev-Clausen 2012.09.08 Patienthotellet OUH Referat af møde i UDDU 2012.09.07 1/5 Andreas 2012.09.08 Patienthotellet OUH 1.0 Godkendelse af dagsorden Dagsorden kunne godkendes. Naja Bjørslev og Thomas Lind har desværre måttet melde forfald. har

Læs mere

Frivillighåndbog Bestyrelsesarbejde

Frivillighåndbog Bestyrelsesarbejde Frivillighåndbog Bestyrelsesarbejde 1 Indhold Bestyrelsens arbejde... 3 Generalforsamling og bestyrelse... 3 Bestyrelse... 3 Formandsposten... 4 Næstformandsposten... 4 Kassereren... 5 Sekretæren... 5

Læs mere

der ikke er en tilfredsstillende kvalitet på området, og/eller der er en uhensigtsmæssig variation i behandlingskvaliteten eller forløbet

der ikke er en tilfredsstillende kvalitet på området, og/eller der er en uhensigtsmæssig variation i behandlingskvaliteten eller forløbet Invitation til at indstille emner til nye lærings- og kvalitetsteams Styregruppen for lærings- og kvalitetsteams inviterer alle interesserede parter til at indstille emner til kommende lærings- og kvalitetsteams.

Læs mere

Januar Kære medlem. Hjemmesiden

Januar Kære medlem. Hjemmesiden Januar 2015 Kære medlem Bestyrelsen har besluttet at genoptage nyhedsbrevet, da vi gerne vil styrke kontakten til medlemmerne. Nyhedsbreve sendes kun ud elektronisk, så det er vigtigt, at du sørger for

Læs mere

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. Tirsdag d. 24. oktober 2017, kl Radisson Blu Scandinavia Hotel. Mødelokale: Directors

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. Tirsdag d. 24. oktober 2017, kl Radisson Blu Scandinavia Hotel. Mødelokale: Directors DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE Tirsdag d. 24. oktober 2017, kl. 15.30 Radisson Blu Scandinavia Hotel Mødelokale: Directors REFERAT Deltagere fra bestyrelsen samt sekretariatet: Morten Schultz

Læs mere

Referat. Rasmus Tyrri Nielsen Suppleant til repræsentantskabet (afd. 1) AFBUD Bendt K.B. Pedersen Suppleant til repræsentantskabet (afd.

Referat. Rasmus Tyrri Nielsen Suppleant til repræsentantskabet (afd. 1) AFBUD Bendt K.B. Pedersen Suppleant til repræsentantskabet (afd. Referat Den 17. juni 2014 Mødeart: Organisationsbestyrelsesmøde Mødested: Selskabslokalet Afdeling: Lægeforeningens Boliger, afd. 1 og 2 Nyborggade 11, 1. sal 2100 København Ø Mødedato: 16. juni 2014 Mødetidspunkt:

Læs mere

Dansk Ortopædisk Selskab

Dansk Ortopædisk Selskab Dansk Ortopædisk Selskab Strategiplan 2014 Godkendt ved DOS Generalforsamling 23. oktober 2014 INDLEDNING... 2 FORMÅL... 2 VISION OG MISSION... 2 STRATEGIPLAN... 3 ORGANISATIONEN... 3 SELSKABETS RELATIONER...

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DANSK LUNGE CANCER GRUPPE DLCG

VEDTÆGTER FOR DANSK LUNGE CANCER GRUPPE DLCG VEDTÆGTER FOR DANSK LUNGE CANCER GRUPPE DLCG Godkendt på DLCG bestyrelsesmøde d. 23. november 2016. Vedtægter for forretningsorden og arbejdsgange i Dansk Lunge Cancer Gruppe (DLCG). DLCG s formål og aktivitet

Læs mere

1. Godkendelse af referatet fra BM 02/12/15

1. Godkendelse af referatet fra BM 02/12/15 Dagsorden for møde i: Bestyrelsen for Dato for møde: 21. januar 2016, kl. 18.30-20.30. For referat: Sted: Video - LifeSize Deltagere: Bente Andersen, Bjarne Rittig-Rasmussen, Anette Spence, Hans Stryger

Læs mere

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 5.september Sted Deltagere

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 5.september Sted Deltagere R E F E R A T Emne Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 5.september 14.30-17.00 Sted Deltagere Afbud Mødecenter, lokale C Lone Winther Jensen, formand

Læs mere

Spejdernes bestyrelse Fredag d. 15. september kl lørdag d. 16. september kl

Spejdernes bestyrelse Fredag d. 15. september kl lørdag d. 16. september kl Spejdernes bestyrelse Fredag d. 15. september kl. 18.00 lørdag d. 16. september kl. 15.00 Sted: Brogården, Middelfart REFERAT Deltagere: David Hansen, Morten Junget, Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 08:30-11:30. Amtstue Alle 71

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 08:30-11:30. Amtstue Alle 71 Referat Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den 24-02-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:30 Mødested: Grå mødelokale Amtstue Alle 71 Medlemmer Inger Glerup Ejgil Risager Kirsten Bandholtz Birgit Thomsen Jørgen

Læs mere

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin REFERAT 1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin 2017-2020 Dato og sted Torsdag 27. april 2017 kl. 16.00 18.00 Sundheds og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København

Læs mere

FORMANDSBERETNING SAKS 2013/ 2014:

FORMANDSBERETNING SAKS 2013/ 2014: FORMANDSBERETNING SAKS 2013/ 2014: Vi er nu 159 medlemmer. Der er i det forgangne år kommet 14 nye medlemmer. Da 6 har meldt sig ud, har vi således haft en netto tilvækst af 8 medlemmer siden sidste generalforsamling.

Læs mere

Kommissorium for Udviklingsgruppen af Kliniske Regningslinjer inden for Sygeplejen og Kommissorium for Bedømmerkorps af Kliniske Regningslinjer inden

Kommissorium for Udviklingsgruppen af Kliniske Regningslinjer inden for Sygeplejen og Kommissorium for Bedømmerkorps af Kliniske Regningslinjer inden 2008 Kommissorium for Udviklingsgruppen af Kliniske Regningslinjer inden for Sygeplejen og Kommissorium for Bedømmerkorps af Kliniske Regningslinjer inden for Sygeplejen ved Sygehus Nord 1 Kommissorium

Læs mere

Referat af DASAM bestyrelsesmøde Bestyrelsesmødet blev afholdt på Arbejdsmedicinsk Klinik, Bispebjerg Hospital.

Referat af DASAM bestyrelsesmøde Bestyrelsesmødet blev afholdt på Arbejdsmedicinsk Klinik, Bispebjerg Hospital. Referat af DASAM bestyrelsesmøde 28.08.08 Bestyrelsesmødet blev afholdt på Arbejdsmedicinsk Klinik, Bispebjerg Hospital. Der henvises til dagsordenens punkter ved indkaldelse. Ad formalia: Der var afbud

Læs mere

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø.

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Dokument: Neutral titel Møde Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid 25. maj 2018, kl. 09.30-11.30 Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Deltagere Leif Serup (Hjørring Kommune) Formand

Læs mere

Dagsorden til bestyrelsesmødet på Tamu den Vi mødes kl.10-15

Dagsorden til bestyrelsesmødet på Tamu den Vi mødes kl.10-15 Dagsorden til bestyrelsesmødet på Tamu den 06.04 2016 Vi mødes kl.10-15 Mødeleder Karin 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden er godkendt 2. Konstituering af bestyrelsen Formand: Lis Næstformand: Anders

Læs mere

Kort Klinisk Retningslinie: 1. Kan man stille diagnosen bakteriel knæleds artrit alene ud fra et ledleucocyttal på over /µL?

Kort Klinisk Retningslinie: 1. Kan man stille diagnosen bakteriel knæleds artrit alene ud fra et ledleucocyttal på over /µL? Kort Klinisk Retningslinie: 1. Kan man stille diagnosen bakteriel knæleds artrit alene ud fra et ledleucocyttal på over 50.000/µL? Anbefaling: Man kan ikke alene udfra et ledleucocyttal på over 50.000

Læs mere

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. Mandag d. 23. september 2013 kl. 9.00 12.00

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. Mandag d. 23. september 2013 kl. 9.00 12.00 DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE Mandag d. 23. september 2013 kl. 9.00 12.00 Hotel Crown Plaza, Copenhagen Towers Ørestad Boulevard 114 118, 2300 København S Lokale: Lake Superior, 2 sal Referat

Læs mere

Dagsorden til GF, fredag d. 26/1-18, kl

Dagsorden til GF, fredag d. 26/1-18, kl Dagsorden til GF, fredag d. 26/1-18, kl. 15 16 1. Valg af dirigent. 2. Formandens beretning se bilag 1. 3. Beretning fra sekretær, delegater og evt. udvalg. Intet udover hvad der fremgår af formandens

Læs mere

Kl på Bispebjerg Hospital opgang 20D lokale D1. Mødet indledes med en rundvisning på Bispebjerg Hospitals skadestue

Kl på Bispebjerg Hospital opgang 20D lokale D1. Mødet indledes med en rundvisning på Bispebjerg Hospitals skadestue K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN Onsdag den 21. april 2010 Kl. 16.30 på Bispebjerg Hospital opgang 20D lokale D1 Mødet indledes med en rundvisning på Bispebjerg Hospitals skadestue Møde nr. 3

Læs mere

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. Tirsdag d. 23. oktober 2018 kl. 14:00 19:00

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. Tirsdag d. 23. oktober 2018 kl. 14:00 19:00 DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE Tirsdag d. 23. oktober 2018 kl. 14:00 19:00 Radisson Blu Scandinavia Hotel, Directors Referat 2018.10.28_MSL_ge Deltagere fra bestyrelsen samt sekretariatet: Morten

Læs mere

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. Tirsdag d , kl :00. Odense Universitetshospital, mødelokale 2.

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. Tirsdag d , kl :00. Odense Universitetshospital, mødelokale 2. BESTYRELSESMØDE Tirsdag d. 4.12.2018, kl. 09.30 16:00 Odense Universitetshospital, mødelokale 2. sal syd REFERAT Deltagere fra bestyrelsen samt sekretariatet: Bo Sanderhoff Olsen (BSO), Torben Bæk Hansen

Læs mere