1. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til lovforslaget:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til lovforslaget:"

Transkript

1 HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 29. oktober Notat om de indkomne høringssvar vedrørende forslag til lov om kontrol og sanktion vedrørende bopælspligt Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen hørte den 29. juni 2018 en række myndigheder og organisationer, jf. vedlagte høringsliste i bilag 1, over udkast til forslag til lov om Forslag til Lov om ændring af lov om midlertidig regulering af boligforholdene - (Kontrol og sanktion vedrørende bopælspligt). Høringsfristen udløb den 17. august Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til lovforslaget: Danmarks Lejerforeninger, Danske Udlejere, Grundejernes Investeringsfond, Kommunernes Landsforening (KL), Københavns Kommune og Lejernes Landsorganisation i Danmark (LLO). 2. Følgende myndigheder og organisationer har ikke haft bemærkninger til lovforslaget: Grundejernes Investeringsfond. 3. Følgende myndigheder og organisationer har ikke afgivet høringssvar til lovforslaget: Advokatsamfundet, Andelsboligernes Fællesrepræsentation, BL - Danmarks Almene Boliger, BOSAM, Danske Lejere, Den Danske Dommerforening, Dommerfuldmægtigforeningen, Ejendomsforeningen Danmark, Erhvervslejernes Landsorganisation, Finans Danmark, Horesta, Husleje - og Beboerklagenævnsforeningen, Landbrug & Fødevarer, Domstolsstyrelsen, Realkreditforeningen. 4. Øvrige høringssvar Transport-, Bygnings- og Boligministeriet har herudover modtaget høringssvar fra følgende høringsparter, som ikke er angivet på lovforslagets høringsliste: IT-Politisk Forening.

2 Bemærkninger til lovforslaget Side 2/7 I det følgende gengives hovedindholdet af de modtagne høringssvar til det fremsatte lovforslag samt Transport-, Bygnings- og Boligministeriets bemærkninger hertil. Bemærkninger af generel politisk karakter samt forslag og bemærkninger, der ikke vedrører det fremsatte lovforslag, indgår ikke i notatet. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet kan for en fuldstændig gennemgang af samtlige indsendte synspunkter henvise til høringssvarene, som er sendt til Folketingets Transport-, Bygnings- og Boligudvalg. I det følgende omtales høringssvarene tematisk på følgende emner: 1. Generelle bemærkninger 2. Kontrolbesøg ved udvalgte husstande 3. Indhentning af forbrugsoplysninger 4. Hvilke boliger omfattes af reglerne om helårsbeboelse 5. Samkøring af registre 6. Øvrige forslag Ad 1. Generelle bemærkninger Københavns Kommune samt KL stiller sig positive over de foreslåede ændringer men påpeger samtidig, at forslaget ikke er tilstrækkeligt til, at kommunerne effektivt kan kontrollere bopælspligten. Danmarks Lejerforeninger samt Lejernes Landsorganisation i Danmark (LLO) udtaler sig i det hele positivt om forslaget og udtrykker generel tilfredshed med de foreslåede kontrolforanstaltninger. LLO henviser til, at forlaget forfølger et nødvendigt og sagligt formål, nemlig en hensigtsmæssig benyttelse af boligmassen. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet skal hertil samlet bemærke, at ministeriet noterer sig, at høringsparterne generelt stiller sig positive med hensyn til forslagets formål og er enige i, at der kræves ændringer på området. De generelle bemærkninger har ikke givet anledning til ændringer af lovforslaget. Ad 2. Kontrolbesøg ved udvalgte husstande

3 LLO støtter forslaget og finder, at det er udtryk for en rimelig afvejning, når kommunalbestyrelsen ikke får direkte adgang til at komme inden for lejerens hjem men kun at møde frem til dørtærsklen. Side 3/7 Københavns Kommune bemærker, at det er uklart, hvad adgangen til at foretage kontrolbesøg præcis indebærer. Det nævnes i den forbindelse, at det ikke fremgår, om kommunalbestyrelsen kan ringe på døren og spørge ind til boligens anvendelse og beboere. Danske Udlejere mener, at kommunerne allerede har mulighed for at foretage sådanne kontrolbesøg og påpeger, at det ikke fremgår tilstrækkelig klart, hvad kommunalbestyrelsen får adgang til og må foretage sig, når der udføres kontrolbesøg ved udvalgte husstande. Der spørges til, om kommunalbestyrelsen kan kræve at få adgang til en fælles opgang for at kunne ringe på en beboers dør og, såfremt der ikke lukkes op, eventuelt tiltvinge sig adgang ved hjælp af fogeden. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet skal hertil bemærke, at det i bemærkningerne vil blive præciseret, at den foreslåede kontrolmulighed også omfatter udvalgte husstande, hvortil adgang skal ske gennem en fællesopgang eller tilsvarende fællesarealer. Kommunalbestyrelsen har således adgang til at kunne betræde et fællesareal, f.eks. en kollegiegang eller en fælles opgang i en ejendom med flere lejligheder/værelser, med henblik på at kunne besøge udvalgte husstande. Ønsker kommunalbestyrelsen at foretage kontrolbesøg ved husstande, hvortil der kræves adgang gennem en fælles opgang eller lign., må kommunalbestyrelsen ringe på dørtelefonen til den pågældende bolig og anmode om, at døren til opgangen åbnes. Såfremt den pågældende beboer ikke ønsker at åbne døren til opgangen, vil kommunalbestyrelsen ikke have mulighed for at tiltvinge sig adgang. Kommunalbestyrelsen vil få mulighed for at ringe på døren og spørge til, hvem der bor på den pågældende adresse, og hvorledes boligen anvendes. Beboerne vil dog ikke have pligt til at besvare kommunalbestyrelsens spørgsmål. Ad 3. Indhentning af forbrugsoplysninger IT-Politisk Forening peger på, at lovforslagets beskrivelse af de databeskyttelsesmæssige forhold ved den foreslåede adgang for kommunalbestyrelsen til at indhente oplysninger fra forsyningsselskaber om en konkret boligs forbrug bør uddybes. IT-Politisk Forening gør bl.a. opmærksom på, at det bør præciseres, at der ikke må aflæses et løbende forbrug, da der ellers kan tegnes et meget præcist billede af en husstands vaner og adfærdsmønstre. Det nævnes endvidere, at det ikke fremgår, om forsyningsselskaberne pålægges en pligt til at videregive forbrugsoplysningerne.

4 Transport-, Bygnings- og Boligministeriet skal hertil samlet bemærke, at bemærkningerne vil blive præciseret og uddybet vedrørende de databeskyttelsesmæssige forhold. Side 4/7 Det vil fremgå af forslaget, at kommunalbestyrelsen kan indhente oplysninger fra forsyningsselskaber om en konkret boligs samlede forbrug i en afgrænset periode på mindst en måned. Det vil endvidere fremgå af bemærkningerne, at kommunalbestyrelsen alene kan anmode om forbrugsoplysninger for en bestemt bolig, såfremt der i øvrigt foreligger en begrundet mistanke om, at bopælspligten for den pågældende bolig ikke overholdes. Når kommunalbestyrelsen anmoder et forsyningsselskab om at videregive forbrugsoplysninger, har forsyningsselskabet pligt hertil. Ad 4. Hvilke boliger omfattes af reglerne om helårsbeboelse Det anføres af såvel Københavns Kommune, KL og Danmarks Lejerforeninger, at det er problematisk, når forslaget ikke sikrer, at boliger omfattes af kravet om helårsbeboelse allerede fra opførelsen. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet skal hertil bemærke, at forslaget opretholdes i sin nuværende form. Det bemærkes, at en bolig først omfattes af boligreguleringslovens regler, når den har været taget i brug til beboelse. Nybyggede boliger er derfor som udgangspunkt ikke underlagt bopælspligten, før første gang en person er bopælsregistreret. Indtil da vil spørgsmålet om, hvorvidt boligerne skal benyttes til helårsbeboelse eller ej være reguleret af lokalplanen. Anvendelse i strid med lokalplanen kan af kommunalbestyrelsen sanktioneres efter planlovgivningens regler. Det bemærkes endvidere, at Transport-, Bygnings- og Boligministeriet i 2017 gennemførte en analyse af boliger uden bopælspligt i de tre største byer i Danmark. En vigtig pointe i analysen er, at helårsbeboelse og håndhævelse af bopælspligt alene opleves at være en udfordring i København, mens hverken Aarhus eller Odense oplever at have tilsvarende udfordringer. Desuden er omfanget af boliger uden bopælspligt meget begrænset i Københavns Kommune (332 boliger i Københavns Kommune opgjort i januar 2017). Set i lyset af det beskedne omfang af boliger, som reelt er uden bopælspligt i Københavns Kommune, vurderes det, at forslaget om, at nybyggeri skal omfattes af boligreguleringsloven, vil have vidtrækkende konsekvenser og ikke vil være et brugbart instrument for at få de relativt få boliger beboet.

5 Såfremt nybyggeri ville være omfattet af boligreguleringsloven og det dermed vil være muligt at indsætte lejere i nyopførte tomme boliger, ville det i praksis betyde, at boligerne skal tvangsudlejes eller tvangssælges, når de står færdige, såfremt de ikke kan sælges med det samme. Det vil påføre investorer en stor risiko, og dermed påvirke villigheden til at investere i byggeri i Danmark. Hermed vil en evt. konjukturnedgang i byggebranchen formentlig forstærkes og omfanget af byggeriet reduceres. Side 5/7 Det vurderes således, at konsekvenserne af den øgede risiko for investorerne vil være større for udbuddet af boliger, sammenlignet med den ringe udbudspåvirkning, der er forbundet med det problem, der sigtes på at løse. Analysen viser desuden, at kommunerne i meget begrænset omfang anvender muligheden for at anvise lejere i dag, ligesom boliger uden bopælspligt har en højere kvadratmeterpris sammenlignet med det øvrige boligmarked. Det peger i retning af, at det ikke vil være muligt at anvise lejere til boligerne, fordi huslejen er for høj. Analysen peger i stedet på, at der kan være behov for en regulering af mulighederne for korttidsudlejning, hvilket vil ske med Aftale om bedre vilkår for vækst og korrekt skattebetaling i dele- og platformsøkonomien mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre. Ad 5. Samkøring af registre Københavns Kommune samt KL er positive over, at der skabes hjemmel til at samkøre registre. Parterne foreslår imidlertid, at der ikke henvises til specifikke registre, da disse kan skifte navn. Der bør i stedet henvises til de til enhver tid relevante registre. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet skal hertil bemærke, at lovforslaget opretholdes i sin nuværende form. Efter forslaget får kommunerne adgang til at samkøre CPR-, BBR- samt ESRregistrene med henblik på at undersøge, om boliger anvendes til helårsbeboelse. Idet samkøring af registrene angår behandling af personoplysninger i kontroløjemed, bør det fremgå klart af loven hvilke registre, der gives hjemmel til at samkøre. Registrene fremgår derfor ved navn. Ad 6. Øvrige forslag Københavns Kommune samt KL fremsætter en række ønsker til yderligere bestemmelser, der skal sikre, at kommunerne kan føre en effektiv kontrol med overholdelsen af bopælspligten. Parterne har foreslået, at der skabes mulighed for at kunne stille krav om, at ejer og lejer ved udlevering af lejekontrakt dokumenterer benyttelsen af boligen, at boligreguleringslovens 51, stk. 3, ophæ-

6 ves og at der gives mulighed for at udstede administrative bøder for overtrædelse af bopælspligten. Side 6/7 Transport-, Bygnings- og Boligministeriet skal samlet hertil bemærke, at lovforslaget opretholdes i sin nuværende form. Vedrørende ønsket om, at ejer og lejere skal have pligt til at udlevere lejekontrakter, bemærkes det, at der ikke er lovkrav om, at lejeaftaler indgås skriftligt. Det betyder, at der ikke nødvendigvis findes en lejekontrakt eller anden skriftlig dokumentation, som lejer eller udlejer kan udlevere til kommunen med henblik på at dokumentere boligens benyttelse. Hertil kommer, at en lejekontrakt ikke dokumenterer, at boligen faktisk bebos af lejeren. Der ønskes endvidere en ophævelse af boligreguleringslovens 51, stk. 3. Bestemmelsen fastslår, at hvis kommunalbestyrelsen afslår at ophæve bopælspligten, skal kommunalbestyrelsen inden for en frist på 6 uger anvise en lejer til boligen. Anviser kommunalbestyrelsen ikke en lejer inden for fristen, anses samtykke til ophævelse af bopælspligten for meddelt. Bestemmelsen hænger sammen med boligreguleringslovens 51, stk. 2, hvorefter det er en forudsætning for, at kommunalbestyrelsen kan nægte samtykke til, at en bolig anvendes til andet end helårsbeboelse, at der er efterspørgsel på boliger i kommunen. Det lægges derfor til grund, at hvis betingelsen for at nægte at samtykke til ophævelse af bopælspligten er til stede, vil det være muligt for kommunalbestyrelsen at anvise en lejer inden for fristen på 6 uger. Hensigten med bestemmelserne er at hindre en situation, hvor ejeren ikke kan finde en lejer til sin bolig, samtidig med at kommunalbestyrelsen nægter samtykke til at ophæve bopælspligten. Vedrørende ønsket om at kommunalbestyrelsen skal kunne udstede administrative bøder bemærkes, at det følger af Justitsministeriets Vejledning om Lovkvalitet, 2017, pkt , at væsentlige retssikkerhedsmæssige hensyn tilsiger, at en række nærmere betingelser er opfyldt, for at sådanne ordninger kan anvendes, idet de indebærer, at en særmyndighed får adgang til ved bødeforelæg at afgøre straffesager, uden at politiet, anklagemyndigheden eller domstolene involveres. Dette indebærer, at særmyndigheder alene bør have adgang til at udstede bødeforelæg ved overtrædelse af nærmere angivne strafbestemmelser, når overtrædelserne generelt er ensartede, ukomplicerede og uden bevismæssige tvivlsspørgsmål. Endvidere bør sanktionsniveauet ligge fast. Overtrædelserne bør således generelt være klare og umiddelbart konstaterbare, og sagens afgørelse, herunder fastsættelsen af bødens størrelse, bør være uden skønsmæssige elementer af betydning. Det er vurderingen, at en bestemmelse om, at kommunalbestyrelsen skal kunne udstede administrative bødeforelæg for overtrædelse af bopælspligten, indebærer retssikkerhedsmæssige betænkeligheder og derfor ikke bør indgå i lovforslaget. Baggrunden herfor er, at en sag om overtrædelse af bopælspligten

7 vil være forbundet med bevismæssige tvivlsspørgsmål. Hertil kommer, at Vejledning om Lovkvalitet forudsætter, at det er én myndighed, der bemyndiges til at udstede administrative bødeforelæg på et givent område. Der bør således ikke etableres hjemmel til, at kommunalbestyrelserne kan udstede administrative bødeforelæg. Side 7/7

Forslag til Lov om ændring af lov om midlertidig regulering af boligforholdene

Forslag til Lov om ændring af lov om midlertidig regulering af boligforholdene Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del Bilag 354 Offentligt Udkast Forslag til Lov om ændring af lov om midlertidig regulering af boligforholdene (Kontrol og sanktion vedrørende bopælspligt)

Læs mere

Udkast. Forslag. til. Lov om ændring af lov om midlertidig regulering af boligforholdene. (Kontrol og sanktion vedrørende bopælspligt)

Udkast. Forslag. til. Lov om ændring af lov om midlertidig regulering af boligforholdene. (Kontrol og sanktion vedrørende bopælspligt) Udkast Forslag til Lov om ændring af lov om midlertidig regulering af boligforholdene (Kontrol og sanktion vedrørende bopælspligt) 1 I lov om midlertidig regulering af boligforholdene, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

2018/1 LSF 98 (Gældende) Udskriftsdato: 14. juni Forslag. til. (Kontrol og sanktion vedrørende bopælspligt)

2018/1 LSF 98 (Gældende) Udskriftsdato: 14. juni Forslag. til. (Kontrol og sanktion vedrørende bopælspligt) 2018/1 LSF 98 (Gældende) Udskriftsdato: 14. juni 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., j.nr. 2018-3614 Fremsat den 14. november

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om midlertidig regulering af boligforholdene. Lovforslag nr. L 98 Folketinget

Forslag. Lov om ændring af lov om midlertidig regulering af boligforholdene. Lovforslag nr. L 98 Folketinget Lovforslag nr. L 98 Folketinget 2018-19 Fremsat den 14. november 2018 af transport-, bygnings- og boligministeren (Ole Birk Olesen) Forslag til Lov om ændring af lov om midlertidig regulering af boligforholdene

Læs mere

Høringsnotat. Forslag til lov om ændring af lov om leje og lov om leje af almene boliger (Fremme af digital kommunikation i boliglejeforhold)

Høringsnotat. Forslag til lov om ændring af lov om leje og lov om leje af almene boliger (Fremme af digital kommunikation i boliglejeforhold) Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Forslag til lov om ændring af lov om leje og lov om leje af almene boliger (Fremme af digital kommunikation

Læs mere

Nedenfor uddybes kommunens ønsker. 19. juli Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Kathrine Pejstrup Cramer

Nedenfor uddybes kommunens ønsker. 19. juli Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Kathrine Pejstrup Cramer KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 19. juli 2018 Høringssvar fra Københavns Kommune til forslag til lov om ændring af lov om midlertidig regulering af boligforholdene

Læs mere

NOTAT. Analyse af bopælspligt

NOTAT. Analyse af bopælspligt NOTAT Dato J. nr. 11. juni 2017 2017-1875 Analyse af bopælspligt Transport-, bygnings- og boligministeren igangsatte i februar 2017 en analyse af boliger uden bopælspligt i de tre største byer i Danmark.

Læs mere

Høringsnotat. Notat om de indkomne høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om byfornyelse og udvikling af byer

Høringsnotat. Notat om de indkomne høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om byfornyelse og udvikling af byer Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2018-19 L 185 Bilag 1 Offentligt MINISTEREN Dato Høringsnotat 7. februar 2019 J. nr. Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K Notat om de indkomne høringssvar vedrørende

Læs mere

Kapitel VII Benyttelse af boliger

Kapitel VII Benyttelse af boliger Kapitel VII Benyttelse af boliger 45. Reglerne i dette kapitel gælder for boliger med køkken, der er eller har været benyttet til helårsbeboelse i de i 2 anførte kommuner, jf. dog 46, stk. 1, 3. pkt.,

Læs mere

Boligselskabernes Landsforening og Bygherreforeningen har meddelt, at de ikke har bemærkninger

Boligselskabernes Landsforening og Bygherreforeningen har meddelt, at de ikke har bemærkninger NOTAT Dato: 22. november 2012 Kontor: Boliglovgivning Sagsnr.: 2012-2417 Sagsbehandler: lag/mpk Dok id: Høringsnotat vedrørende forslag til lov om ændring af lov om leje, lov om midlertidig regulering

Læs mere

By- og Boligudvalget 2014-15 L 82 Bilag 1 Offentligt

By- og Boligudvalget 2014-15 L 82 Bilag 1 Offentligt By- og Boligudvalget 2014-15 L 82 Bilag 1 Offentligt NOTAT Dato: 8. oktober 2014 Kontor: Boliglov Sagsnr.: 2014-1615 Sagsbeh.: PML/NIH Dok id: 466043 Høringsnotat vedrørende Forslag til Lov om ændring

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Dansk Byggeri og Landsforeningen for bygnings- og landskabskultur.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Dansk Byggeri og Landsforeningen for bygnings- og landskabskultur. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om udgiftsrammer til byfornyelse og kommunernes brug af indberetningssystemer Bekendtgørelse

Læs mere

Lov om midlertidig regulering af boligforholdene 11-12-2013

Lov om midlertidig regulering af boligforholdene 11-12-2013 Titel Lov om midlertidig regulering af boligforholdene Status Gældende Ikrafttrådt 01-01-1980 Type Lov Nummer 238 Publiceret 08-06-1979 Udgiver By- og Boligministeriet Udskrevet af Bjørn Søeborg Dato 11-12-2013

Læs mere

Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til lovforslaget:

Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til lovforslaget: Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Notat BO0102-00025 03-09-2018 Høringsnotat Notat om de indkomne høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om fysisk forandring af hårde ghettoområder. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om fysisk forandring af hårde ghettoområder. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om fysisk forandring af hårde ghettoområder 1. Indledning Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen

Læs mere

Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til lovforslaget:

Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til lovforslaget: 20. september 2018 Notat om de indkomne høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om almene boliger m.v. (anvendelse af Landsbyggefondens midler og Landsbyggefondens refusion af ydelsesstøtte)

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra BL, Danmarks Lejerforeninger, Danske Studerendes Fællesråd, Datatilsynet,

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra BL, Danmarks Lejerforeninger, Danske Studerendes Fællesråd, Datatilsynet, Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om udlejning af almene boliger m.v. 1. Indledning Trafik-,

Læs mere

Forslag. lov om ændring af lov om leje

Forslag. lov om ændring af lov om leje Lovforslag nr. L 25 Folketinget 2017-18 Fremsat den 4. oktober 2017 af transport-, bygnings- og boligministeren Ole Birk Olesen Forslag til lov om ændring af lov om leje (Friplejeboliger i lejede lokaler)

Læs mere

Retningslinjer for administration af tomme boliger

Retningslinjer for administration af tomme boliger Retningslinjer for administration af tomme boliger Indledning Glostrup Kommune er forpligtet til at sikre, at ledige boliger i kommunen ikke gennem længere tid står tomme. Forholdet er reguleret i Boligreguleringslovens

Læs mere

Boligudvalget L 92 - Bilag 3 Offentligt

Boligudvalget L 92 - Bilag 3 Offentligt Boligudvalget L 92 - Bilag 3 Offentligt Velfærdsministeriet Byfornyelse & leje J.nr. 2008-6877 nho 28. november 2008 Høringsnotat vedrørende Forslag til Lov om ændring af lov om leje af almene boliger,

Læs mere

By- og Boligudvalget 2014-15 L 47 Bilag 1 Offentligt

By- og Boligudvalget 2014-15 L 47 Bilag 1 Offentligt By- og Boligudvalget 2014-15 L 47 Bilag 1 Offentligt NOTAT Dato: 20. oktober 2014 Kontor: Boliglov Sagsnr.: 2013-3181 Sagsbeh.: PML Dok id: 466043 Høringsnotat vedrørende Forslag til Lov om ændring af

Læs mere

Til høringsparterne. Høring over udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om udlejning af almene boliger m.v.

Til høringsparterne. Høring over udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om udlejning af almene boliger m.v. Til høringsparterne Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Notat BO0103-00038 07-03-2019 Høring over udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse

Læs mere

Lovforslagene På baggrund af ovennævnte aftaler er det oprindelige udkast til forslag til

Lovforslagene På baggrund af ovennævnte aftaler er det oprindelige udkast til forslag til tbst.dk Edvard Thomsens Vej 14 Til høringspartere, jf. vedlagte høringsliste Høring over udkast til 2 lovforslag - lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om leje af almene boliger og lov om

Læs mere

Udkast til forslag til lov om ændring af lov om leje

Udkast til forslag til lov om ændring af lov om leje Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Udkast til forslag til lov om ændring af lov om leje Notat BO0102-00006 22-06-2017 (Friplejeboliger i lejede

Læs mere

Regulering af bestemmelser om helårsbeboelse i Københavns, Aarhus og Odense kommuner. Rapport Transport-, Bygnings- og Boligministeriet

Regulering af bestemmelser om helårsbeboelse i Københavns, Aarhus og Odense kommuner. Rapport Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Regulering af bestemmelser om helårsbeboelse i Københavns, Aarhus og Odense kommuner Rapport Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Kolofon Udarbejdet af: Lise Hagelund og Kristian Kolstrup Dato: 13.

Læs mere

xx xx 2600 Glostrup Dato Sagsnr. Beboelsesejendom på adressen

xx xx 2600 Glostrup Dato Sagsnr. Beboelsesejendom på adressen xx xx 2600 Glostrup Center for HR og Politik Rådhusparken 2 2600 Glostrup HR.Politik@glostrup.dk www.glostrup.dk Tlf: 4323 61 00 Beboelsesejendom på adressen Dato Sagsnr. Da vi ikke har modtaget svar på

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik (Midlertidig huslejehjælp)

Forslag. Lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik (Midlertidig huslejehjælp) Udkast Forslag Til Lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik (Midlertidig huslejehjælp) 1 I lov om aktiv socialpolitik, jf. lovbekendtgørelse nr. 190 af 24. februar 2012, som ændret senest ved 1 i lov

Læs mere

1. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger: BL, Brabrand Boligforening, KL, Landsbyggefonden, Svendborg Kommune og Aarhus

1. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger: BL, Brabrand Boligforening, KL, Landsbyggefonden, Svendborg Kommune og Aarhus NOTAT Dato: 27. november 2018 J. nr. 2018-6393 Notat om de indkomne høringssvar vedrørende udkast til bekendtgørelse om afgrænsning af boligområder efter 61 a, stk.3 i lov om almene boliger m.v. Transport-,

Læs mere

Høringsnotat. 3 bekendtgørelser samt revisionsinstruks - effektivisering af den almene boligsektor. 1. Indledning

Høringsnotat. 3 bekendtgørelser samt revisionsinstruks - effektivisering af den almene boligsektor. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat 3 bekendtgørelser samt revisionsinstruks - effektivisering af den almene boligsektor 1. Indledning

Læs mere

Lov om ændring af lov om planlægning. (Planlægning for almene boliger i nye boligområder)

Lov om ændring af lov om planlægning. (Planlægning for almene boliger i nye boligområder) UDKAST 17.11.2014 Forslag til Lov om ændring af lov om planlægning (Planlægning for almene boliger i nye boligområder) 1 I lov om planlægning, jf. lovbekendtgørelse nr. 587 af 27. maj 2013, som ændret

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v.

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. 2010/1 LSF 62 (Gældende) Udskriftsdato: 8. januar 2017 Ministerium: Socialministeriet Journalnummer: Socialmin., j.nr. 2010-7278 Fremsat den 17. november 2010 af socialministeren (Benedikte Kiær) Forslag

Læs mere

KL's høringssvar vedr. forslag til lov om ændring af lov om midlertidig regulering af boligforholdene

KL's høringssvar vedr. forslag til lov om ændring af lov om midlertidig regulering af boligforholdene Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2018-19 L 98 Bilag 1 -- AKT 422823 -- BILAG 1 -- [ KLs høringssvar vedr. forslag til lov om ændring af lov om midlertidig r.._ ] -- Offentligt NOTAT KL's høringssvar

Læs mere

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik L 14 Bilag 1 Offentligt

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik L 14 Bilag 1 Offentligt Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2013-14 L 14 Bilag 1 Offentligt Social-, Børne- og Integrationsministeriet Kontoret for Integrationspolitik J.nr. 2012-5048 dwp 23. august 2013 Notat de

Læs mere

Beretning Perioden fra d. 1. juni 2018 til d. 24. august 2018.

Beretning Perioden fra d. 1. juni 2018 til d. 24. august 2018. Beretning Perioden fra d. 1. juni 2018 til d. 24. august 2018. Indholdsfortegnelse 1. Den landspolitiske situation, Folketinget 2. L 231 Forslag til lov om ændring af udlændingeloven. 3. Regeringens parallelsamfundspakke

Læs mere

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Energi- og Olieforum. Dansk Elbil Alliance

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Energi- og Olieforum. Dansk Elbil Alliance HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 25. januar 2018 2017-6159 Notat om de indkomne høringssvar vedrørende udkast til bekendtgørelse om krav til tekniske specifikationer m.v. for offentligt tilgængelig infrastruktur

Læs mere

Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige vej- og jernbaneprojekter

Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige vej- og jernbaneprojekter Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Dato 8. maj 2017 Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige

Læs mere

Ændringsforslag. til. Forslag til: Landstingslov nr. xx af xx 2007 om konkurrence. Til 12

Ændringsforslag. til. Forslag til: Landstingslov nr. xx af xx 2007 om konkurrence. Til 12 EM2007/49 Ændringsforslag til Forslag til: Landstingslov nr. xx af xx 2007 om konkurrence Fremsat af Landsstyret til 2. behandling. Til 12 1. Stk. 2 affattes således: "Stk. 2. Påbud kan udstedes, når støtten:

Læs mere

By- og Boligudvalget 2014-15 BYB Alm.del Bilag 27 Offentligt

By- og Boligudvalget 2014-15 BYB Alm.del Bilag 27 Offentligt By- og Boligudvalget 2014-15 BYB Alm.del Bilag 27 Offentligt Høringsudkast Dato: 8.12 2014 Kontor: Almene boliger Sagsnr.: 2014-3030 Sagsbeh.: pel Dok id: Forslag til Lov om ændring af lov om almene boliger

Læs mere

Betænkning afgivet af Udvalget for Landdistrikter og Øer den 2. april Betænkning. over

Betænkning afgivet af Udvalget for Landdistrikter og Øer den 2. april Betænkning. over Til lovforslag nr. L 149 Folketinget 2012-13 Betænkning afgivet af Udvalget for Landdistrikter og Øer den 2. april 2013 Betænkning over Forslag til lov om ændring af lov om midlertidig regulering af boligforholdene

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om landsbyfornyelse. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om landsbyfornyelse. 1. Indledning Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Sagsnr.: BO0302-00008 Bekendtgørelse om landsbyfornyelse 1. Indledning Trafik-, Bygge- og

Læs mere

Den 14. december 2011 til den 11. januar 2012 sendte Energistyrelsen et udkast til en revideret

Den 14. december 2011 til den 11. januar 2012 sendte Energistyrelsen et udkast til en revideret HØR ING SN OT AT EK ST ERNE HØR INGSPART ER 25. Juni 2012 J.nr. 2110/1181-0208 Ref. spo Skriftlig høring om udkast til bekendtgørelse om teknisk godkendelsesordning for konstruktion, fremstilling, opstilling,

Læs mere

2012/1 BTL 149 (Gældende) Udskriftsdato: 8. januar Betænkning afgivet af Udvalget for Landdistrikter og Øer den 2. april Betænkning.

2012/1 BTL 149 (Gældende) Udskriftsdato: 8. januar Betænkning afgivet af Udvalget for Landdistrikter og Øer den 2. april Betænkning. 2012/1 BTL 149 (Gældende) Udskriftsdato: 8. januar 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Udvalget for Landdistrikter og Øer den 2. april 2013 Betænkning over Forslag til lov

Læs mere

Muligheder for regulering af helårsbeboelse, findes i henholdsvis planloven og i boligreguleringsloven, jf. nedenfor.

Muligheder for regulering af helårsbeboelse, findes i henholdsvis planloven og i boligreguleringsloven, jf. nedenfor. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget 30. august 2019 Orientering om ændret praksis for servitutter - helårsbeboelse Konklusion Teknik- og

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af værnepligtsloven

Forslag. Lov om ændring af værnepligtsloven Lovforslag nr. L 4 Folketinget 2018-19 Fremsat den 3. oktober 2018 af forsvarsministeren (Claus Hjort Frederiksen) Forslag til Lov om ændring af værnepligtsloven (Fritagelse for værnepligtstjeneste for

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v UDKAST Dato: 5. december 2013 Kontor: Almene boliger Sagsnr.: 2013-3229 Sagsbeh.: lni Dok id: 421062 Forslag til Lov om ændring af lov om almene boliger m.v (Ommærkning af almene ældre- og almene familieboliger

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Finanstilsynet og Finans Danmark.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Finanstilsynet og Finans Danmark. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om statsgaranti, garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering

Læs mere

Dansk Arbejdsgiverforening (DA), Datatilsynet, Finanssektorens Arbejdsgiverforening

Dansk Arbejdsgiverforening (DA), Datatilsynet, Finanssektorens Arbejdsgiverforening N O T A T Høringsnotat til forslag til lov om ændring af lov om udstationering af lønmodtagere m.v. (Styrket håndhævelse af RUT, herunder administrative tvangsbøder) Sagsnr. 2018-885 Følgende høringsberettigede

Læs mere

J.nr Høring over udkast til vejledning om vedligeholdelsesplaner for private udlejningsejendomme

J.nr Høring over udkast til vejledning om vedligeholdelsesplaner for private udlejningsejendomme Dato11. juni 2015 Side 1 af 5 Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Boliglovgivning Gammel Mønt 4 1117 København K Att.: Pia Scott Hansen Sendt pr. e-mail til mbbl@mbbl.dk og psh@mbbl.dk J.nr. 2015-338

Læs mere

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.:

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.: Retsudvalget 2012-13 L 62 Bilag 1 Offentligt Civil- og Politiafdelingen Kontor: Færdselskontoret Sagsbeh: MDT Sagsnr.: 2012-801-0007 Dok.: 559067 Kommenteret høringsoversigt vedrørende udkast til forslag

Læs mere

om leje af almene boliger og lov om leje

om leje af almene boliger og lov om leje Udkast til ændringsforslag til forslag til lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om leje af almene boliger og lov om leje (Nye kriterier for udsatte boligområder og ghetto-områder, initiativer

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om mærkning af demensegnede plejeboliger. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om mærkning af demensegnede plejeboliger. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Høringsnotat Notat BO0106-00036 29-09-2017 Bekendtgørelse om mærkning af demensegnede plejeboliger 1. Indledning

Læs mere

Bekendtgørelse om opfyldelse af boligkravet i familiesammenføringssager og om kommunalbestyrelsens udtalelse om referencens boligforhold

Bekendtgørelse om opfyldelse af boligkravet i familiesammenføringssager og om kommunalbestyrelsens udtalelse om referencens boligforhold BEK nr 721 af 13/05/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 27. januar 2017 Ministerium: Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2014-960-0025. Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Æ n d r i n g s f o r s l a g. Til 1

Æ n d r i n g s f o r s l a g. Til 1 Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2018-19 L 38 Bilag 11 Offentligt Udkast til ændringsforslag til forslag til lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om leje af almene boliger og lov om

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af retsplejeloven

Betænkning. Forslag til lov om ændring af retsplejeloven 2010/1 BTL 124 (Gældende) Udskriftsdato: 15. februar 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Retsudvalget den 17. marts 2011 Betænkning over Forslag til lov om ændring af retsplejeloven

Læs mere

Hermed sendes vedlagte udkast til lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om leje af almene boliger og lov om leje i høring.

Hermed sendes vedlagte udkast til lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om leje af almene boliger og lov om leje i høring. Til høringsparterne på vedlagte høringsliste Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Høring over udkast til lov om ændring af lov om almene boliger

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v.

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. Lovforslag nr. L 108 Folketinget 2014-15 Fremsat den 14. januar 2015 af ministeren for by, bolig og landdistrikter (Carsten Hansen) Forslag til Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. (Støtte til

Læs mere

HØRINGSNOTAT. Dato J. nr. 27. marts

HØRINGSNOTAT. Dato J. nr. 27. marts HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 27. marts 2019 2018-5990 Notat om de indkomne høringssvar vedrørende udkast til forslag til lov om ændring af lov om almene boliger m.v. (Tilsagn til nybyggeri opført i samarbejde

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v.

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. Lovforslag nr. L 109 Folketinget 2014-15 Fremsat den 14. januar 2015 af ministeren for by, bolig og landdistrikter (Carsten Hansen) Forslag til Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. (Sociale klausuler

Læs mere

Finanstilsynet Sendt på mail til Lotte Søgaard på LOS@ftnet.dk og Lars Østergaard på LOE@ftnet.dk

Finanstilsynet Sendt på mail til Lotte Søgaard på LOS@ftnet.dk og Lars Østergaard på LOE@ftnet.dk Finanstilsynet Sendt på mail til Lotte Søgaard på LOS@ftnet.dk og Lars Østergaard på LOE@ftnet.dk MiFID - kommentarer til specialudvalgsnotat om forslag til revision af direktivet om markeder for finansielle

Læs mere

Administrationsgrundlag for. Flexboliger

Administrationsgrundlag for. Flexboliger Administrationsgrundlag for Flexboliger oktober 2018 Baggrund En flexboligtilladelse er en tilladelse efter boligreguleringslovens 50, hvor Byrådet giver samtykke til benyttelse af helårsboliger til midlertidige

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om bygnings- og boligregistrering, retsafgiftsloven og tinglysningsloven

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om bygnings- og boligregistrering, retsafgiftsloven og tinglysningsloven Boligudvalget L 33 - Bilag 6 Offentligt Til lovforslag nr. L 33 Folketinget 2005-06 Betænkning afgivet af Boligudvalget den 1. december 2005 2. udkast (Optryk af spørgsmål) Betænkning over Forslag til

Læs mere

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget L 153 Bilag 1 Offentligt

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget L 153 Bilag 1 Offentligt Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 L 153 Bilag 1 Offentligt Notat Høringsnotat over forslag til lov om ændring af lov om almene boliger og lov om leje af almene boliger (Inklusionsboliger)

Læs mere

Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade København K Danmark. Att.: med kopi til

Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade København K Danmark. Att.: med kopi til Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade 6 1057 København K Danmark Att.: sum@sum.dk med kopi til cea@sum.dk W I L D E R S P L A D S 8 K 1 4 0 3 K Ø BENHAVN K T E L E F O N 3 2 6 9 8 8 8 8 A N P E @

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om arbejdsskadesikring

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om arbejdsskadesikring Til lovforslag nr. L 111 Folketinget 2011-12 Betænkning afgivet af Beskæftigelsesudvalget den 2. maj 2012 Betænkning over Forslag til lov om ændring af lov om arbejdsskadesikring (Forældelse af krav på

Læs mere

Høringsnotat vedrørende forslag til lov om ændring af byggeloven

Høringsnotat vedrørende forslag til lov om ændring af byggeloven H Ø RI NGSNO T AT 15. januar 2014 Ref. RBH Byggeri og energieffektivitet Høringsnotat vedrørende forslag til lov om ændring af byggeloven Udkast til forslag til lov om ændring af byggeloven har været sendt

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om forældelse af fordringer (forældelsesloven) [af justitsministeren (Lene Espersen)]

Betænkning. Forslag til lov om forældelse af fordringer (forældelsesloven) [af justitsministeren (Lene Espersen)] Retsudvalget L 165 - Bilag 8 Offentligt Til lovforslag nr. L 165 Folketinget 2006-07 Betænkning afgivet af Retsudvalget den 3. maj 2007 Betænkning over Forslag til lov om forældelse af fordringer (forældelsesloven)

Læs mere

Kommenteret høringsnotat

Kommenteret høringsnotat Kommenteret høringsnotat 16. februar 2018 Høringsnotat med kommentarer vedrørende forslag til lov om udstedelse af NemID med offentlig digital signatur til fysiske personer og til medarbejdere i juridiske

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov for Færøerne om rettens pleje

Forslag. Lov om ændring af lov for Færøerne om rettens pleje Lovforslag nr. L 129 Folketinget 2016-17 Fremsat den 8. februar 2017 af justitsminister (Søren Pape Poulsen) Forslag til Lov om ændring af lov for Færøerne om rettens pleje (International kompetence i

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om information til Folketinget vedrørende implementering af EU-direktiver, forordninger og administrative forskrifter

Forslag til folketingsbeslutning om information til Folketinget vedrørende implementering af EU-direktiver, forordninger og administrative forskrifter Beslutningsforslag nr. B 52 Folketinget 2014-15 Fremsat den 19. december 2014 af Eva Kjer Hansen (V), Pia Adelsteen (DF), Mette Bock (LA) og Lars Barfoed (KF) Forslag til folketingsbeslutning om information

Læs mere

VELKOMMEN AKTUEL STATUS I LEJEBOLIGMARKEDET VÆSENTLIGSTE UDFORDRINGER OG MULIGHEDER

VELKOMMEN AKTUEL STATUS I LEJEBOLIGMARKEDET VÆSENTLIGSTE UDFORDRINGER OG MULIGHEDER VELKOMMEN AKTUEL STATUS I LEJEBOLIGMARKEDET VÆSENTLIGSTE UDFORDRINGER OG MULIGHEDER Torben Christensen Adm. direktør Ejendomsforeningen Danmark Lejeboligens fremtid Lejeboligens fremtid Ejerbolig Privat

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunal ejendomsskat

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunal ejendomsskat Lovforslag nr. L 189 Folketinget 2014-15 Fremsat den 22. april 2015 af økonomi- og indenrigsministeren (Morten Østergaard) Forslag til Lov om ændring af lov om kommunal ejendomsskat (Fritagelse for grundskyld

Læs mere

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Dansk Elbil Alliance

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Dansk Elbil Alliance HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 9. maj 2018 2018-1089 Notat om de indkomne høringssvar vedrørende udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om krav til tekniske specifikationer m.v. for offentligt

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik

Forslag. Lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik 2013/1 LSF 183 (Gældende) Udskriftsdato: 19. december 2017 Ministerium: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Journalnummer: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v.

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. 2010/1 LSF 60 (Gældende) Udskriftsdato: 28. januar 2017 Ministerium: Socialministeriet Journalnummer: Socialmin. j.nr. 2010-7278 Fremsat den 17. november 2010 af socialministeren (Benedikte Kiær) Forslag

Læs mere

KOMMENTERET HØRINGSNOTAT over Forslag til lov om ændring af lov om kommunernes styrelse (ghettorepræsentanter)

KOMMENTERET HØRINGSNOTAT over Forslag til lov om ændring af lov om kommunernes styrelse (ghettorepræsentanter) Enhed Kommunaljura Sagsbehandler Lise Brandi- Hansen Koordineret med Sagsnr. 2018-362 Doknr. 19926 Dato 18-09-2018 KOMMENTERET HØRINGSNOTAT over Forslag til lov om ændring af lov om kommunernes styrelse

Læs mere

Høringsnotat vedrørende udkast til bekendtgørelse om regler for Forbrugerombudsmandens virksomhed

Høringsnotat vedrørende udkast til bekendtgørelse om regler for Forbrugerombudsmandens virksomhed NOTAT 16. januar 2007 Sag 101/1-759/ssa Høringsnotat vedrørende udkast til bekendtgørelse om regler for Forbrugerombudsmandens virksomhed Markedsføringsloven indeholder hjemmel for ministeren til at fastsætte

Læs mere

Betænkning afgivet af Social-, Indenrigs- og Børneudvalget den 1. marts Betænkning. over

Betænkning afgivet af Social-, Indenrigs- og Børneudvalget den 1. marts Betænkning. over Til lovforslag nr. L 137 Folketinget 2017-18 Betænkning afgivet af Social-, Indenrigs- og Børneudvalget den 1. marts 2018 Betænkning over Forslag til lov om ændring af lov om valg til Folketinget, lov

Læs mere

Fremsat den 4. oktober 2017 af forsvarsministeren (Claus Hjort Frederiksen) Forslag. til

Fremsat den 4. oktober 2017 af forsvarsministeren (Claus Hjort Frederiksen) Forslag. til Lovforslag nr. L 36 Folketinget 2017-18 Fremsat den 4. oktober 2017 af forsvarsministeren (Claus Hjort Frederiksen) Forslag til Lov om ændring af militær straffelov, militær disciplinarlov og militær retsplejelov

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunal ejendomsskat

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunal ejendomsskat 2015/1 LSF 17 (Gældende) Udskriftsdato: 28. januar 2017 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 15-2263705 Fremsat den 7. oktober 2015 af skatteministeren (Karsten Lauritzen) Forslag

Læs mere

K O M M E N T E R E T O V E R S I G T. over

K O M M E N T E R E T O V E R S I G T. over Retsudvalget 2010-11 L 102 Bilag 1 Offentligt Lovafdelingen K O M M E N T E R E T O V E R S I G T Dato: 13. december 2010 Kontor: Lovteknikkontoret Sagsnr.: 2010-9404-0148 Dok.: MHE40712 over høringssvar

Læs mere

K O M M E N T E R E T O V E R S I G T. over

K O M M E N T E R E T O V E R S I G T. over Retsudvalget 2009-10 L 29 Bilag 1 Offentligt Lovafdelingen Dato: 1. oktober 2009 Kontor: Procesretskontoret Sagsnr.: 2009-711-0199 Dok.: IHT40661 K O M M E N T E R E T O V E R S I G T over høringssvar

Læs mere

Dyresundhed, Dyrevelfærd & Veterinærmedicin og Foder- & Fødevaresikkerhed J.nr Ref. SIBZU/KISE/ANNBE Den 10.

Dyresundhed, Dyrevelfærd & Veterinærmedicin og Foder- & Fødevaresikkerhed J.nr Ref. SIBZU/KISE/ANNBE Den 10. Til høringsparterne jf. høringsliste Dyresundhed, Dyrevelfærd & Veterinærmedicin og Foder- & Fødevaresikkerhed J.nr. 2017-28-30-00088 Ref. SIBZU/KISE/ANNBE Den 10. juli 2018 Høring over forslag til lov

Læs mere

2009/1 BTL 30 (Gældende) Udskriftsdato: 2. november Betænkning afgivet af Retsudvalget den 26. november Betænkning.

2009/1 BTL 30 (Gældende) Udskriftsdato: 2. november Betænkning afgivet af Retsudvalget den 26. november Betænkning. 2009/1 BTL 30 (Gældende) Udskriftsdato: 2. november 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Retsudvalget den 26. november 2009 Betænkning over Forslag til lov om ændring af retsplejeloven,

Læs mere

Skatteudvalget, Skatteudvalget, Skatteudvalget L 64 Bilag 1, L 64 A Bilag 1, L 64 B Bilag 1 Offentligt

Skatteudvalget, Skatteudvalget, Skatteudvalget L 64 Bilag 1, L 64 A Bilag 1, L 64 B Bilag 1 Offentligt Skatteudvalget, Skatteudvalget, Skatteudvalget 2017-18 L 64 Bilag 1, L 64 A Bilag 1, L 64 B Bilag 1 Offentligt 26. september 2017 J.nr. 2017-3508 Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering

Læs mere

garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering af alment byggeri

garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering af alment byggeri Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Sagsnr.: BO0103-00036 Dato: 14-12-2018 Sagsbehandler: jhan Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse

Læs mere

Hovedpunkterne i lovforslaget om Politiets Efterretningstjeneste og lovforslaget om ændring af den parlamentariske kontrolordning

Hovedpunkterne i lovforslaget om Politiets Efterretningstjeneste og lovforslaget om ændring af den parlamentariske kontrolordning Hovedpunkterne i lovforslaget om Politiets Efterretningstjeneste og lovforslaget om ændring af den parlamentariske kontrolordning 1. Indledning Justitsministeren vil som led i udmøntningen af den politiske

Læs mere

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Retsudvalget L 65 - Svar på Spørgsmål 13 Offentligt Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Kontor: Civilkontoret Sagsnr.: 2006-156-0047 Dok.: JKA40191 Besvarelse af spørgsmål nr. 13 af 24. februar

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget

Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget 2012-13 L 52 Bilag 4 Offentligt J.nr. 11-0296400 Dato: 15. November 2012 Til Folketinget - Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges supplerende høringsskema samt de modtagne høringssvar

Læs mere

Teknik og Miljø Administrationsgrundlag for flexboligtilladelser i Slagelse Kommune

Teknik og Miljø Administrationsgrundlag for flexboligtilladelser i Slagelse Kommune Teknik og Miljø 2016 Administrationsgrundlag for flexboligtilladelser i Slagelse Kommune Administrationsgrundlag flexboligtilladelser Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Indledning - baggrund

Læs mere

U d k a s t. Forslag til Lov om ændring af militær straffelov, militær disciplinarlov og militær retsplejelov

U d k a s t. Forslag til Lov om ændring af militær straffelov, militær disciplinarlov og militær retsplejelov U d k a s t Forslag til Lov om ændring af militær straffelov, militær disciplinarlov og militær retsplejelov (Anvendelsesområde i forhold til tjenstgørende militært personel mv.) 1 I militær straffelov,

Læs mere

2017/1 LSF 36 (Gældende) Udskriftsdato: 4. april Fremsat den 4. oktober 2017 af forsvarsministeren (Claus Hjort Frederiksen) Forslag.

2017/1 LSF 36 (Gældende) Udskriftsdato: 4. april Fremsat den 4. oktober 2017 af forsvarsministeren (Claus Hjort Frederiksen) Forslag. 2017/1 LSF 36 (Gældende) Udskriftsdato: 4. april 2019 Ministerium: Forsvarsministeriet Journalnummer: Forsvarsmin., j.nr. 2017/004478 Fremsat den 4. oktober 2017 af forsvarsministeren (Claus Hjort Frederiksen)

Læs mere

Forslag. til. lov om ændring af lov om byfornyelse og udvikling af byer. (Støtte til styrket indsats i udkantsområderne)

Forslag. til. lov om ændring af lov om byfornyelse og udvikling af byer. (Støtte til styrket indsats i udkantsområderne) Forslag til lov om ændring af lov om byfornyelse og udvikling af byer (Støtte til styrket indsats i udkantsområderne) I lov om byfornyelse og udvikling af byer, jf. lovbekendtgørelse nr. 1228 af 3. oktober

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v.

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. 2012/1 LSF 220 (Gældende) Udskriftsdato: 23. juni 2016 Ministerium: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Journalnummer: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, j.nr. 2013-607 Fremsat den 22.

Læs mere

Retsudvalget L Bilag 7 Offentligt. Betænkning afgivet af Retsudvalget den 3. maj Betænkning. over

Retsudvalget L Bilag 7 Offentligt. Betænkning afgivet af Retsudvalget den 3. maj Betænkning. over Retsudvalget L 166 - Bilag 7 Offentligt Til lovforslag nr. L 166 Folketinget 2006-07 Betænkning afgivet af Retsudvalget den 3. maj 2007 Betænkning over Forslag til lov om ændring af forskellige lovbestemmelser

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forsøgsordning for speed pedelecs. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forsøgsordning for speed pedelecs. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Dato: 05-09-2018 Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forsøgsordning for speed pedelecs 1. Indledning

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om leje og lov om leje af almene boliger

Forslag. Lov om ændring af lov om leje og lov om leje af almene boliger Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Notits BO0200-00037 10-07-2017 Forslag til Lov om ændring af lov om leje og lov om leje af almene boliger (Fremme

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om forsøg med fordeling af udgifterne til varme efter indeklimamålere. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om forsøg med fordeling af udgifterne til varme efter indeklimamålere. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om forsøg med fordeling af udgifterne til varme efter indeklimamålere 1. Indledning

Læs mere

Delvist afslag på aktindsigt i to interne dokumenter hos Skatteministeriet. Ekstrahering

Delvist afslag på aktindsigt i to interne dokumenter hos Skatteministeriet. Ekstrahering Myndighed: Folketingets Ombudsmand Underskriftsdato: 26. oktober 2015 Udskriftsdato: 25. december 2018 (Gældende) Delvist afslag på aktindsigt i to interne dokumenter hos Skatteministeriet. Ekstrahering

Læs mere

Justitsministeriet Slotsholmsgade København K Danmark

Justitsministeriet Slotsholmsgade København K Danmark Justitsministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Danmark strafferetskontoret@jm.dk W I L D E R S P L A D S 8 K 1 4 0 3 K øbe n h a v n K T E L E F O N 3 2 6 9 8 8 8 8 M O B I L 9 1 3 2 5 6 7 3 M A

Læs mere