Transport- og Bygningsudvalget TRU Alm.del Bilag 19 Offentligt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 19 Offentligt"

Transkript

1 Transport- og Bygningsudvalget TRU Alm.del Bilag 19 Offentligt Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax lihi@trafikstyrelsen.dk på Trafik- og Byggestyrelsens gennemførelse af handlingsplan for sikkerhedsudstyr til børn i biler og busser Transportministeriet (nu Transport og Bygningsministeriet) offentliggjorde den 10. september 2014 en handlingsplan, som skal styrke indsatsen mod salg af ulovligt sikkerhedsudstyr til børn i biler og busser og ulovlig montering af udstyret. Handlingsplanen er udarbejdet af Transport- og Bygningsministeriet efter der var konstateret behov for en skærpet indsats på området, bl.a. på baggrund af en stikprøvekontrol foretaget af Trafik- og Byggestyrelsen af busser med eftermonterede sikkerhedsseler. Som en del af handlingsplanen fremsendes hermed en endelig statusredegørelse til Transportudvalget. Punkt 1 Indskærpelse over for synsbranchen, at der er et behov for øget fokus på kontrol af sikkerhedsudstyr til børn, samt under hvilke omstændigheder eftermonterede sikkerhedsseler kan godkendes. Der bliver i den forbindelse foretaget en revision af Vejledning om syn af køretøjer, så der ikke bør kunne opstå tvivl om kravene til godkendt sikkerhedsudstyr. Trafik- og Byggestyrelsen har afholdt informationsmøder med den samlede synsbranche i Øst- og Vestdanmark den 20. oktober og 3. november 2014 for at indskærpe behovet for opmærksomhed på kontrol af sikkerhedsudstyr til børn, samt oplyse under hvilke omstændigheder eftermonterede sikkerhedsseler kan godkendes. På møderne blev informeret om krav til synsgodkendelse af ombyggede busser, herunder minibusser og en revideret, tydeligere tekst om kontrol af eftermonterede sikkerhedsseler til Vejledning om syn af køretøjer blev præsenteret. Den nye vejledningstekst præciserer, hvilke krav der stilles til godkendelse af eftermonterede seleforankringer, og hvordan synsmedar- Side 1 (8)

2 bejderne sikrer en effektiv kontrol af eftermonterede sikkerhedsseler. Teksten er indsat i vejledningen og trådte i kraft den 1. november I forlængelse af ovenstående er der i samarbejde med SKAT indført et nyt felt i SKATs Køretøjsregister: Sikkerhedsseler eftermonteret, som kunne anvendes fra den 19. januar Synsstedet skal vælge feltet i forbindelse med syn af biler og busser, såfremt det konstateres, at der er eftermonteret sikkerhedsseler i henhold til gældende bestemmelser. Er eventuelt eftermonterede sikkerhedsseler ulovlige eller ulovligt monterede, skal disse lovliggøres inden omsyn. Trafik- og Byggestyrelsen har herudover haft særlig opmærksomhed på tilsyn af synsvirksomhederne ifm. syn af busser, samt ved vejkantkontroller, hvor Trafik- og Byggestyrelsen bistår politiet. Styrelsen har ikke konstateret nogen ulovligheder hvad angår eftermonterede sikkerhedsseler på de kontrollerede busser. Dette er et indsatsområde, der løbende følges op på fra Trafik- og Byggestyrelsens side, så synsbranchen fortsat har den fornødne opmærksomhed på området og viden om, under hvilke omstændigheder eftermonterede sikkerhedsseler kan godkendes. Punkt 2: Systematisk stikprøvekontrol af sikkerhedsudstyr i minibusser. Det umiddelbare formål med stikprøvekontrollen er at få belyst, om der er foretaget ukorrekt eftermontering af sikkerhedsseler i minibusser. Trafik- og Byggestyrelsen har i vinteren 2014/2015 foretaget en stikprøvekontrol af 22 tilfældigt udvalgte minibusser ud af alle personbiler registreret til særlig anvendelse med plads til op til ni personer. Biler med denne registrering vil ofte være ombyggede og anvendes typisk til transport af børn eller kørestolsbrugere. Kontrollen af den enkelte bil blev foretaget efter aftale med ejeren. Overordnet viste stikprøvekontrollen, at sikkerhedsudstyret var i orden. 19 minibusser fremstod fabriksoriginale eller ombygget således, at sæder og seler opfylder de relevante sikkerhedskrav og er godkendt til samlet brug. Tre minibusser er konstateret med fejl. For to af minibusserne skal montering af klapsæde undersøges nærmere, og en enkelt minibus er observeret med to selelåse i samme forankringspunkt. Trafik- og Byggestyrelsen har fulgt op på dette, så forholdene bliver lovliggjort. På baggrund af det lille antal mulige fejl ved stikrøvekontrollen vurderes det ikke, at der er basis for at gennemføre yderligere kontroller. Side 2 (8)

3 Herudover understøtter det nye felt i Køretøjsregisteret: Sikkerhedsseler eftermonteret (jf. pkt. 1), at synsstedet vurderer, om sikkerhedsseler, der konstateres eftermonterede i biler eller busser, er i overensstemmelse med reglerne, eller om der er behov for lovliggørelse og omsyn. Punkt 3: Ekstraordinær indkaldelse til syn af de busser, som ikke har meldt tilbage på synsvirksomhedernes tidligere anmodning om kontrol af, om selerne er fastgjort lovligt. I løbet af 2014 er der gennemført en ekstraordinær kontrol af 115 busser, som er godkendt til særlig anvendelse og registreret første gang inden den 1. oktober 1999, da disse busser formodes at være anvendt bl.a. til transport af børn og ofte vil have eftermonterede sikkerhedsseler. Busser registreret før denne dato har ikke krav om at være forsynet med sikkerhedsseler. Formålet med kontrollen var at sikre, at eventuelt eftermonterede sikkerhedsseler var godkendte og lovligt monterede. Langt størstedelen af busejerne deltog frivilligt i kontrollen af busserne. Det var dog nødvendigt i samarbejde med SKAT at indkalde 11 busser til ekstraordinært syn med frist den 15. september Ejerne af 5 busser havde efter fristens udløb fortsat ikke reageret på Trafik- og Byggestyrelsens og SKATs henvendelser. Sagerne er efterfølgende overdraget til politiet. Ifølge Trafik- og Byggestyrelsens seneste oplysninger er alle de 5 køretøjer synet og godkendt, omregistreret eller afmeldt af ejeren. Punkt 4: Øget forbrugerinformation om regler, mærkning og anvendelse af sikkerhedsudstyr til børn, herunder kampagne til private institutioner og skoler. Trafik- og Byggestyrelsen har samarbejdet med Rådet for Sikker Trafik og Kommunernes Landsforening (KL) om informationsmateriale. Informationsmaterialet findes på trafikstyrelsen.dk I samarbejde med KL har Trafik- og Byggestyrelsen udsendt information til kommuner, skoler og andre institutioner om regler, mærkning og anvendelse af sikkerhedsudstyr til børn i biler. Herudover har Trafik- og Byggestyrelsen udarbejdet informationsmateriale til distributører, dvs. forhandlere og importører om deres forpligtelser ved salg og markedsføring her i landet af sikkerhedsudstyr Side 3 (8)

4 til børn i biler. Informationsmaterialet samt brochuren Børn i biler, udarbejdet af Rådet for Sikker Trafik, er sendt til en lang række distributører med opfordring til at videreformidle brochuren i fysiske butikker og ved salg på nettet. Punktet anses for at være opfyldt, og Trafik- og Byggestyrelsen vil fortsat have fokus på forbrugerinformation om regler, mærkning og anvendelse af sikkerhedsudstyr til børn. Punkt 5: Forbrugerinformation om de særlige forhold, som gør sig gældende ved ombygning af busser til transport til børn. Informationen skal rette sig imod bl.a. institutioner. Trafik- og Byggestyrelsen har udarbejdet informationsmateriale om de forhold, som gør sig gældende ved ombygning af busser. Informationsmaterialet er målrettet kommuner, skoler og andre institutioner, som skal transportere børn og er udsendt til disse i samarbejde med KL. Herudover er udsendt en guide til opbyggere, som besvarer typiske spørgsmål om ombygning af tidligere bybusser, oplister de gældende regler for sikkerhedsseler og eftermontering, samt henleder opmærksomheden på de faldgruber, der kan mødes under en sådan ombygning. Informationsmaterialet findes på trafikstyrelsen.dk. Punktet anses for at være opfyldt, og Trafik- og Byggestyrelsen vil fortsat have fokus på information om de særlige forhold, som gør sig gældende ved ombygning af busser. Punkt 6: Skærpet markedsovervågning af sikkerhedsudstyr til børn (flere jævnlige stikprøvekontroller, offentliggørelse og systematisk opfølgning på eventuelle tilbagekaldelser, offentliggørelse af ulovlige produkter på styrelsens hjemmeside), og der bliver udarbejdet en skriftlig redegørelse om, hvordan Trafik- og Byggestyrelsen agerer på dette område. Trafik- og Byggestyrelsen iværksatte i oktober 2014 en ny handlingsplan for skærpet markedsovervågning af sikkerhedsudstyr til børn i biler og busser. I handlingsplanen beskrives styrelsens arbejde med kontroller af distributører, dvs. butikker, hjemmesider, forhandlere og grossistvirksomheder, som sælger og markedsfører sikkerhedsudstyr til børn. I den foreløbige statusredegørelse til Transportudvalget fra december 2014 samt TRU 2013/14 Alm.del nr. 701 og 728 forudsatte Trafik- og Byggestyrelsen, at der som led i den skærpede markedsovervågning som udgangspunkt vil blive udstedt påbud om tilbagekaldelse af produkter ved overtrædelse af reglerne om sikkerhedsudstyr til børn i biler. Side 4 (8)

5 Ydermere var forventningen, at tilbagekaldte og tilbagetrukne produkter kunne offentliggøres på trafikstyrelsen.dk med angivelse af kategori, navn/varemærke, billede af produktet, forhandler, samt hvornår tilbagekaldelsen er iværksat. Trafik- og Byggestyrelsen er i arbejdet med den skærpede markedsovervågning blevet opmærksom på et behov for at skabe klarere bestemmelser for indgrebsmuligheder i forbindelse med markedsovervågning af sikkerhedsudstyr, for at kontrollen kan foretages som beskrevet i handlingsplanen. På den baggrund foretager Trafik- og Byggestyrelsen, indtil regelgrundlaget er ændret, markedsovervågning på følgende måde: Reaktive kontroller igangsættes på baggrund af henvendelser fra borgere, virksomheder eller RAPEX, som er EU's fælles varslingssystem for potentielt farlige produkter. De proaktive kontroller foretages på styrelsens eget initiativ i form af stikprøvekontroller i fysiske butikker og på hjemmesider. Det er Trafik- og Byggestyrelsens målsætning at gennemføre 100 kontroller om året af produkter, der formodes at blive anvendt på færdselslovens område. Det er eksempelvis autostole, cykellygter, cykelhjelme mv. Bliver Trafik- og Byggestyrelsen opmærksom på produkter, der markedsføres eller sælges som sikkerhedsudstyr til børn i biler, og som kan anses for at være farlige ifølge produktsikkerhedsloven, kan styrelsen påbyde distributøren at trække produktet tilbage fra markedet eller tilbagekalde produktet. Et eksempel er, hvis produktet ifølge mærkningsreglerne skal angive vægt, alder eller højde, men ikke gør det. Hvis produktet anvendes af andre end målgruppen, kan det potentielt være farligt. En tilbagetrækning betyder, at produktet fjernes fra markedet, mens en tilbagekaldelse herudover indebærer, at solgte produkter skal kaldes tilbage fra forbrugerne. Hvis Trafik- og Byggestyrelsen med hjemmel i produktsikkerhedsloven påbyder en virksomhed at foretage en tilbagetrækning eller tilbagekaldelse af et farligt produkt, gennemfører styrelsen løbende opfølgning for at sikre, at påbuddet følges. I andre tilfælde, hvis sikkerhedsudstyret ifølge produktsikkerhedsloven ikke anses for farligt, men heller ikke opfylder bekendtgørelsens krav, vil Trafik- og Byggestyrelsen kunne indskærpe reglerne over for distributøren og foretage en politianmeldelse. Oplysninger om produkter, der i forbindelse med en markedskontrol viser sig ikke at overholde reglerne, opbevares af Trafik- og Byggestyrelsen, men offentliggøres ikke på Trafik- og Byggestyrelsen hjemmeside. Side 5 (8)

6 Trafik- og Byggestyrelsen har fortsat fokus på formidling af regler om salg og markedsføring af sikkerhedsudstyr til børn. Dette sker på trafikstyrelsen.dk og via direkte kontakt med distributører. Punktet anses for at være delvist opfyldt. Som led i arbejdet med tilvejebringelse af et ændret hjemmelsgrundlag, vil det blive vurderet, hvordan der kan tilvejebringes relevante og tilstrækkelige rammer for en tidssvarende overvågning af markedet. En særskilt orientering vil blive fremsendt til Transportudvalget inden udgangen af 1. kvartal Punkt 7: Samarbejde med SKAT om at busser, der er indregistreret første gang efter den 1. oktober 1999, og som alene er godkendt til rutekørsel, fremover skal indkaldes til syn ved omregistrering til andre formål, f.eks. kørsel af børn i institutioner. Der er i samarbejde med SKAT indført et nyt felt for angivelse af bussens anvendelse i Køretøjsregisteret: Kun godkendt til rutekørsel. Dette felt skal vælges i forbindelse med syn, hvis bussen alene opfylder kravene til rutekørsel (bybusser). Det gælder eksempelvis en bybus, som er indregistreret første gang efter 1. oktober 1999, hvor der ikke er krav om sikkerhedsseler. Disse busser skal fremover til syn, hvis ejeren ønsker at omregistrere bussen til andre formål, f.eks. kørsel af børn i institutioner. Synet skal sikre, at bussen er blevet opdateret til at opfylde de skærpede sikkerhedskrav til andre busser end bybusser. Trafik- og Byggestyrelsen har gennemført en høring af udkastet til instruktionen hos synsbranchen og berørte interessenter. På baggrund af høringen er det nye felt i Køretøjsregisteret taget i anvendelse den 19. januar Punkt 8: Systematisk vurdering af, om de anerkendte prøvningslaboratorier fortsat har den nødvendige ekspertise til at kunne foretage en kvalificeret vurdering af fastgørelse af eftermonterede sikkerhedsseler, herunder plan for løbende opfølgning. Trafik- og Byggestyrelsen igangsatte i efteråret 2014 en undersøgelse for at kunne vurdere, om de anerkendte prøvningslaboratorier fortsat har den nødvendige ekspertise til at afgive en kvalificeret udtalelse om eller beregning af fastgørelsen af eftermonterede sikkerhedsseler. Heri lå overvejelser om, hvordan der kunne opsættes kriterier for at opnå anerkendelse. Det kunne eksempelvis omfatte uvildighed og nærmere fastsatte kvalifikationer. Side 6 (8)

7 Baggrunden for, at et anerkendt prøvningslaboratorium kan afgive en udtalelse om fastgørelse af eftermonterede sikkerhedsseler er, at prøvningsinstansen gennem længere tid har varetaget opgaver inden for det fagligt relevante felt på en sådan måde, at det formodes at have opnået indgående kendskab til området. Med det udgangspunkt henvendte Trafik- og Byggestyrelsen sig i december til 3 virksomheder, som allerede var anset som anerkendte på området. Virksomhederne blev spurgt, om de fortsat ønskede at være anerkendte som prøvningslaboratorier til vurdering/beregning af forankringen af eftermonterede sikkerhedsseler i busser. Trafik- og Byggestyrelsen er i dette arbejde blevet opmærksom på, at der er behov for at præcisere hjemmelsgrundlaget for udpegning af anerkendte prøvningslaboratorier. Trafik- og Byggestyrelsen er i øjeblikket i gang med at vurdere muligheden for yderligere at definere de kriterier, der ligger til grund for en anerkendelse som prøvningslaboratorium inden for det biltekniske område, herunder fastgørelsen af eftermonterede seler. De tre ovennævnte virksomheder fortsætter deres virke, indtil der kan foretages en endelig vurdering af, om deres ekspertise på området er tilstrækkelig. Denne vurdering udskydes indtil det generelle hjemmelsgrundlag for prøvningslaboratorier er på plads. Punktet er dermed delvist opfyldt. En særskilt orientering vil blive fremsendt til Transportudvalget inden udgangen af 1. kvartal Punkt 9: Vurdering af, om de internationale tekniske krav til sikkerhedsudstyr til børn er gode nok og virker efter hensigten, eller om der bør arbejdes på at ændre dem. Det er Trafik- og Byggestyrelsens vurdering, at de internationale tekniske krav til sikkerhedsudstyr til børn efter ECE-regulativ nr. 44 og ECE-regulativ nr. 129 med følgende ændringer er udtryk for et ansvarligt sikkerhedsniveau, som en lang række lande har kunnet blive enige om, men reglerne er til stadighed under udvikling. Havarikommissionen for Vejtrafikulykker gennemførte i 2012 en undersøgelse af sikkerhedsudstyr til børn i biler på baggrund af 23 ulykker med børn i biler. I undersøgelsen konkluderes det, at der blandt de undersøgte ulykker ikke er fundet eksempler på godkendt udstyr, som ved korrekt anvendelse har svigtet i brug. Trafik- og Byggestyrelsen har tidligere rettet henvendelse til den hollandske godkendende myndighed (RDW) samt EU-Kommissionen for at få RDW til at trække sin godkendelse af en generationssele tilbage. Godkendelsen er sket på baggrund af en fortolkning af ECEregulativerne nr. 14 og 16, som vedrører sikkerhedsseler og deres forankringer. Side 7 (8)

8 Styrelsen deltager i det internationale samarbejde som led i arbejdet for et højt teknisk sikkerhedsniveau i regulativerne om generel og passiv sikkerhed og en ensartet fortolkning i forbindelse med myndigheders godkendelse. Punktet anses for at være opfyldt, og Trafik- og Byggestyrelsen fortsætter det internationale samarbejde for at fremme et højt sikkerhedsniveau i de internationale tekniske krav. Punkt 10: Redegørelse til Transportudvalget om status på og effekt af handlingsplanens tiltag. Dette er den endelige redegørelse om handlingsplanens status of effekt. En særskilt orientering vil blive fremsendt til Transportudvalget vedr. punkterne 6 og 8 inden udgangen af 1. kvartal oversigt Handlingsplanens punkter 1.1. Indskærpelse overfor synsbranchen 1.2 Revision af Vejledning om syn af køretøjer Opfyldt Opfyldt 2. Stikprøvekontrol af minibusser Opfyldt 3. Ekstraordinær synsindkaldelse af busser Opfyldt 4. Forbrugerinformation om sikkerhedsudstyr til børn i biler Opfyldt 5. Information om ombygning af busser Opfyldt 6.1 Skærpet markedsovervågning 6.2 Redegøre hvordan Trafik- og Byggestyrelsen agerer på området Delvist opfyldt Opfyldt 7. Synsindkaldelse ved omregistrering af bybusser Opfyldt 8. Vurdering af anerkendte prøvningslaboratorier Delvist opfyldt 9. Internationale tekniske krav til sikkerhedsudstyr til børn Opfyldt Side 8 (8)

Transportudvalget TRU alm. del Bilag 222 Offentligt

Transportudvalget TRU alm. del Bilag 222 Offentligt Transportudvalget 2011-12 TRU alm. del Bilag 222 Offentligt Redegørelse Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 72218800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Sikkerhedsseler og

Læs mere

pressemeddelelse af 19. juli 2011 om tilbagekaldelse af ulovligt sikkerhedsudstyr til børn,

pressemeddelelse af 19. juli 2011 om tilbagekaldelse af ulovligt sikkerhedsudstyr til børn, Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 72 21 88 00 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Bilag til Handlingsplan for sikkerhedsudstyr til børn i biler Tilbagekaldelse af

Læs mere

Guide til eftermontering af sikkerhedsseler i bus

Guide til eftermontering af sikkerhedsseler i bus Guide til eftermontering af December 2014 3 Guide til eftermontering af Forord Forord Trafikstyrelsen har lavet denne guide, der beskriver, hvad I som opbyggere skal være opmærksomme på, når I eftermonterer.

Læs mere

Informationskampagne vedr. kontrol af VA-godkendelser og VAmærkning

Informationskampagne vedr. kontrol af VA-godkendelser og VAmærkning Informationskampagne vedr. kontrol af og VAmærkning Erhvervs- og Byggestyrelsen kommer på kontrolbesøg i september og oktober 2011 Vi kontrollerer, om vandhaner, vandbehandlingsfiltre og andet udstyr til

Læs mere

Sagsnr. Dokumentnr. Aktnr. Dokumentgruppe Titel Sagsbehandler Brevdato Kommentar

Sagsnr. Dokumentnr. Aktnr. Dokumentgruppe Titel Sagsbehandler Brevdato Kommentar Spørgsmål 737 - Aktoversigt TS2060110-00449 Sagsnr. Dokumentnr. Aktnr. Dokumentgruppe Titel Sagsbehandler Brevdato Kommentar Udleveret TS2060110-00449, XP92025 (7) kontrolsyn - sikkerhedsudstyr i bus,

Læs mere

Beskæftigelsesministeriets (BM) og Arbejdsmarkedsstyrelsens (AMS) tilsyn med AFs

Beskæftigelsesministeriets (BM) og Arbejdsmarkedsstyrelsens (AMS) tilsyn med AFs Arbejdsformidlingens (AF) administration af løntilskudsordningen BESKÆFTIGELSESMINISTERIET Beskæftigelsesministeriets (BM) og Arbejdsmarkedsstyrelsens (AMS) tilsyn med AFs Orienteringen af Folketinget

Læs mere

Forslag om tilpasning af Detailforskrifter for Køretøjer og Vejledning om syn af køretøjer til busdirektivet

Forslag om tilpasning af Detailforskrifter for Køretøjer og Vejledning om syn af køretøjer til busdirektivet Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 01 28 Fax 7226 7070 jju@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Forslag om tilpasning af Detailforskrifter for Køretøjer og Vejledning om syn af

Læs mere

Sagsnr. Dokumentnr. Aktnr. Dokumentgruppe Titel Sagsbehandler Brevdato Kommentar

Sagsnr. Dokumentnr. Aktnr. Dokumentgruppe Titel Sagsbehandler Brevdato Kommentar Spørgsmål 737 - Aktoversigt TS2060110-00455 Sagsnr. Dokumentnr. Aktnr. Dokumentgruppe Titel Sagsbehandler Brevdato Kommentar Udleveret (bilag til TS2060110-00455, RU95865 (13) kontrolsyn - sikkerhedsudstyr

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om medicinsk udstyr

Bekendtgørelse af lov om medicinsk udstyr LBK nr 139 af 15/02/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 1. februar 2017 Ministerium: Sundheds- og Ældreministeriet Journalnummer: Sundheds- og Ældremin., j.nr. 1600736 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0380 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0380 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0380 Bilag 1 Offentligt Notat Dato 13. september 2012 J.nr. TS2060503-68 Nærheds- og Grundnotat om Europa-Kommissionens udkast til forordning om periodisk syn af køretøjer

Læs mere

Vedrørende: Sagsnr. TS20501-00302

Vedrørende: Sagsnr. TS20501-00302 Transportudvalget 2014-15 (2. samling) TRU Alm.del Bilag 53 Offentligt Trafik- og Byggestyrelsen 5. september 2015 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Vedrørende: Sagsnr. TS20501-00302 Med brev af

Læs mere

Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir

Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2017-18 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 118 Offentligt Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir Anledning Besvarelse af samrådsspørgsmål F og G Dato /

Læs mere

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100- busser på motorvej

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100- busser på motorvej Høringsnotat Edvard Thomsens vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Sagsnr. TS20000-00062 Dato 7. maj 2015 LIHI Bekendtgørelse om betingelser for

Læs mere

1. Samkøring i kontroløjemed Udkastet til lovforslagets 32 er sålydende:

1. Samkøring i kontroløjemed Udkastet til lovforslagets 32 er sålydende: Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade 6 1057 København K Sendt til: primaejur@sum.dk med kopi til pkh@sum.dk 17. februar 2016 Høring over udkast til forslag til lov om tobaksvarer m.v. (Markedsføring,

Læs mere

Bekendtgørelse om fysisk forandring af hårde ghettoområder

Bekendtgørelse om fysisk forandring af hårde ghettoområder UDKAST 19.10.2018 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Bekendtgørelse om fysisk forandring af hårde ghettoområder Notat BO0103-00020 19-10-2018 I

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 28. juni 2005 RN B103/05

RIGSREVISIONEN København, den 28. juni 2005 RN B103/05 RIGSREVISIONEN København, den 28. juni 2005 RN B103/05 Notat til statsrevisorerne i henhold til rigsrevisorlovens 18, stk. 4 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 12/04 om løntilskudsordningen Beskæftigelsesministerens

Læs mere

Høringsnotat. Årlig vurdering samt udkast til revidering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier. 1. Indledning

Høringsnotat. Årlig vurdering samt udkast til revidering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 Pda@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Årlig vurdering samt udkast til revidering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier 1. Indledning

Læs mere

Markedskontrol af byggevarer i kontakt med drikkevand Efteråret 2017

Markedskontrol af byggevarer i kontakt med drikkevand Efteråret 2017 Markedskontrol af byggevarer i kontakt med drikkevand Efteråret 2017 19. april 2018 Sammenfatning Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har i efteråret 2017 gennemført en proaktiv markedskontrol af byggevarer

Læs mere

Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv.

Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv. FÆRDSELSSTYRELSEN Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv. Dato Medd. nr. J. nr. 22.06.06 1887 2006-5030-118 Chiptuning Færdselsstyrelsen har udstedt to nye bekendtgørelser om chiptuning med det

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om bilsyn efter liberaliseringen i 2005. Marts 2012

Notat til Statsrevisorerne om beretning om bilsyn efter liberaliseringen i 2005. Marts 2012 Notat til Statsrevisorerne om beretning om bilsyn efter liberaliseringen i 2005 Marts 2012 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om bilsyn efter liberaliseringen i 2005

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Finanstilsynets aktiviteter i forhold til Roskilde Bank A/S. November 2009

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Finanstilsynets aktiviteter i forhold til Roskilde Bank A/S. November 2009 Notat til Statsrevisorerne om beretning om Finanstilsynets aktiviteter i forhold til Roskilde Bank A/S November 2009 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1

Læs mere

Ny vejledning om bekendtgørelse om overtagelsestilbud

Ny vejledning om bekendtgørelse om overtagelsestilbud 17. oktober 2012 Nyhedsbrev M&A/ Ny vejledning om bekendtgørelse om overtagelsestilbud Den 2. oktober 2012 offentliggjorde Finanstilsynet vejledning nr. 9475 om bekendtgørelse om overtagelsestilbud ( Vejledningen

Læs mere

Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir. Ca. XX min.

Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir. Ca. XX min. Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2017-18 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 619 Offentligt Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir Anledning Besvarelse af samrådsspørgsmål V og W Dato /

Læs mere

MARKEDSKONTROL AF BÆRENDE STÅL- OG ALUMINIUMSKONSTRUKTIONER

MARKEDSKONTROL AF BÆRENDE STÅL- OG ALUMINIUMSKONSTRUKTIONER EN 1090-1 RAPPORT MARKEDSKONTROL AF BÆRENDE STÅL- OG ALUMINIUMSKONSTRUKTIONER - iht. byggevareforordningen og den harmoniserede europæiske standard EN 1090-1 Opfølgende indsats 2017-2018 Denne rapport

Læs mere

Lovgivning vedr. socialtilsynenes dialogforpligtelse

Lovgivning vedr. socialtilsynenes dialogforpligtelse Enhed: Socialtilsyn og National Koordination Sagsnr.: 2018-744 Dato: 5. juni 2018 Lovgivning vedr. socialtilsynenes dialogforpligtelse Socialtilsynenes dialogforpligtelse I forbindelse med den politiske

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendelse af prøvningsinstanser og kontrolinstanser på det køretøjstekniske område

Bekendtgørelse om godkendelse af prøvningsinstanser og kontrolinstanser på det køretøjstekniske område BEK nr 594 af 26/05/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 12. april 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport- og Bygningsmin., Trafik- og Byggestyrelsen, j.nr. TS 20000-00069

Læs mere

Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 MOF Alm.del Bilag 28 Offentligt

Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 MOF Alm.del Bilag 28 Offentligt Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 MOF Alm.del Bilag 28 Offentligt Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg Den 14. oktober 2015 Sagsnummer: 2015-7673./. Vedlagt fremsendes til udvalgets orientering notat

Læs mere

under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, særlig artikel 91,

under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, særlig artikel 91, 29.4.2014 Den Europæiske Unions Tidende L 127/129 EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 2014/46/EU af 3. april 2014 om ændring af Rådets direktiv 1999/37/EF om registreringsdokumenter for motorkøretøjer

Læs mere

Sundhedsministerens redegørelse til Statsrevisorerne vedr. beretning 3/2016 om hospitalslægers bibeskæftigelse af den 9.

Sundhedsministerens redegørelse til Statsrevisorerne vedr. beretning 3/2016 om hospitalslægers bibeskæftigelse af den 9. Holbergsgade 6 DK-1057 København K Sundhedsministeren Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk Dato: 17. marts 2017

Læs mere

Efter ombudsmandens opfattelse var Trafik- og Byggestyrelsen berettiget til at sende meddelelserne til mandens e-boks via Offentlig Digital Post.

Efter ombudsmandens opfattelse var Trafik- og Byggestyrelsen berettiget til at sende meddelelserne til mandens e-boks via Offentlig Digital Post. 2016-34 Meddelelser i bilsynssag, herunder administrative bødeforelæg, sendt via Offentlig Digital Post. God forvaltningsskik 29. juni 2016 Ombudsmanden modtog en klage over, at Trafik- og Byggestyrelsen

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * Ekspeditionstid 9-16

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * Ekspeditionstid 9-16 ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 21. maj 2012 (J.nr. 2011-0026122) Afgift som følge

Læs mere

DEN EUROPÆISKE UNION

DEN EUROPÆISKE UNION DEN EUROPÆISKE UNION EUROPA-PARLAMENTET RÅDET Bruxelles, den 14. marts 2014 (OR. en) 2012/0184 (COD) 2012/0185 (COD) 2012/0186 (COD) PE-CONS 11/14 TRANS 18 CODEC 113 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE

Læs mere

Lov om medicinsk udstyr

Lov om medicinsk udstyr Lov nr. 1046 af 17/12/2002 med ændringer ved lov nr. 359 af 09/04/2013 lov nr. 518 af 26/05/2014 Lov om medicinsk udstyr VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: Folketinget

Læs mere

Vedrørende høring af bekendtgørelse om magtanvendelse overfor børn og unge, der er anbragt uden for hjemmet

Vedrørende høring af bekendtgørelse om magtanvendelse overfor børn og unge, der er anbragt uden for hjemmet Pr. e-mail: chvi@sm.dk og caw@sm.dk Social, Børne- og Integrationsministeriet Att.: Charlotte Avnsted Socialtilsyn Nord Sdr. Vråvej 9760 Vrå Telefon: 7233 6930 socialtilsynnord@hjoerring.dk. www.socialtilsynnord.hjoerring.dk

Læs mere

VEJLEDNING. om kvalitetsstyringssystemer ved virksomhedsgodkendelse til indførsel og/eller fremstilling af

VEJLEDNING. om kvalitetsstyringssystemer ved virksomhedsgodkendelse til indførsel og/eller fremstilling af GÆLDENDE FRA DECEMBER 2017 VEJLEDNING om kvalitetsstyringssystemer ved virksomhedsgodkendelse til indførsel og/eller fremstilling af fyrværkeri eller andre pyrotekniske artikler. Indhold INDLEDNING...

Læs mere

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 336 Offentligt

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 336 Offentligt Retsudvalget 2017-18 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 336 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K DK Danmark Dato: 26. januar 2018 Kontor: Politikontoret Sagsbeh: Martin

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendelse af prøvningsinstanser og kontrolinstanser på det køretøjstekniske område

Bekendtgørelse om godkendelse af prøvningsinstanser og kontrolinstanser på det køretøjstekniske område Bekendtgørelse om godkendelse af prøvningsinstanser og kontrolinstanser på det køretøjstekniske område I medfør af 68 d og 134 a, stk. 2, i færdselsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1386 af 11. december

Læs mere

Erhvervsudvalget (2. samling) ERU alm. del - Svar på Spørgsmål 4 Offentligt

Erhvervsudvalget (2. samling) ERU alm. del - Svar på Spørgsmål 4 Offentligt Erhvervsudvalget (2. samling) ERU alm. del - Svar på Spørgsmål 4 Offentligt ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN 2. januar 2008 Besvarelse af spørgsmål 4 alm. del stillet af ikkemedlem af udvalget (MFU) til

Læs mere

Samrådsspørgsmål A om forskellige forhold vedrørende L 28 (lovforslaget om små motoriserede

Samrådsspørgsmål A om forskellige forhold vedrørende L 28 (lovforslaget om små motoriserede Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 L 28 Bilag 8 Offentligt TALEMANUSKRIPT Samrådsspørgsmål A om forskellige forhold vedrørende L 28 (lovforslaget om små motoriserede køretøjer) Side 1 af 10

Læs mere

Vejledning til ansøgning om forsøg med selvkørende motorkøretøjer

Vejledning til ansøgning om forsøg med selvkørende motorkøretøjer Dato 29. juni 2017 Sagsbehandler Søren Madsen Mail snm@vd.dk Telefon Dokument 17/09032 Side 1/7 Vejledning til ansøgning om forsøg med selvkørende motorkøretøjer Krav til oplysninger der skal indgå i en

Læs mere

Oktober Rigsrevisionens notat om beretning om. lempelsen af revisionspligten

Oktober Rigsrevisionens notat om beretning om. lempelsen af revisionspligten Oktober 2019 Rigsrevisionens notat om beretning om lempelsen af revisionspligten Notat til Statsrevisorerne, jf. rigsrevisorlovens 18, stk. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 17/2018 om lempelsen

Læs mere

KENDELSE. Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal betale erstatning til klagerne i forbindelse med, at klagernes handel ikke blev gennemført.

KENDELSE. Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal betale erstatning til klagerne i forbindelse med, at klagernes handel ikke blev gennemført. 1 København, den 8. marts 2010 KENDELSE Klager ctr. Ejendomsmæglerfirmaet Peter Schmidt ApS Øverødvej 11 2840 Holte Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal betale erstatning til klagerne i forbindelse

Læs mere

MARKEDSKONTROL AF BYGGEVARER I KONTAKT MED DRIKKEVAND

MARKEDSKONTROL AF BYGGEVARER I KONTAKT MED DRIKKEVAND GDV RAPPORT MARKEDSKONTROL AF BYGGEVARER I KONTAKT MED DRIKKEVAND Denne rapport sammenfatter den proaktive markedskontrolindsats for byggevarer i kontakt med drikkevand, Godkendt Til Drikkevand -ordningen

Læs mere

Bekendtgørelse om markedsføring, salg og markedskontrol af byggevarer 1)

Bekendtgørelse om markedsføring, salg og markedskontrol af byggevarer 1) BEK nr 1075 af 10/11/2008 Udskriftsdato: 8. juli 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Erhvervs- og Byggestyrelsen, j.nr. 08/02645 Senere

Læs mere

Vejledning. 1 Indledning Den 25. maj 2011 trådte den nye telelov 1 i kraft.

Vejledning. 1 Indledning Den 25. maj 2011 trådte den nye telelov 1 i kraft. Vejledning Februar 2012 Vejledning om tilsyn, rimelige anmodninger og alternativ tvistbillæggelse i forhold til den sektorspecifikke konkurrenceregulering på teleområdet 1 Indledning Den 25. maj 2011 trådte

Læs mere

Talepapir til besvarelse af samrådsspørgsmål S og T i samråd d. 16. august Spørgsmål S:

Talepapir til besvarelse af samrådsspørgsmål S og T i samråd d. 16. august Spørgsmål S: Trafikudvalget TRU alm. del - Svar på Spørgsmål 443 Offentligt Talepapir til besvarelse af samrådsspørgsmål S og T i samråd d. 16. august 2006 Spørgsmål S: Med henvisning til redegørelse på TRU alm. del

Læs mere

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S. 1. Status og kommissorium

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S. 1. Status og kommissorium 18. juni 2015 BILAG 1 Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S 1. Status og kommissorium Revisionsudvalget er et udvalg under bestyrelsen, der er nedsat i overensstemmelse med 15.1 i forretningsordenen

Læs mere

TALEPAPIR. Det talte ord gælder. Samrådsspørgsmål AW om solarier. Tid og sted: Sundhedsudv. Torsdag den 27. maj kl. 14

TALEPAPIR. Det talte ord gælder. Samrådsspørgsmål AW om solarier. Tid og sted: Sundhedsudv. Torsdag den 27. maj kl. 14 Sundhedsudvalget 2009-10 SUU alm. del Svar på Spørgsmål 582 Offentligt TALEPAPIR Det talte ord gælder Tilhørerkreds: Anledning: Taletid: Sundhedsudvalget Samrådsspørgsmål AW om solarier 10 minutter Tid

Læs mere

November Rigsrevisionens notat om beretning om. hospitalslægers bibeskæftigelse

November Rigsrevisionens notat om beretning om. hospitalslægers bibeskæftigelse November 2018 Rigsrevisionens notat om beretning om hospitalslægers bibeskæftigelse Fortsat notat til Statsrevisorerne 1 Opfølgning i sagen om hospitalslægers bibeskæftigelse (beretning nr. 3/2016) 29.

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om tilskud til dansk fiskeri (FIUF-programmet ) Januar 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om tilskud til dansk fiskeri (FIUF-programmet ) Januar 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om tilskud til dansk fiskeri (FIUF-programmet 2000-2006) Januar 2010 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om tilskud til dansk

Læs mere

Driftsoverenskomst om udbud af ordblindeundervisning 2009-2011

Driftsoverenskomst om udbud af ordblindeundervisning 2009-2011 Driftsoverenskomst om udbud af ordblindeundervisning 2009-2011 Overenskomsten indgås mellem [DRIFTSOVERENSKOMSTPART] og VUC Storstrøm om ordblindeundervisning for voksne. I denne overenskomst forstås ved:

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer for busterminaler m.v.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer for busterminaler m.v. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer

Læs mere

Erhvervs- og Byggestyrelsen kommer på kontrolbesøg i juni og juli 2011

Erhvervs- og Byggestyrelsen kommer på kontrolbesøg i juni og juli 2011 Erhvervs- og Byggestyrelsen kommer på kontrolbesøg i juni og juli 2011 Vi kontrollerer, om de fritbærende undertagsprodukter, du sælger eller anvender, er CE-mærkede, og om de egenskaber, der kræves i

Læs mere

Forslag til Europa-Parlaments og Rådets forordning om personlige værnemidler, KOM (2014) 186

Forslag til Europa-Parlaments og Rådets forordning om personlige værnemidler, KOM (2014) 186 Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2013-14 ERU Alm.del Bilag 245 Offentligt GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG 24. april 2014 Forslag til Europa-Parlaments og Rådets forordning om personlige

Læs mere

Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 MOF Alm.del Bilag 53 Offentligt

Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 MOF Alm.del Bilag 53 Offentligt Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 MOF Alm.del Bilag 53 Offentligt Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg Den 23. oktober 2015 Sagsnummer: 2015-7673 MFVM 444./. Vedlagt fremsendes til udvalgets orientering

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forsøgsordning for speed pedelecs. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forsøgsordning for speed pedelecs. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Dato: 05-09-2018 Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forsøgsordning for speed pedelecs 1. Indledning

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR DANSK POLITI OG REDNINGSBEREDSKABET EKSTERNE BEREDSKABSPLANER OG INFORMATION TIL OFFENTLIGHEDEN VEDR. RISIKOVIRKSOMHEDER

RETNINGSLINJER FOR DANSK POLITI OG REDNINGSBEREDSKABET EKSTERNE BEREDSKABSPLANER OG INFORMATION TIL OFFENTLIGHEDEN VEDR. RISIKOVIRKSOMHEDER +? BN466 RETNINGSLINJER FOR DANSK POLITI OG REDNINGSBEREDSKABET EKSTERNE BEREDSKABSPLANER OG INFORMATION TIL OFFENTLIGHEDEN VEDR. JUNI 2018 TIL TJENESTEBRUG MÅ IKKE KOMME TIL UVEDKOMMENDES KENDSKAB Rigspolitiet

Læs mere

Overholdelsen af hvidvaskreglerne skal være bedre. Finanstilsynet Den 8. maj 2019

Overholdelsen af hvidvaskreglerne skal være bedre. Finanstilsynet Den 8. maj 2019 Overholdelsen af hvidvaskreglerne skal være bedre Finanstilsynet Den 8. maj 2019 Sammenfatning Ressourcerne til hvidvasktilsynet er i de seneste par år blevet øget, senest med den politiske aftale fra

Læs mere

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S 2. februar 2012 Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S 1. Status og kommissorium Revisionsudvalget er et udvalg under bestyrelsen, der er nedsat i overensstemmelse med 15.1 i forretningsordenen for

Læs mere

Center for Socialpsykiatri, ADHD og Autisme

Center for Socialpsykiatri, ADHD og Autisme Center for Socialpsykiatri, ADHD og Autisme Reaktivt tilsyn, 2019 Fredensgade 30 6900 Skjern P-nummer: 1016789603 Dato for tilsynsbesøget: 01-04-2019 Tilsynet blev foretaget af: Tilsyn og Rådgivning Nord

Læs mere

NOTAT. Lovliggørelse af kolonihaverne i Hvidovre Kommune

NOTAT. Lovliggørelse af kolonihaverne i Hvidovre Kommune Lovliggørelse af kolonihaverne i Hvidovre Kommune Kultur-, Teknik, Miljø og Arbejdsmarkedsforvaltningen er på Teknik- og Miljøudvalgets møde den 3. september 2014 blevet bedt om at arbejde videre med en

Læs mere

Lavspændingsdirektivet (LVD), Den Administrative Samarbejdsgruppe (ADCO) Anbefaling. Februar 2011 (Ændret april 2012)

Lavspændingsdirektivet (LVD), Den Administrative Samarbejdsgruppe (ADCO) Anbefaling. Februar 2011 (Ændret april 2012) Lavspændingsdirektivet (LVD), Den Administrative Samarbejdsgruppe (ADCO) Anbefaling Februar 2011 (Ændret april 2012) Sikkerheden ved Type-T LED-udskiftningsrør og ombyggede belysningsarmaturer Indledning:

Læs mere

G ORRISSEN F EDERSPIEL K IERKEGAARD Advokatfirma

G ORRISSEN F EDERSPIEL K IERKEGAARD Advokatfirma Notat om regulering af legepladssikkerhed Til: Brancheforeningen P.I.L. Fra: Gorrissen Federspiel Kierkegaard Dato: 23. februar 2006 Legepladssikkerhed 1. Generelt lovgrundlag Det generelle udgangspunktet

Læs mere

Informationsmøde 25. juni 2012

Informationsmøde 25. juni 2012 Informationsmøde 25. juni 2012 Dagsorden Velkommen Kommunernes kontrol i detailleddet Resultater af Sikkerhedsstyrelsens kontrol med artikler 2011 og planer for 2012 Kontrol af CE-mærkede artikler Ændrede

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven 1)

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven 1) Lovforslag nr. L 83 Folketinget 2015-16 Fremsat den 10. december 2015 af transport- og bygningsministeren (Hans Christian Schmidt) Forslag til Lov om ændring af færdselsloven 1) (Udøvelse af markedskontrol

Læs mere

Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens opgaver og beføjelser, klageadgang og kundgørelse af visse af Trafikstyrelsens forskrifter

Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens opgaver og beføjelser, klageadgang og kundgørelse af visse af Trafikstyrelsens forskrifter BEK nr 17 af 14/01/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 10. oktober 2016 Ministerium: Transportministeriet Journalnummer: Transportmin., j.nr. 2014-5067 Senere ændringer til forskriften BEK nr 1244 af 10/11/2015

Læs mere

Sundbyhus Sundholmsvej 40A 2300 København S. Afgørelse om iværksættelse af påbud

Sundbyhus Sundholmsvej 40A 2300 København S. Afgørelse om iværksættelse af påbud Sundbyhus Sundholmsvej 40A 2300 København S Afgørelse om iværksættelse af påbud På baggrund af Socialtilsyn Hovedstadens tilsynsbesøg på Center Amager - Sundbyhus mandag den 10. juli 2017 træffes hermed

Læs mere

Hedensted Kommune, Natur og Miljø Tjørnevej Uldum. Havdambrug. 1. Indledning

Hedensted Kommune, Natur og Miljø Tjørnevej Uldum. Havdambrug. 1. Indledning Hedensted Kommune, Natur og Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum Codex Advokater P/S Damhaven 5 B 7100 Vejle 13. september 2018 Journalnr.: 214648 Advokat: Mads Kobberø mko@codexlaw.dk Sekretær: Lene Fjord Hocksdahl

Læs mere

Rapport om ulovligt spil

Rapport om ulovligt spil Rapport om ulovligt spil En af Spillemyndighedens tilsynsopgaver er at overvåge det ulovlige spilmarked i Danmark. Dermed sikrer vi et attraktivt marked til dem, der vælger at udbyde spil med tilladelse

Læs mere

Dansk Flygtningehjælp har modtaget ovennævnte udkast til lovforslag i høring den 22. august 2013 med frist for bemærkninger den 19. september 2013.

Dansk Flygtningehjælp har modtaget ovennævnte udkast til lovforslag i høring den 22. august 2013 med frist for bemærkninger den 19. september 2013. Justitsministeriet Asyl- og Visumkontoret asyl.visumkontoret@jm.dk 19.09.2013 Høring vedr. udkast til forslag til Lov om ændring af udlændingeloven (Gennemførelse af Dublin IIIforordningen) Dansk Flygtningehjælp

Læs mere

Nye konstruktions- og brandklasser Overførsel af driftsmæssige bestemmelser for hoteller mv., plejeinstitutioner,

Nye konstruktions- og brandklasser Overførsel af driftsmæssige bestemmelser for hoteller mv., plejeinstitutioner, Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Notat 04-05-2017 Til høringsparterne Høring over udkast til bygningsreglement 2018 og bekendtgørelse om certificeringsordning

Læs mere

Markedsovervågning af byggevarer

Markedsovervågning af byggevarer Markedsovervågning af byggevarer Formålet med markedsovervågning At sikre, at de byggevarer, som anvendes i dansk byggeri, er Sunde Sikre Fair konkurrence 1 Der kontrolleres for overholdelse af: Byggevaredirektivet

Læs mere

Kemikalieinspektionens tilsyn og kontrol

Kemikalieinspektionens tilsyn og kontrol Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Kemikalieinspektionens tilsyn og kontrol Birte Børglum, Kemikalieinspektionen

Læs mere

TALEPUNKT. Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri FLF alm. del Svar på Spørgsmål 389 Offentligt

TALEPUNKT. Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri FLF alm. del Svar på Spørgsmål 389 Offentligt Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2008-09 FLF alm. del Svar på Spørgsmål 389 Offentligt Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fødevarestyrelsen, 7. kontor/elra/cdno Den 7. maj 2009 Samråd

Læs mere

BILAG. 2) at udføre inspektioner og kontrolbesøg på stedet (på regionalt og/eller lokalt niveau): Miljøstyrelsens Kemikalieinspektion

BILAG. 2) at udføre inspektioner og kontrolbesøg på stedet (på regionalt og/eller lokalt niveau): Miljøstyrelsens Kemikalieinspektion BILAG FÆLLES FORMULAR TIL FORELÆGGELSE AF DEN FØRSTE RAPPORT OM GENNEMFØRELSEN AF DIREKTIV 2004/42/EF FOR PERIODEN 1. JANUAR 2007 TIL 31. DECEMBER 2007 1. Generelle oplysninger og administrative ordninger

Læs mere

Nyhedsbrev. Capital Markets. Juli 2012

Nyhedsbrev. Capital Markets. Juli 2012 Juli 2012 Nyhedsbrev Capital Markets Nye prospektbekendtgørelser Den 1. juli 2012 blev væsentlige ændringer til prospektdirektivet implementeret i dansk ret gennem udstedelsen af nye prospektbekendtgørelser.

Læs mere

Afdeling Sygeplejen, Center for Sundhed og Forebyggelse, Bornholms Regionskommune

Afdeling Sygeplejen, Center for Sundhed og Forebyggelse, Bornholms Regionskommune Afdeling Sygeplejen, Center for Sundhed og Forebyggelse, Bornholms Regionskommune Lille Madsegade 34 3700 Rønne Afgørelse om påbud til Afdeling Sygeplejen, Center for Sundhed og Forebyggelse, Bornholms

Læs mere

Politik for håndtering af persondata for Sønderho Antenneforening

Politik for håndtering af persondata for Sønderho Antenneforening Politik for håndtering af persondata for Sønderho Antenneforening Udarbejdet af: Bent Maigaard Godkendt af: Sten Andersen Gældende version 0.1 Gældende fra: 01.05.2018 Versio Gældende Ansvarlig Handling

Læs mere

Høringsnotat - bekendtgørelse om tilladelse til at drive jernbanevirksomhed samt ændringsbekendtgørelse

Høringsnotat - bekendtgørelse om tilladelse til at drive jernbanevirksomhed samt ændringsbekendtgørelse Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Høringsnotat - bekendtgørelse om tilladelse til at drive jernbanevirksomhed samt ændringsbekendtgørelse

Læs mere

Fødevareregionernes kontrol i forbindelse med tilbagetrækning af fødevarer

Fødevareregionernes kontrol i forbindelse med tilbagetrækning af fødevarer Bilag 2 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fødevarestyrelsen KONTOR FOR MIKROBIOLOGISK FØDEVARESIKKERHED, HYGIEJNE OG ZOONOSEBEKÆMPELSE INSTRUKS 21.12.2007 J.nr.: 2007-20-23-02286/ Erstatter

Læs mere

Midlertidige vejledningstekster vedrørende rådgivningspåbud

Midlertidige vejledningstekster vedrørende rådgivningspåbud Midlertidige vejledningstekster vedrørende rådgivningspåbud Disse midlertidige vejledningstekster redegør for, hvilke pligter og opgaver virksomheder og rådgiver har i forhold til følgende typer af rådgivningspåbud:

Læs mere

Bekendtgørelse om Tilbudsportalen

Bekendtgørelse om Tilbudsportalen Bekendtgørelse om Tilbudsportalen I medfør af 14, stk. 8, i lov om social service, jf. lovbekendtgørelse nr. 1114 af 30. august 2018, og 22, stk. 3, i lov om socialtilsyn, jf. lovbekendtgørelse nr. 42

Læs mere

Skatteudvalget L 4 Bilag 21 Offentligt

Skatteudvalget L 4 Bilag 21 Offentligt Skatteudvalget 2017-18 L 4 Bilag 21 Offentligt 30. oktober 2017 J.nr. 2017-5154 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 4 - Forslag til lov om ændring af registreringsafgiftsloven og brændstofforbrugsafgiftsloven

Læs mere

Fordelingen af sendetid i region Hovedstaden i MUX 1

Fordelingen af sendetid i region Hovedstaden i MUX 1 19. december 2014 Sendesamvirket Hovedstaden Christiania TV Vesterbro Lokal TV Sendt til: reipuert@mail.dk andreasbennetzen@gmail.com johannes@uptv.dk Radio- og tv-nævnet Grace Nguyen Suhadi Fuldmægtig,

Læs mere

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 16.5.2018 COM(2018) 289 final 2018/0142 (COD) Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ændring og berigtigelse af Europa-Parlamentets og Rådets forordning

Læs mere

Markedsoverva gning af byggevarer

Markedsoverva gning af byggevarer Markedsoverva gning af byggevarer Rapport om markedskontrolindsatsen for CE-mærkning af søm og skruer Center for Byggeri, januar 2017 j.nr. BS0701-00271 1 Indholdsfortegnelse Rapport om markedskontrolindsatsen

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * Ekspeditionstid 9-16 *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * Ekspeditionstid 9-16 * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 16. april 2013 (J.nr. 2012-0032924) Ikke partsstatus

Læs mere

Opstramning af lovgivningen om medicinsk Udstyr. hvad bliver ændret? Henrik G. Jensen

Opstramning af lovgivningen om medicinsk Udstyr. hvad bliver ændret? Henrik G. Jensen Opstramning af lovgivningen om medicinsk Udstyr hvad bliver ændret? Henrik G. Jensen 31.05.2013 Indhold Principperne bag reglerne for medicinsk udstyr Styrker/Svagheder i gældende lovgivning Forslag til

Læs mere

Trafikudvalget TRU alm. del Bilag 349 Offentligt

Trafikudvalget TRU alm. del Bilag 349 Offentligt Trafikudvalget 2010-11 TRU alm. del Bilag 349 Offentligt Redegørelse Gammel Mønt 4 1117 København K Telefon 7226 7000 Direkte 7226 7075 Fax 3338 1439 lfu@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Vurdering

Læs mere

Det fremgår af ansøgningen, at andelen af detailhandel vil blive reduceret med udvidelsen jf. bilag 2.

Det fremgår af ansøgningen, at andelen af detailhandel vil blive reduceret med udvidelsen jf. bilag 2. Teknisk Udvalg 25-06-2013 Jagt- og fiskeriforretning på Lundborgvej 2A-2B, Viborg Sagsnr.: 12/80454 Sagsansvarlig: Ann Hamborg SAGSFREMSTILLING Teknisk Udvalg besluttede på sit møde den 2. april 2012 (sag

Læs mere

Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 MOF Alm.del Bilag 16 Offentligt

Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 MOF Alm.del Bilag 16 Offentligt Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 MOF Alm.del Bilag 16 Offentligt Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg Den 9. oktober 2015 Sagsnummer: 2015-7673./. Vedlagt fremsendes til udvalgets orientering notat

Læs mere

- med dig i fremtiden DATABEHANDLERAFTALE. Aftale omkring behandling af persondata. Udarbejdet af: Mentor IT

- med dig i fremtiden DATABEHANDLERAFTALE. Aftale omkring behandling af persondata. Udarbejdet af: Mentor IT DATABEHANDLERAFTALE Aftale omkring behandling af persondata Udarbejdet af: Mentor IT Aftalen Denne databehandleraftale (Aftalen) er er et tillæg til den indgåede kontrakt mellem kunden (Dataansvarlig)

Læs mere

Europaudvalget EUU Alm.del Bilag 918 Offentligt

Europaudvalget EUU Alm.del Bilag 918 Offentligt Europaudvalget 2016-17 EUU Alm.del Bilag 918 Offentligt Lovafdelingen Dato: 20. september 2017 Kontor: EU-retskontoret Sagsbeh: Ida Wiegand Justesen Sagsnr.: 2017-6150-0112 Dok.: 2418619 Notat til Folketingets

Læs mere

Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsjura og lægemiddelpolitik Sagsbeh.: DEPCHO Sags nr.: 1407039 Dok. Nr.: 1599068 Dato: 11. december

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om krav til fyrværkeri og andre pyrotekniske artikler

Udkast til Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om krav til fyrværkeri og andre pyrotekniske artikler Udkast til Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om krav til fyrværkeri og andre pyrotekniske artikler 1 I bekendtgørelse nr. 1423 af den 16. december 2009 om krav til fyrværkeri og andre pyrotekniske

Læs mere

Boks 1: Overordnede mål for tilsynet med de sociale institutioner

Boks 1: Overordnede mål for tilsynet med de sociale institutioner Boks 1: Overordnede mål for tilsynet med de sociale institutioner Tilsynet skal gennemføres efter en model, der giver et ensartet, systematisk og veldokumenteret grundlag for vurderinger, så politikerne

Læs mere

Generel bestemmelse om akkreditering af virksomheder Nr. : AB 1 Dato : xx UDKAST af 3/ Side : 1/6

Generel bestemmelse om akkreditering af virksomheder Nr. : AB 1 Dato : xx UDKAST af 3/ Side : 1/6 UDKAST af 3/6 2013 Side : 1/6 1. Anvendelsesområde 1.1 Denne generelle akkrediteringsbestemmelse finder anvendelse på virksomheder, der ansøger om akkreditering af Den Danske Akkrediterings- og Metrologifond

Læs mere

Guide til ansøgning om tilladelse til fremstilling af cannabismellemprodukter

Guide til ansøgning om tilladelse til fremstilling af cannabismellemprodukter Guide til ansøgning om tilladelse til fremstilling af cannabismellemprodukter Denne guide beskriver, hvordan man udfylder skemaet til ansøgning om tilladelse til fremstilling af cannabismellemprodukter.

Læs mere

Lov om ændring af færdselslov for Grønland

Lov om ændring af færdselslov for Grønland 1 Udkast Forslag til Lov om ændring af færdselslov for Grønland (Periodisk syn af registrerede køretøjer) 1 I færdselslov for Grønland, jf. lovbekendtgørelse nr. 995 af 26. oktober 2009, foretages følgende

Læs mere

Ekstern kvalitetssikring af beslutningsgrundlag på niveau 1

Ekstern kvalitetssikring af beslutningsgrundlag på niveau 1 Ekstern kvalitetssikring af beslutningsgrundlag på niveau 1 1. Baggrund for den eksterne kvalitetssikring Som led i at sikre det bedst mulige beslutningsgrundlag for Folketingets vedtagelse af store anlægsprojekter

Læs mere