FARUM KYOKUSHIN-KARATE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FARUM KYOKUSHIN-KARATE"

Transkript

1 FARUM KYOKUSHIN-KARATE Blad nr. 2 Årgang 2000

2 Blad nr. 2, august årgang. Kyokushin Symboler Kyokushinkai Kanji symbolet, som overalt bliver båret foran på gi en, betyder simpelthen Kyokushinkai, som er det navn Sosai Mas Oyama gav den karate stil han udviklede. Det er sammensat at 3 karakterer: Kyoku som betyder højst opnåelige, eller endelige Shin som betyder Sandhed eller Realitet Kai som betyder Samfund eller forening. Det kan også betyde Tankeforbindelse Kanku Symbolet for Kyokushin Karates er Kanku som stammer fra Kanku Kata. I denne kata bliver hænderne strakt op over hovedet, og fingrene mødes og danner en åbning, gennem hvilken man ser himlen. Toppen og bunden af Kanku symbolet repræsenterer de første fingre på hver hånd (pegefingrene) som rører toppen og tommelfingrene som rør bunden, hvilket symboliserer de ultimative yderpunkter. den brede sektion, som bliver repræsenteret af håndleddene symboliserer kraft eller styrke. Den inderste cirkel, som bliver dannet at fingre og håndled og gennem hvilken man kigger på himlen, symboliserer den uendelige dybde. Hele Kanku bliver afsluttet an en ydres cirkel som symboliserer sammenhæng eller kontiunitet og cirkulær bevægelse. Træningstider for Farum Kyokushin karate Mandag 9. kyu til og med 5. kyu kyu og opefter Tirsdag Begyndere Kamptræning Onsdag Børnetræning Torsdag Begyndere Fælles træning Lørdag Kamptræning Børnetræning

3 FARUM KYOKUSHINKAI KARATE DANISH OPEN 2000 I april måned havde Farum 2 deltagere ved årets Danish Open, der i år blev afholdt i Valby Hallen. Senpai Lea Noes stillede op i dame +65 kg klassen, og Senpai Franz Rasmussen i herre mellemvægtsklassen. Der var i år tilmeldt mere end 165 kæmpere fra bl.a.. Sverige, Holland, Litauen, Indien og Bangladesh. Der var dog en hel del der meldte fra i sidste øjeblik eller ikke mødte op- Dette medførte, at Senpai Lea sad over og først skulle kæmpe i semifinalen. Senpai Franz sad også over og skulle ikke kæmpe før i kvartfinalen. Senpai Lea mødte Tina, en brunbælte fra Nansensgade, og vandt kampen på kampoverlegenhed efter 2 forlængelser. Tina opnåede efterfølgende en 3. plads. I finalen mødte hun landsholdskæmperen Natasha fra Roskilde. Natasha, der ved sidste EM opnåede en fornem 2. plads, var dog intet problem for Lea, der vandt kampen efter 2 forlængelser. DM I SEMI-CONTACT 2000 Ved DM i semi-contact i juni måned stillede Farum med i alt 9 kæmpere fordelt over 5 forskellige vægt- og kyu/dan klasser. I dan klasse +75 kg var Senpai Rauno og Senpai Franz, i dameklassen +65kg Senpai Lea og i dameklassen -65 kg Senpai Nina og Senpai Sari. I gruppe B -75 kg var Jim Campion, Peter Byrsting og Michael Thomsen og i Gruppe B +75 kg Jan Bruun. Senpai Franz, Senpai Nina og Peter Byrsting tabte alle deres første kampe og var derefter ude af turneringen. Senpai Rauno vandt efter forlængelse sin første kamp over den kæmper, som Senpai Franz tabte til. Han tabte derefter finalepladsen til en meget stærk kæmper fra Ashihara, men opnåede derved en 2.- plads. Senpai Franz mødte en svensk landsholdskæmper, Jimmi Collin, der efter 2 forlængelser vandt kampen på kampover-legenhed. Jimmi Collin opnåede efterfølgende en 3. plads. Senpai Lea havde 2 kampe, som hun vandt overlegent, inden hun kunne kalde sig danmarksmester i dameklassen.

4 Blad nr. 2, august årgang. Knoerne hævede hurtigt op efter første kamp, men Jim kæmpede ufortrødent videre. Senpai Sari havde ligeledes 2 kampe inden hun også kunne trækkes sig som vinder. Jan s klasse var temmelig lille, og han skulle kæmpe sin første kamp i finalen. Også han kæmpede en lang og hård kamp, men som de ovennævnte kæmpede han også bravt og kunne derfor trække sig som vinder, efter forlængelse af kampen. Jim Campion og Michael Thomsen havde begge nogle lange og meget hårde kampe, men de viste begge god fightervilje og nåede derfor langt i klassen. Michael vandt bronze og Jim vandt selve klassen. Ydermere skal det fortælles, at Jim uvist stillede op med brækkede knoer på den ene hånd. Alt i alt en god dag for Farum Kyokushin, der igen fik markeret sig positivt med 4 guld, 1 sølv- og 1 bronzemedalje.

5 FARUM KYOKUSHINKAI KARATE Og naturligvis - hvad er et stævne uden Farums trofaste heppekor. Klapsalver, slagsange og højt humør, herlige unger at være sammen med. Instruktør- og sortbælte portræt af Lea Fugl Noes Mit navn er Lea Fugl Noes og jeg er 25 år. Jeg begyndte at dyrke Kyokushin Karate i november 1990, og det skete egentligt ved lidt af et tilfælde, idet jeg så en annonce for nye begynderhold i Farum Avis. Det kunne være sjovt at prøve tænkte jeg og gik hen og fik en prøvetime. Det er nu snart 10 år siden og der er sket meget siden da. Privat blev jeg mat. student, arbejdede lidt med rengøring nogle år, for at spare lidt penge op, og blev i juli i år færdig som beklædningsdesigner. Det er min plan at starte et firma op inden for et par år. Karatemæssigt er der naturligvis sket en masse. Jeg var til min første graduering i januar 1991, blev et par år senere assistent og i 1996 blev jeg fast instruktør. Senere samme år, i november 1996 blev jeg 1. dan. Min store interesse indenfor karate er kamp. Efter jeg deltog i mit første kampstævne i 1992, blev jeg bidt af den specielle stemning der er i forbindelse med sådanne konkurrencer. Jeg stiller op til så mange stævner som muligt, og efterhånden er det blevet til ca. 20 stævnedeltagelser, de fleste som knock-down kæmper. Jeg har bl.a. deltaget i 4 eller 5 Danish Open, 3 DM i knock-doen, 3 EM, det seneste i Dnamark, samt et enkelt Belgian Open. Næste projekt er DM i konck-down i oktober og til næste forår Danish Open samt evt. EM.

6 FARUM KYOKUSHINKAI KARATE Stort tillykke til den nye brunbælte i Farum - Niels Hansen For et halvt år siden prikkede senpai Rauno mig på skulderen efter træning. Senpai Rauno mente det var tiden, hvor jeg skulle sætte mig et mål for næste graduering. Målet blev sat til 7. august Træningen blev selvfølgelig passet, men jeg vidste også, at det ikke var nok i sig selv. Jeg havde jo trods alt holdt over 15 års pause. Supplementet blev jævnlige ture til FKO, hvor jeg tit stod alene i dojo en og trænede kata og idokihon no kata suppleret med styrkeræning. Hjemme måtte familien finde sig i at falde over mig, når jeg på alle tider af døgnet og alle mulige steder lavede armbøjninger og mavebøjninger. Op til den store dag blev de japanske termonologier terpet igen og igen. Her var min hustru Jette en enorm hjælp. Endvidere fokuserede jeg i ugerne op til gradueringen meget på min kost. 7. august - dagen var kommet. Efter begynderne havde udført en flot graduering, blev resten af os kaldt på gulvet. Som ene mand blev jeg placeret forrest - for som senpai Rauno sagde: Så kan vi bedre se om Niels kan de japanske udtryk. Dommerpanelet var også på plads bestående af senpai Rauno, senpai lea, senpai Kamma, senpai Michael og senpai Michael. Under senpai Raunos faste takt blev det til 49 basisteknikker á 46 takter. Teknikkerne spændte vidt lige fra morote tsuki til ushiro mawashi geri. Jeg blev faktisk lidt overrasket over antallet af basisteknikker - det tærede helt vildt på energidepoterne; og vi var lige begyndt! Ido kihon no kata fulgte efter. Pensum lød på 17 ido kihon no kata. Senpai Rauno udvalgte nogle tilfældige, hvorefte jeg selv kørte fra og med 14 til og med 17. Styrketesten blev gennemført med 70 armbøjninger (..eller blev det kun til 65!) 100 mavebøjninger, 100 rygbøjninger (senpai Rauno viste os her, at han også kan tælle til 110), 20 hop over 2 bælter samt 35 knæbøjninger med afsæt. Og så tror jeg nok lige Niels Hansen var som en ørken i halsen. Efter en energigel og et par slurke vand gik vi over til yakusoku kumiti. Tre selvvalgte kampkombinationer. Disse havde jeg trænet med Christian, der gav mig stor støtte i yakso - tak til Christian. Taikyoku I, sanchin, pinan V og Geksai Dai var de udvalgte kata.

7 FARUM KYOKUSHINKAI KARATE Før tameshiwari (gennembrydning) blev det lige til et par slurke faxe kondi, og det kan ikke anbefales. Det var faktisk nær gået galt. Mavesækken knoklede barerundt, som om den lige havde modtaget 8 chudan tsuki; men det gik over og gennembrydningen af 2 brædder med seiken (forreste af slagknoerne), 2 med shuto (håndkanten), 3 med hiji (albuen) samt 2 med chusoku mae geri (frontspark med fodballen) gik godt og uden skader. Efter ca. 3 timer og et kvarter var der tæt på udsolgt. Det var tid for jiyu kumite (fri kamp). Fire friske smilende karatekaer linede op. Senpai Kamma, senpai Michael samt Jan og Christian. Det blev til 10 kampe, og hvis der ikke var udsolgt, ja så blev der totalt ophørsudsalg på alle hylder efterhånden som kampene skred frem. Trods de dejlig tørre tæsk, vil jeg benytte lejligheden til at sige tak til de fire for en fair fight. Alle fire pressede mig lige akkurat derud, hvor man skal ud til en 2. kyu graduering. Dommerpanelet afsluttede med spørgsmål. 3 timer og 45 min. efter den første basisteknik var gradueringen færdig. Jeg var en glad, men også en meget meget træt mand på det tidspunkt. Efter adskillige slag med bælterne fra de højere graduerede var det varme bad og en tur i saunaen bare himmelsk. Så burde man da kunne sove fra det øjeblik man ramte dynen - ikk. Men her måtte jeg sande senpai Michaels ord. Adrenallinen piskede fortsat rundt i kroppen og klokken blev 4 morgen før jeg knaldede brikker. Til sidst en stor TAK for den fantastiske opbakning op til og under gradueringen. Osu Niels AKTIVITETSKALENDER 19 dec. 21, 23, 25 dec. 28 dec. Juleafslutning Træning aflyst Fællestræning Vær opmærksom på at der kan komme ændringer og tilføjelser senere. Hold derfor ALTID øje med opslagstavlen i klubben.

8 Blad nr. 2, august årgang. G R Æ S K S O M M E R L E J R juli blev den 3. internationale græske sommerlejr afholdt på øen Skiathos. På lejren deltog 45, grækere, 3 georgianere, 2 tyrkere og 32 danskere, heraf 20 fra Farum. Instruktørerne på lejren var: fra Sverige, Shihan Michael Söderqvist, 5 dan (svensk landsrepræsentant, fra Japan - Shihan Kenji Midori, 4 dan (præsident JKO og verdensmester i 1991) og Sensei Yamamoto, 3 dan (4 dobbelt vinder af All Japan), fra Danmark Sensei Killer, 3 dan (landholdstræner) samt den græske repræsentant, Sensei George Kosmodis, 3 dan. Indlogeringen under lejren foregik på et 4* hotel på henholdsvis 2 og 3 personers værelser. Lejrens hovednavn var den tidligere verdensmester, Shihan Midori, der grundet hastemøder i den japanske organisation samt flyforsinkelser, først ankom sammen med Sensei Yamamoto til lejrens 4 træningspas. Shihans sene ankomst var en skuffelse, men en større skuffelse var, at han stik imod sidste år, hvor han havde næsten samtlige træningspas, næsten ikke blev brugt i år. Han underviste med Sensei Yamamoto i kampkombinationer, samt enkelte styrkeøvelser. Shihan forklarede herunder, at hans kombinationer var ved at være gamle men mente, at Sensei Yamamoto for tiden var den førende tekniker i letvægtsklassen.

9 FARUM KYOKUSHINKAI KARATE

10 Som det er kutyme på næsten alle danske lejre, blev vi også her opdelt i grupper med hver sin gruppesenpai. Hver gruppe fik fra starten af lejren at vide, at de den sidste dag skulle vise noget underholdning og en arrangeret kamp mellem to personer fra gruppen. Den sidste dag skulle grupperne imellem endvidere dyste i forskellige konkurrencer. Der ville blive lagt point sammen og der ville så være præmie til den vindende gruppe. Grundet varmen var der kun skemalagt 2 træningspas om dagen. 1 sæt fra kl og 2. sæt fra kl FARUM KYOKUSHINKAI KARATE Morgentræningen startede hver dag med en kort løbetur på ca 1,5 km fra hotellet og ned til stranden og derefter frem og tilbage langs denne. Resten af træningspasset foregik i sandet på stranden. Aftentræningen startede som morgentræningen op med en kort løbetur til en græsplæne ved en sø, der lå umiddelbart bag stranden. Timerne mellem træningspassene blev brugt ved swimmingpoolen, ved stranden eller sightseeing på øen. Endvidere skulle der tankes godt op med væske grundet den massive varme. Vi oplevede den varmeste hedebølge i mange år i Grækenland, og flere lokale snakkede om 49 grader. Så det var vigtigt at der blev drukket megen væske. På lejrens 3. dag kom så chokket. Instruktørerne fra Farum ville have at der skulle trænes ekstra midt på dagen,... og så i den hede. Stor utilfredshed!!! Men efter en dundertale og endt træning var der igen smil på læberne. Det var nu ikke så vanvittigt alligevel. Lejren blev sluttet af med sayonaraparty med lange taler, uddeling af certifikater, præmier, gaver og til sidst et godt måltid. Efter endt lejr skulle vi indlogeres på værelser i byen. Det var lidt af et chok at komme fra store værelser, med airconditioning til de mindre og dårligere værelser uden airconditioning. Men de var billige!

11 Vi havde nu 4 dage inden hjemrejsen, og de blev brugt på shopping, hyggeture til stranden, open air biograf, halvdagstur med båd rundt om øen, social hygge og vigtigst,... 2 ekstra træningspas på en lokal strand ved byen. Gruppen var dog fra starten af lejren plaget af flere med halsbetændelse, dårlige maver samt virusinfektioner. Halsbetænd-elsen kom sig jo nok af at sove med air-conditioning om natten, ligesom mange havde opbrugt deres depoter på den danske sommerlejr. Men alt i alt en hyggelig tur, hvor Farum igen fik gjort sig godt bemærket. Jeg vil samtidig benytte lejligheden til at takke de deltagende for den store opbakning, gode opførsel samt jeres dejlige måde at være på under hele lejren. Endvidere op vegne af eleverne en stor tak til klubben for den store støtte. Osu Senpai Franz FARUM KYOKUSHINKAI KARATE

12 Kyokushin Kata Ordet Kata betyder egentligt form eller metode. En Kata er en serie af parader, spark og slag fra en eller flere stillinger, indeholdende forlæns, baglæns og sidelæns bevægelser. Antallet af bevægelser og deres rækkefølge skal følges nøje. Balancen mellem angrebs- og forsvarsteknikker, stillingerne der bruges og retningen og det glidende i bevægelserne, har alt sammen til formål at give hver Kata sin særegne karakter. Gennem træningen af Kata læres de traditionelle teknikker som bruges i kamp. Balance, koordination, vejrtræjning og koncentration udvikles ligeledes. Udført korrekt, er Kata en fremragende fysisk øvelse en meget effektiv form for total træning af tanke og krop. Kata udtrykker ideen om ren ma eller evig finpudsning med flittig træning, bliver Kataens bevægelser yderligere raffinerede og perfekte. Den nødvendige opmærksomhed på detaljer, for at perfektionere en Kata, fremmer selvdisciplinen. Gennem koncentration, vedholdenhed og træning, opnås et højere niveau hvor Kataen er så rodfæstet i underbevidstheden, at ingen bevidst opmærksomhed på bevægelserne er påkrævet. Dette er hvad Zen mestrene kalder mushin eller ingen tanke. Den bevidste, rationelt tænkte træning bliver overhovedet ikke brugt hvad der en gang lærtes udenad, udføres nu spontant. Træningen af traditionel Kata er også en måde for karateka en at vise respekt til Kyokushin Karates oprindelse og historie Blad nr. 2, august årgang. og til kampsport generelt. Oprindelse Kyokushin Kata kategoriseres ofte som Nordlige Kata eller Sydlige Kata, baseret på deres oprindelse og udvikling. De Nordlige Kata er magen til de Kata man ser hos Shotokan Karate, idet de blev udviklet under Mas Oyamas træning med Gichin Funakoshi. Master Funakoshi hentede oprindeligt disse Kata fra Kinesisk kempo og Shorin Ryu, karatestilen fra Okinawa som er baseret på Kinesisk Shaolin (f.eks. Shorin ) kempo. Disse Kata bruger lange, kraftfulde stillinger og stærke parader og stød. De Nordlige Kata er: Taikyoku Sono Ichi, Ni, San (1-3) Pinan Sono Ichi, Ni, San, Yon Go (1-5 Yansu, Tsuki No, Sushiho, Kanku De Sydlige Kata blev udviklet fra Mas Oyamas studier af Okinawa karate stilarten Goju Ryu, ledet af So Nei Chu. Bevægelserne i disse Kata er mere cirkulære og dramatiske end i de Nordlige Kata. De Sydlige Kata er: Sanchin, Gekisai Dai and Sho, Tensho Saiha, Seinchin, Gayru, Seipai Betydninger Taikyoku betyder at tage et overblik, for at se helheden frem for at fokusere på de individuelle dele. Det betyder også at have et åbent sind, eller begynderens sind. Begynderens sind er hvad man stræber efter gennem træning og gennem livet.

13 FARUM KYOKUSHINKAI KARATE Begynderens sind indeholder ingen fordomme og er ikke snæversynet. Begynderens sind er åbent for alle muligheder. Pinan betyder fred og harmoni, kan direkte oversættes som total fred eller fredfyldt sind. Selvom de fysiske bevægelser i Pinan Kata involverer teknikker, som bruges i kamp er formålet med Pinan Kata at udvikle et roligt, fredfyldt sind og harmoni mellem sjæl og krop. Sanchin betyder Tre kampe eller Tre konflikter, med henvisning til det faktum at den søger at udvikle tre elementer på én gang: Sindet, kroppen og teknikkerne De indre organer, cirkulation og nerve system,og De tre ki, placeret i: - Toppen af hovedet (tento) - Mellemgulvet (hara), og - Underlivet (tan den). Sanchin er en isometrisk Kata hvor hver bevægelse udføres i en tilstand af fuldkommen spænding, ledsaget af kraftfuld, dyb vejrtrækning (ibuki) som udføres i underlivet (tan den). At øve Sanchin leder ikke kun til styrkelse af kroppen, men til udvikling af den indre styrke (ki) og koordination af sjæl og krop. Gekisai Dai og Gekisai Sho stammer fra ordene sai, som betyder fort eller fæstning, og geki, som betyder at nedbryde. Gekisai kan også betyde tom luft. Kata en underviser i styrke gennem variation i bevægelserne, bevægelighed og anvendelse af flere teknikker. At være fleksibel i angreb og modangreb vil altid være stiv og ufleksibel styrke overlegen. Yansu betyder at holde, stræbe efter at vedligeholde princippernes og ideal-ernes renhed, i stedet for at gå på kompromis og vælge den lette udvej. Tsuki No betyder lykke og held. Lykke og held kommer ikke ved at sidde og vente. For hvert stød (tsuki) i denne Kata, illuderer at en personlige barriere bliver overvundet. Stærk, vedholdende bestræbelse på at klare problemerne, vil bringe held. Tensho betyder rullende eller flydende hånd. Tensho var en af Mas Oyamas favorit Kata. Saiha betyder stor bølge. Saiha kan også oversættes med knusende. Uanset hvor stort et problem virker, hvis det bliver mødt med tålmodighed, beslutsomhed og udholdenhed (Osu) kan man altid overkomme det eller bryde igennem og kommer videre. Kanku betyder at kigge på himlen og Kanku er også kendt som Den opstigende sol. Direkte oversat betyder Kan goder observationsevne og ku univers, luft eller tomhed. Den første bevægelse I Kanku er formationen af en åbning med hænderne over hovedet gennem hvilken man kigger ud I universet eller på den opstigende sol. Betydningen af åbningen er at uanset hvilke problemer man står overfor, er hver dag ny og universet venter. Der er intet der er så forfærdeligt at det har indflydelse på fundamentet for vores eksistens.

14 Blad nr. 2, august årgang. Mandag d. 7 august afholdtes gradueringer i FarumKyokushinkai, tillykke til alle som bestod: 2 kyu - brunt bælte Niels Hansen 6 kyu - gult bælte Alex Bisling Malte Christiansen 7 kyu - blåt bælte med streg Ajith Gamage Sebastian Riemer Joachim J Jensen Anders R Jensen Peter Sundval Hansen Frederik Bjare Lars Peter Andersen Rasmus Kjær Lundsteen Joacim T Sørensen Mathias Bjare Max Michelsen 8 kyu - blåt bælte Christian Garde Casper Knudsen 9 kyu - orange bælte med streg Thore Lauritzen Patrick Mandal Morten Jensen Henrik Wille Sarafaraz Khan Bjarne Jensen

15 Cup 2000 FARUM KYOKUSHINKAI KARATE Både Senpai Franz og Senpai Michael Eibye viste Seinshin i deres første runde og gik begge videre til finalen. Fredag d. 1 september drog 4 Farummer afsted til stævnet Open World Allstyles Martial Sports. Stævnet var delt op i kata kokurrencer og kamp. Farum deltog kun i kata delen, da kampdelen var baseret på regler, som ligger meget langt fra de regler Kyokushinkai Karate kæmper efter. Man må ikke have nogen form for kontakt med modstanderen, hvilket jo er ret svært, når man er vant til Full- og semi Contact karate. Kata derimod - piece of cake for Farums karateka. Der var flere forskellige stilarter, bla. Taekwondo, Kung-fu, Gensei Ryu, Shingo Ryu og Shotokan fra lande som: Bangladesh, Indien, Belgien, Sverige Jugoslavien, Tyskland og Danmark. Det var kun tilladt at vise katas som svarede til ens bæltegrad, hvilket jo kan være ret svært at kontrollere med så mange stilarter. Pga. manglende fremmøde, blev nogle af grupperne slået sammen, så Sari skulle møde både kyu- og dangrader i sin gruppe. Senpai Sari viste en flot Pinan V i første runde og gik videre til finalen. Senpai Nina viste Yantsu - en FLOT udførelse, som dommerne også kvitterede for med den første score som gik over 20 point (max. mulighed for point i denne runde var 21 point). I finalerne blev vist flg. kata: Senpai Sari - Tsuki no Kata Senpai Nina - Kanku Senpai Franz og Michael - Sosi ho Alle kata blev udført flot og resultaterne udeblev da heller ikke. Senpai Sari og Nina fik sølv i deres klasser, Senpai Franz fik bronze og Senpai Michael fik guld. Forskellen på og 3. pladsen i herre klassen var 0.1 point!! Senpai Michael scorede dagens højeste point, 23,5 ud af 24 mulige. Så nu har Farum en Allstyles verdenmester i kata. 2. pladsen blev besat af en Kung-Fu kæmper. Det var meget svært at vurdere om den kata han lavede, virkelig var en 2. plads værdig. Den virkede lidt anstrengt, han spændte musklerne så hårdt i de forskellige stillinge, at hele kroppen rystede. Det var da et fint show, han viste - men lidt for teatralsk. Udover Kyokushinkai katas var der enkelte udøvere som viste nogle flotte kata, men der var langt mellem de kata, som fik een til at holde vejret. Der var dog en enkelt udøver, som man lagde mærke til. En brunbælte pige fra Jugoslavien i juniorklassen. Hun viste nogle fantastisk flotte katas. Til næste år bør Farum stille med alt der kan krybe og gå. Partisk eller ej - Farums udøvere ville tage kegler i det forum.

16 DOJO-KUN Vi Vil træne vor krop og vor sjæl til urokkelig styrke. Vi Vil stræbe efter BUDO ens sande vej, så vore sanser er rede når tiden kommer. Vi Vil med ærlig kraft bekæmpe vor egoisme. Vi Vil altid følge etiketten og udvise høflighed, respektere andre og afstå fra vold. Vi Vil følge vor tro og altid forblive ydmyge. Vi Vil søge visdom og styrke uden at begære andet. Vi Vil hele vort vort liv gennem KARATE-DO, søge at opfylde den sande mening af KYOKUSHIN-VEJEN.

FARUM KYOKUSHIN-KARATE

FARUM KYOKUSHIN-KARATE FARUM KYOKUSHIN-KARATE Blad nr.1 Årgang 2004 FARUM KYOKUSHINKAI KARATE Træningstider for Farum Kyokushin Karate Mandag 9. - 7 kyu... 17.00-18.15 For at man som 7. kyu kan træne med på 2. hold, (18.15-19.30)

Læs mere

12. kyu. 1. Lægge karatedragten "Dogi" korrekt sammen. 2. Bære Dogi'en og binde bæltet "Obi" korrekt. 3. Formel hilsen/bukke "Reitsu".

12. kyu. 1. Lægge karatedragten Dogi korrekt sammen. 2. Bære Dogi'en og binde bæltet Obi korrekt. 3. Formel hilsen/bukke Reitsu. 12. kyu 1. Lægge karatedragten "Dogi" korrekt sammen. 2. Bære Dogi'en og binde bæltet "Obi" korrekt. 3. Formel hilsen/bukke "Reitsu". 4. Kendskab til hovedknoerne "Seiken" som våben. 5. Indblik i siddende

Læs mere

Bestyrelsens beretning for 2012 Farum Kyokushin Karate OSU!

Bestyrelsens beretning for 2012 Farum Kyokushin Karate OSU! Bestyrelsens beretning for 2012 Farum Kyokushin Karate OSU! Efter en lidt turbulent start på året, hvor klubbens forrige bestyrelse havde store samarbejde vanskeligheder. Trods dette fik den gennemført

Læs mere

Hvorfor er Kata en vigtig del af karatetræningen?

Hvorfor er Kata en vigtig del af karatetræningen? Nu starter nedtællingen til KATASTÆVNER 2018 (Op til kyu) lørdag d. 10. november,, Præstemarksvænge 10 Det er nu du skal forberede dig til dit måske første Katastævne. Læs her hvorfor netop du burde deltage.

Læs mere

KOFUNKAN WORLD CUP 2014

KOFUNKAN WORLD CUP 2014 KOFUNKAN WORLD CUP 2014 Torsdag den 10. april tog en trup bestående af 7 kæmpere (Sebastian, Viktor, Mathias J, Mathias H, Nikoline, Monika, Jeppe, Marcus), 3 coaches (Sensei Jonas, Sempai Peter og Sempai

Læs mere

NYHEDSBREV ÅRET 2015 ROSKILDE KARATE KLUB. Osu, 2015 er næsten gået og har budt på

NYHEDSBREV ÅRET 2015 ROSKILDE KARATE KLUB. Osu, 2015 er næsten gået og har budt på NYHEDSBREV ÅRET 2015 ROSKILDE KARATE KLUB Osu, 2015 er næsten gået og har budt på mange spændende karaterelaterede begivenheder. Her kommer et udpluk af nogle af højdepunkterne. Året startede med Kagami

Læs mere

FARUM KYOKUSHIN-KARATE

FARUM KYOKUSHIN-KARATE FARUM KYOKUSHIN-KARATE Blad nr. 1 Årgang 2000 Det første klubblad er nu færdigt. Vi satser på at lave 4 klubblade om året, som vil komme i april, juli, oktober og januar, alt efter om der er materiale

Læs mere

IOGKF - Danmarksmesterskaber IOGKF. inviterer til DM 2012. Lørdag den 10. November

IOGKF - Danmarksmesterskaber IOGKF. inviterer til DM 2012. Lørdag den 10. November IOGKF inviterer til DM 2012 Lørdag den 10. November Frederiksberg Hallerne Frederiksberg Opvisningshal Jens Jessens Vej 20 2000 Frederiksberg IOGKF Danmark afholder hvert år et stilartsmesterskab og et

Læs mere

Michael Hartvig. Kære medlemmer i Risskov Taekwondoklub,

Michael Hartvig. Kære medlemmer i Risskov Taekwondoklub, Michael Hartvig Fra: Risskov Taekwondo Klub [ChungMoo@klub-modul.dk] Sendt: 3. april 2013 11:17 Emne: Nyhedsbrev april 2013 Kære medlemmer i Risskov Taekwondoklub, Foråret ser langsomt ud til også at være

Læs mere

Lørdag d. 7. marts kl. 10.00

Lørdag d. 7. marts kl. 10.00 Kyokushin Trekampstævne 2015 Så er det tid til årets Trekampstævne hvor børn og juniorer fra Roskilde Karate Center, BS Karate og Farum Kyokushin Karate skal dyste om den eftertragtede Vandrepokal og titlen

Læs mere

Bestyrelsens beretning for Farum Kyokushin Karate 2017 OSU

Bestyrelsens beretning for Farum Kyokushin Karate 2017 OSU Bestyrelsens beretning for Farum Kyokushin Karate 2017 OSU Bestyrelsen har igen arbejdet godt sammen om de store og små udfordringer i hverdagen for FKK. Der har været afholdt 6 bestyrelsesmøder gennem

Læs mere

Gradueringspensum, regler og etikette. for børn og juniorer. i Ashihara Karate Frederiksberg

Gradueringspensum, regler og etikette. for børn og juniorer. i Ashihara Karate Frederiksberg Gradueringspensum, regler og etikette for børn og juniorer i Ashihara Karate Frederiksberg fra august 2008 Gradueringspensum for DAO Side 1 Regler for børn og forældre i dojoen og klubbens lokaler 1. Man

Læs mere

FARUM KYOKUSHIN-KARATE

FARUM KYOKUSHIN-KARATE FARUM KYOKUSHIN-KARATE "Den som dagligt følger budoens vej holder sit hoved lavt og sine øjne højt. Fåmælt og med et varmt hjerte, fortsætter han stræbsomt sin træning". Sosai Mas Oyama. Blad nr. 3 Årgang

Læs mere

Til VOKSNE kæmpere ved DM og Fyn Open 2012

Til VOKSNE kæmpere ved DM og Fyn Open 2012 Til VOKSNE kæmpere ved DM og Fyn Open 2012 Hvem kan deltage DM i knock-down er IKKE for udenlandske kæmpere. Det vil sige, at en»ikke dansk statsborger«, kun kan deltage ved fremvisning af en gyldig opholdstilladelse,

Læs mere

FARUM KYOKUSHIN KARATE BLAD NR. 6 MARTS 2012

FARUM KYOKUSHIN KARATE BLAD NR. 6 MARTS 2012 FARUM KYOKUSHIN KARATE BLAD NR. 6 MARTS 2012 2 3 Kort fra redaktionen Så er der igen materiale nok til et nyt blad fra Farum Kyokushin klub. Bladet bærer denne gang tydeligt præg af årsskiftet, med diverse

Læs mere

Farum Kyokushin karate. Blad nr. 8 maj 2013

Farum Kyokushin karate. Blad nr. 8 maj 2013 Farum Kyokushin karate Blad nr. 8 maj 2013 2 Farum KyoKushin Karate Farum KyoKushin Karate 3 Kort fra redaktionen Ja så kom endelig det næste Farum kyokushin blad, faktisk er der gået godt 5 måneder siden

Læs mere

Blad nr. 1 Årgang 2005 FARUM KYOKUSHIN-KARATE

Blad nr. 1 Årgang 2005 FARUM KYOKUSHIN-KARATE Blad nr. 1 Årgang 2005 FARUM KYOKUSHIN-KARATE Blad nr. 1, 2005-5 årgang. Træningstider for Farum Kyokushin Karate Mandag 9. - 7 kyu... 17.00-18.15 For at man som 7. kyu kan træne med på 2. hold, (18.15-19.30)

Læs mere

Danish Open 2003 af senpai Martin Henriksen

Danish Open 2003 af senpai Martin Henriksen Danish Open 2003 af senpai Martin Henriksen Jeg mødte inde i Valbyhallen omkring 8.30 med nerverne nogenlunde i ro. Jeg havde ikke set kampprogrammet og havde i øvrigt ikke nogen intentioner om at lade

Læs mere

FARUM KYOKUSHIN-KARATE

FARUM KYOKUSHIN-KARATE FARUM KYOKUSHIN-KARATE Blad nr. 4 Årgang 2003 FARUM KYOKUSHINKAI KARATE Træningstider for Farum Kyokushin karate Mandag 9. - 7 kyu... 17.00-18.15 For at man som 7. kyu kan træne med på 2. hold, (18.15-19.30)

Læs mere

ROSKILDE CUP 2. JUNI 2018 INVITATION

ROSKILDE CUP 2. JUNI 2018 INVITATION ROSKILDE CUP 2. JUNI 2018 INVITATION Osu, Vi inviterer jer hermed til dette års Roskilde Cup 2018. Vi håber I vil møde talstærkt op og medvirke til, at gøre dette års Roskilde Cup til noget helt særligt.

Læs mere

World Archery Indoor Championships. Nimes, Frankrig 25. feb. 2. marts 2014

World Archery Indoor Championships. Nimes, Frankrig 25. feb. 2. marts 2014 REJSEBREV 4 Dette års indendørs Verdensmesterskab for junior/senior afholdes i og Danmark stiller med følgende Lørdag den 1. marts 2014. Igen stod Danmark overfor USA i en holdfinale og igen var det guldet

Læs mere

FARUM KYOKUSHIN-KARATE

FARUM KYOKUSHIN-KARATE FARUM KYOKUSHIN-KARATE Blad nr. 2 Årgang 2003 FARUM KYOKUSHINKAI KARATE Træningstider for Farum Kyokushin karate Mandag 9. - 7 kyu... 17.00-18.15 - se bem. nedenfor For at man som 7. kyu kan træne med

Læs mere

Farum KyoKushin Karate

Farum KyoKushin Karate Farum KyoKushin Karate Blad nr. 4 maj 2011 Læs om Senpai Martin side 10 Læs om Vinterlejr 2011 side 18 Se billeder fra fastelavn side 27 Læs om Shihan Fitkin side 36 2 3 Kort fra redaktionen Indhold Senpai

Læs mere

Det har ikke slået os ud. Vi vil nu bede jer alle reservere lørdag den 24. marts 2018 fra kl til ca. kl

Det har ikke slået os ud. Vi vil nu bede jer alle reservere lørdag den 24. marts 2018 fra kl til ca. kl Vejen den 17. februar 2017 Å rsberetning 2017 Hvad er der sket siden sidste generalforsamling? 2017 har været et år med rigtig mange arrangementer/begivenheder både i og uden for klubben. Vi har haft vores

Læs mere

Ungdom. spot på sporten // MARTs 2012. Ligatræning - her Jacob Østergaard med U14 drengene. Hovedsponsor:

Ungdom. spot på sporten // MARTs 2012. Ligatræning - her Jacob Østergaard med U14 drengene. Hovedsponsor: Ungdom Ligatræning - her Jacob Østergaard med U14 drengene spot på sporten // MARTs 2012 Hovedsponsor: Ungdom FORÅRET ER PÅ VEJ - ØV :-) Foråret er på vej - både i flg. kalenderen og når vi kigger ud mod

Læs mere

Farum Kyokushin. Blad nr. 3 december 2010. Læs om Japan-turen side 9 Læs om årets Mønlejr side 21 Læs om træning med Shihan Collins side 26

Farum Kyokushin. Blad nr. 3 december 2010. Læs om Japan-turen side 9 Læs om årets Mønlejr side 21 Læs om træning med Shihan Collins side 26 Farum Kyokushin karate Blad nr. 3 december 2010 Læs om Japan-turen side 9 Læs om årets Mønlejr side 21 Læs om træning med Shihan Collins side 26 2 3 Kort fra redaktionen Vi fra redaktionen er rigtig glade.

Læs mere

Træner og leder: Niels Dall, Ole Gammelgaard, Jakob Freil, Gitte Karlshøj og Alan B. Grønkjær samt Team Danmark konsulent Nicolaj Holmboe.

Træner og leder: Niels Dall, Ole Gammelgaard, Jakob Freil, Gitte Karlshøj og Alan B. Grønkjær samt Team Danmark konsulent Nicolaj Holmboe. VM finder sted i Belek, Antalya i Tyrkiet i denne uge. Danmark stiller med dette hold: Compound Martin Damsbo Patrick Laursen Stephan Hansen Camilla Søemod Recurve Maja Jager Anne Marie Laursen Carina

Læs mere

FARUM KYOKUSHIN-KARATE

FARUM KYOKUSHIN-KARATE FARUM KYOKUSHIN-KARATE Blad nr.2 Årgang 2004 FARUM KYOKUSHINKAI KARATE Træningstider for Farum Kyokushin Karate Mandag 9. - 7 kyu... 17.00-18.15 For at man som 7. kyu kan træne med på 2. hold, (18.15-19.30)

Læs mere

Surf symposium 2013. Kristian deltog ikke i dagens workshops, da hans tilstedeværelse anden steds var

Surf symposium 2013. Kristian deltog ikke i dagens workshops, da hans tilstedeværelse anden steds var Surf symposium 2013 Fredag den 18. oktober, drog to kajakroere fra HTN (Jacob Jensen & Kristian Balslev ) afsted mod Klitmøller. Med en vis portion spænding i maven, masser af grej i bagagerummet og to

Læs mere

European Youth Cup Héviz, Ungarn maj 2016

European Youth Cup Héviz, Ungarn maj 2016 : Rejsebrev 6 Lørdag den 7. maj. Individuel finale dag! Der var lagt op til tre meget spændende individuelle finaler, hvor vi var sikre på minimum en medalje. Første mand på banen var Christoffer der skulle

Læs mere

EUROPEAN ARCHERY INDOOR CHAMPIONSHIPS RZESZÓW 2013. Rejsebrev nr. 5. Herre senior compound: Martin Damsbo Dame junior compound: Sarah Sönnichsen

EUROPEAN ARCHERY INDOOR CHAMPIONSHIPS RZESZÓW 2013. Rejsebrev nr. 5. Herre senior compound: Martin Damsbo Dame junior compound: Sarah Sönnichsen Rejsebrev nr. 5. Dennis Bager : Stor dag for dansk bueskydning! Bip, bip klokken var 5.30 og det var tid at stå, for bussen kørte med de første kl. 6.30. Martin og Dennis skulle først i ilden. Efter opvarmning

Læs mere

2013 er efterhånden skudt godt i gang. Også i Risskov Taekwondoklub, hvor et nyt år for os betyder en masse nye projekter.

2013 er efterhånden skudt godt i gang. Også i Risskov Taekwondoklub, hvor et nyt år for os betyder en masse nye projekter. Michael Hartvig Fra: Risskov Taekwondo Klub [ChungMoo@klub-modul.dk] Sendt: 4. marts 2013 20:56 Emne: Nyhedsbrev marts 2013 Kære alle medlemmer af Risskov Taekwondoklub, 2013 er efterhånden skudt godt

Læs mere

Nye kupgraduerede i klubben

Nye kupgraduerede i klubben Årgang 40 nr. 4 April / Maj 2015 Nyhedsbrev Månedens citat: Nye kupgraduerede i klubben It s not about Being the best It s about Being better Than you were yesterday På billedet ses Kaj, Brian, Bruno og

Læs mere

Fredag den 9. juli Afgang fra klubben kl. 14. Bussen og de medfølgende forældres biler blev proppet til det yderste med bagage og mad til de 7 dage.

Fredag den 9. juli Afgang fra klubben kl. 14. Bussen og de medfølgende forældres biler blev proppet til det yderste med bagage og mad til de 7 dage. Kofucamp 2010 Teams: Team 1: Sempai Laurits Team 2: Sempai Mads Team 3: Sempai Monica Team 4: Sempai Sebastian Fredag den 9. juli Afgang fra klubben kl. 14. Bussen og de medfølgende forældres biler blev

Læs mere

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse.

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Svømmeklubben MK 31, K1 Træningslejr uge 7, 2013 Palma, Mallorca Lørdag 9/2-13 Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Pga. bagage

Læs mere

Bestyrelsens beretning for 2014 Farum Kyokushin Karate. Osu!

Bestyrelsens beretning for 2014 Farum Kyokushin Karate. Osu! Bestyrelsens beretning for 2014 Farum Kyokushin Karate. Osu! 2014 har været et spændende år på mange punkter bl.a. har klubbens haft sit første hele år i den nye organisation Matsushima - det er klart

Læs mere

Tak for et godt år jeg ser frem til det næste.

Tak for et godt år jeg ser frem til det næste. Formandens beretning Jeg skal nu holde en beretning som formand. Da jeg sammen med Mette (nuværende næstformand) hørte at klubben stod tæt for at stoppe var vi begge ærgerlige. På det tidspunkt gik Birte

Læs mere

FARUM KYOKUSHIN-KARATE

FARUM KYOKUSHIN-KARATE God Jul og godt Nytår FARUM KYOKUSHIN-KARATE Blad nr. 3 Årgang 2000 Blad nr. 3, december 2000-1 årgang. Farum Kyokushinkai, ønsker tillykke med flg. gradueringer: 3 kyu - grønt bælte med streg Michael

Læs mere

I Jiu-Jitsu er hilsenen og hilseformen en vigtig bestanddel af træningen med hensyn til respekt, tolerance og sikkerhed.

I Jiu-Jitsu er hilsenen og hilseformen en vigtig bestanddel af træningen med hensyn til respekt, tolerance og sikkerhed. I Jiu-Jitsu er hilsenen og hilseformen en vigtig bestanddel af træningen med hensyn til respekt, tolerance og sikkerhed. For at udøve og vise den nødvendige respekt og tolerance overfor hinanden i Jiu-Jitsu,

Læs mere

DATO: Fra fredag d. 23 til søndag d. 25. november 2012. Roskilde Katedralskole Adresse: Holbækvej 59 C, DK-4000 Roskilde

DATO: Fra fredag d. 23 til søndag d. 25. november 2012. Roskilde Katedralskole Adresse: Holbækvej 59 C, DK-4000 Roskilde DATO: Fra fredag d. 23 til søndag d. 25. november 2012 STED: Roskilde Katedralskole Adresse: Holbækvej 59 C, DK-4000 Roskilde TURNERING: Lørdag d. 24. Kl. 10:30 REGISTRERING OG VEJNING: Deltagerne registreres

Læs mere

Inviteret instruktør: HANSHI JOHN TAYLOR 9th Dan, Australien

Inviteret instruktør: HANSHI JOHN TAYLOR 9th Dan, Australien Inviteret instruktør: HANSHI JOHN TAYLOR 9th Dan, Australien Det er med meget stor glæde, at vi på 20 året for Sosai Oyamas død kan bekendtgøre, at IKO Matsushimas vicepræsident, Hanshi John Taylor 9.

Læs mere

FARUM KYOKUSHIN-KARATE

FARUM KYOKUSHIN-KARATE FARUM KYOKUSHIN-KARATE Blad nr. 1, 2007-8. årgang Træningstider for Farum Kyokushin Karate For at man som 7. kyu kan træne med på 2. hold, (18.30-19.45) skal man have deltaget på 1. hold den samme dag

Læs mere

Dagbog - Kinaturen. Indledning

Dagbog - Kinaturen. Indledning Dagbog - Kinaturen Indledning En dag i juni, fik far en mail fra Badminton Danmark. Der stod, at jeg havde vundet en tur til China Open, sammen med 9 andre spillere fra Danmark. Jeg vandt ved lodtrækning,

Læs mere

GRADUERINGS- TEKNIKKER I GISHI KARATE-DO FRA BEGYNDER TIL 2. DAN.

GRADUERINGS- TEKNIKKER I GISHI KARATE-DO FRA BEGYNDER TIL 2. DAN. GRADUERINGS- TEKNIKKER I GISHI KARATE-DO FRA BEGYNDER TIL 2. DAN. 1995 Thomas Hylleborg Design og Gishi Karate-Do gradueringsudvalg. Materialet må ikke kopieres eller mangfoldiggøres på nogen måde uden

Læs mere

Flotte fynske bronzemedaljer ved HoldDM.

Flotte fynske bronzemedaljer ved HoldDM. Flotte fynske bronzemedaljer ved HoldDM. Lørdag den 1. juni blev Retriever Klubbens DM for hold afholdt af Region Østjylland på Fussingø, ved Randers. Det fynske hold bestod i år af: Anette Hussmann med

Læs mere

Waw for en weekend lige ved og langt fra

Waw for en weekend lige ved og langt fra Waw for en weekend lige ved og langt fra Her kommer der lidt ord omkring vores weekend på Rømø hvor vi spillet slutspil om DM i år Som i nok ved så måtte vi desværre nøjes med sølv i denne sæson men f

Læs mere

Rejsebrev nr. 6. Deltagere på turen: Compound: Langbue: Barbue: Instinktiv: Gæster Team Manager:

Rejsebrev nr. 6. Deltagere på turen: Compound: Langbue: Barbue: Instinktiv: Gæster Team Manager: Rejsebrev nr. 6 Deltagere på turen: Compound: Langbue: Barbue: Instinktiv: Gæster Team Manager: Jozsef Csikos, Jacob Steffensen, Stig Andersen Tanja Dinesen Skudstrup, Josefine de Roepstorff, Sabina Holstein,

Læs mere

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 EM Sofia Dag 1: Vi mødtes i lufthavnen 14:45, men fløj først 16:50. Vi mellemlander i München. Vi kiggede lidt butikker, og nu flyver vi videre til Sofia.

Læs mere

28/05-2014. Skrevet af: Amira og Mille.

28/05-2014. Skrevet af: Amira og Mille. 28/05-2014 I dag er det anden dagen. I går mødtes vi på stationen, og tog derefter toget til Ringsted, hvor der var en kort ventetid, efterfulgt af en lang tur hele vejen til Aalborg. På denne togtur var

Læs mere

GRADUERINGS- TEKNIKKER I GISHI KARATE-DO FRA BEGYNDER TIL 1. DAN.

GRADUERINGS- TEKNIKKER I GISHI KARATE-DO FRA BEGYNDER TIL 1. DAN. GRADUERINGS- TEKNIKKER I GISHI KARATE-DO FRA BEGYNDER TIL 1. DAN. 1995 Thomas Hylleborg Design og Gishi Karate-Do gradueringsudvalg. Materialet må ikke kopieres eller mangfoldiggøres på nogen måde uden

Læs mere

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 EM i Herning MIT 2013 Baltimore Jeg sidder på min seng her i Baltimore en solrig søndag formiddag, Det er min første rigtige fridag i 2014, ingen træning, ingen

Læs mere

Opvisning i Hovborg I forbindelse med kommunes årlige uddeling af idræts- og lederpriser den 27-03-2014 lavede vi en opvisning i Hovborg.

Opvisning i Hovborg I forbindelse med kommunes årlige uddeling af idræts- og lederpriser den 27-03-2014 lavede vi en opvisning i Hovborg. Vejen den 22. februar 2015 Årsberetning 2015 Hvad er der sket siden sidste generalforsamling? Weekend træning Vi har i 2014 valgt at fortsætte med weekend træning hver anden weekend. Vi har prøvet os lidt

Læs mere

SHITO-RYU KARATE-DO KOFUKAN DENMARK Telegrafvej 5a, 2750 Ballerup /

SHITO-RYU KARATE-DO KOFUKAN DENMARK Telegrafvej 5a, 2750 Ballerup / Generalforsamling onsdag d. 16. marts 2011 Dagorden 1. Valg af dirigent og referat 2. Bestyrelsens beretning for 2010 3. Forlæggelse og godkendelse af regnskab 2010 4. Godkendelse af budget 2009 og fastsættelse

Læs mere

OSU! ÅRSMAGASIN FOR DANSK KARATE UNION #02 april 2013 MEDALJEHØST TIL EM!

OSU! ÅRSMAGASIN FOR DANSK KARATE UNION #02 april 2013 MEDALJEHØST TIL EM! OSU! ÅRSMAGASIN FOR DANSK KARATE UNION #02 april 2013 MEDALJEHØST TIL EM! OSU! # 02 Indhold April 2013 Formanden: Tak for et godt Karateår! 3 Medaljehøst til EM 2012 4 Redaktion: Malene Hougaard Marco

Læs mere

Inde EM i Spanien 2011.

Inde EM i Spanien 2011. Så blev det lørdag den 26. marts og det danske landshold skal skyde hele fire guldfinaler! Første finale var dame junior compound med Sarah, Ida og Michalina. Pigerne blev nr. 1 indledende og skulle op

Læs mere

ARKIV FOTO - MARATHONLEJR 2004

ARKIV FOTO - MARATHONLEJR 2004 ARKIV FOTO - MARATHONLEJR 2004 Skal man dømme efter de indsendte billeder, var der ikke meget marathon over lejren i år - er der nogle i klubben, der kan huskev hvad der skete på lejren - og har lyst til

Læs mere

Holdleder: Dan Hansen. Rejsebrev 1

Holdleder: Dan Hansen. Rejsebrev 1 Deltagere: Dame junior compound: Natacha Stütz Herre junior compound: Simon Olsen, Tore Bjarnason, Mathias Fullerton Herre senior compound: Martin Damsbo Holdleder: Dan Hansen Rejsebrev 1 Mandag den 25.

Læs mere

HOLSTEBRO KARATE KLUB SHOTOKAN PENSUM

HOLSTEBRO KARATE KLUB SHOTOKAN PENSUM Vejledning & signaturforklaring S.K.I.F. s / Holstebro karate Klub Shotokan gradueringsprogram. Vejledning til S.K.I.F. s gradueringsprogram. Kihon: De der skal gradueres stilles op til venstre for den

Læs mere

KØBENHAVN KARATENYT. København Karateklub WWW.KBHKARATEKLUB.DK

KØBENHAVN KARATENYT. København Karateklub WWW.KBHKARATEKLUB.DK KØBENHAVN KARATENYT København Karateklub WWW.KBHKARATEKLUB.DK Uden frivillige går det ikke Dejligt - nu er det igen dagen, hvor der er træning, og om et par dage er det igen tid til at tage en frisk gi

Læs mere

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel.

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Så kunne vi tage det sammen, men jeg tænkte lidt over

Læs mere

Nyhedsarkiv 2011. 51 medaljer til Struer 2011-12-19

Nyhedsarkiv 2011. 51 medaljer til Struer 2011-12-19 Nyhedsarkiv 2011 51 medaljer til Struer 2011-12-19 Ved det 2. stævne i Midt Vest Cuppen i svømning, som blev afholdt i Struer Svømmehal, havde Struer Svømmeklub i alt 29 svømmere tilmeldt. Med ikke mindre

Læs mere

Lørdag den 22. maj 2010 blev en stor dag for Dansk Bueskytteforbund. Ved guldfinalestævnet blev det til fire guld og en sølv medalje!

Lørdag den 22. maj 2010 blev en stor dag for Dansk Bueskytteforbund. Ved guldfinalestævnet blev det til fire guld og en sølv medalje! Rejsebrev 6 fra Junior Cup i Reggio Calabria i Italien. Lørdag den 22. maj 2010 blev en stor dag for Dansk Bueskytteforbund. Ved guldfinalestævnet blev det til fire guld og en sølv medalje! Simon, Stephan

Læs mere

Til VOKSNE kæmpere ved DM og Fyn Open 2015

Til VOKSNE kæmpere ved DM og Fyn Open 2015 Til VOKSNE kæmpere ved DM og Fyn Open 2015 Hvem kan deltage DM i knock-down er IKKE for udenlandske kæmpere. Det vil sige, at en»ikke dansk statsborger«, kun kan deltage ved fremvisning af en gyldig opholdstilladelse,

Læs mere

Farum. Blad nr. 1 Maj 2010. Læs om Tamashiwari side 8 Læs om Roskilde Cup side 13 Læs om Påskelejren side 17

Farum. Blad nr. 1 Maj 2010. Læs om Tamashiwari side 8 Læs om Roskilde Cup side 13 Læs om Påskelejren side 17 Farum Kyokushin karate Blad nr. 1 Maj 2010 Læs om Tamashiwari side 8 Læs om Roskilde Cup side 13 Læs om Påskelejren side 17 2 Farum Kyokushin karate Farum Kyokushin karate 3 En hilsen fra den nye redaktion

Læs mere

Tre nye træner 1 uddannede i klubben

Tre nye træner 1 uddannede i klubben Nyhedsbrev Årgang 1, Nummer 1 Januar2015 Tre nye træner 1 uddannede i klubben Månedens citat: Nothing is impossible the word itself says I m possible! På billedet ses Bruno, Robert og kenneth, som nu har

Læs mere

BREAKING NEWS vedr. Tipskonkurrencen

BREAKING NEWS vedr. Tipskonkurrencen BREAKING NEWS vedr. Tipskonkurrencen Bemærk! - Omvendt siderækkefølge så nyeste info er øverst. INDEX Info nr. 14 's Tipskonkurrence af afgjort og VM er slut! Side 7-8 Info nr. 13 Der kæmpes stadig om

Læs mere

Rejsebrev nr. 2 og 3. Onsdag den 14. juli

Rejsebrev nr. 2 og 3. Onsdag den 14. juli Rejsebrev nr. 2 og 3 Onsdag den 14. juli Dagen stod på kvalifikation for hele holdet, formiddagen havde kadetterne fornøjelsen af, og eftermiddagens steghede solstråler havde juniorerne. Dagen blev en

Læs mere

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 I denne udgave af nyhedsbrevet Kan du læse mere om: Københavner-turen 12 frikvarteret Lokalt brugerråd Åbning i julen Juleafslutning Julefrokosten Københavner-turen

Læs mere

Shinryokudan, Nansensgade

Shinryokudan, Nansensgade Shinryokudan, Nansensgade Referat af Generalforsamling søndag d. 17 maj 2009 Til stede: sensei Allan Døcker, sensei Mathias Halberg, senpai Tina Halvorsen, senpai Tim Pedersen, Kim Mygind, senpai Jens

Læs mere

Interview med eleven Lærke I = interviewer (Lasse), L = informant (Lærke)

Interview med eleven Lærke I = interviewer (Lasse), L = informant (Lærke) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 I: Hvilke nogle lektioner har I haft i dag? L: Hvilke nogle lektioner vi har haft i dag, vi har haft engelsk og samfundsfag.

Læs mere

Gul (8. Kyu) KIHON KATA (1) KUMITE KONDITION/ STYRKE. Kombinationer: Slag: Teknik: Spark:

Gul (8. Kyu) KIHON KATA (1) KUMITE KONDITION/ STYRKE. Kombinationer: Slag: Teknik: Spark: Gul (8. Kyu) KATA (1) Forreste hånd jodan (1. step) Forreste hånd jodan + bagerste hånd chudan (1. step) Forreste hånd ( Bagerste hånd (chudan) (Enkelt og dobbelt teknik på 1. step) 5 håndkantslag Teknikkerne

Læs mere

Kano viderudviklede sit selvforsvarssystem, og dette blev hurtigt populært i hele Japan. Og snart fulgte USA og Europa med.

Kano viderudviklede sit selvforsvarssystem, og dette blev hurtigt populært i hele Japan. Og snart fulgte USA og Europa med. Häggsjö D. 25.6.2002 Ju-Jutsu'ens historiske baggrund Ju-Jutsu systemet bygger på teknikker fra den oprindelige japanske forsvarsmetode/krigskunst Bu-Jutsu (Bushi = kriger og Jutsu = metode), som udøvedes

Læs mere

Bramming Ju-Jutsu Klub og Ju-jitsu Danmark inviterer til:

Bramming Ju-Jutsu Klub og Ju-jitsu Danmark inviterer til: Bramming Ju-Jutsu Klub og Ju-jitsu Danmark inviterer til: Dato: Lørdag den 4. februar 2017 Sted: Bramming Kultur- og Fritidscenter, hal 1, Idræts Alle 10, 6740 Bramming Tidspunkter: Indvejning fredag aften

Læs mere

FLERE EM MEDALJER TIL DANMARK

FLERE EM MEDALJER TIL DANMARK Torsdag d. 5. juli 2012 FLERE EM MEDALJER TIL DANMARK Herre junior compound holdet skal skyde Guld finale på lørdag. Junior compound holdet med Claus Frantzen, Joachim Andersen og Mads Knudsen. Torsdag

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Holdoversigt 10. august 2015

Holdoversigt 10. august 2015 Holdoversigt 10. august 2015 Stor Dojo Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag 1700-1800 Børn karate let begynder øvede 1700-1800 Familie karate 1700-1800 Børn karate let begynder øvede 1700-1800

Læs mere

Farum Kyokushin karate. Blad nr. 6 SEPTEMBER 2012

Farum Kyokushin karate. Blad nr. 6 SEPTEMBER 2012 Farum Kyokushin karate Blad nr. 6 SEPTEMBER 2012 2 FarUM KYOKUSHIn KaraTE FarUM KYOKUSHIn KaraTE 3 Kort fra redaktionen Så er der igen materiale nok til et nyt blad fra Farum Kyokushin klub. Farum Kyokushin

Læs mere

FARUM KYOKUSHIN-KARATE

FARUM KYOKUSHIN-KARATE FARUM KYOKUSHIN-KARATE Blad nr. 3 Årgang 2006 FARUM KYOKUSHINKAI KARATE Træningstider for Farum Kyokushin Karate For at man som 7. kyu kan træne med på 2. hold, (18.15-19.30) skal man have deltaget på

Læs mere

SHITO-RYU KARATE-DO KOFUKAN DENMARK Telegrafvej 5a, 2750 Ballerup info@kofukan.dk / www.ballerup-karate.dk

SHITO-RYU KARATE-DO KOFUKAN DENMARK Telegrafvej 5a, 2750 Ballerup info@kofukan.dk / www.ballerup-karate.dk Generalforsamling Mandag d. 23. marts 2009 Tilstede: Bestyrelsen og x medlemmer Dagorden 1. Valg af dirigent og referat 2. Bestyrelsens beretning for 2008 3. Forlæggelse og godkendelse af regnskab 2008

Læs mere

Årsberetning Hvad er der sket siden sidste generalforsamling? Vejen den 18. februar 2016

Årsberetning Hvad er der sket siden sidste generalforsamling? Vejen den 18. februar 2016 Vejen den 18. februar 2016 Årsberetning 2016 Hvad er der sket siden sidste generalforsamling? Weekend træning Vi har i 2015 valgt at fortsætte med weekend træning hver anden weekend. Vi har prøvet os lidt

Læs mere

Pensum 6. Kyu. Defensiv Offensiv. Kamae: (stand) Jodan-gamae. Kawashi Irimi Tenkan. Tai-sabaki: (kropsbevægelser) Uke-waza: (parader) Gedan-soto-uke

Pensum 6. Kyu. Defensiv Offensiv. Kamae: (stand) Jodan-gamae. Kawashi Irimi Tenkan. Tai-sabaki: (kropsbevægelser) Uke-waza: (parader) Gedan-soto-uke Pensum 6. Kyu Kamae: (stand) Jodan-gamae Defensiv Offensiv Tai-sabaki: (kropsbevægelser) Kawashi Irimi Tenkan Uke-waza: (parader) Tsuki-waza: (stød) Gedan-soto-uke Tsuki Mawashi-tsuki Teisho-tsuki Ura-tsuki

Læs mere

GRADUERINGS- TEKNIKKER I GISHI KARATE-DO FOR BØRN 12. MON 1. MON (BØRNEBÆLTER)

GRADUERINGS- TEKNIKKER I GISHI KARATE-DO FOR BØRN 12. MON 1. MON (BØRNEBÆLTER) GRADUERINGS- TEKNIKKER I GISHI KARATE-DO FOR BØRN 12. MON 1. MON (BØRNEBÆLTER) Side 1 af 21 INDHOLDHOLDSFORTEGNELSE: Indholdsfortegnelse.. side 3 Betydningen af symbolet Gishi Karate-Do I Dojokun side

Læs mere

SABAKI Camp Juli 2018

SABAKI Camp Juli 2018 SABAKI Camp 2018 Juli 2018 Den 5-8 juli samledes den danske Ashihara familie på Bosei Idrætshøjskole ved Præstø til det årlige familietræf SABAKI Camp. 160 familiemedlemmer var mødt op fra klubber i hele

Læs mere

Rejsebrev nr. 5 fra GP 1 i Marathon i Grækenland

Rejsebrev nr. 5 fra GP 1 i Marathon i Grækenland Rejsebrev nr. 5 fra GP 1 i Marathon i Grækenland I dag fredag er helliget pladserne til Baku både individuelt og for hold. Da vi er sikret en plads individuelt, har vi kun mulighed for at veksle den til

Læs mere

NYKØBING F. KARATECENTER. Den blå bog. Henrik Larsen OKINAWA GOJU-RYU KARATE-DO IOGKF

NYKØBING F. KARATECENTER. Den blå bog. Henrik Larsen OKINAWA GOJU-RYU KARATE-DO IOGKF NYKØBING F. KARATECENTER Den blå bog OKINAWA GOJU-RYU KARATE-DO Henrik Larsen 2009 IOGKF Den blå bog for Henrik Larsen Karate start Nykøbing F. Oktober 1975 Kyokushinkai Instruktør Ole Johansen. Gradueringer

Læs mere

YO IN KAN NORD STIL KUNG FU KIHON: Teknik: Stilling: Forklaring:

YO IN KAN NORD STIL KUNG FU KIHON: Teknik: Stilling: Forklaring: KIHON: Teknik: Stilling: Forklaring: Umpo ho + tai sabaki Uchiage-uke Juji-uke Hiza Uke Kagi Zuki Shuto uchi Haito Uchi Soto kakato Tobi Alle lærte kamae Ichiji Gamae Kiba dachi Ichiji Ichiji Ichiji Bevægelse

Læs mere

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går.

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går. Kære Klubkammerater I tirsdags (d. 22/2) skulle jeg ha' været til Kalundborg med en arbejdskollega og sætte noget køkkenbord op, men da det blev aflyst i sidste øjeblik fik jeg mulighed for at tage tidligt

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Beretning fra turneringsudvalget:

Beretning fra turneringsudvalget: Beretning fra turneringsudvalget: Set fra min pind som formand for Turneringsudvalget har det været en god sæson. Det har været lidt nemmere at få enderne til at hænge sammen i år, men det har også meget

Læs mere

Farum. Læs om anbefaling af lejr-deltagelse side 14 Læs om The meaning og OSU side 18 Læs om EM i Logroño 2010 side 20

Farum. Læs om anbefaling af lejr-deltagelse side 14 Læs om The meaning og OSU side 18 Læs om EM i Logroño 2010 side 20 Farum Kyokushin karate Blad nr. 2 SEPTEMBER 2010 Læs om anbefaling af lejr-deltagelse side 14 Læs om The meaning og OSU side 18 Læs om EM i Logroño 2010 side 20 2 Farum Kyokushin karate Farum Kyokushin

Læs mere

Månedsbrev Oktober 2013. Vejle Taekwondo Klub - Tang Soo Horsensvej 74 A 7100 Vejle Tlf. 7572 37 74 tangsoo@vejle-taekwondo.dk

Månedsbrev Oktober 2013. Vejle Taekwondo Klub - Tang Soo Horsensvej 74 A 7100 Vejle Tlf. 7572 37 74 tangsoo@vejle-taekwondo.dk Månedsbrev Oktober 2013 Vejle Taekwondo Klub - Tang Soo Horsensvej 74 A 7100 Vejle Tlf. 7572 37 74 tangsoo@vejle-taekwondo.dk Et varmt lys i den kolde tid. Det er endeligt blevet rigtig efterår. Træerne

Læs mere

SYLT LAUF 2009 15. Marts

SYLT LAUF 2009 15. Marts SYLT LAUF 2009 15. Marts REKORD LØB!! Ja, så kom tiden til det årlige SYLT LAUF, hvor IAM har været godt repræsenteret de 2 foregående år. I år var der desværre ikke så mange som havde denne tur på ønske

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

Ketcheropvarmning: Stafetter: Afleverer bolden til næste i køen!

Ketcheropvarmning: Stafetter: Afleverer bolden til næste i køen! DROP IN Der er 3 baner til rådighed, og jeg forestiller mig, at hvis der kun er 2 Drop-in-tovholdere, så er der en bane, hvor der gives instruktion til øvelser + emne (fx serv og så evt. have udskrevet

Læs mere

Roning Sund og. sjov motion. i årevis

Roning Sund og. sjov motion. i årevis Roning Sund og sjov motion i årevis Hvordan får man på samme tid mulighed for at komme i god form, tabe sig (hvis nødvendigt), opnå personlige resultater, hygge sig sammen med gode kammerater og nyde oplevelser

Læs mere

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke!

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke! BERETNING 2009 Sportsligt har vi haft et godt år på senior siden, hvor serie 3 har formået at holde sig i netop serie 3. I foråret skulle vi afslutte den sidste hele sæson. Inden forårets kampe lå vi lige

Læs mere

ÅRSMAGASIN FOR DANSK KARATE UNIONOSU! #01 JANUAR 2012 VERDENSKLASSE!

ÅRSMAGASIN FOR DANSK KARATE UNIONOSU! #01 JANUAR 2012 VERDENSKLASSE! ÅRSMAGASIN FOR DANSK KARATE UNIONOSU! #01 JANUAR 2012 VERDENSKLASSE! OSU! # 01 Indhold Leder 3 December 2011 Formanden: Tak for et godt Karateår! 4 Redaktion: Søren Frandsen Malene Hougaard Marco Mercuri

Læs mere

København Karateklub WWW.KBHKARATEKLUB.DK JULEINFO 2010

København Karateklub WWW.KBHKARATEKLUB.DK JULEINFO 2010 København Karateklub WWW.KBHKARATEKLUB.DK JULEINFO 2010 1 Formandens julehilsen Kære alle medlemmer Det er blevet tid til at se tilbage på de mange spændende oplevelser som året har budt på. Her vil sommerens

Læs mere