KLIMATILPASNING - KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KLIMATILPASNING - KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS"

Transkript

1 JULI 2013 FAXE KOMMUNE KLIMATILPASNING - KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS SKITSEFORSLAG

2

3 ADRESSE COWI A/S Parallelvej Kongens Lyngby TLF FAX WWW cowi.dk JULI 2013 FAXE KOMMUNE KLIMATILPASNING - KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS SKITSEFORSLAG PROJEKTNR. A DOKUMENTNR. A VERSION 2.0 UDGIVELSESDATO UDARBEJDET JSTE/HSV KONTROLLERET JJU GODKENDT HSV

4

5 KLIMATILPASNING - KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS 5 INDHOLD 1 Indledning Besigtigelse Forslag til kystbeskyttelse langs Strandvejen Strandarealer ud for Strandvejen 8 2 Historik Før år År 2001 Indre Kyst projekt År År 2003 Etablering af stenkastning År 2004 til Hydrauliske forhold Generelt Vandstand Vind Bølger Design parametre 26 4 Tilstandsvurdering af kystkonstruktioner Generelt Stenkastningen Støttemur Faxe Å udløbet 33 5 Forbedringer af kystbeskyttelsen Generelt Alternativ Alternativ 2 37

6 6 KLIMATILPASNING - KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS 6 Strandareal ud for Strandvejen Generelt Partsfordeling Sandleverance Forslag 1: Strand uden konstruktioner Forslag 2: Strand med høfder 49 7 Anbefalinger 54 8 Referencer 56 BILAG Bilag A Besigtigelse 57 A.1 Generelt 57 A.2 Områder 57 A.3 Besigtigelse d. 15. maj Bilag B Tværsnit 77

7 KLIMATILPASNING - KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS 7 1 Indledning Center for Teknik & Miljø har, jf. aftale dateret 6. maj 2013, anmodet COWI om at udarbejde et nyt forslag til kystbeskyttelse langs Strandvejen og strandarealerne ud for Strandvejen. Forslaget indeholder: En vurdering af den eksisterende kystbeskyttelse langs Strandvejen (vurdering af tilstand, vedligeholdelsesbehov og levetid), En vurdering af konsekvenser af øget havvandstand og kraftigere storme for kystbeskyttelsen og strandarealerne, og En vurdering af mulighederne for og forslag til kystbeskyttelse. Kystbeskyttelsen består af både private og kommunale kystbeskyttelsesforanstaltninger. Det er alene de kommunale matrikler der er omfattet af følgende kystbeskyttelsesforslag præsenteret i nærværende rapport. I det følgende beskrives de aktiviteter, der behandles i nærværende rapport. 1.1 Besigtigelse COWI har sammen med Faxe Kommune foretaget en besigtigelse af kystbeskyttelsen i Faxe Ladeplads syd for Lystbådehavnen for at vurdere eventuelle skader på stenkastningen mv. Formålet med besigtigelsen af kyststrækningen er at: Vurdere den eksisterende kystbeskyttelse langs Strandvejen (vurdering af tilstand, vedligeholdelsesbehov og levetid), Vurdere konsekvenser af øget havvandstand og kraftigere storme for kystbeskyttelsen og strandarealerne, og Vurdere mulighederne for og forslag til kystbeskyttelse.

8 8 KLIMATILPASNING - KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS 1.2 Forslag til kystbeskyttelse langs Strandvejen På baggrund af besigtigelsen har COWI udarbejdet en vurdering af den eksisterende kystbeskyttelse langs Strandvejen, dvs. støttemur, stenkastning, asfaltbefæstning mv. omfattende: En vurdering af tilstand, vedligeholdelsesbehov og levetid, En vurdering af konsekvenser af højere havvandstand og kraftigere storme, og Udarbejdelse af et skitseforslag til forbedringer af kystbeskyttelsen, både med hensyn til vedligeholdelse (drift) og nyetablering (anlæg). Heri vil blive beskrevet hvad vedligeholdelsen forventes at kunne komme til at omfatte. Desuden vil der blive givet overslag over anlægs- og driftsomkostninger. 1.3 Strandarealer ud for Strandvejen COWI har udarbejdet skitseforslag til (re)etablering af strandarealer ud for Strandvejen. Forslaget baseres på etablering af strande ved brug af både strandfodring og konstruktioner til at holde på strandene. Skitseforslaget indeholder: En vurdering af fordele og ulemper af forslaget, Et overslag over anlægs- og driftsomkostninger samt en vurdering af partsfordeling, En vurdering af mulighederne for strandfodring resulterende i et konkret forslag. Følgende muligheder belyses: Brug af sand fra sejlrenden, Bypass af sand fra nord for havnen til syd for, Brug af sand fra klappladser, og Eventuelle andre mulige "leverancer".

9 KLIMATILPASNING - KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS 9 2 Historik 2.1 Før år 2000 I det følgende præsenteres kort historikken for havnen og kysten i Faxe Ladeplads. På Figur 2.1 til Figur 2.4 ses udvidelserne havnen gennem årene har gennemgået. Figur 2.1 Faxe Ladeplads Havn i 1973.

10 10 KLIMATILPASNING - KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS Figur 2.2 Faxe Ladeplads Havn i 1982.

11 KLIMATILPASNING - KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS 11 Figur 2.3 Faxe Ladeplads Havn i Figur 2.4 Faxe Ladeplads Havn i 1998.

12 12 KLIMATILPASNING - KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS På Figur 2.5 ses kysten umiddelbart syd for Faxe Ladeplads Havn før udvidelsen med lystbådehavnen i Det ses, at allerede dengang var høfderne på strækningen nedslidte og uden virkning. Figur 2.5 Kysten umiddelbart syd for Faxe Ladeplads Havn før udvidelsen med lystbådehavnen i År 2001 Indre Kyst projekt I Figur 2.6 til Figur 2.14 er vist billeder fra Indre Kyst projektet i 2001, Ref. /1/. Det ses, at allerede dengang var der flere steder uden strand foran stenkastning og støttemur. Desuden ses områder med store mængder tang. Alt sammen et resultat af etableringen af Faxe Ladeplads Havn og de efterfølgende havneudvidelser. Derudover viser billederne nedbrudte og virkningsløse høfder.

13 KLIMATILPASNING - KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS 13 Figur 2.6 Kysten ved støttemuren ved Strandvejen i 2001 er fyldt med tang. Figur 2.7 Stranden sydvest for havnen i 2001 hvor al sandet er borteroderet.

14 14 KLIMATILPASNING - KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS Figur 2.8 Stranden lige nordøst for Faxe Å's udløb i Figur 2.9 Stranden sydvest for havnen i 2001 med nedbrudte høfder uden virkning.

15 KLIMATILPASNING - KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS 15 Figur 2.10 Stranden sydvest for havnen i 2001 hvor der er udlagt en stenrække til beskyttelse af muren. Figur 2.11 Stranden lige nordøst for Faxe Å i 2001.

16 16 KLIMATILPASNING - KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS Figur 2.12 Faxe Å's udløb i Der ses lidt lokal læsideerosion på grund af ledeværket. Figur 2.13 Stranden sydvest for Faxe Å ud for Rosendal Godsets sommerhuse i Der ses et fremspring i betonstøttemuren og en nedbrudt høfde.

17 KLIMATILPASNING - KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS 17 Figur 2.14 Strand uden konstruktioner på tværs umiddelbart sydvest for Rosendal Godsets sommerhuse i Faxe Ladeplads strækningen blev i forbindelse med Indre Kyst projektet i 2001 udvalgt netop på grund af den typiske læsideerosion fra etablering af en havn på kysten. Denne læsideerosion har gennem en længere årrække medført stadig større udfordringer med manglende strand og behov for kystbeskyttelse for at beskytte Strandvejen. Dette har gennem årene medført forskellige mere eller mindre hensigtsmæssige beskyttelsesforanstaltninger der ikke er blevet vedligeholdt og derved er blevet virkningsløse i stigende grad frem til Forslagene i Indre Kyst projektet havde dengang til formål at: At rydde op i overflødige og ineffektive kystkonstruktioner At etablere en naturvenlig og effektiv kystbeskyttelse At tilgodese de rekreative forhold At sikre fri passagemulighed langs kysten At give idé-forslag til forbedringer 2.3 År 2002 I 2002 blev der iværksat et kystbeskyttelsesprojekt, efter at en storm fra sydøst forårsagede overskyl med sten af håndstørrelse og lavede et hul i støttemuren med dertil hørende underminering af Strandvejen, se Figur 2.15 og Figur 2.16.

18 18 KLIMATILPASNING - KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS Figur 2.15 Strandvejen med "håndsten skyllet op efter en kraftig sydøsten storm i Figur 2.16 Hul i Strandvejen efter sydøsten storm i 2002, forårsaget af hul i støttemuren og som konsekvens deraf underminering af vejen.

19 KLIMATILPASNING - KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS År 2003 Etablering af stenkastning Faxe Kommune valgte i 2003 at etablere en stenbesætning til at beskytte Strandvejen. Reetablering af en strand var allerede dengang på tale, men af økonomiske årsager blev der ikke arbejdet videre med den del af projektet. Der blev således etableret en stenkastning på strækningen, hvor der endnu ikke var en beskyttelse af støttemuren, med formålet at beskytte Strandvejen, se Figur Figur 2.17 Den i 2003 netop etablerede stenkastning på den nordligste del af kysten syd for Faxe Ladeplads Havn i stormvejr. Da Kommunen i forbindelse med etableringen af stenkastningen fik sand leveret billigt fra Faxe Kalk, blev der etableret en lille smal sandstrand på strækningen foran stenkastningen fra havnen og omtrent 100 m sydpå, se Figur Mængden af sand var meget begrænset, cirka 1200 m 3, hvorfor denne forventedes at blive eroderet bort relativt hurtigt.

20 20 KLIMATILPASNING - KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS Figur 2.18 Den i 2003 etablerede stenkastning med en lille smal sandstrand foran. 2.5 År 2004 til 2010 Figur 2.19 og Figur 2.20 viser nogle billeder af stranden fra DHIs rapport vedrørende udvidelse af havnen, Ref. /2/. Sammenlignes billedet i Figur 2.19 fra 2005 med forholdene før etableringen af stenkastningen i 2003, se Figur 2.21, bemærkes det at sandstranden på billedet fra 2005 ikke eksisterer i Dette sammenholdt med, at der ved etableringen af stenkastningen i 2003 også blev etableret en lille smal sandstrand, vurderes det at den strand der ses i april 2005 faktisk skyldes strandfodringen fra Den etablerede strand fra 2003 forventedes dengang at ville borterodere relativt hurtigt på grund af de begrænsede mængder tilført sand. Det ser således ud til at stranden i hvert fald har eksisteret i en acceptabel tilstand fra efteråret 2003 til foråret 2005, dvs. mindst 1½ år. Herefter, i årene frem til 2008, forsvinder stranden som forventet helt på denne delstrækning.

21 KLIMATILPASNING - KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS 21 Figur 2.19 Stenkastningen med sandstrand i april Billede taget af Kjeld Larsen, Faxe By- og Kystlaug, fra DHI's rapport fra 2010 vedr. udvidelse af havnen, Ref. /2/. Figur 2.20 Kysten langs Strandvejen i Sandstranden er eroderet bort og der er høj strandvegetation på stenkastningen. Billede taget af Kjeld Larsen, Faxe By- og Kystlaug, fra DHI's rapport fra 2010 vedr. udvidelse af havnen Ref. /2/.

22 22 KLIMATILPASNING - KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS Figur 2.21 Til venstre: Kysten i 2005 efter etableringen af stenkastningen. Til højre: Kysten i 2001 før etablering af stenkastningen.

23 KLIMATILPASNING - KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS 23 3 Hydrauliske forhold 3.1 Generelt De generelle temperaturstigninger har afledte konsekvenser for kystområderne. Disse konsekvenser er forøget nedbør, en generel havspejlsstigning, større bølger og en tilsvarende stigning i stormvandstande. Den generelle udvikling i havspejlsstigningen er illustreret i Figur 3.1, Ref. /3/. Figur 3.1 En forventet vurdering af vandstandsstigninger de næste 100 år, Ref. /3/. Den sorte kurve er middelværdien og det blågrønne areal er usikkerheden. Landhævning er ikke medtaget i grafen.

24 24 KLIMATILPASNING - KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS De præcise konsekvenser af klimaforandringerne er svære at forudsige. En effekt heraf er, at prognoserne for blandt andet vandspejlsstigning med jævne mellemrum bliver revurderet og opdateret. I det følgende bliver de hydrauliske forhold for Faxe Ladeplads beregnet på baggrund af den nyeste viden inden for klimaforandringernes betydning. De hydrauliske data sammenlignes med de data der blev anvendt som projekteringsparametre for stenkastningen ved Strandvejen i 2003, Ref. /4/. I kapitel 4 vurderes betydningen af de ændrede hydrauliske design parametre for konstruktionen samt eventuelle nødvendige tiltag. Stenkastningen foran støttemuren ved Strandvejen blev i 2003 designet for en levetid på 50 år med en 50 års hændelse som dimensioneringskriterium. Designparametrene i nærværende rapport er derfor også baseret på en 50 års returperiode og en levetid frem til omkring Vandstand Højvandsstatistik Kystdirektoratet har udarbejdet en højvandstandsstatistik, Ref. /5/, for Gedser Havn. Da der ikke foreligger data for Faxe Ladeplads anses Gedser Havn for repræsentativ for Faxe Ladeplads. Uddrag af højvandsstatistikken er vist i Tabel 3.1. Hændelse Vandstand 20 år 148 cm 50 år 159 cm 100 år 167 cm Tabel 3.1 Højvandsstatistik for Gedser Havn i forhold til DVR90, Ref. /5/ Global vandspejlsstigning Ifølge Højvandsstatistikken 2012, Ref. /5/, er havspejlsstigningen 30 cm ± 20 cm fra år 2012 og frem til år Dette stemmer overens med vurderingerne på Figur 3.1. Gennemsnitsværdien på 30 cm er valgt, eftersom Strandvejen er en vigtig vej for lokalbefolkningen, men samtidig vil en beskadigelse af konstruktionen og vejen ikke være fatal Design højvande Design højvande er defineret som 50 års højvandshændelsen plus global vandstandsstigning efter 50 år. Således fås en design højvandstand for en 50 års returperiode på +1,9 m DVR90 hvilket svarer til +1,98 m DNN. Dette svarer til en for-

25 KLIMATILPASNING - KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS 25 øgelse af designhøjvandstanden på 18 cm i forhold til den der blev anvendt i 2003, Ref. /4/. 3.3 Vind I Figur 3.2 er den årlige maksimale vindhastighed målt i Kastrup Lufthavn vist for vindretningerne fra nordøst til syd for perioden 1949 til Figuren viser, at der ikke har været nogen stigning i den årlige maksimale vindhastighed for vind fra østlige retninger gennem de sidste 60 år. Der er således ikke indikation på at storme fra øst øges, hverken i antal eller styrke. Derfor anvendes en design vindhastighed baseret på historiske data og som anvendt i 2003, Ref. /4/, se Tabel 3.2. Figur 3.2 Årlig maximal vindhastighed målt i Kastrup Lufthavn fra 1949 til Vinddata fra nordøst til syd er medtaget. Måledata mangler fra år 1972.

26 26 KLIMATILPASNING - KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS Vindretning 1t/50år 1t/10år 1t/år 10t/år 100t/år N 22,7 20,7 17,5 13,6 7,9 NØ 27,4 25,1 21,4 16,9 10,6 Ø 32,4 29,7 25,4 20,1 12,9 SØ 29,1 26,8 23,0 18,5 12,5 S 27,5 25,1 21,3 16,6 9,9 SV 31,9 29,3 25,1 20,1 13,3 V 31,3 28,9 25,0 20,4 14,3 NV 31,6 29,1 25,1 20,4 14,1 Tabel 3.2 Vindhastigheder (m/s) beregnet ud fra vindstatistik fra Møn Fyr, Ref. /6/. Hastighederne er middel over en time. 3.4 Bølger Eftersom vindhastigerne ikke er ændrede i forhold til beregningerne fra 2003, Ref. /4/, er bølgeparametrene det heller ikke. Kun bølgerne fra øst og for en 50 års returperiode er anvendt i det følgende da disse er dimensionsgivende, se Tabel 3.3. Bølgerne i tabellen er på middeldybden, 15 m, ud for Faxe Bugt. H s T p 4,6 m 9,1 s Tabel 3.3 Signifikant bølgehøjde og peak-bølgeperiode fra øst ud for Faxe bugt for en 50 års retur periode, Ref. /4/. Bølgerne transformeres ind til kysten ved brug af Goda's teori, Ref. /7/, hvilket giver følgende bølgeparametre foran stenkastningen. Signifikant bølgehøjde, H s 1,7 m Peak-bølgeperiode, T p 9,1 s 3.5 Design parametre Design parametrene som blev anvendt i 2003, Ref. /4/, er: Vandstand +1,80 m DNN Signifikant bølgehøjde, H s 1,6 m Peak bølgeperiode, T p 9,1 s De revurderede design parametre for stenkastningen med nyeste viden vedrørende klimaforandringer er følgende: Vandstand + 1,9 m DVR90 eller +1,98 m DNN

27 KLIMATILPASNING - KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS 27 Signifikant bølgehøjde, H s 1,7 m Peak bølgeperiode, T p 9,1 s De revurderede design parametre giver en forøgelse af vandstanden og bølgehøjden på henholdsvis 18 og 10 cm i forhold til projektet i Dette er en begrænset forøgelse, men vil øge overskyllet på vejen under stormsituationer. I afsnit 4.2 tjekkes de ændrede design parametres betydning for stenkastningens stabilitet.

28 28 KLIMATILPASNING - KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS 4 Tilstandsvurdering af kystkonstruktioner 4.1 Generelt COWI besigtigede kyststrækningen ved Faxe Ladeplads syd for Faxe Ladeplads Havn den 15. maj Besigtigelsen er beskrevet nærmere i Bilag A. Kyststrækningen er inddelt i fire områder med hver deres karakteristika, se Figur 4.1 samt afsnit A.2 for en nærmere beskrivelse. Figur 4.1 De fire delområder på kyststrækningen syd for Faxe Ladeplads Havn, Ref. Bilag A.

29 KLIMATILPASNING - KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS 29 Besigtigelsen viste: Område 1: -Enkelte dæksten er faldet ned enkelte steder -Enkelte revner i støttemuren bag stenkastningen -Kronen af stenkastningen synker lidt ud for hus nr. 50 på Strandvejen -Der er tang og plantebevoksning på kronen af stenkastningen Område 2: -Ingen beskadigelse af stenkastning eller støttemur -Sandstrand med lidt tang -Udløbet ved Faxe Å er delvist tilsandet og det ses at der er dybere længere oppe i åen end ved udløbet (hvilket i perioder medfører problemer med afvanding fra åen ud i havet) Område 3: -Området er ikke omfattet af nærværende projekt Område 4: -Omfattende beskadigelse af konstruktioner (støttemuren), der ud over revner også sætter sig mod kysten -Asfaltbelægningen på stranden er beskadiget flere steder -Bred strand med lidt tang 4.2 Stenkastningen En stenkastning er en dynamisk konstruktion og stenene må derfor gerne flytte sig lidt efter opførelsen. Dog skal dæksten, som falder ned til foden af stenkastningen, lægges på plads igen, så der ikke forekommer huller i dæklaget. Område 1 og 2 er de eneste strækninger med stenkastning. Enkelte steder i Område 1 er dæksten faldet ned fra skråningen. Dette er tilfældet ud for hus nr. 18 og 28 på Strandvejen samt fra hus nr. 30 og ca. 50 m sydpå, se Figur 4.2. Kronen på stenkastningen synker lidt ud for hus nr. 50 på Strandvejen. Stenkastningen er ikke beskadiget, så sætningen kan skyldes lokal sætning af jorden under konstruktionen eller at den er blevet konstrueret lidt lavere her. Figur 4.2 Enkelte dæksten faldet ned fra stenkastningen.

30 30 KLIMATILPASNING - KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS Bortset fra de nævnte steder hvor enkelte dæksten er faldet ned, er stenkastningens tilstand god og uden skader. Eftersom design højvandstanden og bølgehøjden er øget i forhold til det oprindelige designgrundlag, Ref. /4/, er dækstenenes stabilitet undersøgt med de nye hydrauliske designparametre. Følgende parametre er anvendt: Eksisterende stenklasse kg Stabilitetskoefficient, K D 2.5 (svarende til 0-5% skade) Specifik vægt af sten 2,65 t/m 3 Specifik vægt af vand 1,01 t/m 3 Ifølge Hudsons formel giver dette en krævet middelvægt på 870 kg og en tilsvarende diameter på 0,69 m, hvilket svarer til stenklassen kg. Det forventes derfor, at stenkastningen ikke vil blive væsentlig påvirket af klimaforandringerne inden for de næste 50 år. Idet vandstanden og bølgehøjden forventes at blive større de næste 50 år må et større overskyl forventes i stormsituationer. COWI anbefaler, at de nedrullede dæksten lægges på plads, og at der frem over bliver holdt øje med skader specielt efter storme. Vedligeholdelse vil med mellem rum være nødvendig. 4.3 Støttemur Støttemuren bag stenkastningen i Område 1 og 2 er lavet af beton udført i sektioner af ca. 15 m. Støttemuren har revner flere steder, se Figur 4.3.

31 KLIMATILPASNING - KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS 31 Figur 4.3 Beskadigelse af støttemur. Støttemuren i område 4 har også slået revner flere steder, se Figur 4.4. Derudover har støttemuren i dette område også sat sig ud mod kysten, se Figur 4.5. Figur 4.4 Beskadigelse af støttemur, Område 4.

32 32 KLIMATILPASNING - KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS Figur 4.5 Støttemur har sat sig ud mod kysten, Område 4. Sætningen af støttemuren kan skyldes flere forskellige årsager: For lidt støtte foran muren - skråningen på stranden er ikke stor nok Materialet under asfalten er blevet skyllet ud og støtten dermed forsvundet Fundamentsniveauet er ikke tilstrækkelig dyb Materialet under fundamentet er for dårligt For at forhindre, at støttemuren i Område 4 sætter sig ydereligere foreslår COWI, at den nuværende skråning foran støttemuren erstattes med en stenkastning. Dette kræver dog, at der bliver foretaget en topografisk opmåling samt prøvegravninger. Prøvegravningerne skal fastslå fundamentniveauet af støttemuren samt beskaffenheden af materialet støttemuren står på. Derudover anbefaler COWI, at de eksisterende revner (Område 1, 2 og 4) repareres og at der holdes øje med skadesudviklingen, samt at der jævnligt udføres reparationer.

33 KLIMATILPASNING - KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS 33 Etableres der en strand foran stenkastning i Område 1 vil nødvendigheden af vedligeholdelse af støttemuren blive mindre og dens levetid øges. Dette skyldes at den vil blive udsat for mindre bølgelaster og bølgeoverskyl, og derfor vil der også komme mindre saltvand på muren hvilket er en væsentlig årsag til nedbrydning af betonen. Anlægges der ikke en strand må det forventes at støttemuren skal vedligeholdes oftere og at dens levetid forkortes som følge af klimaforandringerne inden for de næste 50 år. Støttemuren og skråningsbeskyttelsen i Område 4 kræver meget vedligeholdelsesarbejde. Med højere vandstand og bølgehøjde i fremtiden risikeres det, at vandet vil underminere asfaltbelægningen og at den støtte den giver støttemuren vil forsvinde. Etableres der en stenkastning foran støttemuren i stedet for asfaltbelægningen vil vedligeholdelsen blive reduceret betydeligt og støttemurens levetid forlænget. 4.4 Faxe Å udløbet Udløbet ved Faxe Å er delvist tilsandet. Åen er dybere længere oppe end ved udløbet, hvilket i perioder medfører problemer med afvanding fra åen ud i havet. Forventningen om stigende havvandsstand og kraftigere nedbørsmængder øger risikoen for oversvømmelser. Ifølge rapporten om klimatilpasning i Faxe Kommune udarbejdet af COWI, Ref. /8/, er der ifølge kapitel og 7 risiko for oversvømmelse i området omkring Faxe Å og Lille Å. Derfor er det vigtig, at å-udløbet ikke blokeres af tilsanding, og at udløbet oprenses så der er fri passage for større vandmængder. Det opgravede sand fra å-udløbet kan genanvendes på stranden syd for å-udløbet. COWI anbefaler, at å-udløbet oprenses efter behov. Alternativt kunne høfden forlænges, men dette vil mindske sandtilførslen til standen syd for å-udløbet, og dermed forringe strandens kvalitet i dette område.

34 34 KLIMATILPASNING - KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS 5 Forbedringer af kystbeskyttelsen 5.1 Generelt I forbindelse med storme fra øst forekommer der gener i form af bølgeoverskyl på vejen samt tang på stenkastningens krone hvilket er grobund for planter. Den revurderede design vandstand og bølgehøjde er højere end parametrene beregnet i 2003, Ref. /4/. Det forventes derfor at problemet med bølgeoverskyl vil blive værre for stormsituationer i fremtiden. Den mest effektive måde at reducere bølgeoverskyl på er, at øge topkoten af konstruktionen. En anden metode er at gøre kronen af konstruktionen bredere. Begge metoder vil samtidig øge volumenet af sten, der vil øge absorptionen af bølgeenergi og dermed reducere bølgeoverskyllet. I det følgende er angivet to alternative forslag til hvorledes overskyllet kan reduceres, så der bliver færre gener for bilister og bløde trafikanter på Strandvejen. Figur 5.1 viser strækningen med de forskellige eksisterende stenkastninger. Eksisterende tværsnit af Type 1 og Type 2 er vist i Bilag B. Tværsnit af Type 3 (bygget før 2003) kendes ikke af COWI og antages derfor at have tilsvarende opbygning som Type 1. Forslagene er for strækningen med tværsnit Type 1 og Type 3. Der er sandstrand foran tværsnit Type 2 og dermed mindre bølgeoverskyl end for strækningen med Type 1. Til de to forslag om ændring af stenkastningens udformning anvendes samme materiale som den eksisterende stenkastning: Dæksten M 50 = 870 kg ( kg) Filtersten D n50 = 0,12 m (0,08 0,20 m)

35 KLIMATILPASNING - KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS 35 Figur 5.1 Skitse af de forskellige stenkastningstyper. 5.2 Alternativ Generelt I dette forslag øges kronen af den eksisterende stenkastning ved at placere endnu et lag dæksten, se Figur 5.2. Dette giver en ca. 70 cm højere stenkastning end den eksisterende. Tåen med filtersten forlænges så dækstenene kan placeres direkte på den eksisterende konstruktion.

36 36 KLIMATILPASNING - KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS Figur 5.2 Skitse af Alternativ 1. Stiplet linjer viser Type 1 som blev bygget i Fordele og ulemper ved løsningen: Forventet reduktion af bølgeoverskyl med 90 % for en stormsituation Løsningen er let at udføre idet den eksisterende konstruktion ikke skal ændres Løser ikke problemet med tang, men vil muligvis reducere mængden lidt idet konstruktionen er højere Det ekstra lag dæksten vil tage noget af udsigten for husene langs Strandvejen Konstruktionen bliver bredere og der vil derfor ikke være strand foran konstruktionen Prisoverslag I nedenstående tabel er angivet prisoverslag for Alternativ 1. Alle priser er eksklusiv moms. Dette er et overslag og vil kunne ændres i forbindelse detailprojekteringen og tilbudsfasen da den aktuelle pris afhænger af udbud, konkurrencesituation m.m. Prisen inkluderer ikke tilsyn, projektering m.m.

37 KLIMATILPASNING - KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS 37 Enhed Mængde Enhedspris Pris (i DKK) Dæksten 2300 m kr./m Filtersten 400 m kr./m Filterdug 850 m kr./m Anlægsudgifter, i alt Etablering af arbejdsplads 7 % af anlægsudgifter Uforudsete udgifter 15 % af anlægs- og etablerings udgifter Pris i alt Årlig vedligeholdelse 2 % af anlægsprisen Tabel 5.1 Prisoverslag for Alternativ 1 (ekskl. moms). 5.3 Alternativ 2 I dette forslag laves stenkastningens krone bredere, se Figur 5.3. Kronens bredde er bestemt således, at den giver samme reduktion af bølgeoverskyllet som Alternativ 1. Kan mindre reduktion end de 90 % accepteres, kan krone bredden bygges smallere. Den bredere krone kan konstrueres ved at lægge filtersten uden på de eksisterende dæksten, og derefter placere et nyt lag dæksten. Alternativt kan de eksisterende dæksten flyttes og genanvendes til den nye skråning. Figur 5.3 Skitse af Alternativ 2. Stiplet linjer viser Type 1 som blev bygget i Fordele og ulemper ved løsningen: Forventet reduktion af bølgeoverskyl med 90 % for en stormsituation Udsigten bevares da kronen ikke forhøjes

38 38 KLIMATILPASNING - KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS Løsningen kræver meget ekstra materiale en dyr løsning Løser ikke problemet med tang, men tangen vil sandsynligvis blive fanget længere ude på kronen Konstruktionen bliver bredere og der vil derfor ikke være strand foran konstruktionen Prisoverslag I nedenstående tabeller er angivet prisoverslag for Alternativ 2. I Tabel 5.2 er priser angivet for situationen hvor der bygges uden på den eksisterende konstruktion og ikke flyttes på stenene. I Tabel 5.3 er angivet priser for den alternative situation hvor dækstenen genanvendes fra den eksisterende konstruktion. Alle priser er eksklusiv moms. Dette er et overslag og vil kunne ændres i forbindelse med detailprojekteringen og tilbudsfasen da den aktuelle pris afhænger af udbud, konkurrencesituation m.m. Prisen inkluderer ikke tilsyn, projektering m.m. Enhed Mængde Enhedspris Pris (i DKK) Dæksten 4000 m kr./m Filtersten 2000 m kr./m Filterdug 2200 m kr./m Anlægsudgifter, i alt Etablering af arbejdsplads 7 % af anlægsudgifter Uforudsete udgifter 15 % af anlægs- og etablerings udgifter Pris i alt Årlig vedligeholdelse 2 % af anlægsprisen Tabel 5.2 Prisoverslag for Alternativ 2 hvor de eksisterende sten ikke flyttes (ekskl. moms).

39 KLIMATILPASNING - KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS 39 Enhed Mængde Enhedspris Pris (i DKK) Dæksten, genbrug 3000 m kr./m Dæksten, nye 2600 m kr./m Filtersten 3500 m kr./m Filterdug 2200 m kr./m Anlægsudgifter, i alt Etablering af arbejdsplads 7 % af anlægsudgifter Uforudsete udgifter 15 % af anlægs- og etablerings udgifter Pris i alt Årlig vedligeholdelse 2 % af anlægsprisen Tabel 5.3 Prisoverslag for Alternativ 2 hvor de eksisterende sten flyttes og genanvendes (ekskl. moms).

40 40 KLIMATILPASNING - KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS 6 Strandareal ud for Strandvejen 6.1 Generelt Arealet ud for Strandvejen består i dag stort set kun af stenkastningen (Område 1, Figur 4.1) og ingen eller kun meget begrænset strand. Ønskes det at forskønne strækningen samt at gøre den mere rekreativ er en sandstrand en oplagt mulighed. Etableres hverken strand eller andre yderligere tiltag på strækningen end at vedligeholde den i 2003 etablerede stenkastning, vil erosionen af kystprofilet fortsætte, idet sandtilførslen er blokeret på grund af havnen, og der vil ikke være strand foran stenkastningen. Dette er den billigste løsning, men løser ikke problemet med overskyl, tang eller manglende strand. Ud over de æstetiske og rekreative fordele ville en strand foran stenkastningen reducere overskyl på Strandvejen uden at den eksisterende stenkastning ændres. Stranden vil desuden forhindre tang i at aflejre sig på stenkastningens krone. Stranden vil kræve vedligeholdelsesfodring men vil samtidig reducere omkostningerne til vedligeholdelse af stenkastningen og støttemuren. Der er flere muligheder for hvorledes stranden kan anlægges. Stranden kan udformes som sandstrand uden konstruktioner, strand med bølgebryder(e), strand med høfde(r). En strand uden konstruktioner er den mest naturvenlige og giver de bedste muligheder for rekreative aktiviteter. En strand uden konstruktioner kræver dog årlig vedligeholdelsesfodring, idet havnen nord for projektområdet forhindrer den naturlige sandtransport langs kysten i at nå området, samtidig med at der fortsat vil ske erosion. På en naturlig strand vil tangen blive skyllet væk i perioder. For meget brede strande uden konstruktioner er der desuden risiko for sandfygning. Forlænges høfden ved Faxe Å's udløb er det muligt at holde på mere sand på stranden nord for høfden. Dette vil gøre stranden bredere lige nord for å-udløbet samt reducere vedligeholdelsesfodringen. Strandforholdene syd for å-udløbet vil dog blive forværret, da sandtilførslen hertil vil blive reduceret. Dette vil skabe lignende forhold for Område 3 som havnen gør for Område 1. Forlænges høfden ikke vil

41 KLIMATILPASNING - KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS 41 hele kyststrækningen have glæde af den årlige vedligeholdelsesfodring i Område 1. Der vil dog komme mere sand i å-udløbet hvilket vil kræve hyppigere oprensning. En strand med konstruktioner er dyrere at anlægge, men kræver mindre vedligeholdelsesfodring. Konstruktioner skæmmer udsigten og der er en risiko for at konstruktionerne fanger tang ved stranden. Specielt ved bølgebrydere er der risiko for at tang fanges på stranden og ikke skylles ud igen ved højvandssituationer. Risikoen for at fange tang er mindre ved store høfder, der strømliner kyststrømningerne. Derudover kan konstruktioner forværre badeforholdene lige omkring konstruktionen. Derfor bør badegæster informeres om ændrede strømforhold og risiko for huller omkring konstruktionerne ("hestehuller"). Fordelen ved høfder er, at stranden kan anlægges i dens naturlige orientering hvilket vil sige den vinkel en strand vil have uden konstruktioner og hvor erosionen derfor er mindst. En ulempe ved høfder er, at passagen på stranden bliver mere besværlig. I afsnit 6.4 og 6.5 er de to forslag som COWI anser for de bedste løsninger for strækningen beskrevet. Den første er strand uden konstruktioner, og den anden er en strand med to store høfder. For at få strandorienteringen rigtig og opnå en ikke alt for bred strand er to høfder nødvendige. I løsningsforslagene ses der bort fra bølgebrydere, da der er meget tang i området. Bølgebrydere vil fange meget af tangen, og gøre stranden mindre attraktiv. 6.2 Partsfordeling En strand er en forskønnelse af området og giver lokalbefolkningen en værdiforøgelse. Derfor er det en mulighed at grundejerne inden for 1 km fra stranden, er med til at finansiere anlæggelse og den årlige vedligeholdelse af en sådan. I Figur 6.1 er vist forslag til, hvilke grundejere som kunne være omfattet af ordningen. Forslaget inkluderer cirka 140 grundejere. For at følge lovgivningen, skal hver enkel grundejers bidrag vurderes individuelt. COWI vurderer at grundejerne får samme brugsværdi af stranden, da ingen har direkte strandadgang og at bidraget derfor er det samme for alle.

42 42 KLIMATILPASNING - KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS Figur 6.1 Grundejere som kunne være omfattet af aftale om medfinansiering. Anvendes sandet nord for pram-høfden ved Faxe Kalk Havn er det oplagt, at Faxe Kalk også bidrager til anlægs- og vedligeholdelsesomkostningerne. Sandkapaciteten nord for pram-høfden er fyldt op, hvilket vil betyde at større mængder sand sandsynligvis vil passere pram-høfden fremover, og dermed skulle oprenses fra sejlrenden. Dette er også afspejlet i, at Faxe Kalk i 2012 ansøgte om tilladelse til at klappe større sandmængder. I det følgende er to forskellige fordelingsnøgler af initialstrandfodringen, og én for vedligeholdelsesfodring foreslået. Fordelingsnøgle 1 Sand til initialstrandfodringen leveres andetsteds fra for at få grovere sand. Faxe Kommune betaler 50 % af udgifterne Grundejerne betaler 50 % af udgifterne Fordelingsnøgle 2 Sand til initialstrandfodringen leveres fra nord for pram-høfden ved Faxe Kalk Havn. Faxe Kommune betaler 25 % af udgifterne

43 KLIMATILPASNING - KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS 43 Grundejerne betaler 25 % af udgifterne Faxe Kalk betaler 50 % af udgifterne Fordelingsnøgle, årlig vedligeholdelsesfodring Sandet antages at blive leveret fra nord for pram-høfden ved Faxe Kalk Havn. Faxe Kommune betaler 25 % af udgifterne Grundejerne betaler 25 % af udgifterne Faxe Kalk betaler 50 % af udgifterne 6.3 Sandleverance For at opbygge en strand foran den eksisterende stenkastning skal der laves en initialfodring på hele strækningen i Område 1, Figur 4.1. Initialfodringen skal helst bestå af grovere sand (d 50 = 0,4 til 0,6 mm), for at få et stejlere strandprofil og dermed reducere sandmængden til initialfodringen. Den årlige vedligeholdelsesstrandfodring kan være af finere sand. I afsnit 6.4 og 6.5 er der lavet to forskellige forslag til hvorledes en strand kan anlægges. Begge forslag kræver årlig vedligeholdelsesfodring da kystudviklingen fortsat vil være dynamisk. Der er flere forskellige muligheder for hvorfra sandleverance i nærheden af Faxe Ladeplads kan komme: Sejlrenden til Faxe Kalk Havn Nord for pram-høfden Faxe Ladeplads klapplads Sandhage klapplads Nordmands Hage indvindingsplads Bøgestrømmen og Sandhage Rende De forskellige muligheder for sandleverance er vist i Figur 6.2 og Figur 6.3.

44 44 KLIMATILPASNING - KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS Figur 6.2 Sand depot nord for pram-høfden.

45 KLIMATILPASNING - KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS 45 Figur 6.3 Mulige sandleverancer (undtagen Rødvig og Nyord). Der oprenses hvert år mellem og m 3 sand fra sejlrenden til Faxe Kalk Havn. Det oprensede materiale bliver i dag klappet på Faxe Ladeplads klapplads. Det oprensede materiale er meget tangfyldt, hvorfor det måske ikke er egnet til strandfodring. Dette skal dog undersøges nærmere ved prøvetagning. Prøvetagningen vil også vise, om sandets kornstørrelse er egnet til strandfodring. Dette skal undersøges da sand fra sejlrender ofte har en mindre kornstørrelse og derfor ikke er egnet til strandfodring. Sandet som er fanget nord for pram-høfden er sandsynligvis egnet til strandfodring. Det er ikke så tangfyldt som i sejlrenden. Ved at fjerne sandet vil der fremover komme mindre sand i sejlrenden, da området så igen kan virke som en sandfangsbassin. Vanddybden er begrænset ved pramhøfderne, hvilket kræver et skib med lille dybdegang. Noget af sandet kan muligvis hentes fra land.

46 46 KLIMATILPASNING - KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS Sand fra sejlrenden eller nord for pram-høfden har den fordel, såfremt det findes egnet, at det igennem et samarbejde med Faxe Kalk, vil kunne hjælpe begge parter at anvende det. Faxe Kalk vil få mindre sand i deres sejlrende og Faxe Kommune vil få sand til stranden. Dette løsningsforslag kan derfor være en økonomisk fordel for begge parter. Såfremt der indgås et samarbejde vil kajpladsen i Faxe Kalk Havn med fordel kunne benyttes til at læsse sandet i dumpere for derefter at blive transporteret til stranden. Dette vil være den billigste løsning. Et par indvindingsfirmaer har udtrykt tvivl om Faxe Ladeplads klapplads og Sandhage klapplads egnethed. Nordmands Hage indvindingsplads vurderes derimod at være egnet til strandfodring. Prøvetagning skal dog bekræfte dette. For at hente sand fra Nordmands Hage kræver det at entreprenøren har en suge-tilladelse. Kystdirektoratet står for oprensningen ved Bøgestrømmen og Sandhage Rende. Den næste oprensning er endnu ikke fastlagt. Det vil sandsynligvis være muligt at lave en aftale med Kystdirektoratet om at anvende det opgravede sand til en strand i Faxe Ladeplads, hvilket kan komme begge parter økonomisk til gode. For at kunne anvende sandet, kræver det en nyttiggørelsestilladelse og en prøvetagning som viser kornstørrelsen. Strømforholdene, begrænset vanddybde samt den længere sejltur, kan øge omkostningerne ved at indvinde sand herfra. På trods af de mange muligheder for at skaffe sand i nærheden af Faxe Ladeplads kan det være, at det kan betale sig at hente sand andetsteds fra til initialfodringen. Dette afhænger af sandets kornstørrelse og beskaffenhed. Hvis det 'lokale' sand er meget fint, kan mængden af sand til initialfodringen reduceres ved at hente grovere sand andetsteds idet grovere sand kan have et stejlere profil. Den årlige strandfodring bør dog være fra én af de nærliggende områder. Ud fra de forskellige muligheder for sandleverance beskrevet ovenfor vurderer COWI, at den bedste løsning vil være, at hente sandet nord for pram-høfderne. Godkendes projektet som strandfodring eller bevilliges en nyttiggørelsestilladelse for det oprensede materiale skal der ikke betales råstofafgift og vederlag til staten. Råstofafgiften er 5,00 kr./m³ og vederlag til staten 8,39 kr./m³ (2013). 6.4 Forslag 1: Strand uden konstruktioner Stranden anlægges ved at fodre på hele strækningen fra havnen til stranden lige nord for Faxe Å's udløb, Figur 6.4. Strandbredden ved havnen er ved etablering cirka 10 m bred mens den er cirka 30 m det bredeste sted. Vanddybden ved havnens slæberampe vil blive cirka 1,5 m. Strandbredden må dog forventes at ændre sig over tid idet stranden indstiller sig efter sin ligevægtsorientering samt nogle steder vil stranden blive eroderet hurtigere end andre. Ved stenkastningen udlægges sandet op til kote +1,5 m. Hældningen på det bredeste sted er 1:40. Det skønnes, at initialstrandfodringen er cirka m 3 og at der årligt skal vedligeholdelsesfodres med cirka m 3 sand. COWI vurderer, at den årlige vedligeholdelsesfodringsmængde er konservativ. Dette baseres på observationerne for stranden etableret i 2003, se afsnit 2.5. I dette tilfælde var stran-

47 KLIMATILPASNING - KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS 47 den længere tid om at erodere væk end forventet. I en detailprojektering vil en sedimenttransport analyse kunne vise det årlige behov for vedligeholdelsesfodring. Mængden til initialstrandfodringen er konservativt estimeret ud fra dybdemålingen fra En ny opmåling fra hele strækningen bør foretages i en detailfase. Figur 6.4 Skitse plan layout af strand. De stiplede linjer er -1, -2 og m kurverne Prisoverslag I det følgende prisoverslag er mængderne baseret på fint sand (D 50 = 0,25 mm). Det antages at råstofafgift og vederlag ikke skal betales. For forslag hvor kajplads i Faxe Kalk Havn benyttes, er en eventuel pris for at benytte kajpladsen ikke medtaget. Vedligeholdelsesoprensning af Faxe Å er ikke med i prisoverslaget. I Tabel 6.1 er priser angivet for initialstrandfodring og i Tabel 6.2 for årlig vedligeholdelse. Tabellerne indeholder to forskellige forslag til hvorledes sandet transporteres til stranden. I det første sejles sandet ind i Faxe Kalk Havn. Her bliver det læsses på en dumper, transporteret til stranden, og fordelt med en dozer. I det andet forslag pumpes sandet i slanger til stranden og fordeles.

48 48 KLIMATILPASNING - KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS Dette er et overslag og vil kunne ændres i detailprojekteringen og tilbudsfasen da den aktuelle pris afhænger af udbud, konkurrencesituation m.m. Prisen inkluderer ikke tilsyn, projektering m.m. Alle priser er eksklusiv moms. Metode Sand leveret fra Mængde Enhedspris Sum (DKK) Pris (i DKK) A1 Sand sejlet til Faxe Kalk Havn Nord for høfde, Sejlrenden eller Nordmandshage m 3 46 kr./m A2 Sand pumpet ind til stranden Nordmandshage m 3 50 kr./m Anstilling/afrigning kr Anlægspris Tabel 6.1 Prisoverslag for initialstrandfodring (ekskl. moms). Afhængig af metoden er prisen for at anlægge stranden mellem 2,7 og 3,8 mio. kr. Metode Sand leveret fra Mængde Enhedspris Sum (DKK) Pris (i DKK) B1 Sand sejlet til Faxe Kalk Havn Nord for høfde, Sejlrenden eller Nordmandshage m 3 46 kr./m B2 B3 Sand pumpet ind til stranden Sand pumpet ind til stranden Nordmandshage m 3 50 kr./m Anstilling/ afrigning kr Anlægspris Sejlrenden m 3 45 kr./m Anstilling/ afrigning kr Anlægspris Tabel 6.2 Prisoverslag for vedligeholdelsesfodring (ekskl. moms). Prisen for den årlige vedligeholdelsesfodring er mellem til kr. afhængig af metoden. Anvendes partsfordelingsnøglerne som beskrevet i afsnit 6.2, bliver budgettet som vist i Tabel 6.3 for initialstrandfodringen og Tabel 6.4 for vedligeholdelsesfodringen.

49 KLIMATILPASNING - KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS 49 Metode Fordelingsnøgle Parter Pris (i DKK) A1 Fordelingsnøgle 1 Faxe Kommune Grundejerne (9.860 kr./stk.) Fordelingsnøgle 2 Faxe Kommune Grundejerne (4.930 kr./stk.) Faxe Kalk A2 Fordelingsnøgle 1 Faxe Kommune Grundejerne ( kr./stk.) Fordelingsnøgle 2 Faxe Kommune Grundejerne (6.785 kr./stk.) Faxe Kalk Tabel 6.3 Partsfordeling af initialfodringen (ekskl. moms). Metode Fordelingsnøgle Parter Pris (i DKK) B1 Fordelingsnøgle 1 Faxe Kommune Grundejerne (1.645 kr./stk.) Fordelingsnøgle 2 Faxe Kommune Grundejerne (820 kr. /stk.) Faxe Kalk B2 Fordelingsnøgle 1 Faxe Kommune Grundejerne (3.215 kr./stk.) Fordelingsnøgle 2 Faxe Kommune Grundejerne (1.610 kr./stk.) Faxe Kalk B3 Fordelingsnøgle 1 Faxe Kommune Grundejerne (3.035 kr./stk.) Fordelingsnøgle 2 Faxe Kommune Grundejerne (1.520 kr./stk.) Faxe Kalk Tabel 6.4 Partsfordeling af årlig vedligeholdelsesfodring (ekskl. moms). 6.5 Forslag 2: Strand med høfder Stranden anlægges med to høfder som vist i Figur 6.5. Strandorienteringen er den samme som den eksisterende strand lige nord for å-udløbet, idet det antages, at dette er strandens naturlige orientering og at den nye strand vil være mest stabil med denne orientering. Høfderne er vinklet lidt i forhold til strandorienteringen for at strømhvirvlerne nedstrøms skal blive mindre og dermed reducere mængden af tang som bliver fanget. Strandbredden de smalleste steder er ved etablering cirka 10 m

50 50 KLIMATILPASNING - KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS mens den er cirka 40 m det bredeste sted. Vanddybden ved havnens slæberampe vil blive cirka 1,5 m. Ved stenkastningen udlægges sandet op til kote +1,5 m. Hældningen på det bredeste sted er 1:40. Det skønnes, at initialstrandfodringen er cirka m 3 og at der årligt skal vedligeholdelsesfodres med cirka m 3 sand. Det er en mulighed at bygge høfderne og så langsomt fylde sand ind ved de årlige oprensninger fra nord for pram-høfden. Dette vil sprede anlægsudgiften over flere år. Høfderne går cirka 65 m ud fra den eksisterende stenkastning, hvorefter de neddykkes, og fortsætter cirka 15 m. Figur 6.6 viser en skitse af høfden. Hullerne mellem dækstenene skal udfyldes med filtersten for at forhindre sandvandring gennem konstruktionen. Figur 6.5 Skitse plan af strand med to høfder. De røde, stiplede linjer er -1, -2 og -2.25m kurverne.

51 KLIMATILPASNING - KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS 51 Figur 6.6 Skitse af høfde tværsnit Prisoverslag I det følgende prisforslag er mængderne baseret på fint sand (D 50 = 0,25 mm). Det antages at råstofafgift og vederlag ikke skal betales. For forslag hvor kajplads i Faxe Kalk Havn benyttes, er en eventuel pris for at benytte kajpladsen ikke medtaget. Vedligeholdelsesoprensning af Faxe Å er ikke med i prisoverslaget. I Tabel 6.5 er prisen for høfderne angivet og i Tabel 6.6 er priser angivet for initialstrandfodring og i Tabel 6.7 for årlig vedligeholdelse. Tabellerne indeholder to forskellige forslag til hvorledes sandet transporteres til stranden. I det første sejles sandet ind i Faxe Kalk Havn. Her bliver det læsset på en dumper, transporteret til stranden, og fordelt med en dozer. I det andet forslag pumpes sandet i slanger til stranden og fordeles. Dette er et overslag og vil kunne ændres i detailprojekteringen og tilbudsfasen da den aktuelle pris afhænger af udbud, konkurrencesituation m.m. Prisen inkluderer ikke tilsyn, projektering m.m. Alle priser er eksklusiv moms.

52 52 KLIMATILPASNING - KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS Enhed Mængde Enhedspris Pris (i DKK) Dæksten 1100 m kr./m Filtersten 2100 m kr./m Anlægsudgifter, i alt Etablering af arbejdsplads 7 % af anlægsudgifter Uforudsete udgifter 15 % af anlægs- og etablerings udgifter Pris i alt Årlig vedligeholdelse 2 % af anlægsprisen Tabel 6.5 Prisoverslag for høfder (ekskl. moms). Metode Sand leveret fra Mængde Enhedspris Sum (DKK) Pris (i DKK) A1 Sand sejlet til Faxe Kalk Havn Nord for høfde, Sejlrenden eller Nordmandshage m 3 46 kr./m A2 Sand pumpet ind til stranden Nordmandshage m 3 50 kr./m Anstilling/afrigning kr Anlægspris Tabel 6.6 Prisoverslag for initialstrandfodring (ekskl. moms). Afhængig af metoden er prisen for at anlægge stranden med høfder mellem 4,5 og 5,5 mio. kr. Det vil også være muligt at bygge høfderne for derefter løbende at fylde sand ind fra vedligeholdelsesoprensning. Derved bliver anlægsprisen delt over flere år. Metode Sand leveret fra Mængde Enhedspris Sum (DKK) Pris (i DKK) B1 Sand sejlet til Faxe Kalk Havn Nord for høfde, Sejlrenden eller Nordmandshage m 3 46 kr./m B2 B3 Sand pumpet ind til stranden Sand pumpet ind til stranden Nordmandshage m 3 50 kr./m Anstilling/ afrigning kr Anlægspris Sejlrenden m 3 45 kr/m Anstilling/ afrigning kr Anlægspris Tabel 6.7 Prisoverslag for årlig vedligeholdelsesfodring (ekskl. moms). Prisen for vedligeholdelsesfodring er til kr. afhængig af metoden.

53 KLIMATILPASNING - KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS 53 Anvendes partsfordelingsnøglerne som beskrevet i afsnit 6.2, bliver budgettet som vist i Tabel 6.8 for anlæggelse og Tabel 6.9 for årlig vedligeholdelse. Metode Fordelingsnøgle Parter Pris (i DKK) A1 Fordelingsnøgle 1 Faxe Kommune Grundejerne ( kr./stk.) Fordelingsnøgle 2 Faxe Kommune Grundejerne (7.980 kr./stk.) Faxe Kalk A2 Fordelingsnøgle 1 Faxe Kommune Grundejerne ( kr./stk.) Fordelingsnøgle 2 Faxe Kommune Grundejerne (9.840 kr./stk.) Faxe Kalk Tabel 6.8 Partsfordeling af initialfodringen (ekskl. moms). Metode Fordelingsnøgle Parter Pris (i DKK) B1 Fordelingsnøgle 1 Faxe Kommune Grundejerne (450 kr./stk.) Fordelingsnøgle 2 Faxe Kommune Grundejerne (225 kr./stk.) Faxe Kalk B2 Fordelingsnøgle 1 Faxe Kommune Grundejerne (1.910 kr./stk.) Fordelingsnøgle 2 Faxe Kommune Grundejerne (955 kr./stk.) Faxe Kalk B3 Fordelingsnøgle 1 Faxe Kommune Grundejerne (1.870 kr./stk.) Fordelingsnøgle 2 Faxe Kommune Grundejerne (935 kr./stk.) Faxe Kalk Tabel 6.9 Partsfordeling af årlig vedligeholdelsesfodring (ekskl. moms).

54 54 KLIMATILPASNING - KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS 7 Anbefalinger Vurderinger af klimaforandringer for kystbeskyttelsen langs Strandvejen i Faxe Ladeplads er blevet vurderet. Forslag til reduktion af bølgeoverskyl er blevet udarbejdet og omfatter to alternativer for ændring af stenkastningen og to alternativer til etablering af strand foran stenkastningen. Prisoverslag for alternativerne er vist i Tabel 7.1. Anlægsudgift (DKK) Årlig vedligeholdelse (DKK) Forøgelse af kronekoten af eksisterende stenkastning Forøgelse af kronebredden af eksisterende stenkastning Strand uden konstruktioner Strand med to høfder Tabel 7.1 Priser for de alternative forslag med billigste udførelsesmetode (ekskl. moms). Den billigste løsning for at reducere bølgeoverskyllet er at øge kronekoten af den eksisterende stenkastning. En strand giver dog en meget større værdiforøgelse, og COWI anbefaler derfor, at der arbejdes videre med et af de to strandforslag. I forbindelse med valg af en strandløsning er der mulighed for at anvende en fordelingsnøgle hvorved anlægs- og vedligeholdelsesomkostningerne for Faxe Kommune bliver væsentlig mindre. For at reducere anlægningsudgifterne til de to strandforslag er det en mulighed at reducere sandmængderne enten ved at gøre strandene smallere eller at anlægge stranden til kote +1,0 i stedet for til kote +1,5 ved den eksisterende stenkastning. Faxe Kalk betaler en råstofafgift på 5 kr./m 3 for det sand der klappes. Indgår Faxe Kommune og Faxe Kalk et samarbejde om at anvende sandet til strandfodring, skal afgiften ikke betales. Den optimale løsning vil derfor være, at anvende sandet til strandfodring frem for at sejle det til klapplads. COWI anbefaler at sandkvaliteten - kornstørrelse og mængden af urenheder f.eks. iblandet tang - undersøges for de forskellige lokale sandleverance muligheder

Hanne L. Svendsen, Seniorprojektleder, Kyster og Havne

Hanne L. Svendsen, Seniorprojektleder, Kyster og Havne Hanne L. Svendsen, Seniorprojektleder, Kyster og Havne 1 Baggrund Historik Hydrauliske forhold Tilstandsvurdering af kystkonstruktioner Forbedringer af kystbeskyttelsen Anbefalinger 2 Baggrund Vurdering

Læs mere

FAXE LADEPLADS, KYSTBESKYTTELSE

FAXE LADEPLADS, KYSTBESKYTTELSE MARTS 2014 FAXE KOMMUNE FAXE LADEPLADS, KYSTBESKYTTELSE SKITSEPROJEKT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MARTS 2014 FAXE KOMMUNE FAXE

Læs mere

KYSTBESKYTTELSE AF STRANDHUS NR 4 FAXE LADEPLADS INDHOLD. 1 Indledning 2

KYSTBESKYTTELSE AF STRANDHUS NR 4 FAXE LADEPLADS INDHOLD. 1 Indledning 2 ROSENDAL OG MARGRETHELUND GODSER A/S KYSTBESKYTTELSE AF STRANDHUS NR 4 ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk KYSTTEKNISK NOTAT TIL KDI INDHOLD

Læs mere

Etablering af spunsvæg ved høfdedepot på Harboøre Tange

Etablering af spunsvæg ved høfdedepot på Harboøre Tange Ringkjøbing Amt, Teknik og Miljø Etablering af spunsvæg ved høfdedepot på Harboøre Tange Vurdering af Stenbeskyttelse Marts 2005 Udkast 16 marts 2005 Ringkjøbing Amt, Teknik og Miljø Etablering af spunsvæg

Læs mere

KYSTBESKYTTELSE AF STRANDHUS NR 4 FAXE LADEPLADS INDHOLD. 1 Indledning 2

KYSTBESKYTTELSE AF STRANDHUS NR 4 FAXE LADEPLADS INDHOLD. 1 Indledning 2 ROSENDAL OG MARGRETHELUND GODSER A/S KYSTBESKYTTELSE AF STRANDHUS NR 4 ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk KYSTTEKNISK NOTAT TIL KDI INDHOLD

Læs mere

HEJLSMINDE KYSTBESKYTTELSE

HEJLSMINDE KYSTBESKYTTELSE Kolding Kommune Marts 2017,opdateret 7. april 2017, 5. maj 2017 og 16. maj 2017 HEJLSMINDE KYSTBESKYTTELSE Drifts- og vedligeholdelsesplan PROJEKT Hejlsminde kystbeskyttelse Drifts- og vedligeholdelsesplan

Læs mere

KLIMATILPASNING KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS SANDEROSION SYD FOR FAXE Å INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1

KLIMATILPASNING KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS SANDEROSION SYD FOR FAXE Å INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1 JANUAR 2015 FAXE KOMMUNE KLIMATILPASNING KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SANDEROSION SYD FOR FAXE

Læs mere

Forbedring af vandkvalitetsforholdene i Tude Å. Prisoverslag for gennemførelse af Handlingsplan.

Forbedring af vandkvalitetsforholdene i Tude Å. Prisoverslag for gennemførelse af Handlingsplan. Rådgivende ingeniører og planlæggere A/S Vestsjællands Amt Forbedring af vandkvalitetsforholdene i Tude Å. Prisoverslag for gennemførelse af Handlingsplan. Vestsjællands Amt Forbedring af vandkvalitetsforholdene

Læs mere

1 Skråningsbeskyttelse langs Gl. Strandvej

1 Skråningsbeskyttelse langs Gl. Strandvej 27. august 2018 Notat Fredensborg Kommune Kystbeskyttelse, Gl Strandvej. Forslag til bidragsfordeling Projekt nr.:230145 230145 Dokument nr.: 1229469966 Version 1 Revision 1 Udarbejdet af SSC Kontrolleret

Læs mere

Kystprojekt mellem Nivå Havn og Sletten Havn

Kystprojekt mellem Nivå Havn og Sletten Havn Kystprojekt mellem Nivå Havn og Sletten Havn Fredensborg Kommune Forslag til kystbeskyttelse langs eroderet Gl. Strandvej Notat 6. februar 2014 PROJEKT Kystprojekt mellem Nivå Havn og Sletten Havn Projekt

Læs mere

Orientering til grundejere forud for fællesmøde 16. januar 2016 omkring kystbeskyttelse ved Nørlev Strand

Orientering til grundejere forud for fællesmøde 16. januar 2016 omkring kystbeskyttelse ved Nørlev Strand Orientering til grundejere forud for fællesmøde 16. januar 2016 omkring kystbeskyttelse ved Nørlev Strand På vejene af Nørlev Strand grundejerforening af 1986 Grundejerforeningen Strandgården Grundejerforeningen

Læs mere

HØJVANDSBESKYTTELSE AF HALSSKOV BYDEL. OMRÅDE 3. SKITSEPROJEKT OG PARTSFORDELING

HØJVANDSBESKYTTELSE AF HALSSKOV BYDEL. OMRÅDE 3. SKITSEPROJEKT OG PARTSFORDELING 05. november 2015, opdateret 30. november 2015, opdateret 4. december 2015, opdateret 7-12-2015, 8-12-2015, 14-01-2016. HØJVANDSBESKYTTELSE AF HALSSKOV BYDEL. OMRÅDE 3. SKITSEPROJEKT OG PARTSFORDELING

Læs mere

DIGE VED USSERØD Å. Fredensborg Kommune. 9. maj 2011. Udarbejdet af JBG Kontrolleret af ERI Godkendt af. D: 48105790 M: 24200103 E: jbg@niras.

DIGE VED USSERØD Å. Fredensborg Kommune. 9. maj 2011. Udarbejdet af JBG Kontrolleret af ERI Godkendt af. D: 48105790 M: 24200103 E: jbg@niras. Fredensborg Kommune 9. maj 2011 Udarbejdet af JBG Kontrolleret af ERI Godkendt af DIGE VED USSERØD Å NIRAS A/S Sortemosevej 2 3450 Allerød CVR-nr. 37295728 Tilsluttet F.R.I T: 4810 4200 F: 4810 4300 E:

Læs mere

Kystdirektoratet Højbovej 1 7620 Lemvig

Kystdirektoratet Højbovej 1 7620 Lemvig From: Simon Rørvig Sent: 22. april 2015 18:00:57 To: Marianne Jakobsen (mja) Cc: simonrorvig@gmail.com Subject: SV: Ansøgning om kystbeskyttelse Kære Marianne. Tak for samtalen per telefon i tirsdags.

Læs mere

Faaborg-Midtfyn Kommune 11. november 2009

Faaborg-Midtfyn Kommune 11. november 2009 Faaborg-Midtfyn Kommune 11. november 2009 Fagsekretariatet for Plan og Kultur j. nr. 01.00.00-P20-1-08 Natur og parker cpalu / svepe Redegørelse Strandpark/havnebad i Faaborg Indledning I og omkring Faaborg

Læs mere

Visuel inspektion af skader på kystsikringsanlæg

Visuel inspektion af skader på kystsikringsanlæg Bogense Kommune Visuel inspektion af skader på kystsikringsanlæg Skadesrapport Stormen 1. november 2006 Dato for inspektion: 14. november 2006 Udarbejdet af: Jan Larsen, HEV. Revision: 0 Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Genopretning af Fjordarm - Sillerslev Kær, Å og Sø Notat om Fjorddige og høfder

Genopretning af Fjordarm - Sillerslev Kær, Å og Sø Notat om Fjorddige og høfder Juni 2012 Bilag 12.2, dat. 2011.06.24 Udarbejdet til brug for udarbejdelse af forslag til vådområdeprojekt for Sillerslev Kær, Å og Sø i Morsø Kommune. I tabel 1 på side 2 er vist tværprofiler af diget

Læs mere

APRIL 2013 LANGELAND KOMMUNE HOU NORDSTRAND DIGE FORUNDERSØGELSE OG SKITSEPROJEKT

APRIL 2013 LANGELAND KOMMUNE HOU NORDSTRAND DIGE FORUNDERSØGELSE OG SKITSEPROJEKT APRIL 2013 LANGELAND KOMMUNE HOU NORDSTRAND DIGE FORUNDERSØGELSE OG SKITSEPROJEKT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk APRIL 2013 LANGELAND

Læs mere

KYSTBESKYTTELSE OG REETABLERING AF VEJE

KYSTBESKYTTELSE OG REETABLERING AF VEJE AUGUST 2014 ODSHERRED KOMMUNE KYSTBESKYTTELSE OG REETABLERING AF VEJE SKITSEPROJEKT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk AUGUST 2014 ODSHERRED

Læs mere

Christian Helledie Projektleder og kystspecialist CEL@cowi.dk

Christian Helledie Projektleder og kystspecialist CEL@cowi.dk Christian Helledie Projektleder og kystspecialist CEL@cowi.dk Evaluering af sandfodring på Nordfyn Status efter 20 år (1995-2014) Evalueringsrapport udarbejdet af COWI for KDI 2011 (COADAPT) Agenda: Kystteknisk

Læs mere

Veje fra Seden til Seden Strandby vil også oversvømmes allerede ved en vandstand på ca. + 1,50 m.

Veje fra Seden til Seden Strandby vil også oversvømmes allerede ved en vandstand på ca. + 1,50 m. NOTAT Projekt Risikostyringsplan for Odense Fjord Kunde Odense Kommune Notat nr. 05 Dato 2014-11-07 Til Fra Kopi til Carsten E. Jespersen Henrik Mørup-Petersen STVH 1. Vurdering af stormflodsrisiko for

Læs mere

Bent Reimers Gartnerstræde 1 2791 Dragør. Kystdirektoratet J.nr. 15/00040-14 Ref. Marianne Jakobsen 05-03-2015

Bent Reimers Gartnerstræde 1 2791 Dragør. Kystdirektoratet J.nr. 15/00040-14 Ref. Marianne Jakobsen 05-03-2015 Bent Reimers Gartnerstræde 1 2791 Dragør Kystdirektoratet J.nr. 15/00040-14 Ref. Marianne Jakobsen 05-03-2015 Fornyet vurdering - Afslag på ansøgning om kystbeskyttelse ud for matr.nr. 11ad Kelstrup By,

Læs mere

Fredensborg Kommune Kystbeskyttelse, Gl. Strandvej. Fredensborg Kommune Bidragsfordeling. Notat

Fredensborg Kommune Kystbeskyttelse, Gl. Strandvej. Fredensborg Kommune Bidragsfordeling. Notat 16. januar 2019 Notat Fredensborg Kommune Kystbeskyttelse, Gl. Strandvej. Fredensborg Kommune Bidragsfordeling Projekt nr.:230145 230145 Dokument nr.: 1229492403 Version 2 Revision 1 Udarbejdet af SSC

Læs mere

Blue Reef. Skov og Naturstyrelsen. Påvirkning på sedimenttransportforhold - Dansk resumé. Dansk resumé

Blue Reef. Skov og Naturstyrelsen. Påvirkning på sedimenttransportforhold - Dansk resumé. Dansk resumé Blue Reef Påvirkning på sedimenttransportforhold - Dansk resumé Skov og Naturstyrelsen Dansk resumé 060707 Agern Allé 5 2970 Hørsholm Blue Reef BLUEREEF Tlf: 4516 9200 Fax: 4516 9292 dhi@dhigroup.com www.dhigroup.com

Læs mere

Kystdirektoratet J.nr. 14/00483-31 Ref. Ilse Gräber 19-04-2016

Kystdirektoratet J.nr. 14/00483-31 Ref. Ilse Gräber 19-04-2016 Notat Kystdirektoratet J.nr. 14/00483-31 Ref. Ilse Gräber 19-04-2016 2 udtalelse - Højvandsdige Lungshave og Enø Næstved Kommune har igangsat en kapitel 1a-sag efter kystbeskyttelsesloven og har i den

Læs mere

1 Skråningsbeskyttelse langs Gl. Strandvej

1 Skråningsbeskyttelse langs Gl. Strandvej 27. februar 2019 Notat Fredensborg Kommune Kystbeskyttelse, Gl. Strandvej. Fredensborg Kommune Bidragsfordeling Projekt nr.:230145 230145 Dokument nr.: 1229492403 Version 4 Revision 1 Udarbejdet af SSC

Læs mere

Grundejerforeningen Ølsted Nordstrand

Grundejerforeningen Ølsted Nordstrand Grundejerforeningen Ølsted Nordstrand April 2017 ØLSTED NORDSTRAND Ideer til renovering af stranden UDKAST PROJEKT Ølsted Nordstrand, Renovering af strand Ideer til renovering af stranden Grundejerforeningen

Læs mere

Fællesaftalestrækningen Lønstrup

Fællesaftalestrækningen Lønstrup Fællesaftalestrækningen Lønstrup Bilag til fællesaftale mellem staten og Hjørring Kommune om kystbeskyttelsen for perioden 2014-18 Foto: Hunderup Luftfoto, Hjørring. Lønstrup 2008 September 2013 Højbovej

Læs mere

Fredensborg Kommune. oktober 2014 NIVÅ HAVN. Kystbeskyttelse

Fredensborg Kommune. oktober 2014 NIVÅ HAVN. Kystbeskyttelse Fredensborg Kommune oktober 2014 NIVÅ HAVN Kystbeskyttelse PROJEKT Kystbeskyttelse Fredensborg Kommune Projekt nr. 213629 Dokument nr. 1213055809 Version 2 Udarbejdet af JOS Kontrolleret af JAD Godkendt

Læs mere

Sønderborg Kommune att. Naturafdelingen v/ Hans Erik Jensen Rådhustorvet 10 6400 Sønderborg ANSØGNING OM REGULERING AF VANDLØB

Sønderborg Kommune att. Naturafdelingen v/ Hans Erik Jensen Rådhustorvet 10 6400 Sønderborg ANSØGNING OM REGULERING AF VANDLØB Sønderborg Kommune att. Naturafdelingen v/ Hans Erik Jensen Rådhustorvet 10 6400 Sønderborg ANSØGNING OM REGULERING AF VANDLØB På vegne af Lysabild-Skovby Landvindingslag søges der hermed om tilladelse

Læs mere

A.C. Meyers Vænge (afsnit i Tillæg nr. 8) Bispeparken (afsnit i Tillæg nr. 8) Lygten (afsnit i Tillæg nr. 8)

A.C. Meyers Vænge (afsnit i Tillæg nr. 8) Bispeparken (afsnit i Tillæg nr. 8) Lygten (afsnit i Tillæg nr. 8) Bilag 5 KØBENHAVNS KOMMUNE AFKOBLING AF REGNVAND ESTIMAT PÅ OMKOSTNINGER VED AFKOBLING AF REGNVAND I TRE UDVLAGTE KLOAKOPLANDE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX

Læs mere

Kystbeskyttelse Lild Strand. Forslag til bidragsfordeling THISTED KOMMUNE

Kystbeskyttelse Lild Strand. Forslag til bidragsfordeling THISTED KOMMUNE Kystbeskyttelse Lild Strand Forslag til bidragsfordeling THISTED KOMMUNE 1. OKTOBER 2018 Indhold 1 Indledning 4 2 Anlægsoverslag 4 3 Forslag til bidragsfordeling 6 3.1 Skråningsbeskyttelse 6 3.2 Strandfodring

Læs mere

Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt kystbeskyttelse i Inderfjorden Vest, Roskilde Havn

Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt kystbeskyttelse i Inderfjorden Vest, Roskilde Havn Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt kystbeskyttelse i Inderfjorden Vest, Roskilde Havn By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk

Læs mere

Svendborg Kommune Ramsherred 5 5700 Svendborg www.svendborg.dk Email: svendborg@svendborg.dk Tlf.: 62 23 30 00

Svendborg Kommune Ramsherred 5 5700 Svendborg www.svendborg.dk Email: svendborg@svendborg.dk Tlf.: 62 23 30 00 Badevandsprofil Badevandsprofil for Ballen Strand, Ballen Ansvarlig myndighed: Svendborg Kommune Ramsherred 5 5700 Svendborg www.svendborg.dk Email: svendborg@svendborg.dk Tlf.: 62 23 30 00 Hvis der observeres

Læs mere

FFL. Ud- og ombygning. Opsummering

FFL. Ud- og ombygning. Opsummering Opsummering Pos. Betegnelse Enhed Mængde Enhedspris Miljø Sum FASE 1 sum - - - 10.874.357 Heraf deponeringsafgift og miljøtekniske undersøgelser 2.742.082 FASE 2 sum - - - 18.417.854 Heraf deponeringsafgift

Læs mere

Dette mail gensendes i to sendinger da der restriktioner på max 20MB, dette er mail et af to.

Dette mail gensendes i to sendinger da der restriktioner på max 20MB, dette er mail et af to. From: Ib Rasmussen Sent: 18. juni 2014 07:34:37 To: Kystdirektoratet (kdi); Ilse Gräber (igr) Cc: Subject: VS: KDI sagsnr. 14/00501 - Grundejerforeningen Laveskov Villaby, 3050 Humlebæk - Ansøgning om

Læs mere

ÆNDRING AF VESTLIG DÆKMOLE I LEMVIG HAVN INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Tilstandsvurdering af vestlig dækmole 2

ÆNDRING AF VESTLIG DÆKMOLE I LEMVIG HAVN INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Tilstandsvurdering af vestlig dækmole 2 LEMVIG KOMMUNE ÆNDRING AF VESTLIG DÆKMOLE I LEMVIG HAVN ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk OPDATERET REDEGØRESE FOR EFTERSYN, TILSTANDSVURDERING

Læs mere

Udgave Betegnelse/ Revision Dato Udført Kontrol Godkendt

Udgave Betegnelse/ Revision Dato Udført Kontrol Godkendt Frederikshavn Kommune Gl. Skagen, Kystsikring Tilstandsvurdering af eksisterende høfder Oktober 2014 0 Tilstandsvurdering af høfder 2014.11.18 TUH JJ UJ Udgave Betegnelse/ Revision Dato Udført Kontrol

Læs mere

Miljøvenlig kystbeskyttelse Strandforbedring Nordsjælland

Miljøvenlig kystbeskyttelse Strandforbedring Nordsjælland - Miljøvenlig kystbeskyttelse Strandforbedring Nordsjælland SIC Skagen Innovationscenter Dr. Alexandrinesvej 75 9990 Skagen Tlf 98 44 57 13 Mail: sic-denmark@mail.tele.dk 1 Generelt SIC systemet baseret

Læs mere

KYSTEN MELLEM NIVÅ OG SLETTEN HAVN 1. NUVÆRENDE SITUATION - EN FØRSTE VURDERING

KYSTEN MELLEM NIVÅ OG SLETTEN HAVN 1. NUVÆRENDE SITUATION - EN FØRSTE VURDERING 1. NUVÆRENDE SITUATION - EN FØRSTE VURDERING Uddybning fra havn Skala 1:4000 NORD 0 m 50 m 100 m 200 m Kysten rykker tilbage Strandprofilet næsten væk Erosion i skråningsbeskyttelse ved vej Materialetransport

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. A/S Storbælt Kystdirektoratet J.nr. 16/01668-15 Ref. Anni Lassen 07-06-2016 Tilladelse til bypass efter KYBL ved Spodsbjerg Færgehavn Kystdirektoratet giver hermed en 2-årige tilladelse til at foretage

Læs mere

Slagelse Kommune HØJVANDSBESKYTTELSE AF HALSSKOV BYDEL. OMRÅDE 3 PROJEKT OG PARTSFORDELING Maj 2018

Slagelse Kommune HØJVANDSBESKYTTELSE AF HALSSKOV BYDEL. OMRÅDE 3 PROJEKT OG PARTSFORDELING Maj 2018 Slagelse Kommune HØJVANDSBESKYTTELSE AF HALSSKOV BYDEL. OMRÅDE 3 PROJEKT OG PARTSFORDELING Maj 2018 PROJEKT Projekt nr. 210916 Dokument nr. 1221280007 Version 2 Udarbejdet af JAD Kontrolleret af KBO Godkendt

Læs mere

Højvandsdige ved Lungshave og Enø. Oplæg til højvandssikring

Højvandsdige ved Lungshave og Enø. Oplæg til højvandssikring Højvandsdige ved Lungshave og Enø Oplæg til højvandssikring April 2014 1 INDLEDNING Lodsejere på den højvandstruede Lungshave og vestlige del af Enø ønsker at sikre deres ejendomme mod oversvømmelser fra

Læs mere

10.2 Byggesagsspørgsmål Fastlæggelse af grænseværdier ved kystnært byggeri.

10.2 Byggesagsspørgsmål Fastlæggelse af grænseværdier ved kystnært byggeri. Kapitel 10 10. Anbefalinger til kommunale beslutninger og tiltag Oversigt 10.1 Beredskab Eksisterende beredskabsplan revideres og tilpasses kystplanen. Første prioritet: Lavtliggende byområder (klasse

Læs mere

RÅGELEJE GENERALFORSAMLING

RÅGELEJE GENERALFORSAMLING RÅGELEJE GENERALFORSAMLING NORDKYSTENS FREMTID Præsentation af Forundersøgelser og Myndighedsprojekt JULI 2018 - PETER F. KLAGENBERG (NIRAS) MEDFORFATTER CHRISTIAN HELLEDIE Foto: Christian Helledie Nordkysten

Læs mere

NORDKYSTENS FREMTID. Præsentation af Forundersøgelser og Myndighedsprojekt Borgermøder

NORDKYSTENS FREMTID. Præsentation af Forundersøgelser og Myndighedsprojekt Borgermøder NORDKYSTENS FREMTID Præsentation af Forundersøgelser og Borgermøder JUNI 2018 - CHRISTIAN HELLEDIE (NIRAS) OG PETER F. KLAGENBERG (NIRAS) Nordkysten er en erosionskyst Kronisk erosion Nettotransport langs

Læs mere

Kystbeskyttelse ved Gl. Skagen. Side 1

Kystbeskyttelse ved Gl. Skagen. Side 1 Kystbeskyttelse ved Gl. Skagen Side 1 Program Velkommen og præsentation af program Grundejerforeningen for Gl. Skagen præsenterer baggrunden for deres ansøgning Sagens historik Kort om processen Hvordan

Læs mere

Stevns Kommune STEVNS KOMMUNE, EROSION AF KYSTSTRÆKNINGER Kysterosion. Figur 2-1 Besigtiget området, inddelt i 3 indsatszoner, rød, orange og grøn.

Stevns Kommune STEVNS KOMMUNE, EROSION AF KYSTSTRÆKNINGER Kysterosion. Figur 2-1 Besigtiget området, inddelt i 3 indsatszoner, rød, orange og grøn. Notat Stevns Kommune STEVNS KOMMUNE, EROSION AF KYSTSTRÆKNINGER Kysterosion 21. april 2016 Projekt nr. 223601 Dokument nr. 1219322745 Version 3 Udarbejdet af MRI Kontrolleret af PFKL Godkendt af PFKL 1

Læs mere

Nordkystens fremtid. Rådgiver: Kystteknisk skitseprojekt COWI. i samarbejde med: NIRAS DHI HASLØV & KJÆRSGAARD. PROJEKTLEDER: Christian Helledie, COWI

Nordkystens fremtid. Rådgiver: Kystteknisk skitseprojekt COWI. i samarbejde med: NIRAS DHI HASLØV & KJÆRSGAARD. PROJEKTLEDER: Christian Helledie, COWI Rådgiver: COWI i samarbejde med: NIRAS DHI HASLØV & KJÆRSGAARD PROJEKTLEDER: Christian Helledie, COWI PROJEKTDIREKTØR: Ole Juul Jensen, COWI 1 Skitseprojektet skal overordnet svare på: Hvilken kysttekniske

Læs mere

Notat om rådighedsbeløb efter modernisering Sundbygård/Sundbyvang

Notat om rådighedsbeløb efter modernisering Sundbygård/Sundbyvang Bilag 4 Notat om rådighedsbeløb efter modernisering Sundbygård/Sundbyvang Fremtidig husleje for beboerne på Sundbygård og Sundbyvang Moderniseringen af Sundbyvang og Sundbygård vil medføre en reduktion

Læs mere

Diger i Frederikssund Kommune

Diger i Frederikssund Kommune Diger i Frederikssund Kommune Ariis 31-01-2014 Havvandstande ved oversvømmelsen 6. december 2013 Ved Roskilde blev der målt en maksimal forhøjelse af vandstanden på 2,06 m. Forsyningen har ved måling på

Læs mere

PILOTPROJEKT FOR SANDFODRING I GRIBSKOV KOMMUNE

PILOTPROJEKT FOR SANDFODRING I GRIBSKOV KOMMUNE AUGUST 2013 KYSTBESKYTTELSE GRIBSKOV PILOTPROJEKT FOR SANDFODRING I GRIBSKOV KOMMUNE TILBUD ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

Den samlede økonomi. Resume

Den samlede økonomi. Resume Den samlede økonomi Resume Der er udarbejdet en ambitiøs plan for skybrudssikring af Frederiksberg og resten af københavnsområdet. En del af planen inkluderer følgende hovedinvesteringer for Frederiksberg

Læs mere

Administrationsgrundlag for Bade- og bådebroer

Administrationsgrundlag for Bade- og bådebroer Administrationsgrundlag for Bade- og bådebroer Dokumentnr.: 727-2010-110666 side 1 1. Indledning Formålet med dette administrationsgrundlag er at varetage offentlighedens interesser i forhold til stranden

Læs mere

Thyborøn Kanal - etablering og opretholdelse af 10 m vanddybde

Thyborøn Kanal - etablering og opretholdelse af 10 m vanddybde Thyborøn Kanal - etablering og opretholdelse af 10 m vanddybde Bilag 2 (Teknisk notat: 13. dec. 2011) Refereres som: Knudsen, S.B., og Ingvardsen, S.M., 2011. Thyborøn kanal etablering og opretholdelse

Læs mere

Vestkysten 2008. August 2008. Højbovej 1 DK 7620 Lemvig. www.kyst.dk kdi@kyst.dk

Vestkysten 2008. August 2008. Højbovej 1 DK 7620 Lemvig. www.kyst.dk kdi@kyst.dk Vestkysten 2008 August 2008 Højbovej 1 DK 7620 Lemvig www.kyst.dk kdi@kyst.dk Vestkysten 2008 August 2008 Indhold Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 5 2. Resumé... 7 3. Vestkysten... 10 Kysten og de

Læs mere

C Model til konsekvensberegninger

C Model til konsekvensberegninger C Model til konsekvensberegninger C MODEL TIL KONSEKVENSBEREGNINGER FORMÅL C. INPUT C.. Væskeudslip 2 C..2 Gasudslip 3 C..3 Vurdering af omgivelsen 4 C.2 BEREGNINGSMETODEN 6 C.3 VÆSKEUDSLIP 6 C.3. Effektiv

Læs mere

TECHNICAL REPORT NO. 08. Metode til at følge vandstandsstigningstakten. Per Knudsen, Karsten Vognsen

TECHNICAL REPORT NO. 08. Metode til at følge vandstandsstigningstakten. Per Knudsen, Karsten Vognsen TECHNICAL REPORT NO. 08 Metode til at følge vandstandsstigningstakten i de danske farvande Per Knudsen, Karsten Vognsen KMS Technical report number 08: Metode til at følge vandstandsstigningstakten i de

Læs mere

Fredensborg Kommune BIDRAGSFORDELING TIL KYSTBESKYTTELSE

Fredensborg Kommune BIDRAGSFORDELING TIL KYSTBESKYTTELSE Fredensborg Kommune BIDRAGSFORDELING TIL KYSTBESKYTTELSE Dagsorden: 1. Velkommen og formål med mødet 2. Gennemgang af oplæg til ny bidragsfordeling og justeringer af projektet ved Niras 3. Orientering

Læs mere

WORKSHOP PRÆSENTATION 31. JULI 2014 HØJVANDSSIKRING AF OMRÅDET VED NÆSBY STRAND

WORKSHOP PRÆSENTATION 31. JULI 2014 HØJVANDSSIKRING AF OMRÅDET VED NÆSBY STRAND WORKSHOP PRÆSENTATION 31. JULI 2014 HØJVANDSSIKRING AF OMRÅDET VED NÆSBY STRAND Status Udarbejdelse af skitseprojekt Formøde, Borgermøde og Projektmøde Planlægning og gennemførelse af geoteknisk boring

Læs mere

Nordkystens fremtid. Rådgiver: Kystteknisk skitseprojekt COWI. i samarbejde med: NIRAS DHI HASLØV & KJÆRSGAARD. PROJEKTLEDER: Christian Helledie, COWI

Nordkystens fremtid. Rådgiver: Kystteknisk skitseprojekt COWI. i samarbejde med: NIRAS DHI HASLØV & KJÆRSGAARD. PROJEKTLEDER: Christian Helledie, COWI Helenekilde mod øst 1902 Rådgiver: COWI i samarbejde med: NIRAS Helenekilde mod vest i dag DHI HASLØV & KJÆRSGAARD PROJEKTLEDER: Christian Helledie, COWI PROJEKTDIREKTØR: Ole Juul Jensen, COWI 1 Strandbakkerne

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at etablere en høfde, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at etablere en høfde, på de vilkår som fremgår nedenfor. Jesper Sand Carlsen Nymøllevej 1 2800 Kongens Lyngby Kystdirektoratet J.nr. 13/00874-33 Ref. Ilse Gräber 23-04-2014 Tilladelse til høfde ud for matr. nr. 4s, Venø By, Venø, Struer Kommune Kystdirektoratet

Læs mere

Nordkystens fremtid. Rådgiver: Kystteknisk skitseprojekt COWI. i samarbejde med: NIRAS DHI HASLØV & KJÆRSGAARD. PROJEKTLEDER: Christian Helledie, COWI

Nordkystens fremtid. Rådgiver: Kystteknisk skitseprojekt COWI. i samarbejde med: NIRAS DHI HASLØV & KJÆRSGAARD. PROJEKTLEDER: Christian Helledie, COWI Helenekilde mod øst 1902 Rådgiver: COWI i samarbejde med: Helenekilde mod vest NIRAS DHI HASLØV & KJÆRSGAARD PROJEKTLEDER: Christian Helledie, COWI PROJEKTDIREKTØR: Ole Juul Jensen, COWI 1 Skitseprojektet

Læs mere

Forslag til restaureringsprojekt Et forslag til et restaureringsprojekt skal jævnfør vandløbsloven indeholde følgende:

Forslag til restaureringsprojekt Et forslag til et restaureringsprojekt skal jævnfør vandløbsloven indeholde følgende: Alle lodsejere og interessenter 26-06-2015 Sags id.: 13/181 Sagsbehandler: Jørgen Grundvad Nielsen Høring af forslag til vandløbsrestaurering, Studsdal Bæk Fredericia Kommune ønsker at gennemføre restaureringstiltag

Læs mere

TISVILDELEJE MOLE Renovering af bølgebryder og anløbsbro

TISVILDELEJE MOLE Renovering af bølgebryder og anløbsbro Tisvildeleje Bådelaug TISVILDELEJE MOLE Renovering af bølgebryder og anløbsbro Marts 2012 Grundlag for ansøgning om tilskud til renoveringsarbejder PROJEKT Tisvildeleje mole Renovering af bølgebryder og

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til renovering af nordmolen i Hundested Havn, Halsnæs Kommune, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til renovering af nordmolen i Hundested Havn, Halsnæs Kommune, på de vilkår som fremgår nedenfor. Hundested Havn Amtsvejen 2 3990 Hundested Kystdirektoratet J.nr. 15/00374-19 Ref. Laura Storm Henriksen 09-06-2015 Tilladelse til renovering af nordmolen i Hundested Havn, Halsnæs Kommune Kystdirektoratet

Læs mere

Team Vand. Fremme af projektforslag om etablering af sandfang i Grevensvænge Vandløb st. 1316-1346 m.

Team Vand. Fremme af projektforslag om etablering af sandfang i Grevensvænge Vandløb st. 1316-1346 m. Team Vand Næstved Kommune Rådmandshaven 20 4700 Næstved 5588 6190 vandloeb@naestved.dk www.naestved.dk Dato 18. juni 2015 Fremme af projektforslag om etablering af sandfang i Grevensvænge Vandløb st. 1316-1346

Læs mere

Høringsnotat vedr. kystsikring ved Gl. Skagen

Høringsnotat vedr. kystsikring ved Gl. Skagen Høringsnotat vedr. kystsikring ved Gl. Skagen 1. Ejer af Søkongevej 1 Dok.nr. 4796/15 Indkomne bemærkninger Borgeren udtaler, at der ikke er sket væsentlige ændringer af kyststrækningen ved Trip Trap huset

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalgets investeringsoversigt som den fremgik af det vedtagne budget 2015 inkl. efterfølgende vedtagne korrektioner.

Teknik- og Miljøudvalgets investeringsoversigt som den fremgik af det vedtagne budget 2015 inkl. efterfølgende vedtagne korrektioner. Projektteam Sagsbehandler: Helle Ellemann Andersen Sagsnr. 00.01.10-Ø00-54-14 Dato:06.05.2015 Teknik- og Miljøudvalget anlægsbudget 2016-2021 I dette notat beskrives følgende: Teknik- og Miljøudvalgets

Læs mere

Fanø Kommune. Teknisk projektbeskrivelse. Oprensning af Slagters Lo

Fanø Kommune. Teknisk projektbeskrivelse. Oprensning af Slagters Lo Fanø Kommune Teknisk projektbeskrivelse Oprensning af Slagters Lo Juli 2012 1 Indhold 1 RESUMÉ OG BAGGRUND... 3 2 FORUNDERSØGELSER... 4 2.1 SEMINENTANALYSE... 4 2.2 STRØMNINGSBEREGNINGER... 5 2.3 UDFØRELSESMETODE...

Læs mere

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden Plan og Udvikling Sagsnr. 270571 Brevid. 2142760 Ref. HABR Dir. tlf. hannebb@roskilde.dk NOTAT: Behandling af bemærkninger til indledende høring af VVM for anlæg til sikring mod oversvømmelser i Jyllinge

Læs mere

AREALBEHOV INDHOLD. 1 Resultat og fremtidig planlægning. 1 Resultat og fremtidig planlægning 1. 2 Grundlag og forudsætninger 3.

AREALBEHOV INDHOLD. 1 Resultat og fremtidig planlægning. 1 Resultat og fremtidig planlægning 1. 2 Grundlag og forudsætninger 3. HOLBÆK KOMMUNE AREALBEHOV NOTAT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Resultat og fremtidig planlægning 1 2 Grundlag og forudsætninger

Læs mere

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Holeby Østersøbad, Rødby. Ansvarlig myndighed:

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Holeby Østersøbad, Rødby. Ansvarlig myndighed: Badevandsprofil Badevandsprofil for Holeby Østersøbad, Rødby Ansvarlig myndighed: Lolland Kommune Jernbanegade 7 4930 Maribo www.lolland.dk Email: lolland@lolland.dk Tlf.: 54 67 67 67 Hvis der observeres

Læs mere

Rågeleje d 20 august 20008. Møde med Kystdirektoratet og Gribskov Kommunes teknikere

Rågeleje d 20 august 20008. Møde med Kystdirektoratet og Gribskov Kommunes teknikere Rågeleje d 20 august 20008 Møde med Kystdirektoratet og Gribskov Kommunes teknikere Mødestedet var pladsen for enden af Klitgårdsvænget vest for Heatherhill. Herfra gik vi ned på stranden for at besigtige

Læs mere

HØRSHOLM KYSTBESKYTTELSE BUKKEBALLEVEJ TIL MIKKELBORG

HØRSHOLM KYSTBESKYTTELSE BUKKEBALLEVEJ TIL MIKKELBORG HØRSHOLM KYSTBESKYTTELSE BUKKEBALLEVEJ TIL MIKKELBORG BILAG 1 PROJEKT INTRODUKTION HASLØV & KJÆRSGAARD Sag nr. HØR 37.5 25. oktober 2017 INDHOLD 1.0 Projekt Introduktion 1.1 Projektets formål 1.2 Eksisterende

Læs mere

Kystplanlægning. Belysning af behov for beskyttelse STEVNS KOMMUNE

Kystplanlægning. Belysning af behov for beskyttelse STEVNS KOMMUNE Kystplanlægning Belysning af behov for beskyttelse STEVNS KOMMUNE 9. OKTOBER 2018 Indhold 1 Indledning 3 2 Gennemgang af sikringsniveau 4 2.1 Global havspejlsstigning 5 2.2 Isostatisk landhævning 6 2.3

Læs mere

Handleplan for vandområderne i København 2012-2020. Sammendrag

Handleplan for vandområderne i København 2012-2020. Sammendrag Handleplan for vandområderne i København 2012-2020 Sammendrag 1 Indledning EU's vandrammedirektiv kræver, at alle EU-lande skal sikre, at de har et godt vandmiljø. Derfor har den danske stat lavet vandplaner

Læs mere

Miljørapport for Risikostyringsplan for Odense Fjord 2015-2021

Miljørapport for Risikostyringsplan for Odense Fjord 2015-2021 Miljørapport for Risikostyringsplan for Odense Fjord 2015-2021 Resumé Denne miljørapport er en overordnet vurdering af miljøkonsekvenserne for gennemførelsen af risikostyringsplanen. Det vurderes at flere

Læs mere

Med henvisning til mailkorrespondancen opdeles arbejderne i 4 delopgaver:

Med henvisning til mailkorrespondancen opdeles arbejderne i 4 delopgaver: Silkeborg Kommune Natur og Miljø Søvej 1 8600 Silkeborg Att. Aage Ebbesen Vedr. vurdering af udgifter til grødeskæring og sandoprensning på delstrækninger i Gudenåen mellem Silkeborg Langsø og Tange Sø.

Læs mere

Boldbanerne i Rødvig, Vemmetoftevej 5

Boldbanerne i Rødvig, Vemmetoftevej 5 Boldbanerne i Rødvig, Vemmetoftevej 5 Baggrund: De to boldbaner ved Multihuset i Rødvig har alvorlige problemer med afvandingen. Da Multihuset på Vemmetoftevej 5 blev bygget, blev al overskudsjord med

Læs mere

Kystsikring i Dalby Huse. Informationsmøde 12. marts 2017

Kystsikring i Dalby Huse. Informationsmøde 12. marts 2017 Kystsikring i Dalby Huse Informationsmøde 12. marts 2017 Informationsmøde Velkomst Formålet med mødet Fremlæggelse af skitseprojekt Nødvendige myndighedsansøgninger Information om partsfordeling Det videre

Læs mere

STITUNNEL RIBE INDHOLD. 1 Indledning og formål. 2 Datagrundlag. 1 Indledning og formål 1. 2 Datagrundlag 1

STITUNNEL RIBE INDHOLD. 1 Indledning og formål. 2 Datagrundlag. 1 Indledning og formål 1. 2 Datagrundlag 1 VEJDIREKTORATET STITUNNEL RIBE TOLKNING AF PRØVEPUMPNING OG FORSLAG TIL GRUNDVANDSSÆNKNING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowi.dk INDHOLD

Læs mere

Digerne ved Digehytten. Hvordan blev de bygget?

Digerne ved Digehytten. Hvordan blev de bygget? Digerne ved Digehytten Hvordan blev de bygget? 1 Til pædagoger og børn, der gæster Digehytten. 2 Når du sidder i Digehytten og kikker ud af døren, kan du se et dige. Det hedder Søndre fløjdige 3 Går du

Læs mere

Teknisk notat. Råbylille Strand. Vedligeholdelsesplan Råbylille Dige-, Kystsikrings- og Afvandingslag 30. januar 2015 / 21.

Teknisk notat. Råbylille Strand. Vedligeholdelsesplan Råbylille Dige-, Kystsikrings- og Afvandingslag 30. januar 2015 / 21. Teknisk notat Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6660 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Råbylille Strand Vedligeholdelsesplan 2015 2040 Råbylille Dige-, Kystsikrings- og Afvandingslag

Læs mere

Nedenfor vil forudsætninger, muligheder og prissætning bliver behandlet.

Nedenfor vil forudsætninger, muligheder og prissætning bliver behandlet. 14. august 2018 Notat Frederikssund Kommune Helhedsplan for Frederikssund Placering af Skjelskør Projekt nr.: 230149 Dokument nr.: 1229356954 Version 1 Revision 2 Udarbejdet af JKRU Kontrolleret af Godkendt

Læs mere

BILAG 4 STØJBEREGNINGER. Fra side 94 (afsnit 6.2.1.) til 100 midt (afsnit 6.2.4.) i VVM-rapporten

BILAG 4 STØJBEREGNINGER. Fra side 94 (afsnit 6.2.1.) til 100 midt (afsnit 6.2.4.) i VVM-rapporten BILAG 4 STØJBEREGNINGER Fra side 94 (afsnit 6.2.1.) til 100 midt (afsnit 6.2.4.) i VVM-rapporten Bilag til orienteringsmateriale om nye vindmøller på Køge Havn Adresse Støjniveau Brogade 22 34-40 db (nat)

Læs mere

Mødereferat. Borgermøde om badebroer den 27.10.2010 - referat. Sted: Rådhusets kantine Dato: 27. oktober 2010 Emne: Nye bestemmelser for badebroer

Mødereferat. Borgermøde om badebroer den 27.10.2010 - referat. Sted: Rådhusets kantine Dato: 27. oktober 2010 Emne: Nye bestemmelser for badebroer Mødereferat Sted: Rådhusets kantine Dato: 27. oktober 2010 Emne: Nye bestemmelser for badebroer Borgermøde om badebroer den 27.10.2010 - referat Anledning Inden Miljø- og Planlægningsudvalget tager stilling

Læs mere

Strandenge. Planter vokser i bælter

Strandenge. Planter vokser i bælter Strandenge Strandenge er lavtliggende voksesteder, der delvist overskylles med havvand to gange i døgnet. Strandengen kan inddeles i flere zoner afhængig af, hvor hyppigt jorden oversvømmes af saltvand.

Læs mere

Kystbeskyttelse ved Agger og Flade Sø

Kystbeskyttelse ved Agger og Flade Sø NOTAT Ref. JBC Den 11. december. 2017 Kystbeskyttelse ved Agger og Flade Sø Baggrunden for ny kystbeskyttelse Kystdirektoratet har i september 2017 færdiggjort en ny kystbeskyttelsesløsning ved etablering

Læs mere

Kystbeskyttelse Mårup Kirke

Kystbeskyttelse Mårup Kirke Kystbeskyttelse Mårup Kirke 2007. SIC byggede en flot forstrand foran Mårup Kirke i perioden 1998 til 2005 Billedet er taget i sommeren 2003 og skrænten foran Mårup Kirke er grøn med vegetation. SIC Skagen

Læs mere

Fredensborg Kommune DIGE VED USSERØD Å Placering og projektering af beredskabsbrønde T: +45 4810 4200. D: +45 48104534 Sortemosevej 19 F: 4810 4300

Fredensborg Kommune DIGE VED USSERØD Å Placering og projektering af beredskabsbrønde T: +45 4810 4200. D: +45 48104534 Sortemosevej 19 F: 4810 4300 Notat Fredensborg Kommune DIGE VED USSERØD Å Placering og projektering af beredskabsbrønde 19. juni 2012 Projekt nr. 203180 Dokument nr. 124401211 Version 1 Udarbejdet af ERI Kontrolleret af JSK Godkendt

Læs mere

Historien om Limfjordstangerne

Historien om Limfjordstangerne Historien om Limfjordstangerne I det følgende opgavesæt får du indblik i Limfjordstangernes udvikling fra istiden til nutiden. Udviklingen belyses ved analyse af kortmateriale, hvorved de landskabsdannende

Læs mere

Klimatilpasning og detaljerede højdedata

Klimatilpasning og detaljerede højdedata Klimatilpasning og detaljerede højdedata 1 Klimatilpasning og detaljerede højdedata Dette notat er en kort beskrivelse af fakta, råd og vejledning om detaljerede højdedatas betydning for indsatsen mod

Læs mere

Stråmosen naturgenopretning Ølstykke i Egedal

Stråmosen naturgenopretning Ølstykke i Egedal Stråmosen naturgenopretning i Ølstykke i Egedal 18. april 2016 extern Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Oversigt, placering, og ejerskab... 4 3. Tidligere initiativer og status...

Læs mere

Broen må ikke benyttes som egentlig bådebro, men kun som badebro. Der kan dog for et kortere tidsrum fortøjres en mindre båd til broen.

Broen må ikke benyttes som egentlig bådebro, men kun som badebro. Der kan dog for et kortere tidsrum fortøjres en mindre båd til broen. Lars Hegnet Landskabsarkitekt mdl lh@kierkegaard.dk Dato: 09-07-2015 Ref: GEJ J.nr.: 20140930125 Tilladelse til etablering af badebro Ejendom: Taarbæk Strandvej 116 Lyngby Taarbæk Kommune har modtaget

Læs mere

VISNING AF RESTTID FOR CYKLISTER I SIGNALANLÆG

VISNING AF RESTTID FOR CYKLISTER I SIGNALANLÆG JULI 2013 FREDERIKSBERG KOMMUNE VISNING AF RESTTID FOR CYKLISTER I SIGNALANLÆG ADFÆRDSSTUDIE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JULI

Læs mere

Vurdering af faunapassagemuligheder ved stemmeværket. Hans Mark, Civilingeniør-anlægsdesigner

Vurdering af faunapassagemuligheder ved stemmeværket. Hans Mark, Civilingeniør-anlægsdesigner NOTAT VURDERINGER OMKRING FAUNAPASSAGE VED SÆBY MØLLE Projektnummer 1391400188 Emne Udført af Vurdering af faunapassagemuligheder ved stemmeværket Klaus Schlünsen, Hydrolog-vandløbshydrauliker Hans Mark,

Læs mere

Til Kystdirektoratet. Med venlig hilsen / Best regards Ingolf Jensen

Til Kystdirektoratet. Med venlig hilsen / Best regards Ingolf Jensen From: Ingolf Jensen Sent: 28. januar 2014 15:12:57 To: Kystdirektoratet (kdi) Cc: Peter Sandorff Subject: Retablering af voldanlæg på Aabenraa Sønderstrand Til Kystdirektoratet Vedlagt fremsendes på vegne

Læs mere

Introduktion til metoder /teknologier til klimatilpasning af danske kyster Miljøteknisk Konference 2. oktober 2013 Jan Dietrich, NIRAS.

Introduktion til metoder /teknologier til klimatilpasning af danske kyster Miljøteknisk Konference 2. oktober 2013 Jan Dietrich, NIRAS. Introduktion til metoder /teknologier til klimatilpasning af danske kyster Miljøteknisk Konference 2. oktober 2013 Jan Dietrich, NIRAS. 03/10/2013 PRÆSENTATION AF HØJVANDSSIKRING I KORSØR 1 Enestående

Læs mere

Gennemgang og vurdering af indkomne henvendelser i forbindelse med supplerende høring om ændring af Kommuneplan 2005 for et område på Østamager

Gennemgang og vurdering af indkomne henvendelser i forbindelse med supplerende høring om ændring af Kommuneplan 2005 for et område på Østamager BILAG 1 Gennemgang og vurdering af indkomne henvendelser i forbindelse med supplerende høring om ændring af Kommuneplan 2005 for et område på Østamager 1. E-mail af 16. marts 2006 fra Ulfeldt & Jauert,

Læs mere