Beretning fra EM i styrkeløft 5-11 maj 2014 Sofia, Bulgarien

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beretning fra EM i styrkeløft 5-11 maj 2014 Sofia, Bulgarien"

Transkript

1 Beretning fra EM i styrkeløft 5-11 maj 2014 Sofia, Bulgarien Så blev det atter den tid på året, hvor Europas stærkeste løftere skulle sætte hinanden stævne. Denne gang, for os, i noget uvante rammer, idet vi ikke er i Pilsen, men under endnu lunere himmelstrøg i Sofia, Bulgarien. Dog hedder hotellet Park Hotel, hvilket er en trøst. Det med de lune himmelstrøg er kraftigt overdrevet, idet temperaturen er langt under 20 grader, men til gengæld er der masser af regn. Jeg har den udsøgte fornøjelse, til dette EM, at være blevet beriget med en hjælpetræner i skikkelse af Bill Hald, som kommet godt fra start som det måske fremgår af denne selfie. Bill var dog ikke den eneste, der slog ventetiden ihjel med telefonen. Turen herned gik næsten problemfrit, dog blev vi presset til noget så ikkestyrkeløftagtigt som at løbe, idet man i Frankfurt valgte at flytte vores afgangsgate 30 minutter, inden flyet lettede. Det lykkedes dog i sidste øjeblik at nå flyet. Ellers er der ikke så meget at berette om ud over, at det er et rigtig godt hotel. Vi er blevet godt modtaget og glæder os til at kommer i gang ved dette her EM. På billedet ses vores ganske nydelige Hotel. Standarden er ganske god, dog savner Bill og undertegnede, at vores gulvafløb i brusenichen rent faktisk kan flytte vandet fra gulvet, og ud i kloarken. Maden er rimelig uden at være prangende, og man kan få et glimrende måltid for mellem 10 & 25 Leva (40-100kr). Morgenmaden er dog ikke noget at skrive hjem om. Dog er kaffen ganske glimrende og helt på højde, med den jeg selv brygger på værelses.

2 Vi håber at arrangøren når at blive klar til i morgen, men det ser ikke godt ud

3 Måske bliver dette opvarmningen, hvem ved? Der kan i hvert fald godt samles et par ER racks. Så kom Danni, Jane og Jacob og stødte til holdet, og efter en god lang transportdag kunne de nyde en velfortjent frokost. Det praktiske med adgangskort og betaling for transporten fik vi også styr på efter frokosten.

4 Hygge på værelset hvor Jane Aaberg (Hajen) ordner verdenssituationen sammen med Eva Buxbom (søløven) under nøje overvågning af coach Bill. Resten af dagen er gået med kongres, hvor Klaus Brostrøm og Eva Buxbom deltog på vegne af DSF. Klaus vil kort berette omkring mødet og de emner, der var til afstemning. Bill og undertegnede deltog efterfølgende i det tekniske møde. På det tekniske møde blev det tydeligt, at værterne ikke helt var færdige med at arrangere EM, idet små detaljer som transport til stævnet endnu ikke er på plads. Vi håber dog alt klapper, inden Eva skal løfte i morgen klokken lokal tid. Onsdag den 7.maj Eva Buxbom første danske løfter i action. Så skulle al den hårde flid i træningen vise sit vær. Eva som har vist god form under træningen kunne med lidt held trække metal hjem til Danmark. Desværre var optakten rigtig dårligt, idet Eva måtte trække sig fra kongressen, som hun deltog i sammen med Klaus Brostrøm i går, idet hun blev rigtig dårlig og måtte kaste op i elevatoren. Derfor måtte vi dæmpe forventningerne lidt i forhold til et super godt resultat.

5 Det kører ikke rigtigt hernede for de bulgarske værter. Først udeblev bussen, som skulle have kørt os til stævnet klokken Da klokken blev 8.25 valgte vi at gå de 12 minutter over til stævnet. Sjovt nok var vi de første, der ankom. Da bussen endelig kom frem kunne øjenvidneberetninger fortælle om en lang tur, som gik omkring lufthavnen og andre seværdigheder. Derfor måtte stævnet udsættes i en halv time, idet alle dommere, som skulle varetage indvejning og udstyrskontrol, var med bussen, der ankom 10 minutter efter at indvejningen var startet. Vi brugte ventetiden på at se det flotte opvarmningsområde, som værterne havde bikses sammen hen under natten. Jeg var dog ikke imponeret og ringede Klaus op og bad ham tage affære. Som det måske fremgår, for det trænede øje på billedet, er det ikke sikkert for løfterne at varme op under disse forhold. Man valgte dog fra EPFs side at starte stævnet alligevel. Eva fik tjekket sit udstyr som første løfter ved dette EM, desværre måtte den sultne løfter se sig selv som nummer 20 i indvejningen. Eva vejede sikkert ind på 56,72 og påstod hun var fit for fight. Opvarmningen var rimelig, dog fumlede Eva lidt rundt og måtte prøve samme vægt et par gange. Sidste løft i opvarmningen på 150kg så dog så godt ud, at vi valgte at holde fast i startvægten på de 160kg.

6 Eva åbner da også let på 160kg, men kan ikke finde godkendt dybde og får korrekt underkendt løftet med alle 3 dommerstemmer. Den gamle må således på den igen, og denne gang trylles den heldigvis 2 hvide lamper frem. Vi forsøger 165kg til sidste forsøg, men her tøver Eva alt for meget på vej ned og kommer ikke op igen. Så skulle der bænkes. Opvarmningen var igen lidt rodet, idet den første bænk ikke var god at ligge på og at roleringerne på stangen ikke fandtes. Vi fik byttet plateau og stang, og 85kg til klods 2 så hæderlige ud, så vi fastholdt åbneren på de 87,5kg. Det blev en super bænkdag på trods og både 87,5 og 92,5kg blev løftet i godkendt stil, om endt der var lidt langt imellem racksignalerne. Eva forsøgte sig på ny danske master 1 rekord i tredje forsøg på 95kg. Forsøget var rigtig godt, men forsøget blev desværre underkendt grundet manglende udstrækning og løftet popo. Eva får helt sikkert de 95kg meget snart. Så skulle favoritdisciplinen dødløft sættes i gang, og opvarmningen gik helt efter bogen. Eva åbner sikkert med et løft på 170kg, mærkelig nok bliver løftet kun godkendt med dommerstemmerne 2-1. Vi ligger dog super godt med, idet kun en løfter starter tungere og med lidt held og taktisk snilde kan Eva trække en medalje hjem til Danmark. Sådan skulle det desværre ikke gå. På billedet ses Eva slutposition på de 177,5kg, som hun løftede og fik underkendt til min og en del andres underen. Dermed stjal dommerne det metal, som Eva velfortjent skulle have haft, idet bronzen gik på 175kg, og sølvet på 180kg, Øv Øv Øv og en meget skuffet træner og atlet måtte tage tomhændet fra EM. Eva slutter på en samlet 6plads med en total på 422,5kg i en vægtklasse domineret totalt af Rusland og Ukraine, der med hver 2 løftere satte sig på de 4 første pladser.

7 Efter Eva havde løfte var der åbningsceremoni. Bill viste flot det danske skilt frem og fik mange beundrende blikke som han stod der høj og flot og poserede. Især hajen og søløven havde aldrig set et skilt holdt så flot. De beundrende blikke som røg mod hjælpetræneren taler for sig selv. Hajen som her sidder med en vandflaske tænke ved samme lejlighed at søløven så lidt tør ud og valgte at vande hende lidt.

8 Hajen fandt desuden et kælenavn til Coach Bill der nu fremover hedder Albino Moose Således kan han også blive optaget i the Animal of fame. Det blev dog også tid til et lille holdbillede dog mangler der lige et par stykker der ikke er kommet endnu.

9 Torsdag den 8.maj Jacob Beermann viser storform Så blev det Jacob Beermanns tur til at repræsentere de danske farver her ved EM. Jacob vejede sikkert ind på 73,70kg og virkede tændt og klar til at jage en god total. Opvarmningen til squat gik uden problemer selv om Jacob var lidt spændt på om dragten nu også passede. Jacob åbner sikkert på 280kg som bliver godkendt med dommerstemmerne 2-1. Vi øger til 287,5kg hvilket er en tangering af pr. Igen et godt og sikkert løft af Jacob der bliver godkendt med dommerstemmerne 2-1. Til sidste forsøg bliver der sat 292,5kg på stangen, dansk rekord, igen et super godt løft der bliver godkendt 3-0. Bænkpres,som ikke er Jacobs, livret var næste ret på menuen. Jacob starter på 160kg som bliver løftet og godkendt. Det var dog ikke et let løft så vi justere lidt i trøjen inden 2.forsøget. 165kg, en tangering af pr, bliver sat på stangen og Jacob fighter godt med vægten og får løftet godkendt trods det at bagdelen letter lidt fra bænken. Sidste forsøg på 167,5kg bliver dog en anelse for tungt. I dødløft åbner Jacob sikkert på 272,5kg som let bliver løftet og godkendt. Vi øger derfor til 285kg som Ville udløse en total på 742,5kg og en VM billet. Igen et godt sikkert løft af Jacob. Vi er efterfølgende meget uenige om hvad der skal bestilles til 3. forsøg idet jeg mener at der er til mindst 295kg. Jacob tvivler så meget på egne evner at vi nøjes med 292,5kg. Det bliver da også løftet ganske let, Jacob når dermed en stor milepæl med en total på 750kg, og 541,05 wilkspoint. Det bliver til en 8.plads i 72kg klassen der bliver vundet af Olech Jaroslaw med en total på 875kg.

10 Fredag den 9.maj Guld til den hvide haj & dansk rekord til den vrede tømmer.

11 Ja så blev det en rigtig lang dag, men super god dag for de danske løftere her ved EM. Første løfter i action var Jane Aaberg den hvide haj. Jane virkede tændt og klar til sit første internationale stævne. Opvarmningen til squat blev dog en speget affære idet sidste opvarmningsløft, på 180kg, er meget tungt. Vi vælger at sænke åbnere ned til 175kg for at være helt sikker og heldigvis viser det sig at det bare var præmierenerver idet vægten bliver blæst op og godkendt 2-1. Vi øger derfor til 190kg som også let bliver løftet og godkendt med dommerstemmerne 2-1. Til sidste forsøg bestiller vi 200kg, en tangering af pr, og igen viser Jane at formen er god og løftet bliver igen godkendt med dommerstemmerne 2-1. Så var det bænkpres tid og de sidste træninger havde vist gode takter men de udeblev desværre i dag. Opvarmningen gik ellers godt men på plateauet blev det til lidt af en gyser idet Jane først i 3.forsøg formåede at løfte startvægten på de 117,5kg. Så var det tid til det som mange af os havde set frem til nemlig om Jane kunne formå at leve op til nomineringen. Opvarmningen forløb uproblematisk og vi kunne derfor fastholde åbneren på de 200kg. Startvægten bliver let ekspederet og der kvitteres med tre af de hvide. Vi øger efter planen til 215kg men her dummer Jane sig lidt og får vægten på tæerne og derfor kommer der en lille nedafgående Bevægelse og løftet bliver underkendt. Da Ukraineren netop har fået godkendt 210kg er vi pludselig presset i kampen om EM guldet. Vi vælger at øge vægten til 220kg for at presse

12 ukraineren op i vægt, i håb om at hun misser. Det kræver jo så bare lige at Jane trækker de 220kg. Vi får hævet spændingsniveauet en hel del, magnesiumstøvskyen fra det klask som hajen får i ryggen vidner om at det er alvor nu. En tændt Jane beviser da også hvem der er Europas bedste dødløfter i den tungeste klasse og fighter de 220kg op. Ukraineren som er tungere må så op på 222,5kg for at vriste guldet fra hajen men heldigvis lykkedes det ikke for hende. Janes total bliver på 537,5kg hvilket må siges at være en mere end en godkendt international debut. Bill albino moose Hald og undertegnede kunne dog ikke tillade os at hvile på laurbærerne idet Danni Iversen skulle i gang med opvarmningen med det samme efter medaljeoverrækkelsen. Dannis opvarmningen i squat forløber uden problemer og vi holder derfor fast i åbneren på de 290kg. Desværre syntes dommerne at der manglede lidt på dybden og underkender løftet med dommerstemmerne 2-1. Så må Danni ind på vægten igen og denne gang går det bedre og løftet bliver godkendt. Der blev bestilt 297,5kg til sidste forsøg. Bill strammede bindene alt hvad han kunne hvilket resulterede i en del manglende hud på han fingre. Heldigvis belønnes både hans og Dannis anstrengelser og løftet bliver godkendt. De 297,5kg var en personlig rekord og mon ikke snart vi ser et 300kg squat fra de vrede tømmer.

13 Løfteren fra i går at man godt kan passere det tal. Vi bestiller derfor 260kg til Danni som på bedste vis flår til skidtet og trækker vægten i godkendt stil. Dermed er den magiske grænse for Danni brudt og de 752,5kg er en kraftig forbedring af den danske totalrekord med hele 12,5kg. Lørdag den 10.maj ingen danske løftere i action Så skulle der bænkes og her havde Danni en overraskelse i ærmet. Han havde i indvejningen meldt sin personlige rekord som startvægt idet han åbenbart tog lidt fejl af lifters profile, som man også aflevere ved indvejningen, og startvægt. Heldigvis blev det opdaget og vi sænkede derfor vægten ned til 182,5kg. Et tungt udlæg som bliver godkendt med alle dommerstemmer. Man skal nu ikke lade sig narre af Dannis bænk så vi øgede til 190kg. Her laver Danni et betydelig bedre bænkpres og kvitteres med tre af de hvide. Vi øger til 195kg hvilket er en personlig rekord, Danni bliver tændt godt op af Bill og angriber vægten. Det bliver faktisk dagens bedste løft og den personlige rekord kommer i hus. Så skulle der dødløftes, en øvelse der på det seneste ikke har været Dannis livret. Men der er nye tider på vej. Opvarmningen blev ændret lidt og startvægten øget og det gav gejst og gnist i Danni. Hans åbnings løft på 240kg fløj op som var det tom stang. Vi øgede til 250kg, hvilket hvis det lykkedes, ville give en total på 742,5kg, dansk senior rekord. Danni flår til og får heldigt løftet godkendt idet han sætter stangen lige frisk nok ned efter downsignalet. Næste mål var så at passere de magiske 750kg og gerne lidt mere for at vise Efter at have skrevet lidt rundt til de danske medier hvilket har givet omtale på både TV2 og TV2 fyns hjemmeside se link: Var det tid til at opleve hvad Sofia ellers havde at tilbyde ud over styrkeløft. Over middag tog vi en taxi eller rettere sagt to idet der skulle medbringes store personer læs som hajer ned til centrum, her kunne vi nyde en velfortjent hyggedag. Vi blev afleveret ved et storcenter hvor hajen straks gik på jagt efter badetøj.

14 Efter at have indtaget et alternativt måltid i centeret, som for mit vedkommende bød på en friturestegt spinat tingest med hår fra et menneske, valgte vi efter at hajen havde indkøbt det nederste af sin badeuniform, at slentre ned mod midtbyen. Holdet ses her i en nydelig Dalton pose foran en flot bygning. Dog fremstår hajen lidt lav uden sin hajfinne ved siden af den vrede tømmer.

15 Søndag den 11.maj de tunge drenge lukker festen Så blev det sidste dagen her ved EM og hvilken dag. Løfterne blev delt i to grupper, og vores danske deltagere må have set ekstra store/stærke ud, idet de fik den ære at deltage sammen med løfterne i plus. Det går rigtig fint med opvarmningen, hvor vi i dagens anledning blev forstærket da Danni gav et nap med. Jesper er første mand på plateauet, han åbner let på 315kg og det kvitteres med tre af de hvide. Mathias, som i dagens anledning har bestilt signal fra bunden, åbner let på 340kg, som bliver godkendt med dommerstemmerne 2-1. Den gode stil forsætter til stor jubel for det lille danske publikum. I andet forsøg bliver der sat 327,5kg på, og igen viser Jesper, at han er i stor form. Løftet bliver godkendt. Mathias følger trop med et flot godkendt løft på 350kg, som let bliver løftet og godkendt med alle 3 dommerstemmer. Squaten bliver på fornemste vist afsluttet med to flotte tredjeløft fra de to stærke danskere. Jesper sætter på fornemste vis personlig rekord med et squat på 335kg, og selv om han påstod, at det var tungt, var der nok til lidt mere. Mathias, som for første gang internationalt, får godkendt 3 squat, gør det på smukkeste vis ved at slå Stefan Vorups 3 år gamle rekord. Et flot godkendt løft på 357,5kg

16 Billede øverst: Jesper Bundgård med 3.forsøget på de 240kg. I bænkpres blev det ret spændende. Især Mathias glimrede ved at have glem, hvordan man bænker. I Første forøg letter han bagdelen og får korrekt løftet underkendt 2-1. I 2.forsøg bliver brystet ikke holdt højt nok, og derfor ryger stangen ind i stativet. I 3.forsøg lykkedes det endelig, og de 245kg bliver let løftet. Jesper misser sin åbner på 235kg men kommer dog stærkt tilbage og får hevet to hvide lamper hjem på 2.forsøget. Jesper bestiller 240kg til 3.og sidste forsøg og her kæmpes der lidt med lockout, men får heldigvis løftet godkendt. Billede ovenover: Mathias Kristansen med hans sidste forsøg på 245kg.

17 Så skulle der dødløftet, og Mathias havde valg at åbne på 300kg. Det bliver løftet og godkendt, men hold nu op hvor ser det tungt ud. Vi tør derfor ikke øge ret meget og bestiller 307,5kg. Desværre bliver løftet underkendt med dommerstemmerne 2-1 pga. nedafgående bevægelse. Vi beholder samme vægt til sidste forsøg, idet 9ende pladsen i vægtklassen er sikret. Denne gang lykkedes det at samle tre af de hvide. Totalen bliver 910kg, hvilket er personlig rekord på 5kg. Jeg er ikke i tvivl om, at der snart kommer en større total, når Mathias får samlet i bænken og dødløften og kommer op på tidligere niveau. Jesper åbner let på 290kg, hvilket uden problemer bliver godkendt. Der øges efterfølgende til 305kg, og igen viser Jesper, hvordan det skal gøres igen tre af de hvide. Til sidste forøg bliver vi vidne til et rigtig godt maks. forsøg. Jesper fighter 315kg op, over flere sekunder, men desværre er der kun røde lamper over hele linjen. Totalen på 880kg er en personlig rekord på hele 20kg. Rigtig flot af Jesper. Hermed er det slut for denne gang. De 4 danske herre løftede over evner og sluttede på en samlet 12.plads af de 21 deltagende nationer i nationskonkurrencen. Vores 2 stærke piger sluttede på en flot 8.ende plads ud af 16 deltagende nationer med 12point. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke de danske deltagere for en super fantastisk tur, hvor det sociale og sportslige virkelig gik op i en højere enhed. Til slut er der kun banketten, hvor vi velfortjent vil nye en lille en. Ja i skrivende stund nydes et velfortjent glas champagne som de to

18 kvindelige løfter har indkøbt for at hylde deres trænere på turen. Bill og undertegnede siger tusinde gange tak. Tak fordi I fulgte med og hold jer muntre ude i træningslokalerne. /Jørgen PS Dette mødte os på værelses da vi kom hjem jeg tror at Bill er heldig til banketten i aften. Jeg er måske lidt bekymret for størrelsen

Beretning fra EM i styrkeløft 11-14 maj 2016 Pilsen, Tjekkiet

Beretning fra EM i styrkeløft 11-14 maj 2016 Pilsen, Tjekkiet Beretning fra EM i styrkeløft 11-14 maj 2016 Pilsen, Tjekkiet Så blev det atter den tid på året, hvor Europas stærkeste løftere skulle sætte hinanden stævne. Atter engang er Pilsen arrangører, så det er

Læs mere

Beretning fra EM i styrkeløft 7-11 maj 2013 Pilsen, Tjekkiet

Beretning fra EM i styrkeløft 7-11 maj 2013 Pilsen, Tjekkiet Beretning fra EM i styrkeløft 7-11 maj 2013 Pilsen, Tjekkiet Park Hotel med meet director Vladimir Mati i spidsen ligger nok engang hus til kampen mod kiloene og fighten om medaljerne blandt Europas stærkeste

Læs mere

Beretning fra EM Master 2015 i Pilsen, Tjekkiet

Beretning fra EM Master 2015 i Pilsen, Tjekkiet Beretning fra EM Master 2015 i Pilsen, Tjekkiet Dag1 Skrevet af Jørgen Michael Buxbom Rasmussen Atter engang er det Pilsen der ligger rammer til EM master og atter engang er det undertegnede der har fornøjelsen

Læs mere

Beretning fra WEC Blanquefort, Frankrig sep 2013

Beretning fra WEC Blanquefort, Frankrig sep 2013 Beretning fra WEC Blanquefort, Frankrig 13-14 sep 2013 Atter engang skulle de danske deltagere forsøge at kommer helt til tops i de vesteuropæiske mesterskaber som i år blev afholdt i Frankrig. WEC bød

Læs mere

NM i styrkeløft 2014

NM i styrkeløft 2014 NM i styrkeløft 2014 Det nordiske mesterskab i styrkeløft og bænkpres for seniorer, som bliver afholdt hvert andet år, finder denne gang sted på Island nærmere bestemt Keflavik. Danmark er repræsenteret

Læs mere

EUROPEAN ARCHERY INDOOR CHAMPIONSHIPS RZESZÓW 2013. Rejsebrev nr. 5. Herre senior compound: Martin Damsbo Dame junior compound: Sarah Sönnichsen

EUROPEAN ARCHERY INDOOR CHAMPIONSHIPS RZESZÓW 2013. Rejsebrev nr. 5. Herre senior compound: Martin Damsbo Dame junior compound: Sarah Sönnichsen Rejsebrev nr. 5. Dennis Bager : Stor dag for dansk bueskydning! Bip, bip klokken var 5.30 og det var tid at stå, for bussen kørte med de første kl. 6.30. Martin og Dennis skulle først i ilden. Efter opvarmning

Læs mere

Pytlicks piger på sporet

Pytlicks piger på sporet Pytlicks piger på sporet Billedforslag: Et jublende kvindelandshold, der løfter OL- pokalen, mens guldkonfettien regner ned over dem. Billedtekst: Sådan så det ud i 2004, da holdet vandt guld til OL. Ni

Læs mere

Beretning fra EM Master i pilzen juli 2016.

Beretning fra EM Master i pilzen juli 2016. Beretning fra EM Master i pilzen juli 2016. Dag 1 Så kom de Danske Masters løftere godt fra start, da første mand på podiet tirsdag eftermiddag, Steen Wissing vandt sølv i totalen i masters 4 med 4 mand

Læs mere

Beretning fra VM klassisk i Killeen, Texas, USA

Beretning fra VM klassisk i Killeen, Texas, USA Beretning fra VM klassisk i Killeen, Texas, USA Så har masters løftet og efter rigtig flotte præstationer fra Niels, Pia og Erik, er det nu snart de unges tur til at komme i ilden. For god ordens skyld

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013 Fælles info Fastelavn. Vi holdt fastelavn mandag efter vinterferien. Vi flyttede det hertil fordi vi havde Danmarks Indsamling i uge 6, men til næste år flytter vi det tilbage, så det ligger tættere på

Læs mere

Beretning fra EM Master Pilzen 2017.

Beretning fra EM Master Pilzen 2017. Beretning fra EM Master Pilzen 2017. Mandag D. 10/7 2017 Ankomst og dejlig solskin, derefter teknisk møde Kun små ændringer i planen. Tirsdag D. 11/7 2017 Ingen danske løftere. Dag 1 Onsdag D.12-07-2017

Læs mere

European Open, Masters, Junior & Sub-Junior Classic Benchpress Championships 2018 Merignac, Frankrig

European Open, Masters, Junior & Sub-Junior Classic Benchpress Championships 2018 Merignac, Frankrig European Open, Masters, Junior & Sub-Junior Classic Benchpress Championships 2018 Merignac, Frankrig Så er gruppen samlet og ankommet til Merignac. Den unge løfter, Michael Haxgart, ankom som den første

Læs mere

Beretning fra VM i styrkeløft 8-14 November 2015 Hamm, Luxembourg

Beretning fra VM i styrkeløft 8-14 November 2015 Hamm, Luxembourg Beretning fra VM i styrkeløft 8-14 November 2015 Hamm, Luxembourg Turen mod årets VM startede for nogens vedkommende i Horsens hvor der var fælles afgang mod Luxembourg i det hvide lyn. Godt pakket med

Læs mere

Beretning fra EM i klassisk styrkeløft, Taatu, Estland

Beretning fra EM i klassisk styrkeløft, Taatu, Estland Beretning fra EM i klassisk styrkeløft, Taatu, Estland Søndag d. 6/3-2016 Med undtagelse af en DSB forsinkelse, forløb turen herned helt uden problemer. Vi var endda så heldige, at blive hentet i lufthavnen

Læs mere

VM Masters, Mongoliet 2-6 Oktober 2018

VM Masters, Mongoliet 2-6 Oktober 2018 VM Masters, Mongoliet 2-6 Oktober 2018 Afgang Søndag fra Kastrup over Moscow, og ca 17 timer senere var vi installeret på Hollyday Inn i Ulan-Bator Mongoliet. Vi skulle til teknisk møde mandag aften, som

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2014 STØT VORE SPONSORER - de støtter os Så blev der Pigefrokost igen. Beslutningen om en Pigefrokost 2014 blev taget og en Invitation blev sendt ud. Arrangementet

Læs mere

rekord og EM kravet klaret oven i. Stort tillykke til Danni, som i mine øjne nok var den største overraskelse af alle.

rekord og EM kravet klaret oven i. Stort tillykke til Danni, som i mine øjne nok var den største overraskelse af alle. WEC Holdet bestod af 5 løftere Danny Pedersen, Danni Iversen, Henrik Nielsen, Mathias Kristensen og Sune Bak, 2 trænere Bertel og Skotten samt dommer Helge Laursen. Dagen for stævnestart mødtes vi i Københavns

Læs mere

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk. Ugebrev 38

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk. Ugebrev 38 Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk Friskolen i Lemming Ugebrev 38 Kære børn og forældre! Lemming d. 18.september 2015 Vi holder

Læs mere

Nyt fra Veteranernes Tur til Rosenborg 14. april 2011

Nyt fra Veteranernes Tur til Rosenborg 14. april 2011 Nyt fra Veteranernes Tur til Rosenborg 14. april 2011 Vi var kun 9 Veteraner, der tog af sted fra Udbygade klokken 9:00 i dag, og så var vi hele 4 voksne med på turen. Vi gik ned ad Sjællandsgade for at

Læs mere

MGP i Sussis klasse.

MGP i Sussis klasse. Side 1. MGP i Sussis klasse. Hans Chr. Hansen. Alrune. Side 2. 1. MGP i 2.b. Sussi har musik i skolen. Det har alle jo. Hun elsker de timer. De laver alt muligt i musik. De slår rytmer. De leger. De synger

Læs mere

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus.

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus. Side 1 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus Side 2 Personer: Nicolaus Side 3 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus 1 Nicolaus 4 2 Naboen 6 3 Tre poser guld 8 4 Mere guld 10 5 Gaden er tom 12 6

Læs mere

Esrum og det mystiske Møn 3.oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og 3

Esrum og det mystiske Møn 3.oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og 3 .oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og Elever indtager vandrehjem og oplever Danmarks fødsel på Møns Klint Rejsen til Møn Lavet af: Nambahlou D.1/10.2014 Det var en lang rejse. Vi skulle både tage

Læs mere

Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009

Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009 Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009 Efter at være kommen hjem igen og tænkt turen og kurset igennem, vil jeg skrive lidt om turen. Vi kørte derned sent tirsdag aften og var så i Pula ved 17

Læs mere

Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen.

Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen. Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen. Månedens udfordring: Torsdag den 29. marts vil vi for

Læs mere

Hemmeligheden (Endelig gennemskrivning, januar 2012) 7.1, Helsinge Realskole (Jonathan T. Rasmussen & Caroline T. Pag) Opdiggtet historie.

Hemmeligheden (Endelig gennemskrivning, januar 2012) 7.1, Helsinge Realskole (Jonathan T. Rasmussen & Caroline T. Pag) Opdiggtet historie. Hemmeligheden (Endelig gennemskrivning, januar 2012) Af 7.1, Helsinge Realskole (Jonathan T. Rasmussen & Caroline T. Pag) Opdiggtet historie. SC. 1 INT. S VÆRELSE [PLEASEINSERT\PRERENDERUNICODE{ÂĂŞ}INTOPREAMBLE]

Læs mere

Temperaturen er faldet væsentligt det er ikke mere end 25 grader og overskyet perfekt rovejr for os danskere.

Temperaturen er faldet væsentligt det er ikke mere end 25 grader og overskyet perfekt rovejr for os danskere. Dag 5 Junior og Senior VM i Plovdiv Bulgarien Af Finn Andersen Efter en fantastisk dag i går med flotte præstationer af alle de danske roere, specielt de juniorer der roede i mindre finaler, men som virkelig

Læs mere

Jeg har hørt, at I har lært alt om venner, og jeg ved, at I alle er meget hjælpsomme.

Jeg har hørt, at I har lært alt om venner, og jeg ved, at I alle er meget hjælpsomme. Besked nr. 1. Kære drenge og piger. Jeg har hørt, at I har lært alt om venner, og jeg ved, at I alle er meget hjælpsomme. Det er derfor jeg sender denne besked til jer, og jeg tror I kan hjælpe mig. Jeg

Læs mere

Farv denne skønne løve i alle de. cirkusfarver du kan finde på! Tryllesøstrene. Manden på ethjulet cykel har skifte køretøj

Farv denne skønne løve i alle de. cirkusfarver du kan finde på! Tryllesøstrene. Manden på ethjulet cykel har skifte køretøj Manden på ethjulet cykel har skifte køretøj Manden på ethjulet cykel skifter køretøj til en lille cykel Skrevet af Ardeshir og Noah Manden på den ethjulede cykel skiftede køretøj til en tohjulet lille

Læs mere

Jagttur den 16. maj 2012

Jagttur den 16. maj 2012 Jagttur den 16. maj 2012 Som så mange andre jægere var jeg også ude den 16. om morgenen. Det var godt nok tidligt. Uret ringede kl. 04.00 men op kom jeg og ud på reviret og så også tre små bukke, som ikke

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Mariagerfjord Lungekor blæste godt 1.300 mennesker omkuld

Mariagerfjord Lungekor blæste godt 1.300 mennesker omkuld Pressemeddelelse Hobro, d. 18. maj 2016. Mariagerfjord Lungekor blæste godt 1.300 mennesker omkuld Det var en oplevelse for livet, da Mariagerfjord Lungekor optrådte på Kommunernes Landsforenings store

Læs mere

Bachelorprojekt Bilag 4 fil nr. 3 Tysk Karin Rostgaard Henrichsen Studienummer: 30290440

Bachelorprojekt Bilag 4 fil nr. 3 Tysk Karin Rostgaard Henrichsen Studienummer: 30290440 Klasse: 6.x og y Fag: Tysk (Observering af 2. rang) Dato: 24.10.12. Situation: Stafette mit Zahlen Temaer: Igangsætning og mundtlighed Tema Person Beskrivelse: Hvad bliver der sagt? Hvad sker der? Igangsætning

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

Kastrup Gymnastikforening af 1966

Kastrup Gymnastikforening af 1966 Kastrup Gymnastikforening af 1966 Årsberetning 2013 Formandens beretning: Vi har igen i år haft en sæson med fremgang både mht. resultater i vor konkurrence afdeling men også mht. medlemstal og trænere,

Læs mere

Julemandens arv. Kapitel 14

Julemandens arv. Kapitel 14 Kapitel 14 Bogen var en form for dagbog der strakte sig meget langt bagud i historien. Den var håndskrevet, og det var tydeligt at det var Julemanden der havde skrevet om sine mange oplevelser. Han undrede

Læs mere

125 kg Stør hos Lystfiskergården.

125 kg Stør hos Lystfiskergården. 125 kg Stør hos Lystfiskergården. Det hele startede som det plejer at gøre. En aftale med min gode kammerat og fiskemakker, Henrik. Vi snakkede om, hvor turen skulle gå hen denne gang. Nu hvor vi har været

Læs mere

www.mellervangskolen.dk Dus Mellervang Børnerådsmøde i Pyramiden

www.mellervangskolen.dk Dus Mellervang Børnerådsmøde i Pyramiden Børnerådsmøde i Pyramiden www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Marts BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses Læs om Stamtræer

Læs mere

VM Klassisk Bænkpres for sub, -junior, masters og open, maj 2018 Vantaa-Finland

VM Klassisk Bænkpres for sub, -junior, masters og open, maj 2018 Vantaa-Finland VM Klassisk Bænkpres for sub, -junior, masters og open, 14-19. maj 2018 Vantaa-Finland Beretning - torsdag Natten mellem onsdag og torsdag, bliver ut. hentet af Jacob Stegelmann og hans far, som er så

Læs mere

Beretning fra VM i styrkeløft november 2017 Pilsen, Tjekkiet

Beretning fra VM i styrkeløft november 2017 Pilsen, Tjekkiet Beretning fra VM i styrkeløft 13-18 november 2017 Pilsen, Tjekkiet Søndag den 12.november Så er det atter engang blevet tid til årets største stævne nemlig VM i styrkeløft. Destinationen er undertegnede

Læs mere

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har Efter en meget spændende og programfyldt uge i sidste uge, har vi fået skruet tempoet lidt ned denne her uge. Vi havde set så meget frem til den berømte sommerlejr, at det blev helt tomt bagefter. Der

Læs mere

Side 1. Kæmpen i hulen. historien om Odysseus og Kyklopen.

Side 1. Kæmpen i hulen. historien om Odysseus og Kyklopen. Side 1 Kæmpen i hulen historien om Odysseus og Kyklopen Side 2 Personer: Odysseus Kyklopen Side 3 Kæmpen i hulen historien om Odysseus og Kyklopen 1 Øen 4 2 Hulen 6 3 Kæmpen 8 4 Et uhyre 10 5 Gæster 12

Læs mere

Formandens Beretning 2014 i Fortuna- Svendborg

Formandens Beretning 2014 i Fortuna- Svendborg Formandens Beretning 2014 i Fortuna- Svendborg Så er det endnu engang blevet tid til en beretning i Fortuna Svendborg Først vil jeg fortælle lidt om vores hold. U10 Piger Det har egentlig været to vidt

Læs mere

Fredagsbrev uge 24. Endnu en dejlig uge er gået, og vi nærmer os med hastige skridt den sidste uge før børnenes sommerferie.

Fredagsbrev uge 24. Endnu en dejlig uge er gået, og vi nærmer os med hastige skridt den sidste uge før børnenes sommerferie. Fredagsbrev uge 24 Kære forældre Endnu en dejlig uge er gået, og vi nærmer os med hastige skridt den sidste uge før børnenes sommerferie. Onsdag havde vi besøg af børn, som starter på Udefriskolen efter

Læs mere

World Open, Sub-Junior, Junior & Masters Equipped Bench Press Championships Potchefstroom/South Africa, April, 2018

World Open, Sub-Junior, Junior & Masters Equipped Bench Press Championships Potchefstroom/South Africa, April, 2018 World Open, Sub-Junior, Junior & Masters Equipped Bench Press Championships Potchefstroom/South Africa, 23-28 April, 2018 Beretning - søndag! Peter Bøgh Larsen, international kategori 2 dommer, og ut.

Læs mere

Side 1. En rigtig søhelt. historien om peder willemoes.

Side 1. En rigtig søhelt. historien om peder willemoes. Side 1 En rigtig søhelt historien om peder willemoes Side 2 Personer: Peder Willemoes Lord Nelson Side 3 En rigtig søhelt historien om peder willemoes 1 Store drømme 4 2 Det hårde liv på søen 6 3 Krig

Læs mere

DAVID OG SAUL BESØG. Bibeltime 4 DUKKETEATER I M500. soendagsskoler.dk BIBELCAMPING 2016 LEDERARK

DAVID OG SAUL BESØG. Bibeltime 4 DUKKETEATER I M500. soendagsskoler.dk BIBELCAMPING 2016 LEDERARK DUKKETEATER I M500 DAVID OG SAUL Af: Hanne Hebsgaard Tekst: 1 Sam 19,9-24 Rekvisitter Dukketeater med små dukker (se nedenfor). Tøj til dukkerne harpe til David (eller evt. guitar mundharmonika eller andet)

Læs mere

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge.

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge. Uge 38 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Endnu en uge er gået og det

Læs mere

SOMMER hold øje 2014 - uge 26

SOMMER hold øje 2014 - uge 26 SOMMER hold øje 2014 - uge 26 Kære alle. Så er det slut med skoleåret 2013-2014. Vi glæder os nok ALLE til ferien, men inden længe glæder vi os også til igen at se vore venner og de andre bøffer. Så er

Læs mere

1st Arnold Europe Powerlifting Championship

1st Arnold Europe Powerlifting Championship 1st Arnold Europe Powerlifting Championship Selv om dette første Europæiske Arnold Classic i styrkeløft måske kunne være afviklet på en mere professionel måde og mange ting ikke fungerede eller kørte efter

Læs mere

BUM 2006 Slagelse. Hej med dig! Men hvad er det nu egentlig BUM er for noget??? Hvordan kan du deltage? Idrætsgrene.

BUM 2006 Slagelse. Hej med dig! Men hvad er det nu egentlig BUM er for noget??? Hvordan kan du deltage? Idrætsgrene. Hej med dig! BUM 2006 Vi har netop modtaget et brev fra Ahorn, Ringsted, som denne gang er vært for BUM 2006 i den 3.-5. november for Teenager BUM 14-18 år og 17.-19. november for Junior BUM 10-13 år.

Læs mere

Sæsonens første træningsdag

Sæsonens første træningsdag Sæsonens første træningsdag Vækkeuret ringede kl.6.00 her til morgen. Jeg var spændt men også lidt nervøs for hvordan dagen i dag kom til at forløbe. Mest nervøs var jeg nok fordi jeg selv skulle gå på

Læs mere

Side 1. Ulvens børn. historien om romulus og remus.

Side 1. Ulvens børn. historien om romulus og remus. Side 1 Ulvens børn historien om romulus og remus Side 2 Personer: Numitor Amulius Rea Romulus Remus Side 3 Ulvens børn historien om romulus og remus 1 Tronen 4 2 Guden Mars 6 3 To sønner 8 4 Romulus og

Læs mere

Sort Hvid Spilpersoner. - Det er så disse spilpersoner, spillerne skal have efter 1. akt... når de har taget dråberne.

Sort Hvid Spilpersoner. - Det er så disse spilpersoner, spillerne skal have efter 1. akt... når de har taget dråberne. Sort Hvid Spilpersoner - Det er så disse spilpersoner, spillerne skal have efter 1. akt... når de har taget dråberne. Jheck' Han går sammen med Nathanael ud af kirken. De går og snakker. Imens han rammes

Læs mere

Nyhedsbrev august 2012

Nyhedsbrev august 2012 Nyhedsbrev august 2012 Kære medlemmer Hermed endnu et lille nyhedsbrev fra kreds 38. Selv om der har været aktivitet på træningspladsen i hele sommerferien, er træningen nu for alvor i gang. Holdtræningen

Læs mere

Læs mere og tilmeld dig på Gavnø's hjemmeside (husk at skrive du kommer fra Mopar Club Denmark).

Læs mere og tilmeld dig på Gavnø's hjemmeside (husk at skrive du kommer fra Mopar Club Denmark). Classic Autojumble i Gavnø Slotspark Skrevet af superbee - 2015/04/28 14:52 Classic Autojumble - 7/6 2015 Danmarks største veteranbilshow afholdes søndag den 7. juni 2015 Gavnø Slotspark danner for 27.

Læs mere

sport.dk Ung handicapidræt

sport.dk Ung handicapidræt sport.dk x- Ung handicapidræt Caroline kan det hele 18-årige Caroline Cecilie Nielsen har været til De Paralymp selv, hendes holdkammerater og hendes familie vandt hun e TEKST: KRISTIAN BANG LARSEN FOTO:

Læs mere

Dag 1: Afgang. Rensdyr var der masser af

Dag 1: Afgang. Rensdyr var der masser af Dag 1: Afgang Så var dagen kommet, hvor vi skulle afsted til EM i klassisk bænkpres 2017 i Finland. Jeg skulle som eneste danske løfter repræsentere Danmark, heldigvis i godt selskab af coach Jacob Stegelmann.

Læs mere

Forord. Julen 2005. Hej med jer!

Forord. Julen 2005. Hej med jer! Indhold Julen 2005. Forord 2 1. Historien om jul i Muserup Yderkær. 4 2. Venner af Muserup Yderkær. 7 3. Den mærkeligste dag på året. 9 4. I nødens stund. 11 5. Bedste hædres som heltenisse. 14 6. Den

Læs mere

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste.

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. 15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. Salmer: Hinge kl.9: 736-48/ 165-52 Vinderslev kl.10.30: 729-51- 450/ 165-477- 730 Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

3. søndag efter trin. Luk 15,1-10. Der mangler en

3. søndag efter trin. Luk 15,1-10. Der mangler en 3. søndag efter trin. Luk 15,1-10. Der mangler en Egentlig et fint og smukt lille puslespil. Ikke sandt. Der er bare det ved det, at der mangler en brik. Sådan som vores tema lyder i dag: der mangler en.

Læs mere

Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev

Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev Generelle informationer om praktikstedet kan findes i mit 1. rejsebrev. Den pædagogiske opgave Min opgave i praktikken består som regel af at lave aktiviteter

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 5+6 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 5+6 2013 Fælles info Indsamling. I aften kulminerer de mange indsamlingsaktiviteter når DR åbner op for tvshowet den store Danmarksindsamling. Et af de fremstød vi lavede var salg af brød & kaffe i vores morgenåbning.

Læs mere

Ugebrev 47 Indskolingen 2014

Ugebrev 47 Indskolingen 2014 Ugebrev 47 Indskolingen 2014 Fælles info: Ingen særlig fællesinfo i denne uge. Håber I alle får en god weekend! På indskolingens vegne Rengøring: Uge Børnehaveklassen 1. og 2. klasse 3. klasse 46 Malou

Læs mere

Medieavisen. Dette nummer indeholder fire fantastiske artikler om det nye byggeri på Knagegården.

Medieavisen. Dette nummer indeholder fire fantastiske artikler om det nye byggeri på Knagegården. Medieavisen 2014 nr. 1 Hv em er Mediehuset? Mediehuset på Skovgården består af Medieværkstedet på Skovgården og det tidligere Infohuset. De to medietilbud er i dag slået sammen og hedder Mediehuset. Denne

Læs mere

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 EM Sofia Dag 1: Vi mødtes i lufthavnen 14:45, men fløj først 16:50. Vi mellemlander i München. Vi kiggede lidt butikker, og nu flyver vi videre til Sofia.

Læs mere

Spørgeskema til dig, som vil tabe dig

Spørgeskema til dig, som vil tabe dig Spørgeskema til dig, som vil tabe dig Opstart: Del 1 Sundhedsstyrelsen Og NIRAS Konsulenterne 2 Spørgeskema til dig, som vil tabe dig Når du skal i gang med at tabe dig, er der mange ting, du skal tænke

Læs mere

Årsberetning 2016. Omstruktureringer i DDI

Årsberetning 2016. Omstruktureringer i DDI Årsberetning 2016 Omstruktureringer i DDI Allerede efter repræsentantskabsmøde den 25. april 2015 med en ny hovedbestyrelse, og en ny formand, kunne DDI sætte sig nye mål mod fremtiden. 10 ud af 11 klubber

Læs mere

Dag 1. Fredag d. 31. august

Dag 1. Fredag d. 31. august Dag 1. Fredag d. 31. august Så blev det endelig fredag, og afrejsedagen! Vi mødtes alle tre i Kastrup lufthavn, Mickel kom dog lidt for sent, da han opererede ud fra bor man tæt på, tager man først hjemmefra

Læs mere

I: Man er altså mere bevist om, hvor spillet vil have én hen og de mål der er i spillet?

I: Man er altså mere bevist om, hvor spillet vil have én hen og de mål der er i spillet? Spilundersøgelse 1.2: Interview med Brian og Liv efter spiltest d.13/4-2010 B: Der var det du snakkede om med byrummet. Det er en ny måde at prøve at bruge byrummet på, men man er ikke så opmærksom på,

Læs mere

Vi har i år været nødt til at flytte vores købe/sælge dag, og i år er det derfor fredag d. 13. December kl. 13.30-15.30.

Vi har i år været nødt til at flytte vores købe/sælge dag, og i år er det derfor fredag d. 13. December kl. 13.30-15.30. Købe/Sælgedag: Vi har i år været nødt til at flytte vores købe/sælge dag, og i år er det derfor fredag d. 13. December kl. 13.30-15.30. Vi har de tidligere år set en tendens til, at der handles meget med

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Nyt fra LightChannel.dk

Nyt fra LightChannel.dk Kære venner, Nyt fra LightChannel.dk Først vil vi gerne sige tak for jeres støtte! Nu er LightChannel.dk blevet en realitet og vi glæder os til at optage de første programmer i det ny indviede studie.

Læs mere

Vores sidste rejse startede den 8. sept. Vi havde trukket det så længe vi kunne, da vi ikke gerne ikke ville komme i den værste regntid.

Vores sidste rejse startede den 8. sept. Vi havde trukket det så længe vi kunne, da vi ikke gerne ikke ville komme i den værste regntid. Vores sidste rejse startede den 8. sept. Vi havde trukket det så længe vi kunne, da vi ikke gerne ikke ville komme i den værste regntid. Månederne juli/aug er der, hvor det regner allermest og selv om

Læs mere

En journalistisk beretning fra de meniges talsmand.

En journalistisk beretning fra de meniges talsmand. En journalistisk beretning fra de meniges talsmand. Mange af os ombord har sammenlagt rundet de mere end 100 dage i operation UNIFIL, og hvordan bliver man ved med at holde dampen oppe, når helikopterøvelser

Læs mere

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Klaveret Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Skrevet af Louis Jensen For lang tid siden faldt et klaver i havnen. Dengang var min bedstemor en lille pige med en stor, rød sløjfe

Læs mere

Nyhedsbrev Uge 6 2015

Nyhedsbrev Uge 6 2015 Nyhedsbrev Uge 6 2015 Et helt nyt år er godt i gang, og vi glæder os til at udfylde det med mange aktiviteter, oplevelser og stjernestunder for beboerne på Meta. Vi har nu lavet nyhedsbrev i et år, og

Læs mere

Ugebrev 37 Indskolingen 2015

Ugebrev 37 Indskolingen 2015 Ugebrev 37 Indskolingen 2015 Fælles info: Kære alle sammen. Så er det ved at være tid til forældremøde. På tirsdag kl. 19.00 mødes vi i Baunen og starter fælles. Hvis I ikke allerede har set indbydelsen/dagsordenen,

Læs mere

Rejsebrev. Katja. Holdleder: Ørsted. Martin. finaler. Camilla. Katja skulle kamp, hun. skød. blev 1'er i. til Katja.

Rejsebrev. Katja. Holdleder: Ørsted. Martin. finaler. Camilla. Katja skulle kamp, hun. skød. blev 1'er i. til Katja. nummer 6, 23.maj 2015 : Finaledagen med de individuelle finaler. Danmark med deltagelse i compound dame kadet guldfinalen med Katja og recurve dame kadet bronzefinalen med Camilla. Katja skulle som den

Læs mere

Danske Politimesterskaber i håndbold for herrer Politiidræt

Danske Politimesterskaber i håndbold for herrer Politiidræt Danske Politimesterskaber i 6 håndbold for herrer Det er igen blevet tirsdag i uge 10, kl. er 08.30 og rammerne er dette år en halvkold Helsingør hal. De to første hold står klar på banen og dommeren har

Læs mere

Beretning Generalforsamling den 23-01-2015

Beretning Generalforsamling den 23-01-2015 Beretning Generalforsamling den 23-01-2015 Velkommen til den årlige generalforsamling. Sang nummer? Jeg vil starte med at ønske tillykke til Erik Scherdetzki med 40 år og optagelse som æresmedlem, Morten

Læs mere

Derbyminder ved. Jan Marinussen

Derbyminder ved. Jan Marinussen Derbyminder ved Jan Marinussen Min første jagthund var en Breton, Sydkystens Dixi, købt af Tove og Hans-Jørgen Nielsen i Karlslunde i 1978. En hanhund i største størrelse og en fantastisk alsidig jagthund,

Læs mere

4. klasses avis 17. 21. maj 2010

4. klasses avis 17. 21. maj 2010 4. klasses avis 17. 21. maj 2010 Den fede overraskelse Mandag morgen klokken tidlig tog 4 og 5 til tyskland med tog I toget fik de at vide hvad de skulle alle dagene. Mandag med tog, tirsdag kanotur, onsdag

Læs mere

Vejen til Noah og overdragelsen af ham!

Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Charlotte S. Sistrup, eneadoptant og mor til Noah Truong fra Vietnam fortæller sin historie Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Den 29. august 2004 sendte jeg ansøgningspapirerne af sted til adoptionsafsnittet,

Læs mere

NYT HERSKINDSKOLEN & NORDLYSET. Nytårsaften uden fyrværkeri?

NYT HERSKINDSKOLEN & NORDLYSET. Nytårsaften uden fyrværkeri? Nytårsaften uden fyrværkeri? Efter år 1900 blev det almindeligt at fyre fyrværkeri af. Før hen var det kun soldater og jægere der skød op i luften for at markere årsskiftet. Dengang var det også skik at

Læs mere

Vi mødte omkring 10 kvinder på centret, den yngste 13 år.

Vi mødte omkring 10 kvinder på centret, den yngste 13 år. Rapport fra Murra Vi besøgte Murra den 6. februar 2009. Vejen var tør og dermed fremkommelig, når man da som Andreas forstår at dreje rattet til balancekørslen uden om store huller og dybe hjulspor. Reparationen

Læs mere

KBs julefrokost afholdes 21. nov.

KBs julefrokost afholdes 21. nov. KBs julefrokost afholdes 21. nov. Tilmelding skal ske i Tutten OBS begrænset antal pladser først til mølle! Så hvis du vil være sikker på en plads, så skynd dig at tilmelde og betale hos Hanne i Tutten!

Læs mere

KB Olympiaden er 8. august! Tilmeldingen kan ske i Tutten eller direkte til Hanne. Turneringsprogrammerne er online på DBUs hjemmeside.

KB Olympiaden er 8. august! Tilmeldingen kan ske i Tutten eller direkte til Hanne. Turneringsprogrammerne er online på DBUs hjemmeside. KB Olympiaden er 8. august! Tilmeldingen kan ske i Tutten eller direkte til Hanne. Turneringsprogrammerne er online på DBUs hjemmeside.!kb DAGEN BLIVER 19/9! Husk der hver torsdag i juli er fælles sommertræning

Læs mere

Månedsinformation. Skole og SFO

Månedsinformation. Skole og SFO Månedsinformation Skole og SFO Februar 2014 Siden sidst Foråret og fremtiden banker på. Vi har alle nok bemærket, at det er blevet lysere om morgen og eftermiddagen, og vejret her i februar giver os i

Læs mere

Personale: Christa er ansat som pædagogmedhjælper

Personale: Christa er ansat som pædagogmedhjælper Personale: Christa er ansat som pædagogmedhjælper i perioden den 13.1.2011-30.6.2011. Christa er indtil den 31.3.2011tilknytte t 1.årgang. Derefter skal hun med 2.årgang over i SFO hjørnet. Ditte Jensen

Læs mere

Ugebrev uge 41 gruppe 2

Ugebrev uge 41 gruppe 2 Ugebrev uge 41 gruppe 2 Så blev det endeligt tid til ugebrev igen. Det har jo været en tid med vikarer, da jeg har været syg. Jeg tror dog at det er gået ok. Vi var jo på besøg på en æbleplantage i sidste

Læs mere

Archery World Cup 2014, Stage 1 22. 27. april Shanghai, Kina

Archery World Cup 2014, Stage 1 22. 27. april Shanghai, Kina 1 Rejsebrev nr. 3 To top 10 placeringer Maja Jager og Martin Damsbo stod for de bedste resultater i dag for danskerne, da de begge skød sig i top 10. Maja Jager blev bedste dansker på en fornem 6. plads,

Læs mere

Julen nærmer sig! Klik her

Julen nærmer sig! Klik her Julen nærmer sig! Klik her < Mit navn er Jack Stump. Jeg er blevet ringet op af skoleleder Boris Loftager. Han vil igen have mig til at kigge på en gammel sag. Nej, nu må han da snart holde op. Jeg fandt

Læs mere

I Guds hånd -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

I Guds hånd -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter I Guds hånd -1 I Guds hånd vokser jeg Mål: At give børn en forståelse for, at det er Gud, der lader os vokse. Når vi lægger vores liv i Guds hånd, kan han forme os helt efter sin plan, så vi kan blive

Læs mere

Kata: Vi tænkte, om du kunne starte med at fortælle lidt om dig selv. Du skal vide, at det vil være anonymt, og vi kommer til at skifte navn.

Kata: Vi tænkte, om du kunne starte med at fortælle lidt om dig selv. Du skal vide, at det vil være anonymt, og vi kommer til at skifte navn. Bilag 3 Interview med Mia. Mia er kærester med Martin og sammen har de datteren Mette. Kata: Jeg stiller spørgsmålene, og hedder Katariina Sofie: Jeg hedder Sofie, og jeg vil supplere Katariina. Kata:

Læs mere

Skole Hjem Nr. 189 December 2006

Skole Hjem Nr. 189 December 2006 Skole Hjem Nr. 189 December 2006 1 Afsked Det er ikke første gang og bliver måske heller ikke sidste gang i dette skoleår, at vi i Kontakt må skrive om afsked. Det skyldes hovedsagelig, at flere nu har

Læs mere

amilien Rantanen var en rigtig storbyfamilie, som boede på femte sal i Stockholm og kørte byen rundt med tunnelbanen. Børnene, Isadora og Ingo,

amilien Rantanen var en rigtig storbyfamilie, som boede på femte sal i Stockholm og kørte byen rundt med tunnelbanen. Børnene, Isadora og Ingo, amilien Rantanen var en rigtig storbyfamilie, som boede på femte sal i Stockholm og kørte byen rundt med tunnelbanen. Børnene, Isadora og Ingo, elskede at køre med tunnelbane. Men mor Ritva og far Roger

Læs mere

Amors tjener Første udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. Efter en ide af Shahbaz Sarwar

Amors tjener Første udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. Efter en ide af Shahbaz Sarwar Amors tjener Første udkast Af Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM Efter en ide af Shahbaz Sarwar Benjamin Dahlerup (2013) Dette manuskript må ikke produceres uden forudgående aftale

Læs mere

Skolepatrulje uge 18

Skolepatrulje uge 18 Logbog som lektier Det ligger sådan nu, at man i Grøn, Lysegul og kommende Gul skal arbejde med Logbog i mine timer, som tæller matematiktimerne og naturfagstimerne Denne logbog er lektier til hver uge,

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 4/2014. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 4/2014. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 4/2014 Læs inde i bladet: INVITATION TIL JULEBANKO FLERE FESTLIGHEDER AFHOLDT SEJLSÆSON AFSLUTTET 1 SØRUP HAVNS BÅDELAV Lindevej 2 3480 Fredensborg

Læs mere