[Klager] har klaget over, at artiklen krænker hans privatliv, samt at overskriften er misvisende.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "[Klager] har klaget over, at artiklen krænker hans privatliv, samt at overskriften er misvisende."

Transkript

1 Kendelse afsagt den 15. maj 2018 Sag nr [Klager] mod Jysk Fynske Medier [Klagers bror] har på vegne af [Klager] klaget til Pressenævnet over artiklen Konkurskongens topstråmand er politiassistent bragt den 21. september 2017 i Jysk Fynske Mediers elektroniske medier og den 22. september 2017 i Jysk Fynske Mediers 13 dagblade, fordi han mener, at god presseskik er tilsidesat. Klagen vedrører også Jysk Fynske Mediers afslag på genmæle. Sagen er behandlet sammen med sagerne : [Klagers bror] mod Jysk Fynske Medier og : [Klagers bror] mod Horsens Posten. [Klager] har klaget over, at artiklen krænker hans privatliv, samt at overskriften er misvisende. 1 Sagsfremstilling Forud for den påklagede artikel Jysk Fynske Medier bragte den 18. september 2017 artiklen Konkurskongen: I kan ikke røre mig med samme eller ensartet indhold på hjemmesiderne fyens.dk, viborg-folkeblad.dk (Abonnementsområde), dagbladet-holstebro-struer.dk, folkebladetlemvig.dk, stiften.dk (Århus Stiftstidende), hsfo.dk (Horsens Folkeblad), dagbladetringskjern.dk (Dagbladet Ringkøbing-Skjern), amtsavisen.dk (Randers Amtsavis), frdb.dk (Fredericia dagblad), vejleamtsfolkeblad.dk og jv.dk (Abonnementsområde). Af artiklen fremgik blandt andet følgende: [ ] [Klagers bror] ejer ikke lokalet. Han ejer faktisk slet ikke [Firma B]. Han er ikke engang registeret som leder af [Firma B]. Men det er alt sammen blot et slør over de virkelige forhold. Det er mine børn, der ejer firmaet. Og det er min bror, der er direktør. [ ] Hvem er reelt direktør?

2 2 - Selskabet er ledet af mig. Jeg står ikke som direktør, men jeg har fuldmagt. Den model har jeg valgt af hensyn til konkurskarantænerne. Hvis jeg bliver dømt i landsretten også, skal jeg ud af alle selskaber, og det har jeg forberedt mig på. - Din bror er altså stråmand? - Det er familie. Det er stadig navnet [Klagers efternavn], det handler ikke om at skjule sig ([Klagers bror]s bror hedder [Klager], red.). Han har i realiteten ikke noget med mine firmaer at gøre. Han skriver bare under på regnskaberne. [ ] Den påklagede artikel Jysk Fynske Medier bragte den 21. september 2017 artiklen Konkurskongens topstråmand er politiassistent med samme eller ensartet indhold på følgende 11 hjemmesider: fyens.dk, folkebladetlemvig.dk, viborg-folkeblad.dk (Abonnementsområde), amtsavisen.dk (Randers Amtsavis), dagbladet-holstebro-struer.dk, stiften.dk (Århus Stiftstidende), frdb.dk (Fredericia dagblad), hsfo.dk (Horsens Folkeblad) vejleamtsfolkeblad.dk, jv.dk (Abonnementsområde) og dagbladetringskjern.dk (Dagbladet Ringkøbing-Skjern). I artiklen er et nærbillede af [Klagers bror] og [Klager] med hav og blå himmel som baggrund. Billedet har følgende billedtekst: [Klagers bror] (til venstre) er manden, der står bag flest konkurser i Danmark. [Klager] (til højre) er politiassistent ved Fyns Politi og stråmandsdirektør i det holdingselskab, som [Klagers bror] driver sin konkursforretning fra. Foto fra Facebook. Af artiklen fremgår blandt andet følgende: Danmarks konkurskonge nummer et, [Klagers bror], får hjælp af sin bror til at omgå reglerne. Til hverdag er broren ansat som politiassistent. Danmarks konkurskonge nummer et, [Klagers bror], kan indtil videre frit fortsætte med at drive forretning på at overtage nødlidende virksomheder og lade SKAT erklære dem konkurs. Det kan han, fordi han indsætter stråmænd som direktører. I et interview med avisen Danmark i serien Det store tag-selv-bord har han udtalt, at han har 1000 stråmænd klar, der gerne vil tage imod et honorar på 5000 kroner for at lade sig registrere som direktør uden at foretage noget egentlig arbejde. [Klagers bror] har i 12 tilfælde fået frakendt retten til selv at sidde i en virksomhedsledelse ved Sø-og Handelsretten og Skifteretten i Næstved. Men i toppen af kransekagen er firmaet [Firma B], som [Klagers bror] driver sine forretninger igennem. Firmaet er ejet er hans børn på ni og 11 år, og direktøren er [Klagers bror]s bror, [Klager]. Dermed er [Klager] en nøglefigur i forhold til at holde [Klagers bror]s model i gang. Samtidig med at [Klager] er stråmand for sin bror, er han ansat som politiassistent ved Fyns Politi. -Han har i realiteten ikke noget med mine firmaer at gøre. Han skriver bare under på regnskaber.

3 3 Selskabet er ledet af mig, har [Klagers bror] sagt om sin bror. Politiassistenten overtræder ikke lovgivningen. Ifølge professor i selskabsret ved Copenhagen Business School Søren Friis Hansen er der ingen regler for, hvad indholdet i en direktørpost skal være. Fyns Politi: Potentiel personalesag Avisen har forsøgt at få ledelsen i Fyns Politi til at svare på, om det er foreneligt at være politiassistent og at være stråmandsdirektør, så en virksomhedsleder kan omgå konkurskarantæner udstedt i det civilretlige system. Og om tjenestemandslovens paragraf 10 er overholdt. Her står, at en tjenestemand skal såvel i som uden for tjenesten vise sig værdig til den agtelse og tillid, som stillingen kræver. Vi undersøger sagen, men da der kan være tale om en personalesag, har vi ikke yderligere kommentarer, skriver kommunikationsrådgiver [Person A] fra Fyns Politi. Avisen Danmark har også været i kontakt med [Klager] selv, der ikke ønsker at udtale sig til avisen. [Klager] skriver dog i en sms til avisen Danmark: Det har ikke noget med stråmandsvirksomhed at gøre, at vi fordeler vores roller. Jeg er jo ikke indsat som direktør i de nødlidende virksomheder. Det kæmpe arbejde håndterer [Klagers bror] og hans konsulenter/afviklingsdirektører. Det blander jeg mig ikke i. [Klagers bror] bruger selv udtrykket afviklingsdirektør i stedet for stråmand. Advokat: ikke i god tro Advokat og fast kurator ved Skifteretten i Viborg Karsten Cronwald har både stor erfaring med [Klagers bror]s konkurssager og med at sidde over for stråmandsdirektører. -[Klager] kan ikke være i god tro. Han er udmærket klar over, at han ikke opfylder de krav, man normalt ville stille til en direktør. Det er ikke strafbart at være stråmand, men man anvender typisk stråmænd for at dække over noget. -Her handler det om, at [Klagers bror] kan fortsætte sit arbejde, selv om han har konkurskarantæne, siger advokaten. Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) ønsker ikke at udtale sig om den konkrete sag, men siger generelt: -Politibetjente skal altid i særlig grad være opmærksomme på, at de skal fremstå som forbilleder for os andre. I artiklen er indsat to faktabokse med følgende indhold: Og VÆRDIGHED Lov om tjenestemænd paragraf 10: Tjenestemanden skal samvittighedsfuldt overholde de regler, der gælder for hans stilling, og såvel i som uden for tjenesten vise sig værdig til den agtelse og tillid, som stillingen kræver. KONKURSKONGEN SPILLEDE MED PÅ POLITIETS HOLD

4 4 Konkurskongen [Klagers bror]s bror, [Klager], blev i sin tid som angriber på førsteholdet i Assens Fodbold Club beskrevet som en giftig ræv. Som fodboldspiller har han også brugt sine evner på et hold med spillere fra Fyns Politi, som årligt har deltaget i en international turnering på Mallorca. Målmanden på holdet var [Klagers bror], og spillerne løb på banen med trøjer, hvor der var trykt [Firma A] på brystet. Trøjerne var betalt af [Klagers bror], og [Firma A] er navnet på det firma, [Klagers bror] på det tidspunkt brugte til at drive sin virksomhed med at lade selskaber gå konkurs. Selskabet har siden 2014 været under likvidation, men opererer stadig med en hjemmeside, hvor [Klagers bror] reklamerer for sine ydelser. [ ] Dagen efter blev artiklen bragt i sektion 4 (Danmark), side 4 i den trykte udgave af følgende 13 lokalaviser: Viborg Stifts Folkeblad, Vejle Amts Folkeblad, Horsens Folkeblad, Fyns Amts Avis, Randers Amtsavis, Fredericia Dagblad, JydskeVestkysten, Folkebladet Lemvig, Fyens Stiftstidende, Dagbladet Struer, Dagbladet Ringkøbing-Skjern, Dagbladet Holstebro og Århus Stiftstidende. Den trykte artikel havde enslydende indhold. Til artiklen var bragt et udklip af billedet med [Klagers bror] og [Klager], således at kun et nærbillede af [Klager] var anvendt som illustration. Billedet havde følgende billedtekst: [Klager], bror til konkurskongen [Klagers bror], er politiassistent ved Fyns politi og stråmandsdirektør i det holdingselskab, som [Klagers bror] driver sin konkursforretning fra. privatfoto fra Facebook I mail af 26. september 2017 anmodede [Klagers bror] på vegne af [Klager] Jysk Fynske Medier om at få bragt et genmæle i forhold til følgende forhold: [ ] Privat Facebook foto og Topstråmand. Sammenfattende er det vores konklusion at forsidebilledet af [Klager] og [Klagers bror] er et ulovligt bragt foto som ejes af 3. mand samt overskriften: Konkurskongens Topstråmand er en så usædvanlig og groft overskridelse af god pressetik og skriftlig æreskrænkelse, at Avisen Danmark bør beklage forholdet offentligt. Jysk Fynske Medier afviste i mail af 27. september 2017, at god presseskik var tilsidesat. Efterfølgende omtale Jysk Fynske Medier bragte den 3. januar 2018 den opfølgende artikel Her er dommen over konkurskongen [Klagers bror] på hjemmesiden fyens.dk. Af artiklen fremgik følgende: Konkurser: Københavns Byret straffer forretningsmanden [Klagers bror], som har flere end 600 konkurser bag sig, med betinget fængsel i otte måneder. Manden var tiltalt for en stribe systematiske overtrædelser af bogføringsloven i forbindelse med sit virke som konkurskonge.

5 5 Avisen Danmark har i artikelserien Det store tag-selv-bord afdækket, hvordan smarte bagmænd og tilfældige stråmænd hvert år slipper afsted med at snyde statskassen for millioner af kroner, og at der på toppen af en systematisk udnyttelse af konkurssystemet sidder en mand, der på syv år har stået bag flere end 600 konkurser og tvangsopløsninger af firmaer, hvor især SKAT har stået tilbage og ikke haft mulighed for at inddrive gælden og oven i købet også bliver nødt til at betale omkostningerne i sagerne. Manden bag de mange konkurser er den nu dømte [Klagers bror], der driver forretning på at lukke virksomheder. I forbindelse med den nu afsluttede straffesag har anklagemyndigheden forsøgt at påvise, at der er der tale om en mand, der ikke bare har forbrudt sig mod loven i et par tilfælde, men at han systematisk overtræder loven som en del af sin forretningsmodel. Ud over fængselsstraffen frakendes [Klagers bror] retten til at deltage i ledelsen af en erhvervsvirksomhed uden at hæfte personligt og ubegrænset for virksomhedens forpligtelser i to år. Yderligere oplysninger Af hjemmesiden sproget.dk ved opslag på stråmand fremgår følgende: Stråmand 1. person som en anden bruger som mellemhandler el. mellemmand, ofte til et ulovligt el. moralsk tvivlsomt forehavende - Oplysninger fra Det Centrale Virksomhedsregister Ved opslag i Det Centrale Virksomhedsregister (CVR-registret) den 17. april 2018 fremgår det ved søgning på [Klager], at han på tidspunktet for artiklens offentliggørelse den 21. september 2017 var direktør og reel ejer med en ejerandel på 50 procent i selskabet [Firma B] [Firma Bs CVR nr.]. [Klagers bror] ejer den anden halvdel af selskabet. 2 Parternes synspunkter 2.1 [Klager]s synspunkter God presseskik [Klager] har anført, at Jysk Fynske Medier har tilsidesat god presseskik ved at krænke hans privatliv samt bringe en vildledende overskrift. Offentliggørelse af private oplysninger [Klager] har anført, at artiklen har krænket hans privatliv ved at indeholde personoplysninger om hans daglige beskæftigelse samt et privat portrætbillede. Han gjorde ved Jysk Fynske Mediers henvendelse den 13. september 2017 opmærksom på, at han ikke ønskede at medvirke i et interview.

6 6 [Klager] har henvist til, at han tager arbejdet som politiassistent meget alvorligt, hvorfor det er krænkende, at Jysk Fynske Medier bevidst har bragt en meget manipulerende artikel, herunder at Jysk Fynske Medier tog kontakt til hans arbejdsplads Fyns Politi. Krænkelsen har haft indflydelse på hans arbejdsliv og privatliv. Det anvendte private portrætbillede tilhører ham, jf. 1 i lov nr om ophavsret af 23. oktober 2014 (ophavsretsloven), og der er ikke givet samtykke til Jysk Fynske Mediers brug heraf. Billedet er personligt og er taget i forbindelse med en særlig betydningsfuld begivenhed i familiemæssig sammenhæng. Billedet er hentet fra hans Facebookprofil, der er en lukket profil (begrænset tilgængelighed). Det er ikke [Klager]s opfattelse, at den samfundsmæssige interesse i hans private familieportrætbillede var så stor, at den oversteg hensynet til hans privatliv. Overskriften [Klager] har anført, at overskriften Konkurskongens topstråmand er politiassistent er misvisende og bevidst manipulerende, idet det fremgår af artiklen, at en professor har udtalt, at han ikke overtræder lovgivningen. Sletning (punkt B.8) [Klager] har anmodet om at de offentliggjorte følsomme og private oplysninger om ham bliver fjernet. Genmæle [Klager] har anmodet om at få bragt et genmæle. 2.2 Jysk Fynske Mediers synspunkter Jysk Fynske Medier har afvist, at god presseskik er tilsidesat. Offentliggørelse af private oplysninger Jysk Fynske Medier har anført, at [Klager] besidder posten som direktør i sin bror, [Klagers bror]s, virksomhed, der blandt andet afvikler konkurstruede virksomheder. Ifølge den almindelige opfattelse af direktør-titlen er [Klager] dermed den daglige leder af firmaet og altså firmaets ansigt udadtil. Det er derfor helt rimeligt at se på, hvem denne direktør er, når man kigger nærmere på det firma, der står bag tæt på 600 konkurser. Jysk Fynske Medier finder derfor, at det må være af almen interesse, at [Klager] sideløbende med sit direktørjob kan bestride jobbet som politiassistent i Odense, hvor han ifølge tjenestemandslovens paragraf 10 ikke bare skal holde sig inden for loven, men også optræde værdigt.

7 7 I forhold til at bruge billedet af de to brødre, så er fotografiet hentet fra en åben Facebookside og er derfor, ifølge Pressenævnets tidligere kendelser, at betragte som offentligt tilgængeligt. Billedet kan på ingen måde siges at være krænkende eller bragt i en krænkende sammenhæng, og Jysk Fynske Medier afviser derfor, at god presseskik er tilsidesat. Jysk Fynske Medier finder samlet set, at historien om brødrene [Klagers efternavn]s systematisering af at lade virksomheder gå konkurs har væsentlig almen interesse. På syv år er mere end 600 firmaer gået konkurs med hjælp fra det firma som brødrene henholdsvis leder og er direktør for. [Klager] har sat sig i spidsen for firmaet, hvis metoder kritiseres fra flere sider, og han må derfor forvente en vis offentlig interesse. Overskriften Jysk Fynske Medier har anført, at [Klager], ifølge broderen [Klagers bror], i realiteten ikke [har] noget med firmaet at gøre. Han skriver bare under på regnskaberne. Den konstruktion er kommet i stand, blandt andet fordi [Klagers bror] er ramt af konkurskarantæne. Der er med andre ord fuld dækning for rubrikken, der på ingen måde antyder noget ulovligt, men kun at [Klagers bror] bruger sin bror som stråmand eller mellemmand i sin forretning. Sletning af navn (punkt B.8) Jysk Fynske Medier har ikke kommenteret klagepunktet. Genmæle Jysk Fynske Medier har afvist at bringe et genmæle. 3 Pressenævnets begrundelse og afgørelse: I sagens behandling har følgende nævnsmedlemmer deltaget: Jens Kruse Mikkelsen, Jørn Mikkelsen, Ulrik Holmstrup og John Meinert Jacobsen. Spørgsmålet om, hvorvidt der er sket en overtrædelse af ophavsretsloven, henhører under domstolene og falder uden for Pressenævnets kompetence. God presseskik [Klager] har klaget over, at artiklen krænker hans privatliv, og at overskriften Konkurskongens topstråmand er politiassistent er misvisende. Offentliggørelse af private oplysninger [Klager] har klaget over, at artiklen har krænket hans privatliv ved at indeholde personoplysninger om hans daglige beskæftigelse samt bringe et privat portrætbillede hentet fra hans Facebook-profil, der er en lukket profil med begrænset tilgængelighed.

8 8 Jysk Fynske Medier finder, at omtalen af [Klager] er af almen interesse, fordi han er direktør i sin bror, [Klagers bror]s, virksomhed, der blandt andet har afviklet konkurstruede virksomheder. Jysk Fynske Medier har yderligere anført, at [Klager]s Facebook-profil er en åben profil, hvorfor det ikke er i strid med god presseskik at bringe billedet. Det følger af de vejledende regler for god presseskik, at meddelelser, der kan krænke privatlivets fred, skal undgås, medmindre klar almen interesse kræver offentlig påtale. Det enkelte menneske har krav på beskyttelse af sin personlige anseelse, jf. punkt B.1. Af artiklen fremgår følgende: Men i toppen af kransekagen er firmaet [Firma B]s, som [Klagers bror] driver sine forretninger igennem. Firmaet er ejet er hans børn på ni og 11 år, og direktøren er [Klagers bror], [Klager]. Dermed er [Klager] en nøglefigur i forhold til at holde [Klagers bror]s model i gang. Samtidig med at [Klager] er stråmand for sin bror, er han ansat som politiassistent ved Fyns Politi. -Han har i realiteten ikke noget med mine firmaer at gøre. Han skriver bare under på regnskaber. Selskabet er ledet af mig, har [Klagers bror] sagt om sin bror. Pressenævnet finder, at omtale af virksomhed, der driver forretning på at overtage nødlidende virksomheder, der efterfølgende ender med at gå konkurs, har offentlig interesse. Det samme gør sig gældende i forhold til personer, der har en ledende rolle såsom direktør i en sådan virksomhed. På baggrund af [Klagers bror]s udsagn om sin bror [Klager]s funktion i [Firma B], som ikke er bestridt af [Klager], samt oplysningerne fra CVR-registret, hvoraf det fremgår, at [Klager] er direktør i firmaet [Firma B], finder nævnet ikke grundlag for at fastslå, at [Klager]s privatliv skulle være krænket ved, at Jysk Fynske Medier nævner ham ved navns nævnelse, og i den forbindelse omtaler hans hovederhverv som politiassistent. Det er Pressenævnets opfattelse, at oplysninger, der kan hentes fra en åben Facebook-profil, er at betragte som offentligt tilgængelige, dog kan der være tale om et brud på de presseetiske regler, hvis et privat billede tages fra en åben profil, men anvendes i en sammenhæng, der kan være krænkende. Oplysninger på lukkede profiler (med begrænset tilgængelighed) er derimod som udgangspunkt forbeholdt de personer, der har fået tilladelse til at have adgang til profilen. Derfor har medierne som udgangspunkt ikke adgang til at bruge disse informationer, medmindre materialet fra den lukkede profil har så stor samfundsmæssig interesse, at offentliggørelsen overstiger hensyn til indehaveren af profilen. Ifølge Folketingets Ombudsmands udtalelse af 9. november 2011 kan materiale på profiler med begrænset adgang i nogle tilfælde sidestilles med offentligt tilgængeligt materiale, hvis profilen har et meget stort antal venner tilknyttet, uden profilindehaveren har et personligt kendskab hertil.

9 9 Parterne er ikke enige om, hvorvidt [Klager]s Facebook-profil var åben eller lukket (med begrænset adgang) på tidspunktet for Jysk Fynske Medier indhentelse af billedet af [Klager] og [Klagers bror]. Pressenævnet finder, at billedets indhold ikke kan betragtes som krænkende for [Klager], da billedet alene er et portrætbillede af de to brødre med en blå himmel som baggrund. Uanset opsætningen af [Klager]s Facebook-profil finder nævnet, at omtalen som anført ovenfor er af offentlig interesse. Efter en samlet vurdering finder nævnet ikke tilstrækkelig grundlag for at fastslå, at Jysk Fynske Medier har krænket [Klager]s privatliv ved at bringe billedet. Nævnet udtaler således ikke kritik. Overskriften [Klager] har klaget over, at overskriften Konkurskongens topstråmand er politiassistent er misvisende. Det følger af de vejledende regler for god presseskik, at det er mediernes opgave at bringe korrekt og hurtig information. Så langt det er muligt, bør det kontrolleres, om de oplysninger, der gives eller gengives er korrekte. Overskrifter og mellemrubrikker skal i form og indhold have dækning i den pågældende artikel, jf. punkt A.1 og A.6. Af hjemmesiden sproget.dk fremgår følgende definition på begrebet stråmand : person som en anden bruger som mellemhandler el. mellemmand, ofte til et ulovligt el. moralsk tvivlsomt forehavende Af CVR-registret og artiklen fremgår det, at [Klager] er direktør i virksomheden [Firma B] Pressenævnet lægger til grund, at det var fra denne virksomhed, at [Klagers bror] på tidspunktet for artiklernes offentliggørelse drev sin forretning. [Klagers bror]s og [Klager]s kommentarer om [Klager]s rolle i virksomheden fremgår i artiklen, hvor [Klagers bror] udtaler således: -Han har i realiteten ikke noget med mine firmaer at gøre. Han skriver bare under på regnskaber. Selskabet er ledet af mig, har [Klagers bror] sagt om sin bror. Pressenævnet finder på denne baggrund, at overskriften, herunder udsagnet topstråmand, ikke er misvisende, og at overskriften har dækning i artiklen. Pressenævnet udtaler derfor ikke kritik af overskriften, som ikke er uden faktisk grundlag. Sletning (punkt B.8) [Klager] har anmodet om, at de offentliggjorte følsomme og private oplysninger om ham fjernes.

10 10 Det følger af de vejledende regler for god presseskik, at meddelelser, som er offentliggjort i digitale medier, ofte vil være tilgængelige længe efter, at de er publiceret. Efter anmodning til mediet kan tilgængeligheden af sådanne tidligere offentliggjorte, følsomme eller private oplysninger hindres, i det omfang det er muligt og skønnes rimeligt, jf. punkt B.8. Medier kan afindeksere, dvs. ændre instruksen til søgemaskiner, så søgemaskiner ophører med at henvise til artiklen, anonymisere, dvs. ændre i artikelteksten så eksempelvis et personnavn anonymiseres, eller helt afpublicere en artikel, dvs. fjerne artiklen fra hjemmesiden. Det er nævnets opfattelse, at anvendelse af B.8 i de vejledende regler og muligheden for at meddele et medie kritik for ikke at imødekomme en anmodning om afindeksering, anonymisering eller afpublicering som udgangspunkt kun bør anvendes, når der er tale om oplysninger, som er særligt belastende for den person, der er omtalt. Pressenævnets finder, at omtalen af [Klager]s rolle i sin bror [Klagers bror]s virksomhed, der har drevet forretning på at overtage nødlidende virksomheder, hvorefter disse er gået konkurs, må anses for særligt belastende for [Klager]. Dette skal særligt ses i lyset af [Klager]s hverv som politiassistent og den omstændighed, at [Klagers bror] den 3. januar 2018 blev kendt skyldig i overtrædelse af blandt andet bogføringsloven af Københavns Byret. Det fremgår af Jysk Fynske Mediers omtale, hvordan [Klager] er tilknyttet sin brors virksomhed, ligesom både [Klagers bror] og [Klager]s bemærkninger til omtalen fremgår af artiklen. Under hensyn til, at nævnet ikke udtaler kritik af indholdet i artiklen, finder nævnet heller ikke, at Jysk Fynske Medier skulle have imødekommet anmodningen om at slette artiklen eller fjerne oplysninger fra denne. Nævnet udtaler derfor heller ikke kritik på dette punkt. Genmæle [Klager] har anmodet om at få bragt et genmæle i forhold til følgende forhold: [ ] Privat Facebook foto og Topstråmand. Sammenfattende er det vores konklusion at forsidebilledet af [Klager] og [Klagers bror] er et ulovligt bragt foto som ejes af 3. mand samt overskriften: Konkurskongens Topstråmand er en så usædvanlig og groft overskridelse af god pressetik og skriftlig æreskrænkelse, at Avisen Danmark bør beklage forholdet offentligt. Det fremgår af medieansvarslovens 36, stk. 1, at en anmodning om genmæle i massemedierne over for oplysninger af faktisk karakter, som er egnet til at påføre nogen økonomisk eller anden skade af betydning, og som er bragt i et massemedie, skal tages til følge, medmindre oplysningernes rigtighed er utvivlsom. Pressenævnet finder, at den indsendte genmæleanmodning ikke vedrører oplysninger af faktisk karakter. Jysk Fynske Mediers brug af udsagnet Konkurskongens topstråmand må i den konkrete sammenhæng betragtes som en vurdering, som ikke er uden belæg i de faktiske omstændigheder. [Klager] er således ikke berettiget til at få bragt et genmæle.

NYKØBING - Ved dekret af 28. august 2018 har Skifteretten i Holbæk taget [Klagers far], [Adresse], under konkursbehandling.

NYKØBING - Ved dekret af 28. august 2018 har Skifteretten i Holbæk taget [Klagers far], [Adresse], under konkursbehandling. Kendelse afsagt den 12. marts 2019 Sag nr. 2018-80-0178 [Klager] mod Nykøbing Avis [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklerne Indehaver af Statoil erklæret konkurs og Nyt selskab rykket ind på

Læs mere

[Klager] er den omtalte organist. Hun har klaget over manglende forelæggelse og Horsens Folkeblads afvisning af at slette artiklen.

[Klager] er den omtalte organist. Hun har klaget over manglende forelæggelse og Horsens Folkeblads afvisning af at slette artiklen. Kendelse afsagt den 25. september 2018 Sag nr. 2018-80-0120 [Klager] mod Horsens Folkeblad [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Ung organist kvitter kirkejobbet før første arbejdsdag, som

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. JydskeVestkysten

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. JydskeVestkysten Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01090 [Klager] mod JydskeVestkysten [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, JydskeVestkysten har tilsidesat

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01095 [Klager] mod BT [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, BT har tilsidesat god presseskik ved at afvise

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Avisen.dk

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Avisen.dk Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01092 [Klager] mod Avisen.dk [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, avisen.dk har tilsidesat god presseskik

Læs mere

Kendelse. afsagt den 15. maj Sag nr [Klager] mod. Jysk Fynske Medier

Kendelse. afsagt den 15. maj Sag nr [Klager] mod. Jysk Fynske Medier Kendelse afsagt den 15. maj 2018 Sag nr. 2017-80-0066 [Klager] mod Jysk Fynske Medier [Klager] har klaget til Pressenævnet over fire artikler samt en YouTube-video i Avisen Danmarks artikelserie Det store

Læs mere

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr [Klager] mod. Jyllands-Posten

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr [Klager] mod. Jyllands-Posten Kendelse afsagt den 28. februar 2017 Sag nr. 17-70-01071 [Klager] mod Jyllands-Posten [Klager] har klaget til Pressenævnet, da Jyllands-Posten har afvist at fjerne et link med hendes navn og adresse til

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Jyllands-Posten

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Jyllands-Posten Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01089 [Klager] mod Jyllands-Posten [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, Jyllands-Posten har tilsidesat

Læs mere

Over underrubrikken er indsat et billede af en dirigenthammer med et tilhørende podie.

Over underrubrikken er indsat et billede af en dirigenthammer med et tilhørende podie. Kendelse afsagt den 10. september 2019 Sag nr. 2019-80-0286 [Klager] mod Dagbladet Ringkøbing-Skjern [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Betinget fængsel til svindeldømt Skjernpar, som blev

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Berlingske

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Berlingske Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01119 [Klager] mod Berlingske [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, Berlingske har tilsidesat god presseskik

Læs mere

Kendelse. afsagt den 15. maj Sag nr [Klager] mod. Horsens Posten

Kendelse. afsagt den 15. maj Sag nr [Klager] mod. Horsens Posten Kendelse afsagt den 15. maj 2018 Sag nr. 2018-80-0119 [Klager] mod Horsens Posten [Klager] har klaget til Pressenævnet over klummen Få så den robot fikset bragt den 27. september 2017 i Horsens Posten

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Villabyerne/Gentofte Lokalavis

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Villabyerne/Gentofte Lokalavis Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01094 [Klager] mod Villabyerne/Gentofte Lokalavis [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, at Politikens Lokalaviser

Læs mere

Kendelse. afsagt den 10. april Sag nr [Klager] mod. Rudersdal Avis

Kendelse. afsagt den 10. april Sag nr [Klager] mod. Rudersdal Avis Kendelse afsagt den 10. april 2018 Sag nr. 2017-80-0063 [Klager] mod Rudersdal Avis [Klager] har klaget til Pressenævnet over, at Rudersdal Avis har afvist at slette artiklen Kendt Birkerød-erhvervsmand

Læs mere

Kendelse. afsagt den 3. august Sag nr [Moren] og [Faren] mod. Ekstra Bladet

Kendelse. afsagt den 3. august Sag nr [Moren] og [Faren] mod. Ekstra Bladet Kendelse afsagt den 3. august 2017 Sag nr. 17-70-01151 [Moren] og [Faren] mod Ekstra Bladet [Moren] og [Faren] har klaget til Pressenævnet over Ekstra Bladets omtale i den trykte avis, på ekstrabladet.dk

Læs mere

REJST: Kunstnerparret i Kongegaardens legatbolig er rejst efter at være sagt op.

REJST: Kunstnerparret i Kongegaardens legatbolig er rejst efter at være sagt op. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01105 [Klager 1] og [Klager 2] mod Sjællandske Medier [Klager 1] og [Klager 2] har klaget til Pressenævnet over artiklen Kunstnerpar tvunget til at rejse,

Læs mere

Kendelse. afsagt den 17. december Sag nr [Klager] og [Partiet] mod. Fyens Stiftstidende

Kendelse. afsagt den 17. december Sag nr [Klager] og [Partiet] mod. Fyens Stiftstidende Kendelse afsagt den 17. december 2018 Sag nr. 2018-80-0153 [Klager] og [Partiet] mod Fyens Stiftstidende [Klager] har på egne vegne og på vegne af [Partiet] klaget til Pressenævnet over artiklen Demonstration

Læs mere

Kendelse. afsagt den 23. maj Sag nr Foreningen Far. mod. Midtjyllands Avis

Kendelse. afsagt den 23. maj Sag nr Foreningen Far. mod. Midtjyllands Avis Kendelse afsagt den 23. maj 2017 Sag nr. 17-70-01121 Foreningen Far mod Midtjyllands Avis Foreningen Far har klaget til Pressenævnet over læserbrevet Et bredere perspektiv af vold i familien bragt af Midtjyllands

Læs mere

Gråsten Avis har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen efter, at Pressenævnet den 29. september 2017 berigtigede kendelsen.

Gråsten Avis har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen efter, at Pressenævnet den 29. september 2017 berigtigede kendelsen. Kendelse afsagt den 6. oktober 2017 Sag nr. 2017-80-0028 [Datteren] og [Svigersønnen] mod Gråsten Avis Gråsten Avis har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2017-80-0014, [Datteren] og [Svigersønnen]

Læs mere

1 Sagsfremstilling Horsens Folkeblad bragte den 11. januar 2018 artiklen Krigsskibskaptajn brugte Forsvarets kreditkort på stripklub på hsfo.dk.

1 Sagsfremstilling Horsens Folkeblad bragte den 11. januar 2018 artiklen Krigsskibskaptajn brugte Forsvarets kreditkort på stripklub på hsfo.dk. Kendelse afsagt den 18. juni 2019 Sag nr. 2019-80-0263 [Klager] mod Horsens Folkeblad [Klager] har klaget til Pressenævnet over, at Horsens Folkeblad har afvist at hindre tilgængeligheden af artiklen Krigsskibskaptajn

Læs mere

Kendelse afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 11. februar Sag nr [Klager] Mod KNR

Kendelse afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 11. februar Sag nr [Klager] Mod KNR Kendelse afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 11. februar 2019 Sag nr. 55-18-04 [Klager] Mod KNR [Klager] har klaget til Pressenævnet over, at KNR har afvist at afindeksere følgende to artikler: -

Læs mere

Kendelse. afsagt den 15. maj Sag nr [Klager] ApS. mod. Bornholm.nu

Kendelse. afsagt den 15. maj Sag nr [Klager] ApS. mod. Bornholm.nu Kendelse afsagt den 15. maj 2018 Sag nr. 2017-80-0075 [Klager] ApS mod Bornholm.nu [Klager] ApS [herefter [Klager]. Pressenævnet] har klaget til Pressenævnet over artiklen Små lokale mæglere sælger færre

Læs mere

[Klager] har anført, at artiklerne ikke længere har nyhedsværdi og offentlig interesse. Artiklerne er til skade for hende personligt.

[Klager] har anført, at artiklerne ikke længere har nyhedsværdi og offentlig interesse. Artiklerne er til skade for hende personligt. Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01091 [Klager] mod Politiken [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, Politiken har tilsidesat god presseskik

Læs mere

Manglende rengøring og forkert opbevaring af kølevarer har givet en sur smiley til [Bageri A] kroner lyder bøden på.

Manglende rengøring og forkert opbevaring af kølevarer har givet en sur smiley til [Bageri A] kroner lyder bøden på. Kendelse afsagt den 28. februar 2017 Sag nr. 17-70-01063 [Klager] mod Fyens Stiftstidende [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Manglende rengøring: Endnu en bøde og sur smiley til fynsk bageri

Læs mere

Artiklen Firmaer fyrer kendt erhvervskvinde af 5. august 2009 omtalte, at flere firmaet havde ophørt samarbejdet med [Klager].

Artiklen Firmaer fyrer kendt erhvervskvinde af 5. august 2009 omtalte, at flere firmaet havde ophørt samarbejdet med [Klager]. Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01098 [Klager] mod TV 2 [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, TV 2 har tilsidesat god presseskik ved at

Læs mere

Sagsfremstilling Af Pressenævnets kendelse af 30. oktober 2017 i sag nr fremgår blandt andet:

Sagsfremstilling Af Pressenævnets kendelse af 30. oktober 2017 i sag nr fremgår blandt andet: Kendelse afsagt den 5. januar 2018 Sag nr. 2017-80-0064 [Klager] mod Politiken [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2017-80-0017, [Klager] mod Politiken, som nævnet traf afgørelse

Læs mere

[Klager] har klaget over, at han ikke er blevet forelagt artiklens indhold inden offentliggørelse.

[Klager] har klaget over, at han ikke er blevet forelagt artiklens indhold inden offentliggørelse. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01112 [Klager] mod Friedanskere.net [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Imod Frihed 3. december 2016 bragt på Frie Danskeres hjemmeside,

Læs mere

[Klager] klagede den 28. juni 2018 til Pressenævnet, der traf afgørelse i sagen den 20. november

[Klager] klagede den 28. juni 2018 til Pressenævnet, der traf afgørelse i sagen den 20. november Kendelse afsagt den 22. februar 2019 Sag nr. 2019-80-0259 [Klager] mod Gråsten Avis Gråsten Avis har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2018-80-0221, [Klager] mod Gråsten Avis, som nævnet

Læs mere

Kendelse afsagt den 20. november 2017

Kendelse afsagt den 20. november 2017 Kendelse afsagt den 20. november 2017 Sag nr. 2017-80-0018 [Klager] mod TV MIDTVEST [Klager] har klaget til Pressenævnet over nyhedsudsendelsen Regeringen forlanger nødplan ved konkurs, som blev bragt

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. oktober Sag nr [Klager] mod. Politiken

Kendelse. afsagt den 30. oktober Sag nr [Klager] mod. Politiken Kendelse afsagt den 30. oktober 2017 Sag nr. 2017-80-0017 [Klager] mod Politiken [Klager] har klaget til Pressenævnet over, at Politiken har afvist at slette artiklen Kreditorer anklager Sundown-arrangør

Læs mere

Kendelse. afsagt den 5. september Sag nr og [Klager] mod. Kolding Ugeavis. JydskeVestkysten

Kendelse. afsagt den 5. september Sag nr og [Klager] mod. Kolding Ugeavis. JydskeVestkysten Kendelse afsagt den 5. september 2017 Sag nr. 17-70-01172 og 17-70-01173 [Klager] mod Kolding Ugeavis og JydskeVestkysten [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Pressenævn om [Klager]-sag:

Læs mere

Kendelse. afsagt den 20. november Sag nr The Mansion ApS, TWC Denmark ApS. [Bryllupsplanlæggeren] mod. Sjællandske Medier

Kendelse. afsagt den 20. november Sag nr The Mansion ApS, TWC Denmark ApS. [Bryllupsplanlæggeren] mod. Sjællandske Medier Kendelse afsagt den 20. november 2017 Sag nr. 2017-80-0022 The Mansion ApS, TWC Denmark ApS og [Bryllupsplanlæggeren] mod Sjællandske Medier [Klagernes repræsentant] har som direktør og medejer af virksomhederne

Læs mere

[Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Da [Klagers navn] sagsøgte [Klagers navn], som blev bragt på redox.dk den 13. december 2017.

[Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Da [Klagers navn] sagsøgte [Klagers navn], som blev bragt på redox.dk den 13. december 2017. Kendelse afsagt den 15. maj 2018 Sag nr. 2017-80-0074 [Klager] mod redox.dk [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Da [Klagers navn] sagsøgte [Klagers navn], som blev bragt på redox.dk den

Læs mere

[Klager] har også klaget over, at Dagbladet Holstebro-Struer har afvist at bringe et genmæle.

[Klager] har også klaget over, at Dagbladet Holstebro-Struer har afvist at bringe et genmæle. Kendelse afsagt den 15. januar 2019 Sag nr. 2018-80-0172 [Klager] ved [Talsperson 1] mod Dagbladet Holstebro-Struer [Klager] ved [Talsperson 1] har klaget til Pressenævnet over artiklen Ny flok ulvehvalpe

Læs mere

[Klager] har klaget over, at BT har bragt krænkende omtale om hende, som ikke blev forelagt hende forud for offentliggørelsen.

[Klager] har klaget over, at BT har bragt krænkende omtale om hende, som ikke blev forelagt hende forud for offentliggørelsen. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2018-80-0224 [Klager] mod BT [Klager] har ved advokat Peter Secher klaget til Pressenævnet over artiklen [Person A]s datter sigtet: Håndværker bortført, som blev

Læs mere

Den 22. december 2017 omtalte Fredericia Avisen Retten i Koldings frifindelse af medarbejderen.

Den 22. december 2017 omtalte Fredericia Avisen Retten i Koldings frifindelse af medarbejderen. Kendelse afsagt den 19. juni 2018 Sag nr. 2018-80-0084 [Klager] mod Fredericia Avisen [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen: Kenny Bruun Olsen: Velkommen tilbage DanmarkC TV, I har gjort det

Læs mere

[Klager] har klaget over, at Frihedens Stemme har bragt ukorrekte og krænkende oplysninger uden forinden at forelægge oplysningerne.

[Klager] har klaget over, at Frihedens Stemme har bragt ukorrekte og krænkende oplysninger uden forinden at forelægge oplysningerne. Kendelse afsagt den 4. september 2018 Sag nr. 2018-80-0115 [Klager] mod Frihedens Stemme [Person 1] har på vegne af [Klager] (herefter [Klager], Pressenævnet) klaget til Pressenævnet over artiklen Den

Læs mere

[Klager] har klaget over, at TV2 Nord har bragt en udokumenteret og ukorrekt oplysning. Han har også klaget over TV2 Nords sagsbehandling.

[Klager] har klaget over, at TV2 Nord har bragt en udokumenteret og ukorrekt oplysning. Han har også klaget over TV2 Nords sagsbehandling. Kendelse afsagt den 17. januar 2018 Sag nr. 2017-80-0052 [Klager] mod TV2 Nord [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Hirtshals Havn plaget af aktindsigter 100.000 kroner brugt på én mand og

Læs mere

1 Sagsfremstilling Udsendelsen Gintberg på Kanten Kommunalvalg (1:2) blev bragt på DR1 den 9. november 2017 og på dr.dk.

1 Sagsfremstilling Udsendelsen Gintberg på Kanten Kommunalvalg (1:2) blev bragt på DR1 den 9. november 2017 og på dr.dk. Kendelse afsagt den 19. juni 2018 Sag nr. 2018-80-0088 [Klager] mod DR [Klager] har klaget til Pressenævnet over udsendelsen Gintberg på Kanten Kommunalvalg (1:2), som blev bragt på DR1 den 9. november

Læs mere

Kendelse. afsagt den 18. juni Sag nr [Klager] mod. Fyens Stiftstidende

Kendelse. afsagt den 18. juni Sag nr [Klager] mod. Fyens Stiftstidende Kendelse afsagt den 18. juni 2019 Sag nr. 2019-80-0275 [Klager] mod Fyens Stiftstidende [Klager] har klaget til Pressenævnet over, at Fyens Stiftstidende har afvist at hindre tilgængeligheden af artiklen

Læs mere

[Klager] har klaget over, at Randers Amtsavis har bragt ukorrekte oplysninger.

[Klager] har klaget over, at Randers Amtsavis har bragt ukorrekte oplysninger. Kendelse afsagt den 17. januar 2018 Sag nr. 2017-80-0045 [Klager] mod Randers Amtsavis [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Iværksætter med broget fortid vil starte arktisk luftselskab i

Læs mere

[Klager] har klaget over, at sn.dk har krænket privatlivets fred og anvendt begrebet konfiskeret i stedet for begrebet beslaglagt.

[Klager] har klaget over, at sn.dk har krænket privatlivets fred og anvendt begrebet konfiskeret i stedet for begrebet beslaglagt. Kendelse afsagt den 30. oktober 2017 Sag nr. 2017-80-0009 [Klager] mod Sjællandske Medier [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Politiaktion: Mistanke om produktion af piller bragt af Sjællandske

Læs mere

Sagen er behandlet sammen med sag nr , [Person A] mod friedanskere.net, hvor der er klaget over samme artikel.

Sagen er behandlet sammen med sag nr , [Person A] mod friedanskere.net, hvor der er klaget over samme artikel. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01113 [Klager] mod Friedanskere.net [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Plakater i København bragt på Frie Danskeres hjemmeside, friedanskere.net,

Læs mere

1 Sagsfremstilling [Klager] klagede den 6. marts 2018 til Pressenævnet over NORDJYSKE Mediers artikel. Af klagen til Pressenævnet fremgår følgende:

1 Sagsfremstilling [Klager] klagede den 6. marts 2018 til Pressenævnet over NORDJYSKE Mediers artikel. Af klagen til Pressenævnet fremgår følgende: Kendelse afsagt den 6. november 2018 Sag nr. 2018-80-0191 [Klager] mod NORDJYSKE Medier [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2018-80-0106, [Klager] mod NORDJYSKE Medier, som nævnet

Læs mere

[Klager] havde sagsøgt Sommersted Vest Vandværk. [Klager] har klaget over, at Vandposten har omtalt retstilstanden forkert.

[Klager] havde sagsøgt Sommersted Vest Vandværk. [Klager] har klaget over, at Vandposten har omtalt retstilstanden forkert. Kendelse afsagt den 30. oktober 2017 Sag nr. 2017-80-0010 [Klager] mod Vandposten [Klager] har klaget til Pressenævnet over en artikel bragt i Danske Vandværkers medlemsblad, Vandposten, udgave nr. 209

Læs mere

[Klager] har klaget over, at artiklen indeholder et krænkende billede af ham.

[Klager] har klaget over, at artiklen indeholder et krænkende billede af ham. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2019-80-0251 [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Demonstranter kastede med æg: Kontroversiel politiker eskorteret væk

Læs mere

Kendelse. afsagt den 31. august Sag nr Foreningen Far. og i dagbladet Information.

Kendelse. afsagt den 31. august Sag nr Foreningen Far. og i dagbladet Information. Kendelse afsagt den 31. august 2017 Sag nr. 17-70-01171 Foreningen Far mod Dagbladet Information Foreningen Far har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 17-70-01160, Foreningen Far mod dagbladet

Læs mere

Sagsfremstilling [Klager] klagede den 13. september 2017 til Pressenævnet over Familie Journals artikel fra februar 2017.

Sagsfremstilling [Klager] klagede den 13. september 2017 til Pressenævnet over Familie Journals artikel fra februar 2017. Kendelse afsagt den 7. december 2017 Sag nr. 2017-80-0056 [Klager] mod Familie Journal Advokat Hans Peter Grønborg har på vegne af [Klager] på ny anmodet om genoptagelse af Pressenævnets afgørelse af 29.

Læs mere

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr [Klager] mod. Berlingske

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr [Klager] mod. Berlingske Kendelse afsagt den 28. februar 2017 Sag nr. 17-70-01062 [Klager] mod Berlingske [Klager] har klaget til Pressenævnet, idet hun mener, at Berlingske har tilsidesat god presseskik ved at afvise at slette

Læs mere

1 Sagsfremstilling Frie Danskere bragte artiklen Hizb ut-tahrir og venstreradikale sammen imod For Frihed. Af artiklen fremgår bl.a.

1 Sagsfremstilling Frie Danskere bragte artiklen Hizb ut-tahrir og venstreradikale sammen imod For Frihed. Af artiklen fremgår bl.a. Kendelse afsagt den 20. juni 2017 Sag nr. 17-70-01136 [Klager] mod Frie Danskere [Klager] har klaget til Pressenævnet over de udaterede artikler Hizb ut-tahrir og venstreradikale sammen imod For Frihed,

Læs mere

Sagen er behandlet sammen med sag nr , [Person A] mod Frie Danskere, hvor der er klaget over samme artikel.

Sagen er behandlet sammen med sag nr , [Person A] mod Frie Danskere, hvor der er klaget over samme artikel. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01110 [Klager] mod Friedanskere.net [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Plakater i København bragt på Frie Danskeres hjemmeside, friedanskere.net,

Læs mere

Kendelse. afsagt den 25. september Sag nr [Klager] mod. Dagbladet Arbejderen

Kendelse. afsagt den 25. september Sag nr [Klager] mod. Dagbladet Arbejderen Kendelse afsagt den 25. september 2018 Sag nr. 2018-80-0132 [Klager] mod Dagbladet Arbejderen [Klager] (herefter [Klager]) har ved advokat [Advokaten] klaget til Pressenævnet over Dagbladet Arbejderens

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod SE OG HØR

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod SE OG HØR Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01072 [Klager] mod SE OG HØR [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet over en artikel bragt den 18. januar 2017 i ugebladet

Læs mere

Kendelse. afsagt den 18. juni Sag nr [Klager] mod. JydskeVestkysten

Kendelse. afsagt den 18. juni Sag nr [Klager] mod. JydskeVestkysten Kendelse afsagt den 18. juni 2019 Sag nr. 2019-80-0238 [Klager] mod JydskeVestkysten [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen En strid om ord på Skovgårdsvej bragt af JydskeVestkysten den 7.

Læs mere

1 Sagsfremstilling Af Pressenævnets kendelse af 10. april 2018 i sag nr fremgår blandt andet:

1 Sagsfremstilling Af Pressenævnets kendelse af 10. april 2018 i sag nr fremgår blandt andet: Kendelse afsagt den 22. maj 2018 Sag nr. 2018-80-0118 [Klager] mod Rudersdal Avis [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2017-80-0063, [Klager] mod Rudersdal Avis, som nævnet traf

Læs mere

[Klager] har klaget over, at artiklen indeholder ukorrekte og krænkende oplysninger, som burde have været forelagt ham forud for offentliggørelsen.

[Klager] har klaget over, at artiklen indeholder ukorrekte og krænkende oplysninger, som burde have været forelagt ham forud for offentliggørelsen. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2018-80-0204 [Klager] mod FORSKERforum [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Klimafejde: Pressenævnet kritiserer FOR- SKERforum, som blev bragt på

Læs mere

Kendelse. afsagt den 10. august Sag nr Ekstra Bladet. mod. [Moren] [Stedsøsteren]

Kendelse. afsagt den 10. august Sag nr Ekstra Bladet. mod. [Moren] [Stedsøsteren] Kendelse afsagt den 10. august 2017 Sag nr. 17-70-01170 Ekstra Bladet mod [Moren] og [Stedsøsteren] Ekstra Bladet har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 17-70-01059, [Moren] og [Stedsøsteren]

Læs mere

Torsdag den 1. marts 2018 kl skrev TV 2 blandt andet følgende til [Klager]:

Torsdag den 1. marts 2018 kl skrev TV 2 blandt andet følgende til [Klager]: Kendelse afsagt den 23. oktober 2018 Sag nr. 2018-80-0117 [Klager] mod TV 2 [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Nyt datingprogram rykker grænser sådan ser du bedst ud nøgen, som blev bragt

Læs mere

1 Sagsfremstilling Berlingske bragte den 23. juli 2018 artiklen Jeg er ikke længere trist på samme måde med underrubrikken:

1 Sagsfremstilling Berlingske bragte den 23. juli 2018 artiklen Jeg er ikke længere trist på samme måde med underrubrikken: Kendelse afsagt den 12. marts 2019. Sag nr. 2018-80-0179 [Klager] mod Berlingske [Person 1] har på vegne af [Klager] klaget til Pressenævnet over artiklen Jeg er ikke længere trist på samme måde, som blev

Læs mere

1 Sagsfremstilling Den 9. maj 2018 tog Redox.dk telefonisk kontakt til [Klager]. Samtalen varede i 25 sekunder og havde følgende indhold:

1 Sagsfremstilling Den 9. maj 2018 tog Redox.dk telefonisk kontakt til [Klager]. Samtalen varede i 25 sekunder og havde følgende indhold: Kendelse afsagt den 20. november 2018 Sag nr. 2018-80-0143 [Klager] mod Researchkollektivet Redox [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklerne Svensk terrororganisation etablerer sig i Danmark

Læs mere

[Klager] har klaget over, at foromtalen indeholder ukorrekt information.

[Klager] har klaget over, at foromtalen indeholder ukorrekt information. Kendelse afsagt den 18. juni 2019 Sag nr. 2019-80-0316 [Klager] mod Radio24syv [Klager] har klaget til Pressenævnet over en foromtale til radioprogrammet Det Røde Felt, som blev bragt på Radio24syvs Facebook-side

Læs mere

[Klager] har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen grundet nævnets ukorrekte gengivelse af to artiklers rækkefølge.

[Klager] har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen grundet nævnets ukorrekte gengivelse af to artiklers rækkefølge. Kendelse afsagt den 24. januar 2019 Sag nr. 2018-80-0221 [Klager] mod Gråsten Avis [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2018-80-0147, [Klager] mod Gråsten Avis, som nævnet traf

Læs mere

Kendelse. afsagt den 6. april Sag nr [Klager] mod

Kendelse. afsagt den 6. april Sag nr [Klager] mod Kendelse afsagt den 6. april 2017 Sag nr. 17-70-01118 [Klager] mod BT [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 17-70-01074, [Klager] mod BT, som nævnet traf afgørelse i den 28. februar

Læs mere

1 Sagsfremstilling Redox.dk bragte den 22. februar 2014 artiklen Antifeminister og antimuslimer slår pjalterne sammen. Af artiklen fremgår:

1 Sagsfremstilling Redox.dk bragte den 22. februar 2014 artiklen Antifeminister og antimuslimer slår pjalterne sammen. Af artiklen fremgår: Kendelse afsagt den 20. juni 2017 Sag nr. 17-70-01130 [Klager] mod redox.dk [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Antifeminister og antimuslimer slår pjalterne sammen bragt på redox.dk den

Læs mere

Af interviewet med [Klager 2] med overskriften: Jeg drikker kun vanvittigt på en kontrolleret måde, fremgik følgende:

Af interviewet med [Klager 2] med overskriften: Jeg drikker kun vanvittigt på en kontrolleret måde, fremgik følgende: Kendelse afsagt den 21. februar 2019 Sag nr. 2018-80-0169 [Klager 1] [Klager 2] [Klager 3] mod Politiken [Klager 1 og 2s mor] har på vegne af [Klager 1], [Klager 2] og [Klager 3] klaget til Pressenævnet

Læs mere

Det er ikke kun øl, popcorn og pølser, der bliver solgt i Telia Parken, når FCK spiller kampe, men også narkotika.

Det er ikke kun øl, popcorn og pølser, der bliver solgt i Telia Parken, når FCK spiller kampe, men også narkotika. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2018-80-0214 [Motorcykelklubben] mod BT [Motorcykelklubben] har ved advokat Peter Secher klaget til Pressenævnet over artiklen Rockere står bag salg af narko i

Læs mere

[Klager] har klaget over en artikel publiceret på Sermitsiaq.ag den 11. marts [Klager] mener, at god presseskik er tilsidesat i artiklen.

[Klager] har klaget over en artikel publiceret på Sermitsiaq.ag den 11. marts [Klager] mener, at god presseskik er tilsidesat i artiklen. K E N D E L S E: afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 6. marts 2019 i sagen 55-18-02 [Klager] mod Sermitsiaq.ag [Klager] har klaget over en artikel publiceret på Sermitsiaq.ag den 11. marts 2017. [Klager]

Læs mere

Kendelse. afsagt den 3. juli Sag nr [Moren] [Stedsøsteren] mod. Ekstra Bladet

Kendelse. afsagt den 3. juli Sag nr [Moren] [Stedsøsteren] mod. Ekstra Bladet Kendelse afsagt den 3. juli 2017 Sag nr. 17-70-01159 [Moren] og [Stedsøsteren] mod Ekstra Bladet I forbindelse med offentliggørelse af Pressenævnets kendelse i sag nr. 17-70-01123, [Moren]og [Stedsøsteren]

Læs mere

[Klager] har klaget over B.T.s handlemåde forud for artiklens offentliggørelse samt over artiklens

[Klager] har klaget over B.T.s handlemåde forud for artiklens offentliggørelse samt over artiklens Kendelse afsagt den 12. august 2019 Sag nr. 2018-80-0232 [Klager] mod B.T. [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Konfrontation med Udlændingenævnet: Det er måske bare mig, der er dum?, bragt

Læs mere

Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 300 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 4. februar 2008.

Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 300 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 4. februar 2008. Retsudvalget (2. samling) REU alm. del - Svar på Spørgsmål 300 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Civil- og Politiafdelingen Dato: 12. marts 2008 Kontor: Politikontoret

Læs mere

[Klager] har klaget over, at han ikke blev oplyst om, at en telefonsamtale blev optaget, og at optagelsen efterfølgende er afspillet i Radio24syv.

[Klager] har klaget over, at han ikke blev oplyst om, at en telefonsamtale blev optaget, og at optagelsen efterfølgende er afspillet i Radio24syv. Kendelse afsagt den 3. august 2017 Sag nr. 17-70-01144 [Klager] mod Radio24syv [Klager] har klaget til Pressenævnet over et indslag i en radioudsendelse i Radio24syv den 3. maj 2017, idet han mener, at

Læs mere

Pressenævnets kendelse i sag nr

Pressenævnets kendelse i sag nr KEN nr 9492 af 30/08/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 5. juli 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: 2010-6-1021 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Pressenævnets kendelse i sag nr. 2010-6-1021

Læs mere

[Klager] har klaget over, at SE og HØR mod bedre vidende har bragt ukorrekte oplysninger om hendes livsforhold.

[Klager] har klaget over, at SE og HØR mod bedre vidende har bragt ukorrekte oplysninger om hendes livsforhold. Kendelse afsagt den 20. november 2018 Sag nr. 2018-80-0159 [Klager] mod SE og HØR [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen De unge mødre -[Klager] truer radiovært bragt af SE og HØR på hjemmesiden

Læs mere

Kendelse. afsagt den 19. april Sag nr [Klager] mod. Søfart

Kendelse. afsagt den 19. april Sag nr [Klager] mod. Søfart Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01083 [Klager] mod Søfart [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklerne Maritime Danmark bortviser salgschef og Maritime Danmark indgår forlig med

Læs mere

Pressenævnets kendelse i sag nr

Pressenævnets kendelse i sag nr KEN nr 9152 af 11/04/2012 (Gældende) Udskriftsdato: 23. september 2017 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: 12-70--00199 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Pressenævnets kendelse i sag nr.

Læs mere

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr Journalista.dk. mod. Sjællandske Medier

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr Journalista.dk. mod. Sjællandske Medier Kendelse afsagt den 28. februar 2017 Sag nr. 17-70-01068 Journalista.dk mod Sjællandske Medier Netmediet Journalista.dk har klaget over artiklen Fejlagtigt hængt ud for skyhøje topmødeudgifter bragt på

Læs mere

Fødevaremarkeder på torvet hen over sommeren.

Fødevaremarkeder på torvet hen over sommeren. Kendelse afsagt den 20. november 2018 Sag nr. 2018-80-0140 [Klager] mod Lolland-Falster Folketidende [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Polemik om regnskabet for Nakskovs skøjtebane, bragt

Læs mere

Kendelse. afsagt den 8. oktober Sag nr [Klager] ved [Medlem A] mod. Berlingske

Kendelse. afsagt den 8. oktober Sag nr [Klager] ved [Medlem A] mod. Berlingske Kendelse afsagt den 8. oktober 2019 Sag nr. 2019-80-0304 [Klager] ved [Medlem A] mod Berlingske [Medlem A] har på vegne af [Klager] klaget til Pressenævnet over artiklen Danske højreradikale håner terrorofre

Læs mere

Til teksten var indsat et billede af fem skoleelever, der sidder og arbejder ved bærbare computere. Ingen af disse børn er klagers.

Til teksten var indsat et billede af fem skoleelever, der sidder og arbejder ved bærbare computere. Ingen af disse børn er klagers. Kendelse afsagt den 21.marts 2017 Sag nr. 17-70-01085 [Faderen] mod Dagbladet Struer [Faderen] har klaget over artiklen Nu har de også seksualundervisning i matematiktimerne bragt i Dagbladet Struer den

Læs mere

1 Sagsfremstilling I Pressenævnets kendelse af 21. februar 2019 hedder det blandt andet:

1 Sagsfremstilling I Pressenævnets kendelse af 21. februar 2019 hedder det blandt andet: Kendelse afsagt den 14. august 2019 Sag nr. 2019-80-0328 [Klager 1] og [Klager 2] mod DR DR har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2018-80-0160, [Klager 1] og [Klager 2] mod DR, som nævnet

Læs mere

[Klager] har klaget over, at Ekstra Bladet har bragt ukorrekte oplysninger i forbindelse med omtalen af en straffesag mod ham.

[Klager] har klaget over, at Ekstra Bladet har bragt ukorrekte oplysninger i forbindelse med omtalen af en straffesag mod ham. Kendelse afsagt den 9. april 2019 Sag nr. 2018-80-0197 [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Ville dræbe tidligere tv-vært, der blev bragt på Ekstra Bladets hjemmeside

Læs mere

1 Sagsfremstilling Ekstra Bladet bragte den 7. november 2017 artiklen Efter Luksusfælden: Nu skal hovedet undersøges med underrubrikken:

1 Sagsfremstilling Ekstra Bladet bragte den 7. november 2017 artiklen Efter Luksusfælden: Nu skal hovedet undersøges med underrubrikken: Kendelse afsagt den 6. februar 2018 Sag nr. 2017-80-0055 [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Efter Luksusfælden: Nu skal hovedet undersøges bragt den 7. november

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Ekstra Bladet

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Ekstra Bladet Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01093 [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, at Ekstra Bladet har tilsidesat god

Læs mere

TRUSLER: Stod på lur i p-hus og planlagde at dræbe politimand for at komme i fængsel.

TRUSLER: Stod på lur i p-hus og planlagde at dræbe politimand for at komme i fængsel. Kendelse afsagt den 15. januar 2019 Sag nr. 2018-80-0166 [Klager] mod Sjællandske Medier [Klagers stedfar] har på vegne af [Klager] klaget til Pressenævnet over artiklen 21-årig på fri fod: Ville dræbe

Læs mere

Ved afgørelsen afslog nævnet at behandle sagen, fordi klagerne ikke havde retlig interesse.

Ved afgørelsen afslog nævnet at behandle sagen, fordi klagerne ikke havde retlig interesse. Kendelse afsagt den 22. marts 2019 Sag nr. 2019-80-0281 [Klager 1] [Klager 2] og [Klager 3] mod Politiken [Klager 1], [Klager 2] og [Klager 3] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2018-80-0165,

Læs mere

Presseetikken i den lokale ugeavis

Presseetikken i den lokale ugeavis Presseetikken i den lokale ugeavis 25. september 2013 Ugeavisernes efterårsseminar Holger Rosendal, Danske Medier Nye presseetiske regler Politisk fokus på området Beretning om medieansvar 29. februar

Læs mere

Anklagemyndigheden har påstået sagen fremmet og nedlagt påstand om bødestraf.

Anklagemyndigheden har påstået sagen fremmet og nedlagt påstand om bødestraf. Udskrift af dombogen D O M afsagt den 27. juni 2017 Rettens nr. 1-2667/2017 Politiets nr. 1900-84265-00002-17 Anklagemyndigheden mod T cpr-nummer 81- Anklageskrift er modtaget den 26. maj 2017. T er tiltalt

Læs mere

Kendelse. afsagt den 21. maj Sag nr [Klager] mod. Jyllands-Posten

Kendelse. afsagt den 21. maj Sag nr [Klager] mod. Jyllands-Posten Kendelse afsagt den 21. maj 2018 Sag nr. 2018-80-0234 [Klager] mod Jyllands-Posten [Klager] har klaget til Pressenævnet over, at Jyllands-Posten har afvist at anonymisere artiklen I nærkontakt med Skat,

Læs mere

Kendelse. afsagt den 9. april Sag nr [Klager] mod. Ekstra Bladet

Kendelse. afsagt den 9. april Sag nr [Klager] mod. Ekstra Bladet Kendelse afsagt den 9. april 2019 Sag nr. 2018-80-0182 [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Min søster slog vores mor ihjel: Jeg tilgiver hende aldrig, som blev

Læs mere

1 Sagsfremstilling TV2 Nord bragte den 28. september 2016 kl nyhedsindslaget Børnekræftforening mistænkes for fup og svindel.

1 Sagsfremstilling TV2 Nord bragte den 28. september 2016 kl nyhedsindslaget Børnekræftforening mistænkes for fup og svindel. Kendelse afsagt den 21. marts 2017 Sag nr. 17-70-01077 Foreningen for Danske Kræftramte Børn mod TV2 Nord Foreningen for Danske Kræftramte Børn har ved advokat Mads K. Jensen klaget til Pressenævnet over

Læs mere

Kendelse. afsagt den 15. januar Sag nr [Klager] mod. Sjællandske Medier

Kendelse. afsagt den 15. januar Sag nr [Klager] mod. Sjællandske Medier Kendelse afsagt den 15. januar 2019 Sag nr. 2018-80-0175 [Klager] mod Sjællandske Medier [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklerne Stor aktion: Mand fundet livløs i havnebassin, I livsfare:

Læs mere

[Klager] står bag partiet [Partiet]: Målet er at provokere og skabe konflikt og så må han leve med dødstrusler, overfaldsalarm og skudsikker vest.

[Klager] står bag partiet [Partiet]: Målet er at provokere og skabe konflikt og så må han leve med dødstrusler, overfaldsalarm og skudsikker vest. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2018-80-0213 [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Jeg er general i krigen for et racerent Danmark bragt den 2. september

Læs mere

Pressenævnet. Til: Kopi til: 3 0. SEP. 2013. Natha Yogacenter Att.: Emanuel Langhoff Nordre Fasanvej 230 2200 København N

Pressenævnet. Til: Kopi til: 3 0. SEP. 2013. Natha Yogacenter Att.: Emanuel Langhoff Nordre Fasanvej 230 2200 København N Pressenævnet Natha Yogacenter Att.: Emanuel Langhoff Nordre Fasanvej 230 2200 København N Til: 3 0. SEP. 2013 Kopi til: TV 2 DANMARK A/ S Att.: Rikke Buch-Rønne Rugaardsvej 25 5100 Odense Den 27. september

Læs mere

Et medlem af [Ungdomsbevægelsen] er dobbeltorganiseret i [Det politiske parti]. Hun repræsenterer partiet i [Lokaludvalget].

Et medlem af [Ungdomsbevægelsen] er dobbeltorganiseret i [Det politiske parti]. Hun repræsenterer partiet i [Lokaludvalget]. Kendelse afsagt den 12. august 2019 Sag nr. 2019-80-0250 [Klager] mod Researchkollektivet Redox [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Konservativt lokaludvalgsmedlem aktiv i fascistisk organisation,

Læs mere

FORSKERforum har anført, at Kristeligt Dagblad har bragt ukorrekte oplysninger om FOR- SKERforums gengivelse af en kildes udsagn.

FORSKERforum har anført, at Kristeligt Dagblad har bragt ukorrekte oplysninger om FOR- SKERforums gengivelse af en kildes udsagn. Kendelse afsagt den 6. februar 2018 Sag nr. 2017-80-0037 FORSKERforum mod Kristeligt Dagblad FORSKERforum har klaget til Pressenævnet over Kristeligt Dagblads afslag på at bringe et genmæle vedrørende

Læs mere

1 Sagsfremstilling Morgenavisen Jyllands-Posten bragte den 4. marts 2000 artiklen Blæst om Helsingøradvokat. Af artiklen fremgår følgende:

1 Sagsfremstilling Morgenavisen Jyllands-Posten bragte den 4. marts 2000 artiklen Blæst om Helsingøradvokat. Af artiklen fremgår følgende: Kendelse afsagt den 28. februar 2017 Sag nr. 17-70-01073 [Klager] mod Jyllands-Posten [Klager] har klaget til Pressenævnet, da Jyllands-Posten både har afvist at afpublicere, anonymisere og afindeksere

Læs mere

Retsudvalget. L Svar på Spørgsmål 14 Offentligt. Folketinget. Retsudvalget. Christiansborg 1240 København K.

Retsudvalget. L Svar på Spørgsmål 14 Offentligt. Folketinget. Retsudvalget. Christiansborg 1240 København K. Retsudvalget L 162 - Svar på Spørgsmål 14 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K. Lovafdelingen Dato: 24. april 2007 Kontor: Strafferetskontoret Sagsnr.: 2006-730-0421 Dok.:

Læs mere

[Klager] har klaget over, at Fredericia Dagblad har bragt ukorrekte oplysninger og ikke har forelagt hende artiklerne forud for offentliggørelsen.

[Klager] har klaget over, at Fredericia Dagblad har bragt ukorrekte oplysninger og ikke har forelagt hende artiklerne forud for offentliggørelsen. Kendelse afsagt den 19. juni 2018 Sag nr. 2018-80-0080 [Klager] mod Fredericia Dagblad [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Sag mod [Politiker A] og [Politiker C] afvist bragt den 8. januar

Læs mere

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1130 Offentligt

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1130 Offentligt Retsudvalget 2013-14 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1130 Offentligt Spørgsmål nr. 1130 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg: Ministeren bedes kommentere artiklen på TV2 s hjemmeside den 30. maj

Læs mere

Retsudvalget. REU alm. del - Svar på Spørgsmål 350 Offentligt. Folketinget. Retsudvalget. Christiansborg 1240 København K

Retsudvalget. REU alm. del - Svar på Spørgsmål 350 Offentligt. Folketinget. Retsudvalget. Christiansborg 1240 København K Retsudvalget REU alm. del - Svar på Spørgsmål 350 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 20. februar 2009 Kontor: Administrationsafdelingen Sagsnr.: 2009-0091-0223 Dok.:

Læs mere

Trods talrige konkurser og gæld til SKAT havde "Onkel", som han kaldes, ikke problemer med at få spiritusbevilling til sin seneste café.

Trods talrige konkurser og gæld til SKAT havde Onkel, som han kaldes, ikke problemer med at få spiritusbevilling til sin seneste café. Kendelse afsagt den 9. april 2019 Sag nr. 2018-80-0195 [Klager] mod Helsingør Dagblad [Klager] har ved advokat [Advokaten] klaget til Pressenævnet over artiklerne Politiet giver konkurskonge spiritusbevilling

Læs mere