Kendelse. afsagt den 15. maj Sag nr [Klager] mod. Horsens Posten

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kendelse. afsagt den 15. maj Sag nr [Klager] mod. Horsens Posten"

Transkript

1 Kendelse afsagt den 15. maj 2018 Sag nr [Klager] mod Horsens Posten [Klager] har klaget til Pressenævnet over klummen Få så den robot fikset bragt den 27. september 2017 i Horsens Posten og på hjemmesiden fordi han mener, at god presseskik er tilsidesat. Klagen vedrører også Horsens Postens afslag på genmæle. Sagen er behandlet sammen med sagerne : [Klager] mod Jysk Fynske Medier og : [Klagers bror] mod Jysk Fynske Medier. [Klager] har klaget over, at klummen krænker hans privatliv, overskrider grænserne for frisprog samt indeholder udokumenterede beskyldninger mod ham, som han ikke fik mulighed for at forsvare sig overfor. 1 Sagsfremstilling Forud for den påklagede artikel I september 2017 bragte Jysk Fynske Medier i Avisen Danmark en sektion, der udkommer i samtlige af Jysk Fynske Mediers 13 dagblade samt en række hjemmesider, artikelserien Det store tag-selv-bord. Artikelserien omtalte [Klager] som konkurskongen og beskrev, hvordan han på tidspunktet for artiklernes offentliggørelse drev forretning på at overtage og lukke nødlidende virksomheder. I den forbindelse bragte Jysk Fynske Medier den 18. september 2017 artiklen Konkurskongen: I kan ikke røre mig med samme eller ensartet indhold på hjemmesiderne fyens.dk, viborg-folkeblad.dk (Abonnementsområde), dagbladet-holstebro-struer.dk, folkebladetlemvig.dk, stiften.dk (Århus Stiftstidende), hsfo.dk (Horsens Folkeblad), dagbladetringskjern.dk (Dagbladet Ringkøbing-Skjern), amtsavisen.dk (Randers Amtsavis), frdb.dk (Fredericia dagblad), vejleamtsfolkeblad.dk og jv.dk (Abonnementsområde). Af artiklen fremgik blandt andet følgende:

2 2 Mød [Klager], der har gjort det til en levevej at lukke virksomheder på en måde, hvor Skat og andre kreditorer aldrig ser en krone. - Hvad betyder det for dig og din forretning, at myndighederne har frataget dig retten til drive virksomhed ved at give dig en bunke konkurskarantæner? - Ingenting, siger [Klager]. - Hvad betyder det for dig og din forretning, at du er tiltalt for grov momssvig og grov overtrædelse af straffelovens bestemmelser om bogføring? - Ingenting, siger [Klager]. [Klager] ejer ikke lokalet. Han ejer faktisk slet ikke [Firma B]. Han er ikke engang registeret som leder af [Firma B]. Men det er alt sammen blot et slør over de virkelige forhold. Det er mine børn, der ejer firmaet. Og det er min bror, der er direktør. Hvem er reelt direktør? - Selskabet er ledet af mig. Jeg står ikke som direktør, men jeg har fuldmagt. Den model har jeg valgt af hensyn til konkurskarantænerne. Hvis jeg bliver dømt i landsretten også, skal jeg ud af alle selskaber, og det har jeg forberedt mig på. - Din bror er altså stråmand? - Det er familie. Det er stadig navnet [Klagers efternavn], det handler ikke om at skjule sig ([Klager]s bror hedder [Klagers bror], red.). Han har i realiteten ikke noget med mine firmaer at gøre. Han skriver bare under på regnskaberne. - Ingen af de selskaber, som de har givet mig konkurskarantæne for, adskiller sig fra de andre cirka 600 selskaber, jeg har lukket. Hvis de ville, kunne de give mig 1800 års konkurskarantæne, siger [Klager]. Men forretningen med at lukke virksomheder og komme langt højere end de cirka 600 konkurser kommer til at fortsætte uhindret af konkurskarantænerne og en straffesag i Københavns Byret, der venter i november og december, hvor [Klager] er tiltalt for et tilfælde af momsvig efter en paragraf om berigelseskriminalitet rettet mod offentlige midler af særlig grov karakter, og 26 tilfælde af overtrædelse af paragraffen om grov overtrædelse af reglerne om bogføring. - Det kommer ikke til at betyde noget for min forretningsmodel. Jeg skal bare lave små ændringer. Jeg skal ikke selv være ansvarlig som direktør, men må hyre afviklingsdirektører. Der er tusind, der gerne vil have 5000 kroner for at være direktør i 14 dage. Jeg har tyve af dem på vej. De henvender sig selv til mig og tilbyder deres assistance. Jeg får bare en større udgift og må sætte mit honorar op (som er kroner pr selskab i øjeblikket, red.). - Afviklingsdirektører - er det, hvad vi andre kalder stråmænd? - Ja, ja. - Hvad kommer det til at betyde, hvis du bliver dømt i straffesagen?

3 3 - Ingenting. Min virksomhed kører videre, uanset om jeg bliver idømt bøde eller fængsel. Og hvis bøden er rimelig, vil jeg også betale den. Jeg tjener jo lidt penge i min virksomhed. - Når du selv beskriver din forretningsmodel, fortæller du, at du yder psykisk krisehjælp til virksomhedsejere, der ikke kan mere. Er du i nærheden af selv at have brug for psykisk krisehjælp? - Slet ikke. Det her preller af. Det er da træls og irriterende, men de vil bare ramme mig, fordi jeg ikke er jurist. De kan ikke holde ud, at en almindelig handelsuddannet mand i virkeligheden er Danmarks største insolvensadvokat. Men jeg sover godt om natten. Jeg hjælper folk. Den påklagede klumme Den 27. september 2017 bragte Horsens Posten, der hører under Jysk Fynske Medier, klummen Få så den robot fikset af Jørgen Hasseriis i den trykte udgave af Horsens Posten (sektion 1, side 2) og på hjemmesiden ugeavisen.dk under Horsens Postens lokalside Af klummen fremgik blandt andet: JØRGENS HJØRNE: Hvis man har en kæp i øret, er på stoffer, hamrende træt eller på anden måde uopmærksom bag rattet, koster det kørekortet. Så er man yt i trafikken, indtil man generhverver pappet. Sådan er det ikke i erhvervslivet. Her kan man sejle rundt i en snyderskude, lade den gå på grund, redde sig selv i land, købe en ny snyderskude, lade den gå på grund igen, købe endnu en snydersnude og så videre og så videre... Uden at der sker en hujende fis. Det er det absurde scenarie, som lovlydige, danske skatteborgere er vidne til, og som Avisen Danmark i disse dage er ved at oprulle et nyt og vanvittigt eksempel på. Det handler om en "forretningsmand", der i dén grad har fundet smuthullerne i loven - den fynske konkurskonge [Klager], der driver sin forretning ved at overtage selskaber, der ligger med røven i vandskorpen. I det øjeblik Fætter Fup får skattefar til at erklære selskaberne konkurs, stikker han af og sejler så videre på et nyt skib, mens kreditorerne ligger tilbage i kølvandet og råber efter deres penge. Selskabstømmeren har 600 konkurser bag sig, men selv om han 12 gange er blevet erklæret "uegnet til at drive virksomhed" og har en samlet konkurskarantæne på 32 år, er han ikke sådan at få smidt ud. Jo, han må ikke selv sidde for bordenden i ledelsen, men må såmænd gerne være ejeren bag. Og på den måde er det lykkedes den knap så gode fynbo at fortsætte sin kurs bag styrepinden, hvilket bl.a. har sendt direktørposter i hænderne på hans børn og hans bror, da han som sagt ikke måtte have sit eget navn på direktørskiltet. Kaptajn Konkurs har tømt og lukket selskaber, som var de speedwaybriller på en kører, der ligger bagerst i speedwayfeltet. Fyldt med slagger, mudder og smuds - og kastet ubrugelige til siden. Ikke for at kunne se klart, men for at slippe for regningen.

4 4 Sådan er den fynske svindler, der unægteligt ligger sidst i det moralske felt og forhåbentlig snart også i det juridiske, hvis ellers loven bliver lavet om. Han burde udelukkes fra al aktivitet inden for erhvervslivet. Sådan er loven bare ikke nu. Loven er - gud, fædreland og folketing bedre det - på hans side. Folk taber penge på grund af ham, folk bliver skilt, går måske på tvang med huset, mister jobbet - og går måske også ned selv. På grund af ham. Fætter Fup fortsætter bare og er endda citeret for at synes, at det er helt okay. Det er ikke okay, og logikken i farcen kan vel koges ned til dette scenarie: Hvis jeg har fået det røde kort i en fodboldkamp for en vild tackling, kan jeg ikke længere spille med i kampen. Men hvis der spilles på banen ved siden af, kan jeg bare gå derover og spille med. Jura er som en robot. Den følger lovens bogstav, og går den ind i en væg, finder den ikke noget alternativ. Nej, så står den bare dér og kommer ikke videre. Game over. Det er dyrt for skattefar og for skatteborgerne. Få så den robot fikset - i en fart. Yderligere oplysninger Af udskrift af Østre Landsrets dombog af 21. december 2017 fremgår det, at A (Jysk Fynske Mediers advokat Tyge Trier har oplyst, at A er [Klager]) blev pålagt konkurskarantæne i flere sager, og at den samlede konkurskarantæne i medfør af konkurslovens 158, stk. 2, nr. 2, udløber senest 10 år efter landsrettens afgørelse den 21. december Procesbevillingsnævnet har den 26. april 2018 meddelt [Klager] tilladelse til at kære Østre Landsrets kendelse af 21. december 2017 (i 13 sager) til Højesteret. Af udskrift af Københavns Byrets dombog af 3. januar 2018, Anklagemyndigheden mod [Klager], fremgår blandt andet følgende: Rettens begrundelse og afgørelse Generelt om forhold 2-27 Retten lægger på baggrund af tiltaltes egen forklaring til grund, at [Firma A], som var ejet af tiltalte, og hvor tiltalte var direktør, fra drev virksomhed med henblik på at hjælpe selskaber, der var i økonomiske problemer, med at undgå konkurs, og hvis dette ikke kunne lykkes, skulle tiltalte være afviklingsdirektør og blandt andet give møde i skifteretten og besvare henvendelser, herunder fra kurator. I alle selskaberne indtrådte han som direktør og i en række af dem senere som likvidator. Han var direktør/likvidator, indtil selskaberne gik konkurs. Alle selskaberne ændrede navn, ligesom adressen blev ændret til tiltaltes adresse.

5 5 Tiltalte har forklaret, at han ikke har modtaget noget regnskabsmateriale fra nogen af selskaberne, og at han hver gang spurgte, om virksomheden havde regnskabsmaterialet, hvilket de havde. Han sagde til de tidligere direktører og virksomhedsejere, at de skulle beholde materialet, indtil de skulle bruge det, idet det ikke var hans pligt at opbevare fem års bogføringsmateriale, ligesom det ikke var en del af den indgåede konsulentaftale, at han skulle afhente materialet. Han havde heller ikke adgang til det digitale regnskabsmateriale. Hans vederlag for bistanden udgjorde mellem kr., hvis virksomheden bare skulle lukkes og kr., hvis der skulle ske vurdering af aktiver af en fagkyndig tillidsmand og efterfølgende overdragelse af aktiver til et nyt selskab. Han varetog efter sin forklaring ikke den efterfølgende bogføring, idet der som regel ikke var noget at bogføre. Han har videre forklaret, at det ikke blev drøftet, fordi det ikke var hans opgave. Han har ydet sådan bistand til 612 selskaber. Det lægges efter bevisførelsen til grund, at tiltalte i ingen af selskaberne - ud over forespørgsel til den tidligere ledelse - faktisk undersøgte, om regnskabs- materialet var til stede, eller i hvilket omfang der var bogført. Alle selskaber gik konkurs efter, at tiltalte var indtrådt som direktør/likvidator. Efter bevisførelsen lægges det til grund, at kurator hver gang sendte et såkaldt ledelsesbrev til tiltalte og bad om at få tilsendt en række dokumenter, herunder regnskabsmateriale, og at kurator i intet tilfælde modtog noget regnskabsmateriale fra tiltalte. Efterfølgende omtale Jysk Fynske Medier bragte den 3. januar 2018 den opfølgende artikel Her er dommen over konkurskongen [Klager] på hjemmesiden fyens.dk. Af artiklen fremgik følgende: Konkurser: Københavns Byret straffer forretningsmanden [Klager], som har flere end 600 konkurser bag sig, med betinget fængsel i otte måneder. Manden var tiltalt for en stribe systematiske overtrædelser af bogføringsloven i forbindelse med sit virke som konkurskonge. Avisen Danmark har i artikelserien Det store tag-selv-bord afdækket, hvordan smarte bagmænd og tilfældige stråmænd hvert år slipper afsted med at snyde statskassen for millioner af kroner, og at der på toppen af en systematisk udnyttelse af konkurssystemet sidder en mand, der på syv år har stået bag flere end 600 konkurser og tvangsopløsninger af firmaer, hvor især SKAT har stået tilbage og ikke haft mulighed for at inddrive gælden og oven i købet også bliver nødt til at betale omkostningerne i sagerne. Manden bag de mange konkurser er den nu dømte [Klager], der driver forretning på at lukke virksomheder. I forbindelse med den nu afsluttede straffesag har anklagemyndigheden forsøgt at påvise, at der er der tale om en mand, der ikke bare har forbrudt sig mod loven i et par tilfælde, men at han systematisk overtræder loven som en del af sin forretningsmodel. Ud over fængselsstraffen frakendes [Klager] retten til at deltage i ledelsen af

6 6 en erhvervsvirksomhed uden at hæfte personligt og ubegrænset for virksomhedens forpligtelser i to år. 2 Parternes synspunkter 2.1 [Klager]s synspunkter God presseskik Han har anført, at indholdet af klummen skal bedømmes på udgivelsestidspunktet og ikke ud fra efterfølgende begivenheder. Han har i den anledning henvist til, at Procesbevillingsnævnet den 26. april 2018 har meddelt ham tilladelse til at kære Østre Landsrets kendelse af 21. december 2017 til Højesteret, og at Københavns Byrets dom af 3. januar 2018 vedrører manglende opbevaring af konkurs-klienters bogføringsmateriale. [Klager] har derudover anført, at læseren ikke tydeligt gøres opmærksom på, om der er tale om en artikel, leder, klumme eller et læserbrev. Det gør i den forbindelse ingen forskel, om skribenten Jørgen Hasseriis er kendt for Horsens Postens læsere, idet klummen ligeledes er online tilgængelig, og derved kan blive læst af alle. Læseren bringes herved i en vildfarelse omkring karakteren af det skrevne, hvilket må have betydning for, hvilke rammer for frisprog der efter Pressenævnets praksis må kunne accepteres. Privatlivets fred [Klager] har anført, at klummen har en form og et indhold, som i ikke uvæsentlig grad krænker hans privatliv ved at nævne hans navn. Han har i denne forbindelse fremhævet, at der ifølge Danmarks Statistik er to eller færre personer i Danmark med navnet [Klager]. [Klager] har henvist til Jysk Fynske Mediers (herunder Horsens Postens) gamle og nye interne presseetiske regler og har anført, at Horsens Posten ikke har overholdt egne interne navneregler. Misvisende oplysninger og forelæggelse [Klager] er af den opfattelse, at klummen, uanset hvorledes den kvalificeres, sprænger rammerne for, hvad der er tilladeligt for frisprog. Derudover er klummen skrevet på en måde, således at dette efterlader læseren med en opfattelse af, at der til dels er tale om en videreformidling af faktuelle oplysninger. Han har anført, at klummen er formuleret i et nedeladende og manipulerende sprog, med indtil flere udokumenterede beskyldninger. Klummen indeholder direkte såvel som indirekte beskyldninger mod ham, herunder beskyldninger om strafbare forhold. Særligt billedteksten til billedet af en mejetærsker må betragtes som en udokumenteret krænkende beskyldning mod ham. Billedteksten lød:

7 7 Det kan næppe være lovens bogstav, at man ved højlys dag kan hugge penge fra andre. Men det ser sådan ud. Udtrykket at hugge penge må anses som egnet til at give den almindelige offentlighed indtrykket af, at han har gjort sig skyldig i en kriminel handling i form af tyveri eller tilsvarende. [Klager] har i den forbindelse understreget, at han ikke på tidspunktet for klummens offentliggørelse var dømt for lovovertrædelser. Derudover omtales han eksempelvis som: den fynske konkurskonge [Klager], Fætter Fup, Selskabstømmeren samt Kaptajn Konkurs. [Klager] har i den relation anført, at han er opmærksom på, at omtalen af ham som henholdsvis konkurskonge og kaptajn konkurs efter Pressenævnets praksis ses at være accepteret, idet der må være tale om navne af satirisk karakter. Det modsatte gør imidlertid sig gældende i forhold til anvendelsen af ordet selskabstømmeren. Begrebet selskabstømning er, efter [Klager]s opfattelse, betegnelsen for en notorisk og almindelig kendt kriminalitetsform, der i offentligheden opfattes som en reel og konkret formueforbrydelse. Selv om selskabstømning ikke direkte er omtalt i straffeloven, har eksponeringen i medierne af sager om selskabstømning været så massiv, at der i forhold til offentlighedens forståelse formentlig ikke er forskel på selskabstømning, bedrageri, dokumentfalsk, mandatsvig m.fl. Herudover anvendes der flere gange i artiklen forskellige udtalelser, som efter [Klager]s opfattelse, selvstændigt må anses for at være i strid med de presseetiske regler, herunder f.eks. udsagnene: Og Kaptajn Konkurs har tømt og lukket selskaber, som var de speedwaybriller på en kører, der ligger bagerst i speedwayfeltet. Folk taber penge på grund af ham, folk bliver skilt, går måske på tvang med huset, mister jobbet - og går måske også ned selv. På grund af ham. Beskyldningerne i klummen må anses for aldeles grove og udokumenterede, idet det direkte angives, at [Klager] skulle være årsag til forskellige former for personlige nederlag og ulykkelige hændelser hos en ikke nærmere defineret kreds af mennesker, uden at indklagede i øvrigt underbygger dette med faktuelle oplysninger. Eftersom klummen fremstår som et personligt angreb mod [Klager] burde Horsens Posten forud for offentliggørelsen have sikret sig, at klummens oplysninger kunne anses som dokumenterede. Det må i den forbindelse betragtes som en skærpende omstændighed, at klummes oplysninger er bragt, uden at Horsens Posten har givet ham en mulighed for at udtale sig.

8 8 Genmæle [Klager] har anmodet om at få bragt et genmæle i forhold til beskyldningerne i klummen. I klummen beskyldes han for at hugge penge, ligesom der står, at Folk taber penge på grund af ham, folk bliver skilt, går måske på tvang med huset, mister jobbet - og går måske også ned selv. På grund af ham. Derudover kaldes han for udsagn som den fynske konkurskonge [Klager], Fætter Fup, Selskabstømmeren, samt Kaptajn Konkurs. 2.2 Horsens Postens synspunkter God presseskik Horsens Posten har anført, at god presseskik er overholdt, og har som dokumentation medsendt Sø- og Handelsrettens kendelse af 23. juni 2017: Selskaberne A-D alle under konkurs mod Person A [Klager], Østre Landsrets kendelse af 21. december 2017 i kæresag: A [Klager] mod Kurator for selskab F, G og H under konkurs, Københavns Byrets dom af 3. januar 2018: Anklagemyndigheden mod [Klager], Vejledning nr om god adfærd i det offentlige samt artiklerne Likvidator pålagt konkurskarantæne i samlet 12 år og Konkurskarantæne pålagt en likvidator bragt henholdsvis den 12. september og den 21. december 2017 på hjemmesiden kammeradvokaten.dk. Privatlivets fred Horsens Posten har anført, at [Klager] må påregne at tiltrække sig betydelig opmærksomhed, når han etablerer et firma, der systematiserer konkursbehandling i et omfang, at han nu står bag mere end 600 konkurser. [Klager] lever med andre ord af at lukke virksomheder, hvor regnskabsmateriale og bogføring forsvinder, og kreditorer og SKAT kommer til at hænge på gælden og omkostningerne. Horsens Posten har derfor afvist, at [Klager]s privatliv er krænket. Misvisende oplysninger og forelæggelse Horsens Posten har anført, at klummen Få så den robot fikset er skrevet af redaktør Jørgen Hasseriis på Horsens Posten. Klummerne er en væsentlig del af ugeavisens profil, og Jørgen Hasseriis er i lokale kredse kendt for sine klummer, hvoraf 30 netop er udkommet i bogform. Der er derfor ingen tvivl om, at læserne ved, at de sidder med den ugentlige klumme Jørgens Hjørne, der har Jørgen Hasseriis vurderinger og holdninger som omdrejningspunkt, og at klummen på ingen måde kan forveksles med en almindelig artikel. Her får man verden set fra Jørgens hjørne, og det er derfor efter Horsens Postens mening helt inden for rammerne af god presseskik og i harmoni med tidligere afsagte kendelser i Pressenævnet, at redaktør Jørgen Hasseriis betjener sig at et vist frisprog i sin klumme. Horsens Posten har i den forbindelse anført, at de almindelige krav til eksempelvis partshøring derfor ikke kan forventes opfyldt, ligesom tilfældet er i forhold til indholdet af de ledere, der er skrevet om sagen, før de bliver trykt.

9 9 Det er de forhold, som redaktør Jørgen Hasseriis sammenfatter sin personlige holdning til i en klumme, som på mange måder kan sidestilles med et debatindlæg. Betegnelser som Konkurskongen og Kaptajn Konkurs er således skribentens personlige vurdering af [Klager]s forretningsmetoder. Horsens Posten har henvist til, at klummer i sagens natur ofte indeholder mere vurderende og kommenterende bemærkninger end redaktionelle artikler, og i henhold til Pressenævnets tidligere kendelser tillades en højere grad af frisprog end i nyhedsindslag og reportager. Klummen er på den måde ikke i konflikt med de presseetiske regler eller god presseskik. Genmæle Horsens Postens har afvist at bringe et genmæle. 3 Pressenævnets begrundelse og afgørelse: I sagens behandling har følgende nævnsmedlemmer deltaget: Jens Kruse Mikkelsen, Jørn Mikkelsen, Ulrik Holmstrup og John Meinert Jacobsen. Kompetence Spørgsmålet om, hvorvidt Jysk Fynske Mediers, herunder Horsens Postens, interne etiske retningslinjer er overholdt, falder uden for Pressenævnets kompetence. Forholdet behandles derfor ikke. God presseskik [Klager] har klaget over, at klummen krænker hans privatliv og springer rammerne for frisprog. Han har anført, at klummen indeholder udokumenterede beskyldninger mod ham, der indikerer, at han har begået strafbare forhold. Han har i den forbindelse klaget over udsagn som selskabstømmer og over manglende forelæggelse. På baggrund af Østre Landsrets afgørelse af 21. december 2017 lægger Pressenævnet til grund, at [Klager] afventede landsrettens afgørelse i hans kæresag vedrørende konkurskarantæne på tidspunktet for artiklernes offentliggørelse i september På baggrund af Københavns Byrets dom af 3. januar 2018 lægges det yderligere til grund, at [Klager] på tidspunktet for artiklernes offentliggørelse var tiltalt for grov momssvig og for overtrædelse af bogføringsloven. Dertil lægges det på baggrund af oplysningerne i Københavns Byrets afgørelse af 3. januar 2018 til grund, at [Klager] som ejer af og direktør for selskabet [Firma A] i perioden fra 2001 til 2004 systematisk anvendte en forretningsmodel, hvor han mod et ikke ubetydeligt vederlag indtrådte som afviklingsdirektør/likvidator i kortere og længere perioder i økonomisk

10 10 nødlidende selskaber, indtil selskaberne gik konkurs. [Klager] har til retten forklaret, at han har ydet sådan bistand til 612 selskaber, der alle gik konkurs efter, at [Klager] var indtrådt som direktør/likvidator. Det fremgår yderligere af byrettens afgørelse, at [Klager] har fortsat sit virke med at afvikle nødlidende selskaber efter samme forretningsmodel. Pressenævnet lægger i den forbindelse til grund, at [Klager] har fortsat sit virke gennem selskabet [Firma B] Privatlivets fred [Klager] har klaget over, at Horsens Posten har krænket hans privatliv ved at nævne ham ved navns nævnelse i klummen. Det følger af de vejledende regler for god presseskik, at meddelelser, der kan krænke privatlivets fred, skal undgås, medmindre klar almen interesse kræver offentlig omtale. Det enkelte menneske har krav på beskyttelse af sin personlige anseelse, jf. punkt B.1. Pressenævnet finder, at omtale af virksomhed, der driver forretning på at overtage nødlidende virksomheder, der efterfølgende ender med at gå konkurs, har offentlig interesse. Det samme gør sig gældende i forhold til personer, der har en ledende rolle i en sådan virksomhed. På baggrund af [Klager]s udsagn i artiklen Konkurskongen: I kan ikke røre mig om sin forretningsmodel ved virksomhedsoverdragelser, finder Pressenævnet ikke grundlag for at fastslå, at [Klager]s privatliv skulle være krænket ved, at Horsens Posten nævner ham ved navns nævnelse i sammenhængen. Misvisende oplysninger og forelæggelse [Klager] har klaget over, at klummen overtræder de vide rammer for frisprog, og at den indeholder udokumenterede beskyldninger mod ham, herunder om strafbare forhold, selv om han på tidspunktet for offentliggørelsen ikke var dømt for lovovertrædelser. Han har i den forbindelse klaget over udsagnene hugge penge og selskabstømmeren, som han mener ikke kan karakteriseres som satiriske i modsætning til de satiriske udsagn konkurskongen og kaptajn konkurs. Han har yderligere klaget over følgende afsnit: Og Kaptajn Konkurs har tømt og lukket selskaber, som var de speedwaybriller på en kører, der ligger bagerst i speedwayfeltet. Folk taber penge på grund af ham, folk bliver skilt, går måske på tvang med huset, mister jobbet - og går måske også ned selv. På grund af ham. [Klager] har afslutningsvis klaget over manglende forelæggelse. Horsens Posten har anført, at klummen JØRGENS HJØRNE udkommer hver uge og er lokalt kendt.

11 11 Det følger af de vejledende regler for god presseskik, at det er mediernes opgave at bringe korrekt og hurtig information. Så langt det er muligt, bør det kontrolleres, om de oplysninger, der gives eller gengives, er korrekte. Oplysninger, som kan være skadelige, krænkende eller virke agtelsesforringende for nogen, skal efterprøves i særlig grad, inden de bringes, først og fremmest ved forelæggelse for den pågældende. Forelæggelse bør ske således, at der gives den adspurgte rimelig tid til at svare. Det skal derudover gøres klart, hvad der er faktiske oplysninger, og hvad der er kommentarer, jf. punkt A.1, A.3 og A.5. Det fremgår yderligere af de vejledende regler for god presseskik, at så længe en straffesag ikke er endeligt afgjort eller bortfaldet, må der ikke offentliggøres meddelelser, der kan lægge hindringer i vejen for sagens opklaring, eller tilkendegivelser om, at en sigtet eller tiltalt er skyldig. Ved omtale af en straffesag skal det klart fremgå, om sigtede/tiltalte har erklæret sig skyldig eller ikke-skyldig, jf. punkt C.5. Det bemærkes, at [Klager] ikke har bestridt at anvende den i klummen omtalte forretningsmodel, og at han i artiklen Konkurskongen: I kan ikke røre mig forud for den påklagede klumme blandt andet er citeret for udsagn som: - Ingen af de selskaber, som de har givet mig konkurskarantæne for, adskiller sig fra de andre cirka 600 selskaber, jeg har lukket. Hvis de ville, kunne de give mig 1800 års konkurskarantæne, siger [Klager]. - Det kommer ikke til at betyde noget for min forretningsmodel. Jeg skal bare lave små ændringer. Jeg skal ikke selv være ansvarlig som direktør, men må hyre afviklingsdirektører. - Hvad kommer det til at betyde, hvis du bliver dømt i straffesagen? - Ingenting. Min virksomhed kører videre, uanset om jeg bliver idømt bøde eller fængsel. Det er Pressenævnets opfattelse, at en klummeartikel i videre omfang end nyhedsartikler og lignende reportager kan indeholde vurderende, kommenterende og subjektive betragtninger, og at der derfor må indrømmes en høj grad af frisprog i sådanne artikler. Pressenævnet lægger på baggrund af Horsens Postens oplysninger til grund, at klummen JØRGENS HJØRNE, der skrevet af Horsens Postens redaktør Jørgen Hasseriis, udkommer hver uge og er kendt lokalt. Henset til den særegne betegnelse JØRGENS HJØRNE sammenholdt med, at der er tale om lokalavis samt en lokal underside til hjemmesiden ugeavisen.dk, finder nævnet, at det fremgår tilstrækkelig klart, at der er tale om en klumme. Pressenævnet finder, at den påklagede klumme klart fremstod som et indlæg, hvori Jørgen Hasseriis tilkendegiver sin personlige holdning om [Klager]s forretningsmodel og en, ifølge Jørgen Hasseriis, mangelfuld lovgivning på området. Som anført finder nævnet, at emnet er af offentlig interesse, ligesom emnet tidligere havde været omtalt i en række artikler bragt af Jysk Fynske Medier.

12 12 Pressenævnet finder, at de påklagede udsagn hugge penge, selskabstømmeren og de to påklagede afsnit klart fremstår satirisk i sammenhængen, selv om der er tale om udsagn, der isoleret set var uhensigtsmæssige at anvende på tidspunktet for klummens offentliggørelse i september 2017, hvor [Klager] var tiltalt i en straffesag. Nævnet finder, at klummen samlet set fremstår som redaktørens vurdering og ikke giver indtryk af, at [Klager] har handlet ulovligt, idet der blandt andet henvises sætningen: Sådan er loven bare ikke nu. Loven er - gud, fædreland og folketing bedre det - på hans side. På denne baggrund finder nævnet ikke fuldt tilstrækkeligt grundlag for at anse de vide rammer for frisprog i en klumme for at være overskredet, ligesom Horsens Posten ikke anses for at have tilsidesat god presseskik ved ikke at forelægge [Klager] klummen forud for offentliggørelsen. Nævnet har i den relation lagt vægt på [Klager]s egne udtalelser om sin virksomhed, og at klummen ikke indeholder bestridte eller ukorrekte faktuelle oplysninger om [Klager]s forretningsmodel, ligesom resten af indholdet klart fremstår som redaktørens vurdering. Nævnet udtaler således ikke kritik af Horsens Posten. Genmæle [Klager] har anmodet om at få bragt et genmæle i forhold til beskyldningerne om, at han hugger penge, at Folk taber penge på grund af ham, folk bliver skilt, går måske på tvang med huset, mister jobbet - og går måske også ned selv. På grund af ham. Derudover ønsker han genmæle i forholdet til udsagnene den fynske konkurskonge [Klager], Fætter Fup, Selskabstømmeren samt Kaptajn Konkurs. Det fremgår af medieansvarslovens 36, stk. 1, at en anmodning om genmæle i massemedierne over for oplysninger af faktisk karakter, som er egnet til at påføre nogen økonomisk eller anden skade af betydning, og som er bragt i et massemedie, skal tages til følge, medmindre oplysningernes rigtighed er utvivlsom. Pressenævnet finder, at den indsendte genmæleanmodning ikke vedrører oplysninger af faktisk karakter. Horsens Postens brug af de ovennævnte udsagn må som anført oven for i den konkrete sammenhæng betragtes som redaktørens personlige vurdering. [Klager] er således ikke berettiget til at få bragt et genmæle.

[Klager] har klaget over, at artiklen krænker hans privatliv, samt at overskriften er misvisende.

[Klager] har klaget over, at artiklen krænker hans privatliv, samt at overskriften er misvisende. Kendelse afsagt den 15. maj 2018 Sag nr. 2017-80-0071 [Klager] mod Jysk Fynske Medier [Klagers bror] har på vegne af [Klager] klaget til Pressenævnet over artiklen Konkurskongens topstråmand er politiassistent

Læs mere

Kendelse. afsagt den 15. maj Sag nr [Klager] mod. Jysk Fynske Medier

Kendelse. afsagt den 15. maj Sag nr [Klager] mod. Jysk Fynske Medier Kendelse afsagt den 15. maj 2018 Sag nr. 2017-80-0066 [Klager] mod Jysk Fynske Medier [Klager] har klaget til Pressenævnet over fire artikler samt en YouTube-video i Avisen Danmarks artikelserie Det store

Læs mere

Over underrubrikken er indsat et billede af en dirigenthammer med et tilhørende podie.

Over underrubrikken er indsat et billede af en dirigenthammer med et tilhørende podie. Kendelse afsagt den 10. september 2019 Sag nr. 2019-80-0286 [Klager] mod Dagbladet Ringkøbing-Skjern [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Betinget fængsel til svindeldømt Skjernpar, som blev

Læs mere

NYKØBING - Ved dekret af 28. august 2018 har Skifteretten i Holbæk taget [Klagers far], [Adresse], under konkursbehandling.

NYKØBING - Ved dekret af 28. august 2018 har Skifteretten i Holbæk taget [Klagers far], [Adresse], under konkursbehandling. Kendelse afsagt den 12. marts 2019 Sag nr. 2018-80-0178 [Klager] mod Nykøbing Avis [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklerne Indehaver af Statoil erklæret konkurs og Nyt selskab rykket ind på

Læs mere

Kendelse. afsagt den 15. maj Sag nr [Klager] ApS. mod. Bornholm.nu

Kendelse. afsagt den 15. maj Sag nr [Klager] ApS. mod. Bornholm.nu Kendelse afsagt den 15. maj 2018 Sag nr. 2017-80-0075 [Klager] ApS mod Bornholm.nu [Klager] ApS [herefter [Klager]. Pressenævnet] har klaget til Pressenævnet over artiklen Små lokale mæglere sælger færre

Læs mere

Kendelse. afsagt den 25. september Sag nr [Klager] mod. Dagbladet Arbejderen

Kendelse. afsagt den 25. september Sag nr [Klager] mod. Dagbladet Arbejderen Kendelse afsagt den 25. september 2018 Sag nr. 2018-80-0132 [Klager] mod Dagbladet Arbejderen [Klager] (herefter [Klager]) har ved advokat [Advokaten] klaget til Pressenævnet over Dagbladet Arbejderens

Læs mere

Gråsten Avis har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen efter, at Pressenævnet den 29. september 2017 berigtigede kendelsen.

Gråsten Avis har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen efter, at Pressenævnet den 29. september 2017 berigtigede kendelsen. Kendelse afsagt den 6. oktober 2017 Sag nr. 2017-80-0028 [Datteren] og [Svigersønnen] mod Gråsten Avis Gråsten Avis har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2017-80-0014, [Datteren] og [Svigersønnen]

Læs mere

[Klager] har klaget over, at TV2 Nord har bragt en udokumenteret og ukorrekt oplysning. Han har også klaget over TV2 Nords sagsbehandling.

[Klager] har klaget over, at TV2 Nord har bragt en udokumenteret og ukorrekt oplysning. Han har også klaget over TV2 Nords sagsbehandling. Kendelse afsagt den 17. januar 2018 Sag nr. 2017-80-0052 [Klager] mod TV2 Nord [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Hirtshals Havn plaget af aktindsigter 100.000 kroner brugt på én mand og

Læs mere

Kendelse. afsagt den 31. august Sag nr Foreningen Far. og i dagbladet Information.

Kendelse. afsagt den 31. august Sag nr Foreningen Far. og i dagbladet Information. Kendelse afsagt den 31. august 2017 Sag nr. 17-70-01171 Foreningen Far mod Dagbladet Information Foreningen Far har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 17-70-01160, Foreningen Far mod dagbladet

Læs mere

[Klager] klagede den 28. juni 2018 til Pressenævnet, der traf afgørelse i sagen den 20. november

[Klager] klagede den 28. juni 2018 til Pressenævnet, der traf afgørelse i sagen den 20. november Kendelse afsagt den 22. februar 2019 Sag nr. 2019-80-0259 [Klager] mod Gråsten Avis Gråsten Avis har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2018-80-0221, [Klager] mod Gråsten Avis, som nævnet

Læs mere

[Klager] har klaget over, at Frihedens Stemme har bragt ukorrekte og krænkende oplysninger uden forinden at forelægge oplysningerne.

[Klager] har klaget over, at Frihedens Stemme har bragt ukorrekte og krænkende oplysninger uden forinden at forelægge oplysningerne. Kendelse afsagt den 4. september 2018 Sag nr. 2018-80-0115 [Klager] mod Frihedens Stemme [Person 1] har på vegne af [Klager] (herefter [Klager], Pressenævnet) klaget til Pressenævnet over artiklen Den

Læs mere

Kendelse. afsagt den 23. maj Sag nr Foreningen Far. mod. Midtjyllands Avis

Kendelse. afsagt den 23. maj Sag nr Foreningen Far. mod. Midtjyllands Avis Kendelse afsagt den 23. maj 2017 Sag nr. 17-70-01121 Foreningen Far mod Midtjyllands Avis Foreningen Far har klaget til Pressenævnet over læserbrevet Et bredere perspektiv af vold i familien bragt af Midtjyllands

Læs mere

[Klager] har klaget over, at artiklen indeholder ukorrekte og krænkende oplysninger, som burde have været forelagt ham forud for offentliggørelsen.

[Klager] har klaget over, at artiklen indeholder ukorrekte og krænkende oplysninger, som burde have været forelagt ham forud for offentliggørelsen. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2018-80-0204 [Klager] mod FORSKERforum [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Klimafejde: Pressenævnet kritiserer FOR- SKERforum, som blev bragt på

Læs mere

Kendelse. afsagt den 17. december Sag nr [Klager] og [Partiet] mod. Fyens Stiftstidende

Kendelse. afsagt den 17. december Sag nr [Klager] og [Partiet] mod. Fyens Stiftstidende Kendelse afsagt den 17. december 2018 Sag nr. 2018-80-0153 [Klager] og [Partiet] mod Fyens Stiftstidende [Klager] har på egne vegne og på vegne af [Partiet] klaget til Pressenævnet over artiklen Demonstration

Læs mere

Sagen er behandlet sammen med sag nr , [Person A] mod friedanskere.net, hvor der er klaget over samme artikel.

Sagen er behandlet sammen med sag nr , [Person A] mod friedanskere.net, hvor der er klaget over samme artikel. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01113 [Klager] mod Friedanskere.net [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Plakater i København bragt på Frie Danskeres hjemmeside, friedanskere.net,

Læs mere

[Klager] har klaget over, at BT har bragt krænkende omtale om hende, som ikke blev forelagt hende forud for offentliggørelsen.

[Klager] har klaget over, at BT har bragt krænkende omtale om hende, som ikke blev forelagt hende forud for offentliggørelsen. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2018-80-0224 [Klager] mod BT [Klager] har ved advokat Peter Secher klaget til Pressenævnet over artiklen [Person A]s datter sigtet: Håndværker bortført, som blev

Læs mere

Kendelse. afsagt den 5. september Sag nr og [Klager] mod. Kolding Ugeavis. JydskeVestkysten

Kendelse. afsagt den 5. september Sag nr og [Klager] mod. Kolding Ugeavis. JydskeVestkysten Kendelse afsagt den 5. september 2017 Sag nr. 17-70-01172 og 17-70-01173 [Klager] mod Kolding Ugeavis og JydskeVestkysten [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Pressenævn om [Klager]-sag:

Læs mere

Sagsfremstilling [Klager] klagede den 13. september 2017 til Pressenævnet over Familie Journals artikel fra februar 2017.

Sagsfremstilling [Klager] klagede den 13. september 2017 til Pressenævnet over Familie Journals artikel fra februar 2017. Kendelse afsagt den 7. december 2017 Sag nr. 2017-80-0056 [Klager] mod Familie Journal Advokat Hans Peter Grønborg har på vegne af [Klager] på ny anmodet om genoptagelse af Pressenævnets afgørelse af 29.

Læs mere

Manglende rengøring og forkert opbevaring af kølevarer har givet en sur smiley til [Bageri A] kroner lyder bøden på.

Manglende rengøring og forkert opbevaring af kølevarer har givet en sur smiley til [Bageri A] kroner lyder bøden på. Kendelse afsagt den 28. februar 2017 Sag nr. 17-70-01063 [Klager] mod Fyens Stiftstidende [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Manglende rengøring: Endnu en bøde og sur smiley til fynsk bageri

Læs mere

Sagen er behandlet sammen med sag nr , [Person A] mod Frie Danskere, hvor der er klaget over samme artikel.

Sagen er behandlet sammen med sag nr , [Person A] mod Frie Danskere, hvor der er klaget over samme artikel. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01110 [Klager] mod Friedanskere.net [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Plakater i København bragt på Frie Danskeres hjemmeside, friedanskere.net,

Læs mere

[Klager] er den omtalte organist. Hun har klaget over manglende forelæggelse og Horsens Folkeblads afvisning af at slette artiklen.

[Klager] er den omtalte organist. Hun har klaget over manglende forelæggelse og Horsens Folkeblads afvisning af at slette artiklen. Kendelse afsagt den 25. september 2018 Sag nr. 2018-80-0120 [Klager] mod Horsens Folkeblad [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Ung organist kvitter kirkejobbet før første arbejdsdag, som

Læs mere

Kendelse. afsagt den 18. juni Sag nr [Klager] mod. JydskeVestkysten

Kendelse. afsagt den 18. juni Sag nr [Klager] mod. JydskeVestkysten Kendelse afsagt den 18. juni 2019 Sag nr. 2019-80-0238 [Klager] mod JydskeVestkysten [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen En strid om ord på Skovgårdsvej bragt af JydskeVestkysten den 7.

Læs mere

[Klager] har klaget over, at sn.dk har krænket privatlivets fred og anvendt begrebet konfiskeret i stedet for begrebet beslaglagt.

[Klager] har klaget over, at sn.dk har krænket privatlivets fred og anvendt begrebet konfiskeret i stedet for begrebet beslaglagt. Kendelse afsagt den 30. oktober 2017 Sag nr. 2017-80-0009 [Klager] mod Sjællandske Medier [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Politiaktion: Mistanke om produktion af piller bragt af Sjællandske

Læs mere

[Klager] har klaget over, at han ikke er blevet forelagt artiklens indhold inden offentliggørelse.

[Klager] har klaget over, at han ikke er blevet forelagt artiklens indhold inden offentliggørelse. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01112 [Klager] mod Friedanskere.net [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Imod Frihed 3. december 2016 bragt på Frie Danskeres hjemmeside,

Læs mere

1 Sagsfremstilling Udsendelsen Gintberg på Kanten Kommunalvalg (1:2) blev bragt på DR1 den 9. november 2017 og på dr.dk.

1 Sagsfremstilling Udsendelsen Gintberg på Kanten Kommunalvalg (1:2) blev bragt på DR1 den 9. november 2017 og på dr.dk. Kendelse afsagt den 19. juni 2018 Sag nr. 2018-80-0088 [Klager] mod DR [Klager] har klaget til Pressenævnet over udsendelsen Gintberg på Kanten Kommunalvalg (1:2), som blev bragt på DR1 den 9. november

Læs mere

[Klager] har klaget over, at Ekstra Bladet har bragt ukorrekte oplysninger i forbindelse med omtalen af en straffesag mod ham.

[Klager] har klaget over, at Ekstra Bladet har bragt ukorrekte oplysninger i forbindelse med omtalen af en straffesag mod ham. Kendelse afsagt den 9. april 2019 Sag nr. 2018-80-0197 [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Ville dræbe tidligere tv-vært, der blev bragt på Ekstra Bladets hjemmeside

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Avisen.dk

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Avisen.dk Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01092 [Klager] mod Avisen.dk [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, avisen.dk har tilsidesat god presseskik

Læs mere

[Klager] har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen grundet nævnets ukorrekte gengivelse af to artiklers rækkefølge.

[Klager] har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen grundet nævnets ukorrekte gengivelse af to artiklers rækkefølge. Kendelse afsagt den 24. januar 2019 Sag nr. 2018-80-0221 [Klager] mod Gråsten Avis [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2018-80-0147, [Klager] mod Gråsten Avis, som nævnet traf

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01095 [Klager] mod BT [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, BT har tilsidesat god presseskik ved at afvise

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG. under konkurs v/kurator, advokat Boris Frederiksen (advokat Boris Frederiksen) mod

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG. under konkurs v/kurator, advokat Boris Frederiksen (advokat Boris Frederiksen) mod B1749001- MJE UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG Den 21. oktober 2016 satte Østre Landsret retten i retsbygningen, Bredgade 59, København. Som dommere fungerede landsdommerne Michael Kistrup, Carsten

Læs mere

Den 22. december 2017 omtalte Fredericia Avisen Retten i Koldings frifindelse af medarbejderen.

Den 22. december 2017 omtalte Fredericia Avisen Retten i Koldings frifindelse af medarbejderen. Kendelse afsagt den 19. juni 2018 Sag nr. 2018-80-0084 [Klager] mod Fredericia Avisen [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen: Kenny Bruun Olsen: Velkommen tilbage DanmarkC TV, I har gjort det

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. JydskeVestkysten

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. JydskeVestkysten Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01090 [Klager] mod JydskeVestkysten [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, JydskeVestkysten har tilsidesat

Læs mere

[Klager] har klaget over, at foromtalen indeholder ukorrekt information.

[Klager] har klaget over, at foromtalen indeholder ukorrekt information. Kendelse afsagt den 18. juni 2019 Sag nr. 2019-80-0316 [Klager] mod Radio24syv [Klager] har klaget til Pressenævnet over en foromtale til radioprogrammet Det Røde Felt, som blev bragt på Radio24syvs Facebook-side

Læs mere

[Klager] har også klaget over, at Dagbladet Holstebro-Struer har afvist at bringe et genmæle.

[Klager] har også klaget over, at Dagbladet Holstebro-Struer har afvist at bringe et genmæle. Kendelse afsagt den 15. januar 2019 Sag nr. 2018-80-0172 [Klager] ved [Talsperson 1] mod Dagbladet Holstebro-Struer [Klager] ved [Talsperson 1] har klaget til Pressenævnet over artiklen Ny flok ulvehvalpe

Læs mere

Sagsfremstilling Af Pressenævnets kendelse af 30. oktober 2017 i sag nr fremgår blandt andet:

Sagsfremstilling Af Pressenævnets kendelse af 30. oktober 2017 i sag nr fremgår blandt andet: Kendelse afsagt den 5. januar 2018 Sag nr. 2017-80-0064 [Klager] mod Politiken [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2017-80-0017, [Klager] mod Politiken, som nævnet traf afgørelse

Læs mere

1 Sagsfremstilling Horsens Folkeblad bragte den 11. januar 2018 artiklen Krigsskibskaptajn brugte Forsvarets kreditkort på stripklub på hsfo.dk.

1 Sagsfremstilling Horsens Folkeblad bragte den 11. januar 2018 artiklen Krigsskibskaptajn brugte Forsvarets kreditkort på stripklub på hsfo.dk. Kendelse afsagt den 18. juni 2019 Sag nr. 2019-80-0263 [Klager] mod Horsens Folkeblad [Klager] har klaget til Pressenævnet over, at Horsens Folkeblad har afvist at hindre tilgængeligheden af artiklen Krigsskibskaptajn

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Jyllands-Posten

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Jyllands-Posten Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01089 [Klager] mod Jyllands-Posten [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, Jyllands-Posten har tilsidesat

Læs mere

Kendelse. afsagt den 3. august Sag nr [Moren] og [Faren] mod. Ekstra Bladet

Kendelse. afsagt den 3. august Sag nr [Moren] og [Faren] mod. Ekstra Bladet Kendelse afsagt den 3. august 2017 Sag nr. 17-70-01151 [Moren] og [Faren] mod Ekstra Bladet [Moren] og [Faren] har klaget til Pressenævnet over Ekstra Bladets omtale i den trykte avis, på ekstrabladet.dk

Læs mere

1 Sagsfremstilling Berlingske bragte den 23. juli 2018 artiklen Jeg er ikke længere trist på samme måde med underrubrikken:

1 Sagsfremstilling Berlingske bragte den 23. juli 2018 artiklen Jeg er ikke længere trist på samme måde med underrubrikken: Kendelse afsagt den 12. marts 2019. Sag nr. 2018-80-0179 [Klager] mod Berlingske [Person 1] har på vegne af [Klager] klaget til Pressenævnet over artiklen Jeg er ikke længere trist på samme måde, som blev

Læs mere

[Klager] har klaget over, at han ikke blev oplyst om, at en telefonsamtale blev optaget, og at optagelsen efterfølgende er afspillet i Radio24syv.

[Klager] har klaget over, at han ikke blev oplyst om, at en telefonsamtale blev optaget, og at optagelsen efterfølgende er afspillet i Radio24syv. Kendelse afsagt den 3. august 2017 Sag nr. 17-70-01144 [Klager] mod Radio24syv [Klager] har klaget til Pressenævnet over et indslag i en radioudsendelse i Radio24syv den 3. maj 2017, idet han mener, at

Læs mere

[Klager] har klaget over, at Randers Amtsavis har bragt ukorrekte oplysninger.

[Klager] har klaget over, at Randers Amtsavis har bragt ukorrekte oplysninger. Kendelse afsagt den 17. januar 2018 Sag nr. 2017-80-0045 [Klager] mod Randers Amtsavis [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Iværksætter med broget fortid vil starte arktisk luftselskab i

Læs mere

[Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Da [Klagers navn] sagsøgte [Klagers navn], som blev bragt på redox.dk den 13. december 2017.

[Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Da [Klagers navn] sagsøgte [Klagers navn], som blev bragt på redox.dk den 13. december 2017. Kendelse afsagt den 15. maj 2018 Sag nr. 2017-80-0074 [Klager] mod redox.dk [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Da [Klagers navn] sagsøgte [Klagers navn], som blev bragt på redox.dk den

Læs mere

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr [Klager] mod. Jyllands-Posten

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr [Klager] mod. Jyllands-Posten Kendelse afsagt den 28. februar 2017 Sag nr. 17-70-01071 [Klager] mod Jyllands-Posten [Klager] har klaget til Pressenævnet, da Jyllands-Posten har afvist at fjerne et link med hendes navn og adresse til

Læs mere

Kendelse. afsagt den 10. august Sag nr Ekstra Bladet. mod. [Moren] [Stedsøsteren]

Kendelse. afsagt den 10. august Sag nr Ekstra Bladet. mod. [Moren] [Stedsøsteren] Kendelse afsagt den 10. august 2017 Sag nr. 17-70-01170 Ekstra Bladet mod [Moren] og [Stedsøsteren] Ekstra Bladet har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 17-70-01059, [Moren] og [Stedsøsteren]

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 24. april 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 24. april 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 24. april 2019 Sag 89/2018 (1. afdeling) A (advokat Georg Meyer, beskikket) mod kurator for selskaberne 1-3, advokat Boris Frederiksen I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

Kendelse. afsagt den 6. april Sag nr [Klager] mod

Kendelse. afsagt den 6. april Sag nr [Klager] mod Kendelse afsagt den 6. april 2017 Sag nr. 17-70-01118 [Klager] mod BT [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 17-70-01074, [Klager] mod BT, som nævnet traf afgørelse i den 28. februar

Læs mere

[Klager] havde sagsøgt Sommersted Vest Vandværk. [Klager] har klaget over, at Vandposten har omtalt retstilstanden forkert.

[Klager] havde sagsøgt Sommersted Vest Vandværk. [Klager] har klaget over, at Vandposten har omtalt retstilstanden forkert. Kendelse afsagt den 30. oktober 2017 Sag nr. 2017-80-0010 [Klager] mod Vandposten [Klager] har klaget til Pressenævnet over en artikel bragt i Danske Vandværkers medlemsblad, Vandposten, udgave nr. 209

Læs mere

Kendelse afsagt den 20. november 2017

Kendelse afsagt den 20. november 2017 Kendelse afsagt den 20. november 2017 Sag nr. 2017-80-0018 [Klager] mod TV MIDTVEST [Klager] har klaget til Pressenævnet over nyhedsudsendelsen Regeringen forlanger nødplan ved konkurs, som blev bragt

Læs mere

Kendelse afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 11. februar Sag nr [Klager] Mod KNR

Kendelse afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 11. februar Sag nr [Klager] Mod KNR Kendelse afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 11. februar 2019 Sag nr. 55-18-04 [Klager] Mod KNR [Klager] har klaget til Pressenævnet over, at KNR har afvist at afindeksere følgende to artikler: -

Læs mere

Det er ikke kun øl, popcorn og pølser, der bliver solgt i Telia Parken, når FCK spiller kampe, men også narkotika.

Det er ikke kun øl, popcorn og pølser, der bliver solgt i Telia Parken, når FCK spiller kampe, men også narkotika. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2018-80-0214 [Motorcykelklubben] mod BT [Motorcykelklubben] har ved advokat Peter Secher klaget til Pressenævnet over artiklen Rockere står bag salg af narko i

Læs mere

1 Sagsfremstilling TV2 Nord bragte den 28. september 2016 kl nyhedsindslaget Børnekræftforening mistænkes for fup og svindel.

1 Sagsfremstilling TV2 Nord bragte den 28. september 2016 kl nyhedsindslaget Børnekræftforening mistænkes for fup og svindel. Kendelse afsagt den 21. marts 2017 Sag nr. 17-70-01077 Foreningen for Danske Kræftramte Børn mod TV2 Nord Foreningen for Danske Kræftramte Børn har ved advokat Mads K. Jensen klaget til Pressenævnet over

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. oktober Sag nr [Klager] mod. Politiken

Kendelse. afsagt den 30. oktober Sag nr [Klager] mod. Politiken Kendelse afsagt den 30. oktober 2017 Sag nr. 2017-80-0017 [Klager] mod Politiken [Klager] har klaget til Pressenævnet over, at Politiken har afvist at slette artiklen Kreditorer anklager Sundown-arrangør

Læs mere

Fødevaremarkeder på torvet hen over sommeren.

Fødevaremarkeder på torvet hen over sommeren. Kendelse afsagt den 20. november 2018 Sag nr. 2018-80-0140 [Klager] mod Lolland-Falster Folketidende [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Polemik om regnskabet for Nakskovs skøjtebane, bragt

Læs mere

Kendelse. afsagt den 3. juli Sag nr [Moren] [Stedsøsteren] mod. Ekstra Bladet

Kendelse. afsagt den 3. juli Sag nr [Moren] [Stedsøsteren] mod. Ekstra Bladet Kendelse afsagt den 3. juli 2017 Sag nr. 17-70-01159 [Moren] og [Stedsøsteren] mod Ekstra Bladet I forbindelse med offentliggørelse af Pressenævnets kendelse i sag nr. 17-70-01123, [Moren]og [Stedsøsteren]

Læs mere

1 Sagsfremstilling Frie Danskere bragte artiklen Hizb ut-tahrir og venstreradikale sammen imod For Frihed. Af artiklen fremgår bl.a.

1 Sagsfremstilling Frie Danskere bragte artiklen Hizb ut-tahrir og venstreradikale sammen imod For Frihed. Af artiklen fremgår bl.a. Kendelse afsagt den 20. juni 2017 Sag nr. 17-70-01136 [Klager] mod Frie Danskere [Klager] har klaget til Pressenævnet over de udaterede artikler Hizb ut-tahrir og venstreradikale sammen imod For Frihed,

Læs mere

Pressenævnets kendelse i sag nr

Pressenævnets kendelse i sag nr KEN nr 9236 af 21/05/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 1. juli 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: 13-70-00439 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Pressenævnets kendelse i sag nr. 13-70-00439

Læs mere

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr Journalista.dk. mod. Sjællandske Medier

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr Journalista.dk. mod. Sjællandske Medier Kendelse afsagt den 28. februar 2017 Sag nr. 17-70-01068 Journalista.dk mod Sjællandske Medier Netmediet Journalista.dk har klaget over artiklen Fejlagtigt hængt ud for skyhøje topmødeudgifter bragt på

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG. Selskab A under konkurs v/kurator advokat Boris K. Frederiksen (advokat Mathias Juul Holter) mod

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG. Selskab A under konkurs v/kurator advokat Boris K. Frederiksen (advokat Mathias Juul Holter) mod UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG Den satte Østre Landsret retten i retsbygningen, Bredgade 59, København. Som dommere fungerede landsdommerne Jan Uffe Rasmussen, Thomas Lohse og Birgitte Grønborg Juul,

Læs mere

kendelse: Den 31. august 2018 blev der i sag nr. 008/2018 A ApS under konkurs mod forhenværende registreret revisor B afsagt sålydende

kendelse: Den 31. august 2018 blev der i sag nr. 008/2018 A ApS under konkurs mod forhenværende registreret revisor B afsagt sålydende Den 31. august 2018 blev der i sag nr. 008/2018 A ApS under konkurs mod forhenværende registreret revisor B afsagt sålydende kendelse: Ved skrivelse modtaget 2. februar 2018 har A ApS under konkurs ved

Læs mere

Presseetikken i den lokale ugeavis

Presseetikken i den lokale ugeavis Presseetikken i den lokale ugeavis 25. september 2013 Ugeavisernes efterårsseminar Holger Rosendal, Danske Medier Nye presseetiske regler Politisk fokus på området Beretning om medieansvar 29. februar

Læs mere

[Klager] har klaget over en artikel publiceret på Sermitsiaq.ag den 11. marts [Klager] mener, at god presseskik er tilsidesat i artiklen.

[Klager] har klaget over en artikel publiceret på Sermitsiaq.ag den 11. marts [Klager] mener, at god presseskik er tilsidesat i artiklen. K E N D E L S E: afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 6. marts 2019 i sagen 55-18-02 [Klager] mod Sermitsiaq.ag [Klager] har klaget over en artikel publiceret på Sermitsiaq.ag den 11. marts 2017. [Klager]

Læs mere

D O M. Sagen er i landsretten behandlet sammen med sagerne S , S og S

D O M. Sagen er i landsretten behandlet sammen med sagerne S , S og S D O M Afsagt den 16. januar 2018 af Østre Landsrets 8. afdeling (landsdommerne Julie Skat Rørdam, Søren Schou Frandsen (kst.) og Christian Schrøder (kst.) med domsmænd). 8. afd. nr. S-2438-17: Anklagemyndigheden

Læs mere

[Klager] har klaget over, at artiklen indeholder et krænkende billede af ham.

[Klager] har klaget over, at artiklen indeholder et krænkende billede af ham. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2019-80-0251 [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Demonstranter kastede med æg: Kontroversiel politiker eskorteret væk

Læs mere

Kendelse. afsagt den 10. april Sag nr [Klager] mod. Rudersdal Avis

Kendelse. afsagt den 10. april Sag nr [Klager] mod. Rudersdal Avis Kendelse afsagt den 10. april 2018 Sag nr. 2017-80-0063 [Klager] mod Rudersdal Avis [Klager] har klaget til Pressenævnet over, at Rudersdal Avis har afvist at slette artiklen Kendt Birkerød-erhvervsmand

Læs mere

Til teksten var indsat et billede af fem skoleelever, der sidder og arbejder ved bærbare computere. Ingen af disse børn er klagers.

Til teksten var indsat et billede af fem skoleelever, der sidder og arbejder ved bærbare computere. Ingen af disse børn er klagers. Kendelse afsagt den 21.marts 2017 Sag nr. 17-70-01085 [Faderen] mod Dagbladet Struer [Faderen] har klaget over artiklen Nu har de også seksualundervisning i matematiktimerne bragt i Dagbladet Struer den

Læs mere

Kendelse. afsagt den 18. juni Sag nr [Klager] mod. Fyens Stiftstidende

Kendelse. afsagt den 18. juni Sag nr [Klager] mod. Fyens Stiftstidende Kendelse afsagt den 18. juni 2019 Sag nr. 2019-80-0275 [Klager] mod Fyens Stiftstidende [Klager] har klaget til Pressenævnet over, at Fyens Stiftstidende har afvist at hindre tilgængeligheden af artiklen

Læs mere

REJST: Kunstnerparret i Kongegaardens legatbolig er rejst efter at være sagt op.

REJST: Kunstnerparret i Kongegaardens legatbolig er rejst efter at være sagt op. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01105 [Klager 1] og [Klager 2] mod Sjællandske Medier [Klager 1] og [Klager 2] har klaget til Pressenævnet over artiklen Kunstnerpar tvunget til at rejse,

Læs mere

[Klager] har anført, at artiklerne ikke længere har nyhedsværdi og offentlig interesse. Artiklerne er til skade for hende personligt.

[Klager] har anført, at artiklerne ikke længere har nyhedsværdi og offentlig interesse. Artiklerne er til skade for hende personligt. Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01091 [Klager] mod Politiken [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, Politiken har tilsidesat god presseskik

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 26. februar 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 26. februar 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 26. februar 2015 Sag 230/2014 Journalist Niels Northroup og DR (advokat Tyge Trier) kærer Østre Landsrets kendelse om navneforbud i sagen Anklagemyndigheden mod

Læs mere

Journalistisk etik for dokumentarudsendelser på TV 2

Journalistisk etik for dokumentarudsendelser på TV 2 Journalistisk etik for dokumentarudsendelser på TV 2 Dette notat beskriver retningslinjerne for journalistisk etik for dokumentarudsendelser på TV 2. Dokumentarudsendelser på TV 2 efterlever desuden de

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 22. august 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 22. august 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 22. august 2018 Sag 14/2018 X A/S under konkurs (advokat Boris Frederiksen) mod A og B (advokat Marianne Sørensen, beskikket for begge) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

1 Sagsfremstilling [Klager] klagede den 6. marts 2018 til Pressenævnet over NORDJYSKE Mediers artikel. Af klagen til Pressenævnet fremgår følgende:

1 Sagsfremstilling [Klager] klagede den 6. marts 2018 til Pressenævnet over NORDJYSKE Mediers artikel. Af klagen til Pressenævnet fremgår følgende: Kendelse afsagt den 6. november 2018 Sag nr. 2018-80-0191 [Klager] mod NORDJYSKE Medier [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2018-80-0106, [Klager] mod NORDJYSKE Medier, som nævnet

Læs mere

Kendelse. afsagt den 21. marts Sag nr [Klager] mod. Netavisen Pio

Kendelse. afsagt den 21. marts Sag nr [Klager] mod. Netavisen Pio Kendelse afsagt den 21. marts 2017 Sag nr. 17-70-01104 [Klager] mod Netavisen Pio [Klager] har klaget til Pressenævnet over indlægget Ingen stemmer på et sludrehoved bragt den 22. februar 2017 på netavisen

Læs mere

Kendelse. afsagt den 20. november Sag nr The Mansion ApS, TWC Denmark ApS. [Bryllupsplanlæggeren] mod. Sjællandske Medier

Kendelse. afsagt den 20. november Sag nr The Mansion ApS, TWC Denmark ApS. [Bryllupsplanlæggeren] mod. Sjællandske Medier Kendelse afsagt den 20. november 2017 Sag nr. 2017-80-0022 The Mansion ApS, TWC Denmark ApS og [Bryllupsplanlæggeren] mod Sjællandske Medier [Klagernes repræsentant] har som direktør og medejer af virksomhederne

Læs mere

Pressenævnet. Til: Kopi til: 3 0. SEP. 2013. Natha Yogacenter Att.: Emanuel Langhoff Nordre Fasanvej 230 2200 København N

Pressenævnet. Til: Kopi til: 3 0. SEP. 2013. Natha Yogacenter Att.: Emanuel Langhoff Nordre Fasanvej 230 2200 København N Pressenævnet Natha Yogacenter Att.: Emanuel Langhoff Nordre Fasanvej 230 2200 København N Til: 3 0. SEP. 2013 Kopi til: TV 2 DANMARK A/ S Att.: Rikke Buch-Rønne Rugaardsvej 25 5100 Odense Den 27. september

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Villabyerne/Gentofte Lokalavis

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Villabyerne/Gentofte Lokalavis Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01094 [Klager] mod Villabyerne/Gentofte Lokalavis [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, at Politikens Lokalaviser

Læs mere

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1130 Offentligt

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1130 Offentligt Retsudvalget 2013-14 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1130 Offentligt Spørgsmål nr. 1130 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg: Ministeren bedes kommentere artiklen på TV2 s hjemmeside den 30. maj

Læs mere

Kendelse. afsagt den 20. november Sag nr [Klager] mod. Ritzaus Bureau A/S

Kendelse. afsagt den 20. november Sag nr [Klager] mod. Ritzaus Bureau A/S Kendelse afsagt den 20. november 2018 Sag nr. 2018-80-0124 [Klager] mod Ritzaus Bureau A/S [Klager] har på egne vegne og på vegne af de 23 irakiske sagsøgere klaget til Pressenævnet over telegrammet Irakeres

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Berlingske

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Berlingske Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01119 [Klager] mod Berlingske [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, Berlingske har tilsidesat god presseskik

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 12. december 2017

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 12. december 2017 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 12. december 2017 Sag 237/2016 (2. afdeling) Advokatnævnet (advokat Martin Simonsen) mod A (advokat Claus Bonnez) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Horsens

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 11. januar 2017

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 11. januar 2017 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 11. januar 2017 Sag 210/2016 (1. afdeling) Anklagemyndigheden mod T (advokat Steen Moesgaard, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Glostrup den 17.

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 26. februar 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 26. februar 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 26. februar 2019 Sag 68/2018 Anklagemyndigheden mod T (advokat Martin Cumberland) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i Svendborg den 1. februar 2018

Læs mere

K E N D E L S E. [A] har ved brev af 14. april 2014 i medfør af retsplejelovens 147 f ansøgt om ophævelse af frakendelsen.

K E N D E L S E. [A] har ved brev af 14. april 2014 i medfør af retsplejelovens 147 f ansøgt om ophævelse af frakendelsen. København, den Sagsnr. 2014-1182/MLA K E N D E L S E Ved Advokatnævnets kendelse af 25. juni 2009 blev tidligere advokat [A], frakendt retten til at udøve advokatvirksomhed indtil videre, jf. retsplejelovens

Læs mere

Pressenævnets kendelse i sag nr

Pressenævnets kendelse i sag nr KEN nr 9643 af 21/08/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 1. juli 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: 14-70-00667 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Pressenævnets kendelse i sag nr. 14-70-00667

Læs mere

Der er under sagen afgivet forklaring af direktør Vidne 1 og tilsynsførende Vidne 2.

Der er under sagen afgivet forklaring af direktør Vidne 1 og tilsynsførende Vidne 2. Vestre Landsrets dom afsagt den 9. oktober 2017 af 5. afdeling i V.L. S-0813-17 Udskrift af retsbogen og dombogen for retten i Sønderborg Dom afsagt den 11. april 2017. Anklagemyndigheden mod T ApS T ApS

Læs mere

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 176 Offentligt

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 176 Offentligt Retsudvalget 2015-16 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 176 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 4. februar 2016 Kontor: Strafferetskontoret

Læs mere

Sælger afleverer ejendommen i ryddeliggjort stand kr. 12.00 på overtagelsesdagen

Sælger afleverer ejendommen i ryddeliggjort stand kr. 12.00 på overtagelsesdagen 1 København, den 8. januar 2009 KENDELSE Klager ctr. Jørn Friis Hansen Rysensteensgade 16, 2 1564 København V Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har overtrådt forbuddet mod dobbeltrepræsentation i

Læs mere

Kendelse. afsagt den 15. januar Sag nr [Klager] mod. Sjællandske Medier

Kendelse. afsagt den 15. januar Sag nr [Klager] mod. Sjællandske Medier Kendelse afsagt den 15. januar 2019 Sag nr. 2018-80-0175 [Klager] mod Sjællandske Medier [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklerne Stor aktion: Mand fundet livløs i havnebassin, I livsfare:

Læs mere

Kendelse. afsagt den 9. april Sag nr [Klager] mod. Ekstra Bladet

Kendelse. afsagt den 9. april Sag nr [Klager] mod. Ekstra Bladet Kendelse afsagt den 9. april 2019 Sag nr. 2018-80-0182 [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Min søster slog vores mor ihjel: Jeg tilgiver hende aldrig, som blev

Læs mere

K e n d e l s e : Ved skrivelse af 24. marts 2011 har Klager ApS klaget over de registrerede revisorer R1 og R2.

K e n d e l s e : Ved skrivelse af 24. marts 2011 har Klager ApS klaget over de registrerede revisorer R1 og R2. Den 20. februar 2012 blev i sag nr. 30/2011 Klager ApS (advokat [Klagers advokat]) mod 1. Registreret revisor R1 (advokat [R1 s advokat]) og 2. Registreret revisor R2 (advokat [R2 s advokat]) afsagt følgende

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 13. januar 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 13. januar 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 13. januar 2016 Sag 155/2015 (2. afdeling) Frisk Vikar ApS under konkurs ved kurator Søren Aamann Jensen (advokat Frank Bøggild) mod A (advokat Ole Larsen, beskikket)

Læs mere

Trods talrige konkurser og gæld til SKAT havde "Onkel", som han kaldes, ikke problemer med at få spiritusbevilling til sin seneste café.

Trods talrige konkurser og gæld til SKAT havde Onkel, som han kaldes, ikke problemer med at få spiritusbevilling til sin seneste café. Kendelse afsagt den 9. april 2019 Sag nr. 2018-80-0195 [Klager] mod Helsingør Dagblad [Klager] har ved advokat [Advokaten] klaget til Pressenævnet over artiklerne Politiet giver konkurskonge spiritusbevilling

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 27. marts 2014

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 27. marts 2014 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 27. marts 2014 Sag 28/2014 Anklagemyndigheden mod T (advokat Michael Juul Eriksen, beskikket) I tidligere instanser er afsagt kendelser af Retten på Frederiksberg

Læs mere

Retsudvalget. L Svar på Spørgsmål 14 Offentligt. Folketinget. Retsudvalget. Christiansborg 1240 København K.

Retsudvalget. L Svar på Spørgsmål 14 Offentligt. Folketinget. Retsudvalget. Christiansborg 1240 København K. Retsudvalget L 162 - Svar på Spørgsmål 14 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K. Lovafdelingen Dato: 24. april 2007 Kontor: Strafferetskontoret Sagsnr.: 2006-730-0421 Dok.:

Læs mere

Kendelse. afsagt den 10. april Sag nr [Klager 1], [Klager 2] ApS og [Klager 3] A/S. mod. Gråsten Avis

Kendelse. afsagt den 10. april Sag nr [Klager 1], [Klager 2] ApS og [Klager 3] A/S. mod. Gråsten Avis Kendelse afsagt den 10. april 2018 Sag nr. 2017-80-0058 [Klager 1], [Klager 2] ApS og [Klager 3] A/S mod Gråsten Avis [Klager 1] har på egne og [Klager 2] ApS (herefter [Klager 2]) og [Klager 3] A/S (herefter

Læs mere

1 Sagsfremstilling Ekstra Bladet bragte den 7. november 2017 artiklen Efter Luksusfælden: Nu skal hovedet undersøges med underrubrikken:

1 Sagsfremstilling Ekstra Bladet bragte den 7. november 2017 artiklen Efter Luksusfælden: Nu skal hovedet undersøges med underrubrikken: Kendelse afsagt den 6. februar 2018 Sag nr. 2017-80-0055 [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Efter Luksusfælden: Nu skal hovedet undersøges bragt den 7. november

Læs mere

UDSKRIFf ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM

UDSKRIFf ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM S2901001- CSN UDSKRIFf AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM Afsagt den 20. april 2016 af Østre Landsrets 5. afdeling (landsdommerne Ulla Langholz, Karsten Bo Knudsen og Klaus Rugaard (kst.)). 5. afd. nr. S-2901-15:

Læs mere

Kendelse. afsagt den 5. september Sag nr [Klageren] mod. JydskeVestkysten

Kendelse. afsagt den 5. september Sag nr [Klageren] mod. JydskeVestkysten Kendelse afsagt den 5. september 2017 Sag nr. 17-70-01149 [Klageren] mod JydskeVestkysten [Klageren] har klaget til Pressenævnet over et indlæg i JydskeVestkysten den 4. juni 2017, idet han mener, at god

Læs mere

1 Sagsfremstilling DR bragte den 12. september 2018 programmet Sprogquizzen på DRK. I programmet indgik blandt andet følgende indslag:

1 Sagsfremstilling DR bragte den 12. september 2018 programmet Sprogquizzen på DRK. I programmet indgik blandt andet følgende indslag: Kendelse afsagt den 10. september 2019 Sag nr. 2019-80-0248 [Klager] mod DR [Klager] har klaget til Pressenævnet over programmet Sprogquizzen, der blev bragt på DRK den 12. september 2018, idet hun mener,

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [byret 1] klaget over [indklagede] og advokat [A], København K.

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [byret 1] klaget over [indklagede] og advokat [A], København K. København, den 30. november 2016 Sagsnr. 2016 1561 og 2016-1562/CHN 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [byret 1] klaget over [indklagede] og advokat [A], København K. Klagens

Læs mere