[Klager] har klaget over, at Fredericia Dagblad har bragt ukorrekte oplysninger og ikke har forelagt hende artiklerne forud for offentliggørelsen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "[Klager] har klaget over, at Fredericia Dagblad har bragt ukorrekte oplysninger og ikke har forelagt hende artiklerne forud for offentliggørelsen."

Transkript

1 Kendelse afsagt den 19. juni 2018 Sag nr [Klager] mod Fredericia Dagblad [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Sag mod [Politiker A] og [Politiker C] afvist bragt den 8. januar 2018 på hjemmesiden frdb.dk og artiklen Politikere: Injuriesag var led i beskidt politisk spil bragt samme dag i den trykte udgave af Fredericia Dagblad og på frdb.dk, idet hun mener, at god presseskik er tilsidesat. Sagen er behandlet sammen med sag nr : [Klager] mod Fredericia Dagblad. [Klager] har klaget over, at Fredericia Dagblad har bragt ukorrekte oplysninger og ikke har forelagt hende artiklerne forud for offentliggørelsen. 1 Sagsfremstilling Fredericia Dagblad bragte den 8. januar 2018 artiklen Sag mod [Politiker A] og [Politiker C] afvist på hjemmesiden frdb.dk. Artiklen har følgende underrubrik: Retten i Kolding har afvist at rejse sag mod de tre nuværende og tidligere byrådsmedlemmer [Politiker C], [Politiker A] og [Politiker B]. Borgeren, der anklagede politikerne, skal nu betale sagsomkostningerne. Af selve artiklen fremgår: Fredericia: Retten i Kolding har netop afvist at rejse sag mod tre nuværende og tidligere byrådsmedlemmer for injurier. De tre DF-medlemmer [Politiker A], [Politiker C] og [Politiker B] kan dermed lægge sagen bag sig. Retten har arbejdet med injuriesagen, siden borgeren i juli stævnede de tre politikere for injurier. Ifølge anklagen havde de tre udtalt sig nedsættende om hendes person på et lukket møde med flere borgere og andre medlemmer af DF. Den daværende byrådskandidat for DF [Politiker D] indgav et vidneudsagn i sagen, men hverken det eller andre udsagn og bilag, borgeren har kunnet fremlægge, har

2 2 været vægtige nok til, at retten har ment, at der kunne føres en injuriesag. Af retsbogen fremgår det, at retten afviser sagen, fordi det ikke er præcist nok, hvilke udtalelser de tre skulle være kommet med. - Stævningen er derfor mangelfuld i forhold til kravene i retsplejelovens 348, stk. 2, nr. 3, og nr. 4, konstaterer retten og imødekommer dermed de stævnede byrådsmedlemmers advokat Jesper Gad i påstanden om, at sagen skal afvises. Advokat på straks Alle tre er lettede over udfaldet. - Jeg har hele tiden vidst, at der ikke var noget i den sag, så jeg er glad for, at vi med det samme fik sat en advokat på, så den kunne køres efter bogen. Og selv om jeg har vidst, at der ikke var noget at komme efter, så er det rart, at retten er enig, siger [Politiker A]. Hun valgte sammen med [Politiker C] straks at lade en advokat overtage sagen, og det er hun glad for. - Jeg ville have vasket mit navn for anklagerne, og det var vigtigt, at det blev gjort lige efter bogen, siger hun. [Politiker C] er tilfreds med at kunne lægge sagen bag sig. - Det er fint, at afgørelsen kommer nu, så vi kan tage fat på et nyt politisk år med helt friske øjne. Det glæder jeg mig til, siger [Politiker C]. Borgeren skal betale Byrådsmedlemmerne får dækket deres sagsomkostninger, som borgeren er blevet pålagt at betale. Det drejer sig om 4000 kr. I kunne i princippet nu anlægge en sag om bagvaskelse? - Det kunne vi måske, men det slutter her. Vi er glade og lettede over, at sagen er slut. Nu ser vi frem, siger [Politiker C]. Alle tre mener stadig, at sagen var en ren politisk sag, hvor borgeren blev brugt som et redskab til at sætte byrådsmedlemmerne i dårligt lys. Samme dag bragte Fredericia Dagblad artiklen Politikere: Injuriesag var led i beskidt politisk spil på hjemmesiden frdb.dk og i den trykte udgave af dagbladet. Artiklen har følgende underrubrik: POLITIK efter afvisning af en borgers anklager om injurier fastslår de tre stævnede politikere, at de mener, borgeren har været brugt i et beskidt politisk spil. Af artiklen fremgår følgende: FREDERICIA: Der var tale om en ren politisk sag, da en Fredericia-borger i sommer rejste anklage mod tre byrådsmedlemmer for injurier. Det mener de tre DF ere, som blev anklaget i sagen, som Retten i Kolding netop har afvist. Nu skal borgeren betale 4000 kr. til byrådsmedlemmerne til dækning af deres omkostninger. -Som jeg ser det, er hun blevet misbrugt i et grimt politisk spil, som jeg ikke har set tidligere. Målet var at sætte mig, [Politiker A] og [Politiker B] i miskredit og måske endda smidt ud af Dansk Folkeparti. Det lykkedes ikke, siger [Politiker C].

3 3 Hun ser det som bagsiden af medaljen ved at være i politiet, og erkender, at det har fyldt en del. -Jeg har aldrig før været stævnet, så det har da ikke været rart, siger viceborgmester [Politiker C] (DF). Sat i miskredit Anklagen om injurier blev bakket op med et vidneudsagn fra den tidligere DF er [Politiker D]. Hun blev på den baggrund ekskluderet af Dansk Folkeparti, men har siden bedyret, at daværende formand [Person 1] og spidskandidat [Person 2] havde bakket hende op. Det har de siden afvist. Men de tre er stadig ikke i tvivl om, at sagen skulle bruges til at sætte dem i miskredit både blandt borgere og i partiet. -Jeg er ked af, at borgeren er blevet brugt på den her måde i det, jeg ser som et beskidt politisk spil, som kunne være stoppet, før det overhovedet var kommet hertil, siger [Politiker B]. Den daværende spidskandidat til byrådsvalget og formand [Person 2] fastholder ikke at have været involveret i sagen. -Jeg har ikke været involveret, så min viden om sagen er begrænset, oplyser [Person 2] til Fredericia Dagblad. [Politiker D] har tidligere i Fredericia Dagblad forklaret, at hun så en klar sammenhæng mellem sit vidneudsagn i stævningen og sin senere eksklusion. -De ville have, at jeg skulle holde kæft og skulle trække mig, sagde hun under valgkampen i efteråret. Da hun afviste det, blev hun ekskluderet af DF. Under kommunalvalget var der kold luft mellem [Person 2]-fløjen i DF og [Politiker C] og [Politiker A] på den anden. Vælgerne gav alle tre en plads i byrådet, og det resulterede i løbet af få dage i, at [Person 2] meldte sig ud af DF og i dag er løsgænger i byrådet. Når I mener, at der er tale om et beskidt politisk spil, er der så baggrund for at drage konsekvenser rent politisk? -Nej det er der ikke. De politikere, der kunne have været på tale, har allerede forladt vores parti, siger [Politiker C]. Hun pointerer, at der nu er ro i Dansk Folkeparti Fredericia, og der indkaldes i nær fremtid til generalforsamling for at få valgt en bestyrelse efter, at flere bestyrelsesmedlemmer trak sig i forbindelse med balladen ved kommunalvalget. Yderligere oplysninger Af udskrift af retsbogen af 5. januar 2018 fra Retten i Kolding i sagen [Klager] mod [Politiker A], [Politiker B] og [Politiker C] fremgår følgende: [ ] Rettens begrundelse og resultat: Det bemærkes først, at sagen behandles efter de almindelige regler for civile sager, selvom sagen ikke har nogen økonomisk værdi, jf. retsplejelovens 400, stk. 3.

4 4 Stævningen indeholder ikke en nærmere beskrivelse af, hvilke udtalelser der måtte påstås være i strid med straffelovens 267 om ærekrænkende og fornærmende udtalelser, og stævningen indeholder heller ikke påstande og anbringender i øvrigt, der egnet til at indgå i en dom. Stævningen er derfor mangelfuld i forhold til kravene i retsplejelovens 348, stk. 2, nr. 3, og nr. 4. Manglerne er ikke afhjulpet ved oplysningerne indeholdt i de bilag, [Klager] har indleveret, og [Klager] har haft mulighed for at afhjælpe manglerne. Retten finder derfor, og uanset at [Politiker B] ikke har nedlagt påstand i spørgsmålet om afvisning, at sagen bør afvises, jf. retsplejelovens 349, stk. 1. I sagsomkostninger til [Politiker A] og [Politiker C] skal [Klager] betale kr. Beløbet dækker passende omkostninger incl. Moms til advokatbistand. Herudover skal ingen af parterne betale sagsomkostninger til de andre parter. Thi bestemmes: Denne sag afvises. Inden 14 dage skal [Klager] i sagsomkostninger til [Politiker A] og [Politiker C] betale kr. Sagen sluttet. Retten hævet. 2 Parternes synspunkter 2.1 [Klager]s synspunkter Retlig interesse [Klager] har anført, at hun er den omtalte person, der lagde sag an mod de tre byrådspolitikere. God presseskik Korrekt information og forelæggelse [Klager] har anført, at god presseskik er tilsidesat, og at de to artikler er ensidige, usande samt giver læserne et forkert billede af, hvad der er sket i denne sag. [Klager] har også anført, at Fredericia Dagblads beskrivelse af Retten i Koldings kendelse af 5. januar 2018 ikke er korrekt i følgende afsnit fra artiklen Sag mod [Politiker A] og [Politiker C] afvist : Den daværende byrådskandidat for DF [Politiker D] indgav et vidneudsagn i sagen, men hverken det eller andre udsagn og bilag, borgeren har kunnet fremlægge, har været vægtige nok til, at retten har ment, at der kunne føres en injuriesag. Af retsbogen fremgår det, at retten afviser sagen, fordi det ikke er præcist nok, hvilke udtalelser de tre skulle være kommet med.

5 5 Ved at anvende udsagnet vægtige nok, vildledes læserne til at tro, at beviserne ikke var gode nok. Samtidig vises der et billede at to smilende politikere, hvilket er med til at vildlede læserne til at tro, at de er glade, fordi sagen viste sig ikke at indeholde noget vægtigt. Sagen blev afvist på grund af, at stævningen ikke opfyldte retsplejelovens krav til en stævning, og retten har således ikke set på beviserne i sagen. [Klager] har i den relation anført, at hun ikke forlangte erstatning, men udelukkende forlangte at de tre sagsøgte skulle fortælle, hvor de havde den opfattelse om hendes person fra. Det mente Retten i Kolding, at den ikke kunne tvinge dem til, og sagen blev afvist. Men retten blev ved retsmøde den 19. december 2017 gjort opmærksom på, at bilagene fra sagen ville blive brugt i en anden sag mod Fredericia Kommune. [Klager] har yderligere anført, at [Politiker D] reagerede på byrådspolitikernes udtalelser om [Klager], og at [Politiker D], efter partiets formand og bestyrelses godkendelse, ville skrive ned, hvad der var blevet sagt under det lukkede bestyrelsesmøde. [Politiker D] skrev det omtalte vidneudsagn i april 2017, og det blev i april 2017 sendt til civilretten i Kolding i en anden sag, som stadig kører. Det var imidlertid først i juli 2017, da [Klager] fik et stort set enslydende vidneudsagn fra et socialdemokratisk medlem, at hun, efter først at have spurgt [Politiker D] om lov til at bruge hendes vidneudsagn i en injuriesag, besluttede at stævne de tre byrådsmedlemmer fra Dansk Folkeparti (DF). [Klager] har anført, at hun på intet tidspunkt har ønsket at skade de tre stævnede eller DF, men udelukkende ønskede at få en forklaring på deres udtalelser om hende. Fredericia Dagblad har således vildledt deres læsere til at tro, at [Politiker D]s vidneudsagn var skrevet lige op til valget for at bringe de tre stævnede politikere i miskredit, og til at tro at [Klager] i den sammenhæng var blevet misbrugt i en politisk sag. Dette er ikke er korrekt. At stævningen kom i juli 2017, havde altså intet med kommunalvalget at gøre, som Fredericia Dagblad sammen med de tre stævnede forsøger at fremstille. [Klager] har i den relation anført, at hun er blevet behandlet og omtalt ekstremt dårligt i 12 år af både Fredericia Kommunes embedsmænd og politikere, hvilket pensioneret kriminaldommer [Person 3] også har skrevet i sin udtalelse af 10. april Netop den behandling var årsagen til stævningen og injuriesagen. [Politiker D]s vidneudsagn var kun et ud af seks, men Fredericia Dagblad fremstiller det som om, at hele sagen hviler på [Politiker D]s vidneudsagn. [Klager] har i den forbindelse indsendt pensioneret kriminaldommer [Person 3]s udtalelse af 10. april 2016, som har følgende indhold: Jeg har kendt [Klager] i en del år og har fulgt hende i hendes forhold til offentlige myndigheder, særligt Fredericia Kommune. Jeg er forbløffet og skuffet over den måde som myndighederne har behandlet hende på. Jeg har prøvet at hjælpe hende, men føler ikke, at vi har kunnet skabe en dialog til særligt Fredericia Kommune.

6 6 Det er som hun er anbragt i en bås, som kommunen ikke har evne eller vilje til at bringe hende ud af. Det er som om, at hun af de respektive forvaltninger bliver opfattet som en dårlig person og som en dårlig mor til [Person 4]. Hun prøver virkelig at hjælpe [Person 4], men hun står helt alene og uden støtte fra kommunen. Jeg er bekendt med erklæringerne fra læger mv. Disse erklæringer taler deres tydelige sprog om hvorfor [Klager] har pådraget sine lidelser. Jeg står gerne til rådighed med en uddybning af denne udtalelse. [Klager] har bestridt [Politiker C] og [Politiker A]s påstand til Retten i Kolding om, at hun skulle havde ført en masse retssager, som alle skulle være tabt, hvilket var almindelig kendt. Hun har anført, at hun har gjort både de to sagsøgte, deres advokat og retten opmærksomme på, at dette ikke er sandt. Hun har yderligere anført, at hun tidligere kun har ført én retssag, som i 2013 blev dømt forældet, men at den advokat, som førte sagen, overtog erstatningsansvaret. Den sag er stadig ikke afsluttet, men forventes afsluttet snart. Disse oplysninger har Fredericia Dagblad til gengæld ikke medtaget. Fredericia Dagblad medtog heller ikke (trods beviser) oplysninger om, at formanden [Person 2] og bestyrelsesmedlem [Person 5] havde deltaget i et møde om netop [Politiker D]s vidneudsagn, hvor [Person 3] og [Klager] også deltog, men igen blev vinklen i avisen, at de tre stævnede var blevet ført bag lyset. [Klager] har yderligere anført, at det er korrekt, at hun ønskede at være anonym i forhold til artikler om [Politiker D]s eksklusion fra DF, som [Politiker D] blev interviewet om. [Klager] har dertil anført, at hun, for at Fredericia Dagblad ikke skulle misforstå sagen, gav [Politiker D] lov til at udlevere stævningen og bilagene til Fredericia Dagblad, og at Fredericia Dagblad samtidig fik besked på, at de var velkomne til at kontakte hende. Det gjorde Fredericia Dagblad dog aldrig. Hun har i den forbindelse henvist til mail af 26. oktober 2017 (før artiklernes offentliggørelse den 8. januar 2018) fra [Politiker D] til en chefredaktør på Fredericia Dagblad, hvoraf det blandt andet fremgik: Ydermere lovede [Journalisten], at jeg fik artiklen til gennemsyn og at hun også ville kontakte borgeren det drejer sig om. Borgeren er ikke blevet kontaktet, som lovet. [Klager] har derudover understreget, at hun aldrig har sagt nej, når Fredericia Dagblad har bedt om en udtalelse. Det bør derfor ikke være i orden i denne konkrete situation at formode, at hun ikke ville udtale sig om rettens afvisning af hendes sagsanlæg mod de tre byrådspolitikere.

7 7 [Klager] mener således, at dagbladet forud for artiklernes offentliggørelse burde have kontaktet hende vedrørende hendes holdning til rettens kendelse og de to byrådspolitikeres fremstilling af, at hun skulle være blevet misbrugt i et politisk spil. Hun mener derudover, at Fredericia Dagblad ikke ukritisk bør lade politikere komme til orde uden at sikre sig, at de fortæller sandheden. Journalistens spørgsmål vedrørende bagvaskelse til sidst i artiklen Politikere: injuriesagen var led i beskidt politisk spil illustrerer, at Fredericia Dagblad ikke har forholdt sig kritisk til de tre tidligere sagsøgte byrådspolitikernes udsagn. [Klager] har endelig anført, at Fredericia Dagblad via retsbogen var bekendt med, at [Politiker C] og [Politiker A] over for retten har fortsat deres injurierende behandling af hende via deres advokat. Den oplysning er heller ikke medtaget i artiklerne. 2.2 Fredericia Dagblads synspunkter Retlig interesse Fredericia Dagblad har ikke kommenteret punktet. God presseskik Korrekt information og forelæggelse Fredericia Dagblad har afvist, at god presseskik er tilsidesat og har henvist til, at de vejledende regler for god presseskik ikke pålægger et medie at identificere en person, der indgiver en stævning, og ej heller at lade vedkommende udtale sig, da der ikke om vedkommende i mediet er fremsat skadelige, krænkende eller agtelsesforringende oplysninger, jf. punkt A3. Fredericia Dagblad har i den relation anført, at dagbladets vinkel på den omtalte sag var eksklusionssagen i DF og baggrunden herfor. Fredericia Dagblad ønskede at give offentligheden et indblik i stridighederne i DF i Fredericia, som blandt andet førte til eksklusion af bestyrelsesmedlemmet [Politiker D]. Uenighederne var store i bestyrelsen. I DF var den hidtidige spidskandidat til byrådet, [Politiker C], kommet på en andenplads, mens den ny bestyrelsesformand [Person 2] fik spidskandidaturet. Det var ingen hemmelighed, at luften var kold mellem de nye DF ere og de gamle DF ere, som også sad i byrådet. Det var denne situation, som avisen ville afdække. Det er en sag med klar offentlig interesse og af betydning for det lokale demokrati. I det første interview med [Politiker D], understregede hun, at [Klager], som hun omtalte som borgeren, skulle holdes udenfor, da [Klager] ønskede at være anonym. Det efterkom journalisten, da vinklen ikke var [Klager], men hvad der havde ført til striden i bestyrelsen hos DF, og hvad forklaringen kunne være på, at [Politiker D] var blevet ekskluderet. Hvad der er blevet sagt eller ikke sagt på et lukket bestyrelsesmøde om borgeren [Klager], og som det tidligere DF-medlem [Politiker D] har videregivet til borgeren [Klager], har ikke været det centrale i dækningen. Fredericia Dagblad har refereret de to parters udlægning af udtalelser på bestyrelsesmødet og anonymiseret borgeren og har vurderet, at [Klager] ikke

8 8 kunne komme det nærmere, da hun ikke var deltager i bestyrelsesmødet, men havde fået refereret udtalelserne på anden hånd altså fra daværende DF-medlem [Politiker D]. Da avisen omtalte stævningen af de tre DF-medlemmer, blev ønsket om anonymitet fortsat respekteret. Det centrale er, at de videregivne udtalelser fra mødet i DF s bestyrelse førte til stævning af de tre byrådsmedlemmer, [Politiker C], [Politiker A] og [Politiker B] forud for den kommunale valgkamp. Da retssagen blev afvist, skrev Fredericia Dagblad, at vidneudsagnene ikke var konkrete nok (jf. afgørelsen fra retten). Derudover skrev dagbladet, at vidneudsagnene ikke var vægtige nok. Det skete på baggrund af rettens begrundelse og konklusion, hvoraf det fremgik, at stævningen var mangelfuld i forhold til retsplejelovens 348, stk. 2, nr. 3 og nr. 4. Dagbladet mener, at det er en strid om ord, og at ordet vægtigt kan forsvares. Avisen har på intet tidspunkt haft opfattelsen af, at [Klager] ønskede at stå frem og udtale sig i sagen. [Klager] har haft mulighed for at kontakte Fredericia Dagblad, hvis hun ønskede at træde frem. Hun er ikke uvant med medier eller Fredericia Dagblad, der i årenes løb har beskæftiget sig med flere sager, som hun har stået i spidsen for eller været involveret i. 3 Pressenævnets begrundelse og afgørelse: I sagens behandling har følgende nævnsmedlemmer deltaget: Jesper Rothe, Hans Peter Blicher, Lars Lindskov og John Meinert Jacobsen. Retlig interesse Det er en betingelse for, at Pressenævnet kan behandle en klage, at klageren har retlig interesse i det forhold, der klages over. Det indebærer, at man selv som person, organisation, virksomhed eller lignende skal være omtalt, afbilledet eller på anden måde identificeret i mediet. Klagen angår artiklerne Sag mod [Politiker A] og [Politiker C] afvist og Politikere: Injuriesag var led i beskidt politisk spil, hvori [Klager] ikke er omtalt ved navn. [Klager] er imidlertid den omtalte borger, der anlagde sag an om de tre byrådspolitikere. [Klager] er således indirekte nævnt og har derfor retlig interesse i, at klagen realitetsbehandles. God presseskik [Klager] har klaget over, at Fredericia Dagblads omtale af kendelsen er forkert, at [Politiker D]s vidneudsagn ikke blev skrevet op til kommunalvalget i 2017, og at det er forkert, at hun skulle være blevet misbrugt i et politisk spil. Hun har i den forbindelse anført, at hun indgav stævningen i juli 2017 mod de tre byrådsmedlemmer på grund af kommunens, herunder politikernes, dårlige behandling af hende, og at [Politiker D]s vidneudsagn var ét ud af seks vidneudsagn. Hun har yderligere klaget over artiklernes vinkling, manglende kildekritik og manglende forelæggelse.

9 9 Det følger af de vejledende regler for god presseskik, at det er mediernes opgave at bringe korrekt og hurtig information. Så langt det er muligt, bør det kontrolleres, om de oplysninger, der gives, er korrekte. Kritik bør udvises over for nyhedskilderne, i særdeleshed når disses udsagn kan være farvet af personlig interesse eller skadevoldende hensigt. Oplysninger som kan være skadelige, krænkende eller virke agtelses-forringende for nogen, skal efterprøves i særlig grad, inden de bringes, først og fremmest ved forelæggelse for den pågældende, jf. punkt A.1 -A.3. Dette gælder også for retsreportager, jf. punkt C.1. Pressenævnet bemærker generelt, at redaktøren i overensstemmelse med det almindelige princip om redaktørens ret til at redigere mediet som udgangspunkt er berettiget til at beslutte, hvad man vil bringe i mediet. Det vil sige, at det ligger inden for grænserne af redaktørens redigeringsret at undlade at omtale forhold, der for en af parterne eller andre forekommer centrale, ligesom det er op til redaktøren at vælge og fravælge materiale og kilder, så længe det samlede indtryk giver et retvisende billede. Af Retten i Koldings kendelse af 5. januar 2018 i sagen [Klager] mod [Politiker A], [Politiker B] og [Politiker C] fremgår følgende: Stævningen indeholder ikke en nærmere beskrivelse af, hvilke udtalelser der måtte påstås være i strid med straffelovens 267 om ærekrænkende og fornærmende udtalelser, og stævningen indeholder heller ikke påstande og anbringender i øvrigt, der egnet til at indgå i en dom. Stævningen er derfor mangelfuld i forhold til kravene i retsplejelovens 348, stk. 2, nr. 3, og nr. 4. [Klager] har klaget over Fredericia Dagsblads udlægning af kendelsen i artiklen Sag mod [Politiker A] og [Politiker C] afvist, der lyder: Den daværende byrådskandidat for DF [Politiker D] indgav et vidneudsagn i sagen, men hverken det eller andre udsagn og bilag, borgeren har kunnet fremlægge, har været vægtige nok til, at retten har ment, at der kunne føres en injuriesag. Af retsbogen fremgår det, at retten afviser sagen, fordi det ikke er præcist nok, hvilke udtalelser de tre skulle være kommet med. På baggrund af Fredericia Dagblads oplysninger i artiklen Af retsbogen fra Kolding Byret fremgår det nu lægger Pressenævnet til grund, at avisen var i besiddelse af Retten i Koldings udskrift fra retsbogen af 5. januar Pressenævnet finder, at Fredericia Dagblad ikke havde grund til at betvivle rigtigheden af oplysningerne i retsbogen, og dagbladet har således ikke tilsidesat god presseskik ved ikke at kontrollere domstolens oplysninger ved forelæggelse for [Klager] forud for artiklernes offentliggørelse. Pressenævnet finder videre, at Fredericia Dagsblads omtale af rettens begrundelse ikke kan betragtes som forkert, ligesom dagbladet har henvist til de rigtige bestemmelser i retsplejeloven. På denne baggrund udtaler nævnet ikke kritik af Fredericia Dagsblads omtale af Retten i Koldings kendelse af 5. januar 2018.

10 10 Pressenævnet har ikke mulighed for at tage stilling til, om [Klager]s stævning af de tre byrådspolitikere i juli 2017 blev anvendt som politisk redskab i forbindelse med kommunalvalget i Kolding i Pressenævnet finder, at Fredericia Dagblad på tilstrækkelig vis har gjort det klart for læseren, hvem der udtaler sig i artiklerne, og at udsagnene i artiklerne som f.eks. udsagnet Alle tre mener stadig, at sagen var en ren politisk sag, hvor borgeren blev brugt som et redskab til at sætte byrådsmedlemmerne i dårligt lys. fra artiklen Sag mod [Politiker A] og [Politiker C] afvist fremstår som Fredericia Dagsblads gengivelse af de tre kilders ([Politiker C], [Politiker A] og [Politiker B]) udsagn og vurderinger. Det samme er tilfældet i forhold til de øvrige udsagn i artiklerne som f.eks. udsagnet -Jeg er ked af, at borgeren er blevet brugt på den her måde i det, jeg ser som et beskidt politisk spil, som kunne være stoppet, før det overhovedet var kommet hertil, siger [Politiker B]. fra artiklen Politikere: Injuriesag var led i beskidt politisk spil. Disse udsagn fremstår klart som kildernes udsagn og vurderinger. På baggrund af en samlet vurdering finder Pressenævnet, at kildernes udsagn ikke kan betragtes at være skadelige, krænkende eller virke agtelsesforringende for [Klager] i et sådant omfang, at Fredericia Dagblad burde have forelagt kildernes udsagn for [Klager] forud for offentliggørelsen. Nævnet har lagt vægt på, at [Klager] ikke er nævnt ved navn, og at artiklernes fokus er interne politiske uenigheder i DF i Fredericia. Nævnet har yderligere lagt vægt på, at [Politiker D]s kommentarer er medtaget i omtalen. Pressenævnet finder, at [Politiker D]s mail af 26. oktober 2017 til Fredericia Dagblad, hvori [Klager] betegnes som borgeren, ikke på tilstrækkelig vis dokumenterer, at der forud for artiklernes offentliggørelse var indgået en aftale mellem Fredericia Dagblad og [Klager] om at medtage hendes kommentarer i omtalen. Pressenævnet finder på denne baggrund ikke anledning til at udtale kritik af Fredericia Dagblad for den manglende forelæggelse. [Klager] har derudover anført, at Fredericia Dagblad hverken medtog oplysninger vedrørende antallet af retssager, som hun tidligere har været involveret i, eller oplyste, at formanden og et bestyrelsesmedlem for DF havde deltaget i et møde vedrørende [Politiker D]s vidneudsagn, hvor [Klager] også deltog, ligesom dagbladet heller ikke oplyste, at [Politiker C] og [Politiker A] over for retten har fortsat deres injurierende behandling af [Klager] via deres advokat. Pressenævnet finder, at Fredericia Dagblad ikke har overskredet rammerne for redaktørens ret til at redigere mediet ved ikke at medtage de ønskede yderligere oplysninger i omtalen. Nævnet udtaler ikke kritik af Fredericia Dagblad.

Kendelse. afsagt den 18. juni Sag nr [Klager] mod. JydskeVestkysten

Kendelse. afsagt den 18. juni Sag nr [Klager] mod. JydskeVestkysten Kendelse afsagt den 18. juni 2019 Sag nr. 2019-80-0238 [Klager] mod JydskeVestkysten [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen En strid om ord på Skovgårdsvej bragt af JydskeVestkysten den 7.

Læs mere

Sagen er behandlet sammen med sag nr , [Person A] mod friedanskere.net, hvor der er klaget over samme artikel.

Sagen er behandlet sammen med sag nr , [Person A] mod friedanskere.net, hvor der er klaget over samme artikel. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01113 [Klager] mod Friedanskere.net [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Plakater i København bragt på Frie Danskeres hjemmeside, friedanskere.net,

Læs mere

Sagen er behandlet sammen med sag nr , [Person A] mod Frie Danskere, hvor der er klaget over samme artikel.

Sagen er behandlet sammen med sag nr , [Person A] mod Frie Danskere, hvor der er klaget over samme artikel. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01110 [Klager] mod Friedanskere.net [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Plakater i København bragt på Frie Danskeres hjemmeside, friedanskere.net,

Læs mere

Kendelse. afsagt den 31. august Sag nr Foreningen Far. og i dagbladet Information.

Kendelse. afsagt den 31. august Sag nr Foreningen Far. og i dagbladet Information. Kendelse afsagt den 31. august 2017 Sag nr. 17-70-01171 Foreningen Far mod Dagbladet Information Foreningen Far har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 17-70-01160, Foreningen Far mod dagbladet

Læs mere

[Klager] har klaget over, at BT har bragt krænkende omtale om hende, som ikke blev forelagt hende forud for offentliggørelsen.

[Klager] har klaget over, at BT har bragt krænkende omtale om hende, som ikke blev forelagt hende forud for offentliggørelsen. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2018-80-0224 [Klager] mod BT [Klager] har ved advokat Peter Secher klaget til Pressenævnet over artiklen [Person A]s datter sigtet: Håndværker bortført, som blev

Læs mere

[Klager] har klaget over, at han ikke er blevet forelagt artiklens indhold inden offentliggørelse.

[Klager] har klaget over, at han ikke er blevet forelagt artiklens indhold inden offentliggørelse. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01112 [Klager] mod Friedanskere.net [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Imod Frihed 3. december 2016 bragt på Frie Danskeres hjemmeside,

Læs mere

1 Sagsfremstilling Udsendelsen Gintberg på Kanten Kommunalvalg (1:2) blev bragt på DR1 den 9. november 2017 og på dr.dk.

1 Sagsfremstilling Udsendelsen Gintberg på Kanten Kommunalvalg (1:2) blev bragt på DR1 den 9. november 2017 og på dr.dk. Kendelse afsagt den 19. juni 2018 Sag nr. 2018-80-0088 [Klager] mod DR [Klager] har klaget til Pressenævnet over udsendelsen Gintberg på Kanten Kommunalvalg (1:2), som blev bragt på DR1 den 9. november

Læs mere

Kendelse. afsagt den 15. maj Sag nr [Klager] ApS. mod. Bornholm.nu

Kendelse. afsagt den 15. maj Sag nr [Klager] ApS. mod. Bornholm.nu Kendelse afsagt den 15. maj 2018 Sag nr. 2017-80-0075 [Klager] ApS mod Bornholm.nu [Klager] ApS [herefter [Klager]. Pressenævnet] har klaget til Pressenævnet over artiklen Små lokale mæglere sælger færre

Læs mere

[Klager] har klaget over, at artiklen indeholder ukorrekte og krænkende oplysninger, som burde have været forelagt ham forud for offentliggørelsen.

[Klager] har klaget over, at artiklen indeholder ukorrekte og krænkende oplysninger, som burde have været forelagt ham forud for offentliggørelsen. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2018-80-0204 [Klager] mod FORSKERforum [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Klimafejde: Pressenævnet kritiserer FOR- SKERforum, som blev bragt på

Læs mere

[Klager] klagede den 28. juni 2018 til Pressenævnet, der traf afgørelse i sagen den 20. november

[Klager] klagede den 28. juni 2018 til Pressenævnet, der traf afgørelse i sagen den 20. november Kendelse afsagt den 22. februar 2019 Sag nr. 2019-80-0259 [Klager] mod Gråsten Avis Gråsten Avis har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2018-80-0221, [Klager] mod Gråsten Avis, som nævnet

Læs mere

[Klager] har klaget over, at Ekstra Bladet har bragt ukorrekte oplysninger i forbindelse med omtalen af en straffesag mod ham.

[Klager] har klaget over, at Ekstra Bladet har bragt ukorrekte oplysninger i forbindelse med omtalen af en straffesag mod ham. Kendelse afsagt den 9. april 2019 Sag nr. 2018-80-0197 [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Ville dræbe tidligere tv-vært, der blev bragt på Ekstra Bladets hjemmeside

Læs mere

REJST: Kunstnerparret i Kongegaardens legatbolig er rejst efter at være sagt op.

REJST: Kunstnerparret i Kongegaardens legatbolig er rejst efter at være sagt op. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01105 [Klager 1] og [Klager 2] mod Sjællandske Medier [Klager 1] og [Klager 2] har klaget til Pressenævnet over artiklen Kunstnerpar tvunget til at rejse,

Læs mere

Kendelse. afsagt den 25. september Sag nr [Klager] mod. Dagbladet Arbejderen

Kendelse. afsagt den 25. september Sag nr [Klager] mod. Dagbladet Arbejderen Kendelse afsagt den 25. september 2018 Sag nr. 2018-80-0132 [Klager] mod Dagbladet Arbejderen [Klager] (herefter [Klager]) har ved advokat [Advokaten] klaget til Pressenævnet over Dagbladet Arbejderens

Læs mere

Kendelse. afsagt den 17. december Sag nr [Klager] og [Partiet] mod. Fyens Stiftstidende

Kendelse. afsagt den 17. december Sag nr [Klager] og [Partiet] mod. Fyens Stiftstidende Kendelse afsagt den 17. december 2018 Sag nr. 2018-80-0153 [Klager] og [Partiet] mod Fyens Stiftstidende [Klager] har på egne vegne og på vegne af [Partiet] klaget til Pressenævnet over artiklen Demonstration

Læs mere

Over underrubrikken er indsat et billede af en dirigenthammer med et tilhørende podie.

Over underrubrikken er indsat et billede af en dirigenthammer med et tilhørende podie. Kendelse afsagt den 10. september 2019 Sag nr. 2019-80-0286 [Klager] mod Dagbladet Ringkøbing-Skjern [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Betinget fængsel til svindeldømt Skjernpar, som blev

Læs mere

Gråsten Avis har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen efter, at Pressenævnet den 29. september 2017 berigtigede kendelsen.

Gråsten Avis har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen efter, at Pressenævnet den 29. september 2017 berigtigede kendelsen. Kendelse afsagt den 6. oktober 2017 Sag nr. 2017-80-0028 [Datteren] og [Svigersønnen] mod Gråsten Avis Gråsten Avis har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2017-80-0014, [Datteren] og [Svigersønnen]

Læs mere

Manglende rengøring og forkert opbevaring af kølevarer har givet en sur smiley til [Bageri A] kroner lyder bøden på.

Manglende rengøring og forkert opbevaring af kølevarer har givet en sur smiley til [Bageri A] kroner lyder bøden på. Kendelse afsagt den 28. februar 2017 Sag nr. 17-70-01063 [Klager] mod Fyens Stiftstidende [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Manglende rengøring: Endnu en bøde og sur smiley til fynsk bageri

Læs mere

Det er ikke kun øl, popcorn og pølser, der bliver solgt i Telia Parken, når FCK spiller kampe, men også narkotika.

Det er ikke kun øl, popcorn og pølser, der bliver solgt i Telia Parken, når FCK spiller kampe, men også narkotika. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2018-80-0214 [Motorcykelklubben] mod BT [Motorcykelklubben] har ved advokat Peter Secher klaget til Pressenævnet over artiklen Rockere står bag salg af narko i

Læs mere

Sagsfremstilling [Klager] klagede den 13. september 2017 til Pressenævnet over Familie Journals artikel fra februar 2017.

Sagsfremstilling [Klager] klagede den 13. september 2017 til Pressenævnet over Familie Journals artikel fra februar 2017. Kendelse afsagt den 7. december 2017 Sag nr. 2017-80-0056 [Klager] mod Familie Journal Advokat Hans Peter Grønborg har på vegne af [Klager] på ny anmodet om genoptagelse af Pressenævnets afgørelse af 29.

Læs mere

Kendelse. afsagt den 5. september Sag nr og [Klager] mod. Kolding Ugeavis. JydskeVestkysten

Kendelse. afsagt den 5. september Sag nr og [Klager] mod. Kolding Ugeavis. JydskeVestkysten Kendelse afsagt den 5. september 2017 Sag nr. 17-70-01172 og 17-70-01173 [Klager] mod Kolding Ugeavis og JydskeVestkysten [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Pressenævn om [Klager]-sag:

Læs mere

Kendelse. afsagt den 3. august Sag nr [Moren] og [Faren] mod. Ekstra Bladet

Kendelse. afsagt den 3. august Sag nr [Moren] og [Faren] mod. Ekstra Bladet Kendelse afsagt den 3. august 2017 Sag nr. 17-70-01151 [Moren] og [Faren] mod Ekstra Bladet [Moren] og [Faren] har klaget til Pressenævnet over Ekstra Bladets omtale i den trykte avis, på ekstrabladet.dk

Læs mere

[Klager] har klaget over, at Frihedens Stemme har bragt ukorrekte og krænkende oplysninger uden forinden at forelægge oplysningerne.

[Klager] har klaget over, at Frihedens Stemme har bragt ukorrekte og krænkende oplysninger uden forinden at forelægge oplysningerne. Kendelse afsagt den 4. september 2018 Sag nr. 2018-80-0115 [Klager] mod Frihedens Stemme [Person 1] har på vegne af [Klager] (herefter [Klager], Pressenævnet) klaget til Pressenævnet over artiklen Den

Læs mere

NYKØBING - Ved dekret af 28. august 2018 har Skifteretten i Holbæk taget [Klagers far], [Adresse], under konkursbehandling.

NYKØBING - Ved dekret af 28. august 2018 har Skifteretten i Holbæk taget [Klagers far], [Adresse], under konkursbehandling. Kendelse afsagt den 12. marts 2019 Sag nr. 2018-80-0178 [Klager] mod Nykøbing Avis [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklerne Indehaver af Statoil erklæret konkurs og Nyt selskab rykket ind på

Læs mere

[Klager] har klaget over, at TV2 Nord har bragt en udokumenteret og ukorrekt oplysning. Han har også klaget over TV2 Nords sagsbehandling.

[Klager] har klaget over, at TV2 Nord har bragt en udokumenteret og ukorrekt oplysning. Han har også klaget over TV2 Nords sagsbehandling. Kendelse afsagt den 17. januar 2018 Sag nr. 2017-80-0052 [Klager] mod TV2 Nord [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Hirtshals Havn plaget af aktindsigter 100.000 kroner brugt på én mand og

Læs mere

Kendelse. afsagt den 23. maj Sag nr Foreningen Far. mod. Midtjyllands Avis

Kendelse. afsagt den 23. maj Sag nr Foreningen Far. mod. Midtjyllands Avis Kendelse afsagt den 23. maj 2017 Sag nr. 17-70-01121 Foreningen Far mod Midtjyllands Avis Foreningen Far har klaget til Pressenævnet over læserbrevet Et bredere perspektiv af vold i familien bragt af Midtjyllands

Læs mere

[Klager] har klaget over, at sn.dk har krænket privatlivets fred og anvendt begrebet konfiskeret i stedet for begrebet beslaglagt.

[Klager] har klaget over, at sn.dk har krænket privatlivets fred og anvendt begrebet konfiskeret i stedet for begrebet beslaglagt. Kendelse afsagt den 30. oktober 2017 Sag nr. 2017-80-0009 [Klager] mod Sjællandske Medier [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Politiaktion: Mistanke om produktion af piller bragt af Sjællandske

Læs mere

[Klager] havde sagsøgt Sommersted Vest Vandværk. [Klager] har klaget over, at Vandposten har omtalt retstilstanden forkert.

[Klager] havde sagsøgt Sommersted Vest Vandværk. [Klager] har klaget over, at Vandposten har omtalt retstilstanden forkert. Kendelse afsagt den 30. oktober 2017 Sag nr. 2017-80-0010 [Klager] mod Vandposten [Klager] har klaget til Pressenævnet over en artikel bragt i Danske Vandværkers medlemsblad, Vandposten, udgave nr. 209

Læs mere

Fødevaremarkeder på torvet hen over sommeren.

Fødevaremarkeder på torvet hen over sommeren. Kendelse afsagt den 20. november 2018 Sag nr. 2018-80-0140 [Klager] mod Lolland-Falster Folketidende [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Polemik om regnskabet for Nakskovs skøjtebane, bragt

Læs mere

[Klager] er den omtalte organist. Hun har klaget over manglende forelæggelse og Horsens Folkeblads afvisning af at slette artiklen.

[Klager] er den omtalte organist. Hun har klaget over manglende forelæggelse og Horsens Folkeblads afvisning af at slette artiklen. Kendelse afsagt den 25. september 2018 Sag nr. 2018-80-0120 [Klager] mod Horsens Folkeblad [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Ung organist kvitter kirkejobbet før første arbejdsdag, som

Læs mere

[Klager] har klaget over, at han ikke blev oplyst om, at en telefonsamtale blev optaget, og at optagelsen efterfølgende er afspillet i Radio24syv.

[Klager] har klaget over, at han ikke blev oplyst om, at en telefonsamtale blev optaget, og at optagelsen efterfølgende er afspillet i Radio24syv. Kendelse afsagt den 3. august 2017 Sag nr. 17-70-01144 [Klager] mod Radio24syv [Klager] har klaget til Pressenævnet over et indslag i en radioudsendelse i Radio24syv den 3. maj 2017, idet han mener, at

Læs mere

1 Sagsfremstilling Ekstra Bladet bragte den 7. november 2017 artiklen Efter Luksusfælden: Nu skal hovedet undersøges med underrubrikken:

1 Sagsfremstilling Ekstra Bladet bragte den 7. november 2017 artiklen Efter Luksusfælden: Nu skal hovedet undersøges med underrubrikken: Kendelse afsagt den 6. februar 2018 Sag nr. 2017-80-0055 [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Efter Luksusfælden: Nu skal hovedet undersøges bragt den 7. november

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager 1] og [klager 2] klaget over daværende advokat Henrik Lindahl.

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager 1] og [klager 2] klaget over daværende advokat Henrik Lindahl. København, den 20. december 2017 Sagsnr. 2017-2251/ADH K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager 1] og [klager 2] klaget over daværende advokat Henrik Lindahl. Klagens tema: [Klager 1] og

Læs mere

Kendelse. afsagt den 10. august Sag nr Ekstra Bladet. mod. [Moren] [Stedsøsteren]

Kendelse. afsagt den 10. august Sag nr Ekstra Bladet. mod. [Moren] [Stedsøsteren] Kendelse afsagt den 10. august 2017 Sag nr. 17-70-01170 Ekstra Bladet mod [Moren] og [Stedsøsteren] Ekstra Bladet har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 17-70-01059, [Moren] og [Stedsøsteren]

Læs mere

Kendelse. afsagt den 6. april Sag nr [Klager] mod

Kendelse. afsagt den 6. april Sag nr [Klager] mod Kendelse afsagt den 6. april 2017 Sag nr. 17-70-01118 [Klager] mod BT [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 17-70-01074, [Klager] mod BT, som nævnet traf afgørelse i den 28. februar

Læs mere

[Klager] har også klaget over, at Dagbladet Holstebro-Struer har afvist at bringe et genmæle.

[Klager] har også klaget over, at Dagbladet Holstebro-Struer har afvist at bringe et genmæle. Kendelse afsagt den 15. januar 2019 Sag nr. 2018-80-0172 [Klager] ved [Talsperson 1] mod Dagbladet Holstebro-Struer [Klager] ved [Talsperson 1] har klaget til Pressenævnet over artiklen Ny flok ulvehvalpe

Læs mere

1 Sagsfremstilling Berlingske bragte den 23. juli 2018 artiklen Jeg er ikke længere trist på samme måde med underrubrikken:

1 Sagsfremstilling Berlingske bragte den 23. juli 2018 artiklen Jeg er ikke længere trist på samme måde med underrubrikken: Kendelse afsagt den 12. marts 2019. Sag nr. 2018-80-0179 [Klager] mod Berlingske [Person 1] har på vegne af [Klager] klaget til Pressenævnet over artiklen Jeg er ikke længere trist på samme måde, som blev

Læs mere

[Klager] har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen grundet nævnets ukorrekte gengivelse af to artiklers rækkefølge.

[Klager] har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen grundet nævnets ukorrekte gengivelse af to artiklers rækkefølge. Kendelse afsagt den 24. januar 2019 Sag nr. 2018-80-0221 [Klager] mod Gråsten Avis [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2018-80-0147, [Klager] mod Gråsten Avis, som nævnet traf

Læs mere

[Klager] har klaget over, at foromtalen indeholder ukorrekt information.

[Klager] har klaget over, at foromtalen indeholder ukorrekt information. Kendelse afsagt den 18. juni 2019 Sag nr. 2019-80-0316 [Klager] mod Radio24syv [Klager] har klaget til Pressenævnet over en foromtale til radioprogrammet Det Røde Felt, som blev bragt på Radio24syvs Facebook-side

Læs mere

Den 22. december 2017 omtalte Fredericia Avisen Retten i Koldings frifindelse af medarbejderen.

Den 22. december 2017 omtalte Fredericia Avisen Retten i Koldings frifindelse af medarbejderen. Kendelse afsagt den 19. juni 2018 Sag nr. 2018-80-0084 [Klager] mod Fredericia Avisen [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen: Kenny Bruun Olsen: Velkommen tilbage DanmarkC TV, I har gjort det

Læs mere

1 Sagsfremstilling Frie Danskere bragte artiklen Hizb ut-tahrir og venstreradikale sammen imod For Frihed. Af artiklen fremgår bl.a.

1 Sagsfremstilling Frie Danskere bragte artiklen Hizb ut-tahrir og venstreradikale sammen imod For Frihed. Af artiklen fremgår bl.a. Kendelse afsagt den 20. juni 2017 Sag nr. 17-70-01136 [Klager] mod Frie Danskere [Klager] har klaget til Pressenævnet over de udaterede artikler Hizb ut-tahrir og venstreradikale sammen imod For Frihed,

Læs mere

Kendelse. afsagt den 20. november Sag nr [Klager] mod. Ritzaus Bureau A/S

Kendelse. afsagt den 20. november Sag nr [Klager] mod. Ritzaus Bureau A/S Kendelse afsagt den 20. november 2018 Sag nr. 2018-80-0124 [Klager] mod Ritzaus Bureau A/S [Klager] har på egne vegne og på vegne af de 23 irakiske sagsøgere klaget til Pressenævnet over telegrammet Irakeres

Læs mere

[Klager] har klaget over en artikel publiceret på Sermitsiaq.ag den 11. marts [Klager] mener, at god presseskik er tilsidesat i artiklen.

[Klager] har klaget over en artikel publiceret på Sermitsiaq.ag den 11. marts [Klager] mener, at god presseskik er tilsidesat i artiklen. K E N D E L S E: afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 6. marts 2019 i sagen 55-18-02 [Klager] mod Sermitsiaq.ag [Klager] har klaget over en artikel publiceret på Sermitsiaq.ag den 11. marts 2017. [Klager]

Læs mere

KENDELSE DANSK SEJLUNIONS ORDENSUDVALG AFSAGT DEN 21. november 2013 I SAGEN 4 / 2012

KENDELSE DANSK SEJLUNIONS ORDENSUDVALG AFSAGT DEN 21. november 2013 I SAGEN 4 / 2012 KENDELSE DANSK SEJLUNIONS ORDENSUDVALG AFSAGT DEN 21. november 2013 I SAGEN 4 / 2012 Klager Henrik Danielsens påstand: Klubben pålægges at optage Henrik Danielsen i overensstemmelse med ansøgning af 17.

Læs mere

Den 27. juli 2013 var sagsøger U impliceret i et færdselsuheld.

Den 27. juli 2013 var sagsøger U impliceret i et færdselsuheld. Retten i Glostrup Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 14. januar 2019 i sag nr. BS 10A- /2016: U mod Danske Forsikring A/S Borupvang 4 2750 Ballerup Sagens baggrund og parternes påstande Den 27. juli 2013

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01095 [Klager] mod BT [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, BT har tilsidesat god presseskik ved at afvise

Læs mere

[Klager] har klaget over, at artiklen indeholder et krænkende billede af ham.

[Klager] har klaget over, at artiklen indeholder et krænkende billede af ham. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2019-80-0251 [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Demonstranter kastede med æg: Kontroversiel politiker eskorteret væk

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 2. maj 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 2. maj 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 2. maj 2017 Sag 149/2016 NT 2014 ApS (advokat Søren Bagger) mod Region Syddanmark (advokat Kim Trenskow) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Kolding

Læs mere

1 Sagsfremstilling TV2 Nord bragte den 28. september 2016 kl nyhedsindslaget Børnekræftforening mistænkes for fup og svindel.

1 Sagsfremstilling TV2 Nord bragte den 28. september 2016 kl nyhedsindslaget Børnekræftforening mistænkes for fup og svindel. Kendelse afsagt den 21. marts 2017 Sag nr. 17-70-01077 Foreningen for Danske Kræftramte Børn mod TV2 Nord Foreningen for Danske Kræftramte Børn har ved advokat Mads K. Jensen klaget til Pressenævnet over

Læs mere

6. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat [A] klaget over [indklagede].

6. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat [A] klaget over [indklagede]. København, den 5. juli 2016 Sagsnr. 2015-3079/CHN 6. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] klaget over [indklagede]. Klagens tema: Advokat [A], der repræsenterede en part

Læs mere

Kendelse afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 11. februar Sag nr [Klager] Mod KNR

Kendelse afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 11. februar Sag nr [Klager] Mod KNR Kendelse afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 11. februar 2019 Sag nr. 55-18-04 [Klager] Mod KNR [Klager] har klaget til Pressenævnet over, at KNR har afvist at afindeksere følgende to artikler: -

Læs mere

2. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har klager klaget over indklagede.

2. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har klager klaget over indklagede. København, den 28. november 2014 Sagsnr. 2014-101/TRO 2. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har klager klaget over indklagede. Sagens tema: Klager har klaget over, at indklagede har

Læs mere

K E N D E L S E. Jeg er lige kommet hjem og fandt et brev fra min tidligere advokat.

K E N D E L S E. Jeg er lige kommet hjem og fandt et brev fra min tidligere advokat. København, den 30. januar 2015 Sagsnr. 2014-2778/LSK K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har klager klaget over tidligere advokat indklagede. Sagens tema: Klager, der var sigtet for dokumentfalsk,

Læs mere

Pressenævnets kendelse i sag nr

Pressenævnets kendelse i sag nr KEN nr 9492 af 30/08/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 5. juli 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: 2010-6-1021 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Pressenævnets kendelse i sag nr. 2010-6-1021

Læs mere

K e n d e l s e : Ved skrivelse af 24. marts 2011 har Klager ApS klaget over de registrerede revisorer R1 og R2.

K e n d e l s e : Ved skrivelse af 24. marts 2011 har Klager ApS klaget over de registrerede revisorer R1 og R2. Den 20. februar 2012 blev i sag nr. 30/2011 Klager ApS (advokat [Klagers advokat]) mod 1. Registreret revisor R1 (advokat [R1 s advokat]) og 2. Registreret revisor R2 (advokat [R2 s advokat]) afsagt følgende

Læs mere

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr [Klager] mod. Jyllands-Posten

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr [Klager] mod. Jyllands-Posten Kendelse afsagt den 28. februar 2017 Sag nr. 17-70-01071 [Klager] mod Jyllands-Posten [Klager] har klaget til Pressenævnet, da Jyllands-Posten har afvist at fjerne et link med hendes navn og adresse til

Læs mere

Sælger afleverer ejendommen i ryddeliggjort stand kr. 12.00 på overtagelsesdagen

Sælger afleverer ejendommen i ryddeliggjort stand kr. 12.00 på overtagelsesdagen 1 København, den 8. januar 2009 KENDELSE Klager ctr. Jørn Friis Hansen Rysensteensgade 16, 2 1564 København V Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har overtrådt forbuddet mod dobbeltrepræsentation i

Læs mere

Til teksten var indsat et billede af fem skoleelever, der sidder og arbejder ved bærbare computere. Ingen af disse børn er klagers.

Til teksten var indsat et billede af fem skoleelever, der sidder og arbejder ved bærbare computere. Ingen af disse børn er klagers. Kendelse afsagt den 21.marts 2017 Sag nr. 17-70-01085 [Faderen] mod Dagbladet Struer [Faderen] har klaget over artiklen Nu har de også seksualundervisning i matematiktimerne bragt i Dagbladet Struer den

Læs mere

Pressenævnets kendelse i sag

Pressenævnets kendelse i sag KEN nr 10389 af 20/02/2008 (Gældende) Udskriftsdato: 19. maj 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: 2007-6-603 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Pressenævnets kendelse i sag 2007-6-603

Læs mere

K E N D E L S E. [Z] flyttede i 2014 ind hos sin mormor, [XX], der var flyttet på plejehjem og senere døde.

K E N D E L S E. [Z] flyttede i 2014 ind hos sin mormor, [XX], der var flyttet på plejehjem og senere døde. København, den 24. september 2018 Sagsnr. 2018-1679/CHO 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] klaget over advokat [B], [bynavn 1]. Klagens tema: Advokat [A] har klaget

Læs mere

1 Sagsfremstilling [Klager] klagede den 6. marts 2018 til Pressenævnet over NORDJYSKE Mediers artikel. Af klagen til Pressenævnet fremgår følgende:

1 Sagsfremstilling [Klager] klagede den 6. marts 2018 til Pressenævnet over NORDJYSKE Mediers artikel. Af klagen til Pressenævnet fremgår følgende: Kendelse afsagt den 6. november 2018 Sag nr. 2018-80-0191 [Klager] mod NORDJYSKE Medier [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2018-80-0106, [Klager] mod NORDJYSKE Medier, som nævnet

Læs mere

Sagsfremstilling Af Pressenævnets kendelse af 30. oktober 2017 i sag nr fremgår blandt andet:

Sagsfremstilling Af Pressenævnets kendelse af 30. oktober 2017 i sag nr fremgår blandt andet: Kendelse afsagt den 5. januar 2018 Sag nr. 2017-80-0064 [Klager] mod Politiken [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2017-80-0017, [Klager] mod Politiken, som nævnet traf afgørelse

Læs mere

Anklagemyndigheden har påstået sagen fremmet og nedlagt påstand om bødestraf.

Anklagemyndigheden har påstået sagen fremmet og nedlagt påstand om bødestraf. Udskrift af dombogen D O M afsagt den 27. juni 2017 Rettens nr. 1-2667/2017 Politiets nr. 1900-84265-00002-17 Anklagemyndigheden mod T cpr-nummer 81- Anklageskrift er modtaget den 26. maj 2017. T er tiltalt

Læs mere

[Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Da [Klagers navn] sagsøgte [Klagers navn], som blev bragt på redox.dk den 13. december 2017.

[Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Da [Klagers navn] sagsøgte [Klagers navn], som blev bragt på redox.dk den 13. december 2017. Kendelse afsagt den 15. maj 2018 Sag nr. 2017-80-0074 [Klager] mod redox.dk [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Da [Klagers navn] sagsøgte [Klagers navn], som blev bragt på redox.dk den

Læs mere

Kendelse. afsagt den 3. juli Sag nr [Moren] [Stedsøsteren] mod. Ekstra Bladet

Kendelse. afsagt den 3. juli Sag nr [Moren] [Stedsøsteren] mod. Ekstra Bladet Kendelse afsagt den 3. juli 2017 Sag nr. 17-70-01159 [Moren] og [Stedsøsteren] mod Ekstra Bladet I forbindelse med offentliggørelse af Pressenævnets kendelse i sag nr. 17-70-01123, [Moren]og [Stedsøsteren]

Læs mere

Kendelse. afsagt den 10. april Sag nr [Klager 1], [Klager 2] ApS og [Klager 3] A/S. mod. Gråsten Avis

Kendelse. afsagt den 10. april Sag nr [Klager 1], [Klager 2] ApS og [Klager 3] A/S. mod. Gråsten Avis Kendelse afsagt den 10. april 2018 Sag nr. 2017-80-0058 [Klager 1], [Klager 2] ApS og [Klager 3] A/S mod Gråsten Avis [Klager 1] har på egne og [Klager 2] ApS (herefter [Klager 2]) og [Klager 3] A/S (herefter

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Avisen.dk

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Avisen.dk Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01092 [Klager] mod Avisen.dk [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, avisen.dk har tilsidesat god presseskik

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. oktober Sag nr [Klager] mod. Politiken

Kendelse. afsagt den 30. oktober Sag nr [Klager] mod. Politiken Kendelse afsagt den 30. oktober 2017 Sag nr. 2017-80-0017 [Klager] mod Politiken [Klager] har klaget til Pressenævnet over, at Politiken har afvist at slette artiklen Kreditorer anklager Sundown-arrangør

Læs mere

KENDELSE. Klager indgik herefter den 13. august 2004 en formidlingsaftale med indklagede om salg af ejendommen til en kontantpris på kr. 850.000,00.

KENDELSE. Klager indgik herefter den 13. august 2004 en formidlingsaftale med indklagede om salg af ejendommen til en kontantpris på kr. 850.000,00. 1 København, den 3. maj 2010 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Arne Blomstrøm Algade 8 5592 Ejby Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har udleveret et fejlagtigt dokument til køberne

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. JydskeVestkysten

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. JydskeVestkysten Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01090 [Klager] mod JydskeVestkysten [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, JydskeVestkysten har tilsidesat

Læs mere

Kendelse afsagt den 20. november 2017

Kendelse afsagt den 20. november 2017 Kendelse afsagt den 20. november 2017 Sag nr. 2017-80-0018 [Klager] mod TV MIDTVEST [Klager] har klaget til Pressenævnet over nyhedsudsendelsen Regeringen forlanger nødplan ved konkurs, som blev bragt

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens tema: Klagerne vedrører en sag anlagt af advokat [C] og et af hende ejet anpartsselskab mod [ejerforening].

K E N D E L S E. Sagens tema: Klagerne vedrører en sag anlagt af advokat [C] og et af hende ejet anpartsselskab mod [ejerforening]. København, den 27. juni 2013 J.nr. 2011-10199/JSC 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] for [ejerforening] klaget over advokat [B], [bynavn], og advokat [B] har for

Læs mere

[Klager] har klaget over B.T.s handlemåde forud for artiklens offentliggørelse samt over artiklens

[Klager] har klaget over B.T.s handlemåde forud for artiklens offentliggørelse samt over artiklens Kendelse afsagt den 12. august 2019 Sag nr. 2018-80-0232 [Klager] mod B.T. [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Konfrontation med Udlændingenævnet: Det er måske bare mig, der er dum?, bragt

Læs mere

Ombudsmandens undersøgelse af udlændingemyndighederne vejledning om familiesammenføring efter EU-retten mv.

Ombudsmandens undersøgelse af udlændingemyndighederne vejledning om familiesammenføring efter EU-retten mv. Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration Holbergsgade 6 1057 København K Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens tema: Klagen vedrører indklagedes adfærd i forbindelse med hans hverv som bistandsadvokat.

K E N D E L S E. Sagens tema: Klagen vedrører indklagedes adfærd i forbindelse med hans hverv som bistandsadvokat. København, den 30. november 2010 J.nr. 2010-02-0138 MRY/MRY 5. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat B på vegne Advokatrådet (herefter kaldet klager) klaget over advokat C,

Læs mere

Klager. København, den 18. november 2008 KENDELSE. ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Ege Christiansen Hersegade 18 4000 Roskilde

Klager. København, den 18. november 2008 KENDELSE. ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Ege Christiansen Hersegade 18 4000 Roskilde 1 København, den 18. november 2008 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Ege Christiansen Hersegade 18 4000 Roskilde Sagen angår spørgsmålet, om det kan bebrejdes indklagede, at køber ikke

Læs mere

FOB Pligt til at vejlede i forbindelse med behandling af en sag om aktindsigt

FOB Pligt til at vejlede i forbindelse med behandling af en sag om aktindsigt FOB 2019-19 Pligt til at vejlede i forbindelse med behandling af en sag om aktindsigt Resumé En journalist bad den 30. maj 2018 Justitsministeriet om aktindsigt i en rapport fra en tværministeriel arbejdsgruppe

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat Henrik Andersen, København K.

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat Henrik Andersen, København K. København, den 29. februar 2016 Sagsnr. 2015-1590/CBW 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat Henrik Andersen, København K. Klagens tema: [Klager] har

Læs mere

Pressenævnets kendelse i sag nr

Pressenævnets kendelse i sag nr KEN nr 9236 af 21/05/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 1. juli 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: 13-70-00439 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Pressenævnets kendelse i sag nr. 13-70-00439

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat [A] og advokat [B], begge [bynavn].

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat [A] og advokat [B], begge [bynavn]. København, den 16. december 2015 Sagsnr. 2015 1915 og 2015-1917/LIH 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat [A] og advokat [B], begge [bynavn]. Klagens

Læs mere

Klagerne. København, den 1. november 2010 KENDELSE. ctr.

Klagerne. København, den 1. november 2010 KENDELSE. ctr. 1 København, den 1. november 2010 KENDELSE Klagerne ctr. Statsaut. ejendomsmæglere MDE Claus Perregaard og Hans Kristensen v/chartis Europe Kalvebod Brygge 45 1560 København V Nævnet har modtaget klagen

Læs mere

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har klager klaget over tidligere indklagede.

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har klager klaget over tidligere indklagede. København, den 18. september 2013 Sagsnr. 2012-252/SAF/LOV 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har klager klaget over tidligere indklagede. Sagens tema: Klager, der var sagsøger

Læs mere

København, den 24. oktober 2011 Sagsnr K E N D E L S E

København, den 24. oktober 2011 Sagsnr K E N D E L S E København, den 24. oktober 2011 Sagsnr. 2009 1321 CSI/JML 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har klager klaget over indklagede, advokat. Sagens tema: Klager har klaget over, at

Læs mere

Regler for Landbrug & Fødevarers Voldgiftsret for Svinebranchen VOLDGIFTSRETTEN FOR DANISH PRODUKTSTANDARD

Regler for Landbrug & Fødevarers Voldgiftsret for Svinebranchen VOLDGIFTSRETTEN FOR DANISH PRODUKTSTANDARD Regler for Landbrug & Fødevarers Voldgiftsret for Svinebranchen VOLDGIFTSRETTEN FOR DANISH PRODUKTSTANDARD og VOLDGIFTSRETTEN FOR DANISH TRANSPORTSTANDARD 1.0 Kompetence 1.1 Landbrug & Fødevarers Voldgiftsret

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne af et forsikringsselskab og et byggeselskab klaget over indklagede.

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne af et forsikringsselskab og et byggeselskab klaget over indklagede. København, den 30. september 2013 Sagsnr. 2011-4523/CHN/JML 5. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne af et forsikringsselskab og et byggeselskab klaget over indklagede.

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 30. august 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 30. august 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 30. august 2016 Sag 192/2016 A kærer bortvisningen af ham fra et retsmøde i sagen: Anklagemyndigheden mod T Kæren angår bortvisningen af A fra et retsmøde i en straffesag

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde udarbejdet salgsopstilling den 25. april 2008. Det fremgår af salgsopstillingen bl.a.:

KENDELSE. Indklagede havde udarbejdet salgsopstilling den 25. april 2008. Det fremgår af salgsopstillingen bl.a.: 1 København, den 1. november 2010 KENDELSE Klagerne ctr. BoligRingen af 2005 ApS v/ DAHL Viborg Advokatpartnerselskab Lundborgvej 18 8800 Viborg Nævnet har modtaget klagen den 27. april 2010. Klagen angår

Læs mere

8. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A.

8. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A. København, den 13. september 2012 J.nr. 2010-03-0817/JSC/JML 8. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A. Sagens tema: X har klaget over advokat A s salær på

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 12. marts 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 12. marts 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 12. marts 2015 Sag 196/2014 Munck Consult ved Helge Munck (advokat Mette Højberg) mod Golfbox A/S (advokat Dan Terkildsen) I tidligere instanser er truffet beslutning

Læs mere

K E N D E L S E. X har endvidere klaget over advokat A s salær på kr. inkl. moms.

K E N D E L S E. X har endvidere klaget over advokat A s salær på kr. inkl. moms. København, den 15. november 2012 Sagsnr. 2011-0332/SAF/JML 6. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A. Sagens tema: X, der havde solgt en fast ejendom gennem

Læs mere

[klager] mener, at god presseskik er tilsidesat i de to artikler. Klagen omhandler også, om KNR er forpligtet til at bringe et genmæle.

[klager] mener, at god presseskik er tilsidesat i de to artikler. Klagen omhandler også, om KNR er forpligtet til at bringe et genmæle. K E N D E L S E: afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 11. februar 2019 i sagen 55-17-05 [klager] Mod KNR [klager] har klaget til Pressenævnet over følgende to artikler, som har været bragt på knr.gl:

Læs mere

Sagen, der er anlagt den 18. februar 2014, vedrører prøvelse af en advokatnævnskendelse.

Sagen, der er anlagt den 18. februar 2014, vedrører prøvelse af en advokatnævnskendelse. Retten i Lyngby Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 1. december 2014 i sag nr. BS 160-247/2014: Advokat Lars Borring Lyngby Hovedgade 39 2800 Lyngby mod Advokatnævnet Kronprinsessegade 28 1306 København

Læs mere

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnet den 16. marts 2015 og modklagen den 13. april 2015.

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnet den 16. marts 2015 og modklagen den 13. april 2015. København, den 15. december 2015 Sagsnr. 2015-884/LIH 6. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne af [klager] klaget over [indklagede], [bynavn], og [indklagede]

Læs mere

Under denne sag har klager klaget over advokatfirma A v/ indklagede 1 og indklagede 2, og indklagede 2 har indgivet modklage over klager.

Under denne sag har klager klaget over advokatfirma A v/ indklagede 1 og indklagede 2, og indklagede 2 har indgivet modklage over klager. København, den 13. april 2007 J.nr. 02-0401-06-0569 K E N D E L S E Sagens parter: Under denne sag har klager klaget over advokatfirma A v/ indklagede 1 og indklagede 2, og indklagede 2 har indgivet modklage

Læs mere

København, den 14. maj 2008 J.nr

København, den 14. maj 2008 J.nr København, den 14. maj 2008 J.nr. 02-0408-07-0690 K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat A, på vegne af klager, klaget over indklagede og indklagede modklaget over advokat A. Sagens tema:

Læs mere

2. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [by].

2. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [by]. København, den 25. april 2017 Sagsnr. 2016-2165/CSI 2. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [by]. Klagens tema: [Klager] har klaget over, at [indklagede]

Læs mere

Ved kendelse af 29. januar 2014 har Advokatnævnet i medfør af retsplejelovens 147 c, stk. 1, pålagt advokat Lars Borring en bøde på kr.

Ved kendelse af 29. januar 2014 har Advokatnævnet i medfør af retsplejelovens 147 c, stk. 1, pålagt advokat Lars Borring en bøde på kr. Retten i Lyngby Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 16. juni 2014 i sag nr. BS 156-195/2014: Advokat Lars Borring Lyngby Hovedgade 39 2800 Kgs. Lyngby mod Advokatnævnet Kronprinsessegade 28 1306 København

Læs mere

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr Journalista.dk. mod. Sjællandske Medier

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr Journalista.dk. mod. Sjællandske Medier Kendelse afsagt den 28. februar 2017 Sag nr. 17-70-01068 Journalista.dk mod Sjællandske Medier Netmediet Journalista.dk har klaget over artiklen Fejlagtigt hængt ud for skyhøje topmødeudgifter bragt på

Læs mere

[Datteren] har klaget over, at TV 2 Lorrys omtale er for ensidig og ikke fremstiller hendes mor som et menneske.

[Datteren] har klaget over, at TV 2 Lorrys omtale er for ensidig og ikke fremstiller hendes mor som et menneske. Kendelse afsagt den 23. maj 2017 Sag nr. 17-70-01133 [Datteren] på vegne af [Moren] mod TV 2 Lorry [Datteren] har i henhold til fuldmagt af 23. november 2013 fra sin mor, [Moren], klaget til Pressenævnet

Læs mere

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1130 Offentligt

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1130 Offentligt Retsudvalget 2013-14 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1130 Offentligt Spørgsmål nr. 1130 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg: Ministeren bedes kommentere artiklen på TV2 s hjemmeside den 30. maj

Læs mere

K E N D E L S E. Klager har endvidere klaget over Indklagedes salær på kr. ekskl. moms.

K E N D E L S E. Klager har endvidere klaget over Indklagedes salær på kr. ekskl. moms. København, den 2. juni 2014 Sagsnr. 2013-545/3KR/AKC 2. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har Klager klaget over Indklagede. Sagens tema: Klager har klaget over, at Indklagede har

Læs mere