Forslag til ændringer af distriktsgrænsen mellem Klostermarksskolen og Hedegårdenes Skole

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forslag til ændringer af distriktsgrænsen mellem Klostermarksskolen og Hedegårdenes Skole"

Transkript

1 Skole og Børn Sekretariatet Sagsnr Brevid Forslag til ændringer af distriktsgrænsen mellem Klostermarksskolen og Hedegårdenes Skole 9. august 2019 Med budget 2019 blev det besluttet, at der skal ses på inddelingen af skoledistrikterne i Roskilde By, så de i højere grad bidrager til folkeskolens formål om at være mødested for børn med forskellig baggrund og dermed afspejler samfundet som helhed. Det blev besluttet, at det haster mest med at finde løsninger på den pressede kapacitet på Klostermarksskolen, og at der skal ses på distriktsgrænserne mellem Klostermarksskolen og Hedegårdenes Skole. I høringssvar fra henholdsvis LMU og Skolebestyrelserne på Hedegårdenes Skole og Klostermarksskolen i forbindelse med budget 2019, blev det givet bemærkninger til ændringer i de pågældende skoledistrikter, hvilket kan ses af bilag 4-7. Dette notat gennemgår kort kapacitetsudfordringerne, mulighederne for at ændre distriktsgrænsen mellem de to skoler og fremstiller to alternativer til den eksisterende grænse. Det er to alternativer, der for det første vil medvirke til at løse fremtidige udfordringer med kapaciteten på Klostermarksskolen. Og for det andet vil bidrage til at skabe en elevsammensætning på de to skoler, der afspejler samfundet. Kapacitetsudfordringer på Klostermarksskolen Klostermarksskolen er opført som en tresporet skole, hvor der i skoleåret 2019/20 er 32 klasser fordelt på 0. til 9. klassetrin. Herudover er der to specialklasser i en særskilt bygning på skolens matrikel. Skoleprognosen fra foråret 2019, der baserer sig på den seneste befolkningsprognose, viser, at elevgrundlaget i skoledistriktet forventes at stige i de kommende år. I skoleprognosen antages det, at elever fra distriktet og elever med søskende på skolen, der søger mod skolen, indskrives på denne. Stigningen vil medføre, at skolen for flere årgange vil udvikle sig til en firesporet skole, bl.a. forventes 0. trin at få fire spor i alle de kommende skoleår, der er analyseret på. I prognosen regnes der med maksimalt 24 elever i en klasse på 0. trin. Forventningen til skolens samlede antal af klasser vil pga udviklingen i distriktet være stigende, som det kan ses af tabel 1. Denne udvikling vil blive en udfordring for den eksisterende kapacitet på skolen. Tabel 1: Klassetal på Klostermarksskolen jf. Skoleprognosen /20 20/21 21/22 22/23 23/24 Antal klasser En mulig løsning på kommende kapacitetsudfordringer på Klostermarksskolen vil være, at der ændres på distriktsgrænsen for skoledistriktet, så der er elevgrundlag blandt distriktsbørn og børn med søskende på skolen til tre klasser fremfor fire klasser på 0. trin i de kommende skoleår. Det vil være en løsning, der ikke har konsekvenser for de elever, der allerede går på skolen. Klostermarksskolens distrikt har grænser til Absalon Skole, Himmelev Skole, Hedegårdenes Skole og Trekronerskolen. Med budget 2019 blev det anvist, at der skal kigges på grænsen imellem netop Klostermarksskolen og Hedegårdenes Skole.

2 Side2/6 Hedegårdenes Skole er en skole, der har kapacitet til at optage flere elever, end der aktuelt bor i distriktet og søger til skolen. I skoleåret 2019/20 er der oprettet to klasser med en gennemsnitlig klassekvotient (elever pr klasse) på 17,5 elever på 0.trin. Ifølge skoleprognosen ser det ud til, at der også i de kommende skoleår vil være et elevgrundlag til to klasser med en klassekvotient under 24 elever på 0. trin. Elevtal, klassetal og klassekvotienter kan ses af tabel 2. Der vil hermed være mulighed for at indskrive flere elever på 0. trin på Hedegårdenes Skole. Det giver derfor mening, at kigge på en ændring af distriktsgrænsen mellem Klostermarksskolen og Hedegårdenes Skole for at imødekomme ovennævnte udfordringer med kapaciteten. Tabel 2: Elev og klassetal på Klostermarksskolen og Hedegårdenes Skole 2019/20 pr I alt Hedegårdenes Skole Elever Klasser Klassekvotient 17,5 20,0 15,5 20,0 26,0 19,5 21,0 19,0 17,0 23,0 19,3 Klostermarksskolen Elever Klasser Klassekvotient 22,0 19,8 25,7 22,8 19,8 24,3 24,7 23,0 24,7 23,0 22,8 COWI, der laver befolkningsprognose og skoleprognose for Roskilde Kommune, har sammen med forvaltningen analyseret på elevgrundlaget for de to skoledistrikter, og er kommet frem til to mulige alternativer, der vil give et elevgrundlag, der ikke udfordrer kapaciteten på de to skoler. Elevgrundlaget i de to alternativer er beregnet, så der oprettes tre klasser på 0. trin på Klostermarksskolen og to klasser på 0. trin på Hedegårdenes Skole med en maksimal gennemsnitlig klassekvotient på 24 elever. Foruden at håndtere kapacitetsudfordringerne på Klostermarksskolen, understøttes elevsammensætningen og dermed den sociale balance på de to pågældende skoler med udvælgelsen af områderne, der i de to alternativer flytter fra Klostermarksskolens til Hedegårdenes Skoles distrikt.

3 Side3/6 Alternativ 1 I alternativ 1 flytter følgende boligområder markeret med grønt fra Klostermarksskolens distrikt til Hedegårdenes Skoles distrikt: Kort 1: Berørte boligområder i alternativ 1 De berørte adresser kan ses i Bilag 2: Adresser berørt af distriktsændringer i alternativ 1. Som beskrevet ovenfor, vil ændringen af skoledistriktsgrænsen i alternativ 1 have den betydning, at der i de analyserede skoleår vil skulle oprettes tre klasser på Klostermarksskolen og to klasser på Hedegårdenes Skole på 0. trin.

4 Side4/6 Alternativ 2 I alternativ 2 flytter følgende boligområder markeret med grønt fra Klostermarksskolens distrikt til Hedegårdenes Skoles distrikt: Kort 2: Berørte boligområder i alternativ 2 De berørte adresser kan ses i Bilag 3: Adresser berørt af distriktsændringer i alternativ 2. Som beskrevet ovenfor, vil ændringen af skoledistriktsgrænsen i alternativ 2 have den betydning, at der i de analyserede skoleår vil skulle oprettes tre klasser på Klostermarksskolen og to klasser på Hedegårdenes Skole på 0. trin.

5 Side5/6 Ingen distriktsændringer Hvis der fremadrettet maksimalt skal etableres tre 0. klasser på Klostermarksskolen, skal der iværksættes andre tiltag, ifald der ikke ændres på skolens distrikt. Disse tiltag vil være i forbindelse med skoleindskrivningen, hvor bl.a. ønsker om optagelse af børn med søskende på skolen bosat i andre distrikter ikke kan imødekommes, hvis elevtallet overstiger 72 elever, der er ensbetydende med etableringen af tre klasser. De pågældende søskende børn, der søger optagelse på Klostermarksskolen, vil i stedet skulle indskrives på egen distriktsskole. Usikkerhed Skoleprognosen og de videre analyser heraf er forbundet med en vis usikkerhed. I skoleprognosen oprettes en ekstra klasse, hver gang der er 25 elever (den gennemsnitlige klassekvotient kan altså maksimalt være på 24 elever på 0. trin). Jo tættere på grænsen for en ekstra klasse elevgrundlaget er, jo større er usikkerheden i forhold til antallet af klasser, se tabel 3 for antal elever, der udløser etableringen af en ekstra klasse. Tabel 3: Elevgrundlag og klassetal i skoleprognosen på 0. trin Antal elever Antal klasser Usikkerheden i analysen består af flere faktorer: Skoleudsættelser. Antallet af skoleudsættelser svinger mellem de enkelte år og de enkelte skoledistrikter. Det kan derfor på baggrund af historik være svært at forudse, hvor mange skoleudsættelser der vil være i de enkelte skoleår i de forskellige skoledistrikter i kommunen. Søgemønstre for børn der er bosat i distriktet. Skoleprognosen bygger på historik og historiske søgemønstre. Men der er enkelte år, hvor søgemønstrene afviger fra historikken. Prognosen rammer i disse år skævt i forhold til det reelle antal af elever, der søger til de enkelte skoler, og dermed også i forhold til antallet af klasser på den enkelte skole. Søgemønstre påvirkes af mange faktorer, herunder faktorer der ligger uden for forvaltningens umiddelbare område. Det kan gøre det vanskeligt at forudsige, hvornår, hvorfor og hvor længe mønstrene afviger i forhold til den historiske udvikling. Søgemønstre for børn med søskende på skolen. Ligesom med børn bosiddende i distriktet, er søgemønstrene for søskende børn bundet op på historiske udviklinger og påvirkes af mange forskellige faktorer. På samme måde kan en ændring af disse mønstre være svær at forudse. Befolkningsprognosen og dermed skoleprognosen. Befolkningsprognosen baserer sig på en række forudsætninger, som er påvirkelige ved fx konjunkturændringer, men også ved nye boligudbygningsområder. Der er således en generel statistisk usikkerhed ved prognoser som også har betydning i denne sammenhæng. Denne usikkerhed bliver større når populationen er mindre, som det fx er tilfældet når der ses på enkelte årgange i mindre distrikter. De seneste år har prognosen haft en tendens til i nogle områder at forvente lidt flere borgere end der så reelt er kommet i året. Da skoleprognosen bygger på bl.a. befolkningsprognosen, vil usikkerheden ved

6 Side6/6 befolkningsprognosen også have indflydelse på usikkerheden ved skoleprognosen. Det er dog forvaltningens opfattelse, at dette ikke er et problem i større omfang i de berørte aldersgrupper i de pågældende områder, bl.a. fordi der ikke i nævneværdigt omfang indgår boligudbygning i de 2 skoledistrikter. Høring og beslutningsproces En ændring af skoledistriktsgrænserne vil skulle sendes i høring, hvorefter de kan godkendes politisk. Skoleindskrivningen for skoleåret 2020/21 begynder i november måned 2019, hvor skoledistriktsændringer i givet fald skal være på plads.

NOTAT: Kapacitetsredegørelse for skoleområdet 2019

NOTAT: Kapacitetsredegørelse for skoleområdet 2019 Skole og Børn Sekretariatet Sagsnr. 318587 Brevid. 3136344 NOTAT: Kapacitetsredegørelse for skoleområdet 2019 10. april 2019 På baggrund af den seneste befolkningsprognose for Roskilde Kommune fra foråret

Læs mere

Skoledistrikter. - Prognose for nye skoledistrikter

Skoledistrikter. - Prognose for nye skoledistrikter Skoledistrikter - Prognose for nye skoledistrikter Udarbejdet af Tenna Arevad Larsen og Stine Dam Udgivelsesdato: 26-01-2018 Kontakt Stine Dam Analysekonsulent sda@horsholm.dk Direkte tlf. 4849 1273 Center

Læs mere

NOTAT: Udvikling af Vindinge Skole

NOTAT: Udvikling af Vindinge Skole Skole og Klub Sagsnr. 282192 Brevid. 2504634 Ref. LAFJ Dir. tlf. 46 31 41 15 larsfj@roskilde.dk NOTAT: Udvikling af Vindinge Skole 21. marts 2017 Resume Skole- og Børneudvalget besluttede 6. december 2016,

Læs mere

Justere skoledistrikter

Justere skoledistrikter Børne- og Skoleudvalget Punkt: 3 Acadre sagsnr.: 17/11773 Journalnr.: Sagsforløb: BSU - Åben sag Mødedato: 22.02.2018 Sagsansvarlig enhed: Politik, Udvikling og Borgerservice Sagsbehandler: Lærke Klintholm

Læs mere

Der sker og er sket en betydelig udbygning i de tre først nævnte områder.

Der sker og er sket en betydelig udbygning i de tre først nævnte områder. SKOLE- OG BØRNEFORVALTNINGEN Skole- og børnesekretariatet Brevid. 455509 Afsnit: Ref. OM Dir. tlf. 46314121 ovem@roskilde.dk NOTAT: Skoledistrikter fra skoleåret 2008/2009 22. juni 2007 Skole- og Børneforvaltningen

Læs mere

Beslutning om løsning af kapacitetsudfordringer på skoleområdet

Beslutning om løsning af kapacitetsudfordringer på skoleområdet Beslutning om løsning af kapacitetsudfordringer på skoleområdet 2019-2023 J.nr.: 17.01.04 A00 Sagsnr.: 18/2226 BESLUTNINGSTEMA Center for Skole og Uddannelse har udarbejdet sagsfremstillingen. På Børne-

Læs mere

NOTAT: Kapacitetsredegørelse for skoler og dagtilbud 2017

NOTAT: Kapacitetsredegørelse for skoler og dagtilbud 2017 Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 291060 Brevid. 2544583 NOTAT: Kapacitetsredegørelse for skoler og dagtilbud 2017 26. april 2017 På baggrund af den seneste befolkningsprognose fra foråret 2017 har forvaltningen

Læs mere

Alle børn er tilknyttet et skoledistrikt iht. til deres folkeregisteradresse og har ret til at blive optaget på den tilhørende skole.

Alle børn er tilknyttet et skoledistrikt iht. til deres folkeregisteradresse og har ret til at blive optaget på den tilhørende skole. Notat 1. marts 2018 Sagsbeh.:HPA J.nr.: 17.02.04-G01-1-18 Skoleafdelingen Notat - oprettelse af 0. klasser 2018-19 Ifølge Styrelsesvedtægten for Frederiksberg Kommunes skolevæsen er det Kommunalbestyrelsen,

Læs mere

Udviklingen i samlet elevtal fra

Udviklingen i samlet elevtal fra Skoleprognose for Hvidovre Kommune 2018-31 I det følgende gennemgås den nye skoleprognose for Hvidovre Kommune, som i lighed med tidligere er udarbejdet af BoelPlan. Prognosen, som er udarbejdet for perioden

Læs mere

Ud over de 697 ansøgere, er der seks omgængere fra skoleåret 2015/2016. Det svarer til niveauet ved sidste års indskrivning.

Ud over de 697 ansøgere, er der seks omgængere fra skoleåret 2015/2016. Det svarer til niveauet ved sidste års indskrivning. GLADSAXE KOMMUNE Økonomi og Analyse Bilag 1, Indskrivning til børnehaveklassen 2016/2017 NOTAT Dato: 7. marts 2016 Indhold Antal indskrevne børn 2016/2017... 1 Lovgivningens regler for indskrivning til

Læs mere

Ud over de 687 ansøgere, er der seks omgængere fra skoleåret 2016/2017. Det svarer til niveauet ved sidste og forrige års indskrivning.

Ud over de 687 ansøgere, er der seks omgængere fra skoleåret 2016/2017. Det svarer til niveauet ved sidste og forrige års indskrivning. GLADSAXE KOMMUNE Økonomi og Analyse Bilag 1, Indskrivning til børnehaveklassen 2017/2018 NOTAT Dato: 05.03.2017 Indhold Antal indskrevne børn 2017/2018... 1 Lovgivningens regler for indskrivning til børnehaveklassen...

Læs mere

Bilag 1: Skoledistriktsændringer. Bilag: Skoledistriktsændringer. Baggrund for høringsmateriale. Forslag som bringes i høring

Bilag 1: Skoledistriktsændringer. Bilag: Skoledistriktsændringer. Baggrund for høringsmateriale. Forslag som bringes i høring Bilag 1: Skoledistriktsændringer Bilag: Skoledistriktsændringer Bilag 1: Skoledistriktsændringer...1 Bilag: Skoledistriktsændringer...1 Baggrund for høringsmateriale...1 Forslag som bringes i høring...1

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE Økonomi og Analyse NOTAT. Antal indskrevne børn 2018/2019. Bilag 1, Indskrivning til børnehaveklassen 2018/2019.

GLADSAXE KOMMUNE Økonomi og Analyse NOTAT. Antal indskrevne børn 2018/2019. Bilag 1, Indskrivning til børnehaveklassen 2018/2019. GLADSAXE KOMMUNE Økonomi og Analyse Bilag 1, Indskrivning til børnehaveklassen 2018/2019 NOTAT Dato: 11.03.2018 Indhold Antal indskrevne børn 2018/2019... 1 Lovgivningens regler for indskrivning til børnehaveklassen...

Læs mere

Alle børn er tilknyttet et skoledistrikt iht. til deres folkeregisteradresse og har ret til at blive optaget på den tilhørende skole.

Alle børn er tilknyttet et skoledistrikt iht. til deres folkeregisteradresse og har ret til at blive optaget på den tilhørende skole. Notat 25. februar 2019 Sagsbeh.:HPA J.nr.: 17.02.04-G01-2-19 Skoleafdelingen Notat - oprett 0. klasser 2019-20 Ifølge Styrelsestægten for Frederiksberg Kommunes skolevæsen er det Kommunalbestyrelsen, der

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE Økonomi og Analyse NOTAT. Indskrivning til børnehaveklassen 2015/2016

GLADSAXE KOMMUNE Økonomi og Analyse NOTAT. Indskrivning til børnehaveklassen 2015/2016 GLADSAXE KOMMUNE Økonomi og Analyse Indskrivning til børnehaveklassen 2015/2016 NOTAT Dato: 27.februar 2015 Indhold Antal indskrevne børn 2015/2016... 1 Lovgivningens regler for indskrivning til børnehaveklassen...

Læs mere

Notat. Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget. Principper for oprettelse af klasser på folkeskolerne

Notat. Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget. Principper for oprettelse af klasser på folkeskolerne Notat Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget Principper for oprettelse af klasser på folkeskolerne Baggrund Børne- og Skoleudvalget har bedt forvaltningen undersøgt om der er behov for at ændre i de nuværende

Læs mere

Lovgivningens regler for indskrivning til børnehaveklassen

Lovgivningens regler for indskrivning til børnehaveklassen GLADSAXE KOMMUNE Økonomi og Analyse Notat om indskrivningen til børnehavene 2014/2015 NOTAT Dato: 31. marts 2014 Indhold indskrevne børn 2014/2015... 1 Lovgivningens regler for indskrivning til børnehaven...

Læs mere

Alle børn er tilknyttet et skoledistrikt iht. til deres folkeregisteradresse og har ret til at blive optaget på den tilhørende skole.

Alle børn er tilknyttet et skoledistrikt iht. til deres folkeregisteradresse og har ret til at blive optaget på den tilhørende skole. Notat 22. februar 2017 Sagsbeh.:HPA J.nr.: 17.02.04-G01-2-17 Skoleafdelingen Oprettelse af 0. klasser 2017/18 Ifølge styrelsesvedtægten for Frederiksberg Kommunes skolevæsen er det Kommunalbestyrelsen,

Læs mere

Udvikling i antallet af elever i klasse

Udvikling i antallet af elever i klasse Notat ny skoleprognose I det følgende gennemgås den ny skoleprognose for Hvidovre Kommune, som i lighed med tidligere er udarbejdet af BoelPlan. Prognosen, som er udarbejdet for perioden 2016-2029, gennemgås

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Bilag 3: Grundscenariet, lokalekapacitet. Økonomi og Analyse

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Bilag 3: Grundscenariet, lokalekapacitet. Økonomi og Analyse GLADSAXE KOMMUNE Økonomi og Analyse Bilag 3: Grundscenariet, lokaleka og behov NOTAT Dato: 14. oktober 2011 Af: Thomas Gjedde Elevtal og lokaleka for den enkelte skole i forhold til grundscenariet Nedenfor

Læs mere

Optagelse på en skole i Frederiksberg Kommune når, bopælskommunen er en anden end Frederiksberg:

Optagelse på en skole i Frederiksberg Kommune når, bopælskommunen er en anden end Frederiksberg: NOTAT Oprettelse af 0. klasser til skoleåret 2013/14 7. januar 2013 Sagsbehandler: HPA Dok.nr.: 2013/0000488-1 Skoleafdelingen Ifølge styrelsesvedtægten for Frederiksberg Skolevæsen er det Kommunalbestyrelsen,

Læs mere

Notat. BSU - Skoleindskrivning 15/16, Elev- og klassetal; høring Sags nr.: 14/16311 Sagsforløb: BSU - (ØU - KB) Sagen afgøres i: Kommunalbestyrelsen

Notat. BSU - Skoleindskrivning 15/16, Elev- og klassetal; høring Sags nr.: 14/16311 Sagsforløb: BSU - (ØU - KB) Sagen afgøres i: Kommunalbestyrelsen Notat Modtager(e): Børne- og udvalget Dato: 4. december 2014 Sags nr.: Sagsbehandler: ASC BSU - indskrivning 15/16, Elev- og klassetal; høring Sags nr.: 14/16311 Sagsforløb: BSU - (ØU - KB) Sagen afgøres

Læs mere

Prognose årige Befolkningsprognosen tager udgangspunkt i flyttemønstre og den planlagte udbygning af kommunen.

Prognose årige Befolkningsprognosen tager udgangspunkt i flyttemønstre og den planlagte udbygning af kommunen. Velfærdssekretariatet Sagsnr. 269715 Brevid. 2088172 Ref. LHJ Dir. tlf. 46 31 40 08 lenehj@roskilde.dk NOTAT: Kapacitetsredegørelse for skoler og dagtilbud 2015 23. april 2015 På baggrund af den seneste

Læs mere

Prognose for skoleområdet i skoleårene 2014/15 2024/25

Prognose for skoleområdet i skoleårene 2014/15 2024/25 Prognose for skoleområdet i skoleårene 2014/15 2024/25 Der er i notatet taget udgangspunkt i Helsingør Kommunes befolkningsprognose 2014 udarbejdet i marts 2014 for perioden 2014-2025. 1. Befolkningsgrundlaget

Læs mere

NOTAT. Analyse - Skoledistrikter

NOTAT. Analyse - Skoledistrikter NOTAT Børne og Uddannelsesforvaltningen Analyse - Skoledistrikter Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Resume og hovedkonklusioner Der er et økonomisk potentiale ved at ændre på grænserne for skoledistrikterne

Læs mere

Bilag 2 Høringssvar vedrørende ændringer af skoledistrikter

Bilag 2 Høringssvar vedrørende ændringer af skoledistrikter Bilag 2 Høringssvar vedrørende ændringer af skoledistrikter Afsender af høringssvar Indhold i høringssvar Forvaltningens svar Skole 1 Avedøre Skole på Avedøre Skole vurderer ikke, at den langsigtede strategi

Læs mere

Prognose for skoleområdet i skoleårene 2014/ /25

Prognose for skoleområdet i skoleårene 2014/ /25 Prognose for skoleområdet i skoleårene 2014/15 2024/25 Der er i notatet taget udgangspunkt i Helsingør Kommunes befolkningsprognose 2014 udarbejdet i marts 2014 for perioden 2014-2025. 1. Befolkningsgrundlaget

Læs mere

DEMOGRAFI- OG KAPACITETSANALYSE 2017

DEMOGRAFI- OG KAPACITETSANALYSE 2017 DEMOGRAFI- OG KAPACITETSANALYSE 2017 Indhold: 0. 1. 2. 3. 4. Demografi- og kapacitetsanalyse indledning Konklusion og opmærksomhedsområder Dagtilbudsområdet Skoleområdet Ældreområdet 1 0. Demografi- og

Læs mere

Notat vedrørende kapacitet for Karensmindeskolen og Bavnebakkeskolen

Notat vedrørende kapacitet for Karensmindeskolen og Bavnebakkeskolen Notat vedrørende kapacitet for og Bavnebakkeskolen Forudsætninger for beregning af forventet elevtal Dette notat omhandler udelukkende og Bavnebakkeskolen. Antal elever i skoleåret 16/17 er faktiske elever

Læs mere

Alle børn er tilknyttet et skoledistrikt iht. til deres folkeregisteradresse og har ret til at blive optaget på den tilhørende skole.

Alle børn er tilknyttet et skoledistrikt iht. til deres folkeregisteradresse og har ret til at blive optaget på den tilhørende skole. Notat 3. februar 2016 Sagsbeh.haag01 J.nr.: 17.02.04-G01-1-16 Skoleafdelingen Oprettelse af 0. klasser 2016/17 Ifølge styrelsesvedtægten for Frederiksberg Kommunes skolevæsen er det Kommunalbestyrelsen,

Læs mere

Progno se nuv. Distrikt er søsk fra søsk til I alt

Progno se nuv. Distrikt er søsk fra søsk til I alt Notat 6. september 2016 Sagsbeh.:HPA J.nr.: 17.01.04-G01-6-16 Forslag til skoledistriktsændringer 2017/18 Skoleafdelingen Indledning Dette notat beskriver det forventede antal børnehaveklasseelever i skoleåret

Læs mere

NOTAT: Kapacitetsnotat til budget 2018

NOTAT: Kapacitetsnotat til budget 2018 Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 290528 Brevid. 2541060 Ref. BTL Dir. tlf. briantl@roskilde.dk NOTAT: Kapacitetsnotat til budget 2018 30. marts 2017 Med henblik på budgetdrøftelser til budget 2018, er der

Læs mere

Notat Vedrørende Supplerende forslag til nye skoledistrikter

Notat Vedrørende Supplerende forslag til nye skoledistrikter Dato:.08. Center for Økonomi og Personale Team Økonomi og Styring horsholm.dk 1 Supplerende forslag til nye skoledistrikter Med de nuværende skoledistrikter vil udviklingen i befolkningen i Hørsholm Kommune

Læs mere

NOTAT. Bilag 3 - Scenarie B Mere jævn fordeling af elever i nye skoledistrikter

NOTAT. Bilag 3 - Scenarie B Mere jævn fordeling af elever i nye skoledistrikter NOTAT Bilag 3 - Scenarie B Mere jævn fordeling af elever i nye skoledistrikter RÅDHUSET Børne- og Velfærdsforvaltningen Skole-, Klub- og Fritidshjemsafdelingen Administrativ leder: Jens Charpentier Dato:

Læs mere

Budgetanalysen: Optimering af skoledistrikter

Budgetanalysen: Optimering af skoledistrikter Budgetanalysen: Optimering af skoledistrikter Kommissorium - se sagsnummer: 253-2019-11895/dokumentnummer: 253-2019-44620 Økonomiudvalget har på møde d. 11. juni 2019 ændret opdraget: Der ønskes en analyse

Læs mere

Elev- og klasseprognose for Viborg Kommune 2014-2029

Elev- og klasseprognose for Viborg Kommune 2014-2029 Elev- og klasseprognose for Viborg Kommune 2014-2029 Udarbejdet maj 2014 Indhold INDLEDNING... 3 OVERORDNET PROGNOSE FOR DE KOMMUNALE FOLKESKOLER... 3 PROGNOSE FOR DE ENKELTE SKOLER... 4 Brattingborgskolen...

Læs mere

Greves fremtidige skolestruktur Informationsmøde for skolebestyrelser 18. august 2014

Greves fremtidige skolestruktur Informationsmøde for skolebestyrelser 18. august 2014 Greves fremtidige skolestruktur Informationsmøde for skolebestyrelser 18. august 2014 Mulige veje for Greves fremtidige skolestruktur Informationsmøde for skolebestyrelser den 18. august 2014 Skolestruktur

Læs mere

Elever Klasser Kvotient Elever Klasser Kvotient Elever Klasser Kvotient Elever Klasser Kvotient Elever Klasser Kvotient

Elever Klasser Kvotient Elever Klasser Kvotient Elever Klasser Kvotient Elever Klasser Kvotient Elever Klasser Kvotient NOTAT Forslag til skoledistriktsændringer 2015/16 28. august 2014 Sagsbehandler: Dok.nr.: 2014/0026336-1 Skoleafdelingen Indledning Dette notat beskriver det forventede antal børnehaveklasseelever i skoleåret

Læs mere

I dette notat beskrives forslag til ændring af skoledistrikterne for Avedøre Skole, Frydenhøjskolen og Gungehusskolen.

I dette notat beskrives forslag til ændring af skoledistrikterne for Avedøre Skole, Frydenhøjskolen og Gungehusskolen. NOTAT RÅDHUSET Bilag 2 - Scenarie A - Ændring af skoledistriktet for Avedøre Skole, Frydenhøjskolen og Gungehusskolen Børne- og Velfærdsforvaltningen Skole-, Klub- og Fritidshjemsafdelingen Administrativ

Læs mere

Elev- og klasseprognose for Viborg Kommune

Elev- og klasseprognose for Viborg Kommune Elev- og klasseprognose for Viborg Kommune 12-27 Udarbejdet april 12 Indhold INDLEDNING... 3 OVERORDNET PROGNOSE FOR DE KOMMUNALE FOLKESKOLER... 3 PROGNOSE FOR DE ENKELTE SKOLER... 4 Brattingborgskolen...

Læs mere

Elev- og klassetalsprognose for Randers Kommune 2013/ /26

Elev- og klassetalsprognose for Randers Kommune 2013/ /26 Elev- og klassetalsprognose for Randers Kommune 2013/14 2025/26 1. Indledning og metode Elev- og klassetalsprognosen indeholder en beregning af det forventede elevtal i normalklasserne på Randers Kommunes

Læs mere

Skolekapacitet i Trekroner

Skolekapacitet i Trekroner Skolekapacitet i Trekroner Skole- og Børneforvaltningen, Fællesforvaltningen, Udviklingsafdelingen og Teknisk forvaltning, Bygningsafdelingen Roskilde Kommune, april 2007 1. Introduktion... 3 1.1. Formål

Læs mere

Elev- og klasseprognose for Viborg Kommune

Elev- og klasseprognose for Viborg Kommune Elev- og klasseprognose for Viborg Kommune 211-226 Udarbejdet april 211 Indhold INDLEDNING... 3 OVERORDNET PROGNOSE FOR DE KOMMUNALE FOLKESKOLER... 3 PROGNOSE FOR DE ENKELTE SKOLER... 4 Brattingborgskolen...

Læs mere

ELEVTALSPROGNOSE SKANDERBORG KOMMUNE 2018/ /30

ELEVTALSPROGNOSE SKANDERBORG KOMMUNE 2018/ /30 ELEVTALSPROGNOSE SKANDERBORG KOMMUNE /-/ INDHOLD Indledning og hovedforudsætninger Modelmæssige forudsætninger Elevfordelingstabeller Resultattabeller Elevtalsprognosen /-/ er udarbejdet af COWI for Skanderborg

Læs mere

ELEVTALSPROGNOSE SILKEBORG KOMMUNE 2012/13-2025/26

ELEVTALSPROGNOSE SILKEBORG KOMMUNE 2012/13-2025/26 ELEVTALSPROGNOSE SILKEBORG KOMMUNE 2012/13-2025/26 INDHOLD 1 Indledning og hovedforudsætninger 4 2 Modelmæssige forudsætninger 7 3 Elevfordelingstabeller 9 4 Elevtalsprognosens hovedresultater 15 5 Resultattabeller

Læs mere

Elevtalsprognose 2012/2013-2022/2023

Elevtalsprognose 2012/2013-2022/2023 sprognose 2012/2013-2022/2023 Indhold Indhold...1 Forord...3 1. Forudsætninger for elev- og klassetalsprognose...4 1.1. Skolestruktur...5 1.2. Overbygningselever... 2. Resultater af prognosen... 2.1.

Læs mere

NOTAT. Bilag 1 - Nuværende skoledistrikter

NOTAT. Bilag 1 - Nuværende skoledistrikter NOTAT RÅDHUSET Bilag 1 - Nuværende skoledistrikter Børne- og Velfærdsforvaltningen Skole-, Klub- og Fritidshjemsafdelingen Administrativ leder: Jens Charpentier Dato: 16. september 2014/jcp Tematisering

Læs mere

Elev- og klasseprognose for Viborg Kommune

Elev- og klasseprognose for Viborg Kommune Elev- og klasseprognose for Viborg Kommune 2013-2028 Udarbejdet april 2013 Indhold INDLEDNING... 3 OVERORDNET PROGNOSE FOR DE KOMMUNALE FOLKESKOLER... 3 PROGNOSE FOR DE ENKELTE SKOLER... 4 Brattingborgskolen...

Læs mere

ELEVTALSPROGNOSE SKANDERBORG KOMMUNE 2019/ /36

ELEVTALSPROGNOSE SKANDERBORG KOMMUNE 2019/ /36 ELEVTALSPROGNOSE SKANDERBORG KOMMUNE /-/ INDHOLD Indledning og hovedforudsætninger Modelmæssige forudsætninger Elevfordelingstabeller Resultattabeller Elevtalsprognosen /-/ er udarbejdet af COWI for Skanderborg

Læs mere

NOTAT: Kapicitetsredegørelse for dagtilbudsområdet 2019

NOTAT: Kapicitetsredegørelse for dagtilbudsområdet 2019 Skole og Børn Sekretariatet Sagsnr. 318587 Brevid. 3140509 NOTAT: Kapicitetsredegørelse for dagtilbudsområdet 2019 23. april 2019 På baggrund af den seneste befolkningsprognose for Roskilde Kommune fra

Læs mere

ELEVTALSPROGNOSE SILKEBORG KOMMUNE 2016/ /30

ELEVTALSPROGNOSE SILKEBORG KOMMUNE 2016/ /30 ELEVTALSPROGNOSE SILKEBORG KOMMUNE 2016/17-2029/30 INDHOLD 1 Indledning og hovedforudsætninger 4 2 Modelmæssige forudsætninger 7 3 Elevfordelingstabeller 10 4 Elevtalsprognosens hovedresultater 16 5 Resultattabeller

Læs mere

Side 2

Side 2 Side 2 Side 3 Side 4 Side 5 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT 16. april 2018 Principper for ændringer af skoledistrikter Børne- og Ungdomsudvalget besluttede på

Læs mere

ELEVTALSPROGNOSE 2011/ /25

ELEVTALSPROGNOSE 2011/ /25 ELEVTALSPROGNOSE 2011/12-2024/25 Silkeborg Kommune Marts 2012 Indhold Indledning og hovedforudsætninger... 3 Elevtalsprognosens hovedresultater... 13 Resultattabeller for skolerne... 15 Elvtalsprognosen

Læs mere

ELEVTALSPROGNOSE SILKEBORG KOMMUNE 2017/ /31

ELEVTALSPROGNOSE SILKEBORG KOMMUNE 2017/ /31 ELEVTALSPROGNOSE SILKEBORG KOMMUNE 2017/18-2030/31 INDHOLD 1 Indledning og hovedforudsætninger 4 2 Modelmæssige forudsætninger 7 3 Elevfordelingstabeller 10 4 Elevtalsprognosens hovedresultater 16 5 Resultattabeller

Læs mere

Kapacitetsprognose for skoler og dagtilbud

Kapacitetsprognose for skoler og dagtilbud VALLENSBÆK KOMMUNE Kapacitetsprognose for skoler og dagtilbud Vallensbæk Kommune 2016-2026 Center for Økonomi og Indkøb 29-03-2016 Indhold 1. Skoleprognose... 2 1.1. Skoleområdet overordnet... 2 1.2. Pilehaveskolen...

Læs mere

Bilag til styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune

Bilag til styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune Indholdsfortegnelse Bilag til styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune (Ændringer er markeret med gult) Oversigt 2 Målsætninger for skolevæsenet 2 1. Skolepolitik og målsætninger for skolevæsenet

Læs mere

Børne- og Undervisningsudvalget, Gladsaxe Kommune. Dagsordenspunkt

Børne- og Undervisningsudvalget, Gladsaxe Kommune. Dagsordenspunkt Børne- og Undervisningsudvalget, 25.10.2011 Gladsaxe Kommune Dagsordenspunkt Beslutning samt sagsfremstilling udsendt til høring Beslutning Lokalekapacitet på Værebro Skole på s. 5 i bilag 3 rettes fra

Læs mere

ELEVTALSPROGNOSE SILKEBORG KOMMUNE 2013/ /27

ELEVTALSPROGNOSE SILKEBORG KOMMUNE 2013/ /27 ELEVTALSPROGNOSE SILKEBORG KOMMUNE 2013/14-2026/27 INDHOLD 1 Indledning og hovedforudsætninger 4 2 Modelmæssige forudsætninger 7 3 Elevfordelingstabeller 9 4 Elevtalsprognosens hovedresultater 15 5 Resultattabeller

Læs mere

ELEVTALSPROGNOSE SILKEBORG KOMMUNE 2015/ /29

ELEVTALSPROGNOSE SILKEBORG KOMMUNE 2015/ /29 ELEVTALSPROGNOSE SILKEBORG KOMMUNE 2015/16-2028/29 INDHOLD 1 Indledning og hovedforudsætninger 4 2 Modelmæssige forudsætninger 7 3 Elevfordelingstabeller 9 4 Elevtalsprognosens hovedresultater 15 5 Resultattabeller

Læs mere

REFERAT. for mødet den , kl. 13:00 i Rådhuset, stuen, værelse 43/ Ændring af skoledistrikter til skoleåret 2020/2021 ( ) 2

REFERAT. for mødet den , kl. 13:00 i Rådhuset, stuen, værelse 43/ Ændring af skoledistrikter til skoleåret 2020/2021 ( ) 2 BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET REFERAT for mødet den 24.04.2019, kl. 13:00 i Rådhuset, stuen, værelse 43/44 4. Ændring af skoledistrikter til skoleåret 2020/2021 (2019-0049565) 2 BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET 4.

Læs mere

Elevtalsprognose for Rudersdal Kommune fra 2014 til 2027

Elevtalsprognose for Rudersdal Kommune fra 2014 til 2027 Elevtalsprognose for Rudersdal Kommune fra 2014 til 2027 Indhold Resume... 2 Indledning og forudsætninger for elevtalsprognosen... 3 Model for tildeling af økonomi til skolerne... 4 Faglige miljøer og

Læs mere

Elev- og klassetalsprognose for Randers Kommune 2014/ /27

Elev- og klassetalsprognose for Randers Kommune 2014/ /27 Vedrørende: Klasse- og elevtalsprognose 2014 Sagsnavn: Klasse og elevtalsprognose 2014 Sagsnummer: 17.01.10-P10-1-14 Skrevet af: Mads Skødt Andersen E-mail: Mads.Skodt.Andersen@randers.dk Forvaltning:

Læs mere

Ekstraordinært møde i Udvalget for Børn, Familie og Unge

Ekstraordinært møde i Udvalget for Børn, Familie og Unge Ekstraordinært møde i Udvalget for Børn, Familie og Unge Dagsorden Dato: Mandag den 19. marts 2018 Tidspunkt: 6:30 Sted: Leen Hillerød Kommune Sagsoversigt: 1. Klassedannelse skoleåret 2018-2019... 2 Bilagsoversigt...

Læs mere

Bilag til styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune. Indholdsfortegnelse

Bilag til styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune. Indholdsfortegnelse Bilag til styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune Indholdsfortegnelse Oversigt 2 Målsætninger for skolevæsenet 2 1. Skolepolitik og målsætninger for skolevæsenet 2 Skolestruktur og indhold

Læs mere

Emne: Bilag 1- Skolernes ramme

Emne: Bilag 1- Skolernes ramme Notatark Emne: Bilag 1- Skolernes ramme 25. september 2018 - Sagsnr. 18/13609 - Løbenr. 238334/18 1.1 Retningslinjer for frit skolevalg 1 I henhold til folkeskolelovens 36 er der frit skolevalg således,

Læs mere

ELEVTALSPROGNOSE SKANDERBORG KOMMUNE 2016/ /28

ELEVTALSPROGNOSE SKANDERBORG KOMMUNE 2016/ /28 ELEVTALSPROGNOSE SKANDERBORG KOMMUNE /-/ INDHOLD Indledning og hovedforudsætninger Modelmæssige forudsætninger Elevfordelingstabeller Resultattabeller Elevtalsprognosen /-/ er udarbejdet af COWI for Skanderborg

Læs mere

ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 2014/15-2027/28

ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 2014/15-2027/28 ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE /-/ INDHOLD Indledning og hovedforudsætninger Modelmæssige forudsætninger Elevfordelingstabeller 9 Elevtalsprognosens hovedresultater Resultattabeller 6 Elevtalsprognosen

Læs mere

Sagsbeskrivelse Resumé Baggrund

Sagsbeskrivelse Resumé Baggrund Sagsbeskrivelse Resumé Skoleforvaltningen fremlægger hermed forslag om lukning af Løvvangskolen med henblik på, at Skoleudvalget tager stilling til, om forslaget kan godkendes og sendes i offentlig høring

Læs mere

ELEVTALSPROGNOSE SILKEBORG KOMMUNE 2018/ /32

ELEVTALSPROGNOSE SILKEBORG KOMMUNE 2018/ /32 ELEVTALSPROGNOSE SILKEBORG KOMMUNE 2018/19-2031/32 INDHOLD 1 Indledning og hovedforudsætninger 4 2 Modelmæssige forudsætninger 7 3 Elevfordelingstabeller 10 4 Elevtalsprognosens hovedresultater 16 5 Resultattabeller

Læs mere

ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 2013/ /27

ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 2013/ /27 ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 1/1-/ INDHOLD 1 Indledning og hovedforudsætninger Modelmæssige forudsætninger Elevfordelingstabeller 9 Elevtalsprognosens hovedresultater 1 Resultattabeller 1 Elevtalsprognosen

Læs mere

Elev- og klassetalsprognose

Elev- og klassetalsprognose Elev- og klassetalsprognose 2013 2025 Indledning Denne elev- og klassetalsprognose indeholder en prognose for elev- og klassetal for almenområdet for de enkelte skoler. I de tal, der er beregnet for almenområdet

Læs mere

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET REFERAT for mødet den 30.05.2012, kl. 13:00 i Rådhuset, stuen, værelse 43/44 8. Skoledistriktsændringer 2013-14 (2012-57812) 1 BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET 8. Skoledistriktsændringer

Læs mere

Elevtals- og klassetalsprognose

Elevtals- og klassetalsprognose s- og klassetalsprognose 2013/2014-2023/2024 Center for Børn og Læring, januar 2014 Indhold Indhold... 1 Forord... 3 1. Forudsætninger for elev- og klassetalsprognose... 4 1.1. Skolestruktur... 5 1.2.

Læs mere

NOTAT: Demografinotat budget 2018

NOTAT: Demografinotat budget 2018 Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 290603 Brevid. 2541560 Ref. BTL/LHS Dir. tlf. briantl@roskilde.dk NOTAT: Demografinotat budget 2018 4. april 2017 Baggrund I Roskilde Kommune er der igennem en længere årrække

Læs mere

Prognose for demografisk udvikling i Rebild Kommune

Prognose for demografisk udvikling i Rebild Kommune Prognose for demografisk udvikling i Rebild Kommune Forudsætninger i ny befolkningsprognose 2018-2033 Fertilitet svarende til år 2011-2017 + Dream-profil 2017 landets højeste fertilitet 1,32% højere end

Læs mere

NOTAT: Kapacitetsredegørelse for skoler og dagtilbud 2014

NOTAT: Kapacitetsredegørelse for skoler og dagtilbud 2014 Velfærd Velfærdssekretariatet Sagsnr. 256636 Brevid. 1882710 NOTAT: Kapacitetsredegørelse for skoler og dagtilbud 2014 25. april 2014 På baggrund af den seneste befolkningsprognose fra marts 2014 har forvaltningen

Læs mere

Elevtals- og klassetalsprognose 2016/ /2030

Elevtals- og klassetalsprognose 2016/ /2030 s- og klassetalsprognose 2016/201-202/2030 Center for Børn og Læring, Juli 2016 Sagsnr. 1.02.00-G01-1-12 0 0 Indhold Forord... 1 1. Forudsætninger for elev- og klassetalsprognose... 2 1.1. Skolestruktur...

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Åben dagsorden Dato: Onsdag den 21. marts 2018 Tidspunkt: 17:30 Sted: Byrådssalen Hillerød Kommune Sagsoversigt: 1. Klassedannelse skoleåret 2018-2019... 2 Bilagsoversigt...

Læs mere

Ændrede skoledistriktsgrænser omkring Ellevangskolen

Ændrede skoledistriktsgrænser omkring Ellevangskolen Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 27. juni 2016 Ændrede skoledistriktsgrænser omkring Ellevangskolen Bedre sammenhæng og kortere skoleveje 1. Resume I skolestrukturforliget

Læs mere

ELEVTALSPROGNOSE SKANDERBORG KOMMUNE 2014/ /27

ELEVTALSPROGNOSE SKANDERBORG KOMMUNE 2014/ /27 ELEVTALSPROGNOSE SKANDERBORG KOMMUNE /-/ INDHOLD Indledning og hovedforudsætninger Modelmæssige forudsætninger Elevfordelingstabeller Resultattabeller Elevtalsprognosen /-/ er udarbejdet af COWI for Skanderborg

Læs mere

Skoleprognose

Skoleprognose 2019-2026 Center for Dagtilbud og Uddannelse Ishøj Kommune 06-06-2019 Indhold 1. Indledning... 2 2. Prognosetal for Ishøj Kommune... 3 2.1. Udvikling i antallet af forventede børn i skolealderen i Ishøj

Læs mere

Skolefællesskaber og økonomi

Skolefællesskaber og økonomi Skolefællesskaber og økonomi Når elevtallet falder, bliver der færre penge til skolerne I Silkeborg Kommune bliver budgettet til skoleområdet tilpasset udviklingen i antallet af børn i skolealderen i kommunen.

Læs mere

Elev- og klassetalsprognose for Randers Kommune 2012/ /25

Elev- og klassetalsprognose for Randers Kommune 2012/ /25 Elev- og klassetalsprognose for Randers ommune /3 4/. Indledning og metode Elev- og klassetalsprognosen indeholder en beregning af det forventede elevtal i normalklasserne på Randers ommunes folkeskoler,

Læs mere

Visionsseminar 2018 Bramslev Bakker :: marts 2018

Visionsseminar 2018 Bramslev Bakker :: marts 2018 Visionsseminar 2018 Bramslev Bakker :: 15.-16. marts 2018 Program Hvad er visionsarbejde? Bramslev Bakker :: 15.-16. marts 2018 Status vision 2025 Bramslev Bakker :: 15.-16. marts 2018 Status Vision 2025

Læs mere

ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 2018/ /32

ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 2018/ /32 ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 2018/19-2031/32 INDHOLD 1 Indledning og hovedforudsætninger 4 2 Modelmæssige forudsætninger 7 3 Elevfordelingstabeller 9 4 Elevtalsprognosens hovedresultater 15 5 Resultattabeller

Læs mere

ELEVTALSPROGNOSE 2009/ /24

ELEVTALSPROGNOSE 2009/ /24 ELEVTALSPROGNOSE 2009/10-2023/24 Svendborg Kommune, marts 2010 Indhold Indledning og hovedforudsætninger... 3 Elevtalsprognosens hovedresultater... 12 Resultattabeller for skolerne... 14 Elvtalsprognosen

Læs mere

Du har den 3. november 2017 med udgangspunkt i en borgerhenvendelse - stillet spørgsmål om prisen for musikskoleundervisning på folkeskolerne.

Du har den 3. november 2017 med udgangspunkt i en borgerhenvendelse - stillet spørgsmål om prisen for musikskoleundervisning på folkeskolerne. KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen 6. november 2017 Niels E. Bjerrum (A) Politikerspørgsmål om musikskoleundervisning Sagsnr. 2017-0366303 Dokumentnr. 2017-0366303-1 Kære Niels Du har den

Læs mere

Udvalget skal tage stilling til, om forslag til skoledistriktsændringer 2014/15 skal sendes i høring.

Udvalget skal tage stilling til, om forslag til skoledistriktsændringer 2014/15 skal sendes i høring. BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET 5. distrikter 2014/15 (2012-190616) Udvalget skal tage stilling til, om forslag til skoledistriktsændringer 2014/15 skal sendes i høring. INDSTILLING OG BESLUTNING indstiller

Læs mere

Kapacitetsprognose for skoler og dagtilbud

Kapacitetsprognose for skoler og dagtilbud VALLENSBÆK KOMMUNE Kapacitetsprognose for skoler og dagtilbud Vallensbæk Kommune 2017-2027 Center for Økonomi og Indkøb 28-03-2016 Indhold 1. Skoleprognose... 2 1.1. Skoleområdet overordnet... 2 1.2. Pilehaveskolen...

Læs mere

Principper for skoleindskrivning og -optagelse i et fælles skoledistrikt Lyngby-Taarbæk Kommune

Principper for skoleindskrivning og -optagelse i et fælles skoledistrikt Lyngby-Taarbæk Kommune Principper for skoleindskrivning og -optagelse i et fælles skoledistrikt Lyngby-Taarbæk Kommune Gældende for skoleåret 2016/17 samt indskrivning til børnehaveklasse 2017/2018 Bilag 1 i skolernes styrelsesvedtægt,

Læs mere

Hermed fremsættes forslag til en budgetmodel for en decentralisering af ressourcerne til specialundervisning.

Hermed fremsættes forslag til en budgetmodel for en decentralisering af ressourcerne til specialundervisning. Børn og Kultur Børne- og Kultursekretariat Sagsnr. 189730 Brevid. 1138377 Ref. CKL Dir. tlf. 46 31 41 13 conniek@roskilde.dk NOTAT: Decentralisering af specialundervisningen - forslag til budgetmodel 22.

Læs mere

Formandens beretning for skoleåret ved Thomas Gilberg

Formandens beretning for skoleåret ved Thomas Gilberg Formandens beretning for skoleåret ved Thomas Gilberg Disposition for årsberetningen Først skolen i et kommunalt optik Kilde: Roskilde Kommune/http://www.roskilde.dk Kilde: Undervisningsministeriet/http://statweb.uni-c.dk

Læs mere

Indstilling. Udvidelse af Elev Skole. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg. Den 23. oktober 2013.

Indstilling. Udvidelse af Elev Skole. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg. Den 23. oktober 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 23. oktober 2013 Udvidelse af Elev Skole Nybyggeri af ca. 200 m 2 på Elev Skole til fælles brug for skole og SFO Aarhus Kommune Børn og

Læs mere

Kapacitetsprognose for skoler og dagtilbud

Kapacitetsprognose for skoler og dagtilbud VALLENSBÆK KOMMUNE Kapacitetsprognose for skoler og dagtilbud Vallensbæk Kommune 2015-2026 Center for Økonomi og Indkøb 29-04-2015 Indhold 1. Skoleprognose... 2 1.1. Skoleområdet overordnet... 2 1.2. Pilehaveskolen...

Læs mere

Beslutninger fra mødet. Tirsdag kl Ordinært møde. Børne- og Skoleudvalget

Beslutninger fra mødet. Tirsdag kl Ordinært møde. Børne- og Skoleudvalget Beslutninger fra mødet Tirsdag 3.01.2006 kl. 8.15 Ordinært møde Børne- og Skoleudvalget KB = Kommunalbestyrelsen ØU = Økonomiudvalget BSU = KFU = SSU = TMU = BEU = Børne- og Skoleudvalget Kultur- og Fritidsudvalget

Læs mere

Principper for skoleindskrivning og -optagelse i et fælles skoledistrikt Lyngby-Taarbæk Kommune

Principper for skoleindskrivning og -optagelse i et fælles skoledistrikt Lyngby-Taarbæk Kommune Principper for skoleindskrivning og -optagelse i et fælles skoledistrikt Lyngby-Taarbæk Kommune Skoleåret 2017/2018 Bilag 1 i skolernes styrelsesvedtægt, pkt. 9. Vedtaget i Kommunalbestyrelsen d. 15. september

Læs mere

Befolkningsprognose

Befolkningsprognose Allerød kommunes befolkningsprognose blev opdateret i marts 2011. Der blev det faktiske folketal primo 2011 indlæst sammen med den nye boligudbygningsplan. Prognosen tager udgangspunkt i den faktiske befolkningsstatistik

Læs mere

Center for Dagtilbud og Skoler har i analysen taget udgangspunkt i at udvide skoledistrikterne efter følgende kriterier:

Center for Dagtilbud og Skoler har i analysen taget udgangspunkt i at udvide skoledistrikterne efter følgende kriterier: Notat Center for Dagtilbud og Skoler Dagtilbud og Skoler Birkedalsvej 27 3000 Helsingør Tlf. 49282757 kap37@helsingor.dk Dato 26.05.2015 Sagsbeh. Karin Petersen Notat om beregning på en evt. ændring af

Læs mere

Prognoser i Assens Kommune

Prognoser i Assens Kommune Prognoser i Assens Kommune Baggrund Dette dokument beskriver, hvordan vi beregner de forskellige typer af prognoser i Assens Kommune, og hvordan sammenhængen er mellem de forskellige prognoser. De forskellige

Læs mere

ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 2017/ /31

ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 2017/ /31 ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 2017/18-2030/31 INDHOLD 1 Indledning og hovedforudsætninger 4 2 Modelmæssige forudsætninger 7 3 Elevfordelingstabeller 9 4 Elevtalsprognosens hovedresultater 15 5 Resultattabeller

Læs mere