DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening"

Transkript

1 Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Beretning til ordinær generalforsamling 2013 Dato: 05-feb Sted: Frederiksborg Byskole, Carlsbergvej 13, 3400 Hillerød 1 Bestyrelsens arbejde Bestyrelsen arbejder godt og har været god til at fordele opgaverne året igennem. Der har ikke været udskiftning undervejs, dog genopstiller Kaj Erik Nielsen ikke på denne generalforsamling. Derfor vil jeg gerne benytte lejligheden til at takke Kaj for sit arbejde i bestyrelsen. Vi er glade for, at Kaj fortsætter som kommunerepræsentant i Hørsholm kommune og derfor også fortsætter i NPU. Vi mødes stadig en gang om måneden til bestyrelsesmøde på Nødebo kro. I år har vi haft besøg af formanden for DOF Egon Østergaard, som var på en Danmarks tur rundt til alle lokalafdelinger. Vi besøgte Vaserne og Melby Overdrev ved den lejlighed og fik en snak om samarbejdet mellem lokalafdelingen hovedforeningen og Fuglenes Hus, lige som Egon fik indblik i lokale problemstillinger og godkendte, at vi her i Nordsjælland kalder Melby Overdrev for en hede. Der er kommet en ny aftale mellem DOF og miljøministeren, som nu omhandler flere fuglearter end den gamle. skal i foråret have dialogmøder med NS om, hvordan det skal udmønte sig. 2 Medlemsstatus Efter sammenlægningen med de 3 nye kommuner (Allerød, Hørsholm og Rudersdal) er vi lidt over 1800 medlemmer i, et medlemstal som ligger ret stabilt på udskiftning af medlemmer på ca. 3%. 3 Økonomi Lokalforeningen har en sund økonomi. Vi har en solid formue nu, som vi ikke ønsker skal stige yderligere. Derfor er der budgetteret med et underskud for Bestyrelsen har besluttet ikke længere at dække udgifterne til en observatør på Gilbjerg. Vi har evalueret på værdien af de data, som 3 måneders træktælling på Gilbjerg bidrager med og bl.a. spurgt i Fuglenes Hus. Tilbagemeldingen fra den unge observatør i 2012 var, at han følte sig ensom og gerne ville have mere selskab på lokaliteten, ligesom han gerne vil være mere mobil, begge er noget, som vi ikke rigtigt kan efterkomme. Derfor mener bestyrelsen ikke, at det er forsvarligt at fortsætte med en fast udgift på ca kr. årligt til dette formål. 5-Feb Side 1 af 6.

2 Vi har spurgt om DOF København ville være med til at dele udgiften med 50% til hver afdeling, men her var man enig i beslutningen om at stoppe aktiviteten. Bestyrelsen mener, at fuglestationer er vigtige, og derfor vil vi undersøge om, det er muligt mod et økonomisk tilskud at starte nogle aktiviteter med Gedser fuglestation. 4 Ornitologiske højdepunkter Desværre fik vores havørnepar ikke unger på vingerne sidste år, formentlig på grund af forstyrrelser ved reden på et kritisk tidspunkt. Naturstyrelsens afspærring er desværre ikke altid tydelig nok eller respekteres ikke. Ørnene er dog på plads igen, og vi håber på yderligere et ynglepar mere inden længe blev året hvor Nordsjællands anden fiskeørnerede i nyere tid fik 2 unger på vingerne. Vi ser frem til at de vender tilbage i foråret og håber på at de nye ungfugle på et tidspunkt kommer tilbage og etablerer sig i Nordsjælland blev også året hvor Nordsjælland kunne mønstre en ny ynglefugl for Danmark, nemlig Hvidvinget korsnæb som ynglede med flere par i Gribskov efter en invasion. Det er dog ikke en art, vi skal regne med kommer igen til næste sæson. 5 Hjemmeside Bestyrelsen søger stadig efter folk, som har lyst til at skrive artikler om fuglelivet i Nordsjælland til hjemmesiden. Man behøver ikke at have specielle IT færdigheder, man skal blot have lyst til at formidle fugleviden. Lokalafdelingen er kommet på Facebook. Vi overvejer om ikke det forum, som er installeret på hjemmesiden skal nedlægges, da det i praksis ikke benyttes, og da Facebook gør det ud for det samme. Kalenderfunktionen på hjemmesiden vil fremover blive hovedkilden for informationer om ture og møder da dette forsvinder fra DOFs blade. 6 DOFbasen Antallet af observationer i DOFbasen fortsætter med at stige, i 2012 rundede vi observationer fra Nordsjælland. Hvad angår antallet af bearbejdede ynglepar i DOFbasen er der derimod ikke noget at prale af, her ses et fald for tredje år i træk og vi er næsten tilbage på 2008 niveau vel at mærke med 3 kommuner mere. Der kan stadig nå at komme flere, da folk typisk arbejder med den slags i vinterperioden, men det må vi kunne gøre bedre i Nordsjælland. 5-Feb Side 2 af 6.

3 Miljøministeriet og dets rådgivere har fuld brugsret til data i DOFbasen, derfor er det meget vigtigt, at alle optællinger indtastet da de ellers kan risikere ikke at indgå i overvågningsprojekter. 7 Aktivitetsudvalget (ved Luise Ekberg) har et aktivitetsudvalg bestående af 4-5 medlemmer: Luise Ekberg, Per Ekberg, Karen Engelstoft, Ivan Olsen og Sanne Busk. Sanne Busk indtrådte i udvalget i februar 2012 og Karen Engelstoft trådte ud af udvalget i november Vi har i alt 13 turledere, som dækker et bredt udsnit af s område. Aktivitetsudvalget arbejder på at lave nogle generelle fugleture, ture for begyndere, ture for nye medlemmer, ture med et bestemt tema og ture med overnatning. Herudover laver udvalget fortsat møder med dels et fuglefagligt indhold og dels et socialt formål. Udvalget laver også ind i mellem ture og møder, som opstår ved pludselige indskydelser og pludseligt opståede interessante observationer eller emner. Disse ture er ikke annonceret lang tid i forvejen, men annonceres udelukkende på s hjemmeside. Udvalget lægger vægt på, at det er lysten, der driver værket, så turlederne arrangerer selv deres egne ture. Aktivitetsudvalget prøver hele tiden at lytte til deltagerenes ønske om ture, og vi har, så vidt det har været muligt med den tilstedeværende arbejdskraft, imødekommet dette. Udvalget har nået sine mål ved siden sidste generalforsamling i DOF Nordsjælland at have arrangeret: 50 dag/aftenture m deltagere pr. tur (41 ture i 2011) 1 spontan tur til fiskeørnereden (16 deltagere m. 1 uges varsel) 3 Ørnens Dag arrangementer ved hhv. Sølager, Arresø og Esrum Sø med i alt 747 deltagere 2 weekendture m. overnatning til hhv. Østskåne i foråret og Falsterbo i efteråret. 1 møde med gløgg og jule-fugle-flet 1 møde om fuglene på Costa Rica Herudover har aktivitetsudvalget lanceret et nyt projekt, Mentorordning Formålet er, at den uerfarne fuglekigger kan lære af den mere erfarne, således at mentor og mentee tager på fugleture sammen med fokus på læring og ny viden om fugle. Projektet blev igangsat på et møde d. 13. januar med 8 mentorer og 13 mentees. Projektet kører i 2013 og evalueres herefter. Udvalget udarbejder næste års mål på mødet i slutningen af februar. 5-Feb Side 3 af 6.

4 8 Caretakergrupper Vores Caretakergrupper arbejder stadig fint og det syder af aktivitet. Det ser oven i købet ud til, at der er begyndt at ske noget i Tisvilde Hegn, hvor der er blevet udarbejdet en ynglefuglerapport. Om det bliver en selvstændig gruppe eller om der sker en udvidelse af Arresøgruppen, ved vi ikke endnu, men dejligt er det, at der sker noget. En ny gruppe er startet op i Helsingør på initiativ af Leif Øgaard. Gruppen vil dække skovene omkring Helsingør og Hellebæk og består af 8 medlemmer. Selv om Cartakerprojektet officielt afsluttes, så vil bestyrelsen arbejde på at aktivitetsniveauet opretholdes og vil støtte grupperne, så godt vi kan. Om Caretaker navnet består eller formatet laves om ved vi ikke endnu, men vi ser ingen grund til at lave om på noget der virker. 9 Beretning fra NPU (ved Stig Englund) Medlemmer af udvalget i 2012: Birgitte Garde (Fredensborg), Jørgen Jacobsen (Halsnæs), Stig Englund (Hillerød), Michael Wedel Sørensen (Frederikssund), Jørgen Hansen (Helsingør), Carsten Michael Jørgensen (Gribskov og bestyrelsen) og Ole Brauer (bestyrelsen), John Holm (Allerød), Bent Møllmann Jürgensen (Hørsholm), Jens Erik Sørensen (Rudersdal). I september afløste Kaj Erik Nielsen, Bent Møllmann Jürgensen, som kontaktperson for Hørsholm. En stor tak til Bent for hans indsats i udvalget og velkommen til Kaj. Større sager: Natura 2000-handleplaner og vandhandleplaner Med meget stor hjælp fra de nordsjællandske Caretaker-grupper, har NPU samlet og indsendt 9 høringssvar i august til de kommunale Natura 2000-handleplaner og Naturstyrelsens plejeplaner for egne arealer i Natura 2000-områderne. Der er endvidere sendt 2 høringssvar til vandhandleplanerne, som dels angår Arresø, dels områder i Fredensborg Kommune. Høringssvarene for Natura 2000 angår områderne: Gribskov, Arresø, Roskilde Fjord, Øvre Mølleådal med Furesø samt Tisvilde Hegn Melby Overdrev. Handleplaner og plejeplaner er udmøntning af de statslige planer, som blev vedtaget i december 2011, og som tidligere har indgivet høringssvar til. Som dengang har vi også i høringsrunden for handleplanerne gået tæt på de mål og indsatser, som myndighederne primært kommuner og Naturstyrelsens lokale enheder har angivet. Især har vi været kritiske overfor de lidt for vage målsætninger, mangel på konkrete eller tilstrækkelige indsatser for de udpegede fuglearter og manglende angivelse af effekter. Vi har således til flere handleplaner kritiseret at der ikke bliver taget hånd om den forstyrrende effekt, som forskellige former for friluftsaktiviteter har på de fuglearter, som områderne har til formål at beskytte. Det gælder bl.a. for Arresø, Roskilde Fjord og Gribskov, hvor vandfuglene og rovfuglene efter vores mening ikke opnår den nødvendige beskyttelse. Vores høringssvar har ikke umiddelbart medført ændringer i handleplanerne, som blev vedtaget i december 2012, men Naturstyrelsen og nogle kommuner har udarbejdet 5-Feb Side 4 af 6.

5 høringsnotater på baggrund af høringssvarene, som i nogen grad giver positive forhåbninger. Noget tyder således på, at forstyrrende aktiviteter i Natura områderne, som trusselsparameter, vil få større vægtning i den næste genration af handleplaner, som skal gælde fra Samtidig med at handleplanerne var i høring har Naturstyrelsen også foretaget revision af de lister over arter og naturtyper, som udgør udpegningsgrundlaget for habitat- og fuglebeskyttelsesområderne. Her har caretaker-grupperne også spillet ind med deres viden og har medvirket til at Gribskov nu også har rød glente, fiskeørn og isfugl som udpegningsarter, at Arresø har fået havørn og isfugl på listen og Øvre Mølleådal med Furesø har fået tilført arterne sortspætte og isfugl. Nye sejladsregler for Arresø Et emne som også blev drøftet intenst på møderne i NPU i 2011 og ved møder med Naturstyrelsen Nordsjælland igen i 2012, uden styrelsen dog har opgivet deres forslag om øget adgang til sejlads herunder motorbådssejlads til skade for rastende vandfugle og ynglende rørhøg og rørdrum. De nye sejladsregler vil blive udformet som en bekendtgørelse og afventer en faglig redegørelse fra Århus Universitet, DCE (det tidligere DMU), som i januar 2013 har udgivet en rapport med vurdering af forstyrrelsestrusler i forskellige Natura 2000-områder. Zonering for friluftslivet i skovene Naturstyrelsen sendte i sommerferien et forslag om zonering for friluftslivet på Naturstyrelsens arealer i høring. Forslaget tager ikke udgangspunkt i beskyttelseshensyn som f.eks. zoner for ynglende rovfugle og andre sårbare fugle, men sigter på at fordele de forskellige friluftsaktiviteter på en hensigtsmæssig måde i forhold til hinanden. DOF har centralt afgivet et kritisk høringssvar og DOF Nordsjælland har kommenteret forslaget i forhold til driftsplanlægningen og de beskyttelseshensyn som bør tages i de Nordsjællandske skove særligt vedrørende Gribskov og Tisvilde Hegn Melby Overdrev. Vi venter spændte på resultatet! Nationalpark Kongernes Nordsjælland Projektet, som har en del år på bagen, er endnu engang blevet relanceret under den nye miljøminister. Der er lagt op til at Nordsjællands Landboforening og andre landbrugsorganisationer får stor repræsentation i styregruppen, mens DOF Nordsjælland og andre grønne foreninger er tilbud plads i en følgegruppe. Alt tyder på at naturbeskyttelsesinteresser må vige for turisme og friluftsaktiviteter og at det primært vil være statsejede arealer der indgår i parken. Møder starter i Andre sager: Lokalgruppe i Allerød og ring 5 NPU-medlem John Holm er sammen med en gruppe fuglekikkere fra Allerød begyndt at registrere fuglelivet i Mølleådalen og andre naturområder, der risikerer at blive berørt af det store transportkorridorprojekt Ring 5, som strækker sig fra Køge til Helsingør. Såfremt projektet kommer nærmere en realitet, kan gruppens viden forhåbentlig være med til at ændre eller helt stoppe projektet. Fugletårn ved Favrholm i Hillerød 5-Feb Side 5 af 6.

6 Efter tæt dialog med har Novo i juli opført et meget solidt fugletårn ved den lille naturperle Favrholm umiddelbart syd for Hillerød. Rydning af krat på Melby Overdrev tæt på yngletiden! DN s lokalkomite og Naturstyrelsen foretager rydning af buske og anden træopvækst på det fredede Melby Overdrev. I år lå tidspunktet dog så sent på sæsonen, at det kunne skade de ynglende par af sortstrubet bynkefugl. DOF s kommunerepræsentant fik det dog afværget i sidste øjeblik og vi arbejder for at den - i øvrigt fine naturplejeindsats - fremover finder sted før ynglefuglesæsonen starter. Store vindmøller i Gribskov Kommune Kommunen har opgivet et projekt om opsætning af store vindmøller bl.a. ved Keldsø, hvor en del trækfugle passerer, som påpeger i sin indsigelse. Dialogforum om vandløb i Fredensborg Kommune DOF er sammen med DN kommet med i et nyoprettet dialogforum om vandløb i Fredensborg Kommune. Her har vi mulighed for at give input til vandløbsvedligehold bl.a. forhold der gavner isfuglen. Ulovlig sejlads med vandscootere i Roskilde Fjord Caretaker-gruppen har henvendt sig til bl.a. Naturstyrelsen og Frederikssund Kommune om den tiltagende ulovlige sejlads i fjorden med vandscootere. Kommunen vil arbejde for bedre oplysning om forbudszonen og sejladsregler ved bedre skiltning. Kommunernes Grønne Råd er repræsenteret i de Grønne Råd i alle 9 kommuner (dog ikke Rudersdal Kommune, som ikke har et grønt råd) ved de respektive NPU-medlemmer. Udover møder i de grønne råd er der et godt samarbejde med Natur- Plan- og Miljøafdelingerne i de respektive kommuner om eksempelvis 3-sager efter naturbeskyttelsesloven, naturkvalitetsplaner, plejeindgreb og fugledata for udvalgte lokaliteter. 10 Punkttælling Der skal lyde en opfordring til alle om at lade sig registrerer som punktæller. Der er brug for flere tællere for at vedligeholde dette meget vigtige dataset, som er et meget vigtigt værktøj for fuglebeskyttelse og for DOF. Læs mere på dof.dk 5-Feb Side 6 af 6.

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Beretning til ordinær generalforsamling 2014 Dato: 01-feb-2014. Sted: Nødebovej 26, Nødebo 3480 Fredensborg 1 Nyt koncept med hensyn til Generalforsamling

Læs mere

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Beretning til ordinær generalforsamling 2015 Dato: 31-jan-2015. Sted: Nødebovej 26, Nødebo 3480 Fredensborg 1 Bestyrelsens arbejde Det er herligt, igen i

Læs mere

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Referat af ordinær generalforsamling 2O17 Dato: 28-januar-2017. Sted: Nødebo Kro, Nødebovej 26, Nødebo 3480 Fredensborg 35 medlemmer deltog i generalforsamlingen.

Læs mere

Dagsorden og referat. DOF Nordsjælland. Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening. Dato og tid: 5. marts kl

Dagsorden og referat. DOF Nordsjælland. Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening. Dato og tid: 5. marts kl Dagsorden og referat Dato og tid: 5. marts kl. 19.00-22.00 Sted: Nødebo Kro Emne: Bestyrelsens arbejdsområder Formål med mødet: Drøfte og beslutte fremtidige aktiviteter Anvendelse af mødets resultat:

Læs mere

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Beretning til ordinær generalforsamling 2017 Dato: 28-jan-2017. Sted: Nødebovej 26, Nødebo 3480 Fredensborg 1. Bestyrelsens arbejde Ligesom de foregående

Læs mere

NATURA Brugerrådsmøde 30. august Ida Dahl-Nielsen

NATURA Brugerrådsmøde 30. august Ida Dahl-Nielsen NATURA 2000 Brugerrådsmøde 30. august 2011 Ida Dahl-Nielsen Dagsorden Hvad er et Natura område? planer, høring er, aftalefase Europæisk Natur Fuglebeskyttelsesområder (1979) + Habitatområder (1992) Overalt

Læs mere

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Beretning til ordinær generalforsamling 2016 Dato: 30-jan-2016. Sted: Nødebovej 26, Nødebo 3480 Fredensborg 1 Bestyrelsens arbejde Lige som i de foregående

Læs mere

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Beretning til ordinær generalforsamling 2019 Dato: 26-jan-2019. Sted: Nødebovej 26, Nødebo 3480 Fredensborg 1. Bestyrelsens arbejde Bestyrelsen indledte

Læs mere

Poul.Erik@Pedersen.mail.dk. Hallandsvej 75, 3140 Ålsgårde. Tlf. 4970 9902. Mobil 2033 3412 eller Gunnar Brusch gb@brusch.dk

Poul.Erik@Pedersen.mail.dk. Hallandsvej 75, 3140 Ålsgårde. Tlf. 4970 9902. Mobil 2033 3412 eller Gunnar Brusch gb@brusch.dk Beretning om Friluftsrådets arbejde i Kreds 19, Nordsjælland år 2010 v/ Kreds- og Regionsformand Poul Erik Pedersen, medlem af Det Danske Spejderkorps. Arbejdet i vores Kredsbestyrelse. Det har været et

Læs mere

Årsberetning for DOF-København 2016

Årsberetning for DOF-København 2016 Årsberetning for DOF-København 2016 1: Bestyrelsen Hans Harrestrup Andersen, formand, repræsentantskabsmedlem (R), dettes forretningsudvalg (FU), Naturpolitisk udvalg (NPU), Grønt råd Lejre kommune, Brugerråd

Læs mere

Dato: 3. januar qweqwe. Nationalpark "Kongernes Nordsjælland"

Dato: 3. januar qweqwe. Nationalpark Kongernes Nordsjælland Dato: 3. januar 2017 qweqwe Nationalpark "Kongernes Nordsjælland" OBS! Zoom ind for at se naturbeskyttede områder og vandløb, eller se kortet i stort format. Der har været arbejdet med at etablere en nationalpark

Læs mere

NOTAT vedrørende høringssvar til forslag til Natura 2000-plan for N134, Arresø, Ellemose og Lille Lyngby Mose

NOTAT vedrørende høringssvar til forslag til Natura 2000-plan for N134, Arresø, Ellemose og Lille Lyngby Mose NOTAT Naturstyrelsen Vestsjælland J.nr. NST-422-00970 Ref. mohol/mamor Februar 2016 NOTAT vedrørende høringssvar til forslag til Natura 2000-plan 2016-2021 for N134, Arresø, Ellemose og Lille Lyngby Mose

Læs mere

NOTAT vedrørende høringssvar til forslag til Natura 2000-plan for N99 Kongens Mose og Draved Skov

NOTAT vedrørende høringssvar til forslag til Natura 2000-plan for N99 Kongens Mose og Draved Skov NOTAT Naturstyrelsen Vadehavet J.nr. NST-422-01354 Ref. PJENS FEB 2016 NOTAT vedrørende høringssvar til forslag til Natura 2000-plan 2016-2021 for N99 Kongens Mose og Draved Skov Forslag til Natura 2000-plan

Læs mere

NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND. en mulighed for dig som lodsejer

NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND. en mulighed for dig som lodsejer NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND en mulighed for dig som lodsejer NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND Hillerød, Gribskov, Fredensborg, Halsnæs og Helsingør Kommuner og Naturstyrelsen har i de sidste

Læs mere

Hvidbog; Forslag til Natura 2000-handleplan Arresø, Ellemosen og Lille Lyngby Mose, nr 134

Hvidbog; Forslag til Natura 2000-handleplan Arresø, Ellemosen og Lille Lyngby Mose, nr 134 D. 08.02-2017 Gribskov Kommune Halsnæs Kommune Hillerød Kommune Hvidbog; Forslag til Natura 2000-handleplan Arresø, Ellemosen og Lille Lyngby Mose, nr 134 Gribskov, Halsnæs og Hillerød Kommuner har udarbejdet

Læs mere

Natura 2000-handleplan

Natura 2000-handleplan Natura 2000-handleplan 2016 2021 Hov Vig Natura 2000-område nr. 164 Fuglebeskyttelsesområde F97 Titel: Natura 2000-handleplan 2016 2021 Hov Vig Natura 2000-område nr. 164 Fuglebeskyttelsesområde F97 Udgiver:

Læs mere

vedrørende høringssvar til forslag til Natura 2000-plan for N121 Arreskov Sø

vedrørende høringssvar til forslag til Natura 2000-plan for N121 Arreskov Sø NOTAT Naturstyrelsen Fyn J.nr. NST-422-01300 Ref. ervin Februar 2016 NOTAT vedrørende høringssvar til forslag til Natura 2000-plan 2016-2021 for N121 Arreskov Sø Forslag til Natura 2000-plan for N121 Arreskov

Læs mere

Gennemgang af høringssvar Forslag til Natura2000-handleplaner i Halsnæs Kommune

Gennemgang af høringssvar Forslag til Natura2000-handleplaner i Halsnæs Kommune Gennemgang af høringssvar Forslag til Natura2000-handleplaner i Halsnæs Kommune Sagsbehandler: Jacl Dato: okt 2012 Sagsnr: 2012 Nr 1 Arresøgruppen Om Arresø: støtter de tiltag, der fremgår af den fælles

Læs mere

Natura 2000-handleplan

Natura 2000-handleplan Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021 Rømø Natura 2000-område nr. 89 Fuglebeskyttelsesområde F65 Titel: Natura 2000-handleplan for Rømø Udgiver: Tønder Kommune År: 2016 Forsidefoto: Græsning på

Læs mere

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2013

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2013 Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2013 Fuglene er optalt ved en lang række besøg igennem ynglesæsonen. Der er fokuseret på de arealer der ejes af Tarup/Davinde I/S, men der er også foretaget optællinger

Læs mere

Natura 2000-handleplan Stadil Fjord og Vest Stadil Fjord. Natura 2000-område nr. 66. Habitatområde H59 Fuglebeskyttelsesområde F41

Natura 2000-handleplan Stadil Fjord og Vest Stadil Fjord. Natura 2000-område nr. 66. Habitatområde H59 Fuglebeskyttelsesområde F41 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Stadil Fjord og Vest Stadil Fjord Natura 2000-område nr. 66 Habitatområde H59 Fuglebeskyttelsesområde F41 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021. Stadil Fjord og Vest

Læs mere

Hvidbog; Forslag til Natura 2000-handleplan Gribskov, Esrum Sø og Snævert Skov, nr 133

Hvidbog; Forslag til Natura 2000-handleplan Gribskov, Esrum Sø og Snævert Skov, nr 133 D. 08.02-2017 Fredensborg Kommune Gribskov Kommune Helsingør Kommune Hillerød Kommune Hvidbog; Forslag til Natura 2000-handleplan Gribskov, Esrum Sø og Snævert Skov, nr 133 Fredensborg, Gribskov, Helsingør

Læs mere

Natura 2000-handleplan Stadil Fjord og Vest Stadil Fjord. Natura 2000-område nr. 66. Habitatområde H59 Fuglebeskyttelsesområde F41

Natura 2000-handleplan Stadil Fjord og Vest Stadil Fjord. Natura 2000-område nr. 66. Habitatområde H59 Fuglebeskyttelsesområde F41 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Stadil Fjord og Vest Stadil Fjord Natura 2000-område nr. 66 Habitatområde H59 Fuglebeskyttelsesområde F41 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021. Stadil Fjord og Vest

Læs mere

I 2011 tilstræbes tillige gennemført en DOF-base-aften et centralt sted i Vestsjælland for nye og lettere trænede brugere.

I 2011 tilstræbes tillige gennemført en DOF-base-aften et centralt sted i Vestsjælland for nye og lettere trænede brugere. Handlingsplan for DOF-Vestsjælland, 2011 DOF arbejder i Danmark og internationalt indenfor følgende fire spor: indsamling og udbredelse af viden om fugle formidling af fugleoplevelser i naturen beskyttelse

Læs mere

GRIBSKOVOMRÅDET YNGLEFUGLE 2018

GRIBSKOVOMRÅDET YNGLEFUGLE 2018 GRIBSKOVOMRÅDET YNGLEFUGLE 18 Natura -område nr. 133 Af Per Ekberg, Caretakeransvarlig for Gribskov Figur 1 Rivaliserende sortspætter. Foto Per Ekberg Indholdsfortegnelse Gribskovområdet... 3 Indledning...

Læs mere

Årsberetning 2018 DOF Storstrøm

Årsberetning 2018 DOF Storstrøm Årsberetning 2018 DOF Storstrøm Version 1 Af Bo Kayser og Michael Thelander Februar 2019 1. Indledning For DOF Storstrøm har 2018 både været et år, hvor meget er fortsat som de foregående år, og hvor forandringer

Læs mere

Møde mellem DOF-Københavns bestyrelse, naturpolitiske udvalg og kommunerepræsentanter den 17/9 2013.

Møde mellem DOF-Københavns bestyrelse, naturpolitiske udvalg og kommunerepræsentanter den 17/9 2013. DANSK ORNITOLOGISK FORENING DOF- København Naturpolitisk Udvalg Møde mellem DOF-Københavns bestyrelse, naturpolitiske udvalg og kommunerepræsentanter den 17/9 2013. Deltagende kommunerepræsentanter: Anders

Læs mere

De store vingesus. - anvisninger på, hvordan vi kan fremme havørnebestanden i Danmark

De store vingesus. - anvisninger på, hvordan vi kan fremme havørnebestanden i Danmark De store vingesus - anvisninger på, hvordan vi kan fremme havørnebestanden i Danmark Flere havørne yngler i Danmark Havørnen er en majestætisk flyver. Som Europas største rovfugl og sidste led i fødekæden

Læs mere

Suppleanter: Ella Mikkelsen, Claus Dalskov, Henrik Kingo. Ella og Claus har deltaget i møderne på lige fod med os andre.

Suppleanter: Ella Mikkelsen, Claus Dalskov, Henrik Kingo. Ella og Claus har deltaget i møderne på lige fod med os andre. Bestyrelsen har i 2018 bestået af: Niels Bomholt næstformand og delegeret til rep. mødet, Kell Grønborg delegeret til rep. mødet, Jens Bækkelund, Michael Mosebo sekretær, Esben Eriksen, Steen Lauritsen

Læs mere

Bestyrelsesmøde 4.9. kl. 19 hos Bjarne, Borgmesterløkken 3, 2tv, Sønderborg

Bestyrelsesmøde 4.9. kl. 19 hos Bjarne, Borgmesterløkken 3, 2tv, Sønderborg Bestyrelsesmøde 4.9. kl. 19 hos Bjarne, Borgmesterløkken 3, 2tv, Sønderborg Afbud Ole og Jan Dagsorden: 1. Godkendelses af referat Godkendt Opfølgning fra sidst: Tidspunktet for stop af gravning i klæggraven

Læs mere

Friluftsrådet Nordsjælland omfatter Allerød, Fredensborg, Frederikssund, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Hillerød og Hørsholm Kommuner

Friluftsrådet Nordsjælland omfatter Allerød, Fredensborg, Frederikssund, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Hillerød og Hørsholm Kommuner Kredsbestyrelsen i Friluftsrådet for kreds 19, Nordsjælland. Hørsholm d. 05.03.2011 Kredsbestyrelsesmøde No. 36 Afholdt mandag den 14.februar kl. 19.00 til kl. 22.00 på Nyruphus Naturcenter, Kongevejen

Læs mere

Grønt Råd Beslutningsreferat

Grønt Råd Beslutningsreferat Grønt Råd Beslutningsreferat af møde den 22. maj 2014 kl. 16.00 i Udvalgsværelset Medlemmer Ebbe Vitt ( ) formand Rune Kargo ( ) næstformand Jørgen Jacobsen ( ) O.A.K. Nielsen ( ) Jens Bjerregaard Christensen

Læs mere

Aftale mellem Dansk Ornitologisk Forening og Miljø- og Fødevareministeriet om samarbejde om bevaring og overvågning af fugle

Aftale mellem Dansk Ornitologisk Forening og Miljø- og Fødevareministeriet om samarbejde om bevaring og overvågning af fugle København 22. november 2017 Aftale mellem Dansk Ornitologisk Forening og Miljø- og Fødevareministeriet om samarbejde om bevaring og overvågning af fugle 2018-2020 Dansk Ornitologisk Forening (DOF) og Miljø-

Læs mere

Bekendtgørelse om Nationalpark Skjoldungernes Land

Bekendtgørelse om Nationalpark Skjoldungernes Land BEK nr 521 af 27/04/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 5. maj 2015 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljømin., Naturstyrelsen j.nr. NST-909-00037 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND VISION 1 // NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND VISION

NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND VISION 1 // NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND VISION NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND 1 // NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND VISION VISION NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND Hillerød, Gribskov, Fredensborg, Halsnæs og Helsingør Kommuner og Naturstyrelsen

Læs mere

Grønt Råd Referat. af møde den 11. november 2010 kl i Diamanten

Grønt Råd Referat. af møde den 11. november 2010 kl i Diamanten Grønt Råd 2010 Referat af møde den kl. 16.00 i Diamanten Indholdsfortegnelse ÅBEN DAGSORDEN SAGER TIL BEHANDLING 25 GODKENDELSE AF DAGSORDEN... 4 26 GODKENDELSE AF REFERAT... 5 27 MØDEDATOER 2011... 6

Læs mere

Referat af dialogmøde med DOF d. 7. nov. 2016

Referat af dialogmøde med DOF d. 7. nov. 2016 Referat af dialogmøde med DOF d. 7. nov. 2016 Deltagere: John Andersen, formand Luise Ekberg, næstformand Inge Hansen, medlem af bestyrelsen og nyt medlem af Brugerrådet Jens Lykkebo, medlem af bestyrelsen

Læs mere

Natura 2000-handleplan

Natura 2000-handleplan Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021 Vadehavet Ballum Enge, Husum Enge og Kamper Strandenge Natura 2000-område nr. 89 Fuglebeskyttelsesområde F67 Titel: Natura 2000-handleplan for Vadehavet Ballum

Læs mere

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om søog åbeskyttelseslinje 1, da den ligger indenfor 150 meter fra Arresø.

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om søog åbeskyttelseslinje 1, da den ligger indenfor 150 meter fra Arresø. Gribskov kommune Rådhusvej 3 3200 Helsinge Att.: Thomas Lindum Sag: 2015/35994 010 Id: 026060 Afdelingsnavn Byg og Miljø Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 13. oktober 2016 Personlig henvendelse Rådhusvej

Læs mere

Rød Glente på Fyn 2015 Af Per Rasmussen

Rød Glente på Fyn 2015 Af Per Rasmussen Rød Glente på Fyn 2015 Af Per Rasmussen Rød Glente er nok den flotteste rovfugl i den danske fauna, og tilmed en art i fremgang. Arten findes kun i Europa, og vi har derfor en ekstra forpligtigelse til

Læs mere

Nordsjælland lytter mindst til erhvervslivet

Nordsjælland lytter mindst til erhvervslivet Oktober 2013 Nordsjælland lytter mindst til erhvervslivet Tre ud af ti virksomheder i det gamle Frederiksborg Amt mener, at byrådene i kommunerne har været gode eller meget gode til at lytte til erhvervslivet.

Læs mere

Natura 2000-handleplan

Natura 2000-handleplan Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021 Vadehavet Vidåen, Tøndermarsken og Saltvandssøen Natura 2000-område nr. 89 Fuglebeskyttelsesområde F60 Titel: Natura 2000-handleplan for Vadehavet Vidåen, Tøndermarsken

Læs mere

Kredsbestyrelsesmøde No. 38 Afholdt onsdag d.11. maj kl. 19.00 til kl. 22.00 på Kammerrådensvej 15.1., 2970 Hørsholm

Kredsbestyrelsesmøde No. 38 Afholdt onsdag d.11. maj kl. 19.00 til kl. 22.00 på Kammerrådensvej 15.1., 2970 Hørsholm Kredsbestyrelsen Friluftsrådet Nordsjælland. Den 24. maj 2011. Kredsbestyrelsesmøde No. 38 Afholdt onsdag d.11. maj kl. 19.00 til kl. 22.00 på Kammerrådensvej 15.1., 2970 Hørsholm Til stede: Poul Erik

Læs mere

4. december 2009 Til Signe Skibstrup Blach / Naturklagenævnet Som annonceret i Dansk Ornitologisk Forenings klage vedr. Tøndermarsken fra 16. oktober

4. december 2009 Til Signe Skibstrup Blach / Naturklagenævnet Som annonceret i Dansk Ornitologisk Forenings klage vedr. Tøndermarsken fra 16. oktober 4. december 2009 Til Signe Skibstrup Blach / Naturklagenævnet Som annonceret i Dansk Ornitologisk Forenings klage vedr. Tøndermarsken fra 16. oktober 2009, sender vi jer hermed yderligere bemærkninger

Læs mere

Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 64-2014 Afholdt d.28. april 2014 kl. 19:00 til 22:00 på Hammergården, Hammer Bakke 13, 4050 Skibby

Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 64-2014 Afholdt d.28. april 2014 kl. 19:00 til 22:00 på Hammergården, Hammer Bakke 13, 4050 Skibby Kredsbestyrelsen I Friluftsrådet for Kreds 19 Nordsjælland Hillerød d. 29. april 2014 Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 64-2014 Afholdt d.28. april 2014 kl. 19:00 til 22:00 på Hammergården, Hammer Bakke

Læs mere

Atlas III. Grønne Råd, den 23. april 2014. Oplæg til møde i Svendborgs. kortlægning af Danmarks fugles udbredelse

Atlas III. Grønne Råd, den 23. april 2014. Oplæg til møde i Svendborgs. kortlægning af Danmarks fugles udbredelse Atlas III - en kort fortælling om den tredje store kortlægning af Danmarks fugles udbredelse Oplæg til møde i Svendborgs Grønne Råd, den 23. april 2014 Niels Andersen Sådan arbejder DOF for fuglene Kort

Læs mere

NOTAT vedrørende høringssvar til forslag til Natura 2000-plan for N143, Vestamager og havet syd for

NOTAT vedrørende høringssvar til forslag til Natura 2000-plan for N143, Vestamager og havet syd for NOTAT Naturstyrelsen Vestsjælland J.nr. NST-422-00979 Ref. mamor Februar 2016 NOTAT vedrørende høringssvar til forslag til Natura 2000-plan 2016-2021 for N143, Vestamager og havet syd for Forslag til Natura

Læs mere

NOTAT vedrørende høringssvar til forslag til Natura 2000-plan for N153, Havet og kysten mellem Hundested og Rørvig

NOTAT vedrørende høringssvar til forslag til Natura 2000-plan for N153, Havet og kysten mellem Hundested og Rørvig NOTAT Naturstyrelsen Vestsjælland J.nr. NST-422-00988 Ref. niple Februar 2016 NOTAT vedrørende høringssvar til forslag til Natura 2000-plan 2016-2021 for N153, Havet og kysten mellem Hundested og Rørvig

Læs mere

Grønt Råd. Referat. Møde den 14. september 2017 kl. 16:00. Udvalgsværelset

Grønt Råd. Referat. Møde den 14. september 2017 kl. 16:00. Udvalgsværelset Grønt Råd Referat Møde den kl. 16:00 Udvalgsværelset Indkaldelse Jørgen Jacobsen Jørgen Lassen Svend-Erik Jens Bjerregaard Christensen O. A. K. Søren Friis Jensen Poul-Erik Pedersen Knud Bech Lise Vølund

Læs mere

NOTAT vedrørende høringssvar til forslag til Natura 2000-plan for N68 Skjern Å

NOTAT vedrørende høringssvar til forslag til Natura 2000-plan for N68 Skjern Å NOTAT Søhøjlandet J.nr. NST-422-01207 Ref. petbj Februar 2016 NOTAT vedrørende høringssvar til forslag til Natura 2000-plan 2016-2021 for N68 Skjern Å Forslag til Natura 2000-plan for N68 Skjern Å har

Læs mere

Dato: University Campus Frederiksberg, Thorvaldsensvej 40, Frederiksberg

Dato: University Campus Frederiksberg, Thorvaldsensvej 40, Frederiksberg Dato: 2017.03.16 Sted: University Campus Frederiksberg, Thorvaldsensvej 40, Frederiksberg Til stede fra bestyrelsen: Medlemmer og andre: Afbud fra bestyrelsen: Hans Harrestrup Andersen Erik Agertoft David

Læs mere

Dispensation til at opføre en tilbygning til enfamiliehus indenfor skovbyggelinjen

Dispensation til at opføre en tilbygning til enfamiliehus indenfor skovbyggelinjen Møldal Ejendomme ApS Møllebakken 7 3230 Græsted Sag: 02.34.02-G01-638-18 27. september 2018 Dispensation til at opføre en tilbygning til enfamiliehus indenfor skovbyggelinjen Ejendommen 1 ch Græsted By,

Læs mere

Årsberetning DOF Storstrøm 2011

Årsberetning DOF Storstrøm 2011 Årsberetning DOF Storstrøm 2011 Af Michael Thelander, formand Medlemsstatus og PR-udvalget Efter flere års medlemsfremgang i DOF Storstrøm er udviklingen nu vendt og medlemstallet faldt med ca. 35 i 2011,

Læs mere

Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 68-2014 Afholdt d.30. oktober 2014 kl. 19:00 til 22:00 på FrivilligCentret, Kronborgvej 1 C, 3000 Helsingør

Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 68-2014 Afholdt d.30. oktober 2014 kl. 19:00 til 22:00 på FrivilligCentret, Kronborgvej 1 C, 3000 Helsingør Kredsbestyrelsen I Friluftsrådet for Kreds 19 Nordsjælland Hillerød d. 30. oktober 2014 Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 68-2014 Afholdt d.30. oktober 2014 kl. 19:00 til 22:00 på FrivilligCentret, Kronborgvej

Læs mere

Natura 2000-handleplan Hov Vig. Natura 2000-område nr. 164 Fuglebeskyttelsesområde F97

Natura 2000-handleplan Hov Vig. Natura 2000-område nr. 164 Fuglebeskyttelsesområde F97 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Hov Vig Natura 2000-område nr. 164 Fuglebeskyttelsesområde F97 Titel: Natura 2000-handleplan 2016 2021 Hov Vig Natura 2000-område nr. 164 Fuglebeskyttelsesområde F97 Udgiver:

Læs mere

Dispensation til at opføre læskur/løsdriftsstald til får, indenfor søog åbeskyttelseslinjen

Dispensation til at opføre læskur/løsdriftsstald til får, indenfor søog åbeskyttelseslinjen Ejer Sag: 01.05.02-P25-2322- 18 30. november 2018 Dispensation til at opføre læskur/løsdriftsstald til får, indenfor søog åbeskyttelseslinjen Ejendommen Præstevej 70, matr.nr. 7 Huseby By, Annisse m.fl.

Læs mere

Bilag til Fællesnotat om genanvendelse af Auderødlejren

Bilag til Fællesnotat om genanvendelse af Auderødlejren Notits SKOV OG NATURSTYREL- SEN Drift J.nr. SNS-512-00118 Ref. lht Den 15. august 2008 Bilag til Fællesnotat om genanvendelse af Auderødlejren Notat fra Skov- og Naturstyrelsen om de særlige natur- og

Læs mere

Svar på DOF Nordsjællands kommentarer til notatet: Konsekvensvurdering af ændrede bestemmelser for færdsel på Arresøs beskyttede arter og naturtyper

Svar på DOF Nordsjællands kommentarer til notatet: Konsekvensvurdering af ændrede bestemmelser for færdsel på Arresøs beskyttede arter og naturtyper Til DOF Nordsjælland Svar på DOF Nordsjællands kommentarer til notatet: Konsekvensvurdering af ændrede bestemmelser for færdsel på Arresøs beskyttede arter og naturtyper DCE National Center for Miljø og

Læs mere

INDVIRKNING PÅ NATURA 2000 OMRÅDE AF OVERFØRSEL AF SOMMERHUSOMRÅDE I NØDEBO TIL BYZONE INDHOLD. 1 Konklusion. 1 Konklusion 1.

INDVIRKNING PÅ NATURA 2000 OMRÅDE AF OVERFØRSEL AF SOMMERHUSOMRÅDE I NØDEBO TIL BYZONE INDHOLD. 1 Konklusion. 1 Konklusion 1. ERHVERVSSTYRELSEN INDVIRKNING PÅ NATURA 2000 OMRÅDE AF OVERFØRSEL AF SOMMERHUSOMRÅDE I NØDEBO TIL BYZONE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

Høringsnotat: Udkast til ny bekendtgørelse om regler for færdsel m.v. på Arresø og tilhørende miljøvurdering.

Høringsnotat: Udkast til ny bekendtgørelse om regler for færdsel m.v. på Arresø og tilhørende miljøvurdering. Høringsnotat: Udkast til ny bekendtgørelse om regler for færdsel m.v. på Arresø og tilhørende miljøvurdering. Nordsjælland J.nr. NST-811-00541 Ref. joa Den 15. juli 2014 Udkast til ny bekendtgørelse om

Læs mere

Ny naturplanlægning i Natura 2000-områder i Danmark. - Tidsplan og høringsproces

Ny naturplanlægning i Natura 2000-områder i Danmark. - Tidsplan og høringsproces Ny naturplanlægning i Natura 2000-områder i Danmark - Tidsplan og høringsproces 2 Ny naturplanlægning i Natura 2000-områder i Danmark Udgivet af Miljøministeriet Hæftet findes i PDF-udgave på www.skovognatur.dk

Læs mere

I perioden er der i alt indkommet 7 høringssvar til Faxe Kommune (FK), Guldborgsund Kommune (GK), Næstved Kommune (NK) og Vordingborg Kommune (VK).

I perioden er der i alt indkommet 7 høringssvar til Faxe Kommune (FK), Guldborgsund Kommune (GK), Næstved Kommune (NK) og Vordingborg Kommune (VK). Hvidbog for høringssvar til Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021. Havet og kysten mellem Præstø Fjord og Grønsund. Natura 2000- område nr. 168. Vordingborg, Fae og Guldborgsund Kommune har i perioden

Læs mere

Beretning fra turneringsudvalget:

Beretning fra turneringsudvalget: Beretning fra turneringsudvalget: Set fra min pind som formand for Turneringsudvalget har det været en god sæson. Det har været lidt nemmere at få enderne til at hænge sammen i år, men det har også meget

Læs mere

Forslag til Natura 2000-handleplaner

Forslag til Natura 2000-handleplaner Forslag til Natura 2000-handleplaner 2016-2021 Møde i Det Grønne Råd den 8. november 2016 v/ Dorit Fruergaard Natura 2000-områder i Svendborg Kommune N116: Det centrale Storebælt og Vresen N118: Søer ved

Læs mere

NOTAT. vedrørende høringssvar til Natura 2000-plan 2010-2015 inkl. miljørapport (SMV)

NOTAT. vedrørende høringssvar til Natura 2000-plan 2010-2015 inkl. miljørapport (SMV) NOTAT vedrørende høringssvar til Natura 2000-plan 2010-2015 inkl. miljørapport (SMV) Forslag til Natura 2000-plan nr. 66 Habitatområde H59 og Fuglebeskyttelsesområde F41 Stadil og Vest Stadil Fjord Udkast

Læs mere

DOFbasen fylder 10 år

DOFbasen fylder 10 år 15. maj 2012 DOFbasen fylder 10 år Af Timme Nyegaard, Henning Heldbjerg og Steen Brølling Den 15. maj 2002 var det for første gang muligt at gå ind på hjemmesiden www.dofbasen.dk og downloade et program,

Læs mere

Center for Plan & Miljø

Center for Plan & Miljø Center for Plan & Miljø Hvidbog med bemærkninger til forslag til handleplaner for Natura 2000-område 159, 161 og 167 beliggende i Fae Kommune Forslag til handleplaner for tre Natura 2000-områder i Fae

Læs mere

Kommunale naturhandleplaner

Kommunale naturhandleplaner Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø, Aarhus Kommune Dato 13. marts 2017 Kommunale naturhandleplaner 2016-2021 Forslag om kommunale naturhandleplaner for 2016-2021. Planerne

Læs mere

Natura 2000-handleplan

Natura 2000-handleplan Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021 Vadehavet Skallingen og Langli Natura 2000-område nr. 89 Fuglebeskyttelsesområde F55 Titel: Forslag til Natura 2000-handleplan 2016-2021 Vadehavet Skallingen

Læs mere

NOTAT Vedrørende høringssvar til forslag til Natura 2000-plan for N163 Suså, Tystrup-Bavelse Sø, Slagmosen, Holmegårds Mose og Porsmose

NOTAT Vedrørende høringssvar til forslag til Natura 2000-plan for N163 Suså, Tystrup-Bavelse Sø, Slagmosen, Holmegårds Mose og Porsmose NOTAT Storstrøm J.nr. NST-422-01314 Ref. kirjo Februar 2016 NOTAT Vedrørende høringssvar til forslag til Natura 2000-plan 2016-2021 for N163 Suså, Tystrup-Bavelse Sø, Slagmosen, Holmegårds Mose og Porsmose

Læs mere

Referat af dialogmøde med DOF Nordsjælland d. 3. okt. 2017

Referat af dialogmøde med DOF Nordsjælland d. 3. okt. 2017 Referat af dialogmøde med DOF Nordsjælland d. 3. okt. 2017 Deltagere: John Dreyer Andersen Luise Ekberg Jens Lykkebo Carsten Michael Jørgensen Inge Marianne Hansen Bjørn Svendsen John Holm Per Ekberg Jørgen

Læs mere

Vand- og naturplaner. Status forår Terkel Broe Christensen Mogens Lind Jørgensen

Vand- og naturplaner. Status forår Terkel Broe Christensen Mogens Lind Jørgensen Vand- og naturplaner Status forår 2010 Terkel Broe Christensen Mogens Lind Jørgensen Udkast til planerne Planerne kan hentes på Miljøministeriets hjemmeside : http://www2.blst.dk/publikationer/vandplanforslag/1_15_

Læs mere

Referat af Styregruppemøde den 24.januar 2013 kl på Helsingør Rådhus.

Referat af Styregruppemøde den 24.januar 2013 kl på Helsingør Rådhus. Helsingør den 28.jan. 2013 Referat af Styregruppemøde den 24.januar 2013 kl. 16.30 på Helsingør Rådhus. Fremmødte: Preben Birch, lodsejergruppen Herdis Dam, NOLA Arne Winther Madsen, Nordsjællands Familiebrug

Læs mere

Natura 2000-handleplan

Natura 2000-handleplan Natura 2000-handleplan 2016 2021 Vadehavet Ballum Enge, Husum Enge og Kamper Strandenge Natura 2000-område nr. 89 Fuglebeskyttelsesområde F67 Titel: Natura 2000-handleplan for Vadehavet Ballum Enge, Husum

Læs mere

Søbrugerrådemøde Arresø

Søbrugerrådemøde Arresø Søbrugerrådemøde Arresø Dagsorden. Godkendelse af referat fra sidste møde Siden sidst: Fugletårne, Søværnets Grundskole, stiprojektet omkring Arresø, Nationalpark Kongernes Nordsjælland, vandstanden, bæverne,

Læs mere

Ejendommen matr.nr. 5P Ramløse By, Ramløse, Ramsvej 44

Ejendommen matr.nr. 5P Ramløse By, Ramløse, Ramsvej 44 Ejer Sag: 01.05.02-P25-65-18 20. november 2018 Dispensation til at opføre 114 kvm sommerhus med 60 kvm kælder, 21 kvm hævet opholdsareal og 45 kvm træterrasse i niveau, indenfor sø- og åbeskyttelseslinjen

Læs mere

Høringsnotat for Natura 2000-plan

Høringsnotat for Natura 2000-plan Høringsnotat for Natura 2000-plan NOTAT vedrørende høringssvar til Natura 2000-plan 2010-2015 inkl. miljørapport (SMV) Forslag til Natura 2000-plan nr. 62 Habitatområde H55 Fuglebeskyttelsesområde F40

Læs mere

Udkast til Natura 2000-handleplan Borris Hede. Natura 2000-område nr. 67. Habitatområde H60 Fuglebeskyttelsesområde F37

Udkast til Natura 2000-handleplan Borris Hede. Natura 2000-område nr. 67. Habitatområde H60 Fuglebeskyttelsesområde F37 Udkast til Natura 2000-handleplan 2016 2021 Borris Hede Natura 2000-område nr. 67 Habitatområde H60 Fuglebeskyttelsesområde F37 Titel: Natura 2000-handleplan, Borris Hede Udgiver: Ringkøbing-Skjern Kommune

Læs mere

Natura 2000-handleplan Borris Hede. Natura 2000-område nr. 67. Habitatområde H60 Fuglebeskyttelsesområde F37

Natura 2000-handleplan Borris Hede. Natura 2000-område nr. 67. Habitatområde H60 Fuglebeskyttelsesområde F37 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Borris Hede Natura 2000-område nr. 67 Habitatområde H60 Fuglebeskyttelsesområde F37 Titel: Natura 2000-handleplan, Borris Hede Udgiver: Ringkøbing-Skjern Kommune og Herning

Læs mere

Direktivforslaget er udarbejdet i enighed af en arbejdsgruppe med Forsvaret, Halsnæs Kommune, og BLST som deltagere og med bistand fra SNS.

Direktivforslaget er udarbejdet i enighed af en arbejdsgruppe med Forsvaret, Halsnæs Kommune, og BLST som deltagere og med bistand fra SNS. Notat Byer J.nr. BLS-145-00133 Ref. jofpa, ATL Den 22. oktober 2009 Høringsnotat Vurdering af høringssvar modtaget i den offentlige høring og sammenfattende redegørelse for miljøpåvirkningerne for Forslag

Læs mere

Landzonetilladelse til opførelse af et madpakkehus på matr. Nr. 4c Melby By, Melby

Landzonetilladelse til opførelse af et madpakkehus på matr. Nr. 4c Melby By, Melby 27-09-2018 Sagsnr. 02.00.20-G01-1-18 Plan og Byg Rådhuspladsen 1, 3300 Frederiksværk.. Landzonetilladelse til opførelse af et madpakkehus på matr. Nr. 4c Melby By, Melby Halsnæs Kommune har den 17. juli

Læs mere

2. planperiode. Natura 2000-handleplan Risum Enge Selde Vig. Natura 2000-område nr Habitatområde H 221.

2. planperiode. Natura 2000-handleplan Risum Enge Selde Vig. Natura 2000-område nr Habitatområde H 221. 1 2. planperiode Natura 2000-handleplan 2016 2021 Risum Enge Selde Vig Udkast til høring Natura 2000-område nr. 221 Habitatområde H 221 2 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021 Risum Enge Selde Vig Natura

Læs mere

Høringsnotat for Natura 2000-plan

Høringsnotat for Natura 2000-plan Høringsnotat for Natura 2000-plan NOTAT vedrørende høringssvar til Natura 2000-plan 2010-2015 inkl. miljørapport (SMV) Forslag til Natura 2000-plan nr. N89 Vadehavet Delplan for Fuglebeskyttelsesområde

Læs mere

Skov- og Naturstyrelsen. Skov- og Naturstyrelsen er en del af Miljøministeriet. Vi sætter naturen og fremtidens Danmarkskort på dagsordenen.

Skov- og Naturstyrelsen. Skov- og Naturstyrelsen er en del af Miljøministeriet. Vi sætter naturen og fremtidens Danmarkskort på dagsordenen. Skov- og Naturstyrelsen Skov- og Naturstyrelsen er en del af Miljøministeriet. Vi sætter naturen og fremtidens Danmarkskort på dagsordenen. Miljøministeriets organisation Ministeren Departementet Miljøstyrelsen

Læs mere

Fuglebeskyttelsesområde Flensborg Fjord og Nybøl Nor

Fuglebeskyttelsesområde Flensborg Fjord og Nybøl Nor Fuglebeskyttelsesområde Flensborg Fjord og Nybøl Nor 1 1. Beskrivelse af området Habitatområde: F64 Flensborg Fjord og Nybøl Nor 3422 hektar Området ligger i den sydøstlige del af Sønderjylland, og udgøres

Læs mere

Generalforsamling for DVL Nordsjælland

Generalforsamling for DVL Nordsjælland Generalforsamling for DVL Nordsjælland Lørdag den 26. januar 2019. Kl 12.30 Kulturhus Syd, Hovmarken 7, 3000 Helsingør Formandens beretning Året 2018 har været et godt men heftigt år, hvor der er sket

Læs mere

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn Referat fra Generalforsamling i SVOO Tirsdag den 21.marts 2017 1. Valg af dirigent, referent og stemmetællere. Frank Gamsbøl blev valgt til dirigent, og fastslog at generalforsamlingen var lovligt indkaldt

Læs mere

Hvidbog over høringssvar til Natura 2000-handleplan

Hvidbog over høringssvar til Natura 2000-handleplan 1 Hvidbog over høringssvar til Natura 2000-handleplan 2016-2021 Sydfynske Øhav (Natura 2000-område nr. 127) Høringsperiode fra 20. oktober til 15. december 2016. Der er kommet i alt 7 høringssvar, der

Læs mere

Denne hvidbog omhandler de høringssvar, der er indkommet i høringsperioden til Forslag til Natura 2000-handpleplan Æbelø, havet syd for og Nærå Strand

Denne hvidbog omhandler de høringssvar, der er indkommet i høringsperioden til Forslag til Natura 2000-handpleplan Æbelø, havet syd for og Nærå Strand Hvidbog vedr. offentlig høring af Forslag til Natura 2000-handleplan for 110 Odense Fjord Denne hvidbog omhandler de høringssvar, der er indkommet i høringsperioden til Forslag til Natura 2000-handpleplan

Læs mere

Nordlangelands Fuglestation

Nordlangelands Fuglestation Nordlangelands Fuglestation Strategi og drift Februar Juni 2016 Af Eske F Morthensen 1. Indledning. Formålet med dette notat er at give en beskrivelse af visioner og strategi for nordlangelands fuglestations

Læs mere

Natura 2000 planlægning

Natura 2000 planlægning Natura 2000 planlægning 2016-21 Naturstyrelsen: Vadehavet, Trekantsområdet, Sønderjylland og Blåvandshuk Dagsorden Velkomst Hvad er Natura 2000? En kort introduktion til Natura 2000 og begreberne. Hvem

Læs mere

Natura 2000-handleplan

Natura 2000-handleplan Natura 2000-handleplan 2016 2021 Kogsbøl og Skast Mose Natura 2000-område nr. 103 Fuglebeskyttelsesområde F69 Titel: Natura 2000-handleplan for Kogsbøl og Skast Mose Udgiver: Tønder Kommune År: 2017 Forsidefoto:

Læs mere

Gedser Fuglestation. Hvordan arbejder vi?

Gedser Fuglestation. Hvordan arbejder vi? Gedser Fuglestation Hvordan arbejder vi? Gedser Fuglestation (GFU) Det går godt for GFU! (betydning) Et par udsagn Hvorfor går det godt for GFU? Håndtering af kriser og muligheder Hvad laver GFU? Hvem

Læs mere

Dispensation til at opføre tilbygning til sommerhus og bibeholdelse af skur indenfor skovbyggelinjen

Dispensation til at opføre tilbygning til sommerhus og bibeholdelse af skur indenfor skovbyggelinjen Peter Metz Tuborg Sundpark 4 4. tv 2900 Hellerup Sag: 2017/08221 009 Id: 027456 Afdelingsnavn Byg og Miljø Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 28. juni 2017 Personlig henvendelse Rådhusvej 3 3200 Helsinge

Læs mere

Årsberetning DOF Storstrøm 2015

Årsberetning DOF Storstrøm 2015 Årsberetning DOF Storstrøm 2015 Medlemsstatus og PR-udvalget DOF har de senere år haft medlemsfremgang, men det er ikke DOF Storstrøm der bidrager til medlemsfremgangen. Igen i år har DOF Storstrøm en

Læs mere

Lokalafdeling Nordsjælland

Lokalafdeling Nordsjælland Lokalafdeling Nordsjælland Nyhedsbrev 9. Årgang nummer 4 - december 2015 Ligesom os har blomster sommetider en svær tilværelse, hvis de ikke finder støtte og hjælp. Lad os hjælpe hinanden. Onsdagscafe

Læs mere

Grøn Plan for Furesø Kommune

Grøn Plan for Furesø Kommune Bilag 2 Dato: 16. november 2012 Sags id: 190-2011-52029 Dok. nr.: 190-2012-175424 Grøn Plan 2013-2024 for Furesø Kommune Høringssvar Oversigt Furesø Kommune har modtaget syv høringssvar til Forslag til

Læs mere

2. planperiode. Natura 2000-handleplan Risum Enge Selde Vig. Natura 2000-område nr Habitatområde H 221

2. planperiode. Natura 2000-handleplan Risum Enge Selde Vig. Natura 2000-område nr Habitatområde H 221 2. planperiode Natura 2000-handleplan 2016 2021 Risum Enge Selde Vig Natura 2000-område nr. 221 Habitatområde H 221 1 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021 Risum Enge Selde Vig Natura 2000-område nr.

Læs mere

Borgerundersøgelse: Nationalpark Kongernes Nordsjælland

Borgerundersøgelse: Nationalpark Kongernes Nordsjælland Borgerundersøgelse: Nationalpark Kongernes Nordsjælland 1. Konklusioner (side 3) 2. Om undersøgelsen (side 6) 3. Borgernes friluftsaktivitet (side 8) Indhold 4. Udbyttet af friluftsaktiviteterne (side

Læs mere

Kultur Metropol Øresund Styregruppemøde. 29. november 2011 Allerød Kulturhus

Kultur Metropol Øresund Styregruppemøde. 29. november 2011 Allerød Kulturhus Kultur Metropol Øresund Styregruppemøde 29. november 2011 Allerød Kulturhus Dagsorden 1. Velkomst 2. Deltagerkredsen i KMØ 2012-2015 3. Forhandling med Kulturministeriet 4. Projekter og økonomi 5. Evt.

Læs mere