DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening"

Transkript

1 Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Beretning til ordinær generalforsamling 2019 Dato: 26-jan Sted: Nødebovej 26, Nødebo 3480 Fredensborg 1. Bestyrelsens arbejde Bestyrelsen indledte året med et formandsskifte. Da John Andersen efter generalforsamlingen erfarede, at Luise Ekberg gerne ville stille op til formandsposten, valgte han ikke at genopstille til posten og besluttede samtidigt at udtræde af bestyrelsen for at holde en pause fra DOF-arbejdet. John var med til at danne lokalafdelingen i 2007 og har siden været valgt til bestyrelsen, og vi takker John for hans indsats gennem alle årene! John påtog sig i øvrigt formandsopgaven på midlertidig basis tilbage i 2011, så han tog sin tørn! Bestyrelsen fik også to nye suppleanter, Helle Dyrting og Helle Suadicani. De har begge deltaget i bestyrelsesarbejdet og Helle Dyrting er efterfølgende indtrådt i bestyrelsen på den ledige plads. Seminar Kort efter det konstituerende møde afholdt bestyrelsen et heldagsseminar, hvor vi arbejdede med lokalafdelingens målsætninger, strategi og organisation set i forhold til DOF`s samlede Strategi I denne strategi, der jo gælder for alle DOF s afdelinger, er formålet beskrevet som: Beskyttelse af fugle og deres levesteder Indsamling og udbredelse af viden om fugle Fugleoplevelser i naturen Medlemmernes deltagelse i foreningens aktiviteter For at kunne opfylde formålene har vi gennem tiden organiseret os med bestyrelse, Naturpolitisk Udvalg og Aktivitetsudvalg. Herudover har vi haft forskellige ad hoc grupper, caretakergrupper, fuglekursusholdere og et stort korps af turledere. Vi har nu udvidet med et Feltudvalg og revideret vores Organisationsdiagram og forretningsorden og udarbejdet en velkomstfolder til nye medlemmer af bestyrelsen. Mere om udvalg og grupper og deres aktiviteter og resultater i selvstændige afsnit. Vi har mange ideer i bestyrelsen, men mange er også alle engagerede i opgaver på tværs i lokalafdelingen og i andre DOF-sammenhænge, så det kniber med at nå alt det, vi gerne vil. Vi har derfor brug for, at flere medlemmer engagerer sig i foreningsarbejdet, hvilket vi arbejder på. 1-Feb Side 1 af 9.

2 Hjemmeside Et af vores indsatsområder er at være mere aktive på hjemmesiden og i offentligheden. Vi har nu lagt en ny strategi for, hvordan vi kan blive mere synlige både inden for og udenfor DOF. En del af denne strategi er, at bestyrelsen i 2018 besluttede at nedlægge den nuværende hjemmeside, som aldrig er blevet helt færdig og som ikke har fungeret efter hensigten. Bestyrelsen har besluttet at koble sig på det hjemmesidetilbud, DOF har til alle lokalafdelinger. Herved bliver designet mere ensartet for alle DOF s hjemmesider, og denne hjemmeside er lettere at arbejde i. Vi forventer, at siden er i luften i det nye design om kort tid. Arv og DOF København har i fællesskab modtaget en arv fra en giver i Virum, Ole Hans Wilhelm Rasmussen. Beløbet på kr. modtog DOF centralt af skattetekniske grunde. Det var et stort ønske fra og DOF København, at pengene skulle gå til fuglene og dermed naturen i form af opkøb af naturområde. Efter forhandling blev vi enige om at overdrage 2,6 mio. kr. til Fugleværnsfonden, der jo har erfaring med dette, da DOF ikke som forening kan eje jord. vil blive inddraget i processen og samarbejdet i De resterende kr. er reserveret arbejdet på DOF s fuglestationer. Dialogmøde med Naturstyrelsen I Ministeraftalen mellem DOF og miljøministeren er det aftalt, at der skal afholdes mindst ét møde mellem lokalafdelingerne og de lokale enheder i Naturstyrelsen. Naturstyrelsen Nordsjælland, som er den største enhed i s område, har ikke indkaldt til møde i 2018, men vi har rykket for indkaldelse. I Naturstyrelsen Østsjælland (som er nedlagt pr. 1. januar 2019) har DOF via dialogmødet i 2018 fået lavet en meget fin aftale med styrelsen om nedlæggelse af mountainbikespor og trampestier, som er til gene for fuglene. Noget vi vil følge op på i Nordsjællands enheden i Nationalpark Kongernes Nordsjælland Nationalparken er nu en realitet, og der er nedsat en bestyrelse for nationalparken. Vi har i forløbet kritiseret, at bestyrelsen er sammensat med alt for få forkæmpere for naturen, selvom denne i formålsparagraffen for parken har klar førsteprioritet Nationalparkrådet kommer først på plads i 2019, og har indstillet én repræsentant. 28-Jan Side 2 af 9.

3 3. Fuglekurser Der er afholdt to fuglekurser, et fuglestemmekursus i foråret, og et trækfuglekurser i efteråret. Der er i øvrigt oprettet en fuglekursusgruppe centralt under DOF med det formål at inspirere hinanden og udvikle kurserne. er repræsenteret i gruppen. 4. Medlems status Medlemstallet ligger fortsat på omkring 1800 i, hvilket har været niveauet de seneste 8 år. 5. DOFbasen Theo Askov, som har været ansat i Fuglenes Hus som udvikler på DOFbasen, blev i 2018 afdelingens nye DOFbasekoordinator. Theo har som sit første projekt sat gang i at få afgrænset alle DOFbaselokaliteterne i s område. Det er nu i fuld gang efter afholdelse af 3 workshops, hvor opgaven blev defineret og startet. Desværre har Theo meddelt, at han ikke ønsker at fortsætte som koordinator, hvorfor vi søger efter en, som vil overtage opgaven. 6. Ungdomskoordinatorer Vi har fået to nye ungeansvarlige, som i fællesskab med DOF Ung og Fuglenes Hus skal sørge for, at der bliver afholdt lokale aktiviteter for ungdomsmedlemmerne. Vi håber på den måde, at der bliver skabt et netværk, som både kan fastholde og rekruttere de unge til foreningen. Et godt socialt netværk er et vigtigt fundament. De ungeansvarlige er Julie Wolf Broge og Mads Aastrup Paulsen. 7. Aktivitetsudvalget (ved Inge Hansen) Aktivitetsudvalget består af følgende personer: Per Ekberg, Mogens Holme, Ivan Olsen, Jens Lodal og Inge Hansen. Udvalget har holdt 4 møder i Boligbirding, dysten hvor det drejer sig om at se flest arter fra sin bolig/matrikel og indtaste i DOFbasen, blev gentaget i 2018 i tidsrummet 1. januar til 15. marts. Der var 20 deltagere, som i alt indtastede 4847 observationer fordelt på 83 arter. Ture: Vi har fortsat 16 erfarne og stabile turledere, hvis ture dækker et bredt udsnit af DOF Nordsjællands fuglelokaliteter og det sydlige Sverige. Udvalget lægger vægt på, at det er lysten, der driver værket, så turlederne arrangerer selv deres egne ture. 28-Jan Side 3 af 9.

4 Turlederne skal have en stor tak for deres ihærdige og trofaste arbejdsindsats gennem hele året. Udvalget prøver at lytte til deltagernes ønsker om ture, og vi imødekommer ønskerne så vidt, det er muligt med den tilstedeværende arbejdskraft. Siden sidste generalforsamling i har der været afholdt følgende arrangementer: 65 dag/aftenture (i ture).. 1 Ørnens Dag arrangement ved Arresø. 1 Offentligt rovfuglearrangement ved Pøleå/Arresø 1 Naturens Dag Foredrag: 2 fællesforedrag med Naturhistorisk Forening, januar - Hans Meltofte, Naturen og Biodiversiteten i Arktis. februar - Henning Heldbjerg, Stærens tilbagegang i Danmark. foredrag, januar - Knud Flensted, Trusler mod fuglene og hvad der gøres ved det marts - Ivan Olsen og Jesper Sonne, Fuglenes tilpasning til svømning og dykning oktober - Arne Ludwigsen, Fugleliv-Hessemoseområdet-Gribskov november - Ole Friis Larsen, DOF i internationalt samarbejde. Herudover havde vi i november måned et seminar for turlederne. Det faglige indlæg stod Bo T. Johansen, hvor vi fik en gennemgang af og om Fuglelivet i Melby Overdrev/Tisvilde Hegn. Derefter havde vi nogle timers socialt samvær inklusive middag. Det er på den måde DOF Nordsjælland siger tak til turlederne for deres store indsats. Seminaret giver også mulighed for denne ene gang om året, at alle kan mødes, tale sammen, komme med nye tiltag og ideer. Karsten Winding, Peter Petersen og Kaj Erik Nielsen har ønsket at stoppe som turledere, og vi takker dem for deres store engagement og mange ture gennem årene. 8. Feltudvalget (ved Luise Ekberg) Vi har længe haft ambitioner om at oprette et Feltudvalg, som skulle varetage og koordinere alle feltaktiviteterne i Nordsjælland under én hat. Feltudvalget dækker caretakeraktiviteter, punkttællinger, sociale aktiviteter for feltornitologerne og formidling af aktiviteterne, hvoraf sidstnævnte ikke er afklaret. Vi har nu 7 caretakerområder Allerød, Arresø, Jægerspris Nordskov, Gribskov, Nivå, Roskilde Fjord og Søborg Sø, og for flere af disse områder gælder, at der gennem mange år er foretaget registreringer og optællinger. Men, der er flere vigtige lokaliteter i vores afdeling, og vi vil være glade, hvis nogen har lyst til overvågningsopgaver i disse områder. 28-Jan Side 4 af 9.

5 Punkttælling er et område, hvor vi har sat ind i kølvandet på det afsluttede Atlasprojekt. Vi havde 12/4 besøg af projektets organisatoriske leder Thomas Vikstrøm, der sammen med vores punkttællingskoordinator Ulla Munch Hansen havde lavet et program, hvor vi hørte om punkttælling og gik en prøvetur. Det kom der en del tællere ud af, og vi fortsætter med at udbrede kendskabet og lysten til at deltage i projektet. 9. Naturpolitisk Udvalg, NPU (ved Stig Englund) Medlemmer af udvalget i 2018: Birgitte Garde (Fredensborg), Jørgen Jacobsen (Halsnæs), Stig Englund (Hillerød), John Hansen (Frederikssund og bestyrelsen), Jørgen Hansen (Helsingør), Carsten Michael Jørgensen (Gribskov og bestyrelsen), Arne Kristensen (Allerød), Kurt Engelhardt (Hørsholm), Jens Erik Sørensen (Rudersdal), Inge Hansen (Brugerråd Nordsjælland og bestyrelsen), Poul Dam (Brugerråd Østsjælland) og Ole Brauer (sekretær og bestyrelsen). Efter flere år i udvalget måtte vi sige farvel og mange tak til John Holm (Allerød) og Kaj Erik Nielsen (Hørsholm), som blev afløst af hhv. Arne Kristensen og Kurt Engelhardt. Udvalget har afholdt 9 ordinære møder i årets løb og et møde med bestyrelsen vedr. Nationalparken. Større sager: Natura 2000 såkaldt justering af områdegrænser! I begyndelsen af året indsendte ikke mindre end 39 ændringsforslag til Miljøstyrelsens høring om udtag af næsten ha. beskyttede Natura 2000-områder i hele Danmark (hovedparten fuglebeskyttelsesområder!). 13 forslag gik på at bibeholde landbrugsarealer, lavbundsområder mv. i det Nordsjællandske, som staten foreslog udtaget. Arealer hvor der bl.a. raster og fouragerer gæs, svaner og rovfugle, og som er vigtige at fastholde som Natura 2000-områder i tilknytning til de eksisterende. 26 forslag gik på udvidelse eller nye udpegninger. Decimeringen af de vigtigste naturområder i Danmark fik i årets løb meget stor kritik fra de grønne organisationer og flere politikere. Da den nye Miljø- og fødevareminister kom til, foreslog regeringen at man kompenserede de udtagne ha. med et næsten tilsvarende areal af nye områder, primært statsejede skove, som habitatområder. Områder der på ingen måde erstatter marker, enge og vådområder som rastepladser for gæs, svaner, hjejler m.v. Efter en kort høring af dette blev en ny habitatbekendtgørelse vedtaget i oktober. For Nordsjællands vedkommende betyder det, at en række statsejede skove nu er habitatområder fx skovene ved Helsingør, Grønholt Hegn, Freerslev Hegn, del af Store Dyrehave, Valby Hegn og Græsted Hegn. Solbjerg Engsø, Alsønderup Enge og Nejede Vesterskov blev udpeget som både habitat- og fuglebeskyttelses-områder og ligger dermed i tråd med et af vores ønsker fra høringen i januar. 28-Jan Side 5 af 9.

6 Vores ønsker om at Tisvilde Hegn og Melby Overdrev også skal være fugle-beskyttelsesområde blev ikke indfriet, ligesom udvidelsen af Natura 2000 området for Roskilde Fjord i nord til linjen mellem Sølager og Kulhuse heller ikke blev fulgt. DOF har klaget til EU-kommissionen over Danmarks ageren i sagen, og vi venter spændt på, hvordan EU vil tackle dette angreb på naturbeskyttelsen i Danmark. Lokale Naturråd og det Grønne Danmarkskort (GDK) Naturrådene fungerede i perioden januar juli og skulle bistå kommunerne med udpegning af naturområder til det GDK. I Naturrådet for de 5 kommuner i toppen af Nordsjælland (nr. 15) var Birgitte Garde DOF s repræsentant, mens Knud Flensted repræsenterede foreningen i det sydlige Naturråd (nr. 12) med Allerød, Hørsholm og Rudersdal samt 5 andre kommuner nord for København. I begge Naturråd blev der arbejdet ihærdigt fra DOF s og de andre grønne foreningers side for at få udlagt flere og mere sammenhængende naturområder til GDK, enten som økologiske forbindelseslinjer eller som områder med natur-beskyttelsesinteresser (kerneområder). Fra landbrugsorganisationer var der stor modstand mod udpegninger udover de, der allerede ligger i kommuneplanerne. Trods planlovens bestemmelser om, at landbrugsdrift kan fortsætte som hidtil indenfor GDK, var det landbrugets ufravigelige krav, at der forud for kommunernes udpegninger i kommuneplanen skulle indgås aftaler med de pågældende lodsejere. I Naturråd nord (15) kunne man således ikke komme frem til en enig indstilling til kommunerne, men hele 47 nye udpegede områder blev foreslået, flere af dem af DOF. I Naturråd syd (12) var der enighed om udpegning af en række supplerende områder under forudsætning om tilsagn fra lodsejerne. Naturrådenes rapporter ligger nu hos kommunerne, og NPU vil følge, hvordan de bliver anvendt. Hillerød Kommune har tilkendegivet, at anbefalingerne vil indgå i det videre arbejde, og at foreningerne vil blive inddraget. I Rudersdal Kommune har politikerne besluttet, at Naturrådets forslag skal indgå som grundlag for en udpegning i den kommende kommuneplan, og i Fredensborg Kommune vil Naturrådets anbefalinger blive anvendt som inspiration i kommuneplanrevision Beretning fra de enkelte kommuner v. kontaktpersonerne: Helsingør Der er sat fuglekasser op i den Grønne Vestkile. Det blev til musvit, blåmejse og rødstjert. Kasserne er sponsoreret af kommunen. Byggeri med 400 boliger og mindst 800 mennesker + biler er på vej i Kelleris Kilen, hvilket vil formodentligt have stor negativ indflydelse på fuglelivet i Rolighedsmoserne. Området er i forvejen belastet, da det er et populært sted at lufte hund. Da hunden ikke skal være i snor, og da Kelleris Hegn, som støder op til moserne, også er hundeskov, er hele området overrendt, og det bliver ikke bedre med det nye byggeri. I 2017 startede kommunen et restaureringsprojekt på de kommunale vandløb, og dette arbejde er forsat i Det bliver spændende at se resultaterne. På fuglesiden har vi igen i år haft ynglende lærkefalk med succes. 28-Jan Side 6 af 9.

7 Fredensborg Efter to og et halvt års arbejde med Helhedsplanen for de 3 kommunale lergrave syd for Lave Skov i Nivå er planen politisk vedtaget. DOF synes, at resultatet er nogenlunde acceptabelt med en zonering, hvor der er planlagt et fugletårn i den mest fredelige sydlige del. Isfuglen har dog forladt området. En ny lokalplan for Nivå Havn og Strandpark er nu påbegyndt. Den inkluderer, at en fredet lergrav syd for havnen skal forsynes med boardwalks. DOF og DN samarbejder om at forhindre dette. I en ny sag om muslingeopdræt i Nivå Bugt samarbejder Fugleværnsfonden, DOF og DN. I 2017 opsatte kommunen 20 tårnfalkekasser og i hvinandekasser ved Esrum Søs østbred. Gribskov Region Hovedstadens planer om råstofudvinding klos op ad fredningerne ved Rusland og Keldsø møder massiv modstand fra alle sider. Til brug for et fællesmøde for modstandere med repræsentanter fra politiske partier havde vi udarbejdet en oversigt over fuglelivet ved Keldsø et fugleliv, som kan tænkes at blive forstyrret, hvis udvindingsplanerne føres ud i livet. Genopretning af Søborg Sø: Det Grønne Råd var på ekskursion til Søborg Sø i eftersommeren. Pengene til genopretningsprojektet er bevilget, og arbejdet er i fuld gang. Allerede nu kan vi konstatere forskelligrettede forventninger, og vi kan formodentlig forvente den sædvanlige konflikt mellem benyttere og beskyttere. Vi har dannet en caretakergruppe på 4 ornitologer, som vil følge fuglelivet på søen før og efter genopretningen. Hillerød Der fuld gang i nybyggeri og udvikling til erhverv, supersygehus, Favrholm-bydel, nyt renseanlæg (Solrødgård) m.v. Det giver konflikter i forhold til de beskyttede naturområder (fx Salpetermosen) og de (tidligere) åbne landskabskiler ind mod byen. Kommunen er dog generelt flinke til at høre DOF i sager, som har natur- og fugleindhold inden, der bliver truffet endelig afgørelse. Halsnæs Havørneparret i Auderød Skov har i år, efter et mislykket yngleforsøg i 2017, fået en unge på vingerne. Udbygningen af Auderød havn skrider langsomt frem, projektet mangler penge. DOF følger udviklingen særlig med henblik på negativ påvirkning af fuglelivet. NST har ved nye forpagtningsaftaler på Arrenæs sat betingelser, som giver store nye græsningsarealer tværs over halvøen til gavn for fugle- og dyreliv. En gruppe af frivillige borgere forsøger at genskabe et stenrev nord og øst for Hundested. Hensigten er at skabe bedre forhold for fisk, marsvin undervandsvegetation og fugle. Foreløbigt ser det ud til, at der kommer et stenrev. I DOF følger og støtter vi projektet. Frederikssund 28-Jan Side 7 af 9.

8 Grøn Plan. Med denne overskrift er der i 2018 blevet arbejdet på et projekt for naturpleje af nogle af kommunens vigtige grønne områder. DOF har deltaget i arbejdet via Grønt Forum. Processen er blevet hæmmet af kommunens økonomiske vanskeligheder, og da kommunens forpagter i starten af juli høstede tagrør i område, hvor vi havde udpeget ynglende rørhøg, blev samarbejdet sat på hold. Via aktindsigt erfarede vi, at rørhøsten var uden egentlig aftale med kommunen! Den ansvarlige medarbejder i naturafdelingen er ikke længere ansat, og der er tegn på, at et bedre samarbejdsklima kan opstå i kølvandet på miseren. Allerød I hele 2018 har der været arbejdet på at rejse fredning for et område nord for Bastrup sø. Fredningen skal sikre mod råstofudvinding, synliggøre tunneldals-systemet, forbedre de rekreative muligheder og naturværdierne. Endeligt forslag forventes fremsat i Kommunen har fået tilsagn om statslig støttet på 4,4 mio. kr. til et åløbsprojekt i Kedelsø-Langsødalen, hvor regnvandshåndtering og et stisystem sammentænkes. Ådalsprojektet ligger delvist indenfor for den kommende fredning. Rudersdal I Rudersdal har 2018 været et stille og roligt år, dog har Rudersdal Kommune endelig oprettet et Grønt Råd, hvor DOF har en plads, ligesom DN, Friluftsrådet, Naturstyrelsen m.fl. Der regnes umiddelbart kun med et enkelt møde om året, og det første var meget orienterende. Søllerød Naturpark og dens naturpleje var emne for et godt besøgt borgermøde. Der er gode fugleområder inden for Naturparken, bl.a. Søllerød Golfklub og Høje Sandbjerg. Hørsholm Der er planer om at bygge op til 36 boliger i Nebbegård (landzone), som ligger i Sjælsø området. Dette område er vel nok det bedste naturområde i kommunen. Det vil medføre markante forstyrrelser med til- og frakørsel, færden i området og formentlig fra hunde. Der yngler bl.a. hvepsevåge, musvåge, duehøg, rørhøg og isfugl tæt på. Grønt Råd har protesteret mod dette byggeri. Sagen er ikke afsluttet. Der er et projekt i gang om forbedring af vandkvaliteten i søerne. Det kører lidt langsomt, men foreløbig er der da med succes oprenset et vandhul. Kommunernes Grønne Råd er repræsenteret i de Grønne Råd i alle 9 kommuner ved de respektive NPU-medlemmer. Udover møder i de grønne råd er der et godt samarbejde med Natur- Plan- og Miljøafdelingerne i de respektive kommuner om fx 3-sager efter naturbeskyttelsesloven, naturkvalitetsplaner, plejeplaner, udlægning af naturstriber på landbrugsarealer, opsætning af fuglekasser og fugledata for udvalgte lokaliteter. I Halsnæs Kommune har DOF-repræsentant Jørgen Jacobsen været formand for rådet i to år, og i Frederikssund er DOF-repræsentant John Hansen netop valgt som formand. Brugerråd og samarbejde med Naturstyrelsen (NST) 28-Jan Side 8 af 9.

9 I NST Nordsjælland er DOF repræsenteret ved bestyrelsen til dialogmøder og i brugerrådet ved Inge Hansen (medlem af bestyrelsen og NPU). I NST Østsjælland er det Poul Dam fra Allerød-gruppen, og i NST Hovedstaden (bl.a. skove i Hørsholm og Rudersdal) er DOF repræsenteret ved DOF København. NST Nordsjælland I brugerrådet er der orienteret om hvilke skovområder, der er udpeget som urørt skov og anden biodiversitetsskov i medfør af Naturpakken fra Det giver udfordringer for forvaltningen af områderne, men input fra rådsmedlemmer modtages. (der henvises til bestyrelsens beretning vedr. dialogmøder mellem DOF og NST). NST Østsjælland lægges sammen NST København pr. 1. januar Dog med 2 brugerråd det første år. I august blev der indgået en samarbejdsaftale mellem DOF og NST Østsjælland om at skabe mindre forstyrrelse i skoven ved nedlæggelse af mindre stier og spor (særligt selvetableret mountainbikespor). Aftalen skal medvirke til at beskytte fugle- og naturværdier i NST Østsjællands skove. Allerødgruppen prøver at finde et passende spor, som prøvesag for nedlæggelse af MTB-spor. Søbrugerråd under NST Nordsjælland Arresø (DOF-repræsentant Jørgen Jacobsen, NPU) Foreningen de fri fugle præsenterede en ny folder om Arresø Arresø til land og til vands. Hensigten med folderen er utvivlsomt at udvikle friluftslivet, særlig kajak- og kanoaktiviteten. DOF efterlyste en vurdering af, i hvilken grad den øgede aktivitet påvirker fuglelivet. Hverken De frie fugle eller NST havde svar på dette. Der forelå ikke estimater af virkningen af den ny aktivitet. DOF udtrykte bekymring over, at der før, der foreligger undersøgelser af virkningerne på fuglelivet af de nye sejladsregler og udvidelsen af Auderød havn, nu igen sker udvidelse af friluftsaktiviteterne. Esrum Sø (DOF-repræsentant Bjørn Svendsen, bestyrelsen) Der ikke været sager af fuglemæssig interesse. Friluftsrådets, Nordsjællands kredsen: har fra i år været repræsenteret ved kommunekontaktpersonerne, som også sidder i NPU. Vi ønsker at styrke naturbeskytter-siden i kredsen mod de mange benyttere. 28-Jan Side 9 af 9.

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Referat af ordinær generalforsamling 2O17 Dato: 28-januar-2017. Sted: Nødebo Kro, Nødebovej 26, Nødebo 3480 Fredensborg 35 medlemmer deltog i generalforsamlingen.

Læs mere

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Beretning til ordinær generalforsamling 2015 Dato: 31-jan-2015. Sted: Nødebovej 26, Nødebo 3480 Fredensborg 1 Bestyrelsens arbejde Det er herligt, igen i

Læs mere

Dagsorden og referat. DOF Nordsjælland. Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening. Dato og tid: 5. marts kl

Dagsorden og referat. DOF Nordsjælland. Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening. Dato og tid: 5. marts kl Dagsorden og referat Dato og tid: 5. marts kl. 19.00-22.00 Sted: Nødebo Kro Emne: Bestyrelsens arbejdsområder Formål med mødet: Drøfte og beslutte fremtidige aktiviteter Anvendelse af mødets resultat:

Læs mere

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Beretning til ordinær generalforsamling 2013 Dato: 05-feb-2013. Sted: Frederiksborg Byskole, Carlsbergvej 13, 3400 Hillerød 1 Bestyrelsens arbejde Bestyrelsen

Læs mere

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Beretning til ordinær generalforsamling 2017 Dato: 28-jan-2017. Sted: Nødebovej 26, Nødebo 3480 Fredensborg 1. Bestyrelsens arbejde Ligesom de foregående

Læs mere

Poul.Erik@Pedersen.mail.dk. Hallandsvej 75, 3140 Ålsgårde. Tlf. 4970 9902. Mobil 2033 3412 eller Gunnar Brusch gb@brusch.dk

Poul.Erik@Pedersen.mail.dk. Hallandsvej 75, 3140 Ålsgårde. Tlf. 4970 9902. Mobil 2033 3412 eller Gunnar Brusch gb@brusch.dk Beretning om Friluftsrådets arbejde i Kreds 19, Nordsjælland år 2010 v/ Kreds- og Regionsformand Poul Erik Pedersen, medlem af Det Danske Spejderkorps. Arbejdet i vores Kredsbestyrelse. Det har været et

Læs mere

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Beretning til ordinær generalforsamling 2014 Dato: 01-feb-2014. Sted: Nødebovej 26, Nødebo 3480 Fredensborg 1 Nyt koncept med hensyn til Generalforsamling

Læs mere

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Beretning til ordinær generalforsamling 2016 Dato: 30-jan-2016. Sted: Nødebovej 26, Nødebo 3480 Fredensborg 1 Bestyrelsens arbejde Lige som i de foregående

Læs mere

Dato: 3. januar qweqwe. Nationalpark "Kongernes Nordsjælland"

Dato: 3. januar qweqwe. Nationalpark Kongernes Nordsjælland Dato: 3. januar 2017 qweqwe Nationalpark "Kongernes Nordsjælland" OBS! Zoom ind for at se naturbeskyttede områder og vandløb, eller se kortet i stort format. Der har været arbejdet med at etablere en nationalpark

Læs mere

NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND. en mulighed for dig som lodsejer

NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND. en mulighed for dig som lodsejer NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND en mulighed for dig som lodsejer NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND Hillerød, Gribskov, Fredensborg, Halsnæs og Helsingør Kommuner og Naturstyrelsen har i de sidste

Læs mere

Årsberetning for DOF-København 2016

Årsberetning for DOF-København 2016 Årsberetning for DOF-København 2016 1: Bestyrelsen Hans Harrestrup Andersen, formand, repræsentantskabsmedlem (R), dettes forretningsudvalg (FU), Naturpolitisk udvalg (NPU), Grønt råd Lejre kommune, Brugerråd

Læs mere

Referat Naturrådet,

Referat Naturrådet, Referat Naturrådet, 23.01.18 Tidspunkt: Tirsdag d. 23. januar 2018, kl 16-18.30 Sted: Kulturcenteret Mariehøj, Øverødvej 246 B, 2840 Holte Mødelokale: Storm P, 205 Deltagere: Anna Bodil Hald (Dansk Botanisk

Læs mere

Referat af dialogmøde med DOF d. 7. nov. 2016

Referat af dialogmøde med DOF d. 7. nov. 2016 Referat af dialogmøde med DOF d. 7. nov. 2016 Deltagere: John Andersen, formand Luise Ekberg, næstformand Inge Hansen, medlem af bestyrelsen og nyt medlem af Brugerrådet Jens Lykkebo, medlem af bestyrelsen

Læs mere

Grønt Råd. Referat. Møde den 14. september 2017 kl. 16:00. Udvalgsværelset

Grønt Råd. Referat. Møde den 14. september 2017 kl. 16:00. Udvalgsværelset Grønt Råd Referat Møde den kl. 16:00 Udvalgsværelset Indkaldelse Jørgen Jacobsen Jørgen Lassen Svend-Erik Jens Bjerregaard Christensen O. A. K. Søren Friis Jensen Poul-Erik Pedersen Knud Bech Lise Vølund

Læs mere

UDKAST til Idéoplæg til fredning af landskabet nord for Bastrup

UDKAST til Idéoplæg til fredning af landskabet nord for Bastrup UDKAST til Idéoplæg til fredning af landskabet nord for Bastrup Udarbejdet af Allerød Kommune og Danmarks Naturfredningsforening som grundlag for en forhåndsdialog med lodsejere indenfor den foreløbige

Læs mere

Friluftsrådet Nordsjælland omfatter Allerød, Fredensborg, Frederikssund, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Hillerød og Hørsholm Kommuner

Friluftsrådet Nordsjælland omfatter Allerød, Fredensborg, Frederikssund, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Hillerød og Hørsholm Kommuner Kredsbestyrelsen i Friluftsrådet for kreds 19, Nordsjælland. Hørsholm d. 05.03.2011 Kredsbestyrelsesmøde No. 36 Afholdt mandag den 14.februar kl. 19.00 til kl. 22.00 på Nyruphus Naturcenter, Kongevejen

Læs mere

Det lokale naturråd for Gribskov, Helsingør, Hillerød, Fredensborg, Frederikssund og Halsnæs Kommuner. Naturrådsmøde 1.

Det lokale naturråd for Gribskov, Helsingør, Hillerød, Fredensborg, Frederikssund og Halsnæs Kommuner. Naturrådsmøde 1. Det lokale naturråd for Gribskov, Helsingør, Hillerød, Fredensborg, Frederikssund og Halsnæs Kommuner Naturrådsmøde 1. februar 2018 Dagsorden 17.00 Velkomst v. Lis Vedel 17.05 Kort præsentation af alle

Læs mere

Kredsrepræsentantskabsmøde Nyt fra Friluftsrådets bestyrelse

Kredsrepræsentantskabsmøde Nyt fra Friluftsrådets bestyrelse Kredsrepræsentantskabsmøde 2019 - Nyt fra Friluftsrådets bestyrelse Hvad er på programmet? Friluftsrådets arbejde med adgang i 2019 Grønt Danmarkskort i kommuneplanerne Lidt om nogle af erfaringerne fra

Læs mere

Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 64-2014 Afholdt d.28. april 2014 kl. 19:00 til 22:00 på Hammergården, Hammer Bakke 13, 4050 Skibby

Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 64-2014 Afholdt d.28. april 2014 kl. 19:00 til 22:00 på Hammergården, Hammer Bakke 13, 4050 Skibby Kredsbestyrelsen I Friluftsrådet for Kreds 19 Nordsjælland Hillerød d. 29. april 2014 Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 64-2014 Afholdt d.28. april 2014 kl. 19:00 til 22:00 på Hammergården, Hammer Bakke

Læs mere

I 2011 tilstræbes tillige gennemført en DOF-base-aften et centralt sted i Vestsjælland for nye og lettere trænede brugere.

I 2011 tilstræbes tillige gennemført en DOF-base-aften et centralt sted i Vestsjælland for nye og lettere trænede brugere. Handlingsplan for DOF-Vestsjælland, 2011 DOF arbejder i Danmark og internationalt indenfor følgende fire spor: indsamling og udbredelse af viden om fugle formidling af fugleoplevelser i naturen beskyttelse

Læs mere

Revidering af Grønt Danmarkskort DEBATOPLÆG

Revidering af Grønt Danmarkskort DEBATOPLÆG Revidering af Grønt Danmarkskort DEBATOPLÆG December 2018 Fjordskrænterne langs Limfjordskysten indgår i Grønt Danmarkskort som særlige naturområder Baggrund for Projektet Thisted Kommune har som en del

Læs mere

Skov- og Naturstyrelsen. Skov- og Naturstyrelsen er en del af Miljøministeriet. Vi sætter naturen og fremtidens Danmarkskort på dagsordenen.

Skov- og Naturstyrelsen. Skov- og Naturstyrelsen er en del af Miljøministeriet. Vi sætter naturen og fremtidens Danmarkskort på dagsordenen. Skov- og Naturstyrelsen Skov- og Naturstyrelsen er en del af Miljøministeriet. Vi sætter naturen og fremtidens Danmarkskort på dagsordenen. Miljøministeriets organisation Ministeren Departementet Miljøstyrelsen

Læs mere

Natura Status og proces

Natura Status og proces Natura 2000 - Status og proces Friluftsrådet mere natur mere friluftsliv Natura 2000 Områder i EU med særlig værdifuld natur Fuglebeskyttelsesområder og habitatområder Målet er at standse tilbagegangen

Læs mere

Notat over bemærkninger til Naturrådets anbefalinger til kommunens arbejde med Grønt Danmarkskort

Notat over bemærkninger til Naturrådets anbefalinger til kommunens arbejde med Grønt Danmarkskort Notatark Sagsnr. 01.02.15-P16-1-18 Sagsbehandler Lene Kofoed 8.11.2018 Notat over bemærkninger til Naturrådets anbefalinger til kommunens arbejde med Grønt Danmarkskort Notat over bemærkninger fra Naturråd

Læs mere

MØDEREFERAT. Aalekjær (Friluftsrådet) og Ralf Kristensen (Friluftsrådet, suppleant)

MØDEREFERAT. Aalekjær (Friluftsrådet) og Ralf Kristensen (Friluftsrådet, suppleant) SOLRØD KOMMUNE Teknik og Miljø MØDEREFERAT Emne: Referat Grønt Råds Møde den 17. maj 2018 Mødedato: 17. maj 2018 Kl.: 16:30 Mødedeltagere: Egon Petersen (F), Dorte Linder (A, suppleant), Birgitte Rasmussen

Læs mere

Natur- og landbrugskommissionens anbefalinger hvad er deres skæbne? Mette Marcker Christiansen, Naturstyrelsen

Natur- og landbrugskommissionens anbefalinger hvad er deres skæbne? Mette Marcker Christiansen, Naturstyrelsen Natur- og landbrugskommissionens anbefalinger hvad er deres skæbne? Mette Marcker Christiansen, Naturstyrelsen 2012-11-01 Naturplan Danmark SIDE 1 Natur- og landbrugskommissionen Rapport april 2013 44

Læs mere

NOTAT. Referat af møde den 12. april 2018.

NOTAT. Referat af møde den 12. april 2018. NOTAT Referat af møde den 12. april 2018. 13. april 2018 Journal nr. Tilstede ved mødet: Marianne Lund Ujvári, Kaj Larsen, Poul Erik Pedersen, Anker Gold, Susanne Persson, Birgitte Garde, Per Seerup, Esben

Læs mere

NATURA Brugerrådsmøde 30. august Ida Dahl-Nielsen

NATURA Brugerrådsmøde 30. august Ida Dahl-Nielsen NATURA 2000 Brugerrådsmøde 30. august 2011 Ida Dahl-Nielsen Dagsorden Hvad er et Natura område? planer, høring er, aftalefase Europæisk Natur Fuglebeskyttelsesområder (1979) + Habitatområder (1992) Overalt

Læs mere

Driftsplaner for urørt skov Jes Lind Bejer, Friluftsrådets sekretariat

Driftsplaner for urørt skov Jes Lind Bejer, Friluftsrådets sekretariat Driftsplaner for urørt skov Jes Lind Bejer, Friluftsrådets sekretariat Kredsbestyrelsesseminar 30. marts 2019 Indhold 1. Baggrund om biodiversitetsskov 2. Hvad er urørt skov og anden biodiversitetsskov

Læs mere

DN Sønderborg Årsmøde den 5 november 2018

DN Sønderborg Årsmøde den 5 november 2018 DN Sønderborg Årsmøde den 5 november 2018 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Valg af medlemmer og suppleanter til bestyrelsen 4. Forslag fra medlemmerne 5. Eventuelt Danmarks Naturfredningsforening.

Læs mere

Bekendtgørelse om Nationalpark Skjoldungernes Land

Bekendtgørelse om Nationalpark Skjoldungernes Land BEK nr 521 af 27/04/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 5. maj 2015 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljømin., Naturstyrelsen j.nr. NST-909-00037 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Møde mellem DOF-Københavns bestyrelse, naturpolitiske udvalg og kommunerepræsentanter den 17/9 2013.

Møde mellem DOF-Københavns bestyrelse, naturpolitiske udvalg og kommunerepræsentanter den 17/9 2013. DANSK ORNITOLOGISK FORENING DOF- København Naturpolitisk Udvalg Møde mellem DOF-Københavns bestyrelse, naturpolitiske udvalg og kommunerepræsentanter den 17/9 2013. Deltagende kommunerepræsentanter: Anders

Læs mere

Referat Naturrådet,

Referat Naturrådet, Referat Naturrådet, 28.02.18 Tidspunkt: Onsdag d. 28. februar 2018, kl 16-20 Sted: Birkerød Idrætscenter, Glassalen, Bistrupvej 1 3460 Birkerød Deltagere: Anna Bodil Hald (Dansk Botanisk Forening), Inge

Læs mere

Referat af Styregruppemøde den 24.januar 2013 kl på Helsingør Rådhus.

Referat af Styregruppemøde den 24.januar 2013 kl på Helsingør Rådhus. Helsingør den 28.jan. 2013 Referat af Styregruppemøde den 24.januar 2013 kl. 16.30 på Helsingør Rådhus. Fremmødte: Preben Birch, lodsejergruppen Herdis Dam, NOLA Arne Winther Madsen, Nordsjællands Familiebrug

Læs mere

Kredsbestyrelsesmøde No. 38 Afholdt onsdag d.11. maj kl. 19.00 til kl. 22.00 på Kammerrådensvej 15.1., 2970 Hørsholm

Kredsbestyrelsesmøde No. 38 Afholdt onsdag d.11. maj kl. 19.00 til kl. 22.00 på Kammerrådensvej 15.1., 2970 Hørsholm Kredsbestyrelsen Friluftsrådet Nordsjælland. Den 24. maj 2011. Kredsbestyrelsesmøde No. 38 Afholdt onsdag d.11. maj kl. 19.00 til kl. 22.00 på Kammerrådensvej 15.1., 2970 Hørsholm Til stede: Poul Erik

Læs mere

Tillæg nr. 1 til Kommuneplan 2013-2025 for Odsherred Kommune - omhandlende potentielle økologiske forbindelser og naturområder

Tillæg nr. 1 til Kommuneplan 2013-2025 for Odsherred Kommune - omhandlende potentielle økologiske forbindelser og naturområder PLAN, BYG OG ERHVERV Tillæg nr. 1 til Kommuneplan 2013-2025 for Odsherred Kommune - omhandlende potentielle økologiske forbindelser og naturområder BAGGRUND FOR KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 1 I forbindelse med

Læs mere

Grønt Råd Referat. til møde den 22. september 2011 kl i Byrådssalen

Grønt Råd Referat. til møde den 22. september 2011 kl i Byrådssalen Grønt Råd 2011 Referat til møde den kl. 16.00 i Byrådssalen Indholdsfortegnelse ÅBEN DAGSORDEN SAGER TIL BEHANDLING 42 GODKENDELSE AF DAGSORDEN... 3 43 GODKENDELSE AF REFERAT... 3 44 PLAN- OG AGENDA-21

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 24 november 2008 kl Mødelokale 2

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 24 november 2008 kl Mødelokale 2 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 24 november 2008 kl. 9.30 Mødelokale 2 Dagsorden: Siden sidst....1 Grønt Partnerskab Oasen...2 Friluftsliv i Jammerbugt Kommune...3 Jammerbugt kommunes skiltning

Læs mere

Grønt Råd Beslutningsreferat

Grønt Råd Beslutningsreferat Grønt Råd Beslutningsreferat af møde den 22. maj 2014 kl. 16.00 i Udvalgsværelset Medlemmer Ebbe Vitt ( ) formand Rune Kargo ( ) næstformand Jørgen Jacobsen ( ) O.A.K. Nielsen ( ) Jens Bjerregaard Christensen

Læs mere

Naturpark Maribosøerne blev etableret i 1992, med Storstrøms Amt som den drivende kraft.

Naturpark Maribosøerne blev etableret i 1992, med Storstrøms Amt som den drivende kraft. Naturpark Maribosøerne - historik 1991-2014 Maribosøerne er et meget højt prioriteret naturområde. Søerne med enge og skove er landskabsfredede. Fredningen er fra 1954 med visse tilføjelser og justeringer

Læs mere

Kommuneplaner og Grønt Danmarkskort. Kredsbestyrelsesseminar Fåborg marts 2019

Kommuneplaner og Grønt Danmarkskort. Kredsbestyrelsesseminar Fåborg marts 2019 Kommuneplaner og Grønt Danmarkskort Kredsbestyrelsesseminar Fåborg 29.-30. marts 2019 Hvad er en kommuneplan? Beskriver den overordnede plan for og tankerne bag alle arealer i en kommune Sikrer koordinering

Læs mere

NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND VISION 1 // NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND VISION

NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND VISION 1 // NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND VISION NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND 1 // NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND VISION VISION NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND Hillerød, Gribskov, Fredensborg, Halsnæs og Helsingør Kommuner og Naturstyrelsen

Læs mere

Lovliggørende landzonetilladelse til hhv. vindfang og udestue på i alt 12 m2.

Lovliggørende landzonetilladelse til hhv. vindfang og udestue på i alt 12 m2. Finn Erik Petersen Mosedraget 13 Bannebjerg 3230 Græsted Sag: 2016/07733 006 Id: 022785 Afdelingsnavn Byg og Miljø Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 11. maj 2016 Personlig henvendelse Rådhusvej 3

Læs mere

Mødereferat fra møde den 10. oktober 2018 i Skovrejsningsrådet for Hørup Skov Afholdt i Frederikssund Kommunes Tekniske Forvaltning i Slangerup

Mødereferat fra møde den 10. oktober 2018 i Skovrejsningsrådet for Hørup Skov Afholdt i Frederikssund Kommunes Tekniske Forvaltning i Slangerup Skovrejsningsråd Hørup Skov Nordsjælland J.nr. NST -210-00007 Ref. iddni Den 9. april 2019 Mødereferat fra møde den 10. oktober 2018 i Skovrejsningsrådet for Hørup Skov Afholdt i Frederikssund Kommunes

Læs mere

Natura 2000-handleplan

Natura 2000-handleplan Natura 2000-handleplan 2016 2021 Hov Vig Natura 2000-område nr. 164 Fuglebeskyttelsesområde F97 Titel: Natura 2000-handleplan 2016 2021 Hov Vig Natura 2000-område nr. 164 Fuglebeskyttelsesområde F97 Udgiver:

Læs mere

UDVIKLINGSOMRÅDER. Bilag til Fremtidens Frederikssund Frederikssund Kommunes planstrategi for

UDVIKLINGSOMRÅDER. Bilag til Fremtidens Frederikssund Frederikssund Kommunes planstrategi for UDVIKLINGSOMRÅDER Bilag til Fremtidens Frederikssund Frederikssund Kommunes planstrategi for 2019-2023 Indhold Baggrund 3 Udlæg af udviklingsområder 4 Gerlev Skalleværk 5 Jægerspris 6 Skibby 7 Skuldelev

Læs mere

Til Grønt Råd i Hillerød Kommune. Referat fra møde i Grønt Råd torsdag d. 26. nov. 2015 Kl. 16.00-18.00

Til Grønt Råd i Hillerød Kommune. Referat fra møde i Grønt Råd torsdag d. 26. nov. 2015 Kl. 16.00-18.00 Til Grønt Råd i Hillerød Kommune Referat fra møde i Grønt Råd torsdag d. 26. nov. 2015 Kl. 16.00-18.00 Til stede: Anne Johannisson (AJ), Naturstyrelsen Nordsjælland Ida Lykke Bang (ILB), Naturhistorisk

Læs mere

Center for Teknik og Miljø Natur og Vand

Center for Teknik og Miljø Natur og Vand Center for Teknik og Miljø Natur og Vand Stiplan for fredningen Helsingørs Grønne Vestkile 1 Indledning Natur- og Miljøklagenævnet meddelte med brev af 23. september 2011, at Natur- og Miljøklagenævnet

Læs mere

Naturråd 14. Anbefalinger & udpegninger til Grønt Danmarkskort. Tårnby Rådhus, den 13. juni 2018

Naturråd 14. Anbefalinger & udpegninger til Grønt Danmarkskort. Tårnby Rådhus, den 13. juni 2018 Naturråd 14 Anbefalinger & udpegninger til Grønt Danmarkskort Tårnby Rådhus, den 13. juni 2018 Naturråd 14 har nu afsluttet sit arbejde i henhold til kommissoriet for naturråd, jf. bekendtgørelse om etablering

Læs mere

Naturråd 14. Anbefalinger & udpegninger til Grønt Danmarkskort. Tårnby Rådhus, den 13. juni 2018

Naturråd 14. Anbefalinger & udpegninger til Grønt Danmarkskort. Tårnby Rådhus, den 13. juni 2018 Naturråd 14 Anbefalinger & udpegninger til Grønt Danmarkskort Tårnby Rådhus, den 13. juni 2018 Naturråd 14 har nu afsluttet sit arbejde i henhold til kommissoriet for naturråd, jf. bekendtgørelse om etablering

Læs mere

Naturrådets anbefalinger til Grønt Danmarkskort. Naturråd nr. 12 Vers. 4. den Rettelser fra Naturrådsmødet den

Naturrådets anbefalinger til Grønt Danmarkskort. Naturråd nr. 12 Vers. 4. den Rettelser fra Naturrådsmødet den Naturrådets anbefalinger til Grønt Danmarkskort Naturråd nr. 12 Vers. 4. den 20.06.18 Rettelser fra Naturrådsmødet den 13.06.2018 indarbejdet Baggrund og formål Kommunerne skal ifølge Planloven og Bekendtgørelse

Læs mere

Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 68-2014 Afholdt d.30. oktober 2014 kl. 19:00 til 22:00 på FrivilligCentret, Kronborgvej 1 C, 3000 Helsingør

Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 68-2014 Afholdt d.30. oktober 2014 kl. 19:00 til 22:00 på FrivilligCentret, Kronborgvej 1 C, 3000 Helsingør Kredsbestyrelsen I Friluftsrådet for Kreds 19 Nordsjælland Hillerød d. 30. oktober 2014 Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 68-2014 Afholdt d.30. oktober 2014 kl. 19:00 til 22:00 på FrivilligCentret, Kronborgvej

Læs mere

UDVIKLINGSOMRÅDER. Bilag til Fremtidens Frederikssund Frederikssund Kommunes planstrategi for

UDVIKLINGSOMRÅDER. Bilag til Fremtidens Frederikssund Frederikssund Kommunes planstrategi for UDVIKLINGSOMRÅDER Bilag til Fremtidens Frederikssund Frederikssund Kommunes planstrategi for 2019-2023 Indhold Baggrund 3 Udlæg af udviklingsområder 4 Gerlev Skalleværk 5 Jægerspris 6 Skibby 7 Skuldelev

Læs mere

Dato: 1. marts 2016 Årsberetning DOF København 2015

Dato: 1. marts 2016 Årsberetning DOF København 2015 Dato: 1. marts 2016 Årsberetning DOF København 2015 1: Bestyrelsen: Hans Harrestrup Andersen, formand, repræsentantskabet (R), dettes forretningsudvalg, Naturpolitisk udvalg (NPU), Grønt råd Lejre kommune,

Læs mere

Referat af dialogmøde med DOF Nordsjælland d. 3. okt. 2017

Referat af dialogmøde med DOF Nordsjælland d. 3. okt. 2017 Referat af dialogmøde med DOF Nordsjælland d. 3. okt. 2017 Deltagere: John Dreyer Andersen Luise Ekberg Jens Lykkebo Carsten Michael Jørgensen Inge Marianne Hansen Bjørn Svendsen John Holm Per Ekberg Jørgen

Læs mere

Beskytter lovgivningen den danske natur godt nok?

Beskytter lovgivningen den danske natur godt nok? Beskytter lovgivningen den danske natur godt nok? Naturhistorisk forening for Nordsjælland den 25. april 2012 Hanne Stensen Christensen (Chef for Natur og Vandkontoret Næstved Kommune) Hvad vil jeg sige?

Læs mere

Natura 2000-grænsejusteringer

Natura 2000-grænsejusteringer Natura 2000-grænsejusteringer Lisbeth Bjørndal Andersen, Miljøstyrelsen Natur-erfamøde, Axelborg den 2. maj 2017 1 Natura 2000-oplæg Kort status for igangværende aktiviteter, hvor lodsejerne møder os:

Læs mere

Referat fra Årsmøde Danmarks Naturfredningsforening i Rudersdal

Referat fra Årsmøde Danmarks Naturfredningsforening i Rudersdal Referat fra Årsmøde 2017. Danmarks Naturfredningsforening i Rudersdal Dato: 16. november 2017. Tid: Kl. 19.30 Sted: Store mødelokale, Hovedbiblioteket, Birkerød Mødeleder. Michael Olesen (fmd.) Deltagere:

Læs mere

Fugleværnsfondens arbejdsgrupper er uundværlige

Fugleværnsfondens arbejdsgrupper er uundværlige Fugleværnsfondens arbejdsgrupper er uundværlige Jonna Odgaard, journalist og bestyrelsesmedlem i Fugleværnsfonden Uden arbejdsgrupperne går det ikke. Det er Fugleværnsfondens bestyrelse meget bevidst om.

Læs mere

TILLÆG 009 TIL KOMMUNEPLAN 17 Grønt Danmarkskort og Særlige naturbeskyttelsesinteresser. FORSLAG i høring fra juni til august 2019

TILLÆG 009 TIL KOMMUNEPLAN 17 Grønt Danmarkskort og Særlige naturbeskyttelsesinteresser. FORSLAG i høring fra juni til august 2019 TILLÆG 009 TIL KOMMUNEPLAN 17 Grønt Danmarkskort og Særlige naturbeskyttelsesinteresser FORSLAG i høring fra juni til august 2019 Indhold Redegørelse. 3........ BAGGRUND OG FORMÅL FOR KOMMUNEPLANTILLÆGGET...........

Læs mere

Gennemgang af høringssvar Forslag til Natura2000-handleplaner i Halsnæs Kommune

Gennemgang af høringssvar Forslag til Natura2000-handleplaner i Halsnæs Kommune Gennemgang af høringssvar Forslag til Natura2000-handleplaner i Halsnæs Kommune Sagsbehandler: Jacl Dato: okt 2012 Sagsnr: 2012 Nr 1 Arresøgruppen Om Arresø: støtter de tiltag, der fremgår af den fælles

Læs mere

Kap Biologiske Interesser

Kap Biologiske Interesser Kap. 3.4. Biologiske Interesser Planmål - Køge Kommune vil: Sikre og forbedre naturen med dens bestand af vilde dyr og planter samt deres levesteder i et sammenhængende Grønt Danmarkskort, hvor i indgår

Læs mere

Grønt Danmarkskort. Grønt Vendsysselskort. Naturråd 1

Grønt Danmarkskort. Grønt Vendsysselskort. Naturråd 1 Grønt Danmarkskort Naturråd 1 Grønt Danmarkskort NATURRÅD 1 Dagsorden 19.00 19.10 Velkomst og kort introduktion til Naturrådets arbejde v. Stener Glamann og Margrethe Hejlskov 19.10 19.50 Præsentationsrunde,

Læs mere

Dagsorden Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 19. maj 2013 kl Mødelokale 1

Dagsorden Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 19. maj 2013 kl Mødelokale 1 Dagsorden Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 19. maj 2013 kl. 13.00 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 Vandplaner.... 2 LIFE projekt Rigkilde.... 3 LIFE projekt St. Vildmose.... 4 Grønt Råds sammensætning....

Læs mere

Forslag til retningslinier for landområderne i Kommuneplan 2009

Forslag til retningslinier for landområderne i Kommuneplan 2009 Forslag til retningslinier for landområderne i Kommuneplan 2009 Furesø Kommunes landområder omfatter alle arealer, der ikke er udlagt til byzone eller planlagt til fremtidig byudvikling. I landområderne

Læs mere

Workshop: Sølandskabet i Ringsted. d. 26 februar Dorthe Hedensted Lund Seniorforsker, Københavns Universitet. Dias 1

Workshop: Sølandskabet i Ringsted. d. 26 februar Dorthe Hedensted Lund Seniorforsker, Københavns Universitet. Dias 1 Workshop: Sølandskabet i Ringsted d. 26 februar 2015 Dorthe Hedensted Lund Seniorforsker, Københavns Universitet Dias 1 4 debataftener: hvad lærte vi Dias 2 Naturværdier v. Anne-Marie Bürger, Biomedia

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Indledning. 2. Det åbne land og de rekreative værdier. 3. Grøn Strukturplan principper og målsætninger

Indholdsfortegnelse. 1. Indledning. 2. Det åbne land og de rekreative værdier. 3. Grøn Strukturplan principper og målsætninger Grøn Strukturplan - En rekreativ plan for Hillerød Kommune - 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2. Det åbne land og de rekreative værdier 3. Grøn Strukturplan principper og målsætninger 4. Grøn Strukturplan

Læs mere

Kommuneplan Naturtema Grønt Danmarkskort. Møde i Det Grønne Råd den 27. februar 2017 v/ Dorit Fruergaard

Kommuneplan Naturtema Grønt Danmarkskort. Møde i Det Grønne Råd den 27. februar 2017 v/ Dorit Fruergaard Kommuneplan 2017-2029 Naturtema Grønt Danmarkskort Møde i Det Grønne Råd den 27. februar 2017 v/ Dorit Fruergaard Naturtema KP13 Retningslinjer og udpegninger: Beskyttede naturtyper og diger (og ammoniakfølsom

Læs mere

Repræsentant. Arvid Jebens. Jens Bjerregaard Christensen (JBC) Jan Kidholm Christensen Anna Thormann Jens Ole Andersen (JOA)

Repræsentant. Arvid Jebens. Jens Bjerregaard Christensen (JBC) Jan Kidholm Christensen Anna Thormann Jens Ole Andersen (JOA) Referat af brugerrådsmøde d. 19. september 2016 Deltagere Organisation Danmarks Jægerforbund, Nordsjælland Danmarks Naturfredningsforening Friluftsrådet i Nordsjælland Dansk Ornitologisk Forening, Nordsjælland

Læs mere

Dato: 16. februar qweqwe

Dato: 16. februar qweqwe Dato: 16. februar 2017 qweqwe Skov har mange funktioner. Den er vigtigt som en rekreativ ressource. Den giver gode levevilkår for det vilde plante og dyreliv. Den er med til at begrænse drivhusgas og CO2,

Læs mere

Foreningen er hjemmehørende i den kommune her i landet, hvor den til enhver tid siddende formand har sin folkeregisteradresse.

Foreningen er hjemmehørende i den kommune her i landet, hvor den til enhver tid siddende formand har sin folkeregisteradresse. Vedtægter for foreningen Danske Naturister 1. Foreningens navn Foreningens navn er Danske Naturister i daglig tale forkortet til DN. Foreningen er hjemmehørende i den kommune her i landet, hvor den til

Læs mere

Natur- og. friluftsstrategi Ringsted Kommune 2014. Forslag v. Aksel Leck Larsen Formand f. Grønt Råd Fremlagt på Grønt Råds møde d. 23. sept.

Natur- og. friluftsstrategi Ringsted Kommune 2014. Forslag v. Aksel Leck Larsen Formand f. Grønt Råd Fremlagt på Grønt Råds møde d. 23. sept. Natur- og friluftsstrategi Ringsted Kommune 2014 Forslag v. Aksel Leck Larsen Formand f. Fremlagt på s møde d. 23. sept. 2014 Foto: Aksel Leck Larsen Naturpolitik Ringsted Kommune rummer en storslået natur

Læs mere

Deltagere: Danmarks Naturfredningsforening i Nordsjælland. Bådfarten Esrum Sø Bådfarten Esrum Sø. Naturstyrelsen Nordsjælland

Deltagere: Danmarks Naturfredningsforening i Nordsjælland. Bådfarten Esrum Sø Bådfarten Esrum Sø. Naturstyrelsen Nordsjælland Referat af søbrugerrådsmøde for Esrum Sø d. 1. marts 2018 Deltagere: Birgitte Garde Danmarks Naturfredningsforening i Nordsjælland Steen Lyngsø Lystfiskerorganisationerne Bjørn Svendsen Dansk Ornitologisk

Læs mere

Naturpolitik Handleplan

Naturpolitik Handleplan Naturpolitik Handleplan 2018-2021 Naturpolitik Handleplan 2018-2021 Udgivet af Nyborg Kommune 2018 WEB: Find og download handleplanen som pdf på Fotos: Nyborg Kommune Udgivelsestidspunkt August 2018 2

Læs mere

Kommissorium for samarbejde omkring Odense Fjord

Kommissorium for samarbejde omkring Odense Fjord Kommissorium for samarbejde omkring Odense Fjord Projektets navn Evt. projektnr. Del af projektprogram Baggrund Odense Fjord-samarbejdet Odense Fjord med Kertinge Nor rummer store naturværdier, hvoraf

Læs mere

Lene Brøndal, Referent, Byudvikling, Miljø og Erhverv

Lene Brøndal, Referent, Byudvikling, Miljø og Erhverv Referat af Grønt Råds møde mandag den 27. november 2017 Deltagere Søren Hansen, Nordsjællands Landboforening (formand) Jens Søndergaard, Danmarks Naturfredningsforening Birgitte Garde, Dansk Ornitologisk

Læs mere

1. maj Referat af 3. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern og Viborg Kommuner

1. maj Referat af 3. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern og Viborg Kommuner 1. maj 2018 Referat af 3. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern og Viborg Kommuner Sted: Herning Kommune Dato: 17. april 2018 Varighed: kl. 12.00-14.30 Referent: Ikast-Brande Kommune

Læs mere

Dato: University Campus Frederiksberg, Thorvaldsensvej 40, Frederiksberg

Dato: University Campus Frederiksberg, Thorvaldsensvej 40, Frederiksberg Dato: 2017.03.16 Sted: University Campus Frederiksberg, Thorvaldsensvej 40, Frederiksberg Til stede fra bestyrelsen: Medlemmer og andre: Afbud fra bestyrelsen: Hans Harrestrup Andersen Erik Agertoft David

Læs mere

DELAFGØRELSE i sag om fredning af Grøndalen med tilstødende områder - Skolehaverne

DELAFGØRELSE i sag om fredning af Grøndalen med tilstødende områder - Skolehaverne Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 08. juli 2011 J.nr.: NMK-520-00011 (tidl. NKN-111-00064) og NMK-522-00033 Ref.: RTS DELAFGØRELSE i sag om fredning af Grøndalen

Læs mere

Seniorafdelingen. af 01.01.2003. Medlemsliste 2014.

Seniorafdelingen. af 01.01.2003. Medlemsliste 2014. Seniorafdelingen af 01.01.2003 Medlemsliste 2014. Seniorudvalget 2014. Knud & Lilli Madsen 48263381 Bryggerengen 34 bil 24275958 3210 Helsinge knud@mgv.dk (Formand) ansvarlig for julefrokost Erling Andersen

Læs mere

Landzonetilladelse til at bibeholde to søer og en sø med en anden placering end tidligere tilladt i den Grønne Vestkile.

Landzonetilladelse til at bibeholde to søer og en sø med en anden placering end tidligere tilladt i den Grønne Vestkile. Center for By Land og Vand Center for By, Land og Vand Prøvestensvej 52 3000 Helsingør Natur og Miljø Prøvestensvej 52 3000 Helsingør Cvr nr. 64 50 20 18 Sagsnr. 12/11815 Sagsbeh. Andreas Jarløv Busch

Læs mere

Vedtægter for Dansk Ornitologisk Forening, Lokalafdeling for Sydvestjylland

Vedtægter for Dansk Ornitologisk Forening, Lokalafdeling for Sydvestjylland Vedtægter for Dansk Ornitologisk Forening, Lokalafdeling for Sydvestjylland 1 Navn og formål Lokalafdelingens navn er Dansk Ornitologisk Forening, Lokalafdeling for Sydvestjylland. I daglig tale benyttes

Læs mere

Anders Petersen Området ligger i gæssenes trækrute. Bramgåsen, der er totalfredet, findes her i området.

Anders Petersen Området ligger i gæssenes trækrute. Bramgåsen, der er totalfredet, findes her i området. 13-09-2013 Lise Overby Nørgård Direkte: 7257 7367 Mail: lio@jammerbugt.dk Sagsnr.: 01.16.00-G00-1-13 Referat fra borgermøde i Haverslev den 12.9.2013 Dagsorden: Velkomst og præsentation v/otto Kjær Larsen,

Læs mere

Årsberetning 2018 DOF Storstrøm

Årsberetning 2018 DOF Storstrøm Årsberetning 2018 DOF Storstrøm Version 1 Af Bo Kayser og Michael Thelander Februar 2019 1. Indledning For DOF Storstrøm har 2018 både været et år, hvor meget er fortsat som de foregående år, og hvor forandringer

Læs mere

Miljøvurdering af Kommuneplantillæg nr. 009

Miljøvurdering af Kommuneplantillæg nr. 009 Miljøvurdering af Kommuneplantillæg nr. 009 NOTAT 24. maj 2019 Indhold Indledning... 2 Planen der vurderes: Kommuneplantillæg nr. 009... 2 Metode... 2 Ikke-teknisk resumé... 3 Miljøvurdering... 4 Planforslagets

Læs mere

Hvad er Grønt Danmarkskort?

Hvad er Grønt Danmarkskort? Hvad er Grønt Danmarkskort? Kommunerne skal jf. planlovens 11a stk. 2. foretage en række udpegninger i kommuneplanen, som skal sikre sammenhæng i naturen på tværs af kommunegrænser. Samlet vil disse udpegninger

Læs mere

Dispensation fra naturbeskyttelsesloven

Dispensation fra naturbeskyttelsesloven Dispensation fra naturbeskyttelsesloven Naturstyrelsen Østsjælland Fægyden 1 3500 Værløse Att: Karina Bank Arikan Dispensation til naturpleje af et mindre moseareal på matr.nr. 39 Borup Sø, Værløse, beliggende

Læs mere

Gribskov Kommune giver hermed landzonetilladelse til opførelse af 16 m² shelter på matr. nr. 17 a, Aggebo, Valby i Aggebo-Græsted Hegn.

Gribskov Kommune giver hermed landzonetilladelse til opførelse af 16 m² shelter på matr. nr. 17 a, Aggebo, Valby i Aggebo-Græsted Hegn. Naturstyrelsen Nordsjælland Ostrupgård Gillelejevej 2 B 3230 Græsted Att.: Amalie Lunde Hagensen Sag: 2017/09515 006 Id: 024869 Afdelingsnavn Natur og Vand Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 30. marts

Læs mere

Vedtægter for Dansk Ornitologisk Forening

Vedtægter for Dansk Ornitologisk Forening Vedtægter for Dansk Ornitologisk Forening 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Dansk Ornitologisk Forening - i forkortelse DOF. Foreningen virker også under navnet BirdLife Denmark. Stk. 2 Foreningen

Læs mere

Grønt Råd Beslutningsreferat

Grønt Råd Beslutningsreferat Grønt Råd Beslutningsreferat af møde den 5. marts 2015 kl. 16.00 i Udvalgsværelse Medlemmer Ebbe Vitt ( ) formand Charlotte Scheel ( ) Morten Bødker ( ) Jens Bjerregaard Christensen ( ) Jakob Lausen (

Læs mere

Natur- & Miljørådet. Referat af møde 21. maj Greve Kommune. Den 1. juni 2012/ARP

Natur- & Miljørådet. Referat af møde 21. maj Greve Kommune. Den 1. juni 2012/ARP Natur- & Miljørådet Greve Kommune Den 1. juni 2012/ARP Referat af møde 21. maj 2012 Mødet blev holdt i bådklubben, klubhus Hejren nr. 21, Hundige Havn kl. 16-18 Deltagere: Formand, Byrådsmedlem Brian Hemmingsen

Læs mere

Natura 2000-grænsejusteringer

Natura 2000-grænsejusteringer Natura 2000-grænsejusteringer 1 Oplæg Repetition af, hvad opgaven drejer sig om De tre slags grænsejusteringer og eksempler (ikke endelige) Kriterier for Miljøstyrelsens egen gennemgang og vurdering af

Læs mere

Direktivforslaget er udarbejdet i enighed af en arbejdsgruppe med Forsvaret, Halsnæs Kommune, og BLST som deltagere og med bistand fra SNS.

Direktivforslaget er udarbejdet i enighed af en arbejdsgruppe med Forsvaret, Halsnæs Kommune, og BLST som deltagere og med bistand fra SNS. Notat Byer J.nr. BLS-145-00133 Ref. jofpa, ATL Den 22. oktober 2009 Høringsnotat Vurdering af høringssvar modtaget i den offentlige høring og sammenfattende redegørelse for miljøpåvirkningerne for Forslag

Læs mere

Konsolidering og fokusering 2013-16

Konsolidering og fokusering 2013-16 Konsolidering og fokusering 2013-16 Med strategien DOF 2013-2016 sætter Dansk Ornitologisk Forening endnu en gang mål for de kommende års aktiviteter. Strategien er blevet til i et samarbejde mellem DOF

Læs mere

4. december 2009 Til Signe Skibstrup Blach / Naturklagenævnet Som annonceret i Dansk Ornitologisk Forenings klage vedr. Tøndermarsken fra 16. oktober

4. december 2009 Til Signe Skibstrup Blach / Naturklagenævnet Som annonceret i Dansk Ornitologisk Forenings klage vedr. Tøndermarsken fra 16. oktober 4. december 2009 Til Signe Skibstrup Blach / Naturklagenævnet Som annonceret i Dansk Ornitologisk Forenings klage vedr. Tøndermarsken fra 16. oktober 2009, sender vi jer hermed yderligere bemærkninger

Læs mere

Fuglebestandes udvikling I tid og rum: Betydning af citizen science-baseret fugleovervågning for naturforvaltning

Fuglebestandes udvikling I tid og rum: Betydning af citizen science-baseret fugleovervågning for naturforvaltning Fuglebestandes udvikling I tid og rum: Betydning af citizen science-baseret fugleovervågning for naturforvaltning Charlotte M. Moshøj, Thomas Vikstrøm, Timme Nyegaard, Henning Heldbjerg. Dansk Ornitologisk

Læs mere

Bilag til Fællesnotat om genanvendelse af Auderødlejren

Bilag til Fællesnotat om genanvendelse af Auderødlejren Notits SKOV OG NATURSTYREL- SEN Drift J.nr. SNS-512-00118 Ref. lht Den 15. august 2008 Bilag til Fællesnotat om genanvendelse af Auderødlejren Notat fra Skov- og Naturstyrelsen om de særlige natur- og

Læs mere

Referat af generalforsamlingen i Reerslev-Stærkende Landsbylaug 23. april 2010 i Forsamlingshuset

Referat af generalforsamlingen i Reerslev-Stærkende Landsbylaug 23. april 2010 i Forsamlingshuset Referat af generalforsamlingen i Reerslev-Stærkende Landsbylaug 23. april 2010 i Forsamlingshuset Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg af 2 stemmetællere 3. Formandens beretning 4. Fremlæggelse af revideret

Læs mere

Landzonetilladelse til udvidelse af sommerhus Ejendommen matr.nr. 16i Valby By, Valby, Øllemosevej 39

Landzonetilladelse til udvidelse af sommerhus Ejendommen matr.nr. 16i Valby By, Valby, Øllemosevej 39 Ejer af ejendommen Øllemosevej 39 3200 Helsinge Sag: 01.03.00-G01-20-19 25. april 2019 Landzonetilladelse til udvidelse af sommerhus Ejendommen matr.nr. 16i Valby By, Valby, Øllemosevej 39 Gribskov Kommune

Læs mere

DOF Storstrøm. Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 1. marts 2017 klokken hos Bo Kayser i Stensby

DOF Storstrøm. Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 1. marts 2017 klokken hos Bo Kayser i Stensby Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 1. marts 2017 klokken 18.00-23.00 hos Bo Kayser i Stensby Tilstede: Michael Thelander (MT), Stig Jürgensen (SJ), Bente Larsen (BL), Henrik Dahl (HD), Birgitte Norby

Læs mere