Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download ""

Transkript

1 Side 1 af Kan teknisk analyse hjælpe dig til at undgå tab? 6. januar Af Jesper Lund, direktør for Delfin Invest Man kan som investor få store gevinster, hvis man undgår nogle af de dårligste månedsafkast. Signallisten kan faktisk advare investorer om fremtidige kursfald. Læs med her. Om signallisten Dansk Aktionærforening har i samarbejde med Dansk Finansservice udviklet en signalliste for C20- aktierne. Her vil du kunne se hvilke aktier der er stigende eller faldende ifølge signallisten. Signalerne offentliggøres månedligt. Signallisten er bygget op omkring de samme principper, der ligger til grund for aktieudvælgelsen til "Den Tekniske modelportefølje" Det vil sige, at signallisten bygger på teknisk aktieanalyse (TA). Du kan ved hver status se en eller flere "tekniske" kursgrafer sammen med signallisten. Den tekniske analyse tager udgangspunkt i månedlige aktiekurser. Når der skrives om trends, dvs. retningen på en kursudvikling, menes der trenden på månedsbasis. Det kan derfor godt hænde, at en given aktie stiger henover 5-7 handelsdage (det vil sige ligger i en stigende trend på dagsbasis), men altså er faldende på langt sigt Læs mere om opbygningen af signallisten nedenfor. Teknisk analyse går ud på at forsøge at undgå faldende markeder/aktier og investere i stigende markeder/aktier. Dette kaldes at "time" sine investeringer er en vigtig måde at undgå investeringsfælderne på. Om det kan lade sig gøre at time markedet har altid været og vil sikkert altid være et af de store spørgsmål og stridspunkter mellem dem der hælder til klassisk porteføljeteori og pragmatikerne som undertegnede hører til. I stedet for at fremføre en masse argumenter for og imod teorierne vil jeg vise nogle resultater af forsøget på timing. Resultaterne bygger på samme analysemetode, som jeg benytter til opbygningen af signallisten.

2 Side 2 af Før jeg går til resultaterne vil jeg dog lige fremhæve et klassisk argument mod at forsøge, at ramme op- og nedture på de rigtige tidspunkter. De bedste måneder tæller stort Det drejer sig om en undersøgelse, der går for at være en af de gamle travere fra Wall-Street. Forskellige banker har lavet undersøgelser af, hvad ens afkast ville være hvis man ikke har investeret i aktiemarkedet i de bedste måneder. Det er omtalt i Jyllands-Postens erhvervstillæg den 14. november 20 (side 14). Undersøgelsen viser, at en stor del af afkastet fremkommer i ganske få måneder over de seneste mange år. Data er fuldkommen korrekte. Sådan er det. Men udfra disse resultater drages så den konklusion, at det er umuligt at forudsige, hvornår perioder med gode afkast kommer. Den konklusion er derimod forkert. Undersøgelsen viser bare, at hvis man er ude af markedet, når det stiger mest, så tjener man mindre, end hvis man var i markedet hele tiden. Naturligvis. Hvad nu hvis investorer opfører sig mere eller mindre tilfældigt? Kunne man så ikke lige så godt forestille sig, at de var ude af markedet når dette gav de dårligste afkast? Sådan en undersøgelse synes sært nok ikke at være interessant for bankerne. Jeg har lavet en sådan undersøgelse for Dansk Aktionærforening. Resultaterne vises i nedenstående figur. Figur 1: Figuren viser tre grafer som illustrerer markedsafkastet (C20-indekset) under tre forskellige forudsætninger. Den blå graf midt i, viser C20-indekset siden dets start i juli 1989, hvor det havde værdien 100. C20 sluttede den 31. december 20 i 389,95. Dette svarer til et

3 Side 3 af årligt afkast på 6,2 pct. Den røde graf nederst viser, hvordan ens afkast ville være, hvis man var ude af markedet i de 12 bedste måneder siden juli 1989 (se også tabel 1). I dette tilfælde ville 100 kr. blive til 7 kr. svarende til et årligt afkast på 0,7 pct. Den grønne graf viser ens afkast, hvis man var ude af markedet i de 12 dårligste måneder siden juli 1989 (tabel 1). I dette tilfælde ville 100 kr. være blevet til kr. svarende til et årligt afkast på 14,2 pct. Er det besværet værd at forsøge at time markedet? Kan man undgå nogle få dårlige måneder? Ja. Kan man undgå alle de dårligste måneder? Nej, og jeg er enig med alle kritikere af timing, at ingen formentlig er i stand til at forudsige alle perioder med gode eller dårlige afkast. Men hvorfor ikke forsøge alligevel at fravriste den viden som analyser af markedet kan give én? I nedenstående tabel vises de data som graferne i figur 1 bygger på. Tabellen viser afkastene på C20-indekset (?markedet?) i de tolv bedste hhv. tolv dårligste måneder siden juli C20- indekset blev født som KFX-indekset i juli 1989 ved indeks 100. Tabel 1: I de to venstre kolonner vises i kronologisk rækkefølge de 12 bedste månedsafkast for C20 siden 1989 frem til 31. december 20. I de højre kolonner vises de dårligste månedsafkast i samme periode. Det fremgår også i hvilke måneder afkastene blev opnået. Det er interessant, at de fleste gode investeringsmåneder ligger i 1. halvår, mens de fleste dårlige måneder ligger i efteråret. Man ser samme tendens i bl.a. USA. Forklaring: betyder februar Det store spørgsmål er så, om man kan time sig til at have investeret i flere gode end dårlige måneder. Benyttes samme tekniske analysemetode som ligger til grund for signallisten over enkeltaktierne i C20-indekset på selve C20-indekset, får man resultatet som er vist i tabel 2 og figur 2.

4 Side 4 af Tabel 2: Tabellen viser på hvilke tidspunkter min tekniske analysemodel har foreslået at investorer bør være inde i markedet hhv. ude af markedet i de seneste godt 22 år. Det årlige afkast på C20-indekset er i perioden 6,2 pct. mens det ved anvendelse af den tekniske analyse blev 10,2 pct. årligt. Med teknisk analyse bliver det årlige afkast forbedret godt 4 procentpoint årligt. Investorer har været inde i markedet ca. halvdelen af perioden fra juli I den anden halvdel har de været ude af markedet. I beregningerne af afkast, har jeg antaget, en forrentning på nul pct. når investor er ude af markedet. Den intelligente investor vil sandsynligvis kunne investere i ikke danske aktier eller i obligationer i de perioder, hvor han er ude af C20-aktierne og på den måde skubbe afkastet lidt højere op end de ca. 10 pct. pr. år. Forklaring: betyder, at der investeres på sidste handelsdag i maj Man er således investeret fra og med den første handelsdag i juni 1991, osv.

5 Side 5 af Figur 2: Øverst i figuren vises en linjegraf for C20-indekset (blå). Den sorte graf er det 12 måneders glidende gennemsnit. De små grønne hhv. røde pile viser købs- hhv. salgssignaler på aktien. Selvom købs- og slagssignalerne ikke rammer bunde og toppe præcist, er den tekniske analysemetode rimeligt sikker. Nederst i figuren vises Relativ Styrke Indeks, RSI, der er et udtryk for kursstigningernes størrelse i forhold til kursfaldenes størrelse henover et antal måneder. Prøv nu at sammenholde resultaterne i tabel 1 og 2. Deraf ses, at man i blot én måned ud af de tolv værste måneder siden 1989 ville have været inde i markedet. Omvendt ville man have været ude af markedet i fire ud af de 12 bedste måneder siden i samme periode. Med andre ord kan teknisk analyse holde investor ude af markedet i langt de fleste måneder med store negative afkast. Resultatet kan også illustreres med en afkastgraf, der tager udgangspunkt i ovenstående data. Se figur 3.

6 Side 6 af Figur 3: Figuren viser to grafer. Den nederste graf (rød) viser, hvad 100 kr. investeret i C20- aktierne ville have vokset til siden 1989, hvis man havde købt og beholdt. Den øverste graf (grøn) viser, hvad 100 kr. kunne have blevet til ved anvendelse af teknisk analyse. 4 procentpoint mere i årligt afkast lyder måske ikke af så meget. Men på 22 år betyder 4 procentpoint ganske meget. Kan man, som overskriften spørger, undgå måneder med store kursfald ved anvendelse af teknisk analyse? Svaret er, ja tilsyneladende. Ovenstående undersøgelse af teknisk analyse bringer os direkte til signallisten, som netop bygger på teknisk analyse. Signallisten Signallisten er uændret siden sidste status. At signallisten er uændret betyder, at den generelle retning i aktiemarkedet fortsat er nedad i Danmark. Min analyse af aktieindekserne for alle G20-landene viser samme tendens. Umiddelbart synes den svækkelse som markederne har været igennem de seneste måneder ikke at være bremset op. Hvorvidt forhandlingerne om det amerikanske statsgældsloft, uroen i Italien, Portugal mv. fører til større uro på aktiemarkedet er svært at udtale sig med sikkerhed om. Men aktiebarometeret for de danske aktier (figur 4) og for de amerikanske, svenske og alle andre vestlige økonomiers aktiemarkeder tyder ikke umiddelbart på forbedret barometerstand. Den delvise genrejsning af aktieindekserne frem til i dag kan ses som en midlertidig positiv korrektion på de forudgående kursfald. I figur 6 vises Bull-Indikatoren, som er udviklet af undertegnede. Bull-Indikatoren står stadig på?storm?. Det bliver derfor vigtigere end nogensinde, at vælge sine aktier med omhu og med blik for fundamentale forhold. Analyse af C20-indekset C20-indekset er inde i en langsigtet faldende trend, selvom indekset i november har foretaget en positiv korrektion. C20-indekset skal noget over 400 for, at der er udsigt til en mulig vending i trenden.

7 Side 7 af Resultatet af teknisk aktieanalyse opgøres og vurderes hele tiden og ændres løbende i overensstemmelse med kurshistorikken. Dette er ikke er muligt med fundamental analyse af regnskabstal idet regnskabstallene mindst er 3-4 måneder forsinkede. Følg med her på shareholders.dk og vær nogle kurspoint foran dem, der ikke er medlem af Dansk Aktionærforening. Figur 4: Øverst i figuren vises en linjegraf for C20-indekset (blå). Den sorte graf er det 12 måneders glidende gennemsnit. De røde linjer er tekniske støtte og modstandspunkter, se teksten på figuren. De små grønne hhv. røde pile viser købs- hhv. salgssignaler på C20- indekset. Jeg vurderer, at det nuværende salgssignal er validt. Nederst i figuren vises Relativ Styrke Indeks, RSI, der er et udtryk for kursstigningernes størrelse i forhold til kursfaldenes størrelse henover et antal måneder. RSI bruges bl.a. til at vurdere om en aktie eller et aktieindeks kan være overkøbt (RSI over 80) eller oversolgt (RSI under 20). C20-indekset synes på vej væk fra det oversolgte område. C20- indekset (390) er faldet 10 pct. siden salgssignalet ved ca. kurs 430. Indekset tester i sin opadrettede korrektion modstanden i 389-niveauet. Brydes 389 er der chance for at C20 rammer 4-niveauet. 4-niveauet er meget kritisk. Brydes dette niveau ikke er der stor sandsynlighed for at C20-indekset falder tilbage til 351 niveauet. C20-indekset vil formentlig handle i intervallet fra 351 til 4 i de næste 1-3 mdr. Signallistens træfsikkerhed er 81 procent Træfsikkerheden for signallisten, dvs. den procentdel af aktierne hvis aktiekurs bevæger sig som signallisten viser, er ved denne status 75 pct. Signallistens træfsikkerhed har i gennemsnit ligget på 81 pct. siden signallisten for første gang blev offentliggjort på Træfsikkerheden har siden opstarten af signallisten været mindst 50 procent (figur 5). For hver måned er det opgjort, hvor ofte aktiekursen for hver aktie har bevæget sig i den retning som teknisk aktieanalyse forudså for den pågældende aktie. Med andre ord, om aktiekursen steg på

8 Side 8 af et købssignal hhv. faldt på et salgssignal. Historiske resultater er dog ingen garanti for fremtidige resultater. Figur 5: Statistik på træfsikkerheden for signallisten siden den 1. januar Signallisten Jesper Lund's signalliste blev startet op 2003, men her er kun plads til at vise syv måneders historik. Shareholders.dk, har offentliggjort Signallisten siden januar Aktiekurserne er korrigeret for udbytter, emissioner, fondsaktier og for aktiesplit. Signallisten bygger på teknisk aktieanalyse af månedlige aktiekurser for de aktier, som indgår i C20-indekset. Signallisten forsøger at spotte de aktier som med størst sandsynlighed vil stige (køb = grøn op-pil) eller falde (salg = rød ned-pil) på lang sigt. Med lang sigt menes på flere måneders sigt. Vær opmærksom på at aktieprognoserne, ligesom vejrprognoserne, ændres løbende. Men i modsætning til vejrudsigterne, som er mest præcise på kort sigt (dagsbasis), er den tekniske analysemodel som jeg benytter, mest præcis på lidt længere sigt. Midt i december 20 var der vagtskifte i C20-indekset, hvor Pandora og D/S Norden røg ud og de gamle travere A.P. Møller-Mærsk A og Nordea Bank genindtrådte i C20. Signallistens data baserer sig på langsigtede tendenser i aktiekurserne. Jeg benytter godt et års kurshistorik til at beregne signalerne. I signallisten beholder jeg D/S Norden frem for at inddrage A.P. Møller-Mærsk A-aktien. Signallisten 2012 Aktie Signalkurs Kurs Ændring Jul nu A.P. Møller - Mærsk B ,5% Carlsberg B 559,5 405,0-27,6% Aug Sep Okt Nov Dec Jan 12

9 Side 9 af Chr. Hansen 124,6 124,9 0,2% Coloplast 376,3 826,0 9,5% D/S Norden 2,7 134,5-36,5% Danske Bank 6,5 73,0-37,4% DSV 5,2 103,0-10,6% FLSmidth & Co. 347,0 337,5-2,7% GN Store Nord 47,0 48,4 2,9% H. Lundbeck 106,4 108,0 1,5% NKT Holding 197,4 190,8-3,3% Nordea Bank 55,2 44,1-20,2% Novo Nordisk 553,5 660,0 19,2% Novozymes 151,9 177,3 16,7% Sydbank 132,8 90,1-32,2% TDC 44,4 46,1 3,7% Topdanmark 737,5 895,0 21,4% Tryg 309,4 319,0 3,1% Vestas Wind 9,5 62,0-48,1% William Demant 458,4 477,6 4,2% Bull Indicatoren viser, hvor mange procent af C20- aktierne der stiger Senest opdateret den 6. januar 2012 Det viser signallisten Første kolonne viser C20-aktierne i alfabetisk orden. Kolonne 2 viser ved hvilken aktiekurs signalet for en given aktie sidst skiftede fra køb til salg eller fra salg til køb. Kolonne 3 viser aktiekursen på den sidste handelsdag i sidste måned. Kolonne 4 viser kursændringen i procent siden det gældende signal indtraf. I de følgende kolonner ses hvordan signalerne har udviklet sig henover de seneste måneder. Signallisten viser hvilke C20-aktier, der er stigende (grøn oppil) eller faldende (rød ned-pil). En grøn op-pil betyder hold eller køb mens en rød ned-pil betyder sælg (eller afvent køb). Den nederste række viser, hvor mange procent af C20-aktierne, der er og var i køb. Denne procentsats kaldes for "Bull-Indikatoren". Denne indikator fortæller om bredden eller momentum i markedets trend. Markedets bredde er en meget vigtig indikator for markedets helbred. Et fald fra over 60 til under 60 varsler et svækket aktiemarked, mens et yderligere fald til under 40 varsler yderligere kursfald. Et brud fra under 40 op igennem 40 og derpå 60 varsler kursstigninger. Se figur 6. Bull Indikatoren? Bredden i aktiemarkedet Bull-indikatoren fortæller om bredden eller momentum i markedets retning. Markedets bredde er en meget vigtig indikator for markedets helbred. Aktiemarkedets bredde kan måles på forskellige måder. Jeg måler den som antallet af stigende C20-aktier i forhold til det samlede antal C20-aktier. Falder Bull Indikatoren fra over 60 til under 60 varsles et svækket aktiemarked, mens et yderligere fald til under 40 varsler yderligere kursfald. I figur 6 vises Bull-Indikatorgrafen, som viser hvor mange procent af C20-aktierne, der er og har været stigende siden år På den højre y-akse vises udviklingen i C20-indekset siden 2000 som en lyseblå kurve. Som det fremgår af figuren, advarede Bull-Indikatoren om både IT boblen i 2001 og om sub-primekrisen i 2007.

10 Side 10 af Figur 6: Bull-Indikatoren, den mørkeblå kurve (afbildet på den venstre y-akse), viser hvor mange procent af C20-aktierne der teknisk set er i køb. Bull-Indikatoren er vist sammen med C20-indekset (lyseblå kurve på den højre y-akse). Der er indsat grønne pile der hvor Bull- Indikatoren helt objektivt har indikeret, at markedet skulle stige. Desuden er der indsat røde pile i de tilfælde, hvor Bull?Indikatoren har indikeret, at aktiemarkedet skulle falde. Man ser ofte en yderligere svækkelse af aktiemarkedet når indikatoren er faldet fra over 60 procent til under 60 procent. Et fald under 40 pct. plejer at indikere yderligere aktiekursfald. Analyserne af det svenske S30-indeks, amerikanske Dow Jones-indeks med flere udviser samme sikkerhed i vurderingen af vendinger i trenden. Analyserne gå op til 15 år tilbage i tid og dækker flere børskrak og bobler. Senest opdateret den 6. januar Næste opdatering den 3. februar. Ansvarsfraskrivelse Analyserne og porteføljerne skal ikke opfattes som anbefalinger til at købe eller sælge aktier, men alene betragtes som informationer. Historiske resultater er ingen garanti for fremtidige resultater. Fremtidige resultater og afkast kan afvige negativt fra historiske resultater og afkast. Skribenten kan eje aktier som indgår i C20-indekset. Hverken forfatteren eller Dansk Aktionærforening tager ansvar for handel eller undgåelse af handel der er baseret på analyserne. Dansk Aktionærforening

11 Side af

Side 1 af 7 Signallisten skifter fra storm til ustadigt. Tre nye køb-signaler på listen 3. februar 2012 - Af Jesper Lund, direktør for Delfin Invest Aktiebarometeret stiger til 40. Det øger muligheden

Læs mere

Side 1 af 11 Signallisten: Hold afkastet oppe og risikoen nede 2. november 2012 - Af Jesper Lund, direktør for Delfin Invest Stadig 19 C20-aktier er i køb. Jesper Lund bruger den positive status quo på

Læs mere

Signallisten: William Demant på salgslisten 7. december 2012 - Af Jesper Lund, Delfin Invest

Signallisten: William Demant på salgslisten 7. december 2012 - Af Jesper Lund, Delfin Invest Side 1 af 9 Signallisten: William Demant på salgslisten 7. december 2012 - Af Jesper Lund, Delfin Invest William Demant går i salg og sender barometerstanden fra 95 til nu 90 procent. I tråd med det nye

Læs mere

Dansk Finansservice Signallisten C20

Dansk Finansservice Signallisten C20 Analyse og data pr. 31. oktober 2015 C20-indekset er svækket, og Bull-indikatoren tester 40 %, der er et kritisk niveau. Danske Bank og Jyske Bank er gået i salg I oktober steg C20-indekserne, på trods

Læs mere

Dansk Finansservice Signallisten C20

Dansk Finansservice Signallisten C20 Analyse og data pr. 30. november C20-indekset er styrket, og Bull-indikatoren stiger til 60 % fra 40 %. Carlsberg, Coloplast, GN Store Nord og Novozymes er gået i køb I november steg C20-indekserne godt

Læs mere

Dansk Finansservice Signallisten C20

Dansk Finansservice Signallisten C20 Analyse og data pr. 31. januar 2016 C20-indekset let svækket, og Bull-indikatoren falder til 50 % fra 55 %. Novozymes dykkede 13,5 procent og gik i salg I januar faldt C20 CAP-indekset 3,63 procent, og

Læs mere

Dansk Finansservice Signallisten C20. C20-indekset er svækket, selvom Bull-indikatoren er uændret 50 %

Dansk Finansservice Signallisten C20. C20-indekset er svækket, selvom Bull-indikatoren er uændret 50 % Analyse og data pr. 30. september C20-indekset er svækket, selvom Bull-indikatoren er uændret 50 % September var en gysermåned for C20-indekserne. Heldigvis gik det langt værre i lande som Tyskland og

Læs mere

Aktieindekseret obligation knyttet til

Aktieindekseret obligation knyttet til Aktieindekseret obligation Danske Aktier Aktieindekseret obligation knyttet til kursudviklingen i 15 førende, danske aktieselskaber Notering på Københavns Fondsbørs 100 % hovedstolsgaranti Danske Aktier

Læs mere

Side 1 af 5 Lyset for enden af tunnellen er ikke et modkørende eksprestog 30. marts 2012 - Af Jesper Lund, Delfin Invest A/S Jesper Lund har i sin portefølje, "Den tekniske investeringsportefølje", skaleret

Læs mere

Side 1 af 7 Stocks are for the long run 22. juni 2012 - Af Jesper Lund, Delfin Invest A/S Jesper Lund beholder sin investeringsgrad på 100 procent - og dét på trods af, at afkastet på Lunds tekniske modelportefølje

Læs mere

Dansk Finansservice Danske Aktier

Dansk Finansservice Danske Aktier December 214 Dansk Finansservice Danske Aktier Analyse og data pr. 31. december 214 Jeg er klar til det store kursrally Gentager historien sig - bliver januar en aktiefryd? Sidst undersøgte jeg, hvor ofte

Læs mere

Dansk Finansservice Investeringsforeninger. Med Japan og USA i front sendes årets afkast op på 17 procent

Dansk Finansservice Investeringsforeninger. Med Japan og USA i front sendes årets afkast op på 17 procent Februar 2015 Dansk Finansservice Investeringsforeninger Analyse og data pr. 28. februar 2015 Med Japan og USA i front sendes årets afkast op på 17 procent Men en kortvarig negativ korrektion på 10-15 procent

Læs mere

Med venlig hilsen Aktieinfo

Med venlig hilsen Aktieinfo Opdateret den 19-10-2012 Indledning til denne uges tekniske analyser: Mens oplægget for C20-indekset forekommer særdeles lovende med brud over 500, så ser det anderledes vanskeligt ud for især NASDAQ.

Læs mere

Dansk Finansservice Investeringsforeninger

Dansk Finansservice Investeringsforeninger Maj 2015 Dansk Finansservice Investeringsforeninger Analyse og data pr. 31. maj 2015 Bioteknologi, Indiske og USA Aktier trak op. Porteføljen har i 2015 slået verdensmarkedet med 7 procentpoint. Kan festen

Læs mere

Dansk Finansservice Signallisten C25

Dansk Finansservice Signallisten C25 Analyse og data pr. 31. marts 2017 Aktiemarkedet er markant styrket Resumé Bull-indikatoren steget til 80 procent fra 60 procent. Idet Bull-indikatoren er steget til over 60 er der nu tale om et bull-marked,

Læs mere

I ugen løb har vi solgt NORDEN og ABB på indlagte Stop/profit ordrer. Omvendt er vi blevet lukket ud på Stop/loss i Ericsson og Nokia.

I ugen løb har vi solgt NORDEN og ABB på indlagte Stop/profit ordrer. Omvendt er vi blevet lukket ud på Stop/loss i Ericsson og Nokia. Opdateret den 07-09-2012 Indledning til denne uges tekniske analyser: Det har været en god uge for aktierne, og flere indeks rammer nu vigtig modstand. Det kan give anledning til en mindre nedadrettet

Læs mere

I ugens løb har vi ikke gennemført nye køb. Derimod har vi lukket NORDEN og G4S på indlagte Stop/profit ordrer. Med venlig hilsen Aktieinfo

I ugens løb har vi ikke gennemført nye køb. Derimod har vi lukket NORDEN og G4S på indlagte Stop/profit ordrer. Med venlig hilsen Aktieinfo Opdateret den 15-03-2013 Indledning til denne uges tekniske analyser: Efter en særdeles stærk udvikling i uge 10 kunne en lille pause i optrenden her i uge 11 have været tiltrængt. Men det skete ikke,

Læs mere

Med venlig hilsen Aktieinfo

Med venlig hilsen Aktieinfo Opdateret den 03-03-2017 Indledning til denne uges tekniske analyser: Det ser ualmindelig godt ud for alle analyserede indeks, hvor oplæggene entydigt peger mod videre opgang. DAX er brudt over 12.000

Læs mere

Ugen har budt på nye køb i Rockwool og Topdanmark, mens vi er gjort på PP i Royal Unibrew. Med venlig hilsen Aktieinfo

Ugen har budt på nye køb i Rockwool og Topdanmark, mens vi er gjort på PP i Royal Unibrew. Med venlig hilsen Aktieinfo Opdateret den 23-11-2017 Indledning til denne uges tekniske analyser: Det danske indeks ser svagt ud. Til gengæld er oplægget for de tre amerikanske indeks meget opløftende. DAX kæmper med at holde sig

Læs mere

Med venlig hilsen Aktieinfo Danmark ApS

Med venlig hilsen Aktieinfo Danmark ApS Opdateret den 17-09-2010 Indledning til denne uges tekniske analyser: De makroøkonomiske nøgletal vidner om en spinkel global økonomi. Det er aktierne imidlertid lige glade med de fortsætter opturen. Og

Læs mere

Dansk Finansservice Signallisten C20

Dansk Finansservice Signallisten C20 Analyse og data pr. 30. november Bull-indikatoren falder til 45 fra 60 procent: Carlsberg B, ISS og Vestas er gået i salg. Den anbefalede aktieandel sænkes Resumé Idet Carlsberg, ISS og Vestas er gået

Læs mere

Bemærk at vi også i næste uge udkommer torsdag, da markedet er lukket fredag som følge af Store Bededag. Med venlig hilsen Aktieinfo

Bemærk at vi også i næste uge udkommer torsdag, da markedet er lukket fredag som følge af Store Bededag. Med venlig hilsen Aktieinfo Opdateret den 18-04-2013 Indledning til denne uges tekniske analyser: Store kursfald har præget denne uges aktiehandel. Det har yderligere svækket oplæggene for C20, S30 og DAX. I disse tre indeks er der

Læs mere

Dansk Finansservice Signallisten C25. Bull-indikatoren stiger til 60 fra 50 procent, idet Bavarian Nordic og H. Lundbeck er gået i køb

Dansk Finansservice Signallisten C25. Bull-indikatoren stiger til 60 fra 50 procent, idet Bavarian Nordic og H. Lundbeck er gået i køb Analyse og data pr. 31. januar 2017 Bull-indikatoren stiger til 60 fra 50 procent, idet Bavarian Nordic og H. Lundbeck er gået i køb Resumé Idet Bavarian Nordic og H. Lundbeck er gået i køb, og ingen andre

Læs mere

I ugens løb er NKT, Sydbank og TDC blevet lukket på SP. NKT genåbnes straks igen. Med venlig hilsen Aktieinfo

I ugens løb er NKT, Sydbank og TDC blevet lukket på SP. NKT genåbnes straks igen. Med venlig hilsen Aktieinfo Opdateret den 18-10-2013 Indledning til denne uges tekniske analyser: Der blev fundet en politisk løsning i USA, og det har sendt aktierne yderligere op. Alle analyserede indeks er i klare tekniske optrende,

Læs mere

Dansk Finansservice Investeringsforeninger. Det bliver sværere og sværere at bevare optimismen

Dansk Finansservice Investeringsforeninger. Det bliver sværere og sværere at bevare optimismen Februar 2016 Dansk Finansservice Investeringsforeninger Analyse og data pr. 29. februar 2016 Det bliver sværere og sværere at bevare optimismen Resumé Der er ikke foretaget omlægninger i Dansk Finansservice

Læs mere

Med venlig hilsen Aktieinfo

Med venlig hilsen Aktieinfo Opdateret den 08-02-2013 Indledning til denne uges tekniske analyser: Opturen for de danske aktier er fortsat også i denne uge. Det er imponerende, idet de øvrige analyserede indeks har haft korrektioner

Læs mere

I ugens løb er vi gjort på Stop/loss i A.P. Møller Mærsk og nu også Carlsberg. Nye køb er gennemført i Danske Bank, Nordea, Pandora og Rockwool.

I ugens løb er vi gjort på Stop/loss i A.P. Møller Mærsk og nu også Carlsberg. Nye køb er gennemført i Danske Bank, Nordea, Pandora og Rockwool. Opdateret den 12-12-2014 Indledning til denne uges tekniske analyser: Alle indeks er i klart køb. C20-indekset er dog under pres, idet vi er kommet faretruende nær de glidende gennemsnit. Alt andet lige

Læs mere

Med venlig hilsen Aktieinfo

Med venlig hilsen Aktieinfo Opdateret den 21-09-2012 Indledning til denne uges tekniske analyser: De analyserede indeks har taget en pause i denne uge, hvorved de overkøbte situationer er blevet mere normaliserede. De amerikanske

Læs mere

Med venlig hilsen Aktieinfo. A.P. Møller B Købt (imod hovedtrenden)

Med venlig hilsen Aktieinfo. A.P. Møller B Købt (imod hovedtrenden) Opdateret den 16-11-2017 Indledning til denne uges tekniske analyser: I denne uge har vi set en koordineret nedadrettet korrektion på alle indeks. De tre amerikanske indeks ligger dog fortsat i stærkt

Læs mere

A.P. Møller B Købt (imod hovedtrenden) Strategi: Købt til SL hæves til købsprisen (før 9.650). SP holdes åben.

A.P. Møller B Købt (imod hovedtrenden) Strategi: Købt til SL hæves til købsprisen (før 9.650). SP holdes åben. Opdateret den 30-11-2017 Indledning til denne uges tekniske analyser: De amerikanske indeks udvikler sig meget opløftende, og alle tre indeks er da også i stærk optrend. På kort sigt må vi forvente en

Læs mere

Med venlig hilsen Aktieinfo

Med venlig hilsen Aktieinfo Opdateret den 19-08-2016 Indledning til denne uges tekniske analyser: Alle analyserede indeks er fortsat i stærkt køb. Det svageste signal ses i C20 Cap-indekset, der er kommet tæt på vigtige punkter.

Læs mere

Farvel til teknisk aktieportefølje med 43 procent i afkast 6. januar 2011 - Af Jesper Lund

Farvel til teknisk aktieportefølje med 43 procent i afkast 6. januar 2011 - Af Jesper Lund Page 1 of 7 Farvel til teknisk aktieportefølje med 43 procent i afkast 6. januar 2011 - Af Jesper Lund Efter syv år lukker Jesper Lund sin tekniske aktieportefølje. I sin sidste kommentar kan han konstatere,

Læs mere

I ugens løb har vi taget gevinst i Pandora. Nye køb er gennemført i A.P. Møller Mærsk, FLSmidth, Sydbank, TDC, Tryg, Vestas og Ericsson.

I ugens løb har vi taget gevinst i Pandora. Nye køb er gennemført i A.P. Møller Mærsk, FLSmidth, Sydbank, TDC, Tryg, Vestas og Ericsson. Opdateret den 05-04-2013 Indledning til denne uges tekniske analyser: Helligdagene er ovre og der er nu igen fuld fart på aktierne. De amerikanske indeks ligger alle godt med klare tekniske købssignaler.

Læs mere

I ugens løb er vi blevet stoppet ud med tab i Lundbeck, mens der er foretaget nye køb i Coloplast, Sydbank og TDC. Med venlig hilsen Aktieinfo

I ugens løb er vi blevet stoppet ud med tab i Lundbeck, mens der er foretaget nye køb i Coloplast, Sydbank og TDC. Med venlig hilsen Aktieinfo Opdateret den 23-09-2016 Indledning til denne uges tekniske analyser: Alle analyserede indeks er fortsat i optrend. Stærkest er oplægget for Nasdaq. C20 falder i dag, og dermed lægges der pres på 50 dages

Læs mere

Dansk Finansservice Signallisten C20. C20-indekset let svækket, og Bull-indikatoren falder til 55 % fra 60 %. GN Store Nord atter i salg

Dansk Finansservice Signallisten C20. C20-indekset let svækket, og Bull-indikatoren falder til 55 % fra 60 %. GN Store Nord atter i salg Analyse og data pr. 31. december C20-indekset let svækket, og Bull-indikatoren falder til 55 % fra 60 %. GN Store Nord atter i salg I december faldt C20 CAP-indekset 1,50 procent, og C20-indekset faldt

Læs mere

I ugens løb er Chr. Hansen blevet lukket på SL, mens Rockwool og Sydbank er lukket på SP. Nye køb er gennemført i Carlsberg, FLSmidth og Genmab.

I ugens løb er Chr. Hansen blevet lukket på SL, mens Rockwool og Sydbank er lukket på SP. Nye køb er gennemført i Carlsberg, FLSmidth og Genmab. Opdateret den 26-08-2016 Indledning til denne uges tekniske analyser: Alle analyserede indeks er fortsat i stærkt køb. De europæiske indeks er steget lidt i denne uge, mens de amerikanske er faldet lidt

Læs mere

Vores køb i Pandora er desværre blevet lukket på SL. Vi har valgt at købe os ind i Novozymes. Med venlig hilsen Aktieinfo

Vores køb i Pandora er desværre blevet lukket på SL. Vi har valgt at købe os ind i Novozymes. Med venlig hilsen Aktieinfo Opdateret den 24-03-2017 Indledning til denne uges tekniske analyser: Ugen bød på en større nedadrettet korrektion tirsdag den 21-03, men heldigvis har indeksene hurtigt genvundet formen. Faktum er, at

Læs mere

Side 1 af 7 Nyt år med Japan, biotek og forbrug 9. januar 2015 - Af Jesper Lund, aktieanalytiker og direktør for Dansk Finansservice Trods et 2014 med mange usikkerhedsmomenter løber Jesper Lunds modelportefølje

Læs mere

Dansk Finansservice Signallisten C20. C20-indekset er gået i salg, men C20 CAP-indekset er stadig i køb. Novo Nordisk gik i salg og FLS gik i køb

Dansk Finansservice Signallisten C20. C20-indekset er gået i salg, men C20 CAP-indekset er stadig i køb. Novo Nordisk gik i salg og FLS gik i køb Analyse og data pr. 29. februar 2016 C20-indekset er gået i salg, men C20 CAP-indekset er stadig i køb. Novo Nordisk gik i salg og FLS gik i køb I år er C20 CAP-indekset faldet 4,28 procent, og C20-indekset

Læs mere

A.P. Møller B Indlæg købsordre

A.P. Møller B Indlæg købsordre Opdateret den 09-12-2016 Indledning til denne uges tekniske analyser: Det tyske DAX-indeks er i denne uge steget med hele 7 %. Optimismen er generelt meget stor, og alle indeks bortset fra det danske ligger

Læs mere

Med venlig hilsen Aktieinfo

Med venlig hilsen Aktieinfo Opdateret den 24-02-2012 Indledning til denne uges tekniske analyser: Det har igen været en god uge for aktierne. Trods ugens opgang er kun C20 overkøbt, mens de øvrige indeks alle er i en position til

Læs mere

Dansk Finansservice Danske Aktier. Er den negative korrektion ovre, og fortsætter aktierne op?

Dansk Finansservice Danske Aktier. Er den negative korrektion ovre, og fortsætter aktierne op? Analyse og data pr. 31. oktober 2015 Er den negative korrektion ovre, og fortsætter aktierne op? Oktober bød generelt på fine kursstigninger, hvor især verdensmarkedsindekset rykkede Resumé Der er foretaget

Læs mere

Aktiespareklubben PointFigure.Dk April 2012, nr. 1

Aktiespareklubben PointFigure.Dk April 2012, nr. 1 Nyhedsbrev for aktiespareklubben PointFigure.Dk Aktiespareklubben PointFigure.Dk April 2012, nr. 1 Kommentarer siden sidst USA s jobmarked skaber ikke så mange nye arbejdspladser, som markederne havde

Læs mere

Opdateret den Indledning til denne uges tekniske analyser:

Opdateret den Indledning til denne uges tekniske analyser: Opdateret den 16-09-2016 Indledning til denne uges tekniske analyser: I fredags så vi en større nedadrettet korrektion, der har gjort det hele lidt mere usikkert. Faktum er dog at indekset i Danmark, Sverige

Læs mere

Markedskommentar Orientering Q1 2013

Markedskommentar Orientering Q1 2013 Markedskommentar Temaer på de finansielle markeder i 1. kvartal Året 2013 startede på den samme positive facon, som 2012 sluttede: Investorerne ville have afkast og de var dermed villige til at påtage

Læs mere

Stigningerne på aktiebørserne i denne uge har medført, at GN Store Nord og TDC er blevet lukket på indlagte PP-ordrer. Med venlig hilsen Aktieinfo

Stigningerne på aktiebørserne i denne uge har medført, at GN Store Nord og TDC er blevet lukket på indlagte PP-ordrer. Med venlig hilsen Aktieinfo Opdateret den 05-10-2017 Indledning til denne uges tekniske analyser: Oplæggene for de analyserede indeks ser meget, meget stærke ud. Alle er i stærk optrend. Dog har ugens optur medført, at RSI er helt

Læs mere

principperne er de samme. På de næste sider tager vi udgangspunkt i Rockwools B-aktie.

principperne er de samme. På de næste sider tager vi udgangspunkt i Rockwools B-aktie. Ingen analysemetoder er skudsikre, og alle aktieanalytikere tager fejl af og til. Det afgørende er at have ret i over 50 procent af analyserne, og at tabene gennemsnitligt er mindre end gevinsterne. Min

Læs mere

Med venlig hilsen Aktieinfo. A.P. Møller B SP. Indlæg købsordre

Med venlig hilsen Aktieinfo. A.P. Møller B SP. Indlæg købsordre Opdateret den 04-11-2016 Indledning til denne uges tekniske analyser: Det har været en hård uge for aktierne, idet frygten er stigende frem mod præsidentvalget i USA på tirsdag. Det bliver tæt på dødt

Læs mere

Dansk Finansservice Investeringsforeninger. Efter en slutspurt i efteråret hentede modelporteføljen ind på verdensmarkedet

Dansk Finansservice Investeringsforeninger. Efter en slutspurt i efteråret hentede modelporteføljen ind på verdensmarkedet Analyse og data pr. 31. december Efter en slutspurt i efteråret hentede modelporteføljen ind på verdensmarkedet er steget 3,72 procentpoint mere årligt end verdensmarkedet I steg porteføljen 10,8 procent,

Læs mere

Ugen har kun budt på en enkelt handel, idet der er taget gevinst i GN Store Nord. Med venlig hilsen Aktieinfo

Ugen har kun budt på en enkelt handel, idet der er taget gevinst i GN Store Nord. Med venlig hilsen Aktieinfo Opdateret den 05-09-2014 Indledning til denne uges tekniske analyser: Alle de analyserede indeks er nu i klart køb. I USA har der i ugens løb været tale om en pause, hvor S&P 500 forgæves har forsøgt at

Læs mere

NYHEDSBREV. Denne måned kan du læse om, hvordan den banebrydende journalist Charles Dow kan lære os en basal lektie.

NYHEDSBREV. Denne måned kan du læse om, hvordan den banebrydende journalist Charles Dow kan lære os en basal lektie. NYHEDSBREV Denne måned kan du læse om, hvordan den banebrydende journalist Charles Dow kan lære os en basal lektie. Charles Dow (1851-1902) udviklede ideen om aktieindeks. Han startede i 1884 med bl.a.

Læs mere

Dansk Finansservice Signallisten

Dansk Finansservice Signallisten Dansk Finansservice Signallisten C25 Velkommen til dette månedlige nyhedsbrev, som udgives af Dansk Finansservice (DF). Kernen i nyhedsbrevet er købs- og salgssignaler på C25- aktierne. Nyhedsbrevet indeholder

Læs mere

Dansk Finansservice Signallisten C20. Bull-indikatoren falder til 65 fra 70 procent: H. Lundbeck er gået i salg

Dansk Finansservice Signallisten C20. Bull-indikatoren falder til 65 fra 70 procent: H. Lundbeck er gået i salg Analyse og data pr. 30. september Bull-indikatoren falder til 65 fra 70 procent: H. Lundbeck er gået i salg Resumé Idet H. Lundbeck er gået i salg, og ingen andre aktier har skiftet signal, falder Bull-indikatoren

Læs mere

A.P. Møller B Købt (imod hovedtrenden)

A.P. Møller B Købt (imod hovedtrenden) Opdateret den 22-02-2018 Indledning til denne uges tekniske analyser: Der er faldet lidt ro over markederne, men de tekniske oplæg for de tre europæiske indeks er fortsat ikke gode. Alle tre indeks ligger

Læs mere

Markedskommentar Orientering Q1 2011

Markedskommentar Orientering Q1 2011 Markedskommentar Finansmarkederne har i første kvartal 2011 været noget u- stabile og uden klare tendenser. Udsigt til stigende inflation og renteforhøjelser gav kursfald på især statsobligationer. Men

Læs mere

Dansk Finansservice Signallisten

Dansk Finansservice Signallisten Dansk Finansservice Signallisten C25 Velkommen til dette månedlige nyhedsbrev, som udgives af Dansk Finansservice (DF). Kernen i nyhedsbrevet er købs- og salgssignaler på C25- aktierne. Nyhedsbrevet indeholder

Læs mere

Generelt ser oplæggene for de analyserede indeks gode ud. Undtagelserne er det danske og tyske indeks. Overordnet peger pilen for USA fortsat op.

Generelt ser oplæggene for de analyserede indeks gode ud. Undtagelserne er det danske og tyske indeks. Overordnet peger pilen for USA fortsat op. Opdateret den 20-09-2018 Indledning til denne uges tekniske analyser: Generelt ser oplæggene for de analyserede indeks gode ud. Undtagelserne er det danske og tyske indeks. Overordnet peger pilen for USA

Læs mere

Med venlig hilsen Aktieinfo

Med venlig hilsen Aktieinfo Opdateret den 28-03-2018 Indledning til denne uges tekniske analyser: Det har været en hård uge på aktiebørserne siden sidste opdatering. Den tekniske nedtrend er således blevet cementeret for de tre europæiske

Læs mere

Markedsindekseret obligation

Markedsindekseret obligation Markedsindekseret obligation Bedst-af-3 II - Investering med hovedstolsgaranti Det er en gylden regel inden for investering, at man ofte opnår det bedste resultat, hvis man spreder sine investeringer på

Læs mere

Dansk Finansservice Signallisten C20. Bull-indikatoren stiger til 75 procent fra 60 procent: A.P. Møller, TDC og Tryg er gået i køb

Dansk Finansservice Signallisten C20. Bull-indikatoren stiger til 75 procent fra 60 procent: A.P. Møller, TDC og Tryg er gået i køb Analyse og data pr. 30. juli 2016 Bull-indikatoren stiger til 75 procent fra 60 procent: A.P. Møller, TDC og Tryg er gået i køb Resumé Da APM, TDC og Tryg er gået i køb, stiger Bull-indikatoren for C20-aktierne

Læs mere

Med venlig hilsen Aktieinfo

Med venlig hilsen Aktieinfo Opdateret den 06-01-2017 Indledning til denne uges tekniske analyser: Alle analyserede indeks er nu i stærk optrend, efter at det danske indeks har haft en god to-ugers periode med brud over 200 dages

Læs mere

OM RISIKO. Kender du muligheder og risici ved investering?

OM RISIKO. Kender du muligheder og risici ved investering? OM RISIKO Kender du muligheder og risici ved investering? Hvad sker der, når du investerer? Formålet med investeringer er at opnå et positivt afkast. Hvis du har forventning om et højt afkast, skal du

Læs mere

Large Cap. Dividend. Earnings Yield

Large Cap. Dividend. Earnings Yield Large Cap i alt GF-dato TDC 50,35 4,48 11,2 8,9% 4,6 9,1% 103% 0,9 1,8% 10,9% 07-03-2013 Kbnh.Lufth. 2749 205,8 13,4 7,5% 205,8 7,5% 100% 0 0,0% 7,5% 09-04-2013 GN 127 1,66 76,5 1,3% 0,49 0,4% 30% 8 6,3%

Læs mere

Markedskommentar. 4. maj 2010

Markedskommentar. 4. maj 2010 Markedskommentar 4. maj 2010 Afkastforventninger danske aktier (KFX) Indtjening i KFX-indekset Kurs Andel KFX værdi 2007 2008 2009 2010 2011 2012 pct. mia.kr. mia.kr. mia.kr. mia.kr. mia.kr. mia.kr. mia.kr.

Læs mere

I ugens løb er vi blevet gjort på SL i Chr. Hansen, mens vi netop har købt Novozymes. Med venlig hilsen Aktieinfo

I ugens løb er vi blevet gjort på SL i Chr. Hansen, mens vi netop har købt Novozymes. Med venlig hilsen Aktieinfo Opdateret den 20-06-2019 Indledning til denne uges tekniske analyser: Opturen på aktiemarkederne er fortsat i denne uge efter positive meldinger fra Præsident Trump, ECB og Fed i USA. Opgangen i ugens

Læs mere

NYHEDSBREV. Fokus på risiko: Udbredt fokus: Trend Ratio Ro i maven. Slå Benchmark Is i maven

NYHEDSBREV. Fokus på risiko: Udbredt fokus: Trend Ratio Ro i maven. Slå Benchmark Is i maven 01 December 2017 NYHEDSBREV Udbredt fokus: Slå Benchmark 30-50 - 70 Is i maven Fokus på risiko: Trend Ratio 0-100 Ro i maven Som investor er det altid hensigtsmæssigt at forholde sig til det marked man

Læs mere

MÅNEDSRAPPORT FEBRUAR 2017 FALCON C25 MOMENTUM

MÅNEDSRAPPORT FEBRUAR 2017 FALCON C25 MOMENTUM MÅNEDSRAPPORT FEBRUAR 2017 C25 MOMENTUM OFFENTLIGGJORT 03.03.2017 MÅNEDSRAPPORT FEBRUAR 2017 PORTEFØLJEN I DEN FORGANGNE MÅNED Den positive tendens for danske aktier fra januar fortsatte i februar, og

Læs mere

Banker presses på overskuddet

Banker presses på overskuddet N O T A T Banker presses på overskuddet 11. oktober 2012 Bankernes overskud er lavt i disse år både historisk set og når der sammenlignes med andre sektorer. Det viser nye tal fra Finanstilsynet samt en

Læs mere

Dansk Finansservice Danske Aktier. I år er porteføljerne steget 50 procent. Er der mere at hente?

Dansk Finansservice Danske Aktier. I år er porteføljerne steget 50 procent. Er der mere at hente? November 2015 Dansk Finansservice Danske Aktier Analyse og data pr. 30. november 2015 I år er porteføljerne steget 50 procent. Er der mere at hente? Ja, festen fortsætter Resumé Der er ikke foretaget omlægninger

Læs mere

MÅNEDSRAPPORT JULI 2016 FALCON C20 MOMENTUM

MÅNEDSRAPPORT JULI 2016 FALCON C20 MOMENTUM MÅNEDSRAPPORT JULI 2016 C20 MOMENTUM OFFENTLIGGJORT 03.08.2016 MÅNEDSRAPPORT JULI 2016 PORTEFØLJEN I DEN FORGANGNE MÅNED På lige fod med de globale aktiemarkeder var der også kursstigninger for det danske

Læs mere

GODE DANSKE EKSPORTPRÆSTATIONER

GODE DANSKE EKSPORTPRÆSTATIONER Juni 2002 Af Thomas V. Pedersen Resumé: GODE DANSKE EKSPORTPRÆSTATIONER Notatet viser: USA er gået fra at være det syvende til det tredje vigtigste marked for industrieksporten i perioden 1995 til 2001.

Læs mere

Vigtige nyheder siden sidst

Vigtige nyheder siden sidst Oversigt 3. oktober af John Yde, yde@demetra.dk Den amerikanske centralbank, Federal Reserve System, starter sit dages pengepolitiske møde i dag, der ender med en udmelding i morgen kl..5 dansk tid. De

Læs mere

Aktiekonto. En tryg investering der følger Dow Jones Euro Stoxx 50

Aktiekonto. En tryg investering der følger Dow Jones Euro Stoxx 50 Aktiekonto En tryg investering der følger Dow Jones Euro Stoxx 50 En tryg investering der følger Dow Jones Euro Stoxx 50 Føroya Banki udbyder nu FØROYA BANKI AKTIEKONTO, hvor afkastet af det beløb, som

Læs mere

Du har arbejdet for dine penge. Nu skal de arbejde for dig. - Drop opsparingen og investér i stedet pengene.

Du har arbejdet for dine penge. Nu skal de arbejde for dig. - Drop opsparingen og investér i stedet pengene. Du har arbejdet for dine penge. Nu skal de arbejde for dig. - Drop opsparingen og investér i stedet pengene. Side 2 Indhold Side 3...Drop opsparingen og investér i stedet pengene Side 4...Hyppigst stillede

Læs mere

A.P. Møller B Indlæg købsordre (imod hovedtrenden)

A.P. Møller B Indlæg købsordre (imod hovedtrenden) Opdateret den 07-02-2018 Indledning til denne uges tekniske analyser: Det har været en hård uge siden sidste opdatering. Kursfaldene begyndte i sidste uge og accelererede mandag i denne uge. Oplæggene

Læs mere

MÅNEDSRAPPORT OKTOBER 2016 FALCON C20 MOMENTUM

MÅNEDSRAPPORT OKTOBER 2016 FALCON C20 MOMENTUM MÅNEDSRAPPORT OKTOBER 2016 C20 MOMENTUM OFFENTLIGGJORT 07.11.2016 MÅNEDSRAPPORT OKTOBER 2016 PORTEFØLJEN I DEN FORGANGNE MÅNED I oktober tiltrak Novo Nordisk sig atter negativ opmærksomhed efter en nedjustering,

Læs mere

Dansk Finansservice Investeringsforeninger. Bioteknologi og indiske og danske aktier sender årets afkast op på 21,4 procent

Dansk Finansservice Investeringsforeninger. Bioteknologi og indiske og danske aktier sender årets afkast op på 21,4 procent Marts 2015 Dansk Finansservice Investeringsforeninger Analyse og data pr. 31. marts 2015 Bioteknologi og indiske og danske aktier sender årets afkast op på 21,4 procent men en kortvarig negativ korrektion

Læs mere

Aktiechefen satser på svenske aktier i børsdebut

Aktiechefen satser på svenske aktier i børsdebut MANDAG 12. OKTOBER NR. 196 / 2015 Skal vi regne på dine muligheder? landbobanken.dk/privatebanking 70 200 615 Aktiechefen satser på svenske aktier i børsdebut Per Jørgensen har som aktiechef i Investering

Læs mere

Børsnoterede certifikater Bull & Bear

Børsnoterede certifikater Bull & Bear Børsnoterede certifikater Bull & Bear Bull & Bear-certifikater passer til dig, der har en fast tro på, hvilken vej markedet vil gå, uanset om du tror på en stigning eller et fald. Bull & Bear-certifikater

Læs mere

Teknisk portefølje med investeringsforeninger steg 23 procent i 2010 6. januar 2011 - Af Jesper Lund

Teknisk portefølje med investeringsforeninger steg 23 procent i 2010 6. januar 2011 - Af Jesper Lund Page 1 of 7 Teknisk portefølje med investeringsforeninger steg 23 procent i 2010 6. januar 2011 - Af Jesper Lund Selvom Jesper Lunds tekniske modelportefølge med investeringsforeninger er steget 22,7 procent

Læs mere

Dansk Finansservice Signallisten C20. Den nye version af Dansk Finansservice Signallisten C20

Dansk Finansservice Signallisten C20. Den nye version af Dansk Finansservice Signallisten C20 Den nye version af Det Globale Børsklima og en ny krystalklar anbefalingsstruktur Fra og med dette nummer af nyhedsbrevet er der foretaget en række kraftige forbedringer. Flere abonnenter har efterlyst

Læs mere

Et portræt af de 810.000 private investorer i de danske investeringsforeninger

Et portræt af de 810.000 private investorer i de danske investeringsforeninger Analyse februar 2012 Et portræt af de 810.000 private investorer i de danske investeringsforeninger Investering i forening er et alternativ til at spare direkte op i aktier og obligationer. Når investor

Læs mere

Onsdag 25. september 2013

Onsdag 25. september 2013 Onsdag 25. september 2013 I næste uge er jeg på studierejse til Mallorca. Jeg er inspireret af forhenværende redaktør for Ekstra Bladet Bent Falberts artikel i Fyns Amts Avis om politikernes studietur

Læs mere

Med venlig hilsen Aktieinfo

Med venlig hilsen Aktieinfo Opdateret den 26-04-2018 Indledning til denne uges tekniske analyser: I ugens løb har vi set en temmelig stor nedadrettet korrektion, især i de amerikanske indeks. Status er dog, at alle analyserede indeks

Læs mere

Kommuninvest Kort Valuta 2008

Kommuninvest Kort Valuta 2008 Kommuninvest Kort Valuta 2008 Obligationen arrangeres af Nordea og udstedes af svenske Kommuninvest. Udstedelseskursen er 100. Obligationen har tegningsperiode fra 24. september til 12. oktober 2007. Investering

Læs mere

Anvendelse af bestyrelseskomitéer v/ Jesper Ridder Olsen. 19. april 2016

Anvendelse af bestyrelseskomitéer v/ Jesper Ridder Olsen. 19. april 2016 Anvendelse af bestyrelseskomitéer v/ Jesper Ridder Olsen 19. april 2016 Ledelsesudvalg Hvad siger loven og anbefalingerne? Udvalg Antal medlemmer Uafhængige medlemmer Formanden for bestyrelsen kan være

Læs mere

Ugen har budt på to udskiftninger: Demant er desværre blevet solgt på SL, mens vi lykkedes med at samle Pandora op billigt.

Ugen har budt på to udskiftninger: Demant er desværre blevet solgt på SL, mens vi lykkedes med at samle Pandora op billigt. Opdateret den 05-09-2019 Indledning til denne uges tekniske analyser: De tekniske oplæg for de analyserede indeks er forbedret. Alle tre europæiske indeks er nu i stærk optrend. Aktierne er generelt blevet

Læs mere

MÅNEDSRAPPORT DECEMBER 2016 FALCON C25 MOMENTUM

MÅNEDSRAPPORT DECEMBER 2016 FALCON C25 MOMENTUM MÅNEDSRAPPORT DECEMBER 2016 C25 MOMENTUM OFFENTLIGGJORT 05.01.2017 MÅNEDSRAPPORT DECEMBER 2016 PORTEFØLJEN I DEN FORGANGNE MÅNED Primo januar har selskabet ændret navn fra Falcon C20 Momentum til Falcon

Læs mere

Præsentation af analysen C25 by Numbers. Henrik Steffensen Partner og regnskabsekspert, PwC. PwC C25+ Regnskabspriserne 2018

Præsentation af analysen C25 by Numbers. Henrik Steffensen Partner og regnskabsekspert, PwC. PwC C25+ Regnskabspriserne 2018 Præsentation af analysen C25 by Numbers Henrik Steffensen Partner og regnskabsekspert, PwC PwC C25+ Regnskabspriserne 2018 PwC s analyse C25 by Numbers PwC har for sjette år i træk analyseret udviklingen

Læs mere

Dansk Finansservice Investeringsforeninger

Dansk Finansservice Investeringsforeninger Juli 2015 Dansk Finansservice Investeringsforeninger Analyse og data pr. 31. juli 2015 Kina trak ned, mens andre markeder trak mere op. Der er foretaget omlægninger af porteføljen, se hvilke i porteføljeoversigten

Læs mere

Dansk Finansservice Investeringsforeninger

Dansk Finansservice Investeringsforeninger August 2015 Dansk Finansservice Investeringsforeninger Analyse og data pr. 31. august 2015 Aktieblodbad i august. Verdensmarkedsindekset er gået i salg. Der er foretaget store omlægninger af porteføljen

Læs mere

Beholdningsoversigt - Ultimo 3. kvartal 2013

Beholdningsoversigt - Ultimo 3. kvartal 2013 Beholdningsoversigt - Ultimo 3. kvartal 2013 Kursværdi % - af kursværdi Korte obligationer Obligationer 02,00 DLR KREDIT A/S 2016 309.006.000 3,34% 1,00 DLR kredit 2014 S 12.025.440 0,13% 10,00 Jyllands

Læs mere

Nye køb er gennemført i Novozymes, SimCorp, Vestas og Equinor. Tryg og FLSmidth er gjort på SL, men sidstnævnte genkøbes straks.

Nye køb er gennemført i Novozymes, SimCorp, Vestas og Equinor. Tryg og FLSmidth er gjort på SL, men sidstnævnte genkøbes straks. Opdateret den 17-10-2019 Indledning til denne uges tekniske analyser: Det har været en ualmindeligt god uge for aktierne. DAX er fx steget med hele 5,0 %. Optimismen er tilbage i markedet, og alle indeks

Læs mere

10 ÅR MED MAJ INVEST

10 ÅR MED MAJ INVEST 10 ÅR MED MAJ INVEST Investering er en langsigtet disciplin. Det er over en årrække, at man ser forskellen på tilfældigheder og kvalitet. December 2015 er derfor en særlig måned for Maj Invest. Det er

Læs mere

Ankenævnet for Investeringsforeninger

Ankenævnet for Investeringsforeninger Østerbrogade 62, 4., 2100 København Ø Tlf. 3543 2506 Fax 3543 7104 HE/NH K E N D E L S E afsagt den 17. december 2003 KLAGER: INDKLAGEDE: Nordea Invest v/advokat Henrik Lind KLAGEEMNE: LEDETEKST: Prospekt

Læs mere

WEEKENDINFO uge 18, 2017 SEHESTED & RAAHEDE

WEEKENDINFO uge 18, 2017 SEHESTED & RAAHEDE WEEKENDINFO gennemgår 6 markeder Bedste nordiske marked? 10 industri- indeks Bedste nordiske industri- indeks? 200 aktier Bedste nordiske aktier? Tilsammen et godt overblik og beslutningsgrundlag i samarbejdet

Læs mere

Markedskommentar maj: Udsigt til amerikansk rentestigning øger markedstilliden!

Markedskommentar maj: Udsigt til amerikansk rentestigning øger markedstilliden! Nyhedsbrev Kbh. 2. jun. 2016 Markedskommentar maj: Udsigt til amerikansk rentestigning øger markedstilliden! Maj blev en god måned på aktiemarkederne godt hjulpet af fornuftige nøgletal og en bedre markedstillid

Læs mere

C20+ by Numbers 2016. Henrik Steffensen Partner og regnskabsekspert, PwC. C20+ Regnskabsprisen 2016 PwC. Juni 2016 1

C20+ by Numbers 2016. Henrik Steffensen Partner og regnskabsekspert, PwC. C20+ Regnskabsprisen 2016 PwC. Juni 2016 1 Henrik Steffensen Partner og regnskabsekspert, C0+ Regnskabsprisen 0 s analyse C0+ by Numbers har for fjerde år i træk lavet analysen C0+ by Numbers, som giver dig et indblik i udviklingen i regnskabstallene

Læs mere

Beholdningsoversigt - Ultimo 2. kvartal 2014

Beholdningsoversigt - Ultimo 2. kvartal 2014 Beholdningsoversigt - Ultimo 2. kvartal 2014 Kursværdi % - af kursværdi Korte obligationer Obligationer 02,00 DLR KREDIT A/S 2016 306.552.654 3,7% 10,00 Jyllands Kreditf. 33 2015 585.351 0,0% 10,00 Krf.

Læs mere