Aktiekonto. En tryg investering der følger Dow Jones Euro Stoxx 50

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Aktiekonto. En tryg investering der følger Dow Jones Euro Stoxx 50"

Transkript

1 Aktiekonto En tryg investering der følger Dow Jones Euro Stoxx 50

2 En tryg investering der følger Dow Jones Euro Stoxx 50 Føroya Banki udbyder nu FØROYA BANKI AKTIEKONTO, hvor afkastet af det beløb, som du indskyder på kontoen, afhænger af udviklingen i det underliggende europæiske aktieindeks; Dow Jones Euro STOXX 50 (DJ Euro STOXX 50 ). FØROYA BANKI AKTIEKONTO er et alternativ til traditionelle indlånskonti som samtidig giver en måde at eksponere sig i aktier, hvor du kender din risiko på forhånd. Du har mulighed for at indskyde dine penge på FØROYA BANKI AKTIEKONTO i perioden fra den 10. juni 2008 til den 27. juni 2008, begge dage inklusive. Det beløb, som du indskyder på FØROYA BANKI AKTIEKONTO, er bundet i 2 år fra og med den 30. juni 2008, og bindingsperioden udløber den 30. juni I bindingsperioden kan du ophæve din konto til markedsværdi fratrukket en dekort som beskrevet i faktaboks 3. På forfaldsdagen den 30. juni 2010 opgøres FØROYA BANKI AKTIEKONTO, og det indskudte beløb og et eventuelt afkast overføres til en af dine andre konti. De globale aktiemarkeder har i det sidste års tid været gennem en turbulent periode bl.a. på baggrund af de anstrengte kreditmarkeder og usikre vækstudsigter frem for alt i USA. Samtidig er den økonomiske vækst i de globale økonomier i høj grad påvirket af den nedgang i aktivitet der allerede er konstateret i den amerikanske økonomi. Det til trods er udsigterne på de globale aktiemarkeder knap så dystre og man har gennem den seneste måneds tid oplevet en styrkelse af aktiemarkederne både i USA og Europa. Den nuværende situation på de globale aktiemarkeder medfører, at der i øjeblikket indregnes en betydelig vækstafmatning i aktiekurserne. Den finansielle uro har over det seneste års tid bevirket at de globale aktiemarkeder har oplevet væsentlige fald i aktiekurserne, hvorfor aktier pt. fremstår attraktivt prisfastsat, hvis man ser på selskabernes aktiekurs i forhold til deres forventede indtjening 1. Især den amerikanske centralbank har med sine store rentesænkninger og likviditetsindsprøjtninger vist at den vil gøre sit til at afværge en

3 kraftig opbremsning af økonomien. Viser det sig imidlertid, at den amerikanske økonomi kommer hurtigt på fode igen, og den europæiske økonomi holder sig på sporet, kan aktiemarkederne vise sig at have været relativt billigt prisfastsat i disse dage. Se tillige afsnittet Risikofaktorer. På denne baggrund udbydes nu FØROYA BANKI AKTIEKONTO som giver et afkast, hvis udviklingen i det underliggende aktieindeks styrkes over de kommende to år. Gennem FØROYA BANKI AKTIE- KONTO opnår du eksponering mod et bredt aktieindeks bestående af aktier fra 50 europæiske aktieselskaber. Det underliggende aktieindeks DJ Euro STOXX 50 er sammensat af aktier fra store, solide selskaber der alle befinder sig inden for euroområdet. Sammensætningen giver en bred eksponering mod selskaber inden for forskellige sektorer og fra forskellige lande og indekset tilbyder derfor en spredt aktieinvestering. FØROYA BANKI AKTIEKONTO henvender sig til investorer, hvis investeringshorisont modsvarer bindingsperioden på to år og som deler Føroya Bankis forventning om en positiv udvikling på det europæiske aktiemarked de kommende år. Skulle kursudviklingen på det europæiske aktiemarked mod Føroya Bankis forventning være negativ, vil afkastet af FØROYA BANKI AKTIEKONTO være 0 pct., og indskuddet indebærer således ingen direkte kursrisiko. Føroya Banki sikrer, at det indskudte beløb tilbagebetales ved bindingsperiodens udløb. FØROYA BANKI AKTIEKONTO forrentes ikke. Hvordan beregnes afkastet? FØROYA BANKI AKTIEKONTO giver dig mulighed for at opnå deltagelse i det europæiske aktiemarked. Nedenfor i tabel 1 kan du læse hvordan afkastberegningen foretages, og du er naturligvis velkommen til at kontakte os for at få uddybet betingelserne. Tabel 1: Afkastscenarier Udvikling i aktieindekset Afkasttilskrivning ved udløb Årligt afkast før skat -30 pct. 0 pct. 0 pct. -15 pct. 0 pct. 0 pct. 0 pct. 0 pct. 0 pct. 15 pct. 9 pct. 4 pct. 30 pct. 17 pct. 8 pct. 45 pct. 26 pct. 12 pct. Føroya Banki gør opmærksom på, at forventninger til fremtiden ikke kan tages som udtryk for en pålidelig indikator for den fremtidige udvikling. Kilde: Egne beregninger Tabel 1 viser hvorledes afkastet på FØROYA BANKI AKTIEKONTO vil afhænge af udviklingen i DJ Euro STOXX 50, såfremt der kan opnås en deltagelsesgrad på 57 pct som beskrevet i brochuren. 1 Her tænkes på virksomhedernes såkaldte P/E-værdi (Price/Earnings). Dette er et udtryk for en virksomheds aktiekurs i forhold til den årlige indtjening. Således vil en høj aktiekurs i forhold til indtjeningen give en høj P/Eværdi og omvendt.

4 Afkastet på FØROYA BANKI AKTIEKONTO beregnes på baggrund af udviklingen i det underliggende aktieindeks. På startdagen, den 30. juni 2008, noteres kursen på DJ Euro STOXX 50, og denne kurs bruges som startkurs. På slutdagen, den 18. juni 2010, noteres kursen igen på aktieindekset, og denne kurs bruges som slutkurs. På slutdagen beregnes den relative ændring i aktieindekset mellem startkursen og slutkursen. Afkastet på FØROYA BANKI AKTIEKONTO beregnes som den relative ændring af udviklingen i det underliggende aktieindeks gange deltagelsesgraden. Deltagelsesgraden er indikativt på 57 pct. 2 Såfremt udviklingen i det underliggende aktieindeks er negativ vil afkastet blive 0 pct. Risikofaktorer Afkastrisiko: Såfremt udviklingen i bindingsperioden i det underliggende aktieindeks er negativ, vil afkastet på FØROYA BANKI AKTIEKONTO blive 0 pct. Nedenfor er de væsentligste økonomiske faktorer beskrevet, som kan påvirke udviklingen i aktieindekset frem til udløb juni Der er flere faktorer der fremadrettet kan påvirke afkastet på FØROYA BANKI AKTIEKONTO; forekomsten af en amerikansk økonomisk nedtur og graden af påvirkning på de europæiske aktiemarkeder, hvor dyb krisen på det amerikanske boligmarked er og hvorvidt den globale kreditkrise fortsætter. Disse er alle usikkerhedsmomenter, som kan mindske risikovilligheden hos investo- Figur 1: Den historiske udvikling i DJ Euro STOXX 50 siden 3. januar Dow Jones Euro STOXX 50 Figuren viser den historiske udvikling i det underliggende aktieindeks DJ Euro STOXX 50. Føroya Banki gør opmærksom på, historisk udvikling ikke kan tages som udtryk for en pålidelig indikator for den fremtidige udvikling. Kilde: Bloomberg 2 Deltagelsesgraden dvs, hvor stor en del af ændringen i det underliggende aktieindeks du modtager på indfrielsesdagen på 57 pct. er indikativt beregnet ud fra gældende markedsvilkår den 3. juni 2008.og fastsættes endeligt af Føroya Banki ud fra markedsvilkårene den 30. juni Er det ikke muligt at opnå en endelig deltagelsesgrad på 50 pct. på baggrund af gældende markedsvilkår, aflyses udbuddet af FØROYA BANKI AKTIEKONTO. Såfremt udbuddet af FØROYA BANKI AKTIEKONTO aflyses vil dette blive meddelt investor direkte af Føroya Banki.

5 rerne og sende aktiekurserne længere ned. Kommer der en generel økonomisk nedtur i USA, vil det være med til at trække den økonomiske vækst ned i flere andre områder. Vi anser en kraftig lavkonjunktur i USA for at være det største usikkerhedsmoment for det afkast, der kan opnås ved indlån på FØROYA BANKI AKTIEKONTO. Som et alternativ til indskud på FØROYA BANKI AKTIEKONTO vil du kunne købe en dansk statsobligation med to års løbetid, der ud fra gældende markedsvilkår 5. juni 2008 giver en effektiv rente på ca. 4,72 pct. p.a. Med undtagelse af den nedenfor beskrevne kredit- og likviditetsrisiko er investors risiko begrænset til en sådan alternativforrentning i bindingsperioden med mindre indlånet ophæves før bindingsperiodens udløb. Markedsværdien på FØROYA BANKI AKTIEKONTO er følsom overfor flere forskellige faktorer, herunder blandt andet udviklingen i markedsforholdene, valutakurserne og renteudviklingen. Kreditrisiko: Føroya Banki har en kreditvurdering fra Moody s på A3. Føroya Banki er med en soliditet på 18,2 pr. 31/3-08 blandt de banker med den højeste soliditet i Danmark og på Færøerne. Investor skal være opmærksom på, at dele af eller i værste fald hele indskuddet samt evt. afkast kan gå tabt, hvis Føroya Banki ikke er i stand til at overholde sine forpligtelser til udbetaling ved bindingsperiodens udløb. Likviditetsrisiko: FØROYA BANKI AKTIE KONTO er et aktieindekseret indlån og ikke et frit omsætteligt værdipapir. Når indskuddet er foretaget på FØROYA BANKI AKTIEKONTO den 30. juni 2008, er det ikke længere muligt omkostningsfrit at hæve beløb, før kontoen den 30. juni 2010 opgøres, og det indestående beløb overføres til en af dine andre konti. Ophævelse før udløb vil ske ved, at vi opgør indskuddets markeds værdi og udbetaler denne minus en dekort. Dekortens størrelse kan du se i Faktaboks 3 på næste side. Faktaboks 1: Teknikken bag FØROYA BANKI AKTIEKONTO Kunde Indlån + evt. afkast ved udløb Føroya Banki Evt. afkast ved udløb Modpart til afdækning Indlån Markedsrente Faktaboks 2: Omkostninger I forbindelse med indlånet afdækker Føroya Banki det afkast der eventuelt tilskrives FØROYA BANKI AKTIEKON- TO ved udløb 30. april Føroya Banki køber afdækningen hos en modpart i det finansielle marked og betaler markedsrenten - 3 måneders CIBOR - for afdækningen. Derudover beregner Føroya Banki sig et markedsføringsbidrag på 1 pct. svarende til årlige omkostninger i pct. (ÅOP) på 0,5 pct. På gældende markedsvilkår udgør indlånsværdien af indskuddet ca. 90,2 pct. og afdækningsomkostningerne til modpart i det finansielle marked udgør ca. 8,8 pct.

6 Beskatning Generelt: Indlånet beskattes efter kursgevinstlovens regler om finansielle kontrakter. Finansielle kontrakter beskattes efter et lagerprincip. Det betyder en løbende årlig beskatning, idet værdien skal opgøres ultimo hvert år, således at gevinst/tab i forhold til forrige ultimoopgørelse eller en eventuel værdi ved oprettelse indgår i indkomstopgørelsen årligt. Ved ophævelse af indlånet sker opgørelsen i forhold til seneste ultimoopgørelse eller eventuelt værdien ved oprettelse, hvis oprettelsen er sket inden for samme år. Privatpersoner: Gevinster beskattes som kapitalindkomst. Tab kan fradrages i det omfang, der i de foregående år har været gevinster på indlånet eller på andre finansielle kontrakter. Fradraget sker i så fald i kapitalindkomsten i det år, hvor tabet konstateres. Har der ikke været gevinster i de foregående år, kan tabet modregnes i senere gevinster på indlånet eller på andre finansielle kontrakter. Midler omfattet af virksomhedsskatteordningen kan anvendes til oprettelse af indlån. Selskaber, fonde mv.: Gevinster indgår i selskabsindkomsten, og tab modregnes i selskabsindkomsten i det år, hvor tabet konstateres. Der er ikke som for privatpersoner tabsbegrænsningsregler. Faktaboks 3: Overblik Indskudsperiode Fra og med den 10. juni til og med den 27. juni Indtil den 27. juni 2008 kan det indskudte beløb trækkes tilbage, hvorved det aftalte indlån ikke oprettes. Minimumsindskud DKK. Afkasttilskrivning Ved udløb den 30. juni 2010 Minimumsafkast Maksimumsafkast Afkastet afhænger af Deltagelsesgrad (indikativt) Ophævelse før udløb 0 pct. p.a. Ubegrænset afkastmulighed Udviklingen i DJ Euro STOXX 50 fra startdatoen den 30. juni 2008 til slutdatoen den 18. juni pct. (Deltagelsesgraden vil blive endeligt fastsat den 30. juni Såfremt der ikke på fastsættelsesdatoen kan opnås en deltagelse på minimum 50 pct. vil udbuddet blive aflyst) Indlånet kan ophæves før udløb til gældende markedsværdi fratrukket en dekort, der afhænger af den resterende løbetid på ophævelsestidspunktet. Markedsværdien ved ophævelse før udløb kan være forskellig indskuddets pålydende værdi. Der er altså risiko for, at du ved ophævelse før udløb får udbetalt mindre, end du har indbetalt ved oprettelsen af indskuddet. Dekort er som følger: Ophævelses i perioden Dekort 30. juni juni pct. 30. juni juni pct. Faktaboks 4: DJ Euro STOXX 50 Indeks DJ EURO STOXX 50 er et aktieindeks skabt af Deutsche Boerse AG og Dow Jones & Company. Indekset omfatter 50 af de største børsnoterede virksomheder fra eurolandene Belgien, Finland, Frankrig, Grækenland, Holland, Irland, Italien, Luxembourg, Portugal, Spanien, Tyskland og Østrig.

7 Dette afsnit er ikke skatterådgivning. Skattebehandlingen afhænger af den enkelte kundes individuelle situation og kan ændre sig fremover. Vi anbefaler derfor, at kunderne søger rådgivning hos revisor eller lignende om den skattemæssige betydning for netop dem. Denne brochure er udarbejdet af Føroya Banki. Vi opfordrer interesserede til grundigt at sætte sig ind i betingelserne for FØROYA BANKI AKTIEKONTO, inden aftale om indskud indgås med Føroya Banki. Betingelserne er tilgængelige i alle bankens afdelinger. Personer som ikke er hjemmehørende i Danmark henvises til individuel rådgivning vedrørende skattemæssige forhold. Praktiske oplysninger: Du kan læse mere om FØROYA BANKI AKTIEKONTO på vores hjemmeside Hvor du ligeledes finder de almindelig forretningsbetingelser for kundeforhold i i Føroya Banki Du er også meget velkommen til at kontakte os: FØROYA BANKI Kalvebod Brygge København V Telefon: Fax: Indskud på FØROYA BANKI AKTIEKONTO medfører en risiko og det anbefales derfor at søge uafhængig rådgivning om juridiske, regnskabsmæssige og skattemæssige aspekter, der knytter sig til netop dine individuelle forhold. Ønsker du flere oplysninger om FØROYA BANKI AKTIEKONTO eller Føroya Bankis holdning til det underliggende aktieindeks er du velkommen til at kontakte Føroya Banki.

8

Likviditetsrisiko 2% Rente Aktiebonus 2011 % Rente +Aktiebonus 2011 Beskatning Generelt Privatpersoner Selskaber, fonde mv.

Likviditetsrisiko 2% Rente Aktiebonus 2011 % Rente +Aktiebonus 2011 Beskatning Generelt Privatpersoner Selskaber, fonde mv. % Re 2% Rente +Aktiebonus 2011 www.djs.dk 2% Rente + Aktiebonus 2011 Den Jyske Sparekasse udbyder nu 2% Rente + Aktiebonus 2011, hvor renten afhænger af de løbende udsving i de europæiske aktier. 2% Rente

Læs mere

Amerikansk Aktiekonto 2015

Amerikansk Aktiekonto 2015 Amerikansk Aktiekonto 2015 Invester i udviklingen i 10 markedsledende virksomheder Mulighed for at investere i 10 markedsledende amerikanske virksomheder Mulighed for at drage fordel af attraktive aktiekurser

Læs mere

Kommuninvest Kort Valuta 2008

Kommuninvest Kort Valuta 2008 Kommuninvest Kort Valuta 2008 Obligationen arrangeres af Nordea og udstedes af svenske Kommuninvest. Udstedelseskursen er 100. Obligationen har tegningsperiode fra 24. september til 12. oktober 2007. Investering

Læs mere

JB Eurostoxx Airbag 2010

JB Eurostoxx Airbag 2010 JB Eurostoxx Airbag 2010 Omslag_JB_eurostoxx.indd 1-2 13-05-2008 15:31:44 Strukturerede Løsninger 16.05.2008 Investering i europæiske aktier JB Eurostoxx Airbag 2010 er et godt alternativ for investorer,

Læs mere

KommuneKredit Aktietrappe 2012 Deltag i det europæiske aktiemarked - med løbende fastlåsning af afkastet

KommuneKredit Aktietrappe 2012 Deltag i det europæiske aktiemarked - med løbende fastlåsning af afkastet KommuneKredit Aktietrappe 2012 Deltag i det europæiske aktiemarked - med løbende fastlåsning af afkastet Få del i stigende aktiekurser på det europæiske aktiemarked samt mulighed for at fastlåse allerede

Læs mere

Aktieindekseret obligation knyttet til

Aktieindekseret obligation knyttet til Aktieindekseret obligation Danske Aktier Aktieindekseret obligation knyttet til kursudviklingen i 15 førende, danske aktieselskaber Notering på Københavns Fondsbørs 100 % hovedstolsgaranti Danske Aktier

Læs mere

Metal 2010 investering i råvarer. 0 % Eksportfinans Metal 2010

Metal 2010 investering i råvarer. 0 % Eksportfinans Metal 2010 Metal 2010 investering i råvarer. 0 % Eksportfinans Metal 2010 Råvarer har længe været et område i vækst, og der er en stigende opmærksomhed rettet mod råvarer som investeringsobjekt. Det skyldes blandt

Læs mere

Global 2007 Tegningsperiode: 11. september - 24. september 2002

Global 2007 Tegningsperiode: 11. september - 24. september 2002 Global 2007 Tegningsperiode: 11. september - 24. september 2002 PLUS PLUS - en sikker investering Verdens investeringsmarkeder har i den seneste tid været kendetegnet af ustabilitet. PLUS Invest er en

Læs mere

KK STOXX 2015 - KØB NU OG SÆLG PÅ TOPPEN EN AKTIERELATERET OBLIGATION

KK STOXX 2015 - KØB NU OG SÆLG PÅ TOPPEN EN AKTIERELATERET OBLIGATION KK STOXX 2015 - KØB NU OG SÆLG PÅ TOPPEN EN AKTIERELATERET OBLIGATION ALM. BRAND BANK KK STOXX 2015 er en obligation, hvor afkastet er afhængigt af kursudviklingen på aktierne i 50 af de største virksomheder

Læs mere

Afkast op til. - over 3 år. Invester med sikkerhed Skandinaviske Aktier er investering i aktier med sikkerhedsnet.

Afkast op til. - over 3 år. Invester med sikkerhed Skandinaviske Aktier er investering i aktier med sikkerhedsnet. 58 Afkast op til % - over 3 år Invester med sikkerhed Skandinaviske Aktier er investering i aktier med sikkerhedsnet. De penge, man investerer, er man sikker på at få igen og samtidig få en pæn gevinst,

Læs mere

Globale Aktier III 2019

Globale Aktier III 2019 Globale Aktier III 2019 Kurs 110 Kurs 110 Investering med begrænset risiko Omkostninger Option Al investering er forbundet med risiko. Det har de Kurs se-14neste års kraftige op- og nedture på aktiemarkederne

Læs mere

Nykredit Bank A/S Indlånsvilkår Aktiekonto 2014 Forbrugsaktier

Nykredit Bank A/S Indlånsvilkår Aktiekonto 2014 Forbrugsaktier Nykredit Bank A/S Indlånsvilkår Aktiekonto 2014 Forbrugsaktier 1. Aktiekonto Kunden bør indgå aftale om indskud på kontoen "Aktiekonto 2014 - Forbrugsaktier" (herefter kaldet "Aktiekontoen") efter en grundig

Læs mere

DB CAPPED FLOATER 2019

DB CAPPED FLOATER 2019 DB C A PPED F LOAT ER 2019 2 DANSKE BANK DANSKE BANK 3 DB CAPPED FLOATER 2019 Danske Bank tilbyder nu en obligation med variabel rente og en løbetid på 5 år kaldet DB Capped Floater 2019. Obligationen

Læs mere

Aktiekonto - Globale aktier Sæt aktier på kontoen...

Aktiekonto - Globale aktier Sæt aktier på kontoen... Aktiekonto - Globale aktier Sæt aktier på kontoen... Aktiekonto med 3½ års bindingsperiode Mulighed for et højt afkast hvis aktiekursen stiger Ingen tabsrisiko hvis aktiekurserne falder Hvo intet vover,

Læs mere

Indlånsvilkår Aktiekonto 2015 - Amerikanske aktier

Indlånsvilkår Aktiekonto 2015 - Amerikanske aktier Indlånsvilkår Aktiekonto 2015 - Amerikanske aktier 1. Aktiekonto Kunden bør kun indgå aftale om indskud på kontoen "Aktiekonto 2015 Amerikanske aktier" (herefter kaldet "Aktiekontoen") efter en grundig

Læs mere

INFRASTRUKTUR. Infrastruktur 2007/2011. Aktieindekseret obligation. Det med småt... Aktieindekseret obligation knyttet til

INFRASTRUKTUR. Infrastruktur 2007/2011. Aktieindekseret obligation. Det med småt... Aktieindekseret obligation knyttet til Hvem står bag? Udsteder af obligationerne er KommuneKredit. KommuneKredit er en forening oprettet ved lov af 19. marts 1898 og er under tilsyn af Indenrigsministeriet. KommuneKredits formål Omkostninger

Læs mere

Aktiekonto 2018 - Europæiske aktier

Aktiekonto 2018 - Europæiske aktier Indlånsvilkår Aktiekonto 2018 - Europæiske aktier Gældende pr. 22. april 2014 1. Aktiekonto Kunden bør kun indgå aftale om indskud på kontoen Aktiekonto 2018 Europæiske aktier (herefter kaldet Aktiekontoen

Læs mere

R E T N I N G S L I N J E R F O R D A N S K E B A N K S A D M I N I S T R A T I O N A F P U L J E I N V E S T

R E T N I N G S L I N J E R F O R D A N S K E B A N K S A D M I N I S T R A T I O N A F P U L J E I N V E S T R E T N I N G S L I N J E R F O R D A N S K E B A N K S A D M I N I S T R A T I O N A F P U L J E I N V E S T Gælder fra den 1. juli 2016 1. Generelt Vi investerer efter vores eget skøn i aktiver (værdipapirer

Læs mere

Kurvestejler 2018 Investering i udviklingen i svenske renter med hovedstolsbeskyttelse

Kurvestejler 2018 Investering i udviklingen i svenske renter med hovedstolsbeskyttelse Kurvestejler 2018 Investering i udviklingen i svenske renter med hovedstolsbeskyttelse Nordea tilbyder nu en renteindekseret obligation med en løbetid på knap fem år kaldet Kurvestejler 2018. Obligationens

Læs mere

Europæiske Aktier 2017

Europæiske Aktier 2017 Europæiske Aktier 2017 Europæiske Aktier 2017 er et struktureret indlån i Den Jyske Sparekasse. Indskyder opretter en konto hos Den Jyske Sparekasse, hvor det indskudte beløb ikke forrentes med en bestemt

Læs mere

Alternativ Energi 2009. invester i fremtidens energi

Alternativ Energi 2009. invester i fremtidens energi Alternativ Energi 2009 invester i fremtidens energi Alternativ Energi Foto udlånt af Vestas Wind Systems A/S Alternativ energi har længe været et område i vækst, og der er stor opmærksomhed rettet mod

Læs mere

Amerikanske Renter Efterår 2019 Investering i udviklingen i amerikanske renter med hovedstolsbeskyttelse

Amerikanske Renter Efterår 2019 Investering i udviklingen i amerikanske renter med hovedstolsbeskyttelse Markedsføringsmateriale af 22. august 2014 Amerikanske Renter Efterår 2019 Investering i udviklingen i amerikanske renter med hovedstolsbeskyttelse Nordea tilbyder nu en renteindekseret obligation med

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR BANKENS ADMINISTRATION AF PULJEINVEST

RETNINGSLINJER FOR BANKENS ADMINISTRATION AF PULJEINVEST RETNINGSLINJER FOR BANKENS ADMINISTRATION AF PULJEINVEST Gælder fra den 1. november 2014 Danske Bank A/S. CVR-nr. 61 12 62 28 - København 1. Generelt Banken investerer efter eget skøn i aktiver (værdipapirer

Læs mere

Investering med hovedstolsgaranti. - over 3 år

Investering med hovedstolsgaranti. - over 3 år Investering med hovedstolsgaranti - over 3 år Analyse Scwheizerfranch (CHF) USD/CHF er billig set ud fra det lange sigte Den generelle styrkelse af CHF er tæt koblet med den europæiske gældskrise Traditionelt

Læs mere

Jyske Banks tillæg til Garanti Invest SydEuropa 2018

Jyske Banks tillæg til Garanti Invest SydEuropa 2018 Jyske Banks tillæg til Garanti Invest SydEuropa 2018 Jyske Banks tillæg til Garanti Invest SydEuropa 2018 Dette faktablad er Jyske Banks tillæg til markedsføringsmaterialet fra Garanti Invest om SydEuropa

Læs mere

BASISOBLIGATIONER Dannebrog Privat Fonde BASISAKTIER Dan- mark SCANDI USA HØJRENTEOBLIGATIONER HøjrenteLande Va luta HøjrenteLande Akkumulerende

BASISOBLIGATIONER Dannebrog Privat Fonde BASISAKTIER Dan- mark SCANDI USA HØJRENTEOBLIGATIONER HøjrenteLande Va luta HøjrenteLande Akkumulerende BASISOBLIGATIONER International Dannebrog Privat Dannebrog Pension og Erhverv Fonde Danrente BASISAKTIER Euroland Danmark Tyskland SCANDI Europa USA Verden HØJRENTEOBLIGATIONER HøjrenteLande Lokal Valuta

Læs mere

Amerikanske Aktier 2016

Amerikanske Aktier 2016 Amerikanske Aktier 2016 Amerikanske Aktier 2016 er et struktureret indlån i Den Jyske Sparekasse. Indskyder opretter en konto hos Den Jyske Sparekasse, hvor det indskudte beløb ikke forrentes med en bestemt

Læs mere

Markedsindekseret obligation

Markedsindekseret obligation Markedsindekseret obligation Bedst-af-3 II - Investering med hovedstolsgaranti Det er en gylden regel inden for investering, at man ofte opnår det bedste resultat, hvis man spreder sine investeringer på

Læs mere

SaxoInvestor: Omlægning i porteføljerne, Q2-16 2. maj 2016

SaxoInvestor: Omlægning i porteføljerne, Q2-16 2. maj 2016 SaxoInvestor: Omlægning i porteføljerne, Q2-16 2. maj 2016 Introduktion til omlægningerne Markedsforholdene var meget urolige i første kvartal, med næsten panikagtige salg på aktiemarkederne, og med kraftigt

Læs mere

Aktiekonto - Globale Aktier

Aktiekonto - Globale Aktier Aktiekonto - Globale Aktier Sæt aktier på kontoen Aktiekonto med 3½ års bindingsperiode Mulighed for et højt afkast hvis aktiekurserne stiger Ingen tabsrisiko hvis aktiekurserne falder Kontovilkår Hvo

Læs mere

Aktiebevis Europa 2018 (II)

Aktiebevis Europa 2018 (II) Aktiebevis Aktiebevis Europa 2018 (II) Investering i det europæiske aktiemarked Aktiebevis Europa 2018 (II) er hensigtsmæssig for investorer, som: har en forventning om, at det europæiske aktiemarked vil

Læs mere

Asiatiske AKTIER 2007/2012. Aktieindekseret obligation

Asiatiske AKTIER 2007/2012. Aktieindekseret obligation Asiatiske AKTIER 2007/2012 Aktieindekseret obligation Asiatiske AKTIER 2007/2012 - aktieinvestering med hovedstolsgaranti Garantiobligationen Asiatiske AKTIER 2007/2012 er en ny aktieindekseret obligation,

Læs mere

Markedskommentar Orientering Q1 2011

Markedskommentar Orientering Q1 2011 Markedskommentar Finansmarkederne har i første kvartal 2011 været noget u- stabile og uden klare tendenser. Udsigt til stigende inflation og renteforhøjelser gav kursfald på især statsobligationer. Men

Læs mere

Et højt og sikkert afkast. PLUS Basisrente 2008 PLUS Extrarente 2008

Et højt og sikkert afkast. PLUS Basisrente 2008 PLUS Extrarente 2008 Et højt og sikkert afkast PLUS Basisrente 2008 PLUS Extrarente 2008 Tegningsperiode: 25. februar - 10. marts 2003 Innovation Op til 10% i årlig rente PLUS Invest tilbyder nu to nye obligationsprodukter,

Læs mere

Amerikanske Aktier 2015

Amerikanske Aktier 2015 Amerikanske Aktier 2015 Amerikanske Aktier 2015 Investering med lav risiko i udviklingen i en kurv af amerikanske aktier samt den amerikanske dollar overfor den danske krone n EgnsINVEST tilbyder nu en

Læs mere

Aktiekonto - 12 Asiatiske Aktier 2016 - investér i aktier uden risiko for kurstab

Aktiekonto - 12 Asiatiske Aktier 2016 - investér i aktier uden risiko for kurstab - Vilkår for Aktiekonto Aktiekonto - 12 Asiatiske Aktier 2016 - investér i aktier uden risiko for kurstab 1. Aktiekonto Kunden bør kun indgå aftale om indskud på kontoen "Aktiekonto - 12 Asiatiske Aktier

Læs mere

Børsnoterede certifikater Bull & Bear

Børsnoterede certifikater Bull & Bear Børsnoterede certifikater Bull & Bear Bull & Bear-certifikater passer til dig, der har en fast tro på, hvilken vej markedet vil gå, uanset om du tror på en stigning eller et fald. Bull & Bear-certifikater

Læs mere

KommuneKredit Klima 2012

KommuneKredit Klima 2012 1/8/04 = Indeks 100 KommuneKredit Klima 2012 Den økonomiske krise har sat sit præg på de globale aktiemarkeder, og selskaber relateret til udviklingen af klimateknologi er ikke gået ram forbi. Kombinationen

Læs mere

Markedskommentar august: Black August vækstnedgang i Kina giver aktienedtur

Markedskommentar august: Black August vækstnedgang i Kina giver aktienedtur Nyhedsbrev Kbh. 3. sep. 2015 Markedskommentar august: Black August vækstnedgang i Kina giver aktienedtur Uro i Kina sætte sine blodrøde spor i aktiemarkederne i august måned. Vi oplevede de største aktiefald

Læs mere

Valutaindekseret obligation

Valutaindekseret obligation Valutaindekseret obligation Højrente Valuta 2006/2008 - valutainvestering med hovedstolsgaranti Nye økonomier nye muligheder Internationale investorer har de seneste år vist stor interesse for investering

Læs mere

Aktiekonto Europæiske Aktier 2018

Aktiekonto Europæiske Aktier 2018 Aktiekonto Europæiske Aktier 2018 2 // Aktiekonto - Europæiske aktier 2018 Aktiekonto Europæiske Aktier 2018 Pust liv i opsparingen, uden at sætte formuen på spil Aktiekonto med fire års bindingsperiode

Læs mere

Nordjysk Kvalitet. puljenyt. Nr. 1-2000

Nordjysk Kvalitet. puljenyt. Nr. 1-2000 Nordjysk Kvalitet puljenyt Nr. 1-2000 Puljeafkast 4. kvartal 1999 Puljeafkast for årene 1997, 1998 og 1999 Landefordeling af udenlandske aktieinvesteringer Puljekommentarer 4. kvartal 1999 Spar Nords forventninger

Læs mere

Aktieindekserede obligationer. Sikker investering i det nordiske opsving

Aktieindekserede obligationer. Sikker investering i det nordiske opsving Aktieindekserede obligationer Sikker investering i det nordiske opsving Norden et unikt vækstcenter I Danske Bank vurderer vi, at den positive udvikling i Norden vil fortsætte. Derfor tilbyder vi to forskellige

Læs mere

Finansiel planlægning

Finansiel planlægning Side 1 af 8 SYDDANSK UNIVERSITET Erhvervsøkonomisk Diplomuddannelse HD 2. del Regnskab og økonomistyring Reeksamen Finansiel planlægning Tirsdag den 12. juni 2007 kl. 9.00-13.00 Alle hjælpemidler er tilladte.

Læs mere

Valutaindekseret obligation knyttet

Valutaindekseret obligation knyttet Hvem står bag? Afkasttabel et kreditinstitut, som er underlagt tilsyn af det svenske finanstilsyn, Finansinspektionen, og Udsteder af obligationerne er Kommuninvest i Sverige AB. Kommuninvest i Sverige

Læs mere

nærvær er MERE værd struktureret indlån med kapitalbeskyttelse

nærvær er MERE værd struktureret indlån med kapitalbeskyttelse EuropæiskE AktiEr 2017 struktureret indlån med kapitalbeskyttelse for et bonusafkast på 25% selv ved uændrede kurser eller små stigninger Mulighed i udvalgte europæiske aktier Invester med kapitalbeskyttelse

Læs mere

Aktiebevis Sverige 2020

Aktiebevis Sverige 2020 Aktiebevis Aktiebevis Sverige 2020 Investering i det svenske aktiemarked Aktiebevis Sverige 2020 er hensigtsmæssig for investorer, som: har en forventning om, at svenske virksomheder vil nyde godt af det

Læs mere

Jyske Invest. Kort om udbytte

Jyske Invest. Kort om udbytte Jyske Invest Kort om udbytte 1 Hvad er udbytte, og hvorfor betaler en afdeling ikke altid udbytte? Her får du svar på nogle af de spørgsmål, som vi oftest støder på i forbindelse med udbyttebetaling. Hvad

Læs mere

Jyske Bank juni 2014 JB NOVO 2017

Jyske Bank juni 2014 JB NOVO 2017 Jyske Bank juni 2014 JB NOVO 2017 Denne brochure er en del af markedsføringen af JB NOVO 2017 og er ikke en fuldstændig gengivelse af Svenska Handelsbanken AB (publ) Grundprospekt 2014, Tilläg till Grundprospekt

Læs mere

Valuta-, aktie- og råvareindekserede obligationer

Valuta-, aktie- og råvareindekserede obligationer Valuta-, aktie- og råvareindekserede obligationer Finansanalytikerforeningen, 22. november 2005 Svend Jakobsen Institut for regnskab, finansiering og logistik Handelshøjskolen i Århus Indekseret obligation

Læs mere

Nordiske Aktier II. Nordiske Aktier II 2010-2014» 1

Nordiske Aktier II. Nordiske Aktier II 2010-2014» 1 Nordiske Aktier II Nordiske Aktier II 2010-2014» 1 Nordiske Aktier II 2014 At aktieinvestering er forbundet med risiko er næppe nyt for folk med bare et minimum af investeringserfaring. For de investorer,

Læs mere

Skatteguide ved investering i investeringsforeninger

Skatteguide ved investering i investeringsforeninger Skatteguide ved investering i investeringsforeninger 01.06.2016 Indhold 1. Indledning... 2 2. Privates investeringer i investeringsbeviser - Frie midler... 2 2.1 Beskatning af aktieindkomst... 2 2.2 Beskatning

Læs mere

Aktiekonto vedr. Nordeuropæiske aktier

Aktiekonto vedr. Nordeuropæiske aktier Aktiekonto vedr. 1. Aktiekonto Kunden bør kun indgå aftale om indskud på kontoen Aktiekonto 2016 (herefter kaldet Aktiekontoen ) efter en grundig gennemgang af samtlige vilkår for Aktiekontoen, og kunden

Læs mere

JB Financial Airbag II 2010

JB Financial Airbag II 2010 Jyske Markets januar 2008 JB Financial Airbag II 2010 investering i billige bankaktier De økonomiske aspekter er vendt og drejet... Jyske Markets 25.01.2008 Investering i billige bankaktier Vil du være

Læs mere

Alm. Brand Bank A/S Indlånsvilkår Nordisk Aktiekonto 2016

Alm. Brand Bank A/S Indlånsvilkår Nordisk Aktiekonto 2016 Alm. Brand Bank A/S Indlånsvilkår Nordisk Aktiekonto 2016 1. Aktiekonto Kunden bør kun indgå aftale om indskud på kontoen Nordisk Aktiekonto 2016 (herefter kaldet Aktiekontoen ) efter en grundig gennemgang

Læs mere

Globale Aktier (USD/EUR)

Globale Aktier (USD/EUR) Globale Aktier (USD/EUR) 2019 GARANTI INVEST» for en sikkerheds skyld Kurs 110 Investering med begrænset risiko Omkostninger Al investering er forbundet med risiko. Det har de Kurs 140 seneste års kraftige

Læs mere

jyske bank marts 2010 JB 4WD 2012 En samlet investering i fire valutaer

jyske bank marts 2010 JB 4WD 2012 En samlet investering i fire valutaer jyske bank marts 2010 JB 4WD 2012 En samlet investering i fire valutaer Investering over 2½ år i fire Emerging Markets valutaer Med den strukturerede obligation JB 4WD 2012 kan du investere i fire valutaer

Læs mere

Renteprognose. Renterne kort:

Renteprognose. Renterne kort: 08.02.2016 Renteprognose Renterne kort: De korte renter: Inflationsforventningerne er faldet yderligere med de faldende oliepriser. De medfører, at vi ser større sandsynlighed for, at ECB vil sænke renten

Læs mere

Faxe Kommune Kvartalsrapport januar 2014 Nordea Markets, Derivatives Marketing Corporate & Public Sector

Faxe Kommune Kvartalsrapport januar 2014 Nordea Markets, Derivatives Marketing Corporate & Public Sector Faxe Kommune Kvartalsrapport januar 214 Nordea Markets, Derivatives Marketing Corporate & Public Sector Sammenfatning (se side 3 for en uddybning) Faxe Kommune har en passende fordeling mellem fast og

Læs mere

Valutaindekseret Obligation

Valutaindekseret Obligation Valutaindekseret Obligation Tyrkiske Lira II 2006/2009 - valutainvestering med hovedstolsgaranti Tyrkiet i forandring Tyrkiet har i de senere år gennemgået en omfattende forandring, med sigte på en genopretning

Læs mere

Aktiebevis Europæiske Aktier 2020

Aktiebevis Europæiske Aktier 2020 Aktiebevis Aktiebevis Europæiske Aktier 2020 Investering i det europæiske aktiemarked Aktiebevis Europæiske Aktier 2020 er hensigtsmæssig for investorer, som: har en forventning om et svagt til moderat

Læs mere

Aktiekonto - Globale Aktier 2017 // 1. Aktiekonto. Globale Aktier 2017

Aktiekonto - Globale Aktier 2017 // 1. Aktiekonto. Globale Aktier 2017 Aktiekonto - Globale Aktier 2017 // 1 Aktiekonto Globale Aktier 2017 Aktiekonto - Globale Aktier 2017 // 2 Aktiekonto Globale Aktier 2017 Sæt aktier på kontoen Aktiekonto med 4 års bindingsperiode Mulighed

Læs mere

Frederiksberg Kommune

Frederiksberg Kommune Frederiksberg Kommune Rapportering den 10. februar 2011, version 2 Modtagere: Økonomiafdelingen Afsender: Ole Dyhr Dato: 10. februar 2011 Side 1 af 10 Gældsplejerapportering Rapporteringens formål er at

Læs mere

Udvikling i 3. kvartal 2007. Værdi Værdi

Udvikling i 3. kvartal 2007. Værdi Værdi DANSK Kvartalsrapport for 3. kvartal 2007 Udvikling i 3. kvartal 2007 Aktieindeks Værdi Værdi 29.06.07 28.09.07 Ændring i 3.kvt. Afkast i 3.kvt. Afkast i 2007 OMX CPH* 476,08 485,83 9,75 2,05% 14,74% OMX

Læs mere

OM RISIKO. Kender du muligheder og risici ved investering?

OM RISIKO. Kender du muligheder og risici ved investering? OM RISIKO Kender du muligheder og risici ved investering? Hvad sker der, når du investerer? Formålet med investeringer er at opnå et positivt afkast. Hvis du har forventning om et højt afkast, skal du

Læs mere

08-11-2012 1. Den økonomiske og finansielle krise

08-11-2012 1. Den økonomiske og finansielle krise 08-11-2012 1 Den økonomiske og finansielle krise 08-11-2012 2 Dansk vækst har været i den tunge ende i EU BNP-niveau, 1995 = 100 BNP-niveau 2008 = 100 08-11-2012 3 Svag produktivitetsudvikling er en hovedforklaring

Læs mere

SÆRLIGE BETINGELSER. vedrørende Lån nr. 5014. under Nordea Bank AB (publ)'s og Nordea Bank Finland Abp's. svenske MTN-program

SÆRLIGE BETINGELSER. vedrørende Lån nr. 5014. under Nordea Bank AB (publ)'s og Nordea Bank Finland Abp's. svenske MTN-program SÆRLIGE BETINGELSER vedrørende Lån nr. 5014 under Nordea Bank AB (publ)'s og Nordea Bank Finland Abp's svenske MTN-program For Lånet gælder de Almindelige Betingelser for MTN-programmet af 7. juni 2007

Læs mere

Europas økonomiske kriser

Europas økonomiske kriser Europas økonomiske kriser Veje væk fra arbejdsløshed og gæld Cheføkonom Ulrik H. Bie ulbi@nykredit.dk 44 55 11 41 Hvis gæld er godt, 2 30. november 2015 NETØK Var euroen en fejltagelse? Euroen gav luft

Læs mere

Aktiebevis Europæiske Banker 2020

Aktiebevis Europæiske Banker 2020 Aktiebevis Aktiebevis Europæiske Banker 2020 Investering i den europæiske banksektor Aktiebevis Europæiske Banker 2020 er hensigtsmæssig for investorer, som: har en forventning om svagt til moderat stigning

Læs mere

Indlånsvilkår for Aktiekonto - Nordeuropæiske aktier

Indlånsvilkår for Aktiekonto - Nordeuropæiske aktier Indlånsvilkår for Aktiekonto - Nordeuropæiske aktier www.sparekassenfaaborg.dk 1. Aktiekonto Kunden bør kun indgå aftale om indskud på kontoen "Aktiekonto 2016 Nordeuropæiske aktier" (herefter kaldet "Aktiekontoen")

Læs mere

Udvikling i 1. kvartal 2008. Værdi Værdi

Udvikling i 1. kvartal 2008. Værdi Værdi DANSK Kvartalsrapport for 1. kvartal 2008 Aktieindeks Udvikling i 1. kvartal 2008 Værdi Værdi 31.12.07 31.03.08 Ændring i 1.kvt. Afkast i 1.kvt. Afkast i 2008 OMX CPH* 446,69 405,55-41,14-9,21% -9,21%

Læs mere

Mulighed for attraktivt afkast ved eksponering i amerikanske aktier

Mulighed for attraktivt afkast ved eksponering i amerikanske aktier Nykredit NB Amerikanske Aktier 2013 Mulighed for attraktivt afkast ved eksponering i amerikanske aktier Nykredit Bank A/S udbyder nu en ny 3-årig struktureret obligation i danske kroner, NB Amerikanske

Læs mere

JB Kina-Konsum 2010. Der er rift om råvarerne. Mindste kurs ved udløb: 100 Loft for afkast: 25%

JB Kina-Konsum 2010. Der er rift om råvarerne. Mindste kurs ved udløb: 100 Loft for afkast: 25% JB Kina-Konsum 2010 Der er rift om råvarerne Mindste kurs ved udløb: 100 Loft for afkast: 25% Råvarer med kul på Kul, aluminium og soja stærkt efterspurgt af kineserne Jyske Banks råvareeksperter har peget

Læs mere

Jyske Bank OKTOBER 2015 JB NORDEA 2018

Jyske Bank OKTOBER 2015 JB NORDEA 2018 Jyske Bank OKTOBER 2015 JB NORDEA 2018 Denne brochure er en del af markedsføringen af JB NORDEA 2018 og er ikke en fuldstændig gengivelse af Société Générales Basisprospekt 2015, supplementer til Société

Læs mere

Aktiebevis Global Kupon 2022

Aktiebevis Global Kupon 2022 Aktiebevis Aktiebevis Global Kupon 2022 Investering i det amerikanske, europæiske og japanske aktiemarked Aktiebevis Global Kupon 2022 er hensigtsmæssig for investorer, som: har en forventning om, at det

Læs mere

Januar 2016. Skatteguide. - Generelt om skat. www.bankinvest.dk

Januar 2016. Skatteguide. - Generelt om skat. www.bankinvest.dk Januar 2016 Skatteguide - Generelt om skat www.bankinvest.dk 2 Indholdsfortegnelse Private investeringer i investeringsbeviser...5 Frie midler overgangsregler...7 Pensionsopsparing...8 Unge under 18 år...9

Læs mere

JB Kina-Konsum 2010 - uden loft

JB Kina-Konsum 2010 - uden loft JB Kina-Konsum 2010 - uden loft Der er rift om råvarerne Mindste kurs ved udløb: 85 Ubegrænset potentiale for afkast Råvarer med kul på Kul, aluminium og soja stærkt efterspurgt af kineserne Jyske Banks

Læs mere

KommuneKredit Valuta 2011

KommuneKredit Valuta 2011 KommuneKredit Valuta 2011 Obligation fra KommuneKredit relateret til udvikling i kursen på engelske pund, samt svenske og norske kroner mod euro Danske Bank udbyder en ny valutaindekseret obligation, der

Læs mere

VELKOMMEN TIL LD MEDLEMSMØDE ONSDAG DEN 23. OKTOBER 2013 SLANGERUP

VELKOMMEN TIL LD MEDLEMSMØDE ONSDAG DEN 23. OKTOBER 2013 SLANGERUP VELKOMMEN TIL LD MEDLEMSMØDE ONSDAG DEN 23. OKTOBER 2013 SLANGERUP LØNMODTAGERNES DYRTIDSFOND DAGENS PROGRAM Velkomst og præsentation LDs resultater v. direktør Dorrit Vanglo Pensioner og efterløn v. Lisbeth

Læs mere

INVESTERINGSFORENINGER OG SKAT

INVESTERINGSFORENINGER OG SKAT INVESTERINGSFORENINGER GENERELT Investering i investeringsforeninger opdeles skattemæssigt i 3 forskellige overordnede typer: Kontoførende foreninger, der skattemæssigt anses som transparente enheder,

Læs mere

Bølgebryder 2010 EN SØSTÆRK INVESTERING

Bølgebryder 2010 EN SØSTÆRK INVESTERING Bølgebryder 2010 EN SØSTÆRK INVESTERING Denne brochure er en del af markedsføringen af Bølgebryder 2010 og er ikke en fuldstændig gengivelse af prospektet. Vi opfordrer dig til at bestille og læse hele

Læs mere

Markedsføringsbrochure gældende fra og med 2. januar 2017 Seneste opdatering: 21. december Valutaobligationer

Markedsføringsbrochure gældende fra og med 2. januar 2017 Seneste opdatering: 21. december Valutaobligationer Markedsføringsbrochure gældende fra og med 2. januar 2017 Seneste opdatering: 21. december 2016 Valutaobligationer INDIA Rente og mulig kursgevinst Hvis du er villig til at påtage dig en valutarisiko,

Læs mere

Renteprognose. Renterne kort:

Renteprognose. Renterne kort: 03.05.2016 Renteprognose Renterne kort: De korte renter: Efter rentesænkning fra ECB har vi ikke yderligere forventning om rentenedsættelse. Sandsynligvis forholder Nationalbanken sig passivt i 2016, hvorfor

Læs mere

Markedskommentar juni: Centralbankerne dikterer stadig markedets udvikling

Markedskommentar juni: Centralbankerne dikterer stadig markedets udvikling Nyhedsbrev Kbh. 4. juli 2014 Markedskommentar juni: Centralbankerne dikterer stadig markedets udvikling Juni måned blev igen en god måned for både aktier og obligationer med afkast på 0,4 % - 0,8 % i vores

Læs mere

USA 2015 Tyskland 2015 Danmark 2015. tre Aktieinvesteringer med bund

USA 2015 Tyskland 2015 Danmark 2015. tre Aktieinvesteringer med bund USA 2015 Tyskland 2015 Danmark 2015 tre Aktieinvesteringer med bund Denne brochure er en del af markedsføringen af USA 2015, Tyskland 2015 og Danmark 2015 og er ikke en fuldstændig gengivelse af prospekterne,

Læs mere

Investor Brief. Makroøkonomi og allokering 3. kvartal 2015

Investor Brief. Makroøkonomi og allokering 3. kvartal 2015 3. KVARTAL JULI 2015 Makroøkonomi og allokering 3. kvartal 2015 Udsigt til global væ kst og positive afkastmuligheder. Græ kenland vil fortsat skabe usikkerhed. Udsigt til amerikansk renteforhøjelse Europæ

Læs mere

Danske investeringsforeninger tal og tendenser 2010

Danske investeringsforeninger tal og tendenser 2010 Janua Januar 2011 Danske investeringsforeninger tal og tendenser 2010 De danske investeringsforeninger og deres investorer slutter 2010 med fremgang De fleste aktieområder havde luft under vingerne sidste

Læs mere

Kvartalsrapportering KAB 3. kvartal 2012. 3. kvartal 2012 SEBINVEST A/S INVESTERINGSFORVALTNINGSSELSKABET

Kvartalsrapportering KAB 3. kvartal 2012. 3. kvartal 2012 SEBINVEST A/S INVESTERINGSFORVALTNINGSSELSKABET Kvartalsrapportering KAB 3. kvartal 2012 3. kvartal 2012 Rapportering fra KAB investeringsforeninger Udvikling i indre værdi og referenceindeks Kvartalskommentar Igennem tredje kvartal der været en stigende

Læs mere

Aktiekonto 2016 Nordiske aktier Indlånsvilkår

Aktiekonto 2016 Nordiske aktier Indlånsvilkår Aktiekonto 2016 Nordiske aktier Indlånsvilkår 1. Aktiekonto Kunden bør kun indgå aftale om indskud på kontoen "Aktiekonto 2016 Nordiske aktier" (herefter kaldet "Aktiekontoen") efter en grundig gennemgang

Læs mere

Pæne afkast over det meste af linjen i 3. kvartal

Pæne afkast over det meste af linjen i 3. kvartal København, den 25. oktober 2010 Analyse af Unit Link Pension: Pæne afkast over det meste af linjen i 3. kvartal Morningstar har analyseret på afkastet i Unit Link pensioner i 3. kvartal af 2010. Analysen

Læs mere

NYT FRA NATIONALBANKEN

NYT FRA NATIONALBANKEN 1. KVARTAL 2016 NR. 1 NYT FRA NATIONALBANKEN DANSK VELSTANDSUDVIKLING HOLDER TRIT Dansk økonomi har siden krisen i 2008 faktisk præsteret en stigning i velstanden, der er lidt højere end i Sverige og på

Læs mere

HVAD ER AKTIEOPTION? OPTIONSTYPER AN OTC TRANSACTION WITH DANSKE BANK AS COUNTERPARTY.

HVAD ER AKTIEOPTION? OPTIONSTYPER AN OTC TRANSACTION WITH DANSKE BANK AS COUNTERPARTY. Information om Aktieoptioner Her kan du læse om aktieoptioner, der kan handles i Danske Bank. Aktieoptioner kan handles på et reguleret marked eller OTC med Danske Bank som modpart. AN OTC TRANSACTION

Læs mere

Kvartalsrapportering KAB 2. kvartal 2012. 2. kvartal 2012 SEBINVEST A/S INVESTERINGSFORVALTNINGSSELSKABET

Kvartalsrapportering KAB 2. kvartal 2012. 2. kvartal 2012 SEBINVEST A/S INVESTERINGSFORVALTNINGSSELSKABET Kvartalsrapportering KAB Rapportering fra KAB investeringsforeninger Kvartalskommentar Obligationsrenterne faldt i. Hvor der tidligere har været stor forskel på renteudviklingen landene imellem, var udviklingen

Læs mere

Landbrugsråvarer konto. - investér i landbrugsråvarer uden risiko for kurstab

Landbrugsråvarer konto. - investér i landbrugsråvarer uden risiko for kurstab Landbrugsråvarer 2014 - konto - investér i landbrugsråvarer uden risiko for kurstab 1. Råvarekonto Kunden bør først indsætte beløb på Landbrugsråvarer 2014 - konto" (herefter kaldet "Råvarekontoen") efter

Læs mere

Markedskommentar februar: Meget mere end Trump effekten!

Markedskommentar februar: Meget mere end Trump effekten! Nyhedsbrev Kbh. 3. mar. 2017 Markedskommentar februar: Meget mere end Trump effekten! Februar blev en rigtig god måned for både aktier og obligationer med positive afkast i alle aktivklasser. Aktier blev

Læs mere

Velkommen til LD medlemsmøde

Velkommen til LD medlemsmøde Velkommen til LD medlemsmøde Onsdag den 24. september 2014 Brønderslev Hallerne Torsdag den 25. september 2014 Nordjyske Arena, Aalborg Dagens program Velkomst og præsentation LDs resultater v. direktør

Læs mere

xxxxx Danske Invest Mix-afdelinger

xxxxx Danske Invest Mix-afdelinger Maj 2010 xxxxx Danske Invest Mix-afdelinger Fire gode alternativer til placering af overskudslikviditet eller værdipapirinvesteringer Henvender sig til aktie- og anpartsselskaber samt erhvervsdrivende

Læs mere

Markedskommentar maj: Udsigt til amerikansk rentestigning øger markedstilliden!

Markedskommentar maj: Udsigt til amerikansk rentestigning øger markedstilliden! Nyhedsbrev Kbh. 2. jun. 2016 Markedskommentar maj: Udsigt til amerikansk rentestigning øger markedstilliden! Maj blev en god måned på aktiemarkederne godt hjulpet af fornuftige nøgletal og en bedre markedstillid

Læs mere

Jyske Bank MARTS 2016 JB NOVO 2019. Side 1 af 13

Jyske Bank MARTS 2016 JB NOVO 2019. Side 1 af 13 Jyske Bank MARTS 2016 JB NOVO 2019 Side 1 af 13 Indhold Vigtig information... 3 Om JB NOVO 2019... 4 Baggrunden for JB NOVO 2019... 5 Diagram over afkastmuligheder for JB NOVO 2019... 6 Forklaring til

Læs mere

INVESTERINGSSTRATEGI. Overdreven vækstfrygt fasthold overvægt aktier. Investeringskomitéen. Markedsføringsmateriale

INVESTERINGSSTRATEGI. Overdreven vækstfrygt fasthold overvægt aktier. Investeringskomitéen. Markedsføringsmateriale IVESTERIGSSTRATEGI Investeringskomitéen Markedsføringsmateriale Aktivallokering: -6 måneders horisont 5. februar 214 Overdreven vækstfrygt fasthold overvægt aktier Redaktør: Chefstrateg Christian Mose

Læs mere