HUSORDEN Etagebyggeri

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HUSORDEN Etagebyggeri"

Transkript

1 HUSORDEN Etagebyggeri Afdeling 500 Bytoften Godkendt på afdelingsmøde den

2 Side 2 af 11 Indholdsfortegnelse Afdeling 500 Bytoften... 3 Beboerdemokratiet... 3 At bo alment... 3 Affaldssortering Altaner/terrasser/haver... 4 Fodring af fugle m.m... 5 Antenner og Paraboler 5 Forsikringer... 5 Fravær i længere tid. 5 Ind- og fraflytning Nøgler. 6 Garager... 6 Cykler.. 6 Barnevogne... 6 Festlokale, borde og stole 6 Røgalarmer 7 Udluftning... 7 Rengøring af trapper 7 Skader 7 Støj. 7 Tørring af tøj, luftning af dyner m.m... 8 Vaskehuset 8 Fyrværkeri. 8 Grill... 8 Drivhuse.. 9 Grønne områder 9 Leg, boldspil & andre aktiviteter.. 9 Husdyr. 9 Køleskab, komfur og andre tekniske installationer i lejligheden 10 Parkering - Biler. 10 Parkering Cykler Knallert, scooter og lign. motorkøretøjer. 10 Rollatorer 10 Skilte, reklamer m. m Klager over overtrædelser af husordenen.. 11

3 Side 3 af 11 Afdeling 500 Bytoften Bytoften er en selvstændig boligafdeling i boligorganisationen Fællesbo. Yderligere oplysninger om åbningstider, vedtægter m.v. kan findes på Fællesbos hjemmeside På hjemmesiden kan der også findes mange nyttige oplysninger af mere overordnet karakter. Har du ikke PC, er tlf. nummeret Bytoften består af i alt 100 lejemål fordelt på 2, 3, 4 og 5 værelses lejligheder, en fordeling som gør, at der er en god blanding af alle aldersgrupper. Beboerdemokratiet En gang årligt afholdes der et beboermøde (Det ordinære afdelingsmøde), hvor afdelingens beboere, kan tage stilling til budgettet for det kommende år, være medvirkende til at vælge medlemmer til afdelingsbestyrelsen, og i øvrigt deltage i den demokratiske debat. I Bytoften består afdelingsbestyrelsen af 5 medlemmer, som vælges for en periode på 2 år. Afdelingsbestyrelsen varetager afdelingens interesser overfor administrationen og er bl.a. med til at udarbejde afdelingens budget. Ønsker man at kontakte medlemmer af afd.bestyrelsen med spørgsmål eller har forslag, er tlf. nr. og adresser ophængt i vaskehuset og opgangene. Her kan man også finde viceværtens tlf. nr. Formanden vælges særskilt og er på valg hvert andet år. Af de øvrige bestyrelsesmedlemmer er 2 bestyrelsesmedlemmer på valg hvert år. Suppleanter er på valg hvert år. Bestyrelsen konstituerer sig efter afd. mødet med kasserer og sekretær. Bestyrelsen vælger medlemmer til Repræsentantskabet. At bo alment At bo alment er en boligform, hvor mange mennesker bor tæt sammen, og en boligafdeling med mange beboere er et miniaturesamfund. Man bliver mere eller mindre afhængige af hinanden - man bliver fælles om mange ting dette kan dog også give anledning til problemer, når opfattelsen af, hvordan livet skal leves, ligger langt fra hinandens. Det er derfor naturligt, at opstille visse almindelige regler, for at medvirke til at skabe et godt klima blandt beboerne i afdelingen/bebyggelsen. Disse regler er fastsat, for at beskytte både dig, din familie og dine gæster samt bebyggelsen. Det skaber tryghed og tilfredshed, hvis alle erkender nødvendigheden af at tage hensyn til hinanden. Reglerne er samtidig et led i bestræbelserne på at skabe god ro og orden for beboerne, holde bebyggelsen og friarealerne i pæn stand og dermed holde vedligeholdelsesomkostningerne lavest mulige. Det er beboerne selv, der gennem huslejen skal betale istandsættelsen - også af det, der ødelægges. Beboerne er også ansvarlige for deres gæsters adfærd i bebyggelsen. Udover ordensreglerne er afdelingen også underlagt den gældende lovgivning på området.

4 Side 4 af 11 Affaldssortering Vi skal, i lighed med alle andre beboere i kommunen, sortere vores affald. Til det er der opstillet affaldscontainere (Molokker) mellem blokkene og i begge ender af den lille P-plads. Derudover er der en container til storskrald på den store P-plads (multibanen ligger lige bagved denne container), hvor alt storskrald skal afleveres. Storskrald er affald, som ikke er omfattet af dagrenovation, herunder store papkasser, (flyttekasser/papkasser man har fået elektronik hjem i), møbler, elektronikaffald, porcelæn, plastik, hårde hvidevarer m.m. Ligeledes er der på den store P-plads en container til haveaffald denne er placeret langs læhegnet bagved multibanen. I vaskehuset er der mindre beholdere til batterier, maling m.v. På samtlige containere er der markeret, hvilken slags affald der må kommes heri, så en korrekt sortering kan gennemføres. Aflevering af glas kan ske i glascontainere, der er opsat på hjørnet til Blomstertoften. Hvis du i forbindelse med ind- og fraflytning, oprydning og lignende, har møbler, hvidevarer, elektriske apparater m.m., der skal smides ud, er du velkommen til at kontakte viceværten. Forkert sorteret affald betyder en økonomisk udgift til afdelingen og kan altså medføre, at DU skal til at betale mere i husleje. Af hensyn til hygiejnen og skadedyr samt sikkerheden for de mennesker, der håndterer affaldet, skal alt madaffald være forsvarligt indpakket, f. eks. i affaldsposer. Sorte affaldssække må ikke benyttes. Affaldssortering skal ske efter de givne anvisninger. Undgå at overfylde containerne. Lågerne skal altid være lukkede af hensyn til skadedyr som f. eks. rotter og mus samt vilde katte. Papkasser o. lign. slås sammen, så de fylder mindst muligt (flyttekasser og meget store papkasser bør afleveres i containeren til storskrald). Det er IKKE tilladt at stille affaldsposer i trappeopgangene. Det er IKKE tilladt at henstille storskrald andre steder end i den store container. Der må IKKE forefindes madrester i storskrald. Hvis ulovlig affaldssortering medfører en ekstra regning fra enten Herning kommune eller fra rengøringsselskab, vil regningen blive tilsendt beboeren, hvis det kan påvises, hvem der har forårsaget regningen. Altaner/terrasser/haver Som lejer har du selv pligt til at renholde din altan, have eller terrasse. Det er tilladt at spule altanerne med rent vand, når blot tidspunktet aftales med underboen. Af hensyn til underboen er det, naturligvis, ikke tilladt at ryste duge ud over altanen. Terrasserne/haverne er oprindelig belagt med fliser i de inderste 2 m og med græs for resten. For at øge brugsværdien er det besluttet, hvis man dels ønsker at belægge hele terrassen/haven med fliser, eller at udskifte de eksisterende fliser, at afdelingen yder et tilskud på op til 100 kr. m2, såfremt man selv udfører arbejdet. Henvendelse til viceværten eller driftsinspektøren.

5 Side 5 af 11 Ønskes den indvendige side af rækværket malet, kan man få maling gratis udleveret ved henvendelse til viceværten. (standard grå). Ønskes anden kulør, er dette helt ok, blot skal malingen så købes for egen regning. Ved fraflytning skal rækværket have standard farve (grå). Det er tilladt, at sætte altankasser op - blot skal de være opsat på den indvendige side. Såfremt de ikke er opsat efter forskrifterne og der sker ulykker enten med person eller materiel skade, er du selv ansvarlig for evt. skadeserstatninger. Det er tilladt, at opsætte blomsterkasser på væggene på altanerne. Også her skal du være opmærksom på, at de er sat forsvarligt op. Det er tilladt at montere markiser og pavilloner i haverne ved rækkehusene. Fodring af fugle m.m. Det er tilladt at opsætte foderbræt på egen terrasse eller altan. Det er IKKE tilladt at kaste brødrester på græsplæne eller andre omkringliggende arealer, da det tiltrækker rotter. Antenner og Paraboler Der er opsat et fællesantenneanlæg i afdelingen. Ønsker du at opsætte walkieantenne, skal der indgives en skriftlig ansøgning til administrationen. Vær opmærksom på, at du selv skal betale alle udgifter i den forbindelse og i øvrigt har pligt til at have tegnet de nødvendige forsikringer på anlægget. Dokumentation på forsikring skal vedlægges ansøgningen. Opsætning af antenne skal ske af autoriseret håndværker. Jf. gældende lovgivning kan boligforeningen som hovedregel ikke nægte beboerne retten til at opsætte paraboler, men afdelingen kan beslutte hvor og hvordan opsætningen sker. Derudover kan opsætning nægtes såfremt det kan bevises, at den ønskede kanal kan vises ved brug af eks. en Selector, som kan lejes via TDC Kabeltv. Alle omkostninger i forbindelse med opsætningen afholdes af lejeren. Ved fraflytning skal lejer afholde alle omkostninger ved nedtagelse af parabol. Forsikringer Boligforeningen har tegnet en hus- og grundejerforsikring, herunder stormskadeforsikring samt en brandforsikring. Der er ligeledes tegnet en fællesforsikring, som dækker hvis man uforvaret kommer til at ødelægge noget af afdelingens udstyr, herunder glas og kummer. Punkterede termoruder dækkes af afdelingen. Forsikringerne dækker skader på bygningerne, både ind- og udvendigt, samt det udstyr som er fast inventar i lejlighederne (komfur, køleskabe, håndvaske, toiletter m.m.), men dækker IKKE lejerens eget private indbo, biler og andre private effekter. Fravær i længere tid Hvis man er bortrejst eller andet i kortere eller længere tid, er det en god ide at orientere naboerne og evt. få en til at se efter lejligheden. Faktisk er det altid en god idé med en form for»naboovervågning«også i det daglige. Ind- og fraflytning Når du enten flytter ind eller fraflytter afdelingen, kan du låne diverse værkstøj hos viceværten, herunder slagboremaskiner m.m.

6 Side 6 af 11 Ved ind - og fraflytning er det tilladt at parkere flyttebiler udenfor de normale p-pladser altså imellem blokkene, mens der læsses af/på. Dog bør parkering ske under behørig hensyntagen til, at andre også skal frem og tilbage til blokkene. Vejen mellem blokkene er en brandvej og må derfor ikke være spærret over længere tid af privatkøretøjer, idet den primært er til udrykningskøretøjer. Nøgler I forbindelse med indflytning i en lejlighed er der udleveret et antal nøgler til lejligheden. Så skal du have besøg af en håndværker, skal du enten selv være hjemme eller aflevere en nøgle midlertidig til viceværten, som så vil blive returneret når evt. reparationer er færdiggjorte. Det er ikke længere muligt, at aflevere en ekstra nøgle til viceværten, denne service er ophørt i december Dette betyder også, at du skal kontakte en låsesmed, hvis du har mistet din nøgle. Alle omkostninger i den forbindelse skal du selv afholde. Garager Leje af garager er mulig. Ansøgning om garage skal afleveres til administrationen sammen med en kopi af sidste indbetalte grønne ejerafgift (vægtafgift). Udlejning kan kun ske til lejere, der rent faktisk har bil. Kontrol af sidste indbetalte grønne ejerafgift (vægtafgift) vil ske såfremt der findes anledning til dette. Cykler Når det findes nødvendigt vil viceværten foretage en oprydning af gamle og ubrugte cykler i cykelstativerne og cykelkældrene. Denne oprydning vil blive annonceret i forvejen og her vil alle skulle påsætte et mærkat på de cykler, man ejer og ønsker at beholde. Cykler, der IKKE er udstyret med et mærkat, vil blive fjernet. Cyklerne opbevares af viceværten i 1 måned, hvorefter de vil blive afleveret til Politiet, så skulle du have glemt at mærke din cykel, kan du stadig nå at redde den. Barnevogne I afdelingen findes der kælderarealer og særskilte kælderrum, som kan benyttes til henstilling af barnevogne. Det er IKKE tilladt at henstille barnevogne i opgangene. Viceværten har tilladelse til at fjerne dem, hvis de alligevel er stillet i opgangene. Der gøres opmærksom på, at hvis barnevogne er henstillet umiddelbart ved opgangens indgangsdør, vil de uden varsel og øjeblikkeligt blive fjernet, da disse vil hindre redningspersonale i at komme ind i opgangen. Festlokale, borde og stole Afdelingen ejer et lille antal borde og stole, som kan lejes for et mindre beløb. Borde og stole skal forblive i afdelingen. Festlokalet i Vaskehuset kan også lejes for et symbolsk beløb. Tlf. nr. til den ansvarlige for udlejningen kan ses på opslag i vaskehuset og i opgangene.

7 Side 7 af 11 Røgalarmer Det er tilladt at opsætte røgalarmer i lejlighederne der skal ikke søges tilladelse hos administrationen. Opsætter man røgalarmer, bør disse ikke opsættes i køkkener og badeværelser, da der her er en naturlig røg/dampudvikling, som kan sætte en alarm i gang uden grund. Udluftning Lejlighederne i Bytoften er efterhånden så tætte, at det er meget vigtigt, at der dagligt bliver udluftet mindst 2 x 5 minutter, hvilket giver sundere boliger, men også et mindre varmeforbrug. Rengøring af trapper Trapperne bliver renholdt af et rengøringsselskab, betalt af beboere i afdelingen over driftsbudgettet. Vægge, gelændere og lofter i opgangene skal principielt renholdes af opgangens beboere på skift. Hovedrengøring foretages 2 gange årligt af rengøringsselskabet. Skulle du komme til at spilde noget i opgangen, har DU selv pligt til at tørre op efter dig selv. Skader Enhver beskadigelse af ejendommen eller dennes inventar, samt uregelmæssigheder ved tekniske installationer skal straks meddeles viceværten. Skader, som skyldes forkert betjening, hærværk eller misbrug betales af lejeren. Det betyder, at klipper du f.eks. ledningerne til varmemålerne over, vil du blive opkrævet den fulde pris for reparationer, arbejdsløn m.m. Støj Vi har alle pligt til at tage hensyn til hinanden, herunder også i forhold til den larm og støj, der kommer fra vores lejemål. Har du ikke gulvtæppe på, vil brug af sko i lejemålet tydeligt kunne høres hos underboen i lejlighederne. Spiller du musik, så husk at din musiksmag ikke nødvendigvis svarer til dine naboers, så vis hensyn ved ikke at spille højere end nødvendigt for at DU kan høre det. Ifølge politivedtægten er det ikke tilladt at spille musik for åbne vinduer og døre, så skru ned for musikken såfremt du skal have luft ind i lejligheden. Især bastonerne i moderne musikanlæg er meget gennemtrængende og kan høres meget tydeligt gennem gulve, lofter og vægge. Skal du holde fest, bør du orientere dine naboer i god tid inden festen det gælder både naboer i egen opgang og den tilstødende opgang. Musik, fjernsyn m.m. må IKKE kunne høres udenfor dit eget lejemål fra klokken til klokken på hverdage og fra klokken til klokken i weekender og på helligdage. På samme måde må brug af diverse værktøj m.m. IKKE finde sted mellem klokken og på hverdage og IKKE på søn- og helligdage. Dog kan dette accepteres i begrænset omfang mellem kl og ved indflytning.

8 Side 8 af 11 Tørring af tøj, luftning af dyner m.m. Udover at kunne tørre sit tøj i tumblerne i vaskehuset, eller tørrepladserne ved nogle af gavlene og ved vaskehuset, er det naturligvis også tilladt at tørre tøj på terrasser og/eller altaner. Det gælder blot at tøjet skal holdes under rækværket. Dette gælder naturligvis også for luftning af dyner. Det er IKKE tilladt at sætte tørresnor op på terrassen og/eller altanen over rækværkshøjde. Vaskehuset Vaskehuset er åbent hele døgnet rundt. Eneste undtagelse er i perioden mellem mandage, hvor der bliver gjort rent. Afregning af vask og tørring sker via huslejeopkrævningen. Perioden der opkræves for går fra den i den efterfølgende måned. Af hensyn til pladsen i vaskehusene og for at undgå tyveri, bør alle sørge for at hente sit vasketøj, når det er færdigt. Tøj der ikke er afhentet indenfor 48 timer vil blive indsamlet af viceværten. Efter 30 dage vil det blive afleveret til genbrug. Da mange benytter vaskehuset, er det vigtigt, at vi tager hensyn til hinanden. Har du mulighed for at vaske i løbet af dagen på hverdage, bør du gøre det. Hermed sikres der plads til de beboere, som pga. arbejde o. lign, kun har mulighed for at vaske om aftenen og i weekenden. Hvis en maskine går i stykker, så læg venligst en seddel i postkassen i vaskehuset eller orienter viceværten, så der hurtigst kan finde en reparation sted. Skulle der ske tyveri fra vaskehuset, kontakt da administrationen så hurtig som muligt. Kortsystemet gør det muligt at se, hvem der har været i vaskehuset i det tidsrum, hvor tyveriet er sket. Meld herefter tyveriet til politiet, som herefter i samarbejde med administrationen vil foretage de nødvendige undersøgelser. Det er IKKE tilladt, at vaske andet end tekstilprodukter i vaskemaskinerne, da det kan ødelægge maskinerne. BH `er med bøjler skal vaskes i vaskepose, da bøjlerne ødelægger maskinerne. Det er IKKE tilladt at farve tekstiler i vaskemaskinerne. Børn må IKKE opholde sig i vaskehuse uden at være under opsyn af voksne. Fyrværkeri Enhver form for afskydning af fyrværkeri fra ejendommen (altaner og/eller terrasser) eller i opgangene, er strengt forbudt. Grill Det er tilladt at grille på terrasse eller altan, blot der tages behørig hensyn til naboerne.

9 Side 9 af 11 Drivhuse Det er tilladt at opstille drivhuse på op til 9 m2 ved blok 7 og 8. På terrasser kan opsættes vægmonterede drivhuse og på altaner over kapillærkasser. Grønne områder Skån de grønne anlæg, alle vil gerne bo i et pænt kvarter. Afdelingen har gjort sit til at skabe en god bebyggelse, og hvis beboerne og især børnene til daglig vil gøre deres til at værne om beplantningen og de kollektive anlæg, kan man fortsat have en pæn bebyggelse. Det er tilladt, at sætte telte op. Dog skal teltene flyttes hver 3. dag for at undgå et ødelagt græstæppe. Derudover skal plænerne slås engang imellem, så det vil være en god ide at fjerne teltene efter weekenden og/eller når I ikke længere bruger dem. Det er naturligvis tilladt at spille bold, men HUSK ikke at komme for tæt på terrasserne, da du ellers nemt vil kunne skyde en bold ind i et vindue. Fodbold henvises til multibanen på den store P-plads. Beskadigelse af træer og buske erstattes af lejeren selv. Det er naturligvis ikke tilladt at tegne eller male på ejendommens træer, fliser eller murværk eller på anden måde beskadige ejendommen eller dens haveanlæg. Leg, boldspil & andre aktiviteter Glasprodukter bør IKKE medtages på legepladserne, da skår fra knuste glas er meget svære at opdage og opsamle i sandet. Skår der ikke kan ses, og derfor ikke bliver samlet op, kan skade både dig, dine børn eller børnebørn. Af hensyn til alles sikkerhed, er det IKKE tilladt, at lege med bue & pil, luftbøsser, paintballpistoler m.v. på afdelingens områder. Af hensyn til de andre beboere samt børnenes egen sikkerhed, er det IKKE tilladt at lege i trappeopgangene, i kældre og i vaskehuset. Husdyr Det er IKKE tilladt at holde hund/kat. Det er tilladt at holde små kæledyr i bur inden døre (hamstre, marsvin, kaniner og fugle). Har du familie eller venner, som pga. ferie eller sygdom m.v. ikke selv kan passe deres husdyr, er det muligt at få en midlertidig tilladelse til husdyrhold. Tilladelse skal søges skriftligt hos Fællesbo (evt. pr. mail) Det skal i hvert enkelt tilfælde fremgå, hvilket dyr der er tale om. Der kan kun gives tilladelse i op til 21 dage i alt for et halvt år og tilladelsen kan ikke forlænges. Ved særlige forhold evt. sygdom i familien, kan pasning af hund/kat forlænges ud over de 21 dage. Denne tilladelse søges skriftligt hos Fællesbo. Der kan kun passes ét dyr ad gangen. Det påhviler lejeren at sørge for, at dyret ikke ved støj, herunder langvarig gøen, hylen, lugt, bidsk optræden eller på anden måde er til gene for de øvrige beboere Dyret må ikke løbe frit omkring på området Dyret må ikke luftes på afdelingens legepladser eller andre aktivitetspladser ej heller i trappeopgangene.

10 Side 10 af 11 Du har som lejer også ansvar for, at der er tegnet de nødvendige forsikringer på dyret. Det er tilladt at have besøgende med hund/kat Dog har beboere, som har fået bevilliget f.eks. en førerhund naturligvis ret til at beholde hunden, da en førerhund er at betragte som et personligt hjælpemiddel. Køleskab, komfur og andre tekniske installationer i lejligheden Alle uregelmæssigheder ved de tekniske installationer skal hurtigst muligt anmeldes til viceværten. Beboeren skal selv renholde alle afløbsriste i lejligheden. Beboeren har pligt til at meddele viceværten, hvis en vandhane drypper eller et toilet løber. Udluftningskanaler må IKKE tilstoppes. Varmemålere og vandmålere må IKKE udsættes for hærværk. Hvis ledningen fra varmemålerne bliver klippet over, vil udskiftning og reparation blive pålagt beboeren. Det er IKKE tilladt SELV at opsætte vaskemaskiner, tørretumblere, opvaskemaskiner og lignende. Dette kan kun ske efter ansøgning til Administrationen, og opsætning må kun foretages af autoriserede firmaer. Parkering - Biler Parkering er tilladt på de 2 P-pladser samt foran vaskehuset. Parkering er IKKE tilladt mellem blokkene. (brandvej). Det er IKKE tilladt at parkere på græsarealerne Større firmabiler, varebiler, trailere samt campingvogne skal henstilles på de dertil optegnede p-pladser på sydsiden ved vaskehuset og garagerne. Det er naturligvis IKKE tilladt at parkere uindregistrede biler, campingvogne m.m. på pladserne i afdelingen. Parkering er på eget ansvar. Parkering Cykler, knallert, scooter og lign. motorkøretøjer Ovennævnte køretøjer skal placeres i cykelstativerne foran blokkene. Derudover kan cykelkældrene i de enkelte blokke også benyttes. Det er IKKE tilladt at henstille køretøjerne i opgangene. Køretøjerne må opbevares i kælderen, dog må motoren ikke startes her. Rollatorer Det er tilladt at placere sin rollator i opgangen, uden at indhente skriftlig tilladelse først. Skilte, reklamer m.m. Skilte og reklamer for arrangementer, virksomheder, butikker m.v. må kun anbringes i afdelingen efter nærmere skriftlig aftale med afdelingsbestyrelsen og/eller administrationen.

11 Side 11 af 11 Klager over overtrædelser af husordenen Der står i lejeloven at udlejer skal sørge for, at der hersker god orden i ejendommen. Der står også, at lejeren skal overholde de almindelige ordensregler, som gælder for ejendommen. Lejeren skal også sørge for, at reglerne overholdes af resten af husstanden og andre, som får adgang til lejligheden. Det er altså lejerens ansvar, at børn, logerende, gæster og andre som er på besøg, overholder reglerne og ikke generer de øvrige beboere. Hvis man oplever, at reglerne ikke bliver overholdt, har man ret til at klage. Inden man kaster sig ud i en skriftlig klage, bør man først forsøge at løse problemerne selv. Man bør rette henvendelse til den lejer, man mener, overtræder husordenen for at diskutere, hvordan problemet kan løses. Hvis det ikke løser problemet, har man ret til at indgive en skriftlig klage. Da problemerne ofte påvirker flere lejere i den samme opgang, bør man for en god ordens skyld sørge for, at flere af opgangens lejere underskriver klagen, for herigennem at dokumentere, at der er bred enighed om den pågældende lejers uheldige opførsel. Klagen sendes derefter til afdelingens driftsinspektør. HUSK at tage en kopi af brevet. FællesBo skal sende en advarsel og bede lejeren om at overholde husordenen. Sker dette ikke, skal der sendes en ny påmindelse og med den en trussel om opsigelse eller ophævelse af lejemålet.

GENERELT BIL- KNALLERTKØRSEL M.V. FODRING AF FUGLE M.V. FORSIKRING AFFALD FORURENING ANTENNER/PARABOLER BARNEVOGNE, CYKLER, KNAL- LERTER M.M.

GENERELT BIL- KNALLERTKØRSEL M.V. FODRING AF FUGLE M.V. FORSIKRING AFFALD FORURENING ANTENNER/PARABOLER BARNEVOGNE, CYKLER, KNAL- LERTER M.M. «Bruger_Initial» Indholdsfortegnelse GENERELT... 3 AFFALD... 3 ANTENNER/PARABOLER... 3 BARNEVOGNE, CYKLER, KNALLERTER M.M.... 3 BIL-, KNALLERTKØRSEL M.V... 3 FODRING AF FUGLE M.V.... 3 FORSIKRING... 3

Læs mere

HUSORDEN VIBO AFDELING 105 HAVEKILDEGÅRD

HUSORDEN VIBO AFDELING 105 HAVEKILDEGÅRD BOLIGFORENINGEN VIBO HUSORDEN VIBO AFDELING 105 HAVEKILDEGÅRD VEDTAGET PÅ DET ORDINÆRE AFDELINGSMØDE JUNI 1997 REV. FEBRUAR 2014 Et godt klima er meget værd! Med disse sider vil vi gerne orientere nuværende

Læs mere

HUSORDEN Etagebyggeri

HUSORDEN Etagebyggeri HUSORDEN Etagebyggeri Afdeling 200 Lyngens/ Revlingens/Engens Kvarter Godkendt på afdelingsmøde den 04.09.2014 Side 2 af 5 Indholdsfortegnelse Fælles ordensregler... 3 Forurening... 3 Musik... 3 Parabol/antenne...

Læs mere

GENERELT ANTENNER/PARABOLER BARNEVOGNE, CYKLER, KNAL- LERTER M.M. BIL- KNALLERTKØRSEL M.V. AFFALD DØRSKILTE ALTANER FODRING AF FUGLE M.V.

GENERELT ANTENNER/PARABOLER BARNEVOGNE, CYKLER, KNAL- LERTER M.M. BIL- KNALLERTKØRSEL M.V. AFFALD DØRSKILTE ALTANER FODRING AF FUGLE M.V. «Bruger_Initial» Indholdsfortegnelse GENERELT... 3 AFFALD... 3 ALTANER... 3 ANTENNER/PARABOLER... 3 BARNEVOGNE, CYKLER, KNALLERTER M.M.... 3 BIL-, KNALLERTKØRSEL M. V.... 3 DØRSKILTE... 3 FODRING AF FUGLE

Læs mere

fsb bellahøj husorden for bellahøj

fsb bellahøj husorden for bellahøj fsb bellahøj husorden for bellahøj Rådhuspladsen 59 1550 København V tel 3313 2144 fax 3314 1260 www.fsb.dk februar 2014 HUSORDEN FOR BELLAHØJ Afdelingsbestyrelsen og ejendomskontoret byder dig velkommen

Læs mere

GENERELT ANTENNER/PARABOLER BARNEVOGNE, CYKLER, ROLLA- TORER M.M. AFFALD BIL- KNALLERTKØRSEL M.V. ALTANER / VINDUER

GENERELT ANTENNER/PARABOLER BARNEVOGNE, CYKLER, ROLLA- TORER M.M. AFFALD BIL- KNALLERTKØRSEL M.V. ALTANER / VINDUER «Bruger_Initial» Indholdsfortegnelse GENERELT... 3 AFFALD... 3 ALTANER... 3 ANTENNER/PARABOLER... 3 BARNEVOGNE, CYKLER, ROLATORER M.M.... 3 BIL-, KNALLERTKØRSEL M.V... 3 BRANDØRE... 4 DØRSKILTE... 4 FODRING

Læs mere

HUSORDEN REGLER OG RETNINGSLINIER FOR AFDELING 007 MERN GAMLE SKOLE

HUSORDEN REGLER OG RETNINGSLINIER FOR AFDELING 007 MERN GAMLE SKOLE HUSORDEN REGLER OG RETNINGSLINIER FOR AFDELING 007 MERN GAMLE SKOLE INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 3 GENERELT HUSDYRHOLD... 3 FORSIKRINGER... 3 ANTENNER... 4 SKILTNING... 4 I LEJLIGHEDEN KØLESKABE,

Læs mere

Husorden. Afd. 300 - Falken

Husorden. Afd. 300 - Falken Husorden Afd. 300 - Falken Administration: Kirkegade 3 9600 Aars Kontortid: Mandag Onsdag 09.00 16.00 Torsdag 10.00 17.00 Fredag 09.00 12.00 En boligafdeling med flere beboere er et miniaturesamfund. Man

Læs mere

Afdeling 3 HUSORDEN Vedtaget marts 2009

Afdeling 3 HUSORDEN Vedtaget marts 2009 Afdeling 3 HUSORDEN Vedtaget marts 2009 Indledning: En boligafdeling med mange beboere er et miniaturesamfund. Man bliver mere eller mindre afhængig af hinanden man bliver fælles om mange ting og derfor

Læs mere

Husk, at du kan risikere at miste din bolig, hvis du ikke overholder husorden.

Husk, at du kan risikere at miste din bolig, hvis du ikke overholder husorden. Leveregler for godt naboskab Vi bor mange mennesker i Afd. 1006 Karré 6. Vi har forskellige interesser og måder at indrette vores liv på. For at kunne trives sammen har vi tre simple leveregler: 1. Vi

Læs mere

TORVEPARKEN Åstedvej 2, 2730 Herlev tlf. 44 94 52 37 - fax 44 94 52 47 Afdelingskontor tlf. 44 94 45 36 HUSORDEN FOR TORVEPARKEN

TORVEPARKEN Åstedvej 2, 2730 Herlev tlf. 44 94 52 37 - fax 44 94 52 47 Afdelingskontor tlf. 44 94 45 36 HUSORDEN FOR TORVEPARKEN TORVEPARKEN Åstedvej 2, 2730 Herlev tlf. 44 94 52 37 - fax 44 94 52 47 Afdelingskontor tlf. 44 94 45 36 HUSORDEN FOR TORVEPARKEN Beboere er pligtige at efterkomme de af selskabet, afdelingsbestyrelsen

Læs mere

CYKLER, KNALLERTER M.M. GENERELT BIL- KNALLERTKØRSEL M.V. DØRSKILTE AFFALD FODRING AF FUGLE M.V. FÆLLES OPHOLDSRUM FORSIKRING ANTENNER/PARABOLER

CYKLER, KNALLERTER M.M. GENERELT BIL- KNALLERTKØRSEL M.V. DØRSKILTE AFFALD FODRING AF FUGLE M.V. FÆLLES OPHOLDSRUM FORSIKRING ANTENNER/PARABOLER Indholdsfortegnelse GENERELT... 3 AFFALD... 3 ANTENNER/PARABOLER... 3 BIL-, KNALLERTKØRSEL M.V.... 3 CYKLER, KNALLERTER M.M.... 3 DØRSKILTE... 3 FODRING AF FUGLE M.V.... 3 FÆLLES OPHOLDSRUM... 3 FORSIKRING...

Læs mere

HUSORDEN. Søholm Boligselskab ApS

HUSORDEN. Søholm Boligselskab ApS HUSORDEN Søholm Boligselskab ApS 1. INDLEDNING ikke et "nej-reglement" En husorden kan let blive opfattet som et nej-reglement. Det er ikke tanken bag denne husorden. Alle skal kunne fungere sammen, og

Læs mere

HUSORDEN FOR AFD. 12 HOULKÆRVÆNGET

HUSORDEN FOR AFD. 12 HOULKÆRVÆNGET HUSORDEN FOR AFD. 12 HOULKÆRVÆNGET I en almen boligafdeling lever mange mennesker forholdsvis tæt sammen. Det er derfor nødvendigt at efterleve visse retningslinier og regler for ikke at genere hinanden.

Læs mere

Husordensreglement. Indledning

Husordensreglement. Indledning Husordensreglement Indledning En boligafdeling med mange beboere er et miniaturesamfund. Man bliver mere eller mindre afhængig af hinanden - man bliver fælles om mange ting - og derfor er det naturligt

Læs mere

A/B Udbygård. Husorden

A/B Udbygård. Husorden A/B Udbygård Husorden 2016 Indhold Forord... 1 Affald... 2 Altaner... 2 Beboerlokalet... 3 Cykler, ladcykler, barnevogne mv.... 3 Forhaverne og gården... 3 Husdyr... 3 Kældre og loft, samt trappeopgange...

Læs mere

HUSORDEN Gældende for Vanggården afd. 23, beliggende Stenbjergvej i Aalborg Øst.

HUSORDEN Gældende for Vanggården afd. 23, beliggende Stenbjergvej i Aalborg Øst. HUSORDEN Gældende for Vanggården afd. 23, beliggende Stenbjergvej i Aalborg Øst. Bebyggelsen består af rækkehuse med tilknyttede haver og skure, samt fælles parkeringsområder og grønne arealer. Alle vil

Læs mere

INDKOMNE FORSLAG. Randkløvehuse. Indkomne forslag til det ordinære, obligatoriske afdelingsmøde den 1.3.2016.

INDKOMNE FORSLAG. Randkløvehuse. Indkomne forslag til det ordinære, obligatoriske afdelingsmøde den 1.3.2016. Randkløvehuse Indkomne forslag til det ordinære, obligatoriske afdelingsmøde den 1.3.2016. 1 2 Fra afdelingsbestyrelsen: Afdelingsbestyrelsen foreslår, at afdelingsmødet bemyndiger afdelingsbestyrelsen

Læs mere

VELKOMMEN TIL FLADSTRANDSPARKEN

VELKOMMEN TIL FLADSTRANDSPARKEN VELKOMMEN TIL FLADSTRANDSPARKEN HUSORDEN HUSORDEN SÅDAN VIL VI BO: Her i afdeling 30 Fladstrandsparken ønsker vi et godt naboskab. Vi bor tæt med naboer hele vejen rundt, og det er derfor af stor betydning

Læs mere

Husorden for ejendommen Dronningens Tværgade 5, 1302 København K - udarbejdet juni 2015

Husorden for ejendommen Dronningens Tværgade 5, 1302 København K - udarbejdet juni 2015 Husorden for ejendommen Dronningens Tværgade 5, 1302 København K - udarbejdet juni 2015 Husorden for ejendommen Dronningens Tværgade 5, 1302 København K - udarbejdet juni 2015 Alle ejere og lejere er forpligtet

Læs mere

Velkommen til. Afd. 22, Abildvej 20 A - O. Arbejdernes Andels- Boligforening Varde. Husorden

Velkommen til. Afd. 22, Abildvej 20 A - O. Arbejdernes Andels- Boligforening Varde. Husorden Velkommen til Afd. 22, Abildvej 20 A - O Arbejdernes Andels- Boligforening Varde Husorden En boligforening med mange beboere kan sammenlignes med et miniaturesamfund. Vi bliver mere eller mindre afhængige

Læs mere

Velkommen som beboer i Varde BSB afd. 9001

Velkommen som beboer i Varde BSB afd. 9001 Velkommen som beboer i Varde BSB afd. 9001 Når man flytter ind i en bolig, ønsker man naturligvis at komme så godt ud af det med de andre beboere som muligt. Derfor har hver afdeling et sæt fælles regler

Læs mere

MØLLEPARKEN 1. Husorden. Indledning. Der er affaldssortering i afdelingen. Dette betyder, at alt affald, der ikke er køkkenaffald, skal sorteres.

MØLLEPARKEN 1. Husorden. Indledning. Der er affaldssortering i afdelingen. Dette betyder, at alt affald, der ikke er køkkenaffald, skal sorteres. Husorden Indledning Nærværende husorden har gyldighed som et tillæg til huslejekontrakten og er udformet i beboernes og selskabets interesse med henblik på at opretholde rolige og ordentlige forhold i

Læs mere

Kagsgårdens. husorden

Kagsgårdens. husorden Kagsgårdens husorden Indholdsfortegnelse Forord...3 Affald...4 Altaner...4 Antenneanlæg / Parabol...4 Badning mv...4 Barnevogne, cykler, legeredskaber m.v...5 Forurening...5 Fugle og andre dyr...5 Fyrværkeri...5

Læs mere

HUSORDEN PILEPARKEN 2

HUSORDEN PILEPARKEN 2 HUSORDEN PILEPARKEN 2 Ifølge Lov om leje af almene boliger påhviler det boligselskabet efter bedste evne at sørge for, at der i det hele hersker god orden i ejendommen. Beboeren er pligtig at efterkomme

Læs mere

Afdeling 1, Møldrupvej - Skørping Boligselskab

Afdeling 1, Møldrupvej - Skørping Boligselskab «Bruger_Initial» Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Antenner... 3 Tekniske installationer... 3 Bad - toilet... 3 Vandhaner - cisterner... 4 Vask - tørring... 4 Boremaskine... 4 Musik... 4 Altaner... 4

Læs mere

Husorden for T13 - Silergården

Husorden for T13 - Silergården Formålet med denne husorden er at sikre, at alle lejere kender de regler, der er vedtaget på beboermødet, så alle ved, hvordan man tager hensyn til de omkringboende, og hvordan de skal tage hensyn til

Læs mere

HUSORDEN Etagebyggeri

HUSORDEN Etagebyggeri HUSORDEN Etagebyggeri Afdeling 109 - Ringparken Godkendt på afdelingsmøde den 24.10.2012 Side 1 af 4 Indholdsfortegnelse Fælles ordensregler... 2 Forurening... 2 Musik... 2 Parabol/antenne... 2 Infotavler...

Læs mere

Frederiksberg forenede Boligselskaber

Frederiksberg forenede Boligselskaber For Thielebo-ungdomsboliger Frederiksberg forenede Boligselskaber E-mail: kab@kab-bolig.dk Hjemmeside: www.kab-bolig.dk Side 1 af 8 GENERELT En boligafdeling med mange beboere kan sammenlignes med et miniaturesamfund.

Læs mere

Husorden. Afd. 4 - Dr. Christinesvej

Husorden. Afd. 4 - Dr. Christinesvej Husorden Afd. 4 - Dr. Christinesvej Administration: Aars Boligforening Kirkegade 3, 9600 Aars tlf.: 98 62 24 13 Kontortid: Mandag - Onsdag 09.00-16.00 Torsdag Onsdag 10.00-17.00 Fredag g onsdag 09.00-12.00

Læs mere

HUSORDEN Etagebyggeri

HUSORDEN Etagebyggeri HUSORDEN Etagebyggeri Afdeling 019 Mindeparken Godkendt på afdelingsmøde den 04.09.2014 Side 2 af 8 Indholdsfortegnelse Fælles ordensregler. 3 Forurening.. 3 Musik... 3 Parabol/antenne 3 Maskiner. 3 Skiltning..

Læs mere

BARNEVOGNE, CYKLER, KNAL- LERTER M.M. GENERELT BIL- KNALLERTKØRSEL M.V. FODRING AF FUGLE M.V. AFFALD FORSIKRING ANTENNER/PARABOLER

BARNEVOGNE, CYKLER, KNAL- LERTER M.M. GENERELT BIL- KNALLERTKØRSEL M.V. FODRING AF FUGLE M.V. AFFALD FORSIKRING ANTENNER/PARABOLER «Bruger_Initial» Indholdsfortegnelse GENERELT... 3 AFFALD... 3 ANTENNER/PARABOLER... 3 BARNEVOGNE, CYKLER, KNALLERTER M.M.... 3 BIL-, KNALLERTKØRSEL M.V... 3 FODRING AF FUGLE M.V.... 3 FORSIKRING... 3

Læs mere

Husorden. Afd. 30 - Olle Kolle

Husorden. Afd. 30 - Olle Kolle Husorden Afd. 30 - Olle Kolle Administration: Kirkegade 3 9600 Aars Kontortid: Mandag - Onsdag 09.00-16.00 Torsdag 10.00-17.00 Fredag 09.00-12.00 En boligafdeling med flere beboere er et miniaturesamfund.

Læs mere

Husorden. Sidst, men ikke mindst påtal selv eventuelle overtrædelser af husordenen over for dine medbeboere, det kommer man som regel længst med.

Husorden. Sidst, men ikke mindst påtal selv eventuelle overtrædelser af husordenen over for dine medbeboere, det kommer man som regel længst med. Husorden Det er vigtigt, at du læser denne husorden omhyggeligt igennem, da gentagne overtrædelser vil kunne medføre en opsigelse eller ophævelse af dit lejemål. Er du/i forældre, vil det være af stor

Læs mere

HUSORDEN FOR AFD. 02 REBERBANEN 14-20

HUSORDEN FOR AFD. 02 REBERBANEN 14-20 HUSORDEN FOR AFD. 02 REBERBANEN 14-20 I en almen boligafdeling lever mange mennesker forholdsvis tæt sammen. Det er derfor nødvendigt at efterleve visse retningslinier og regler for ikke at genere hinanden.

Læs mere

HUSORDEN Etagebyggeri

HUSORDEN Etagebyggeri HUSORDEN Etagebyggeri Afdeling 106 - Sønderager Godkendt på afdelingsmøde den 07.09.2017 ETAGEBOLIGER Side 2 af 5 Indholdsfortegnelse Fælles ordensregler... 3 Affaldssortering... 3 Støjgener... 3 Parabol...

Læs mere

Husorden for afd. 4 Kagshusene

Husorden for afd. 4 Kagshusene Husorden for afd. 4 Kagshusene Afdelingen består af nedenstående blokke, der hver er tildelt et bogstav internt i afdelingen. Der gøres opmærksom på, der kan være små afvigelser i husordenen imellem boligblokkene

Læs mere

HUSORDEN FOR AB-ISTEDGADE 106-108

HUSORDEN FOR AB-ISTEDGADE 106-108 LEJLIGHEDER:... 2 RO OG ORDEN... 2 MUSIK O. LIGN.... 2 FEST... 2 EL-APPARATER... 2 STØJ... 2 TÆPPEBANKNING... 2 ANTENNER... 2 WC... 2 HUSDYR... 3 FORANDRINGER... 3 SKADER... 3 FORSIKRING... 3 FRAFLYTNING...

Læs mere

Afdeling 2, Møllegården - Skørping

Afdeling 2, Møllegården - Skørping «Bruger_Initial» Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Affald... 3 Antenner... 3 Bad - toilet... 3 Barnevogne, knallerter og legeredskaber... 4 Beskadigelser... 4 Forsikring... 4 Forurening og skader...

Læs mere

Husorden Afdeling 19. Lerumbakken 1 og 3

Husorden Afdeling 19. Lerumbakken 1 og 3 Husorden Afdeling 19 Lerumbakken 1 og 3 INDHOLDSFORTEGNELSE TIL HUSORDEN INDHOLD: SIDE: INDLEDNING 3 ANSVAR OG FORSIKRING 3 AFFALD 3 ANTENNER/PARABOLER 4 BAD OG TOILET 4 CYKLER 4 DØRE/VINDUER 4 DØRTELEFONANLÆG

Læs mere

Denne husorden erstatter tidligere husorden. Denne husorden er aktiv ved flertalsafstemning.

Denne husorden erstatter tidligere husorden. Denne husorden er aktiv ved flertalsafstemning. Denne husorden erstatter tidligere husorden. Denne husorden er aktiv ved flertalsafstemning. Beboere og gæster opfordres til at vise hensynsfuldhed overfor hinanden og ejendommen. Alle skal aktivt bidrage

Læs mere

Samvirkende Boligselskaber 3035-8 Bellahøj III Godkendt på afdelingsmødet den 16. oktober 2012 Husorden Administration: Husorden

Samvirkende Boligselskaber 3035-8 Bellahøj III Godkendt på afdelingsmødet den 16. oktober 2012 Husorden Administration: Husorden For Bellahøj III Samvirkende Boligselskaber E-mail: kab@kab-bolig.dk - Hjemmeside: www.kab-bolig.dk Side 1 af 6 GENERELT En boligafdeling med mange beboere kan sammenlignes med et miniaturesamfund. I bliver

Læs mere

Husorden. for. Skolevænget. Frederiksberg forenede Boligselskaber

Husorden. for. Skolevænget. Frederiksberg forenede Boligselskaber for Skolevænget Frederiksberg forenede Boligselskaber E-mail: kab@kab-bolig.dk Hjemmeside: www.kab-bolig.dk Side 1 af 10 GENERELT En boligafdeling med mange beboere kan sammenlignes med et miniaturesamfund.

Læs mere

Husorden Afd. 9 - Himmerlandsgade 116

Husorden Afd. 9 - Himmerlandsgade 116 Husorden Afd. 9 - Himmerlandsgade 116 Administration: Aars Boligforening Kirkegade 3 9600 Aars Tlf.: 98 62 24 13 Kontor- og telefontid: Mandag - onsdag 09.00-16.00 Torsdag onsdag 10.00-17.00 Fredag g onsdai

Læs mere

Husorden gældende for afd. 4 Umanakvej

Husorden gældende for afd. 4 Umanakvej Husorden gældende for afd. 4 Umanakvej Til overholdelse af god orden i ejendommen påhviler det enhver lejer at overholde de bestemmelser, som boligselskabet og afdelingsbestyrelsen træffer, herunder nedenstående

Læs mere

Husorden Afd. 10 - Bymidten

Husorden Afd. 10 - Bymidten Husorden Afd. 10 - Bymidten Administration: Aars Boligforening Kirkegade 3 9600 Aars www.aarsbo.dk Kontor- og telefontid: Mandag - onsdag 09.00-16.00 Torsdag - onsdag 10.00-17.00 Fredag g - onsdai 09.00-12.00

Læs mere

Bestyrelsen for Ejerforeningen Farumhus byder velkommen til nye beboere i ejendommene på Ryttergårdsvej 16, 18 og 20 i Farum.

Bestyrelsen for Ejerforeningen Farumhus byder velkommen til nye beboere i ejendommene på Ryttergårdsvej 16, 18 og 20 i Farum. VELKOMMEN Bestyrelsen for Ejerforeningen Farumhus byder velkommen til nye beboere i ejendommene på Ryttergårdsvej 16, 18 og 20 i Farum. Husordenen for ejerforeningen er vedhæftet. Reglerne i husordenen

Læs mere

90104 -BØRGLUMPARKEN HUSORDEN

90104 -BØRGLUMPARKEN HUSORDEN 90104 -BØRGLUMPARKEN HUSORDEN GODE RÅD OG ANVISNINGER Vi lever ret tæt sammen i en boligafdeling og vi er forskellige. Det kan være spændende og udviklende, samt give et varmt menneskeligt fællesskab.

Læs mere

1. HUSORDEN. 2. Generelt

1. HUSORDEN. 2. Generelt Husorden afd. 15 1. HUSORDEN Store Tingbakke, Vodskov 2. Generelt Denne husorden skal ses i sammenhæng med nødvendigheden af at opretholde faste regelsæt i en fælles bebyggelse som Store Tingbakke, hvor

Læs mere

Forslag fra afdelingsbestyrelsen om NY HUSORDEN. Generelt

Forslag fra afdelingsbestyrelsen om NY HUSORDEN. Generelt Forslag fra afdelingsbestyrelsen om NY HUSORDEN Generelt Denne husorden skal ses i sammenhæng med nødvendigheden af at opretholde faste regelsæt i en fælles bebyggelse som Lille Tingbakke, hvor mange mennesker

Læs mere

A version in English can be obtained at the Property Office. Husorden. for Gillesager/Lindeager. Vedtaget på afdelingsmødet den 31/3 2016 HUSORDEN

A version in English can be obtained at the Property Office. Husorden. for Gillesager/Lindeager. Vedtaget på afdelingsmødet den 31/3 2016 HUSORDEN A version in English can be obtained at the Property Office Husorden for Gillesager/Lindeager Vedtaget på afdelingsmødet den 31/3 2016 HUSORDEN 1 Formål med husordenen Formålet med denne husorden er at

Læs mere

levereglerne i og omkring din bolig Hvor meget må du støje? Må du have husdyr? Hvordan bruger du fællesarealer? og meget mere

levereglerne i og omkring din bolig Hvor meget må du støje? Må du have husdyr? Hvordan bruger du fællesarealer? og meget mere Afsnit 7 - Ordensreglement Om levereglerne i og omkring din bolig Hvor meget må du støje? Må du have husdyr? Hvordan bruger du fællesarealer? og meget mere Vedtaget på Beboermøde den 17-11-2015 Fælles

Læs mere

Husholdningsaffald skal kastes i skakten og være i lukkede plasticposer. Aviser, blade og lignende skal afleveres i papircontainerne ved nordgavlene.

Husholdningsaffald skal kastes i skakten og være i lukkede plasticposer. Aviser, blade og lignende skal afleveres i papircontainerne ved nordgavlene. Affald Husholdningsaffald skal kastes i skakten og være i lukkede plasticposer. Husorden Glas skal afleveres i en af de 2 glascontainere, der er anbragt ved nordgavlen af blok 62 og 66 (v/nr 89 og 121).

Læs mere

BARNEVOGNE, CYKLER, KNAL- LERTER, INDKØBSVOGNE M.M. GENERELT BIL- KNALLERTKØRSEL M.V. FODRING AF FUGLE M.V. AFFALD FORSIKRING ANTENNER/PARABOLER

BARNEVOGNE, CYKLER, KNAL- LERTER, INDKØBSVOGNE M.M. GENERELT BIL- KNALLERTKØRSEL M.V. FODRING AF FUGLE M.V. AFFALD FORSIKRING ANTENNER/PARABOLER «Bruger_Initial» Indholdsfortegnelse GENERELT... 3 AFFALD... 3 ANTENNER/PARABOLER... 3 BARNEVOGNE, CYKLER, KNALLERTER, INDKØBSVOGNE M.M... 3 BIL-, KNALLERTKØRSEL M.V... 3 FODRING AF FUGLE M.V.... 3 FORSIKRING...

Læs mere

Husorden 1-1036 Midgård

Husorden 1-1036 Midgård Husorden 1-1036 Midgård Vedtaget af Organisationsbestyrelsen den 11. december 2014 Et godt klima skaber trivsel En boligafdeling kan sammenlignes med et minisamfund, hvor beboerne er mere eller mindre

Læs mere

HUSORDEN. For beboerne i AB-Sprotoften. Afd. 8. Tronnealle

HUSORDEN. For beboerne i AB-Sprotoften. Afd. 8. Tronnealle HUSORDEN For beboerne i AB-Sprotoften Afd. 8. Tronnealle 1. GENBRUGSØ Affald sorteres jævnfør udleveret sorteringsvejledning. Affald bortskaffes i de dertil hørende containere som forefindes på genbrugsøen.

Læs mere

Husorden for andelsboligforeningen Lersøgaard af 2012

Husorden for andelsboligforeningen Lersøgaard af 2012 Husorden for andelsboligforeningen Lersøgaard af 2012 1 Tilsidesættelse af god skik og orden 2 Ansvar 3 Husdyr 4 Toiletter og afløb 5 Skadedyr 6 Høj musik og støj 7 Brug af maskiner etc. 8 Trappeopgange,

Læs mere

Ordensregler for Afdeling 19. Baunevej 8-54 Bække:

Ordensregler for Afdeling 19. Baunevej 8-54 Bække: «Lejekontrakt_Navn» «Lejekontrakt_Medunderskriv» «Lejekontrakt_CO» «Lejekontrakt_Adresse» Generelt Dato DAB Ordensregler for Afdeling 19 Baunevej 8-54 Bække: Der skal ansøges om tilladelse til væsentlige

Læs mere

FREDERIKSBORG ALMENE BOLIGFORENING

FREDERIKSBORG ALMENE BOLIGFORENING FREDERIKSBORG ALMENE BOLIGFORENING HUSORDEN AFDELING 401 PETERSBORGVÆNGET BØR OPBEVARES SAMMEN MED LEJEKONTRAKT REV. 30. AUGUST 2012 Enhver beboer anmodes om at iagttage god skik og orden i ejendommen

Læs mere

Husorden for Avedøre Stationsby Syd

Husorden for Avedøre Stationsby Syd Husorden for Avedøre Stationsby Syd Generelt Husorden indeholder de rammer og regler, der gælder for de, der bor i afdelingens boliger, gæster og øvrige brugere afdelingens lokaler og friarealer. Er du

Læs mere

HUSORDEN SAMT HUSDYRREGLEMENT VIBO AFDELING 127 RUNDDELEN I + II

HUSORDEN SAMT HUSDYRREGLEMENT VIBO AFDELING 127 RUNDDELEN I + II BOLIGFORENINGEN VIBO HUSORDEN SAMT HUSDYRREGLEMENT VIBO AFDELING 127 RUNDDELEN I + II REV. PÅ AFDELINGSMØDE DEN 18. JUNI 2014 INDLEDNING Der findes en lang rækker regler, med baggrund i forskellige love

Læs mere

Husorden 1-3072/3037-2 Brohuset

Husorden 1-3072/3037-2 Brohuset Husorden 1-3072/3037-2 Brohuset Husorden revideret på ekstraordinært afdelingsmøde den 27. november 2008. Omdelt til samtlige beboere oktober 2009. Generelt En boligafdeling med mange beboere kan sammenlignes

Læs mere

Husorden. For. Emil Pipers Have. Lyngby Boligselskab. Lyngby Boligselskab 4306-8 Emil Pipers Have Godkendt på afdelingsmødet den 13.

Husorden. For. Emil Pipers Have. Lyngby Boligselskab. Lyngby Boligselskab 4306-8 Emil Pipers Have Godkendt på afdelingsmødet den 13. For Emil Pipers Have Lyngby Boligselskab E-mail: kab@kab-bolig.dk - Hjemmeside: www.kab-bolig.dk Side 1 af 9 GENERELT En boligafdeling med mange beboere kan sammenlignes med et miniaturesamfund. Man bliver

Læs mere

Normalhusorden for en almen boligafdeling - et led i bestræbelserne for at skabe et godt boligmiljø

Normalhusorden for en almen boligafdeling - et led i bestræbelserne for at skabe et godt boligmiljø Normalhusorden for en almen boligafdeling - et led i bestræbelserne for at skabe et godt boligmiljø AAB Silkeborgs øverste myndighed, repræsentantskabet, har vedtaget denne normalhusorden i erkendelse

Læs mere

ANDELSBOLIGFORENINGEN HARALDSTED

ANDELSBOLIGFORENINGEN HARALDSTED HUSORDEN FOR ANDELSBOLIGFORENINGEN HARALDSTED OPDATERET MAJ 2014 Side 1 af 5 Generelt Det påhviler andelshaver at sørge for, at andelen holdes i en stand, så der ikke opstår fare for at værdien af ejendommen

Læs mere

Gentofte Ejendomsselskab 3401-7 Mosegårdsparken, 2820 Gentofte Husorden for Mosegårdsparken

Gentofte Ejendomsselskab 3401-7 Mosegårdsparken, 2820 Gentofte Husorden for Mosegårdsparken Trivselen i Mosegårdsparken er meget værd. Udgangspunktet for Mosegårdsparkens husorden er det værdigrundlag, som fremgår af Gentofte Ejendomsselskabs vedtægter. En husorden kan let blive opfattet som

Læs mere

Bestyrelsens forslag til ny husorden

Bestyrelsens forslag til ny husorden Bestyrelsens forslag til ny husorden Generelt er forslaget til ny husorden en justering af den nuværende suppleret med tilføjelse af regler vedr. dørtelefon og adgangskontrol samt tørring af tøj, som blev

Læs mere

Husorden. 4801-02-03 og 06 Eskemosepark

Husorden. 4801-02-03 og 06 Eskemosepark Husorden 4801-02-03 og 06 Eskemosepark Godkendt på generalforsamlingen den 24. maj 2007 Ændret på generalforsamlingen d. 18. maj 2011 (se under husdyr) Ændret på generalforsamlingen d. 29. maj 2013 (se

Læs mere

A/B Sadolinparken 2 (Husforening Nord)

A/B Sadolinparken 2 (Husforening Nord) A/B Sadolinparken 2 (Husforening Nord) Indholdsfortegnelse 1 Husorden... 2 2 Affald... 2 3 Altaner, vinduer og facader... 3 4 Arbejdsdag... 3 5 Cykler, barnevogne og lignende... 3 6 Cykling og knallertkørsel...

Læs mere

HUSORDEN NB Woltershus

HUSORDEN NB Woltershus HUSORDEN NB Woltershus Husordenen gælder alle lejere og andelshavere. Den enkelte lejer/andelshaver har ansvaret for, at husstanden og gæster overholder husordenen. Samme ansvar gælder i forbindelse med

Læs mere

HUSORDEN Etagebyggeri

HUSORDEN Etagebyggeri HUSORDEN Etagebyggeri Afdeling 403 - Adelvej Godkendt på afdelingsmøde den 20.08.2015 Side 2 af 5 Indholdsfortegnelse Fælles ordensregler... 3 Forurening... 3 Musik... 3 Parabol/antenne... 3 Maskiner...

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE: Affald:... 2. Fodring af fugle:... 2. Antenner:... 2. Leg og boldspil:... 2. Cykling og knallertkørsel:... 2

INDHOLDSFORTEGNELSE: Affald:... 2. Fodring af fugle:... 2. Antenner:... 2. Leg og boldspil:... 2. Cykling og knallertkørsel:... 2 INDHOLDSFORTEGNELSE: Affald:... 2 Fodring af fugle:... 2 Antenner:... 2 Leg og boldspil:... 2 Cykling og knallertkørsel:... 2 Have- og fællesanlæg:... 3 Parkering:... 3 Bad og toilet:... 3 Musik:... 3

Læs mere

Husorden 1-3076/1-3077 Lampestedet

Husorden 1-3076/1-3077 Lampestedet Husorden 1-3076/1-3077 Lampestedet Vedtaget af organisationsbestyrelsen den 21. februar 2013 Et godt klima skaber trivsel En boligafdeling kan sammenlignes med et minisamfund, hvor beboerne er mere eller

Læs mere

HUSORDENSREGLEMENT FOR AFDELING 46 HERREDSVEJ 60A-60C

HUSORDENSREGLEMENT FOR AFDELING 46 HERREDSVEJ 60A-60C HUSORDENSREGLEMENT FOR AFDELING 46 HERREDSVEJ 60A-60C Et godt klima er meget værd. En boligafdeling med mange beboere er et miniaturesamfund hvor man er mere eller mindre afhængige af hinanden. Man bliver

Læs mere

HUSORDEN Etagebyggeri

HUSORDEN Etagebyggeri HUSORDEN Etagebyggeri Afdeling 014 - Elmegaarden Godkendt på afdelingsmøde den 26.09.2012 Side 1 af 4 Indholdsfortegnelse Fælles ordensregler... 2 Forurening... 2 Musik... 2 Parabol/antenne... 2 Maskiner...

Læs mere

HUSORDEN Kayerødsgade, Thomas Boss Gade, Søndergade, Jernbanegade og Nyhavnsgade

HUSORDEN Kayerødsgade, Thomas Boss Gade, Søndergade, Jernbanegade og Nyhavnsgade Husorden afd.10 HUSORDEN Kayerødsgade, Thomas Boss Gade, Søndergade, Jernbanegade og Nyhavnsgade Hensyn til dine naboer Det er enhver lejers pligt og i lejerens egen interesse at følge afdelingens forskrifter

Læs mere

GENERELT BARNEVOGNE, CYKLER M.M. BESØGSDYR/FERIEDYR BRANDDØRE AFFALD DØRSKILTE ANTENNER/PARABOLER FODRING AF FUGLE M.V. FORSIKRING

GENERELT BARNEVOGNE, CYKLER M.M. BESØGSDYR/FERIEDYR BRANDDØRE AFFALD DØRSKILTE ANTENNER/PARABOLER FODRING AF FUGLE M.V. FORSIKRING «Bruger_Initial» Indholdsfortegnelse GENERELT... 3 AFFALD... 3 ANTENNER/PARABOLER... 3 BARNEVOGNE, CYKLER M.M.... 3 BESØGSDYR/FERIEDYR... 3 BRANDDØRE... 3 DØRSKILTE... 3 FODRING AF FUGLE M.V.... 3 FORSIKRING...

Læs mere

BARNEVOGNE, CYKLER, INDKØBS- VOGNE M.M. GENERELT BIL- KNALLERTKØRSEL M.V. FODRING AF FUGLE M.V. FORSIKRING AFFALD ANTENNER/PARABOLER FORURENING

BARNEVOGNE, CYKLER, INDKØBS- VOGNE M.M. GENERELT BIL- KNALLERTKØRSEL M.V. FODRING AF FUGLE M.V. FORSIKRING AFFALD ANTENNER/PARABOLER FORURENING «Bruger_Initial» Indholdsfortegnelse GENERELT... 3 AFFALD... 3 ANTENNER/PARABOLER... 3 BARNEVOGNE, CYKLER, INDKØBSVOGNE M.M.... 3 BIL-, KNALLERTKØRSEL M.V... 3 FODRING AF FUGLE M.V.... 3 FORSIKRING...

Læs mere

HUSORDEN Etagebyggeri

HUSORDEN Etagebyggeri HUSORDEN Etagebyggeri Afdeling 016 - Sjællandsparken Godkendt på afdelingsmøde den 16.08.2016 Side 2 af 5 Indholdsfortegnelse Fælles ordensregler. 3 Affald... 3 Altaner og altankasser.. 3 Barnevogne, cykler,

Læs mere

HUSORDENSREGLEMENT FOR AFDELING 2

HUSORDENSREGLEMENT FOR AFDELING 2 HUSORDENSREGLEMENT FOR AFDELING 2 Lovgrundlag Der henvises til lov om almene boliger og AlmenBo s vedtægter Reglernes ikrafttræden Med virkning fra den 1.oktober 2009 erstatter dette ordensreglement tidligere

Læs mere

HUSORDEN Etagebyggeri

HUSORDEN Etagebyggeri HUSORDEN Etagebyggeri Afdeling 210 - Fredbovej Godkendt på afdelingsmøde den 21.11.2012 Side 1 af 4 Indholdsfortegnelse Fælles ordensregler... 2 Forurening... 2 Musik... 2 Parabol/antenne... 2 Maskiner...

Læs mere

HUSORDEN FOR ETAGEBYGGERIET RØDOVRE BOLIGSELSKAB AFDELING 9 VALHØJGÅRDEN

HUSORDEN FOR ETAGEBYGGERIET RØDOVRE BOLIGSELSKAB AFDELING 9 VALHØJGÅRDEN HUSORDEN FOR ETAGEBYGGERIET RØDOVRE BOLIGSELSKAB AFDELING 9 VALHØJGÅRDEN Varmemesterkontor : Valhøjs Alle 121 i gavlen, telefon 3670 0317 Kontortid : Mandag og torsdag personlig henvendelse mellem kl.

Læs mere

Husorden for Kajplads 24

Husorden for Kajplads 24 Husorden for Kajplads 24 Affald: I affaldsskakten må der alene smides lukkede affaldsposer, der er egnede til at komme ned i skakten. Der må således ikke smides hele pizzabakker eller andre større genstande

Læs mere

Husorden for Hvidovrebo afdeling 7

Husorden for Hvidovrebo afdeling 7 Husorden for Hvidovrebo afdeling 7 Denne husorden er udarbejdet for, at alle beboere skal kunne trives sammen. Er der beboere, der overtræder husordenen, vil det kunne medføre, at boligforeningen, med

Læs mere

Husorden. Afd. 26 - Himmerlandsparken

Husorden. Afd. 26 - Himmerlandsparken Husorden Afd. 26 - Himmerlandsparken Administration: Kirkegade 3 9600 Aars Kontortid: Mandag Onsdag 09.00 16.00 Torsdag 10.00 17.00 Fredag 09.00 12.00 En boligafdeling med flere beboere er et miniaturesamfund.

Læs mere

CYKLER, KNALLERTER M.M. GENERELT DØRSKILTE FODRING AF FUGLE M.V. FORSIKRING AFFALD ANTENNER/PARABOLER FORURENING BRANDDØRE

CYKLER, KNALLERTER M.M. GENERELT DØRSKILTE FODRING AF FUGLE M.V. FORSIKRING AFFALD ANTENNER/PARABOLER FORURENING BRANDDØRE «Bruger_Initial» Indholdsfortegnelse GENERELT... 3 AFFALD... 3 ANTENNER/PARABOLER... 3 BRANDØRE... 3 CYKLER, KNALLERTER M.M.... 3 DØRSKILTE... 3 FODRING AF FUGLE M.V.... 3 FORSIKRING... 3 FORURENING...

Læs mere

HUSORDEN Etagebyggeri

HUSORDEN Etagebyggeri HUSORDEN Etagebyggeri Afdeling 024 Valdemarsvej/ Thyrasvej Godkendt på afdelingsmøde den 21.09.2017 ETAGEBOLIGER Side 2 af 6 Indholdsfortegnelse Fælles ordensregler... 3 Forurening... 3 Musik... 3 Parabol/antenne...

Læs mere

HUSORDENSREGLEMENT FOR AFDELING 49 ENGSKOVVÆNGET 2A-60

HUSORDENSREGLEMENT FOR AFDELING 49 ENGSKOVVÆNGET 2A-60 HUSORDENSREGLEMENT FOR AFDELING 49 ENGSKOVVÆNGET 2A-60 Revideret husordensreglement 2015. Et godt klima er meget værd. En boligafdeling med mange beboere er et miniaturesamfund hvor man er mere eller mindre

Læs mere

Affald: Antenner: Da der er fælles antenneanlæg, må der ikke opsættes nogen form for antenner, ved eller på foreningens.

Affald: Antenner: Da der er fælles antenneanlæg, må der ikke opsættes nogen form for antenner, ved eller på foreningens. Affald: Ved boliger med kommunale papirsække i stativer henvises til kommunens reglement. I afdelinger, hvor der er opstillet husholdningscontainere skal affaldet være indpakket i tætsluttende plasticpose.

Læs mere

BARNEVOGNE, CYKLER, INDKØBS- VOGNE M.M. GENERELT BIL-, KNALLERTKØRSEL M.V. DØRSKILTE AFFALD FORSIKRING ALTANER FODRING AF FUGLE M.V.

BARNEVOGNE, CYKLER, INDKØBS- VOGNE M.M. GENERELT BIL-, KNALLERTKØRSEL M.V. DØRSKILTE AFFALD FORSIKRING ALTANER FODRING AF FUGLE M.V. «Bruger_Initial» Indholdsfortegnelse GENERELT... 3 AFFALD... 3 ALTANER... 3 ANTENNER/PARABOLER... 3 BARNEVOGNE, CYKLER, INDKØBS-VOGNE M.M.... 3 BIL-, KNALLERTKØRSEL M.V.... 3 DØRSKILTE... 3 FORSIKRING...

Læs mere

Hørhus Kollegiets husorden

Hørhus Kollegiets husorden Hørhus Kollegiets husorden 1: Generelt. Beboere må under deres udfoldelse på Hørhus Kollegiet respektere de rammer, som hensynet til de øvrige beboeres trivsel og til kollegiets forsvarlige drift kræver.

Læs mere

Husorden. Egeparken 1

Husorden. Egeparken 1 Husorden Egeparken 1 Indholdsfortegnelse Husorden... 3 Ansvar... 3 Klageadgang... 3 Støj og musikudøvelse... 3 Rygning... 3 Fællesarealer... 4 Haver... 4 Trafik... 4 Affald... 4 Husdyr... 5 Vask... 5 Leg...

Læs mere

Husorden. For. Bispebjerg Terrasser. Samvirkende Boligselskaber

Husorden. For. Bispebjerg Terrasser. Samvirkende Boligselskaber For Bispebjerg Terrasser Samvirkende Boligselskaber E-mail: kab@kab-bolig.dk - Hjemmeside: www.kab-bolig.dk Side 1 af 5 GENERELT En boligafdeling med mange beboere kan sammenlignes med et miniaturesamfund.

Læs mere

GENERELT CYKLER, KNALLERTER M.M. BIL- KNALLERTKØRSEL M.V. DØRSKILTE AFFALD FODRING AF FUGLE M.V. FORSIKRING ANTENNER/PARABOLER

GENERELT CYKLER, KNALLERTER M.M. BIL- KNALLERTKØRSEL M.V. DØRSKILTE AFFALD FODRING AF FUGLE M.V. FORSIKRING ANTENNER/PARABOLER «Bruger_Initial» Indholdsfortegnelse GENERELT... 3 AFFALD... 3 ANTENNER/PARABOLER... 3 CYKLER, KNALLERTER M.M.... 3 BIL-, KNALLERTKØRSEL M.V... 3 DØRSKILTE... 3 FODRING AF FUGLE M.V... 3 FORSIKRING...3

Læs mere

Dronningegården Husorden

Dronningegården Husorden Dronningegården Husorden 1. VELKOMMEN TIL DRONNINGEGÅRDEN 3 2. INDLEDNING OG FORMÅL 3 3. HUSDYR 3 4. CYKLER/KNALLERTER 3 5. KØRESTOLE 4 6. DØRE 4 7. TRAPPER 4 8. BØRN 4 9. ALTANER 4 10. GÅRDMILJØ 5 11.

Læs mere

ALMENT Der må ikke udvises støjende eller truende adfærd, der kan genere naboerne.

ALMENT Der må ikke udvises støjende eller truende adfærd, der kan genere naboerne. Hver boligorganisationsafdeling har sit eget husordensreglement. Det er beboerne der på et afdelingsmøde bestemmer hvad det skal indeholde, dog er der regler der skal overholdes ifølge lovgivningen. AFFALD

Læs mere

Vi er blevet mere eller mindre afhængige af hinanden, og fælles om mange ting.

Vi er blevet mere eller mindre afhængige af hinanden, og fælles om mange ting. Husorden. Husorden for AAB afdeling 26. Indledning: En boligafdeling med mange beboere kan sammenlignes med et miniaturesamfund. Vi er blevet mere eller mindre afhængige af hinanden, og fælles om mange

Læs mere

Ordensreglement. Røgfrit lejemål: Husdyrhold: Affald: Anlæggene:

Ordensreglement. Røgfrit lejemål: Husdyrhold: Affald: Anlæggene: Fyns almennyttige Boligselskab Afdeling: 01 91 Skovbrynet Ordensreglement Følgende regler er givet for at skabe de bedst mulige forhold for alle beboere, i det miniaturesamfund, som en boligafdeling i

Læs mere

HUSORDEN Etagebyggeri

HUSORDEN Etagebyggeri HUSORDEN Etagebyggeri Afdeling 021 - Gormsvej Godkendt på afdelingsmøde den 21.08.2012 ETAGEBOLIGER Side 1 af 5 Indholdsfortegnelse Fælles ordensregler... 2 Forurening... 2 Beplantninger... 2 Musik og

Læs mere

VELKOMMEN TIL MØLLEPARKEN

VELKOMMEN TIL MØLLEPARKEN VELKOMMEN TIL MØLLEPARKEN Hermed en lille hilsen til dig og din familie, som beboere i Mølleparken Med dette hæfte vil vi gerne give en kort beskrivelse af vores afdeling, dens muligheder og husorden.

Læs mere