KENDELSE. Afsagt den 21. maj Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. Brøndby IF FC København, afviklet 14. april 2019

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KENDELSE. Afsagt den 21. maj Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. Brøndby IF FC København, afviklet 14. april 2019"

Transkript

1 KENDELSE Afsagt den 21. maj 2019 af Fodboldens Disciplinærinstans i sagen Brøndby IF FC København, afviklet 14. april 2019 SAGENS FAKTISKE OMSTÆNDIGHEDER Søndag den 14. april 2019 blev Superligakampen Brøndby IF FC København spillet på Brøndby Stadion. Kampen sluttede 2-1 til FC København. Efterfølgende har dommer Jørgen D. Burchardt, i overensstemmelse med de retningslinjer dommerne er instrueret i for så vidt angår kampe i Herre-DM og Landspokalturneringen, foretaget indberetning fra kampen. Af indberetningen fremgår det, at der flere gange under kampen bliver affyret pyroteknik af Brøndby IF s og FC Københavns fans. Endvidere har Brøndby IF foretaget en indberetning af FC København. Af indberetningen fremgår det, at FC Københavns fans har affyret pyroteknik mod Brøndby IF-spilleren Marvin Schwäbe. Derudover har Fodboldens Disciplinærinstans af egen drift valgt at starte en sag mod Brøndby IF for homofobiske sange på baggrund af videomateriale og TV-billeder optaget før kampen, der indeholder og viser episodens omfang. INDBERETNING FRA DOMMER MADS-KRISTOFFER KRISTOFFERSEN Dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen indberettede følgende: At det følgende blev observeret i Brøndby IF s tilskuerafsnit. At der ved indløb til første halvleg blev affyret mellem 45 og 55 stk. pyroteknik. At der i kampens 1. minut blev affyret 2 stk. pyroteknik. At der i kampens 2. minut blev affyret 1 stk. pyroteknik. At der i kampens 10. minut blev affyret 18 stk. pyroteknik. At der i kampens 11. minut blev kastet genstande på banen. At der i kampens 11. minut blev affyret 3 stk. pyroteknik. At der i kampens 13. minut blev affyret 1 stk. pyroteknik. At der i kampens 20. minut blev affyret 1 stk. pyroteknik. At der ved indløb til 2. halvleg blev affyret en gul røgbombe som skabte forsinkelse. At der i kampens 46. minut blev affyret 1 stk. pyroteknik. At der i kampens 47. minut blev affyret 1 stk. pyroteknik.

2 At der i kampens 54. minut blev affyret 1 stk. pyroteknik. At der i kampens 58. minut blev affyret 2 stk. pyroteknik. At der i kampens 72. minut blev affyret 2 stk. pyroteknik. At der i kampens 79. minut blev affyret 2 stk. pyroteknik. At der i kampens 83. minut blev affyret 1 stk. pyroteknik. At det følgende blev observeret i FC Københavns tilskuerafsnit. At der i kampens 1. minut blev affyret 1 stk. raket. At der i kampens 2. minut blev affyret 2 stk. pyroteknik. At der i kampens 3. minut blev affyret 10 stk. pyroteknik. At der i kampens 4. minut blev affyret 1 stk. raket. At der i kampens 8. minut blev affyret 1 stk. pyroteknik. At der i kampens 10. minut blev affyret 1 stk. raket. At der i kampens 11. minut blev affyret 1 stk. pyroteknik. At der i kampens 39. minut blev affyret 6 stk. pyroteknik og 1 stk. raket. At der i kampens 41. minut blev affyret 1 stk. raket. At der i kampens 42. minut blev affyret 1 stk. raket. At der i kampens 43. minut blev affyret 1 stk. raket. At der i kampens 44. minut blev affyret 3 stk. pyroteknik og 1 stk. kanonslag. At der i kampens 45. minut blev affyret 3 stk. pyroteknik. At der ved indløb til 2. halvleg blev affyret 2 stk. pyroteknik og 3 stk. kanonslag. At der i kampens 46. minut blev affyret 2 stk. pyroteknik. At der i kampens 66. minut blev affyret 4 stk. pyroteknik. At der i kampens 77. minut blev affyret 2 stk. pyroteknik. At der i kampens 94. minut blev affyret 5 stk. pyroteknik og 1 stk. kanonslag. INDBERETNING FRA BRØNDBY IF Brøndby IF indberettede følgende: At Brøndby IF indberetter, at FC Københavns fans skød pyroteknik efter Brøndby IF-spilleren Marvin Schwäbe da han kom ud til 2. halvleg, hvor Brøndby IF forsvarede ned mod udebaneafsnittet. At FC Københavns fans havde pyroteknik med ind på stadion som kunne skyde op i luften hvorefter der kom et knald. At det ikke var nødblus.

3 At det var disse FC Københavns fans skød efter Marvin Schwäbe, så de gik af tæt på ham. At den ene linjedommer gik ind til Marvin Schwäbe for at høre om han var ok. REDEGØRELSE FRA DOMMER JØRGEN D. BURCHARDT Dommer Jørgen D. Burchardt er blevet bedt om at redegøre for situationen beskrevet i Brøndby IF s indberetning og havde følgende bemærkninger: At linjedommeren har forklaret følgende. At da linjedommeren tjekker målet, sprænger nogle kanonslag tæt på målet, cirka 5 meter derfra. At Marvin Schwäbe på dette tidspunkt ikke er nede ved målet endnu. At linjedommeren proaktivt går Marvin Schwäbe i møde og forklarer ham, at hvis han føler sig truet, så skal han kontakte linjedommeren, hvorefter han vil give det videre til dommer Jørgen D. Burchardt. At ifølge linjedommeren, så sker der ikke mere inden opstarten af kampen. REDEGØRELSE FRA BRØNDBY IF Brøndby IF har været forbeholdt dommer Jørgen D. Burchardts indberetning og fået mulighed for at redegøre for de sikkerhedsmæssige foranstaltninger, der var etableret til kampen. Endvidere er Brøndby IF blevet bedt om at redegøre for episoden vedrørende tilråbene rettet mod Viktor Fischer. Brøndby IF havde følgende bemærkninger: At det følgende er Brøndby IF s redegørelse vedrørende pyroteknik. At Brøndby IF kan bekræfte, at det som dommeren har noteret, i store træk stemmer overens med det Brøndby IF selv har observeret. At Brøndby IF tager skarpt afstand til affyring af pyrotekniske artikler. At der som vanligt var stor forberedelse angående sikkerheden til kampen mellem Brøndby IF og FC København. At der var udkommanderet over 200 kontrollører til at sørge for sikkerheden i indgangene og på stadion. At der under visitationen blev fundet ulovlige genstande, og disse personer blev som følge heraf nægtet adgang og modtog karantæne for forseelsen. At der var et tæt samarbejde med politiets sagsbehandlere, der i hvert enkelt tilfælde vurderede sagerne, for at se om vedkommende overtrådte den gældende lovgivning i Danmark. At der via overvågning bliver arbejdet på at identificere personer, som under kampen overtrådte ordensreglementet på stadion. At det ud over den benyttede pyroteknik er Brøndby IF s opfattelse, at det lykkedes at afvikle en højrisiko kamp i en god og rolig atmosfære, hvor fodbolden var i højsædet. At det følgende er Brøndby IF s redegørelse vedrørende homofobiske tilråb. At på Brøndby Stadion er der plads til alle, og det har altid været en grundholdning i Brøndby IF, da fællesskabet er Brøndby IF s kerneværdi. At derfor er sager om diskrimination af enhver art noget, der bliver set meget alvorligt på.

4 At der i optakten til kampen mod FC København fra alle sider var meget stor fokus på debatten om homofobiske sange. At siden debatten blussede op i dansk fodbold har Brøndby IF gjort meget ud af at drøfte emnet med klubbens aktive fans og gjort sin holdning meget tydelig. At homofobi ikke hører hjemme i det danske samfund og derfor heller ikke til fodboldkampe. At der i Brøndby IF s møder med sine fangrupper har været bred enighed om, at der i Brøndby IF må og skal være plads til alle, og at man ikke på nogen måde forholder sig til enkeltpersoners eller gruppers seksuelle tilhørsforhold, politiske holdning eller hudfarve. At Brøndby IF s spillere ligeledes i ugen op til kampen i interviews har givet udtryk for at diskrimination af enhver art ikke hører hjemme i fodbold. At på kampdagen, cirka halvanden time før kampen blev fløjtet i gang, hvor stadion stadig næsten var tomt, var der desværre en gruppe fans der kortvarigt sang Viktor Fischer er gay. At dette enkeltstående tilfælde ikke blev bakket op af de øvrige fans. At det var begrænset til en mindre gruppe af personer. At det ikke gentog sig på noget tidspunkt før, under eller efter kampen. At Brøndby IF og FC Københavns spillere samlede sig foran et skilt med teksten Sammen mod homofobi inden kampen skulle fløjtes i gang, for at markere den tydelige holdning til, at homofobi ikke hører hjemme i dansk fodbold. At det var et stærkt signal til alle om at Brøndby IF som klub tager afstand fra al homofobisk adfærd. At Brøndby IF og klubbens fans sammen med resten af Danmark vil fortsætte med at søge løsninger og svar, der kan komme udfordringerne til livs. At der ikke er et hurtigt enkelt svar eller løsning, men Brøndby IF vil arbejde ufortrødent på at komme homofobi og anden diskrimination til livs. REDEGØRELSE FRA FC KØBENHAVN FC København har været forbeholdt dommer Jørgen D. Burchardts indberetning og fået mulighed for at redegøre for de sikkerhedsmæssige foranstaltninger, der var etableret til kampen. Derudover er FC København ligeledes blevet forbeholdt Brøndby IF s indberetning og blevet bedt om en redegørelse herfor. FC København havde følgende bemærkninger: At det som blev registreret af pyroteknik af dommeren stemmer overens med det FC København selv observerede. At det hverken er en let eller billig opgave at forsøge at dæmme op for den pyroteknik, der tages med ind på stadion. At da det i 99% af tilfældene er det der skal besvares, så bliver det der kan besvares meget ens, da FC København for det meste har observeret nogenlunde de samme ting som dommeren. At Brøndby IF s kontrollører kun fangede 1 person med pyroteknik i indgangen. At der tydeligvis var meget mere pyroteknik. At det er fuldstændigt uacceptabelt, at der er nogle der skyder noget af mod en spiller som Marvin Schwäbe, da han er på vej på banen.

5 At FC Københavns sikkerhedschef har haft en lang snak med FC Københavns SLO. At FC København håber, at det store arbejde SLO en udføre i forbindelse med sådanne episoder gør, at det aldrig sker igen. At det var dejligt at høre, at der heldigvis ikke skete noget med Marvin Schwäbe i forbindelse med hændelsen. At der er udført et rigtig godt stykke arbejde af Brøndby IF s kontrollører. At FC København først have billettjek og udlevering af armbånd til henholdsvis øvre og nedre afsnit. At der efterfølgende var tjek af away kort, så der ikke kom nogle ind der i forvejen havde karantæne. At Brøndby IF har en ekstra sikkerhedsforanstaltning med ekstra hegn omkring hele udebaneafsnittet. At FC København havde 65 kontrollører med til at spotte eventuelle karantæner i egne rækker samt arbejde i det område der var afsat til FC Københavns fans. FODBOLDENS DISCIPLINÆRINSTANS BEMÆRKNINGER Jens Hjortskov (formand), Jakob Berger Nielsen (næstformand), Stig Pedersen, Jesper Hansen, Lars W. Knudsen og Steven Lustü har deltaget i sagens behandling. Fodboldens Disciplinærinstans har kompetence til, og forbeholder sig ret til, at behandle enhver sag relateret til tilskueradfærd individuelt i henhold til reglerne i Cirkulære om Sikkerhed og orden på stadions. Forud for sæsonen udsendte Fodboldens Disciplinærinstans skriftlige retningslinjer til klubberne i Herre- DM med en redegørelse for, hvordan Fodboldens Disciplinærinstans ville behandle blandt andet overtrædelser af Cirkulære om Sikkerhed og orden på stadions. Det fremgår blandt andet, at Fodboldens Disciplinærinstans har nul-tolerance overfor brug af pyroteknik inde på stadion uden forudgående tilladelse. Fodboldens Disciplinærinstans vurderer, at tilskuere som FC København havde ansvaret for, i det specifikke tilskuerafsnit, de var blevet tildelt af Brøndby IF, under kampen antændte pyroteknik og affyrede pyroteknik mod banen, hvorved der foreligger en overtrædelse af Cirkulære om Sikkerhed og orden på stadions 12.1 og Fodboldens Disciplinærinstans finder, ud fra de trufne foranstaltninger før kampen, herunder stadions indretning som DBU er bekendt med, at der var reserveret et tilskuerafsnit forbeholdt udeholdet FC Københavns tilskuere og at tilskuerafsnittet var sikret på en sådan måde, at det ikke uden videre var muligt for udefrakommende tilskuere at tiltvinge sig adgang til dette tilskuerafsnit. Fodboldens Disciplinærinstans pålægger på baggrund af dommerindberetningen, Brøndby IF og FC Københavns redegørelser, FC København objektivt udebaneansvar, jf i Cirkulære om Sikkerhed og orden på stadions, for de af dommer Jørgen D. Burchardt og Brøndby IF indberettede episoder fra udebaneafsnittet. Instansen bemærker, at det i FC Københavns tilfælde er den 7. indberetning instansen sanktionerer indenfor de seneste 12 måneder i relation til overtrædelse af Cirkulære om Sikkerhed og orden på stadions, der kan tilregnes FC København Fodboldens Disciplinærinstans har vurderet strafværdigheden af de foreliggende tilfælde og har på den baggrund fastsat sanktionen til en bøde på kr **** Fodboldens Disciplinærinstans afsiger herefter følgende

6 KENDELSE Med henvisning til Cirkulære om Sikkerhed og orden på stadion, 17.1, tildeles FC København en bøde på kr , jf. DBU s Love 30.1, nr. 3, jf. 30.1, a). Kendelsen kan skriftligt indbringes af sagens parter for Fodboldens Appelinstans inden to uger efter afsendelsen af kendelsen, jf. DBU s Love 31.3, nr. 1. Brøndby, den 21. maj 2019 Fodboldens Disciplinærinstans Jens Hjortskov, formand

KENDELSE. Afsagt den 21. maj Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. Brøndby IF FC København, afviklet 14. april 2019

KENDELSE. Afsagt den 21. maj Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. Brøndby IF FC København, afviklet 14. april 2019 KENDELSE Afsagt den 21. maj 2019 af Fodboldens Disciplinærinstans i sagen Brøndby IF FC København, afviklet 14. april 2019 SAGENS FAKTISKE OMSTÆNDIGHEDER Søndag den 14. april 2019 blev Superligakampen

Læs mere

KENDELSE. Afsagt den 10. september Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. FC København Brøndby IF, afviklet 12. august 2018

KENDELSE. Afsagt den 10. september Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. FC København Brøndby IF, afviklet 12. august 2018 KENDELSE Afsagt den 10. september 2018 af Fodboldens Disciplinærinstans i sagen FC København Brøndby IF, afviklet 12. august 2018 SAGENS FAKTISKE OMSTÆNDIGHEDER Søndag den 12. august 2018 blev Superligakampen

Læs mere

KENDELSE. Afsagt den 09. juli Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. Brøndby IF FC Midtjylland, afviklet 17. maj 2019

KENDELSE. Afsagt den 09. juli Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. Brøndby IF FC Midtjylland, afviklet 17. maj 2019 KENDELSE Afsagt den 09. juli 2018 af Fodboldens Disciplinærinstans i sagen Brøndby IF FC Midtjylland, afviklet 17. maj 2019 SAGENS FAKTISKE OMSTÆNDIGHEDER: Fredag den 17. maj 2019 blev Sydbank Pokalfinalekampen

Læs mere

KENDELSE. Afsagt den 22. august Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. Brøndby IF - F.C. København, afviklet 6. august 2017

KENDELSE. Afsagt den 22. august Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. Brøndby IF - F.C. København, afviklet 6. august 2017 KENDELSE Afsagt den 22. august 2017 af Fodboldens Disciplinærinstans i sagen Brøndby IF - F.C. København, afviklet 6. august 2017 SAGENS FAKTISKE OMSTÆNDIGHEDER Søndag den 6. august 2017 blev ALKA Superligakampen

Læs mere

KENDELSE. Afsagt den 22. august Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. Brøndby IF - F.C. København, afviklet 6. august 2017

KENDELSE. Afsagt den 22. august Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. Brøndby IF - F.C. København, afviklet 6. august 2017 KENDELSE Afsagt den 22. august 2017 af Fodboldens Disciplinærinstans i sagen Brøndby IF - F.C. København, afviklet 6. august 2017 SAGENS FAKTISKE OMSTÆNDIGHEDER Søndag den 6. august 2017 blev ALKA Superligakampen

Læs mere

KENDELSE. Afsagt den 19. juni 2013. DBUs Disciplinærudvalg. i sagen. Esbjerg fb Brøndby (DBU Pokalen), afviklet 18. april 2013

KENDELSE. Afsagt den 19. juni 2013. DBUs Disciplinærudvalg. i sagen. Esbjerg fb Brøndby (DBU Pokalen), afviklet 18. april 2013 KENDELSE Afsagt den 19. juni 2013 af DBUs Disciplinærudvalg i sagen Esbjerg fb Brøndby (DBU Pokalen), afviklet 18. april 2013 SAGENS FAKTISKE OMSTÆNDIGHEDER Torsdag den 18. april 2013 blev DBU Pokal-semifinalekampen

Læs mere

KENDELSE. Afsagt den 27. maj Fodboldens disciplinærinstans. i sagen. F.C. København Brøndby IF, afviklet 6. april 2016

KENDELSE. Afsagt den 27. maj Fodboldens disciplinærinstans. i sagen. F.C. København Brøndby IF, afviklet 6. april 2016 KENDELSE Afsagt den 27. maj 2016 af Fodboldens disciplinærinstans i sagen F.C. København Brøndby IF, afviklet 6. april 2016 SAGENS FAKTISKE OMSTÆNDIGHEDER Onsdag den 6. april 2016 blev DBU Pokalkampen

Læs mere

KENDELSE. Afsagt den 8. marts Fodboldens disciplinærinstans. i sagen. HB Køge - Brøndby IF, afviklet 29. oktober 2015

KENDELSE. Afsagt den 8. marts Fodboldens disciplinærinstans. i sagen. HB Køge - Brøndby IF, afviklet 29. oktober 2015 KENDELSE Afsagt den 8. marts 2016 af Fodboldens disciplinærinstans i sagen HB Køge - Brøndby IF, afviklet 29. oktober 2015 SAGENS FAKTISKE OMSTÆNDIGHEDER Torsdag den 29. oktober 2015 blev DBU Pokalkampen

Læs mere

KENDELSE. Afsagt den 22. august Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. AC Horsens Brøndby IF, afviklet 18. maj 2018

KENDELSE. Afsagt den 22. august Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. AC Horsens Brøndby IF, afviklet 18. maj 2018 KENDELSE Afsagt den 22. august 2018 af Fodboldens Disciplinærinstans i sagen AC Horsens Brøndby IF, afviklet 18. maj 2018 SAGENS FAKTISKE OMSTÆNDIGHEDER Fredag den 18. maj 2018 blev ALKA Superligakampen

Læs mere

KENDELSE. afsagt den 3. oktober Fodboldens Appelinstans. i sagen. F.C. København

KENDELSE. afsagt den 3. oktober Fodboldens Appelinstans. i sagen. F.C. København KENDELSE afsagt den 3. oktober 2017 af Fodboldens Appelinstans i sagen F.C. København påklager kendelse af 22. august 2017 afsagt af Fodboldens Disciplinærinstans. Appelinstansen bestod af Bloch Andersen

Læs mere

KENDELSE. Afsagt den 27. maj Fodboldens disciplinærinstans. i sagen. F.C. København Brøndby IF, afviklet 6. april 2016

KENDELSE. Afsagt den 27. maj Fodboldens disciplinærinstans. i sagen. F.C. København Brøndby IF, afviklet 6. april 2016 KENDELSE Afsagt den 27. maj 2016 af Fodboldens disciplinærinstans i sagen F.C. København Brøndby IF, afviklet 6. april 2016 SAGENS FAKTISKE OMSTÆNDIGHEDER Onsdag den 6. april 2016 blev DBU Pokalkampen

Læs mere

KENDELSE. Afsagt den 22. august Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. AC Horsens Brøndby IF, afviklet 18. maj 2018

KENDELSE. Afsagt den 22. august Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. AC Horsens Brøndby IF, afviklet 18. maj 2018 KENDELSE Afsagt den 22. august 2018 af Fodboldens Disciplinærinstans i sagen AC Horsens Brøndby IF, afviklet 18. maj 2018 SAGENS FAKTISKE OMSTÆNDIGHEDER Fredag den 18. maj 2018 blev ALKA Superligakampen

Læs mere

Cirkulære nr. 1 af Udstedt af Divisionsforeningens bestyrelse

Cirkulære nr. 1 af Udstedt af Divisionsforeningens bestyrelse Cirkulære nr. 1 af 2017 Udstedt af Divisionsforeningens bestyrelse Sikkerhed og orden på stadions På given foranledning meddeles følgende: 1 Indledning 1.1 I Herre-DM og i de afsluttende runder i Herre-LP

Læs mere

Cirkulære nr. 102 (2016) fra. Dansk Boldspil-Unions. bestyrelse

Cirkulære nr. 102 (2016) fra. Dansk Boldspil-Unions. bestyrelse Cirkulære nr. 102 (2016) fra Dansk Boldspil-Unions bestyrelse Sikkerhed og orden på stadions På given foranledning meddeles følgende: 1 Indledning 1.1 I Herre-DM og i de afsluttende runder i Herre-LP har

Læs mere

KENDELSE. Afsagt den 1. august Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. Befordringsgodtgørelse til amatørspillere Odder IGF Fodbold

KENDELSE. Afsagt den 1. august Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. Befordringsgodtgørelse til amatørspillere Odder IGF Fodbold KENDELSE Afsagt den 1. august 2017 af Fodboldens Disciplinærinstans i sagen Befordringsgodtgørelse til amatørspillere Odder IGF Fodbold Disciplinærinstansens undersøgelse af Odder IGF Fodbold I januar

Læs mere

Cirkulære nr. 3 af Udstedt af Divisionsforeningens bestyrelse

Cirkulære nr. 3 af Udstedt af Divisionsforeningens bestyrelse Cirkulære nr. 3 af 2018 Udstedt af Divisionsforeningens bestyrelse Sikkerhed og orden på stadions På given foranledning meddeles følgende: 1 Indledning 1.1 I Herre-DM og i de afsluttende runder i Herre-LP

Læs mere

b. Stadion skal være klargjort på en sikkerhedsmæssig forsvarlig måde, inden stadion åbnes for tilskuere på kampdagen.

b. Stadion skal være klargjort på en sikkerhedsmæssig forsvarlig måde, inden stadion åbnes for tilskuere på kampdagen. Cirkulære nr. 6 af 2019 Udstedt af Divisionsforeningens bestyrelse Sikkerhed og orden på stadions På given foranledning meddeles følgende: 1 Indledning 1.1 I Herre-DM og i de afsluttende runder i Herre-LP

Læs mere

Sammen om en god oplevelse

Sammen om en god oplevelse Sammen om en god oplevelse Om sikkerheden ved superligakampe En fælles indsats Det skal være en god oplevelse for hele familien at gå til superligakamp. Derfor arbejder klubber, fanklubber og myndigheder

Læs mere

KENDELSE. Afsagt den 1. august Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. Befordringsgodtgørelse til amatørspillere B1909

KENDELSE. Afsagt den 1. august Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. Befordringsgodtgørelse til amatørspillere B1909 KENDELSE Afsagt den 1. august 2019 af Fodboldens Disciplinærinstans i sagen Befordringsgodtgørelse til amatørspillere B1909 Disciplinærinstansens undersøgelse af B1909 Sagens begyndelse hos Fodboldens

Læs mere

KENDELSE. afsagt den 15. december Fodboldens disciplinærinstans. i de forende sager. Nudi Ghelam og Frederik Nørrestrand

KENDELSE. afsagt den 15. december Fodboldens disciplinærinstans. i de forende sager. Nudi Ghelam og Frederik Nørrestrand KENDELSE afsagt den 15. december 2016 af Fodboldens disciplinærinstans i de forende sager Nudi Ghelam og Frederik Nørrestrand og Nudi Ghelam og Andreas Olsen SAGERNES FAKTISKE OMSTÆNDIGHEDER DBU modtog

Læs mere

KVARTALSRAPPORT 2015 BRØNDBYERNES IF FODBOLD A/S FAIR PLAY - OGSÅ UDEN FOR BANEN 3. KVARTAL 2015

KVARTALSRAPPORT 2015 BRØNDBYERNES IF FODBOLD A/S FAIR PLAY - OGSÅ UDEN FOR BANEN 3. KVARTAL 2015 KVARTALSRAPPORT 2015 BRØNDBYERNES IF FODBOLD A/S FAIR PLAY - OGSÅ UDEN FOR BANEN 3. KVARTAL 2015 1 2 KVARTALSRAPPORT 2015 BRØNDBYERNES IF FODBOLD A/S FAIR PLAY - OGSÅ UDEN FOR BANEN 3. KVARTAL 2015 Fair

Læs mere

KENDELSE. Afsagt den 27. maj 2016. Fodboldens disciplinærinstans. i sagen. Brøndby IF - F.C. København, afviklet 20. april 2016

KENDELSE. Afsagt den 27. maj 2016. Fodboldens disciplinærinstans. i sagen. Brøndby IF - F.C. København, afviklet 20. april 2016 KENDELSE Afsagt den 27. maj 2016 af Fodboldens disciplinærinstans i sagen Brøndby IF - F.C. København, afviklet 20. april 2016 SAGENS FAKTISKE OMSTÆNDIGHEDER Onsdag den 20. april 2016 blev DBU Pokalkampen

Læs mere

DISCIPLINÆRE BESTEMMELSER

DISCIPLINÆRE BESTEMMELSER DISCIPLINÆRE BESTEMMELSER Disciplinære bestemmelser - Karantæneregler 1. Spillere Følgende regler er fastsat for advarsler og udvisninger i de af DBU/Divisionsforeningen udskrevne turneringer, for så vidt

Læs mere

KENDELSE. afsagt den 25. marts 2013. i sag nr. 4/2013

KENDELSE. afsagt den 25. marts 2013. i sag nr. 4/2013 DIF s APPELUDVALGS KENDELSE afsagt den 25. marts 2013 i sag nr. 4/2013 Brøndbyernes I.F. Fodbold A/S mod DBU Sagen er behandlet af Lis Hævdholm, Jørgen Fredsted, Birte Rasmussen, John Skovbjerg og Annelise

Læs mere

Tryghed på danske fodboldstadions. 5 initiativer for en tryggere oplevelse på danske fodboldstadions

Tryghed på danske fodboldstadions. 5 initiativer for en tryggere oplevelse på danske fodboldstadions Tryghed på danske fodboldstadions 5 initiativer for en tryggere oplevelse på danske fodboldstadions 31. august 2018 Indhold 1.0 Indledning 2 2.0 5 konkrete initiativer 3 2.1 Lettere adgang til karantæne

Læs mere

KENDELSE. Afsagt den 20. oktober Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. Dino Mikanovic, AGF

KENDELSE. Afsagt den 20. oktober Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. Dino Mikanovic, AGF KENDELSE Afsagt den 20. oktober 2017 af Fodboldens Disciplinærinstans i sagen Dino Mikanovic, AGF SAGEN I ALKA Superligakampen mandag den 16. oktober 2017 mellem AGF og Lyngby BK blev AGF s Dino Mikanovic

Læs mere

KENDELSE. Afsagt den 19. juni 2013. DBUs Disciplinærudvalg. i sagen. Brøndby IF-FC København, kvartfinale i DBU Pokalen, 28.

KENDELSE. Afsagt den 19. juni 2013. DBUs Disciplinærudvalg. i sagen. Brøndby IF-FC København, kvartfinale i DBU Pokalen, 28. KENDELSE Afsagt den 19. juni 2013 af DBUs Disciplinærudvalg i sagen Brøndby IF-FC København, kvartfinale i DBU Pokalen, 28. november 2012 SAGENS FAKTISKE OMSTÆNDIGHEDER Onsdag den 28. november 2012 blev

Læs mere

KENDELSE. Afsagt den 30. marts Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen

KENDELSE. Afsagt den 30. marts Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen KENDELSE Afsagt den 30. marts 2017 af Fodboldens Disciplinærinstans i sagen Udbetaling af skattefri befordringsgodtgørelse til amatørspillere Odder IGF Fodbold Sagsfremstilling Sagens begyndelse hos Fodboldens

Læs mere

Fælles TIFO-Standard. Sæson 2017/2018

Fælles TIFO-Standard. Sæson 2017/2018 Fælles TIFO-Standard Sæson 2017/2018 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Krav til klubberne... 4 Den Fælles TIFO-Standard for Alka Superliga... 4 Mål for flag og bannere:... 4 Visitation/gennemgang af

Læs mere

Ordensreglement for Silkeborg Stadion

Ordensreglement for Silkeborg Stadion Ordensreglement for Silkeborg Stadion Generelle ordensregler for Silkeborg Stadion (Udstedt af Silkeborg Kommune) Formål 1 Formålet med ordensreglerne er at bevare den gode stemning på Silkeborg Stadion

Læs mere

DIF s APPELINSTANS KENDELSE

DIF s APPELINSTANS KENDELSE DIF s APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 4. juni 2018 i sag nr. 10/2018: Bo Spellerberg mod DHF s Disciplinærinstans Sagen er behandlet af Ulla Ingerslev, Claus Juel Hansen og Ole Borch. APPELLEN OG SAGENS

Læs mere

KENDELSE. Afsagt den 8. oktober Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. Udbetaling af skattefri befordringsgodtgørelse til amatørspillere B1909

KENDELSE. Afsagt den 8. oktober Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. Udbetaling af skattefri befordringsgodtgørelse til amatørspillere B1909 KENDELSE Afsagt den 8. oktober 2018 af Fodboldens Disciplinærinstans i sagen Udbetaling af skattefri befordringsgodtgørelse til amatørspillere B1909 Sagsfremstilling Sagens begyndelse hos Fodboldens Disciplinærinstans

Læs mere

Disciplinære bestemmelser vedr. Karantæneregler. 1. Spillere

Disciplinære bestemmelser vedr. Karantæneregler. 1. Spillere Disciplinære bestemmelser vedr. Karantæneregler Spillere 1. Spillere Følgende regler er fastsat for advarsler og udvisninger i de af DBU udskrevne turneringer, for så vidt angår Herre-DM, Herre-LPs afsluttende

Læs mere

FAIRPLAY KØBENHAVNS VESTEGNS OGSÅ UDENFOR BANEN

FAIRPLAY KØBENHAVNS VESTEGNS OGSÅ UDENFOR BANEN KØBENHAVNS VESTEGNS FAIRPLAY OGSÅ UDENFOR BANEN PARTNERSKAB MELLEM: Brøndbyernes IF Fodbold A/S Brøndby Kommune Brøndby Support Alpha Brøndby Vestegnens politi Partnerskab for Fairplay - også udenfor banen

Læs mere

SEJR FOR ENHVER PRIS ELLER?

SEJR FOR ENHVER PRIS ELLER? SEJR FOR ENHVER PRIS ELLER? SEJR FOR ENHVER PRIS ELLER?hånden. Denne folder skal være med til at skabe DBU Sjællands arbejde består blandt andet i at støtte den gode adfærd og tone på og udenfor fodboldbanerne,

Læs mere

KENDELSE. Afsagt den 27. juni Fodboldens disciplinærinstans. i sagen. Kørselsgodtgørelse til amatørspillere Middelfart G&BK

KENDELSE. Afsagt den 27. juni Fodboldens disciplinærinstans. i sagen. Kørselsgodtgørelse til amatørspillere Middelfart G&BK KENDELSE Afsagt den 27. juni 2016 af Fodboldens disciplinærinstans i sagen Kørselsgodtgørelse til amatørspillere Middelfart G&BK Disciplinærinstansens undersøgelse af Middelfart G&BK I efteråret 2015 skrev

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om sikkerhed ved bestemte idrætsbegivenheder

Bekendtgørelse af lov om sikkerhed ved bestemte idrætsbegivenheder LBK nr 1216 af 27/10/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 27. marts 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2015-1924-0329 Senere ændringer til forskriften LOV nr 1721 af 27/12/2018

Læs mere

Sejr. - eller...? for enhver pris. Sejr for enhver pris eller? 1

Sejr. - eller...? for enhver pris. Sejr for enhver pris eller? 1 Sejr for enhver pris - eller...? Sejr for enhver pris eller? 1 Sejr for enhver pris? Udgivet af Dansk Boldspil-Union Oplag:? Layout/Dtp: DBU Grafisk Redaktion: Rie Døllner og Mikkel Minor Petersen Foto:

Læs mere

Protestafgørelse kamp nr Frederikshavn FI mod Odder Håndbold spillet den 25. marts 2017 i Frederikshavn.

Protestafgørelse kamp nr Frederikshavn FI mod Odder Håndbold spillet den 25. marts 2017 i Frederikshavn. Odder Håndbold og Frederikshavn Fi Pr. mail. Brøndby den 3. april 2014 Journal nr.1100-17-fs Protestafgørelse kamp nr. 373067 Frederikshavn FI mod Odder Håndbold spillet den 25. marts 2017 i Frederikshavn.

Læs mere

Praktik og retningslinjer. KFD s breddedommere

Praktik og retningslinjer. KFD s breddedommere Praktik og retningslinjer KFD s breddedommere Retningslinjer 2013-2014 Mødetid 30 minutter før 45 minutter ved triokampe Fair-play hilsen Retningslinjer 2013-2014 Dommeren skal gøre sig bekendt med Turneringsregler

Læs mere

Hvornår sker indsamlingen, hvilke oplysninger indsamles og til hvilket formål?

Hvornår sker indsamlingen, hvilke oplysninger indsamles og til hvilket formål? Persondatapolitik Divisionsforeningen I det følgende kan du læse Divisionsforeningens politik for behandling af personoplysninger vedr. aktører i Herre-DM, Herre-LP, Reserveligaen og U Drenge-DM: Kontraktspillere,

Læs mere

Kamp nr DH SUS Nyborg Skive FH spillet 12. november 2016 i Ullerslev Hallen.

Kamp nr DH SUS Nyborg Skive FH spillet 12. november 2016 i Ullerslev Hallen. SUS Nyborg Pr. mail Brøndby den 22. november 2016 Journal nr. 1859-16-FS Kamp nr. 372956 1 DH SUS Nyborg Skive FH spillet 12. november 2016 i Ullerslev Hallen. Disciplinærinstansen for Håndboldliga og

Læs mere

Dansk ishockey savner klarhed ved hjernerystelser

Dansk ishockey savner klarhed ved hjernerystelser Dansk ishockey savner klarhed ved hjernerystelser Metal Ligaen rammes hver sæson af en række hjernerystelser, som har alvorlige konsekvenser for spillerne, det går ud over. Danmarks Ishockey Union arbejder

Læs mere

Disciplinærinstansen for Håndboldliga og 1. division har dags dato truffet nedenstående afgørelse i den af Roskilde Håndbold indgivne protestsag.

Disciplinærinstansen for Håndboldliga og 1. division har dags dato truffet nedenstående afgørelse i den af Roskilde Håndbold indgivne protestsag. EH Aalborg og Roskilde Håndbold Brøndby den 11. november 2016 Journal nr. 1843-16-FS Protestafgørelse kamp nr. 373123 1 DD EH Aalborg Roskilde Håndbold spillet 30. oktober 2016 i Nr. Sundby Idrætscenter

Læs mere

TEMA. Dennis T.L. Jensen, træner for AGF/Viby U-19 Drenge Mesterrække

TEMA. Dennis T.L. Jensen, træner for AGF/Viby U-19 Drenge Mesterrække TO MINUTTER OM Vi har spurgt de to ungdomstrænere, Dennis T.L. Jensen og Kurt Svejstrup, om deres holdninger til reglen med tidsbegrænsede udvisninger. Svarene er vidt forskellige læs dem her Dennis T.L.

Læs mere

Disciplinærudvalgets kendelse i sagen mod [A], [klub A]

Disciplinærudvalgets kendelse i sagen mod [A], [klub A] Brøndby den 27. februar 2019 Disciplinærudvalgets kendelse i sagen mod [A], [klub A] Sagens baggrund: Udkaldsleder [B], har den 28. januar 2019 tilsendt Badminton Danmark (v. Kim Hansen) en indberetning,

Læs mere

Den opførsel spilleren udviser er ikke acceptabel og derfor indberetning af spilleren.

Den opførsel spilleren udviser er ikke acceptabel og derfor indberetning af spilleren. Bo Spellerberg KIF Kolding København Pr. mail Brøndby den 28. marts 2018 Kamp nr. 538247 888 Ligaen Skjern Håndbold KIF Kolding København spillet 10. marts 2018 i Skjern Bank Arena Disciplinærinstansen

Læs mere

Udkast til tale til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål AC (Alm. del) i Folketingets Retsudvalg

Udkast til tale til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål AC (Alm. del) i Folketingets Retsudvalg Retsudvalget 2010-11 REU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 784 Offentligt Dok.: DFL40211 Udkast til tale til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål AC (Alm. del) i Folketingets Retsudvalg Samrådsspørgsmål

Læs mere

Regelspørgsmål Beach Handball Test din viden om reglerne i beach handball her. Se spørgsmål, og svar på efterfølgende slide.

Regelspørgsmål Beach Handball Test din viden om reglerne i beach handball her. Se spørgsmål, og svar på efterfølgende slide. Test din viden om reglerne i beach handball her. Se spørgsmål, og svar på efterfølgende slide. Målvogter A1 redder et skud. Bolden har retning mod spillepladsen, da målvogteren sparker bolden ud på spillepladsen

Læs mere

Regel 16 Personlige straffe og holdstraffe

Regel 16 Personlige straffe og holdstraffe Regel 16 Personlige straffe og holdstraffe Advarsel 16:1 En advarsel er den passende straf for: a) forseelser, der skal straffes progressivt (8:3, sammenlign dog 16:3b og 16:6d); b) usportslig opførsel,

Læs mere

Manual for klubber, dommere og observatører i Ligaerne og 1. division Gældende pr. 1. august 2019

Manual for klubber, dommere og observatører i Ligaerne og 1. division Gældende pr. 1. august 2019 Manual for klubber, dommere og observatører i Ligaerne og 1. division Gældende pr. 1. august 2019 Formål Formålet med denne manual er at give klubber, dommere og observatører et arbejdsredskab, der sikrer,

Læs mere

Manual for klubber, dommere og observatører i Ligaerne og 1. division Gældende pr. 1. august 2017

Manual for klubber, dommere og observatører i Ligaerne og 1. division Gældende pr. 1. august 2017 Manual for klubber, dommere og observatører i Ligaerne og 1. division Gældende pr. 1. august 2017 Formål Formålet med denne manual er at give klubber, dommere og observatører et arbejdsredskab, der sikrer,

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 23. september 2015 i Sag nr. 14/2015 [A] mod Dansk Dart Union Sagen er behandlet af Ulla Ingerslev, Ole Borch og Annelise Vidø. APPELLEN OG SAGENS

Læs mere

KENDELSE. afsagt den 25. august DBUs Kontraktfodboldudvalg. i sagen. Mikkel Beck repræsentationsaftale med spiller A og klub C

KENDELSE. afsagt den 25. august DBUs Kontraktfodboldudvalg. i sagen. Mikkel Beck repræsentationsaftale med spiller A og klub C KENDELSE afsagt den 25. august 2009 af DBUs Kontraktfodboldudvalg i sagen Mikkel Beck repræsentationsaftale med spiller A og klub C 1. SAGENS FAKTISKE OMSTÆNDIGHEDER Mikkel Beck var spilleragent for spiller

Læs mere

Kampprogram. mod. mod. mod. mod. mod. mod. Kampens bold sponsor: Serie 1 Damer. Søndag d. 23. april kl på Lødderup Stadion

Kampprogram. mod. mod. mod. mod. mod. mod. Kampens bold sponsor: Serie 1 Damer. Søndag d. 23. april kl på Lødderup Stadion Kampprogram Serie 1 Damer Søndag d. 23. april kl. 15.00 på Lødderup Stadion U16 drenge Mester Torsdag d. 20. april kl. 19.00 på Nykøbing Stadion U15 drenge 1 Lørdag d. 22. april kl. 14.00 på Lødderup Stadion

Læs mere

Manual for klubber, dommere og observatører i Ligaerne og 1. division Gældende pr. 1. august 2018

Manual for klubber, dommere og observatører i Ligaerne og 1. division Gældende pr. 1. august 2018 Manual for klubber, dommere og observatører i Ligaerne og 1. division Gældende pr. 1. august 2018 Formål Formålet med denne manual er at give klubber, dommere og observatører et arbejdsredskab, der sikrer,

Læs mere

Det aftales herefter, at VB 1968 indsender en supplerende redegørelse vedrørende forholdt, hvilket klubben gør den 17. april 2016.

Det aftales herefter, at VB 1968 indsender en supplerende redegørelse vedrørende forholdt, hvilket klubben gør den 17. april 2016. Roskilde, den 28. april 2016 keni@dbusjaelland.dk, direkte 4634 0746 VB 1968 jorgen.franck@privat.dk CC: Øvrige klubber i Sjællandsseriens pulje 1 Klub -TU 01-16 Vedr.: Knr. 333840, HSS01, 24.10.15, Helsinge

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 18. april 2018 i Sag nr. 4/2018: Jesper Pølkemann Mikkelsen og GBTK Badmintons indbringelse af Badminton Danmarks Disciplinærudvalgs kendelse af 25.

Læs mere

DBUs repræsentantskabsmøde Lørdag den 28. februar 2015. Ad dagsordenens pkt. 4: Indkomne forslag

DBUs repræsentantskabsmøde Lørdag den 28. februar 2015. Ad dagsordenens pkt. 4: Indkomne forslag DBUs repræsentantskabsmøde Lørdag den 28. februar 2015 Ad dagsordenens pkt. 4: Indkomne forslag A. til ændring af lovene 2 1) Fra Bestyrelsen 1 Unionen og dens formål 1.1 Unionens navn er Dansk Boldspil-Union

Læs mere

Kampleder 7- og11 mands

Kampleder 7- og11 mands Spilleregler for 7:7 rækker (For U-10 Drenge, U-11 Piger, U-11 Drenge, U-12 Piger, U-12 Drenge) Se regler her Banestørrelsen Længde min. 50 meter max. 68 meter. Bredde min. 36 meter max 56 meter. Idealstørrelse

Læs mere

SEJR FOR ENHVER PRIS ELLER...?

SEJR FOR ENHVER PRIS ELLER...? SEJR FOR ENHVER PRIS ELLER...? WWW.DBU.DK EN DEL AF NOGET STØRRE SEJR FOR ENHVER PRIS ELLER...? 1 SEJR FOR ENHVER PRIS ELLER...? Udgiver: Dansk Boldspil-Union Oplag: 10.000 Layout: Formegon ApS Redaktion:

Læs mere

Der er 11 spillere på en fodboldbane. De fordeles i målet, i forsvaret, på midtbanen og i angrebet. Spillernes rolle.

Der er 11 spillere på en fodboldbane. De fordeles i målet, i forsvaret, på midtbanen og i angrebet. Spillernes rolle. FODBOLD for begyndere Når du skal lære at spille fodbold, er der mange nye regler og begreber, der kan være svære i starten. Heldigvis kan de nemt læres og derfor har vi lavet den her infografik, der forklarer

Læs mere

FYRVÆRKERI PÅ FODBOLDSTADIONS KAN VÆRE FARLIGT

FYRVÆRKERI PÅ FODBOLDSTADIONS KAN VÆRE FARLIGT UDGIVET: MARTS 2017 FYRVÆRKERI PÅ FODBOLDSTADIONS KAN VÆRE FARLIGT 1 TEMA: Fyrværkeri på fodboldstadions kan være farligt Fyrværkeri på fodboldstadions er udbredt Men fyrværkeri kan være farligt på steder

Læs mere

HIK CUP 4 (16. februar) Program

HIK CUP 4 (16. februar) Program Program Velkommen Kære deltagere, Sæsonens sidste afdeling af HIK CUP afvikles søndag d. 16. februar og er dedikeret til 2005 årgangen. Som tidligere er vores HIK CUP s baserede på DBU s holdninger og

Læs mere

Disciplinærudvalgets kendelse i sagen mod [A], [klub A]

Disciplinærudvalgets kendelse i sagen mod [A], [klub A] Brøndby den 11. marts 2019 Disciplinærudvalgets kendelse i sagen mod [A], [klub A] Sagens baggrund: Med skrivelser af 6. og 14. december 2018 har næstformand i [kreds A], [B] indberettet [A], træner i

Læs mere

Forslag til ændring af turneringsbestemmelser 11-mands Ændring af antal hold i Sjællandsserien og HS Serie 1

Forslag til ændring af turneringsbestemmelser 11-mands Ændring af antal hold i Sjællandsserien og HS Serie 1 5.3.1. - Forslag til ændring af turneringsbestemmelser 11-mands Ændring af antal hold i Sjællandsserien og HS Serie 1 Forslagsstiller: Ringsted IF Forslag til ændring af turneringsbestemmelser 11-mands

Læs mere

Spilleregler for FLU Futsal. 1 Banen

Spilleregler for FLU Futsal. 1 Banen 1 Spilleregler for FLU Futsal 1 Banen Dimensionerne Banen skal være rektangulær. Banens længde skal altid overstige bredden. Længde: Minimum 25 m. Maksimum 42 m Bredde: Minimum 15 m. Maksimum 25 m I FLU

Læs mere

HANDLEPLAN FOR IMØDEGÅELSE AF VOLD MOD FODBOLD- DOMMERE.

HANDLEPLAN FOR IMØDEGÅELSE AF VOLD MOD FODBOLD- DOMMERE. HANDLEPLAN FOR IMØDEGÅELSE AF VOLD MOD FODBOLD- DOMMERE. Indledning. I efteråret 2007 var der øget fokus på problemet med vold mod fodbolddommere som følge af et stigende antal disciplinærsager samt de

Læs mere

Manual for klubber, dommere og observatører i Ligaerne og 1. division Gældende pr. 1. august 2016

Manual for klubber, dommere og observatører i Ligaerne og 1. division Gældende pr. 1. august 2016 Manual for klubber, dommere og observatører i Ligaerne og 1. division Gældende pr. 1. august 2016 Formål Formålet med denne manual er at give klubber, dommere og observatører et arbejdsredskab, der sikrer,

Læs mere

I brevet af 2. september 1999 har klageren bl.a. skrevet:

I brevet af 2. september 1999 har klageren bl.a. skrevet: Landinspektørnævnet fandt landinspektør L s ekspeditionstid i en sag om fraskillelse af jordene fra en landbrugsejendom uantagelig lang, ligesom nævnet fandt det kritisabelt, at landinspektøren ikke på

Læs mere

Skjern Håndbold og HC Midtjylland

Skjern Håndbold og HC Midtjylland Skjern Håndbold og HC Midtjylland Brøndby, d.30. oktober 2014 Journalnr.2050-14-FS Afgørelse i protestsag indgivet af Skjern Håndbold under herreligakamp nr. 765680 afviklet den 15. oktober 2014 mellem

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 16. oktober 2017 i Sag nr. 14/2017: Odense Håndbolds indbringelse af Håndboldens Appelinstans kendelse af 3. oktober 2017 Sagen er behandlet af stedfortrædende

Læs mere

I forbindelse hermed beder I om at få oplyst, i hvilke situationer et oplag er til "ulempe for færdslen".

I forbindelse hermed beder I om at få oplyst, i hvilke situationer et oplag er til ulempe for færdslen. DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 4. juli 2008 08/07162 BIDRAG TIL VEJLOVENS 102 STK. 1 NR. 1, 102, STK. 2, SMH MED 112, STK. 1 OG 114, STK. 2. Bidrag til fortolkning af vejlovens 102, stk. 1 og

Læs mere

Målet med disciplinærbestemmelserne er, at DBTU lægger sig så tæt som muligt på de regler, der er vedtaget af det internationale forbund; ITTF.

Målet med disciplinærbestemmelserne er, at DBTU lægger sig så tæt som muligt på de regler, der er vedtaget af det internationale forbund; ITTF. Bordtennis er en sport, hvor dårlig opførsel hører til sjældenhederne, men sporten har naturligvis nogle regler for, hvorledes disse sjældne tilfælde håndteres. Advarsler, strafpoint, diskvalifikationer

Læs mere

UNISPORT CUP. Lørdag den 22. august & Søndag den 23. august 2015 STÆVNEPROGRAM

UNISPORT CUP. Lørdag den 22. august & Søndag den 23. august 2015 STÆVNEPROGRAM UNISPORT CUP Lørdag den 22. august & Søndag den 23. august 2015 STÆVNEPROGRAM Velkommen til Rosenhøjs Unisport Cup stævne weekenden den 22+23. august 2015. Der er mange frivillige kræfter i gang på sådan

Læs mere

Kulturudvalget 2012-13 KUU Alm.del Bilag 95 Offentligt MATCH FIXING. Henrik Kjær Jensen Sikkerhedschef DBU. Dansk Boldspil-Union / DBU Elite

Kulturudvalget 2012-13 KUU Alm.del Bilag 95 Offentligt MATCH FIXING. Henrik Kjær Jensen Sikkerhedschef DBU. Dansk Boldspil-Union / DBU Elite Kulturudvalget 2012-13 KUU Alm.del Bilag 95 Offentligt MATCH FIXING Henrik Kjær Jensen Sikkerhedschef DBU INDHOLD Hvad er matchfixing? DBU's indsats mod matchfixing Forebyggelse Sagsbehandling Lovgivning

Læs mere

POLITI OG FODBOLD STATISTIK 2006-2011

POLITI OG FODBOLD STATISTIK 2006-2011 POLITI OG FODBOLD STATISTIK 2006-2011 1. Division og DBU landspokalturneringen SUPERLIGA 2006-2011 SUPERLIGA 2006-2011 ANHOLDTE / FRIHEDSBERØVEDE 2006/07 2007/08 2008/09 2009/10 2010/11 Antal kampe 198

Læs mere

Love. for. Silkeborg Fodbolddommerklub (af 24. august 1940)

Love. for. Silkeborg Fodbolddommerklub (af 24. august 1940) Love for Silkeborg Fodbolddommerklub (af 24. august 1940) 1 Klubbens navn er Silkeborg Fodbolddommerklub. Den har til formål at virke for dygtiggørelse af medlemmerne samt varetage disses interesser. Disse

Læs mere

Regelspørgsmål Beach Handball

Regelspørgsmål Beach Handball Målvogter A1 redder et skud. Bolden har retning mod spillepladsen, da målvogteren sparker bolden ud på spillepladsen fra eget målfelt, hvorefter bolden ryger ud over sidelinjen. A. Frikast til hold B B.

Læs mere

DigiMatch Elektronisk Kamprapport

DigiMatch Elektronisk Kamprapport TK/TBL / 17.08.2015 v.0.3 DigiMatch Elektronisk Kamprapport 1 Procedure før kampstart Link til vejledning, login data, og Digimatch kan findes her: http://boxerligaerne.dk/klubsider/kamprapport/ Det er

Læs mere

Kamp nr Protestsag 1. division herrer Team Sydhavsøerne mod Ajax København spillet 2. februar 2018 i Maribo Hallerne 2

Kamp nr Protestsag 1. division herrer Team Sydhavsøerne mod Ajax København spillet 2. februar 2018 i Maribo Hallerne 2 Team Sydhavsøerne og Ajax København Pr. mail Brøndby, den 15. februar 2018 Kamp nr. 531540 Protestsag 1. division herrer Team Sydhavsøerne mod Ajax København spillet 2. februar 2018 i Maribo Hallerne 2

Læs mere

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod AG København ApS vedrørende håndboldspiller Nicolai Koch-Hansen

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod AG København ApS vedrørende håndboldspiller Nicolai Koch-Hansen AG København ApS Brøndby, den 22. december 2010 Journal nr. 2689-10-FS Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod AG København ApS vedrørende håndboldspiller Nicolai Koch-Hansen Disciplinærudvalget under

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 19. december 2014 i sag nr. 15/2014 [A]s indbringelse af Dansk Tennis Forbunds Appeludvalgs kendelse af 28. oktober 2014 Sagen er behandlet på skriftligt

Læs mere

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke!

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke! BERETNING 2009 Sportsligt har vi haft et godt år på senior siden, hvor serie 3 har formået at holde sig i netop serie 3. I foråret skulle vi afslutte den sidste hele sæson. Inden forårets kampe lå vi lige

Læs mere

Om forhaling af arealoverførselssag

Om forhaling af arealoverførselssag Om forhaling af arealoverførselssag Landinspektørnævnet fandt det kritisabelt, at der gik over 2½ måned fra landinspektøren modtog kommunens godkendelse indtil sagen blev sendt til registrering i matriklen,

Læs mere

Grundlaget for Ordensudvalgets virke er Dansk Sejlunions vedtægter 15 (Bilag 1) samt Tillæg 1 (bilag 2).

Grundlaget for Ordensudvalgets virke er Dansk Sejlunions vedtægter 15 (Bilag 1) samt Tillæg 1 (bilag 2). Vejledning vedr. behandling af sager i DANSK SEJLUNIONS ORDENSUDVALG Formålet med denne vejledning er at give en fremstilling af, hvorledes en konkret sag behandles i DS Ordensudvalg, således at parterne

Læs mere

Sagsforløb. kendelse og præmisser. Sag Appellant. mod. Dansk Automobil Sports Union Disciplinærudvalget

Sagsforløb. kendelse og præmisser. Sag Appellant. mod. Dansk Automobil Sports Union Disciplinærudvalget DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION AMATØR- OG ORDENSUDVALGET Sagsforløb kendelse og præmisser Appellant mod Dansk Automobil Sports Union Disciplinærudvalget 8. november 2018 Medlem af Danmarks Idrætsforbund

Læs mere

Kun et langt. Lokalopgør TEMA

Kun et langt. Lokalopgør TEMA TEMA Kun et langt indkast Lokalopgør Intensive nærkampe hører et ægte lokalopgør til. Og der blev da også gået til den i dagens opgør mellem Nr. Kongerslev og Kongerslev. 24 mellem venner og fjender Kongerslev

Læs mere

DBU og DBU Sjælland byder velkommen til foredrag om

DBU og DBU Sjælland byder velkommen til foredrag om DBU og DBU Sjælland byder velkommen til foredrag om Brøndby stadion, den 26. april 2015 INDHOLD Hvad er matchfixing Hvad er uetisk adfærd Informationspligt Hvem er omfattet af reglerne Sanktioner Afsløring

Læs mere

Vejgaard Boldspilklub

Vejgaard Boldspilklub Dokument Foreløbig dagsorden Mødegruppe Fodboldvalg Dato Onsdag d 09.09-2015 kl. 19:30-21:00 1. Brug af græsbaner i november 2. Restancer v. MBO 3. Kontingentsatser for Damesenior v. PSK 4. Intro til forældrefolder

Læs mere

TRÆNER I BMI FODBOLD

TRÆNER I BMI FODBOLD velkommen som TRÆNER I BMI FODBOLD BREDDE MED INDHOLD I BMI FODBOLD SKAL DER VÆRE PLADS TIL ALLE SPILLERE - UANSET NIVEAU, OG ALLE SPILLERE SKAL UDFORDRES, UDVIKLES OG HAVE DET SJOVT. DET KALDER VI BREDDE

Læs mere

Stadioninspektion Nykøbing FC Enelco Arena, Nørre Boulevard 4, 4800 Nykøbing F

Stadioninspektion Nykøbing FC Enelco Arena, Nørre Boulevard 4, 4800 Nykøbing F Stadioninspektion Nykøbing FC Enelco Arena, Nørre Boulevard 4, 4800 Nykøbing F Inspektionen blev foretaget onsdag d. 22. juni 2016. Deltagere i stadioninspektionen Kasper Kragh, sikkerhedsansvarlig Divisionsforeningen.

Læs mere

Afgørelse i protestsag indgivet af Randers HH under kamp nr. 208553 afviklet den 6. april 2015 mellem Skanderborg Håndbold og Randers HH

Afgørelse i protestsag indgivet af Randers HH under kamp nr. 208553 afviklet den 6. april 2015 mellem Skanderborg Håndbold og Randers HH Til Randers HH Skanderborg Håndbold Brøndby den 14. april 2015 Journalnummer 1232-15-sha Afgørelse i protestsag indgivet af Randers HH under kamp nr. 208553 afviklet den 6. april 2015 mellem Skanderborg

Læs mere

Kampprogram. mod. mod. mod. mod. mod. Kampens bold sponsor: U16 Piger Mester Fredag d. 28. april kl på Lødderup Stadion.

Kampprogram. mod. mod. mod. mod. mod. Kampens bold sponsor: U16 Piger Mester Fredag d. 28. april kl på Lødderup Stadion. Kampprogram Serie 3 Herrer Fredag d. 28. april kl. 18.00 på Nykøbing Stadion mod Serie 1 Herrer Fredag d. 28. april kl. 19.00 på Nykøbing Stadion mod U16 Piger Mester Fredag d. 28. april kl. 19.00 på Lødderup

Læs mere

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 146 Offentligt

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 146 Offentligt Retsudvalget 2015-16 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 146 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 1. februar 2016 Kontor: Politikontoret

Læs mere

Afgørelse i protestsag indgivet af Team Sydhavsøerne under kamp nr afviklet den 1. november 2015 mellem Team Sydhavsøerne og Randers HH

Afgørelse i protestsag indgivet af Team Sydhavsøerne under kamp nr afviklet den 1. november 2015 mellem Team Sydhavsøerne og Randers HH Team Sydhavsøerne og Randers HH Brøndby, d.13. november 2015 Journalnr. 2064-15-FS Afgørelse i protestsag indgivet af Team Sydhavsøerne under kamp nr. 221446 afviklet den 1. november 2015 mellem Team Sydhavsøerne

Læs mere

KENDELSE. Afsagt den 26. september Fodboldens disciplinærinstans. i sagen. Hobro IK AGF, 11. september 2015

KENDELSE. Afsagt den 26. september Fodboldens disciplinærinstans. i sagen. Hobro IK AGF, 11. september 2015 KENDELSE Afsagt den 26. september 2015 af Fodboldens disciplinærinstans i sagen Hobro IK AGF, 11. september 2015 SAGENS FAKTISKE OMSTÆNDIGHEDER Den 11. september 2015 spillede Hobro IK ( HIK ) mod AGF

Læs mere

Årsplan. U12/U13 Drenge 2010/11

Årsplan. U12/U13 Drenge 2010/11 Årsplan U12/U13 Drenge 2010/11 Årsplan for U12 & U13 Drenge Årgang Spillere født i 1999 og 1998 eller 4. kvartal i 1997. (5. og 6. klasse). Ledere: Træner Jørgen Jensen Hjejlevej 113 mobil 2540 5810 7451

Læs mere

Krav til danske fodboldstadioner

Krav til danske fodboldstadioner Krav til danske fodboldstadioner for afvikling af kampe i Superligaen 1. division 2. division Elitedivisionen (Kvinde-DM) Udgave 2013 Dansk Boldspil-Union Indhold Indledning...3 Banen og spillepladsen...4

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 12. juni 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 12. juni 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 12. juni 2019 Sag 5/2019 Anklagemyndigheden mod T (advokat Jakob Lund Poulsen) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Københavns Byret den 4. oktober 2018 og

Læs mere