Disciplinærudvalgets kendelse i sagen mod [A], [klub A]

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Disciplinærudvalgets kendelse i sagen mod [A], [klub A]"

Transkript

1 Brøndby den 11. marts 2019 Disciplinærudvalgets kendelse i sagen mod [A], [klub A] Sagens baggrund: Med skrivelser af 6. og 14. december 2018 har næstformand i [kreds A], [B] indberettet [A], træner i [klub A] og [klub B], for overtrædelse af Badminton Danmarks Etiske regler for Trænere og Undervisere i forbindelse med en finalekamp i damesingle under X- mesterskabet for Ungdom den december Indberetningen angår dels [A s] vrede optræden over for stigedommer [C] under kampen, dels [A s efterfølgende indrykning af et indlæg på sin facebook indeholdende dels en kritik af [C s] dommerindsats under den nævnte finalekamp, dels en indirekte generel kritik af Badminton Danmarks dommere. Facebook indlægget havde følgende ordlyd: Man kan virkelig mærke at det stadig er det rigtige, man laver, når man kan blive så rasende over en elendig dommer! Håber ikke han kommer til at dømme andet end u11, for det gik tydeligvis for stærkt Virkelig stolt af alle mine [klub A] og [klub B] spillere til årets Københavns mesterskaber! I er grunden til at jeg går glad på arbejde hver dag! Så skal der nok komme nogle bedre dommere fremadrettet Disciplinærudvalget har indhentet udtalelser fra henholdsvis dommer [C], dommerbedømmer [D] og den indberettede træner [A]. Udvalget har desuden modtaget en udtalelse fra næstformand [E], [klub B], som imidlertid ikke havde bemærket det omhandlede optrin under mesterskabet. Dommer [C] udtaler 17. januar 2019 følgende: Jeg har læst beskrivelsen af indberetningen grundigt igennem, og var ikke selv klar over det omtalte facebook-opslag.

2 Jeg husker episoden klart, samt den omtalte [A s] ageren til X-finalerne under dame-single finalen, hvor jeg var stigedommer. Beskrivelse af episoden: Kampen havde forløbet uden problematikker frem til tredje sæt. Før opholdet i tredje sæt, server [klub B-spilleren] meget pludseligt og anderledes før hverken spiller eller jeg selv er klar, hvilket ikke havde været et problem tidligere. Modstanderen tager dog bolden men stopper op med begge arme i vejret med det samme og kigger op på mig. Desværre tager jeg en helt forkert beslutning set fra mit eget perspektiv, og dømmer bolden let, hvorefter træner råber fra sidelinjen "NEJ! HVAD FANDEN SKER DER?". Jeg beder begge spiller om at komme hen til mig, og beder [klub B-spilleren] om, at vente til jeg og hendes modstander er klar. Der bliver efterfølgende spillet 3-4 dueller, hvorefter [klub B-spilleren] gør det igen. Jeg dømmer "Fejl - server, skaft", da jeg klart ser det som en serv, hvor ketcherhovedet ikke er nedadgående (bolden blev sendt fladt ned langs midten fra det lige servefelt med en forhåndsserv). Her råber træner igen meget højt, noget i stil med "NU MÅ DET KRÆFTEDEME HOLDE OP!". Ved opholdet og sideskiftet, går træner forbi og udtrykker lavmælt noget med, at jeg er en elendig dommer, der burde skamme sig, mens han stirrer vredt på mig. Jeg husker desværre ikke hans ord præcist, men jeg beder ham med det samme at komme over til mig, og giver ham en klar henstilling om, at hverken den tone eller de ord vil jeg bestemt ikke høre, hvorefter han undskylder. Da han går tilbage siger han igen noget af samme stil til mig, mens han er på vej væk fra banen. Kampen forsætter, og [klub B-spilleren] taber. Dog har de spillet en meget lang og flot kamp, hvor servesituationen slet ikke var et problem (ej heller andre problemer undervejs), på nær bolden der blev dømt let, samt den dømte fejlserv. Som det beskrives i mailkorrespondencen, er jeg dommeraspirant, og jeg blev blandt andet bedømt af [D] i netop denne kamp. Som jeg også selv er klar over, var det ikke professionelt/korrekt håndteret, hvilket vi også gennemgik efterfølgende. Dog blev det ikke vurderet til at påvirke udfaldet på kampen. Jeg håber beskrivelsen af situationen der involverer [A] er til hjælp. De bedste hilsener [C] Dommerbedømmer [D] udtaler 23. februar 2019 følgende: Indledningsvis må jeg sige, at jeg er lidt ærgerlig over at erfare, at et øjebliks ophedet stemning i en ungdomsturnering, skal gå ud over en grænse for almindelig sund fornuft. At lave opslag på sociale medier, er efter min mening klart en overskridelse af acceptabel adfærd, når det kommer fra en impliceret part. Hvad tilskuere gør kan vi ikke kontrollere eller gøre noget ved, men spillere, trænere og officials skal altså behandle hinanden med respekt.

3 Set fra officialsssiden er jeg af den opfattelse at alle (dommere/linjedommere/- turneringsledere) gør deres bedste hele tiden. Vi laver alle fejl. Det er menneskeligt... Når det er sagt, kan jeg godt huske kampen, episoden og at træneren, som i øvrigt sad lige ved siden af mig, råbte højt under kampen. Det er han ikke den eneste træner der gør. Mener jeg sagde til ham at han godt måtte skrue lidt ned for sin højlydte utilfredshed, men ikke mere end det. Efter lidt meningsudveksling faldt der rimeligt ro på stemningen igen - i hvertfald på bænken hvor vi sad. Som official, kan man komme ud for lidt af hvert. Ikke dermed sagt at alt skal accepteres, men det følger lidt med jobbet når man er dommer. Jeg mener at [C] nævnte noget for mig efter kampen omkring træneren, men jeg synes også at huske, at jeg sagde til ham at ting sagt i kampens hede, skulle han så vidt muligt lægge bag sig hurtigst muligt. Jeg tillagde derfor ikke trænerens udtalelse den store værdi. Måske fordi jeg har været med i gamet i så mange år. Jeg kender ikke træneren, og kan derfor ikke sige noget om det er hans normale måde at reagere på. Jeg fokuserede umiddelbart mest på den/de hændelser i kampen, som jeg mente kunne/skulle have været håndteret anderledes. Det havde jeg en god snak med [C] om efter kampen. Han modtog min feedback og dømte efterfølgende to kampe hvor der ikke var noget at udsætte på hans virke. Det skal i øvrigt nævnes at en tilskuer (pigens far måske??) efter kampen konfronterede [C] inden han havde forladt banen. Herren stod og talte ganske højt lige ind i ansigtet på [C], i en afstand af cm. Efter lige at have iagttaget [C s] håndtering at denne situation i 5-8 sekunder, rejste jeg mig og gik imellem og bad i kontante vendinger denne person vente til dommeren havde forladt banen. Afslutningsvis vil jeg sige, at vi til turneringen formentlig havde den yngste dommerbesætning nogensinde. Ældste dommer var 25 år. Det kan derfor naturligvis have spillet ind, at det ikke var de "gamle" og kendte dommeransigter der sad som dommere.

4 Hvis der er behov for yderligere uddybning står jeg naturligvis til rådighed. Venlig hilsen [C] Dommerinstruktør Indklagede [A] udtaler 6. marts 2019 følgende: Da dette er første gang, at jeg i min karriere har fået en indberetning er jeg lidt i tvivl om, hvordan jeg skal forholde mig til det. Men jeg skal indledningsvis beklage, hvis nogen er af den opfattelse, at jeg er gået over stregen under den omtalte kamp til turnering X og med det efterfølgende opslag på min private Facebook side. Når det så er sagt, så mener jeg ikke selv, at jeg i hallen gik over stregen i forhold til, hvad der ellers sker i andre vigtige finaler, når der optræder kendelser under kampen, som er helt forkerte, og som slet ikke findes reglerne. Om situationerne var kampafgørende må blive ren spekulation, men i situationerne føles kendelserne bestemt kampafgørende. Når jeg læser de fremsendte udtalelser, så synes jeg faktisk også, at de bekræfter, at det der skete i hallen er noget, som sker i kampens hede og ingen andre end [B] har opfattet det, som en hændelse, der skulle indberettes. Set i bakspejlet skulle jeg måske ikke have lagt opslaget på Facebook, og jeg skulle nok ikke have ladet min oplevelse med en enkelt ung dommer blive til en kommentering af dommere generelt. Jeg vil dog gøre opmærksom på, at jeg ikke omtalte nogen dommer ved navns nævnelse, og at opslaget var på min private Facebook side, hvor jeg ikke optræder som repræsentant for en klub eller egenskab af træner. Jeg gav blot udtryk for min private frustration efter en indholdsrig arbejdsdag. Desuden synes jeg faktisk, at mit opslag er ret harmløst, men da det øjensynligt kan virke stødende på nogen, har jeg valgt at tage opslaget af igen. Jeg håber med denne beklagelse og forklaring fra min side, at vi kan lukke sagen uden yderligere konsekvenser. Jeg vil til slut lige gøre opmærksom på, at det ikke var en [klub B] spiller, som [C] skriver, men en [klub A-spiller]. Jeg har derfor også vendt det med ungdomsformanden i [klub A] samt spillerens far og begge vil gerne stille op og give deres vurdering af hændelsen (evt. sammen med mig), hvis det er nødvendigt. Venlig hilsen [A] Ungdomstræner, [klub A]

5 Disciplinærudvalgets overvejelser: Disciplinærudvalget finder på grundlag af de fremkomne oplysninger ikke, at der er tilstrækkeligt grundlag for at statuere, at [A] ved sin opførsel under afviklingen af den pågældende kamp har overtrådt Badminton Danmarks Etiske Regler for Trænere og Undervisere, og at han dermed skulle have optrådt utilbørligt. For så vidt angår [A s] indlæg på facebook finder Udvalget, at uanset at den berørte dommer [C] ikke nævnes ved navn, kan den udtalte kritik uden vanskelighed henføres til [C s] person. Indlægget har derfor karakter af en personlig kritik, der bringer badmintonsporten i miskredit. Indlægget udgør dermed en overtrædelse af pkt i de nævnte Etiske Regler. Med ordene Så skal der nok komme nogle bedre dommere fremadrettet i indlægget fremsætter [A] desuden en utilbørlig indirekte, men generaliseret kritik af alle badmintondommere under Badminton Danmark. Udvalget finder endelig, at den omstændighed, at det kritiske indlæg er optaget på [A s] personlige facebook side, ikke berøver indlægget sin karakter af et bredt tilgængeligt medieindlæg. [A] lægger desuden i indlægget ikke skjul på, at han er badmintontræner. Indlægget er dermed af den karakter, som beskrives i pkt i Badminton Danmarks Etiske Regler. Disciplinærudvalgets kendelse: [A] har overtrådt pkt i Badminton Danmarks Etiske Regler for Trænere og Undervisere og dermed 11, stk. 1, litra a, i Love for Badminton Danmark ved med et facebook indlæg at have fremsat personlig kritik af en dommer, udpeget af Badminton Danmark. [A] har endvidere overtrådt 11, stk. 1, litra b, i Lovene ved i samme indlæg - utilbørligt - indirekte at have kritiseret alle Badminton Danmarks dommere. [A] tildeles for disse forseelser en irettesættelse, jfr. Lovenes 11, stk. 1, nr. 1. Hjemmelsgrundlag: Badminton Danmarks Etiske Regler for Trænere og Undervisere pkt samt Love for Badminton Danmark 11, stk. 1, litra a og b, jfr. stk. 1, nr.1.

6 Klagevejledning: Disciplinærudvalgets kendelse kan indbringes for DIF-idrættens Højeste Appelinstans inden fire uger efter, at kendelsen er meddelt vedkommende, jfr. Love for Badminton Danmark 12, stk. 2. Klagen indsendes til Badminton Danmarks sekretariat, der sørger for at videresende klagen til DIF med sagens akter. Sagens behandling: I sagens behandling har deltaget Olaf Fangel, Jørn E. Hansen og Mogens Ginnerup- Nielsen. P. U. V. Mogens Ginnerup-Nielsen Formand

Disciplinærudvalgets kendelse i sagen mod [A], [klub A]

Disciplinærudvalgets kendelse i sagen mod [A], [klub A] Brøndby den 27. februar 2019 Disciplinærudvalgets kendelse i sagen mod [A], [klub A] Sagens baggrund: Udkaldsleder [B], har den 28. januar 2019 tilsendt Badminton Danmark (v. Kim Hansen) en indberetning,

Læs mere

Kendelse fra Disciplinærudvalget

Kendelse fra Disciplinærudvalget Den 25. januar 2018 Kendelse fra Disciplinærudvalget Sagens baggrund [B] har den 4. december 2017 indberettet [A], [klub A], for overtrædelse af Badminton Danmarks etiske regler for badmintonspillere under

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 18. april 2018 i Sag nr. 4/2018: Jesper Pølkemann Mikkelsen og GBTK Badmintons indbringelse af Badminton Danmarks Disciplinærudvalgs kendelse af 25.

Læs mere

Sagsforløb kendelse og. præmisser. Sag Appellanten mod. Dansk Automobil Sports Union Banesportsudvalget

Sagsforløb kendelse og. præmisser. Sag Appellanten mod. Dansk Automobil Sports Union Banesportsudvalget DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION AMATØR- OG ORDENSUDVALGET Sagsforløb kendelse og præmisser Appellanten mod Dansk Automobil Sports Union Banesportsudvalget 12. juli 2017 Medlem af Danmarks Idrætsforbund Affiliated

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 23. september 2015 i Sag nr. 14/2015 [A] mod Dansk Dart Union Sagen er behandlet af Ulla Ingerslev, Ole Borch og Annelise Vidø. APPELLEN OG SAGENS

Læs mere

Advarsel for Facebook-opslag var i strid med offentligt ansattes ytringsfrihed. Kritik skulle ikke fremsættes internt først. 13.

Advarsel for Facebook-opslag var i strid med offentligt ansattes ytringsfrihed. Kritik skulle ikke fremsættes internt først. 13. 2018-12 Advarsel for Facebook-opslag var i strid med offentligt ansattes ytringsfrihed. Kritik skulle ikke fremsættes internt først 13. april 2018 En medarbejder ved den kommunale hjemmepleje kritiserede

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 28. august 2015 i sag nr. 12/2015 Badminton Københavns indbringelse af Badminton Danmarks Disciplinærudvalgs kendelse af 4. maj 2015 Sagen er behandlet

Læs mere

Vejledning for tekniske officials

Vejledning for tekniske officials Vejledning for tekniske officials (Gældende pr. 21.05.2016) 1 INDLEDNING 1.1 Vejledning for tekniske officials udsendes af BWF i henhold til federationens love i ønsket om, at spillet ledes ensartet i

Læs mere

DIF s APPELINSTANS KENDELSE

DIF s APPELINSTANS KENDELSE DIF s APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 4. juni 2018 i sag nr. 10/2018: Bo Spellerberg mod DHF s Disciplinærinstans Sagen er behandlet af Ulla Ingerslev, Claus Juel Hansen og Ole Borch. APPELLEN OG SAGENS

Læs mere

Svar (regel) Spørgsmål

Svar (regel) Spørgsmål 1. Hvor høje skal netstolperne være: A. 1,5 m? B. 1,524 m? C. 1,55 m? 2. Hvilken farve skal nettet have: A. Mørkt? B. Hvidt? C. Mørkt og hvidt? 3. Hvor er afprøvningsmærkerne til boldhastighed placeret

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 15. januar 2016 i Sag nr. 24/2015 [Klub A] mod [Spiller 1] og [Klub B] Sagen er behandlet af Louise Saul, Eigil Lego Andersen og John Skovbjerg. APPELLEN

Læs mere

Kamp nr DH SUS Nyborg Skive FH spillet 12. november 2016 i Ullerslev Hallen.

Kamp nr DH SUS Nyborg Skive FH spillet 12. november 2016 i Ullerslev Hallen. SUS Nyborg Pr. mail Brøndby den 22. november 2016 Journal nr. 1859-16-FS Kamp nr. 372956 1 DH SUS Nyborg Skive FH spillet 12. november 2016 i Ullerslev Hallen. Disciplinærinstansen for Håndboldliga og

Læs mere

RETNINGSLINIER FOR KAMPE SPILLET UDEN DOMMER - opdateret d. 15. marts 2010

RETNINGSLINIER FOR KAMPE SPILLET UDEN DOMMER - opdateret d. 15. marts 2010 RETNINGSLINIER FOR KAMPE SPILLET UDEN DOMMER - opdateret d. 15. marts 2010 Generelle retningslinjer for Referees/referee assistenten der virker ved turneringer hvor der spilles kampe spillet uden dommer:

Læs mere

KENDELSE. Protest i kampen mellem København Badminton Klub og Odense Badminton Klub indgivet af København Badminton Klub

KENDELSE. Protest i kampen mellem København Badminton Klub og Odense Badminton Klub indgivet af København Badminton Klub Brøndby den 8. januar 2016 KENDELSE Protest i kampen mellem København Badminton Klub og Odense Badminton Klub indgivet af København Badminton Klub Ved skrivelse af 22.12.2015 har Københavns Badminton Klub

Læs mere

DTFs TURNERINGSREGLER FOR U8 TURNERINGER PÅ RØD BANE - opdateret d. 17. april 2012 -

DTFs TURNERINGSREGLER FOR U8 TURNERINGER PÅ RØD BANE - opdateret d. 17. april 2012 - DTFs TURNERINGSREGLER FOR U8 TURNERINGER PÅ RØD BANE - opdateret d. 17. april 2012-1 Spille- og turneringsregler DTFs spille- og turneringsregler, samt retningslinier for kampe spillet uden dommer er gældende

Læs mere

Regeltest udarbejdet af DU s kompetencegruppe

Regeltest udarbejdet af DU s kompetencegruppe Der må ikke skrives på opgavearket Regeltest udarbejdet af DU s kompetencegruppe 1 2 3 4 5 6 HVID 8 foretager et indkast direkte mod mål få sekunder før 1. halvleg er slut. Lige inden bolden passerer mållinjen,

Læs mere

DBU Sjællands retningslinjer for Futsal dommere.

DBU Sjællands retningslinjer for Futsal dommere. DBU Sjællands retningslinjer for Futsal dommere. Formål: Formålet med nærværende retningslinjer er at sikre en så ensartet gennemførelse af kampene som muligt. Dette skal tilsikre, at både spillernes sikkerhed,

Læs mere

Den opførsel spilleren udviser er ikke acceptabel og derfor indberetning af spilleren.

Den opførsel spilleren udviser er ikke acceptabel og derfor indberetning af spilleren. Bo Spellerberg KIF Kolding København Pr. mail Brøndby den 28. marts 2018 Kamp nr. 538247 888 Ligaen Skjern Håndbold KIF Kolding København spillet 10. marts 2018 i Skjern Bank Arena Disciplinærinstansen

Læs mere

Stoholm Håndbold og Frederikshavn FI Pr. mail

Stoholm Håndbold og Frederikshavn FI Pr. mail Stoholm Håndbold og Frederikshavn FI Pr. mail Brøndby den 27. februar 2019 Afgørelse i protestsagen kamp nr. 676125 1 DH Stoholm Håndbold mod Frederikshavn FI spillet 8. februar 2019 i Stoholm Fritidscenter

Læs mere

Støttepædagogen fik en påtale af den kommune hun var ansat i, fordi kommunen mente at hun havde brudt sin tavshedspligt.

Støttepædagogen fik en påtale af den kommune hun var ansat i, fordi kommunen mente at hun havde brudt sin tavshedspligt. 2009 20-7 Støttepædagogs omtale af et barn i et offentligt forum. Tavshedspligt En støttepædagog fortalte en tidligere kollega om et bestemt barn mens de kørte i bus. Barnet blev omtalt meget negativt.

Læs mere

Ung Rejs GymnasiumFutsal Regelsæt

Ung Rejs GymnasiumFutsal Regelsæt Ung Rejs GymnasiumFutsal Regelsæt Banen: Der spilles på en håndboldbane, dvs. 20 x 40 meter Bold: Bolden skal være en Futsal fodbold. Mål: Målene består af to håndboldmål i hver ende af banen. Antal spillere:

Læs mere

Sag XXX-XX: Klage over (A)s afholdelse af C-stævne uden anvendelse af autoriseret banedesigner

Sag XXX-XX: Klage over (A)s afholdelse af C-stævne uden anvendelse af autoriseret banedesigner J.nr. XXXX-XX Sag XXX-XX: Klage over (A)s afholdelse af C-stævne uden anvendelse af autoriseret banedesigner BAGGRUND Disciplinærudvalget modtog den XX.XX.2017 en klage fra Springudvalget over (A) i anledning

Læs mere

Lovregulativ IV - Ordensudvalgets generelle kompetencer og voldgiftsbestemmelser

Lovregulativ IV - Ordensudvalgets generelle kompetencer og voldgiftsbestemmelser Lovregulativ IV - Ordensudvalgets generelle kompetencer og voldgiftsbestemmelser 05/2016 Indhold Indhold... 1 1. Formål, hjemmel og ændring af lovregulativet... 2 1 Formål... 2 2 Hjemmel og ændring af

Læs mere

KENDELSE. Afsagt den 09. juli Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. Brøndby IF FC Midtjylland, afviklet 17. maj 2019

KENDELSE. Afsagt den 09. juli Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. Brøndby IF FC Midtjylland, afviklet 17. maj 2019 KENDELSE Afsagt den 09. juli 2018 af Fodboldens Disciplinærinstans i sagen Brøndby IF FC Midtjylland, afviklet 17. maj 2019 SAGENS FAKTISKE OMSTÆNDIGHEDER: Fredag den 17. maj 2019 blev Sydbank Pokalfinalekampen

Læs mere

DBU Sjællands retningslinjer for Futsal dommere

DBU Sjællands retningslinjer for Futsal dommere DBU Sjællands retningslinjer for Futsal dommere Formål: Formålet med nærværende retningslinjer er at sikre -en så ensartet gennemførelse af kampene som muligt. Dette skal tilsikre, at både spillernes sikkerhed,

Læs mere

Den Sociale Ankestyrelses sagsbehandling i tvangsfjernelsessag

Den Sociale Ankestyrelses sagsbehandling i tvangsfjernelsessag Den Sociale Ankestyrelses sagsbehandling i tvangsfjernelsessag Fundet det meget beklageligt, at Den Sociale Ankestyrelse ikke havde forberedt en sag om hjemgivelse af en 5-årig pige til faderen på en sådan

Læs mere

Vedrørende godtgørelse efter beskæftigelsesindsatslovens 83

Vedrørende godtgørelse efter beskæftigelsesindsatslovens 83 Borgerrådgiveren Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Direktionen Brev er dags dato fremsendt pr. e-mail til bif@bif.kk.dk & kvalitetskontrolenheden@bif.kk.dk 30-04-2012 Sagsnr. 2011-168248 Vedrørende

Læs mere

Disciplinære bestemmelser vedr. Karantæneregler. 1. Spillere

Disciplinære bestemmelser vedr. Karantæneregler. 1. Spillere Disciplinære bestemmelser vedr. Karantæneregler Spillere 1. Spillere Følgende regler er fastsat for advarsler og udvisninger i de af DBU udskrevne turneringer, for så vidt angår Herre-DM, Herre-LPs afsluttende

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 8. juni 2016 i Sag nr. 6/2016: [Klub A] mod [Klub B] Sagen er behandlet af Morten Larsen, Ole Borch og John Skovbjerg. APPELLEN OG SAGENS BEHANDLING

Læs mere

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnets sekretariat den 23. september 2011.

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnets sekretariat den 23. september 2011. København, den 24. april 2012 Sagsnr. 2011 3838/MKJ/JML 8. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A. Sagens tema: X har klaget over, at advokat A har tilsidesat

Læs mere

Etisk regelsæt for Ishockey Klubben Aarhus

Etisk regelsæt for Ishockey Klubben Aarhus Etisk regelsæt for Ishockey Klubben Aarhus Dette regelsæt vil være gældende for klubbens trænere, ledere, forældre, voksne, børn dommere og officials. Programmet er udarbejdet efter Dansk Ishockey Union

Læs mere

Kamp nr Protestsag 1. division herrer Team Sydhavsøerne mod Ajax København spillet 2. februar 2018 i Maribo Hallerne 2

Kamp nr Protestsag 1. division herrer Team Sydhavsøerne mod Ajax København spillet 2. februar 2018 i Maribo Hallerne 2 Team Sydhavsøerne og Ajax København Pr. mail Brøndby, den 15. februar 2018 Kamp nr. 531540 Protestsag 1. division herrer Team Sydhavsøerne mod Ajax København spillet 2. februar 2018 i Maribo Hallerne 2

Læs mere

Protestafgørelse kamp nr Frederikshavn FI mod Odder Håndbold spillet den 25. marts 2017 i Frederikshavn.

Protestafgørelse kamp nr Frederikshavn FI mod Odder Håndbold spillet den 25. marts 2017 i Frederikshavn. Odder Håndbold og Frederikshavn Fi Pr. mail. Brøndby den 3. april 2014 Journal nr.1100-17-fs Protestafgørelse kamp nr. 373067 Frederikshavn FI mod Odder Håndbold spillet den 25. marts 2017 i Frederikshavn.

Læs mere

RETNINGSLINIER FOR KAMPE SPILLET UDEN DOMMER gældende fra 1. januar 2009

RETNINGSLINIER FOR KAMPE SPILLET UDEN DOMMER gældende fra 1. januar 2009 RETNINGSLINIER FOR KAMPE SPILLET UDEN DOMMER 2009 - gældende fra 1. januar 2009 Generelle retningslinier for Referees/referee assistenten der virker ved turneringer hvor der spilles kampe spillet uden

Læs mere

Målet med disciplinærbestemmelserne er, at DBTU lægger sig så tæt som muligt på de regler, der er vedtaget af det internationale forbund; ITTF.

Målet med disciplinærbestemmelserne er, at DBTU lægger sig så tæt som muligt på de regler, der er vedtaget af det internationale forbund; ITTF. Bordtennis er en sport, hvor dårlig opførsel hører til sjældenhederne, men sporten har naturligvis nogle regler for, hvorledes disse sjældne tilfælde håndteres. Advarsler, strafpoint, diskvalifikationer

Læs mere

Dansk Håndbold Forbunds Beach Handball Tour 2014 Det officielle Danmarksmesterskab.

Dansk Håndbold Forbunds Beach Handball Tour 2014 Det officielle Danmarksmesterskab. Turneringsreglement Dansk Håndbold Forbunds Beach Handball Tour 2014 Det officielle Danmarksmesterskab. TURNERINGSREGLEMENT Dansk Håndbold Forbunds officielle DM i Beach Handball Almindelige bestemmelser

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 27. januar 2015 i sag nr. 16/2014 [A Bowlingklub] mod [B Bowlingklub] Sagen er behandlet af Morten Larsen, Ole Borch og Claus Juel Hansen. APPELLEN

Læs mere

Sagsbehandlingstid i Sundhedsvæsenets Patientklagenævn og nævnets manglende underretning om sagens behandling

Sagsbehandlingstid i Sundhedsvæsenets Patientklagenævn og nævnets manglende underretning om sagens behandling FOB 04.153 Sagsbehandlingstid i Sundhedsvæsenets Patientklagenævn og nævnets manglende underretning om sagens behandling En ansat i sundhedssektoren der havde været indklaget for Sundhedsvæsenets Patientklagenævn,

Læs mere

KENDELSE. afsagt den 3. oktober Fodboldens Appelinstans. i sagen. F.C. København

KENDELSE. afsagt den 3. oktober Fodboldens Appelinstans. i sagen. F.C. København KENDELSE afsagt den 3. oktober 2017 af Fodboldens Appelinstans i sagen F.C. København påklager kendelse af 22. august 2017 afsagt af Fodboldens Disciplinærinstans. Appelinstansen bestod af Bloch Andersen

Læs mere

ORDLISTE. BWF Statutes, Sektion Gældende fra 01/01/2018

ORDLISTE. BWF Statutes, Sektion Gældende fra 01/01/2018 BWF Statutes, Sektion 4.1.5 ORDLISTE Gældende fra 01/01/2018 Denne sektion angiver den standardordliste, der skal anvendes af dommeren for at kontrollere kampen. Listen er ikke fuldkommen, og andre vendinger

Læs mere

DTF Beach Tennis Tour Stævnereglement

DTF Beach Tennis Tour Stævnereglement DTF Beach Tennis Tour Stævnereglement Indhold: Spilleregler o Matchlængde o Score i sæt o Score i partier o Tie-break o Serven o Serve-rotation o Sideskift o Linjerne o Boldafvikling o Tvivlstilfælde og

Læs mere

Case 1: Rollen som medspiller. Case 1: Rollen som medspiller. Opgave A. Opgave B

Case 1: Rollen som medspiller. Case 1: Rollen som medspiller. Opgave A. Opgave B Case 1: Rollen som medspiller En række klasser konkurrerer i roning i romaskine. Hver klasse stiller med et hold, der skal ro så langt som muligt på tid. En meget engageret klasse stiller med et hold,

Læs mere

Hvilket af nedenstående kriterier indgår IKKE i vurderingen af en mulig 'bremse et lovende angreb'-forseelse?

Hvilket af nedenstående kriterier indgår IKKE i vurderingen af en mulig 'bremse et lovende angreb'-forseelse? Navn Målmanden har bolden i hænderne og sparker den ud. Den rammer dommeren i ryggen og hopper tilbage mod mål. Målmanden får hånden på bolden i et forsøg på at redde den fra at gå I mål - men den ender

Læs mere

Etiske regler for trænere, holdledere og

Etiske regler for trænere, holdledere og . DANMARK Idrættens Hus DK-260S Brøndby Bank 221-' 8390'3333 CVR 13693315 Etiske regler for trænere, holdledere og tekniske officials 1. I forhold til dette regelsæt er en træner / holdleder enhver, der

Læs mere

Vil du klage over politiet?

Vil du klage over politiet? Vil du klage over politiet? Den Uafhængige Politiklagemyndighed Den Uafhængige Politiklagemyndighed (Politiklagemyndigheden) er en selvstændig myndighed, der hverken hører under politiet eller anklagemyndigheden.

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 21. april 2015 i sag nr. 7/2015 [Klub A]s indbringelse af DBTU s Appeludvalgs afgørelse af 16. marts 2015 Sagen er behandlet af Ole Græsbøll Olesen,

Læs mere

BadmintonDanmarksAdfærdskodeks

BadmintonDanmarksAdfærdskodeks BadmintonDanmarksAdfærdskodeks 1. Etisk grundlag Badminton Danmarks adfærdskodeks hviler på alment menneskelige normer og værdier, som markerer et tilhørsforhold til vort samfunds kultur og tradition.

Læs mere

DCU Ordensudvalget har den 15. april 2019 truffet følgende afgørelse

DCU Ordensudvalget har den 15. april 2019 truffet følgende afgørelse DCU Ordensudvalget har den 15. april 2019 truffet følgende afgørelse Appel over: DCU s bestyrelses afgørelse af 18. december 2018. Appellanten: Luca Taj DCU s bestyrelse traf den 18, december 2018 afgørelse

Læs mere

Futsal regler for Oplandsturneringen Opdateret den 24-10-2015 Side 1 af 5

Futsal regler for Oplandsturneringen Opdateret den 24-10-2015 Side 1 af 5 Side 1 af 5 1. Forord Futsal har sine rødder i Sydamerika, hvor fodbolden altid har været den mest populære sport, og hvor der blev spillet fodbold på hver en lille plads. Futsal er en teknisk og underholde

Læs mere

JYDSK HÅNDBOLD FORBUND KREDS 5 TRÆNER/LEDER FOLDER FOR SÆSONEN

JYDSK HÅNDBOLD FORBUND KREDS 5 TRÆNER/LEDER FOLDER FOR SÆSONEN JYDSK HÅNDBOLD FORBUND KREDS 5 TRÆNER/LEDER FOLDER FOR SÆSONEN 2016-2017 September 2016 1 Denne folder er ment som en hjælpende hånd til trænere og ledere i foreningerne om de mest almindelige spørgsmål

Læs mere

KENDELSE. Afsagt den 10. september Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. FC København Brøndby IF, afviklet 12. august 2018

KENDELSE. Afsagt den 10. september Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. FC København Brøndby IF, afviklet 12. august 2018 KENDELSE Afsagt den 10. september 2018 af Fodboldens Disciplinærinstans i sagen FC København Brøndby IF, afviklet 12. august 2018 SAGENS FAKTISKE OMSTÆNDIGHEDER Søndag den 12. august 2018 blev Superligakampen

Læs mere

Sagsforløb. kendelse og præmisser. Sag Appellant. mod. Dansk Automobil Sports Union Disciplinærudvalget

Sagsforløb. kendelse og præmisser. Sag Appellant. mod. Dansk Automobil Sports Union Disciplinærudvalget DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION AMATØR- OG ORDENSUDVALGET Sagsforløb kendelse og præmisser Appellant mod Dansk Automobil Sports Union Disciplinærudvalget 8. november 2018 Medlem af Danmarks Idrætsforbund

Læs mere

Turneringsreglement. Dansk Håndbold Forbunds officielle Danmarksmesterskab i strandhåndbold. (2010)

Turneringsreglement. Dansk Håndbold Forbunds officielle Danmarksmesterskab i strandhåndbold. (2010) Turneringsreglement Dansk Håndbold Forbunds officielle Danmarksmesterskab i strandhåndbold. (2010) TURNERINGSREGLEMENT Dansk Håndbold Forbunds officielle DM i strandhåndbold Almindelige bestemmelser 1.1

Læs mere

Spilleregler for badminton

Spilleregler for badminton Spilleregler for badminton Definitioner Spiller Enhver person, der spiller badminton Kamp Konkurrence i badminton mellem parter bestående af 1 eller 2 spillere Single En kamp med en spiller på hver side

Læs mere

DANSK HÅNDBOLD FORBUND

DANSK HÅNDBOLD FORBUND 1 RØD 7 har en oplagt målchance, da HVID 3 løber ind på banen som overtallig spiller. Hvad skal der dømmes? 2 Hvornår er en Time Out obligatorisk? Der skal træffes en fælles Bolden skal skiftes til reservebolden.

Læs mere

KENDELSE. Afsagt den 1. august Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. Befordringsgodtgørelse til amatørspillere Odder IGF Fodbold

KENDELSE. Afsagt den 1. august Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. Befordringsgodtgørelse til amatørspillere Odder IGF Fodbold KENDELSE Afsagt den 1. august 2017 af Fodboldens Disciplinærinstans i sagen Befordringsgodtgørelse til amatørspillere Odder IGF Fodbold Disciplinærinstansens undersøgelse af Odder IGF Fodbold I januar

Læs mere

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnet den 16. marts 2015 og modklagen den 13. april 2015.

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnet den 16. marts 2015 og modklagen den 13. april 2015. København, den 15. december 2015 Sagsnr. 2015-884/LIH 6. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne af [klager] klaget over [indklagede], [bynavn], og [indklagede]

Læs mere

Kristrup Tennisklub REGLEMENT IFB. KLUBMESTERSKAB

Kristrup Tennisklub REGLEMENT IFB. KLUBMESTERSKAB Klubmesterskaberne i er til, for at skabe mere spil samt at være en del af de sociale tilbud i klubben. Klubmesterskaberne skal til enhver tid sikre, at alle uanset niveau herunder begynder, motionist

Læs mere

Dansk Håndbold Forbund

Dansk Håndbold Forbund 1 2 3 4 Hvornår begynder udvisningstiden for en udvist spiller? Når dommeren har vist Når den udviste spiller Når dommeren fløjter for dommertegn nr. 14 har passeret sidelinien og genoptagelse af spillet.

Læs mere

Begæring om opsættende virkning indgivet efter klagefristens

Begæring om opsættende virkning indgivet efter klagefristens Begæring om opsættende virkning indgivet efter klagefristens udløb Et amtsankenævn havde pålagt et socialudvalg at udbetale sygedagpenge til A. Det sociale udvalg klagede rettidigt til den sociale ankestyrelse

Læs mere

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne af X klaget over indklagede.

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne af X klaget over indklagede. København, den 16. juni 2014 Sagsnr. 2014-373/LSK 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne af X klaget over indklagede. Sagens tema: Advokat A, der repræsenterede

Læs mere

Kamp nr DD Roskilde Håndbold TMS Ringsted spillet 19. november 2016 i Roskilde Hallerne

Kamp nr DD Roskilde Håndbold TMS Ringsted spillet 19. november 2016 i Roskilde Hallerne TMS Ringsted og Roskilde Håndbold Pr. mail Brøndby den 8. december 2016 Journal nr. 1886-16-FS Kamp nr. 373143 1 DD Roskilde Håndbold TMS Ringsted spillet 19. november 2016 i Roskilde Hallerne Disciplinærinstansen

Læs mere

KENDELSE. Klagerne ønskede at sælge deres ejendom og henvendte sig i den forbindelse til indklagede.

KENDELSE. Klagerne ønskede at sælge deres ejendom og henvendte sig i den forbindelse til indklagede. 1 København, den 8. juni 2009 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmægler Henrik Møller Andersen Hovedgaden 21 4270 Høng Sagen angår spørgsmålet, om den mellem indklagede og klagerne indgåede formidlingsaftale

Læs mere

KENDELSE. Afsagt den 21. maj Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. Brøndby IF FC København, afviklet 14. april 2019

KENDELSE. Afsagt den 21. maj Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. Brøndby IF FC København, afviklet 14. april 2019 KENDELSE Afsagt den 21. maj 2019 af Fodboldens Disciplinærinstans i sagen Brøndby IF FC København, afviklet 14. april 2019 SAGENS FAKTISKE OMSTÆNDIGHEDER Søndag den 14. april 2019 blev Superligakampen

Læs mere

ORDLISTE. BWF Statutes, Section Gældende pr. 30/11/2018

ORDLISTE. BWF Statutes, Section Gældende pr. 30/11/2018 BWF Statutes, Section 4.1.5 ORDLISTE Gældende pr. 30/11/2018 Denne sektion angiver den standardordliste, der skal anvendes af dommeren for at kontrollere en kamp. Listen er ikke fuldkommen, og andre vendinger

Læs mere

Regler. Dansk Arbejder Idrætsforbund. En verden af gode oplevelser www.dai-sport.dk. Dansk Arbejder Idrætsforbund

Regler. Dansk Arbejder Idrætsforbund. En verden af gode oplevelser www.dai-sport.dk. Dansk Arbejder Idrætsforbund Dansk Arbejder Idrætsforbund En verden af gode oplevelser www.dai-sport.dk Regler Dansk Arbejder Idrætsforbund Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20 2605 Brøndby Tlf. 43 26 23 84 Fax: 43 26 23 86 E-mail: dai@dai-sport.dk

Læs mere

Retningslinjer for observatører

Retningslinjer for observatører Retningslinjer for observatører 1. Principper DHF s dommerudvalg påsætter observatører til alle kampe i Dame- og Herre Håndboldligaen, samt til landspokalkampe landsdækkende runder, kampe i 1. division

Læs mere

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod HC Midtjylland ApS

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod HC Midtjylland ApS HC Midtjylland Brøndby, d. 1. marts 2013 Journalnr.1201-13-FS Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod HC Midtjylland ApS Disciplinærudvalget under Dansk Håndbold Forbund (DHF) har dags dato truffet

Læs mere

Badmintonudvalgets beretning sæson 2013/14

Badmintonudvalgets beretning sæson 2013/14 Badmintonudvalgets beretning sæson 2013/14 Indledningsvis bemærkes det, at denne beretning ikke behandles som et selvstændigt emne på aktivitetsmødets dagsorden. Spørgsmål, kommentarer og uddybninger til

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 16. oktober 2017 i Sag nr. 14/2017: Odense Håndbolds indbringelse af Håndboldens Appelinstans kendelse af 3. oktober 2017 Sagen er behandlet af stedfortrædende

Læs mere

Regel 16 Personlige straffe og holdstraffe

Regel 16 Personlige straffe og holdstraffe Regel 16 Personlige straffe og holdstraffe Advarsel 16:1 En advarsel er den passende straf for: a) forseelser, der skal straffes progressivt (8:3, sammenlign dog 16:3b og 16:6d); b) usportslig opførsel,

Læs mere

Den lyseblå tråd i FCKG Esbjerg

Den lyseblå tråd i FCKG Esbjerg Den lyseblå tråd i FCKG Esbjerg Baggrund Igennem flere år har der i bestyrelsen i FC King George været en drøm om at starte en børne- og ungdomsfodbold afdeling i klubben, og 2013 er året, hvor denne drøm

Læs mere

Praktik og retningslinjer. KFD s breddedommere

Praktik og retningslinjer. KFD s breddedommere Praktik og retningslinjer KFD s breddedommere Retningslinjer 2013-2014 Mødetid 30 minutter før 45 minutter ved triokampe Fair-play hilsen Retningslinjer 2013-2014 Dommeren skal gøre sig bekendt med Turneringsregler

Læs mere

Forretningsorden For Disciplinærudvalget under Dansk Ride Forbund

Forretningsorden For Disciplinærudvalget under Dansk Ride Forbund Forretningsorden For Disciplinærudvalget under Dansk Ride Forbund 1 Disciplinærudvalget 1.1 Disciplinærudvalget består af indtil 5 medlemmer, hvoraf den ene er formand. Formand og øvrige medlemmer udpeges

Læs mere

for begyndere Støt dit barn, når det starter til tennis, grafikken her forklarer alt om: Play and Stay De grundlæggende regler og principper

for begyndere Støt dit barn, når det starter til tennis, grafikken her forklarer alt om: Play and Stay De grundlæggende regler og principper for begyndere Støt dit barn, når det starter til tennis, grafikken her forklarer alt om: Point, sæt, partier Play and Stay Tennis10 Skumtennis De grundlæggende regler og principper Tennis i korte træk

Læs mere

Skanderborg nedlagt protest mod udvist spiller der scorer. Tidspunkt 1. halvleg 20 min. Stillingen var 3-9.

Skanderborg nedlagt protest mod udvist spiller der scorer. Tidspunkt 1. halvleg 20 min. Stillingen var 3-9. Skanderborg Håndbold og Århus Håndbold Brøndby den 6. marts 2012 Journal nr. 1225-12-FS Afgørelse i protestsag indgivet af Skanderborg Håndbold under kamp nr. 254584 mod Århus Håndbold afviklet søndag

Læs mere

Skjern Håndbold og HC Midtjylland

Skjern Håndbold og HC Midtjylland Skjern Håndbold og HC Midtjylland Brøndby, d.30. oktober 2014 Journalnr.2050-14-FS Afgørelse i protestsag indgivet af Skjern Håndbold under herreligakamp nr. 765680 afviklet den 15. oktober 2014 mellem

Læs mere

Klager. J.nr aq. København, den 17. oktober 2018 KENDELSE. mod. Dennis Frederiksen Nørre Alslev Langgade 11 B 4840 Nørre Alslev

Klager. J.nr aq. København, den 17. oktober 2018 KENDELSE. mod. Dennis Frederiksen Nørre Alslev Langgade 11 B 4840 Nørre Alslev 1 København, den 17. oktober 2018 KENDELSE Klager mod Dennis Frederiksen Nørre Alslev Langgade 11 B 4840 Nørre Alslev Nævnet har modtaget klagen den 20. marts 2018. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt

Læs mere

Vi skal henvise til 8 i DAFFs Turneringsregulativ for reglerne omkring afvikling af karantæne.

Vi skal henvise til 8 i DAFFs Turneringsregulativ for reglerne omkring afvikling af karantæne. 12. november 2013 Afgørelse fra Dansk Amerikansk Fodbold Forbunds Appeludvalg Appeludvalgets sag 2013-4 I sag vedrørende klage over karantæne til en spiller, som ikke var blevet udvist for den pågældende

Læs mere

FOB Kommunes svar på spørgsmål fra borger

FOB Kommunes svar på spørgsmål fra borger FOB 05.591 Kommunes svar på spørgsmål fra borger Ombudsmanden henstillede til en kommune at genoptage behandlingen af en sag hvor kommunen havde undladt at svare på tre breve fra en borger. Kommunen genoptog

Læs mere

Trænere og undervisere Etiske Regler

Trænere og undervisere Etiske Regler Trænere og undervisere Etiske Regler (Gældende pr. 01.06.2017) 1. FORMÅL 1.1 At opretholde de højeste standarder for opførsel blandt trænere og undervisere samt dem, som udøver en lignende rolle i et undervisnings-/læringsmiljø,

Læs mere

Reglement for Badminton Danmarks Dommerudvalg

Reglement for Badminton Danmarks Dommerudvalg Reglement for Badminton Danmarks Dommerudvalg 1 Badminton Danmarks dommerudvalg (DU) DU består af en formand samt udvalgsformændene for hver af de under DU stående udvalg. Formanden vælges på BD s repræsentantskabsmøde

Læs mere

Henvendelse vedrørende aktindsigt

Henvendelse vedrørende aktindsigt 2014-221623 Dato: 10-06- 2015 Henvendelse vedrørende aktindsigt Skolelederen på skolen har den 19. juni 2014 på din foranledning indbragt en sag for Statsforvaltningen, som i medfør af kommunestyrelseslovens

Læs mere

Dansk Arbejder Idrætsforbund. Idrætskonsulent Jesper Kjærgaard Tlf. 29 24 01 11 E-mail: jesper@dai-sport.dk. Dansk Arbejder Idrætsforbund

Dansk Arbejder Idrætsforbund. Idrætskonsulent Jesper Kjærgaard Tlf. 29 24 01 11 E-mail: jesper@dai-sport.dk. Dansk Arbejder Idrætsforbund Idrætskonsulent Jesper Kjærgaard Tlf. 29 24 01 11 E-mail: jesper@dai-sport.dk Dansk Arbejder Idrætsforbund Dansk Arbejder Idrætsforbund Idrættens Hus - Brøndby Stadion 20-2605 Brøndby Tlf. 43 26 23 84

Læs mere

DEN SYNLIGE MOBNING DEN SKJULTE MOBNING

DEN SYNLIGE MOBNING DEN SKJULTE MOBNING Katrine rækker hånden op i dansktimen og får ordet. De andre i klassen vender øjne til hinanden og sukker højlydt. Nu igen er der en der siger, de andre griner. Katrine går tit rundt for sig selv i frikvartererne.

Læs mere

PAS PÅ DIG SELV. Hvad er selvomsorg?

PAS PÅ DIG SELV. Hvad er selvomsorg? PAS PÅ DIG SELV Uddannelse i selvomsorg og kollegial omsorg for Bydelsmødre Wattar Gruppen Kognitivt Psykologcenter Center for Socialt Ansvar Hvad er selvomsorg? Når du er god ved dine tanker: så stiller

Læs mere

Retningslinjer for observatører

Retningslinjer for observatører Retningslinjer for observatører 1. Principper DHF s elitedommerudvalg (EDU) påsætter observatører til alle kampe i Dame- og Herre Håndboldligaen, 1. division for herrer, landspokalkampe i indledende runder

Læs mere

Hobro IK Fodbold inviterer til FYRKAT CUP 2015

Hobro IK Fodbold inviterer til FYRKAT CUP 2015 Hobro IK Fodbold inviterer til FYRKAT CUP 2015 Fyrkat Cup indbyder til indefodboldstævne i Hobro Idrætscenter 23., 24. og 25. januar 2015. Tilmelding sker gennem www.staevner.dk Alt efter antal tilmeldte

Læs mere

Beretning til generalforsamling den 25. marts 2010

Beretning til generalforsamling den 25. marts 2010 Beretning til generalforsamling den 25. marts 2010 Sæsonen 2009/2010 nærmer sig nu hastigt afslutningen. Det har været en sæson med blandet følelser og jeg vil derfor i denne beretning over seniorernes

Læs mere

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Team Tvis Holstebro Damer A/S Landspokalturneringen 2013 kamp nr

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Team Tvis Holstebro Damer A/S Landspokalturneringen 2013 kamp nr Team Tvis Holstebro Damer A/S Pr. mail Brøndby den 3. oktober 2013 Journal nr. 2072-13-FS Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Team Tvis Holstebro Damer A/S Landspokalturneringen 2013 kamp nr.

Læs mere

De væsentlige ændringer og nye regler per 1. juli 2014.

De væsentlige ændringer og nye regler per 1. juli 2014. Område Beskrivelse Regel Kampområdet Der er nu mulighed for at bruge en Oktogon-form Artikel 3 Kampområdet (Ottekantet-form) bane til stævnerne. Punkt 1.2 og 2.2 Kampområdet Sekundanterne skal sidde udenfor

Læs mere

DGI badminton. Vi har brug for dig. forældreinvolvering

DGI badminton. Vi har brug for dig. forældreinvolvering DGI badminton Vi har brug for dig forældreinvolvering Dette hæfte er fyldt med gode ideer til, hvordan du involverer forældre i badminton arbejdet. 3 Ofte følger forældre deres børn til badminton, og

Læs mere

Turneringsreglement. ved. DHF Beach Handball Tour Det officielle Danmarksmesterskab. for. Ungdoms og Oldies DM

Turneringsreglement. ved. DHF Beach Handball Tour Det officielle Danmarksmesterskab. for. Ungdoms og Oldies DM Turneringsreglement ved DHF Beach Handball Tour 2016 Det officielle Danmarksmesterskab for Ungdoms og Oldies DM Det officielle Danmarksmesterskab for U-16, U-18 og Oldies TURNERINGSREGLEMENT Dansk Håndbold

Læs mere

Lemvig-Thyborøn Håndbold Pr. mail. Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Lemvig-Thyborøn Håndbold

Lemvig-Thyborøn Håndbold Pr. mail. Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Lemvig-Thyborøn Håndbold Lemvig-Thyborøn Håndbold Pr. mail Brøndby den 22. november 2016 Journal nr. 1863-16-FS Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Lemvig-Thyborøn Håndbold Disciplinærinstansen for Håndboldliga og 1.

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 18. maj 2015 i sag nr. 8/2015 DIF-idrættens Højeste Appelinstans' Sag nr. 8/2015: [A] og [B]s indbringelse af DAFF's Appeludvalgs afgørelse af 31.

Læs mere

Kære spillere og forældre til spillere i Ungdomsafdelingen

Kære spillere og forældre til spillere i Ungdomsafdelingen Kære spillere og forældre til spillere i Ungdomsafdelingen Velkommen til den nye sæson 2018/19 i Holte Badmintonklub. Dette brev indeholder vigtige informationer om sæsonen. Vi håber derfor, at I vil tage

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 19. december 2014 i sag nr. 15/2014 [A]s indbringelse af Dansk Tennis Forbunds Appeludvalgs kendelse af 28. oktober 2014 Sagen er behandlet på skriftligt

Læs mere

Spilleregler for badminton

Spilleregler for badminton Spilleregler for badminton Fastsat af The International Badminton Federation (IBF). Gældende fra 01/08/2006. Definitioner Spiller Enhver person, der spiller badminton Kamp Konkurrence i badminton mellem

Læs mere

SEJR FOR ENHVER PRIS ELLER?

SEJR FOR ENHVER PRIS ELLER? SEJR FOR ENHVER PRIS ELLER? SEJR FOR ENHVER PRIS ELLER?hånden. Denne folder skal være med til at skabe DBU Sjællands arbejde består blandt andet i at støtte den gode adfærd og tone på og udenfor fodboldbanerne,

Læs mere

Manglende iagttagelse af 11 og 12 i offentlighedsloven i boligsikringssag

Manglende iagttagelse af 11 og 12 i offentlighedsloven i boligsikringssag Manglende iagttagelse af 11 og 12 i offentlighedsloven i boligsikringssag I en sag om tilbagebetaling af boligsikring havde en klager udtrykkeligt gjort boligstyrelsen bekendt med, at han over for kommunen

Læs mere