Notat. Bilag x Evalueringsrapport Distortion gadefester Byens Anvendelse. Teknik- og Miljøforvaltningen. 24. juni Sagsnr.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Notat. Bilag x Evalueringsrapport Distortion gadefester Byens Anvendelse. Teknik- og Miljøforvaltningen. 24. juni Sagsnr."

Transkript

1 Byens Anvendelse Teknik- og Miljøforvaltningen Notat Bilag x Evalueringsrapport Distortion gadefester 2019 Indhold Bilag x Evalueringsrapport Distortion gadefester Indledning 2 Indsatsområder Støjbelastning 5 Hærværk 6 Sanitære foranstaltninger og renhold 7 Trafikal afvikling 10 Lokal forankring 10 Borgerklager 12 Fokus frem mod Konklusion juni 2019 Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Stine Ahrendt Ocariz Byens Anvendelse Byliv Njalsgade København S EAN nummer

2 Byliv Bilag x Evalueringsrapport Distortion gadefester /16 Indledning Distortion gadefester blev i 2019 afholdt den 29. maj på Nørrebro og Rådhuspladsen og 30. maj på Vesterbro og Rådhuspladsen. Siden 2016 er en evaluering af Distortion gadefester blevet fremlagt for Teknik- og Miljøudvalget og i 2017, 2018 og 2019 har udvalget behandlet en rammetilladelse til gadefesterne ca. seks måneder før afviklingen. Det er blevet fastslået, at Nus/Nus fortsat og i højere grad skal udvikle sig i takt med omgivelsernes øgede krav og forventninger, samt at arrangøren skal imødekomme kommunens vejledning og udvise ansvarlighed og professionalisme. De skærpede rammevilkår for 2019 blev behandlet i Teknik- og Miljøudvalget den 17. december Distortion ejes af Fonden Distortion København og er en organisation med et fast sekretariat og bestyrelse. Gadefesten Distortion er en del af den samlede Distortion Festival, som består af bl.a. gratis gadefester i to bydele, Distortion Ø, som er en betalingsfestival på Refshaleøen samt diverse indendørs events på natklubber og diskoteker. Gadefesterne bliver arrangeret af Distortions sekretariat, Nus/Nus, som er ansvarlig ansøger og som indgår i samarbejder med myndigheder. Sekretariatet fungerer som paraplyorganisation for de lokale aktører, som står for diverse scener, barer mv. De lokale aktører, kaldet streethosts, ansøger Nus/Nus, om at være en del af festen, hvorefter de indgår en samarbejdskontrakt med. Tilladelsen til Distortion gadefester gives til den hovedansvarlige arrangør Distortion Nus/Nus som en midlertidig råden over vej med hjemmel i vejlovens 80. I 2019 er der blevet givet en rammetilladelse med en række skærpede vilkår, som er besluttet i Teknik- og Miljøudvalget den 17. december 2018 Denne rapport er skrevet på baggrund af evalueringsmøder med sikkerhedsmyndighederne, Distortion Nus/Nus og relevante parter i Teknik- og Miljøforvaltningen. Forvaltningen har i 2019 givet en hovedtilladelse og i alt 52 deltilladelser fordelt således Udvikling i antal deltilladelser: Vesterbro Nørrebro Indre By

3 Byliv Bilag x Evalueringsrapport Distortion gadefester / Antallet af deltilladelser til streethosts var i 2019 svarende til Forskellen bestod i, at Distortion i 2019 kun havde tilladelse til, at der på op til 10 scener pr. brokvarter måtte forventes en maxkapacitet på mere end 300 personer samt en differentieret lukketid på 2-3 udvalgte scener frem til 23:00/24:00 på henholdsvis Nørrebro og Vesterbro. Vilkårene i rammetilladelse imødekom Nus/Nus hovedansøgning samt strategi , hvor Nus/nus beskriver en strategi om et paradigmeskift indeholdende færre musikscener, de større scener samles i områder væk fra tæt bebyggelse med differentieret lukketid, hyggeområder, som beboerfest, langbordsmiddage, børnedistortion mv. samt socialøkonomiske tiltag som supplerer Københavns identitet som en social og inkluderende by. Det kan konkluderes, at Nus/Nus lykkedes særligt på Vesterbro med at få flyttet flere store musikscener væk fra tæt beboelse ved nye placeringer som Ingerslevgade og forpladsen til Øksnehallen. På Nørrebro viste dette sig ikke lige så tydeligt. Antal deltagere: Vesterbro Nørrebro Rådhuspladsen, Indre By / / / Det anslås i 2019, at der var ca. samme antal festivalgæster som sidste år. Dette er baseret på et skøn og er vanskeligt at verificere. Vejret som kan konstateres at have stor indflydelse på omfanget af Distortion gadefester viste sig i 2019 solrig, dog med køligt vejr på Nørrebro og torsdagen på Vesterbro bød på regn og gråvejr i eftermiddagstimerne, der klarede op i løbet af aftenen. Indsatsområder 2019 Fem indsatsområder var blevet rammesat med justerede og skærpede vilkår i rammetilladelsen Tallene viser deltagerantallet fordelt onsdag/torsdag. 2 Tallene viser deltagerantallet fordelt onsdag/torsdag.

4 Byliv Bilag x Evalueringsrapport Distortion gadefester /16 Forvaltningens vurdering af opfyldelsen af vilkårene for hvert indsatsområde i rammetilladelsen er i evalueringsrapporten illustreret grafisk i en matrix med fire gradueringer. Dette er gjort ud fra et hensyn til formidlingen. Gradueringen er baseret på en konkret vurdering og er ikke baseret på specifikke målbare parametre.

5 Byliv Bilag x Evalueringsrapport Distortion gadefester /16 Støjbelastning Meget tilfredsstillende opfyldelse af vilkåret Middel/tilfredsstillende opfyldelse Mindre tilfredsstillende opfyldelse Dårlig opfyldelse X Forvaltningen vurderer, at støjgrænserne kun i begrænset omfang blev overholdt på Nørrebro og Vesterbro bedst gik det på Vesterbro. Både ved små og de store scener blev der spillet for højt, og der måtte skrues ned mange gange. Desuden blev en del scener lukket af Distortion på forvaltningens anmodning som følge af gentagne støjoverskridelser. På pladser omfattet af Forskrift for udendørs musikarrangementer, skulle arrangøren sikre at forskriftens bestemmelser blev overholdt. På gader mv. som ikke er omfattet af Forskrift for udendørs musikarrangementer skulle arrangøren sikre, at støjbelastningen fra scener ikke overskred 80 db (A) på nærmeste facade. Arrangøren skulle styrke sin egen kontrolindsats for at sikre, at det tilladte musikniveau kunne overholdes. I den forbindelse skulle arrangøren indregulere, blokere og limitere alle større musikanlæg via et akkrediteret støjmålefirma, så det blev sikret at støjgrænserne kunne overholdes. En rapport over egenkontrollen udarbejdet af støjmålefirmaet skal fremsendes til Teknik- og Miljøforvaltningen efter arrangementet. Arrangøren skulle sikre, at der er limiter på musikanlæg ved scener, hvor der kunne forventes en kapacitet på mere end 300 mennesker, samt at der ikke blev spillet med for store anlæg på disse scener. Forvaltningen kan konkludere, at anlæggene generelt blev målt af det tilknyttede støjmålefirma. Anlæggene var dog ikke blevet plomberet, og der blev spillet højere end grænsen flere steder. På mange af de små scener kom der et stort publikumsantal og der blev spillet højt. Støjmålefirmaet har efterfølgende tilsendt forvaltningen rapport over egenkontrol, som viser, at der er foretaget egenkontrol på 95 % af scenerne. Endvidere vurderer støjmålefirmaet, at der var væsentligt flere overskridelser af støjgrænserne på Nørrebro, end der var på Vesterbro. Ifølge støjmålefirmaet skyldes dette, at der havde været læring fra Nørrebro, som havde en effekt i forhold til Vesterbro.

6 Byliv Bilag x Evalueringsrapport Distortion gadefester /16 Der blev i alt modtaget 13 henvendelser på støjvagtens klagetelefon fordelt på 6 om onsdagen og 7 om torsdagens gadefester. På Nørrebro har forvaltningens støjvagter registreret godt 50 lydmålinger og anmodede 17 scener om at skrue ned i løbet af arrangementet. Scener, som havde vilkår om limitering spillede højere end det tilladte, hvilket ikke burde være muligt med plombering. Egenkontrollen i form af støjmålefirmaet havde dog ikke plomberet anlæggene, da det var de enkelte streethosts, som havde hyret og kontrolleret anlæggene. På Nørrebro var der en del scener i smalle gader, hvor højtalere blev placeret få meter fra beboelse. På Vesterbro har støjvagterne registreret godt 40 støjmålinger og anmodede 11 gange scener om at skrue ned i løbet af arrangementet. Også på Vesterbro spillede to scener, omfattet om limitering over den tilladte støjgrænse. Generelt var der færre problemer med støjoverskridelser på Vesterbro bl.a. som følge af bedre sceneplaceringer med længere til naboer fx ved Ingerslevsgade. Tre scener blev lukket ned før tid. Arrangøren har oplyst, at de har tilbageholdt to depositummer pga. overskridelser af støjgrænser. Arrangøren fik ikke som forudsat limiteret de enkelte anlæg i 2019, hvilket skulle have sikret, at støjgrænsen ikke blev overskredet. Fremadrettet Baseret på årets erfaringer vurderer forvaltningen, at arrangøren vil have svært ved at kontrollere en støjgrænse på 80 db (A) fremadrettet med uændret organisering. Den eksisterende organisering af arrangementet, hvor de enkelte streethosts selv står for anlæg og lydstyrke, vanskeliggør kontrollen. Forvaltningen vil således i behandlingen af en kommende ansøgning lægge vægt på et bedre setup for støjbelastning og egenkontrol. Det vil blive understreget at Nus/Nus er ansvarlig for deres underleverandører. Hærværk Meget tilfredsstillende opfyldelse af vilkåret Middel/tilfredsstillende opfyldelse Mindre tilfredsstillende opfyldelse Dårlig opfyldelse X Forvaltningen vurderer, at Nus/Nus leverede meget tilfredsstillende på opfyldelse om hærværk.

7 Byliv Bilag x Evalueringsrapport Distortion gadefester /16 Forvaltningen har i 2019 ikke konstaterede skader eller hærværk på offentligt byinventar, såsom signalstandere mv. Depositum på kr. samt vilkår om at særligt udsatte områder skulle ydes særlig beskyttelse i form af fx afskærmning, hegn eller ved professionelle vagter, vurderes at have en effekt i samspil med de forskellige kommunikative indsatser, som arrangøren arbejder med. Borgerhenvendelser går fortsat på urinering og glasskår i private gårde og kælderskakte samt hændelser om hærværk på private ejendele. Forvaltningen er blevet gjort bekendt nedfaldne tegl fra murværket til Den Jødiske Begravelsesplads. Området omkring Den Jødiske Begravelsesplads har forvaltningen udpeget som særlig udsat og pålagt arrangøren - som et vilkår i deres hovedtilladelse - at de skal sikre sig, at der holdes opsyn for at modvirke hærværk og ulovlig indtrængen på både Assistens Kirkegård og Den Jødiske Begravelsesplads. Det er tilsyneladende lykkes at dæmme op for dette på Møllegadesiden af Den Jødiske Begravelsesplads, hvor der tidligere var problemer, men desværre er en tilsvarende problematik opstået på Birkegadesiden. Forvaltningen har ikke hjemmel til at pålægge arrangøren erstatningsansvar og Københavns Kommune kan ikke gøres erstatningsansvarlig for hærværk, der begås i forbindelse med afholdelsen af et arrangement. Hvis der ønskes at søge erstatning, kan man som privatperson enten vælge at gå i dialog med arrangøren eller rette henvendelse til en advokat med henblik på at få afklaret, om et søgsmål vil kunne få dækket udgifterne til at udbedre skaderne. Fremadrettet vil forvaltningen fortsat opkræve depositum og have fokus på forebyggelse af hærværk på offentligt byinventar. Samt stille vilkår om, at særligt udsatte områder som bl.a. Den Jødiske Begravelsesplads, skal ydes særlig forebyggende beskyttelse, eksempelvis ved brug af vagter. Sanitære foranstaltninger og renhold Meget tilfredsstillende opfyldelse af vilkåret Middel/tilfredsstillende opfyldelse Mindre tilfredsstillende opfyldelse Dårlig opfyldelse X

8 Byliv Bilag x Evalueringsrapport Distortion gadefester /16 Forvaltningen vurderer, at Nus/Nus leverede mindre tilfredsstillende på vilkåret om sanitære foranstaltninger og renhold, i det der på Nørrebro manglede opsætning af 50 mandlige urinaler (peefences), svarende til en kapacitet på 100. Arrangøren skulle sikre adgang til 1360 sanitære foranstaltninger, der ligestiller brug af de forskellige køn. Det konkluderes, at Nus/Nus fik ligestillet brug af de forskellige køn. Løst ved, at de i 2019 anvendte et kvindeligt urinal (Lapee)som et alternativt til toiletbåse. Det kan konkluderes at Nus/Nus ikke formåede at leve op til kapaciteten på Nørrebro, hvor der manglede opsætning af 50 stk. peefences (mandlige urinaler) Nus/Nus har oplyst til forvaltningen at de manglende peefences skyldes et leverandørsvigt, og at de fik rettet op til torsdag, hvor de placerede ekstra mandlige urinaler. Det kvindelige urinal (Lapee) som for første år blev opsat, blev overvejende på Nørrebro benyttet af mænd. På Vesterbro levede arrangøren op til antalskravet, og havde kapacitetsmæssigt opsat flere urinaler, idet der var ekstra urinaler til mænd, hvilket også understøttede den rette brug af urinalerne til kvinder. Det blev konstateret at der var sat ekstra mandlige urinaler (tulipaner) op på Vesterbro samt skilte på de kvindelige urinaler female only, hvoraf det kunne observeres, at flere kvinder benyttede urinalerne. På Rådhuspladsen levede arrangøren op til antallet af sanitære foranstaltninger. Arrangøren skulle sikre, at adgangen til sanitære foranstaltninger skulle gøres bedre tilgængelige og mere synlige. Dette blev løst ved at områder med toiletter blev markeret med flag i højden 3.2 meter. Derudover viste det sig at den pink farve på de kvindelige urinaler Lapee var meget synlige i gadefesten grundet farven. Det kan konstateres at urin i gaderne fortsat er en udfordring trods den øgede mængde af sanitære

9 Byliv Bilag x Evalueringsrapport Distortion gadefester /16 foranstaltninger. Ved tilsyn blev det observeret, at festivalgæster tissede i porte og afkroge på trods af opstillede sanitære foranstaltninger uden kø inden for synvide. Fremadrettet vil forvaltningen fortsat stille krav om en minimumskapacitet af sanitære foranstaltninger, der ligestiller brug for de forskellige køn. Mængder af affald Vesterbro Nørrebro ton 28 ton Samlet for Vesterbro, Nørrebro og Rådhuspladsen 2018 I alt ton Vesterbro Nørrebro ,42 ton 21,88 ton ,36 ton 19,94 ton 2015 Ca. 30 ton Ca. 18 ton Alle scener på gaderne lukkede ned til tiden, hvilket er afgørende for at kommunens renhold kan komme til i gaderne. Placeringen af de store scener og differentieret lukketid gjorde det muligt at for renholdsmedarbejdere, at komme rundt i de resterende områder. På Sønder Boulevard var omfanget af glasskår mindre end tidligere år, formentlig grundet der ikke var store musikscener på Sønder Boulevard. Dog kan glasskår fortsat konstateres at være en udfordring ved arrangementer, særligt ved græsarealer og brostensområder. Arrangøren skulle udvise udvikling i deres arbejde med at minimere mængden af affald og sikre bedre genanvendelse. Udover affaldssortering backstage i egne barer, som Nus/Nus indførte i 2018, havde de i 2019 indfør genanvendelige pantkrus ved de lukkede områder ved Rådhuspladsen og forpladsen ved Øksnehallen. Fremadrettet vil forvaltningen fortsat opfordre arrangøren til at etablere alternative løsninger til at dæmme op for glasskår og andre renholdelseshensyn. Arrangøren skal fortsat udvise udvikling i deres arbejde med at minimere mængden af affald og sikre bedre genanvendelse.

10 Byliv Bilag x Evalueringsrapport Distortion gadefester /16 Trafikal afvikling Meget tilfredsstillende opfyldelse af vilkåret Middel/tilfredsstillende opfyldelse Mindre tilfredsstillende opfyldelse Dårlig opfyldelse X Forvaltningen vurderer, at Nus/Nus leverede meget tilfredsstillende på vilkåret om trafikal udvikling. Arrangøren skulle i planer for etablering af sikring tage højde for senest mulig lukning af trafikerede veje og færrest mulig inddragelse af parkeringspladser. Grundet sikkerhed skulle enkelte flere områder i 2019 ryddes for parkerede biler end tidligere år. Dette formåede arrangøren i tæt samarbejde med politiet at udføre uden tidligere lukning af veje. Den trafikale afvikling forløb uden uforudsete konsekvenser. Grundet helligdag ved Distortion på Vesterbro vurderes den trafikale påvirkning af være mindre end tidligere år. Samt at H.C. Andersens Boulevard ikkeblev akut lukket i Fremadrettet vil forvaltningen fastholde vilkår om, at der i planer for etablering af sikring tages højde for senest mulig lukning af trafikerede veje og færrest mulig inddragelse af parkeringspladser. Lokal forankring Meget tilfredsstillende opfyldelse af vilkåret Middel/tilfredsstillende opfyldelse Mindre tilfredsstillende opfyldelse Dårlig opfyldelse X Forvaltningen vurderer, at Nus/Nus leverede meget tilfredsstillende på vilkåret om lokal forankring. Arrangøren skulle sikre en solid lokal forankring bl.a. via rettidig og grundig information til berørte naboer, erhverv mv. Nus/Nus ophængte beboerbreve i de berørte bydele som de forrige år. I 2019 blev antallet af informationsskilte i de berørte bydele fordoblet. I brevene og på informationsskiltene var der naboinformation om bl.a. parkeringsforhold, spilletider mv. samt kontaktoplysninger til beboertelefon og hjemmeside.

11 Byliv Bilag x Evalueringsrapport Distortion gadefester /16 Arrangøren skulle udvise fremdrift for at gennemføre initiativerne i deres strategi Distortion Nus/Nus lykkedes særligt på Vesterbro med at få flyttet flere store musikscener væk fra tæt beboelse ved nye placeringer som Ingerslevsgade og forpladsen til Øksnehallen. På Nørrebro viste dette sig ikke lige så tydeligt. I rammetilladelsen fik Nus/Nus afslag på det ansøgte koncept med udvalgte betalingsområder, hvor det skulle kræve fremvisning af støttearmbånd for at komme ind i området. Betalinsområderne var ansøgt ved store scener og skulle ifølge ansøgningen betinge bedre sikkerhed og sikre medfinansiering til øgede udgifter til bl.a. sikkerhed, toiletter og renhold samt sikre økonomi til implementering af deres strategi, som stræber mod at give mere rum til små lokale aktører og færre kommercielle. Beslutningen resulterede i, at der kun var to områder, der fordrede fremvisning af gadearmbånd, forpladsen til Øksnehallen, som forpagtes af DGI byen samt på Rådhuspladsen som en fortsættelse af hidtidig praksis på baggrund af politiets anbefalinger. På både Vesterbro og Nørrebro blev der afholdt mindre lokale aktiviteter såsom langbordsmiddag, børnedistortion, silent disco, karaoke og andre mindre aktiviteter som tatoo boder. Nus/Nus indgik i møder med relevante lokaludvalg og erhvervsliv med henblik på øget inddragelse og høring af synspunkter. Indre By Lokaludvalg har udtrykt ønske om, at de fremadrettede ønsker at forvaltningen deltager ved denne form for møder samt at de ikke finder arrangementet på Rådhuspladsen lokalt forankret i bydelen. Fremadrettet vil forvaltningen stille vilkår om, at Nus/Nus fortsat skal vise udvikling i gennemførelse af deres fremlagte strategi samt vægte en diversitet i de ansøgte koncepter for aktiviteter. Indre By, Rådhuspladsen Det var givet tilladelse til musik på Rådhuspladsen onsdag og torsdag i tidsrummet 16:00 24:00. Opstilling på pladsen var den samme som i Indgangen til sceneområdet var til forskel fra 2018 flyttet, så den var ud til Vester Voldgade. Dette af hensyn til fremkommeligheden og forebyggelse af en potentiel akut lukning af H.C. Andersen Boulevard. H.C. Andersens Boulevard blev ikke akut lukket i Både onsdag og torsdag blev musikken lukket ned før tid på Rådhuspladsen. Nus/Nus har udmeldt at nedlukning var en

12 Byliv Bilag x Evalueringsrapport Distortion gadefester /16 beslutning truffet ud fra sikkerhed, da kapaciteten på Rådhuspladsen var nået. Kommunens natteværter var ekstraordinært tilstede på hverdage i indre by under gadefesterne onsdag og torsdag. Natteværterne kunne konstatere, at en stor andel af deres kontakt var med unge i alderen 18 og 24 år, samt en høj forespørgsel på vejvisning. Det kan konkluderes, at scenen på Rådhuspladsen bidrager med eftergener i nattelivet i Indre By. Både onsdag og torsdag var der mange festival-gæster til stede i gaderne i Indre By i forbindelse med at Rådhuspladsens kapacitet blev opfyldt og da scenen blev lukket ned. Lokaludvalgsevalueringer Indre By Lokaludvalg har foretaget evaluering af Distortion gadefest på Rådhuspladsen modemateriale/ /edoc-agenda/b9d d6- b c9ab117dc/68a8c9f0-2e6d-4ca0-8f6b-02e d0 Lokaludvalget konkluderer bl.a. at det er problematisk, at festen i gaden fortsætter med dertilhørende gener, når den officielle fest lukker ned. Fremadrettet I 2020 er Rådhuspladsen allerede reserveret til DBU i forbindelse med EURO2020, hvorfor det er usikkert om det vil være muligt at afholde Distortionarrangement på Rådhuspladsen i På baggrund af de ansøgte vil forvaltningen vurdere, om en placering i Indre By vil være egnet. Borgerklager Skriftlige Tilladelse i Affald, Støj klager i beboelseskvarterer urinering alt mv Det er fortsat primært borgere bosat i de berørte gader, som henvender sig med klager til forvaltningen. I 2019 modtog forvaltningen 51 skriftlige klager. Derudover er der i alt registreret 13 henvendelser på støjvagtens klagetelefon under gadefest-arrangementet.

13 Byliv Bilag x Evalueringsrapport Distortion gadefester /16 Antallet af skriftlige klager er faldet til samlet 51 fra 110 skriftlige klager i Størstedelen af de skriftlige klager stiller spørgsmålstegn ved, hvorfor der gives tilladelse i beboelseskvarterer. Indholdet i de modtagne klager beskriver en utilfredshed der i særlig grad omhandler de afledte gener, som arrangementet afstedkommer både før, under og efter selve afholdelsen, herunder publikums adfærd. Eksempelvis inddragelse af parkeringspladser, lukning af veje, renhold på andre tidspunkter end normalt, adfærden hos festivalgæsterne; såsom private piratfester med høj og ureguleret musik, urinering på åben gade, det sociale ansvar for unge som fester påvirket af alkohol eller stoffer. Lugten af tis, som er en del af bydelen i dagene efter, efterladenskaber i private kælderskakte, glasskår mv. samt til tider en utryghed ved at have store mængder af festende mennesker ved ens gadedør eller baggård. Inden for de beføjelser kommunen har myndighed, arbejdes der løbende på at mindske nabogener mv. Igennem de sidste tre år er der stillet vilkår på disse områder i den politisk vedtaget rammetilladelse. Arrangøren udviser ligeledes initiativ og vilje til at afhjælpe de afledte gener. Herunder påvirkning af adfærd hos festivalgæster og samarbejde med eksempelvis Natteravnene. Fokus frem mod 2020 Forvaltningen vil fortsat have fokus på optimering af planlægningsprocessen og sagsbehandlingen i tæt samarbejde med sikkerhedsmyndighederne. Det forventes at arrangøren fortsætter med at tage større ejerskab og initiativ fra start, som det i højere grad var tilfældet i Hovedansøgningen som indsendes forud for udstedelse af rammetilladelsen, skal være fyldestgørende med placering af hovedscener og påtænkt implementering af nye initiativer fra deres strategi. Grundlæggende skal de overordnede koncepter være på plads. Erfaringen viser at inddragelse af nye placeringer, som det i 2019 var tilfældet med Ingerslevsgade og Halmtorvet ved Øksnehallen, giver en længere sagsbehandlingstid.

14 Byliv Bilag x Evalueringsrapport Distortion gadefester /16 Forvaltningen vil gå i vejledende dialog med arrangøren umiddelbart efter fremlæggelsen af evalueringen, for at sikre en god opstart på næste års planlægningsproces. Nus/Nus formåede i 2019 at levere oplysninger som kortmateriale, beskrivelser af indhold, diverse planer mv. indenfor den aftalte tidsramme. Kvaliteten i det fremsendte materiale kunne fortsat optimeres for en bedre sagsbehandling. Der vil være fokus på, om arrangøren formår at gennemføre initiativerne i deres strategi uden muligheden for betalingsområder med støttearmbånd, da betalingsarrangementer ikke er i overensstemmelse med forvaltningens praksis. Fremadrettet vil der fortsat være fokus på indsatsområderne; støjbelastning, forebyggelse af hærværk, sanitære foranstaltninger og renhold, trafikal afvikling og lokal forankring. Afhængig af det ansøgte vil vilkår om Støjbelastning blive skærpet eller justeret. Der bliver fulgt op på, at Nus/Nus overholder de sanktioner, de har fremsat vedrørende ikke at samarbejde med de Streethosts, som ikke overholdt eller omgik de fastsatte støjgrænser. Konklusion Meget tilfredsstillende opfyldelse af vilkåret Middel/tilfredsstillende opfyldelse af vilkåret Mindre tilfredsstillende opfyldelse af vilkåret Dårlig opfyldelse X Forvaltningen konkluderer, at arrangøren Nus/Nus set i en helhedsvurdering samlet set har levet tilfredsstillende op til vilkår i rammetilladelsen. På nogle indsatsområder bedre end andre. Vilkårene om sanitære foranstaltninger og støjbelastning er det vurderet at arrangøren kun i mindre tilfredsstillende grad opfyldte vilkåret.

15 Byliv Bilag x Evalueringsrapport Distortion gadefester /16 Forvaltningen vurderer, at støjgrænserne kun i begrænset omfang blev overholdt på Nørrebro og Vesterbro bedst gik det på Vesterbro. Både ved små og de store scener blev der spillet for højt, og der måtte skrues ned mange gange. Desuden blev en del scener lukket af Distortion på forvaltningens anmodning som følge af gentagne støjoverskridelser. Nus/Nus formåede ikke at leve op til kapaciteten af sanitære foranstaltninger på Nørrebro, grundet et leverandørsvigt manglede der 50 peefences (mandlige urinaler) svarende til en kapacitet på 100. På Vesterbro og Rådhuspladsen blev den vilkårsfastsatte minimumskapacitet opfyldt. På de øvrige tre indsatsområder; forebyggelse af hærværk, trafikal afvikling og lokalforankring vurderer forvaltningen i højere grad, at arrangøren har leveret tilfredsstillende. Nus/Nus formåede at levere oplysninger som kortmateriale, beskrivelser af indhold, diverse planer mv. indenfor den aftalte tidsramme. Kvaliteten i det fremsendte materiale kunne fortsat optimeres for en bedre sagsbehandling. Det kan konkluderes, at der i 2019 er sket et fald i antallet af skriftlige klager til forvaltningen over gadefesterne. Til 51 fra 110 i Klagerne går fortsat på de samme klagepunkter. Arrangøren har udvist initiativ som beskrevet i deres strategi bl.a. ved, søge en bredere diversitet i streethosts, mindske antallet af store musikscener og i det omfang det er muligt rykke dem længere væk fra tæt beboelse. Det arrangørens og myndighedernes overordnede oplevelse, at selve afviklingen af arrangementet var vellykket som følge at et omfattende planlægningsarbejde. Distortion gadefester er af en karakter og omfang med krav til logistik, som kræver en professionel arrangør med de rigtige ressourcer til rådighed. Der er dog en iboende grænse for, hvad der er muligt. Og i sidste ende skal de gener som arrangementet uomtvistelig afstedkommer lægges med til vægt, når det skal vurderes om de kulturelle og

16 Byliv Bilag x Evalueringsrapport Distortion gadefester /16 oplevelsesmæssige værdier konkret kan tillægges større værdi end de nabo-, miljø-, støjgener og renholdelsesproblematikker som gadefesten afstedkommer.

Bilag 2 Udkast til rammetilladelse til Distortion gadefester 2019

Bilag 2 Udkast til rammetilladelse til Distortion gadefester 2019 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Til NUS/NUS ApS Refshalevej 167A 1432 København K Att: Thomas Fleurquin Bilag 2 Udkast til rammetilladelse til Distortion gadefester 2019

Læs mere

Til NUS/NUS ApS Refshalevej 167A 1432 København K Att.: Thomas Flerquin. Sagsnr Dokumentnr.

Til NUS/NUS ApS Refshalevej 167A 1432 København K Att.: Thomas Flerquin. Sagsnr Dokumentnr. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Bilag 2 Til NUS/NUS ApS Refshalevej 167A 1432 København K Att.: Thomas Flerquin 04-01-2017 Sagsnr. 2017-0005968 Dokumentnr. 2017-0005968-1

Læs mere

Bilag 1 Evalueringsrapport Distortion gadefester 2018

Bilag 1 Evalueringsrapport Distortion gadefester 2018 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 12. juli 2018 Sagsnr. 2018-0189223 Bilag 1 Evalueringsrapport Distortion gadefester 2018 Dokumentnr. 2018-0189223-2 Sagsbehandler

Læs mere

Evaluering. Indhold BILAG 1. Distortion gadefester Sagsnr Dokumentnr

Evaluering. Indhold BILAG 1. Distortion gadefester Sagsnr Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse BILAG 1 25-07-2017 Sagsnr. 2017-0275185 Evaluering Distortion gadefester 2017 Dokumentnr. 2017-0275185-3 Sagsbehandler Stine Louise Ahrendt

Læs mere

Bilag 1: Evaluering Distortion

Bilag 1: Evaluering Distortion NOTAT 06-12-2016 Bilag 1: Evaluering Distortion 2016 Sagsnr. 2016-0341295 Dokumentnr. 2016-0341295-1 Sagsbehandler Stine Louise Ahrendt Ocariz Indhold Bilag 1: Evaluering Distortion 2016... 1 Indledning...

Læs mere

Referat af åbent dialogmøde om Distortion

Referat af åbent dialogmøde om Distortion Referat af åbent dialogmøde om Distortion Onsdag den 26. april kl. 17.00 18.30 i Bethesda Velkomst v. Bent Lohmann, formand for Indre By Lokaludvalg Bent Lohmann bød velkommen og fortalte om lokaludvalgets

Læs mere

Opsamling på borgerpanelundersøgelse om Distortion 2019

Opsamling på borgerpanelundersøgelse om Distortion 2019 Opsamling på borgerpanelundersøgelse Baggrund 1751 har besvaret borgerpanelundersøgelsen. Det svarer til 51 % af det samlede Borgerpanel Spørgeskemaet har været tilgængeligt for borgerpanelet i perioden

Læs mere

Stk. 2 Forskriften er vedtaget af Københavns Borgerrepræsentation den xx

Stk. 2 Forskriften er vedtaget af Københavns Borgerrepræsentation den xx KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 27-02-2015 Sagsnr. 2014-0229370 UDKAST til forskrift for udendørs musikarrangementer Indledning Hovedformålet med denne forskrift

Læs mere

Bilag 7. Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden

Bilag 7. Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Miljøbeskyttelse NOTAT Til Borgerrepræsentationen Bilag 7. Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden Der er modtaget 122 henvendelser

Læs mere

11. oktober Sagsnr Bilag 5. Konsekvenser ved forskellige støjgrænser og antal. Dokumentnr

11. oktober Sagsnr Bilag 5. Konsekvenser ved forskellige støjgrænser og antal. Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 11. oktober 2018 Bilag 5. Konsekvenser ved forskellige støjgrænser og antal I dette notat er der redegjort for, hvad forskellige

Læs mere

Observationer ved Distortion 2019

Observationer ved Distortion 2019 Observationer ved Distortion 2019 Onsdag den 29. maj og torsdag den 30. maj kan ikke sammenlignes, når det kommer til Rådhuspladsen og med hensyn til om Øksnehallen gjorde en forskel. Dels havde den ene

Læs mere

Varsling af ændringer i vilkår i for arrangementspuljen

Varsling af ændringer i vilkår i for arrangementspuljen KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse 20-03-2019 Varsling af ændringer i vilkår i for arrangementspuljen I forbindelse med Teknik- og Miljøudvalgets behandling af kriterier

Læs mere

Borgerrepræsentationen den 22. maj 2014, medlemsforslag om arrangementspuljen

Borgerrepræsentationen den 22. maj 2014, medlemsforslag om arrangementspuljen Bilag 1 Overblik over den politiske behandling Borgerrepræsentationen den 22. maj 2014, medlemsforslag om arrangementspuljen (Overflytningsbeslutningen) Borgerrepræsentationen besluttede, at udgifterne

Læs mere

Forskrift for afholdelse af udendørsarrangementer i Mariagerfjord Kommune

Forskrift for afholdelse af udendørsarrangementer i Mariagerfjord Kommune Forskrift for afholdelse af udendørsarrangementer i Mariagerfjord Kommune Oktober 2018 Grundlag I Mariagerfjord Kommunes turismestrategi er der udpeget perioder og områder hvori der ønskes arrangementer

Læs mere

Bilag 1: Principper for uddeling af midler fra arrangementspuljen

Bilag 1: Principper for uddeling af midler fra arrangementspuljen KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Trafik og Byliv NOTAT Bilag 1: Principper for uddeling af midler fra arrangementspuljen Arrangementspuljen kan efter ansøgning yde refusion af

Læs mere

På nuværende tidspunkt er arrangementspuljen på kr. ekskl. moms hvert år.

På nuværende tidspunkt er arrangementspuljen på kr. ekskl. moms hvert år. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT Bilag 3 Forslag til reviderede principper for uddeling af midler fra arrangementspuljen Arrangementspuljen kan efter ansøgning yde

Læs mere

I udkastet bruger forvaltningen udtrykket "afspilles musik". Det kan forstås som musik, der ikke spilles live - og dermed vil

I udkastet bruger forvaltningen udtrykket afspilles musik. Det kan forstås som musik, der ikke spilles live - og dermed vil Teknik- og Miljøforvaltningen Det er med behersket glæde, at Indre By Lokaludvalg har læst udkastet til revision af "Forskrift for udendørs musikarrangementer i Københavns Kommune". Vi læser udkastet som

Læs mere

Bilag 4 Kommenterede ændringer til forskrift for udendørs musikarrangementer

Bilag 4 Kommenterede ændringer til forskrift for udendørs musikarrangementer KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT Bilag 4 Kommenterede ændringer til forskrift for udendørs musikarrangementer 10. oktober 2018 Sagsnr. 2018-0258279 Dokumentnr. 2018-0258279-6

Læs mere

På nuværende tidspunkt er arrangementspuljen på kr. ekskl. moms hvert år til og med 2018.

På nuværende tidspunkt er arrangementspuljen på kr. ekskl. moms hvert år til og med 2018. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 9. april 2018 Revideret 10. august 2018 Eva Stejn Nissen Bilag 2 Reviderede principper for uddeling af midler fra arrangementspuljen

Læs mere

Forskrift for udendørs musikarrangementer

Forskrift for udendørs musikarrangementer Forskrift for udendørs musikarrangementer Indledning Kalundborg Kommune får årligt mange henvendelser fra arrangører, der ønsker at holde forskellige udendørs musikarrangementer. I de fleste tilfælde er

Læs mere

Kilde Regulering Handlemuligheder Konsekvenser

Kilde Regulering Handlemuligheder Konsekvenser KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT Bilag 2 Oversigt over støjkilder og regulering 17-11-2016 Sagsnr. 2016-0382335 Dokumentnr. 2016-0382335-7 Kilde Regulering Handlemuligheder

Læs mere

DISTORTION GADEFEST-LØFT STRATEGI

DISTORTION GADEFEST-LØFT STRATEGI BAGGRUND Festivalen Distortion - etableret i 1998 - voksede sig i perioden 2007-2011 ud af kunst- & musikundergrunden og udviklede sig til en af Danmarks største kulturbegivenheder. Distortion ejes 100%

Læs mere

Miljøforskrift for udendørs arrangementer

Miljøforskrift for udendørs arrangementer Miljøforskrift for udendørs arrangementer Indledning Hvert år afvikles der en række udendørs arrangementer i Ringsted Kommune, f.eks. i forbindelse med Lions Byfest, Ringsted Festival, Ringstednatten m.v.

Læs mere

5. december Sagsnr

5. december Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Berostillelse af tilladelser i de københavnske parker Statsforvaltningen afgav den 18. oktober 2016

Læs mere

Vedrørende støjgener fra Fox and Hounds

Vedrørende støjgener fra Fox and Hounds 21-12- 2010 TILSYNET Vedrørende støjgener fra Fox and Hounds Ved brev modtaget den 28. maj 2009 har du rettet henvendelse til Statsforvaltningen Midtjylland, som i medfør af styrelseslovens 1 47 fører

Læs mere

Stk. 2 Forskriften er vedtaget af Københavns Borgerrepræsentation den xx

Stk. 2 Forskriften er vedtaget af Københavns Borgerrepræsentation den xx KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 07-11-2016 Sagsnr. 2014-0229370 UDKAST til forskrift for udendørs musikarrangementer Indledning Hovedformålet med denne forskrift

Læs mere

2. Brev af 28. november 2011 fra Dan-Ejendomme as, administrator af ejendommen Christians Brygge 24-28/Vester Voldgade 108-110

2. Brev af 28. november 2011 fra Dan-Ejendomme as, administrator af ejendommen Christians Brygge 24-28/Vester Voldgade 108-110 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign Bilag 1 Henvendelser i forbindelse med naboorientering om dispensation fra lokalplan nr. 437 Bryghusgrunden til midlertidig placering

Læs mere

Til Borgerrepræsentationen. Sagsnr Dokumentnr Kommunens juridiske muligheder for at skærpe praksis

Til Borgerrepræsentationen. Sagsnr Dokumentnr Kommunens juridiske muligheder for at skærpe praksis KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Miljøbeskyttelse NOTAT Til Borgerrepræsentationen Kommunens juridiske muligheder for at skærpe praksis I dette notat beskrives kort de retlige

Læs mere

Retningslinjer for arrangementer i Kødbyen

Retningslinjer for arrangementer i Kødbyen Retningslinjer for arrangementer i Kødbyen Følgende vilkår gælder for arrangementer på udendørs arealer i Kødbyen: 1. Du skal søge om tilladelse til at afholde et arrangement på de udendørs arealer i Kødbyen.

Læs mere

HANDLEPLAN FOR AT NEDBRINGE GENER FRA NATTELIVET KØBENHAVNS KOMMUNES RESTAURATIONS- OG NATTELIVSPLAN

HANDLEPLAN FOR AT NEDBRINGE GENER FRA NATTELIVET KØBENHAVNS KOMMUNES RESTAURATIONS- OG NATTELIVSPLAN HANDLEPLAN FOR AT NEDBRINGE GENER FRA NATTELIVET KØBENHAVNS KOMMUNES RESTAURATIONS- OG NATTELIVSPLAN REVIDERET PÅ BAGGRUND AF BUDGET 2018 HANDLEPLAN FOR AT NEDBRINGE GENERNE FRA NATTELIVET Denne handleplan

Læs mere

Bilag 2 juridisk baggrundsnotat om administrationsordningen for cykeltaxier

Bilag 2 juridisk baggrundsnotat om administrationsordningen for cykeltaxier KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Københavns Erhvervsservice NOTAT 04-11-2013 Bilag 2 juridisk baggrundsnotat om administrationsordningen for cykeltaxier Hjemmel for tildeling af plads til

Læs mere

Casa Vita Osvej Jyllinge. Varsel af påbud om etablering af støjafskærmning m.m. Kære Annizette og Henrik Olsen

Casa Vita Osvej Jyllinge. Varsel af påbud om etablering af støjafskærmning m.m. Kære Annizette og Henrik Olsen Casa Vita Osvej 83 4040 Jyllinge Miljø og Byggesag Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Varsel af påbud om etablering

Læs mere

Høringssvar - Danmarks Restauranter og Cafeer

Høringssvar - Danmarks Restauranter og Cafeer Høringssvar - Danmarks Restauranter og Cafeer Revision af forskrift for indretning og drift af restaurationer i Københavns Kommune (2018-0046023) Indledende bemærkninger Det er DRC s klare opfattelse,

Læs mere

16 Pålæg - Overholdelse af gældende støjgrænser, og fremsendelse af redegørelse for byggepladsen Kongens Nytorv

16 Pålæg - Overholdelse af gældende støjgrænser, og fremsendelse af redegørelse for byggepladsen Kongens Nytorv COPENHAGEN METRO TEAM I/S Metrovej 11 2300 KØBENHAVN S 16 Pålæg - Overholdelse af gældende støjgrænser, og fremsendelse af redegørelse for byggepladsen Kongens Nytorv 22-03-2016 Sagsnr. 2016-0002562 Dokumentnr.

Læs mere

Orientering om spørgeskemaundersøgelse på indre Vesterbro

Orientering om spørgeskemaundersøgelse på indre Vesterbro KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik Til Socialudvalget Orientering om spørgeskemaundersøgelse på indre Vesterbro Socialforvaltningen gennemførte i september en spørgeskemaundersøgelse

Læs mere

De konkrete initiativer, der følger af restaurationsplan og budget er:

De konkrete initiativer, der følger af restaurationsplan og budget er: NOTAT Til Kultur- og Fritidsudvalget Notat om status på implementering af restaurationsplanen Baggrund KFU og TMU vedtog i møder i december 2013 udmøntningen af 3,8 mio. kr. i 2014 og 3,5 mio. kr. de efterfølgende

Læs mere

Ansøgningsguide for Streethosts

Ansøgningsguide for Streethosts Ansøgningsguide for Streethosts Vil I holde jeres egen gadefest på Nørrebro eller Vesterbro, så skal I ansøge om at være Streethost. I kan ansøge via linket: https://podio.com/webforms/20056907/1362308.

Læs mere

Ændringerne medfører ikke krav om supplerende høring. Metroselskabet henvendelse nr. 9 Metroselskabet har ingen bemærkninger til lokalplanforslaget.

Ændringerne medfører ikke krav om supplerende høring. Metroselskabet henvendelse nr. 9 Metroselskabet har ingen bemærkninger til lokalplanforslaget. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 15. juni 2018 Bilag 5 Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden Der er modtaget 24 henvendelser, jf. bilag 4. På baggrund af

Læs mere

Drøftelsen af støj og byliv, som var på Teknik- og Miljøudvalgets dagsorden d. 28. november 2016, blev udsat til mødet d. 19. december 2016.

Drøftelsen af støj og byliv, som var på Teknik- og Miljøudvalgets dagsorden d. 28. november 2016, blev udsat til mødet d. 19. december 2016. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT Bilag 2 Oversigt over støjkilder og regulering Drøftelsen af støj og byliv, som var på Teknik- og Miljøudvalgets dagsorden d. 28.

Læs mere

Bilag til Indre By Lokaludvalgs høringssvar om Restaurations- og nattelivsplan

Bilag til Indre By Lokaludvalgs høringssvar om Restaurations- og nattelivsplan Bilag til Indre By Lokaludvalgs høringssvar om Restaurations- og nattelivsplan 1. Lokaludvalgets bemærkninger til udkast til Restaurations- og nattelivsplan Side Tekst i udkast til Restaurations- og nattelivsplan

Læs mere

Derudover har lokaludvalget følgende overordnede bemærkninger:

Derudover har lokaludvalget følgende overordnede bemærkninger: Teknik- og Miljøforvaltningen Kultur- og Fritidsforvaltningen Københavns Politi NUS/NUS ApS I sit møde den 16. august 2018 evaluerede Indre By Lokaludvalg Distortion 2018, der blev holdt den 30. maj-3.

Læs mere

Smuk Fest afholdes over 2 weekender med samme program i begge weekender, se figur 1, hvor model 2 er vist til højre:

Smuk Fest afholdes over 2 weekender med samme program i begge weekender, se figur 1, hvor model 2 er vist til højre: NOTAT Dato: 16. oktober 2014 Sagsnr.: Myndighedsvurdering af Smuk Fest efter nyt koncept Smuk Fest har ansøgt om at kunne afholde festival efter et nyt koncept, hvor festivalen afkortes til færre dage

Læs mere

Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om forskrift for udendørs musikarrangementer

Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om forskrift for udendørs musikarrangementer Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om forskrift for udendørs musikarrangementer 1-3. Baggrundsfakta: Borgerpanelundersøgelsen har været udsendt elektronisk til de 5561 medlemmer af Indre By Lokaludvalgs

Læs mere

I dette bilag beskrives den ansøgningsprocedure og politiske proces, som frigadeprojekterne skal igennem for at blive realiseret.

I dette bilag beskrives den ansøgningsprocedure og politiske proces, som frigadeprojekterne skal igennem for at blive realiseret. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 21. marts 2018 Forsøg med frigader Bilag 3 Regler, proces og praksis (governance) I dette bilag beskrives den ansøgningsprocedure

Læs mere

Referat og notat til Teknik- og Miljøudvalgets møde den 3. december 2018 kan findes på dette link.

Referat og notat til Teknik- og Miljøudvalgets møde den 3. december 2018 kan findes på dette link. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT Til Lokaludvalgene i de tidsbegrænsede zoner 13. december 2018 Ændring af tidsbegrænsede zoner - tidsrum og/eller tidsbegrænsningens

Læs mere

Samlet status Opdelt på: Samlet status Respondenter

Samlet status Opdelt på: Samlet status Respondenter Kære dig der har tilknytning til Vesterbro Vesterbro Lokaludvalg vil gerne høre dig, der bor, arbejder, studerer eller har anden tilknytning til Vesterbro, om, hvordan du oplever den tilbagevendende gadefestival

Læs mere

Bilag 4. Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden. Der er modtaget 11 henvendelser, jf. bilag 3 Henvendelser modtaget i høringsperioden.

Bilag 4. Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden. Der er modtaget 11 henvendelser, jf. bilag 3 Henvendelser modtaget i høringsperioden. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 02-10-2017 Bilag 4. Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden Der er modtaget 11 henvendelser, jf. bilag 3 Henvendelser modtaget

Læs mere

FORSKRIFT FOR UDENDØRS MUSIK ARRANGEMENTER

FORSKRIFT FOR UDENDØRS MUSIK ARRANGEMENTER FORSKRIFT FOR UDENDØRS MUSIK ARRANGEMENTER 1 Forskrift for udendørs musikarrangementer Hovedformålet med denne forskrift er at begrænse støjgener ved udendørs musikarrangementer, som holdes i parker, på

Læs mere

Evaluering af mobilt gadesalg 2011

Evaluering af mobilt gadesalg 2011 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Trafik NOTAT Til TMU Bilag 1 Evaluering af mobilt gadesalg 2011 13-10-2011 Sagsnr. 2011-143674 Dokumentnr. 2011-735944 Sagsbehandler Mikkel Halbye

Læs mere

Bilag 2 Høringsudkast til Forskrift for udendørs musikarrangementer

Bilag 2 Høringsudkast til Forskrift for udendørs musikarrangementer Bilag 2 Høringsudkast til Forskrift for udendørs musikarrangementer Forskrift for udendørs musikarrangementer Hovedformålet med denne forskrift er at begrænse støjgener ved udendørs musikarrangementer,

Læs mere

Bilag 5 Sorteringspunkter - supplerende beskrivelse af indsatsen 2.1 med alternativer

Bilag 5 Sorteringspunkter - supplerende beskrivelse af indsatsen 2.1 med alternativer KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 15. maj 2018 Bilag 5 Sorteringspunkter - supplerende beskrivelse af indsatsen 2.1 med alternativer Notatet uddyber forslag til indsatsen

Læs mere

Det juridiske grundlag

Det juridiske grundlag Byens Anvendelse Teknik- og Miljøforvaltningen Vurdering af hjemmel til vilkår om ikke at benytte engangsemballage til drikkevarer ved tilladelse til arrangementer på offentlige arealer samt vurdering

Læs mere

NYHEDSBREV TIL KØDBYENS LEJERE Okt. 2015

NYHEDSBREV TIL KØDBYENS LEJERE Okt. 2015 NYHEDSBREV TIL KØDBYENS LEJERE Okt. 2015 Høring om nye retningslinjer for arrangementer i Kødbyen Sommeren 2015 har givet en masse gode og dårlige erfaringer mht. arrangementer på Flæsketorvet. 2015 var

Læs mere

For alle tallene gælder det, at de ikke er endeligt verificerede, og der er behov for yderligere undersøgelser

For alle tallene gælder det, at de ikke er endeligt verificerede, og der er behov for yderligere undersøgelser KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Notat om muligheder for flere nye pladser hurtigere Notatet beskriver mulighederne for en accelereret oprettelse af nye parkeringspladser

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalgets høringssvar vedrørende restaurationsplan for Københavns Kommune

Teknik- og Miljøudvalgets høringssvar vedrørende restaurationsplan for Københavns Kommune Bilag 1: Teknik- og Miljøudvalgets høringssvar vedrørende restaurationsplan for Københavns Kommune Teknik- og Miljøudvalget støtter op om den restriktive praksis, der lægges op til i udkastet til restaurationsplanen

Læs mere

Kommunen følger ikke de beslutninger, der er blevet besluttet i BR

Kommunen følger ikke de beslutninger, der er blevet besluttet i BR KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik NOTAT Notat til BR på baggrund af henvendelse fra Bestyrelsen i Nørre Kvarters Beboerforening På baggrund af henvendelsen fra Søren Rud, formand

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget 2. maj 2016, Startredegørelse for Postgrunden Teknik- og Miljøudvalget behandlede startredegørelse for Postgrunden.

Teknik- og Miljøudvalget 2. maj 2016, Startredegørelse for Postgrunden Teknik- og Miljøudvalget behandlede startredegørelse for Postgrunden. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 17. september 2018 Bilag 1 - Oversigt over den politiske behandling Beslutninger og orienteringer Sagsnr. 2018-0247832 Dokumentnr.

Læs mere

Konklusioner på spørgeskemaundersøgelse om lokalplanforslaget Ny Østergade / St. Regnegade.

Konklusioner på spørgeskemaundersøgelse om lokalplanforslaget Ny Østergade / St. Regnegade. Spørgeskemaundersøgelse Ny Østergade Gennemført 12.-18- september 2017 Konklusioner på spørgeskemaundersøgelse om lokalplanforslaget Ny Østergade / St. Regnegade. Spørgsmål 1-3. Baggrundsfakta: Spørgeskemaundersøgelsen

Læs mere

Vedr. Høring af Restaurations- og nattelivsplan 2017

Vedr. Høring af Restaurations- og nattelivsplan 2017 1/4 Københavns Kommune Center for Miljøbeskyttelse Njalsgade 13, postboks 380 2300 København S ATT: miljoe@tmf.kk.dk Vedr. Høring af Restaurations- og nattelivsplan 2017 Københavns Kommune har udarbejdet

Læs mere

Furesø Kommune tilsynspligt efter miljøbeskyttelsesloven

Furesø Kommune tilsynspligt efter miljøbeskyttelsesloven Furesø Kommune tilsynspligt efter miljøbeskyttelsesloven Resumé: Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at Furesø Kommune ikke har tilsidesat sin tilsynspligt efter miljøbeskyttelsesloven i forhold til

Læs mere

Bilag 2 - Oversigt over foreslåede og afslåede støttemodtagere

Bilag 2 - Oversigt over foreslåede og afslåede støttemodtagere KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Bilag 2 - Oversigt over foreslåede og afslåede støttemodtagere Dette bilag beskriver de ansøgninger som foreslås støttet af arrangementspuljen

Læs mere

Svendborg Kommune Forskrift for udendørs arrangementer

Svendborg Kommune Forskrift for udendørs arrangementer Svendborg Kommune Forskrift for udendørs arrangementer Indhold 1. Indledning...2 2. Forskriftens anvendelsesområde...3 3. Den ansvarlige arrangør...3 4. Støjende aktiviteter...3 4.1 Lydprøver...4 4.1.1.

Læs mere

Afgørelse om ikke-opsættende virkning af påbud til regulering af. af støj for metrobyggepladsen ved Københavns Hovedbanegård

Afgørelse om ikke-opsættende virkning af påbud til regulering af. af støj for metrobyggepladsen ved Københavns Hovedbanegård KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Miljøbeskyttelse COPENHAGEN METRO TEAM I/S Metrovej 11 2300 KØBENHAVN S Afgørelse om ikke-opsættende virkning af påbud til regulering af støj

Læs mere

Besvarelse af spørgsmål om foreningsvalg til lokaludvalgene. Her er svar på dine stillede spørgsmål om foreningsvalg til lokaludvalgene.

Besvarelse af spørgsmål om foreningsvalg til lokaludvalgene. Her er svar på dine stillede spørgsmål om foreningsvalg til lokaludvalgene. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Borgerrepræsentationens Sekretariat NOTAT Til Jakob Næsager 25. april 2018 Besvarelse af spørgsmål om foreningsvalg til lokaludvalgene Kære Jakob Her er svar på

Læs mere

Forsamlingshus Bækgårdsvej 14 v/frank Poulsen; Søvej Borup

Forsamlingshus Bækgårdsvej 14 v/frank Poulsen; Søvej Borup Returadresse: Køge Kommune, Miljøafdelingen Torvet 1, 4600 Køge Forsamlingshus Bækgårdsvej 14 v/frank Poulsen; sweet-voice@mail.tele.dk Søvej 23 4140 Borup Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Miljøafdelingen

Læs mere

Statsforvaltningen Hovedstadens udtalelse til en borger

Statsforvaltningen Hovedstadens udtalelse til en borger Statsforvaltningen Hovedstadens udtalelse til en borger Resumé: Statsforvaltningen fandt ikke grundlag for at antage, at en af Dragør Kommune påtænkt parkeringsordning vil være i strid med 107, stk. 2,

Læs mere

Til Teknik- og Miljøudvalget Til Økonomiudvalget. Sagsnr Dokumentnr

Til Teknik- og Miljøudvalget Til Økonomiudvalget. Sagsnr Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Til Økonomiudvalget Holdepladser for turistbusser i det centrale København I Budget 2017 (H15) fremgår at terrorsikringen

Læs mere

Handleplan for at nedbringe generne fra nattelivet

Handleplan for at nedbringe generne fra nattelivet Handleplan for at nedbringe generne fra nattelivet Denne handleplan er en del af Restaurations- og Nattelivsplanen 2017 og tager udgangspunkt i planens vision om et natteliv i balance. Initiativerne er

Læs mere

Resumenotat. Skolens og kommunens bemærkninger til indsigelserne. Indsigelser fra Lægårdvej 70

Resumenotat. Skolens og kommunens bemærkninger til indsigelserne. Indsigelser fra Lægårdvej 70 Resumenotat Til: Sagen Sagsnr.: 02.00.14-P19-2-18 Vedr.: Indsigelser til permanent lys om aftenen vedr.: Idrætsefterskolen Lægården Dato: 24-08-2018 / RK Indsigelser fra Lægårdvej 70 1. At deres sydvendte

Læs mere

Kultur- og Fritidsforvaltningen. Indre By Lokaludvalgs input til restaurationsplanen

Kultur- og Fritidsforvaltningen. Indre By Lokaludvalgs input til restaurationsplanen Indre By Lokaludvalg Rådhusstræde 13 1466 København K indrebylokaludvalg@okf.kk.dk Tlf. 60 37 80 58 EAN nr. 5798009800077 Kultur- og Fritidsforvaltningen Indre By Lokaludvalgs input til restaurationsplanen

Læs mere

BYGGE- OG ANLÆGS- FORSKRIFT I KØBENHAVN. Oktober 2012

BYGGE- OG ANLÆGS- FORSKRIFT I KØBENHAVN. Oktober 2012 BYGGE- OG ANLÆGS- FORSKRIFT I KØBENHAVN Oktober 2012 1 FORSKRIFT FOR VISSE MILJØFORHOLD VED MIDLERTIDIGE BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER I KØBENHAVNS KOMMUNE Denne forskrift er udarbejdet i henhold til 20, stk.

Læs mere

Bilag 1 Skema over ændringsforslag viser en skematisk oversigt over alle foreslåede ændringer og justeringer på baggrund af evalueringen.

Bilag 1 Skema over ændringsforslag viser en skematisk oversigt over alle foreslåede ændringer og justeringer på baggrund af evalueringen. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling BILAG 3 EVALUERING AF RETNINGSLINJER FOR ALTANER OG TAGTERRASSER Teknik- og Miljøudvalget besluttede ved vedtagelsen af retningslinjer for

Læs mere

Opkrævning af markedsleje ved kommercielle aktiviteter i grønne områder

Opkrævning af markedsleje ved kommercielle aktiviteter i grønne områder Opkrævning af markedsleje ved kommercielle aktiviteter i grønne områder RESUME Statsforvaltningen har i en konkret sag udtalt, at kommuner ikke kan stille kommunale parker gratis til rådighed for kommercielle

Læs mere

Regulering af mobile salgsenheder i Blåvand

Regulering af mobile salgsenheder i Blåvand Regulering af mobile salgsenheder i Blåvand Sagsfremstilling Der har i flere år været en diskussion omkring mobile salgsenheder og deres berettigelse i Blåvand. Denne diskussion tog til i omfang i 2013.

Læs mere

Åbning af parkeringspladser på kommunale institutioner. Åbning af 220 pladser (ud af de 400 besluttede) ved 16 kommunale institutioner.

Åbning af parkeringspladser på kommunale institutioner. Åbning af 220 pladser (ud af de 400 besluttede) ved 16 kommunale institutioner. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 4. juli 2018 Bilag 1 Overblik over den politiske behandling Borgerrepræsentationen den 1. oktober 2015 Afstemningsprogram til budgetforslag

Læs mere

Om Business Improvement Districts - BID. Kære Cecilia Lonning-Skovgaard

Om Business Improvement Districts - BID. Kære Cecilia Lonning-Skovgaard KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling Til Cecilia Lonning-Skovgaard, MB 20. august 2018 Sagsnr. 2018-0215907 Om Business Improvement Districts - BID Dokumentnr. 2018-0215907

Læs mere

Bilag til Indre By Lokaludvalgs høringssvar om Restaurations- og nattelivsplan

Bilag til Indre By Lokaludvalgs høringssvar om Restaurations- og nattelivsplan Bilag til Indre By Lokaludvalgs høringssvar om Restaurations- og nattelivsplan. Lokaludvalgets bemærkninger til Vejledning og betingelser for opnåelse af alkoholbevilling Side Afsnit / Tekst i udkast til

Læs mere

Tilladelse til særlig råden i forbindelse med Køge Festuge 2018

Tilladelse til særlig råden i forbindelse med Køge Festuge 2018 Returadresse: Køge Kommune, Anlægsafdelingen Torvet 1, 4600 Køge Foreningen Køge Festival Att: Per Stenberg Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Anlægsafdelingen Tilladelse til særlig råden i forbindelse

Læs mere

Forskrift for udendørs støjende kultur- og musikaktiviteter i Esbjerg og Fanø kommuner

Forskrift for udendørs støjende kultur- og musikaktiviteter i Esbjerg og Fanø kommuner 24. maj 2016 Forskrift for udendørs støjende kultur- og musikaktiviteter i Esbjerg og Fanø kommuner Indledning Forskriftens formål er at fastsætte generelle retningslinjer for afholdelse af støjende kultur-

Læs mere

VVM-afgørelse om ændring af støjniveau ved afholdelse af store koncerter på Plænen i Tivoli

VVM-afgørelse om ændring af støjniveau ved afholdelse af store koncerter på Plænen i Tivoli KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse TIVOLI Vesterbrogade 3 1630 København V VVM-afgørelse om ændring af støjniveau ved afholdelse af store koncerter på Plænen i Tivoli 17.

Læs mere

Notat fra borgermøde om forslag til lokalplan Faste Batteri II, torsdag den 28. oktober 2010 kl. 19-21.

Notat fra borgermøde om forslag til lokalplan Faste Batteri II, torsdag den 28. oktober 2010 kl. 19-21. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for NOTAT Bilag 3 Notat fra borgermøde om forslag til lokalplan Faste Batteri II, torsdag den 28. oktober 2010 kl. 19-21. 06-12-2010 Sagsnr. 2010-25364

Læs mere

BYGGE- OG ANLÆGS- FORSKRIFT I KØBENHAVN DECEMBER 2016

BYGGE- OG ANLÆGS- FORSKRIFT I KØBENHAVN DECEMBER 2016 BYGGE- OG ANLÆGS- FORSKRIFT I KØBENHAVN DECEMBER 2016 1 2 FORSKRIFT FOR VISSE MILJØFORHOLD VED MIDLERTIDIGE BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER I KØBENHAVNS KOMMUNE Denne forskrift er udarbejdet i henhold til 20

Læs mere

Ansøgningsguide for mad- og barboder

Ansøgningsguide for mad- og barboder Distortion 31. maj 4. juni 2017, København Vil du servere mad og lækre drinks for tusindvis af mennesker på Distortion 2017? Ansøgningsguide for mad- og barboder Ansøgningsfrist 15. marts 2017 Ansøgningslink:

Læs mere

Generelt 1. Forskriften gælder al restaurationsvirksomhed på Bornholm.

Generelt 1. Forskriften gælder al restaurationsvirksomhed på Bornholm. Forskrift udarbejdet i henhold til 18 i Miljøministeriets bekendtgørelse nr. 944 af 16. september 2004 om miljøregulering af visse virksomheder. Generelt 1. Forskriften gælder al restaurationsvirksomhed

Læs mere

Notat om kommunens anvendelse af Assistens Kirkegård på baggrund af politikerspørgsmål fra Tommy Petersen (B) den 4. oktober 2017

Notat om kommunens anvendelse af Assistens Kirkegård på baggrund af politikerspørgsmål fra Tommy Petersen (B) den 4. oktober 2017 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Notat om kommunens anvendelse af Assistens Kirkegård på baggrund af politikerspørgsmål fra Tommy Petersen (B) den 4.

Læs mere

Bilag 2: Strategi for placering af modtagelsesklasser

Bilag 2: Strategi for placering af modtagelsesklasser KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen BUF/Kapacitetsstyring NOTAT Bilag 2: Strategi for placering af modtagelsesklasser Dette bilag præsenterer forvaltningens strategi og principgrundlag for

Læs mere

Begge naboorienteringer er udsendt den 5. december 2018.

Begge naboorienteringer er udsendt den 5. december 2018. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 20. december 2018 Bilag 2 Naboorienteringer Begge naboorienteringer er udsendt den 5. december 2018. Naboorientering - Ørestad City

Læs mere

Bilag 2 Sagens forløb i forhold til terrortruslen og regulering af biltrafik i middelalderbyen

Bilag 2 Sagens forløb i forhold til terrortruslen og regulering af biltrafik i middelalderbyen KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 11. februar 2019 Bilag 2 Sagens forløb 2017-2019 i forhold til terrortruslen og regulering af biltrafik i middelalderbyen Sagsnr.

Læs mere

Teknik- og Miljøforvaltningen har den 20. februar 2017 modtaget en ansøgning om opførelse af et dobbelthus på adressen Nebraskavej 26.

Teknik- og Miljøforvaltningen har den 20. februar 2017 modtaget en ansøgning om opførelse af et dobbelthus på adressen Nebraskavej 26. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 04-09-2017 Bilag 9 Nebraskavej 26 Teknik- og Miljøforvaltningen har den 20. februar 2017 modtaget en ansøgning om opførelse af et

Læs mere

- To mål videreføres direkte og fire mål videreføres delvist i Fællesskab København.

- To mål videreføres direkte og fire mål videreføres delvist i Fællesskab København. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Orientering om videreførelse af mål fra visionerne Miljømetropolen og Metropol for Mennesker til visionen

Læs mere

Dispensation fra lokalplan 56 Bådehavnsgade til indretning af forsamlingslokaler

Dispensation fra lokalplan 56 Bådehavnsgade til indretning af forsamlingslokaler KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign BILAG 3 Dispensation fra lokalplan 56 Bådehavnsgade til indretning af forsamlingslokaler Notat om henvendelser Der er kommet følgende

Læs mere

Ansøgeren sendte herefter et revideret projekt. Det nye forslag er mere på linje med andre ansøgninger om dobbelthuse.

Ansøgeren sendte herefter et revideret projekt. Det nye forslag er mere på linje med andre ansøgninger om dobbelthuse. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 17-11-2017 Sagsnr. 2017-0355010 Bilag 11 Knuthenborgvej 11 Teknik- og Miljøudvalget har den 27. marts 2017 besluttet, at der skulle

Læs mere

Afgørelse af klage over Københavns Kommunes afslag på ansøgning om 400 delebilslicenser

Afgørelse af klage over Københavns Kommunes afslag på ansøgning om 400 delebilslicenser Dato 5. marts 2015 Sagsbehandler Bjarne Jess Vennike Mail bjv@vd.dk Telefon 72 44 30 22 Dokument 15/00716-13 Side 1/5 Afgørelse af klage over Københavns Kommunes afslag på ansøgning om 400 delebilslicenser

Læs mere

Analyse af bevillingsområdet i Blågårdsgade/Ravnsborggade kvarteret

Analyse af bevillingsområdet i Blågårdsgade/Ravnsborggade kvarteret KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Sekretariat NOTAT 8-- Analyse af bevillingsområdet i Blågårdsgade/Ravnsborggade kvarteret Sagsnr. -78 Dokumentnr. -78-. Indledning Bevillingsnævnet har

Læs mere

Hørsholm Kommune Politisk Administrativt Sekretariat Ådalsparkvej 2 2970 Hørsholm

Hørsholm Kommune Politisk Administrativt Sekretariat Ådalsparkvej 2 2970 Hørsholm Hørsholm Kommune Politisk Administrativt Sekretariat Ådalsparkvej 2 2970 Hørsholm Resumé: Statsforvaltningen finder ikke, at kommunen kan udbetale erstatning til en borger. Statsforvaltningen finder endvidere

Læs mere

I brev af 11. januar 2016 har K klaget over Mariagerfjord Kommunes afslag af 16. december 2015 på opstilling af bom på den private fællesvej, Søtofte.

I brev af 11. januar 2016 har K klaget over Mariagerfjord Kommunes afslag af 16. december 2015 på opstilling af bom på den private fællesvej, Søtofte. Dato 29. juni 2016 Sagsbehandler Søren Peter Kongsted Mail spk@vd.dk Telefon +45 7244 3113 Dokument 16/00595-17 Side 1/7 Opstilling af bom Kommunens j. nr.: 05.14.07-G01-51-15 I brev af 11. januar 2016

Læs mere

Bilag 8B. Notat om gårdhaveprojekt i Puggaardsgadekarréen. 3. september Sagsnr

Bilag 8B. Notat om gårdhaveprojekt i Puggaardsgadekarréen. 3. september Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik NOTAT Bilag 8B Notat om gårdhaveprojekt i Puggaardsgadekarréen Nedenfor ses forvaltningens svar på de spørgsmål, som Gudrun Bierregaard stiller

Læs mere

Pkt. 1. Indledning. Pkt. 2. Forskriftens anvendelsesområde. Sagsnr. 09.11.00-K08-11-13 Cpr. Nr. Dato 21-11-2014 Navn Sagsbehandler Gregers Kiehn

Pkt. 1. Indledning. Pkt. 2. Forskriftens anvendelsesområde. Sagsnr. 09.11.00-K08-11-13 Cpr. Nr. Dato 21-11-2014 Navn Sagsbehandler Gregers Kiehn Sagsnr. 09.11.00-K08-11-13 Cpr. Nr. Dato 21-11-2014 Navn Sagsbehandler Gregers Kiehn Regulativ for støjende kultur og musik aktiviteter i Næstved - Udkast Pkt. 1. Indledning Miljøministerens bekendtgørelse

Læs mere

Bilag 2 - Beskrivelse af trafikforsøg i Vestergade og Studiestræde

Bilag 2 - Beskrivelse af trafikforsøg i Vestergade og Studiestræde KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Trafik NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Bilag 2 - Beskrivelse af trafikforsøg i Vestergade og Studiestræde Hvorfor trafikforsøg i Vestergade

Læs mere

Høringsnotat for høring af Agenda 21-strategi Bæredygtige sammenhænge

Høringsnotat for høring af Agenda 21-strategi Bæredygtige sammenhænge KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen NOTAT Bilag 2: Høringsnotat for høring af Agenda 21-strategi 2016-2019 Bæredygtige sammenhænge Indledning Agenda 21-strategien Bæredygtige sammenhænge har

Læs mere