Bostøtteteamet Hjernecenter Syd

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bostøtteteamet Hjernecenter Syd"

Transkript

1 Bostøtteteamet Hjernecenter Syd Bostøtte for borgere med erhvervet hjerneskade. Bostøtte for unge med psykosociale vanskeligheder. Vi omstiller os ud fra efterspørgsel.

2

3 Bostøtteteamet i Hjernecenter Syd. Bostøtteteamet i Hjernecenter Syd, yder 85 støtte primært i visiteret borgers eget hjem og med afsæt i den enkelte borgers pædagogiske plan og bestilling af borgerens sagsbehandler i myndighedsafdelingen. Derudover arbejdes ud fra Aabenraa Kommunes kvalitetsstandarder. Ved ændringer af serviceniveau gøres dette efter dialog og accept af sagsbehandler. I forbindelse med visitation af nye borgere afholdes et indledende møde med borgeren. På dette møde aftales mål og relevante fokusområder og disse indskrives i et målsætningsskema som udleveres til borgeren efterfølgende. Der laves løbende opfølgning på målsætningsskemaet i samarbejde ml. borger og dennes kontaktperson. 1 x årligt afholdes statusmøde for borgere der modtager bostøtte. Her inviteres sagsbehandler og efter aftale med borgeren også dennes pårørende. På mødet drøftes status og fremadrettede mål. Centerets kerneopgave er at muliggøre mestring af eget liv.. Der arbejdes omkring mestring og udvikling af personlige, faglige og sociale kompetencer. Fokusområder i støtten er udvikling af kompenserende strategier og sker altid i et aktivt samarbejde ml. borger og medarbejder. Udover støtte i egne boliger, har Bostøtteteamet 3 udredningslejligheder i Tinglev, hvor man kan bo ca. 1 år.

4 Eksempler på støtteopgaver. Støtte til at skabe overblik og struktur i hverdagen. Motiverende støtte omkring afvikling af misbrug. Motivation, støtte og ledsagelse til at indgå aktivt i behandlingsforløb Udarbejdelse af ugeskema/månedsskemaer. Den pædagogiske indsats forsøges opbygget, omkring en forudsigelig og skemalagt hverdag. Skemalægningen er med til at skabe sammenhæng og helhed i hverdagen. Støtte til at skabe ro og en følelse af sikkerhed. Støtte omkring sundhedsrelateret aktiviteter. Støtte omkring uddannelses og arbejdssituation. Støtte omkring opbygning og vedligeholdelse af netværk. At vedligeholde og udvikle færdigheder via træningsprogrammer. Støtte omkring planlægning og træning af rengøring, madlavning og indkøb, oprydning, tøjvask, post og økonomi. Støtte omkring kontakt til offentlige myndigheder. Støtte omkring familiesituation. Pårørendesamarbejde. Arbejde omkring erkendelse af livssituationen. Motiverende samtaler. Støtteopgaverne er altid afhængig af visitation fra myndighedsafdelingen i Kommunen.

5 Bostøtteteam 1 Målgruppen er voksne mennesker med erhvervet hjerneskade, der har behov for pædagogisk støtte i eget hjem. Følgerne efter målgruppens hjerneskader er (blodprop, hjerneblødning, trafikuheld, operation, progredierende lidelser eks. sclerose og lignende).skadefølger kan være problemer med hukommelsen, koncentrationsevne, initiativ, planlægning og struktur i hverdagen. Støtten forbedrer livsbetingelserne. Støtten kan omfatte både fysisk, psykiske, sociale og praktiske områder. Kerneopgaven er at muliggøre mestring af eget liv igennem kompenserende metoder til at løse hverdagens, arbejdslivets og fritidslivets opgaver. Den enkeltes motivation og samarbejde er forudsætningen for at støtten lykkedes og defineret mål opnås. Støtten er helhedsorienteret og tager afsæt i borgernes tidligere erfaringer. Den præmorbide hjerne og livet inden skaden, skadens lokalisation og omfang, fysiske og neurologiske symptomer, aktuel mestringsevne, læringsstrategier, kognitiv profil og personlighed. Via kendskab til ovenstående tilrettelægges støtten af den enkelte borger. Cafe I Tinglev er etableret en cafe hvor der for flere borgere er tilbud om deltagelse i ugentlige tværgående aktiviteter. Typisk indhold i cafeen på Sønderskovvej 25 i Tinglev er: Sundhedsaktiviteter, motion, gymnastik, mindfulness og nada. Kognitive spil. IT-støtte. Madlavning og bagning. Kreativ værksted. Dialoggrupper. Musik.

6 Bostøtteteam 2 Målgruppen er primært unge mennesker over 18 år, med udtalte adfærdsvanskeligheder, suppleret med eks. dobbelt diagnoser, ADHD, borderline, skizofreni, misbrug, udfordrende adfærd og domme for kriminalitet, misbrug og eller vold. Kerneopgaven er at muliggøre mestring af eget liv igennem kompenserende metoder til at løse hverdagens, arbejdslivets og fritidslivets opgaver.via kendskab til den unges forskellige problematikker, tilrettelægges en helhedsorienteret støtte. Den enkeltes motivation og samarbejde er forudsætningen for at støtten lykkedes og de defineret mål opnås. Omdrejningspunktet i arbejdet er at støtte den unge, i at tage ansvar for sin adfærd og lære ham eller hende, at reflektere over egne handlinger Så den enkelte efterhånden kan få øje på nye handlemuligheder. De unge har som regel indledningsvis brug for meget ydre styring af medarbejderne. Medarbejderne har blik for den unges potentiale og arbejder på at udvikle den unges indre ro og egenkontrol.i takt med udviklingen slækker vi på den ydre styring med henblik på højere indre styring af den unge gennem modning og personlig udvikling. Den unge får støtte relateret til behovsomsorg Dette er vigtig, for at sikrer eksisterende væsentlige behov som mad, personlig hygiejne, nærhed og samhørighed hos den unge. Den unge får støtte relateret til Udviklingsomsorg er vigtige og bidrager til at den enkelte udvikler sig hensigtsmæssigt socialt, emotionelt, kognitivt, motorisk og fysisk. I forhold til flere borgere med psykiatriske lidelser eller misbrugsproblematikker, foregår der et tæt samarbejde med eksterne behandlingstilbud. Borgerne får ved opstart tildelt et kontaktteam. Disse hjælper med udarbejdelse af en individuelt ugentlig bostøtte, arbejde og aktivitetsplan. Mobil beskæftigelsestilbud og eftermiddags/aftenaktiviteter for borgere tilknyttet bostøtte 2. Som en væsentlig forudsætning for en vellykket rehabiliteringsproces, forventes at flere af de unge deltager aktivt både under bostøtte i hjemmet samt i det mobile beskæftigelsestilbud eller STU-forløb og i fælles eftermiddag og aftenaktiviteter. Typiske opgaver i mobilbeskæftigelsestilbud: Pedel og havearbejde i og udenfor Hjernecenter Syds rammer. Brændekløvning. Rengøring. Kontorhjælp. Pakkearbejde.

7 Udeliv. Teamdage med fiskeri, overlevelsestur mv. I arbejdet støttes og udredes den unge i forhold til egen kunnen og eventuelle potentialer. Den unge trænes i,at være på en arbejdsplads med alt hvad dertil hører Typisk indhold i fælles eftermiddag og aftenaktiviteter: Sundhedsaktiviteter, motion, mindfulness og nada. Kognitive spil. IT-støtte. Madlavning Fiskeri. Kreativ værksted. Dialoggrupper. Gocart. Overlevelsesture. Musik. De planlagte aktiviteter og arbejdsopgaver, benyttes som en væsentlig del af det pædagogiske arbejde. Der er ofte tale om fysiske aktiviteter, hvor den unge får brugt en god portion energi. Vi bruger aktiviteterne og arbejdsopgaver til blandt andet at udfordre den unge, men ikke mindst at give den unge en succesoplevelser i forhold til egen formåen. Aktiviteterne vil altid tage udgangspunkt i den unges interesser og ressourcer.

8 Faglige tilgange, værdier og metoder Hjernecenter Syd arbejder rehabiliterende på et højt fagligt niveau i relation til alle borgere tilknyttet centeret. Målet for den enkelte borger er at opnå så højt et funktionsniveau og så stor uafhængighed som muligt. I bostøtteteamet foregår arbejdet primært i borgeren private hjem. Dette fordrer en høj grad af etik. Der arbejdes værdibaseret, med fokus på nærvær og på skabelse af værdifulde ligeværdige relationer. Den enkelte vil uanset adfærd, mødes med rummelighed, anerkendelse, tillid og respekt, der er af stor betydning for den enkeltes selvværd og selvtillid. Den enkelte mødes med udgangspunkt i - At alle handler ud fra bedste hensigt og ud fra det, der i situationen giver mening. I arbejdet med at finde det rette pædagogiske værktøj i relation til borgerne udviser medarbejderne nysgerrighed for at forstå mønstrer og sammenhænge i måden borgeren tænker og handler på, både i relation til sig selv, i forhold til andre tilknyttede borgere, i forhold til medarbejderne og i forhold til det system, som de befinder sig i. Der arbejder målrettet med afsæt i neuropædagogikken som fælles referenceramme og udfra centerets værdigrundlag. Arbejdet tilrettelægges med afsæt i en neurofaglig forståelsesramme. Medarbejdere har supplerende viden, kompetencer og erfaring indenfor arbejdet med unge med psykosociale vanskeligheder. Læring er centralt i neuropædagogikken i forhold til, at den enkelte borger gerne skal opnå så høj en grad af livsduelighed og uafhængighed som muligt, da dette er to fundamentale tilværelseskvaliteter. Med udgangspunkt i borgeren, dennes hjerneskade, skadesfølger, vanskeligheder, og ressourcer udøves helhedsorienteret rehabilitering. Fundamentet for neuropædagogik er et samspil mellem: Viden om hjernens opbygning, udvikling og funktion. Viden om mulighederne i hjernens plasticitet og kompleksitet. Viden om pædagogik og læreprocesser Neuropsykologi og kognitiv psykologi. Praksiserfaringer.

9

10 Supplerende metoder Mindfulness: Får den enkelte til at slappe af og stresse ned. Ny dansk forskning viser at meditation skaber forandringer i de fundamentale dele af hjernen - i hjernestammen og frontallapperne. Meditation og åndedrætsøvelser giver roligere hjerterytme og åndedræt samt bevirker at mængden af stresshormonet falder i kroppen. Kognitiv terapi: I forhold til borgere med psykiatrisk overbygning udover funktionsnedsættelsen tilbydes kognitiv terapi med afsæt i at krop og sind er interaktive dele af samme system Motiverende samvær og narrative metoder: I forhold til borgere med en jeg-svag personlighedsstruktur benyttes metoden motiverende samvær, som et aktivt pædagogisk værktøj. Den motiverende samtale rammesættes, afhængig af behov og skaber rum for fokuseret både tale og lyttetid uden forstyrrelser. Samtalerne er af væsentlig betydning for den unges psykiske trivsel. Den unge får i dialogen mulighed, for at tale om de ting der fylder i den enkelte og dialog om mulige fremadrettet handlinger. De narrative metoder tager udgangspunkt i situationer fra det virkelige liv, hvor fortællingerne opleves gennem sanser og følelser. Det at fortælle om sine tanker og følelser kan i sig selv virke afklarende og lettende, og når man deler sine oplevelser med andre i fortællingens form, åbner det ofte nye muligheder og nyt håb for fremtiden. Vidensbank: Medarbejdere fungerer som rollemodeller for borgere tilknyttet bostøtten, både relateret til sprog, påklædning, adfærd m.m. Medarbejderne er personlige og faglige kompetente og fastholder gennem praksis og efteruddannelse, supervision og coaching et konstant højt fagligt niveau. Medarbejdere i bostøtteteamet samarbejder løbende med centerets udviklingsafdeling - neuropsykolog, terapeut og udviklings-konsulenter. Bostøtteråd: I både team 1 og 2 er der etableret bruger-råd blandt visiteret borgere. Der afholdes 4 årlige møder. Visitation: Sker gennem kontakt til sagsbehandler i Kommunen. Hvorefter Hjernecenter Syd kontaktes af myndighedsafdelingen.

11

12 Kontaktnumre, adresser og telefonnumre: Centerleder Hjernecenter Syd: Dorthe Friedrichsen Mobil: Afdelingsleder bostøtte: Berit K. Juhl Mobil: Multihuset Bostøtte 1 Sønderskovvej Tinglev Mobil: Merianvænget Bostøtte 2: Merianvænget Tinglev (Bedst kontaktbar og ) Beskæftigelsen bostøtte (kontaktbar i hverdage i tidsrummet kl. 8-15) For yderligere informationer se

Hjernecenter Syd. En organisation med fleksible styreformer og fleksible medarbejdere. Vi gi r os altid 100 procent!

Hjernecenter Syd. En organisation med fleksible styreformer og fleksible medarbejdere. Vi gi r os altid 100 procent! Hjernecenter Syd En organisation med fleksible styreformer og fleksible medarbejdere. Vi gi r os altid 100 procent! Vi sagde farvel til det private, den dag vi valgte at gå på arbejde Hjernecenter Syd

Læs mere

SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN - HANDICAP

SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN - HANDICAP SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN - HANDICAP Vestmanna Allé 8 9700 Brønderslev Telefon: 5087 5248 Afdelingsleder: Inger Thorup Jensen E-mail: inger.thorup.jensen@99454545.dk Præsentation af tilbuddet: Bostøtten

Læs mere

SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN SOCIALPSYKIATRIEN

SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN SOCIALPSYKIATRIEN SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN SOCIALPSYKIATRIEN Vestmanna Allé 9700 Brønderslev Telefon: 5087 5248 Afdelingsleder: Inger Thorup Jensen E-mail: inger.thorup.jensen@99454545.dk Præsentation af tilbuddet:

Læs mere

Hjernecenter Syd. Velkommen til Aktivitetscentret. Støtte og vedligeholdende dagsrehabilitering Mads Clausens Vej 130, 6360 Tinglev

Hjernecenter Syd. Velkommen til Aktivitetscentret. Støtte og vedligeholdende dagsrehabilitering Mads Clausens Vej 130, 6360 Tinglev Hjernecenter Syd Velkommen til Aktivitetscentret Støtte og vedligeholdende dagsrehabilitering Mads Clausens Vej 130, 6360 Tinglev Velkommen Aktivitetscentret under Hjernecenter Syd er et rehabiliteringstilbud

Læs mere

SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO 107

SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO 107 SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO 107 - MIDLERTIDIGT BOTILBUD Vestmanna Allé 8 9700 Brønderslev Telefon: 9945 5017 Afdelingsleder: Birgitte Maliki Christensen E-mail: birgitte.maliki.christensen@99454545.dk

Læs mere

Hjernecenter syd. Døgnrehabilitering. Et specialiseret tilbud i Aabenraa Kommune.

Hjernecenter syd. Døgnrehabilitering. Et specialiseret tilbud i Aabenraa Kommune. Hjernecenter syd Døgnrehabilitering Et specialiseret tilbud i Aabenraa Kommune. Et team af beboere med erhvervet hjerneskade (beboerne har erhvervet en moderat til svær hjerneskade). Et team af beboere

Læs mere

SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO MIDLERTIDIGT BOTILBUD

SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO MIDLERTIDIGT BOTILBUD SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO 107 - MIDLERTIDIGT BOTILBUD Vestmanna Allé 8 9700 Brønderslev Telefon: 9945 5020 Afdelingsleder: Rikke J Pedersen E-mail: Rikke.J.Pedersen@99454545.dk

Læs mere

Hjernecenter Syd. Et attraktivt fællesskab. Det skal være sjovt at være her Vi er her ikke for sjov

Hjernecenter Syd. Et attraktivt fællesskab. Det skal være sjovt at være her Vi er her ikke for sjov Hjernecenter Syd Et attraktivt fællesskab Det skal være sjovt at være her Vi er her ikke for sjov Hjernecenter Syd er en attraktiv arbejdsplads med høj trivsel og arbejdsglæde. Medarbejdere og ledelse

Læs mere

Bo og dagrehabilitering. STU - særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse

Bo og dagrehabilitering. STU - særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse Hjernecenter syd Bo og dagrehabilitering. STU - særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse Et specialiseret tilbud i Aabenraa Kommune. Et team for borgere med erhvervet hjerneskade Et team for yngre borgere

Læs mere

SERVICEDEKLARATION MENTORSTØTTE

SERVICEDEKLARATION MENTORSTØTTE SERVICEDEKLARATION MENTORSTØTTE Vestmanna Allé 8 Telefon: 5087 5248 Afdelingsleder: Inger Thorup Jensen E-mail: inger.thorup.jensen@99454545.dk Præsentation af tilbuddet: Mentorstøtten er et individuelt

Læs mere

SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO 108

SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO 108 SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO 108 - LÆNGEREVARENDE BOTILBUD Vestmanna Allé 8 9700 Brønderslev Telefon: 9945 5017 Afdelingsleder: Birgitte Maliki Christensen E-mail: birgitte.maliki.christensen@99454545.dk

Læs mere

SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO 108

SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO 108 SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO 108 - LÆNGEREVARENDE BOTILBUD Vestmanna Allé 8 9700 Brønderslev Telefon: 9945 5020 Afdelingsleder: Rikke J Pedersen E-mail: Rikke.J.Pedersen@99454545.dk

Læs mere

Servicedeklaration for Teglgårdshuset - Bostøtten

Servicedeklaration for Teglgårdshuset - Bostøtten Servicedeklaration for Teglgårdshuset - Bostøtten Praktiske oplysninger Center for Misbrug og Socialpsykiatri Teglgårdshuset - Bostøtten Teglgårdsparken 103A, st., 5500 Middelfart Tlf.: 2939 3517/2128

Læs mere

Kvalitetsstandard socialpædagogisk støtte, (servicelovens 85) Socialafdelingen

Kvalitetsstandard socialpædagogisk støtte, (servicelovens 85) Socialafdelingen Kvalitetsstandard socialpædagogisk støtte, (servicelovens 85) Socialafdelingen Side 1 Generelle forhold... 3 Kvalitetsstandarder... 3 Sagsbehandling... 3 Visitation og bevilling... 3 Handleplan... 3 Samarbejdsplan...

Læs mere

Kvalitetsstandard for Hjælp, Omsorg eller Støtte samt optræning efter servicelovens 85

Kvalitetsstandard for Hjælp, Omsorg eller Støtte samt optræning efter servicelovens 85 Kvalitetsstandard for Hjælp, Omsorg eller Støtte samt optræning efter servicelovens 85 juli 2019 Kvalitetsstandard for Hjælp, Omsorg eller Støtte samt optræning efter servicelovens 85 Indledning...3 Værdier

Læs mere

Midlertidige botilbud

Midlertidige botilbud Midlertidige botilbud Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for midlertidige botilbud Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af det serviceniveau, som tilbydes i Sønderborg Kommune. Hvem kan få ophold i et

Læs mere

Handicap-Psykiatriafdelingen har adresse på: Midtpunktet, Jernbanegade 77, 5500 Middelfart. Tlf. 8888 4680.

Handicap-Psykiatriafdelingen har adresse på: Midtpunktet, Jernbanegade 77, 5500 Middelfart. Tlf. 8888 4680. Indledning I Lov om Social Service 85, er det muligt at søge Handicap- og Psykiatriafdelingen om at få socialpædagogisk støtte i eget hjem. For at blive tildelt socialpædagogisk støtte, skal du have en

Læs mere

Servicedeklaration Ungdomskollegiet Tårnly

Servicedeklaration Ungdomskollegiet Tårnly Servicedeklaration Ungdomskollegiet Tårnly Tilbuddets navn og kontaktoplysninger Ungdomskollegiet Tårnly Egeskovvej 4 8800 Viborg www.taarnly.viborg.dk Tlf.nr.: 87 87 72 15 Mobil: 24941303 Mail: tarnly@viborg.dk

Læs mere

Bostedet Vangeleddet

Bostedet Vangeleddet Bostedet Vangeleddet Beboerne fremmer deres udvikling, selvstændighed og sundhed gennem velfærdsteknologi og socialpædagogiske tiltag. Vision: Bostedet Vangeleddet er førende i forhold til velfærdsteknologi

Læs mere

SERVICEDEKLARATION SOCIALPÆDAGOGISK STØTTE

SERVICEDEKLARATION SOCIALPÆDAGOGISK STØTTE SERVICEDEKLARATION SOCIALPÆDAGOGISK STØTTE Adresse: Vestmanna Allé 8, 9700 Brønderslev samt Rådhusgade 5, 9330 Dronninglund Afdelingsleder: Inger Thorup Jensen E-mail: Inger.thorup.jensen@99454545.dk Telefon:

Læs mere

Lov om Social Service 85 /87

Lov om Social Service 85 /87 / Lov om Social Service 85 /87 Botilbud Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag og målgruppe 2. Botilbud/leverandører 3. Kvalitetsstandardens formål og opbygning 4. Visitationspraksis og funktionsevnevurdering

Læs mere

Kvalitetsstandard for Hjælp, Omsorg eller Støtte samt optræning efter servicelovens

Kvalitetsstandard for Hjælp, Omsorg eller Støtte samt optræning efter servicelovens Februar 2018 Kvalitetsstandard for Hjælp, Omsorg eller Støtte samt optræning efter servicelovens 85 Indledning...2 Værdier for dit kommende samarbejde med Ballerup Kommune...2 Hvordan søger jeg?...2 Hvem

Læs mere

Specialambulatoriet. Region Hovedstadens Psykiatri Psykiatrisk Center Sct. Hans Afdeling M. Specialambulatoriets behandlingstilbud, august 2013

Specialambulatoriet. Region Hovedstadens Psykiatri Psykiatrisk Center Sct. Hans Afdeling M. Specialambulatoriets behandlingstilbud, august 2013 Specialambulatoriets behandlingstilbud, august 2013 Region Hovedstadens Psykiatri Psykiatrisk Center Sct. Hans Afdeling M Specialambulatoriet Dagtilbud Opsøgende psykiatrisk team Psykiatrisk Center Sct.

Læs mere

STU Greve Målgrupper og takster 2015

STU Greve Målgrupper og takster 2015 STU Greve Målgrupper og takster 2015 Målgrupper, generelt STU- Greve er for unge med betydelige generelle indlæringsvanskeligheder og udviklingsforstyrrelser inden for autismespektret, hvis vanskeligheder

Læs mere

Kvalitetsstandard 85

Kvalitetsstandard 85 Baggrund og formål Social og Sundhedsforvaltningen i Middelfart Kommune har siden primo 2013 arbejdet med kvalitet, udvikling og styring af 107 og 85 indenfor handicap og psykiatriområdet. Det overordnede

Læs mere

ONLINE BOSTØTTE SOCIALPSYKIATRIEN OG HANDICAP

ONLINE BOSTØTTE SOCIALPSYKIATRIEN OG HANDICAP ONLINE BOSTØTTE SOCIALPSYKIATRIEN OG HANDICAP Vestmanna Allé 9700 Brønderslev Telefon: 5087 5248 Afdelingsleder: Inger Thorup Jensen E-mail: inger.thorup.jensen@99454545.dk Præsentation af tilbuddet: Online

Læs mere

BB for fagpersoner. Et beskyttet beskæftigelsesforløb (BB) Forløbet er fleksibelt og aftales individuelt med sagsbehandler.

BB for fagpersoner. Et beskyttet beskæftigelsesforløb (BB) Forløbet er fleksibelt og aftales individuelt med sagsbehandler. BB for fagpersoner Et beskyttet beskæftigelsesforløb (BB) Forløbet er fleksibelt og aftales individuelt med sagsbehandler. I forløbet indgår følgende: kontaktperson Beskæftigelse i en af tre arbejdsenheder

Læs mere

Kvalitetsstandarder for Social pædagogisk støtte 85 i lov om social service

Kvalitetsstandarder for Social pædagogisk støtte 85 i lov om social service Kvalitetsstandarder for Social pædagogisk støtte 85 i lov om social service Side1 Indholdsfortegnelse: Indledning 3 1. Støtte til økonomi 4 2. Støtte til indkøb 5 3. Støtte til kost 6 4. Støtte til kontakt

Læs mere

Ydelseskatalog for Socialpædagogisk støtte på Trollesbro og i eget hjem Lov om Social Service 85

Ydelseskatalog for Socialpædagogisk støtte på Trollesbro og i eget hjem Lov om Social Service 85 Center for Udvikling og Støtte (CUS) Slangerupsgade 60 3400 Hillerød Ydelseskatalog for Socialpædagogisk støtte på Trollesbro og i eget hjem Lov om Social Service 85 Udarbejdet 2015 1 Ydelseskatalog for

Læs mere

KOLLEGIET. Et bo- og behandlingssted for unge mellem 18 og 35 år med psykiske eller psykiatriske problemstillinger. Livet skal leves hele livet

KOLLEGIET. Et bo- og behandlingssted for unge mellem 18 og 35 år med psykiske eller psykiatriske problemstillinger. Livet skal leves hele livet KOLLEGIET Et bo- og behandlingssted for unge mellem 18 og 35 år med psykiske eller psykiatriske problemstillinger Livet skal leves hele livet OM KOLLEGIET Kollegiet ligger naturskønt på Hærvejen mellem

Læs mere

JELLINGGÅRD. Et bo- og behandlingssted for unge mellem 18 og 35 år med psykiske eller psykiatriske problemstillinger. Livet skal leves hele livet

JELLINGGÅRD. Et bo- og behandlingssted for unge mellem 18 og 35 år med psykiske eller psykiatriske problemstillinger. Livet skal leves hele livet JELLINGGÅRD Et bo- og behandlingssted for unge mellem 18 og 35 år med psykiske eller psykiatriske problemstillinger Livet skal leves hele livet OM JELLINGGÅRD Jellinggård ligger lige uden for Jelling

Læs mere

ABL 105 samt SEL 83 + 85 - længerevarende botilbud med døgndækning

ABL 105 samt SEL 83 + 85 - længerevarende botilbud med døgndækning Helsingør Kommunes kvalitetsstandard for ABL 105 samt SEL 83 + 85 - længerevarende botilbud med døgndækning Godkendt i Socialudvalget 3. november 2015 Formål Ydelsen i botilbud, der er oprettet i henhold

Læs mere

Recovery Ikast- Brande Kommune

Recovery Ikast- Brande Kommune Recovery Ikast- Brande Kommune Individuelle forløb og gruppeforløb i Socialpsykiatrien I dette hæfte vil man kunne læse om de individuelle forløb og gruppeforløb, der vil kunne tilbydes i socialpsykiatrien

Læs mere

Kvalitetsstandard for bostøtte i henhold til Servicelovens 85 for støtte i eget hjem indenfor Socialområdet

Kvalitetsstandard for bostøtte i henhold til Servicelovens 85 for støtte i eget hjem indenfor Socialområdet Kvalitetsstandard for bostøtte i henhold til Servicelovens 85 for støtte i eget hjem indenfor Socialområdet Godkendt af Voksen- og Plejeudvalget på møde den 24.11.2011 Godkendt af Kommunalbestyrelsen på

Læs mere

Vejledende serviceniveau for socialpædagogisk støtte Lov om social service 85

Vejledende serviceniveau for socialpædagogisk støtte Lov om social service 85 Vejledende serviceniveau for socialpædagogisk støtte Lov om social service 85 Indhold 1. Formålet med støtten... 3 2. Kerneopgaven... 3 3. Målgruppen og indsatsen... 3 4. Den rehabiliterende tilgang...

Læs mere

Sundhedspolitik. Sundhed. over Billund Kommune. Sociale fællesskaber. Kulturelle faktorer. Livsstil (KRAM) Leve- og arbejdsvilkår

Sundhedspolitik. Sundhed. over Billund Kommune. Sociale fællesskaber. Kulturelle faktorer. Livsstil (KRAM) Leve- og arbejdsvilkår Sundhedspolitik Sociale fællesskaber Livsstil (KRAM) Personlige valg og prioriteringer Alder, køn, arv (biologi) Sundhed over Billund Kommune Kulturelle faktorer Leve- og arbejdsvilkår Socialøkonomi, miljø

Læs mere

Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 107/108 botilbudene Godkendt af Byrådet den

Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 107/108 botilbudene Godkendt af Byrådet den Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 107/108 botilbudene Godkendt af Byrådet den 1 Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag og målgruppe 2. Botilbud/leverandører 3. Kvalitetsstandardens

Læs mere

JELLING HAVE. Et bo- og behandlingssted for voksne med psykiske eller psykiatriske problemstillinger. Livet skal leves hele livet

JELLING HAVE. Et bo- og behandlingssted for voksne med psykiske eller psykiatriske problemstillinger. Livet skal leves hele livet JELLING HAVE Et bo- og behandlingssted for voksne med psykiske eller psykiatriske problemstillinger Livet skal leves hele livet OM JELLING HAVE Jelling Have ligger midt i Jelling - en by med en storslået

Læs mere

Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold

Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold Social- og Sundhedscenteret Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold i botilbud Når du læser kvalitetsstandarden, skal du være opmærksom på, at den består af to dele. Den første del er information til

Læs mere

Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 85 Socialpædagogisk støtte i eget hjem

Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 85 Socialpædagogisk støtte i eget hjem Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 85 Socialpædagogisk støtte i eget hjem Godkendt af Byrådet den xxxx Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag og målgruppe 2. Støtte i eget hjem

Læs mere

Indikator A. Kontakten bevares til 90 % af de borgere, der er Vista Balboas målgruppe, dvs. uden et endeligt drop out.

Indikator A. Kontakten bevares til 90 % af de borgere, der er Vista Balboas målgruppe, dvs. uden et endeligt drop out. Indikator A. Kontakten bevares til 90 % af de borgere, der er Vista Balboas målgruppe, dvs. uden et endeligt drop out. STANDARD 2: Alle indvisiterede borgere (henviste der har sagt ja til et samarbejde

Læs mere

Kvalitetsstandard for psykiatriområdet lov om social service 107. midlertidigt botilbud Damtoften 6B, 1. sal.

Kvalitetsstandard for psykiatriområdet lov om social service 107. midlertidigt botilbud Damtoften 6B, 1. sal. Kvalitetsstandard for psykiatriområdet lov om social service 107. midlertidigt botilbud Damtoften 6B, 1. sal. Udarbejdet af: Sundhed og Handicap Dato: Oktober 13 Sagsid.: Tone Version nr.: 2 Kvalitetsstandard

Læs mere

Ydelseskatalog for Socialpædagogisk støtte på Trollesbro og i eget hjem Lov om Social Service 85

Ydelseskatalog for Socialpædagogisk støtte på Trollesbro og i eget hjem Lov om Social Service 85 Center for Udvikling og Støtte (CUS) Slangerupsgade 60 3400 Hillerød Ydelseskatalog for Socialpædagogisk støtte på Trollesbro og i eget hjem Lov om Social Service 85 Udarbejdet september 2015 1 Ydelseskatalog

Læs mere

Fremtidens socialpsykiatriske bo-tilbud i Guldborgsund Kommune.

Fremtidens socialpsykiatriske bo-tilbud i Guldborgsund Kommune. Fremtidens socialpsykiatriske bo-tilbud i Guldborgsund Kommune. Definitioner: Socialpsykiatri = Alt det der sker, når borgeren er udskrevet og skal have en hverdag til at hænge sammen, det omfatter bl.a.

Læs mere

Hvem kan modtage ydelsen?

Hvem kan modtage ydelsen? 85 Social pædagogisk støtte. Lovgrundlag 85 i Lov om Social Service. Tilbud om hjælp, omsorg eller støtte samt optræning og hjælp til udvikling af færdigheder til personer i eget hjem, der har behov herfor

Læs mere

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte Lovgrundlag: Ydelser indenfor socialpædagogisk støtte 85 i Lov om Social Service (LSS). Hjælp til varetagelse af personlig hygiejne Strukturering af opgaver

Læs mere

Kvalitetsstandard for støttecentre og de små bofællesskaber. Høringsmateriale 1.-26. juni 2015

Kvalitetsstandard for støttecentre og de små bofællesskaber. Høringsmateriale 1.-26. juni 2015 12 Kvalitetsstandard for støttecentre og de små bofællesskaber Høringsmateriale 1.-26. juni 2015 1 Formålet med kvalitetsstandarden En kvalitetsstandard er et andet ord for serviceniveau. Den beskriver

Læs mere

Kvalitetsstandard for hjælp og støtte efter Servicelovens 85 2015

Kvalitetsstandard for hjælp og støtte efter Servicelovens 85 2015 Kvalitetsstandard for hjælp og støtte efter Servicelovens 85 2015 21. april 2015 Center for Handicap & Psykiatri Torvegade 15 4200 Slagelse Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Lovgrundlag... 3 2.1.

Læs mere

Ydelsespakkerne skal ses som supplement til de godkendte kvalitetsstandarder for de tilsvarende i Serviceloven.

Ydelsespakkerne skal ses som supplement til de godkendte kvalitetsstandarder for de tilsvarende i Serviceloven. Ydelseskatalog Det specialiserede socialområde for voksne 1. januar 2015 Indledning Dette katalog beskriver de ydelsespakker og indsatser, som Handicap og Psykiatri i Haderslev Kommune tilbyder borgere

Læs mere

Kvalitetsstandard. Kvalitetsstandard. Erhvervet hjerneskade og kommunikation. jf. Lov om specialundervisning for voksne

Kvalitetsstandard. Kvalitetsstandard. Erhvervet hjerneskade og kommunikation. jf. Lov om specialundervisning for voksne Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard Erhvervet hjerneskade og kommunikation jf. Lov om specialundervisning for voksne Politisk godkendt januar 2016 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Lovgrundlag...

Læs mere

Nordvestskolens værdigrundlag

Nordvestskolens værdigrundlag Nordvestskolens værdigrundlag Forord: Skolens værdigrundlag er Nordvestskolens fundament. Nordvestskolen vil grundlæggende gøre eleverne livsduelige ved at være en udviklingsorienteret skole, der lægger

Læs mere

Ressourceforløb Center for Socialpsykiatri Impuls Kursuscenter og Cafe Aroma

Ressourceforløb Center for Socialpsykiatri Impuls Kursuscenter og Cafe Aroma Nov. 2014 2.udgave Ressourceforløb Center for Socialpsykiatri Impuls Kursuscenter og Cafe Aroma Impuls og Cafe Aroma er Center for Socialpsykiatris tilbud til borgere, der ønsker et tilpasset beskæftigelses

Læs mere

JELLING HAVE. Et bo- og behandlingssted for voksne med psykiske eller psykiatriske problemstillinge. Livet skal leves hele livet

JELLING HAVE. Et bo- og behandlingssted for voksne med psykiske eller psykiatriske problemstillinge. Livet skal leves hele livet JELLING HAVE Et bo- og behandlingssted for voksne med psykiske eller psykiatriske problemstillinge Livet skal leves hele livet OM JELLING HAVE Jelling Have ligger midt i Jelling - en by med en storslået

Læs mere

Skanderborg Aktivitetscenters værdi-, metode og arbejdsgrundlag og vores organisationsplan samt en beskrivelse af de enkelte aktivitetsgrupper.

Skanderborg Aktivitetscenters værdi-, metode og arbejdsgrundlag og vores organisationsplan samt en beskrivelse af de enkelte aktivitetsgrupper. Udeholdet Hårbyvej 2 Firgårde 8680 Ry Tlf. 20 97 51 22 Skanderborg Aktivitetscenters værdi-, metode og arbejdsgrundlag og vores organisationsplan samt en beskrivelse af de enkelte aktivitetsgrupper. Daglig

Læs mere

Administrationsgrundla

Administrationsgrundla Godkendt i Udvalget for Voksne 25. august 2014 Administrationsgrundlag for socialpædagogisk støtte til voksne med særlige behov 1. Indhold i administrationsgrundlaget Dette administrationsgrundlag beskriver

Læs mere

Kvalitetsstandard For Det selvejende botilbud Bofællesskabet Birthe Marie

Kvalitetsstandard For Det selvejende botilbud Bofællesskabet Birthe Marie Kvalitetsstandard For Det selvejende botilbud Bofællesskabet Birthe Marie 1 Indledning. Socialministeriets krav om udarbejdelse af kvalitetsstandard for botilbud egnet til ophold er hjemlet i 139 i lov

Læs mere

Brønderslev Rusmiddelcenter er et tilbud for borgere, der har periodiske eller længerevarende misbrug af rusmidler eller medicin.

Brønderslev Rusmiddelcenter er et tilbud for borgere, der har periodiske eller længerevarende misbrug af rusmidler eller medicin. SERVICEDEKLARATION SOCIALPÆDAGOGISK TILBUD BROEN: stof og alkohol Brønderslev Rusmiddelcenter Adresse: Jyllandsgade 5, 9700 Brønderslev Telefon: 99454464 Afdelingsleder: Rikke Hessel Sørensen E-mail: rikke.hessel.sørensen@99454545.dk

Læs mere

Kerneopgaven At fremme borgerens mulighed for at leve en selvstændig tilværelse. Det gør vi sammen med borgeren og dennes netværk.

Kerneopgaven At fremme borgerens mulighed for at leve en selvstændig tilværelse. Det gør vi sammen med borgeren og dennes netværk. Udviklingsteamet Målgruppe Tilbuddet er rettet mod voksne borgere, der som følge af en erhvervet hjerneskade, har behov for støtte til at kunne udføre nødvendige og meningsgivende aktiviteter enten i hjemmet

Læs mere

ØSTRE GASVÆRK DØGNBEHANDLING AMBULANT BEHANDLING BESKÆFTIGELSES/UDDANNELSES AFKLARING DAGBEHANDLING

ØSTRE GASVÆRK DØGNBEHANDLING AMBULANT BEHANDLING BESKÆFTIGELSES/UDDANNELSES AFKLARING DAGBEHANDLING ØSTRE GASVÆRK DØGNBEHANDLING AMBULANT BEHANDLING BESKÆFTIGELSES/UDDANNELSES AFKLARING DAGBEHANDLING Om Østre Gasværk Østre Gasværk er en selvstændig selvejende institution (Alment velgørende Fond), med

Læs mere

Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 107/108 botilbudene Godkendt af Byrådet den

Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 107/108 botilbudene Godkendt af Byrådet den Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 107/108 bobudene Godkendt af Byrådet den Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag og målgruppe 2. Bobud/leverandører 3. Kvalitetsstandardens

Læs mere

Kvalitetsstandarder. Socialpædagogisk støtte, Lov om Social Service 85. Omsorg og Sundhed

Kvalitetsstandarder. Socialpædagogisk støtte, Lov om Social Service 85. Omsorg og Sundhed Kvalitetsstandarder Socialpædagogisk støtte, Lov om Social Service 85 Omsorg og Sundhed Kvalitetsstandarder for socialpædagogisk støtte, Lov om Social Service 85 Introduktion Odsherred Kommune bevilger

Læs mere

SERVICEDEKLARATION DET SOCIALPSYKIATRISKE OPGANGSFÆLLESSKAB THORVALDSENSVEJ 14

SERVICEDEKLARATION DET SOCIALPSYKIATRISKE OPGANGSFÆLLESSKAB THORVALDSENSVEJ 14 SERVICEDEKLARATION DET SOCIALPSYKIATRISKE OPGANGSFÆLLESSKAB THORVALDSENSVEJ 14 Thorvaldsensvej 14 9700 Brønderslev Telefon: 41 73 67 39 Afdelingsleder: Rikke Jæger Pedersen E mail: rikke.j.pedersen@99454545.dk

Læs mere

Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud 104

Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud 104 Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud 104 Godkendt i Byrådet den 24. januar 2017. 1 Indledning. Kvalitetsstandarder præsenteres hermed og synliggør det politisk godkendte serviceniveau i Horsens

Læs mere

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk Social- og Sundhedscenteret Godkendt i Byrådet den 20. juni 2017 Kvalitetsstandard for socialpædagogisk 2 Kvalitetsstandard for socialpædagogisk Formålet med socialpædagogisk Formålet med n er at give

Læs mere

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte.

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte. Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte. Lovgrundlag: Ydelser indenfor socialpædagogisk støtte 85 i Lov om Social Service (LSS). Hjælp til varetagelse af personlig hygiejne Strukturering af opgaver

Læs mere

ABL 4+52, 5 og 105 samt SEL 85 Længerevarende botilbud uden døgndækning

ABL 4+52, 5 og 105 samt SEL 85 Længerevarende botilbud uden døgndækning Helsingør Kommunes kvalitetsstandard for ABL 4+52, 5 og 105 samt SEL 85 Længerevarende botilbud uden døgndækning Godkendt i Socialudvalget 3. november 2015 Formål Lovgrundlag Målgruppe Levering af ydelsen

Læs mere

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTSJÆLLAND BOTILBUDDET SØNDERBJERGGAARD 1

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTSJÆLLAND BOTILBUDDET SØNDERBJERGGAARD 1 - en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTSJÆLLAND BOTILBUDDET SØNDERBJERGGAARD 1 2 BOTILBUDDET SØNDERBJERGGAARD VELKOMMEN TIL Sønderbjerggaard Lidt uden for Stenlille på Vestsjælland ligger botilbuddet Sønderbjerggaard.

Læs mere

Kvalitetsstandard - Socialpædaogisk støtte

Kvalitetsstandard - Socialpædaogisk støtte Kvalitetsstandard - Socialpædaogisk støtte Lovgrundlag Visitation Hvem kan modtage ydelsen? 85 i Lov om Social Service. Tilbud om hjælp, omsorg eller støtte samt optræning og hjælp til udvikling af færdigheder

Læs mere

Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold

Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold Social- og Sundhedscenteret Godkendt i Byrådet den 20. juni 2017 Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold i botilbud 2 Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold i botilbud Formålet med hjælpen Formålet

Læs mere

Et tilbud om undervisning, social udvikling og et tæt familiesamarbejde

Et tilbud om undervisning, social udvikling og et tæt familiesamarbejde T O P S H Ø J Et tilbud om undervisning, social udvikling og et tæt familiesamarbejde T O P S H Ø J Familieinstitutionen Topshøj ApS. Topshøjvej 60. DK-4180 Sorø Tlf.: 57 83 12 21. topshoj@topshoj.dk.

Læs mere

Skanderborg Aktivitetscenters værdi-, metode og arbejdsgrundlag og vores organisationsplan samt en beskrivelse af de enkelte aktivitetsgrupper.

Skanderborg Aktivitetscenters værdi-, metode og arbejdsgrundlag og vores organisationsplan samt en beskrivelse af de enkelte aktivitetsgrupper. Butikken Adelgade 116 8660 Skanderborg Tlf. 23 45 75 22 Skanderborg Aktivitetscenters værdi-, metode og arbejdsgrundlag og vores organisationsplan samt en beskrivelse af de enkelte aktivitetsgrupper. Daglig

Læs mere

DAGBEHANDLING: Stof og alkohol. Brønderslev Rusmiddelcenter

DAGBEHANDLING: Stof og alkohol. Brønderslev Rusmiddelcenter SERVICEDEKLARATION DAGBEHANDLING: Stof og alkohol. Brønderslev Rusmiddelcenter Adresse: Jyllandsgade 5, 9700 Brønderslev Telefon: 99454464 Afdelingsleder: Rikke Hessel Sørensen E-mail: rikke.hessel.sørensen@99454545.dk

Læs mere

Kvalitetsstandard for opsøgende socialt arbejde.

Kvalitetsstandard for opsøgende socialt arbejde. Kvalitetsstandard for opsøgende socialt arbejde. Lovgrundlag: Ydelser inden for opsøgende socialt 99 i Lov om Social Service (LSS). Ved opsøgende socialt arbejde forstås ydelser i relation til: Opsøgende

Læs mere

Indsatskatalog, bostøtte

Indsatskatalog, bostøtte Administration Målgruppe Ydelsen tildeles borgere, der på grund af betydelig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer har behov for hjælp og støtte. Det er kendetegnende

Læs mere

Specialområde Hjerneskade

Specialområde Hjerneskade Specialområde Hjerneskade Specialområde Hjerneskade Engtoften 5A DK-8260 Viby J. Tlf.: 7847 7400 www.soh.rm.dk Hvem er Specialområde Hjerneskade? Specialområde Hjerneskade er Region Midtjyllands tilbud

Læs mere

Formålet med den socialpædagogiske støtte er, at borgeren opnår en så selvstændig og meningsfuld tilværelse som muligt.

Formålet med den socialpædagogiske støtte er, at borgeren opnår en så selvstændig og meningsfuld tilværelse som muligt. Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte til borgere i eget hjem Lovgrundlag Målgruppe 85 i Lov om Social Service Borgere, der er fyldt 18 år, som på grund af betydelig nedsat fysisk eller psykisk

Læs mere

Aktivitetscenter. Aktivitetscenter Dyrehaven 10 D Pavillon Skanderborg Tlf

Aktivitetscenter. Aktivitetscenter Dyrehaven 10 D Pavillon Skanderborg Tlf Aktivitetscenter Dyrehaven 10 D Pavillon 4 8660 Skanderborg Tlf. 24 90 80 99 Skanderborg Aktivitetscenters værdi-, metode og arbejdsgrundlag og vores organisationsplan samt en beskrivelse af de enkelte

Læs mere

Det pædagogiske arbejdsgrundlag for Strandskolens SFO.

Det pædagogiske arbejdsgrundlag for Strandskolens SFO. Det pædagogiske arbejdsgrundlag for Strandskolens SFO. Arbejdsgrundlaget består af fem afsnit: Indledning, Leg og venskaber, Indflydelse, rammer og regler, Medarbejdernes betydning/rolle og Forældresamarbejde

Læs mere

Metoder i botilbud for voksne med udviklingshæmning

Metoder i botilbud for voksne med udviklingshæmning Metoder i botilbud for voksne med udviklingshæmning Socialtilsyn Årsmøde 2015 Dorte From, Kontor for kognitive handicap og hjerneskade Metodemylder i botilbud for mennesker med udviklingshæmning Rapporten

Læs mere

Dialogmøde om velfærdsteknologi 26. Marts 2015

Dialogmøde om velfærdsteknologi 26. Marts 2015 Dialogmøde om velfærdsteknologi 26. Marts 2015 Mitii koncept til individuel og superviseret hjemmetræning Mitii er næste generations sundhedsteknologi - funderet på forskning fra Helene Elsass Center

Læs mere

Døgnbehandling SYDGÅRDEN. SYBehandlingscenter for alkohol- og blandingsmisbrugere

Døgnbehandling SYDGÅRDEN. SYBehandlingscenter for alkohol- og blandingsmisbrugere Døgnbehandling SYDGÅRDEN SYBehandlingscenter for alkohol- og blandingsmisbrugere Dagbehandling Fra påvirket til ædru og clean Misbrug og afhængighed af stemningsændrende midler er en kombination af psykologiske,

Læs mere

ABL 105 samt SEL længerevarende botilbud med døgndækning

ABL 105 samt SEL længerevarende botilbud med døgndækning Helsingør Kommunes kvalitetsstandard for ABL 105 samt SEL 83 + 85 - længerevarende botilbud med døgndækning Godkendt i Socialudvalget 1. december 2016. Gyldig pr. 1. januar 2017 Formål Ydelsen i botilbud,

Læs mere

SOCIALPÆDAGOGISK STØTTE - HANDICAP, PSYKIATRI OG RUSMIDDEL

SOCIALPÆDAGOGISK STØTTE - HANDICAP, PSYKIATRI OG RUSMIDDEL SERVICEDEKLARATION SOCIALPÆDAGOGISK STØTTE - HANDICAP, PSYKIATRI OG RUSMIDDEL Vestmanna Allé 8 9700 Brønderslev Afdelingsleder: Inger Thorup Jensen E-mail: inger.thorup.jensen@99454545.dk Telefon: 5087

Læs mere

BEHANDLINGSFORLØB FOR BØRN OG UNGE I ALDEREN ÅR MED FOKUS PÅ STYRKER, KOMPETENCER, POTENTIALE, SOCIAL- OG FØLELSESMÆSSIG TRÆNING

BEHANDLINGSFORLØB FOR BØRN OG UNGE I ALDEREN ÅR MED FOKUS PÅ STYRKER, KOMPETENCER, POTENTIALE, SOCIAL- OG FØLELSESMÆSSIG TRÆNING Mønsterbrud BEHANDLINGSFORLØB FOR BØRN OG UNGE I ALDEREN 10-23 ÅR MED FOKUS PÅ STYRKER, KOMPETENCER, POTENTIALE, SOCIAL- OG FØLELSESMÆSSIG TRÆNING Kontakt Ring/sms 31223241 / martin@knudsenoghartmann.dk

Læs mere

OK-CENTRET ENGHAVEN. et socialpsykiatrisk center. Livet skal leves hele livet

OK-CENTRET ENGHAVEN. et socialpsykiatrisk center. Livet skal leves hele livet OK-CENTRET ENGHAVEN et socialpsykiatrisk center Livet skal leves hele livet OM OK-CENTRET ENGHAVEN OK-Centret Enghaven ligger naturskønt tæt ved Horsens Fjord i Søvind, øst for Horsens. Centret har til

Læs mere

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand på psykiatriområdet efter lov om social service 85.

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand på psykiatriområdet efter lov om social service 85. Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand på psykiatriområdet efter lov om social service 85. Udarbejdet af: Fælles Dato: November 13 Sagsid.: Sundhed og Handicap Version nr.: 4 Kvalitetsstandard

Læs mere

At gøre den unge i stand til på sigt at klare sig i eget hjem og eventuelt med støtte

At gøre den unge i stand til på sigt at klare sig i eget hjem og eventuelt med støtte 107-botilbud på Munkegården, Avernakø Baggrund for 107-tilbud: Unge med særlige behov som følge af nedsat funktionsniveau eller særlige sociale problemer kan henvises til et midlertidigt botilbud gennem

Læs mere

Afklaringsforløb og støtte-/mentorordning Sen-hjerneskadeområdet

Afklaringsforløb og støtte-/mentorordning Sen-hjerneskadeområdet BILAG 1 Afklaringsforløb og støtte-/mentorordning Sen-hjerneskadeområdet Målgruppen Målgruppen består af personer i alderen 18 til 65 år, som pga. senhjerneskade har ret og pligt til et tilbud efter Lov

Læs mere

Målgruppe SUF Albertslund er et tilbud om støtte og behandling i egen bolig for:

Målgruppe SUF Albertslund er et tilbud om støtte og behandling i egen bolig for: Indledning SUF Albertslund er et socialpædagogisk støtte- og behandlingstilbud til unge mellem 18 og ca. 35 år med sociale, adfærds, personlige, psykiske og/eller psykiatriske problemer. SUF Albertslund

Læs mere

Kildebo - Center for Neurorehabilitering

Kildebo - Center for Neurorehabilitering Kildebo - Center for Neurorehabilitering Praktikstedsbeskrivelse for elever og studerende Beskrivelse af praktikstedet; Kildebo Center for Neurorehabilitering er et specialiseret døgntilbud for voksne

Læs mere

FORSLAG TIL BØRNE- OG UNGEPOLITIK

FORSLAG TIL BØRNE- OG UNGEPOLITIK Vi iværksætter tidlig sammenhængende indsats Børn og unge skal udfordres FORSLAG TIL BØRNE- OG UNGEPOLITIK Børn og unge kan være i udfordringer de er ikke en udfordring Gældende fra 2019 til 2022 GREVE

Læs mere

Holstebro Byråd ønsker med Dagtilbudspolitik at skabe rammen for den fortsatte udvikling af dagtilbuddene i Holstebro Kommune.

Holstebro Byråd ønsker med Dagtilbudspolitik at skabe rammen for den fortsatte udvikling af dagtilbuddene i Holstebro Kommune. HOLSTEBRO KOMMUNES DAGTILBUDSPOLITIK 2015-2018 Indledning Holstebro Byråd ønsker med Dagtilbudspolitik 2015-2018 at skabe rammen for den fortsatte udvikling af dagtilbuddene i Holstebro Kommune. Byrådet

Læs mere

INFORMATION OM SOCIALPÆDAGOGISK STØTTE I EGET HJEM, OPGANGSBOFÆLLESSKAB OG BOTILBUD I HOLBÆK KOMMUNE. August 2017

INFORMATION OM SOCIALPÆDAGOGISK STØTTE I EGET HJEM, OPGANGSBOFÆLLESSKAB OG BOTILBUD I HOLBÆK KOMMUNE. August 2017 INFORMATION OM SOCIALPÆDAGOGISK STØTTE I EGET HJEM, OPGANGSBOFÆLLESSKAB OG BOTILBUD I HOLBÆK KOMMUNE. August 2017 2 Indhold Indledning og generelle vilkår... 4 Socialpædagogisk støtte i eget hjem (SEL

Læs mere

Servicedeklaration Center for Mestring

Servicedeklaration Center for Mestring Servicedeklaration Center for Mestring Tilbuddets navn og kontaktoplysninger: Center for Mestring Søndersøparken 16 8800 Viborg Tlf.nr. 87 87 71 00 www.mestring.viborg.dk Leder: Jane Aslaug Tlf.nr.: 21

Læs mere

- en del af EKKOfonden STØTTE I EGET HJEM STØTTE I EGET HJEM 1

- en del af EKKOfonden STØTTE I EGET HJEM STØTTE I EGET HJEM 1 - en del af EKKOfonden STØTTE I EGET HJEM STØTTE I EGET HJEM 1 2 STØTTE I EGET HJEM VELKOMMEN TIL EKKOFONDENS TILBUD OM Støtte i eget hjem Der er meget at gøre og forholde sig til, når man skal klare sig

Læs mere

107 - midlertidige botilbud

107 - midlertidige botilbud Helsingør Kommunes kvalitetsstandard for 107 - midlertidige botilbud Godkendt i Socialudvalget 3. november 2015 Formål Det overordnede formål med et midlertidigt botilbud er at sikre støtte til borgere,

Læs mere

Støtte- og kontaktpersonordningen. Kvalitetsstandard for støtte- og kontaktperson

Støtte- og kontaktpersonordningen. Kvalitetsstandard for støtte- og kontaktperson Støtte- og kontaktpersonordningen Kvalitetsstandard for støtte- og kontaktperson INTRODUKTION Kommunalbestyrelsen har valgt at udarbejde kvalitetsstandard for støtte- og kontaktpersonordnin- gen. Kvalitetsstandarden

Læs mere

Psykiatri- og Rusmiddelplan for Skive Kommune

Psykiatri- og Rusmiddelplan for Skive Kommune Psykiatri- og Rusmiddelplan for Skive Kommune 2018-2021 Forord Sundheds- og Forebyggelsesudvalget har det politiske ansvar for psykiatri- og rusmiddelområdet, der organisatorisk er en del af Sundhedsafdelingen.

Læs mere

Serviceinformation. Dagtilbud for borgere med demens

Serviceinformation. Dagtilbud for borgere med demens Serviceinformation Dagtilbud for borgere med demens Lolland Kommunes overordnede kvalitetsmål At borgeren oplever en helhedsorienteret, målrettet og faglig kvalificeret indsats ved kontakt til henholdsvis

Læs mere

Kvalitetsstandard for opsøgende socialt arbejde.

Kvalitetsstandard for opsøgende socialt arbejde. Kvalitetsstandard for opsøgende socialt arbejde. Lovgrundlag: Ydelser inden for opsøgende 99 i Lov om Social Service (LSS). Ved opsøgende socialt arbejde forstås ydelser i relation til: Opsøgende og afklarende

Læs mere