VELKOMMEN TIL BREDBALLE GRUPPE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VELKOMMEN TIL BREDBALLE GRUPPE"

Transkript

1 VELKOMMEN TIL BREDBALLE GRUPPE -En del af KFUM-spejderne i Danmark KFUM-Spejderne i Bredballe, Ekkodalen 2,Bredballe, 7120 Vejle Ø

2 KÆRE FORÆLDER Dit barn er nu Spejder hos KFUM i Bredballe. Vi har i dette lille hæfte samlet lidt information om livet i vores gruppe, i et forsøg på at klæde dig på til din opgave som Spejderforælder. Måske kender du allerede til Spejderne og synes derfor at det følgende virke som en selvfølge, men vi har erfaring for at nye forældre kan have god brug for lidt information. BREDBALLE GRUPPE Vi er en af landets største spejdergrupper, hjemmehørende under distrikt Munkebjerg. Vi har et stort korps af frivillige ledere voksne spejdere og spejderforældre der brænder for at give vores spejdere en på opleveren. Du kan se mere om gruppen på hvor der bl.a. lægges billeder ud. Den daglige ledelse, Gruppeledelsen, består af gruppelederen, grupperådsformanden og kassereren. Gruppens bestyrelse kalder vi Grupperådet.

3 Færdselsregler i Bredballe gruppe I Bredballe gruppe mener vi, at der skal være plads til alle. Vi skal lære at give plads til hinanden, også til dem der kræver lidt mere, og Vi har derfor nogle færdselsregler, vi, som spejder i Bredballegruppe, skal leve op til. Det skal vi både for vores egen skyld, men også for vores spejderkammeraters og vores spejderlederes skyld. Færdselsreglerne er med til at sikre, at vi kan lave nogle gode aktiviteter sammen og at alle kan være med. Reglerne er : Vi lytter til hinanden Alle kommer når der bliver kaldt Alle tier stille, når der gives fælles besked Alle deltager og opfører sig ordentligt ved samling (mødestart og slut) Vi respekterer hinandens grænser når én siger nej, skal det respekteres. Vi vil gerne, at I som forældre vil tage en snak med jeres børn om vores færdselsregler. Ligesom vores ledere, også taler med børnene om disse regler. De er nødvendige for at vi kan få nogle gode og hyggelige spejdermøder. Hvis jeres barn ikke trives i gruppen, vil vi gerne have mulighed for at tage kontakt til jer og få en snak om, hvordan vi kan få det til at fungerer. Hvis der er særlige forhold omkring jeres barn, vi skal være opmærksomme på, vil vi gerne vide det så vi kan give jeres barn de bedste muligheder for at trives i gruppen.

4 AKTIVE BØRN HAR AKTIVE FORÆLDRE Forældre er altid meget velkomne til at kigge forbi for at få en snak, og se hvad vi laver. Faktisk forventer vi, at I forældre interesserer jer for hvad jeres børn, og dermed vi, laver Vi har dermed også en forventning om at I møder op når vi afholder fællesarrangementer. Det er vigtigt for jeres børn det er vigtigt for os! Ud over fællesarrangementer for forældre og børn, er der flere opgaver, hvor det ligger lige for, at forældre involverer sig, hvis de har lyst og lejlighed: Jeg ved ikke en pind om spejderarbejde kan jeg hjælpe til alligevel? Ja, SAGTENS. Selvom den eneste form for besnøring du kender, er snørebåndet på dine sko, er der mange muligheder alligevel! Kan du bage en kage eller skære salat til et arrangement? Eller gi en hånd med at vaske vinduer i spejderhuset? Har du mulighed for at hjælpe ved uddeling af affaldsposer (en tjans som vi har) eller vil du ta en tørn når der skal ryddes op ved huset? Så kom endelig ud af busken og bliv skrevet på vores alt-mulig-liste, som bestyres af grupperådet. Så ringer vi når vi har brug for hjælp. Vi forventer også at hver familie tager en vagt ved Juletræssalget Den største indtægtskilde overhovedet for Bredballe Gruppe! Salget er bemandet med forældre og spejdere og der er tale om vagter af hvor man enten sælger juletræer, eller bringer solgte træer ud til kunderne. Så går du med en sælger i maven eller er en haj til glatførekørsel med trailer, så er det her du finder din udfordring. Der kommer info ud i løbet af efteråret.

5 Har du lyst til en lidt tungere opgave, er der også muligheder... Nissebanden + Julemarked Hvert år i november, weekenden før 1. søndag i advent, har vi Julemarked fredag og lørdag. Her er salg af diverse gode sager både til og under træet, dekorationer mv. Alle ting fremstilles i løbet af året af Nissebanden, som også står for arrangementet. Vi mødes 4 gange inden markedet, 1. gang i september. Mødetid og sted annonceres i Grønsagen. Har man ikke lyst at være med til at arrangere og planlægge, modtager vi gerne ting, til salg. samt en hjælpende hånd under selve markedet. Sponsorgaver til vores tombola på julemarkeder. Vi indsamler sponsorgaver fra forretningsdrivende i Vejle og omegn. Er der nogen af jer forældre, der har kontakter, firmaer eller andre muligheder for at skaffe sponsorgaver, siger vi tak! Se det som en oplagt mulighed for at komme af med dit ubrugte fejlkøb, eller den gave du fik af moster Oda, i den helt forkerte farve. Leder jo flere ledere vi har, jo mindre belastes den enkelte leder, og jo større chance er der for at jeres børn har en god og engageret leder, mange år frem Grupperåd som nævnt består grupperådet bl.a. af forældrerepræsentanter. Vi mødes 3-4 gange om året, og har der udover opgaver i forbindelse med de forskellige arrangementer. Rækker tiden og lysten ikke til at være leder, er arbejdsbelastningen her noget mindre VI SIGER ALDRIG NEJ TIL HJÆLP

6 ENHEDER Bævere: klasse temaet er bæverdammen Bævere leger, laver bål, går i skoven, leger ved bækken. Derfor er bævernes vigtigste udstyr praktisk tøj efter årstiden OG gummistøvler Ulve: klasse (normalt 4., men vi har i Bredballe valgt at rykke 4. klasse op til junior trop). Temaet er junglebogen Ulve holder fuldmånemøder ved rådsklippen, tager knivbevis, tager på orienteringsløb med lommelygter, laver mad over bål, laver knob og tager mærker Junior trop: klasse, lærer førstehjælp og morse, går hike (natløb og sover i bivuak), bygger bro over bækken, men har også stadig tid til at lege. Trop: Klasse fortsætter hvor junior slap, men der kommer mere af det hele. Tropsspejdere har mulighed for at komme på kurser, hvor de kan lære endnu mere. Senior trop: 9. Klasse til 18 år. Ved seniortroppen er lederne trådt i baggrunden, seniorerne kan selv, og står selv for planlægning og udførelse af aktiviteter. Spejdere herfra kan typisk gå hen og blive næste generation af ledere, sammen med roverne. Rover: 18+. Roverne er spejdere for livet. Det er voksne spejdere der ofte har kendt hinanden i 100 år, formentlig var de bævere eller ulve sammen.

7 PRAKTISK Spejderhuset på Ekkodalen 2,7120 Vejle Øst deler vi med DDS Ørnebjerg (de blå spejdere) Vi mødes hver tirsdag på følgende tidspunkter: Bævere fra kl til Ulve og Juniortrop fra kl til Trop fra kl til Seniortrop har primærmødedag onsdag, men vi ser dem indimellem også tirsdag Der er INGEN parkering ved huset. Aflevering og afhentning SKAL foregå på enten Bybækvej eller Viemosevej af hensyn til husets naboer. Ved huset er der en bålplads, som bruges flittigt, samt en lille bæk, hvor der ligeledes sker aktiviteter. Som spejder er praktisk påklædning en nødvendighed. Nye spejdere får udleveret et tørklæde og det er det eneste som kræves af påklædning. Uniform og andet grej kan købes hos 55 Nord. Der tages forskellige mærker løbende f.eks førstehjælp, knivbevis kræves for at må gå med dolk. Mærker skal placeres som vist på tegningen :

8 MINI-ORDBOG Bivuak Simpelt ly for natten af rafter og noget rimeligt vandtæt overdækning Distrikt organisatorisk enhed, der samler et antal grupper omkring sager af fælles interesse. Først og fremmest et serviceorgan for de lokale grupper Enhed I gruppesammenhæng betegnelse for enten en bæverflok, ulveflok, juniorspejdertrop, spejdertrop, seniorspejdertrop eller roverclan Fedtfælde et hul der er træls at træde ned i, da det bliver brugt som afløb for opvaskevand o.lign. på lejre Fuldmånemøde møde i ulveflokken, hvor nye børn bliver optaget i "ulvekoblet" og får et ulvenavn Hike (Udtales "hajk") En vandretur i naturen med overnatning undervejs Jamboree Hvert 4. år holdes en international spejderlejr et eller andet sted på kloden, kaldet en Jamboree Korps Landsorganisationen KFUM-Spejderne i Danmark. Korpslejr Afholdes normalt hvert 5. år med deltagelse af spejdere fra hele landet (10 år og opefter) Nytårskur Middag for de mange frivillige der operere bagved Bredballe gruppe, for at den kan køre. Det være sig Ledere, Nisseband, juletræsudvalg mv. Pionering Det at bygge ved hjælp af reb og rafter Rafte afgrenet træstamme på 7-12 cm i diameter. Bruges til at bygge broer, tømmerflåder, tårne mm. Rolandkurser (Roland 1+2) Inspirationskurser for unge spejdere. Afholdes rundt om i landet i Påske-, sommer- og efterårsferier

9 HVEM ER HVEM OG HVAD LAVER DE? Bredballe Gruppe har udover lederne et gruppeleder-team og et grupperåd Se indstik med navne/kontaktpersoner GRUPPELEDER Da vores gruppe er så stor har vi valgt, at vi ud over gruppelederen, også har to gruppeassistenter. Deres primære opgave er i tæt samarbejde med enhedslederne at få det daglige arbejde til at køre. Ligeledes er det gruppelederen der har kontakt til distriktet mv. GRUPPERÅD Grupperådet er som nævnt en slags bestyrelse for gruppen. Det består af gruppelederen, enhedslederen samt forældrerepræsentanter se indstik over medlemmer. Grupperådet er med til at planlægge og være praktiske hjælpere ved diverse arrangementer BP Lord Robert Stephenson Smyth Baden-Powell (Senere: Baron of Gilwell) Grundlagde (drenge)- spejderbevægelsen i England i1908 DE STEDSEGRØNNE De stedsegrønne er en støttegruppe bestående af gamle spejderforældre og ledere, der bl.a. står for vores Julemarked og organisering af Juletræssalg mv., ligesom man kan søge deres fond om tilskud til lejre mm. Der udover rejser de og har det sjovt.

10 KFUM-SPEJDERNE KFUM-Spejderne i Danmark har pt. (2012) knapt medlemmer og nøgleordene er selvstændighed, ansvar, demokrati og respekt for mennesker fra alle kulturer. En vigtig del af spejderlivet foregår i naturen. Som KFUM-Spejder lærer man at respektere og værne om naturen ved at leve, lære og lege i det fri. Derfor er friluftslivet en central del af spejderarbejdet, både i hverdagen og når vi mødes på lejre. Spejderbevægelsen er en frivillig, ikke-parti-politisk og opdragende bevægelse, som er åben for alle uden hensyn til deres oprindelse, race eller tro. Spejderbevægelsens formål, principper og metode er udformet af verdens-spejderbevægelsens stifter, Lord Baden-Powell. KFUM-Spejderne i Danmark er et folkekirkeligt arbejde, hvis formål er at lade børn og unge møde det kristne evangelium og i overensstemmelse med den internationale spejderbevægelses idé at oplære til selvstændighed, medansvar, demokratisk livsholdning og mellemfolkelig forståelse. For vores dagligdag betyder det folkekirkelige tilhørsforhold, at vi på lejre og ved arrangementer synger til og fra bordet, samt at vi holder morgen- og /eller aftenandagter når vi er af sted. Ligesom vi også deltager i Bredballe kirkes friluftsgudstjeneste Du kan læse mere KFUM-Spejderne på

11 KOMMUNIKATION OG INFORMATION Generelt har vi den holdning at jeres børn får en seddel med hjem, når der er noget I skal vide. Det er ikke fordi vi er gammeldags, men fordi vi gerne vil være med til at lære børnene at kunne levere information videre. Informationen vil også være at finde på vores hjemmeside GRØNSAGEN Tre gange årligt, i august, i oktober og i januar, kommer vores blad Grønsagen. Grønsagen fortæller om livets gang i vores gruppe og I vil finde indslag af både spejdere, frivillige og forældre. Her findes bl.a. også programmer for de enkelte enheder. Vi modtager gerne indlæg også fra DIG! -d+n -R = S + Løs rebussen løsningen står nederst på siden Løsning: Grønsagen er verdens bedste spejderblad

12 ÅRETS GANG I BREDBALLE GRUPPE August: Velkomst opstart på nyt år Oprykningsceremoni til ulv, junior osv. September: Familiearrangement Spejdere med forældre og søskende holder fælles i lejrcenter Æbleskoven. Her er mulighed for at lære hinanden bedre at kende og deltage i forskellige spejderaktiviteter. November: Julemarked ved Nissebanden m.fl. i missionshuset Vi sælger julepynt, -gaver og dekorationer. Der kan købes æbleskiver og saftevand og der er tombola mm. Overskud går til spejderarbejdet. November december: Salg af juletræer ved Bredballe butikscenter. Forældre og spejdere hjælpes med at sælge juletræer. Overskud går til spejderarbejdet. Januar: Nytårsparade Vi mødes til gudstjeneste i Bredballe Kirke og går derefter med fanen forrest til Hældagerhallen for fælles aktivitet og underholdning ved spejderne. Februar Fastelavn tøndeslagning og forældremøde med valg til grupperådet. Juni Sommerafslutning med fælles grill ved spejderhuset i Ekkodalen VEL MØDT!

Fakta om KFUM-Spejderne i Danmark og Nr. Aaby

Fakta om KFUM-Spejderne i Danmark og Nr. Aaby Fakta om KFUM-Spejderne i Danmark og Nr. Aaby Spejderarbejde handler om at lære børn at føle ansvar for sig selv, hinanden og naturen. Gennem spejderarbejdet vil vi gerne lære børnene at danne deres egen

Læs mere

Grøn - Sagen. Nr. 2 August 2007 24. årgang. Fakkelbål fra sommerlejren 2007 ved Rådsklippen, Ejstrupholm.

Grøn - Sagen. Nr. 2 August 2007 24. årgang. Fakkelbål fra sommerlejren 2007 ved Rådsklippen, Ejstrupholm. Grøn - Sagen Nr. 2 August 2007 24. årgang Fakkelbål fra sommerlejren 2007 ved Rådsklippen, Ejstrupholm. EN STOR GAVE Bredballe Gruppe har fået en sprit ny trailer. Det havde længe været et brændende ønske

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 1 2012

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 1 2012 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Det Der Sker Nr. 1 2012 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Kære spejdere og forældre Spejderliv er friluftsliv og det har Troppen taget alvorligt. De holder

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 2 2011

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 2 2011 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Det Der Sker Nr. 2 2011 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Forår = friluftsliv = Spejderliv Hej kære spejdere og forældre Sikke en Vinterlejr vi havde i

Læs mere

Gruppelederens side...

Gruppelederens side... 1 2 Gruppelederens side... Foråret er sprunget ud i fuld flor. Det er fantastisk at gå en tur og se vintergækker og krokus nikke til os når vi går forbi, mens påskelammene springer rundt på marken. Vi

Læs mere

Velkommen til. Sct. Michaels Børnehave

Velkommen til. Sct. Michaels Børnehave Velkommen til Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Gade 10 6000 Kolding Tlf. 75529438 email: post@sct-michaels-bornehave.dk Hvem er vi Sct. Michaels Børnehave er en privat daginstitution,

Læs mere

Bliv spejder i Kong Valdemars Trop!

Bliv spejder i Kong Valdemars Trop! Bliv spejder i Kong Valdemars Trop! Giv dig selv nogle praktiske færdigheder, gode naturoplevelser og lær at skabe værdi for andre og dig selv igennem leg og øvelser i spejderarbejdet. Kong Valdemars Trop

Læs mere

Godkendelse af referat fra sidste rådsmøde samt nye punkter til dagsordenen

Godkendelse af referat fra sidste rådsmøde samt nye punkter til dagsordenen Referat fra rådsmøde d. 15/9 2010 kl. 19:30 Kaffe te på bordet Tilstede: Preben (Skærbæk), Grethe (Oluf Rye), Jan (Oluf Rye), Birgit (Smidstrup), Vibeke (Gårslev), Anne Marie (Brejning), Mette (Bülow),

Læs mere

Tak fordi du er frisk på en. God oplevelse

Tak fordi du er frisk på en. God oplevelse Tak fordi du er frisk på en God oplevelse 44 Udarbejdet : 9/9-2009 Indholdsfortegnelse: Bilag 1 Billede af spejdercentres område: Velkommen i bredballe gruppe side 3 Kort om KFUM-spejderne og spejderbevægelsen

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 3 2012

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 3 2012 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Det Der Sker Nr. 3 2012 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Kære spejdere og forældre Sommerlejrene Så er vi hjemme igen fra årets sommerlejre. Alle har

Læs mere

Nogle datoer til kalenderen

Nogle datoer til kalenderen Nogle datoer til kalenderen søndag d. 16. august kl. 10.30 velkomstgudstjeneste i Hogager kirke for alle konfirmander med familie. Bagefter er der indskrivning med en kort introduktion i Sognegården. søndag

Læs mere

Velkommen til Sct. Michaels Børnehave

Velkommen til Sct. Michaels Børnehave Velkommen til Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Gade 10 6000 Kolding Tlf. 75529438 email: post@sct-michaels-bornehave.dk 12 kan der være oplæg fra enten personalet eller andre,

Læs mere

SPEJDERNES ORDBOG. Besnøring Knob bundet med besnøringsreb/sisal. Holder rafter sammen. Skal typisk kunne bære vægten af et byggeprojekt med rafter.

SPEJDERNES ORDBOG. Besnøring Knob bundet med besnøringsreb/sisal. Holder rafter sammen. Skal typisk kunne bære vægten af et byggeprojekt med rafter. SPEJDERNES ORDBOG Adventurespejd Udfordrende løb for tropsspejdere findes over hele landet, året rundt. Afbud Man skal melde afbud, når man ikke kan deltage på møder, ture og arrangementer. Besnøring Knob

Læs mere

Til efterårets oprykning sendte vi 6 spejdere til minigrenen. Heldigvis er der efterfølgende kommet nye mikrospejdere til så vi p.t. er 12 spejder.

Til efterårets oprykning sendte vi 6 spejdere til minigrenen. Heldigvis er der efterfølgende kommet nye mikrospejdere til så vi p.t. er 12 spejder. Mikro spejder 2014 I foråret 2015 havde vi besøg fra Waingunga stammen og havde et forlænget spejdermøde sammen med dem. Her lavede vi fælles aftenmad og havde mulighed på at hilse på hinanden. På årets

Læs mere

Nr. 1 Januar 2011 28. årgang. Grøn - Sagen. Nytårsparade 2011. KFUM Spejderne Bredballe

Nr. 1 Januar 2011 28. årgang. Grøn - Sagen. Nytårsparade 2011. KFUM Spejderne Bredballe Nr. 1 Januar 2011 28. årgang Grøn - Sagen Nytårsparade 2011 KFUM Spejderne Bredballe Leder Forår sommer så skal vi lades op Der var engang en kat, som fik 5 killinger. Den mindste var så lille og skravlet,

Læs mere

Mini program forår 2015

Mini program forår 2015 Mini program forår 2015 Hej alle Minier og forældre. Vi håber at i alle har haft en god juleferie og at i ikke har savnet os alt for meget. Neden for kan i se vores program for det næste halve år og vi

Læs mere

Man skal forandre for at bevare

Man skal forandre for at bevare U D G I V E S AF : R O L A N D S G R U P P E S K A L B J E R G ROLANDSPOSTEN Årgang 54, nummer 1 28. Juni 2014 Man skal forandre for at bevare I bestyrelsen har vi i samarbejde med spejderlederne drøftet

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 4 2012

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 4 2012 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Det Der Sker Nr. 4 2012 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Kære spejdere og forældre Familielejren i september Mange tak til alle der deltog i årets Familielejr!

Læs mere

September, oktober & november 2011 23. ÅRGANG

September, oktober & november 2011 23. ÅRGANG September, oktober & november 2011 23. ÅRGANG Kredsleder Søren W. Nielsen...26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Ann R. Nielsen...40 54 05 61 Pilte

Læs mere

Dekorationsfremstilling Til julemarkedet. Julemarked 29/11 1/12. Juletræssalg Trop og Juniortroppen

Dekorationsfremstilling Til julemarkedet. Julemarked 29/11 1/12. Juletræssalg Trop og Juniortroppen KFUM-Spejderne i Kalvehave, Spejderhytten, Viemosegade 7b, ÅRGANG 6, OKTOBER 2013 Dekorationsfremstilling Til julemarkedet I forbindelse med julemarkedet skal vi have fremstillet vores varer og her er

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Spejdere i 101 år. Marts 2009 17. Årgang

Spejdere i 101 år. Marts 2009 17. Årgang Spejdere i 101 år Marts 2009 17. Årgang Vigars Stemme Side 2 Hej alle ulveunger Som vi jo har gennemgået nede til spejder går vi nu i gang med tre nye mærker som vi regner med at få fuldført inden sommerferien.

Læs mere

Minilederne Christine og Rune blev gift 1. august. Spejderne stod i espalier udenfor kirken. Stort tillykke til brudeparret.

Minilederne Christine og Rune blev gift 1. august. Spejderne stod i espalier udenfor kirken. Stort tillykke til brudeparret. Nyt fra gruppelederen Efter mange oplevelser på sommerens lejre, er vi klar til at starte på et nyt spejderår. Se billeder fra sommerlejrene her: www.trelleborg-spejderne.dk Vi siger farvel og mange tak

Læs mere

Åbningstider: Mandag-Torsdag 6.15-17.00 Fredag 6.15-16.00. Spisetider Der åbnes op 6.15 hvor der tilbydes morgen mad indtil kl. 8.00.

Åbningstider: Mandag-Torsdag 6.15-17.00 Fredag 6.15-16.00. Spisetider Der åbnes op 6.15 hvor der tilbydes morgen mad indtil kl. 8.00. Velkommen til Saltum SI - børnehaveen hvor jeres barn nu starter på et nyt kapitel i sit liv. Vi håber på et godt samarbejde med jer forældre, Og at jeres barn må trives her hos os. Åbningstider: Mandag-Torsdag

Læs mere

Dette er et elektronisk eksemplar af Gnisten.

Dette er et elektronisk eksemplar af Gnisten. D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Gnisten Dette er et elektronisk eksemplar af Gnisten. Brug det i planlægning og til at kopiere fra, men hvis du eller andre har brug for en trykt udgave, er det

Læs mere

Nordsjællands to bedste patruljer i stridsvognsdyst

Nordsjællands to bedste patruljer i stridsvognsdyst Maj 2008 39. årgang Nordsjællands to bedste patruljer i stridsvognsdyst TILLYKKE til Ørne og Svaler der vandt første del af DM i Spejd i kategorierne Spejder og Senior. Held og lykke på 2. del. Gruppelederne:

Læs mere

Grøn Sagen. Min første spejderlejr. Nedtælling til årets julemarked og juletræssalg - side 4-7. Bredballe / 30. årgang / nr.

Grøn Sagen. Min første spejderlejr. Nedtælling til årets julemarked og juletræssalg - side 4-7. Bredballe / 30. årgang / nr. Nedtælling til årets julemarked og juletræssalg - side 4-7 Bredballe / 30. årgang / nr. 3 / november 2013 Grøn Sagen Min første spejderlejr Thilde skriver fra Vork side 9-14 Læs også Spejderne på Facebook

Læs mere

Vedtægter for KFUM-Spejderne i Brørup, Harald Blåtand Trop

Vedtægter for KFUM-Spejderne i Brørup, Harald Blåtand Trop Vedtægter for KFUM-Spejderne i Brørup, Harald Blåtand Trop Bestyrelsen er i vedtægterne for KFUM-Spejderne i Brørup, Harald Blåtand Trop benævnt grupperåd. 1. Navn og hjemsted. Stk.1. Gruppens navn er

Læs mere

Århus Friskoles Torsdagsbrev d. 3. maj 2013. Kom, maj du søde

Århus Friskoles Torsdagsbrev d. 3. maj 2013. Kom, maj du søde Kom, maj du søde 1 JUBIIIII, så er der arbejdsweekend 4.-5. maj Velkommen til alle jer, der skal være med til at gi et nap på skolen denne weekend. I får også en mail på Intra Hva skal vi lave: Vi mødes

Læs mere

Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen.

Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen. Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen. Månedens udfordring: Torsdag den 29. marts vil vi for

Læs mere

Sofie bliver døbt og får sit ulvenavn. Du er altid velkommen til at tage en ven med! Marts 2012 44. årgang

Sofie bliver døbt og får sit ulvenavn. Du er altid velkommen til at tage en ven med! Marts 2012 44. årgang Du er altid velkommen til at tage en ven med! Marts 2012 44. årgang Sofie bliver døbt og får sit ulvenavn Arbejdsdag på Frydenborg Side 1 LINIEN UD Side 2 Endelig tilmelding til Spejderneslejr Side 3 Gruppelederne:

Læs mere

KNUDEN januar 2016 BROAGER DRENGEGRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS DYBBØL DIVISION KNUDEN

KNUDEN januar 2016 BROAGER DRENGEGRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS DYBBØL DIVISION KNUDEN KNUDEN januar 2016 BROAGER DRENGEGRUPPE KNUDEN Januar 2016 1 BROAGER DRENGEGRUPPE Formanden har ordet 2015 har været præget af en usikker start på året, hvor det var vanskeligt at finde en ny formand.

Læs mere

Midtjyske Distrikt Distriktsturnering 2011

Midtjyske Distrikt Distriktsturnering 2011 Midtjyske Distrikt Distriktsturnering 2011 Til ledere for junior, spejder og senior Ved årets distriktsturnering den -. april 2011 håber vi på en lige så stor tilslutning som sidste år. Dette lederbrev

Læs mere

Hej Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvem er vi? Hvem er du? Har du søskende? Ved du hvorfor du er her?

Hej Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvem er vi? Hvem er du? Har du søskende? Ved du hvorfor du er her? Hej Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvem er vi? Hvem er du? Har du søskende? Ved du hvorfor du er her? Du er her i dette hus, fordi dine voksne har problemer, og det hjælper vi med at løse. Her i dette

Læs mere

Rævehøjvej 40 et godt sted at blive større

Rævehøjvej 40 et godt sted at blive større Rævehøjvej 40 et godt sted at blive større 1 Praktiske informationer Børnehuset Rævehøjen er normeret til 60 børn. 24 vuggestuebørn fordelt på 2 stuer og 1 gruppe bestående af 36 børnehavebørn, opdelt

Læs mere

Guide til spejderarbejdet i Bække gruppe. Revideret 08.05.2009. Prøveudgave

Guide til spejderarbejdet i Bække gruppe. Revideret 08.05.2009. Prøveudgave Guide til spejderarbejdet i Bække gruppe Revideret 08.05.2009 Prøveudgave Brug af spejdernet: Brugernavn og password: Alle medlemmer har automatisk et brugernavn på spejdernet. Du kan få oplyst dit login

Læs mere

SPEJDERNYT. Maj 2013. Sommerlejr 2013 Har du sat kryds i kalenderen? Ellers er det på høje tid! Nyhedsbrev fra KFUM-Spejderne, Esbønderup gruppe

SPEJDERNYT. Maj 2013. Sommerlejr 2013 Har du sat kryds i kalenderen? Ellers er det på høje tid! Nyhedsbrev fra KFUM-Spejderne, Esbønderup gruppe SPEJDERNYT Nyhedsbrev fra KFUM-Spejderne, Esbønderup gruppe Maj 2013 Årgang. 03 NR. 08 www.spejdernet.dk/esb Sommerlejr 2013 Har du sat kryds i kalenderen? Ellers er det på høje tid! Ledere og grupperåd

Læs mere

Fakta om KFUM-Spejderne

Fakta om KFUM-Spejderne Fakta om KFUM-Spejderne Hvem er vi KFUM-Spejderne i Danmark er et spejderkorps. Vi har ca. 600 grupper i hele Danmark med knap 30.000 medlemmer. I Danmark er der ca. 70.000 spejdere, fordelt på en række

Læs mere

April 2010 21. ÅRGANG

April 2010 21. ÅRGANG April 2010 21. ÅRGANG Solhjem Søndermarksvej 53...75 84 08 44 Kredsleder Søren W. Nielsen...26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Hanne Eriksen...75

Læs mere

KFUM-Spejderne i Danmark Egebjerg Gruppe

KFUM-Spejderne i Danmark Egebjerg Gruppe KFUM-Spejderne i Danmark Egebjerg Gruppe Lavet af: Per Larsen 2001 Kære Grupperådsmedlem! Hermed velkommen til arbejdet i grupperådet, et arbejde som forhåbentligt både du og Egebjerg gruppe får glæde

Læs mere

Ankomst kl. 14 klar til at hjælpe de mindre ryttere med at blive klar til deres opvisning (måske der skal lægges bomme ud mm.)

Ankomst kl. 14 klar til at hjælpe de mindre ryttere med at blive klar til deres opvisning (måske der skal lægges bomme ud mm.) Tirsdag den 30. juni: Ankomst kl. 14 klar til at hjælpe de mindre ryttere med at blive klar til deres opvisning (måske der skal lægges bomme ud mm.) - Plejehjemmet kommer ca. kl. 15 og ser opvisningen.

Læs mere

Velkommen til Børnehaven

Velkommen til Børnehaven Mariehønen 1 Velkommen til Børnehaven Mariehønen har op til 39 børn fordelt på to basisgrupper, lyseblå og mørkeblå, med primær voksentilknytning. Vores ressourcegruppe indgår primært i Mariehønen med

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Sjølund Koks. nr. 103 19. årgang Januar 2013. www. vordingborgspejderne.dk TJEK, TJEK, TJEK...

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Sjølund Koks. nr. 103 19. årgang Januar 2013. www. vordingborgspejderne.dk TJEK, TJEK, TJEK... 1 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Sjølund Koks nr. 103 19. årgang Januar 2013 www. vordingborgspejderne.dk TJEK, TJEK, TJEK... 2 9 Indholdsfortegnelse Forside Indhold og deadline Fælles program

Læs mere

Formandens beretning 2014

Formandens beretning 2014 Formandens beretning 2014 Generelt Året 2014 i n Fastelavnstur 1. -2. februar Årsberetningen er udformet således, at den forhåbentligt giver et indtryk af det arbejde, der sker såvel blandt spejderne som

Læs mere

Grp.rådsmedl. Charlotte Kirkegaaard Martinsvej 19 7593 2767/3045 1027 charlotte.kirkegaard@hotmail.com

Grp.rådsmedl. Charlotte Kirkegaaard Martinsvej 19 7593 2767/3045 1027 charlotte.kirkegaard@hotmail.com Ledervikar Pia Jensen Anchersvej 23 7591 0708/2811 4541 undulat@live.dk Lån af Knuden Søren Christensen Albert Naursvej 9 7593 1162 Webredaktør Sune Amstrup Olsen Klanleder Tove Bahnsen Bissensvej 32 6146

Læs mere

Vi samler børn og unge, der vil udvikle sig og have det sjovt i et fællesskab som både er rummeligt og forpligter til ansvar for sig selv, andre og

Vi samler børn og unge, der vil udvikle sig og have det sjovt i et fællesskab som både er rummeligt og forpligter til ansvar for sig selv, andre og Velkommen hos KFUM-spejderne Vi samler børn og unge, der vil udvikle sig og have det sjovt i et fællesskab som både er rummeligt og forpligter til ansvar for sig selv, andre og naturen. Sammen rykker vi

Læs mere

Myreslugeren. Nr. 40 Januar til Juli 2016. Lystrup-Elev

Myreslugeren. Nr. 40 Januar til Juli 2016. Lystrup-Elev Myreslugeren Nr. 40 Januar til Juli 2016 Lystrup-Elev Info Vi håber I har haft en god jul, og et godt nytår. Vi glæder os til at komme i gang med FDF sammen med Jer. I dette blad kan I bl.a. se hvad vi

Læs mere

Julehilsen fra gruppelederen

Julehilsen fra gruppelederen News Rådsklippen Julehilsen fra gruppelederen Så er året 2011 ved at være gået. Dog er spejderåret kun 4 måneder gammelt. Vi kan snart begynde at glæde os til den helt store spejderoplevelse, nemlig den

Læs mere

Noter til ressourcen 'At håndtere uoverensstemmelser'

Noter til ressourcen 'At håndtere uoverensstemmelser' Noter til ressourcen 'At håndtere uoverensstemmelser' Uoverensstemmelser kan dreje sig om sagen og værdierne og / eller om personen. Det er vigtigt at være bevidst om forskellen! Uenighed om sagen Vi mennesker

Læs mere

MorescoSpejderne. Logo Bruges som udgangspunkt altid MORESCO. Spejderne MORESCO. Spejderne MORESCO MORESCO. Spejderne MORESCO. Spejderne.

MorescoSpejderne. Logo Bruges som udgangspunkt altid MORESCO. Spejderne MORESCO. Spejderne MORESCO MORESCO. Spejderne MORESCO. Spejderne. Moresco Logo Bruges som udgangspunkt altid Sekundært Logo Bruges kun hvis det andet slet ikke kan lade sig gøre Praktisk brug På sigt laver vi en hel stribe eks på brugen af vores logo. Det første element

Læs mere

Vuggestuen Heimdalsvej

Vuggestuen Heimdalsvej Velkommen til Vuggestuen Heimdalsvej Heimdalsvej 5 8230 Åbyhøj Tlf: 87 13 81 51 Kære. og forældre. Vi glæder os til, at du skal starte her hos os i vuggestuen Du skal gå på.. stue. De voksne på din stue

Læs mere

Velkommen til gymnastik sæson 2015-2016

Velkommen til gymnastik sæson 2015-2016 Velkommen til gymnastik sæson 2015-2016 Vi lukker dørene op i uge 36 på Kværkeby Friskole med et nyt program for gymnastikken i Kværkeby. Her kan vi tilbyde hold for både børn og voksne. Vi glæder os til

Læs mere

Oktober 2009 21. ÅRGANG

Oktober 2009 21. ÅRGANG Oktober 2009 21. ÅRGANG Solhjem Søndermarksvej 53...75 84 08 44 Kredsleder Søren W. Nielsen...75 83 83 90 / 26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Hanne

Læs mere

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Vi får løbende mange nye børn og mange nye forældre i Andedammen. Derfor har vi i BjørneBanden valgt at lave et lille introduktionsbrev, for at give et indblik i hvad der foregår i hverdagen. Når man starter

Læs mere

Grp.rådsfmd. Irene Hald Jægervej 4 5413 1519/2344 5094 firexhald@gmail.com

Grp.rådsfmd. Irene Hald Jægervej 4 5413 1519/2344 5094 firexhald@gmail.com Gruppeleder Mette Holter Christensen Børkopvej 18, Pjedsted 7553 7919/4093 9051 metteholter@hotmail.com Gruppeass. Mogens Bahnsen Bissensvej 32 7592 3384/2328 6288 mogens.bahnsen@kfumscout.dk Grp.rådsfmd.

Læs mere

Forældrenes idé-katalog til fremme af den gode trivsel på Hareskov Skole

Forældrenes idé-katalog til fremme af den gode trivsel på Hareskov Skole Forældrenes idé-katalog til fremme af den gode trivsel på Hareskov Skole Trivslen på Hareskov Skole angår os alle, og som forældre har vi også et ansvar for at fremme den gode trivsel. Dét har de fleste

Læs mere

Der er mange nye ting at huske på når jeres barn begynder i vuggestuen, så derfor har vi samlet en del informationer her.

Der er mange nye ting at huske på når jeres barn begynder i vuggestuen, så derfor har vi samlet en del informationer her. 1 Velkomstfolder til Agtrupvej. Velkommen til Vuggestuen Agtrupvej. Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen i vuggestuen og fortælle jer lidt om, hvad I kan forvente af vuggestuen og hvad vi forventer

Læs mere

Februar 2013 BESTYRELSEN PÅSKELEJR 2013 SOMMERENS HOLD

Februar 2013 BESTYRELSEN PÅSKELEJR 2013 SOMMERENS HOLD Februar 2013 BESTYRELSEN PÅSKELEJR 2013 SOMMERENS HOLD BESTYRELSEN FORMAND Birgitte Holm Petersen 39565841 NÆSTFORMAND Mikael Gajhede 30257403 KASSERER Torben Aagaard 32555612 SEKRETÆR Jan Mouritsen 31905161

Læs mere

Velkommen til vuggestuen

Velkommen til vuggestuen Velkommen til vuggestuen I Børnehuset kogletræet Kære Vi byder dig og din familie velkommen i Børnehuset Kogletræet. Vi glæder os til at lære dig og din familie at kende. Du skal starte på og Skal være

Læs mere

PROGRAM GOD JUL OG GODT NYTÅR TIL JER ALLE

PROGRAM GOD JUL OG GODT NYTÅR TIL JER ALLE Kontaktpersoner for Laksegruppen. Ledere: Gl Pernille Justesen 86981777 23460010 per-pernille@postkasse.com Ga Alex Weinreich 86428424 61616498 alexweinreich@mail.dk Ga Christine Weinreich 86428424 25383022

Læs mere

PRAKTISKE VINK VELKOMMEN I ADAMSMINDE. For at lette hverdagen i Adamsminde for alle parter, har vi samlet en række praktiske oplysninger.

PRAKTISKE VINK VELKOMMEN I ADAMSMINDE. For at lette hverdagen i Adamsminde for alle parter, har vi samlet en række praktiske oplysninger. PRAKTISKE VINK VELKOMMEN I ADAMSMINDE For at lette hverdagen i Adamsminde for alle parter, har vi samlet en række praktiske oplysninger. Vi forventer at I læser denne folder igennem ved Jeres barns opstart

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 12+13 2011

Fælles info. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 12+13 2011 Fælles info Bevægelsesbane. Vi har haft bevægelses bane igen nu for 2. gang. Og allerede når vi skal noget for 2. gang er der nogle der siger, at det er kedeligt og det gider de ikke. Men det skulle de

Læs mere

Lovring Distrikt REFERAT. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Valg af dirigent. 3. Kandidatliste

Lovring Distrikt REFERAT. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Valg af dirigent. 3. Kandidatliste REFERAT af distriktsmøde den 16-03-2016 i Stouby. Til stede: Grupper: Rårup, Bankager, Egebjerg, Stouby, Hedensted, Runefolket, Brædstrup, Flemming, Åfplket, Lund, Hundslund, Ejerbavnehøj, Voerladegård.

Læs mere

Aktivitet uge 28 for børn i Lyngby Tårbæk kommune

Aktivitet uge 28 for børn i Lyngby Tårbæk kommune Aktivitet uge 28 for børn i Lyngby Tårbæk kommune Skal du have jord under neglende, mudder under støvlerne og prøve kræfter med bål og andre spændene aktiviteter, så skal du holde sommerferie hos Kgs.

Læs mere

Et nyt spejderår er startet, og vi ser tilbage på de mange oplevelser fra Spejdernes Lejr. Se billeder på hjemmesiden www.trelleborg-spejderne.

Et nyt spejderår er startet, og vi ser tilbage på de mange oplevelser fra Spejdernes Lejr. Se billeder på hjemmesiden www.trelleborg-spejderne. Nyt fra gruppelederen Et nyt spejderår er startet, og vi ser tilbage på de mange oplevelser fra Spejdernes Lejr. Se billeder på hjemmesiden www.trelleborg-spejderne.dk Ledere Amalie (junior) og Gitte (familie-spejd)

Læs mere

Sjølund Koks. nr. 86 16. årgang januar 2010. Vi ønsker alle spejdere og deres familier et godt nytår! Følg med på www. vordingborgspejderne.

Sjølund Koks. nr. 86 16. årgang januar 2010. Vi ønsker alle spejdere og deres familier et godt nytår! Følg med på www. vordingborgspejderne. 1 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Sjølund Koks nr. 86 16. årgang januar 2010 Følg med på www. vordingborgspejderne.dk Vi ønsker alle spejdere og deres familier et godt nytår! 2 13 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Spejderidéen i sin helhed

Spejderidéen i sin helhed Spejderidéen i sin helhed Spejderidéen Spejderidéen er det idégrundlag hvorpå vi bygger spejderarbejdet i Det Danske Spejderkorps (DDS). Spejderidéen er en sammenskrivning af de forskellige elementer som

Læs mere

1 udgave; 46. Årgang April-Juni 2010

1 udgave; 46. Årgang April-Juni 2010 1 udgave; 46. Årgang April-Juni 2010 Oplag 25. Udgives af KFUM og K Spejderne Stevns-Nord 1 Indhold Side Indhold + Fra redaktøren 2 Fra kasseren 3 Vigtige datoer 4 Billeder fra det forgangene år.. 5 Bæver

Læs mere

September 2010 22. ÅRGANG

September 2010 22. ÅRGANG September 2010 22. ÅRGANG Kredsleder Søren W. Nielsen...26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Jesper Pedersen...61 39 88 69 Betina Harpsøe Andersen...28

Læs mere

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Maj 2012 ~ side 1

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Maj 2012 ~ side 1 SFO Bladet SFO Buddinge ~ Maj 2012 ~ side 1 Kære børn og forældre i SFO Buddinge Så er vi i gang med sidste SFO måned for 3. klasserne, inden de skal starte i klubben 1. juni. 2. klasserne får lov at komme

Læs mere

APRIL, MAJ JUNI og JULI 2016

APRIL, MAJ JUNI og JULI 2016 APRIL, MAJ JUNI og JULI 2016 VisionsWeekend Gruppens Visions Weekend den 11.- 12. marts Traditionen tro var alle voksne fra Sct. Michael Gruppe indbudt til en kort Visions Weekend. Weekenden bruges til,

Læs mere

Debat. Debat Light. Dette debatoplæg er det første i en række af tre. som forberedelse til drøftelserne

Debat. Debat Light. Dette debatoplæg er det første i en række af tre. som forberedelse til drøftelserne ydningen t daglige ørelse af og handspejderen ave et edt i for-. Landsmøde Debat Dette debatoplæg er det første i en række af tre.,, Vi tror, vi mener, vi lærer... November 2003 Debatoplæggene er tænkt

Læs mere

Velkommen til Børnehaven Skovparken!

Velkommen til Børnehaven Skovparken! Velkommen til Børnehaven Skovparken! Med disse sider vil vi gerne give jer nogle praktiske oplysninger og give jer et indtryk af, hvordan det er at gå i vores børnehave. Der er specielt to forhold, der

Læs mere

Småfolket/Regnbuen Småfolket/Regnbuen

Småfolket/Regnbuen Småfolket/Regnbuen Bestyrelsesmøde onsdag d. 25. marts 2015 kl. 19.00 21.30 i Regnbuen Tilstede: Mette P, Camilla BP, Mette, Sanni, Gunvor, Charlotte, Sara, Anne, Laila og Line Mødeleder: Anne Referent: Line Dagsorden: 1.

Læs mere

VELKOMMEN I MIT HJEM

VELKOMMEN I MIT HJEM VELKOMMEN I MIT HJEM Jeg hedder Mari-Louise og har arbejdet som dagplejer siden 2001. Var lige væk 8 måneder i 2008. Hvor jeg arbejdede i køkkenet hos Frømandskorpset i Kongsøre. Mit hjem, som udover mig

Læs mere

1. Herluf-Trolle Trop. Forældremøde 21. maj 2013

1. Herluf-Trolle Trop. Forældremøde 21. maj 2013 Herlufsholm Gruppe 1. Herluf-Trolle Trop Forældremøde 21. maj 2013 Af troplederen 1 Forældremøde Agenda Sommerlejr 2013 Ryste-sammen-tur 31 maj - 01 juni Pakning rygsæk, personligt tøj og grej Troppen

Læs mere

I dette nummer af Rådsklippen News kan du bl.a. læse om årets gruppetur, verdens største spejderlejr i Ejstrupholm og nyt fra alle enhederne.

I dette nummer af Rådsklippen News kan du bl.a. læse om årets gruppetur, verdens største spejderlejr i Ejstrupholm og nyt fra alle enhederne. I dette nummer af Rådsklippen News kan du bl.a. læse om årets gruppetur, verdens største spejderlejr i Ejstrupholm og nyt fra alle enhederne. Gruppelederen har også sin faste klumme, og julen har så småt

Læs mere

Referat fra informationsmøde for nye forældre

Referat fra informationsmøde for nye forældre Referat fra informationsmøde for nye forældre D 18. juni afholdte børnehaven et informationsmøde for nye forældre. Mødet blev bl.a. afholdt på baggrund af forældretilfredshedsundersøgelsen, hvor vi kunne

Læs mere

Fredagsbrev uge 24. Endnu en dejlig uge er gået, og vi nærmer os med hastige skridt den sidste uge før børnenes sommerferie.

Fredagsbrev uge 24. Endnu en dejlig uge er gået, og vi nærmer os med hastige skridt den sidste uge før børnenes sommerferie. Fredagsbrev uge 24 Kære forældre Endnu en dejlig uge er gået, og vi nærmer os med hastige skridt den sidste uge før børnenes sommerferie. Onsdag havde vi besøg af børn, som starter på Udefriskolen efter

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013 Fælles info Fastelavn. Vi holdt fastelavn mandag efter vinterferien. Vi flyttede det hertil fordi vi havde Danmarks Indsamling i uge 6, men til næste år flytter vi det tilbage, så det ligger tættere på

Læs mere

www.fdf.dk/dronninglund

www.fdf.dk/dronninglund Sæsonfolder 2014-15 www.fdf.dk/dronninglund www.facebook.com/fdfdronninglund FDF Dronninglund KREDSSOMMERLEJR 2015 i uge 27 Drengeborg, Knasborg ved Aalbæk Hvad er FDFs formål? Det kristne livssyn er fundamentet

Læs mere

KFUM-spejderne I Danmark Aabybro Gruppe

KFUM-spejderne I Danmark Aabybro Gruppe KFUM-spejderne I Danmark Aabybro Gruppe Beretning for spejderåret 2012 KFUM-Spejderne, Aabybro Gruppe ved gruppemødet den 20. marts 2013 Aabybro marts 2013 Endnu et spejderår er gået, hvor gruppens medlemmer

Læs mere

Ledersamtalen. - en del af lederplanen

Ledersamtalen. - en del af lederplanen Ledersamtalen - en del af lederplanen Indholdsfortegnelse: 1 Formålet med ledersamtalen 2 2 Rammerne for Ledersamtalen 3 2.1 Hvem deltager i samtalen? 3 2.2 Den rette stemning 3 3 Punkter der bør inddrages

Læs mere

Nyhedsbrev Uge 6 2015

Nyhedsbrev Uge 6 2015 Nyhedsbrev Uge 6 2015 Et helt nyt år er godt i gang, og vi glæder os til at udfylde det med mange aktiviteter, oplevelser og stjernestunder for beboerne på Meta. Vi har nu lavet nyhedsbrev i et år, og

Læs mere

Spejderlivet. Oktoberdecember. Adresseliste for Bülow Gruppe. KFUM-Spejderne Bülow Gruppe www.spejdernet.dk/bulow. Køb, salg og bytte af uniformer

Spejderlivet. Oktoberdecember. Adresseliste for Bülow Gruppe. KFUM-Spejderne Bülow Gruppe www.spejdernet.dk/bulow. Køb, salg og bytte af uniformer for voksenstørrelser. Byttehandeler er gratis. Bülow Gruppe køber, sælger og bytter spejderuniformer i det omfang, vi har nogen på lager. Fast pris ved køb og salg: 150 kr. for børnestørrelser, 200 kr.

Læs mere

Mikroskopet. Januar - marts 2016. Mikrospejderflokken i Waingunga-Stammen. Møderne holdes mandag kl. 17.15-18.30.

Mikroskopet. Januar - marts 2016. Mikrospejderflokken i Waingunga-Stammen. Møderne holdes mandag kl. 17.15-18.30. Mikroskopet Januar - marts 2016 Mikrospejderflokken i Waingunga-Stammen Møderne holdes mandag kl. 17.15-18.30. Spejdergården Poulholm, Gl. Skivevej 99 www.waingungastammen.gruppe.dds.dk Kære mikrospejdere

Læs mere

Værdi- mål- og handlingsgrundlag for det pædagogiske arbejde i Tappernøje Børnehus

Værdi- mål- og handlingsgrundlag for det pædagogiske arbejde i Tappernøje Børnehus Værdi- mål- og handlingsgrundlag for det pædagogiske arbejde i Tappernøje Børnehus Et godt sted at være Tappernøje Børnehus skal være et godt sted at være. Gennem leg og målrettede aktiviteter skal vi

Læs mere

Askelunden 3-9. 6705 Esbjerg Ø. Telefon nr. 7616 3780. Hjemmeside: Børnehusetkvaglund.esbjergkommune.dk

Askelunden 3-9. 6705 Esbjerg Ø. Telefon nr. 7616 3780. Hjemmeside: Børnehusetkvaglund.esbjergkommune.dk Askelunden 3-9. 6705 Esbjerg Ø. Telefon nr. 7616 3780 Hjemmeside: Børnehusetkvaglund.esbjergkommune.dk Indholdsfortegnelse. 1. Velkommen til Børnehuset Kvaglund. 2. Hvem er vi? 3. Åbningstid. 4. Tabulex.

Læs mere

Kære forældre til kommende skovbørn

Kære forældre til kommende skovbørn Privat Skovbørnehaven Mariehønen Skovbrynet 44 2800 Lyngby Telefon 30965035 E-mail: Bestyrelsen: kontakt@mariehoenenprivat.dk Leder: mariehoenen@mariehoenenprivat.dk NORMERING: Vi er 5 voksne og 27 børn.

Læs mere

En god udfordring arranger et træf i Morgan klub regi.

En god udfordring arranger et træf i Morgan klub regi. En god udfordring arranger et træf i Morgan klub regi. Det er ikke så svært, og slet ikke hvis man bruger nedenstående hints og gode råd. Det er vigtigt at læse dokumentet som inspiration, for derefter

Læs mere

Bladet Hawerthi-1. Rødovre Jan-marts 2011-1 -

Bladet Hawerthi-1. Rødovre Jan-marts 2011-1 - Bladet HawerthiHawerthi-1. Rødovre JanJan-marts 2011-1- Indhold Side 3 Grupperådsmøde 4 Mikro-/Mini, 4 Mærkedage mikro/mini 5 Mikro-/Miniprogram 6 Datoer til dine forældres planlægning 7 Juniorprogram

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 23. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 23. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1 Uge 23 Emne: Min krop Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge23_minkrop.indd 1 06/07/10 11.41 Uge 23 l Min krop Hipp har det bedre og nyser ikke

Læs mere

Ugebrev 34 Indskolingen 2014

Ugebrev 34 Indskolingen 2014 Ugebrev 34 Indskolingen 2014 Fælles info: Kære indskolingsforældre. Allerførst velkommen tilbage til jer alle efter en dejlig varm og solrig sommerferie, det er tydeligt, at børnene har nydt det, men alle

Læs mere

Smørhullet. Skolevej 5, Frørup Tlf. 6333 7094. Velkommen til Smørhullet:

Smørhullet. Skolevej 5, Frørup Tlf. 6333 7094. Velkommen til Smørhullet: Smørhullet Skolevej 5, Frørup Tlf. 6333 7094 Velkommen til Smørhullet: Denne folder er tænkt som en introduktion til nye forældre og andre interesserede, dels for at give nogle vigtige oplysninger, men

Læs mere

Kære medlemmer. På de nederste sider vil I kunne finde tider samt hold for den næste sæson.

Kære medlemmer. På de nederste sider vil I kunne finde tider samt hold for den næste sæson. Kære medlemmer Vi har valgt at rykke tilmeldingen til sæsonen 2014/2015 frem fra 1. august 2014 til 2. juni 2014. Samtidig kommer der også en del ændringer i holdene. På de nederste sider vil I kunne finde

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Niels Bohr

Velkommen til Børnehuset Niels Bohr Velkommen til Børnehuset Niels Bohr Niels Bohrs Allé 10 ; Vuggestuerne ; Kernen, Mini-bølgerne og børnehavegruppen Bølgerne Åbningstid ; Mandag-torsdag: 6.30 16.45 Skovsbovænget 7: Skyerne (de ældste børnehavebørn)

Læs mere

Tur til Hesteskoen. www.mellervangskolen.dk. Nyhedsbrev November. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst

Tur til Hesteskoen. www.mellervangskolen.dk. Nyhedsbrev November. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst Tur til Hesteskoen Nyhedsbrev November Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens

Læs mere

MGP i Sussis klasse.

MGP i Sussis klasse. Side 1. MGP i Sussis klasse. Hans Chr. Hansen. Alrune. Side 2. 1. MGP i 2.b. Sussi har musik i skolen. Det har alle jo. Hun elsker de timer. De laver alt muligt i musik. De slår rytmer. De leger. De synger

Læs mere

Årgang 87. Maj 2014 Side 1

Årgang 87. Maj 2014 Side 1 Årgang 87 Maj 2014 Side 1 Falkenberg Gruppe Gruppestyrrel- :Iraj Glenthøj 4738 8977 sesformand irajfad@gmail.com 2782 5420 Gruppe- :Heidi Lyngbøg 2733 4405 leder(gl) lyngboeg@hotmail.com Gruppe- :Søren

Læs mere