Gode råd om olier til klassiske køretøjer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Gode råd om olier til klassiske køretøjer"

Transkript

1 Gode råd om olier til klassiske køretøjer Valg af motorolie Når der skal vælges olietype til motoren, bør man som udgangspunkt følge fabrikkens oprindelige anvisninger. Tjek de originale instruktions- eller værkstedshåndbøger, tal med klubkolleger eller ring til os i Vantage så tjekker vi vores gamle tabeller. Almindeligvis har motoren ikke godt af at skifte til en nyere olietype, end der oprindeligt er anbefalet. Utætheder, blokerede oliekanaler og filtre, forringet smøring eller forringet køling er nogle af de problemer, man kan opleve ved valg af forkert olietype. Olievalg handler ikke bare om viskositet men også om additiver. De tilsætningsstoffer, der får moderne olier til at holde til mange kilometers kørsel, har ofte en negativ effekt på ældre motortyper. Og de mange kilometer når vi ikke at køre alligevel, inden olien skal skiftes om efteråret. Derfor bør man anvende tidstypiske motorolier d.v.s. olier, der i dag produceres med formuleringer, der ligger tæt op ad datidens originalprodukter. Det er netop baggrunden for Castrol Classic serien af mineralske motorolier. Skift af olietype Som udgangspunkt skal man altså holde sig til de originale specifikationer. Men der kan dog være undtagelser. En motor, der er specificeret til SAE 30 om vinteren og SAE 40 eller 50 om sommeren, kan normalt anvende en Castrol Classic XL 20w/50 olie med godt resultat. Men er motoren specificeret med SAE 30 som helårsolie, skal man tænke sig godt om. Er motoren i god stand, uden større oliespild og med fornuftigt olietryk, bør man holde sig til Castrol Classic XL 30 et skift til en multigrade olie vil i realiteten betyde et skift til en tykkere olie. På nogle motorer kan det betyde en dårligere oliecirkulation og dermed en dårligere varmeafledning fra hårdt belastede steder som fx knastakslen. Da multigradeolien er en mere moderne olie, vil den også have stærkere rensevirkning, der kan afrense de aflejringer i pakningerne, som holder motoren tæt.

2 Er motoren til gengæld lidt slidt, utæt og har problemer med olietrykket, kan man prøve at forlænge tiden til en motorrenovering ved at anvende en Castrol Classic XL 20w/50 olie. Er det en fordel at skifte fra mineralsk til syntetisk olie? Det kommer det an på... Hvis motoren er godt tilkørt skal man helt klart lade være. Ulemperne overstiger fordelene, for syntetisk olie vil formentlig rense så godt, at den kan rense aflejringer ud af pakningerne, som bliver utætte og løsnede flager kan sætte sig i oliekanaler og filtre. Men har man i princippet en nyrenoveret motor i perfekt stand, kan situationen være en anden. Man skal selvfølgelig overveje sit forhold til manglende originalitet og en højere oliepris. Men den syntetiske olie har en teknisk bedre evne til at holde urenheder svævende i olien det betyder, at urenhederne lettere tappes ud sammen med olien ved olieskift. Det er dog de færreste syntetis-ke olier, der kan holde det samme gode olietryk som Castrol Classic XL 20w/50 men det kan den syntetiske Castrol Formula RS 10w/60, der er god til ældre motorer med lidt store tolerancer. Efter en motorrenovering kan du med fordel starte motoren op igen med indkøringsolien Castrol Running In Oil, der sikrer en bedre tilslidning og forebygger rivninger i motoren. Den kører man stille og roligt op til km på. Skift motorolie om efteråret Hvis man vil passe godt på sin bil, skal motorolien skiftes hvert år om om efteråret, inden bilen stilles til side for vinteren. Egentlig får vi udnyttet oliens levetid meget dårligt på veteran- og klassiske biler. Vi når ikke at slide olien op på grund af kørte kilometer. Faktisk er det stilstanden og ikke kørslen der kan være problemet. Under kørsel i sommerens løb og ved kold vinteropbevaring kan olien optage kondens, og der kan dannes syreforbindelser i olien. Når bilen anvendes jævnligt, har dette kun ringe praktisk betydning for der cirkuleres jo jævnligt olie i motoren, så alle flader er beskyttet af en oliefilm. Men ved stilstand løber oliefilmen af fladerne, som derved kan udsættes for korrosion fra kondens og syreforbindelser i bundkaret.

3 Dette problem er i øvrigt uafhængigt af olietype det er lige stort, om man har en moderne fuldsyntetisk olie eller en traditionel mineralsk olie på bilen. 2-takt motorer Instruktionsbøgerne anbefaler ofte alm. mineralsk motorolie til ældre 2- takts motorer. Men denne olietype har problemer med at blande sig ordentligt med benzinen og brænder ikke ordentligt igennem. Til alle veteran og klassiske 2-taktere anbefaler vi derfor Castrol Super TT, der nu har skiftet navn til Castrol Act>Evo 2T. Det er en selvblandende mineralsk 2-takt olie af 60 er oprindelse. Den både blander og brænder bedre uanset om den anvendes til forblandet benzin eller fra separat olietank. Det giver mindre aflejringer i motor og udstødningssystem. Gearkasse Det er vigtigt at følge fabrikkens anvisninger for olietype og i gearkassen er det endnu mere vigtigt end i motoren. Også i gearkassen er det vigtigt, at olien har tidstypiske additiver fx er der i mere moderne gearkasseolier nogle additiver, der er aggressive over for komponenter af bronze, messing og kobber, der findes i ældre typer gearkasser. Frem til 50 erne anvendes normalt straight gearoil lavadditiverede olier til konventionelle geartyper. De fås i forskellige viskositeter som Castrol Classic ST 90, D 140, SP 250 eller flydefedt Castrol Spheerol L/EP 0. Senere gik mange over til nye geartyper, der kræver særlige højtryks additiver i olien det fås fx i Castrol EP 80w, EP 90 og Classic EP 140. En del gearkasser kører på motorolie. Men hvor man iblandt kan opgradere motorolien, skal man holde sig det originale i gearkassen. Er gearkassen fx specificeret til SAE 30 olie, bør man holde sig til Castrol Classic XL 30 og ikke opgradere til 20w/50 da det kan give et tungere gearskifte og en dårligere oliecirkulation. Specielt i biler med Laycock de Normanville overgear bør man holde sig til Castrol Classic XL 30 olien, hvor det er foreskrevet. Klassiske biler med automatgear anvender oftest mineralsk Castrol TQ eller TQ-F. Det er vigtigt at vælge ret type, da gearkassens tilkobling styres af oliens friktion og moderne automatgearolier har for glidende karakteristika til de gamle gearkasser.

4 Sjovt nok, er der også manuelle gearkasser, der anvender automatgearolie det gælder fx de fleste Mercedes-Benz og nogle Rover. Gearkassen er et lukket system derfor er der ikke samme korrosionsproblemer som i motoren. Sørg blot for at olieniveauet er i orden og følg fabrikkens anvisninger for skiftintervaller men uanset kørte kilometer kan det være fornuftigt at skifte olie i hvert fald hvert 5. år. Bagtøj Også her skal man være nøje med at følge fabrikkens specifikationer og købe en tidstypisk olie, der passer. Olietyperne er de samme, som omtalt under gearkasse. Følg fabrikkens anvisninger for olieskift eller skift i hvert fald hvert 5. år. På et slidt, støjende og måske lækkende differentiale kan man ofte få gode resultater med at gå én tak op i olietykkelse. Har bilen spærredifferentiale af lameltypen, kræves en olie med særlige friktionsadditiver det har fx Castrol LS 90. En hel del førkrigs biler har fedtpakkede bagaksler, der kræver en flydefedt af typen Castrol Spheerol L/EP O. Styrehus Styrehuse anvender normalt olier af gearkassetypen tjek instruktionsbogen. Fedtsmøring Smøresteder under hård belastning, hvor det går langsomt og ikke bliver for varmt smøres bedst med Castrol MS3. Den må dog IKKE bruges i fx lejer brug her Castrol LM. Vil du kun arbejde med en type fedt så brug Castrol LMX universalfedt. Vandpumpefedt giver sig selv, mens Castrol Red Rubber Grease anvendes til at smøre alle gummidele specielt i bremse-systemet og holde dem elastiske. Bremsevæske Det er vigtigt at anvende den rigtige type bremsevæske følg derfor fabrikkens specifikationer. Castrol Response DOT 4 anbefaler vi til klassikere. Skift bremsevæsken hvert 2. år.

5 Beskyttelse af kølersystem Foruden at beskytte mod frostskader og smøre pumper m.v. er kølervæskens væsentligste opgave i klassiske biler at beskytte motorkomponenter af aluminium mod galvanisk korrosion, hvor aluminium møder stål eller jern. Det gælder således alle biler med topstykke og/eller motorblok af aluminium. Det er særlige additiver i kølervæsken, der beskytter aluminium. Men additiverne nedbrydes ret hurtigt i almindelig kølervæske, og efter bare 2 år må den beskyttende effekt regnes som utilstrækkelig. Derfor er det en god idé af skifte kølervæske hvert år som minimum skal den skiftes hvert andet år. Eller man kan i stedet anvende Castrol Anti-Freeze SF en langtidsholdbar kølervæske, baseret på nye avancerede langsomt nedbrydelige additiver, der beskytter aluminium mod korrosion. Derfor skal den ikke skiftes hvert år ca. hvert 6. år er nok. Andre klassiske produkter SU og Stromberg karburatorer samt Armstrong støddæmpere efterfyldes med 20w olie. Men husk! Det er ikke motorolie, men hydraulikolie. Anvend Castrol Fork Oil 20w eller Dæmperolie så skåner du også evt. pakninger og membraner af gummi. Gode råd I Vantage har vi efterhånden samlet en masse erfaringer og gamle smøretabeller olieanbefalinger til langt de fleste klassiske biler, vi møder i Danmark. Tag en snak med os om netop din bil så vil vi gerne give dig råd og vejledning om, hvordan du bedst tager vare på mekanikken. Vantage /

Gennemgang af olietyper i forbindelse med MX5 November 2010

Gennemgang af olietyper i forbindelse med MX5 November 2010 Gennemgang af olietyper i forbindelse med MX5 November 2010 Indledning Teknikgruppen har gennem længere tid undersøgt, hvordan man bedst muligt skifter motorolie, gearkasseolie og diffrentialeolie på de

Læs mere

En af de vigtigste egenskaber ved en motorolie er viskositeten. Med viskositeten forstås oliens "tykkelse" eller tykflydenhed.

En af de vigtigste egenskaber ved en motorolie er viskositeten. Med viskositeten forstås oliens tykkelse eller tykflydenhed. Generelt om olie En motorolie har flere funktioner end bare at smøre motoren. Den har også en ikke ubetydelig kølende effekt. Tryksmøringen i en firetaktsmotor bevirker, at der hele tiden tilføres koldere

Læs mere

Vinterklargøring og opbevaring af veteraner

Vinterklargøring og opbevaring af veteraner Så er tiden kommet til at sætte veteranen hen for vinteren. I denne artikel gennemgår vi nogle af de punkter, som er relevante. Indhold Bagtøj... 2 Batteri... 2 Benzinkonservering... 2 Bremsevæske... 2

Læs mere

Hvorfor virker koblingen ikke på min FS1? Spørgsmålet er stillet et utal af gange og der findes mange svar herpå. Jeg vil i denne guide gennemgå

Hvorfor virker koblingen ikke på min FS1? Spørgsmålet er stillet et utal af gange og der findes mange svar herpå. Jeg vil i denne guide gennemgå Hvorfor virker koblingen ikke på min FS1? Spørgsmålet er stillet et utal af gange og der findes mange svar herpå. Jeg vil i denne guide gennemgå samtlige de komponenter der enten er en del af koblingen

Læs mere

VALVOLINE MOTORCYKELOLIE 2012

VALVOLINE MOTORCYKELOLIE 2012 VALVOLINE MOTORCYKELOLIE 2012 2-Stroke Motorcycle Oils Valvoline 2-takts motorcykelolie er baseret på førsteklasses basisolier og forstærket med de mest avancerede additivsystemer, som får din motorcykel

Læs mere

2-HJULET UNIVERSALTRAKTOR GF2 BRUGERMANUAL

2-HJULET UNIVERSALTRAKTOR GF2 BRUGERMANUAL 2-HJULET UNIVERSALTRAKTOR GF2 BRUGERMANUAL 0 Dette symbol vises ved tekst og instruktioner i brugerhåndbogen og på selve maskinen og indikerer potentiel fare; hensynstagen for at sikre din egen og andres

Læs mere

Stiga Oliesortiment. Original olie

Stiga Oliesortiment. Original olie Stiga Oliesortiment STIGAs originale olier er udviklet, så de sikrer pålidelighed, effektivitet og lang levetid for dine havemaskiner. Alle originale olier leverer en perfekt ydelse, også under skrappe

Læs mere

Olier har forskellige additiver

Olier har forskellige additiver Olier har forskellige additiver Olien, der kan bruges til det hele, findes ikke. Langt de fleste smøreolier består af en grundolie, der kaldes baseolie, tilsat additiver. Baseolie typer Mineralske olier

Læs mere

GOES 625 I og 625 I max

GOES 625 I og 625 I max GOES 625 I og 625 I max Vedligeholdelsesinformation og -foranstaltninger Definition: Ekstraordinær belasting af køretøjer Hyppig kørsel / kørsel i mudder, vand eller sand Racing eller racing-lignende kørsel

Læs mere

vantage Team Vantage - MGB GT 1967 Henning Hjorth / Roar Eriksen Rally Monte Carlo Historique

vantage Team Vantage - MGB GT 1967 Henning Hjorth / Roar Eriksen Rally Monte Carlo Historique Team Vantage - MGB GT 1967 Henning Hjorth / Roar Eriksen Rally Monte Carlo Historique Katalog 2009 Vantage Indhold Vantage Damsholtevej 11-13, Gunderød DK-2970 Hørsholm Tlf. +45 48 28 18 87 mail@.dk www..dk

Læs mere

TechData ENDURATEX EP & XL SYNTETISKE GEAROLIER. Egenskaber & Fordele

TechData ENDURATEX EP & XL SYNTETISKE GEAROLIER. Egenskaber & Fordele ENDURATEX EP & XL SYNTETISKE GEAROLIER Petro Canada s Enduratex gearolier er højkvalitets gearolier formuleret til brug i lukkede industrielle geardrev og lejer, der opererer under stærkt varierende betingelser.

Læs mere

DRIFTSVEJLEDNING NPC - SERIEN

DRIFTSVEJLEDNING NPC - SERIEN DRIFTSVEJLEDNING NPC - SERIEN 13.01.09/FKO 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Varemodtagelse 3 2. Generelt 2.1 Tørkørsel og kavitation 3 2.2 Driftstemperatur og afgangstryk 3 2.3 Minimum flow 3 2.4 Massefylde og

Læs mere

Arne Stephansen, Banevej 27, 4180 Sorø.

Arne Stephansen, Banevej 27, 4180 Sorø. Arne Stephansen, Banevej 27, 4180 Sorø. Bilklagenævnet. Tlf. 57 83 22 78 arne@unilink.dk Jeg har modtaget Jørgen Mølgaards svar, og jeg har da lidt kommentarer til det: Lad os begynde med slutningen: Som

Læs mere

NØDEBO NIMBUS NYT 4. kvartal 2010

NØDEBO NIMBUS NYT 4. kvartal 2010 NØDEBO NIMBUS NYT 4. kvartal 2010 Nødebo Nimbus Klub Nødebo Nimbus Klub er en af de gamle lokalklubber for Nimbus i Danmark, startet i 1976 som en gruppe af MC-ejere med interesse for den dansk producerede

Læs mere

HPP06. Hydraulisk drivstation. HYCON A/S Juelstrupparken 11 DK-9530 Støvring Denmark

HPP06. Hydraulisk drivstation. HYCON A/S Juelstrupparken 11 DK-9530 Støvring Denmark Hydraulisk drivstation HPP06 HYCON A/S Juelstrupparken 11 DK-9530 Støvring Denmark Tel: +45 9647 5200 Fax: +45 9647 5201 Mail: hycon@hycon.dk www.hycon.dk Indholdsfortegnelse Side 1. Sikkerhedsforanstaltninger...

Læs mere

ADDITIVES. Add power to your car. www.crcind.com

ADDITIVES. Add power to your car. www.crcind.com ADDITIVES Add power to your car www.crcind.com 1 2 Krævende kvalitet og gennemprøvet præstation! CRC Industries er en verdensomspændende leverandør af kemikalier til industri-, bil- og elektronikbranchen.

Læs mere

skospecial Kun for kvinder! sds magasin // issue 01 Sommertips til personlig pleje Vind nye sko for 10.000 kr.

skospecial Kun for kvinder! sds magasin // issue 01 Sommertips til personlig pleje Vind nye sko for 10.000 kr. sds magasin // issue 01 Super skospecial Vind nye sko for 10.000 kr. Kun for kvinder! Brunch og goodybags 23 steder over hele landet 10 Sommertips til personlig pleje Laber lak, skønne olier og meget andet

Læs mere

Gennemlæs denne brugsanvisning og sikkerhedsforskrifter før brug. Vi anbefaler dig at gemme denne brugsanvisning til senere brug.

Gennemlæs denne brugsanvisning og sikkerhedsforskrifter før brug. Vi anbefaler dig at gemme denne brugsanvisning til senere brug. Sneslynge. Varenr.: 9043846 Beskrivelse: Selvkørende sneslynge med 212 ccm benzinmotor. Maskinen har 5 fremadgående gear, 2 bakgear og har en arbejdsbredde på 62 cm. Sneslyngen er forsynet med 220 V el-start

Læs mere

DRIKKEVANDSKØLERE MED GRØN SAMVITTIGHED OG SUND ØKONOMI

DRIKKEVANDSKØLERE MED GRØN SAMVITTIGHED OG SUND ØKONOMI Glæden ved iskoldt drikkevand DRIKKEVANDSKØLERE MED GRØN SAMVITTIGHED OG SUND ØKONOMI HVILKE OVERVEJELSER SKAL MAN GØRE SIG... ØKONOMI - KVALITET - BÆREDYGTIGHED ØKONOMI: For KUVATEK er økonomi et spørgsmål

Læs mere

TEKNISKE REGLER 2012

TEKNISKE REGLER 2012 Læs følgende regler grundigt og glem ikke, at enhver form for modifikation eller ændring af motor eller dens tilbehør IKKE er tilladt, med mindre det er godkendt af X30 DK. X30 DK ser enhver form for modifikation

Læs mere

Bemærkninger Specificeret værdi Målt værdi. Dysens åbningstryk - ny/brugt bar 190-200/170 Tæthedsprøve (dråber) bar/sek 150/10

Bemærkninger Specificeret værdi Målt værdi. Dysens åbningstryk - ny/brugt bar 190-200/170 Tæthedsprøve (dråber) bar/sek 150/10 Bemærkninger Specificeret værdi Målt værdi Identifikation Brændstofsystem Cylinderantal Type 5/OHC Kapacitet ccm 2459 Kompressionsforhold :1 20,5 Indsprøjtningspumpeaggregat Indsprøjtningspumpeaggregat

Læs mere

SCANDIC OIL ACEA SPECIFIKATIONER

SCANDIC OIL ACEA SPECIFIKATIONER SCANDIC OIL ACEA SPECIFIKATIONER Udviklingen inden for motorteknologi har foranlediget, at der i dag er behov for at væsentligt strammere krav til motorolier end hvad der stilles i de gamle specifikationer,

Læs mere

KLARGØRINGSLIFT Installation, drift & vedligeholdelsesmanual

KLARGØRINGSLIFT Installation, drift & vedligeholdelsesmanual KLARGØRINGSLIFT Installation, drift & vedligeholdelsesmanual Vare nr. 10004041 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Brugerens data... 3 Installations data... 4 NOTE... 5 BEGRÆNSET GARANTI... 5 Oversigts diagram... 6

Læs mere

BETJENINGSVEJLEDNING

BETJENINGSVEJLEDNING BETJENINGSVEJLEDNING TEXAS 56 COMBI Bemærk! Før motoren startes, bedes du gennemlæse instruktionsbogen for motoren. Husk påfyldning af olie før start! Kære kunde! Vi ønsker dig tillykke med din Texas plæneklipper.

Læs mere

vantage Opdateret juli 2011 Roar Eriksen i Austin-Healey 3000 CastrolShop Team Vantage Ring Knutstorp 2011

vantage Opdateret juli 2011 Roar Eriksen i Austin-Healey 3000 CastrolShop Team Vantage Ring Knutstorp 2011 Opdateret juli 2011 CastrolShop Team Vantage Roar Eriksen i Austin-Healey 3000 Ring Knutstorp 2011 Katalog 2011 Vantage Indhold Vantage Damsholtevej 11-13, Gunderød DK-2970 Hørsholm Tlf. +45 48 28 18 87

Læs mere

Fejlfinding og problemløsning. Smøreolier og brændstoffer

Fejlfinding og problemløsning. Smøreolier og brændstoffer og problemløsning Smøreolier og brændstoffer NIJL november 2006 Indhold Side o Benzin... 2 o Diesel... 6 o Motorolie... 12 o Gear- og akselolie... 15 o Hydraulikolie... 16 Dette hæfte indeholder råd og

Læs mere

SNOE 200 SNR lejehuse

SNOE 200 SNR lejehuse Montage-, service- og vedligeholdelsesvejledning SNOE 200 SNR lejehuse N TS5142 www.ntn-snr.com With You INDHOLDSFORTEGNELSE 1. DE FORSKELLIGE TYPER OLIESMURTE STÅLEJER 2. FORBEREDELSE AF MONTERINGEN 3.

Læs mere

Reparation af Fiat Punto med defekt toppakning

Reparation af Fiat Punto med defekt toppakning Reparation af Fiat Punto med defekt toppakning Benyttede Haynes ISBN: 1 85960 561 3 som udgangspunkt. Symptomer: Efter påfyldning af kølervæske samt udluftning af kølersystemet (2 steder), så kørte den

Læs mere

P.T. findes der 3 forskellige typer ( 2008 ) og kan bla. købes her www.mc-butikken.dk

P.T. findes der 3 forskellige typer ( 2008 ) og kan bla. købes her www.mc-butikken.dk epoulsen@dbmail.dk Mange har lidt problemer med koblingen på vores kinesere og ved nærnere eftersyn ser det ud til, at det oftest er Regal Raptor cyklerne der har de største problemer. Vi vil her gennemgå

Læs mere

Rensning af oliesi på Regal Raptor DD 250E-9

Rensning af oliesi på Regal Raptor DD 250E-9 Rensning af oliesi på Regal Raptor DD 250E-9 Kan også bruges til den luftkølede 250cc model fra Regal Raptor, Lifan, Jinlun, Geely mm. og så er det oven i købet lidt nemmere på disse luftkølede modeller.

Læs mere

FORBRUGER GUIDE RESERVEDELE

FORBRUGER GUIDE RESERVEDELE FORBRUGER GUIDE RESERVEDELE BRIGGS & STRATTON Briggs & Stratton er verdens største producent af luftkølede benzin motorer til have og park maskiner. Vi designer, fremstiller, markedsfører og servicerer

Læs mere

MTD OHV Series FORM NO. 769-08890B. jqa=mêççìåíë=^âíáéåöéëéääëåü~ñí= =p~~êäêωåâéå= =déêã~åó

MTD OHV Series FORM NO. 769-08890B. jqa=mêççìåíë=^âíáéåöéëéääëåü~ñí= =p~~êäêωåâéå= =déêã~åó MTD OHV Series J15 FORM NO. 769-08890B jqa=mêççìåíë=^âíáéåöéëéääëåü~ñí= =p~~êäêωåâéå= =déêã~åó 4 11 19 27 35 43 51 58 65 72 79 87 96 104 112 119 126 134 141 148 155 162 171 179 188 197 206 213 221

Læs mere

Gentofte og fjernvarmen

Gentofte og fjernvarmen Gentofte KOMMUNE og fjernvarmen Undervisningsmodul 3 Fra skraldespand til radiator Varmen kommer fra vores affald Nede under jorden i Gentofte Kommune ligger der en masse rør. I de rør løber der varmt

Læs mere

fakta 2.1 2-motors gear Lejer og tryklejer er af samme type som enkeltmotor gearet og som regel sker smøringen af lejerne med olie fra en påbygget

fakta 2.1 2-motors gear Lejer og tryklejer er af samme type som enkeltmotor gearet og som regel sker smøringen af lejerne med olie fra en påbygget 19 Der er ofte uoverensstemmelse mellem en skibsmotors omløbstal og det omløbstal, som skibets propel skal arbejde med. Det betyder, at der skal indskydes noget mekanik, der kan ændre dette forhold. Mekanikken

Læs mere

Model Nr. JA2000J. Installation, drift og. reservedeles manual. Donkraft Løfte kapacitet 2000KG. Forhandlet af:

Model Nr. JA2000J. Installation, drift og. reservedeles manual. Donkraft Løfte kapacitet 2000KG. Forhandlet af: Model Nr. Donkraft Løfte kapacitet 2000KG Installation, drift og reservedeles manual Forhandlet af: Læs venligst hele denne manual omhyggeligt og fuldstændigt før installation eller betjening af donkraften.

Læs mere

ARAL & Industriprodukter

ARAL & Industriprodukter MULTROL-Serien ARAL MULTROL 800 Vandopløselig fuldsyntetisk slibevæske, til meget krævende slibeopgaver, specielt udviklet til hårdmetaller. Indeholder effektive coboltbindere. Blandet med vand, opstår

Læs mere

vantage Roar Eriksen i Austin-Healey 3000 CastrolShop Team Vantage Ring Knutstorp 2011

vantage Roar Eriksen i Austin-Healey 3000 CastrolShop Team Vantage Ring Knutstorp 2011 CastrolShop Team Vantage Roar Eriksen i Austin-Healey 3000 Ring Knutstorp 2011 Katalog 2012 Vantage Indhold Vantage Damsholtevej 11-13, Gunderød DK-2970 Hørsholm Tlf. +45 48 28 18 87 @.dk www..dk Nordens

Læs mere

vantage Roar Eriksen i Austin-Healey 3000 CastrolShop Team Vantage Ring Knutstorp 2011

vantage Roar Eriksen i Austin-Healey 3000 CastrolShop Team Vantage Ring Knutstorp 2011 CastrolShop Team Vantage Roar Eriksen i Austin-Healey 3000 Ring Knutstorp 2011 Katalog 2012 Vantage Vantage Damsholtevej 11-13, Gunderød DK-2970 Hørsholm Tlf. +45 48 28 18 87 @.dk www..dk Nordens mest

Læs mere

35 W122 Kobber spray 400 ML

35 W122 Kobber spray 400 ML Det smører og beskytter elementer, der er i kontakt med støv, pulver, snavs, olier og fedtstoffer. Det indeholder ingen silikone, og lægger et usynligt lag. Det beskytter mod korrosion, fugtighed, benzin,

Læs mere

Værkstedsprodukter & Additiver

Værkstedsprodukter & Additiver Liqui Moly Værkstedsprodukter & Additiver KVALITETSPRODUKTER DRØJE I BRUG Smøremidler Afrensning Reparation Additiver Autopleje Besko A/S og Liqui Moly GmbH har indgået samarbejde, og tilbyder nu den tunge

Læs mere

DK Betjeningsvejledning Model

DK Betjeningsvejledning Model 2005/2 DK Betjeningsvejledning Model Texas Sport 125 Texas A/S Knullen 2 DK-5260 Odense S - Danmark Tel: +45 6395 5555 www.texas.dk Indholdsfortegnelse Registrering af produkt / Reservedele...2 Forord...4

Læs mere

Sikkerhedsinstruktioner og gode råd om brug

Sikkerhedsinstruktioner og gode råd om brug 1 Sikkerhedsinstruktioner og gode råd om brug Indledning Dækket udgør den eneste kontakt mellem køretøjet og underlaget. Derfor er det vigtigt, at brugerne sørger for at bevare dækkenes kvalitet og præstationer.

Læs mere

Bemærkninger Specificeret værdi Målt værdi. Indsprøjtningspumpeaggregat Del-nr. 0 460 485 003. Indsprøjtningsrækkefølge 1-2-4-5-3

Bemærkninger Specificeret værdi Målt værdi. Indsprøjtningspumpeaggregat Del-nr. 0 460 485 003. Indsprøjtningsrækkefølge 1-2-4-5-3 Bemærkninger Specificeret værdi Målt værdi Identifikation Brændstofsystem Cylinderantal Type 5/OHC Kapacitet ccm 2371 Kompressionsforhold :1 23 Indsprøjtningspumpeaggregat Indsprøjtningspumpeaggregat Type

Læs mere

Snekkegear Manual. /// Side 2 Snekkegearets opbygning. /// Side 3 Montagevejledning. /// Side 4 Igangsætningsvejledning og valg af olie

Snekkegear Manual. /// Side 2 Snekkegearets opbygning. /// Side 3 Montagevejledning. /// Side 4 Igangsætningsvejledning og valg af olie Snekkegear Manual /// Side 2 Snekkegearets opbygning /// Side 3 Montagevejledning /// Side 4 Igangsætningsvejledning og valg af olie /// Side 5 Unikt gearnummer /// Side 6 Reservedelstegning /// Side 7

Læs mere

Palleløfter Højtløfter

Palleløfter Højtløfter Brugsanvisning Varenr.: 9041928 Palleløfter Højtløfter Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Palleløfter højtløfter Varenummer: 9041928 Beskrivelse: Manuel palleløfter

Læs mere

Flishugger 15 Hk Benz.

Flishugger 15 Hk Benz. Brugermanual Varenr.: 9043623 Flishugger 15 Hk Benz. Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Flishugger. Varenummer: 9043623 Beskrivelse: Flishugger drevet af en

Læs mere

Bemærkninger Specificeret værdi Målt værdi

Bemærkninger Specificeret værdi Målt værdi Bemærkninger Specificeret værdi Målt værdi Identifikation Brændstofsystem Cylinderantal Type 5/OHC Kapacitet ccm 2461 Kompressionsforhold :1 19,5 Indsprøjtningspumpeaggregat Indsprøjtningspumpeaggregat

Læs mere

Firkantet Bing karburator meget bedre end sit rygte.

Firkantet Bing karburator meget bedre end sit rygte. Firkantet Bing karburator meget bedre end sit rygte. Teknisk artikel, Niels Vangsøe 09.2015 for Puchklub.dk Copyright Igennem de senere år, har jeg været rimelig aktiv på bla. Puchklub.dk og renoveret,

Læs mere

WIC 4000 Plus INSTRUKTIONSBOG

WIC 4000 Plus INSTRUKTIONSBOG WIC 4000 Plus INSTRUKTIONSBOG 1 1 2 3 6 4 7 5 8 9 10 12 13 21 11 20 18 19 16 17 14 15 2 I. Tekniske Data Model: WIC 4000 Plus. Tilslutning: 12V DC via. krokodillenæb. Strømforbrug: 192 W. Dimensioner:

Læs mere

Arbejde med motorkædesave

Arbejde med motorkædesave Arbejde med motorkædesave At-vejledning B.5.1.1 September 2002 Erstatter At-meddelelse nr. 2.07.2 af november 1983 Arbejde med motorkædesave skal tilrettelægges og udføres i overensstemmelse med Atvejledningen

Læs mere

VILLIAM PETERSEN TANDHJULSFABRIKEN HORSENS A/S WE MAKE THE WORLD GO AROUND

VILLIAM PETERSEN TANDHJULSFABRIKEN HORSENS A/S WE MAKE THE WORLD GO AROUND Velkommen til VILLIAM PETERSEN TANDHJULSFABRIKEN HORSENS A/S WE MAKE THE WORLD GO AROUND Program Præsentation af Villiam Petersen Tandhjulsfabriken Horsens A/S Rundtur på Fabrikken Gearets funktion og

Læs mere

Spindelgear Manual. Gear og lineære produkter siden 1964

Spindelgear Manual. Gear og lineære produkter siden 1964 Spindelgear Manual /// Side 2 Spindelgearets opbygning /// Side Montagevejledning /// Side Igangsætningsvejledning og valg af olie /// Side 6 Unikt gearnummer /// Side 7 Reservedelstegning /// Side 8 Reservedelsliste

Læs mere

MANUEL, LAKERET BRUGSANVISNING VEDLIGEHOLDELSESMANUAL RESERVEDELSOVERSIGT OVERENSSTEMMELSESERKLÆRING

MANUEL, LAKERET BRUGSANVISNING VEDLIGEHOLDELSESMANUAL RESERVEDELSOVERSIGT OVERENSSTEMMELSESERKLÆRING ORIGINAL INSTRUKTIONSBOG DANSK UDGAVE, VERSION 01, GÆLDENDE FRA 1. JULI 2008 HØJTLØFTER MANUEL, LAKERET BRUGSANVISNING VEDLIGEHOLDELSESMANUAL RESERVEDELSOVERSIGT OVERENSSTEMMELSESERKLÆRING 192.836-E01

Læs mere

VETERANDELE KLASSISKE OLIER & KEMI

VETERANDELE KLASSISKE OLIER & KEMI VETERANDELE KLASSISKE OLIER & KEMI Klassiske køretøjer kan ikke uden videre anvende moderne smøremidler. Datidens teknologier, tolerancer og materialevalg stiller andre krav til olierne, end moderne køretøjer

Læs mere

SUPER SKUB HYDRA BRUGERVEJLEDNING OG RESERVEDELE. Udg. 3 BRUGS- OG VEDLIGEHOLDESESVEJLEDNING PÅ SUPER SKUB HYDRA side 1

SUPER SKUB HYDRA BRUGERVEJLEDNING OG RESERVEDELE. Udg. 3 BRUGS- OG VEDLIGEHOLDESESVEJLEDNING PÅ SUPER SKUB HYDRA side 1 SUPER SKUB HYDRA BRUGERVEJLEDNING OG RESERVEDELE Udg. 3 BRUGS- OG VEDLIGEHOLDESESVEJLEDNING PÅ SUPER SKUB HYDRA side 1 Indholdsfortegnelse Maskinbeskrivelse... 3 Sikkerhedsregler... 4 Funktions-vejledning...

Læs mere

FIF Hillerød Orientering

FIF Hillerød Orientering Træningsanbefalinger for fysisk træning af børn og unge i FIF Hillerød Orientering Introduktion FIFs træningsanbefalinger er lavet for at sikre en rød tråd i vores arbejde med unge atleter. I orienteringssporten

Læs mere

Principgodkendelsesordning for partikelfiltre

Principgodkendelsesordning for partikelfiltre Principgodkendelsesordning for partikelfiltre Dato: 19.10.2004 J.nr: 1131338-08 Principgodkendelse nr. 05b Det attesteres herved at Purefi A/S, PUREFI QSF overholder Færdselsstyrelsens kravspecifikation

Læs mere

DURON-E CJ-4 heavy duty motorolie, giver en række af anvendelses tekniske fordele i forhold til den tidligere API CI-4 Plus/CI-4 kategori:

DURON-E CJ-4 heavy duty motorolie, giver en række af anvendelses tekniske fordele i forhold til den tidligere API CI-4 Plus/CI-4 kategori: - Introduktion: Petro-Canadas Duron-E multigrade motorolier er 1. klasses heavy duty motorolier, der overgår de gældende krav for API CJ-4, og er anvendelige i 07 EPA - lav emissions motorer. Disse motorer

Læs mere

SANOVENT. Brugervejledning for Sanovent ventilationsanlæg med roterende varmeveksler TIL HRO. Roterende varme- FRA AUT. Automatik

SANOVENT. Brugervejledning for Sanovent ventilationsanlæg med roterende varmeveksler TIL HRO. Roterende varme- FRA AUT. Automatik Brugervejledning for Sanovent ventilationsanlæg med roterende varmeveksler LRB Lydreducerende box FIB Posefilter TIL HRO VEC Ventilator LRB Lydreducerende box LRB Lydreducerende box VEC Ventilator Roterende

Læs mere

SANOVENT. Brugervejledning for Sanovent ventilationsanlæg med kryds-varmeveksler HCR. Kryds varmeveksler

SANOVENT. Brugervejledning for Sanovent ventilationsanlæg med kryds-varmeveksler HCR. Kryds varmeveksler Brugervejledning for Sanovent ventilationsanlæg med kryds-varmeveksler FIB FIB Posefilter Posefilter Fraluft Frisk luft COW VEC HCR VEC varmeflade Ventilator Kryds varmeveksler Ventilator Tilluft Afkast

Læs mere

maksimer din driftstid Volvo trucks services

maksimer din driftstid Volvo trucks services maksimer din driftstid Volvo trucks services Få 100 % driftstid med en Volvo Guld-kontrakt Når du køber en Volvo Guld-kontrakt, giver vi dig et gyldent løfte: 100 % driftstid. Du får et fuldt overblik

Læs mere

Brugsanvisning MILJØRIVE. Park Ranger 2150

Brugsanvisning MILJØRIVE. Park Ranger 2150 Brugsanvisning MILJØRIVE Park Ranger 2150 Introduktion Kære Kunde Tillykke med dit nye Nilfisk-Egholm produkt. Park Ranger 2150 er en dansk udviklet og produceret redskabsbærer, der er særdeles fleksibel

Læs mere

Er dine dæk klar til vinterføret?

Er dine dæk klar til vinterføret? TEST & TEKNIK Vinterdæktest Inden længe skal vi sætte vinterdæk på bilen, hvis vi vil køre sikkert hver dag i vinteren. Motor har testet vinterdæk i to størrelser, og selvom de ligner hinanden ved første

Læs mere

VOLVO KATALOGET 2013 VOLVO ENTREPRENØRMASKINER A/S

VOLVO KATALOGET 2013 VOLVO ENTREPRENØRMASKINER A/S VOLVO KATALOGET 2013 VOLVO ENTREPRENØRMASKINER A/S Indhold DANMARKS BEDSTE ON-SITE SERVICE Intro Indhold Intro v/torben Volder...side 3 Volvo On-Site...side 4 Mobile værksteder...side 6 Maskintransport...side

Læs mere

Cykel vedligeholdelse

Cykel vedligeholdelse Cykel vedligeholdelse Introduktion Du sidder nu med en guide til, hvordan du kan passe og pleje din cykel, så den ikke tager skade af det hårde danske vejr. Guiden her er hurtigt læst, og vil helt sikkert

Læs mere

II. Herefter fortsætter delprøven som en samtale mellem de to prøvedeltagere.

II. Herefter fortsætter delprøven som en samtale mellem de to prøvedeltagere. Opgave A At lære dansk Eksaminatorark Eksaminator skal følge retningslinjer og input nedenfor. Hvis der vælges en friere sproglig formulering, skal instruktioner og spørgsmål indholdsmæssigt og sprogligt

Læs mere

Brugsanvisning til HS-120BK

Brugsanvisning til HS-120BK Pladevibrator HS-120BK m/lifan motor Fremstillet i PRC EU-importør: Primus Industrivej 31 7080 Børkop Danmark Introduktion: For at du kan få mest mulig glæde af din nye pladevibrator, beder vi dig gennemlæse

Læs mere

Europaudvalget 2005 KOM (2005) 0291 Offentligt

Europaudvalget 2005 KOM (2005) 0291 Offentligt Europaudvalget 2005 KOM (2005) 0291 Offentligt KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 1.7.2005 KOM(2005) 291 endelig Forslag til RÅDETS BESLUTNING om ændring af bilag II til Europa-Parlamentets

Læs mere

STIGA VILLA ROYAL PRESIDENT SENATOR COMFORT MASTER 8211-0288-01

STIGA VILLA ROYAL PRESIDENT SENATOR COMFORT MASTER 8211-0288-01 STIGA VILLA ROYAL PRESIDENT SENATOR COMFORT MASTER 8211-0288-01 VILLA 1. 2 3 1. 2A 1 2B 1 4 7 6 8 5 6 8 5 2a. Master - Senator - Comfort 2b. President - Royal V-R-REGL 9 3. President - Royal VILLA 2 5

Læs mere

vantage Foto: Racefoto.se / Falkenberg 2009 Roar Eriksen i MGB Roadster 1965 CastrolShop Team Vantage

vantage Foto: Racefoto.se / Falkenberg 2009 Roar Eriksen i MGB Roadster 1965 CastrolShop Team Vantage CastrolShop Team Vantage Roar Eriksen i MGB Roadster 1965 Foto: Racefoto.se / Falkenberg 2009 Katalog 2010 Vantage Indhold Vantage Damsholtevej 11-13, Gunderød DK-2970 Hørsholm Tlf. +45 48 28 18 87 @.dk

Læs mere

SANOVENT. Brugervejledning for Sanovent ventilationsanlæg med roterende-varmeveksler FIB. Fra. Posefilter HRO. Fraluft. Roterende.

SANOVENT. Brugervejledning for Sanovent ventilationsanlæg med roterende-varmeveksler FIB. Fra. Posefilter HRO. Fraluft. Roterende. Brugervejledning for Sanovent ventilationsanlæg med roterende-varmeveksler VEC Fra FIB Ventilator Afkast HRO Roterende Posefilter Fraluft FIB Posefilter varmeveksler VEC Ventilator CCW Køleflade Frisk

Læs mere

Pælebor 52cc med 10-20-30 cm. bor

Pælebor 52cc med 10-20-30 cm. bor Pælebor 52cc med 0-20-30 cm. bor Bemærk! Læs denne vejledning grundigt inden du tager pæleboret i brug Kære Bruger Tak for at du har købt Hardmans Pælebor. Denne brugermanual bruges til, samling samt vedligeholdelse

Læs mere

Elektrokul A/S. Kemikalier

Elektrokul A/S. Kemikalier Elektrokul A/S Kemikalier Deioniseringsmiddel MB46LT MB46 LT og MB9 er deioniseringsmidler i høj kvalitet til direkte rengøring af procesvand, som indeholder spor af jern eller en anden metallegering.

Læs mere

Betjeningsmanual. Gælder for følgende modeller: Revisionsnr 12 1/7

Betjeningsmanual. Gælder for følgende modeller: Revisionsnr 12 1/7 Betjeningsmanual Gælder for følgende modeller: e3 Venlo e3 Manhattan E3 SYLT EPO Classic L3 Revisionsnr 12 1/7 1 Indledning Det er vigtigt, at du læser manualen før du bruger din nye elcykel. På den måde

Læs mere

KørGrønt. Alt andet er helt sort. Spar op til 20 % på dit brændstofforbrug. 4. udgave

KørGrønt. Alt andet er helt sort. Spar op til 20 % på dit brændstofforbrug. 4. udgave KørGrønt Alt andet er helt sort Spar op til 20 % på dit brændstofforbrug 4. udgave Spar op til 20 % på brændstoffet Sådan gør du Hver gang du tanker bilen, sender du en sms til 1230. Fylder du tanken helt

Læs mere

VETERANDELE.DK KLASSISK OLIE & KEMI KATALOG

VETERANDELE.DK KLASSISK OLIE & KEMI KATALOG VETERANDELE.DK KLASSISK OLIE & KEMI KATALOG INDHOLD Om Veterandele.dk...2 Fragt & Levering...2 Rabat på din ordre...2 Gavekort...2 KLASSISK MOTOROLIE Quikguide til Classic motorolie...3 Youngtimer Classic

Læs mere

Følgende oplysninger er supplerende, og de bør læses sammen med XF instruktionsbogens publikationsdelnummer JJM 32 02 40 131.

Følgende oplysninger er supplerende, og de bør læses sammen med XF instruktionsbogens publikationsdelnummer JJM 32 02 40 131. XF TILLÆG TIL INSTRUKTIONSBOG Følgende oplysninger er supplerende, og de bør læses sammen med XF instruktionsbogens publikationsdelnummer JJM 32 02 40 131. Publikation del nr. JSE 32 02 40 131 Adgang til

Læs mere

BRUGSANVISNING Driving Force Benzin Generator Model: SPG950

BRUGSANVISNING Driving Force Benzin Generator Model: SPG950 Varenr. 277200-00180 1 1. VIGTIGE BEMÆRKNINGER Læs denne betjeningsvejledning grundigt og vær opmærksom på alle de anførte oplysninger. Læs vejledningen for at blive bekendt med korrekt brug af generatoren,

Læs mere

Guide til lønforhandling

Guide til lønforhandling Side 1 af 6 Hovedpunkter Bemærkninger til de enkelte trin Marts 2011 Forhandling én gang årligt? De fleste privatansatte funktionærer har anført i deres ansættelseskontrakt, at de forhandler løn én gang

Læs mere

Aduro 2. Monterings og betjeningsvejledning. For brændeovn. Læs betjeningsvejledningen før brændeovnen monteres og tages i brug. www.aduro.

Aduro 2. Monterings og betjeningsvejledning. For brændeovn. Læs betjeningsvejledningen før brændeovnen monteres og tages i brug. www.aduro. Monterings og betjeningsvejledning For brændeovn Aduro 2 Læs betjeningsvejledningen før brændeovnen monteres og tages i brug. www.aduro.dk - 1 - 1. Montering 1.1 Generelt Aduro brændeovnene er godkendt

Læs mere

Brugeren af udskillere og sandfang er ansvarlig for, at der ikke sker uhensigtsmæssige udledninger.

Brugeren af udskillere og sandfang er ansvarlig for, at der ikke sker uhensigtsmæssige udledninger. Januar 2014 1 Formålet med denne vejledning er at sikre, at olie- og benzinudskillere (herefter udskiller) samt sandfang IKKE giver anledning til forurening af jord og grundvand, tilstopning eller tæring

Læs mere

Motormanual. Når dette tegn vises, skal man være ekstra opmærksom på sig selv og sine omgivelser. Motoren stoppes og instruktionsbogen læses.

Motormanual. Når dette tegn vises, skal man være ekstra opmærksom på sig selv og sine omgivelser. Motoren stoppes og instruktionsbogen læses. Motormanual PL160 PL200 PL240 PL390 5,5hk 6,5hk 8,0hk 13,0hk Generelle oplysninger: Dette er en 1 cylindret, luftkølet 4 takt Benzin motor. Motoren skal køre på almindelig blyfri benzin med minimum 92

Læs mere

TEXAS. Brændekløver. Power Split 2600 HV - Benzin. Betjeningsvejledning 2004/1 DK

TEXAS. Brændekløver. Power Split 2600 HV - Benzin. Betjeningsvejledning 2004/1 DK 2004/1 DK TEXAS Brændekløver Power Split 2600 HV - Benzin Betjeningsvejledning Texas Andreas Petersen A/S Knullen 2 - Højby DK-5260 Odense S Tlf. +45 6395 5555 fax: +45 6395 5558 www.texas.dk post@texas.dk

Læs mere

Katalog Diatom A/S V ersion 3 Version 3

Katalog Diatom A/S V ersion 3 Version 3 Katalog Version 3 Olier Gear Ifølge DIN 51509 anbefasles forskellige typer af smøremidler på baggrund af periferihastigheden. For periferihastighed indtil Y= 15m/s er oliedrypsmøring mest almindelig. Når

Læs mere

VETERANDELE.DK KLASSISK OLIE & KEMI KATALOG 2019

VETERANDELE.DK KLASSISK OLIE & KEMI KATALOG 2019 VETERANDELE.DK KLASSISK OLIE & KEMI KATALOG 2019 INDHOLD Om Veterandele.dk...2 Fragt & Levering...2 Gavekort...2 KLASSISK MOTOROLIE Quikguide til Classic motorolie...3 Youngtimer Classic Motorolie...4

Læs mere

TRILET LC50 INSTRUKTIONSBOG

TRILET LC50 INSTRUKTIONSBOG TRILET LC50 INSTRUKTIONSBOG O.B.S. Plastikdele inkl. bagagerum tåler ikke benzin og lignende opløsningsmidler! 24. november 2005 2 RevalideringsCenter Aalborg, Skjernvej 7, 9220 Aalborg Øst Telefon: 98151100,

Læs mere

BOBY 730 SELVKØRENDE SÅMASKINE FOR INSTRUKTIONSBOG FOR BOBY 730

BOBY 730 SELVKØRENDE SÅMASKINE FOR INSTRUKTIONSBOG FOR BOBY 730 FOR SELVKØRENDE SÅMASKINE BOBY 730 IMPORTØR: SØNDERUP MASKINHANDEL A/S TLF. 98 65 32 55 FAX 98 65 33 00 www.ferrarimaskiner.dk - www.bcsmaskiner.dk 1 INDHOLDSFORTEGNELSE CE... 3 INTRODUKTION... 3 1.0 FORHINDRING

Læs mere

Du har arbejdet for dine penge. Nu skal de arbejde for dig. - Drop opsparingen og investér i stedet pengene.

Du har arbejdet for dine penge. Nu skal de arbejde for dig. - Drop opsparingen og investér i stedet pengene. Du har arbejdet for dine penge. Nu skal de arbejde for dig. - Drop opsparingen og investér i stedet pengene. Side 2 Indhold Side 3...Drop opsparingen og investér i stedet pengene Side 4...Hyppigst stillede

Læs mere

Foodmax Silicone Spray

Foodmax Silicone Spray Foodmax Silicone Spray NSF-H1 registreret til fødevare-, drikkevare- og emballage industrien og m.m. Foodmax Silicon Spray er et siliconebaseret produkt, anti-klæbende og smørende, med meget høj temperatur

Læs mere

Valvoline. hydraulikolie

Valvoline. hydraulikolie Valvoline hydraulikolie fagfolk vælger valvoline SMØREMIDLER valvoline i hydraulikolie Hvad gør Valvoline til nummer 1 blandt alle oliemærker? Første varemærke Dr. John Ellis skabte olieindustriens første

Læs mere

OLIEBRÆNDER VVS 2000

OLIEBRÆNDER VVS 2000 1 INSTRUKTION OLIEBRÆNDER VVS 2000 Udgave 2008.09 DYMA & DANHEAT A/S Tlf. +45 97 42 30 99 Fax +45 97 40 27 70 Niels Ebbesens Vej 9, DK 7500 Holstebro Internet www.danheat.dk E-mail danheat@danheat.dk 2

Læs mere

Højtryksrenser benzindrevet 13Hk

Højtryksrenser benzindrevet 13Hk Brugsanvisning Varenr.: 9036628/9050109 Højtryksrenser benzindrevet 13Hk Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Højtryksrenser benzin 13HK Varenr. 9036628/9050109

Læs mere

50 TON PRESSER Installation, drift & vedligeholdelsesmanual

50 TON PRESSER Installation, drift & vedligeholdelsesmanual 50 TON PRESSER Installation, drift & vedligeholdelsesmanual Vare nr. 10054001 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Brugerens data... 3 Installations data... 4 Montagevejledning... 5 Før første brug... 5 Betjeningsvejledningen...

Læs mere

DPF INSTRUKTIONER OG CHECKLISTE

DPF INSTRUKTIONER OG CHECKLISTE DPF INSTRUKTIONER OG CHECKLISTE VIGTIG INFORMATION! DIESEL PARTIKEL FILTRE - HVAD DU UBETINGET SKAL CHECKE VED UDSKIFTNING! ENGINEERED IN GERMANY W200_A5_Walker_DPF_Check_List_Cover_Color_DK_02.indd 1

Læs mere

TechData. Duron E Motorolier.:

TechData. Duron E Motorolier.: Duron E Motorolier.: Introduktion: Petro-Canadas Duron-E multigrade motorolier er 1. klasses heavy duty motorolier, der overgår de gældende krav for API CJ-4, og er anvendelige i 07 EPA - lav emissions

Læs mere

BENZIN SYSTEMRENS HØJEFFEKTIV RENS TIL BRUG I WIC 4000 PLUS ELLER WIC 5000

BENZIN SYSTEMRENS HØJEFFEKTIV RENS TIL BRUG I WIC 4000 PLUS ELLER WIC 5000 BENZIN SYSTEMRENS HØJEFFEKTIV RENS TIL BRUG I WIC 4000 PLUS ELLER WIC 5000 Kan anvendes til alle benzin indsprøjtningssystemer. Renser og plejer indsprøjtningssystemet, eliminerer koldstartsproblemer,

Læs mere

MTB toolkit'n'guidelines... Indsendt af Sonny Pedersen - 16. Maj 2012 17:58

MTB toolkit'n'guidelines... Indsendt af Sonny Pedersen - 16. Maj 2012 17:58 Indsendt af Sonny Pedersen - 16. Maj 2012 17:58 Nu har jeg jo fået købt cyklen, og fået nogle gode råd til at komme igang. Nu søger jeg så lidt mere basal viden omkring cyklen, hvad der kræves af værktøj

Læs mere

Aage, Ejner og Elna. Søren Ryge Petersen og Marlene S. Antonius

Aage, Ejner og Elna. Søren Ryge Petersen og Marlene S. Antonius Aage, Ejner og Elna Søren Ryge Petersen og Marlene S. Antonius 2 3 11 Billederne Aage kan godt huske, da Marlene kom og spurgte, om hun måtte fotografere dem til sit projekt. Sådan noget pjat ville jeg

Læs mere

Lodning. Dette er tin i stand til. Blyet er ansvarlig for den mekaniske stabilitet i forbindelsen, og for at man kan få loddetin til at flyde.

Lodning. Dette er tin i stand til. Blyet er ansvarlig for den mekaniske stabilitet i forbindelsen, og for at man kan få loddetin til at flyde. Tin har været kendt i mere end 4000 år. under 450 Grader kaldes blødlod, over 450 hårdlod. Loddetin til tagrender og elektronik er en legering af bly og tin. Loddetin klæber ikke til overfladerne, der

Læs mere