Børnehuset Grønnebakken Børnehuset Grønnebakken. Kære børn og forældre. Praktiske oplysninger. Årsplan I januar lægges årsplanen på hjemmesiden,

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Børnehuset Grønnebakken 2013. Børnehuset Grønnebakken. Kære børn og forældre. Praktiske oplysninger. Årsplan I januar lægges årsplanen på hjemmesiden,"

Transkript

1

2

3 Nyttige tlf. numre Kontoret Køkkenet Stjernerne Kometstuen Plutostuen Raketstuen Mobil Vi henstiller til at I ringer til stuerne før kl og efter kl pga. morgensamlingerne. Groennebakken@naestved.dk I er velkommen til at bruge mailen til beskeder, da den åbnes dagligt. Hjemmeside Net.naestved.dk...gå så på grønnebakken Eller direkte Groennebakken.aspx Åbningstider Mandag til torsdag 6 til 17 Fredag 6 til 16 Dog er der åbent alle ugens dage til kl. 18 for de der er tilmeldt udvidet åbningstid. Årsplan I januar lægges årsplanen på hjemmesiden, hvori I kan se hvilke overordnede emner vi har planlagt i det kommende år. Endvidere vil alle fællesarrangementer være datosat, så I kan sætte kryds i kalenderen. Næstved Kommunes lukkedage vil også være indskrevet i årsplanen. Pædagogisk Læreplan Ved hovedindgangen er periodens læreplan ophængt. Der vil blive udarbejdet detailplaner, der kan give et overblik over fastlagte aktiviteter. Diverse info materiale Ved hovedindgangen er der placeret en stander, hvor der kan være materiale I kan tage. Nyhedsbrevet indlægges på Grønnebakkens hjemmeside. Har I ikke adgang til nettet kan en papirudgave udleveres på stuen. Kære børn og forældre Velkommen til Børnehuset Grønnebakken. Vi håber, at I vil synes om vores nye børnehus. Vi vil gøre vores bedste for, at vi i samarbejde med jer, kan give jeres børn de bedste betingelser for at udvikle sig. Vi lægger vægt på et godt forældresamarbejde og håber med denne pjece, at vi giver jer et godt indblik i børnehusets hverdag. Samtidig opfordrer vi jer til, at stille spørgsmål til personalet, hvis der er noget I undres over eller ikke forstår. Velkommen endnu en gang! På personalets vegne Elise Dittmann Leder Kildemarksvej Næstved Telefonnr. : groennebakken@naestved.dk Praktiske oplysninger Børnehaven har en normering på 42/52 børnehavebørn i alderen 3-6 år og 24 vuggestue børn i alderen 0 til 3 år. Derudover har vi fem pladser til børn der er visiterede og som har brug for en særlig indsats. Når børnene fylder 3 år er de automatisk sikret en plads i børnehaven og rykker op så hurtigt der er en plads. Vuggestuegruppen STJERNERNE, er fordelt på SOLSTUEN og MÅNESTUEN, hvor der er forskellige projekter og aktiviteter,- aldersopdelt og på tværs af grupperne. Af praktiske og pædagogiske grunde, har vi valgt, at samle de mindste børn på Solstuen og de største på Månestuen. I børnehavegrupperne PLUTO og KOMET er børnehavebørnene fordelt. Hvert år indenfor perioden rykker de børn der aldersmæssigt kan starte i skole det efterfølgende år til RAKETSTUEN, som er indrettet specielt til de større børn. Side 14. Side 3.

4 Åbningstid Børnehaven har åbent alle hverdage fra kl til kl , dog er fredag undtaget, hvor der lukkes kl Herudover er det muligt at blive meldt ind i vores aftenåbning, hvis man har ekstra behov p.g.a. skæve arbejdstider, der gør det umuligt kun, at bruge de almindelige tider. Dette sker ved henvendelse til Pladsanvisningen. Aftenåbningen er fra kl til kl , (fredag til 18.00). Dette koster p.t. 100 kr. ekstra om måneden. For de der benytter sig af aftenåbningen, er det utrolig vigtigt, at I s k r i v e r j e r p å e n tilmeldingsliste der hænger i køkkenet, således at vi kan planlægge den sidste åbningstime. Barnets start i børnehuset Inden et nyt barn starter i børnehaven forventer vi at forældrene kontakter personalet og aftaler en tid, hvor vi kan vise jer institutionen og barnets stue. Det første møde er altid uden barnet. Her vil en medarbejder fra barnets kommende stue fortælle jer om dagligdagen i børnehuset samt informere om de praktiske ting samt fortælle om de forventninger vi har til jer som forældre. Hvert barn får tilknyttet en primærpædagog, det betyder at denne vil være tilgængelig for særlige spørgsmål m.v. Den pædagogiske hverdag i vuggestuen Kl Børnehaven åbner, morgenmad, leg og hygge i køkkenet/ MÆLKEVEJEN. Kl Stuerne åbner. Kl Morgensamling på Sol og Månestuen, med mælk og frugt. Kl Projekter, planlagte og spontane aktiviteter. Kl Spisning og toilette. Dyr Af hensyn til de børn der har allergi, har vi ingen pels eller fjerbærende dyr i institutionen. Legetøj Den sidste fredag i måneden har vi legetøjsdag, hvor alle må medbringe legetøj. Det er vigtigt, at der kun medbringes legetøj denne dag, da det skal være en særlig dag for børnene. Fødselsdage Når barnet har fødselsdag aftales det med stuen hvordan den skal holdes i institutionen. Forældrene må gerne medbringe noget til dagen.... Der må meget gerne tænkes i sunde baner, så minus slik. I kan altid få gode råd til sunde sager. Det er vigtigt, at der er navn I børnenes tøj, sko og støvler. m.m. Sommerfest/ juletræsfest Sammen med forældreforeningen arrangerer vi hvert år en sommerfest og en julefest, Det er en hyggelig dag for alle. Indholdet i festen er at hygge sammen med jeres børn, fælles aktiviteter for børn og voksne. Arbejdsdag Der bliver også sammen med Forældreforeningen arrangeret en eller flere årlige arbejdsdage, hvor der indbydes til at deltage i praktiske gøremål i børnehuset. Lukkedage Næstved Kommune har som udgangspunkt lukket på flg. dage: De tre dage (ma-ti-on) inden påske Fredagen efter Kr. Himmelfartsdag 5. juni (Grundlovsdag) Fra og med den 24. december til og med den 1. januar To pæd. dage jf. årsplan På Næstved Kommunes hjemmeside vil det være oplyst hvilke institutioner der varetager pasningen. Dog er der helt lukket den 24. december og den 5. juni. Side 4. Side 13.

5 For de børn der er her til sidst på dagen er det en god ide med en ekstra mad. Vi tager hensyn til forskelligheder; allergier og kulturer. Husk jf. pjecen fra Næstved Kommune vedr. børn og kost: Det er forældrene der bestemmer hvad barnet skal spise og det er barnet der bestemmer hvor meget det vil spise. Tøj og bleer Giv barnet praktisk tøj med, afstemt efter årstiden. Hav altid et sæt ekstra skiftetøj liggende i børnehaven. Medbring desuden regntøj, støvler og skiftesko. I den kolde tid skal der medbringes overtrækstøj, hue, vanter og varme støvler. Når barnet bliver 3 år skal I selv medbringe bleer. Sovebørn I vuggestuen sover børnene i krybber. De børn i børnehaven der har et behov i en overgangsperiode sover i vuggestuens vinkerum. Husk at medbringe navngiven sut, soveklud eller bamse, hvis barnet plejer at sove med dette. Sygdom Institutionen modtager ikke syge børn. Børn med feber, opkast eller diarre, smitsomme børnesygdomme m.m. Opstår der sygdomstilfælde i institutionen vil forældrene blive tilkaldt. Der er for barnet stor forskel på at være syg i en institution med mange mennesker og på at være i de almindelige rammer i familien. Så I vil kunne oplevet at et barn der er sygt i institutionen er mindre sygt når det kommer hjem. Medicingivning Børnehaven uddeler receptmedicin på forældrenes ansvar, såfremt medicinen udleveres til personalet i original emballage, udskrevet af lægen i barnets navn med tydelig lægeanvisning på dosering. Se i øvrigt pjece om medicingivning på hjemmesiden. Stamkort Det er yderst vigtigt, at I sørger for at få stamkortet ajourført ved ændringer. Det er af stor betydning, at vi altid kan få fat på jer eller en anden I har påført på stamkortet. Middagssøvn Børnene sover efter behov. De børn der ikke sover til middag er i børnehavegrupperne. Kl Opvågning, påklædning, frugt/ mad. Kl /17.00 Leg ude og inde. Børn der ikke er i aftenåbning er på stuen. Kl Aftenbørnene går i køkkenet/ Mælkevejen. Aftenåbning, leg og hygge. Bagning Ind i mellem vil vi bage med børnene. Der vil være en liste, hvor barnet skal skrive hvilke ingredienser der medbringes. Bagedagen vil fremgå af månedsplanen. Hvis vi finder det naturligt, vil vi inddrage bagedagen i vores projekter, således at der er en sammenhæng i vores aktiviteter. Morgensamling Morgensamlingen er en pædagogisk aktivitet, hvor vi leger, synger og snakker om de nære ting, så som hvad hedder jeg, hvad hedder mor/far. Vi tilstræber at inddrage alle barnets udviklingsområder Vi lægger stor vægt på morgensamlingen, og henstiller til forældrene om, at respektere tiden, således at der ikke sker afbrydelser. Børnene (og de voksne) mister hurtigt koncentrationen ved afbrydelser. Nyhedsbrev Der vil på Grønnebakkens hjemmeside være et nyhedsbrev med vigtige informationer vi vil formidle til jer. Specielle aktiviteter og mærkedage bliver ophængt på tavlerne. Hold jer ajour med aktiviteter, udflugter m.m. på husets tavle og stuernes bøger. Side 12. Side 5.

6 Den pædagogiske dagligdag i børnehavegrupperne Børnehaven åbner og der er morgenmad, leg og hygge i Køkkenet/ MÆLKEVEJEN Stuerne åbner, morgensamling og planlagte aktiviteter Borddækning, spisning og oprydning efter mad. Hvis barnet ikke er sulten, sidder det med til bords alligevel. Der er altid mulighed for at tage en mad hvis barnet er sulten i løbet af dagen. Vi skaber ro omkring maden, så det er en hyggelig og rar stund for alle Er der mulighed for at komme på legeplads, eller sove til middag for de børn der stadig i en overgangsperiode har behovet efter at være flyttet fra Stjernerne Vi spiser frugt og evt. resten af madpakken Aftenbørnene samles i køkkenet/ MÆLKEVEJEN. De øvrige stuer lukker. Fredage lukkes der kl (dog kl for de der er tilmeldt aftenåbning) Aftenåbning, leg og hygge. Morgensamling Morgensamlingen er en vigtig pædagogisk aktivitet, hvor vi inddrager barnets udviklingsområder. Det er hyggeligt og rart at starte dagen med en fælles stund, hvor vi snakker om hvad vi skal lave i dag, vi finder ud af hvem vi mangler og hvem der er her. Vi synger en sang eller to og ellers går snakken med hvad vi har gang i af aktiviteter. gen mellem institution, SFO og skole. Information Vi vil pointere vigtigheden af at I holder jer ajour med alle opslag og meddelelser generelt, da det er i alles interesse, at I får de nødvendige informationer til gavn for jer og jeres barn. Video og fotos Når barnet starter i børnehuset spørger vi om tilladelse til at optage jeres barn på video, samt lov til at tage foto. På stamkortet giver I tilsagnet til at fotos bruges i dokumentationssammenhæng. Hvis der er billeder der ønskes brugt i f.eks. en avisartikel eller lignende, sørger vi for at der kun er billeder af børn med tilsagn. Morgenmad Morgenmaden består af havregryn, grød, cornflakes o.lign, mælk og brød. Vi be r om at spisetiden overholdes, hvis barnet skal spise hos os, ellers er det muligt selv at medbringe sin morgenmad, hvis I kommer efter kl De børn der kommer mellem kl og kl afleveres på stuen, hvis de ikke skal spise morgenmad. Mødetid Af hensyn til de planlagte aktiviteter og morgensamling er det bedst hvis barnet møder inden kl. 9. Dog er det i orden at komme senere., blot I holder øje med de planlagte aktiviteter i forhold til afgangstider. Der kan være dage hvor der er spontane ture. Hvis I kommer efter turens start vil I komme ind på en anden stue, hvor barnet vi være indtil deres stue kommer fra tur. Afhentning Husk at give besked hvis det er en anden der henter barnet. Husk at sige goddag og farvel på stuen til en voksen. Forplejning Børnene skal selv medbringe madpakker og frugt. Til madpakkerne får børnene mælk, de børn der ikke kan tåle mælk får vand. Til frugt får vi vand. Side 6. Side 11.

7 Dokumentation Vi lægger vægt på, at dokumentere det pædagogiske arbejde og dette er også udgangspunktet for vores valg af kvalitetsmål. Med dokumentation mener vi: - at fastholde barnets historie mellem børn og voksne og mellem personale og forældre. - at vi gennem børnenes spor og signaler, tager udgangspunkt i børnenes perspektiv. - at vi ved, at analysere kan tilrettelægge aktiviteter, som støtter udviklingen for det enkelte barn eller gruppen. - at vi skærper børnenes nysgerrighed, så de i deres videre udvikling ikke begrænses af nye udfordringer. - at børnehuset er et levende og spændende sted at opholde sig i. - at vi synliggør den pædagogiske praksis. - at vi synliggør arbejdet med pædagogiske læreplaner. Barnets bog Vi bruger Barnets Bog for, at knytte barnets to verdener sammen, og for at barnet kan fastholde erindringen og erfaringen med barnets egen historie. Bogen følger barnets færden i hele børnehavetiden, fra vuggestuegruppen over i børnehavegruppen og videre til storegruppen. Barnet har hele tiden noget, at se tilbage på, men også erfaringer, at bygge videre på. Bogen er et godt redskab for børnene, at fortælle ud fra. I storegruppen udarbejder vi en porte folio, som bringes med til skolen, som et godt arbejdsredskab. Brobygning I storegruppen arrangeres der bl.a. en tur til Avnø, hvor vi har en naturvejleder på. Til denne tur er vi afhængige af hjælp fra forældrene til transport. Samtidig giver det børnene en mulighed for at vise hvor de har udflugt til. I storegruppen er der et fastlagt program i forhold til brobygnin- Vi lægger stor vægt på at børnene får information om det som de skal inddrages i, således at de har mulighed for at indstille sig på det de skal i gang med. Derfor henstiller vi til forældrene om at respektere vores morgensamling, som er et vigtigt pædagogisk redskab, og så vidt det er muligt komme før eller efter morgensamlingen kl Aktiviteter Vi har en årsplan, hvor der er nogle faste aktiviteter tilrettelagt. Denne kan ses på hjemmesiden og er ophængt ved hovedindgangen. Fredag er stuernes dag, hvor vi har individuelle aktiviteter på stuerne. Vi vil gøre opmærksom på at både dagsrytmen og ugerytmen kan afvige fra det planlagte, så det vil altid være en god ide at følge med i stuernes dagbøger. Afvigelserne kan skyldes forskellige ting. Bl.a. sygdom blandt personalet, diverse aktiviteter ud af huset eller hvis der pludselig sker noget spændende, som rækker udover den almindelige hverdag. Desuden vil ferieperioderne blive planlagt særskilt. Læreplaner / Projekter Her fordyber vi os i et specielt emne, som optager børnene. Vi følger børnenes spor og fordyber os i dette. På den måde er vi med til at inddrage børnene og give dem mulighed for at være med til at bestemme, samt give dem nogle muligheder at vælge imellem. Projekterne planlægges udfra en overordnet pædagogisk udviklings og læreplan og en årsplan. Læreplanerne omfatter de temaer og fokusområder der er fastsat, at vi skal arbejde med over et år. Side 10. Side 7.

8 Maddage Af og til vælger vi at have en køkkendag, da vi synes det er en vigtig pædagogisk aktivitet. Vi lægger vægt på at børnene er med i hele forløbet lige fra hvad vi skal spise til tilberedningen af maden, borddækning og oprydning. Vi satser på at spise alsidigt, grønt, (al mælk er økologisk) spændende og lækkert, samt arrangere maden så den bliver indbydende for børnene. Endvidere prøver vi at gøre noget ud af borddækningen og skelner mellem hverdag og fest. Når vi vælger at gøre det på denne måde, er det for at give børnene en kvalitativ oplevelse. Vi tror på at vi med denne aktivitet er med til at give børnene en forståelse af hvor maden kommer fra, at maden er en vigtig del af vores liv. Sidst men ikke mindst er det med til at styrke børnenes oplevelse af at være en del af et fællesskab samt ansvarsfølelse for gruppen. Hvis vi finder det naturligt, vil vi inddrage maddage i vores projekter, således at der er en sammenhæng i vores aktiviteter. Legepladsen Vi tilstræber, at alle børn kommer ud mindst en gang i løbet af dagen. Den friske luft og den gode udendørs plads har vi alle godt af. Vi lægger vægt på at legen er selvstyrende og støtter børnene i at løse eventuelle konflikter. Der vil være mulighed for at komme ud og lege, når børnene ønsker dette. Og der er ofte en voksen på legepladsen kl Når børn leger bliver de snavsede; flyverdragter, overtøj m.v. Det er en god idé, at barnet har noget tøj der kan tåle at blive brugt. HUSK NAVN. Det vil ligeledes være en stor hjælp og godt for barnet, hvis I hjælper med at holde orden i garderoben. Fællesoplysninger Forældresamarbejde En gang om året tilbydes alle en forældresamtale, hvor vi snakker om, hvordan jeres barn trives her i børnehuset. Udover dette kan I altid få en samtale, hvis I har behov for det. Når jeres barn flytter fra vuggestuen til børnehavegruppen, inviteres I til en samtale med en pædagog fra barnets stue og en pædagog fra barnets kommende stue. Vi håber at dette er med til at lette overgangen for såvel barnet som for jer forældre, når barnet skifter til børnehavegruppen. Der holdes et forældremøde i efteråret. Til dette forældremøde er der valg til bestyrelse og forældreforening. Ture ud af huset Stuerne har deres egne ture til såvel skov som by. Derudover har vi et par store fælles oplevelser. Det er bl.a. turen, hvor vi henter julen hjem til børnehuset. Vi prioriterer disse fællesoplevelser højt, det betyder noget for vores hverdag, at vi alle kan snakke om de oplevelser vi har fået hver især. Husk af sikkerhedsmæssige grunde at komme i god tid før afgang. Vi kan ikke modtage børn midt i turen. Fællesaktiviteter Vores fællesaktiviteter er vigtige, de binder institutionen sammen og er med til at skabe sammenhold og fællesskab. Vi oplever at børnene knytter venskab på tværs af grupperne ligesom det giver gode fællesoplevelser for både børn og voksne. Overgang fra vuggestue til børnehave Ca. 1 måneder før jeres barn skal rykke op i børnehaven begynder vi at lave besøg i børnehaven. Mandag eftermiddage forsøger vi at åbne op mellem småbørnsgruppen og børnehaven. I ferieperioderne og i dage der ligger i forbindelse med helligdage vil I også opleve, at hele børnehuset er samlet. Vi tilstræber, at der er en fra vuggestueafdelingen og en fra børnehaveafdelingen på disse dage. Side 8. Side 9.

Velkommen til. Børnehuset Grønnebakken

Velkommen til. Børnehuset Grønnebakken Velkommen til Børnehuset Grønnebakken Nyttige tlf. numre Kontoret 5588 7400 Køkkenet 5588 7401 Stjernerne 5588 7404 Kometstuen 5588 7402 Plutostuen 5588 7402 Raketstuen 5588 7403 Mobil 2428 6501 Åbningstider

Læs mere

Velkommen til. Børnehuset Grønnebakken

Velkommen til. Børnehuset Grønnebakken Velkommen til Børnehuset Grønnebakken Børneintra Ved første kontakt med Grønnebakken vil I få udleveret brugernavn og kodeord til BørneIntra. Det er et system, hvor I f.eks. skriver når jeres barn har

Læs mere

V ELKOMMEN TIL TRYLLEFLØJTEN

V ELKOMMEN TIL TRYLLEFLØJTEN V ELKOMMEN TIL TRYLLEFLØJTEN Velkommen til Tryllefløjten Velkommen i Tryllefløjten. Vi ser frem til samarbejdet med jer, og håber at I vil få en god tid i Tryllefløjten. Tryllefløjten er kendetegnet ved

Læs mere

Der er mange nye ting at huske på når jeres barn begynder i vuggestuen, så derfor har vi samlet en del informationer her.

Der er mange nye ting at huske på når jeres barn begynder i vuggestuen, så derfor har vi samlet en del informationer her. 1 Velkomstfolder til Agtrupvej. Velkommen til Vuggestuen Agtrupvej. Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen i vuggestuen og fortælle jer lidt om, hvad I kan forvente af vuggestuen og hvad vi forventer

Læs mere

Rævehøjvej 40 et godt sted at blive større

Rævehøjvej 40 et godt sted at blive større Rævehøjvej 40 et godt sted at blive større 1 Praktiske informationer Børnehuset Rævehøjen er normeret til 60 børn. 24 vuggestuebørn fordelt på 2 stuer og 1 gruppe bestående af 36 børnehavebørn, opdelt

Læs mere

Børnehuset Tommeliden Vuggestuen Kontakt : Mogens :87871400 Vuggestuen :51507017 Mail : mbd@viborg.dk

Børnehuset Tommeliden Vuggestuen Kontakt : Mogens :87871400 Vuggestuen :51507017 Mail : mbd@viborg.dk Børnehuset Tommeliden Vuggestuen Kontakt : Mogens :87871400 Vuggestuen :51507017 Mail : mbd@viborg.dk Ved overgang til vuggestuen, er I velkommen til at være sammen med jeres barn i en indkøringsperiode.

Læs mere

Velkommen til Humlebien

Velkommen til Humlebien Velkommen til Humlebien Humlebien Sct. Jørgens Park 17 4700 Næstved Tlf. 55 88 75 10 Email:Humlebien@naestved.dk Kære forældre Med denne folder vil vi gerne byde Jer og Jeres barn velkommen i Humlebien.

Læs mere

Krabber og Søstjerner

Krabber og Søstjerner Krabber og Søstjerner Telefonnummer: 76 16 64 90 Mail: gudl@esbjergkommune.dk www.tarphagevej.esbjergkommune.dk Kære nye forældre Personalet ønsker med denne lille pjece at byde dig/jer som forældre velkommen,

Læs mere

Højvangshaven er præget af glæde, læring og udvikling. Vi ser muligheder og er nytænkende.

Højvangshaven er præget af glæde, læring og udvikling. Vi ser muligheder og er nytænkende. Højvangshaven er præget af glæde, læring og udvikling. Vi ser muligheder og er nytænkende. Vores værdier er: Glæde, nærvær, respekt, faglighed og mod. NORMERET BØRNETAL: Højvangshavens Integrerede Institution

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Velkommen til Limfjordsbørnehaven 2. Personalet 3. Dagsrytmen 4. Når I starter i børnehave 5. Traditioner 6. Temauger 8.

Indholdsfortegnelse. Velkommen til Limfjordsbørnehaven 2. Personalet 3. Dagsrytmen 4. Når I starter i børnehave 5. Traditioner 6. Temauger 8. Indholdsfortegnelse Velkommen til Limfjordsbørnehaven 2 Personalet 3 Dagsrytmen 4 Når I starter i børnehave 5 Traditioner 6 Temauger 8 Ture 8 Mad 9 Praktiske oplysninger 10 Sådan er børnehaven indrettet

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KILDEBÆKKEN.

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KILDEBÆKKEN. VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KILDEBÆKKEN. Vi vil gerne byde dig og din familie velkommen til Kildebækkens Børnehave. Børnehaven er opdelt i 2 stuer, som hedder henholdsvis, Skovhulen og Havhulen. Børnehaven

Læs mere

Vuggestuen Heimdalsvej

Vuggestuen Heimdalsvej Velkommen til Vuggestuen Heimdalsvej Heimdalsvej 5 8230 Åbyhøj Tlf: 87 13 81 51 Kære. og forældre. Vi glæder os til, at du skal starte her hos os i vuggestuen Du skal gå på.. stue. De voksne på din stue

Læs mere

DesignBørnehuset SanseSlottet

DesignBørnehuset SanseSlottet DesignBørnehuset SanseSlottet Vi vil gerne byde jer velkommen i Designbørnehuset SanseSlottet. SanseSlottet er en afdeling af Børnehusene i Vonsild. Vi håber, denne skrivelse kan give jer et lille indblik

Læs mere

Velkommen til Fredensgård Den 1. august 2015 skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie.

Velkommen til Fredensgård Den 1. august 2015 skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie. Kære Velkommen til Fredensgård Den 1. august 2015 skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie. Vi vil gerne have besøg af jer, inden du starter. Så kan I se

Læs mere

Velkommen til Skildpadderne Vuggestuen i afdeling Puff Grønsværen 5, Aulum Tlf.: 9628 6999

Velkommen til Skildpadderne Vuggestuen i afdeling Puff Grønsværen 5, Aulum Tlf.: 9628 6999 Velkommen til Skildpadderne Vuggestuen i afdeling Puff Grønsværen 5, Aulum Tlf.: 9628 6999 Velkommen! Med denne lille forældrepjece vil vi gerne byde jeres barn og jer velkommen i vuggestuen. Vi håber,

Læs mere

BørneHuset Troldehøj Forældrefolderen

BørneHuset Troldehøj Forældrefolderen BørneHuset Troldehøj Forældrefolderen 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Velkommen i Troldehøj... 4 Hverdagen i Troldehøj... 5 Kort om Troldehøj... 6 Åbningstid... 7 Indkøring af nye børn...

Læs mere

Velkommen til vort nye barn og forældre i Børnehaven SVALEN

Velkommen til vort nye barn og forældre i Børnehaven SVALEN Velkommen til vort nye barn og forældre i Børnehaven SVALEN Vi vil med denne velkomstfolder byde jer velkommen til Svalen og håber på et godt samarbejde med jer forældre. Folderen indeholder lidt om Svalens

Læs mere

Velkommen. Med denne lille velkomstpjece vil vi give dig og dit barn lidt praktiske oplysninger.

Velkommen. Med denne lille velkomstpjece vil vi give dig og dit barn lidt praktiske oplysninger. Velkommen VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET WIEMOSEN Du og dit barn ønskes velkommen til Børnehuset Wiemosen. Vi glæder os til samarbejdet med jer og håber I vil befinde jer rigtig godt her hos os. Med denne lille

Læs mere

Lindegårdsalle` 20 3550 Slangerup tlf. 47335960

Lindegårdsalle` 20 3550 Slangerup tlf. 47335960 Lindegårdsalle` 20 3550 Slangerup tlf. 47335960 1 ÅBNINGSTID: Mandag torsdag KL. 6.30-17.30 Fredag KL. 6.30 16.30 Lukket i ugerne 29 + 30 Behovsåbent i anden institution: Mellem jul og nytår Fredag efter

Læs mere

Velkommen til. Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen samt give en kort introduktion til vores børnehave.

Velkommen til. Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen samt give en kort introduktion til vores børnehave. Velkommen til Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen samt give en kort introduktion til vores børnehave. Børneby Øster er en kommunal institution med ca. 140 børn i alderen 2 år og 9 måneder

Læs mere

Velkommen i. Menighedsvuggestuen Østergade 67, 7620 Lemvig. 9663 1828

Velkommen i. Menighedsvuggestuen Østergade 67, 7620 Lemvig. 9663 1828 Velkommen i Menighedsvuggestuen Østergade 67, 7620 Lemvig. 9663 1828 Menighedsvuggestuen er en afdeling af den selvejende institution, Lemvig Menighedsbørnehave og vuggestue, Børnehaven, Skolevej 7 og

Læs mere

Hej. Du skal starte i børnehaven Seest Gl. Skole dag den / -. Den gruppe du skal gå i hedder:

Hej. Du skal starte i børnehaven Seest Gl. Skole dag den / -. Den gruppe du skal gå i hedder: Hej. Du skal starte i børnehaven Seest Gl. Skole dag den / -. Den gruppe du skal gå i hedder: Din kontaktperson hedder. Vi har aftalt at du og dine forældre kommer på besøg dag den / klokken. Det vil være

Læs mere

Duponts Gård. Duponts Gård Dronningensgade 66 7000 Fredericia Tlf. 72106500. Duponts Gård Dronningensgade 66 7000 Fredericia Tlf.

Duponts Gård. Duponts Gård Dronningensgade 66 7000 Fredericia Tlf. 72106500. Duponts Gård Dronningensgade 66 7000 Fredericia Tlf. Velkommen i. Vi håber I bliver glade for, at komme i institutionen og vi ser frem til et godt samarbejde Med denne folder vil vi gerne fortælle jer hvem vi er, og hvad vi står for. Hvis I vil vide endnu

Læs mere

Velkommen til vuggestuen

Velkommen til vuggestuen Velkommen til vuggestuen I Børnehuset kogletræet Kære Vi byder dig og din familie velkommen i Børnehuset Kogletræet. Vi glæder os til at lære dig og din familie at kende. Du skal starte på og Skal være

Læs mere

Velkommen til Børnehaven Søløven.

Velkommen til Børnehaven Søløven. Velkommen til Børnehaven Søløven. Børnehaven Søløven er en kommunal børnehave og er en del af Sparkær LBO. Adresse: Børnehaven Søløven Sølystvej 33, Sparkær 8800 Viborg TLF. 87871595 E-mail: bh.soeloeven@viborg.dk

Læs mere

Den Integrerede Institution Tornebakken, Institutionen er en afdeling af DAGTILBUDDET JELLEBAKKEN.

Den Integrerede Institution Tornebakken, Institutionen er en afdeling af DAGTILBUDDET JELLEBAKKEN. Den Integrerede Institution Tornebakken, Institutionen er en afdeling af DAGTILBUDDET JELLEBAKKEN. Vi er beliggende i et område med en blanding af ejer og lejeboliger. Der er mange grønne områder og stisystemer,

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Valhalla

Velkommen til Børnehuset Valhalla Velkommen til Børnehuset Valhalla Med denne lille folder vil vi byde børn og forældre velkommen til Valhalla. Vi håber, at vi får en god tid sammen 1 Børnehuset Valhalla er en kommunal institution. I 1972

Læs mere

Børnegården. Toftlund Østergade 9, 6520 Toftlund Telefon 74 83 14 23 www.toender.dk

Børnegården. Toftlund Østergade 9, 6520 Toftlund Telefon 74 83 14 23 www.toender.dk Børnegården Toftlund Østergade 9, 6520 Toftlund Telefon 74 83 14 23 www.toender.dk Side 2 Indholdsfortegnelse: 1. Lidt om Børnegården 2. Al begyndelse er svær 3. Børnegårdens mål og principper 4. Børnegårdens

Læs mere

Velkommen til Kirsebærhuset.

Velkommen til Kirsebærhuset. Velkommen til Kirsebærhuset. Et kommunalt integreret dagtilbud Idrætsvej 73-75 2650 Hvidovre Tlf.: 72 48 99 44 1 Velkommen. Kirsebærhuset består af fire stuer: På hver stue er der to pædagoger og en medhjælper/studerende

Læs mere

Velkommen til Grøndalen - det små i det store Marts 2012

Velkommen til Grøndalen - det små i det store Marts 2012 Velkommen til Grøndalen - det små i det store Marts 2012 Velkommen til den integrerede daginstitution Grøndalen Kære forælder Vi vil gerne byde dit barn og dig velkommen i Grøndalen. Denne folder henvender

Læs mere

PRAKTISKE VINK VELKOMMEN I ADAMSMINDE. For at lette hverdagen i Adamsminde for alle parter, har vi samlet en række praktiske oplysninger.

PRAKTISKE VINK VELKOMMEN I ADAMSMINDE. For at lette hverdagen i Adamsminde for alle parter, har vi samlet en række praktiske oplysninger. PRAKTISKE VINK VELKOMMEN I ADAMSMINDE For at lette hverdagen i Adamsminde for alle parter, har vi samlet en række praktiske oplysninger. Vi forventer at I læser denne folder igennem ved Jeres barns opstart

Læs mere

Vuggeriet og Lysegrøn gruppe

Vuggeriet og Lysegrøn gruppe Vuggeriet og Lysegrøn gruppe Faktaoplysninger: Børnetal og stuer: Vuggestuen i Tusenfryd er delt op i stuer. Der er plads til ca. 12 børn på hver stue. Alt efter antal af børn i afdelingen er barnet tilknyttet

Læs mere

OMRÅDE TJÆREBORG/ESBJERG Ø STENGÅRDSVEJ 150 6705 ESBJERG Ø TLF. 76 16 22 50 BØRNEHAVEN TLF. 29 35 13 27 KONTORET TLF. 76 16 22 51 ÅBNINGSTIDER:

OMRÅDE TJÆREBORG/ESBJERG Ø STENGÅRDSVEJ 150 6705 ESBJERG Ø TLF. 76 16 22 50 BØRNEHAVEN TLF. 29 35 13 27 KONTORET TLF. 76 16 22 51 ÅBNINGSTIDER: OMRÅDE TJÆREBORG/ESBJERG Ø STENGÅRDSVEJ 150 6705 ESBJERG Ø TLF. 76 16 22 50 BØRNEHAVEN TLF. 29 35 13 27 KONTORET TLF. 76 16 22 51 ÅBNINGSTIDER: MANDAG TIL OG MED TORSDAG KL. 6.00 TIL 16.30 FREDAG KL. 6.00

Læs mere

Velkommen til. Kløverløkken!

Velkommen til. Kløverløkken! Velkommen til Kløverløkken! Kære Nu skal du til at gå i Du skal være hos De voksne på din stue hedder Vi glæder os til at se dig! Varme hilsner Velkommen i Kløverløkken. At starte i institution kan være

Læs mere

Velkommen til BYPARKENS VUGGESTUE

Velkommen til BYPARKENS VUGGESTUE Velkommen til BYPARKENS VUGGESTUE Byparkens Vuggestue Ørbækvej 36 Tlf.: 6217 6860 E-mail: info@byparkensvuggestue.dk Leder: Anne Grethe Windahl Hansen Kontor: 5142 2175 Åbningstider: Mandag til torsdag

Læs mere

Velkommen til Børnehaven Skovparken!

Velkommen til Børnehaven Skovparken! Velkommen til Børnehaven Skovparken! Med disse sider vil vi gerne give jer nogle praktiske oplysninger og give jer et indtryk af, hvordan det er at gå i vores børnehave. Der er specielt to forhold, der

Læs mere

Landsbyordning ved Hou Skole Nørregade 9, Hou 9370 Hals Tlf: 99317898 Mobil: 25197898

Landsbyordning ved Hou Skole Nørregade 9, Hou 9370 Hals Tlf: 99317898 Mobil: 25197898 Landsbyordning ved Hou Skole Nørregade 9, Hou 9370 Hals Tlf: 99317898 Mobil: 25197898 Vi ønsker hermed at byde jer og jeres barn velkommen i Landsbyordningen på Hou skole. Vi håber, at denne folder kan

Læs mere

Askelunden 3-9. 6705 Esbjerg Ø. Telefon nr. 7616 3780. Hjemmeside: Børnehusetkvaglund.esbjergkommune.dk

Askelunden 3-9. 6705 Esbjerg Ø. Telefon nr. 7616 3780. Hjemmeside: Børnehusetkvaglund.esbjergkommune.dk Askelunden 3-9. 6705 Esbjerg Ø. Telefon nr. 7616 3780 Hjemmeside: Børnehusetkvaglund.esbjergkommune.dk Indholdsfortegnelse. 1. Velkommen til Børnehuset Kvaglund. 2. Hvem er vi? 3. Åbningstid. 4. Tabulex.

Læs mere

Velkommen i Visby Børnehus

Velkommen i Visby Børnehus En dag på legepladsen Velkommen i Vores bålhytte Med denne pjece vil vi gerne byde jer velkommen i og samtidig fortælle lidt om, hvem vi er og hvad vi laver. I kan læse mere om vores værdier, pædagogiske

Læs mere

Mælkebøtten - Børn i bevægelse. Velkomstfolder. Mælkebøtten - Børn i bevægelse

Mælkebøtten - Børn i bevægelse. Velkomstfolder. Mælkebøtten - Børn i bevægelse Velkomstfolder Mælkebøtten Kære nye forældre! At begynde i børnehave kan give anledning til mange spørgsmål. Derfor har vi valgt, at lave denne velkomstfolder, der giver Jer et generelt indblik i barnets

Læs mere

Personalet i Børnehuset:

Personalet i Børnehuset: Svalestuen 1 Pilehytten Hovedgaden 74 4520 Svinninge. Kontor: Tlf. 72368280 Mobiltelefon Tlf. 72365317 Lærkestuen: Tlf. 72368284 Svalestuen: Tlf. 72368285 Personalet i Børnehuset: Daglig pædagogisk leder:

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Kærnen

Velkommen til Børnehuset Kærnen Velkommen til Børnehuset Kærnen VELKOMMEN I BØRNEHUSET KÆRNEN NORMERING Børnehuset Kærnen er en integreret institution med 24 vuggestuebørn og 80 børnehavebørn, heraf 40 børn i vores skovafdeling i Nibsbjerg

Læs mere

D.I.I. Løgtengården Grenåvej 770 8541 Skødstrup Tlf. 87 13 81 88-1 -

D.I.I. Løgtengården Grenåvej 770 8541 Skødstrup Tlf. 87 13 81 88-1 - D.I.I. Løgtengården Grenåvej 770 8541 Skødstrup Tlf. 87 13 81 88-12 - - 1 - Andre oplysning Det skal du huske hver dag En eftermiddagsmadpakke, så dit barn kan holde sig mæt til det skal hjem. Et par hjemmesko

Læs mere

Aldersintegreret institution STENGÅRDSVEJ 150 6705 ESBJERG Ø TLF. 7616 2250

Aldersintegreret institution STENGÅRDSVEJ 150 6705 ESBJERG Ø TLF. 7616 2250 Aldersintegreret institution STENGÅRDSVEJ 150 6705 ESBJERG Ø TLF. 7616 2250 VELKOMMEN BØRN: I Valmuen modtager vi ca. 90 børn i alderen 0-6 år, fordelt i 2 huse. I det ene hus har vi 3 vuggestuegrupper.

Læs mere

Velkommen til D.I.I. Perlen

Velkommen til D.I.I. Perlen Velkommen til D.I.I. Perlen KÆRE FORÆLDRE Hele personalet ønsker jer og jeres barn velkommen i D.I.I. Perlen I sidder med denne velkomstpjece i hånden, fordi I har valgt at lade jeres barn starte i vores

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRNEHAVEN

VELKOMMEN TIL BØRNEHAVEN VELKOMMEN TIL BØRNEHAVEN Svend Poulsensvej 154, 3060 Espergærde, Åbningsningstid: mandag-fredag kl. 6.30 17.00 Galaksen: 49284357 Himmel Stuen: 49284356 Stjernerne: 49284358 Leder David Seebach: 49282451

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Niels Bohr

Velkommen til Børnehuset Niels Bohr Velkommen til Børnehuset Niels Bohr Niels Bohrs Allé 10 ; Vuggestuerne ; Kernen, Mini-bølgerne og børnehavegruppen Bølgerne Åbningstid ; Mandag-torsdag: 6.30 16.45 Skovsbovænget 7: Skyerne (de ældste børnehavebørn)

Læs mere

Velkommen Til VENTEMØLLEGÅRDEN

Velkommen Til VENTEMØLLEGÅRDEN Velkommen Til VENTEMØLLEGÅRDEN Til forældrene Efterår 2009. Vi er glade for at byde børn og forældre velkomne til Ventemøllegården! Vi håber, at I bliver glade for børnehaven. Vi vil gøre vores bedste

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Niels Bohr

Velkommen til Børnehuset Niels Bohr Velkommen til Børnehuset Niels Bohr Niels Bohrs Allé 10 ; Vuggestuen Kernen og Bølgerne Skovsbovænget 7 : Skyerne (de ældste) Åbningstid ; Mandag-torsdag: 6.30 16.45 Fredag ; 6.30-16.30 Tlf. nr.: 6375

Læs mere

Velkommen til Sneslev Landbørnehus

Velkommen til Sneslev Landbørnehus Velkommen til Sneslev Landbørnehus Natur` ligvis Adresse: Haslevvej 379 4100 Ringsted tlf. 57627000 Mobil: 41196577 Mail: kan@ringsted.dk Åbningstider: Vi har åbent mandag torsdag kl. 6.30-17.00 og fredag

Læs mere

SFO Stjernehuset byder dig og din familie velkommen. Vi glæder os meget til, at hilse på Jer og lære Jer at kende.

SFO Stjernehuset byder dig og din familie velkommen. Vi glæder os meget til, at hilse på Jer og lære Jer at kende. Hej SFO Stjernehuset byder dig og din familie velkommen. Vi glæder os meget til, at hilse på Jer og lære Jer at kende. Du skal starte i Stjernehuset Vest. De voksne i Stjernehuset Vest hedder: Hanne, Majken,

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Spirrevippen

Velkommen til Børnehuset Spirrevippen Velkommen til Børnehuset Spirrevippen Rigtig hjerteligt velkommen til vores Børnehus! Her har vi samlet en folder med de vigtigste praktiske informationer om vores Børnehus, så I kan få et indblik i Spirrevippens

Læs mere

Kære. Velkommen i Daginstitutionen Agtrupvej / Brunebjerg. Du skal være på. Dit mærke er. Dine voksne hedder

Kære. Velkommen i Daginstitutionen Agtrupvej / Brunebjerg. Du skal være på. Dit mærke er. Dine voksne hedder Kære Velkommen i Daginstitutionen Agtrupvej / Brunebjerg. Du skal være på Dit mærke er Dine voksne hedder Når du kommer i børnehaven, skal du hænge din jakke og stille dine sko, der hvor du har dit mærke.

Læs mere

BØRNETOFTEN Grønlandsvej 24. 9900 FREDERIKSHAVN TLF. 98 45 73 55 E-mail: bornehavenbornetoften@frederikshavn.dk www.boernetoften.frederikshavn.

BØRNETOFTEN Grønlandsvej 24. 9900 FREDERIKSHAVN TLF. 98 45 73 55 E-mail: bornehavenbornetoften@frederikshavn.dk www.boernetoften.frederikshavn. Vi vil gerne byde jer som kommende forældre velkommen til Børnetoften. Vi håber på et nært samarbejde om lige netop jeres barns hverdag. Gennem et godt kendskab til hinanden, ser vi dette som vores fornemste

Læs mere

Skyttevej 2 7800 Skive Tlf: 9915 3250 www.hedemarken-skive.dk

Skyttevej 2 7800 Skive Tlf: 9915 3250 www.hedemarken-skive.dk Skyttevej 2 7800 Skive Tlf: 9915 3250 www.hedemarken-skive.dk 1 Praktiske oplysninger: Vi er en integreret institution, normeret til 40 vuggestuebørn og 110 børnehavebørn. Åbningstider i Hedemarken: Mandag

Læs mere

Velkommen til vores vuggestue

Velkommen til vores vuggestue Velkommen til vores vuggestue Med denne folder får du nogle vigtige praktiske informationer om dit barns hverdag i vuggestuen. Heri beskrives, hvad vi tilbyder, og hvad vi forventer af dig i det fremtidige

Læs mere

Åbningstider i Havblik

Åbningstider i Havblik Velkommen I Havblik Åbningstider i Havblik Mandag torsdag: 6.45-16.30 Fredag : 6.45 15.45 Der kan, hvis der er et arbejdsrelateret behov søges om udvidet åbningstid i tidsrummet fra kl. 06.00 6.45. Skema

Læs mere

Langhøj Dagtilbud. Mariehønen. Integreret vuggestue og børnehave. Mariehønen Bækvej 6, Asp 7600 Struer Tlf. 96 84 89 40 irs@struer.

Langhøj Dagtilbud. Mariehønen. Integreret vuggestue og børnehave. Mariehønen Bækvej 6, Asp 7600 Struer Tlf. 96 84 89 40 irs@struer. Langhøj Dagtilbud Mariehønen Integreret vuggestue og børnehave Mariehønen Bækvej 6, Asp 7600 Struer Tlf. 96 84 89 40 irs@struer.dk http://langhoej.struer.dk Velkommen i Langhøj Dagtilbud, Mariehønen. Når

Læs mere

Børnehusene har fælles institutionsleder, Karen Sterling, samt fælles bestyrelse.

Børnehusene har fælles institutionsleder, Karen Sterling, samt fælles bestyrelse. Fraugde Børnehus Jakobsstigen 1 5220 Odense Sø Tlf.: 63 75 34 25 Åbningstider: Mandag torsdag: 6.15-16.30 Fredag: 6.15-16.15 Kære forældre Velkommen til Fraugde Børnehus Vi håber at I her kan få svar på

Læs mere

Velkommen til Børnehaven

Velkommen til Børnehaven Mariehønen 1 Velkommen til Børnehaven Mariehønen har op til 39 børn fordelt på to basisgrupper, lyseblå og mørkeblå, med primær voksentilknytning. Vores ressourcegruppe indgår primært i Mariehønen med

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Hjortholm

Velkommen til Børnehuset Hjortholm Velkommen til Børnehuset Hjortholm Vi vil i dette hæfte give jer en introduktion til institutionen og de informationer, der er vigtige for jer. Hæftet består først af informationer, der vigtige lige fra

Læs mere

Bissensvej 1 A. Velkommen til Børnehaven Bissensvej. Hej. Vi vil gerne sige velkommen til dig og din familie i Børnehaven Bissensvej

Bissensvej 1 A. Velkommen til Børnehaven Bissensvej. Hej. Vi vil gerne sige velkommen til dig og din familie i Børnehaven Bissensvej Velkommen til Børnehaven Bissensvej Hej Vi vil gerne sige velkommen til dig og din familie i Børnehaven Bissensvej Din primærpædagog hedder Dine voksne på gruppen hedder Vi glæder os meget til at se dig

Læs mere

Velkommen til Sct. Michaels Børnehave

Velkommen til Sct. Michaels Børnehave Velkommen til Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Gade 10 6000 Kolding Tlf. 75529438 email: post@sct-michaels-bornehave.dk 12 kan der være oplæg fra enten personalet eller andre,

Læs mere

Vuggestuen Fuglereden Bremdal Torv 2 7600 Struer Tlf. 96 84 89 20. Se fugleredens hjemmeside: http://bremdal.struer.dk.

Vuggestuen Fuglereden Bremdal Torv 2 7600 Struer Tlf. 96 84 89 20. Se fugleredens hjemmeside: http://bremdal.struer.dk. Vuggestuen Fuglereden Bremdal Torv 2 7600 Struer Tlf. 96 84 89 20 Se fugleredens hjemmeside: http://bremdal.struer.dk Åbningstider: Mandag-torsdag 6.15-17.00 Fredag 6.15-16.00 Velkommen i Bremdal dagtilbuds

Læs mere

Velkommen i Dagplejen Åby

Velkommen i Dagplejen Åby Velkommen i Dagplejen Åby Århus Kommune Dagtilbuddet Gl. Åby En pjece til nye forældre Forældrerådet i Dagplejen Åby vil bidrage med at få etableret en god kontakt mellem dagpleje og hjem. Derfor er der

Læs mere

En god start kan for eksempel se således ud:

En god start kan for eksempel se således ud: En god start i Firkløverens Vuggestue. Det kan virke meget overvældende at starte i en institution. Der er mange nye børn og voksne - og støjniveauet er til tider højt. Derfor er det en god ide, at I bruger

Læs mere

VELKOMMEN I BØRNEHAVEN. Kære

VELKOMMEN I BØRNEHAVEN. Kære BØRNEHAVEN 2 VELKOMMEN I BØRNEHAVEN Kære Du skal gå hos, hvor de voksne hedder Du skal starte d. kl. I løbet af den første uge vil vi tage en snak med dine forældre for at lære dig lidt bedre at kende,

Læs mere

Børneliv INFORMATIONSFOLDER, PRÆSTEGÅRDVEJ

Børneliv INFORMATIONSFOLDER, PRÆSTEGÅRDVEJ Børneliv INFORMATIONSFOLDER, PRÆSTEGÅRDVEJ Forord Kære forældre! Velkommen til jer som nye forældre i Børneliv. Denne folder er tænkt som en guide til at komme nemmere ind i vores hus og husets kultur.

Læs mere

Velkommen i Børnehuset Molevitten

Velkommen i Børnehuset Molevitten Velkommen i Børnehuset Molevitten BØRNEHAVEN PALETTEN KLATTERNE & TUBERNE Børnehaven er normeret til 40 børn i alderen 2,9 5 år. Børnene er fordelt på 2 stuer, Tuberne og Klatterne, med 20 børn på hver.

Læs mere

Åbningstider: Mandag-Torsdag 6.15-17.00 Fredag 6.15-16.00. Spisetider Der åbnes op 6.15 hvor der tilbydes morgen mad indtil kl. 8.00.

Åbningstider: Mandag-Torsdag 6.15-17.00 Fredag 6.15-16.00. Spisetider Der åbnes op 6.15 hvor der tilbydes morgen mad indtil kl. 8.00. Velkommen til Saltum SI - børnehaveen hvor jeres barn nu starter på et nyt kapitel i sit liv. Vi håber på et godt samarbejde med jer forældre, Og at jeres barn må trives her hos os. Åbningstider: Mandag-Torsdag

Læs mere

DII Delfinhuset Bredevej 2c, 8250 Egå Tlf. 8674 2799 / E-mail: hmjun@aarhus.dk

DII Delfinhuset Bredevej 2c, 8250 Egå Tlf. 8674 2799 / E-mail: hmjun@aarhus.dk Informationsmateriale til nye forældre i Delfinhusets børnehaven Indholdsfortegnelse Delfinhuset.... 2 Dagsrytme.... 3 Aktiviteter. 4 Forældresamarbejde.. 5 Status- og udviklingssamtalen.... 5 Modulordning

Læs mere

Velkommen i Børnehuset Molevitten

Velkommen i Børnehuset Molevitten Velkommen i Børnehuset Molevitten BØRNEHAVEN TREKLØVEREN ENGBLOMMEN, KLOKKEBLOMST & KLUB 5 Børnehaven er normeret til 70 børn i alderen 2,9 5 år. Børnene er fordelt på 3 stuer, Engblommen, Klokkeblomst

Læs mere

Forældresamtaler. Troldemarkens solpolitik: Afslutning:

Forældresamtaler. Troldemarkens solpolitik: Afslutning: Forældresamtaler Vi tilbyder samtaler et halvt år efter at barnet er startet, og så naturligvis i november året før barnet skal i skole. Desuden er vi altid til rådighed for samtaler efter behov. Troldemarkens

Læs mere

Velkommen til. Sct. Michaels Børnehave

Velkommen til. Sct. Michaels Børnehave Velkommen til Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Gade 10 6000 Kolding Tlf. 75529438 email: post@sct-michaels-bornehave.dk Hvem er vi Sct. Michaels Børnehave er en privat daginstitution,

Læs mere

Gudhjem Børnehave og Vuggestue Gudhjemvej 107 3760 Gudhjem Telefon: 56 48 53 27 www.brk.dk/gudhjembhv ingrid.darre@brk.dk

Gudhjem Børnehave og Vuggestue Gudhjemvej 107 3760 Gudhjem Telefon: 56 48 53 27 www.brk.dk/gudhjembhv ingrid.darre@brk.dk Gudhjem Børnehave og Vuggestue Gudhjemvej 107 3760 Gudhjem Telefon: 56 48 53 27 www.brk.dk/gudhjembhv ingrid.darre@brk.dk I børnehaven/vuggestuen er der indskrevet op til 64 børn. I Gudhjem er dagplejen

Læs mere

Velkomstfolder. Oddense Børnehave

Velkomstfolder. Oddense Børnehave Oddense Børnehave VELKOMMEN Med denne pjece vil vi byde nye børn og forældre velkommen til Oddense Børnehave, samt give nogle praktiske oplysninger. ÅBNINGSTIDER Mandag torsdag kl. 6.30 17.00 Fredag lukker

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Mælkevejen

Velkommen til Børnehuset Mælkevejen Velkommen til Børnehuset Mælkevejen Børnehuset Mælkevejen er en alders- og gruppeopdelt daginstitution normeret til 40 vuggestuebørn og 100 børnehavebørn. Vores børnegruppe er fordelt på team A, team B

Læs mere

Gæstehuset GÆSTEHUSE. DAGPLEJEN Aalborg kommune Stationsvej 5, 9280 Storvorde Tlf. 99823100 www.aksos.dk/dagplejen/

Gæstehuset GÆSTEHUSE. DAGPLEJEN Aalborg kommune Stationsvej 5, 9280 Storvorde Tlf. 99823100 www.aksos.dk/dagplejen/ Gæstehuset GÆSTEHUSE DAGPLEJEN Aalborg kommune Stationsvej 5, 9280 Storvorde Tlf. 99823100 www.aksos.dk/dagplejen/ Gæstedagpleje - så står du aldrig uden pasning Når du har valgt en kommunal dagplejer,

Læs mere

Velkommen til Herlev Byskole SFO

Velkommen til Herlev Byskole SFO Velkommen til Herlev Byskole SFO Telefon Elverhøj: 4452 5760 Engen: 4452 5767 Side 1 Velkommen til SFO på Herlev Byskole Vi byder dig velkommen som forælder til SFO på Herlev Byskole. Vi håber, at du i

Læs mere

En hverdag fyldt med glæde, nærvær og sjov

En hverdag fyldt med glæde, nærvær og sjov En hverdag fyldt med glæde, nærvær og sjov Glyngøre Vuggestue og Børnehave Kirkestræde 12, Tlf. 97 10 00 19 1 Vi byder jer velkommen i Glyngøre Børnehave. Vi glæder os til et godt og konstruktivt samarbejde

Læs mere

Velkommen i Børnehuset Udsigten!

Velkommen i Børnehuset Udsigten! BØRNEHUSET UDSIGTEN Forældrefolder 2013 / 2014 Indholdsfortegnelse Velkommen i Børnehuset Udsigten side 2 Afslutning for vuggestue- og skolebørn side 3 Andre informationer side 3 Bleer side 4 Dagsrytme

Læs mere

BØRNEHAVEN Lauge Koch

BØRNEHAVEN Lauge Koch Velkommen i BØRNEHAVEN Lauge Koch Velkommen Kære forældre. Med denne velkomstpjece vil vi gerne byde jer velkommen til Børnehaven Lauge Koch. Formålet med denne pjece er, at give jer et indblik i børnehaven

Læs mere

Forældrefolder Børnegården Kildebakken

Forældrefolder Børnegården Kildebakken Forældrefolder Børnegården Kildebakken Mere end 25 år med børnegården. Kildebakken er en integreret institution med ca. 75 børn fordelt på 3 børnehavegrupper og en vuggestuegruppe. I 2004 holdt Børnegården

Læs mere

sfo kilden ellekilde skolen

sfo kilden ellekilde skolen sfo kilden ellekilde skolen 1 velkommen til sfo kilden ellekildeskolen SFO Kilden byder velkommen til jer og jeres barn. I dette hæfte vil vi give oplysninger om institutionens pædagogiske linje og oplysninger

Læs mere

Velkommen i Børnehaven Myretuen

Velkommen i Børnehaven Myretuen Velkommen i Børnehaven Myretuen VI HAR ALTID VARM KAFFE PÅ KANDEN Børnehaven Myretuen Egeballe 1A 5672 Broby Tlf. 72 53 44 20 / 72 53 44 21 Indhold Velkommen... 2 Åbningstider... 2 Lukkedage... 2 Adresse...

Læs mere

Idrætsinstitutionen Aktivarius forældrepjece

Idrætsinstitutionen Aktivarius forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius forældrepjece Kære forældre velkommen til Idrætsinstitutionen Aktivarius Jeres barn har nu fået plads i Idrætsinstitutionen Aktivarius som er en del af Børnehusene ved Fjorden.

Læs mere

Velkommen. til Troldebjerget. Vestergade 11 Aulum Tlf.: 96 28 69 99

Velkommen. til Troldebjerget. Vestergade 11 Aulum Tlf.: 96 28 69 99 Velkommen til Troldebjerget Vestergade 11 Aulum Tlf.: 96 28 69 99 1 Velkommen! Med denne lille forældrepjece vil vi gerne byde jeres barn og jer velkommen til børnehaven Eventyrhaven, afdeling Hobbitten.

Læs mere

Velkommen i vuggestuen Manegen

Velkommen i vuggestuen Manegen Velkommen i vuggestuen Manegen Byvej 248 A+B - 2650 Hvidovre Tlf.: 72 20 66 40 E-mail: manegen@hvidovre.dk Hjemmeside: www.manegen.hvidovre.dk Velkommen i vuggestuen Manegen. Byvej 248 A+B 2650 Hvidovre

Læs mere

Børnehaven Møllegården. Velkommen i Møllegården. Nyttige informationer til forældre

Børnehaven Møllegården. Velkommen i Møllegården. Nyttige informationer til forældre Børnehaven Møllegården Velkommen i Møllegården. Nyttige informationer til forældre 01-07-2014 Velkommen i Børnehaven Møllegården, vi håber, I alle falder godt til! I denne brochure kan I læse lidt om alt

Læs mere

Stjernehuset. Forældrepjece

Stjernehuset. Forældrepjece Stjernehuset Forældrepjece Velkommen til Stjernehuset. Stjernehuset er en kombineret institution med 1 vuggestuegruppe og 3 børnehavegrupper. Den ene børnehave gruppe frekventere dagligt Stjerneskuddet,

Læs mere

Børnehuset Humlebien. Byvej 248c 2650 Hvidovre. Tlf. 36788419. Email: bornehusethumlebien@hvidovre.dk Hjemmeside: www.humlebien.

Børnehuset Humlebien. Byvej 248c 2650 Hvidovre. Tlf. 36788419. Email: bornehusethumlebien@hvidovre.dk Hjemmeside: www.humlebien. . Børnehuset Humlebien Byvej 248c 2650 Hvidovre. Tlf. 36788419 Email: bornehusethumlebien@hvidovre.dk Hjemmeside: www.humlebien.hvidovre VELKOMMEN TIL HUMLEBIEN Denne pjece er tænkt som en hjælp, når dit

Læs mere

Vi håber, at du glæder dig. Måske kender du allerede nogle af andre børn? Ellers skal vi nok hjælpe dig til hurtigt at falde til!

Vi håber, at du glæder dig. Måske kender du allerede nogle af andre børn? Ellers skal vi nok hjælpe dig til hurtigt at falde til! Kære Vi glæder os til, at du skal begynde her i Herslev Børnehus Vi byder dig velkommen dag d. /, kl. hvor vil tage imod dig og din mor og far. Vi håber, at du glæder dig. Måske kender du allerede nogle

Læs mere

Velkommen til Daginstitution Vestbyen. Børnehuset Vuggestueafdelingen

Velkommen til Daginstitution Vestbyen. Børnehuset Vuggestueafdelingen Velkommen til Daginstitution Vestbyen Børnehuset Vuggestueafdelingen Velkommen. Med denne pjece byder vi jer velkommen til vuggestueafdelingen i Børnehuset Daginstitution Vestbyen. Vi glæder os til samarbejdet

Læs mere

Velkommen i. Tegnet af Lindagil de splittergale tagnere

Velkommen i. Tegnet af Lindagil de splittergale tagnere 16 Velkommen i 16 Tegnet af Lindagil de splittergale tagnere Voldum Børnehave 2 15 Østervænget 1 8370 Hadsten Hej Vi vil gerne byde dig velkommen i Voldum Børnehave, vi glæder os meget til du starter her

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRNEHAVEN TUSINDFRYD

VELKOMMEN TIL BØRNEHAVEN TUSINDFRYD VELKOMMEN TIL BØRNEHAVEN TUSINDFRYD Børnehavens Værdigrundlag. Børnehavens pædagogiske arbejde tager sit udgangspunkt i Kolding kommunes målsætning på daginstitutionsområdet. I forhold til de livs-/ og

Læs mere

Vuggestuegruppen i intgr. Daginstitution Ådalsparken

Vuggestuegruppen i intgr. Daginstitution Ådalsparken Velkommen til Vuggestueafdelingen, Blå stue: At starte i vuggestue kan være en stor omvæltning for familien og især hvis det er første gang I stifter bekendtskab med institutionsverdenen. Vi har derfor

Læs mere

Præsentation af afdeling Søstjerner: Afdeling Søstjerner består af grupper med børn i alderen ca. 2-4 år.

Præsentation af afdeling Søstjerner: Afdeling Søstjerner består af grupper med børn i alderen ca. 2-4 år. Præsentation af afdeling Søstjerner: Afdeling Søstjerner består af grupper med børn i alderen ca. 2-4 år. Grupperne består af et varieret antal børn og personale. Grupperne er aldersopdelte og børnene

Læs mere

Horsens Idræts- og Natur BørneHus

Horsens Idræts- og Natur BørneHus Horsens Idræts- og Natur BørneHus Sønderbrogade 74 8700 Horsens telefon 76 25 48 48 e-mail: info@tafat.dk www.tafat.dk BørneHuset Ta Fat er en selvejende institution med driftoverenskomst aftale med Horsens

Læs mere

VELKOMMEN TIL VESTERBRO BØRNEGÅRD

VELKOMMEN TIL VESTERBRO BØRNEGÅRD Velkommen til Vesterbro Børnegård Alle børn er forskellige, derfor vil behandlingen af jeres barn være meget individuel, når det starter i Vesterbro Børnegård. Vi vil sammen med jer finde den bedste løsning

Læs mere