Indholdsfortegnelse. TOTAL E&P DENMARK B.V. Att.: Henrik Nicolaisen Via mail:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indholdsfortegnelse. TOTAL E&P DENMARK B.V. Att.: Henrik Nicolaisen Via mail: henrik.nicolaisen@total.com"

Transkript

1 Frederikshavn Kommune Rådhus Allé Frederikshavn TOTAL E&P DENMARK B.V. Att.: Henrik Nicolaisen Via mail: Tel.: CVR-nr xx. marts 2015 TIDSBEGRÆNSET tilladelse til afledning af opsamlet spildevand via slamsuger til Frederikshavn Renseanlæg fra borepladsen i forbindelse med efterforskningsboring Vendsyssel-1 efter skifergas ved Dybvad Center for Teknik og Miljø Sagsnummer: 14/8597 Sagsbehandler: Jette Brønnum Direkte telefon.: jebn@frederikshavn.dk Indholdsfortegnelse 1. Frederikshavn Kommunes tilladelse og vilkår Grundlag for Frederikshavn Kommunes afgørelse Lovgrundlag Tidligere meddelte afgørelser Borepladsens indretning og afvandingsforhold Frederikshavn Kommunes vurdering Fastsættelse af grænseværdier Kommentarer til høringsudkast Samlet konklusion Klagevejledning Bilag 1: Kloakplan Bilag 2: Boremudderets sammensætning, uddrag af VVM-redegørelse og miljørapport... 13

2 Side 2/13 1. Frederikshavn Kommunes tilladelse og vilkår Tilladelsen omfatter bortskaffelse af spildevand fra indre boreområde under boreprocessen i forbindelse med efterforskningsboring Vendsyssel-1 efter skifergas beliggende Ovnstrupvej 4, 9352 Dybvad på matrikelnr. 6a, Den mellemste Del, Skæve. Afledning af spildevand fra det indre boreområde til godkendt renseanlæg sker ved hjælp af slamsuger og skal ske i henhold til det oplyste samt på følgende vilkår: Generelt 1. Tilladelsen er gældende fra dags dato og frem til aktiviteterne i forbindelse med efterforskningsboringens FASE 1 afsluttes, dvs. senest 1. december Såfremt aktiviteterne hørende til FASE 1 ikke er afsluttet inden 1. december 2015, skal der ansøges om forlængelse senest 1. november Tilladelsen gives på baggrund af forudsætningerne i ansøgningen fremsendt den 1. oktober 2014 samt supplerende oplysninger. Såfremt der sker ændringer i forudsætningerne for denne tilladelse skal TOTAL E&P DENMARK B.V. underrette Frederikshavn Kommune således, at tilladelsen kan tages op til revurdering. 3. Spildevandet må ikke indeholde stoffer i koncentrationer eller mængder, der kan virke skadelige på Frederikshavn Renseanlæg og de dertil hørende rørledninger eller de ved driften beskæftigede personer. Spildevandet må ej heller være hæmmende for den almindelige drift af renseanlægget. 4. Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet senest 1 år efter at den er meddelt. Krav til indretning og drift 5. Afløbsinstallationerne skal være udført i overensstemmelse med Dansk Ingeniørforenings norm for afløbsinstallationer, DS 432. Afløbsarbejde skal udføres af autoriseret kloakmester. Sandfang på indløbet til regnvandsbassinet skal dimensioneres iht. rørcenteranvisning 006 dimensionering af olieudskillere og sandfang. 6. Spildevandet skal ledes fra det indre boreområde via sandfang til regnvandsbassin. Slamsuger skal afhente spildevand fra regnvandsbassinet, så snart bassinets volumen på 151 m 3 (dvs. eksklusiv buffervolumen) er nået, og køre det til behandling på Frederikshavn Renseanlæg.

3 Side 3/13 7. Sandfang skal inspiceres kvartalsvis og tømmes, når de er halvt fyldte, dog mindst én gang om året. 8. Bundfældet materiale skal bortskaffes i overensstemmelse med Frederikshavn Kommunes til enhver tid gældende Regulativ For Erhvervsaffald pt. dateret 1. januar Diesel, olie, eventuelle kemikalier o. lign. skal opbevares i egnede beholdere på oplagsplads med tæt bund med opkant og uden mulighed for afløb til regnvandsbassinet. Oplagspladsen skal være under tag og indrettet således, at spild kan opsamles ved brud på den beholder, der indeholder den største mængde. Udlederkrav 10. Det afledte spildevand fra det indre boreområde skal ved afleveringen til Frederikshavn Renseanlæg opfylde følgende krav: Parameter Kravværdi Enhed Analysemetode max Volumen 150 m 3 /døgn Manuel registrering Mineralsk olie* 20 mg/l Stikprøve ph* 6,5-9,0 - Stikprøve Acrylamid* 5 µg/l Stikprøve Kalcineret coke*???? Stikprøve Uran** 40 ppm Stikprøve Vanadium* 200 µg/l Stikprøve (opløst fraktion) Tabel 1: Grænseværdier for afledning til Frederikshavn Renseanlæg. * Det forudsættes at prøvetagning og analyse sker i overensstemmelse med kravene i den til enhver tid gældende bekendtgørelse om kvalitetskrav til miljømålinger, pt. bekendtgørelse nr. 231 af 5. marts 2014 ** Undtagelsesbekendtgørelsen nr. 192 af 2. april Kravet til afledningen er overholdt, når ingen af de udtagne prøver overskrider max kravværdien jf. vilkår Hvis en eller flere af kravværdierne overskrides, skal TOTAL E&P DENMARK B.V. straks kontakte tilsynsmyndigheden og meddele hvad grunden til overskridelsen er og hvad der er eller vil blive gjort for at forbedre forholdene, så der ikke i fremtiden bliver overskridelser af kravværdierne. Prøvetagning og egenkontrol 13. TOTAL E&P DENMARK B.V. skal for hver aflevering af spildevand til Frederikshavn Renseanlæg registrere den afledte mængde spildevand samt dato herfor.

4 Side 4/ TOTAL E&P DENMARK B.V. skal gennemføre prøvetagning således, at prøverne repræsenterer indholdet i det bortskaffede spildevand. Der skal udtages en prøve inden første kørsel til Frederikshavn Renseanlæg. Endvidere skal der prøvetages: efter hver regnhændelse såfremt denne resulterer i en bortskaffelse. efter hver spildepisode såfremt denne resulterer i en bortskaffelse. 15. Analyseresultatet skal foreligge inden bortskaffelse af spildevandet. 16. Analyseresultaterne af parametrene jf. vilkår 10 skal sendes til tilsynsmyndigheden senest 14 dage efter at prøverne er udtaget. 17. Tilsynsmyndigheden kan, såfremt det af hensyn til miljøet skønnes nødvendigt, kræve, at der udtages ekstra prøver og/eller analyseres for andre parametre end de der er nævnt i vilkår TOTAL E&P DENMARK B.V. skal registrere oplysninger om spild og uheldssituationer samt dato herfor. Journalføring 19. Der skal føres journal over følgende: Tidspunkt for tømning af sandfang jf. vilkår 7 Mængde af bortskaffet sand og slam Den afleverede mængde spildevand (m 3 ) samt dato jf. vilkår 13 Eventuelle oplysninger om spild og uheldssituationer samt dato jf. vilkår Grundlag for Frederikshavn Kommunes afgørelse 2.1. Lovgrundlag Tilladelsen er meddelt i henhold til: Bekendtgørelse om spildevandstilladelser m.v. efter miljøbeskyttelseslovens kapitel 3 og 4, Miljøministeriets bekendtgørelse nr af 11. december 2007, 9, stk. 1. Bekendtgørelse af lov om miljøbeskyttelse, nr. 879 af 26. juni 2010, 28, stk Tidligere meddelte afgørelser Der er ikke tidligere meddelt tilladelse til afledning af opsamlet spildevand til TOTAL E&P DENMARK B.V. på denne lokaltitet. Frederikshavn Kommune har den 15. januar 2015 meddelt TIDSBEGRÆNSET tilladelse til udledning af opsamlet overfladevand fra borepladsen til Ovnstrup Bæk i forbindelse med etablering af efterforskningsboring Vendsyssel-1 efter skifergas ved Dybvad. Denne tilladelse er behandlet i en særskilt sag.

5 Side 5/ Borepladsens indretning og afvandingsforhold Frederikshavn Kommune har den 1. oktober 2014 modtaget en ansøgning fra TOTAL E&P DENMARK B.V. om tilladelse til bortskaffelse af opsamlet overfladevand (hhv. tagog vejvand samt vand fra øvrige befæstede arealer) fra indre boreområde under boreprocessen til Frederikshavn Renseanlæg i forbindelse med efterforskningsboring Vendsyssel-1 efter skifergas ved Dybvad. Der er modtaget supplerende oplysninger hhv. den 1. december 2014 samt 4. februar Følgende beskrivelse af sagen er uddrag og sammenskrivninger af ansøgningsmaterialet. Der vil i denne tilladelse udelukkende blive fokuseret på boreprocessen og det indre boreområde. Borepladsen er beliggende Ovnstrupvej 4, 9352 Dybvad og er indrettet med et indre og ydre boreområde, se figur 1. Figur 1 Borepladsens indretning i forbindelse med etablering af efterforskningsboring Vendsyssel-1 efter skifergas ved Dybvad. Det indre boreområde omfatter det areal, hvor boreriggen og det tilhørende udstyr placeres. Af udstyr kan bl.a. nævnes dieseldrevne generatorer, tanke, tilsætningsstoffer til boremudder og forerør m.v.

6 Side 6/13 Dieseltanke i det indre boreområde følger EU s regler og er udført med dobbelte vægge som ekstra sikkerhed mod utætheder og spild. Tankene er placeret over et opsamlingsbassin, som kan rumme mere end dieseltankenes indhold (110 %). I forbindelse med etablering af hele borepladsen er der foretaget en afrømning af overjorden, og der er udlagt et plant lag af komprimeret grus, et asfaltlag og et kørestabilt lag af belægningssten. Borepladsens underlag vil være mere end 99 % vandtæt. Afvandingssystemet er etableret således, at regnvandet der falder i hhv. det indre og det ydre boreområde opsamles i to separate afvandingssystemer. Systemerne er skitseret kloakplan, jf. bilag 1. Systemerne er indrettet med afspæringsventiler, som gør det muligt hhv. helt eller delvist at tilbageholde overfladevandet til opsamling eller afledning til Ovnstrup Bæk. Under selve boreprocessen tilbageholdes overfladevandet fra det indre boreområde i regnvandsbassinet, hvorefter det køres til bortskaffelse på godkendt rensningsanlæg Frederikshavn Renseanlæg som der er indgået en skriftlig kontrakt med, mens overfladevandet fra det ydre boreområde ledes til bækken. Baggrunden for at opsamle overfladevandet fra det indre boreområde under boreprocessen og aflevere det til Frederikshavn Renseanlæg, er alene i tilfælde af utilsigtet spild på indre boreområde. Til selve borearbejdet anvendes boremudder, vand, cement og grus samt additiver. Disse ressourcer og affaldsstoffer anvendes i et lukket system og vil blive opsamlet separat under arbejdet og ledes derfor ikke til afvandingssystemet. Håndteringen af produkter anvendt ved borearbejdet sker i overensstemmelse med de gældende sikkerhedsdatablade og tilsyn varetages af arbejdstilsynet. Opsamlede affaldsstoffer og spildevand fra borearbejdet, boremudder, borespåner og borevæske vil blive fragtet til deponi hos Frederikshavn Affald A/S i det omfang affaldet ikke skal håndteres som radioaktivt affald. I eventuelle uheldssituationer, hvor der sker spild af borevæske eller andre stoffer på det indre boreområde og spildet ikke er muligt at opsamle direkte på uheldsstedet, vil dette ledes via afløbssystemet til regnvandsbassinet, og fragtet til Frederikshavn Renseanlæg. Det undgås på denne måde, at eventuelle spildrester afledes til recipienten, Ovnstrup Bæk. Når boreprocessen afsluttes rengøres det indre boreområde og tilhørende regnvandsbassin således, at eventuelt spild fra borevæsker og boremudder opsamles inden regnvandet efterfølgende overgår til afledning til Ovnstrup Bæk. Ansøger vurderer, at sammensætningen af overfladevandet opsamlet fra borepladsens indre område i normale arbejdssituationer kan sidestilles med en almindeligt belastet separat regnvandsudledning. Vandmængde samt bassinstørrelse Det indre boreområde har et befæstet areal på ca m 2.

7 Side 7/13 Under boreprocessen ledes overfladevandet fra det indre boreområde gennem et 50 m 3 sandfang til et regnvandsbassin med et samlet volumen på 326 m 3 (hvoraf 175 m 3 stammer fra buffervolumenet), hvorfra vandet afhentes af lastbil med slamsuger. Al transport af spildevand til Frederikshavn Renseanlæg foregår i køretøjer, som er godkendt til transport af spildevand. 3. Frederikshavn Kommunes vurdering Tilladelsen er givet på baggrund af oplysningerne i ansøgningsmaterialet samt supplerende oplysninger. Såfremt der sker ændringer i forudsætningerne, der har betydning for spildevandets sammensætning, skal der ansøges på ny. Tilladelsen ophører, når aktiviteterne i forbindelse med efterforskningsboringen (FASE 1) afsluttes, hvilket forventes at være senest i slutningen af Såfremt aktiviterterne i forbindelse med efterforskningsboringen ikke afsluttes inden for den forventede tidsramme skal der ansøges om forlængelse senest en måned før denne tilladelse udløber. Dette er baggrunden for vilkår 1, der præciserer, at tilladelsen er tidsbegrænset og er gældende frem til den 1. december Det er Frederikshavn Kommunes vurdering, at afledningen ikke er til hinder for, at det offentlige spildevandsanlæg kan opfylde sin tilladelse til udledning, herunder at miljøkvalitetskravene for det berørte vandområde sikres opfyldt, jf. 9 stk. 2 i bekendtgørelse om spildevandstilladelser mv.. Det er Frederikshavn Kommunes vurdering at sandfang og efterfølgende bortskaffelse til offentlig rensningsanlæg er bedst tilgængelig teknik (BAT) for denne spildevandsstrøm, set i relation til at spildevandet kun i utilsigtede spildsituationer vil være mere belastet end almindeligt belastet separat regnvandsudlening. I vilkår 6 er der fastsat krav om at spildevandet fra regnvandsbassinet skal afhentes så snart bassinets volumen på 151 m 3 (dvs. eksklusiv buffervolumen) er nået, og køres til behandling på Frederikshavn Renseanlæg. Dette sikrer, at der ikke sker opstuvning og eventuelt afløb fra det indre boreområde til omgivelserne (ydre boreområde, Ovnstrup Bæk, nærliggende mark mv.). I vilkår 8 fastsættes krav om, at bundfældet materiale skal bortskaffes i overensstemmelse med Frederikshavn Kommunes til enhver tid gældende Regulativ For Erhvervsaffald. Det er dog en forudsætning at radioaktivt affald bortskaffes i overensstemmelse med reglerne for håndtering af radioaktivt materiale. Disse regler administreres af Statens Institut for Strålebeskyttelse (SIS). Med formuleringen af vilkår 9 er der tilstrækkelig sikkerhed for, at der ikke sker spild af olieprodukter eller eventuelle kemikalier. I vilkår 14 er der sat krav til prøvetagning. Frederikshavn Kommune vil med denne formulering sikre, at prøverne til enhver tid repræsenterer indholdet i det bortskaffede spildevand. Med kravet om prøvetagning inden første kørsel til Frederikshavn Renseanlæg samt efter hver regnhændelse og spildepisode, såfremt disse vil resultere

8 Side 8/13 i en bortskaffelse, er der til enhver tid kendskab til spildevandets indhold inden det afleveres til rensning Fastsættelse af grænseværdier Frederikshavn Kommune har i det efterfølgende begrundet fastsættelsen af de valgte grænseværdierne og ligeledes begrundet hvorfor det ikke har været nødvendigt at fastsætte grænseværdier for specifikke stoffer. Volumen Der er fastsat krav til døgnmængden afledt til Frederikshavn Renseanlæg på 150 m 3 /døgn. Kravet er fastsat efter høring af Frederikshavn Spildevand A/S. Mineralsk olie Med baggrund i Miljøstyrelsens vejledning nr. 2 fra 2006 om tilslutning af industrispildevand til offentlige spildevandsanlæg er der fastsat en grænseværdi for mineralsk olie på 20 mg/l. ph Den anførte grænseværdi for ph er givet ud fra Miljøstyrelsens vejledning nr. 2 fra 2006 om tilslutning af industrispildevand til offentlige spildevandsanlæg. Der er således fastsat krav til at ph skal ligge i intervallet 6,5-9,0. Mulige stoffer i boremudderet Boremudderet cirkuleres i et lukket system, og genbruges i videst muligt omfang, hvorfor spildevandet fra det indre boreområde ikke forventes at indeholde stoffer fra boremudderet i væsentlig omfang. Frederikshavn Kommune har på baggrund af de benyttede additiver i boremudderet og deres økotoksikologiske effekt samt akuttoxicitet, se bilag 2, vurderet at hovedparten af indholdsstofferne ikke er nødvendige at fastsætte grænseværdier for, idet den økotoksikologiske effekt (baseret på effektkoncentrationer og PNEC værdier) for additiverne er lav. Ydermere vurderes stofferne at være miljømæssig uproblematiske i de mængder, de forventes at forekomme i spildevandet. For kationiske acrylamid copolymer fra Ultra Cap samt kalcineret petroleum coke, der er en bestanddel i G-seal plus Coarse, vurderes den økotoksikologiske effekt at være moderat. Additiverne er yderligere beskrevet i det følgende. Acrylamid UltraCap benyttes når der bores i dybden meter under terræn. Det forventelige forbrug er kg. Produktet er en acrylamid, som er anført i bilag 1 i Miljøstyrelsens Vejledning om tilslutning af industrispildevand til offentlige spildevandsanlæg, nr. 2 fra Heri er anført et vandkvalitetskriterie på 0,1 µg/l, det er dog ikke anført i gældende bekendtgørelse om miljøkvalitetskrav for vandområder mv., bek af 25. august På drikkevandsområdet er der i bek. 292 af 26. marts 2014 om vandkvalitet mv. fastsat en grænseværdi på 0,1 µg/l. Frederikshavn Kommune har valgt at fastsætte en grænseværdi for acrylamid på 5 µg/l svarende til en faktor 50 i forhold til vandkvalitetskriteriet. Denne faktor er valgt for at sikre at Frederikshavn Renseanlægs udledningstilladelse til havet vil kunne overholdes

9 Side 9/13 i forhold til et eventuelt acrylamid-krav. Såfremt der havde været tale om en direkte udledning til marin recipient, vil der typisk kunne forventes en fortynding på gange. Kalcineret coke (petroleum) G-seal plus coarse er anført som alternativ additiv, når der bores i dybden meter under terræn. Det forventede forbrug er maksimalt ca kg svarende til 1 % af den samlede mængde boremudder, der skal benyttes i dybden meter under terræn. Er det overhovedet muligt at måle herfor? (Svend Erik Lykke) Udgør dette stof et problem eller kan det sidestilles med kul, koks? Uran I alunskifer findes naturligt et forhøjet indhold af uran og det ligeledes radioaktive henfaldsprodukt radium. Grænsen, for om et naturligt materiale med indhold af radioaktivt stof skal håndteres som radioaktivt, er 0,5 Bq/g for naturligt forekommende uran, når der også tages højde for stråling fra de radioaktive henfaldsprodukter. Bequerel er et mål for strålingsaktiviteten. For naturligt uran svarer 0,5 Bq/g til et uranindhold på 40 ppm. 1 Frederikshavn Kommune har på baggrund af ovenstående fastsat grænseværdien for uran til 40 ppm. Alunskifer Alunskifer kan have et vanadiumindhold på mere end g/t. I bekendtgørelse om miljøkvalitetskrav for vandområder mv., bek af 25. august 2010 er der fastsat et generelt kvalitetskrav for vanadium på 4,1 µg/l. Frederikshavn Kommune har valgt at fastsætte en grænseværdi for vanadium på 200 µg/l svarende til en faktor 50 i forhold til kvalitetskravet. Denne faktor er valgt for at sikre at Frederikshavn Renseanlægs udledningstilladelse til havet vil kunne overholdes i forhold til et eventuelt vanadium-krav. Alunskifer indeholder ca. 10% organisk materiale, som kan være delvis forkullede algerester, og ca. 10% fint fordelt pyrit. Udsættes pyrit for atmosfærisk luft og vand, oxideres det til limonit (brunjernsten) under frigivelse af svovlsyre. Derfor har sænkning af grundvandsspejlet mange steder i Danmark resulteret i nedbrydning af mineralet og dannelse af okker og forsuring. Pyrit anvendes i begrænset omfang til fremstilling af svovlsyre og brydes mange steder pga. sit indhold af bl.a. guld og kobber / Frederikshavn Kommune vurderer, at der ikke er behov for fastsættelse af grænseværdier for flere tungmetaller udover vanadium. 1 Oplysninger fra Sundhedsstyrelsen, Statens Institut for Strålebeskyttelse, modtaget 29. september 2014

10 Side 10/ Kommentarer til høringsudkast Frederikshavn Kommune har haft denne tilladelse i høring hos TOTAL E&P DENMARK B.V. Virksomhedens kommentarer er indarbejdet. Frederikshavn Kommune har haft denne tilladelse til høring hos Frederikshavn Spildevand A/S. Eventuelle kommentar er indarbejdet i tilladelsen Samlet konklusion Frederikshavn Kommune vurderer at forudsætningerne og vilkårene i denne tidsbegrænsede tilladelse til afledning af opsamlet spildevand er et udtryk for hvad der er opnåeligt med anvendelse af den bedst tilgængelige teknik for et projekt af denne karakter. Samtidig vurderer Frederikshavn Kommune, at spildevandet ikke vil have en negativ effekt på driften af Frederikshavn Renseanlæg og udledningen herfra. 4. Klagevejledning Nærværende tilladelse kan påklages til Natur- og Miljøklagenævnet i henhold til miljøbeskyttelseslovens 91. Klageberettigede er enhver, der har en individuel, væsentlig interesse i sagens udfald. En eventuel klage skal oprettes i Natur- og Miljøklagenævnets klageportal (se Klagefristen er 4 uger fra den dag, tilladelsen er meddelt. Klagen skal derfor være modtaget senest ved midnat den xx. marts Klageportalen ligger på og Du logger på eller ligesom du plejer, typisk med NEM-ID. Klagen sendes gennem klageportalen til den myndighed, der har truffet afgørelsen. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for myndigheden i klageportalen. Når du klager, skal du betale et gebyr på 500 kr. Du betaler gebyret med betalingskort i klageportalen. Natur- og Miljøklagenævnet skal som udgangspunkt afvise en klage, der kommer udenom klageportalen, hvis der ikke er særlige grunde til det. Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til den myndighed, der har truffet afgørelse i sagen. Myndigheden videresender herefter anmodningen til Natur- og Miljøklagenævnet, som træffer afgørelse om, hvorvidt din anmodning kan imødekommes. Jf. Miljøbeskyttelseslovens 101 kan afgørelsen endvidere prøves ved en domstol. Søgsmålet skal være anlagt inden 6 måneder efter at afgørelsen er meddelt, eller en eventuel klage er afgjort. Med venlig hilsen Jette Brønnum Civilingeniør Maria Klitgaard Miljøingeniør

11 Side 11/13 Kopi af tilladelsen er tilsendt: Sundhedsstyrelsen, Embedslægeinstitutionen Nordjylland Danmarks Naturfredningsforening Friluftsrådet, hovedkontoret Kloakforsyningen, att. René Hansen

12 Bilag 1: Kloakplan Side 12/13

13 Bilag 2: Boremudderets sammensætning, uddrag af VVM-redegørelse og miljørapport Side 13/13

Maria Klitgaard. Hej Henrik. Mange tak for oplysningerne.

Maria Klitgaard. Hej Henrik. Mange tak for oplysningerne. Maria Klitgaard Fra: Sendt: 2. marts 2015 10:31 Til: 'Henrik NICOLAISEN' Cc: Preben NIELSEN; Maria Klitgaard; Rachel KEOWN Emne: SV: Anmodning om supplerende oplysninger - tilladelse til aflevering af

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til transport og aflevering af spildevand fra indre boreområde til godkendt renseanlæg ved Frederikshavn Spildevand A/S

Ansøgning om tilladelse til transport og aflevering af spildevand fra indre boreområde til godkendt renseanlæg ved Frederikshavn Spildevand A/S Frederikshavn Kommune Center for Teknik & Miljø Aalborgvej 93 9300 Sæby Ansøgning om tilladelse til transport og aflevering af spildevand fra indre boreområde til godkendt renseanlæg ved Frederikshavn

Læs mere

Frederikshavn Kommune Center for Teknik & Miljø Aalborgvej 93 9300 Sæby

Frederikshavn Kommune Center for Teknik & Miljø Aalborgvej 93 9300 Sæby Frederikshavn Kommune Center for Teknik & Miljø Aalborgvej 93 9300 Sæby Ansøgning om tilladelse til udledning af overfladevand (tagvand, vejvand og vand fra øvrige befæstede arealer), jf. 28 i lovbekendtgørelse

Læs mere

STATOIL FUEL & RETAIL A/S har via Tri-Consult A/S ansøgt om tilslutning af spildevand fra ovennævnte aktivitet.

STATOIL FUEL & RETAIL A/S har via Tri-Consult A/S ansøgt om tilslutning af spildevand fra ovennævnte aktivitet. Returadresse Land, By og Kultur Byg og Miljø Smed Sørensens Vej 1, 6950 Ringkøbing STATOIL FUEL & RETAIL A/S Borgmester Christiansens Gade 50 2450 København SV Tilslutningstilladelse selvbetjeningsanlæg

Læs mere

Frederikshavn Kommune Center for Teknik & Miljø Aalborgvej 93 9300 Sæby

Frederikshavn Kommune Center for Teknik & Miljø Aalborgvej 93 9300 Sæby Frederikshavn Kommune Center for Teknik & Miljø Aalborgvej 93 9300 Sæby Ansøgning om tilladelse til udledning af overfladevand (tagvand, vejvand og vand fra øvrige befæstede arealer), jf. 28 i lovbekendtgørelse

Læs mere

Tilslutningstilladelse til vaskeplads hos HOFOR A/S, Smedeholm 1 og 4

Tilslutningstilladelse til vaskeplads hos HOFOR A/S, Smedeholm 1 og 4 til vaskeplads hos HOFOR A/S, Smedeholm 1 og 4 1 Stamdata for HOFOR A/S Smedeholm 1 og 4 Virksomhedens navn og adresse HOFOR A/S Smedeholm 1+4 2730 Herlev Kommune CVR nr. og p nr. CVR nr. 10073022 P-nr.

Læs mere

Tilladelse til nedsivning og udledning af overfladevand fra cykelsti mellem Visse og Nøvling

Tilladelse til nedsivning og udledning af overfladevand fra cykelsti mellem Visse og Nøvling #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Aalborg Kommune, ByMiljø, MEF Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby Aalborg Kommune, Trafik & Veje Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby 11-05-2015

Læs mere

Spildevandstilladelse Pandrup Genbrugsplads

Spildevandstilladelse Pandrup Genbrugsplads Jammerbugt kommune Toftevej 43 9440 Aabybro Miljø Toftevej 43, 9440 Aabybro raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lisbeth Kroman Direkte 7257 7605 lkr@jammerbugt.dk 14-12-2015 Sagsnr.: 06.01.15-P19-3-15

Læs mere

1. Meddelelse af Spildevandstilladelse

1. Meddelelse af Spildevandstilladelse BØGBALLE MASKINSTATION A/S Uldum Hedevej 18 7171 Uldum Sendt via digitalpost Natur og Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Daniel Kvist Sørensen Dir: 79755676 Mob: e-mail: Daniel.Sorensen @Hedensted.dk

Læs mere

Tilslutningstilladelse til vask af biler hos TDC A/S, Snehvidevej 2

Tilslutningstilladelse til vask af biler hos TDC A/S, Snehvidevej 2 til vask af biler hos TDC A/S, Snehvidevej 2 1 Stamdata for TDC Virksomhedens navn og adresse TDC A/S Herlev Central Snehvidevej 2 2730 Herlev Kommune CVR nr. og p nr. CVR nr. 14773908 P-nr. 1013874960

Læs mere

Indholdsfortegnelse. TOTAL E&P DENMARK B.V. Att.: Henrik Nicolaisen Via mail: henrik.nicolaisen@total.com

Indholdsfortegnelse. TOTAL E&P DENMARK B.V. Att.: Henrik Nicolaisen Via mail: henrik.nicolaisen@total.com Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn TOTAL E&P DENMARK B.V. Att.: Henrik Nicolaisen Via mail: henrik.nicolaisen@total.com Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk

Læs mere

1. Meddelelse af Spildevandstilladelse

1. Meddelelse af Spildevandstilladelse Natur og Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 ROHDEN A/S Rohdenvej 4 7140 Stouby 1. Meddelelse af Spildevandstilladelse Hedensted Kommune meddeler hermed Rohden Gods A/S tilladelse til afledning af

Læs mere

TOTAL E&P DENMARK B.V. Att: Henrik Nicolaisen Via mail: henrik.nicolaisen@total.com

TOTAL E&P DENMARK B.V. Att: Henrik Nicolaisen Via mail: henrik.nicolaisen@total.com Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn TOTAL E&P DENMARK B.V. Att: Henrik Nicolaisen Via mail: henrik.nicolaisen@total.com Tel.: +45 98 45 50 00 tf@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk

Læs mere

Revideret spildevandstilladelse, Topsil Semiconductor Materials A/S

Revideret spildevandstilladelse, Topsil Semiconductor Materials A/S Tilladelse til udledning af spildevand Revideret spildevandstilladelse, Topsil Semiconductor Materials A/S Udarbejdet af: mfjel Datablad Spildevandstilladelse i henhold til Bekendtgørelse om spildevandstilladelser

Læs mere

MILJØGODKENDELSE VILKÅRSÆNDRING

MILJØGODKENDELSE VILKÅRSÆNDRING Miljø- og Fødevareministeriet Miljøstyrelsen Fjernvarme Fyn - Odense Kraftvarmeværk Att. Egon Ravn Hansen Havnegade 120 5000 Odense Virksomheder J.nr. MST-1270-01709 Ref. Johje/Anbri Den 3. juli 2015 Sendt

Læs mere

Tilladelse til udledning af tagvand fra nybyggeri på ejendommen Værftskaj 2, 9970 Strandby til Strandby Havn. Indholdsfortegnelse

Tilladelse til udledning af tagvand fra nybyggeri på ejendommen Værftskaj 2, 9970 Strandby til Strandby Havn. Indholdsfortegnelse Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Jobi Værft A/S Værftskaj 2 9970 Strandby Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Via mail: jfj@jobigroup.dk

Læs mere

Hej Jette - Vi har gennemgået jeres spørgsmål til ansøgningen, og har tilknyttet følgende svar:

Hej Jette - Vi har gennemgået jeres spørgsmål til ansøgningen, og har tilknyttet følgende svar: Maria Klitgaard Fra: Sendt: 1. december 2014 12:39 Til: Cc: Henrik NICOLAISEN (henrik.nicolaisen@total.com); Maria Klitgaard; Marianne B. Marcher Juhl Emne: RE: Frederikshavn Kommune anmoder

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE Miljøgodkendelse af Cargovirksomhed Kystvejen 34, 2770 Kastrup 17. marts 2016

TÅRNBY KOMMUNE Miljøgodkendelse af Cargovirksomhed Kystvejen 34, 2770 Kastrup 17. marts 2016 TÅRNBY KOMMUNE Miljøgodkendelse af Cargovirksomhed Kystvejen 34, 2770 Kastrup 17. marts 2016 Meddelelse af godkendelse MOE A/S har på vegne af Federal Express Corporation ansøgt om miljøgodkendelse af

Læs mere

Dan Color Salten Skovvej 8 8653 Them SV@dan-color.dk. 14. april 2016

Dan Color Salten Skovvej 8 8653 Them SV@dan-color.dk. 14. april 2016 Dan Color Salten Skovvej 8 8653 Them SV@dan-color.dk 14. april 2016 Afgørelse om udarbejdelse af basistilstandsrapport for processerne for horisontal afdelingen og kemilageret (matr. nr 13i og 13 l) hos

Læs mere

KM Fish Machinery A/S Falkevej 11 9352 Dybvad. Sendt via: s.christensen@km-fish.dk

KM Fish Machinery A/S Falkevej 11 9352 Dybvad. Sendt via: s.christensen@km-fish.dk Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn KM Fish Machinery A/S Falkevej 11 9352 Dybvad Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Sendt via: s.christensen@km-fish.dk

Læs mere

BT Maskinfabrik v. Brian Thomsen Riskærvej 12 9352 Dybvad. Att: Brian Thomsen [info@btmaskinteknik.dk]

BT Maskinfabrik v. Brian Thomsen Riskærvej 12 9352 Dybvad. Att: Brian Thomsen [info@btmaskinteknik.dk] Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn BT Maskinfabrik v. Brian Thomsen Riskærvej 12 9352 Dybvad Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Att:

Læs mere

Tilladelse til nedsivning og udledning af overfladevand fra Dømmestrupvej.

Tilladelse til nedsivning og udledning af overfladevand fra Dømmestrupvej. Tilladelse til nedsivning og udledning af overfladevand fra Dømmestrupvej. Resumé Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler tilladelse til udledning af overfladevand fra ny offentlig regnvandskloak til Kohaverenden,

Læs mere

Tilladelse til udledning af overfladevand fra spildevandsoplandene

Tilladelse til udledning af overfladevand fra spildevandsoplandene Sagsnr.: 13/42617 KS: thgr Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Ellegårdvej 8 6400 Sønderborg Tilladelse til udledning af overfladevand fra spildevandsoplandene 11006 og 11037 versionsnr.: 1.5 09-03-2013,

Læs mere

Vaskepladsen anvendes til brug for rengøring af Pindstrup Mosebrugs rengøring af maskiner i tilknytning til produktionen af spagnum.

Vaskepladsen anvendes til brug for rengøring af Pindstrup Mosebrugs rengøring af maskiner i tilknytning til produktionen af spagnum. Pindstrup Mosebrug A/S Fabriksvej 2, Pindstrup 8550 Ryomgård Afdeling: Erhverv og miljø Dato: 28.04.2016 Reference: Flemming H. Nielsen Tlf.: 89 59 40 02 E-mail: fhn@norddjurs.dk Journalnr.: 16/4501 Tilladelse

Læs mere

Tilslutningstilladelse for vaskepladser, værksted, påfyldningsplads og garageanlæg ved RAH, Ndr Ringvej 4, 6950 Ringkøbing

Tilslutningstilladelse for vaskepladser, værksted, påfyldningsplads og garageanlæg ved RAH, Ndr Ringvej 4, 6950 Ringkøbing Returadresse Land, By og Kultur Byg og Miljø Smed Sørensens Vej 1, 6950 Ringkøbing RAH Adm A/S Ndr Ringvej 4 6950 Ringkøbing Sagsbehandler Gitte Vestergaard Laursen Direkte telefon 99741438 E-post gitte.laursen@rksk.dk

Læs mere

Tillæg til miljøgodkendelse af Roskilde Genbrugsplads om døgnåben

Tillæg til miljøgodkendelse af Roskilde Genbrugsplads om døgnåben Tillæg til miljøgodkendelse af Roskilde Genbrugsplads om døgnåben Roskilde Genbrugsplads December, 2015 By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk

Læs mere

Afgørelse om at der ikke skal udarbejde basistilstandsrapport

Afgørelse om at der ikke skal udarbejde basistilstandsrapport r Silkeborg Varme A/S Kejlstrup Tværvej 14 8600 Silkeborg Att.: Per Hvilshøj 6.januar 2016 Afgørelse om at der ikke skal udarbejde basistilstandsrapport Silkeborg Kommune har i 2015 påbegyndt revurdering

Læs mere

Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn AVØ A/S Knivholtvej 14 9900 Frederikshavn (fremsendt på forsyningen@forsyningen.dk) Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk

Læs mere

Launis Fiskekonserves A/S og Nielsens Fiskeeksport A/S Industrivej Nord 2 og 6 9982 Ålbæk Att.: Ole Holm. Via mail: oh@nielsens-fiskeeksport.

Launis Fiskekonserves A/S og Nielsens Fiskeeksport A/S Industrivej Nord 2 og 6 9982 Ålbæk Att.: Ole Holm. Via mail: oh@nielsens-fiskeeksport. Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Launis Fiskekonserves A/S og Nielsens Fiskeeksport A/S Industrivej Nord 2 og 6 9982 Ålbæk Att.: Ole Holm Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Frederiksgade Vandværk til Pøle Å

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Frederiksgade Vandværk til Pøle Å Dato 28. 01. 2019 Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Frederiksgade Vandværk til Pøle Å Sagsnr.: 13/33736 Sagsbehandler: Maj Brit Fisker Emne: Vandværk: Tilladelse til udledning af

Læs mere

Vejledning for indretning og drift af olieudskilleranlæg i Skive Kommune

Vejledning for indretning og drift af olieudskilleranlæg i Skive Kommune Vejledning for indretning og drift af olieudskilleranlæg i Skive Kommune Skive Kommune August 2005 Indholdsfortegnelse 1. Sandfang og olieudskillere... 2 1.1 Hvor skal der være olieudskilleranlæg... 2

Læs mere

Tilslutningstilladelse

Tilslutningstilladelse Tilslutningstilladelse Tilladelse til afledning af processpildevand i medfør af kapitel 4 i miljøbeskyttelsesloven meddelt til Danish Marine Protein A/S GreenLab 39 7860 Spøttrup Skive Kommune Teknisk

Læs mere

Stena Recycling A/S Nordre Kaj 47 9900 Frederikshavn (fremsendt på anette.moeller@stenarecycling.com)

Stena Recycling A/S Nordre Kaj 47 9900 Frederikshavn (fremsendt på anette.moeller@stenarecycling.com) Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Stena Recycling A/S Nordre Kaj 47 9900 Frederikshavn (fremsendt på anette.moeller@stenarecycling.com) Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk

Læs mere

Tillæg 19 til Køge Kommuneplan 2013

Tillæg 19 til Køge Kommuneplan 2013 Offentligt fremlagt til den 25. november 2015 Tillæg 19 til Køge Kommuneplan 2013 - tilbageføring af erhvervsformål til jordbrugsformål Forslag 2015 Køge Kommuneplan 2013-2025 Tillæg nr. 19 for Bjæverskov

Læs mere

Spildevandstilladelse Strandens Auto

Spildevandstilladelse Strandens Auto SOLRØD KOMMUNE Teknisk Administration Spildevandstilladelse Strandens Auto Strandens Auto v/ Søren Sørensen Cordozasvinget 2, 2680 Solrød Strand CVR Nr.: 77413014 Dato for meddelelse: 10. januar 2008 P

Læs mere

Midlertidig tilladelse til udledning af grundvand til Bangsbo Å fra ejendommen Søndergade 206, 9900 Frederikshavn. Indholdsfortegnelse

Midlertidig tilladelse til udledning af grundvand til Bangsbo Å fra ejendommen Søndergade 206, 9900 Frederikshavn. Indholdsfortegnelse Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Torstein Fjordbak Vestbanegade 5 9800 Hjørring Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Via mail: tf@bundgaard-ark.dk

Læs mere

Revurdering af miljøgodkendelse af 19. september 2013

Revurdering af miljøgodkendelse af 19. september 2013 Affald Plus, Næstved Forbrændingsanlæg Ved Fjorden 20 4700 Næstved Virksomheder J.nr. MST-1270-01748 Ref. MSCHU/ANBRI Den 21. oktober 2015 MILJØGODKENDELSE Tillæg til Revurdering af miljøgodkendelse af

Læs mere

Tilladelse til afledning af dræn- og regnvand til drængrøft med udledning til mose 26. januar 2016

Tilladelse til afledning af dræn- og regnvand til drængrøft med udledning til mose 26. januar 2016 Kristoffer Jarl Kristensen Rugbjergvej 43 7250 Hejnsvig Tilladelse til afledning af dræn- og regnvand til drængrøft med udledning til mose 26. januar 2016 Billund Kommune meddeler hermed tilladelse til

Læs mere

Midlertidig tilslutningstilladelse til tilslutning af oppumpet olieforurenet grundvand fra matr. nr. 595a Skjern Bygrunde, Bækkevangen, 6900 Skjern

Midlertidig tilslutningstilladelse til tilslutning af oppumpet olieforurenet grundvand fra matr. nr. 595a Skjern Bygrunde, Bækkevangen, 6900 Skjern Returadresse Land, By og Kultur Byg og Miljø Smed Sørensens Vej 1, 6950 Ringkøbing TH. LYNGE PETERSEN A/S Engtoften 18 6900 Skjern Sagsbehandler Yvonne Grandahl Direkte telefon 99741513 E-post yvonne.grandahl@rksk.dk

Læs mere

Tilslutningstilladelse

Tilslutningstilladelse VIRKSOMHED OG MILJØ Januar 2018 Tilslutningstilladelse AFLEDNING AF SANITÆRT SPILDEVAND og REGNVAND fra BEFÆSTET P- PLADS TIL OFFENTLIG KLOAK L.M. Huse A/S Ringstedvej 27A, 4440 Mørkøv matr.nr. 23a Syvendekøb

Læs mere

Hundtofte Autoophug Pilegårdsvej 38 5771 Stenstrup. Miljøgodkendelse (revurdering), påbud af nye vilkår, samt nedsivningstilladelse

Hundtofte Autoophug Pilegårdsvej 38 5771 Stenstrup. Miljøgodkendelse (revurdering), påbud af nye vilkår, samt nedsivningstilladelse Hundtofte Autoophug Pilegårdsvej 38 5771 Stenstrup Miljøgodkendelse (revurdering), påbud af nye vilkår, samt nedsivningstilladelse Sammendrag Heundtofte autoophug Pilegårdsvej 38 5771 Stenstrup CVR nr.

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Meløse Vandværk (behandlingsanlæg II) til Æbelholt Å

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Meløse Vandværk (behandlingsanlæg II) til Æbelholt Å Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Meløse Vandværk (behandlingsanlæg II) til Æbelholt Å Sagsnr.: 36832 Sagsbehandler: Katja Henschel Side 1/7 Emne: Tilladelse til udledning af renset

Læs mere

Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb

Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb Tilladelse i medfør af: 28 i Lov om miljøbeskyttelse Bekendtgørelse om spildevandstilladelser m.v. Glyngøre, Sallingsund Udløb 3002011U Kloakopland 3002b

Læs mere

Dispensation til oprensning og slåning

Dispensation til oprensning og slåning Tønder Spildevand A/S Stationsvej 5 6261 Bredebro Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574928043 Mail: mom1@toender.dk Sags id.: 01.05.08-P25-11-15 Ks: LSc 26. august 2015 Dispensation til oprensning og slåning

Læs mere

Citroën - Auto-Huset Søndergade 250B 9900 Frederikshavn. Att.: Poul Holst [ph@uggerhoej.dk]

Citroën - Auto-Huset Søndergade 250B 9900 Frederikshavn. Att.: Poul Holst [ph@uggerhoej.dk] Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 Citroën - Auto-Huset Søndergade 250B Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Att.: Poul Holst [ph@uggerhoej.dk] 17. november

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Store Lyngby Vandværk til vandløb sydøst for vandværk

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Store Lyngby Vandværk til vandløb sydøst for vandværk Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Store Lyngby Vandværk til vandløb sydøst for vandværk Sagsnr.: 219-2013-33737 Sagsbehandler: Katja Henschel Side 1/7 Emne: Vandværk: Tilladelse til

Læs mere

Udledningstilladelse til beplantet filteranlæg for Strynø 400 PE

Udledningstilladelse til beplantet filteranlæg for Strynø 400 PE LANGELAND FORSYNING A/S Att.: Berit Bang-Jensen Nørrebro 207 A 5900 Rudkøbing Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. +4562233000 Fax. +4562228810 keu@svendborg.dk

Læs mere

Miljøgodkendelse. Revurdering af miljøgodkendelse, af 19. september 2013. For: Affald Plus, Næstved Forbrændingsanlæg Ved Fjorden 20

Miljøgodkendelse. Revurdering af miljøgodkendelse, af 19. september 2013. For: Affald Plus, Næstved Forbrændingsanlæg Ved Fjorden 20 Affald Plus, Næstved Forbrændingsanlæg Ved Fjorden 20 4700 Næstved Virksomheder J.nr. MST-1270-01677 Ref. MSCHU/ANBRI Den 17. august 2015 Miljøgodkendelse Tillæg til Revurdering af miljøgodkendelse, af

Læs mere

Aabenraa Kommune har den 27. maj 2015 truffet afgørelse om opførelse af 3 stk. kornsiloer på Lille Knivsigvej 18, 6372 Bylderup-Bov.

Aabenraa Kommune har den 27. maj 2015 truffet afgørelse om opførelse af 3 stk. kornsiloer på Lille Knivsigvej 18, 6372 Bylderup-Bov. Digital annoncering Kultur, Miljø & Erhverv Miljø Tlf.: 73767676 Dato: 27-05-2015 Sagsnr.: 15/12101 Dokumentnr.: 5 Ejendom: 13387 Kontakt: Jørn Nissen Petersen Direkte tlf.: 73767283 E-mail: jnp@aabenraa.dk

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Nr. Herlev-Freerslev Vandværk til Havelse Å

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Nr. Herlev-Freerslev Vandværk til Havelse Å Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Nr. Herlev-Freerslev Vandværk til Havelse Å Sagsnr.: 219-2013-42519 Sagsbehandler: Katja Henschel Side 1/7 Emne: Vandværk: Tilladelse til udledning

Læs mere

Meddelelse om ophævelse af miljøgodkendelse af slagtesvinebruget og meddelelse af påbud, der er relevante for den fortsatte drift

Meddelelse om ophævelse af miljøgodkendelse af slagtesvinebruget og meddelelse af påbud, der er relevante for den fortsatte drift Digital annonce Aabenraa Kommunes hjemmeside Kultur, Miljø & Erhverv Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73767676 Dato: 17-12-2015 Sagsnr.: 15/21874 Dok.løbenr.: 346222/15 Kontakt: Susanne Niman Jensen

Læs mere

Miljøstyrelsen har den 20. maj 2016 modtaget ansøgning fra Dong Energy A/S om etablering og drift af et 105 MW elkedelanlæg på Svanemølleværket.

Miljøstyrelsen har den 20. maj 2016 modtaget ansøgning fra Dong Energy A/S om etablering og drift af et 105 MW elkedelanlæg på Svanemølleværket. DONG Energy A/S Nesa Allé 1 2820 Gentofte Att.: Kasper Justesen kajus@dongenergy.dk Virksomheder J.nr. MST-1270-01958 Ref. JOERN Den 2. juni 2016 Afgørelse om ikke godkendelsespligt for et nyt 105 MW elkedelanlæg

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Stenholt Vandværk til vandløb

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Stenholt Vandværk til vandløb Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Stenholt Vandværk til vandløb Sagsnr.: 219-2013-2741 Sagsbehandler: Katja Henschel Side 1/7 Emne: Vandværk: Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand

Læs mere

Center for Miljøbeskyttelse skal hermed meddele Diyar Auto vilkårsændring af vilkår 10, 29 og 37 i miljøgodkendelse af 15. maj 2006.

Center for Miljøbeskyttelse skal hermed meddele Diyar Auto vilkårsændring af vilkår 10, 29 og 37 i miljøgodkendelse af 15. maj 2006. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse DIYAR AUTO V/H DIYAR ABDUL-WAHAB Speditørvej 1 A,-2 2450 KØBENHAVN SV Vilkårsændring: Ændret sikkerhedsstillelse, affaldsmængde og fordeling

Læs mere

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST-1272-00979 Ref. kalar Dato: 03. november 2015

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST-1272-00979 Ref. kalar Dato: 03. november 2015 Tilsynsrapport til offentliggørelse Virksomheder J.nr. MST-1272-00979 Ref. kalar Dato: 03. november 2015 Tilsynsrapport Virksomhedens navn Virksomhedens adresse CVR nummer 31080258 Virksomhedstype Tidspunkt

Læs mere

MIDLERTIDIG TILLADELSE TIL AT UDLEDE DRÆNVAND DER ER RENSET GENNEM OLIEUDSKILLER TIL VANDLØB

MIDLERTIDIG TILLADELSE TIL AT UDLEDE DRÆNVAND DER ER RENSET GENNEM OLIEUDSKILLER TIL VANDLØB Niras Herningvej 34 A, stuen 4800 Nykøbing F Att.: Merete Leth Hansen 25. NOVEMBER 2015 MIDLERTIDIG TILLADELSE TIL AT UDLEDE DRÆNVAND DER ER RENSET GENNEM OLIEUDSKILLER TIL VANDLØB Niras har på vegne af

Læs mere

VVM-screening af forbehandlingsanlæg for lyskilder på Baggeskærvej 15 og oplag af transportemballager med farligt affald på Baggeskærvej 12

VVM-screening af forbehandlingsanlæg for lyskilder på Baggeskærvej 15 og oplag af transportemballager med farligt affald på Baggeskærvej 12 TEKNIK OG MILJØ Marius Pedersen A/S Division Special Affald Baggeskærvej 15 7400 Herning [dsa@mariuspedersen.dk], [al@mariuspedersen.dk] CVR-nr.: 49 97 95 17 P-nr.: 10 18 87 67 83 VVM-screening af forbehandlingsanlæg

Læs mere

Klima og Planlægning. Niels Peter Bjerring-Pedersen Sjoltevej 4 4733 Tappernøje. Sendt til: npmotor@mail.dk. Side 1 af 5

Klima og Planlægning. Niels Peter Bjerring-Pedersen Sjoltevej 4 4733 Tappernøje. Sendt til: npmotor@mail.dk. Side 1 af 5 Niels Peter Bjerring-Pedersen Sjoltevej 4 4733 Tappernøje Sendt til: npmotor@mail.dk Klima og Planlægning Næstved Kommune Rådmandshaven 20 4700 Næstved 5588 6110 www.næstved.dk Dato 22.6.2015 Landzonetilladelse

Læs mere

Revideret tilslutningstilladelse, for vand fra. fra kunstgræsbane og andre boldbaner, Kalvøvej 9 og 11, 3600 Frederikssund

Revideret tilslutningstilladelse, for vand fra. fra kunstgræsbane og andre boldbaner, Kalvøvej 9 og 11, 3600 Frederikssund Sagsnr. 06.11.00-K08-2-10 Revideret tilslutningstilladelse, for vand fra Kunstgræsbane og andre boldbaner, Kalvøvej 9 og 11 Revideret tilslutningstilladelse for spildevand fra kunstgræsbane og andre boldbaner,

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Meløse Vandværk (behandlingsanlæg I) til Mejerigrøften

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Meløse Vandværk (behandlingsanlæg I) til Mejerigrøften Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Meløse Vandværk (behandlingsanlæg I) til Mejerigrøften Sagsnr.: 219-2013-36832 Sagsbehandler: Katja Henschel Side 1/7 Emne: Tilladelse til udledning

Læs mere

Tilladelse til udledning af overfladevand fra Møllevang, del af spildevandsopland 11027, til Mølledammen

Tilladelse til udledning af overfladevand fra Møllevang, del af spildevandsopland 11027, til Mølledammen Sagsnr.: 15/23622 ks: bscr Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Ellegårdvej 8 6400 Sønderborg Tilladelse til udledning af overfladevand fra Møllevang, del af spildevandsopland 11027, til Mølledammen Indholdsfortegnelse

Læs mere

SIMON MOOS A/S Kallehave 21 6470 Sydals. Påbud om ændrede vilkår for egenkontrol

SIMON MOOS A/S Kallehave 21 6470 Sydals. Påbud om ændrede vilkår for egenkontrol SIMON MOOS A/S Kallehave 21 6470 Sydals Påbud om ændrede vilkår for egenkontrol Sønderborg Kommune har den 8. november 2015 modtaget en ansøgning om ændring af egenkontrolvilkår for Simon Moos A/S Entrepriser.

Læs mere

Midlertidig tilladelse til udvidet vandbehandling med UV-belysning af afgangsvandet fra Manna Vandværk.

Midlertidig tilladelse til udvidet vandbehandling med UV-belysning af afgangsvandet fra Manna Vandværk. #split# MANNA VANDVÆRK Kilden 7 9700 Brønderslev Plan og Miljø Dato: 16-12-2015 Sags. nr.: 13.02.03-P19-1-15 Sagsbeh.: Anja K Gunvald Lokaltlf.: +4599455501 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev Telefon 9945

Læs mere

2. Bredderne skal anlægges så flade som muligt, med en hældning, der ikke overstiger 1:5, og dybden på vandhullet må ikke være mere end 1,5 meter.

2. Bredderne skal anlægges så flade som muligt, med en hældning, der ikke overstiger 1:5, og dybden på vandhullet må ikke være mere end 1,5 meter. Rasmus Madsen Kongsted Engvej 4 7000 Fredericia 01-06-2015 Sags id.: 15/3826 Sagsbehandler: Dorthe Brix Folsted Aaboer Tilladelse til etablering af vandhul Fredericia Kommune giver hermed tilladelse efter

Læs mere

Center for Plan & Miljø

Center for Plan & Miljø Center for Plan & Miljø Joachim Godske Norman Moltke Lystrupvej 9 4640 Faxe Postadresse: Natur & Miljø Frederiksgade 9-4690 Haslev Telefon: 56 20 30 00 Telefax: 56 20 30 01 www.faxekommune.dk Kontoradresse:

Læs mere

SPILDEVAND UDLEDNINGSTILLADELSE

SPILDEVAND UDLEDNINGSTILLADELSE . SPILDEVAND UDLEDNINGSTILLADELSE I/S REFA - GEDSER LANDEVEJ 22T, 4800 NYKØBING F GULDBORGSUND KOMMUNE TEKNIK & MILJØ 31-03-2017 SAG NR. 17/10384 Udledningstilladelse meddelt i henhold til kapitel 4 i

Læs mere

Tilladelse til midlertidig ændring af udledning af opspædet spildevand fra PU07.01 ved Jennum til Køllebæk

Tilladelse til midlertidig ændring af udledning af opspædet spildevand fra PU07.01 ved Jennum til Køllebæk Randers Spildevand A/S E-mail: mail@randersspildevand.dk Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89 15 16 81 jakob.aarup@randers.dk www.randers.dk 11-05-2016

Læs mere

Afgørelse om ikke krav til miljøkonsekvensvurdering for etablering af regnvandsbassin for afledning af regnvand ved Stejlgårdsparken, 6740 Bramming

Afgørelse om ikke krav til miljøkonsekvensvurdering for etablering af regnvandsbassin for afledning af regnvand ved Stejlgårdsparken, 6740 Bramming Din Forsyning A/S Ravnevej 10 6705 Esbjerg Ø Sendt digital til CVR: 32661149 og om@dinforsyning.dk Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 1. august 2017 Sagsbehandler Anitta Knattrup Telefon direkte 76 16 13

Læs mere

Miljøstyrelsen har med denne afgørelse ikke taget stilling til, om det ansøgte kræver tilladelse efter en anden lovgivning.

Miljøstyrelsen har med denne afgørelse ikke taget stilling til, om det ansøgte kræver tilladelse efter en anden lovgivning. I/S Aars Varmeværk Dybvad Mølle Vej 1 9600 Aars Virksomheder J.nr. MST-1270-01424 Ref. clben/cllch Den 12. januar 2015 Afgørelse om ikke godkendelsespligt for modtagelse og forbrænding af importeret RDF-affald

Læs mere

Roskilde Kommune, Veje og Grønne områder Att.: Michael Gärtner Nielsen Rådhusbuen 1 4000 Roskilde

Roskilde Kommune, Veje og Grønne områder Att.: Michael Gärtner Nielsen Rådhusbuen 1 4000 Roskilde Roskilde Kommune, Veje og Grønne områder Att.: Michael Gärtner Nielsen Rådhusbuen 1 4000 Roskilde By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Tilladelse

Læs mere

Lovliggørelse af udledning af overfladevand til Juelstrup sø - Truck & Parts Center Støvring ApS Hjedsbækvej 24, 9530 Støvring

Lovliggørelse af udledning af overfladevand til Juelstrup sø - Truck & Parts Center Støvring ApS Hjedsbækvej 24, 9530 Støvring Center Natur og Miljø Truck & Parts Center Støvring ApS Hjedsbækvej 24 9530 Støvring Mail: mail@tpc24.dk Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 06.00.00-P19-3-14

Læs mere

Kompan Dica har på vegne af Bøgeskov Skolen søgt om tilladelse til at etablere en bro over et privat vandløb på mat. nr. 2eu, Gullev By, Bjerringbro.

Kompan Dica har på vegne af Bøgeskov Skolen søgt om tilladelse til at etablere en bro over et privat vandløb på mat. nr. 2eu, Gullev By, Bjerringbro. Teknik og Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Kompan Dica Att: Susanne Green Mail: SusGre@kompan-dica.dk naturogvand@viborg.dk Viborg.dk Tilladelse til at etablere en bro

Læs mere

Renseriet bør finde en løsning herpå. Jeg regner med en tilbagemelding fra dig, om hvilken løsning I vælger samt tidsperspektivet herfor.

Renseriet bør finde en løsning herpå. Jeg regner med en tilbagemelding fra dig, om hvilken løsning I vælger samt tidsperspektivet herfor. Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Refina Vask & Rens Att. Allan Larsen Fremsendt på e-mail: al@refina.nu Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr.

Læs mere

Påbydes hermed at vilkår 4 og 5 i afgørelse af 29. august 1997 ophæves og erstattes af nyt:

Påbydes hermed at vilkår 4 og 5 i afgørelse af 29. august 1997 ophæves og erstattes af nyt: DENEX A/S Tuenvej 120 9900 Frederikshavn CVR nr. 31346959 Virksomheder J.nr. MST-1270-00380 Ref. KATAM/ANTKR Den 12. januar 2015 Påbud ændret egenkontrol iht. ansøgning af 10. december 2010 for DENEX A/S

Læs mere

Henrik Rahlff Kristianslundsvej 25 Grønløkke. 5400 Bogense

Henrik Rahlff Kristianslundsvej 25 Grønløkke. 5400 Bogense Henrik Rahlff Kristianslundsvej 25 Grønløkke 5400 Bogense Teknik, Erhverv og Kultur 6. oktober 2015 Sagsnummer 480-2015-97862 Dispensation efter Naturbeskyttelsesloven og tilladelse efter Planloven til

Læs mere

Lunderskov Vandværk I/S Att.: Thorkild Jensen, mail: thors-hammer@os.dk Sortebjergvej 23 6640 Lunderskov

Lunderskov Vandværk I/S Att.: Thorkild Jensen, mail: thors-hammer@os.dk Sortebjergvej 23 6640 Lunderskov Lunderskov Vandværk I/S Att.: Thorkild Jensen, mail: thors-hammer@os.dk Sortebjergvej 23 6640 Lunderskov Tilladelse til etablering af en ny rentvandstank Kolding Kommune har den 5. marts 2015 modtaget

Læs mere

Revideret tilslutningstilladelse

Revideret tilslutningstilladelse Furesø Kommune, By. Erhverv og Natur Revideret tilslutningstilladelse til Krogsgaard-Jensen Automobiler A/S Frederiksborgvej 27 3520 Farum 12. november 2009 Indledning Krogsgaard-Jensen Automobiler A/S

Læs mere

Revideret tilslutningstilladelse for spildevand. fra kunstgræsbane, Hovedgaden 96, 4050 Skibby. 4050 Skibby

Revideret tilslutningstilladelse for spildevand. fra kunstgræsbane, Hovedgaden 96, 4050 Skibby. 4050 Skibby Sagsnr. 06.11.00-K08-2-10 Revideret tilslutningstilladelse, for spildevand fra kunstgræsbane, Hovedgaden 96 Revideret tilslutningstilladelse for spildevand fra kunstgræsbane, Hovedgaden 96, Frederikssund

Læs mere

Lars Rostgaard Iversen Hundslevvej 5, Ketting 6440 Augustenborg

Lars Rostgaard Iversen Hundslevvej 5, Ketting 6440 Augustenborg Lars Rostgaard Iversen Hundslevvej 5, Ketting 6440 Augustenborg Landzonetilladelse til at etablere bolig i eksisterende lade på ejendommen matr.nr. 156 Hundslev, Notmark der ligger på Hundslevvej 5, 6440

Læs mere

www.ikast-brande.dk HD byg Fasterholtvej 1 7361 Ejstrupholm (flemming@hd-byg.dk) 25. marts 2014

www.ikast-brande.dk HD byg Fasterholtvej 1 7361 Ejstrupholm (flemming@hd-byg.dk) 25. marts 2014 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande HD byg Fasterholtvej 1 7361 Ejstrupholm (flemming@hd-byg.dk) 25. marts 2014 Tilladelse til nedsivning af regn- og overfladevand i faskiner og overløb til

Læs mere

Holstebro Kommune. Teknik og Miljø 2012. Brugervejledning for Olieudskiller i. Holstebro Kommune

Holstebro Kommune. Teknik og Miljø 2012. Brugervejledning for Olieudskiller i. Holstebro Kommune Holstebro Kommune Teknik og Miljø 2012 Brugervejledning for Olieudskiller i Holstebro Kommune Holstebro Kommune Denne pjece handler om olieudskiller. Holstebro Kommune vil i løbet af de næste par år, have

Læs mere

AFLD Fasterholt Fasterholtgårdvej 10, 7400 Herning

AFLD Fasterholt Fasterholtgårdvej 10, 7400 Herning Tillæg til tilslutningstilladelse af 26. maj 2016 Tilladelse til afledning af overfladevand til Herning Renseanlæg AFLD Fasterholt Fasterholtgårdvej 10, 7400 Herning Meddelt til: AFLD Sagsnr.: 06.01.15-P19-26-15

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Spildevandsteknisk beskrivelse... 2. 1.1 Indledning... 2. 1.2 Ejerforhold... 2. 1.3 Beliggenhed... 3

Indholdsfortegnelse. 1. Spildevandsteknisk beskrivelse... 2. 1.1 Indledning... 2. 1.2 Ejerforhold... 2. 1.3 Beliggenhed... 3 Indholdsfortegnelse 1. Spildevandsteknisk beskrivelse... 2 1.1 Indledning... 2 1.2 Ejerforhold... 2 1.3 Beliggenhed... 3 1.4 Beskrivelse af spildevand... 3 2. Spildevandsteknisk vurdering... 4 2.1 Indledning...

Læs mere

Gerlev Købmand Bygaden 20 Gerlev 3630 Jægerspris

Gerlev Købmand Bygaden 20 Gerlev 3630 Jægerspris Gerlev Købmand Bygaden 20 Gerlev 3630 Jægerspris Tilslutningstilladelse Journalnr.: 06.01.15-P19-6-15 Udarbejdet af: ahjen Kontrolleret af: mfjel Godkendt af: ahjen Indhold Tilslutningstilladelse... 4

Læs mere

Tilslutningstilladelse til at aflede spildevand fra vaskehaller og vaskeplads til biler på ejendommen Dunsbjergvej 2, 5900 Rudkøbing.

Tilslutningstilladelse til at aflede spildevand fra vaskehaller og vaskeplads til biler på ejendommen Dunsbjergvej 2, 5900 Rudkøbing. Antirust Garagen ApS Dunsbjergvej 2 5900 Rudkøbing Infrastruktur Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 E-mail: infra@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk 08-11-2016 J. nr. 16/11632 Ref: liem

Læs mere

Herning Vand A/S Ålykkevej 5 7400 Herning. Att.: Benny Nielsen E-mail: ben@herningvand.dk

Herning Vand A/S Ålykkevej 5 7400 Herning. Att.: Benny Nielsen E-mail: ben@herningvand.dk TEKNIK OG MILJØ Herning Vand A/S Ålykkevej 5 7400 Herning Att.: Benny Nielsen E-mail: ben@herningvand.dk Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8029 bjgjp@herning.dk

Læs mere

Gråsten Landbrugsskole Fiskbækvej 15 6300 Gråsten

Gråsten Landbrugsskole Fiskbækvej 15 6300 Gråsten Gråsten Landbrugsskole Fiskbækvej 15 6300 Gråsten Landzonetilladelse til at opstille en container til omklædning på Gråsten Landbrugsskole, matr.nr. 58b Gråsten Gods, der ligger på Fiskbækvej 15, 6300

Læs mere

Henning Weismann Susanne Weismann Vejlevej 102 7330 Brande. 1. november 2012

Henning Weismann Susanne Weismann Vejlevej 102 7330 Brande. 1. november 2012 Henning Weismann Susanne Weismann Vejlevej 102 7330 Brande 1. november 2012 Tilladelse til nedsivning af overfladevand fra oplags- og behandlingsplads Brande Metalkøb, Vejlevej 102, Brande Preben Poulsen

Læs mere

Afgørelsen er truffet efter 3, stk. 1 i bekendtgørelse om klassifikation og registrering af vandløb 1 og 10 i vandløbsloven 2.

Afgørelsen er truffet efter 3, stk. 1 i bekendtgørelse om klassifikation og registrering af vandløb 1 og 10 i vandløbsloven 2. «navn» «adresse» «postnr_og_by» 12. maj 2015 Nedklassificering af Voer Strøm Silkeborg Kommune træffer hermed afgørelse om at nedklassificere en delstrækning af Voer Strøm fra udspringet i Hauge Sø til

Læs mere

19-tilladelse til anvendelse af produkter til styret underboring i forbindelse med etablering af ny afløbsledning fra Kastrup Fort til Øresund.

19-tilladelse til anvendelse af produkter til styret underboring i forbindelse med etablering af ny afløbsledning fra Kastrup Fort til Øresund. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Center for Miljøbeskyttelse Zacho-Lind A/S Baldersbækvej 10-12 2635 Ishøj Att.: Christian Rønne 17-12-2015 Sagsnr. 2015-0280272 Dokumentnr.

Læs mere

Tillæg 12 GODKENDELSE af husdyrbruget

Tillæg 12 GODKENDELSE af husdyrbruget Tillæg 12 GODKENDELSE af husdyrbruget Høgslundvej 12 6270 Tønder INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING...3 2 AFGØRELSE OM MILJØGODKENDELSE...4 3 VILKÅR...5 3.1. GRUNDFORHOLD...5 3.1.1. Generelle forhold...5

Læs mere

Miljøstyrelsen ændrer ved påbud i henhold til miljøbeskyttelseslovens 41, stk. 1 følgende vilkår i påbud af 3. januar 2014:

Miljøstyrelsen ændrer ved påbud i henhold til miljøbeskyttelseslovens 41, stk. 1 følgende vilkår i påbud af 3. januar 2014: DONG Energy Thermal Power A/S Kyndbyværket Att: Rudi Hansen Virksomheder J.nr. MST-1271-00261 Ref. vba/kabje Den 18. december 2015 Sendt digitalt cvr.nr. 27446469 Påbud om vilkårsændringer vedr. emissionsgrænseværdier

Læs mere

miljøet. Det er derfor besluttet at der ikke udarbejdes VVM-redegørelse i henhold til bekendtgørelsens 3, stk. 2.

miljøet. Det er derfor besluttet at der ikke udarbejdes VVM-redegørelse i henhold til bekendtgørelsens 3, stk. 2. Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Frederikshavn Havn A/S Oliepieren 7 9900 Frederikshavn email: sp@fhhavn.dk Telefon +45 98 45 50 00 Post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr.

Læs mere

Karsten Nielsen Søvejen 7 8362 Hørning. Landzonetilladelse efter planlovens 35 til opførelse af dobbelt garage. NB. Dette er ikke en byggetilladelse

Karsten Nielsen Søvejen 7 8362 Hørning. Landzonetilladelse efter planlovens 35 til opførelse af dobbelt garage. NB. Dette er ikke en byggetilladelse Karsten Nielsen Søvejen 7 8362 Hørning Landzonetilladelse efter planlovens 35 til opførelse af dobbelt garage NB. Dette er ikke en byggetilladelse Der meddeles hermed tilladelse efter planlovens 35 (landzonetilladelse)

Læs mere

Tilladelse til udledning af regnvand til Byrenden

Tilladelse til udledning af regnvand til Byrenden Tilladelse til udledning af regnvand til Byrenden Resumé Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler tilladelse til udledning af overfladevand fra ny offentlig regnvandskloak via regnvandsbassin til Byrenden i Nr.

Læs mere

Da der ikke er retsbeskyttelse på spildevandsvilkårene i miljøgodkendelsen, ændres vilkår 25 i miljøgodkendelsen 1.

Da der ikke er retsbeskyttelse på spildevandsvilkårene i miljøgodkendelsen, ændres vilkår 25 i miljøgodkendelsen 1. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Miljø 10-09-2014 NORRECCO A/S K-Vej 19 2300 København S CVR: 30518438 P-nummer: 1014291403 Sagsnr. 2014-0097809 Dokumentnr. 2014-0097809-5 Vilkårsændring,

Læs mere

TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE TILBYGNING PÅ 677 M 2 TIL PRODUKTIONSHAL HOS. Haarup Maskinfabrik A/S Hårupvej 9 8600 Silkeborg

TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE TILBYGNING PÅ 677 M 2 TIL PRODUKTIONSHAL HOS. Haarup Maskinfabrik A/S Hårupvej 9 8600 Silkeborg TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE TILBYGNING PÅ 677 M 2 TIL PRODUKTIONSHAL HOS Haarup Maskinfabrik A/S Hårupvej 9 8600 Silkeborg Tilbygning Hårupvej 9 Hårupvej 20 For: Haarup Maskinfabrik A/S, Hårupvej 9, 8600

Læs mere

Tilladelse til etablering af 2 jordvarmeboringer på adressen Kastaniestrædet 2, Herslev, 4000 Roskilde.

Tilladelse til etablering af 2 jordvarmeboringer på adressen Kastaniestrædet 2, Herslev, 4000 Roskilde. GeoDrilling ApS Skjoldbjergvej 2 6623 Vorbasse Att.: Marie Frøsig Ammitzbøll, adm@geodrilling.dk Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4599 H www.lejre.dk Helen Bovbjerg Sørensen

Læs mere

Att. Solveig F. Jørgensen, e-post: sofjo@dongenergy.dk 19-01-2015 Sags id.: 14/11848 Sagsbehandler: Ellen Vibeke Olesen KS: Henrik Jørgensen

Att. Solveig F. Jørgensen, e-post: sofjo@dongenergy.dk 19-01-2015 Sags id.: 14/11848 Sagsbehandler: Ellen Vibeke Olesen KS: Henrik Jørgensen DONG Energy A/S, Skærbækværket Klippehagevej 22, Skærbæk 7000 Fredericia Att. Solveig F. Jørgensen, e-post: sofjo@dongenergy.dk 19-01-2015 Sags id.: 14/11848 Sagsbehandler: Ellen Vibeke Olesen KS: Henrik

Læs mere

Tilladelse til midlertidig udledning af spildevand fra bassiner ved Kærsmindebadet til Svejstrup Bæk

Tilladelse til midlertidig udledning af spildevand fra bassiner ved Kærsmindebadet til Svejstrup Bæk Randers Kommune Ejendomsservice Att. Lars Ole Markvardsen Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89 15 16 81 jakob.aarup@randers.dk www.randers.dk 21-03-2018

Læs mere