Bemærkninger til forslag til landstingslov om hunde- og kattehold.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bemærkninger til forslag til landstingslov om hunde- og kattehold."

Transkript

1 20. august 1998 EM 1998/32 Bemærkninger til forslag til landstingslov om hunde- og kattehold. 1. Almindelige bemærkninger Denne lover en del af det regel sæt, som udstedes i forbindelse med Hjemmestyrets overtagelse af ansvaret for dyreværn og hundehold m.v. Hensigten med loven er at sikre det fortsatte grundlag for en velfungerende bestand af sunde slædehunde samt sikre forsvarlig behandling af hunde og katte. Endvidere indgår der en række bestemmelser, som skal tilsikre et harmonisk forhold mellem dyr og samfund. Specielt er der i lovforslaget medtaget generelle bestemmelser, som tager hensyn til befolkningens sikkerhed og sundhed på områder, hvor sådanne hensyn ikke er omfattet af zoonoselovgivningen. De dyreværnsmæssige bestemmelser i denne lov omfatter kun hunde og katte. Loven vil derfor vil snarest muligt blive fulgt op en dyreværnslov, som omfatter alle dyr herunder også vildt. Det er i lovforslaget forudsat, at Grønland ønsker at bevare den grønlandske slædehund som race uden tilførsel af gener fra andre hunderacer. Ansvaret for zoo-sanitære forhold påhviler Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Zoosanitære forhold er således omfattet af Lov nr. 814 af 21. december 1988 husdyrsygdomme, ikraftsat for Grønland ved kongelig anordning af 18. december Zoonosebekæmpelse er grønlandsk ansvarsområde og omfattet af Landstingsforordning nr. 17 af 28. oktober 1993 om kontrol med levnedsmidler og zoonoser. De bestemmelser om husdyrs sundhedstilstand, der er medtaget i denne lov, sigter derfor alene til tilstande, som ikke er omfattet af ovenstående bestemmelser, f. eks. genetisk og parasitær betingede lidelser. I udformningen af lovforslaget er der i udstrakt grad lagt vægt på det forebyggende element. Lovforslaget anses for at være udgiftsneutral. II. Bemærkninger til forslagets enkelte bestemmelser.

2 Vedr. 1. Bestemmelserne er en præcisering af lovens formål, som omtalt under de almindelige bemærkninger. Vedr. 2. Bestemmelsen understreger, at loven ikke kun gælder for slædehunde, men omfatter samtlige hunde i Grønland; det være sig fårehund e, hjælpehunde for handicappede, selskabshunde og tjenestehunde. Endvidere er katte også omfattet af loven på visse områder. Vedr. 3, stk. 1. Der er i lovforslaget lagt op til en bevarelse af de traditionelle slædehundedistrikter. Den i lovteksten anvendte formulering skal således blot ses som en modernisering af den hidtil anvendte formulering. Dog bemærkes, at Kangerlussuaq nu er medtaget som slædehundedistrikt i henhold til allerede gældende praksis. Vedr. 3, stk. 2. Bestemmelsen giver Landsstyret mulighed for administrativt at foretage justeringer af slædehundedistrikterne. Det kan f. eks. være hensigtsmæssigt i distrikter, hvor jagtudøvelse forudsætter, at hundeslædekørsel finder sted ind i en tilgrænsende kommune uden for slædehundedistriktet. Vedr. 4, stk. 2. Bestemmelsen giver Landsstyret mulighed for at henlægge især tilsynsbeføjelser til kommunalbestyrelsen. Vedr. 5. Kommunalbestyrelsen er tilsynsmydighed for så vidt angår 7, 9, 10, 13, stk. l og 15, 16, og 19. Dette svarer til de opgaver, som kommunalbestyrelsen i dag har i medfør af de nugældende bestemmelser om hundehold. Vedr. 6. Bestemmelsen er medtaget for at fastslå de relevante myndigheders kompetence og sikre mulighed for direkte at udøve tilsynsfunktionen uden forudgående retslig intervention.

3 Vedr. 7, stk. 2. Formålet med denne bestemmelse er at sikre Landsstyret mulighed for administrativt at regulere primært hundehold på steder, hvor dette af hensyn til enten dyrene eller omgivelserne viser sig uhensigtsmæssig eller problematisk, f. eks. slædehundehold i nærheden af skoler og børnehaver, vagthunde på byggepladser eller hundehold i og ved lufthavne. Vedr. 8. Sammenbringning af dyr i internater m.v. kan være forbundet med hygiejniske og dyreværnsmæssige problemer. Derfor bør risikoen for sådanne gener i hvert enkelt tilfælde vurderes nøje. Formålet med denne bestemmelse er således at sikre, at indretning og drift af sådanne institutioner kun finder sted efter en faglig vurdering i Landsstyret, og at der administrativt er åbnet mulighed for at pålægge disse institutioner særlige regler med henblik på at imødegå ovennævnte problemer. Vedr. 9, stk. 1. Løse hunde udgør en trussel mod befolkningens sikkerhed og er uønskede af sanitære årsager. I Landsrådsvedtægt om hundehold af 22 juni 1957 stilles der krav om at løbske tæver, omstrejfende hunde og bidske hunde skal holdes bundne, ligesom der er særlige regler om ansvarspådragelse for skader forårsaget af løse hunde. Imidlertid regnes løse hunde for normalt forekommende, og man kan derfor således ikke få erstatning for en itubidt kajak med mindre denne har været anbragt mindst 2 meter over jorden. De nye bestemmelser skal ses som en lovmæssig formalisering af de i de kommunale hundevedtægter allerede gældende bestemmelser, om at hunde skal holdes bundne. Hidtil har der været en undtagelse fra denne regel, idet tævehunde med hvalpe tillodes at løbe frit omkring. Denne bestemmelse var især indført med henblik på, at en tæve med hvalpe skul1e kunne skaffe sig foder ved selv at finde dette i området. Løse tævehunde udgør dog en trussel mod det omgivende samfund, da sådanne hunde helt naturligt vil forsvare deres hvalpe mod fremmede, og der foreligger adskillige eksempler på alvorlige bidskader forårsagede af løse tævehunde. Det er derfor et rimeligt krav, at hundeejere, som vil drive opdræt, omhyggeligt passer tæve og hvalpe og herunder sørger for at etablere passende faciliteter så disse kan opholde sig lænkede ved hundehus eller i løbegård. Vedr. 9, stk. 2.

4 Det bemærkes, at bestemmelsen i 9, stk. l også omfatter selskabshunde. Bestemmelsen finder imidlertid ikke anvendelse på tjenestehunde under kommando og fårehunde, da dette ville umuliggøre disses arbejde, ligesom der er åbnet mulighed for anvendelse af hunde til jagt m.v. udenfor bymæssig bebyggelse. Vedr. 9, stk. 3. Bestemmelsen understreger myndighedernes ret til uden erstatningsansvar at regulere en bestand af løse hunde i et område. Naturligvis med den begrænsning at hunde, som legalt færdes løse, ikke må aflives. Vedr. 10. Bestemmelsen er en videreførelse af tidligere gældende forbud mod hold afbidske hunde og pålægger kommunalbestyrelsen ansvar for og pligt til at aflive farlige hunde. Den grønlandske slædehund er af natur ikke nogen aggressiv eller bidsk race. Når der således forekommer farlige hunde, kan dette ofte tilskrives uansvarlig hundeopdragelse eller umotiveret afstraffelse. Vedr. 10, stk. 2. Under de nugældende regler er der mulighed for at ejeren af bidske hunde, som frivilligt går med til at lade disse aflive, kan modtage erstatning. Denne mulighed findes ikke i nærværende lovforslag. Vedr. 10, stk. 3. For at forhindre alvorlige bidskader på mennesker har der i en årrække været krav om klipning af hjørnetænder på alle slædehunde jf. Landsrådsvedtægt af 22. juni 1957 om hundehold, som ændret ved Landsrådsvedtægt af 4. marts 1959, 6 og 7. Dette regelsæt ved blive ophævet ved vedtagelsen af nærværende lov, men disse to paragraffer forbliver i kraft, indtil Landsstyret har fastsat nye regler omkring tandklipning. Den i dag anvendte fremgangsmåde ved hjørnetandsklipning medfører hyppigt alvorlige sundhedsmæssige problemer for hundene i form afbetændelsestilstand i tænder og kæber, og giver derfor anledning til dyreværnsmæssig betænkelighed. Forinden nye bestemmelser udformes, bør det derfor undersøges, om der findes andre anvendelige metoder. Vedr. 11, stk 1. Bestemmelsen skal ses som en entydig præcisering af ansvarsforholdet i forbindelse med hundehold. En naturlig følge heraf k'1mne vel være indførelse af et krav om lovpligtig ansvarsforsikring for hundeejere, hvilket der åbnes mulighed for i de

5 kommunale hundevedtægter. Bestemmelsen omfatter ikke katte, idet det antages, at katte næppe vil forårsage alvorligere skader. Vedr. 12. Denne bestemmelse er medtaget for at sikre Landsstyret en mulighed for administrativt at beskytte befolkningen og omgivelserne mod farlige racer og hundetyper - f. eks. pitbull terriers. Bestemmelsen kan endvidere anvendes til administrativt at forbyde hold af hunde, som må antages at klare sig dårligt under arktiske forhold, f. eks. kinesisk hårløs race eller racer, der kun kan føde ved kejsersnit, og derfor ikke kan påregne at modtage fødselshjælp under de særlige geografiske forhold, der gælder for Grønland. Vedr. 13. De nugældende hundevedtægter er udarbejdede med baggrund i Bestemmelser angående hundehold og bekæmpelse af hundesyge i Grønland. Kundgørelser 1936, som planlægges ophævet. Bestemmelsen er derfor medtaget i dette lovforslag for at sikre kommunale hunde- og kattevedtægter et fremtidigt lovgrundlag. Med henblik på at sikre, at de kommunale hunde- og kattevedtægter overholder lovens minimumsbestemmelser planlægges at udsende en bekendtgørelse herom, så snart loven er vedtaget. Der vil i bekendtgørelsen fortsat være råderum for decentrale beslutninger i de respektive kommunalbestyrelser. Bekendtgørelsen vil dels indeholde bestemmelser for udformning af kommunale vedtægter for kommunerne i slædehundedistrikterne og dels bestemmelser for udformning af kommunale vedtægter for kommunerne i udenfor slædehundedistrikterne. Vedr. 14. Bestemmelsen er medtaget dels for at tilsikre husdyr en forsvarlig behandling under hensyntagen til etiske og dyreværnsmæssige aspekter, dels for at sikre, en sund og arbejdsdygtig hundebestand. Udformningen er i overensstemmelse med tilsvarende bestemmelse i andre vestlige lande. Vedr. 15. Bestemmelsen skal ses som en udbygning af 14, og man skal lægge mærke til udtrykket anerkendte praktiske og videnskabelige erfaringer, der tilsikrer, at

6 århundreders erfaringer med slædehunde i Grønland indgår i bedømmelsen af, hvad der er god skik for pasning af hunde. Vedr. 15, stk. 2. Denne bestemmelse er medtaget specielt med henblik på behandling af slædehunde. Erfaringsmæssigt ses hvert forår hunde, hvis pladser er oversvømmede. Vedr. 15, stk. 3. Bestemmelse er medtaget for at sikre, at især hunde holdes under fornødent opsyn. Det er velkendt, at der jævnligt opstår problemer i et hundehold i form af sammenfiltrede lænker, løse hunde, tilskadekomne hunde etc. I et ansvarligt husdyrhold bør sådanne problemer opdages og udbedres hurtigst muligt. Vedr. 15, stk. 4. Erfaringsmæssigt findes der kattehold, hvor kattene til stadighed opbevares i bure. Dette må anses for en dyreværnsmæssigt uacceptabel praksis, og bestemmelsen tager direkte sigte på at forebygge denne situation. Vedr. 15, stk. 5. Bestemmelsen forbyder ikke mindreårige at holde hunde og katte, men pålægger relevante voksne personer ansvaret for mindreåriges dyrehold. Vedr. 16, stk. 1. Der eksisterer i nogle kommunale hundevedtægter bestemmelser om, at "trætte" hunde ikke må efterlades under slæderejser m.v., men skal aflives på stedet. Det må antages, at denne regel er indført på baggrund af erfaringer om, at dette finder sted. Bestemmelsen, som findes rimelig, foreslås medtaget som gældende for hele Grønland. Det er endvidere velkendt, at mange hunde under hundevæddeløb slippes løse og efterlades på slædesporet. En del af disse hunde vil efterfølgende strejfe omkring og andre vil på grund af skader m.v. være ude af stand til at klare sig. De internationale regler for hundeslædeløb forbyder, at hunde efterlades ude på slædesporet, primært af dyreværnsmæssig årsager. Indførslen af denne bestemmelse vil derfor bringe grønlandske væddeløbsregler i overensstemmelse med de internationale regler for området, ligesom den uønskede forekomst om omstrejfende hunde efter afholdelse af væddeløb vil blive bragt til ophør. Vedr. 16, stk. 2.

7 Der eksisterer talrige eksempler på, at hunde- og katteejere rejser bort og efterlader deres dyr uden at sikre sig, at disse passes forsvarligt. Det må anses for vanrøgt og bestemmelsen forbyder en sådan fremgangsmåde. Vedr. 17. Det bør være en selvfølge, at aflivning af dyr foregår hurtigt og humant. Der er imidlertid en tradition for i visse distrikter, at aflive hunde ved hængning. Metoden er egnet til at vække betydelig afsky hos eventuelle tilskuere og må anses for at være inhuman. Bestemmelsen forbyder derfor, at aflive hunde og katte ved drukning, kvælning eller hængning. Vedr. 18, stk Denne bestemmelse skal ses som en dyreværnsmæssig udbygning af Veterinærdirektoratets bekendtgørelse nr. 331 af 24. maj 1995 om udøvelse af dyrlægegerning af personer, der ikke er uddannet som dyrlæge. Den forbyder endvidere kosmetiske operationer, dels ud fra et etisk synspunkt og dels for at understrege, at husdyrholdet i Grønland i særlig grad eksisterer med baggrund i dyrenes brugsegenskaber og ikke af hensyn til eventuelle modestrømninger med hensyn til udseende. Bestemmelsen omfatter også hale- og ørekupering. Endvidere er medtaget et forbud om åreladning af hunde ved afklipning af haleog/eller ørespids, som enkelte hundeejere stadig foretager på syge hunde. Forbudet skal naturligvis sikre hundene mod ubehaget ved indgrebet, men dog primært sikre, at syge hunde ikke svækkes yderligere gennem blodtab. Vedr. 18, stk. 4. Der er her medtaget et forbud mod bearbejdelse af hundes kindtænder, som det sker i dag i visse slædehundedistrikter, hvor hunde - efter en kortvarig hængning - med en hammer eller lignende får afhugget tyggeknuderne på de store kind tænder for ikke at gnave i skaglerne. Behandlingen må anses for inhuman og unødvendig. Vedr. 18, stk. 5. Det er en del af kattens normale adfærd, at den hvæsser sine kløer. Det har foranlediget nogle katteholdere til at lade kløerne fjerne operativt, hvilket må anses for et urimeligt indgreb i kattens adfærd. Bestemmelsen er medtaget med baggrund i erfaringer fra Danmark, hvor det har været nødvendigt at indføre en tilsvarende bestemmelse. Vedr. 19, stk. 1-4.

8 Bestemmelserne tilsigter at beskytte den grønlandske slædehund som race og bevare dens særlige egenskaber, således som disse er udviklet gennem århundreder. Bestemmelserne skal beskytte grønlandske slædehunde såvel mod udefra kommende smitte af hundesygdomme, som mod uønsket tilførsel af gener fra andre racer. Der opretholdes derfor en strikte adskillelse mellem slædehunde og andre hunde med de få undtagelser, som er særligt fremhævet i stk. 3, og som er underkastet Landsstyrets kontrol. Vedr. 19, stk. 5. Bestemmelsen er medtaget for at hindre, at der udenfor slædehundedistrikterne opstår kolonier af slædehunde, som kunne være grønlandske slædehunde overført fra slædehundedistrikterne, blandingsracer med sådanne, eller andre racer af slædehunde indført fra udlandet. Vedr. 20. Privat import af sæd eller embryoner udgør en reel risiko for uønsket genetisk påvirkning af slædehunderacen. Brug af kunstig sædoverføring eller ægtransplantation kunne på den anden side tænkes anvendt ved planlagt avl med slædehunde stammende fra forskellige dele af slædehundedistrikterne, og således være med til at tilføre isolerede stammer af slædehunde nyt blod. Der lægges derfor ikke op til et totalforbud mod disse avlsmetoder, men til at der sikres Landsstyret en mulighed for i hvert enkelt tilfælde at vurdere det ønskelige her i og fastsætte nærmere betingelser herfor eller om nødvendigt nedlægge forbud. Vedr. 21. Bestemmelsen sigter ikke til overvågning af rabies eller af sygdomme, der er omfattet af lov om smitsomme sygdomme. Bestemmelsen tænkes anvendt ved overvågning af andre sundhedsmæssige forhold hos hunde og katte, f.eks. undersøgelse for parasitproblemer eller arvelige tilstande. Bestemmelsen pålægger endvidere ejere af disse husdyr, at stille den fornødne assistance til rådighed ved sådanne foranstaltninger i lighed med de bestemmelser der findes omkring bekæmpelse af smitsomme sygdomme og zoonoser. Vedr. 22. Bestemmelsen giver mulighed for administrativt at regulere omsætning af hunde og katte. Fastlæggelse af regler i henhold til denne bestemmelse kan ske på baggrund af f.eks. genetiske eller dyreværnsmæssige overvejelser. Vedr. 23.

9 Bestemmelsen giver mulighed for administrativt at fastsætte regler for transport af hunde og katte, herunder krav til medfølgende dokumentation. Fastlæggelse af regler i henhold til denne bestemmelse må formodes primært at ske på baggrund af genetiske eller dyreværnsmæssige overvejelser. Vedr. 24. Bestemmelsen fastslår proceduren omkring tilsyn i sager om uforsvarlig behandling af hunde og katte og sikrer, at der i hvert enkelt tilfælde indgår en veterinærfaglig vurdering af forholdet. Vedr Disse bestemmelser er parallelle til de tilsvarende i den danske lovgivning og tilsikrer politimesteren mulighed for på nærmere fastsatte vilkår at gribe hurtigt ind, når hunde eller katte behandles uforsvarligt. Vedr. 28, stk Bestemmelserne er nye i relation til husdyrhold i Grønland, idet der åbnes mulighed for at fradømme en person retten til at holde, eller på anden måde omgås hunde og katte i en periode eller for bestandigt. Det understreges, at en sådan fradømmelse kun kan ske i forbindelse med grov eller gentagen overtrædelse af de anførte paragraffer i denne lov eller af en kommunal hunde- og kattevedtægt.

Ifølge 1 i Statsministeriets regulativ af 14. marts 1949 må levende dyr ikke indføres i Grønland uden tilladelse.

Ifølge 1 i Statsministeriets regulativ af 14. marts 1949 må levende dyr ikke indføres i Grønland uden tilladelse. VEJLEDENDE RETNINGSLINIER FOR INDFØRSEL AF DYR OG VEGETABILIER TIL GRØNLAND, fastsat i henhold til 1 i Statsministeriets regulativ af 14. marts 1949 angående forbud mod indførsel af levende dyr og vegetabilier

Læs mere

13. november EM2015/125 BETÆNKNING. Afgivet af Fiskeri-, Fangst- og Landbrugsudvalget. vedrørende

13. november EM2015/125 BETÆNKNING. Afgivet af Fiskeri-, Fangst- og Landbrugsudvalget. vedrørende BETÆNKNING Afgivet af Fiskeri-, Fangst- og Landbrugsudvalget vedrørende Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx 2015 om slædehunde samt hunde og kattehold (Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst & Landbrug)

Læs mere

Vejledning til loven om slædehunde samt hunde- og kattehold

Vejledning til loven om slædehunde samt hunde- og kattehold 15. juni 2013 Vejledning til loven om slædehunde samt hunde- og kattehold Denne vejledning vil i hovedtræk gennemgå Landstingslov nr. 18 af 30. oktober 1998 om slædehunde samt hunde- og kattehold, som

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsmæssig handel med og opdræt af hunde samt hundepensioner og hundeinternater

Bekendtgørelse om erhvervsmæssig handel med og opdræt af hunde samt hundepensioner og hundeinternater BEK nr 1466 af 12/12/2007 (Historisk) Udskriftsdato: 18. juni 2016 Ministerium: Fødevareministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2006-5401-0032 Senere ændringer til forskriften BEK nr 993 af 06/10/2008

Læs mere

Kapitel 1 Indledning. Kapitel 2 Fælles bestemmelser inden for og uden for slædehundedistriktet

Kapitel 1 Indledning. Kapitel 2 Fælles bestemmelser inden for og uden for slædehundedistriktet Vedtægt for Qeqqata Kommunia om hunde- og kattehold I medfør af 13, stk. 1, og 28, stk. 2 og 4, i landstingslov nr. 18 af 30. oktober 1998 om slædehunde samt hunde- og kattehold, som senest ændret ved

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om forbud mod hold af ræve (Ophævelse af revisionsbestemmelse.)

Forslag. Lov om ændring af lov om forbud mod hold af ræve (Ophævelse af revisionsbestemmelse.) Forslag til Lov om ændring af lov om forbud mod hold af ræve (Ophævelse af revisionsbestemmelse.) 1 I lov om nr. 466 af 12. juni 2009 om forbud mod hold af ræve, foretages følgende ændring: 1. 5 ophæves.

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning. katte m.v.

Forslag til folketingsbeslutning. katte m.v. B 60 (som fremsat): Forslag til folketingsbeslutning om mærkning og registrering af katte, kommunalt ansvar for herreløse katte m.v. Fremsat den 6. april 2005 af Kristen Touborg (SF) og Frode Sørensen

Læs mere

Vejledning til den grønlandske dyreværnslov

Vejledning til den grønlandske dyreværnslov 15. juni 2013 Vejledning til den grønlandske dyreværnslov Denne vejledning vil i hovedtræk gennemgå Landstingslov nr. 25 af 18. december 2003 om dyreværn. Lovens formål Lovens formål er at sikre dyr forsvarlig

Læs mere

BETÆNKNING. Afgivet af Landstingets Erhvervsudvalg. vedrørende. Forslag til Landstingslov nr. xx af yy.zz 2003 om dyreværn.

BETÆNKNING. Afgivet af Landstingets Erhvervsudvalg. vedrørende. Forslag til Landstingslov nr. xx af yy.zz 2003 om dyreværn. 05. december 2003 EM2003/156 BETÆNKNING Afgivet af Landstingets Erhvervsudvalg vedrørende Forslag til Landstingslov nr. xx af yy.zz 2003 om dyreværn. Afgivet til forslagets 2. behandling Landstingets Erhvervsudvalg

Læs mere

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 22 af 17. september 1997 om bekæmpelse af rabies (hundegalskab). Kapitel 1. Område og definitioner

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 22 af 17. september 1997 om bekæmpelse af rabies (hundegalskab). Kapitel 1. Område og definitioner Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 22 af 17. september 1997 om bekæmpelse af rabies (hundegalskab). I medfør af 14 og 15, stk. 2 i landstingsforordning nr. 17. af 28. oktober 1993 om kontrol med levnedsmidler

Læs mere

Landstingslov nr. 5 af 2. maj 1996 om landbrug.

Landstingslov nr. 5 af 2. maj 1996 om landbrug. Landstingslov nr. 5 af 2. maj 1996 om landbrug. Lovens anvendelsesområde 1. Loven finder anvendelse på landbrug i Grønland. Stk. 2. Ved landbrug forstås i denne lov erhvervsmæssig udnyttelse af arealer

Læs mere

REGLER FOR HUSDYRHOLD I TRANEMOSEGÅRD AFD. 12

REGLER FOR HUSDYRHOLD I TRANEMOSEGÅRD AFD. 12 REGLER FOR HUSDYRHOLD I TRANEMOSEGÅRD AFD. 12 VI HAR HUND! NAVN LEJERS NAVN RACE ADRESSE FØDSELSDATO DATO UNDERSKRIFT HVALP: SENEST EN UGE EFTER, AT HUNDEN ER ANKOMMET PÅ ADRESSEN, SKAL HUSDYRUDVALGET

Læs mere

1. august 2011 EM 2011/XX. Bemærkninger til ændringsforslaget. Almindelige bemærkninger

1. august 2011 EM 2011/XX. Bemærkninger til ændringsforslaget. Almindelige bemærkninger 1. august 2011 EM 2011/XX Bemærkninger til ændringsforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning I de seneste år er det verden over blevet mere og mere almindeligt at holde hunde, der ofte bliver betegnet

Læs mere

13. maj 2016 EM 2016/xx

13. maj 2016 EM 2016/xx 13. maj 216 EM 216/xx Bemærkninger til ændringsforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Siden januar 216 har der været udbrud af hundesyge i Qeqertaq og Ilulissat, hvor omkring 12 hunde døde af

Læs mere

Forslag til Landstingslov nr. xx af xx om hunde- og kattehold. Kapitel 1. Formål og område m.v.

Forslag til Landstingslov nr. xx af xx om hunde- og kattehold. Kapitel 1. Formål og område m.v. 20. august 1998 EM 1998/32 Forslag til Landstingslov nr. xx af xx om hunde- og kattehold Kapitel 1. Formål og område m.v. 1. Lovens formål er at sikre en bestand af sunde hunde og katte i Grønland, at

Læs mere

Landstingslov nr. 25 af 18. december 2003 om dyreværn

Landstingslov nr. 25 af 18. december 2003 om dyreværn Landstingslov nr. 25 af 18. december 2003 om dyreværn Kapitel 1 Lovens formål og anvendelsesområde 1. Landstingslovens formål er at sikre dyr forsvarlig behandling og bedst mulig beskyttelse mod smerte,

Læs mere

Kapitel 1. Indledning

Kapitel 1. Indledning Vedtægt for Qeqqata Kommunia om hundehold I medfør af 13, stk. 1, og 28, stk. 2 og 4, i landstingslov nr. 18 af 30. oktober 1998 om slædehunde samt hunde og kattehold, som senest ændret ved Inatsisartutlov

Læs mere

Vejledning om den nye hundelov gældende for Grønland (Landstingslov om slædehunde og hunde- og kattehold)

Vejledning om den nye hundelov gældende for Grønland (Landstingslov om slædehunde og hunde- og kattehold) Vejledning om den nye hundelov gældende for Grønland (Landstingslov om slædehunde og hunde- og kattehold) 28. november 2011 Indledning Denne vejledning er udarbejdet af Veterinærafdelingen under Departementet

Læs mere

90102 - BRÆNDGÅRDSPARKEN HUSORDEN

90102 - BRÆNDGÅRDSPARKEN HUSORDEN 90102 - BRÆNDGÅRDSPARKEN HUSORDEN MUSIK OG STØJ Ved brug af radio, TV og lignende: Tag hensyn til de øvrige beboere! Efter klokken 23 skal du dæmpe lyden! Når du finder anledning til at feste i din lejlighed:

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om hunde

Bekendtgørelse af lov om hunde Bekendtgørelse af lov om hunde Herved bekendtgøres lov om hunde, jf. lovbekendtgørelse nr. 259 af 12. april 2005, med de ændringer, der følger af 4 i lov nr. 554 af 24. juni 2005, 17 i lov nr. 538 af 8.

Læs mere

Notat om høringssvar i forbindelse med udkast til forslag om ændring af lov om mark- og vejfred.

Notat om høringssvar i forbindelse med udkast til forslag om ændring af lov om mark- og vejfred. Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Institution: NaturErhvervstyrelsen og departementet Kontor/initialer: Økologi & Landbrugslov/TIPA og Erhvervsenheden/NIHJ Sagsnr.: 19346, departementet Dato:

Læs mere

Dyreværnslov. Kapitel 1

Dyreværnslov. Kapitel 1 Dyreværnslov DSK nr 11131 af 18/08/1993 (Gældende) VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: Folketinget har vedtaget og Vi ved Vort samtykke stadfæstet følgende lov: (Visse

Læs mere

Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx 201x om bekæmpelse af rabies (hundegalskab)

Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx 201x om bekæmpelse af rabies (hundegalskab) Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx 201x om bekæmpelse af rabies (hundegalskab) I medfør af 14 og 15, stk. 2, i landstingsforordning nr. 17 af 28. oktober 1993 om kontrol med levnedsmidler

Læs mere

Vedtægt for Qeqqata Kommunia om hunde- og kattehold

Vedtægt for Qeqqata Kommunia om hunde- og kattehold Vedtægt for Qeqqata Kommunia om hunde- og kattehold I medfør af 13, stk. 1, og 28, stk. 2 og 4, i landstingslov nr. 18 af 30. oktober 1998 om slædehunde samt hunde- og kattehold, som senest ændret ved

Læs mere

levereglerne i og omkring din bolig Hvor meget må du støje? Må du have husdyr? Hvordan bruger du fællesarealer? og meget mere

levereglerne i og omkring din bolig Hvor meget må du støje? Må du have husdyr? Hvordan bruger du fællesarealer? og meget mere Afsnit 7 - Ordensreglement Om levereglerne i og omkring din bolig Hvor meget må du støje? Må du have husdyr? Hvordan bruger du fællesarealer? og meget mere Vedtaget på Beboermøde den 17-11-2015 Fælles

Læs mere

Hvis katten ikke er din

Hvis katten ikke er din Hvis katten ikke er din Katten har det særlige privilegium, at den normalt får lov at løbe frit ud og ind af boligen. Nogle katte knytter sig til flere familier, fordi mange mennesker fodrer tilløbende

Læs mere

Afdeling 3 HUSORDEN Vedtaget marts 2009

Afdeling 3 HUSORDEN Vedtaget marts 2009 Afdeling 3 HUSORDEN Vedtaget marts 2009 Indledning: En boligafdeling med mange beboere er et miniaturesamfund. Man bliver mere eller mindre afhængig af hinanden man bliver fælles om mange ting og derfor

Læs mere

Rapportskema til brug ved stikprøvekontrol af overholdelse af bestemmelserne vedrørende svinevelfærd

Rapportskema til brug ved stikprøvekontrol af overholdelse af bestemmelserne vedrørende svinevelfærd Rapportskema til brug ved stikprøvekontrol af overholdelse af bestemmelserne vedrørende svinevelfærd Bekendtgørelse nr. 323 af 6. maj 2003 om beskyttelse af svin Bekendtgørelse nr. 1120 af 19. november

Læs mere

Kapitel 9. Friluftsreklamer

Kapitel 9. Friluftsreklamer Kapitel 9. Friluftsreklamer 9.1. Indledning 9.2. Virksomhedsreklamer, trafikpropaganda m.v., samt mindre oplysningsskilte 9.3. Reklamer på idrætsanlæg 9.4. Ikrafttrædelse 9. l. Indledning Den hidtidige

Læs mere

Spanielskolens Grundtræning 7-12 måneder.

Spanielskolens Grundtræning 7-12 måneder. s Grundtræning 7-12 måneder. Indledning. Vi har under hvalpe træningen lagt vægt på at præge hvalpen i rigtig retning og forberede den til dens fremtidige arbejdsopgaver. Vi skal nu i gang med at indarbejde

Læs mere

Når hunden er aggressiv

Når hunden er aggressiv Når hunden er aggressiv Selvom det af og til kan virke sådan, er der ingen hunde der er ondskabsfulde, men der er hunde som farlige. Det kan være generelt eller i isolerede situationer. Hunde indeholder

Læs mere

Teknik og Miljøforvaltningen 2008. Regulativ. for visse ikke erhvervsmæssige dyrehold i Slagelse Kommune

Teknik og Miljøforvaltningen 2008. Regulativ. for visse ikke erhvervsmæssige dyrehold i Slagelse Kommune Teknik og Miljøforvaltningen 2008 Regulativ for visse ikke erhvervsmæssige dyrehold i Slagelse Kommune Lovgrundlag Dette regulativ er udfærdiget i henhold til Miljøministeriets bekendtgørelse nr. 1517

Læs mere

Trikiner: Beredskabsplan for fund af trikiner i dyr fra Danmark

Trikiner: Beredskabsplan for fund af trikiner i dyr fra Danmark Fødevarestyrelsen December 2006 Rev. 2.0 Juli 2007 Rev. 3.0 Juli 2008 Trikiner: Beredskabsplan for fund af trikiner i dyr fra Danmark Beredskabsplanen dækker den situation, at der hos dyr, som har opholdt

Læs mere

Husorden for andelsboligforeningen Lersøgaard af 2012

Husorden for andelsboligforeningen Lersøgaard af 2012 Husorden for andelsboligforeningen Lersøgaard af 2012 1 Tilsidesættelse af god skik og orden 2 Ansvar 3 Husdyr 4 Toiletter og afløb 5 Skadedyr 6 Høj musik og støj 7 Brug af maskiner etc. 8 Trappeopgange,

Læs mere

Anmeldelse vedr. to ponyer på * adresse anonym *

Anmeldelse vedr. to ponyer på * adresse anonym * 14. oktober 2009 Til Politiet Lokalstationen Viborg Rødevej 1 8800 Viborg Anne C. Abildgaard På vegne af Hesteinternatet af 1999 Rørbækvej 7-7323 Give www.hesteinternatet.dk Tlf.: 22 17 32 75 Anmeldelse

Læs mere

Dansk Ken nel Klub Jens O. Pedersen. Ruhåret Hønsehund. Atelier

Dansk Ken nel Klub Jens O. Pedersen. Ruhåret Hønsehund. Atelier Dansk Ken nel Klub Jens O. Pedersen Ruhåret Hønsehund Atelier 2004 For la get Ate li er, www.atelier.dk ISBN 978-87-7857-755-9 Bogen er forfattet og fotograferet af Jens O. Pedersen 2004 Tekst og billeder

Læs mere

REGLER FOR HUSDYRHOLD I TRANEMOSEGÅRD AFD. 12

REGLER FOR HUSDYRHOLD I TRANEMOSEGÅRD AFD. 12 REGLER FOR HUSDYRHOLD I TRANEMOSEGÅRD AFD. 12 VI HAR HUND! NAVN LEJERS NAVN RACE ADRESSE FØDSELSDATO DATO UNDERSKRIFT HVALP: SENEST EN UGE EFTER, AT HUNDEN ER ANKOMMET PÅ ADRESSEN, SKAL HUSDYRUDVALGET

Læs mere

31. maj 2012 EM 2012/xx. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

31. maj 2012 EM 2012/xx. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger 31. maj 2012 EM 2012/xx Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Inatsisartut vedtog under sin efterårssamling i 2010 som dagsordenspunkt 68 et beslutningsforslag om, at Naalakkersuisut

Læs mere

Bekendtgørelse om bekæmpelse af afrikansk svinepest 1)

Bekendtgørelse om bekæmpelse af afrikansk svinepest 1) BEK nr 1469 af 08/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 18. december 2015 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2015-32-30-00044 Senere

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 31. juli 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 31. juli 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 31. juli 2015 Sag 126/2015 Anklagemyndigheden mod T (advokat Erling Kragh-Pedersen) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Aalborg den 31. oktober 2014 og

Læs mere

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 22 af 8. september 2000 om forvaltning af græsningsområder og husdyr.

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 22 af 8. september 2000 om forvaltning af græsningsområder og husdyr. Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 22 af 8. september 2000 om forvaltning af græsningsområder og husdyr. I medfør af 5, 6, stk. 1 og stk. 2, 8, stk. 1, 9, 12 og 15, stk. 2 i landstingslov nr. 5 af 2. maj

Læs mere

ORDENSREGLER. April 2016

ORDENSREGLER. April 2016 ORDENSREGLER April 2016 1 Generelt 1. Nærværende ordensregler kan ikke tilsidesætte bestemmelserne i vedtægter og byggeretningslinier. 2. Medlemmer er forpligtet til at kende og overholde vedtægter, ordensregler

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om indendørs hold af gylte, goldsøer og drægtige søer 1)

Bekendtgørelse af lov om indendørs hold af gylte, goldsøer og drægtige søer 1) (Gældende) Udskriftsdato: 30. januar 2015 Ministerium: Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2015-32-30-00023 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse af

Læs mere

Bilag 11: Håndtering af syge/skadede dyr

Bilag 11: Håndtering af syge/skadede dyr (Version 2, 8. februar 2012) Bilag 11: Håndtering af syge/skadede dyr Lovkrav: Bek. nr. 707 5. Alle dyr, der synes at være syge eller tilskadekomne, skal omgående have en passende behandling. Hvis et dyr

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om hunde

Forslag. Lov om ændring af lov om hunde Forslag til Lov om ændring af lov om hunde (Undtagelse fra aflivning af visse ulovlige hunde i særlige tilfælde) 1 I lov om hunde, jf. lovbekendtgørelse nr. 47 af 11. januar 2017, foretages følgende ændringer:

Læs mere

NOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

NOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Kontor for husdyrsundhed/ Dep. 3.1 og 2.1 Sagsnr.: 2008-20-762-01640/ Dep sagsnr. 13650 Den 20. november 2008 Initialer HCHR/MBG/TAER FVM 607 NOTAT TIL FOLKETINGETS

Læs mere

Arbejdsgruppen om skambid

Arbejdsgruppen om skambid Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2013-14 FLF Alm.del Bilag 21 Offentligt Arbejdsgruppen om skambid Birte Broberg Fødevarestyrelsen Oversigt Baggrund for arbejdsgruppens nedsættelse Arbejdsgruppen

Læs mere

Bekendtgørelse af forældreansvarsloven

Bekendtgørelse af forældreansvarsloven LBK nr 1820 af 23/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 29. maj 2016 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Social- og Indenrigsmin., j.nr. 2015-8224 Senere ændringer til forskriften LOV

Læs mere

Svar vedrørende spørgsmål til Landsstyret i henhold til 36, stk. 1 i Landstingets forretningsorden. Nr. 2007-126

Svar vedrørende spørgsmål til Landsstyret i henhold til 36, stk. 1 i Landstingets forretningsorden. Nr. 2007-126 Landsstyreområdet for boliger, infrastruktur og råstoffer Aatsitassanut Ikummatissanullu Pisortaqarfik Råstofdirektoratet 24. september 2007 Sags nr.: 01.27-00108 Dok.nr.: 273185 Esmar Bergstrøm IA Svar

Læs mere

VILLAS FLORIDAS ORDENSREGLEMENT

VILLAS FLORIDAS ORDENSREGLEMENT ORDENSREGLEMENT 1. Med henvisning til dispositionerne af 6 spansk Lov om Ejerlejligheder (Ley de Propiedad Horizontal, LPH), ændret ved Lov 8/99, og 2 af vedtægter for Ejerforeningen angående reglementerne

Læs mere

Uddrag af foredrag i DKK Kreds 6 med DKK s formand Jørgen Hindse. Artiklen er bearbejdet til brug for Islandshunden af Jørgen Metzdorff.

Uddrag af foredrag i DKK Kreds 6 med DKK s formand Jørgen Hindse. Artiklen er bearbejdet til brug for Islandshunden af Jørgen Metzdorff. Ret og vrang Uddrag af foredrag i DKK Kreds 6 med DKK s formand Jørgen Hindse. Artiklen er bearbejdet til brug for Islandshunden af Jørgen Metzdorff. Det, at man køber noget der ser helt anderledes ud

Læs mere

Høringssvar til : Forslag til lov om ændring af lov om hunde. Hundelovens formål er at beskytte mennesker mod hunde.

Høringssvar til : Forslag til lov om ændring af lov om hunde. Hundelovens formål er at beskytte mennesker mod hunde. Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2013-14 FLF Alm.del Bilag 27 Offentligt Høringssvar til : Forslag til lov om ændring af lov om hunde. Hundelovens formål er at beskytte mennesker mod hunde.

Læs mere

15. september 2006 EM 2006/46. Rettelsesblad erstatter Landsstyrets forslag af 2. august 2006

15. september 2006 EM 2006/46. Rettelsesblad erstatter Landsstyrets forslag af 2. august 2006 15. september 2006 EM 2006/46 Rettelsesblad erstatter Landsstyrets forslag af 2. august 2006 Forslag til: Landstingsforordning nr. xx af xx 2006 om ændring af landstingsforordning om forebyggelse og bekæmpelse

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE: Affald:... 2. Fodring af fugle:... 2. Antenner:... 2. Leg og boldspil:... 2. Cykling og knallertkørsel:... 2

INDHOLDSFORTEGNELSE: Affald:... 2. Fodring af fugle:... 2. Antenner:... 2. Leg og boldspil:... 2. Cykling og knallertkørsel:... 2 INDHOLDSFORTEGNELSE: Affald:... 2 Fodring af fugle:... 2 Antenner:... 2 Leg og boldspil:... 2 Cykling og knallertkørsel:... 2 Have- og fællesanlæg:... 3 Parkering:... 3 Bad og toilet:... 3 Musik:... 3

Læs mere

I udlændingeloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1021 af 19. september 2014, foretages følgende ændringer:

I udlændingeloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1021 af 19. september 2014, foretages følgende ændringer: Udlændingeafdelingen Kontor: Udlændingekontoret Sagsnr.: 2014-960-0025 Dok.: 1290206 U D K A S T Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven (Statsforvaltningens underretning af kommunerne ved udstedelse

Læs mere

2015/1 LSF 115 (Gældende) Udskriftsdato: 30. juni 2016. Forslag. til. (Mulighed for, at ikkeautoriserede personer kan udføre priktest)

2015/1 LSF 115 (Gældende) Udskriftsdato: 30. juni 2016. Forslag. til. (Mulighed for, at ikkeautoriserede personer kan udføre priktest) 2015/1 LSF 115 (Gældende) Udskriftsdato: 30. juni 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Fremsat den 5. februar 2016 af Liselott Blixt (DF), Karina Adsbøl (DF), Jens Henrik Thulesen Dahl (DF), Kristian

Læs mere

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fødevarestyrelsen/Dyresundhed/Veterinærenheden/EUenheden Sagsnr.: 2012-20-221-01216 Den 2. april 2012 FVM 021 GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG om

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om hunde og dyreværnsloven 1)

Forslag. Lov om ændring af lov om hunde og dyreværnsloven 1) Lovforslag nr. L 163 Folketinget 2009-10 Fremsat den 17. marts 2010 af justitsministeren (Lars Barboed) Forslag til Lov om ændring af lov om hunde og dyreværnsloven 1) (Forbud mod besiddelse m.v. af visse

Læs mere

Bemærkninger til forslag til landstingsforordning om civile foranstaltninger mod smitsomme sygdomme. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til forslag til landstingsforordning om civile foranstaltninger mod smitsomme sygdomme. Almindelige bemærkninger EM 2001 / 38 Bemærkninger til forslag til landstingsforordning om civile foranstaltninger mod smitsomme sygdomme 1. Forordningsforslagets baggrund Almindelige bemærkninger I lov nr. 275 af 27. maj 1950

Læs mere

Europaudvalget 2010 Rådsmøde 3050 - Landbrug og fiskeri Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2010 Rådsmøde 3050 - Landbrug og fiskeri Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2010 Rådsmøde 3050 - Landbrug og fiskeri Bilag 2 Offentligt Civil- og Politiafdelingen Dato: 17. november 2010 Kontor: Dyrevelfærdskontoret Sagsnr.: 2010-5410-0093 Dok.: CWS41266 Samlenotat

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om hunde og dyreværnsloven 1)

Forslag. Lov om ændring af lov om hunde og dyreværnsloven 1) 2009/1 LSF 163 (Gældende) Udskriftsdato: 21. juni 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2009-5400-0016 Fremsat den 17. marts 2010 af justitsministeren (Lars Barboed) Forslag

Læs mere

Bekendtgørelse af Den Europæiske Konvention af 13. november 1987 om beskyttelse af kæledyr

Bekendtgørelse af Den Europæiske Konvention af 13. november 1987 om beskyttelse af kæledyr BKI nr 28 af 31/03/1971 Bekendtgørelse af Den Europæiske Konvention af 13. november 1987 om beskyttelse af kæledyr I henhold til kgl. resolution af 18. september 1992 har Danmark ratificeret en den 13.

Læs mere

Ændringsforslag. til. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx 2015 om bekæmpelse af zoonoser og zoonotiske agens.

Ændringsforslag. til. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx 2015 om bekæmpelse af zoonoser og zoonotiske agens. 25. november 2015 EM 2015/124 Ændringsforslag til Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx 2015 om bekæmpelse af zoonoser og zoonotiske agens. Fremsat til 2. behandling af Naalakkersuisoq for Fiskeri,

Læs mere

Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger 22. september 2009 EM 2009/91 Bemærkninger til forordningsforslaget 1. Forslagets baggrund: Almindelige bemærkninger Det daværende landsråd vedtog i 1978 landsrådsvedtægt af 4. april 1978 om uddannelsesstøtte

Læs mere

Bilag 11: Håndtering af syge/skadede dyr (Version: 3. maj 2017)

Bilag 11: Håndtering af syge/skadede dyr (Version: 3. maj 2017) Bilag 11: Håndtering af syge/skadede dyr (Version: 3. maj 2017) Lovkrav: Bek. nr. 707 5. Alle dyr, der synes at være syge eller tilskadekomne, skal omgående have en passende behandling. Hvis et dyr ikke

Læs mere

Spanielskolens Grundtræning 7-12 måneder.

Spanielskolens Grundtræning 7-12 måneder. s Grundtræning 7-12 måneder. Indledning. Vi har under hvalpe træningen lagt vægt på at præge hvalpen i rigtig retning og forberede den til dens fremtidige arbejdsopgaver. Vi skal nu i gang med at indarbejde

Læs mere

29. maj 2015 EM 2015/XX

29. maj 2015 EM 2015/XX 29. maj 2015 EM 2015/XX Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx 201x om slædehunde samt hunde- og kattehold Kapitel 1 Myndigheder 1. Naalakkersuisut meddeler de påbud og forbud, der anses for nødvendige

Læs mere

Klelund Dyrehave, 6682 Hovborg Transport af svin med mere

Klelund Dyrehave, 6682 Hovborg Transport af svin med mere Klelund Dyrehave, 6682 Hovborg Transport af svin med mere Bemærkninger til ansøgning om transport af svin og forbud mod fodring af vildsvin Faunaforst søger i mail af 30. september 2015 om tilladelse til

Læs mere

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2013-14 L 92 Bilag 18 Offentligt (02)

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2013-14 L 92 Bilag 18 Offentligt (02) Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2013-14 L 92 Bilag 18 Offentligt (02) SEJLIVEDE MYTER & FEJLFORTOLKNINGER Der er især i de senere år gennem forskning i hundens adfærd dokumenteret banebrydende

Læs mere

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2013-14 L 134 Bilag 1 Offentligt (01) Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Institution: Fødevarestyrelsen Enhed/initialer: Dyrevelfærd og veterinærmedicin/heta

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af sundhedsloven

Forslag. Lov om ændring af sundhedsloven Lovforslag nr. L 110 Folketinget 2012-13 Fremsat den 19. december 2012 af ministeren for sundhed og forebyggelse (Astrid Krag) Forslag til Lov om ændring af sundhedsloven (Økonomisk støtte til tandproteser

Læs mere

Ansøgning om husdyr - i Afdeling Brændgårdsparken

Ansøgning om husdyr - i Afdeling Brændgårdsparken Lejere: Navn, 7400 Herning Adresse: Bolignummer: 901-2- Ansøgning om husdyr - i Afdeling Brændgårdsparken Underskrevne lejere ansøger hermed om tilladelse til at holde ét husdyr (hund eller kat) i vores

Læs mere

JAGTLEJEKONTRAKT. Lejeafgift m.m.

JAGTLEJEKONTRAKT. Lejeafgift m.m. Naturstyrelsen Vendsyssel J.nr. NST-52401-00160 Ref. MSH Den 10. februar 2015 JAGTLEJEKONTRAKT Mellem Naturstyrelsen Vendsyssel som udlejer og som lejer

Læs mere

Vores overordnede betragtninger uddybes i det efterfølgende.

Vores overordnede betragtninger uddybes i det efterfølgende. Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fødevarestyrelsen Høringssvar sendt pr. e-mail: Til: hoering@fvst.dk Kopi: ansg@fvst.dk & mehul@fvst.dk 2013.10.17 Lov om ændring af lov om hunde samt mark

Læs mere

Agria Hundeforsikring. Gælder fra 01.01.2016

Agria Hundeforsikring. Gælder fra 01.01.2016 Agria Hundeforsikring Gælder fra 01.01.2016 Agria skaber tryghed for dyr og mennesker Agria Dyreforsikring er et unikt forsikringsselskab, der har specialiseret sig i dyr. Siden 1890 har vi skabt tryghed

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om dyreforsøg samt lov om kloning og genmodificering af dyr m.v. 1)

Forslag. Lov om ændring af lov om dyreforsøg samt lov om kloning og genmodificering af dyr m.v. 1) 2010/1 LSF 138 (Gældende) Udskriftsdato: 29. maj 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsministeriet, j.nr. 2010-5420-0041 Fremsat den 9. februar 2011 af justitsministeren (Lars Barfoed)

Læs mere

levereglerne i og omkring

levereglerne i og omkring Side 1 af 8 sider Om levereglerne i og omkring din bolig Hvor meget må du støje? Må du have husdyr? Hvordan bruger du fællesarealer? og meget mere Side 2 af 8 sider Afdelingens regler Reglerne for afdelingen

Læs mere

Dansk Ruhår Klub's. Jagtegnethedstest JET1

Dansk Ruhår Klub's. Jagtegnethedstest JET1 Regler for Dansk Ruhår Klub's Jagtegnethedstest JET1 Nærværende regler for Dansk Ruhår Klub's jagtegnethedstest træder i kraft den 01.01.2016 REGLER FORDANSK RUHÅR KLUB's Jagtegnethedstest JET1 DANSK RUHÅR

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om sygedagpenge

Forslag. Lov om ændring af lov om sygedagpenge Lovforslag nr. L 8 Folketinget 2010-11 Fremsat den 6. oktober 2010 af beskæftigelsesministeren (Inger Støjberg) Forslag til Lov om ændring af lov om sygedagpenge (Ændring af beskæftigelseskravet, afskaffelse

Læs mere

LOV OM GRØNLANDS HJEMMESTYRE Vi Margrethe den Anden,

LOV OM GRØNLANDS HJEMMESTYRE Vi Margrethe den Anden, LOV OM GRØNLANDS HJEMMESTYRE Vi Margrethe den Anden, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: I erkendelse af den særstilling, som Grønland i national, kulturel og geografisk henseende indtager

Læs mere

Status for randzoner

Status for randzoner Status for randzoner 1) Politisk arbejde fra Landbrug og Fødevare 2) Rent praktisk som landmand 3) Bøder og sanktioner 4) Offentlighedens adgang Ole Hansen Stævning og den politiske indsats vedr. randzoner

Læs mere

Kapitel 1. Erstatning og godtgørelse for personskade og tab af forsørger PERSONSKADE

Kapitel 1. Erstatning og godtgørelse for personskade og tab af forsørger PERSONSKADE 1 Patientskadeankenævnets datasammenskrivning af lov om erstatningsansvar. Sammenskrivningen omfatter Justitsministeriets datasammenskrivning nr. 11335 af 5. oktober 1994, 2 i lov nr. 73 af 1. februar

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af integrationsloven og forskellige andre love

Forslag. Lov om ændring af integrationsloven og forskellige andre love Til lovforslag nr. L 189 Folketinget 2009-10 Efter afstemningen i Folketinget ved 2. behandling den 20. maj 2010 Forslag til Lov om ændring af integrationsloven og forskellige andre love (Forenkling af

Læs mere

- der henviser til betænkning fra Udvalget om Miljø- og Sundhedsanliggender og Forbrugerpolitik (A5-0387/2002),

- der henviser til betænkning fra Udvalget om Miljø- og Sundhedsanliggender og Forbrugerpolitik (A5-0387/2002), P5_TA(2002)0594 Beskyttelse af forsøgsdyr Europa-Parlamentets beslutning om Rådets direktiv 86/609/EØF om beskyttelse af dyr, der anvendes til forsøg og andre videnskabelige formål (200/2259(INI)) Europa-Parlamentet,

Læs mere

Kategori 2 Selskabshunde

Kategori 2 Selskabshunde Pasningsvejledning hund Kategori 2 Selskabshunde ID-nummer i Dansk Hunderegister (udfyldes af sælger) Det er lovpligtigt, at hvalpen er ID-mærket og registreret i Dansk Hunderegister, inden den er fyldt

Læs mere

Vejledning om hundelovens forbudsordning

Vejledning om hundelovens forbudsordning Civil- og Politiafdelingen Dato: 8. juni 2010 Kontor: Dyrevelfærdskontoret Sagsnr.: 2010-5430-0272 Dok.: MCO41112 Vejledning om hundelovens forbudsordning 1. Indledning Denne vejledning er udarbejdet af

Læs mere

Hundeloven i henhold til problemerne med såkaldte muskel- og kamphunde

Hundeloven i henhold til problemerne med såkaldte muskel- og kamphunde Retsudvalget REU alm. del - Bilag 350 Offentligt Alpha Hundeadfærdscenter Foretræde for retsudvalget d.26. februar 2009. Hundeloven i henhold til problemerne med såkaldte muskel- og kamphunde Alpha Hundeadfærdscenter

Læs mere

Baunegårdsvej 73 Kalvehavevej 25 2900 Hellerup 3250 Gilleleje. København den 30. september 2004. Klage over tv-reklame for Becel pro.

Baunegårdsvej 73 Kalvehavevej 25 2900 Hellerup 3250 Gilleleje. København den 30. september 2004. Klage over tv-reklame for Becel pro. RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2/Reklame Kirsten Nissen Baunegårdsvej 73 Kalvehavevej 25 2900 Hellerup 3250 Gilleleje København den 30. september 2004 Klage over tv-reklame for Becel pro.activ Kirsten Nissen har

Læs mere

Bekendtgørelse om bekæmpelse af vesikulær stomatitis 1)

Bekendtgørelse om bekæmpelse af vesikulær stomatitis 1) BEK nr 1327 af 26/11/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 30. november 2015 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2015-32-30-00044 Senere

Læs mere

Udkast Vejledning om sterilisation

Udkast Vejledning om sterilisation 1. juli 2014 Sagsnr. 2014032074 Udkast Vejledning om sterilisation Indhold Indledning 2 Del 1: Sterilisation uden tilladelse 3 1. Fremgangsmåde ved anmodning om sterilisation, der ikke kræver tilladelse

Læs mere

Det Etiske Råds udtalelse om kloning.

Det Etiske Råds udtalelse om kloning. Til forside Det Etiske Råds udtalelse om kloning. Resumé. * Det Etiske Råd er imod kloning af mennesker. * Det Etiske Råd mener, at man i Danmark bør opretholde et forbud mod kloning af mennesker og arbejde

Læs mere

Anordning om ikrafttræden for Grønland af lov om radiofrekvenser

Anordning om ikrafttræden for Grønland af lov om radiofrekvenser Anordning nr. 38 af 23. januar 2004 Anordning om ikrafttræden for Grønland af lov om radiofrekvenser VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: I medfør af 60 i lov nr. 421

Læs mere

Bekendtgørelse om dyreforsøg 1)

Bekendtgørelse om dyreforsøg 1) BEK nr 12 af 07/01/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 16. juni 2016 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2015-32-30-00044 Senere ændringer

Læs mere

Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Inatsisartut vedtog under sin efterårssamling i 2010 som dagsordenspunkt 68 et beslutningsforslag om, at Naalakkersuisut pålægges at

Læs mere

Bekendtgørelse om beskyttelse af kalve 1)

Bekendtgørelse om beskyttelse af kalve 1) BEK nr 35 af 11/01/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 30. juni 2016 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Fødevarestyrelsen. j.nr. 2015-32-30-00044 Senere ændringer

Læs mere

Høringssvar vedrørende lovforslag L87 om ændring af udlændingeloven

Høringssvar vedrørende lovforslag L87 om ændring af udlændingeloven Røde Kors Blegdamsvej 27 2100 København Ø Tlf. 3525 9200 info@rodekors.dk CVR-nr.: 20 70 02 11 Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Familiesammenføring Slotsholmsgade 10 1216 København K. Høringssvaret

Læs mere

Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Baggrunden for forslaget Der er et ønske om, at samle reglerne for hold af slædehunde, samt hunde og katte, således at borgere, virksomheder og

Læs mere

At gøre det rigtige. Danish Crown Oksekødsdivisionens politik for transportegnethed, indtransport og opstaldning af kreaturer. Vognmanden.

At gøre det rigtige. Danish Crown Oksekødsdivisionens politik for transportegnethed, indtransport og opstaldning af kreaturer. Vognmanden. Vognmanden Landmanden B esætningsdyrlægen Slagteriet At gøre det rigtige Danish Crown Oksekødsdivisionens politik for transportegnethed, indtransport og opstaldning af kreaturer SEPTEMBER 2005 FORORD Dyrevelfærd

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 5. februar 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 5. februar 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 5. februar 2015 Sag 150/2014 A kærer værgebeskikkelse vedrørende B (advokat Uno Ternstrøm, beskikket for A) (advokat Dorthe Østerby, beskikket for B) I tidligere

Læs mere

UDKAST. Forslag. Lov om ændring af lov om euforiserende stoffer

UDKAST. Forslag. Lov om ændring af lov om euforiserende stoffer Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: PSYKMED Sagsbeh.: SUMLPE Sags nr.: 1302301 Dok. nr.: 1825785 Dato: 19. november 2015 UDKAST Forslag til Lov om ændring af lov om euforiserende stoffer (Assisteret stofindtagelse

Læs mere