Dansk Energi Rosenørns Alle Frederiksberg C. Pristalskorrektion af reguleringspriser og rådighedsbeløb. Indledning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dansk Energi Rosenørns Alle 9 1970 Frederiksberg C. Pristalskorrektion af reguleringspriser og rådighedsbeløb. Indledning"

Transkript

1 Dansk Energi Rosenørns Alle Frederiksberg C 12. december 2011 Sag 4/ / JST Deres ref. Pristalskorrektion af reguleringspriser og rådighedsbeløb Indledning Sekretariatet for Energitilsynet har efter anmodning fra Dansk Energi undersøgt, om det er hensigtsmæssigt at lave en korrektion af reguleringsprisindekset. Reguleringsprisindekset bliver benyttet til at pristalsregulere netselskabernes reguleringspriser og rådighedsbeløb. På det tidspunkt, som anmodningen vedrører, skete pristalsreguleringen i henhold til bekendtgørelse nr af 10. december 2009 om indtægtsrammer for netvirksomheder og regionale transmissionsvirksomheder omfattet af elforsyningsloven (Indtægtsrammebekendtgørelsen). Sekretariatet for Energitilsynet Carl Jacobsens Vej Valby tlf mail post@energitilsynet.dk web Hvert kvartal fremskriver Sekretariatet for Energitilsynet netselskabernes reguleringspriser og rådighedsbeløb med et sammenvejet reguleringsprisindeks bestående af 50 pct. lønandel og 50 pct. materialeandel. Til udregning af udviklingen i indekset benyttes udviklingen i Danmarks Statistiks lønindeks for ansatte i industrien (ILON2) og udviklingen i Danmarks Statistiks prisindeks for indenlandsk vareforsyning (PRIS10). Reguleringsprisindekset udregnes og benyttes som foreskrevet i indtægtsrammebekendtgørelsens 7, stk. 1. I tredje kvartal 2008 ændrede Danmarks Statistik praksis for udregning af sæsonkorrektion af ILON2-indekset. Derfor gik Sekretariatet for Energitilsynet fra at benytte det gamle sæsonkorrigerede ILON2-indeks (nu ILON2X-indeks) til at benytte det nye ikke-sæsonkorrigerede ILON2- indeks fra og med 3. kvartal I den periode, hvor Danmarks Statistik har opgjort de to indeks ILON2 og ILON2X, har det ikke-sæsonkorrigerede ILON2-indeks været relativt større i 2. kvartal end i de øvrige kvartaler. Sæsonkorrektionen har mindsket væksten i et givet års andet kvartal og øget væksten i årets øvrige tre kvartaler. At databruddet skete medio 2008 var uhensigtsmæssigt, fordi det benyttede lønindeks herved var sæsonkorrigeret i årets to første kvartaler og ikke i årets to sidste kvartaler. Som følge af dette var væksten i reguleringsprisindekset mindre i 1. og 2. kvartal 2009, end den ville have været, hvis databruddet ikke var forekommet.

2 2/9 Pristalskorrektion Sekretariatet for Energitilsynet korrigerer pristalsfremskrivningen af reguleringspriser og rådighedsbeløb fra og med 1. kvartal Korrektionen sker med henblik på at sikre, at pristalsreguleringen efter databruddet i videst muligt omfang fortsætter på samme grundlag som tidligere, jf. indtægtsrammebekendtgørelse nr af 10. december , stk. 2. De korrigerede reguleringsprisindeks fra og med 1. kvartal 2009 er angivet i tabel 1 i denne udtalelse. På baggrund af de korrigerede reguleringsprisindeks fremskriver Sekretariatet for Energitilsynet reguleringspriser og rådighedsbeløb med de korrigerende pristalsfremskrivninger, der er angivet i tabel 1 i denne udtalelse. Disse korrigerende pristalsfremskrivninger sker i forhold til de aktuelt udmeldte reguleringspriser og rådighedsbeløb. Sagsforløb, sag nr. 4/ Dansk Energi har ved mail af 7. marts 2011 anmodet om en korrektion af reguleringsprisindekset. Danmarks Statistik har ved mail af 15. november 2011 oplyst, at udmeldingen om ændringen ved beregning af sæsonkorrektionen i lønindekset for ansatte i industrien medio 2008 skete ved offentliggørelsen af indekset for 3. kvartal 2008 af 27. november Ved mail af 22. november 2011 har Danmarks Statistik anvist en metode for, hvordan de fremskrevne værdier af ILON2X-indekset kan beregnes for 3. og 4. kvartal Lovgrundlag Denne afgørelse har lovgrundlag i bekendtgørelse nr af 10. december 2009 om indtægtsrammer for netvirksomheder, der er omfattet af indtægtsrammereguleringen i elforsyningslovens kapitel 10. Bekendtgørelsen har virkning fra 8. oktober 2008, jf. indtægtsrammebekendtgørelsens 33, stk. 1: Bekendtgørelsen træder i kraft den 16. december 2009 med virkning fra den 8. oktober Sekretariatet for Energitilsynet pristalsfremskriver med hjemmel i indtægtsrammebekendtgørelsen hvert kvartal reguleringspriser og rådighedsbeløb for netselskaberne ved et sammenvejet reguleringsprisindeks, jf. indtægtsrammebekendtgørelsens 7, stk. 1: Reguleringspriser og rådighedsbeløb reguleres ved anvendelse af et sammenvejet indeks med 50 pct. lønandel og 50 pct. materialeandel. Løn-

3 3/9 indekset er Danmarks Statistiks lønindeks for ansatte i industrien (ILON2). Materialeindekset er Danmarks Statistiks prisindeks for indenlandsk vareforsyning (PRIS10). Energitilsynet udmelder kvartårligt det sammenvejede indeks. Ved beregningen af en virksomheds årlige reguleringspris, jf. 2, nr. 24, henholdsvis en virksomheds årlige rådighedsbeløb, [jf.] 2, nr. 25, anses ændringer i det sammenvejede indeks at have virkning fra den første dag i det næstfølgende kvartal. Hvis Danmarks Statistik justerer indhold og dækningsområde for de anvendte indeks ved beregning reguleringsprisindekset, udmelder Sekretariatet for Energitilsynet, hvorledes reguleringspriser og rådighedsbeløb herefter pristalsreguleres, jf. indtægtsrammebekendtgørelsens 7, stk. 2: Såfremt Danmarks Statistik justerer indhold og dækningsområde for de anvendte indeks, vil Energitilsynet udmelde, hvorledes reguleringspriser og rådighedsbeløb herefter pristalsreguleres med henblik på at sikre, at pristalsreguleringen i videst muligt omfang fortsætter på et tilsvarende grundlag. Sagsfremstilling Hvert kvartal fremskriver Sekretariatet for Energitilsynet netselskabernes reguleringspriser og rådighedsbeløb med et sammenvejet reguleringsprisindeks bestående af 50 pct. lønandel og 50 pct. materialeandel. Til udregning af udviklingen i indekset benyttes udviklingen i Danmarks Statistiks lønindeks for ansatte i industrien (ILON2) og udviklingen i Danmarks Statistiks prisindeks for indenlandsk vareforsyning (PRIS10). Reguleringsprisindekset udregnes og benyttes som foreskrevet i indtægtsrammebekendtgørelsens 7, stk. 1. I tredje kvartal 2008 ændrede Danmarks Statistik praksis for udregning af sæsonkorrektion af indekset ILON2. Derfor valgte Sekretariatet for Energitilsynet at gå fra at benytte det gamle sæsonkorrigerede ILON2-indeks (nu ILON2X-indeks) til at benytte det nye ikke-sæsonkorrigerede ILON2- indeks. Udskiftningen af indekset påvirkede reguleringsprisindekset fra og med 1. kvartal Dette skyldes, at man ved beregning af væksten i reguleringsprisindekset for et givet kvartal benytter væksten i løn- og prisindekset to kvartaler tidligere. Dette betyder, at væksten i de benyttede indeks i 3. og 4. kvartal 2008 benyttes til at beregne væksten i reguleringsprisindekset i henholdsvis 1. og 2. kvartal Ved beregning af reguleringsprisindekset gik Sekretariatet for Energitilsynet fra og med 1. kvartal 2009 desuden fra at benytte væksten i det nu afsluttede prisindeks for indenlandsk vareforsyning PRIS10X (tidligere PRIS10), til at benytte væksten i det nye prisindeks for indenlandsk vareforsyning PRIS10. Dansk Energi har foreslået to alternative beregningsmetoder af reguleringsprisindekset i forbindelse med anmodningen om pristalskorrektionen.

4 4/9 Det første alternativ benytter det oprindelige reguleringsprisindeks til og med 1. kvartal Herefter beregnes væksten i reguleringsprisindekset ved brug af væksten i ILON2- og PRIS10-indekset. Da indeksserien ILON2 begynder fra og med 1. kvartal 2005, har Dansk Energi tilbageskrevet ILON2-indekset med væksten i Danmarks Statistiks indeks for årlige ændringer i timefortjenesten for ansatte i industrien (ILON3). Det andet alternativ til beregning af reguleringsprisindekset, som Dansk Energi har foreslået, benytter det oprindelige reguleringsprisindeks til og med 2. kvartal Herefter beregnes væksten i reguleringsprisindekset ved brug af væksten i ILON2- og PRIS10-indekset. Ved korrektionen af reguleringsprisindekset har Sekretariatet for Energitilsynet valgt ikke at benytte de alternative reguleringsprisindeks, som Dansk Energi har foreslået, jf. nedenfor. Sekretariatets vurdering Sekretariatet for Energitilsynet har som følge af anmodningen fra Dansk Energi undersøgt konsekvensen af databruddet ved overgangen fra benyttelse af det sæsonkorrigerede ILON2X-indeks til benyttelse af det ikkesæsonkorrigerede ILON2-indeks ved beregning af reguleringsprisindekset. Sekretariatet har beregnet, at overgangen fra at benytte det sæsonkorrigerede lønindeks til at benytte det ikke-sæsonkorrigerede lønindeks ved beregning af reguleringsprisindekset har medført, at væksten i reguleringsprisindekset var mindre i 1. og 2. kvartal 2009, end den ville have været, hvis databruddet ikke var forekommet. Denne afvigelse skyldes, at man medio 2008 gik fra at benytte det sæsonkorrigerede ILON2X-indeks med en reduceret vækst i 1. halvår til i 2. halvår at benytte det ikke-sæsonkorrigerede ILON2-indeks, der ikke kompenserede for den reducerede vækst i 1. halvår. Som følge af dette har Sekretariatet for Energitilsynet undersøgt, om det er muligt at finde en mere hensigtsmæssig overgang mellem de to lønindeks. Sekretariatet har udført denne undersøgelse med henblik på at sikre, at pristalsreguleringen efter udskiftningen i lønindeks i videst muligt omfang fortsætter på samme grundlag som tidligere, jf. indtægtsrammebekendtgørelsens 7, stk. 2. Sekretariatet bemærker, at da PRIS10X- og PRIS10-indekset ikke er sæsonkorrigerede, og da overgangen mellem dem desuden skete ved et årsskifte, har denne ikke medført den samme uhensigtsmæssighed, som overgangen mellem benyttelse af ILON2X- og ILON2-indekset medførte. Sekretariatet for Energitilsynet har identificeret et reguleringsprisindeks, hvor eneste ændring i forhold til det nuværende indeks er, at der for 3. og 4. kvartal 2008 ved beregningen benyttes den vækst i ILON2X-indekset, som ville have fundet sted, hvis Danmarks Statistik var fortsat med at opgøre in-

5 5/9 dekset. Sekretariatet har vurderet, at dette reguleringsprisindeks opfylder indtægtsrammebekendtgørelsens 7, stk. 1 og stk. 2 samtidigt med, at der korrigeres for den uhensigtsmæssige overgang mellem lønindeksene. Sekretariatets vurderer, at det identificerede reguleringsprisindeks dels giver færrest muligt ændringer i det oprindelige datagrundlag for indekset, og dels i videst muligt omfang efter databruddet fortsætter på et tilsvarende grundlag samtidigt med, at det korrigerer for uhensigtsmæssigheden ved det oprindelige databrud. Da der kan identificeres en mere hensigtsmæssig overgang mellem de benyttede lønindeks end den hidtil foretagne, vurderer Sekretariatet for Energitilsynet, at der skal laves en korrektion af reguleringsprisindekset. Sekretariatet for Energitilsynet vurderer, at det først er fra virkningstidspunktet for indtægtsrammebekendtgørelse nr af 10. december 2009, at Sekretariatet kan udmelde ændringer i beregningsmetoden for pristalsreguleringen, såfremt Danmarks Statistik justerer indhold og dækningsområde for de anvendte indeks. Indtægtsrammebekendtgørelsen har virkningstidspunkt fra 8. november 2008, og offentliggørelsen af ændringen samt publiceringen af det nye ILON2-indeks skete pr. 27. november Da offentliggørelsen af ændringen skete efter virkningstidspunktet for omtalte indtægtsrammebekendtgørelse, vurderer Sekretariatet, at der er mulighed for at korrigere for effekten af databruddet. Da effekten af Danmarks Statistiks ændring af sæsonkorrektionen, og dermed Sekretariatet for Energitilsynets udskiftning i lønindeks, indtraf for reguleringsprisindekset fra og med 1. kvartal 2009, finder Sekretariatet det retvisende, at korrektionen sker fra og med dette kvartal. Sekretariatet for Energitilsynet har udregnet de værdier af ILON2Xindekset, som Danmarks Statistik ville have udregnet for 3. og 4. kvartal 2008, hvis indekset havde fortsat med at eksistere. Disse værdier er udregnet efter vejledning fra Danmarks Statistik ved mail af 22. november De fremskrevne værdier af ILON2X-indekset er fundet ved at fremskrive ILON2X-indekset for 3. og 4. kvartal 2007 med årsvæksterne i Danmarks Statistiks ILON3-indeks fra henholdsvis 3. og 4. kvartal 2008: ILON2X ILON2X = ILON2X = 159,4 = ILON2X = 160,2 2007K3 2007K4 ( 1+ ILON3 ) = 152,8 ( 1+ 0,043) ( 1+ ILON3 ) = 154,5 ( 1+ 0,037) Sekretariatet bemærker, at stigningen i det til dels fremskrevne ILON2Xindeks over 2008 svarer til stigningen i ILON2-indekset over 2008.

6 6/9 Det korrigerede reguleringsprisindeks for 1. kvartal 2009 er beregnet ved at fremskrive reguleringsprisindekset for 4. kvartal 2008 med gennemsnittet af væksten i det fremskrevne ILON2X-indeks og væksten i PRIS10-indekset i 3. kvartal 2008: Korr. RP = RP ILON2X 1+ ILON2X 2008K2 PRIS10X 1+ PRIS10X 2008K2 159,4 127,8 = 122, / 2 157,8 130,4 = 121,75 1 / 2 Det korrigerede reguleringsprisindeks for 2. kvartal 2009 er beregnet ved at fremskrive det korrigerede reguleringsprisindeks for 1. kvartal 2009 med gennemsnittet af væksten i det fremskrevne ILON2X-indeks og væksten i PRIS10-indekset i 4. kvartal 2008: Korr. RP 2009K2 = Korr. RP ILON2X 1+ ILON2X PRIS10X 1+ PRIS10X 160,2 117,6 = 121, / 2 159,4 127,8 = 117,22 1 / 2 For kvartalerne fra og med 2. kvartal 2008 er det korrigerede reguleringsprisindeks i et givet kvartal beregnet ved at fremskrive det korrigerede reguleringsprisindeks fra kvartalet før med gennemsnittet af væksten i ILON2- og PRIS10-indekset to kvartaler tidligere. Værdierne for det korrigerede reguleringsprisindeks fra og med 1. kvartal 2009 til og med 3. kvartal 2011 fremgår af kolonne 2 i tabel 1.

7 7/9 Tabel 1. Reguleringsprisindeks og korrigerende stigninger i reguleringspriser og rådighedsbeløb Kvartal Nuværende reguleringsprisindekprisindeks Korrigeret regulerings- 120,67 121,75 0, K2 116,06 117,22 0, K3 115,83 116,98 0, K4 118,20 119,38 0, K1 117,70 118,87 0, K2 117,69 118,86 0, K3 119,87 121,06 0, K4 122,58 123,80 0, K1 122,40 123,62 0, K2 123,57 124,80 0, K3 126,68 127,94 0,995 Kilde: Sekretariatet for Energitilsynet. Korrigerende pristalsfremskrivninger (i pct.) Til beregning af de korrigerede reguleringspriser og rådighedsbeløb er benyttet en korrigerende pristalsfremskrivning. Sekretariatet for Energitilsynet har beregnet denne som den procentvise ændring, de nuværende kvartalsværdier af reguleringsprisindekset skal stige med for at få samme størrelse som det korrigerede reguleringsprisindeks. For 1. og 2. kvartal 2009 findes disse som: Korr. pristalsfremskr. Korr. RP = RP = 0,901% 121,75 1 = 1 = 0, ,67 Korr. pristalsfremskr. 2009K2 Korr. RP = RP 2009K2 = 0,995 % 2009K2 117,22 1 = 1 = 0, ,06 Sekretariatet for Energitilsynet korrigerer reguleringspriser og rådighedsbeløb fra og med 1. kvartal 2009 til og med 3. kvartal 2011 med de pristalsfremskrivninger, der fremgår af kolonne 4 i tabel 1. Af kolonne 4 i tabel 1 fremgår, at den korrigerende pristalsfremskrivning for 1. kvartal 2009 er 0,901 %. Desuden fremgår det af tabellen, at de korrigerende pristalsfremskrivninger for 2. kvartal 2009 og kvartalerne herefter er 0,995 %. De korrigerende pristalsfremskrivninger sker i forhold til de aktuelt udmeldte reguleringspriser og rådighedsbeløb. De aktuelt benyttede værdier af reguleringsprisindekset fremgår af kolonne 2 i tabel 1. Dette betyder, at den væsentligste effekt af korrektionen består af en niveauforskydning på 0,901 % af netselskabernes reguleringspriser og rådighedsbeløb mellem 4. kvartal 2008 og 1. kvartal 2009.

8 8/9 Sekretariatet for Energitilsynet har vurderet de to alternative reguleringsprisindeks foreslået af Dansk Energi. Begge reguleringsprisindeks benytter PRIS10-indekset fra og med 1. kvartal Sekretariatet har identificeret et korrigeret reguleringsprisindeks, der tager højde for den uhensigtsmæssige udskiftning af lønindekset. Desuden er der ved beregningen i højere grad end ved de af Dansk Energi foreslåede indeks benyttet samme datagrundlag, som det oprindelige indeks bygger på. Sekretariatet for Energitilsynet vurderer derfor, at det af Sekretariatet identificerede korrigerede reguleringsprisindeks bedre opfylder indtægtsrammebekendtgørelsens 7, stk. 1 og stk. 2. Sekretariatet for Energitilsynet har derfor ikke benyttet nogen af de af Dansk Energi foreslåede alternative indeks til beregning af det korrigerede reguleringsprisindeks. Sekretariatet bemærker, at der vil være afledte effekter ved korrektionen af reguleringsprisindekset for netselskaberne. Korrektionen kommer bl.a. til at påvirke størrelserne af modregningerne for historiske energispareomkostninger fra 2004, der i 2010 trækkes ud af selskabernes reguleringspriser og rådighedsbeløb. Ligeledes vil selskabernes nettabskompensationer for årene 2009 og 2010 blive påvirket. Sekretariatet for Energitilsynet vil snarest udsende afgørelser med indtægtsrammer for 2009, 2010 og 2011 til netselskaberne. I disse vil effekten af pristalskorrektionen være indeholdt. Sekretariatet bemærker, at eventuelle stigninger i selskabernes differencer for 2009, der er en følge af pristalskorrektionen, vil kunne opkræves i reguleringsåret 2012, medmindre de allerede er opkrævet. Pristalskorrektion Sekretariatet for Energitilsynet korrigerer pristalsfremskrivningen af reguleringspriser og rådighedsbeløb fra og med 1. kvartal Korrektionen sker med henblik på at sikre, at pristalsreguleringen efter databruddet i videst muligt omfang fortsætter på samme grundlag som tidligere, jf. indtægtsrammebekendtgørelse nr af 10. december , stk. 2. De korrigerede reguleringsprisindeks fra og med 1. kvartal 2009 er angivet i tabel 1 i denne udtalelse. På baggrund af de korrigerede reguleringsprisindeks fremskriver Sekretariatet for Energitilsynet reguleringspriser og rådighedsbeløb med de korrigerende pristalsfremskrivninger, der er angivet i tabel 1 i denne udtalelse. Disse korrigerende pristalsfremskrivninger sker i forhold til de aktuelt udmeldte reguleringspriser og rådighedsbeløb.

9 9/9 Med venlig hilsen Julie Starostka Fuldmægtig Tlf. direkte

Dansk Energi Rosenørns Allé 9 1970 Frederiksberg C

Dansk Energi Rosenørns Allé 9 1970 Frederiksberg C Dansk Energi Rosenørns Allé 9 1970 Frederiksberg C 14. december 2015 Detail & Distribution 15/11090 laa ANMELDELSE AF TILSLUTNINGSBIDRAG FOR LADESTANDERE I DET OF- FENTLIGE RUM Dansk Energi anmelder en

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet forhøjer EnergiMidt Net A/S reguleringspris med de årlige beløb, som er angivet i Tabel 4, kolonne 3.

Sekretariatet for Energitilsynet forhøjer EnergiMidt Net A/S reguleringspris med de årlige beløb, som er angivet i Tabel 4, kolonne 3. EnergiMidt Net A/S Tietgensvej 2-4 8600 Silkeborg 23. oktober 2015 Detail & Distribution 14/13276 /BEJ AFGØRELSE OM FORHØJELSE AF ENERGIMIDT NET A/S IND- TÆGTSRAMME SOM Sekretariatet for Energitilsynet

Læs mere

Anlægsinvesteringen består af 1,5 km 0,4 kv kabelforbindelse og 18 stk. kabelskabe. Der er i den forbindelse demonteret 1,5 km 0,4 kv luftledning.

Anlægsinvesteringen består af 1,5 km 0,4 kv kabelforbindelse og 18 stk. kabelskabe. Der er i den forbindelse demonteret 1,5 km 0,4 kv luftledning. Energi Viborg Elnet A/S Bøssemagervej 8 8800 Viborg 18. maj 2015 Detail & Distribution 15/02590 MFR AFGØRELSE FORHØJELSE AF ENERGI VIBORG ELNET A/S IND- TÆGTSRAMME Sekretariatet for Energitilsynet har

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Vejle Spildevand A/S Att.: Jesper Villumsen Toldbodvej 15 7100 Vejle 18. november 2011 Sag 4/1020-0600-0048 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 Forsyningssekretariatet fastsætter

Læs mere

Sydfyns Elforsyning A/S Fåborgvej 44 5700 Svendborg. Afgørelse om forhøjelse af Sydfyns Elforsyning A/S indtægtsramme

Sydfyns Elforsyning A/S Fåborgvej 44 5700 Svendborg. Afgørelse om forhøjelse af Sydfyns Elforsyning A/S indtægtsramme Sydfyns Elforsyning A/S Fåborgvej 44 5700 Svendborg 18. august 2014 Sag 12/16913 / KBS Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af Sydfyns Elforsyning A/S indtægtsramme Sekretariatet for Energitilsynet har færdigbehandlet

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at NRGis bagudrettede reguleringspris

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at NRGis bagudrettede reguleringspris NRGi Net A/S Dusager 22 8200 Århus N 3. august 2016 Detail & Distribution 16/08185 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR NRGI NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse af den bagudrettede indtægtsramme

Læs mere

Priser Byggeomkostnings- indekset pr. 1. januar 2015

Priser Byggeomkostnings- indekset pr. 1. januar 2015 Priser Byggeomkostningsindekset pr. 1. januar 2015 Byggeomkostningsindekset pr. 1. januar 2015 Indhold 1. Indledning... 3 2. Byggeomkostningsindekset... 4 3. Tabeller... 5 4. Metode... 8 4.1 Vægtgrundlag...

Læs mere

Dansk Energi Rosenørns Alle Frederiksberg C 27. november 2013 Sag 13/11638 / LBA Deres ref.

Dansk Energi Rosenørns Alle Frederiksberg C 27. november 2013 Sag 13/11638 / LBA Deres ref. Dansk Energi Rosenørns Alle 9 1970 Frederiksberg C 27. november 2013 Sag 13/11638 / LBA Deres ref. SEKRETARIATET FOR Anmeldelse af branchevejledning af tilslutningsbidrag for ladestandere til elbiler opstillet

Læs mere

SAGSFREMSTILLING Af NRGis anmodning af 2. juli 2015 fremgår, at virksomheden ønsker en vejledende udtalelse omkring følgende forhold:

SAGSFREMSTILLING Af NRGis anmodning af 2. juli 2015 fremgår, at virksomheden ønsker en vejledende udtalelse omkring følgende forhold: NRGi Net A/S Bjerrevej 139 8700 Horsens 1. september 2015 Detail & Distribution 15/06596 AE VEJLEDENDE UDTALELSE PRAKSISÆNDRING FOR INDTÆGTSFØ- RING AF NRGi Net A/S (herefter NRGi ) har ved mail af 2.

Læs mere

Energitilsynets administrations- og dokumentationskrav i forbindelse med begrebet nødvendige nyinvesteringer i indtægtsrammebekendtgørelsen Resumé

Energitilsynets administrations- og dokumentationskrav i forbindelse med begrebet nødvendige nyinvesteringer i indtægtsrammebekendtgørelsen Resumé ENERGITILSYNET 16. februar 2005 Punkt 4 Notat til beslutning 3/1320-0200-0079 HTH Energitilsynets møde den 28. februar 2005 ENERGITILSYNET Energitilsynets administrations- og dokumentationskrav i forbindelse

Læs mere

Verdo Hillerød El-net A/S Askvang 4 3400 Hillerød. Afgørelse om forhøjelse af Verdo Hillerød El-net A/S indtægtsramme

Verdo Hillerød El-net A/S Askvang 4 3400 Hillerød. Afgørelse om forhøjelse af Verdo Hillerød El-net A/S indtægtsramme Verdo Hillerød El-net A/S Askvang 4 3400 Hillerød 2. januar 2014 Sag 12/04756 & 12/04946 / CHN Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af Verdo Hillerød El-net A/S indtægtsramme Sekretariatet for Energitilsynet

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at EnergiMidts bagudrettede reguleringspris er 22,48 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at EnergiMidts bagudrettede reguleringspris er 22,48 øre/kwh i 2015. EnergiMidt Tietgensvej 2-4 8600 Silkeborg 29. juli 2016 Detail & Distribution 16/09073, 14/11026, 16/01707 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR ENERGIMIDT NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse

Læs mere

Vejledende udtalelse vedrørende nødvendig nyinvestering

Vejledende udtalelse vedrørende nødvendig nyinvestering 21. januar 2014 Sag 12 /14378 Deres ref. LRN Vejledende udtalelse vedrørende nødvendig nyinvestering Sekretariatet for Energitilsynet har den 24. september 2012 modtaget en henvendelse fra SEAS-NVE Net

Læs mere

TILKENDEGIVELSE Sekretariatet for Energitilsynet tilkendegiver på baggrund af det anmeldte:

TILKENDEGIVELSE Sekretariatet for Energitilsynet tilkendegiver på baggrund af det anmeldte: Dansk Energi 14. december 2016 Detail & Distribution 16/11009 laa TILEKNDEGIVELSE OM DANSK ENERGIS ANMELDTE METODEÆN- DRING FOR STANDARDINVESTERINGSBIDRAG Med mail af 17. oktober 2016 anmeldte Dansk Energi

Læs mere

Vestjyske Net 60 kv A/S Ydunsvej Herning. Afgørelse om forhøjelse af Vestjyske Net 60 kv A/S indtægtsramme

Vestjyske Net 60 kv A/S Ydunsvej Herning. Afgørelse om forhøjelse af Vestjyske Net 60 kv A/S indtægtsramme Vestjyske Net 60 kv A/S Ydunsvej 35 7400 Herning 27. januar 2015 Sag 13/08585 / KSB Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af Vestjyske Net 60 kv A/S indtægtsramme Sekretariatet for Energitilsynet har færdigbehandlet

Læs mere

Udsigt til flere bygge- og anlægsinvesteringer i de kommende år

Udsigt til flere bygge- og anlægsinvesteringer i de kommende år DI ANALYSE Februar 1 Udsigt til flere bygge- og anlægsinvesteringer i de kommende år Efter et lille fald i bygge- og anlægsinvesteringerne i ventes fremgang i år og næste år. Særligt det lave nybyggeri

Læs mere

At Brenderup Netselskabs bagudrettede reguleringspris for 2013 er 9,47 øre/kwh, jf. 8 i indtægtsrammebekendtgørelse 335/2011, jf. afsnit 6.4.

At Brenderup Netselskabs bagudrettede reguleringspris for 2013 er 9,47 øre/kwh, jf. 8 i indtægtsrammebekendtgørelse 335/2011, jf. afsnit 6.4. Brenderup Netselskab A.m.b.a. Bøgelundvej 10 5464 Brenderup 23. februar 2015 Sag 12/09019 / AE Deres ref. Udmelding af bagudrettet reguleringspris til Brenderup Netselskab A.m.b.a. for reguleringsåret

Læs mere

AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR STRUER FORSYNING ELNET A/S FOR REGULERINGSÅRET 2016

AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR STRUER FORSYNING ELNET A/S FOR REGULERINGSÅRET 2016 Struer Forsyning Elnet A/S CVR-nr. 21 59 91 82 Jyllandsgade 1 7600 Struer 1. marts 2018 Detail & Distribution Sags nr. 17/06899 MBK AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR STRUER FORSYNING ELNET A/S FOR Denne afgørelse

Læs mere

Afgørelse om anmeldt metode for tilslutning til ladestander samt deling af eksisterende leveringsomfang

Afgørelse om anmeldt metode for tilslutning til ladestander samt deling af eksisterende leveringsomfang Dong Energy Eldistribution 13.02.2012 Sag 4/0720-0200-0122 / Deres ref. Laa & lba Afgørelse om anmeldt metode for tilslutning til ladestander samt deling af eksisterende leveringsomfang Anmeldelsen Energitilsynets

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet forhøjer derfor Videbæk Elnet A/S indtægtsramme med de årlige beløb, som er angivet i Tabel 4, kolonne 3.

Sekretariatet for Energitilsynet forhøjer derfor Videbæk Elnet A/S indtægtsramme med de årlige beløb, som er angivet i Tabel 4, kolonne 3. Videbæk Elnet A/S Godthåbsvej 3 6920 Videbæk 3. november 2015 Detail & Distribution 15/04534 KAAS AFGØRELSE OM FORHØJELSE AF VIDEBÆK ELNET A/S IND- TÆGTSRAMME Sekretariatet for Energitilsynet har færdigbehandlet

Læs mere

Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2011 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren

Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2011 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren Billund Spildevand A/S Grindsted Landevej 40 7200 Grindsted Dato: 1. marts 2013 Sag: Vand-12/04924-10 Sagsbehandler: /LTK Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2011 i henhold til 8 i bekendtgørelse om

Læs mere

Danske Regioners elektroniske nyhedsbrev Nyt om løn samler aktuelle fakta om løn med særligt fokus på den regionale sektor.

Danske Regioners elektroniske nyhedsbrev Nyt om løn samler aktuelle fakta om løn med særligt fokus på den regionale sektor. NYT OM LØN Nr. 1 / 2016 *** 9. marts 2016 *** Danske Regioners elektroniske nyhedsbrev Nyt om løn samler aktuelle fakta om løn med særligt fokus på den regionale sektor. Hovedpointer Lønudviklingen i den

Læs mere

Forsyning Helsingørs ansøgning vedrører kabellægning af luftledninger som følge af forsyningssikkerheden.

Forsyning Helsingørs ansøgning vedrører kabellægning af luftledninger som følge af forsyningssikkerheden. Forsyning Helsingør El Net A/S Haderslev vej 25 3000 Helsingør 2. marts 2015 Detail & Distribution 13/07349 BEJ AFGØRELSE OM FORHØJELSE AF FORSYNING HELSINGØR EL NET A/S Sekretariatet for Energitilsynet

Læs mere

NYE TAL FOR NATIONALREGNSKABET

NYE TAL FOR NATIONALREGNSKABET 7. 5. juni oktober 20062001 Journal 0203 Af Lise Nielsen ad pkt. Resumé: NYE TAL FOR NATIONALREGNSKABET Der er nu kommet tal for den økonomiske udvikling i første halvår af 2001 fra nationalregnskabet.

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Nord Energis bagudrettede reguleringspris er 17,92 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Nord Energis bagudrettede reguleringspris er 17,92 øre/kwh i 2015. Nord Energi Net A/S Ørstedsvej 2 9800 Hjørring 26. juli 2016 Detail & Distribution 16/06114 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR NORD ENERGI NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse af den

Læs mere

Denne afgørelse vedrører Energi Fyns ansøgning om kabellægning af luftledninger i 2015.

Denne afgørelse vedrører Energi Fyns ansøgning om kabellægning af luftledninger i 2015. Energi Fyn Net A/S Sanderumvej 16 5250 Odense SV CVR nr. 25 58 79 87 6. juni 2017 Detail & Distribution 16/06167 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF ENERGI FYN NET A/S REGULE- RINGSPRIS SOM FØLGE Sekretariatet

Læs mere

RAH Net A/S Ndr. Ringvej Ringkøbing AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR RAH NET A/S FOR REGULERINGSÅRENE

RAH Net A/S Ndr. Ringvej Ringkøbing AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR RAH NET A/S FOR REGULERINGSÅRENE RAH Net A/S Ndr. Ringvej 4 6950 Ringkøbing 30. maj 2016 Detail & Distribution 12/09060 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR RAH NET A/S FOR 1. INDLEDNING Denne afgørelse indeholder en opgørelse af de

Læs mere

Danske Regioners elektroniske nyhedsbrev Nyt om løn samler aktuelle fakta om løn med særligt fokus på den regionale sektor.

Danske Regioners elektroniske nyhedsbrev Nyt om løn samler aktuelle fakta om løn med særligt fokus på den regionale sektor. NYT OM LØN Nr. 2 / 2016 *** 6. juni 2016 *** Danske Regioners elektroniske nyhedsbrev Nyt om løn samler aktuelle fakta om løn med særligt fokus på den regionale sektor. Hovedpointer Lønudviklingen i den

Læs mere

AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF IDRIFTSÆTTELSE AF FJERNAFLÆSTE MÅLERE.

AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF IDRIFTSÆTTELSE AF FJERNAFLÆSTE MÅLERE. Forsyning Helsingør Elnet A/S Haderslevvej 25 3000 Helsingør CVR-nr. 32 65 42 15 12. marts 2018 Detail & Distribution 17/07186 MSS AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF Forsyning Helsingør

Læs mere

Radius Elnet A/S Teknikerbyen Virum AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR RADIUS ELNET FOR REGULERINGSÅRENE

Radius Elnet A/S Teknikerbyen Virum AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR RADIUS ELNET FOR REGULERINGSÅRENE Radius Elnet A/S Teknikerbyen 25 2830 Virum 29. maj 2017 Detail & Distribution 12/09021 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR RADIUS ELNET FOR 1. INDLEDNING Denne afgørelse indeholder en opgørelse af

Læs mere

Afgørelse om forhøjelse af ELROs/EnergiMidt Net A/S indtægtsramme

Afgørelse om forhøjelse af ELROs/EnergiMidt Net A/S indtægtsramme EnergiMidt Net A/S Tietgensvej 2-4 8600 Silkeborg Dato: 12. september 2014 Sag: 13/13508 /KSB Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af ELROs/EnergiMidt Net A/S indtægtsramme Sekretariatet for Energitilsynet

Læs mere

Databrud i AKU fra 2016

Databrud i AKU fra 2016 2. juni 2016 TCO, MIF Arbejdsmarked Databrud i AKU fra 2016 Resumé Der er brud i dataserien for AKU mellem fjerde kvartal 2015 og første kvartal 2016: Brud i dataserien for beskæftigelsen, som er steget

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er den økonomiske model, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er den økonomiske model, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. Syd Energi Net A/S Edison Park 1 6715 Esbjerg N 2. spetember 2016 Detail & Distribution 15/05700, 15/05701, 15/05702 og 15/05703 MSS AFGØRELSE FORHØJELSE AF SYD ENERGIS A/S REGULERINGS- PRIS SOM FØLGE

Læs mere

AURA El-net ØE A/S Knudsminde Odder AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR AURA EL-NET ØE A/S FOR REGULERINGSÅRENE

AURA El-net ØE A/S Knudsminde Odder AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR AURA EL-NET ØE A/S FOR REGULERINGSÅRENE AURA El-net ØE A/S Knudsminde 10 8300 Odder 26. maj 2016 Detail & Distribution Sagsnr. 12/09087 Initialer AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR AURA EL-NET ØE A/S FOR 1. INDLEDNING Denne afgørelse indeholder

Læs mere

AURA El-net GE A/S Smedeskovvej 55 8464 Galten AFGØRELSE OM FORHØJELSE AF AURA EL-NET GE A/S IND- TÆGTSRAMME SOM FØLGE AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER

AURA El-net GE A/S Smedeskovvej 55 8464 Galten AFGØRELSE OM FORHØJELSE AF AURA EL-NET GE A/S IND- TÆGTSRAMME SOM FØLGE AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER AURA El-net GE A/S Smedeskovvej 55 8464 Galten 2. november 2015 Detail & Distribution 12/05234 /BEJ AFGØRELSE OM FORHØJELSE AF AURA EL-NET GE A/S IND- TÆGTSRAMME SOM Sekretariatet for Energitilsynet har

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. AURA El-net A/S Knudsminde 10 8300 Odder CVR nr. 25706900 1. december 2016 Detail & Distribution 15/11153, 15/11154, 15/11155 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF AURA EL-NET A/S REGULERINGS- PRIS SOM FØLGE AF

Læs mere

Efterregulering af aftale om fordelingen af Ribe Amts aktiver og passiver

Efterregulering af aftale om fordelingen af Ribe Amts aktiver og passiver Efterregulering af aftale om fordelingen af Ribe Amts aktiver og passiver Den 16. maj 2007 Efterreguleringsoversigt Ribe Amt Efterregulering af aftale om fordelingen af Ribe Amts aktiver og passiver, rettigheder

Læs mere

Udvikling i gennemsnitlig indlæggelsestid blandt unge, voksne og ældre fra 2008 til 2013

Udvikling i gennemsnitlig indlæggelsestid blandt unge, voksne og ældre fra 2008 til 2013 A NALYSE Udvikling i gennemsnitlig indlæggelsestid blandt unge, voksne og ældre fra 2008 til 2013 Af Bodil Helbech Hansen I dette notat opgøres udviklingen i den gennemsnitlige indlæggelsestid fra 2008

Læs mere

AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF IDRIFTSÆTTELSE AF FJERNAFLÆSTE MÅLERE.

AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF IDRIFTSÆTTELSE AF FJERNAFLÆSTE MÅLERE. Energi Fyn Net A/S Sanderumvej 16 5250 Odense SV CVR-nr. 25 58 79 87 2. marts 2018 Detail & Distribution 16/06905 og 17/07173 MSS AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF Energi Fyn Net A/S

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. Aars-Hornum Net A/S Industrivej 91 9600 Aars CVR nr. 25 72 40 62 10. november 2016 Detail & Distribution 16/00620, 16/00619, 16/00618, 16/00498 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF AARS-HORNUM NET A/S REGULE-

Læs mere

NRGi Net A/S Dusager 22 8200 Aarhus N. Vejledende udtalelse til NRGi Net A/S om den regulatoriske behandling af et nyt, kollektivt forsyningsanlæg

NRGi Net A/S Dusager 22 8200 Aarhus N. Vejledende udtalelse til NRGi Net A/S om den regulatoriske behandling af et nyt, kollektivt forsyningsanlæg NRGi Net A/S Dusager 22 8200 Aarhus N 27. maj 2014 Sag 13/09826 Deres ref. LRN Vejledende udtalelse til NRGi Net A/S om den regulatoriske behandling af et nyt, kollektivt forsyningsanlæg 1. Sagsfremstilling

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. Aars-Hornum Net A/S Industrivej 91 9600 Aars CVR nr. 25 72 40 62 10. november 2016 Detail & Distribution 16/00497, 16/00486 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF AARS-HORNUM NET A/S REGULE- RINGSPRIS SOM Sekretariatet

Læs mere

Syd Energi Net A/S Edison Park Esbjerg N AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR SYD ENERGI NET A/S FOR REGULERINGSÅRENE

Syd Energi Net A/S Edison Park Esbjerg N AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR SYD ENERGI NET A/S FOR REGULERINGSÅRENE Syd Energi Net A/S Edison Park 1 6715 Esbjerg N 29. maj 2017 Detail & Distribution 12/09070 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR SYD ENERGI NET A/S FOR 1. INDLEDNING Denne afgørelse indeholder en opgørelse

Læs mere

Fælles omkostningsindeks for buskørsel 1. BAGGRUND 2. TRAFIKSELSKABERNES OMKOSTNINGSINDEKS 3. PROGNOSER NOTAT 4. PUBLICERING AF OMKOSTNINGSINDEKSET

Fælles omkostningsindeks for buskørsel 1. BAGGRUND 2. TRAFIKSELSKABERNES OMKOSTNINGSINDEKS 3. PROGNOSER NOTAT 4. PUBLICERING AF OMKOSTNINGSINDEKSET Fælles omkostningsindeks for buskørsel 1. BAGGRUND 2. TRAFIKSELSKABERNES OMKOSTNINGSINDEKS 3. PROGNOSER 4. PUBLICERING AF OMKOSTNINGSINDEKSET 5. UDFORMNING AF UDBUDSBETINGELSER NOTAT 07. juli 2010 Johan

Læs mere

Denne afgørelse vedrører Videbæk Elnets ansøgning om kabellægning af luftledninger

Denne afgørelse vedrører Videbæk Elnets ansøgning om kabellægning af luftledninger Videbæk Elnet A/S Godthåbsvej 3 6920 Videbæk CVR nr. 25140656 22. november 2016 Detail & Distribution 16/05225 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF VIDEBÆK ELNET A/S REGULE- RINGSPRIS SOM FØLGE Sekretariatet for

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at AURA El-nets bagudrettede reguleringspris er 19,92 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at AURA El-nets bagudrettede reguleringspris er 19,92 øre/kwh i 2015. AURA El-net A/S Knudsminde 10 8300 Odder 5. juli 2016 Detail & Distribution 16/06222, 16/01702 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR AURA EL-NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse af den

Læs mere

Indtægtsrammeudmelding for FFV EL A/S for reguleringsårene

Indtægtsrammeudmelding for FFV EL A/S for reguleringsårene 24. november. 2014 Sag 12/09029 /MBK & LRN Indtægtsrammeudmelding for FFV EL A/S for reguleringsårene 2005-2013 1 Indledning Denne afgørelse indeholder en opgørelse af de bagudrettede indtægtsrammer og

Læs mere

Bårdesø og Omegns Elforsyning Thygesensvej Otterup

Bårdesø og Omegns Elforsyning Thygesensvej Otterup Bårdesø og Omegns Elforsyning Thygesensvej 9 5450 Otterup 17. november 2016 Detail & Distribution Sagsnr. 12/09020 Initialer ksb AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR BÅRDESØ OG OMEGNS 1. INDLEDNING Denne

Læs mere

Effektiviseringskrav til elnetselskaberne for 2011

Effektiviseringskrav til elnetselskaberne for 2011 ENERGITILSYNET Punkt 4 Energitilsynets møde den 25. oktober 2010 25-10-2010 EL 4/0706-0300-0025 /LVM, LR og MBK Effektiviseringskrav til elnetselskaberne for 2011 Effektiviseringskrav til elnetselskaberne

Læs mere

1) Hvorvidt tilslutningsanlægget kan betragtes som et anlæg opført i regning for tredjemand, jf. 22 i indtægtsrammebekendtgørelsen 2.

1) Hvorvidt tilslutningsanlægget kan betragtes som et anlæg opført i regning for tredjemand, jf. 22 i indtægtsrammebekendtgørelsen 2. NRGi Net A/S Dusager 22 8200 Aarhus N 19. juni 2014 Sag 13/09826 Deres ref. LRN Afgørelse til NRGi Net A/S om den regulatoriske behandling af rammeaftale vedr. Det Nye Universitetshospital i Aarhus 1.

Læs mere

Afgørelse om prisloftet for 2013 som følge af spaltningen af Vejen Forsyning A/S (Spildevand) gældende for Vejen Rensningsanlæg A/S

Afgørelse om prisloftet for 2013 som følge af spaltningen af Vejen Forsyning A/S (Spildevand) gældende for Vejen Rensningsanlæg A/S Vejen Rensningsanlæg A/S Att.: Anja Myrhøj Nytofte-Bæk Grønhøjgade 45 6600 Vejen 16.april 2014 Sag 13/02607 Afgørelse om prisloftet for 2013 som følge af spaltningen af Vejen Forsyning A/S (Spildevand)

Læs mere

Afgørelse om forhøjelse SEF Net A/S indtægtsramme. 1. Afgørelse. SEF Net A/S Fåborgvej Svendborg

Afgørelse om forhøjelse SEF Net A/S indtægtsramme. 1. Afgørelse. SEF Net A/S Fåborgvej Svendborg SEF Net A/S Fåborgvej 44 5700 Svendborg Dato: 25. november 2014 Sag: 12/04947 /KSB Deres ref. Afgørelse om forhøjelse SEF Net A/S indtægtsramme Sekretariatet for Energitilsynet har færdigbehandlet en ansøgning

Læs mere

Løn- og prisudviklingen i 2010 samt udsigterne for 2011

Løn- og prisudviklingen i 2010 samt udsigterne for 2011 10-0719 - poul - 16.06.2010 Kontakt: Poul Pedersen - poul@ftf.dk - Tlf: 33 36 88 00 Løn- og prisudviklingen i 2010 samt udsigterne for 2011 De seneste opgørelser over løn og prisudviklingen frem til februar

Læs mere

SK-Elnet A/S Lilleøvej Korsør AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR SK-ELNET A/S FOR REGULERINGSÅRENE

SK-Elnet A/S Lilleøvej Korsør AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR SK-ELNET A/S FOR REGULERINGSÅRENE SK-Elnet A/S Lilleøvej 3 4220 Korsør 1. september 2016 Detail & Distribution 12/09067 /BEJ AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR SK-ELNET A/S FOR 1. INDLEDNING Denne afgørelse indeholder en opgørelse af

Læs mere

Ikast Værkerne Net A/S AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR IKAST VÆR- KERNE NET A/S FOR REGULERINGSÅRENE INDLEDNING

Ikast Værkerne Net A/S AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR IKAST VÆR- KERNE NET A/S FOR REGULERINGSÅRENE INDLEDNING Ikast Værkerne Net A/S 12. august 2016 Detail & Distribution 12/09041 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR IKAST VÆR- KERNE NET A/S FOR 1. INDLEDNING Denne afgørelse indeholder en opgørelse af de bagudrettede

Læs mere

Statsgaranteret udskrivningsgrundlag

Statsgaranteret udskrivningsgrundlag Statsgaranteret udskrivningsgrundlag giver sikkerhed under krisen Nyt kapitel Resumé For 2013 har alle kommuner for første gang valgt at budgettere med det statsgaranterede udskrivningsgrundlag. Siden

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er den økonomiske model, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er den økonomiske model, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. Syd Energi Net A/S Edison Park 1 6715 Esbjerg N 2. september 2016 Detail & Distribution 15/05704, 15/05705 og 15/05706 MSS AFGØRELSE FORHØJELSE AF SYD ENERGIS A/S REGULERINGS- PRIS SOM FØLGE AF Sekretariatet

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. Energi Fyn Net A/S Sanderumvej 16 5250 Odense SV CVR nr. 25605640 15. februar 2017 Detail & Distribution 16/00499, 16/00622, 16/00621 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF ENERGI FYN NET A/S REGULE- RINGSPRIS SOM

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Bornholms El-Nets bagudrettede reguleringspris er 27,65 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Bornholms El-Nets bagudrettede reguleringspris er 27,65 øre/kwh i 2015. Bornholms El-Net A/S Skansevej 2 3700 Rønne 11. oktober 2016 Detail & Distribution 16/06071 KSB AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR BORNHOLMS EL-NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse af

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke Verdo Hillerød El-net A/S Askvang 4 3400 Hillerød 15. november 2016 Detail & Distribution Sagsnr. 12/09075 Initialer KSB AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR VERDO HILLE- RØD EL-NET A/S FOR 1. INDLEDNING

Læs mere

FFV El er pr. januar 2016 opkøbt af Energi Fyn Net A/S (herefter Energi Fyn Net).

FFV El er pr. januar 2016 opkøbt af Energi Fyn Net A/S (herefter Energi Fyn Net). Energi Fyn Net A/S Sanderumvej 16 5250 Odense SV 6. oktober 2016 Detail & Distribution 16/06069 KSB AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR ENERGI FYN FAABORG NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse

Læs mere

NKE Elnet A/S Ærøvej Næstved AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR NKE ELNET A/S FOR REGULERINGSÅRENE

NKE Elnet A/S Ærøvej Næstved AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR NKE ELNET A/S FOR REGULERINGSÅRENE NKE Elnet A/S Ærøvej 2 4700 Næstved 4. august 2016 Detail & Distribution 12/09054 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR NKE ELNET A/S FOR 1. INDLEDNING Denne afgørelse indeholder en opgørelse af de bagudrettede

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Grindsted Elnets bagudrettede reguleringspris er 9,70 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Grindsted Elnets bagudrettede reguleringspris er 9,70 øre/kwh i 2015. Grindsted Elnet A/S Tårnvej 24 7200 Grindsted 26. juli 2016 Detail & Distribution 16/06410 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR GRINDSTED EL- NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse af den

Læs mere

Denne afgørelse indeholder en opgørelse af de bagudrettede indtægtsrammer og reguleringspriser for SK-Elnet for reguleringsårene

Denne afgørelse indeholder en opgørelse af de bagudrettede indtægtsrammer og reguleringspriser for SK-Elnet for reguleringsårene SK-Elnet A/S Lilleøvej 3 4220 Korsør 25. januar 2017 Detail & Distribution 16/13206 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR SK-ELNET A/S FOR GENOPTAGELSE Sekretariatet for Energitilsynet har den 1. september

Læs mere

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen.

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen. Nibe El-forsyning Net A.m.b.a. 9. november 2015 Detail & Distribution 15/08223 LH AFGØRELSE GODKENDELSE AF ANMELDTE METODER Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget Nibe El-forsyning Net A.m.b.a.

Læs mere

MODEL FOR FORHØJELSE AF REGULE- RINGSPRISEN I FORBINDELSE MED NETVIRK- SOMHEDERNES INVESTERING I FJERNAFLÆ- STE MÅLERE

MODEL FOR FORHØJELSE AF REGULE- RINGSPRISEN I FORBINDELSE MED NETVIRK- SOMHEDERNES INVESTERING I FJERNAFLÆ- STE MÅLERE PUNKT [X] ENERGITILSYNETS MØDE DEN 23. JUNI 2015 MODEL FOR FORHØJELSE AF REGULE- RINGSPRISEN I FORBINDELSE MED NETVIRK- SOMHEDERNES INVESTERING I FJERNAFLÆ- STE MÅLERE 24. april 2015 Detail & Distribution

Læs mere

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse GEV Net A/S 15. marts 2018 Detail & Distribution 18/09414/bf GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FASTSÆTTELSE AF STAN Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget GEV Net A/S anmeldelse af metode for fastsættelse

Læs mere

Anlæggene er overtaget løbende i 2008 og kabellægningen er idriftsat løbende

Anlæggene er overtaget løbende i 2008 og kabellægningen er idriftsat løbende DONG Energy Eldistribution A/S c/o DONG Energy Nesa Allé 1 2820 Gentofte 19. oktober 2015 Sag 12/04936 / KBS Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af DONG Energy Eldistribution A/S indtægtsramme Sekretariatet

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. AURA El-net A/S Knudsminde 10 8300 Odder CVR nr. 25706900 1. december 2016 Detail & Distribution 15/11156, 15/11157, 15/11158 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF AURA EL-NET A/S REGULERINGS- PRIS SOM FØLGE AF

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er den økonomiske model, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er den økonomiske model, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. Forsyning Helsingør Elnet A/S Haderslevvej 25 3000 Helsingør CVR nr. 32 65 42 15 13. marts 2017 Detail & Distribution 15/05359 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF FORSYNING HELSINGØR ELNET A/S REGULERINGSPRIS

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke VERDO Randers El-net A/S Agerskellet 7 8920 Randers NV 15. november 2016 Detail & Distribution Sagsnr. 12/09076 Initialer KSB AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR VERDO RAN- DERS FOR 1. INDLEDNING Denne

Læs mere

Arbejdsløshed uændret i juni

Arbejdsløshed uændret i juni Arbejdsløsheden i juni 2014 Sagsnr. Ref. Den 31-07-14 Arbejdsløshed uændret i juni Arbejdsløsheden var uændret i juni i forhold til maj 2014. Siden december 2013 er arbejdsløsheden faldet med ca. 14.300

Læs mere

AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF IDRIFTSÆTTELSE AF FJERNAFLÆSTE MÅLERE.

AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF IDRIFTSÆTTELSE AF FJERNAFLÆSTE MÅLERE. Dinel A/S Knudsminde 10 8300 Odder CVR-nr.: 25706900 19. december 2017 Detail & Distribution 17/06141 RSHA AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF Dinel A/S (herefter Dinel) har ansøgt om

Læs mere

Faktanotat: Beregning af samfundsøkonomisk afkast af investeringer i Væksthusene. 1. Indledning

Faktanotat: Beregning af samfundsøkonomisk afkast af investeringer i Væksthusene. 1. Indledning Faktanotat: Beregning af samfundsøkonomisk afkast af investeringer i Væksthusene 1. Indledning Dette notat beskriver metode, antagelser og beregningsgrundlag, som ligger til grund for beregningen af det

Læs mere

AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF IDRIFTSÆTTELSE AF FJERNAFLÆSTE MÅLERE (16/06431).

AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF IDRIFTSÆTTELSE AF FJERNAFLÆSTE MÅLERE (16/06431). Nord Energi Net A/S Ørstedvej 2 9800 Hjørring CVR. NR.: 25399269 20. januar 2017 Detail & Distribution 16/06431 MSS AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF Nord Energi Net A/S (herefter

Læs mere

Etablering af 2,6 km 10 kv-kabelforbindelse, 1,9 km 0,4 kvkabelforbindelse,

Etablering af 2,6 km 10 kv-kabelforbindelse, 1,9 km 0,4 kvkabelforbindelse, DONG Energy Eldistribution A/S c/o DONG Energy Nesa Allé 1 2820 Gentofte 21. december 2015 Sag 12/05700 / KSB Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af DONG Energy Eldistribution A/S indtægtsramme Sekretariatet

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. Forsyning Helsingør Elnet A/S Haderslevvej 25 3000 Helsingør CVR nr. 32 65 42 15 13. marts 2017 Detail & Distribution 15/05361, 15/06341 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF FORSYNING HELSINGØR ELNET A/S REGULERINGSPRIS

Læs mere

Struer Forsyning Elnet A/S Jyllandsgade Struer AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR STRUER FOR- SYNING ELNET A/S FOR REGULERINGSÅRENE

Struer Forsyning Elnet A/S Jyllandsgade Struer AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR STRUER FOR- SYNING ELNET A/S FOR REGULERINGSÅRENE Struer Forsyning Elnet A/S Jyllandsgade 1 7600 Struer Den 30. august 2016 Detail & Distribution Sagsnr. 12/09068 Initialer KSB AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR STRUER FOR- SYNING ELNET A/S 1. INDLEDNING

Læs mere

Reallønnen har det skidt for nogle af os

Reallønnen har det skidt for nogle af os 13-0542 - Poul - 21.05.2013 Kontakt: Poul Pedersen - poul@ftf.dk Tlf.: 33 36 88 48 Reallønnen har det skidt for nogle af os Udviklingen i reallønnen for ansatte i den private sektor er positiv. Og tak

Læs mere

MES Net A/S Dørslundvej Brande AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR MES NET FOR REGULERINGSÅRENE INDLEDNING

MES Net A/S Dørslundvej Brande AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR MES NET FOR REGULERINGSÅRENE INDLEDNING MES Net A/S Dørslundvej 44 7330 Brande 13. maj 2015 Detail & Distribution Sagsnr. 12/09049 KSB AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR MES NET FOR REGULERINGSÅRENE 1. INDLEDNING Denne afgørelse indeholder

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. NOE Net A/S Skivevej 120 7500 Holstebro CVR: 28855206 7. februar 2017 Detail & Distribution 15/09913, 15/10555, 15/10556 og15/10960 MSS AFGØRELSE FORHØJELSE AF NOE NET A/S REGULERINGSPRIS SOM FØLGE AF

Læs mere

Økonomisk regionalbarometer for Syddanmark, marts 2011

Økonomisk regionalbarometer for Syddanmark, marts 2011 Økonomisk regionalbarometer for Syddanmark, marts 2011 AF KONSULENT PIA HANNE HANSEN, ANALYSEKONSULENT MALTHE MIKKEL MUNKØE, CAND. SCIENT. POL, MA. OG CHEFKONSULENT MIRA LIE NIELSEN, CAND. OECON Nøgletal

Læs mere

Denne afgørelse vedrører AURA El-nets ansøgning om kabellægning af luftledninger

Denne afgørelse vedrører AURA El-nets ansøgning om kabellægning af luftledninger AURA El-net A/S Knudsminde 10 8300 Odder CVR nr. 25 70 69 00 1. december 2016 Detail & Distribution 16/04586 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF AURA EL-NET A/S REGULERINGS- PRIS SOM FØLGE AF Sekretariatet for

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at HEF Nets bagudrettede reguleringspris er 18,57 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at HEF Nets bagudrettede reguleringspris er 18,57 øre/kwh i 2015. HEF Net A/S Over Bækken 6 9000 Aalborg 7. oktober 2016 Detail & Distribution 16/06423 KSB AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR HEF NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse af den bagudrettede

Læs mere

AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF IDRIFTSÆTTELSE AF FJERNAFLÆSTE MÅLERE (16/05537).

AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF IDRIFTSÆTTELSE AF FJERNAFLÆSTE MÅLERE (16/05537). NRGi Net A/S Dusager 22 8200 Aarhus N CVR. NR.: 21262498 26. januar 2017 Detail & Distribution 16/05537 MSS AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF NRGi Net A/S (herefter NRGi) har ansøgt

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Thy-Mors Energi Elnets bagudrettede reguleringspris er 13,95 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Thy-Mors Energi Elnets bagudrettede reguleringspris er 13,95 øre/kwh i 2015. Thy-Mors Energi Elnet A/S Elsøvej 107 7900 Nykøbing 23. august 2016 Detail & Distribution 12/09072 KSB AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR THY-MORS EL- NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse

Læs mere

Lavere kontanthjælpssatser er en dårlig løsning på et meget lille problem

Lavere kontanthjælpssatser er en dårlig løsning på et meget lille problem Fakta om økonomi 18. maj 215 Lavere kontanthjælpssatser er en dårlig løsning på et meget lille problem Beregningerne nedenfor viser, at reduktion i kontanthjælpssatsen kun i begrænset omfang øger incitamentet

Læs mere

Frederikshavn Elnet A/S Knivholtvej Frederikshavn

Frederikshavn Elnet A/S Knivholtvej Frederikshavn Frederikshavn Elnet A/S Knivholtvej 15 9900 Frederikshavn 30. juni 2016 Detail & Distribution Sagsnr. 12/09031 /AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR FREDERIKS- HAVN ELNET A/S FOR 1. INDLEDNING Denne

Læs mere

Som det fremgår af Energitilsynets tilkendegivelse om principper for indtægtsrammeudmeldinger

Som det fremgår af Energitilsynets tilkendegivelse om principper for indtægtsrammeudmeldinger 25. april 2014 / MAPA, TS Deres ref. Retningslinjer for indberetning af afviklingsplaner for differencer 1. Indledning I det følgende specificerer Sekretariatet for Energitilsynet retningslinjer for, hvorledes

Læs mere

AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR NYFORS NET A/S FOR REGULERINGSÅRENE

AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR NYFORS NET A/S FOR REGULERINGSÅRENE Nyfors Net A/S Saltumvej 22 9700 Brønderslev 3. juni 2016 Detail & Distribution 16/06529 AE, HECH AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR NYFORS NET A/S FOR GENOPTAGELSE Sekretariatet for Energitilsynet har

Læs mere

Denne afgørelse vedrører Forsyning Helsingørs ansøgninger om kabellægning af luftledninger i

Denne afgørelse vedrører Forsyning Helsingørs ansøgninger om kabellægning af luftledninger i Forsyning Helsingør Elnet A/S Haderslevvej 25 3000 Helsingør CVR nr. 32 65 42 15 13. marts 2017 Detail & Distribution 15/05362,15/05363, 15/05364,15/05365, 16/06515 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF FORSYNING

Læs mere

Midtfyns Elforsyning A.m.b.a. Østre Ringvej Ringe

Midtfyns Elforsyning A.m.b.a. Østre Ringvej Ringe Midtfyns Elforsyning A.m.b.a. Østre Ringvej 43 5750 Ringe 30. september 2016 Detail & Distribution Sagsnr. 12/09050 Initialer: ksb AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR MIDTFYNS EL- FORSYNING A.M.B.A. 1.

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet forhøjer derfor Energi Fyn Net A/S reguleringspris med de årlige beløb, som er angivet i Tabel 4, kolonne 3.

Sekretariatet for Energitilsynet forhøjer derfor Energi Fyn Net A/S reguleringspris med de årlige beløb, som er angivet i Tabel 4, kolonne 3. Energi Fyn Net A/S Sanderumvej 16 5250 Odense SV 8. december 2015 Detail & Distribution 15/07863 KAAS AFGØRELSE OM FORHØJELSE AF ENERGI FYN NET A/S IND- TÆGTSRAMME Sekretariatet for Energitilsynet har

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke Grindsted El-net A/S CVR-nr. 25 98 84 77 Tårnvej 24 7200 Grindsted 5. april. 2018 Detail & Distribution Sagsnr. 18/05691 MBK AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR GRINDSTED EL-NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke SEN A/S Fåborgvej 44 5700 Svendborg 31. maj 2016 Detail & Distribution Sagsnr. 12/09066 Initialer KSB AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR SEN FOR REGU- LERINGSÅRENE 1. INDLEDNING Denne afgørelse indeholder

Læs mere

Hjerting Transformatorforening A.m.b.a. Bytoften 8, Hjerting 6710 Esbjerg V

Hjerting Transformatorforening A.m.b.a. Bytoften 8, Hjerting 6710 Esbjerg V Hjerting Transformatorforening A.m.b.a. Bytoften 8, Hjerting 6710 Esbjerg V 29. september 2016 Detail & Distribution 12/09039 BEJ AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR HJERTING TRANSFORMATORFORENING A.M.B.A.

Læs mere

Nibe Elforsyning Net A.m.b.a. Industrivej Aars

Nibe Elforsyning Net A.m.b.a. Industrivej Aars Nibe Elforsyning Net A.m.b.a. Industrivej 91 9600 Aars 19. december 2016 Detail & Distribution 12/09053 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR NIBE ELFORSY- NING NET A.M.B.A. 1. INDLEDNING Denne afgørelse

Læs mere

Anlægsinvesteringen består af etablering af 5 stk. 60 kv felter, 2 stk. 60/10 kv transformere, 15 stk. 10 kv felter og 1 stk. 60/10 kv station.

Anlægsinvesteringen består af etablering af 5 stk. 60 kv felter, 2 stk. 60/10 kv transformere, 15 stk. 10 kv felter og 1 stk. 60/10 kv station. Ravdex A/S Strandvangen 2 5300 Kerteminde 2. november 2015 Detail & Distribution 12/06451 KSB AFGØRELSE OM FORHØJELSE AF RAVDEX A/S INDTÆGTSRAMME Sekretariatet for Energitilsynet har færdigbehandlet ansøgningen

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er den økonomiske model, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er den økonomiske model, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. Syd Energi Net A/S Edison Park 1 6715 Esbjerg N 2. september 2016 Detail & Distribution 15/05707, 1505709, 15/05710, 15/05711 og 16/06313 MSS AFGØRELSE FORHØJELSE AF SYD ENERGIS A/S REGULERINGS- PRIS SOM

Læs mere

Konjunktur og Arbejdsmarked

Konjunktur og Arbejdsmarked Konjunktur og Arbejdsmarked Uge Indhold: Ugens tema Ugens analyse Ugens tendens Tal om konjunktur og arbejdsmarked Ugens tema: Det seneste kvartal har ca.. skiftet job. Jobomsætningen er reduceret med

Læs mere