[...], over Energitilsynet af Afslag på tilbagebetaling af for meget erlagt effekt-afgift

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "[...], over Energitilsynet af Afslag på tilbagebetaling af for meget erlagt effekt-afgift"

Transkript

1 (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...], over Energitilsynet af Afslag på tilbagebetaling af for meget erlagt effekt-afgift Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen Fhv. overing., cand.polyt. Jørgen Klitgaard Ved brev af 19. august 2002, og ved uddybet klage af 29. september 2002, har [...] indbragt Energitilsynets afgørelse af 8. august 2002 for Energiklagenævnet. Ved afgørelsen havde tilsynet fundet det urimeligt i henhold til varmeforsyningsloven, at Roskilde Kommunes Forsyningsafdeling (herefter Forsyningsafdelingen ) havde nægtet at tilbagebetale en del af for meget betalt effektafgift. Tilsynet havde dog afslået at tage stilling til, om kravet var forældet. Den påklagede afgørelse Det hedder i Energitilsynets afgørelse af 8. august 2002: Den 1. august 2002 har De klaget til Energitilsynet over Roskilde Kommunes Forsyningsafdeling. Deres klage vedrører det forhold, at De fra 1989 har betalt for meget i effektafgift for Deres ejendom. Roskilde Kommunes Forsyningsafdeling har erkendt, at der er sket en fejl. Kommunen ønsker imidlertid kun at tilbagebetale det for meget erlagte beløb for en periode på fem år. Kommunen henviser til, at krav på tilbagebetaling på en periode over fem år skal søges gennem Energitilsynet. Energitilsynet administrer reglerne i varmeforsyningslovens kapitel 4. I henhold til lovens 21, stk. 4, kan Tilsynet gribe ind, såfremt tariffer, omkostningsfordeling eller andre betingelser er urimelige eller i strid med lovens prisbestemmelser.

2 Under hensyn til, at den skete merbetaling er sket på grund af fejl fra Roskilde Kommunes Forsyningsafdelings side, og da De som forbruger må antages at have haft tillid til, at de foretagne opkrævninger var korrekte, finder Energitilsynet, at det i henhold til varmeforsyningslovens 21, stk. 4, må anses for urimeligt, at Roskilde Kommunes Forsyningsafdeling har nægtet at tilbagebetale det for meget betalte beløb for hele perioden. Energitilsynet kan imidlertid ikke gå ind i en bedømmelse [af] hvorvidt den del af kravet der ligger mere end fem år tilbage må anses for at være forældet efter de almindelige forældelsesregler. Dette spørgsmål falder udenfor Energitilsynets kompetence i henhold til varmeforsyningslovens kapitel 4 og må henvises til afgørelse ved domstolene. Energitilsynet må derfor afvise at tage stilling til spørgsmålet, hvorvidt Deres krav imod Roskilde Kommunes Forsyningsafdeling på tilbagebetaling af beløb der ligger mere end fem år tilbage er berettiget. Det er således ukorrekt, når Roskilde Kommunes Forsyningsafdeling har henvist Dem til at få dette spørgsmål afgjort af Energitilsynet. Spørgsmålet må som anført henvises til domstolene. Side 2 af 10 Klage over Energitilsynets afgørelse indgives skriftligt inden fire uger til Energiklagenævnet [ ]. Klagen til Energiklagenævnet I brevet af 19. august 2002 fandt klageren: Hvor Energitilsynet bemærker, at forsyningsafdelingen erkender at have krævet for meget i arealafgift i ca. 12 år, men uvist af hvilken grund ikke vil betale for mere end de sidste 5 år, er jeg blevet anbefalet Energiklagenævnet som den sidste instans, der kan hjælpe mig i denne sag. I den uddybede klage af 29. september 2002 hedder det bl.a.: Da Energitilsynet [ ] tilsyneladende ikke vil gå nærmere ind i sagen udover, at give mig ret i mit krav mod [Roskilde Kommunes Varmeforsyning] og herefter anbefale mig at anlægge civilt søgsmål for at få tilbagebetalt det for meget indbetalte beløb, finder jeg det uanstændigt og meget besværligt at skulle kæmpe juridisk mod min kommune fordi de mener de er i deres ret til kun at tilbagebetale for 5 år, selv om de har erkendt at der uberettiget er indbetalt for meget. Energitilsynets bemærkninger til klagen I et brev af 15. september 2002 til Energiklagenævnet fandt tilsynet bl.a.: Klageren fremfører i sine breve, at han finder, at det er uanstændigt og besværligt, at han henvises til at føre retssag imod sin kommune for at få den sidste del af den for meget erlagte effektafgift tilbage. Energitilsynet administrerer reglerne i varmeforsyningslovens kapitel 4. I henhold til disse bestemmelser kan Energitilsynet gribe ind, hvis priser eller leveringsbetingelser er urimelige.

3 Det falder derimod [udenfor] Energitilsynets kompetence i henhold til varmeforsyningsloven at tage stilling til dansk rets forældelsesregler. Dette henhører under domstolene. Vedrørende spørgsmålet om Energitilsynets kompetence til at udstede pålæg om tilbagebetaling henvises til notat fra Kammeradvokaten af 27. september 2002 om "Energitilsynets kompetence i relation til at udstede pålæg om tilbagebetaling". I notatet konkluderer Kammeradvokaten: "Henset til at pålæg om tilbagebetaling er en bebyrdende forvaltningsakt, at der ikke i de relevante bestemmelser er klar lovhjemmel til udstedelse af pålæg, om tilbagebetaling, at Energiklagenævnet har fastslået at pålæg om tilbagebetaling henhører under domstolene, og at det er sædvanligt, at tilsvarende nævn m.v. ikke er tillagt kompetence til at pålægge tilbagebetaling med den virkning, at manglende efterlevelse er sanktioneret, er det sammenfattende min vurdering, at spørgsmålet om tilbagebetaling af beløb, der er opkrævet med urette henhører under domstolene, og at Energitilsynet ikke har kompetence til at udstede pålæg herom" Side 3 af 10 [Energitilsynets sekretariats fremhævelse] [ ]. Energitilsynets bemærkninger af 15. september 2002 har været i høring hos klageren og Forsyningsafdelingen, men Energiklagenævnet har ingen svar modtaget. Supplerende oplysninger Af Forsyningsafdelingens kreditnota af 23. juli 2002 til klageren fremgår, at der var vedlagt kr ,62 incl. moms i check for for meget opkrævet fast afgift i perioden 1. oktober 1996 til 30. september På kreditnotaen havde Forsyningsafdelingens medarbejder bemærket: Perioden som er mere end 5 år gammel kan jeg ikke give reduktion for. Her skal der søges gennem Energitilsynet. Retsgrundlaget 1. Varmeforsyningsloven I varmeforsyningsloven lovbekendtgørelse nr. 772 af 24. juli 2000 med senere ændringer indeholder 21, stk. 1, 3 og 4, følgende bestemmelser: Stk. 1. Tariffer, omkostningsfordeling og andre betingelser for de af 20 og 20 b omfattede ydelser skal med angivelse af grundlaget herfor anmeldes til et af [økonomi- og erhvervsministeren] nedsat tilsyn (Energitilsynet) efter regler fastsat af tilsynet. Stk. 3. Tariffer, omkostningsfordeling og andre betingelser, der ikke er anmeldt som foreskrevet efter stk. 1, er ugyldige. Stk. 4. Finder Energitilsynet, at tariffer, omkostningsfordeling eller andre betingelser er urimelige eller i strid med bestemmelserne i 20, 20 a eller 20 b eller regler udstedt i henhold til loven, giver tilsynet, såfremt forholdet ikke gennem forhandling kan bringes til ophør, pålæg om ændring af tariffer, omkostningsfordeling eller betingelser.

4 2. Forsyningsvirksomhedens leveringsbestemmelser Roskilde Varmeforsynings Almindelige bestemmelser for fjernvarmeforsyning, vedtaget af Roskilde Byråd den 6. november 1999, indeholder ikke regler om tilbagebetaling af for meget erlagt afgift. Det betyder, at som udgangspunkt må dansk rets almindelige regler om tilbagesøgning af det for meget erlagte gælde. 3. Forvaltningsret angående spørgsmålet om det offentliges pligt til tilbagebetaling af det for meget erlagte Spørgsmålet om det offentliges pligt til tilbagebetaling af det for meget erlagte har foreligget både for Folketingets Ombudsmand og de civile domstole. I Ombudsmandens udtalelse, gengivet i Folketingets Ombudsmands Beretning 1978, s. 752, henstillede ombudsmanden, at spørgsmålet om tilbagebetaling af for meget betalt forældrebetaling for børns dagsinstitutionsplads blev taget op til fornyet overvejelse. Ombudsmanden fandt i sagen: Jeg skal i øvrigt i tilslutning til det ovenfor anførte bemærke, at den omstændighed, at [Greve Kommunes] afgørelser om betalingstaksterne for den omtalte daginstitution som omtalt ovenfor har været ulovlige, vel ikke indebærer som en automatisk konsekvens at betalinger, der er ydet på grundlag af de ulovlige afgørelser, kan kræves tilbagesøgt. Efter den forvaltningsretlige og obligationsretlige litteratur og efter retspraksis er det næppe muligt at give en helt præcis, generel beskrivelse af, i hvilket omfang det offentlige efter ulovligt at have opkrævet midler, som det offentlige ikke havde krav på, er forpligtet til at yde tilbagebetaling. Et væsentligt synspunkt synes at være, om myndighedernes opkrævning af det pågældende beløb beror på en vildfarelse vedrørende et vanskeligt og tvivlsomt retsspørgsmål, der endnu ikke f. eks. ved en højesteretsdom har fået sin endelige afklaring. Også andre hensyn kommer formentlig i betragtning. Der synes således i retspraksis også lagt vægt på, hvorvidt den, der med urette er blevet afkrævet et beløb, selv endeligt har måttet bære beløbet, således som tilfældet er i den foreliggende sag, eller (som f. eks. ved beskatning af erhvervsdrivende) har haft mulighed for at videreføre sin merudgift til andre led i en omsætning; jeg henviser herved navnlig til Erik Harder: Om ændring af administrative afgørelser (1962), s. 120 ff., Jørgen Mathiassen i Juridisk grundbog III (3. udgave, 1975), s. 657 ff., von Eyben smst., s. 728 ff.; og Stig Jørgensen: Kontraktsret II (1972), s. 57 ff. Side 4 af 10 [ ] Det forhold, at kommunerne først efterfølgende (i det foreliggende tilfælde pr. 1. oktober 1976) generelt bringer betalingsordningerne i overensstemmelse med bekendtgørelsen, bør efter min opfattelse ikke medføre, at kommunerne får adgang til at oppebære (behol-

5 de) betalinger i videre omfang, end de efter bekendtgørelsen er berettiget til. [ ] Det forekommer mig i øvrigt, at den argumentation, som socialstyrelsen har anført i sin skrivelse af 4. juli 1978 til støtte for ikke at pålægge kommunen betalingspligt, i højere grad er en argumentation, der vedrører spørgsmålet om, i hvilket omfang det er rimeligt at kritisere kommunen for dens administration, end en argumentation, der er egnet til fuldt ud at belyse spørgsmålet om tilbagebetalingspligt. Argumentationen rører således navnlig ikke ved det forhold, der efter min mening, jfr. ovenfor, må tillægges betydning ved sagens afgørelse, nemlig at kommunen med sine særlige muligheder for at sætte sig ind i de gældende betalingsregler og/eller indhente vejledning herom fra socialstyrelsen og socialministeriet må synes at være nærmere til at bære risikoen for en fejlopkrævning end de forældre, der har betalt for store beløb. [ ]. Side 5 af 10 Ombudsmandens udtalelse gav anledning til videre behandling i sagen hos de indklagede myndigheder. Denne senere behandling blev gengivet i Ombudsmandens Beretning 1980, s. 61. I denne sag havde Socialstyrelsen skrevet til Socialministeriet: Den i Århus by- og herredsret den 24. januar 1979 afsagte dom, der statuerede ubetinget tilbagebetalingspligt for kommunen i en tilsvarende sag [jf. om denne afgørelse nedenfor] [ ] må imidlertid antages at have til følge, at såfremt nærværende sag blev indbragt for domstolene, ville tilbagebetaling blive statueret. [ ] Den i ombudsmandens skrivelse nævnte henvisning til obligationsretten (Stig Jørgensen: Kontraktret III, s. 57 ff) statuerer tilbagebetaling, hvis fejlen for opgørelsen ligger hos kreditor, men forudsætter reklamation og medtager i den generelle vurdering af spørgsmålet hensynet til, at en af parterne ikke opnår en ugrundet berigtigelse. Derpå konstaterede Ombudsmanden (smst.): I skrivelsen af 3. marts 1981 meddelte socialministeriet mig, at ministeriet delte socialstyrelsens opfattelse og kunne henholde sig til styrelsens udtalelse. Ministeriet havde derfor anmodet det sociale udvalg i Greve kommune om at drage omsorg for, at der skete tilbagebetaling af for meget ydet forældrebetaling i perioden 1. april september I skrivelse af 24. marts 1981 meddelte jeg socialministeriet, at jeg havde taget det oplyste til efterretning, selv om jeg fortsat måtte finde det tvivlsomt, om ikke forældrene havde et retskrav på tilbagebetaling, også for så vidt angår perioden før i april 1976, men at jeg ikke fandt at burde foretage videre i sagen på det foreliggende grundlag.

6 Som anført har spørgsmålet også foreligget for domstolene. Den mest eksplicitte afgørelse er Århus By- og Herredsrets dom af 24. januar 1979 (gengivet i Ugeskrift for Retsvæsen 1980, s. 750). Retten bemærkede her: Retten finder, at den i bekendtgørelse nr. 198 af 6. marts indeholdte bestemmelse, i overensstemmelse med det i Socialstyrelsens skrivelse af 31. maj 1978 udtalte, udelukker, at sagsøgte [Århus Kommune] efter bistandslovens ikrafttræden har været berettiget til at fastsætte aldersdifferentieret betaling for børn i samme institution. Det er herefter med urette, at sagsøgte har opkrævet betaling hos sagsøgeren, som sket. Det er ubestridt, at sagsøgeren klagede, så snart hun blev opmærksom på, at der var begået en fejl. Da retten ikke finder, at sagsøgte på grund af tvivl om fortolkningen af den pågældende bestemmelse ikke skulle være forpligtet til at tilbagebetale det for meget oppebårne [ ] vil sagsøgte have at tilbagebetale sagsøgeren, der ikke findes at kunne påberåbe sig den laveste takst, der var fastsat efter den hidtidige betalingsordning, det i sagsøgtes subsidiære påstand opgjorte beløb med sædvanlige procesrenter, idet denne opgørelse findes at opfylde bekendtgørelsens krav. Side 6 af 10 Højesteret har taget stilling til spørgsmålet i dom af 11. oktober 1984 (gengivet i Ugeskrift for Retsvæsen 1984, s. 1061). Sagen vedrørte rente af stempelafgift, der uberettiget var opkrævet et kommanditselskab. I den påankede landsretsdom havde landsrettens mindretal fundet: Selvom der vel ikke er grundlag for at pålægge sagsøgte [ministeriet for skatter og afgifter] erstatningsansvar over for sagsøgeren, finder denne dommer dog, at det under de foreliggende omstændigheder er rimeligt og overensstemmende med almindelige retsgrundsætninger, at sagsøgte bærer risikoen for det rentetab, sagsøgeren har lidt ved ikke at have kunnet råde over beløbene. Der er herved lagt vægt på, at sagsøgte før stempelafgørelsen af 7. november 1979 må antages at have været bekendt med samtlige de omstændigheder i sagen [ ], at sagsøgte som følge af sin fejlagtige fortolkning af stempelloven har haft rådighed over stempelbeløbene i et længere tidsrum, samt [ ] at sagsøgeren ved indbetalingen tilkendegav, at man anså beløbene for betalt med urette. Landsrettens afgørelse blev anket til Højesteret, der bemærkede, at ministeriet for skatter og afgifter havde taget bekræftende til genmæle i oktober Derpå fandt Højesteret enstemmigt: I tiden indtil da måtte appellanten [kommanditselskabet] [ ] betale de i dommen nævnte betydelige stempelafgifter. Herefter og i henhold til de i dissensen til landsrettens dom anførte grunde vil appellantens påstand [d.v.s. friholdelse for afgift] være at tage til følge.

7 Energiklagenævnets praksis I Energiklagenævnets afgørelse af 25. juli 2001 (j.nr ) konstaterede nævnet: Lovgivning m.v. [ ] Spørgsmål om tilbagebetaling af for meget betalte beløb i forbindelse med energileverancer hører under domstolenes afgørelse, jf. Monopolankenævnets og Konkurrenceankenævnets afgørelser af 16. marts 1989 (Anton Kjærsgaard Nielsen ctr. Gas- og Varmeprisudvalget), 10. juni 1997 (Helle og Henrik Teton) og 18. december 1998 (Peder Kirkeby ctr. Elprisudvalget). [ ] Energiklagenævnets bemærkninger Efter de "Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering" fra I/S Skive Fjernvarme, der trådte i kraft den 19. september 1995, kan den faste fjernvarmeafgift kun beregnes enten efter ejendommens rumfang eller efter installationens varmeeffektbehov. Fjernvarmeværkets fortsatte afregning af nogle forbrugere på grundlag af størrelsen af radiatorernes hedeflade har således ikke haft grundlag i de gældende bestemmelser for leveringsforholdet. Side 7 af 10 Spørgsmålet om hvorvidt og i hvilket omfang [...] eller andre berørte forbrugere af fjernvarme fra I/S Skive Fjernvarme har krav på tilbagebetaling af for meget opkrævet fjernvarmeafgift er ikke reguleret i varmeforsyningsloven. Afgørelsen af spørgsmålet henhører under domstolene. I en afgørelse af 31. marts 2004 (j.nr ) bemærkede Energiklagenævnet: Hvad angår Deres påstand om god tro og forældelse, bemærker nævnet, at man med hensyn til spørgsmålet om forældelse i sin afgørelse af 22. december 2003 (j.nr vedr. SE Energi, Skive) erklærede sig enigt med tilsynet i, at dette ikke kan afgøres efter elforsyningsloven. Spørgsmål om forældelse og påberåbt god tro må imidlertid indgå i behandling af sager, hvor det har betydning for størrelsen af krav, der skal opgøres efter elforsyningsloven (i modsætning til formueretlige regler), medmindre der foreligger afgørende elementer af en sådan art, at de ikke kan oplyses gennem de midler, som er til rådighed for forvaltningsmyndigheder, og derfor kun kan afgøres af domstolene. Nævnet har imidlertid ikke kunnet tage stilling til anbringendet om forældelse. Det skyldes især, at det ikke fremgår af sagen, om der er tale om 5-årige eller 20-årige forældelsesfrister, og hvornår disse frister begynder at løbe. Nævnet har heller ikke kunnet afgøre spørgsmålet om betydningen af Sydvest Energis eventuelle utilregnelige uvidenhed, da det nødvendige grundlag for at kunne bedømme dette spørgsmål ikke har foreligget for nævnet. I den konkrete sag konstaterer nævnet, at spørgsmålene om forældelse og utilregnelig uvidenhed ikke har kunnet oplyses gennem de midler, der er til rådighed for nævnet, og at de derfor må henvises til behandling for domstolene. Det samme gælder betydningen af [kundens] eventuelle gode tro.

8 I en anden afgørelse af 31. marts 2004 (j.nr ) bemærkede nævnet: Udgangspunktet for bedømmelsen af den her foreliggende aflæsningspraksis må være nutidens krav til forbrugervenlighed, benyttelse af moderne planlægnings- og kommunikationsværktøjer, samt [ ]. I en afgørelse af 16. juni 2004 [j.nr ) tog nævnet stilling til, om et elforsyningsselskab var afskåret fra at rejse krav mod en kunde på grund af forældelse. Nævnet fandt i afgørelsen: Energiklagenævnet kan samtidig tiltræde, at det ligger uden for Energitilsynets kompetence at tage stilling til, om Sydvest Energi Net A/S ud fra anden lovgivning end elforsyningsloven måtte være afskåret fra at rejse krav over for HP Service. [ ] Hvad angår HP Service s påstand om god tro og forældelse, er Energiklagenævnet enigt med tilsynet i, at dette ikke kan afgøres efter elforsyningsloven. Spørgsmål om forældelse, påberåbt god tro, tilbagesøgning og efterbetaling (condictio indebiti) må imidlertid indgå i behandling af sager, hvor det har betydning for størrelsen af krav, der skal opgøres efter elforsyningsloven (i modsætning til formueretlige regler), medmindre der foreligger afgørende elementer af en sådan art, at de ikke kan oplyses gennem de midler, som er til rådighed for forvaltningsmyndigheder, og derfor kun kan afgøres af domstolene. Side 8 af 10 Energiklagenævnets bemærkninger Klageren modtog den 23. juli 2002 tilbagebetaling for så vidt angår perioden 1. oktober 1996 til 30. september Energiklagenævnet skal således alene tage stilling til perioderne forud for den 1. oktober Det er oplyst i den påklagede afgørelse, at Forsyningsafdelingen har erkendt, at der er sket en fejl; at Kommunen (Forsyningsafdelingen) imidlertid kun har villet tilbagebetale det for meget erlagte beløb for så vidt angår perioden tilbage til 1. oktober 1996; og at Kommunen (Forsyningsafdelingen) har henvist til, at krav på tilbagebetaling på en periode over fem år skal søges gennem Energitilsynet. Energiklagenævnet lægger til grund, at Forsyningsafdelingen over for klageren har erkendt, at klager havde betalt for meget i perioden før 1. oktober Nævnet finder ligesom Energitilsynet, at den måde, hvorpå Forsyningsafdelingen har nægtet at tilbagebetale det for meget betalte beløb for perioderne før 1. oktober 1996, er urimelig. Nævnet er dog enig med Energitilsynet i, at Energitilsynet ikke på det foreliggende grundlag kan tage stilling til, hvorvidt den del af kravet der ligger mere

9 end fem år tilbage, må anses for forældet efter dansk rets almindelige forældelsesregler. Nævnet kan ejheller tage stilling til, om klageren opfylder dansk rets almindelige regler om modregningsadgang over for Forsyningsafdelingen. Nævnet kan heller ikke tage stilling til, om klageren opfylder betingelserne for at gøre dansk rets almindelige regler om ugrundet berigelse gældende mod Forsyningsafdelingen. Nævnet bemærker dog samtidig, at Roskilde Kommunes Forsyningsafdeling er en offentlig myndighed. Energiklagenævnet har derfor måttet overveje, om dansk forvaltningsret er til hinder for forsyningsafdelingens nægtelse af at udbetale et beløb, som man har erkendt at skylde klageren (pkt. 1 til 5). Der stilles i forvaltningsretten krav om hjemmel og begrundelse, når en forvaltningsmyndighed nægter at udbetale et beløb, som forvaltningen har erkendt, at den skylder en borger. Side 9 af 10 Forsyningsafdelingen har ikke end ikke forsøgt at argumentere for, at tilbagebetalingskravet omfattes af den 5-årige forældelse efter forældelsesloven af 1908 frem for den 20-årige forældelse efter Danske Lov Nævnet finder, at Forsyningsafdelingen uden noget beføjet grund har givet klageren afslag på tilbagebetaling, og samtidig har forsinket sagen, ved at stille usaglige krav om klage til Energitilsynet. Nævnet har ikke fundet andre saglige grunde, der kan bære Forsyningsafdelingens afslag. Nævnet finder, at Roskilde Kommunes Forsyningsafdelings adfærd efter en samlet bedømmelse må betegnes som urimelig, hvad enten den hviler på skriftlige regler eller kutyme. Nævnet har ligesom Energitilsynet ikke kompetence til at udstede pålæg om tilbagebetaling af det for meget opkrævede, og kan heller ikke på det foreliggende grundlag afgøre, om kravet er undergivet 5-årig eller 20-årig forældelse. Sagen hjemvises derfor til Energitilsynet med henblik på, at tilsynet pålægger Roskilde Kommunes Forsyningsafdeling at tage stilling til den juridiske og faktiske situation, som sagen rejser.

10 Energiklagenævnets afgørelse Energitilsynets afgørelse af 8. august 2002 hjemvises til fornyet behandling i Energitilsynet under hensyntagen til det af nævnet anførte. Afgørelsen er truffet i medfør af varmeforsyningslovens 26, jf. lovbekendtgørelse nr. 772 af 24. juli 2000 af lov om varmeforsyning med senere ændringer. Afgørelsen kan ikke indbringes for anden administrativ myndighed. Sagen har været behandlet på Energiklagenævnets møde. Afgørelsen er sendt til [...], Roskilde Kommune, Roskilde Kommunes Forsyningsafdeling, og Energitilsynet. P. N. V. Side 10 af 10 Christen Boye Jacobsen Nævnsformand / Thomas Andersen Thrane Fuldmægtig

A F G Ø R E L S E. (Varmeforsyning)

A F G Ø R E L S E. (Varmeforsyning) ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form 25. juli 2001 J.nr. 97-2311-0014 HJD A F G Ø R E

Læs mere

Klagen af 16. september 2003 fra [...] har været forelagt Energitilsynet og Sønderborg

Klagen af 16. september 2003 fra [...] har været forelagt Energitilsynet og Sønderborg (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Energitilsynet af 16. september 2003 flyttegebyr Formand, professor cand. jur. Christen Boye Jacobsen Fhv. Overingeniør, cand.

Læs mere

Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a.

Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a. (Varmeforsyning) Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a. Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Næstformand, professor, dr. polit.

Læs mere

Holeby Fjernvarme A.m.b.a. over Energitilsynet af 22. december 2008 Prisen på varme fra Holeby Halmvarmeværk A.m.b.a.

Holeby Fjernvarme A.m.b.a. over Energitilsynet af 22. december 2008 Prisen på varme fra Holeby Halmvarmeværk A.m.b.a. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Holeby Fjernvarme A.m.b.a. over Energitilsynet

Læs mere

[...] over Energitilsynet af 13. november 2008 afvisning af klage på grund af manglende klageberettigelse til Energitilsynet

[...] over Energitilsynet af 13. november 2008 afvisning af klage på grund af manglende klageberettigelse til Energitilsynet (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Energitilsynet af 13. november 2008 afvisning af klage på grund af manglende klageberettigelse til Energitilsynet Nævnsformand,

Læs mere

Klage over Energitilsynets afgørelse af 17. september 2008 vedrørende tilbagebetaling af overdækning i AffaldVarme Århus

Klage over Energitilsynets afgørelse af 17. september 2008 vedrørende tilbagebetaling af overdækning i AffaldVarme Århus Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Klage over Energitilsynets

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør Per Søndergaard

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør Per Søndergaard (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [Klager] over Energitilsynet af 17. september 2008 manglende klageberettigelse til Energitilsynet i sag om tilbagebetaling af overdækning

Læs mere

HP Service v/[...], over Energitilsynet af 21. august 2003 Sydvest Energi Net A/S krav om betaling for efterregulering af strømforbrug

HP Service v/[...], over Energitilsynet af 21. august 2003 Sydvest Energi Net A/S krav om betaling for efterregulering af strømforbrug (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form HP Service v/[...], over Energitilsynet af 21. august 2003 Sydvest Energi Net A/S krav om betaling for efterregulering af strømforbrug Nævnsformand,

Læs mere

Klage over afgørelse fra Energitilsynet, for meget opkrævet arealbidrag m.v.

Klage over afgørelse fra Energitilsynet, for meget opkrævet arealbidrag m.v. Den Kristlige Fagbevægelse Engboulevarden 30 8900 Randers Klage over afgørelse fra Energitilsynet, for meget opkrævet arealbidrag m.v. Ved brev af 24. september 2002 har Den Kristelige Fagbevægelse til

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen (Varmeforsyning) Frede Gundberg, Roskilde over Energitilsynet af 15. marts 2005 Regler for dispensation i forbindelse med opkrævning af afkølingstarif i Roskilde Kommunes varmeforsyning. (Genoptagelse

Læs mere

Energitilsynets afgørelse stadfæstes.

Energitilsynets afgørelse stadfæstes. (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] af 26. april 2005 over Energitilsynet af 14. april 2005 Opkrævning af udtrædelsesgodtgørelse i forbindelse med udtræden af Hirtshals

Læs mere

Afgørelse klage over opkrævning af fast afgift i NRGi Lokalvarme A/S

Afgørelse klage over opkrævning af fast afgift i NRGi Lokalvarme A/S [XXX] Sendt pr. e-mail til [XXX] og pr. brevpost til ovennævnte adresse. Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk

Læs mere

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...]

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 5. december 2002 klaget til

Læs mere

Boligselskabet Bo42, Rønne over Energitilsynet af 5. februar 2007 Rønne Vand- og Varmforsyning a.m.b.a.' ændring af fjernvarmetakster

Boligselskabet Bo42, Rønne over Energitilsynet af 5. februar 2007 Rønne Vand- og Varmforsyning a.m.b.a.' ændring af fjernvarmetakster (Varmeforsyning) Boligselskabet Bo42, Rønne over Energitilsynet af 5. februar 2007 Rønne Vand- og Varmforsyning a.m.b.a.' ændring af fjernvarmetakster Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt.

Læs mere

Nævnenes Hus Toldboden Viborg. Til: XXX Lemvig Varmeværk a.m.b.a. Energitilsynet.

Nævnenes Hus Toldboden Viborg. Til: XXX Lemvig Varmeværk a.m.b.a. Energitilsynet. Til: XXX Lemvig Varmeværk a.m.b.a. Energitilsynet Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse Afvisning af klage på grund af manglende

Læs mere

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...]

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 4. marts 2002 klaget til Energiklagenævnet

Læs mere

Energitilsynets afgørelse af 4. april 2014 stadfæstes.

Energitilsynets afgørelse af 4. april 2014 stadfæstes. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Boligselskabet AKB Lyngby OVER Energitilsynets

Læs mere

Afgørelse af Deres klage over Energitilsynets afgørelse af 15. december 2004 vedr. Deres elregning fra NRGi

Afgørelse af Deres klage over Energitilsynets afgørelse af 15. december 2004 vedr. Deres elregning fra NRGi [klagers navn udeladt] [klagers adresse udeladt] Afgørelse af Deres klage over Energitilsynets afgørelse af 15. december 2004 vedr. Deres elregning fra NRGi Ved brev af 11. januar 2005 indbragte De Energitilsynets

Læs mere

Klage over Sakskøbing Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen

Klage over Sakskøbing Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Sakskøbing Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 22. oktober 2002 klaget til Energiklagenævnet over Sakskøbing

Læs mere

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form...[klager] over Energitilsynet af 9. maj 2007 forhandlingsløsning efter varmeforsyningslovens 21, stk. 4 Nævnsformand, dommer Poul K. Egan

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H.C. Mortensen Direktør Per Søndergaard

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H.C. Mortensen Direktør Per Søndergaard (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form...[klager] over Energitilsynet af 29. november 2006 afvisning af klage over varmeregning Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør,

Læs mere

Energitilsynets afgørelse af 16. april 2014 stadfæstes.

Energitilsynets afgørelse af 16. april 2014 stadfæstes. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Den Almene Andelsboligforening Eskemosepark

Læs mere

Afgørelse Klage over afslag på at rejse tilsynssag om sponsorater til idræt

Afgørelse Klage over afslag på at rejse tilsynssag om sponsorater til idræt Til: [XXX] Energitilsynet, (j.nr. [XXX]) TRE-FOR A/S, TRE-FOR Varme A/S og TRE-FOR El-net A/S Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785

Læs mere

[...] over Energitilsynet af 2. maj. 2000 nægtelse af gratis tilslutning til Hjordkær Fjernvarme A.m.b.a. af ejendommen [...]

[...] over Energitilsynet af 2. maj. 2000 nægtelse af gratis tilslutning til Hjordkær Fjernvarme A.m.b.a. af ejendommen [...] (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Energitilsynet af 2. maj. 2000 nægtelse af gratis tilslutning til Hjordkær Fjernvarme A.m.b.a. af ejendommen [...] Formand, cand.jur.

Læs mere

Vedr. kommunens klage over Energitilsynets afgørelse af 3. juli 2002 ang. manglende flyttemeddelelse fra [...]

Vedr. kommunens klage over Energitilsynets afgørelse af 3. juli 2002 ang. manglende flyttemeddelelse fra [...] SEAS Distribution A.m.b.A. Slagterivej 25 4690 Haslev Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. kommunens klage over Energitilsynets afgørelse af 3. juli 2002 ang. manglende flyttemeddelelse

Læs mere

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Nykøbing Falster Kommune over Energitilsynets afgørelse af 2. oktober 2003 Opkrævning af beregnet varmeforbrug for perioden 1999/2000 Nævnsformand,

Læs mere

Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynets afgørelse af 6. juli 2006 undersøgelse af Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. budgetter og regnskaber

Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynets afgørelse af 6. juli 2006 undersøgelse af Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. budgetter og regnskaber (Varmeforsyning) Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynets afgørelse af 6. juli 2006 undersøgelse af Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. budgetter og regnskaber Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv.

Læs mere

...[klager] over Energitilsynet af 7. februar 2006 SEAS/NVE s beregning af net- og transmissionsabonnement

...[klager] over Energitilsynet af 7. februar 2006 SEAS/NVE s beregning af net- og transmissionsabonnement (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form...[klager] over Energitilsynet af 7. februar 2006 SEAS/NVE s beregning af net- og transmissionsabonnement Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Professor,

Læs mere

Nævnsformand, professor, cand. jur. Christen Boye Jacobsen. Fhv. overingeniør, cand. polyt. Jørgen Klitgaard Direktør, cand. polyt. H.C.

Nævnsformand, professor, cand. jur. Christen Boye Jacobsen. Fhv. overingeniør, cand. polyt. Jørgen Klitgaard Direktør, cand. polyt. H.C. (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Nykøbing Falster Kommune over Energitilsynet af 24. juli 2003 Betaling for varmeforbrug Nævnsformand, professor, cand. jur. Christen Boye

Læs mere

A F G Ø R E L S E. (el- og varmeforsyning) Klage fra [...] over afgørelse af 30. marts 2001 fra

A F G Ø R E L S E. (el- og varmeforsyning) Klage fra [...] over afgørelse af 30. marts 2001 fra ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form 3. oktober 2001 J.nr. 97-2311-0045 SPR A F G Ø R

Læs mere

Notat om opkrævning af betaling for ledsagerudgifter i forbindelse med ferieophold.

Notat om opkrævning af betaling for ledsagerudgifter i forbindelse med ferieophold. Notat om opkrævning af betaling for ledsagerudgifter i forbindelse med ferieophold. Resumé Statsforvaltningens udtalelse af 2. oktober 2014 vedrørte en konkret sag om Favrskov Kommunes opkrævning af betaling

Læs mere

Særlig adgang til domstolsprøvelse af afgørelse om stempelrefusion

Særlig adgang til domstolsprøvelse af afgørelse om stempelrefusion Særlig adgang til domstolsprøvelse af afgørelse om stempelrefusion efter stempellovens 29 Udtalt, at den af skattedepartementet anlagte fortolkning af stempelafgiftslovens 30, 2. pkt., hvorefter afgørelser

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H.C Mortensen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H.C Mortensen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen (Elforsyning) Vaarst Fjellerad Kraftvarmeværk A.m.b.a. over Energitilsynet af 16. maj 2007 betingelserne for Aalborg Kommunes Fjernvarmeforsynings overtagelse af Vaarst Fjellerad Kraftvarmeværk A.m.b.a.

Læs mere

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes beslutning af 6. november 2003 om tinglysning af tilslutningspligt

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes beslutning af 6. november 2003 om tinglysning af tilslutningspligt Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes beslutning af 6. november 2003 om tinglysning af tilslutningspligt De har ved brev af 9. april 2004 klaget til Energiklagenævnet

Læs mere

Klage over Vesthimmerland Kommunes afgørelse af 5. maj 2010 om fritagelse fra tilslutningspligt for ejendommen beliggende [XXX]

Klage over Vesthimmerland Kommunes afgørelse af 5. maj 2010 om fritagelse fra tilslutningspligt for ejendommen beliggende [XXX] Hvalpsund Kraftvarmeværk A.m.b.A. Hestbækvej 21 9640 Farsø Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf

Læs mere

Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...]

Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 21. november 2002 påklaget Aars Kommunes afgørelser

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet afviser klagen over Tønder Kommunes tinglysning af forblivelsespligten.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet afviser klagen over Tønder Kommunes tinglysning af forblivelsespligten. Til: XXX Tønder Kommune Energiklagenævnet Toldboden 2 8800 Viborg Nævnenes Hus ekn@naevneneshus.dk www.ekn.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse afvisning af klage over tinglysning af forblivelsespligt

Læs mere

AFGØRELSE. (varmeforsyning)

AFGØRELSE. (varmeforsyning) ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk ANONYMISERET AFGØRELSE 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0018 JDA AFGØRELSE (varmeforsyning) Klage fra

Læs mere

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen Direktør, cand.polyt. H. C.

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen Direktør, cand.polyt. H. C. (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [Klager] over Energitilsynet af 20. januar 2003 Målt og faktisk varmeforbrug Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Direktør,

Læs mere

Afgørelse af Deres klage over Energitilsynets afgørelse af 7. september 2004 vedr. Deres elregning fra NESA

Afgørelse af Deres klage over Energitilsynets afgørelse af 7. september 2004 vedr. Deres elregning fra NESA [klagerens navn udeladt] [klagerens adresse udeladt] 3460 Birkerød Afgørelse af Deres klage over Energitilsynets afgørelse af 7. september 2004 vedr. Deres elregning fra NESA Den 4. oktober 2004 indbragte

Læs mere

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Professor, cand.jur. & Ph.D. Bent Ole Gram Mortensen Direktør, cand.polyt.

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Professor, cand.jur. & Ph.D. Bent Ole Gram Mortensen Direktør, cand.polyt. (Elforsyning) [B Aps], Virum over Energitilsynet af 17. marts 2004 NESA s krav på betaling for el Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Professor, cand.jur. & Ph.D. Bent Ole Gram Mortensen

Læs mere

Klage over Roskilde Kommunes afgørelse af 9. oktober 2008 om afslag på dispensation fra tilslutningspligt til Svogerslev Fjernvarme a.m.b.a.

Klage over Roskilde Kommunes afgørelse af 9. oktober 2008 om afslag på dispensation fra tilslutningspligt til Svogerslev Fjernvarme a.m.b.a. Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Klage over Roskilde Kommunes afgørelse af 9. oktober 2008 om

Læs mere

Tilbagekaldelse af bevilget personligt tillæg

Tilbagekaldelse af bevilget personligt tillæg Tilbagekaldelse af bevilget personligt tillæg Fundet, at et socialt udvalg ikke havde været berettiget til at tilbagekalde et bevilget personligt tillæg (varmehjælp) til en folkepensionist. Grunden til,

Læs mere

Klage over Energitilsynets afgørelse af 5. januar 2010 om udstykningen i Tøpkilde

Klage over Energitilsynets afgørelse af 5. januar 2010 om udstykningen i Tøpkilde [...] Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over

Læs mere

Retten har ved kendelse af 9. juli 2015 bestemt, at sagen ikke skal behandles efter reglerne om småsager.

Retten har ved kendelse af 9. juli 2015 bestemt, at sagen ikke skal behandles efter reglerne om småsager. DOM Afsagt den 11. maj 2016 i sag nr. BS 150-429/2015: Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle mod A vej 19 X-by Sagens baggrund og parternes påstande Den 26. august 2013 traf (da) Pientforsikringen afgørelse

Læs mere

A F G Ø R E L S E. (varmeforsyning) Klage fra [...] over afgørelse af 15. februar 2001 fra

A F G Ø R E L S E. (varmeforsyning) Klage fra [...] over afgørelse af 15. februar 2001 fra ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form 3. oktober 2001 J.nr. 97-2311-0038 JDA A F G Ø R

Læs mere

Advokat Peter Schiøtz på vegne en række forbrugere over Energitilsynet Prisberegning hos Hyllinge Menstrup Kraftvarmeværker A.m.b.a.

Advokat Peter Schiøtz på vegne en række forbrugere over Energitilsynet Prisberegning hos Hyllinge Menstrup Kraftvarmeværker A.m.b.a. (Varmeforsyning) Advokat Peter Schiøtz på vegne en række forbrugere over Energitilsynet Prisberegning hos Hyllinge Menstrup Kraftvarmeværker A.m.b.a. Nævnsformand, cand. jur. Jørgen Nørgaard Professor,

Læs mere

[Navn udeladt] på vegne af [navn udeladt], Gørløse, over Energitilsynet af 11. december 2003 Forbrugs- og efterbetalingskrav

[Navn udeladt] på vegne af [navn udeladt], Gørløse, over Energitilsynet af 11. december 2003 Forbrugs- og efterbetalingskrav (Elforsyning) [Navn udeladt] på vegne af [navn udeladt], Gørløse, over Energitilsynet af 11. december 2003 Forbrugs- og efterbetalingskrav Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Professor,

Læs mere

Afgørelse af Deres klage over Energitilsynets afgørelse af 20. juli 2004 vedr. Deres elregning fra Københavns Energi

Afgørelse af Deres klage over Energitilsynets afgørelse af 20. juli 2004 vedr. Deres elregning fra Københavns Energi [klagers navn udeladt] [klagers adresse udeladt] 2300 København S Afgørelse af Deres klage over Energitilsynets afgørelse af 20. juli 2004 vedr. Deres elregning fra Københavns Energi Den 30. juli 2004

Læs mere

ENERGIKLAGENÆVNET AFGØRELSE. (varmeforsyning) Klage fra Nørresundby Boligselskab, afd. 35 over afgørelse af 26. april 2001 fra

ENERGIKLAGENÆVNET AFGØRELSE. (varmeforsyning) Klage fra Nørresundby Boligselskab, afd. 35 over afgørelse af 26. april 2001 fra ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk 3. oktober 2001 J.nr. 97-2311-0087 JDA AFGØRELSE (varmeforsyning) Klage fra Nørresundby Boligselskab,

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Energitilsynets afgørelse af 11. september 2013 klage over afslag på partsstatus i Energitilsynets sag om Odsherred

KLAGE FRA [XXX] OVER Energitilsynets afgørelse af 11. september 2013 klage over afslag på partsstatus i Energitilsynets sag om Odsherred (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Anonymiseret KLAGE FRA [XXX] OVER Energitilsynets

Læs mere

Begæring om opsættende virkning indgivet efter klagefristens

Begæring om opsættende virkning indgivet efter klagefristens Begæring om opsættende virkning indgivet efter klagefristens udløb Et amtsankenævn havde pålagt et socialudvalg at udbetale sygedagpenge til A. Det sociale udvalg klagede rettidigt til den sociale ankestyrelse

Læs mere

Stadfæstelse af Energitilsynets afgørelse

Stadfæstelse af Energitilsynets afgørelse (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Hirtshals Fjernvarme over Energitilsynet af 7. juni 2004 Udtrædelsesgodtgørelse fra Hirtshals Fjernvarme Nævnsformand, professor, cand.jur.

Læs mere

Klagen er indgivet af advokat Søren Stenderup Jensen ved advokat Marlene Hannibal, Advokatfirmaet Plesner, på vegne af Brødrene Hartmann A/S.

Klagen er indgivet af advokat Søren Stenderup Jensen ved advokat Marlene Hannibal, Advokatfirmaet Plesner, på vegne af Brødrene Hartmann A/S. Til: Brødrene Hartmann A/S Tønder Fjernvarmeselskab a.m.b.a. Energitilsynet Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K

Læs mere

Afgørelse Klage over Lolland Kommunes afgørelse om forblivelsespligt

Afgørelse Klage over Lolland Kommunes afgørelse om forblivelsespligt Til: [XXX] Rødby Varmeværk A.m.b.a. Lolland Kommune (j.nr.[xxx]) Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395

Læs mere

Tilbagesøgning af skatter og afgifter opkrævet i strid med EU-retten

Tilbagesøgning af skatter og afgifter opkrævet i strid med EU-retten Tilbagesøgning af skatter og afgifter opkrævet i strid med EU-retten Århus den 14. december 2013 Oversigt Condicto indebiti Genoptagelse af skatteansættelse HR: Tilbagebetaling U: ugrundet berigelse ved

Læs mere

Frederiksborggade København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf Fax

Frederiksborggade København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf Fax (Varmeforsyningen) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Brdr. Hartmann A/S OVER Energitilsynets

Læs mere

[Klagers navn anonymiseret] [Klagers adresse anonymiseret] 9000 Aalborg

[Klagers navn anonymiseret] [Klagers adresse anonymiseret] 9000 Aalborg [Klagers navn anonymiseret] [Klagers adresse anonymiseret] 9000 Aalborg Afgørelse af Deres klage over Energitilsynets afgørelse af 14. maj vedrørende Aalborg Kommune, Forsyningsvirksomhedernes gebyr for

Læs mere

[Indklagede] har nedlagt påstand om ophævelse af Advokatnævnets kendelse af 18. december 2013, subsidiært formildelse.

[Indklagede] har nedlagt påstand om ophævelse af Advokatnævnets kendelse af 18. december 2013, subsidiært formildelse. Retten i Glostrup Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 2. marts 2015 i sag nr. BS 10A-160/2014: [Indklagede] [Advokatfirma A] [Adresse] mod Advokatnævnet Kronprinsessegade 28 1306 København K Sagens baggrund

Læs mere

Anmodning fra [XXX] om genoptagelse af Energiklagenævnets sag j.nr , som blev afgjort den 19. september 2014.

Anmodning fra [XXX] om genoptagelse af Energiklagenævnets sag j.nr , som blev afgjort den 19. september 2014. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Silkeborg Kommunes afgørelse

Læs mere

Frederiksborggade København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf Fax

Frederiksborggade København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf Fax Advokatfirmaet Gudberg Att.: Advokat Poul Gudberg Markedsgade 6B 8600 Silkeborg Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet kan ikke behandle klagen, der afvises fra realitetsbehandling ved Energiklagenævnet.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet kan ikke behandle klagen, der afvises fra realitetsbehandling ved Energiklagenævnet. Til: [XXX] Vorupør Kraftvarmeværk Thisted Kommune (j.nr. [XXX]) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE Sagsnr.: 12/05206 Sagsbehandler: /SUSJ

ANKENÆVNETS AFGØRELSE Sagsnr.: 12/05206 Sagsbehandler: /SUSJ ANKENÆVNETS AFGØRELSE Sagsnr.: Sagsbehandler: /SUSJ Klager: PBA 6880 Tarm Indklaget energiselskab: Klageemne: Ankenævnets sammensætning: Ådum Kraftvarmeværk A.M.B.A. CVR 1851 5830 Skodsbølvej 6, Ådum 6880

Læs mere

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor.

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor. [XXX] Sendt pr. e-mail til [XXX] og ikke også pr. brevpost. Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

XXX Elforsyning af 7. marts 2005 over Energitilsynet af 10. februar 2005 afslag på partsaktindsigt i klagers identitet

XXX Elforsyning af 7. marts 2005 over Energitilsynet af 10. februar 2005 afslag på partsaktindsigt i klagers identitet (Elforsyning) XXX Elforsyning af 7. marts 2005 over Energitilsynet af 10. februar 2005 afslag på partsaktindsigt i klagers identitet Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Konsulent,

Læs mere

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor.

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor. Til: [XXX] Silkeborg Varme A/S Silkeborg Kommune Sendes pr. e-mail til ovennævnte Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799

Læs mere

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Konsulent, civiling., Knut Berge Professor, cand.jur. & Ph.D. Bent Ole Gram Mortensen

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Konsulent, civiling., Knut Berge Professor, cand.jur. & Ph.D. Bent Ole Gram Mortensen (Elforsyning) [Klagers navn udeladt], Sønderborg over Energitilsynet af 7. juni 2004 Fordeling af flytteregning Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Konsulent, civiling., Knut Berge

Læs mere

Klage over afgørelse af 12. juni 2002 vedrørende måling af varmeforbrug hos [...]

Klage over afgørelse af 12. juni 2002 vedrørende måling af varmeforbrug hos [...] Rise Fjernvarme A.m.b.a. V/ Formand Niels W. Petersen St. Rise Landevej 2 5970 Ærøskøbing Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over afgørelse af 12. juni 2002 vedrørende måling af varmeforbrug

Læs mere

Energiklagenævnet afviser anmodningen om at genoptage afgørelsen

Energiklagenævnet afviser anmodningen om at genoptage afgørelsen (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Næstved Varmeværk A.m.b.a OVER Energiklagenævnets

Læs mere

Afslag på dispensation fra ansøgningsfrist for fleksjobrefusion

Afslag på dispensation fra ansøgningsfrist for fleksjobrefusion 2-x. Forvaltningsret 1113.1 114.3 115.1 123.1. Afslag på dispensation fra ansøgningsfrist for fleksjobrefusion En friskole glemte at søge Økonomistyrelsen om fleksjobrefusion inden ansøgningsfristen udløb.

Læs mere

SAGSFREMSTILLING KLAGENS INDHOLD OG FORLØB. Perioden, der klages over: 1. juli juni Påklaget beløb: kr.

SAGSFREMSTILLING KLAGENS INDHOLD OG FORLØB. Perioden, der klages over: 1. juli juni Påklaget beløb: kr. 2 4/1920-0301-0047 SAGSFREMSTILLING Perioden, der klages over: 1. juli 2004-30. juni 2007. Påklaget beløb: 2.880 kr. Klagen indbragt for det indklagede energiselskab den: Telefonisk 29. september 2006.

Læs mere

Afgørelse Klage over Aabenraa Kommunes afgørelse om afslag på dispensation fra tilslutningspligt.

Afgørelse Klage over Aabenraa Kommunes afgørelse om afslag på dispensation fra tilslutningspligt. [XXX] Fremsendes pr. alm. post og pr. e-mail til [XXX] samt [XXX] Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

Naturklagenævnets identifikation af hvilken sag henvendelser fra nævnet vedrører. Ombudsmandens udtalelse. Klagegebyr. 16.

Naturklagenævnets identifikation af hvilken sag henvendelser fra nævnet vedrører. Ombudsmandens udtalelse. Klagegebyr. 16. 2009 9-2 Naturklagenævnets identifikation af hvilken sag henvendelser fra nævnet vedrører Klagegebyr Et rådgivningsfirma klagede til ombudsmanden over at det ikke fremgik af en gebyropkrævning fra Naturklagenævnet

Læs mere

Afgørelse Klage over daværende Dragsholm Kommunes (nu Odsherred Kommune) afgørelse af 12. august 2003 om tilslutnings- og forblivelsespligt

Afgørelse Klage over daværende Dragsholm Kommunes (nu Odsherred Kommune) afgørelse af 12. august 2003 om tilslutnings- og forblivelsespligt Til: [XXX] Odsherred Varme A/S Odsherred Kommune (tidligere Dragsholm Kommune) Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København

Læs mere

Notat om tilbagebetaling af erstatning

Notat om tilbagebetaling af erstatning 7520641 HNT/SAC/LIMU Notat om tilbagebetaling af erstatning 1. KONKLUSION Højesteret har i to domme af 7. december 2017 skærpet betingelserne for, om regionen i sager om patienterstatning (og dermed også

Læs mere

Energitilsynets afgørelse stadfæstes.

Energitilsynets afgørelse stadfæstes. (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...], af 28. november 2004 over Energitilsynet af 10. november 2004 betaling for bortkommen gasmåler Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen

Læs mere

Klage over Høje Taastrup Kommunes afgørelse af 6. juni 2006 om afslag på ansøgning om direkte tilslutning til Høje Taastrup Fjernvarme a.m.b.a.

Klage over Høje Taastrup Kommunes afgørelse af 6. juni 2006 om afslag på ansøgning om direkte tilslutning til Høje Taastrup Fjernvarme a.m.b.a. Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Høje Taastrup Kommunes afgørelse af 6. juni 2006 om afslag på ansøgning om direkte tilslutning til Høje Taastrup Fjernvarme a.m.b.a. Høje-Taastrup

Læs mere

Afgørelse Klage over Energistyrelsens afgørelse af 22. februar 2013 om afslag på aktindsigt

Afgørelse Klage over Energistyrelsens afgørelse af 22. februar 2013 om afslag på aktindsigt [XXX] Afgørelsen er fremsendt pr. e-mail til adressen: [XXX] Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 22. november 2011

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 22. november 2011 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 22. november 2011 Sag 285/2008 (1. afdeling) Søren Theill Jensen og Anne Margrethe Heidner (advokat Preben Kønig, beskikket for begge) mod Miljøstyrelsen (kammeradvokaten

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Horsens Kommunes afgørelse af 1. marts 2016 Fortsat pålagt tilslutningspligt efter tilslutningsbekendtgørelsens

KLAGE FRA [XXX] OVER Horsens Kommunes afgørelse af 1. marts 2016 Fortsat pålagt tilslutningspligt efter tilslutningsbekendtgørelsens A F G Ø R E L S E (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Horsens

Læs mere

Retsgrundlag for tilbagebetaling af feriedagpenge

Retsgrundlag for tilbagebetaling af feriedagpenge Retsgrundlag for tilbagebetaling af feriedagpenge Udtalt, at krav om tilbagebetaling efter arbejdsløshedsforsikringslovens 86, stk. 1, forudsætter, at dagpengebeløbet er blevet udbetalt med urette, og

Læs mere

KEN nr 9518 af 27/06/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 29. januar 2019

KEN nr 9518 af 27/06/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 29. januar 2019 BILAG 1.2 KEN nr 9518 af 27/06/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 29. januar 2019 Ministerium: Journalnummer: 18-38347 Økonomi- og Indenrigsministeriet Senere ændringer til afgørelsen Ingen Ankestyrelsens

Læs mere

Afgørelse Klage over Guldborgsund Kommunes pålæg af forblivelsespligt til Sakskøbing Fjernvarmeselskab a.m.b.a.

Afgørelse Klage over Guldborgsund Kommunes pålæg af forblivelsespligt til Sakskøbing Fjernvarmeselskab a.m.b.a. [XX] Afgørelsen offentliggøre i anonymiseret form. Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 20. oktober 2010

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 20. oktober 2010 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 20. oktober 2010 Sag 48/2009 (1. afdeling) Region Sjælland (tidligere Storstrøms Amt og Vestsjællands Amt) (advokat Svend Paludan-Müller) mod Dronning Ingrids Hospital

Læs mere

Tilbagekaldelse af afgørelse for så vidt angår tidspunkt for ændring af børnebidrag

Tilbagekaldelse af afgørelse for så vidt angår tidspunkt for ændring af børnebidrag Tilbagekaldelse af afgørelse for så vidt angår tidspunkt for ændring af børnebidrag Udtalt, at Familieretsdirektoratet ikke i forhold til den ene part i en bidragssag var berettiget til at ændre en afgørelse,

Læs mere

Afvejning af hensyn og udformning af begrundelse ved afslag på meraktindsigt. 9. oktober 2009

Afvejning af hensyn og udformning af begrundelse ved afslag på meraktindsigt. 9. oktober 2009 2009 5-3 Afvejning af hensyn og udformning af begrundelse ved afslag på meraktindsigt En journalist bad Justitsministeriet om aktindsigt i en sag om et lovforslag om regulering af adgangen til aktindsigt

Læs mere

Afgørelse - klage over Høje Taastrup Kommunes afgørelse af 30. august 2011 om påbud om tilslutning til fjernvarme vedrørende ejendommen

Afgørelse - klage over Høje Taastrup Kommunes afgørelse af 30. august 2011 om påbud om tilslutning til fjernvarme vedrørende ejendommen [XXX] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

Udtalelse. Landsskatterettens beslutninger om afskæring af retsmøde i 20 sager

Udtalelse. Landsskatterettens beslutninger om afskæring af retsmøde i 20 sager Udtalelse Landsskatterettens beslutninger om afskæring af retsmøde i 20 sager Resumé 23. januar 2019 Ved Landsskatteretten kan en klager anmode om at få lejlighed til at udtale sig mundtligt for retten

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 20. marts 2013 (J.nr. 2012-0026936) Sagen afvist

Læs mere

Energitilsynets afgørelse af 19. juni 2009 stadfæstes.

Energitilsynets afgørelse af 19. juni 2009 stadfæstes. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Slagslunde Fjernvarmelaug over Energitilsynet

Læs mere

Manglende iagttagelse af 11 og 12 i offentlighedsloven i boligsikringssag

Manglende iagttagelse af 11 og 12 i offentlighedsloven i boligsikringssag Manglende iagttagelse af 11 og 12 i offentlighedsloven i boligsikringssag I en sag om tilbagebetaling af boligsikring havde en klager udtrykkeligt gjort boligstyrelsen bekendt med, at han over for kommunen

Læs mere

Alt for lang sagsbehandlingstid i klageinstansen i sag om aktindsigt i miljøoplysninger

Alt for lang sagsbehandlingstid i klageinstansen i sag om aktindsigt i miljøoplysninger 2017-21 Alt for lang sagsbehandlingstid i klageinstansen i sag om aktindsigt i miljøoplysninger En journalist klagede til ombudsmanden over, at han efter et år endnu ikke havde fået en afgørelse på sin

Læs mere

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Den 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0023 JDA AFGØRELSE. (varmeforsyning)

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Den 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0023 JDA AFGØRELSE. (varmeforsyning) ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Den 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0023 JDA AFGØRELSE

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0301-0014 /SEN

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0301-0014 /SEN ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0301-0014 /SEN Klager: Indklaget energiselskab: NN 9310 Vodskov Forsyningsvirksomhederne Aalborg Stigsborg Brygge 5 Postboks 222 9400 Nørresundby v / Aalborg Kommune CVR 1613

Læs mere

Energitilsynets afgørelse af 24. februar 2011 ophæves, og sagen hjemvises til Energitilsynet til fornyet behandling.

Energitilsynets afgørelse af 24. februar 2011 ophæves, og sagen hjemvises til Energitilsynet til fornyet behandling. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA E.ON Produktion Danmark A/S OVER

Læs mere

Aktindsigt i handleplansskemaer kun ved gennemsyn forvaltningslovens 16, stk. 3

Aktindsigt i handleplansskemaer kun ved gennemsyn forvaltningslovens 16, stk. 3 2011 5-4. Aktindsigt i handleplansskemaer kun ved gennemsyn forvaltningslovens 16, stk. 3 Talsmanden for en gruppe indsatte i et statsfængsel klagede til Direktoratet for Kriminalforsorgen over en fast

Læs mere

Sundhedsvæsenets Disciplinærnævn genoptog sagen i lyset af ombudsmandens høring og imødekom aktindsigtsanmodningen fuldt ud.

Sundhedsvæsenets Disciplinærnævn genoptog sagen i lyset af ombudsmandens høring og imødekom aktindsigtsanmodningen fuldt ud. 2017-24 Afgørelser vedrørende en læge, der havde fået kritik af Sundhedsvæsenets Disciplinærnævn, kunne ikke undtages fra aktindsigt 17. juli 2017 En borger klagede til ombudsmanden over, at Sundhedsvæsenets

Læs mere

AFGØRELSE (varmeforsyning)

AFGØRELSE (varmeforsyning) ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Den 4. maj 2001 J.nr. 97-2311-0020 JDA AFGØRELSE (varmeforsyning) Klage fra Læsø Kommune, Fjernvarmeforsyningen

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Horsens Kommunes afgørelse af 2. september 2014.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Horsens Kommunes afgørelse af 2. september 2014. Til: [XXX] Horsens Kommune [XXX] Horsens Varmeværk A.m.b.a. Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785

Læs mere

Sagsbehandlingstid i sag om aktindsigt i bl.a. ministerkalender. 16. maj 2011

Sagsbehandlingstid i sag om aktindsigt i bl.a. ministerkalender. 16. maj 2011 2011 13-4 Sagsbehandlingstid i sag om aktindsigt i bl.a. ministerkalender Skatteministeriet modtog den 6. august 2010 en anmodning om aktindsigt i ministerens repræsentationsudgifter fra ministerens tiltræden

Læs mere