Akademiuddannelsen i Ledelse Valgfag inden for uddannelsens faglige område

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Akademiuddannelsen i Ledelse Valgfag inden for uddannelsens faglige område"

Transkript

1 Coaching i organisationer Deltageren udvikler i en dynamisk vekselvirkning mellem teori og praksis sin samtale- og kommunikationskompetence med særligt fokus på at kunne coache i organisatorisk kontekst. Formålet er endvidere, at præsentere deltageren for coachingteknikker og samtalemodeller således, at deltageren kan anvende coaching som begreb og metode med henblik på at skabe læring og udvikling. Coaching som metode og coaching i praksis i organisatorisk kontekst Kommunikationsteori og forståelse Rollen som coach Etik og moral i coaching i organisationer Den organisatoriske kontekst Kompetenceudvikling og læring hos fokuspersonen og hos coachen Eksamen: Mundtlig eksamen, der tager udgangspunkt i et kort projekt, med ekstern censur og bedømmelse efter 7-trinsskalaen.

2 Personalejura Formålet er, at deltageren opnår kompetence til at medvirke ved forebyggelse og løsning af arbejdsretlige problemstillinger mellem virksomhed og medarbejdere. Kollektiv arbejdsret Individuel arbejdsret Dansk arbejdsret i et internationalt perspektiv Juridisk metode og informationssøgning 4 timers skriftlig prøve på baggrund af en opgave udarbejdet af den til faget hørende opgavekommission, med ekstern censur efter 7-trinsskalaen. Human Resource Management Deltageren opnår en kompetence til at varetage Human Ressource opgaver og processer i en organisation med henblik på at tiltrække, fastholde, udvikle og afvikle medarbejdere. Human Resource Management i strategisk perspektiv Tiltrækning og rekruttering af medarbejdere Udvikling og fastholdelse af medarbejdere Afvikling af medarbejdere HRM i Global og lokal perspektiv Udvikling af HRM processer i forbindelse med ovenstående punkter Mundtlig prøve med baggrund i en synopsis, med ekstern censur og bedømmelse efter 7- trinsskalaen.

3 Lean ledelse i praksis Deltageren kvalificeres til at kunne arbejde med Lean lederskab, Lean tænkning, kommunikation af Lean samt anvende de vigtigste Lean værktøjer. Forståelse for Lean ledelse som ledelsesfilosofi, der leder hen på praksisnære teorier/værktøjer/stile der anvendes i dag og i den nærmeste fremtid Teamledelse som ledelsesværktøj til inddragelse af medarbejderne i driften af Lean Kommunikationsrutiner som fx tavlemøder til visualisering, formidling af resultat-mål og udvikling af Lean processen Arbejdsmiljømæssige forholdsregler og påvirkninger ved implementering af Lean Lean værktøjer og metoder Forandringsledelse Eksamen: Mundtlig prøve kombineret med erhvervscase, med ekstern censur og bedømmelse efter 7- trinsskalaen. Projektstyring i praksis Deltageren opnår en kompetence i at udvikle, gennemføre, afslutte projekter i organisationen Grundelementer og sammenhæng i forbindelse med initiering/ udvikling og gennem-førelse af et projekt Projektlederens kommunikation- proces- og ledelsesopgaver Projektetableringen og mandat samt evaluering Projektværktøjer Eksamen: Mundtlig prøve kombineret med en erhvervscase, med ekstern censur og bedømmelse efter 7- trinsskalaen.

4 Forandringsledelse Deltageren får såvel teoretisk som praktisk viden til at kunne analysere og lede forandrings- og udviklingsprocesser i organisationer. Indhold Forandringsmodeller og teorier Kommunikation som forandringsværktøj Ledelse af forandring- samt udviklingsprocesser Forandringspsykologien Værktøjer til planlægning og gennemførsel af forandringer/ gennemførelse af forandringsprocesser Mundtlig prøve kombineret med en erhvervscase, med intern bedømmelse efter 7-trinsskalaen. Mundtlig prøve kombineret med en erhvervscase, med intern bedømmelse efter 7-trinsskalaen. Coaching og Konflikthåndtering ECTS point: 10 Formål Deltageren udvikler sin ledelseskompetence med særligt fokus på lederens rolle i forbindelse med coaching som konflikthåndteringsproces. Der tages udgangspunkt i et kommunikationsteoretisk perspektiv, hvor coaching som værktøj til konflikthåndtering, mediation samt teamcoaching indgår. Desuden indgår som et væsentlig element følelsesmæssig intelligens så individets relationer i forbindelse med konflikthåndtering udvikles optimalt. Teorier / modeller/ værktøjer til konflikthåndtering og løsning på individ/gruppe og organisatorisk niveau hvor organisationen er i højeste kontekst Teori og modeller omkring coaching som et af værktøjerne til konflikthåndtering på individ/afdeling / teamniveau Kommunikationsteori og modeller der knytter sig til organisatorisk konflikt/opløsning/ løsning De organisatoriske rammer og processerne omkring konfliktsituationerne Psykologien mindsettet og de ledelsesmæssige /medarbejdermæssige kompetencer der knytter sig til området Mundtlig prøve kombineret med en erhvervscase, med ekstern censur og bedømmelse efter 7-trinsskalaen.

5 Mediation ECTS point: 10 Deltageren opnår teoretisk og praktisk viden til at kunne fungere som mediator i konflikter mellem to eller flere parter. Teori, værktøjer, processer inden for mediationsområdet generelt og når organisationen er i højeste kontekst Psykologiteorien der er knyttet til området konflikter Kommunikationen der er knyttet til området Leder og medarbejder stile og profiler Facilitering og faciliteringsprocesser i organisatorisk kontekst Mundtlig prøve kombineret med en erhvervscase, med intern bedømmelse efter 7-trinsskalaen Filosofi i ledelse ECTS point: 10 Deltageren får gennem arbejdet med anskuelser og strømninger forståelse for den filosofiske udviklingsproces. Deltageren skal kunne beskrive, forklare og sammenholde filosofiske idéer, deres virkelighedsopfattelser og samfundssyn. Deltageren skal kunne transformere ledelsesfilosofi fra dette årtusinde samt fra de klassiske filosoffer til egen ledelsesmæssige praksis. Teori, værktøjer, processer inden for moderne ledelsesfilosofi Ledelsesparadigmer der knyttes til nutidens og fremtiden ledelses filosofi Klassisk ledelsesfilosofi og dens betydning for nutidens ledelse Kommunikationen og kommunikationsprocesserne der knytter sig til forskellige former for ledelsesfilosofi Triangulering af klassisk og moderne ledelsesfilosofi med egen lederudvikling Mundtlig prøve på baggrund af et kort projekt, med intern bedømmelse efter 7-trinsskalaen.

6 Arbejdsmiljø ECTS 10 Deltageren opnår en kompetence, som bygger på forståelse af regulering af arbejdsmiljøområdet og for arbejdsmiljøforhold i virksomheden, således at den studerende vil kunne tage professionel del i planlægningen og udførelsen af tiltag i forbindelse med arbejdsmiljøarbejdet på arbejdspladsen. Arbejdsmiljøreguleringen i Danmark, herunder udviklingen siden arbejdsmiljølovens vedtagelse i Arbejdsmiljøområdet aktørers roller og funktion. Arbejdsmiljøorganisationens og arbejdsmiljørepræsentantens roller og ansvar. Arbejdspladsvurdering, regler og metoder. Herunder risikovurdering og forståelse. Hvad er sikkerhedskultur og hvordan kan der arbejdes med sikkerhedskultur og ulykkesforebyggelsesmetoder? Psykisk arbejdsmiljø i forhold til faktorer, der påvirker det psykiske arbejdsmiljø Metoder til måling og forebyggelse af det psykiske arbejdsmiljø Mundtlig prøve med udgangspunkt i kort projekt, med intern bedømmelse efter 7-trinsskalaen. Arbejdsmiljøledelse ECTS 10 Deltageren opnår en kompetence, som bygger på forståelse af ledelse af processer og resultater inden for arbejdsmiljøområdet og for arbejdsmiljøforhold i virksomheden, således at den studerende vil kunne tage professionel del i ledelse af planlægningen og udførelsen af tiltag og processer. Ledelse af systematisk arbejdsmiljøarbejde metoder og processer Ledelse af de forebyggende processer herunder risikovurdering, principper og anvendelse for kendskab til forebyggelsesprincipper inden for det psykiske og fysiske arbejdsmiljø Ledelses af processer i virksomheden Arbejdsmiljøstandarder Mundtlig prøve med udgangspunkt i kort projekt, med intern bedømmelse efter 7-trinsskalaen.

7 Interkulturel ledelse og samarbejdsprocesser ECTS 10 Deltageren opnår en kompetence i at agere ledelsesmæssigt interkulturelt kompetent, herunder kunne kommunikere interkulturelt adækvat i relation til en globaliseret verden afstemt efter såvel organisationens internationale/nationale/lokale identitet/profil. Global national identitet- og kulturforståelse Interkulturel ledelses-og kommunikationsprocesser og modeller Kulturkontekstuel konflikthåndtering Magt og beslutningsprocesser i interkulturelle konstellationer Kulturel mangfoldighedsfacilitering Mundtlig prøve med udgangspunkt i individuelt kort projekt (8 normalsider), med intern bedømmelse efter 7-trinsskalaen. Ledelse der skaber social kapital Deltageren bliver i stand til at kombinere ledelse af opgaver og ledelse, der skaber social kapital. Deltageren lærer at se social kapital som en vigtig ressource, når ledelsen skal takle nye udfordringer om krav om innovation, samarbejde, selvledelse og omstillingsparathed. Sammenhængen mellem social kapital og virksomhedens performance Social kapital som en ressource og en produktiv kraft, der giver synergi i organisationen Mundtlig prøve med udgangspunkt i en individuel synopsis (4 sider), med intern censur og bedømmelse efter 7-trinsskalaen. Synopsen tæller ikke med i karakteret men er udelukkende et oplæg til eksaminationen. Lederens forretningsforståelse ECTS 10 Deltageren udvikler forståelse for virksomhedens økonomiske sammenhænge og anvendelse af økonomiske data i ledelsesmæssige beslutninger. Lederens behov for økonomisk information Resultatopgørelse, balance og likviditet Nøgletal og anvendelse af disse Likviditetsanalyser Likviditetsstyring og planlægning

8 Investerings- og finansieringsanalyser Udvikling af egen læring og egen praksis Metodeteori med fokus på problemformulering og metode Mundtlig prøve med udgangspunkt i en individuel synopsis (4 sider), med intern censur og bedømmelse efter 7-trinsskalaen. Synopsen tæller ikke med i karakteret men er udelukkende et oplæg til eksaminationen. Positiv psykologi i ledelse Deltageren får styrket sin ledelsesmæssige handlekraft ved at udvikle evnen til at forstå, hvad der gør, at mennesker trives og præsterer optimalt. Deltageren får endvidere kendskab til, hvordan styrkebaseret medarbejderudvikling fremmer udvikling, trivsel og engagement på arbejdspladsen. Personligt, reflekteret og autentisk lederskab i forbindelse med anvendelsen af positiv psykologi, så det giver positiv mening Hvordan ledelse, der fokuseret på og fremelsker egne, medarbejdernes og organisationens styrker, er med til at skabe resultater på både den økonomiske og den menneskelige bundlinje. Mundtlig prøve med udgangspunkt i en individuel synopsis (4 sider), med intern censur og bedømmelse efter 7-trinsskalaen. Synopsen tæller ikke med i karakteret men er udelukkende et oplæg til eksaminationen. Positiv psykologi i organisationen Deltageren opnår kompetence til at omsætte mål til konkrete og realistiske udviklingsprocesser, der skaber følgeskab og bidrager til sammenhængskraften i organisationen. Endvidere forstår deltageren, hvordan principperne bag positiv psykologi kan være medvirkende til at bringe organisationer hurtigere og bedre fra A til B i forandringsprocesser. Hvordan kobler man positiv psykologi til forretningen og oversætter det til resultater på bundlinjen? Udvikling processen, der bruger positiv psykologi til at skabe vækst og engagement samt giver mening og handling hos medarbejdere og ledere i organisationen. Mundtlig prøve kombineret med en individuel erhvervscase (2 sider eller kort videooplæg), med intern censur og bedømmelse efter 7-trinsskalaen. Erhvervscasen indgår med en helhedsvurdering som en del af bedømmelsen.

9 Strategi i juridisk perspektiv Deltageren får teoretisk og praktisk viden til allerede i den strategiske planlægning at tænke juraen ind og hermed styrke sin evne til at kunne træffe ledelsesmæssige og forretningsmæssige beslutninger med inddragelse af forebyggelse og risikoafvejninger ud fra et juridisk perspektiv. Ud fra en strategisk tilgang til emnet have overblik over lovgivning, der regulerer virksomheden, herunder kendskab til de kontraktretlige bestemmelser som f.eks. forpligtelser, opsigelse, annullering mv. Mundtlig prøve kombineret med en individuel erhvervscase (2 sider eller kort videooplæg), med intern censur og bedømmelse efter 7-trinsskalaen. Erhvervscasen indgår med en helhedsvurdering som en del af bedømmelsen. Procesfacilitering Deltageren udvikler sin kompetence i at facilitere mindre og større grupper med særligt fokus på at kunne facilitere i organisatorisk kontekst. Deltageren præsenteres for faciliteringsteknikker og faciliteringsmodeller og kan således anvende facilitering som begreb og metode med henblik på at skabe læring og udvikling. Facilitering som metode og facilitering i praksis i organisatorisk kontekst Interpersonel kommunikation og udviklende feedback Rollen som facilitator Teoretisk og praktisk forståelse for de vigtigste discipliner og kernekompetencer i facilitering Etik og moral i facilitering i organisationer Gruppepsykologisk forståelse Beslutningsprocesser, koncensusdannelse og konflikthåndtering Effektfulde værktøjer til facilitering af grupper Mundtlig eksamen, der tager udgangspunkt i et kort projekt (8 sider), med ekstern censur og bedømmelse efter 7-trinsskalaen. Det korte projekt indgår som en helhedsvurdering som en del af bedømmelsen.

10 Teamledelse Deltageren udvikler sin kompetence til at etablere, udvikle og lede teams samt at opbygge en teambaseret kultur med tværgående tænkning, helhedsforståelse med feedback som centrale elementer. Teamledelse som metode og teamledelse i praksis i organisatorisk kontekst Gruppedynamik og processer Teamets udviklingsfaser Rollen som teamleder Etik og moral i teamledelse i organisationer Den organisatoriske kontekst for teamledelse Kompetenceudvikling og teamledelse Mundtlig eksamen, der tager udgangspunkt i et kort projekt (8 sider), med ekstern censur og bedømmelse efter 7-trinsskalaen. Det korte projekt indgår som en helhedsvurdering som en del af bedømmelsen.

Vi har fokus på indhold, læring og netværk og mindre på eksamensræs.

Vi har fokus på indhold, læring og netværk og mindre på eksamensræs. Vi har i Danmark mere end nogensinde brug for ledelsesudvikling og særdeles kvalificerede og dedikerede lederkolleger, for at skabe fortsat vækst og styrkelse af vores konkurrenceevne. I stedet for at

Læs mere

01-08-2013 STUDIEORDNING. for Akademiuddannelse i Ledelse (AU) Revideret 01.august 2013

01-08-2013 STUDIEORDNING. for Akademiuddannelse i Ledelse (AU) Revideret 01.august 2013 for Akademiuddannelse i Ledelse (AU) Revideret 01.august 2013 Studieordningen er gældende fra 1. august 2013 Indhold 1 Indledning... 1 2 Uddannelsens formål... 1 3 Uddannelses varighed... 2 4 Uddannelsens

Læs mere

01-07-2012 STUDIEORDNING. for Akademiuddannelse i Ledelse (AU) Revideret 01.juli 2012

01-07-2012 STUDIEORDNING. for Akademiuddannelse i Ledelse (AU) Revideret 01.juli 2012 for Akademiuddannelse i Ledelse (AU) Revideret 01.juli 2012 Studieordningen er gældende fra 1. juli 2012 Indhold 1 Indledning... 1 2 Uddannelsens formål... 1 3 Uddannelses varighed... 2 4 Uddannelsens

Læs mere

01-12-2015 STUDIEORDNING. for Akademiuddannelsen i Ledelse (AU) Revideret 01.december 2015

01-12-2015 STUDIEORDNING. for Akademiuddannelsen i Ledelse (AU) Revideret 01.december 2015 01-12-2015 for Akademiuddannelsen i Ledelse (AU) Revideret 01.december 2015 Studieordningen er gældende fra 1. december 2015 Indhold 1 Indledning... 1 2 Uddannelsens formål... 1 3 Uddannelses varighed...

Læs mere

Merkonom lederuddannelse. practical. leadership. - få eksamensbevis som erhvervsleder, og skil dig ud fra mængden. michelsen hr lederakademi

Merkonom lederuddannelse. practical. leadership. - få eksamensbevis som erhvervsleder, og skil dig ud fra mængden. michelsen hr lederakademi Merkonom lederuddannelse practical leadership 18 måneders MERKONOM lederuddannelse på MICHELSEN LEDERAKADEMI - få eksamensbevis som erhvervsleder, og skil dig ud fra mængden m lederakademiet udvikler fremtidens

Læs mere

Coaching i organisationer. v/sapiens Consulting i samarbejde med Ledelsesakademiet Akademi fag, 10 ECTS point

Coaching i organisationer. v/sapiens Consulting i samarbejde med Ledelsesakademiet Akademi fag, 10 ECTS point Coaching i organisationer v/sapiens Consulting i samarbejde med Ledelsesakademiet Akademi fag, 10 ECTS point Side 2 af 5 Coaching og samarbejde i organisationer ruster dig til læring og kompetenceudvikling

Læs mere

AKADEMIFAG. -2. halvår 2014. Det strategiske lederskab. Økonomistyring i praksis Human Resource Management. Ledelse i praksis

AKADEMIFAG. -2. halvår 2014. Det strategiske lederskab. Økonomistyring i praksis Human Resource Management. Ledelse i praksis AKADEMIFAG -2. halvår 2014 Det strategiske lederskab Ledelse i praksis Coaching og konflikthåndtering Positiv psykologi i ledelse Økonomistyring i praksis Human Resource Management Erhvervsøkonomi Kommunikation

Læs mere

Akademiuddannelsen i Ledelse STUDIEORDNING

Akademiuddannelsen i Ledelse STUDIEORDNING Indhold 1 Indledning... 1 2 Uddannelsens formål... 2 3 Uddannelses varighed... 2 4 Uddannelsens titel... 2 5 Adgangskrav... 2 5.1 Indledende kurser... 3 6 Uddannelsens mål for læringsudbytte, struktur

Læs mere

AKADEMI FAG. merkonom KURSUSCENTRETS UDBUD. Organisation. Ledelse i praksis Coaching. Kommunikation i praksis Projektstyring Human Resources

AKADEMI FAG. merkonom KURSUSCENTRETS UDBUD. Organisation. Ledelse i praksis Coaching. Kommunikation i praksis Projektstyring Human Resources KURSUSCENTRETS UDBUD -1. halvår 2012 AKADEMI FAG Organisation Du bliver Ledelse i praksis Coaching merkonom 4 med fagmoduler Ta et selvstændigt uddannelsesforløb - eller ta faget som en del af din akademiuddannelse

Læs mere

AKADEMI FAG. merkonom. KURSUSCENTRETS UDBUD -efterår 2011. Organisation. Ledelse i praksis Coaching

AKADEMI FAG. merkonom. KURSUSCENTRETS UDBUD -efterår 2011. Organisation. Ledelse i praksis Coaching KURSUSCENTRETS UDBUD -efterår 2011 AKADEMI FAG Organisation Du bliver Ledelse i praksis Coaching merkonom 4 med fagmoduler Ta et selvstændigt uddannelsesforløb - eller ta faget som en del af din akademiuddannelse

Læs mere

GOLFMANAGEMENT UDDANNELSEN 2017 MERKANTIL AKADEMIUDDANNELSE MED FOKUS PÅ LEDELSE AF GOLFKLUBBER

GOLFMANAGEMENT UDDANNELSEN 2017 MERKANTIL AKADEMIUDDANNELSE MED FOKUS PÅ LEDELSE AF GOLFKLUBBER GOLFMANAGEMENT UDDANNELSEN 2017 MERKANTIL AKADEMIUDDANNELSE MED FOKUS PÅ LEDELSE AF GOLFKLUBBER Uddannelsen udbydes i samarbejde med Dansk Golf Union, GAF Danmark og PGA of Denmark under åben uddannelse

Læs mere

STUDIEORDNING. for Akademiuddannelsen i Ledelse (AU) Revideret 24. juni 2018

STUDIEORDNING. for Akademiuddannelsen i Ledelse (AU) Revideret 24. juni 2018 Akademiuddannelse i Ledelse for Akademiuddannelsen i Ledelse (AU) Revideret 24. juni 2018 Studieordningen er gældende fra 1. august 2018 Indhold 1 Indledning... 1 2 Uddannelsens formål... 1 3 Uddannelses

Læs mere

KOOPERATIONENS LEDERUDDANNELSE

KOOPERATIONENS LEDERUDDANNELSE KOOPERATIONENS LEDERUDDANNELSE EN AKADEMIUDDANNELSE 2014-2016 Reventlowsgade 14, 2., 1651 København V Tlf.: 33 55 77 30 www.kooperationen.dk kontakt@kooperationen.dk Akademiuddannelsen Kooperationens lederuddannelse

Læs mere

Coaching i organisationer. v/sapiens Consulting i samarbejde med Ledelsesakademiet Akademi fag, 10 ECTS point

Coaching i organisationer. v/sapiens Consulting i samarbejde med Ledelsesakademiet Akademi fag, 10 ECTS point Coaching i organisationer v/sapiens Consulting i samarbejde med Ledelsesakademiet Akademi fag, 10 ECTS point Side 2 af 5 Coaching og samarbejde i organisationer ruster dig til læring og kompetenceudvikling

Læs mere

Diplomuddannelsen i ledelse

Diplomuddannelsen i ledelse Diplomuddannelsen i ledelse Grundmoduler, valgmoduler, specialemodul 2019 og 2020 Diplomuddannelsen i ledelse Grundmoduler Det personlige lederskab og forandring Ledelse af medarbejdere og faglig udvikling

Læs mere

Ledig? Ta et akademifag på bare seks uger - med seks ugers selvvalgt uddannelse...

Ledig? Ta et akademifag på bare seks uger - med seks ugers selvvalgt uddannelse... Ta et akademifag på bare seks uger - med seks ugers selvvalgt uddannelse... Ledig? Kursuscentret, Frederikshavn Handelsskole Kirkegade 9 9900 Frederikshavn Telefon 9620 5597 Fax 9620 5639 www.kursuscentretfh.dk

Læs mere

STUDIEORDNING. for. Professionsbachelor i innovation og entrepreneurship

STUDIEORDNING. for. Professionsbachelor i innovation og entrepreneurship STUDIEORDNING for Professionsbachelor i innovation og entrepreneurship Revideret 3. juli 2018 Indhold 1. Uddannelsens mål for læringsudbytte... 3 2. Uddannelsen indeholder 4 nationale fagelementer... 4

Læs mere

KOOPERATIONENS AKADEMIUDDANNELSE

KOOPERATIONENS AKADEMIUDDANNELSE KOOPERATIONENS AKADEMIUDDANNELSE I LEDELSE 2017-2019 Akademiuddannelsen Kooperationens Akademiuddannelse i ledlese er en videregående uddannelse, som du kan tage ved siden af dit arbejde. Den giver dig

Læs mere

STUDIEORDNING. for Akademiuddannelsen i Ledelse (AU) Revideret 01.november 2016

STUDIEORDNING. for Akademiuddannelsen i Ledelse (AU) Revideret 01.november 2016 Akademiuddannelse i Ledelse for Akademiuddannelsen i Ledelse (AU) Revideret 01.november 2016 Studieordningen er gældende fra 1. januar 2017 Indhold 1 Indledning... 1 2 Uddannelsens formål... 2 3 Uddannelses

Læs mere

KOOPERATIONENS LEDERUDDANNELSE

KOOPERATIONENS LEDERUDDANNELSE KOOPERATIONENS LEDERUDDANNELSE EN AKADEMIUDDANNELSE 2015-2018 Reventlowsgade 14, 2., 1651 København V Tlf.: 33 55 77 30 www.kooperationen.dk kontakt@kooperationen.dk Akademiuddannelsen Kooperationens lederuddannelse

Læs mere

UDDANNELSESKATALOG HK/PRIVATS KOMPETENCE- OG KARRIEREFOND FOR FREELANCERE

UDDANNELSESKATALOG HK/PRIVATS KOMPETENCE- OG KARRIEREFOND FOR FREELANCERE UDDANNELSESKATALOG HK/PRIVATS KOMPETENCE- OG KARRIEREFOND FOR FREELANCERE BESKÆFTIGELSESOMRÅDET Akademiuddannelsen i beskæftigelse Organisering af beskæftigelsesindsatsen (10 ECTS) Beskæftigelsesindsatsens

Læs mere

Akademiuddannelsen. 10/9, 11/9, 18/9, 24/9, 25/9, 1/10, 2/10, 22/10 08.15-15.15 Næstved Uge 44-45

Akademiuddannelsen. 10/9, 11/9, 18/9, 24/9, 25/9, 1/10, 2/10, 22/10 08.15-15.15 Næstved Uge 44-45 Akademiuddannelsen Akademiuddannelsen er en fleksibel videregående uddannelse med en varighed på typisk 3 år sideløbende med fuldtidsjob. Akademiuddannelsen er bygget op over 7 nedenstående linjer: Ledelse

Læs mere

Vi kan vise dig vejen Du må selv gøre arbejdet

Vi kan vise dig vejen Du må selv gøre arbejdet Vi kan vise dig vejen Du må selv gøre arbejdet Vi engagerer os PRINCE2 Foundation Kompetencer til succesfuld projektledelse Hvad er PRINCE2? PRINCE2 (Projects in a Controlled Environment) uddannelsen er

Læs mere

Diplomuddannelsen i ledelse. Dele af litteraturen kan være på engelsk eller de nordiske sprog

Diplomuddannelsen i ledelse. Dele af litteraturen kan være på engelsk eller de nordiske sprog AU HERNING BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES Aarhus Universitet Fagmodulets navn Ledelse og coaching Udbydende udd.retning samt kursuskode Diplomuddannelsen i ledelse Uddannelsen er en 2-årig erhvervsrettet

Læs mere

AKADEMIFAG. 1. halvår 2015. Projektstyring i praksis Markedsføring og forhandling Erhvervsøkonomi Økonomistyring i praksis

AKADEMIFAG. 1. halvår 2015. Projektstyring i praksis Markedsføring og forhandling Erhvervsøkonomi Økonomistyring i praksis AKADEMIFAG 1. halvår 2015 Organisation og arbejdspsykologi Teamledelse Det strategiske lederskab Positiv psykologi i ledelse Skriftlig kommunikation Projektstyring i praksis Markedsføring og forhandling

Læs mere

Valgfags- og specialeretningskatalog PB i Innovation og Entrepreneurship Erhvervsakademi MidtVest

Valgfags- og specialeretningskatalog PB i Innovation og Entrepreneurship Erhvervsakademi MidtVest Valgfags- og specialeretningskatalog 2019-2021 PB i Innovation og Entrepreneurship Erhvervsakademi MidtVest d. 1. august 2019 Gl. Landevej 2 DK-7400 Herning Tlf. +45 96275700 E: eamv@eamv.dk www.eamv.dk

Læs mere

Financial controller. Valgfagskatalog

Financial controller. Valgfagskatalog Financial controller Valgfagskatalog Efterår 2016 Indhold 1 Indledning... 1 2 Human Ressource Management... 2 3 Markedsføringsplanlægning... 3 4 Organisation og ledelse... 4 5 Videregående statistik...

Læs mere

Coaching i organisationer

Coaching i organisationer 2015 Coaching i organisationer Med fokus på mangfoldighed. Et kompetencegivende forløb med eksamen. Fagmodulet er på 60 lektioner/10 ECTS point og er et valgfag på akademiuddannelsen i ledelse. FIU-Ligestilling

Læs mere

Rettelsesblad til Studieordning for kandidatuddannelsen i Pædagogik 2009

Rettelsesblad til Studieordning for kandidatuddannelsen i Pædagogik 2009 Rettelsesblad til Studieordning for kandidatuddannelsen i Pædagogik 2009 Rettelserne vedr. 9, 11, 12, 13, 15, 18, 19 og 20 gælder for studerende indskrevet 1. september 2011 og senere: Rettelserne er markeret

Læs mere

HRM / PERSONALEPOLITIK I DEN OFFENTLIGE SEKTOR

HRM / PERSONALEPOLITIK I DEN OFFENTLIGE SEKTOR Enkeltmodul på Diplomuddannelsen i offentlig forvaltning og administration, tilrettelagt for erfarne FTR/TR i den offentlige sektor - med særligt fokus på sundhedsområdet HRM / PERSONALEPOLITIK I DEN OFFENTLIGE

Læs mere

Efteruddannelse og kurser til lægesekretærer Uddannelseskatalog PLA HK Privat Aftalt uddannelse

Efteruddannelse og kurser til lægesekretærer Uddannelseskatalog PLA HK Privat Aftalt uddannelse A. Sundhed Efteruddannelse og kurser til lægesekretærer Uddannelseskatalog PLA HK Privat Aftalt uddannelse Sundhedskurserne er udviklet af PLO, så de er målrettet dig og dine funktioner i praksis. Praksismanageruddannelsen

Læs mere

OVERSIGT RELEVANTE AKADEMIUDDANNELSER

OVERSIGT RELEVANTE AKADEMIUDDANNELSER OVERSIGT RELEVANTE AKADEMIUDDANNELSER LEDELSE AU i Ledelse AU i international handel og markedsføring SERVICE, PRODUKTION, IT, BYGGE OG ANLÆG MV. AU i informationsteknologi (DIO I, DIO II) AU i HR AU i

Læs mere

Diplomuddannelsen i ledelse. Dele af litteraturen kan være på engelsk eller de nordiske sprog

Diplomuddannelsen i ledelse. Dele af litteraturen kan være på engelsk eller de nordiske sprog AU HERNING BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES Aarhus Universitet Fagmodulets navn Ledelse og coaching Udbydende udd.retning samt kursuskode Diplomuddannelsen i ledelse Uddannelsen er en 2-årig erhvervsrettet

Læs mere

GOLFMANAGEMENT UDDANNELSEN 2019 AKADEMIUDDANNELSE I OPLEVELSESØKONOMI MED SPECIALE I LEDELSE AF GOLFKLUBBER

GOLFMANAGEMENT UDDANNELSEN 2019 AKADEMIUDDANNELSE I OPLEVELSESØKONOMI MED SPECIALE I LEDELSE AF GOLFKLUBBER GOLFMANAGEMENT UDDANNELSEN 2019 AKADEMIUDDANNELSE I OPLEVELSESØKONOMI MED SPECIALE I LEDELSE AF GOLFKLUBBER I DGU bakker vi 100% op om uddannelsen i golfmanagement. I en tid med skærpede konkurrencevilkår

Læs mere

DEN NYE LEDER. Et lederudviklingsforløb med mulighed for ECTS-point

DEN NYE LEDER. Et lederudviklingsforløb med mulighed for ECTS-point DEN NYE LEDER Et lederudviklingsforløb med mulighed for ECTS-point DEN NYE LEDER HVAD SIGER TIDLIGERE DELTAGERE? Uddannelsen Den nye leder sikrer, at du bliver indført i de ledelsesmæssige værktøjer, der

Læs mere

LEDERNES KOMPETENCECENTER

LEDERNES KOMPETENCECENTER LEDERNES KOMPETENCECENTER KURSUSOVERBLIK 2015 VIDEN DER BRINGER DIG VIDERE COACHING COACHING OG KONFLIKTHÅNDTERING 23/9 NY LEDER - HVAD NU? Adgang til modul i 3 måneder ÅRETS PROJEKTDAG 2015 Pris kr. 3.495

Læs mere

Diplomuddannelsen i Ledelse Valgfag inden for uddannelsens faglige område

Diplomuddannelsen i Ledelse Valgfag inden for uddannelsens faglige område Projektledelse et er, at deltagerne i en dynamisk vekselvirkning mellem teori og praksis kan arbejde med analyse, refleksion og håndtering af projektledelse. Projektbeskrivelse og -specifikation, projektets

Læs mere

DEN NYE LEDER. Et lederudviklingsforløb med mulighed for ECTS-point UDDANNELSE FINANSSEKTORENS UDDANNELSESCENTER

DEN NYE LEDER. Et lederudviklingsforløb med mulighed for ECTS-point UDDANNELSE FINANSSEKTORENS UDDANNELSESCENTER DEN NYE LEDER Et lederudviklingsforløb med mulighed for ECTS-point UDDANNELSE FINANSSEKTORENS UDDANNELSESCENTER NYESTE VIDEN BEDSTE FORMIDLING DEN NYE LEDER HVAD SIGER TIDLIGERE DELTAGERE? Uddannelsen

Læs mere

Semesterbeskrivelse Socialrådgiveruddannelsen

Semesterbeskrivelse Socialrådgiveruddannelsen Semesterbeskrivelse Socialrådgiveruddannelsen 1. semester Oplysninger om semesteret Skole for Sociologi og Socialt Arbejde Studienævn for Socialrådgiveruddannelsen Studieordning Professionsbacheloruddannelsen

Læs mere

Facilitator uddannelsen. Lær at facilitere værdiskabende processer der giver energi og resultater

Facilitator uddannelsen. Lær at facilitere værdiskabende processer der giver energi og resultater Facilitator uddannelsen Lær at facilitere værdiskabende processer der giver energi og resultater Future Performance udbyder en af Danmarks bedste certifikatgivende uddannelser som facilitator. Uddannelsen

Læs mere

Lederuddannelsen Den Bevidste Leder

Lederuddannelsen Den Bevidste Leder Lederuddannelsen Den Bevidste Leder FORMÅL Formål med uddannelsen Ledelse handler om at få resultater gennem mennesker. Bevidste ledere er en forudsætning for at skabe attraktive arbejdspladser, og bevidst

Læs mere

Eksamensvejledning. Akademiuddannelsen i ledelse. August 2014 juni 2015

Eksamensvejledning. Akademiuddannelsen i ledelse. August 2014 juni 2015 Eksamensvejledning Akademiuddannelsen i ledelse August 2014 juni 2015 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Grundlaget for eksamen... 3 Overblik over eksamensformerne... 4 Moduler... 5 Organisation og arbejdspsykologi

Læs mere

Djøfs diplomuddannelser. Tag en kompetencegivende uddannelse som leder eller projektleder. Tænk længere

Djøfs diplomuddannelser. Tag en kompetencegivende uddannelse som leder eller projektleder. Tænk længere Djøfs diplomuddannelser Tag en kompetencegivende uddannelse som leder eller projektleder Tænk længere Vælg en diplomuddannelse i ledelse eller projektledelse Hvorfor vælge en diplomuddannelse? Med en diplomuddannelse

Læs mere

KURSER OG UDDANNELSER 2013/2014

KURSER OG UDDANNELSER 2013/2014 SundTrivsel A/S KURSER OG UDDANNELSER 2013/2014 VELKOMMEN Sammensætningen i vores kursus- og uddannelsesrække bygger på vores forståelse af trivsel hos det hele menneske. For os indebærer trivsel/sundhed,

Læs mere

kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder

kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder Dansk Erhverv har skabt et Praksisnært og handlingsorienteret lederudviklingsforløb, der skal hjælpe dig til indsigtsfuld

Læs mere

kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder

kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder Dansk Erhverv har skabt et Praksisnært og handlingsorienteret lederudviklingsforløb, der skal hjælpe dig til indsigtsfuld

Læs mere

Strategi, vækst. og lederskab. Executive Lederudviklingsprogram. www.mannaz.com

Strategi, vækst. og lederskab. Executive Lederudviklingsprogram. www.mannaz.com vækst Strategi, og lederskab Executive Lederudviklingsprogram www.mannaz.com En deltager udtaler: Arbejdet med egne cases og konsulenternes inddragelse af praksiseksempler skabte en meget virkelighedsnær

Læs mere

Læreplan Identitet og medborgerskab

Læreplan Identitet og medborgerskab Læreplan Identitet og medborgerskab 1. Identitet og formål 1.1 Identitet Identitet og medborgerskab er et dannelsesfag. Faget giver eleverne kompetencer til selvstændigt, at kunne medvirke som aktive medborgere

Læs mere

Læredygtige møder Skru op for det, der gør jer bedre

Læredygtige møder Skru op for det, der gør jer bedre Læredygtige møder Skru op for det, der gør jer bedre Holder I mange møder? Handler de om andet, end daglig drift og administration? Kunne møderne også bruges til at skabe udvikling og læring? Organisatorisk

Læs mere

Revideret januar Rammer og kriterier for modulprøver på DIL

Revideret januar Rammer og kriterier for modulprøver på DIL Revideret januar 2019 Rammer og kriterier for modulprøver på DIL Gældende fra januar 2019 Den studerende er automatisk indstillet til prøven. Framelding kan ske indtil 14 dage før prøvens afholdelse. Sker

Læs mere

UDDANNELSESBESKRIVELSE KREATIV LÆRING 2012

UDDANNELSESBESKRIVELSE KREATIV LÆRING 2012 UDDANNELSESBESKRIVELSE KREATIV LÆRING 2012 Indhold Målgruppe for uddannelsen... 2 Dit udbytte på uddannelsen... 2 Den Kreative Platform... 3 Uddannelse på diplom niveau... 3 Uddannelses omfang... 4 Seminarer...

Læs mere

Systemisk lederuddannelse

Systemisk lederuddannelse Systemisk lederuddannelse Styrk din ledelsespraksis, og vær med til at udvikle din organisation. Professionel ledelsespraksis Deltag på denne 1-årige systemiske lederuddannelse, og få professionaliseret

Læs mere

STUDIEORDNING. for. Professionsbacheloruddannelsen i international handel og markedsføring

STUDIEORDNING. for. Professionsbacheloruddannelsen i international handel og markedsføring STUDIEORDNING for Professionsbacheloruddannelsen i international handel og markedsføring Del III: Fordybelsesspor Ikrafttrædelse: 15. august 2019 1. Fordybelsesspor... 2 1.1 Strategisk markedsføring og

Læs mere

Skolelederkursus efteråret 2012

Skolelederkursus efteråret 2012 Skolelederkursus efteråret 2012 Tema: Ledelse og coaching Vi fortsætter i sporet! Sidste års lederkursus om kvalitetsudvikling, kvalitetsstyring og evaluering blev et løft til en stor del af lederne på

Læs mere

Kommunom- uddannelsen

Kommunom- uddannelsen Kommunom- uddannelsen PÅ AKADEMINIVEAU MODULBESKRIVELSE FOR DET OBLIGATORISKE MODUL Psykologi og kommunikation ECTS-POINT 10 ANTAL TIMER 70 GÆLDENDE FRA August 2017 Indholdsfortegnelse: Læringsmål formål

Læs mere

Diplomuddannelsen i ledelse (DIL) Redigeret 9/2-18 Indhold Lederkommunikation - Det Personlige Lederskab Professionelt lederskab - Det

Diplomuddannelsen i ledelse (DIL) Redigeret 9/2-18 Indhold Lederkommunikation - Det Personlige Lederskab Professionelt lederskab - Det Indhold Lederkommunikation - Det Personlige Lederskab 1... 2 Professionelt lederskab - Det Personlige Lederskab 2... 6 Den professionelle relation Ledelse og medarbejdere 1... 9 Læring og kompetenceudvikling

Læs mere

ledelse Diplomuddannelsen i

ledelse Diplomuddannelsen i Diplomuddannelsen i ledelse Diplomuddannelsen i ledelse udbydes af Center for Diplomledelse, et samarbejde mellem Køge Handelsskole, Handelsskolen Sjælland Syd og University College Sjælland. Ansøgningsfrist

Læs mere

Ledelse og medarbejdere -et uddannelsestilbud med fokus på ledelse i mødet mellem frivillighed og fagprofessionalitet

Ledelse og medarbejdere -et uddannelsestilbud med fokus på ledelse i mødet mellem frivillighed og fagprofessionalitet Ledelse og medarbejdere -et uddannelsestilbud med fokus på ledelse i mødet mellem frivillighed og fagprofessionalitet At lede samspillet mellem fagprofessionelle og frivillige i velfærdsinstitutionerne

Læs mere

Uddannelsesplan. Pædagogisk ledelse valgmodul Diplom i ledelse

Uddannelsesplan. Pædagogisk ledelse valgmodul Diplom i ledelse Uddannelsesplan Pædagogisk ledelse valgmodul Diplom i ledelse Undervisere: Jens Andersen, psykolog, Ledelses- og organisationskonsulent, act2learn, mail: jna@ucnact2learn.dk, mobil: 72690408 Ane Davidsen,

Læs mere

Studieordninger 2012 og 2013:

Studieordninger 2012 og 2013: Rettelsesblad til Studieordninger for bacheloruddannelsen i Designkultur og økonomi 2011, 2012 og 2013 Gælder for studerende indskrevet pr. 1/9-2011, 1/9-2012 og 1/9-2013, som endnu ikke har bestået faget.

Læs mere

Den nye leder. Et lederudviklingsforløb med mulighed for ECTS-point

Den nye leder. Et lederudviklingsforløb med mulighed for ECTS-point Den nye leder Et lederudviklingsforløb med mulighed for ECTS-point DEN NYE LEDER Uddannelsen Den nye leder sikrer, at du bliver indført i de ledelsesmæssige værktøjer, der er nødvendige for et godt afsæt

Læs mere

M e n t o r. Diplomuddannelsen

M e n t o r. Diplomuddannelsen M e n t o r N e t v æ r k - u d d a n n e l s e Diplomuddannelsen Diplom uddannelse tonet til Mentordiplom uddannelse Målgruppen for en mentordiplomuddannelse er: Alle der har interesse i at kvalificere

Læs mere

Bliv proceskonsulent med kant og teoretisk ballast

Bliv proceskonsulent med kant og teoretisk ballast Bliv proceskonsulent med kant og teoretisk ballast Bliv klædt på til udvikling, facilitering og evaluering af målorienterede forandringsprocesser i organisationer - samt ipad som formidlingsværktøj. Proceskonsulentuddannelsen

Læs mere

Mannaz Lederuddannelse

Mannaz Lederuddannelse Mannaz Lederuddannelse Få et godt overblik, effektive metoder og konkrete ledelsesværktøjer På Mannaz Lederuddannelse sætter du dine erfaringer i spil, får sparring på konkrete ledelsesudfordringer i hverdagen

Læs mere

Karaktergennemsnit, deltidsuddannelser

Karaktergennemsnit, deltidsuddannelser Karaktergennemsnit, deltidsuddannelser 2012 2013 Akademiuddannelse 5833 7,7 5081 7,6 Finansiel rådgivning 1133 5,2 1322 5,4 Afgangsprojekt fast ejendom 16 6,5 Afgangsprojekt finansiel rådgivning - bank

Læs mere

* en del af. ledelsesgrundlaget. Om ledelse i UCC

* en del af. ledelsesgrundlaget. Om ledelse i UCC * en del af sgrundlaget Om i UCC Ledelse i UCC tager udgangspunkt i UCC s kerneopgave Kerneopgave UCC samarbejder om at udvikle viden, uddannelse og kompetente til velfærdssamfundet. Med de studerende

Læs mere

* en del af. ledelsesgrundlaget. Om ledelse i UCC

* en del af. ledelsesgrundlaget. Om ledelse i UCC * en del af sgrundlaget Om i UCC Om i UCC For UCC er det ambitionen, at udøves professionelt og med et fælles afsæt. UCC skal fungere som én samlet organisation. Om i UCC er en del af UCC s sgrundlag og

Læs mere

NÅR HR SKABER BUNDLINJE

NÅR HR SKABER BUNDLINJE NÅR HR SKABER BUNDLINJE Mennesker & forretning Netværks- og kompetenceudviklingsforløb for HR chefer og erfarne HR-konsulenter HR spiller en central rolle i opnåelsen af de nordjyske virksomheders forretningsmæssige

Læs mere

Diplomuddannelsen i ledelse (DIL)

Diplomuddannelsen i ledelse (DIL) Indhold Lederkommunikation - Det Personlige Lederskab 1... 2 Professionelt lederskab - Det Personlige Lederskab 2... 5 Den professionelle relation Ledelse og medarbejdere 1... 8 Læring og kompetenceudvikling

Læs mere

Facilitator uddannelsen. Lær at facilitere værdiskabende processer der giver energi og resultater

Facilitator uddannelsen. Lær at facilitere værdiskabende processer der giver energi og resultater Facilitator uddannelsen Lær at facilitere værdiskabende processer der giver energi og resultater Future Performance udbyder en af Danmarks bedste certifikatgivende uddannelser som facilitator. Uddannelsen

Læs mere

Samlet oversigt over godkendte mål FKB 2623 Ledelse

Samlet oversigt over godkendte mål FKB 2623 Ledelse Nummer: 43554 Logistik implementering i ledelse Deltageren kan varetage ledelsesopgaver i logistikfunktionen på det operationelle niveau i forbindelse med anvendelse af metoder og værktøjer til implementering

Læs mere

Projektlederuddannelsen

Projektlederuddannelsen Projektlederuddannelsen Intensiveret fokus på egen praksis Projektlederen skal kunne skabe og facilitere resultater og udvikling af organisation og mennesker. De traditionelle metoder og værktøjer skal

Læs mere

UDDANNELSESBESKRIVELSE 2012 INNOVATION OG NYTÆNKNING

UDDANNELSESBESKRIVELSE 2012 INNOVATION OG NYTÆNKNING UDDANNELSESBESKRIVELSE 2012 INNOVATION OG NYTÆNKNING Indhold Målgruppe for uddannelsen... 2 Dit udbytte som deltager... 2 Uddannelse på diplom niveau... 3 Uddannelses omfang... 3 Seminarer... 3 Læringsform...

Læs mere

Eksamensvejledning. Akademiuddannelsen i ledelse. Forår 2016

Eksamensvejledning. Akademiuddannelsen i ledelse. Forår 2016 Eksamensvejledning Akademiuddannelsen i ledelse Forår 2016 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Grundlaget for eksamen... 3 Overblik over eksamensformerne... 4 Moduler... 5 Organisation og arbejdspsykologi

Læs mere

HANDELS- OG INGENIØRHØJSKOLEN Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Aarhus Universitet Birk Centerpark 15, 7400 Herning Fagmodulets navn

HANDELS- OG INGENIØRHØJSKOLEN Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Aarhus Universitet Birk Centerpark 15, 7400 Herning Fagmodulets navn HANDELS- OG INGENIØRHØJSKOLEN Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Aarhus Universitet Birk Centerpark 15, 7400 Herning Fagmodulets navn Forandringsledelse Udbydende udd.retning samt kursuskode Diplomuddannelsen

Læs mere

Rammer og kriterier for modulprøver gældende fra efteråret 2016.

Rammer og kriterier for modulprøver gældende fra efteråret 2016. Rammer og kriterier for modulprøver gældende fra efteråret 2016. Den studerende er automatisk indstillet til prøven. Framelding kan ske indtil 14 dage før prøvens afholdelse. Sker frameldingen senere betragtes

Læs mere

Profil for institutionsleder af FGU-Nordsjælland med hovedsæde i Frederiksværk

Profil for institutionsleder af FGU-Nordsjælland med hovedsæde i Frederiksværk Profil for institutionsleder af FGU-Nordsjælland med hovedsæde i Frederiksværk Opgaven På trods af bestræbelser fra mange engagerede professionelle har næsten 50.000 unge under 25 år ikke en ungdomsuddannelse

Læs mere

AKADEMI UDDANNELSER Kursuscentret euc nordvest

AKADEMI UDDANNELSER Kursuscentret euc nordvest AKADEMI UDDANNELSER 2019 Akademiuddannelserne er fleksible efter- og videreuddannelser, hvor du kan bygge videre på dine færdigheder og kompetencer. Kursuscentret euc nordvest Videregående uddannelser

Læs mere

Udvikling af ledelsessystemet i en organisation

Udvikling af ledelsessystemet i en organisation mindbiz Udvikling af ledelsessystemet i en organisation Poul Mouritsen Fra lederudvikling til ledelsesudvikling Tiderne ændrer sig og ledere bliver mere veluddannede inden for ledelsesfeltet. Den udvikling

Læs mere

Erhvervsakademi Dania, Randers. Forårskurser

Erhvervsakademi Dania, Randers. Forårskurser Erhvervsakademi Dania, Randers 2014 Forårskurser INDHOLD International handel og markedsføring Afsætningsstrategi...side 4 Erhvervsret...side 5 International markedsføring og analyse...side 6 Markedsføring

Læs mere

LEDELSESGRUNDLAG UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR PÅ 4 LEDELSESNIVEAUER OG 6 TEMAER - DEL 2

LEDELSESGRUNDLAG UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR PÅ 4 LEDELSESNIVEAUER OG 6 TEMAER - DEL 2 LEDELSESGRUNDLAG UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR PÅ 4 LEDELSESNIVEAUER OG 6 TEMAER - DEL 2 Ledelsesgrundlaget er lavet med udgangspunkt i Leadership-Pipeline modellen. 2 Politisk betjening - Lede opad

Læs mere

Modul 3 - Ledelse og medarbejdere 1: Ledelse i dynamiske relationer (5 ECTS point)

Modul 3 - Ledelse og medarbejdere 1: Ledelse i dynamiske relationer (5 ECTS point) Modul 3 - Ledelse og medarbejdere 1: Ledelse i dynamiske relationer (5 ECTS point) Studievejledning for holdstart uge 35-2011 Studievejledningen er udarbejdet i henhold til bekendtgørelse om diplomuddannelsen

Læs mere

UDDANNELSE MASTER I LEDELSE INDHOLDSBESKRIVELSE

UDDANNELSE MASTER I LEDELSE INDHOLDSBESKRIVELSE UDDANNELSE MASTER I LEDELSE INDHOLDSBESKRIVELSE MASTER I LEDELSE Master i Ledelse er en unik 2-årig lederuddannelse for ledere i den finansielle sektor. MiL er en helhedstænkende lederuddannelse, hvor

Læs mere

Arbejdsmiljøstrategi 2014-2018

Arbejdsmiljøstrategi 2014-2018 Arbejdsmiljøstrategi 2014-2018 for Sociale Forhold og Beskæftigelse Den overordnede målsætning er fastholdelse og udvikling af attraktive arbejdspladser med afsæt i tankesættene for social kapital og arbejdsmiljøledelse

Læs mere

Rammer og kriterier for modulprøver gældende fra efteråret 2018.

Rammer og kriterier for modulprøver gældende fra efteråret 2018. Rammer og kriterier for modulprøver gældende fra efteråret 2018. Den studerende er automatisk indstillet til prøven. Framelding kan ske indtil 14 dage før prøvens afholdelse. Sker frameldingen senere betragtes

Læs mere

PEOPLE, CULTURE & LEADERSHIP HUMI. DIN SAMARBEJDSPARTNER...til succes. Organisation Uddannelse Coaching Foredrag

PEOPLE, CULTURE & LEADERSHIP HUMI. DIN SAMARBEJDSPARTNER...til succes. Organisation Uddannelse Coaching Foredrag PEOPLE, CULTURE & LEADERSHIP HUMI DIN SAMARBEJDSPARTNER...til succes Organisation Uddannelse Coaching Foredrag Alle ydelser er baseret på Emotionel Intelligens (EI), kommunikation og selvledelse. Organisation

Læs mere

Modul 2 Det personlige lederskab 2: Det professionelle lederskab (5 ECTS point)

Modul 2 Det personlige lederskab 2: Det professionelle lederskab (5 ECTS point) Modul 2 Det personlige lederskab 2: Det professionelle lederskab (5 ECTS point) Studievejledning - studiestart uge 46 2010 Studievejledningen er udarbejdet i henhold til bekendtgørelse om diplomuddannelsen

Læs mere

LEDELSE Læseplan. Underviser: Kristian Malver, ekstern lektor, Chef for Personelstrategisektionen, Forsvarskommandoen.

LEDELSE Læseplan. Underviser: Kristian Malver, ekstern lektor, Chef for Personelstrategisektionen, Forsvarskommandoen. Syddansk Universitet Samfundsvidenskabelig Fakultet Master of Public Management Årgang 2013, 2. semester, foråret 2014 LEDELSE Læseplan 25. november 2014 Underviser: Kristian Malver, ekstern lektor, Chef

Læs mere

31 Mundtlig. 8 Designteori hjemmeopgave ekstern karakterskala Projektledelse Skriftlig, take-home intern 6 timer karakterskala 5 33

31 Mundtlig. 8 Designteori hjemmeopgave ekstern karakterskala Projektledelse Skriftlig, take-home intern 6 timer karakterskala 5 33 Studieordning for bacheloruddannelsen i design og kulturøkonomi 2010 Rettelserne er godkendt af Studienævnet for Dansk, Engelsk og Design den 21. januar 2011. Rettelserne er godkendt af dekanen for Det

Læs mere

Grundlæggende Lederuddannelse. - med fokus på fusioner og forandringsledelse

Grundlæggende Lederuddannelse. - med fokus på fusioner og forandringsledelse Grundlæggende Lederuddannelse - med fokus på fusioner og forandringsledelse Grundlæggende Lederuddannelse - med fokus på fusioner og forandringsledelse Er du lige blevet udnævnt eller har få års erfaring

Læs mere

Organisation C. 1. Fagets rolle

Organisation C. 1. Fagets rolle Organisation C 1. Fagets rolle Organisation omfatter viden om organisatoriske strukturer og processer, herunder ledelse i organisationer. Faget giver viden om ledelsens og de ansattes muligheder for at

Læs mere

STUDIEORDNING. Professionsbacheloruddannelsen i økonomi og informationsteknologi

STUDIEORDNING. Professionsbacheloruddannelsen i økonomi og informationsteknologi STUDIEORDNING for Professionsbacheloruddannelsen i økonomi og informationsteknologi Del III: Valgfagskatalog Ikrafttrædelse: 01.08.18 Indhold 1. Valgfagskatalog... 3 2. Prøver i valgfag... 3 2.1. Fuldførelse

Læs mere

Bacheloruddannelsen i Historie ved Aalborg Universitet. Tillæg til. Studieordning for bacheloruddannelsen i almen Historie og

Bacheloruddannelsen i Historie ved Aalborg Universitet. Tillæg til. Studieordning for bacheloruddannelsen i almen Historie og Bacheloruddannelsen i Historie ved Aalborg Universitet Tillæg til Studieordning for bacheloruddannelsen i almen Historie og Studieordning for bacheloruddannelsen med Historie som centralfag samt tilvalgsfag

Læs mere

PKU - Proceskonsulentuddannelsen

PKU - Proceskonsulentuddannelsen PKU - Proceskonsulentuddannelsen Systemisk valgfagspakke på diplomniveau Proceskonsulentuddannelsen fra Go Proces - i daglig tale PKU - henvender sig til alle, der arbejder med mennesker og sociale processer.

Læs mere

LEDELSESGRUNDLAG DEL 2 UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR DECEMBER 2016

LEDELSESGRUNDLAG DEL 2 UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR DECEMBER 2016 LEDELSESGRUNDLAG DEL 2 UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR DECEMBER 2016 Ledelsesgrundlaget er lavet med udgangspunkt i Leadership-Pipeline modellen. Ledelsesgrundlaget viser ledelsesfunktionerne i Guldborgsund

Læs mere

_ áxäéààx ^Ü çxü Éz _t Ät `twáxç

_ áxäéààx ^Ü çxü Éz _t Ät `twáxç Du er i centrum Competenze Care tager altid udgangspunkt i dig og din virksomheds særlige behov og kultur. Vi hjælper dig som leder, dine medarbejdere og hele virksomheden til at yde optimalt både med

Læs mere

Religion C. 1. Fagets rolle

Religion C. 1. Fagets rolle Religion C 1. Fagets rolle Faget religion beskæftiger sig hovedsageligt med eskimoisk religion og verdensreligionerne, og af disse er kristendom, herunder det eskimoisk-kristne tros- og kulturmøde, obligatorisk.

Læs mere

UDVIKLINGSFORLØB FOR FORSKNINGSLEDERE PÅ AU

UDVIKLINGSFORLØB FOR FORSKNINGSLEDERE PÅ AU AU HR Udvikling og Arbejdsmiljø 2019 AARHUS UNIVERSITET 2 Baggrund Som led i AU s strategiske fokus på ledelse tilbyder AU HR udviklingsforløb, målrettet forskningsledere på AU. Der oprettes løbende hold,

Læs mere

Modul 5: Ledelse og Organisation 1: Organisation og processer (5 ECTS point)

Modul 5: Ledelse og Organisation 1: Organisation og processer (5 ECTS point) Modul 5: Ledelse og Organisation 1: Organisation og processer (5 ECTS point) Studievejledning - studiestart uge 3-2012 Studievejledningen er udarbejdet i henhold til bekendtgørelse om diplomuddannelsen

Læs mere

STUDIEORDNING. for. Professionsbacheloruddannelsen i international handel og markedsføring

STUDIEORDNING. for. Professionsbacheloruddannelsen i international handel og markedsføring STUDIEORDNING for Professionsbacheloruddannelsen i international handel og markedsføring Del III: Fordybelsesspor Ikrafttrædelse: 1. december 2018 1. Fordybelsesspor... 2 1.1 Strategisk markedsføring og

Læs mere