Svend Ole Hansen ApS SCT. JØRGENS ALLÉ 7 DK-1615 KØBENHAVN V DENMARK TEL: (+45) FAX: (+45)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Svend Ole Hansen ApS SCT. JØRGENS ALLÉ 7 DK-1615 KØBENHAVN V DENMARK TEL: (+45) FAX: (+45)"

Transkript

1 Svend Ole Hansen ApS SCT. JØRGENS ALLÉ 7 DK-1615 KØBENHAVN V DENMARK TEL: (+45) FAX: (+45) Bilag 8. WIND ENGINEERING FLUID DYNAMICS VINDMILJØ VED JAGTVEJ 171 Vindtunnelforsøg og analyser Udført for: Aldersro ApS Revision 1, maj 2011 Postgiro ApS Reg.nr.: CVR nr.:

2 2 Indhold 0 Resume og konklusion Introduktion Overordnede vindpåvirkninger Vindmiljøkriterier Fokusområder Gennemførte målinger Vindmiljø Anneks A: Hotwireforsøg Anneks B: Snepulverforsøg Revisioner Revisions nr. Dato Bemærkninger maj 2011 Forslag til rapport maj 2011 Forslag til rapport med beplantning 2 1. juni 2011 Forslag til rapport med anbefalet yderlig lægivning

3 3 0 Resume og konklusion Formålet med den foreliggende rapport, som er udarbejdet for Aldersro ApS, er at beskrive vindmiljøet ved Jagtvej 171, for udvalgte fokusområder. Gennemførte undersøgelser Analyserne er blevet udført i vindtunnel med en model af Jagtvej 171 samt nabobygninger i skala 1:200. Der er udført pulverforsøg samt vindhastighedsmålinger på skalamodellen i vindtunnel. Vindmiljøet er bestemt ved at kombinere målingerne med vindhyppigheder og sammenholde resultatet med den påtænkte aktivitet i området. Følgende fokusområder er undersøgt i forsøget: Indgang til café og erhverv aktivitet: slentren Caféområde aktivitet: stå eller sidde i længere tid. Opholdsområde aktivitet: stå eller sidde i kortere eller længere tid. Forsøget er udført med det omfang af nabobygninger, som fremgår af Anneks B. Resultater Jagtvej 171 er beliggende ved Vibenhus runddel i København. Terrænet omkring Jagtvej 171 kan karakteriseres som byområder med en tæt bebyggelse. Vindmiljøet er undersøgt for den eksisterende bebyggelse på Jagtvej 171 og med det påtænkte nye kontorhus med en beplantning svarende til ca. 10m høje træer med en stammehøjde på 4m. De væsentligste resultater fremgår af figurerne på næste side, hvor vindmiljøet ved den eksisterende bebyggelse er vist øverst og ved det nye kontorhus med beplantning er vist i midten. I illustrationerne regnes aktiviteten at være slentren for indgangspartier, stå eller sidde i kortere tid for opholdsområder og stå eller sidde i længere tid ved caféen og hurtig gang i de resterende områder. Det fremgår, at der i store dele af området vil være behageligt vindmiljø både ved de eksisterende bygninger og ved det nye kontorhus. Opholdområdet nord for Jagtvej 171 vil uden lægivende foranstaltninger med de eksisterende bygninger være ubehageligt ved aktiviteten stå eller sidde i kort tid og acceptabelt til ubehageligt ved det nye kontorhus med beplantning. Det påtænkte caféområde vil have ubehageligt både ved de eksisterende bygninger ved det nye kontorhus med den undersøgte beplantning. Vindmiljøet ved Jagtvej 171 vil være forbedret ved bygningen af det nye kontorhus med den undersøgte beplantning i forhold til ved de eksisterende bygninger ved de påtænkte aktiviteter. Yderligere lægivende foranstaltninger så som en ca m høj læskærm ved jorden ved caféen og beplantning ved det modstående hushjørne nord for det nye kontorhus vil medføre et acceptabelt vindmiljø ved Jagtvej 171, se nederste figur på næste side. København, den 1. juni 2011 Svend Ole Hansen ApS Projektingeniør Svend Ole Hansen Marie Louise Pedersen

4 4 Meget ubehageligt Illustration af vindmiljøet ved eksisterende bygninger på Jagtvej 171 ved udvalgte aktiviteter i fokusområderne. Meget ubehageligt Illustration af vindmiljøet ved nyt kontorhus med beplantning på Jagtvej 171 ved udvalgte aktiviteter i fokusområderne. Meget ubehageligt Lægivning Illustration af vindmiljøet ved nyt kontorhus på Jagtvej 171 med anbefalet lægivning.

5 5 1 Introduktion Formålet med den foreliggende rapport, som er udarbejdet for Aldersro ApS, er at beskrive vindmiljøet ved Jagtvej 171, for udvalgte fokusområder: Indgang til café og erhverv Caféområde Opholdsområde Analyserne er blevet udført i vindtunnel med en model af Jagtvej 171 og de omkringliggende nabobygninger i skala 1:200. Tegningsmaterialet er modtaget fra BIG 15/ Ved de udførte forsøg er vindhastigheder målt i de udvalgte fokusområder på skalamodellen i vindtunnel. Vindmiljøet er bestemt ved at kombinere målingerne med vindhyppigheder og sammenholde resultatet med den påtænkte aktivitet i området. Der er udført to typer forsøg, ét visualiseringsforsøg med hvidt pulver, der illustrerer de mest vindeksponerede områder ved Jagtvej 171 både med de eksisterende bygninger og det nye kontorhus, se Anneks B, samt hotwireforsøg, hvor de aktuelle vindstyrker måles med et passende antal hotwires for de eksisterende bygninger og det nye kontorhus med beplantning omkring, se Anneks A. Beplantningen er ca. 10 m høje træer med 4 m høje stammer, der er placeret i opholdområdet nord for det nye kontorhus. Beplantningsomfanget er bestemt i samarbejde med Aldersro ApS.

6 6 2 Overordnede vindpåvirkninger Jagtvej 171 er beliggende ved Vibenhus runddel i København. Terrænet omkring Jagtvej 171 kan karakteriseres som byområder med en tæt bebyggelse, hvor bygningshøjden gennemsnitligt overstiger 15m, svarende til terrænkategori IV i Eurocode EN :2007. Den mest fremherskende vind i området kommer fra syd, sydvest og vest, se nedenstående vindrose på figur 2.1. Vinden vil ved disse retninger komme fra et område med tætstående bygninger og området ved Jagtvej 171 vil være særligt vindeksponeret. Jagtvej 171 Figur 2.1. Vindrose for vinde i området. Vindmiljø ved Jagtvej 171 Revision 2, juni 2011

7 7 Resultaterne fra vindtunnelforsøgene kombineres med vindhyppigheder for området givet i SBI-anvisning 158 i form af relevante Weibullparametre i 10 m højde. Den gennemsnitlige procentdel af tiden med vindhastigheder over 5 m/s bestemmes som: hvor er den uforstyrrede vind svarende til 5 m/s i målepunktet, er den procentvise hyppighed af vindretning, og og er Weibullparametrene for vindretning. Den beregnede procentvise tid S sammenlignes med kriteriet beskrevet i det følgende.

8 8 3 Vindmiljøkriterier SBI-anvisning 128 er anvendt som reference for beskrivelse af vindmiljøet, se tabel 3.1. Referencen er baseret på den gennemsnitlige procentdel af tiden med vindhastigheder over 5 m/s ved hvert undersøgt målepunkt. Kriterierne fokuserer på aktiviteten, da oplevelsen af vindmiljøet er stærkt afhængig af, hvad man foretager sig. Vindmiljøet i et område skal så vidt muligt være mindst lige så godt som de forventninger, brugerne har til områdets vindmiljø. Kriterierne er angivet i tabel 3.1. Aktivitet Om råder Meget ubehageligt til farligt Hurtig gang Fortove, stier 43% 50% 53% Slentren Parker, butiksgader 23% 34% 53% Stå eller sidde i kort tid Parker, pladser 6% 15% 53% Stå eller sidde i længere tid Udendørs restaurant 0.1% 3% 53% Tabel m/s kriteriet specificeret i SBI-anvisning 128. Alle vindretninger sammen. Hvis f.eks. den gennemsnitlige procentdel af tid med vindhastigheder over 5 m/s er bestemt til 21% for et område, hvor den typiske aktivitet kan beskrives som rolig gang eller slentren, da er vindmiljøet i kategorien acceptabelt efter SBI-anvisning 128, da grænsen for denne kategori her er 23%. For området ved Jagtvej 171 kan 5 m/s kriteriet anvendes som anført i tabel 3.2. Aktivitet Behagelig t Meget ubehageligt Hurtig gang < 38% 38% til 48% 48% til 60% > 60% Slentren < 18% 18% til 28% 28% til 50% > 50% Stå eller sidde i kortere tid < 3% 3% til 10% 10% til 30% > 30% Stå eller sidde i længere tid < 0.1% 0.1% til 4% 4% til 20% > 20% Tabel m/s kriteriet for området ved Jagtvej 171. Nærværende betegnelse behageligt er en delmængde af specifikationen acceptabelt i SBI-anvisning 128. På samme måde er nærværende betegnelse meget ubehageligt en delmængde af specifikationen meget ubehageligt til farligt i SBI-anvisning 128. At et område eksempelvis kategoriseres som acceptabelt skal forstås som en generel opfattelse af området. Der vil eksempelvis også kunne opleves vejrsituationer, hvor vindmiljøet her føles behageligt eller ubehageligt. Tabel 3.2 kan ikke bruges direkte til at vurdere vindmiljøet for specifikke vindretninger, især ikke for vindretninger med små hyppigheder.

9 9 4 Fokusområder Følgende fokusområder er undersøgt i forsøget: Indgang til café og erhverv aktivitet: slentren Caféområde aktivitet: stå eller sidde i længere tid. Opholdsområde aktivitet: stå eller sidde i kortere eller længere tid. Fokusområderne er illustreret på figur 4.1. Nedkørsel til parkering Opholdsområde Caféområde Indgang til café Indgang til erhverv Figur 4.1. Illustration af fokusområder. Trekanterne angiver indgangspartier.

10 10 5 Gennemførte målinger Der er gennemført hotwireforsøg og visualiseringsforsøg med pulver for at afdække vindmiljøet i området med de eksisterende bygninger og det nye kontorhus på Jagtvej 171. I Anneks B kan omfanget af medtagne nabobygninger ses. Ved det nye kontorhus medtages beplantning ved hotwireforsøgene. Beplantningen svare til ca. 10 m høje træer med 4 m høje stammer der er placeret i opholdområdet nord for det nye kontorhus. Hotwireforsøg Resultaterne af vindtunnelforsøgene med hotwire er vist i Anneks A. Figurerne A.2.1 til A.2.8 viser vindmiljøet ved fire forskellige aktiviteter: hurtig gang, slentren, stå eller sidde i kortere tid, og stå eller sidde i længere tid. Vindmiljøet er inddelt i kategorierne: behageligt, acceptabelt, ubehageligt og meget ubehageligt. De anvendte kriterier herfor er forklaret i tabel 3.2. Tabel A.3.1 til A.3.4 i Anneks A viser den gennemsnitlige procentdel af tid med vindhastigheder over 5 m/s for hver vindretning og for alle vindretninger sammen. Tallene for alle vindretninger sammen er bestemt ved at addere den procentdel af tiden, hvor vindhastigheden er over 5 m/s for hver vindretning vægtet med sandsynligheden for den givne vindretning. Brugen af tabellen forklares lettest ved et eksempel: Den gennemsnitlige procentdel af tid med vindhastigheder over 5 m/s er bestemt til 15 % ved målepunkt 2a i forsøget med den eksisterende bebyggelse, se tabel A.3.1 i Anneks A. Dette er indenfor kategorien behageligt ved aktiviteten slentren. Hvis aktiviteten derimod er stå eller sidde i længere tid er man i kategorien ubehageligt. Resultaterne skal ses som overordnede retningslinjer med en usikkerhedsmargin, idet vurdering af vindmiljø er en følelsesmæssig sag, der varierer fra person til person. Resultaterne fra hotwireforsøgene er beskrevet nærmere i kapitel 6. Visualiseringsforsøg Resultaterne af vindtunnelforsøgene med pulver er vist i Anneks B. Forsøgene er udført uden vind og med lave, mellem og høje vindhastigheder. Figurerne i Anneks B viser resultaterne af visualiseringsforsøgene. Afsnit B.2 viser visualisering med de eksisterende bygninger og afsnit B.3 viser visualisering med det nye kontorhus. Det ses her, at for de hyppige vindretninger fra sydvest til vest vil opholdsområdet samt caféen være i læ, men området vil være meget eksponeret fra vindretningerne 0 til 150. Indgangspartierne vil for stort set alle retninger være vindeksponeret.

11 11 6 Vindmiljø Nedenfor beskrives vindmiljøet som funktion af aktiviteten i området. Hurtig gang På figur 6.1 og figur 6.2 er vindmiljøet ved Jagtvej 171 illustreret under forudsætning af, at den typisk forekomne aktivitet er hurtig gang. Vindmiljøet kan i dette tilfælde karakteriseres som behageligt overalt i de undersøgte fokusområder. Aktiviteten hurtig gang er en hyppigt forekommende aktivitet på fortovene. Meget Figur 6.1. Illustration af vindmiljøet ved eksisterende bygninger på Jagtvej 171 ved aktiviteten hurtig gang. Meget Figur 6.2. Illustration af vindmiljøet ved nyt kontorhus på Jagtvej 171 ved aktiviteten hurtig gang.

12 12 Slentren På figur 6.3 og figur 6.4 er vindmiljøet ved Jagtvej 171 illustreret under forudsætning af, at den typisk forekomne aktivitet er slentren. Vindmiljøet kan for konfigurationen med eksisterende bygninger karakteriseres som behageligt i store områder på nær tre målinger ved hushjørner og længere nede ad Aldersrogade hvor vindmiljøet er acceptabelt. Vindmiljøet vil i opholdsområdet og indgangene være behageligt. Mellem den nye kontorbygning og de helt nære nabobygninger vil vindmiljøet være ubehageligt og steder på Aldersrogade acceptabelt. Aktiviteten slentren kan være en typisk forekommende aktivitet ved indgangspartierne.

13 13 Meget Figur 6.3. Illustration af vindmiljøet ved eksisterende bygninger på Jagtvej 171 ved aktiviteten slentren. Meget Figur 6.4. Illustration af vindmiljøet ved nyt kontorhus på Jagtvej 171 ved aktiviteten slentren.

14 14 Stå eller sidde i kortere tid På figur 6.5 og figur 6.6 er vindmiljøet ved Jagtvej 171 illustreret under forudsætning af, at den typisk forekomne aktivitet er stå eller sidde i kortere tid. Vindmiljøet kan i dette tilfælde og karakteriseres som ubehageligt i store dele af området hvor der dog er zoner som kan beskrives som acceptabelt og en lille zone behagelig ved de eksisterende bygninger. Vindmiljøet vil også være ubehageligt i store områder ved det nye kontorhus dog med en større acceptabel ved opholdsområdet. Området ved det sydlige kontorhus hjørne vil være decideret meget ubehageligt. Aktiviteten stå eller sidde i kortere tid kan være en typisk forekommende aktivitet i opholdsområder.

15 15 Meget Figur 6.5. Illustration af vindmiljøet ved eksisterende bygninger på Jagtvej 171 ved aktiviteten stå eller sidde i kortere tid. Meget Figur 6.6. Illustration af vindmiljøet ved nyt kontorhus på Jagtvej 171 ved aktiviteten stå eller sidde i kortere tid.

16 16 Stå eller sidde i længere tid På figur 6.7 og figur 6.8 er vindmiljøet ved Jagtvej 171 illustreret under forudsætning af, at den typisk forekomne aktivitet er stå eller sidde i længere tid. Vindmiljøet kan ved konfigurationen med de eksisterende bygninger karakteriseres som ubehageligt i opholdsområdet samt ubehageligt og meget ubehagelig længere nede af Aldersrogade. Der vil være zoner med acceptabelt vindmiljø men mindre i forhold til aktiviteten stå eller sidde i kortere tid. Vindmiljøet ved det nye kontorhus har kun en meget lille zone med acceptabelt og resten af området vil være ubehageligt til meget ubehageligt. Aktiviteten stå eller sidde i længere tid kunne være en typisk forekommende aktivitet i fokusområdet ved caféen.

17 17 Meget Figur 6.7. Illustration af vindmiljøet ved eksisterende bygninger på Jagtvej 171 ved aktiviteten stå eller sidde i længere tid. Meget Figur 6.8. Illustration af vindmiljøet ved nyt kontorhus på Jagtvej 171 ved aktiviteten stå eller sidde i længere tid.

VINDMILJØ VED AXELTORV 2 Vindtunnelforsøg og analyser. Udført for: ProCon Danmark ApS Revision 1, August 2012

VINDMILJØ VED AXELTORV 2 Vindtunnelforsøg og analyser. Udført for: ProCon Danmark ApS Revision 1, August 2012 Svend Ole Hansen ApS SCT. JØRGENS ALLÉ 5C DK-1615 KØBENHAVN V DENMARK TEL: (+45) 33 25 38 38 FAX: (+45) 33 25 38 39 WWW.SOHANSEN.DK BILAG 6 WIND ENGINEERING FLUID DYNAMICS VINDMILJØ VED AXELTORV 2 Vindtunnelforsøg

Læs mere

Studieboliger Møllevangs Allé - Vindmiljøvurdering

Studieboliger Møllevangs Allé - Vindmiljøvurdering Svend Ole Hansen ApS SCT. JØRGENS ALLÉ 5C DK-1615 KØBENHAVN V DENMARK TEL: (+45) 33 25 38 38 WWW.SOHANSEN.DK WIND ENGINEERING FLUID DYNAMICS Studieboliger Møllevangs Allé - Vindmiljøvurdering Formålet

Læs mere

Til: Phoam Studio Marts 2018 Kanalgaden 3, Albertslund

Til: Phoam Studio Marts 2018 Kanalgaden 3, Albertslund NOTAT 01 Til: Phoam Studio Marts 2018 Kanalgaden 3, Albertslund Revision 01 (01.06.2018) Dato 12.03.2018 Vind-vind ApS Udarbejdet af Per Jørgen Jørgensen Administrerende direktør, cand.scient. (phys.)

Læs mere

Jagtvej 171. Bilag 6. Forslag til lokalplan i supplerende høring. Supplerende høring fra 28. februar til 19. marts 2012

Jagtvej 171. Bilag 6. Forslag til lokalplan i supplerende høring. Supplerende høring fra 28. februar til 19. marts 2012 Jagtvej 171 Bilag 6 Forslag til lokalplan i supplerende høring I denne pjece kan du læse om ændring af det projekt, der ligger til grund for det tidligere offentliggjorte lokalplanforslag, og om dine muligheder

Læs mere

NOTAT. 1. Lokale vindforhold

NOTAT. 1. Lokale vindforhold NOTAT Projekt Vindmiljø vurdering Holstebro Centrum Notat nr. 01 Dato 2016-04-08 Fra Christian Matthes Nørgaard, CHMN Det nye Citycenter i Holstebro planlægges etableret på en eksisterende parkeringsplads

Læs mere

VINDANALYSE. Til: Elf Development September 2014 Irma-byen

VINDANALYSE. Til: Elf Development September 2014 Irma-byen VINDANALYSE Til: Elf Development September 2014 Irma-byen Revision 04 (2014.11.05) Dato 2014.07.15 Udarbejdet af Vind-vind ApS Per Jørgen Jørgensen Administrerende direktør, cand.scient. (phys.) Leika

Læs mere

BILAG 1 Afgrænsningsskema

BILAG 1 Afgrænsningsskema BILAG 1 Afgrænsningsskema ikke relevant ubetydelige mindre betydende væsentlige MPP-screening Kort beskrivelse af hvad planen skal muliggøre Påvirker planen miljøet positivt eller negativt eller medfører

Læs mere

Vindmiljø - Lindholm Brygge Desktop Studie LB Katedralen, DAC Aps FORCE 109-26747 / Rev. C

Vindmiljø - Lindholm Brygge Desktop Studie LB Katedralen, DAC Aps FORCE 109-26747 / Rev. C Vindmiljø - Desktop Studie FORCE 109-26747 / Rev. C i TABLE OF CONTENTS: PAGE: 1. INTRODUKTION...1 2. RESUME OG KONKLUSIONER...2 2.1 Grundlæggende Antagelser...2 2.2 Samlet Vurdering...2 2.3 Vindmiljøkort...4

Læs mere

Lergravsvej. Bilag 2. Forslag til lokalplan i supplerende høring. Supplerende høring fra den 7. marts til den 24. marts 2014

Lergravsvej. Bilag 2. Forslag til lokalplan i supplerende høring. Supplerende høring fra den 7. marts til den 24. marts 2014 Forslag til lokalplan i supplerende høring Bilag 2 I denne pjece kan du læse om ændring af det projekt, der ligger til grund for det tidligere offentliggjorte lokalplanforslag, og om dine muligheder for

Læs mere

1. Vindklimavurdering for kommende boligområde i Haga vest i Sola, Norge

1. Vindklimavurdering for kommende boligområde i Haga vest i Sola, Norge N O TAT Projekt Vindklimavurdering for kommende boligområde i Haga vest i Sola, Norge Kunde ØsterHus tomter AS Notat nr. 1 Dato 2014-02-17 Til Marianne Berge Fra Nina Gall Jørgensen 1. Vindklimavurdering

Læs mere

VINDANALYSE. Til: Frederikshavn Kommune August 2018 Gågaden i Frederikshavn

VINDANALYSE. Til: Frederikshavn Kommune August 2018 Gågaden i Frederikshavn VINDANALYSE Til: Frederikshavn Kommune August 2018 Gågaden i Frederikshavn 1 Revision 00 Dato 06.08.2018 Vind-vind ApS Udarbejdet af Per Jørgen Jørgensen Administrerende direktør, cand.scient. (phys.)

Læs mere

NOTAT. 1. Vindklimavurdering for kommende boligområde på Midtfjell

NOTAT. 1. Vindklimavurdering for kommende boligområde på Midtfjell NOTAT Projekt Vindklimavurdering for kommende boligområde på Kunde Gjesdal Kommune Notat nr. 1 Dato 2014-03-25 Til Fra Marianne Berge Nina Gall Jørgensen 1. Vindklimavurdering for kommende boligområde

Læs mere

NOTAT. Københavns Kommune. Parkeringshuset i Helsinkigade i Århusgadekvarteret

NOTAT. Københavns Kommune. Parkeringshuset i Helsinkigade i Århusgadekvarteret NOTAT Til: Fra: Emne: Københavns Kommune By & Havn Parkeringshuset i Helsinkigade i Århusgadekvarteret Baggrund Teknik- og Miljøudvalget drøftede den 16. marts 2015 dispensationsanmodningen fra By og Havn

Læs mere

Cirkel Energi Farvervej 35 8800 Viborg Att.: John Nielsen Mail: jni@cirkelenergi.dk. Den 27. oktober 2014

Cirkel Energi Farvervej 35 8800 Viborg Att.: John Nielsen Mail: jni@cirkelenergi.dk. Den 27. oktober 2014 Cirkel Energi Farvervej 35 8800 Viborg Att.: John Nielsen Mail: jni@cirkelenergi.dk Den 27. oktober 2014 Tøndering Kirkevej 16, Tøndering Landzonetilladelse til husstandsvindmølle Teknisk Forvaltning har

Læs mere

Nærværende anvisning er pr 28. august foreløbig, idet afsnittet om varsling er under bearbejdning

Nærværende anvisning er pr 28. august foreløbig, idet afsnittet om varsling er under bearbejdning Nærværende anvisning er pr 28. august foreløbig, idet afsnittet om varsling er under bearbejdning AUGUST 2008 Anvisning for montageafstivning af lodretstående betonelementer alene for vindlast. BEMÆRK:

Læs mere

Hvordan kan det være at der er lavet specielle regler for disse matrikler, når alle andre skal overholde den normale byggestandard i området?

Hvordan kan det være at der er lavet specielle regler for disse matrikler, når alle andre skal overholde den normale byggestandard i området? Kommuneplan/Rammebestemmelser undtagelse: Det kan simpelthen ikke passe at man i et område som ellers kun er parcelhuse, tillader 4 etagers byggerier på 2-3 matrikler. Det er en åbenlys forskelsbehandling

Læs mere

MARTS 2018 HENT AS QUALITY HOTEL BODØ - VINDFORHOLD

MARTS 2018 HENT AS QUALITY HOTEL BODØ - VINDFORHOLD MARTS 2018 HENT AS QUALITY HOTEL BODØ - VINDFORHOLD ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MARTS 2018 HENT AS QUALITY HOTEL BODØ - VINDFORHOLD

Læs mere

DS/EN DK NA:2012

DS/EN DK NA:2012 DS/EN 1991-1-3 DK NA:2012 Nationalt anneks til Eurocode 1: Last på bygværker Del 1-3: Generelle - Snelast Forord Dette nationale anneks (NA) er en revision af DS/EN 1991-1-3 DK NA 2010-05 og erstatter

Læs mere

VIBORG KOMMUNE SKYGGE- OG VINDSTUDIER FOR DOMKIRKEKVARTERET

VIBORG KOMMUNE SKYGGE- OG VINDSTUDIER FOR DOMKIRKEKVARTERET SKYGGE- OG VINDSTUDIER FOR DOMKIRKEKVARTERET 2 3 INDHOLD 5 BAGGRUND 7 SOL- OG SKYYGESTUDIE 11 VINDSTUDIE 4 5 BAGGRUND Viborg Kommune ønsker at omdanne Domkirkekvarteret, så der skabes et mere sammenhængende

Læs mere

Skitseforslag - Hjørnegrunden Nørrebrogade/Knudrisgade - Århus Arkitektfirmaet schmidt hammer lassen - Århus

Skitseforslag - Hjørnegrunden Nørrebrogade/Knudrisgade - Århus Arkitektfirmaet schmidt hammer lassen - Århus Skitseforslag - Hjørnegrunden Nørrebrogade/Knudrisgade - Århus 16.10.2006 Arkitektfirmaet schmidt hammer lassen - Århus Hjørnegrunden Nørrebrogade Knudrisgade Den omkringliggende kontekst er karakteriseret

Læs mere

Bilag 3 - Notat om forskellen mellem den eksisterende og den nye bebyggelsesplan

Bilag 3 - Notat om forskellen mellem den eksisterende og den nye bebyggelsesplan KØBEHAVS KOMMUE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byplanlægning OTAT Bilag 3 - otat om forskellen mellem den eksisterende og den nye bebyggelsesplan Med notatet beskrives i tegninger og diagrammer

Læs mere

Vurdering af vejtrafikstøj Kanalgaden 3, Albertslund. Trafikstøj. Rev

Vurdering af vejtrafikstøj Kanalgaden 3, Albertslund. Trafikstøj. Rev 15. august 2018 Telefon: +45 78 103 103 Ref: SNT QA: REH Dok: SNT-05032018-2 Sag nr. 2507 Vurdering af vejtrafikstøj Kanalgaden 3, Albertslund. Trafikstøj Rev. 10.08.2018 Østerbro 4 5690 Tommerup Tlf.:

Læs mere

Vindmøller ved Bredlund. Oplæg til debat. Planlægning for to 150 m høje vindmøller

Vindmøller ved Bredlund. Oplæg til debat. Planlægning for to 150 m høje vindmøller Vindmøller ved Bredlund Oplæg til debat Planlægning for to 150 m høje vindmøller Juni 2015 Oplæg til debat om vindmøller ved Bredlund Møllerne visualiseret fra nordøst fra Godrumvej. SFP WIND Denmark ApS

Læs mere

JANUAR 2018 AARHUS KOMMUNE VINDVURDERING AF GODSBANEAREALET, AARHUS

JANUAR 2018 AARHUS KOMMUNE VINDVURDERING AF GODSBANEAREALET, AARHUS JANUAR 2018 AARHUS KOMMUNE VINDVURDERING AF GODSBANEAREALET, AARHUS ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JANUAR 2018 AARHUS KOMMUNE VINDVURDERING

Læs mere

SÆBY SØBAD UDVIKLINGSPROJEKT FOROFFENTLIGHEDSFASE

SÆBY SØBAD UDVIKLINGSPROJEKT FOROFFENTLIGHEDSFASE SÆBY SØBAD UDVIKLINGSPROJEKT FOROFFENTLIGHEDSFASE Visualisering af fremtidigt projekt Indledning Planområde:, 11 hektar Strandbeskyttelseslinie Kortoversigt over områdets bebyggelse samt nabobebyggelse

Læs mere

Udkast til helhedsplan for Fischers Plads

Udkast til helhedsplan for Fischers Plads Bilag nr. 3 til ØK den 26. oktober 2011 Udkast til helhedsplan for Fischers Plads Forvaltningen har udarbejdet et udkast til en helhedsplan for Fischers Plads, der fremgår af side 4. Udkast til helhedsplanen

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE OPSTILLING AF EN GAIA- WIND 133 10 KW HUSSTANDSVINDMØLLE

PROJEKTBESKRIVELSE OPSTILLING AF EN GAIA- WIND 133 10 KW HUSSTANDSVINDMØLLE PROJEKTBESKRIVELSE OPSTILLING AF EN GAIA- WIND 133 10 KW HUSSTANDSVINDMØLLE PLACERING: SAGS NUMMER: DATO OG INITIALER: Horsens Hedegårdsvej 2 CE- 0838 20140812/KAB 9520 Skørping Side: 1 af 10 Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Nr. 4 - Fjernvarmeværk ved Katkjærvej 3 Redegørelse 4 Retningslinjer 9 Rammer 11 Vedtagelse 12

Indholdsfortegnelse. Nr. 4 - Fjernvarmeværk ved Katkjærvej 3 Redegørelse 4 Retningslinjer 9 Rammer 11 Vedtagelse 12 Indholdsfortegnelse Nr. 4 - Fjernvarmeværk ved Katkjærvej 3 Redegørelse 4 Retningslinjer 9 Rammer 11 Vedtagelse 12 2 Erhvervsområde ved Katkjærvej Forside > Tillæg > Nr. 4 - Fjernvarmeværk ved Katkjærvej

Læs mere

Det forudsættes, at dagslyset i de nye tagboliger opfylder kravene i BR18.

Det forudsættes, at dagslyset i de nye tagboliger opfylder kravene i BR18. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT Bilag 4 Notat om lysforhold Notatet skal oplyse nærmere om lovgrundlaget for at regulere tagboliger ud fra den byggelovmæssige helhedsvurdering

Læs mere

Oktober Produktionstidspunkt: Oversigten bygger på kvalitetssikrede DMI-observationer

Oktober Produktionstidspunkt: Oversigten bygger på kvalitetssikrede DMI-observationer Oktober 2018 Niende solrigeste oktober siden 1920 (sammen med oktober 1946). Varmere og mere tør ift. perioden 2006-15. Den næsthøjeste maksimumtemperatur siden 1874. Midlet af de daglige maksimumtemperaturer

Læs mere

Bilag 3 - Notat om forskellen mellem den eksisterende og den nye bebyggelsesplan

Bilag 3 - Notat om forskellen mellem den eksisterende og den nye bebyggelsesplan KØBEHAVS KOMMUE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byplanlægning OTAT Bilag 3 - otat om forskellen mellem den eksisterende og den nye bebyggelsesplan Med notatet beskrives i tegninger og diagrammer

Læs mere

LAVFREKVENT STØJ FRA VINDMØLLER, KALVEBOD & PRØVESTENEN INDHOLD BILAG. 1 Indledning 2. 2 Støjgrænser og beregningsmetode 2

LAVFREKVENT STØJ FRA VINDMØLLER, KALVEBOD & PRØVESTENEN INDHOLD BILAG. 1 Indledning 2. 2 Støjgrænser og beregningsmetode 2 KØBENHAVNS ENERGI LAVFREKVENT STØJ FRA VINDMØLLER, KALVEBOD & PRØVESTENEN ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT INDHOLD

Læs mere

OPSTILLING AF EN GAIA- WIND KW HUSSTANDSVINDMØLLE PLACERING: SAGS NUMMER: DATO OG INITIALER:

OPSTILLING AF EN GAIA- WIND KW HUSSTANDSVINDMØLLE PLACERING: SAGS NUMMER: DATO OG INITIALER: PROJEKTBESKRIVELSE OPSTILLING AF EN GAIA- WIND 133 10 KW HUSSTANDSVINDMØLLE PLACERING: SAGS NUMMER: DATO OG INITIALER: Rykkumvej 19 CE- 0797 20150310/KBI/KAB 9541 Suldrup Indholdsfortegnelse: Side: 1 af

Læs mere

Århusgadekvarterets lys. Lars Jensen SLETH Lysets dag 23 September 2019

Århusgadekvarterets lys. Lars Jensen SLETH Lysets dag 23 September 2019 Århusgadekvarterets lys Lars Jensen SLETH Lysets dag 23 September 2019 Århusgadekvarterets Egenart Tæthed Belysning Dagslys Hierarki Eksempler Erfaringer Århusgadekvarteret i Nordhavn Århusgadekvarteret

Læs mere

NY BEBYGGELSE I TUUJUK

NY BEBYGGELSE I TUUJUK NY BEBYGGELSE I TUUJUK 06-04-2018 INDLEDNING I dette hæfte illustreres et forslag til disponering af Tuujuk-området. Hæftet præsenterer konkrete ønsker om etablering af 3 bygninger med forskellig programmering.

Læs mere

Vurdering af bemærkninger. til kommuneplanændring 2009.41 med VVM-redegørelse for. shoppingcenter ved Esbjerg Banegård

Vurdering af bemærkninger. til kommuneplanændring 2009.41 med VVM-redegørelse for. shoppingcenter ved Esbjerg Banegård Vurdering af bemærkninger til kommuneplanændring 2009.41 med VVM-redegørelse for shoppingcenter ved Esbjerg Banegård 1 Indholdsfortegnelse Indledning Side nr.: Kort over området med vejnavne Uddrag og

Læs mere

10. Læforhold omkring en nedbørmåler

10. Læforhold omkring en nedbørmåler 10. Læforhold omkring en nedbørmåler Nedbør er en af de vanskeligste meteorologiske variable at måle. Der er en række fejlkilder, hvoraf den største er vindeffekten, der hidrører fra vindens påvirkning

Læs mere

Bilag 5 Referat af borgermøde - Lindgreens Allé januar 2017

Bilag 5 Referat af borgermøde - Lindgreens Allé januar 2017 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling BILAG 5 Til Teknik- og Miljøudvalget Bilag 5 Referat af borgermøde - Lindgreens Allé - 16. januar 2017 07-03-2017 Sagsnr. 2017-0116928 Dokumentnr.

Læs mere

INDKALDELSE AF IDÉER OG FORSLAG

INDKALDELSE AF IDÉER OG FORSLAG INDKALDELSE AF IDÉER OG FORSLAG CENTER FOR BYUDVIKLING OG MOBILITET Byliv og boliger ved Bassin 7 BAGGRUND FOR HØRINGEN Aarhus Kommune er i gang med, at udvikle området ved Bassin 7 på Aarhus Ø. Det er

Læs mere

Støjkortlægning 2011. Aalborg Portland A/S. C:\Data\Miljøstyrelsen\Alle rapporter\støjkortlægning 2011 Aalborg Portland 001.docx

Støjkortlægning 2011. Aalborg Portland A/S. C:\Data\Miljøstyrelsen\Alle rapporter\støjkortlægning 2011 Aalborg Portland 001.docx Støjkortlægning 2011 Aalborg Portland A/S C:\Data\Miljøstyrelsen\Alle rapporter\støjkortlægning 2011 Aalborg Portland 001.docx Titel: Støjkortlægning 2011 Aalborg Portland A/S Teknisk rapport nr.: 2012-24598-70-020

Læs mere

LOKAL PLAN SEPTEMBER 1988

LOKAL PLAN SEPTEMBER 1988 LOKAL PLAN 09-016 SEPTEMBER 1988 REDEGØRELSE Lokalplanens baggrund og område Denne lokalplan er udarbejdet for at muliggøre en udvidelse af Aalborghallen med kongres- restaurations- og mødefaciliteter

Læs mere

BILAG 4 STØJBEREGNINGER. Fra side 94 (afsnit 6.2.1.) til 100 midt (afsnit 6.2.4.) i VVM-rapporten

BILAG 4 STØJBEREGNINGER. Fra side 94 (afsnit 6.2.1.) til 100 midt (afsnit 6.2.4.) i VVM-rapporten BILAG 4 STØJBEREGNINGER Fra side 94 (afsnit 6.2.1.) til 100 midt (afsnit 6.2.4.) i VVM-rapporten Bilag til orienteringsmateriale om nye vindmøller på Køge Havn Adresse Støjniveau Brogade 22 34-40 db (nat)

Læs mere

Retningslinjer for teknisk revision 2008

Retningslinjer for teknisk revision 2008 23. maj 2008 Side 1/4 Retningslinjer for teknisk revision 2008 I Håndbog for Energikonsulenter 2008 kan konsulenterne bruge faglige vurderinger og forenklinger i forbindelse med beregningen af bygningers

Læs mere

AALBORG STIFT Stiftsøvrigheden Dok.nr. 120 318/13 MJOH

AALBORG STIFT Stiftsøvrigheden Dok.nr. 120 318/13 MJOH AALBORG STIFT Stiftsøvrigheden Dok.nr. 120 318/13 MJOH Dato: 19. november 2013 Rebild Kommune (e-mail) Lokalplanforslag nr. 277 med tilhørende kommuneplantillæg nr. 5 Aalborg Stiftsøvrighed har modtaget

Læs mere

Rødovrevej Rødovrevej 239

Rødovrevej Rødovrevej 239 Rødovrevej 239 Området Introduktion Centralt beliggende i det midt-østlige hjørne af Rødovre Ligger denne gamle erhvervsbygning. Bygningen har tidligere været brugt af Tele Danmark og De gule sider men

Læs mere

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn»

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» 1 - Partshøring #2 TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf. 9628 8034 Sagsbehandler:

Læs mere

PROJEKTLEDER. Niels Jørgen Hviid UDFÆRDIGET AF. Niels Jørgen Hviid HOTEL FJORDGÅRDEN - STØJFORHOLD VED TILBYGNING AF NY WELLNESS AFDELING

PROJEKTLEDER. Niels Jørgen Hviid UDFÆRDIGET AF. Niels Jørgen Hviid HOTEL FJORDGÅRDEN - STØJFORHOLD VED TILBYGNING AF NY WELLNESS AFDELING -14 PROJEKT Hotel Fjordgården, Ringkøbing PROJEKTNUMMER 35.4987.01 PROJEKTLEDER Niels Jørgen Hviid UDFÆRDIGET AF Niels Jørgen Hviid DATO NR. N4.073.18 HOTEL FJORDGÅRDEN - STØJFORHOLD VED TILBYGNING AF

Læs mere

CFD = Computational Fluid Dynamics (computerbaserede beregninger)

CFD = Computational Fluid Dynamics (computerbaserede beregninger) RAPPORT vedr. Qaqortoq Lufthavn Turbulensforholdenes indvirkning på den vejrbetingede regularitet ISSORTARFIMMUT 13 P.O.BOX 1024 3900 NUUK (+299) 34 37 00 INUPLAN@INUPLAN.GL WWW.INUPLAN.GL d. 28.11.2014

Læs mere

APRIL 2012 PROCON DANMARK APS VINDSIMULERINGER AXELTORV 2

APRIL 2012 PROCON DANMARK APS VINDSIMULERINGER AXELTORV 2 APRIL 2012 PROCON DANMARK APS VINDSIMULERINGER AXELTORV 2 ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk APRIL 2012 PROCON DANMARK APS VINDSIMULERINGER

Læs mere

Notat vedrørende indsigelser til forslag til lokalplan 13-001 og kommuneplantillæg nr. 5.

Notat vedrørende indsigelser til forslag til lokalplan 13-001 og kommuneplantillæg nr. 5. Notat vedrørende indsigelser til forslag til lokalplan 13-001 og kommuneplantillæg nr. 5. Nr. Afsender Resume og hovedindhold af indsigelser samt bemærkninger hertil 1 Jørgen Madsen Emma Gads Vej 6 Jørgen

Læs mere

Grundlaget for lydberegningerne har været:

Grundlaget for lydberegningerne har været: Notat 27. maj 2015 TSO/BM/lyd.27.05.15.docx Sag: 15.217 Antal sider: 5 Til Sag Emne : Frederiksberg Kommune : Grundtvigs Sidevej : Ungdomsboliger Grundtvigs Sidevej. Lyd fra café- og tagterrasse. 1 Indledning

Læs mere

Kommuneplantillæg 19 er blevet udarbejdet i forbindelse med lokalplansagen for at udvide rammeområde

Kommuneplantillæg 19 er blevet udarbejdet i forbindelse med lokalplansagen for at udvide rammeområde HVIDBOG KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 19 OG LOKALPLAN 179 for område til bolig- og erhvervsformål i Holtug Bemærkning Lokalplanens / kommuneplantillæggets tekst Teknik og Miljøs indstilling 1. Fra Stig Hessellund,

Læs mere

Projekt fra Kristiansdal

Projekt fra Kristiansdal Projekt fra Kristiansdal Samlet vurdering Projektet er et væsentligt positivt bidrag til byen og stedet. Projektet beskrives som en områdefornyelse af ejendommene Bredgade 62-66 samt Sanggårds Plads, hvilket

Læs mere

Aalborg Universitet. Analyse af vindklima ved Navitas Park Rasmussen, Michael Robdrup; Lauridsen, Thomas Bank. Publication date: 2010

Aalborg Universitet. Analyse af vindklima ved Navitas Park Rasmussen, Michael Robdrup; Lauridsen, Thomas Bank. Publication date: 2010 Aalborg Universitet Analyse af vindklima ved Navitas Park Rasmussen, Michael Robdrup; Lauridsen, Thomas Bank Publication date: 2010 Document Version Også kaldet Forlagets PDF Link to publication from Aalborg

Læs mere

(Grontmij Acoustica, Prøvningsrapport P6.023.13 af 7. oktober 2013) Tegning med hovedmål, Gaia-Wind 133 10 kw.

(Grontmij Acoustica, Prøvningsrapport P6.023.13 af 7. oktober 2013) Tegning med hovedmål, Gaia-Wind 133 10 kw. Side: 1 af 8 Indholdsfortegnelse: Side Afsnit 1 Indholdsfortegnelse 2 Gaia-Wind 133 10 kw husstandsvindmølle placering 3 Beskrivelse af Gaia-Wind 133 10 kw vindmøllen 4 Støjbelastning fra møllen 5 Geografiske

Læs mere

Notat. 1 Notatets baggrund og formål

Notat. 1 Notatets baggrund og formål Notat Dato: 29.06.2018 Projekt nr.: T: +45 4055 0388 E: haoh@moe.dk Projekt: Albertslund kommune, beboelse på Kanalgaden 3 Emne: Planlovens 15 b i relation til ny lokalplan for Kanalgaden 3 Notat nr.:

Læs mere

Vejret i Danmark - december 2015

Vejret i Danmark - december 2015 Vejret i Danmark - december 2015 Næstvarmeste, syvendevådeste og med lidt under gennemsnit soltimer. Midlet af de daglige minimum- og maksimumtemperaturer kom på en andenplads siden 1953. Den næsthøjeste

Læs mere

Partiel byplan SVOGERSLEV. Kornerup- Svogerslev kommune Nr. 2. (Fra 1/ Roskilde kommune) for el omrade

Partiel byplan SVOGERSLEV. Kornerup- Svogerslev kommune Nr. 2. (Fra 1/ Roskilde kommune) for el omrade Kornerup- Svogerslev kommune Nr. 2 Partiel byplan for el omrade SVOGERSLEV beliggende syd tor hovedvejen i Svogerslev (Værkstedsområde vest) (Fra 1/4 1970 Roskilde kommune) KORNERUP-SVOGERSLEV KOMMUNE

Læs mere

ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. NYE VINDMØLLER VED NEES VEST

ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. NYE VINDMØLLER VED NEES VEST ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. NYE VINDMØLLER VED NEES VEST Beskrivelse af projektet Projektet består af 3 møller med en totalhøjde op til 107 m ved Nees Vest. Møllerne vil stå på en lige linje fra nord,

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse

Sammenfattende miljøredegørelse Sammenfattende miljøredegørelse til lokalplan nr. 340 for et rådhus ved Prinsens Allé i Viborg og tillæg nr. 5/2008 til Kommuneplan 2006 Rammebestemmelser for Viborg Kommune Sammenfattende miljøredegørelse

Læs mere

UDDANNELSESRUTEN. En del af De Røde Løbere

UDDANNELSESRUTEN. En del af De Røde Løbere UDDANNELSESRUTEN En del af De Røde Løbere Februar 2018 Dette dokument indeholder en videre bearbejdning af ideer og skitser i Områdefornyelse De Røde Løbere - Vordingborg 2016-2018. Idekatalog 3.0, nærmere

Læs mere

Kommentarer vedr. Spørgsmål omkring vindmøller betydning for vind og kitesurfere ved Hanstholm

Kommentarer vedr. Spørgsmål omkring vindmøller betydning for vind og kitesurfere ved Hanstholm MEMO To Mio Schrøder Planenergi, Århus 10 July 2017 Kommentarer vedr. Spørgsmål omkring vindmøller betydning for vind og kitesurfere ved Hanstholm Dette notat er at betragte som et tillæg til rapporten

Læs mere

Projektering af ny fabrikationshal i Kjersing

Projektering af ny fabrikationshal i Kjersing Projektering af ny fabrikationshal i Kjersing Dokumentationsrapport Lastfastsættelse B4-2-F12-H130 Christian Rompf, Mikkel Schmidt, Sonni Drangå og Maria Larsen Aalborg Universitet Esbjerg Lastfastsættelse

Læs mere

Lokalplaner på vej. 08. Maj 2017

Lokalplaner på vej. 08. Maj 2017 Lokalplaner på vej 08. Maj 2017 1020 Malling syd - Forslag 1060 Idrætsanlæg på Vidtskuevej, Viby - Forslag 1061 Generationernes Hus. Aarhus Ø Forslag 1066 Erhvervsområde ved Søren Frichsvej - Forslag Lokalplan

Læs mere

BOLIGOMRÅDE I SKI VINDANALYS MED CFD

BOLIGOMRÅDE I SKI VINDANALYS MED CFD Til Kasper Brejnholt Bak Dokumenttype Rapport Dato September, 2014 BOLIGOMRÅDE I SKI VINDANALYS MED CFD VINDANALYS MED CFD 1 Revision 01 Dato 05-08-2014 Udarbejdet af NIGJ Kontrolleret af CHMN Godkendt

Læs mere

OPSTILLING AF EN GAIA-WIND KW HUSSTANDSVINDMØLLE PLACERING: SAGS NUMMER: DATO OG INITIALER:

OPSTILLING AF EN GAIA-WIND KW HUSSTANDSVINDMØLLE PLACERING: SAGS NUMMER: DATO OG INITIALER: PROJEKTBESKRIVELSE OPSTILLING AF EN GAIA-WIND 133 10 KW HUSSTANDSVINDMØLLE PLACERING: SAGS NUMMER: DATO OG INITIALER: VAGN PEDERSEN CE1907 20150806/KLA KROGSTRUPVEJ 20 7400 HERNING Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Oplæg til debat om vindmøller syd for Låsby

Oplæg til debat om vindmøller syd for Låsby Oplæg til debat om vindmøller syd for Låsby Oplæg til debat om vindmøller syd for Låsby SPF WIND Denmark ApS har søgt Silkeborg Kommune og Skanderborg Kommune om, at opføre tre vindmøller syd for Låsby.

Læs mere

Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5

Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 20. februar 2018 Det gamle rådhus på Frederiksborgvej 3-5 skal ikke længere anvendes af Furesø Kommunes administration. Byrådet ønsker derfor, at dette centrale

Læs mere

Vejret i Danmark - november 2015

Vejret i Danmark - november 2015 Vejret i Danmark - november 2015 Produktionstidspunkt: 2015-12-01 Næst vådeste november siden 1874. Tredje varmeste (sammen med november 1953 og 2014) siden 1874. Midlet af de daglige minimumtemperaturer

Læs mere

ELLIPSEN. Et landemærke ved fjorden i Frederikssund. Strandvej 2 ApS, Frederikssund. KHS arkitekter as, Gl. Lundtoftevej 3B, 2800 Lyngby

ELLIPSEN. Et landemærke ved fjorden i Frederikssund. Strandvej 2 ApS, Frederikssund. KHS arkitekter as, Gl. Lundtoftevej 3B, 2800 Lyngby ELLIPSEN Et landemærke ved fjorden i Frederikssund Projektforslag d. 1. august 2015 Strandvej 2 ApS, Frederikssund KHS arkitekter as, Gl. Lundtoftevej 3B, 2800 Lyngby ELLIPSEN 2 VI VIL SÆTTE FREDERIKSSUND

Læs mere

fs10 1 Jordvarme 2 Solenergi 3 Elpærer 4 Vindmøller 5 Papirfoldning Matematik 10.-klasseprøven Maj 2013

fs10 1 Jordvarme 2 Solenergi 3 Elpærer 4 Vindmøller 5 Papirfoldning Matematik 10.-klasseprøven Maj 2013 fs0 0.-klasseprøven Matematik Maj 0 Et svarark er vedlagt som bilag til dette opgavesæt Jordvarme Solenergi Elpærer 4 Vindmøller 5 Papirfoldning Jordvarme På familien Petersens grund er et jordstykke,

Læs mere

Penthouselejemål med udsigt til Fælledparken

Penthouselejemål med udsigt til Fælledparken TIL LEJE Aldersrogade 6C, 4. sal 2100 København Ø Penthouselejemål med udsigt til Fælledparken 911 m 2 lyst og højloftet kontormiljø Storrumsmiljø hvor der kan etableres 60-70 kontorarbejdspladser Mulighed

Læs mere

Borgmestervangen Miljøvurdering af forslag til lokalplan

Borgmestervangen Miljøvurdering af forslag til lokalplan Bilag 2 Borgmestervangen Miljøvurdering af forslag til lokalplan 13.03.2015 Indhold Indledning... 3 Resume... 4 Høring af andre myndigheder... 4 Lokalplanens indhold og hovedformål... 4 Planforhold...

Læs mere

SeriPole. Skiltemaster. Håndbog. Seri Q Sign A/S Stærmosegårdsvej 30 DK-5230 Odense Telefon Telefax

SeriPole. Skiltemaster. Håndbog. Seri Q Sign A/S Stærmosegårdsvej 30 DK-5230 Odense Telefon Telefax Skiltemaster Håndbog Seri Q Sign A/S Stærmosegårdsvej DK-5 Odense Telefon +45 665 89 Telefax +45 665 44 www.seriqsign.dk Indholdsfortegnelse......4...5...6...7...8...9...... -...4-7...8...9 -...4...5-8...9...............4...5...6...7...8...9...4...4...4...4-45

Læs mere

Ledøje-Smørum kommune N Flodvej 77 LOKALPLAN l Lokalplanens formål Lokalplanen har til formål at sikre,

Ledøje-Smørum kommune N Flodvej 77 LOKALPLAN l Lokalplanens formål Lokalplanen har til formål at sikre, STEMPELMÆRKE RETTEN i BALLERUP Ledøie-Smørum Kommune J KUNCYLDtGrMEDAFSTEMBJNGAF DOMMERKOOTORETSKASSEKONTROWPPABAT T i r> 1 Ledøje-Smørum kommune N 236134 Flodvej 77 Jn,._ 4J,, 2765 Smørum io.oy»97 11:41

Læs mere

Lokalplan nr. 72. for et område ved Danasvej mellem Sankt Knuds Vej og Lykkesholms Allé

Lokalplan nr. 72. for et område ved Danasvej mellem Sankt Knuds Vej og Lykkesholms Allé Lokalplan nr. 72 for et område ved Danasvej mellem Sankt Knuds Vej og Lykkesholms Allé September 1991 INDLEDNING 1. Lokalplanens indhold Lokalplanen går ud på at åbne mulighed for opførelse af boligbebyggelse

Læs mere

Baggrunden for Taksationsmyndighedens afgørelse: Den 25. april 2012 samledes Taksationsmyndigheden på Tim Kirkevej 13, 6980 Tim.

Baggrunden for Taksationsmyndighedens afgørelse: Den 25. april 2012 samledes Taksationsmyndigheden på Tim Kirkevej 13, 6980 Tim. Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedr. ejendommen Tim Kirkevej 13, 6980 Tim som følge af opstilling af vindmøller ved Tim i henhold til lokalplan nr. 281 for Ringkøbing-Skjern Kommune sagsnr.

Læs mere

Musvågetræk ved Falsterbo i perioden Årligt gennemsnit (13693 de seneste 10 år)

Musvågetræk ved Falsterbo i perioden Årligt gennemsnit (13693 de seneste 10 år) Løbende 10 års gennemsnit Fuglehåndbogen på Nettet (BBJ) Musvågetræk ved Falsterbo i perioden 1973-2016 Årligt gennemsnit 11922 (13693 de seneste 10 år) 23512 10635 17165 5877 7958 13693 8985 7568 10555

Læs mere

Kommentarer vedrørende støjberegninger for vindmøller planlagt ved Lejbølle, Tranekær

Kommentarer vedrørende støjberegninger for vindmøller planlagt ved Lejbølle, Tranekær Side: 1 af 6 Philip Astley Korsebøllevej 5 5953 Tranekær Kommentarer vedrørende støjberegninger for vindmøller planlagt ved Lejbølle, Tranekær I forbindelse med en planlagt opførelse af vindmøller ved

Læs mere

Sikkerheden ved beregning af rammede betonpæles bæreevne i dansk moræneler.

Sikkerheden ved beregning af rammede betonpæles bæreevne i dansk moræneler. Sikkerheden ved beregning af rammede betonpæles bæreevne i dansk moræneler. Poul Larsen GEO - Danish Geotechnical Institute, pol@geo.dk Ulla Schiellerup GEO - Danish Geotechnical Institute, uls@geo.dk

Læs mere

Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE B07

Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE B07 Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE 18.01.B07 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013 - JULI 2016 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 21 til Kommuneplan

Læs mere

MIKKELSBY NY BØLGEBRYDER

MIKKELSBY NY BØLGEBRYDER Til De bydende Dokumenttype Designbasis Dato Maj 2016 MIKKELSBY NY BØLGEBRYDER Ny bølgebryder Revision 0 Dato 2016-05-13 Udarbejdet af NFC Kontrolleret af KAPS Godkendt af TSTAES Beskrivelse Designbasis

Læs mere

Information Løsninger til sikring af dige ved Dalbybugten.

Information Løsninger til sikring af dige ved Dalbybugten. 2015 Information Løsninger til sikring af dige ved Dalbybugten. Dige udvalget. Rev.2 Indledning: Dige udvalget er i samarbejde med bestyrelsen for grundejerforeningen blevet enige om, at udsende denne

Læs mere

Afgørelse om ikke-godkendelsepligt til etablering af 2 stk. kornsiloer på landbrugsejendommen Sentvedvej 25, 5853 Ørbæk, cvrnr.:

Afgørelse om ikke-godkendelsepligt til etablering af 2 stk. kornsiloer på landbrugsejendommen Sentvedvej 25, 5853 Ørbæk, cvrnr.: Mikkel Grubbe Hansen Egemosevej 5 5871 Frørup Teknik og Miljø Rådhuset Torvet 1 5800 Nyborg Tlf. 6333 7000 Fax. 6333 7001 kommune@nyborg.dk www.nyborg.dk Afgørelse om ikke-godkendelsepligt til etablering

Læs mere

REGPLAN OG TEKN. PLANER FOR E39 ROGFAST VURDERING AF STRØM, VIND OG BØLGEFORHOLD VED NY HAVN PÅ SYDVESTSIDEN AF OPFYLDNING NORD FOR KRÅGØY

REGPLAN OG TEKN. PLANER FOR E39 ROGFAST VURDERING AF STRØM, VIND OG BØLGEFORHOLD VED NY HAVN PÅ SYDVESTSIDEN AF OPFYLDNING NORD FOR KRÅGØY KVITSØY KOMMUNE REGPLAN OG TEKN. PLANER FOR E39 ROGFAST VURDERING AF STRØM, VIND OG BØLGEFORHOLD VED NY HAVN PÅ SYDVESTSIDEN AF OPFYLDNING NORD FOR KRÅGØY ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE OPSTILLING AF EN GAIA-WIND KW HUSSTANDSVINDMØLLE

PROJEKTBESKRIVELSE OPSTILLING AF EN GAIA-WIND KW HUSSTANDSVINDMØLLE PROJEKTBESKRIVELSE OPSTILLING AF EN GAIA-WIND 133 10 KW HUSSTANDSVINDMØLLE PLACERING: SAGS NUMMER: DATO OG INITIALER: HONUM EL A/S EJNAR KJÆR MØLLER CE1936 20151022/KLA SKOVHUSVEJ 25 8763 RASK MØLLE Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Vurdering af vejtrafikstøj Jonstrupvangvej, Værløse. Miljømåling Trafikstøj

Vurdering af vejtrafikstøj Jonstrupvangvej, Værløse. Miljømåling Trafikstøj 14. december 2017 Telefon: +45 78 103 103 Ref: SNT QA: REH Dok: SNT-07122017-1 Vurdering af vejtrafikstøj Jonstrupvangvej, Værløse. Miljømåling Trafikstøj Østerbro 4 5690 Tommerup Tlf.: +45 78 103 103

Læs mere

Bestemmelse af lydeffekt fra Thy Windpower 6 kw mølle "Miljømåling ekstern støj"

Bestemmelse af lydeffekt fra Thy Windpower 6 kw mølle Miljømåling ekstern støj ARBEJDSMILJØCENTER MIDT-VEST APS THY WINDPOWER 6 KW MØLLE ASTRUPVEJ 29, 7760 HURUP Rekvirent Arbejdsmiljøcenter Midt-Vest ApS att. Henning Beyer Lyngbro 7 7900 Nykøbing M DK Bestemmelse af lydeffekt fra

Læs mere

Anmeldelse af vindmøller

Anmeldelse af vindmøller Anmeldelse af vindmøller Vindmølleområde T18 ved Fonvad i Herning Kommune Visualisering af 4 nye møller ved Fonvad set fra Odinsvej 21. oktober 2013 Ansøger og baggrund Erik Fiedler Jensen, Helstrupvej

Læs mere

Placering af vindmøller Denne øvelse er lavet af: Lavet af Martin Kaihøj, Jørgen Vind Villadsen og Dennis Noe. Rettet til af Dorthe Agerkvist.

Placering af vindmøller Denne øvelse er lavet af: Lavet af Martin Kaihøj, Jørgen Vind Villadsen og Dennis Noe. Rettet til af Dorthe Agerkvist. Placering af vindmøller Denne øvelse er lavet af: Lavet af Martin Kaihøj, Jørgen Vind Villadsen og Dennis Noe. Rettet til af Dorthe Agerkvist. Forudsætninger: funktioner (matematik) og primære vindsystemer

Læs mere

Med henblik på etablering af en alternativ linjeføring af Brabrandstien, skal der reserveres areal til en stiforbindelse gennem området.

Med henblik på etablering af en alternativ linjeføring af Brabrandstien, skal der reserveres areal til en stiforbindelse gennem området. Notat 19. april 2018 Side 1 af 2 Kommuneplanændringer i forbindelse med forslag til udbygningsaftale. Byområde til boliger, erhverv og butikker ved Vestre Ringgade og P. Hiort-Lorenzens Vej, Godsbanen

Læs mere

Anmodning om udpegning af nyt vindmølleområde i Struer Kommune

Anmodning om udpegning af nyt vindmølleområde i Struer Kommune 27. november 2013 Anmodning om udpegning af nyt vindmølleområde i Struer Kommune Indsendt af gårdejer Hans Michaelsen, Kalkværksvej 7, 7790 Thyholm Tage Kristensen, Havrelandsvej 9, 7790 Thyholm På lokaliteten

Læs mere

DS/EN DK NA:2015 Version 2

DS/EN DK NA:2015 Version 2 DS/EN 1991-1-3 DK NA:2015 Version 2 Nationalt anneks til Eurocode 1: Last på bærende konstruktioner Del 1-3: Generelle - Snelast Forord Dette nationale anneks (NA) er en revision af DS/EN 1991-1-3 DK NA:2015

Læs mere

LOKALPLAN 3-05 Omsorgscenter Møllebo

LOKALPLAN 3-05 Omsorgscenter Møllebo LOKALPLAN 3-05 Omsorgscenter Møllebo KØGE KOMMUNE 1978 KØGE KOMMUNE, LOKALPLAN 3-05 OMSORGSCENTER MØLLEBO REDEGØRELSE LOKALPLANENS FORHOLD TIL ØVRIG PLANLÆGNING FOR OMRÅDET Områdets be liggenhed Dispositionsplanen

Læs mere

Partshøring og naboorientering

Partshøring og naboorientering 1 - Partshøring og naboorientering TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf.

Læs mere

LOKALPLAN NR. 278 RANDERS REGNSKOV EKSPANSIV

LOKALPLAN NR. 278 RANDERS REGNSKOV EKSPANSIV 1 LOKALPLAN NR. 278 RANDERS REGNSKOV EKSPANSIV EN KORTFATTET BESKRIVELSE Beliggenhed Planen går ud på Ny kuppel, nyt indgangsparti Udvidelse af forplads og ny indgang Naturområde Området er omfattet af

Læs mere

Høringssvar: Lokalplanforslag - Femøren Station

Høringssvar: Lokalplanforslag - Femøren Station Center For Byplanlægning Njalsgade 13 Postboks 348 1503 København V Materialet er alene fremsendt via kommunens høringsportal Jura & Ejendomme Direkte tlf. 2795 2279 E-mail clhi@hofor.dk Journal nr. Engvej

Læs mere

Bilag 2: Undersøgelse af de nationale tests reliabilitet. Sammenfatning

Bilag 2: Undersøgelse af de nationale tests reliabilitet. Sammenfatning Bilag 2: Undersøgelse af de nationale tests reliabilitet Sammenfatning I efteråret 2014 blev der i alt gennemført ca. 485.000 frivillige nationale tests. 296.000 deltog i de frivillige test, heraf deltog

Læs mere

LOKALPLAN RIR 25. FOR ET SOFlMERHUSQMRADE VED LENDRUP STRAND

LOKALPLAN RIR 25. FOR ET SOFlMERHUSQMRADE VED LENDRUP STRAND LOKALPLAN RIR 25 FOR ET SOFlMERHUSQMRADE VED LENDRUP STRAND LOKALPLAN NR. 25 for et sommerhusområde ved Lendrup strand. I henhold til kommuneplanloven (lov nr. 287 af 26. juni 1975) fastsættes herved følgende

Læs mere

LOKALPLAN 12.07 for Greve Strandby Øst Greve kommune

LOKALPLAN 12.07 for Greve Strandby Øst Greve kommune LOKALPLAN 12.07 for Greve Strandby Øst Greve kommune Skole. fritidsinstitution. socialt servicecenter. tandklinik m. m Dokumentet har gennemgået en bearbejdning, for at komme på anvendelig digital form.

Læs mere