Statusbrev for de erhvervsdrivende fonde december 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Statusbrev for de erhvervsdrivende fonde december 2013"

Transkript

1 19. december 2013 /team fonde Statusbrev for de erhvervsdrivende fonde december 2013 Nærværende statusbrev er koncentreret om gode rådog tips som redskab for bestyrelsen til at gennemgå årsrapporteni forbindelse med afslutning og godkendelse af årsrapporten. Der er stor spredning i de erhvervsdrivende fondes størrelse, omsætning og antal medarbejdere. Behovet for information fra Erhvervsstyrelsen kan derfor være meget forskelligt. Erhvervsstyrelsen forsøger med statusbrevet at ramme et passende indhold, der har relevans for størstedelen af de erhvervsdrivende fonde. ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé København Ø Tlf Fax CVR-nr E-post erst@erst.dk Nærværende statusbrev indeholder følgende emner: 1. Erhvervsstyrelsens gennemgang af en række årsrapporter for Vederlag til bestyrelsen 3. Status på lov om erhvervsdrivende fonde 4. Råd til hurtigere sagsbehandling ERHVERVS- OG VÆKSTMINISTERIET Hvis bestyrelsen vil vide mere, kan bestyrelsen finde flere informationer på Erhvervsstyrelsens hjemmeside: På hjemmesiden findes blandt andet informationer om frister og årsgebyr for de erhvervsdrivende fonde, afgørelser, vejledninger samt Deloittes undersøgelse fra september 2012 af en række erhvervsdrivende fonde. Erhvervsstyrelsen skal indledningsvist gøre opmærksom på, at Erhvervsstyrelsen i dette statusbrev kun henviser til anmeldelsesbekendtgørelsen og ikke bestemte bestemmelser heri. Begrundelsen herfor er, at en ny anmeldelsesbekendtgørelse træder i kraft den 1. januar 2014, hvorfor henvisning til nugældende bestemmelse kan virke misvisende fremadrettet. 1. Erhvervsstyrelsens gennemgang af årsrapporterne for 2012 Erhvervsstyrelsen skal årligt stikprøvevis udtage og undersøge modtagne årsrapporter fra de erhvervsdrivende fonde for at konstatere åbenbare overtrædelser af bestemmelser i eller i henhold til årsregnskabsloven, lov om erhvervsdrivende fonde samt revisorloven, jf. ÅRL 159.

2 2/6 Gennemgangen af årsrapporterne for 2012 viser blandt andet, at i pct. af de gennemgåede årsrapporter har bestyrelsen ikke anmeldt ud- og indtræden af nye ledelsesmedlemmer, 2. 4 pct. af årsrapporterne stemmer grundkapitalen ikke med den i Erhvervsstyrelsens it-system registrerede grundkapital, 3. ca. 8 pct. af årsrapporterne er der ikke givet tilstrækkelige oplysninger om datterselskaber, pct. af årsrapporterne blev uddelinger indregnet i resultatopgørelsen, pct. af årsrapporterne blev der ikke afskrevet på ejendomme eller der var ingen afskrivning på opskrivningsbeløb, 6. 5 pct. opfyldte årsrapporten ikke minimumskravene til afsnittet om anvendt regnskabspraksis, pct. af årsrapporterne var fondene i en kapitaltabssituation, og pct. var der mindre forhold, som kunne være imødekommet med oplysninger i for eksempel ledelsesberetningen. Ad 1 og 2) Sker der ud- og indtræden af medlemmer i ledelsen skal ændringen anmeldes til Erhvervsstyrelsen senest 4 uger efter ændringen, jf. LEF 53, stk. 3. Erhvervsstyrelsen skal gøre opmærksom på, at bestyrelsen kan anmelde ændringen på selskabsblanketten på Der skal med anmeldelsen vedhæftes dokumentation for ændringens lovlige vedtagelse, jf. anmeldelsesbekendtgørelsen. På bestyrelsen bestille et sammenskrevet resume, hvoraf fremgår, hvilke personer der er registreret i ledelsen samt den registrerede grundkapital. Ad 3)Efter ÅRL 72 skal årsrapporten indeholde oplysninger om navn, hjemsted og retsform for hver dattervirksomhed. Årsrapporten skal endvidere indeholde oplysninger om, hvor stor en andel fonden ejer,samt størrelsen af dattervirksomhedens egenkapitalog resultat ifølge den seneste godkendte årsrapport. Oplysningerne kan fx. opstilles på følgende måde: Hjemsted Nominel DKK Ejerandel i % Årets resultat DKK Egenkapital DKK Kapitalandele i tilknyttet virksomhed Datterselskab A/S Bynavn Ad 4)Erhvervsstyrelsen skal henlede bestyrelsens opmærksomhed på, at uddelinger ikke skal opføres som udgift i resultatopgørelsen, men at uddelinger er udtryk for fordeling af et overskud i balancen, eventuelt opsamlet over flere år. Der kan kun foretages uddelinger, såfremt fonden har frie reserver, jf. 41 i lov om erhvervsdrivende fonde.

3 3/6 Uddelinger foretaget i regnskabsårets periode skal derfor ikke indgå i resultatopgørelsen, men vises som en overskudsdisponering, jf. forudsætningsvis 41 i lov om erhvervsdrivende fonde. Det betyder at uddelinger skal opføres som en post under fx. forslag til resultatdisponering. Efter årets resultat i resultatopgørelsen kan følgende fx. opstilles: Note 2013 TDKK 2012 TDKK Forslag til resultatdisponering Konsolidering Uddelinger Henlæggelser til senere uddelinger Overført resultat Ad 5)I ÅRL 43 er det angivet, at der skal foretages afskrivninger på materielle anlægsaktiver, som fx. ejendomme. Af bemærkningerne til bestemmelsen fremgår det videre, at bygninger anses for at have en begrænset brugstid, hvorfor de skal afskrives over brugstiden. Foretages der ikke afskrivning på fondens bygninger, er dette således i strid med ÅRL 43. Ad 6)Erhvervsstyrelsen har bemærket, at afsnittet om anvendt regnskabspraksis i flere tilfælde ikke har indeholdt en fyldestgørende beskrivelse. Efter ÅRL 53, stk. 2 skal der redegøres for de indregningsmetoder og målegrundlag, der er anvendt på posterne i balance, resultatopgørelse og noter. I årsregnskabslovens kapitel 7 står det anført, hvordan de enkelte poster skal indregnes og måles. Ad 7)Efter 12 i bekendtgørelse nr af 17. november 2011 om opløsning, rekonstruktion, konkurs og fusion af erhvervsdrivende fonde, skal bestyrelsen i en fond afholde et bestyrelsesmøde senest 3 måneder efter at fonden har tabt mere end halvdelen af grundkapitalen. På bestyrelsesmødet skal bestyrelsen redegøre for fondens økonomiske stilling, og stille forslag, der fører til fuld dækning af grundkapitalen, eller stille forslag om opløsning af fonden. Efter bestemmelsens stk. 4 kan Erhvervsstyrelsen foranledige en fond tvangsopløst, hvis bestyrelsen ikke indkalder et sådan bestyrelsesmøde, eller hvis bestyrelsen ikke beslutter at berigtige fondens kapitalforhold inden for en af Erhvervsstyrelsen fastsat frist. Efter 12, stk. 3 skal bestyrelsen senest 4 uger efter afholdelsen af bestyrelsesmødet, indsende kopi af referat fra bestyrelsesmødet med redegørelse for fondens økonomiske stilling til fondsmyndigheden.

4 4/6 Erhvervsstyrelsen har erfaret, at en række bestyrelser ikke har overholdt denne pligt. I forbindelse hermed skal Erhvervsstyrelsen gøre bestyrelsen opmærksom på 46 i lov om erhvervsdrivende fonde, hvorefter bestyrelsesmedlemmer er erstatningsansvarlige for skade, de under udførelsen af deres hverv forsætligt eller uagtsomt har tilføjet kreditorer eller tredjemand. Dette kan konkret betyde, at bestyrelsesmedlemmer, der undlader at stoppe en fonds virksomhed i tide, kan risikere at ifalde et erstatningsansvar. På baggrund af ovennævnte gennemgang af hovedpunkter fra årets gennemgang af årsrapporterne for 2012 vil Erhvervsstyrelsen gerne med dette statusbrev opfordre bestyrelsen tilsærligt at have ovennævnte forhold in mente og rette op på eventuelle forhold i forbindelse med godkendelsen af årsrapporten for Såfremt en fond er i tvivl om nogle af de beskrevne forhold er man velkommen til at rette henvendelse til Erhvervsstyrelsen på telefon Vederlag til bestyrelsen Bestyrelsen skal varetage fondens interesser og sikre overholdelse af vedtægten. Udgangspunktet er således, at bestyrelsen ikke kan beslutte at tildele de enkelte medlemmer af bestyrelsen et vederlag i strid med vedtægten. Vedtægtsbestemmelser om vederlag til medlemmer af bestyrelsen suppleres af LEF 19, stk. 1, hvorefter: Vederlag til bestyrelsesmedlemmer ikke må overstige, hvad der anses for sædvanligt efter hvervets art og arbejdet omfang. Efter LEF 19, stk. 3 kan fondsmyndigheden nedsætte et vederlag, hvis fondsmyndigheden vurderer, at dette er for højt. Afgørelser efter LEF 19, stk. 3 træffes ud fra en samlet vurdering af alle sagens omstændigheder. Ved vurderingen lægges der blandt andet vægt på de nedenfor beskrevne forhold, der dog ikke udgør en udtømmende beskrivelse af de hensyn, der indgår ibedømmelsen af, om et vederlag er sædvanligt eller for højt efter hvervets art og arbejdet omfang: Bestyrelsens tidsforbrug og aktiviteter: Der ses på det faktiske tidsforbrug, men det vurderes også, hvad der er et sædvanligt tidsforbrug i forhold til bestyrelsens aktiviteter. Fondens formål, aktiviteter og resultater: Bestyrelsens primære opgave er at opfylde fondens formål, og der kan være en afgørende forskel på både arten og omfanget af det arbejde, der kræves for at opfylde forskellige formål. Der vil også blive taget hensyn til fondens faktiske aktiviteter og resultater. Fondens størrelse: Størrelsen af fondens kapital har den betydning, at der alt andet lige vil være et større arbejde og ansvar forbundet med

5 5/6 bestyrelsesarbejdet, jo større fonden er. Fondens størrelse kan således være et parameter i forhold til at vurdere både hvervets art og arbejdets omfang. Bestyrelseshonorarer i sammenlignelige virksomheder og fonde: Bestyrelseshonorarer i sammenlignelige fonde og eventuel andre sammenlignelige virksomhedsformer, herunder aktieselskaber, indgår i vurdering af, hvad der må anses for sædvanligt. Det vil typisk være mest relevant at sammenligne med honorarernes størrelse i andre erhvervsdrivende fonde, der ud fra diverse parametre minder om den pågældende fond, men det kan ikke udelukkes, at det også kan være relevant at se på honorarernes størrelse i andre virksomhedsformer, hvis virksomhederne i øvrigt er sammenlignelige. Til brug for Erhvervsstyrelsens vurdering af bestyrelsesmedlemmernes vederlag kan Erhvervsstyrelsen indhente redegørelser og dokumentation fra fonden. Derudover anvender Erhvervsstyrelsen blandt andet Deloittes undersøgelse af en række erhvervsdrivende fonde fra september 2012, der blev udarbejdet i forbindelse med Erhvervsfondsudvalgets forslag til ændringer til lov om erhvervsdrivende fonde. Undersøgelsen er tilgængelig på: Det fremgår blandt andet af undersøgelsen, at det er meget naturligt, at der er en tendens til, at formanden i gennemsnit får højere vederlag end næstformanden og de menige medlemmer. Det fremgår endvidere, ati 46 pct. af fondene modtager ingen bestyrelsesmedlemmer vederlag. Undersøgelsen viser blandt andet følgende i forhold til vederlag: Tabel 97 Vederlag Formand Evt. næstformand Menige Bestyrelsesmedlemmer Gennemsnit vederlag Evt. særlige tillæg 0 48 % 56 % 50 % 46 % 95 % % 19 % 27 % 28 % 1 % % 12 % 12 % 10 % 2 % % 6 % 6 % 11 % 2 % % 3 % 3 % 2 % 0 % % 1 % 1 % 2 % 0 % % 3 % 1 % 1 % 0 % og over 2 % 0 % 0 % 0 % 0 % Total 100 % 100 % 100 % 100 % 100 % Gensnit. vederlag i kr

6 6/6 3. Status på ny lov om erhvervsdrivende fonde Den 10. juli 2013 sendte Erhvervsstyrelsen et forslag til en ny lov om erhvervsdrivende fonde, samt en række afledte ændringer i årsregnskabsloven, i høring. Lovforslaget er udarbejdet i forlængelse af Erhvervsfondsudvalgets rapport af 18. december 2012 om fremtidens regulering af erhvervsdrivende fonde. Lovforslaget medfører en grundlæggende modernisering af lovgivningen for de erhvervsdrivende fonde svarende til den reform af selskabsloven, der blev gennemført i Lovforslaget sikrer størst mulig parallelitet mellem selskabsloven og lov om erhvervsdrivende fonde og vil medføre, at lov om erhvervsdrivende fonde bliver mere sammenhængende, moderne og fleksibel. Lovforslaget indeholder regler om rammerne for ledelsen og dens sammensætning, hvilket har til formål at styrke ledelse af de erhvervsdrivende fonde. Der foreslås øget gennemsigtighed omkring ledelsen, herunder om bestyrelsens vederlæggelse samt flere krav til revisor. Endvidere foreslås åbenhed om fondenes uddelingspolitik og uddelinger. Endelig forslås en styrkelse af revisors og fondsmyndighedens tilsyn med de erhvervsdrivende fonde, herunder opfølgning i forhold til bestyrelsens redegørelse for god fondsledelse. Lovforslaget forventes fremsat i starten af Råd til hurtigere sagsbehandling Erhvervsstyrelsen oplever ofte, at der mangler oplysninger eller dokumentation samtny dateretvedtægtmed den fuldstændige ordlyd i den nye affattelse i forbindelse med anmeldelse af vedtægtsændringer. I denne forbindelse skal Erhvervsstyrelsen gøre bestyrelsen opmærksom på, at en ændring af vedtægten ikke er gyldig før fondsmyndigheden har givet tilladelse og eventuel samtykke hertil er givet fra Civilstyrelsen, jf. LEF 48. Erhvervsstyrelsen skal derfor gøre bestyrelsen opmærksom på anmeldelsesbekendtgørelsen, hvoraf fremgår, at anmeldelse om ændringer i vedtægten skal være modtaget i Erhvervsstyrelsen senest 4 uger efter, at de er vedtaget, medmindre andet er bestemt i lovgivningen. Med anmeldelsen skal følge dokumentation for ændringens lovlige vedtagelse f.eks. referat fra afholdt bestyrelsesmøde og ved enhver vedtægtsændring skal der indsendes dateret vedtægt med den fuldstændige ordlyd i den nye affattelse. Som fondsmyndighed yder Erhvervsstyrelsen gerne vejledning og sparring i forbindelse med bestyrelsens forberedende overvejelser med affattelse af nye vedtægtsbestemmelser. Erhvervsstyrelsen hjælper desuden gerne med at afklare tvivlsspørgsmål om forhold om for eksempel bestyrelsens habilitet eller uafhængighed. Endvidere kan Erhvervsstyrelsen hjælpe med at besvare spørgsmål om fortolkning af vedtægten eller fondsretlige regler og grundsætninger. Bestyrelsen er altid velkommen til at kontakte Erhvervsstyrelsen på telefon

Statusbrev for de erhvervsdrivende fonde, 2/2014

Statusbrev for de erhvervsdrivende fonde, 2/2014 3. december 2014 /team fonde Statusbrev for de erhvervsdrivende fonde, 2/2014 I dette statusbrev har Erhvervsstyrelsen valgt at fokusere på ledelsens pligter og ansvar i forhold til den kommende lov om

Læs mere

Til adressaterne på høringslisten. Høring vedrørende forslag til ny lov om erhvervsdrivende fonde, samt ændringer i årsregnskabsloven

Til adressaterne på høringslisten. Høring vedrørende forslag til ny lov om erhvervsdrivende fonde, samt ændringer i årsregnskabsloven Til adressaterne på høringslisten 10. juli 2013 /ERST Høring vedrørende forslag til ny lov om erhvervsdrivende fonde, samt ændringer i årsregnskabsloven Erhvervsstyrelsen har udarbejdet vedhæftede forslag

Læs mere

Sikring af øget åbenhed i fondene, blandt andet i forhold til ledelse, vederlag og uddelinger

Sikring af øget åbenhed i fondene, blandt andet i forhold til ledelse, vederlag og uddelinger 7. juli 2014 NY LOV OM ERHVERVSDRIVENDE FONDE Indledning Den 3. juni 2014, vedtog Folketinget en ny lov om erhvervsdrivende fonde. Loven moderniserer den eksisterende lov og medfører en række væsentlige

Læs mere

VEJLEDNING OM. kapitaltab i en erhvervsdrivende fond

VEJLEDNING OM. kapitaltab i en erhvervsdrivende fond VEJLEDNING OM kapitaltab i en erhvervsdrivende fond UDGIVET AF Erhvervsstyrelsen December 2014 Indhold 1. Indledning... 1 2. Kapitaltab... 2 2.1 Fuld dækning af grundkapitalen (retablering af grundkapitalen)...

Læs mere

Præsentation af lov om erhvervsdrivende fonde. Erhvervsstyrelsen Den 10. december 2014

Præsentation af lov om erhvervsdrivende fonde. Erhvervsstyrelsen Den 10. december 2014 Præsentation af lov om erhvervsdrivende fonde Erhvervsstyrelsen Den 10. december 2014 Dagsorden Præsentation Proces og generelt om den nye LEF Fondsmyndighed Ændringer i lov om erhvervsdrivende fonde Næste

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for. Fonden Art Center Aalborg - MonAA

V E D T Æ G T E R. for. Fonden Art Center Aalborg - MonAA UDKAST 09. marts 2018 V E D T Æ G T E R for Fonden Art Center Aalborg - MonAA 1. NAVN OG HJEMSTED 1.01 Fondens navn er Fonden Art Center Aalborg - MonAA. Fonden er en erhvervsdrivende fond. 1.02 Fondens

Læs mere

Spørgsmål/svar. Anbefalinger for god Fondsledelse af erhvervsdrivende fonde. Komitéen for god Fondsledelse Juni 2015

Spørgsmål/svar. Anbefalinger for god Fondsledelse af erhvervsdrivende fonde. Komitéen for god Fondsledelse Juni 2015 Spørgsmål/svar om SEKRETARIATET: ERHVERVSSTYRELSEN Langelinie Allé 17 2100 København Ø godfondsledelse@erst.dk www.godfondsledelse.dk Anbefalinger for god Fondsledelse af erhvervsdrivende fonde Komitéen

Læs mere

Vedtægter. for. Fonden Rytmisk Musik Esbjerg

Vedtægter. for. Fonden Rytmisk Musik Esbjerg Vedtægter for Fonden Rytmisk Musik Esbjerg 1. NAVN OG HJEMSTED 1.01 Fondens navn er Fonden Rytmisk Musik Esbjerg. Fonden er en erhvervsdrivende fond. 1.02 Fondens hjemsted er Esbjerg Kommune. 2. FORMÅL

Læs mere

VEJLEDNING OM. likvidation

VEJLEDNING OM. likvidation VEJLEDNING OM likvidation UDGIVET AF Erhvervsstyrelsen December 2014 Indhold 1. Indledning... 1 2. Beslutning om at træde i likvidation... 1 3. Valg af likvidator... 2 4. Anmeldelse og registrering...

Læs mere

FONDE REGNSKAB OG REVISION INDLEVELSE SKABER UDVIKLING

FONDE REGNSKAB OG REVISION INDLEVELSE SKABER UDVIKLING FONDE REGNSKAB OG REVISION FONDE REGNSKAB OG REVISION Erhvervsdrivende fonde Ny årsregnskabslov Udfordringer Ikke-erhvervsdrivende fonde God regnskabsskik Tilsynsforpligtelse Kommunale overvejelser Blandet

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for. Bygningsfonden MonAA

V E D T Æ G T E R. for. Bygningsfonden MonAA UDKAST 9. marts 2018 V E D T Æ G T E R for Bygningsfonden MonAA 1. NAVN OG HJEMSTED 1.01 Fondens navn er Bygningsfonden MonAA. Fonden er en erhvervsdrivende fond. 1.02 Fondens hjemsted er Aalborg. 2. FORMÅL

Læs mere

Forslag til ny regulering for erhvervsdrivende fonde

Forslag til ny regulering for erhvervsdrivende fonde Forslag til ny regulering for erhvervsdrivende fonde Af Ebbe Hørling Nielsen og Henrik Steffensen Kontakt Henrik Steffensen Telefon: 3945 3214 Mobil: 2373 2147 E-mail: hns@pwc.dk Ebbe Hørling Nielsen Telefon:

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for. Fonden Ungdomsbureauet

V E D T Æ G T E R. for. Fonden Ungdomsbureauet V E D T Æ G T E R for Fonden Ungdomsbureauet 1. NAVN 1.01 Fondens navn er Fonden Ungdomsbureauet. Fonden er en erhvervsdrivende fond. 2. FORMÅL 2.01 Fondens formål er på almennyttigt grundlag, at fremme

Læs mere

1.1 Fondens navn er Den erhvervsdrivende fond Dansk Kyst- og Naturturisme ( Fonden ).

1.1 Fondens navn er Den erhvervsdrivende fond Dansk Kyst- og Naturturisme ( Fonden ). 28. november 2014 Vedtægt for den erhvervsdrivende Fond dansk kyst- og naturturisme 1. Fondens navn og hjemsted 1.1 Fondens navn er Den erhvervsdrivende fond Dansk Kyst- og Naturturisme ( Fonden ). 1.2

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for. Fonden Roskilde Festival

V E D T Æ G T E R. for. Fonden Roskilde Festival V E D T Æ G T E R for Fonden Roskilde Festival 1. NAVN OG HJEMSTED 1.01 Fonden er en erhvervsdrivende fond, etableret i overensstemmelse med lov om erhvervsdrivende fonde. 1.02 Fondens navn er Fonden Roskilde

Læs mere

UDKAST. VEDTÆGT for Design Society (fond) 1 Fondens navn og hjemsted

UDKAST. VEDTÆGT for Design Society (fond) 1 Fondens navn og hjemsted UDKAST VEDTÆGT for Design Society (fond) Stk. 1. Fondens navn er Design Society (fond). 1 Fondens navn og hjemsted Stk. 2. Fonden er stiftet af Erhvervs- og Vækstministeriet, Dansk Design Center (fond),

Læs mere

Notat vedrørende overgangen fra ikke-erhvervsdrivende til erhvervsdrivende fond

Notat vedrørende overgangen fra ikke-erhvervsdrivende til erhvervsdrivende fond 31. maj 2018 Notat vedrørende overgangen fra ikke-erhvervsdrivende til erhvervsdrivende fond 1. Introduktion Indsamlingsorganisationernes Brancheorganisation ( ISOBRO ) har løbende fokus på at sikre, at

Læs mere

Bekendtgørelse om opløsning, rekonstruktion, konkurs og fusion af erhvervsdrivende fonde

Bekendtgørelse om opløsning, rekonstruktion, konkurs og fusion af erhvervsdrivende fonde BEK nr 1064 af 17/11/2011 (Historisk) Udskriftsdato: 28. januar 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, j.nr. 2011-0025602

Læs mere

DANMARKS ØKOLOGISKE JORDBRUGSFOND

DANMARKS ØKOLOGISKE JORDBRUGSFOND BILAG 5-2 VEDTÆGTER DANMARKS ØKOLOGISKE JORDBRUGSFOND Anmelder: 86121999 Advokatfirmaet Rödstenen I/S J. nr. 14689 VEDTÆGTER for Danmarks Økologiske Jordbrugsfond 1 Navn, hjemsted og stifter Stk. 4. Fondens

Læs mere

Til bestyrelsen i Direktør J.P.A. Espersen og hustru, fru Dagny Espersens Fond. Sendt pr. til advokat Eigil Lego Andersen på

Til bestyrelsen i Direktør J.P.A. Espersen og hustru, fru Dagny Espersens Fond. Sendt pr.  til advokat Eigil Lego Andersen på Til bestyrelsen i Direktør J.P.A. Espersen og hustru, fru Dagny Espersens Fond 13. maj 2016 Sag X16-AR-62-ZU Sendt pr. e-mail til advokat Eigil Lego Andersen på ELA@nnlaw.dk. Samtykke til vidtgående beslutninger

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om opløsning af erhvervsdrivende fonde (likvidation, konkurs, tvangsopløsning og fusion) 1)

Bekendtgørelse for Færøerne om opløsning af erhvervsdrivende fonde (likvidation, konkurs, tvangsopløsning og fusion) 1) Nr. 1386 11. december 2007 Bekendtgørelse for Færøerne om opløsning af erhvervsdrivende fonde (likvidation, konkurs, tvangsopløsning og fusion) 1) Kapitel 1 Likvidation Kapitel 2 Konkurs Kapitel 3 Tvangsopløsning

Læs mere

Nyt om regnskabsaflæggelse

Nyt om regnskabsaflæggelse www.pwc.dk Nyt om regnskabsaflæggelse Fondskonferencen 2016 Revision. Skat. Rådgivning. Agenda 1 Ny årsregnskabslov en del ændringer for erhvervsdrivende fondes årsrapporter 2 3 4 Fokuspunkter fra Fondsmyndigheden

Læs mere

News & Updates Corporate/Commercial. Ny lov om erhvervsdrivende fonde

News & Updates Corporate/Commercial. Ny lov om erhvervsdrivende fonde Ny lov om erhvervsdrivende fonde Ny lov om erhvervsdrivende fonde Den 3. juni 2014 vedtog Folketinget ny lov om erhvervsdrivende fonde. Ved loven tilpasses en lang række forhold i væsentligt omfang til

Læs mere

Opmærksomhedspunkter for bestyrelsesmedlemmer i erhvervsdrivende fonde

Opmærksomhedspunkter for bestyrelsesmedlemmer i erhvervsdrivende fonde 7. april 2017 Opmærksomhedspunkter for bestyrelsesmedlemmer i erhvervsdrivende fonde Fondsbestyrelsens opgaver og ansvar er blevet behandlet i forbindelse med en konkret sag, som bl.a. vedrører de forhold,

Læs mere

Vedtægt for Den Erhvervsdrivende Fond Dansk Kyst- og Naturturisme

Vedtægt for Den Erhvervsdrivende Fond Dansk Kyst- og Naturturisme Vedtægt for Den Erhvervsdrivende Fond Dansk Kyst- og Naturturisme 1. Fondens navn og hjemsted 1.1. Fondens navn er Den Erhvervsdrivende Fond Dansk Kyst- og Naturturisme ( Fonden ). 1.2. Fonden er stiftet

Læs mere

Bekendtgørelse for Grønland om opløsning af erhvervsdrivende fonde (likvidation, konkurs, tvangsopløsning og fusion) (Opløsningsbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse for Grønland om opløsning af erhvervsdrivende fonde (likvidation, konkurs, tvangsopløsning og fusion) (Opløsningsbekendtgørelsen) BEK nr 781 af 10/07/2008 (Gældende) Udskriftsdato: 29. september 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, j.nr. 2008-0016603

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for. Ejendomsfonden Vandkulturhuset Papirøen

V E D T Æ G T E R. for. Ejendomsfonden Vandkulturhuset Papirøen V E D T Æ G T E R for Ejendomsfonden Vandkulturhuset Papirøen 1. NAVN OG HJEMSTED 1.01 Fondens navn er Ejendomsfonden Vandkulturhuset Papirøen. Fonden er en erhvervsdrivende fond. 1.02 Fonden har hjemsted

Læs mere

VEDTÆGTER for Danmarks Økologiske Jordbrugsfond

VEDTÆGTER for Danmarks Økologiske Jordbrugsfond Anmelder: 86121999 Advokatfirmaet Rödstenen I/S v/ Advokat Thomas Schioldan Sørensen J. nr. 14689 VEDTÆGTER for Danmarks Økologiske Jordbrugsfond 1 Navn, hjemsted og stifter Stk. 3. Stk. 4. Fondens navn

Læs mere

VEDTÆGTER for Danmarks Økologiske Jordbrugsfond

VEDTÆGTER for Danmarks Økologiske Jordbrugsfond Anmelder: 86121999 Advokatfirmaet Rödstenen I/S v/ Advokat Thomas Schioldan Sørensen J. nr. 14689 VEDTÆGTER for Danmarks Økologiske Jordbrugsfond 1 Navn, hjemsted og stifter Fondens navn er Danmarks Økologiske

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for. Den Erhvervsdrivende Fond 111

V E D T Æ G T E R. for. Den Erhvervsdrivende Fond 111 j.nr. 190095/PR 5/11 2009 V E D T Æ G T E R for Den Erhvervsdrivende Fond 111 1. NAVN OG HJEMSTED 1.1 Fondens navn er Den Erhvervsdrivende Fond 111. 1.2 Fonden er stiftet af Viborg Kommune, Mercantec,

Læs mere

VEDTÆGTER. Fonden Connect Køge

VEDTÆGTER. Fonden Connect Køge VEDTÆGTER Fonden Connect Køge 1. Navn og hjemsted Fondens navn: Fonden Connect Køge. Fondens hjemsted er Køge Kommune. 2. Stifter Fonden er stiftet af Køge Erhvervsudviklingsråd (KEUR) (CVR. nr. 33 68

Læs mere

Fonden er almennyttig og kan støtte andre teater- og kulturrelaterede initiativer og institutioner på Frederiksberg.

Fonden er almennyttig og kan støtte andre teater- og kulturrelaterede initiativer og institutioner på Frederiksberg. VEDTÆGTER for Aveny-T Fonden 1. Navn, hjemsted og stifter 1.1 Fondens navn er Aveny-T Fonden. Fondens binavn er Aveny Teatret ERF. 1.2 Fondens hjemsted er Frederiksberg Kommune. 1.3 Fonden er stiftet af

Læs mere

VEDTÆGTER for Fonden Kulturhavn Gilleleje

VEDTÆGTER for Fonden Kulturhavn Gilleleje VEJEN Torvegade 16 DK 6600 Vejen Tlf. +45 76 10 00 88 Fax +45 75 36 52 66 vejen@advodan.dk CVRnr. 25 57 52 88 Sag nr. 67037888JWN VEDTÆGTER for Fonden Kulturhavn Gilleleje 1. NAVN OG HJEMSTED 1.1 Fondens

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Musholmfonden

VEDTÆGTER. for. Musholmfonden VEDTÆGTER for Musholmfonden 1 1. NAVN OG HJEMSTED 1.01 Fonden er en erhvervsdrivende fond, etableret i overensstemmelse med lov om erhvervsdrivende fonde. 1.02 Fondens navn er Musholmfonden. 1.03 Fondens

Læs mere

Den erhvervsdrivende fond, Køge Erhverv- og Turismeudviklings Fond under stiftelse

Den erhvervsdrivende fond, Køge Erhverv- og Turismeudviklings Fond under stiftelse Advokatpartnerselskab Rådhuspladsen 4 1550 København V Tlf. 33 34 00 00 Fax 33 34 00 01 CVR 35 20 93 52 lett@lett.dk Vedtægter Den erhvervsdrivende fond, Køge Erhverv- og Turismeudviklings Fond under stiftelse

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for. Fonden Gjethuset, Frederiksværk

V E D T Æ G T E R. for. Fonden Gjethuset, Frederiksværk V E D T Æ G T E R for Fonden Gjethuset, Frederiksværk 1 1. NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1.01 Fondens navn er Gjethuset, Frederiksværk. 1.02 Fonden er en erhvervsdrivende fond og er registreret som sådan i

Læs mere

MUSIKTEATRET-HOLSTEBRO FOND

MUSIKTEATRET-HOLSTEBRO FOND J.nr. 16-21139 V E D T Æ G T E R for MUSIKTEATRET-HOLSTEBRO FOND 1. Navn, hjemsted og stifter: Stk. 1. Fondens navn er: Musikteatret-Holstebro Fond. Stk. 2. Fondens hjemsted er Holstebro Kommune. Stk.

Læs mere

VEDTÆGTER. For Fonden Nordic Synergy Park, CVR-nummer [ * ] K Ø B E N H A V N. A A R H U S. L O N D O N. B R U X E L L E S

VEDTÆGTER. For Fonden Nordic Synergy Park, CVR-nummer [ * ] K Ø B E N H A V N. A A R H U S. L O N D O N. B R U X E L L E S K Ø B E N H A V N. A A R H U S. L O N D O N. B R U X E L L E S VEDTÆGTER For Fonden Nordic Synergy Park, CVR-nummer [ * ] 1 5. OKTOBER 2011 W W W. K R O M A N N R E U M E R T. C OM VEDTÆGTER 1. NAVN OG

Læs mere

Per og Lise Aarsleffs Fond. Årsrapport for 2014/15

Per og Lise Aarsleffs Fond. Årsrapport for 2014/15 Per og Lise Aarsleffs Fond Lokesvej 15, 8230 Åbyhøj Årsrapport for 2014/15 (regnskabsår 1/10-30/9) CVR-nr. 25 59 80 59 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på fondens bestyrelsesmøde den 29/01 2016 Niels

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for. Ejendomsfonden Kattegatcentret Havets Hus

V E D T Æ G T E R. for. Ejendomsfonden Kattegatcentret Havets Hus V E D T Æ G T E R for Ejendomsfonden Kattegatcentret Havets Hus 1. NAVN OG HJEMSTED 1.01 Fondens navn er Ejendomsfonden Kattegatcentret Havets Hus. 1.02 Fondens hjemsted er Norddjurs Kommune. 2. FORMÅL

Læs mere

VEDTÆGT for BRØNDERSLEV SUNDHEDSHUS FOND

VEDTÆGT for BRØNDERSLEV SUNDHEDSHUS FOND Advokathus Nord Godsbanegade 21 9700 Brønderslev Tlf. nr. 96 45 06 66 mail@advokathusnord.dk J.nr.: JP-23.706 VEDTÆGT for BRØNDERSLEV SUNDHEDSHUS FOND 1. Fondens navn og hjemsted 1.1. Fondens navn er Brønderslev

Læs mere

FORRETNINGSORDEN 3. december For. bestyrelsen for Aage V. Jensen Naturfond

FORRETNINGSORDEN 3. december For. bestyrelsen for Aage V. Jensen Naturfond FORRETNINGSORDEN 3. december 2015 For bestyrelsen for Aage V. Jensen Naturfond Bestyrelsen for Aage V. Jensen Naturfond har fastsat denne forretningsorden for bestyrelsens arbejde. 1. Fondens bestyrelse

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Aveny-T Fonden. UDKAST TIL ÆNDRINGER AF PUNKT 6.1 og 8.1

VEDTÆGTER. for. Aveny-T Fonden. UDKAST TIL ÆNDRINGER AF PUNKT 6.1 og 8.1 VEDTÆGTER for Aveny-T Fonden UDKAST TIL ÆNDRINGER AF PUNKT 6.1 og 8.1 1 Navn, hjemsted og stifter 1.1 Fondens navn er Aveny-T Fonden. Fondens binavn er Aveny Teatret ERF. 1.2 Fondens hjemsted er Frederiksberg

Læs mere

ERHVERVSFONDSUDVALGETS RAPPORT OM FREMTIDENS REGULERING FOR ERHVERVS- DRIVENDE FONDE

ERHVERVSFONDSUDVALGETS RAPPORT OM FREMTIDENS REGULERING FOR ERHVERVS- DRIVENDE FONDE ERHVERVSFONDSUDVALGETS RAPPORT OM FREMTIDENS REGULERING FOR ERHVERVS- DRIVENDE FONDE 19.12.2012 Erhvervsfondsudvalget har den 18. december 2012 afleveret sin rapport om fremtidens regulering for erhvervsdrivende

Læs mere

Indledning... 3 Formålet med kapitalnedsættelse... 3 Beslutningen om kapitalnedsættelse... 4

Indledning... 3 Formålet med kapitalnedsættelse... 3 Beslutningen om kapitalnedsættelse... 4 Vejledning Kapitalnedsættelse Denne vejledning handler om reglerne om nedsættelse af selskabskapitalen i kapitalselskaber. Udarbejdet af Erhvervsstyrelsen Version: 2.0 Dato: 19-02-2018 Indholdsfortegnelse

Læs mere

NUNA. Vedtægter. for Air Greenland A/S (CVR ) ADVOKATER EQQARTUUSSISSUSERISUT LAW FIRM

NUNA. Vedtægter. for Air Greenland A/S (CVR ) ADVOKATER EQQARTUUSSISSUSERISUT LAW FIRM Vedtægter for Air Greenland A/S (CVR 56996710 ) 1 Navn 1.1 Selskabets navn er Air Greenland A/S. 1.2 Selskabet har følgende binavne: Grønlandsfly A/S (Air Greenland A/S) Air Kalaallit Nunaat A/S (Air Greenland

Læs mere

VEJLEDNING OM. grundkapitalen og kapitalforhøjelse i erhvervsdrivende fonde

VEJLEDNING OM. grundkapitalen og kapitalforhøjelse i erhvervsdrivende fonde VEJLEDNING OM grundkapitalen og kapitalforhøjelse i erhvervsdrivende fonde UDGIVET AF Erhvervsstyrelsen December 2014 Indhold 1. Indledning... 1 2. Grundkapital... 1 2.1 Indskud af grundkapitalen i kontanter...

Læs mere

Fonden Hedensted Centret

Fonden Hedensted Centret Fonden Hedensted Centret Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet

Læs mere

Ændringsoversigt til årsregnskabslovs-taksonomi af

Ændringsoversigt til årsregnskabslovs-taksonomi af 29. april 2013 Sag /LisFod Ændringsoversigt til årsregnskabslovs-taksonomi af 1.4.2013 Erhvervsstyrelsen offentliggør hermed taksonomien af 1.4.2013. Der er tale om en opdatering af taksonomien af 1.10.2012.

Læs mere

2. 1 Fonden er stiftet af Den Sociale Kapitalfond, CVR-nr og GM Holding ApS, CVR-nr

2. 1 Fonden er stiftet af Den Sociale Kapitalfond, CVR-nr og GM Holding ApS, CVR-nr Advokat Klaus V. Gravesen Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup T!f +4533344000 J. nr. 171566 VEDTÆGTER for Cirkulær Nord Fonden CVR-NR. t ] l. NAVN 1. 1 Fondens navn er Cirkulær Nord Fonden. 1. 2 Fondens

Læs mere

VEJLEDNING OM. kapitalnedsættelse i en erhvervsdrivende fond

VEJLEDNING OM. kapitalnedsættelse i en erhvervsdrivende fond VEJLEDNING OM kapitalnedsættelse i en erhvervsdrivende fond UDGIVET AF Erhvervsstyrelsen December 2014 1 Indhold 1. De forskellige former for kapitalnedsættelse... 1 2. Kapitalnedsættelse til dækning af

Læs mere

En nærmere definition af en (erhvervsdrivende) fond, jf. udkastets 1 a.

En nærmere definition af en (erhvervsdrivende) fond, jf. udkastets 1 a. A d vokat (H), professor, dr. jur. ERIK WERLAUFF 1. En nærmere definition af en (erhvervsdrivende) fond, jf. udkastets 1 a. Kræver ingen tiltag hos den enkelte fond, men skal haves i erindring ved stiftelse

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN i Fonden Soloprojekt CVR.nr

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN i Fonden Soloprojekt CVR.nr Advokatpartnerselskab Godthåbsvej 4, Postbox 180 DK-8600 Silkeborg T: +45 87 22 80 80 W: www.bklaw.dk Advokat Tage Engelbrecht Svendsen Sagsnr.: 18-131895-TES/AJO FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN i Fonden

Læs mere

NY LOV OM ERHVERVSDRIVENDE FONDE

NY LOV OM ERHVERVSDRIVENDE FONDE NY LOV OM ERHVERVSDRIVENDE FONDE 3.6.2014 Folketinget har vedtaget ny lov om erhvervsdrivende fonde. Loven medfører bl.a. opdatering og modernisering af lovgivningen i tråd med selskabsloven, større åbenhed

Læs mere

Iværksætterselskaber Kvinder i bestyrelser - 2014 Medarbejderrepræsentation Erhvervsdrivende fonde EU-selskabsret

Iværksætterselskaber Kvinder i bestyrelser - 2014 Medarbejderrepræsentation Erhvervsdrivende fonde EU-selskabsret Iværksætterselskaber Kvinder i bestyrelser - 2014 Medarbejderrepræsentation Erhvervsdrivende fonde EU-selskabsret Oplæg v/vicedirektør Victor Kjær Erhvervsstyrelsen LO-skolen d. 26. april 2014 Iværksætterselskaber

Læs mere

Borgermøde den 27. april 2016

Borgermøde den 27. april 2016 Borgermøde den 27. april 2016 1 Navn, hjemsted og stifter Stk. 1. Fondens navn er Jyderup Fonden Stk. 2. Fondens hjemsted er Holbæk Kommune. Stk. 3. Fonden er stiftet af foreningen Jyderups Fremtid 2 Formål

Læs mere

ANMODNING OM OPTAGELSE AF PUNKT PÅ DAGSORDENEN FOR DEN ORDINÆRE GENE- RALFORSAMLING I AURIGA INDUSTRIES A/S DEN 30. APRIL 2015

ANMODNING OM OPTAGELSE AF PUNKT PÅ DAGSORDENEN FOR DEN ORDINÆRE GENE- RALFORSAMLING I AURIGA INDUSTRIES A/S DEN 30. APRIL 2015 Pr. e-mail til: (jens@dueolsen.dk) Bestyrelsen i Auriga Industries A/S Att.: Bestyrelsesformand Jens Peter Due Olsen ADVOKATFIRMA ANMODNING OM OPTAGELSE AF PUNKT PÅ DAGSORDENEN FOR DEN ORDINÆRE GENE- RALFORSAMLING

Læs mere

Frandsens Invest ApS Lindevej Esbjerg V CVR-nr Årsrapport

Frandsens Invest ApS Lindevej Esbjerg V CVR-nr Årsrapport Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33963556 Dokken 8 Postbox 200 6701 Esbjerg Telefon 79 12 84 44 Telefax 79 12 84 55 www.deloitte.dk Frandsens Invest ApS Lindevej 8 6710 Esbjerg

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I DIREKTØR IB HENRIKSENS FOND

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I DIREKTØR IB HENRIKSENS FOND FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I DIREKTØR IB HENRIKSENS FOND CVR nr. 68 97 40 11 Side: 1 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Bestyrelsens sammensætning og udpegning... 3 2. Bestyrelsens konstituering... 4 3. Retningslinjer

Læs mere

VEJLEDNING OM. overgang mellem erhvervsdrivende og ikkeerhvervsdrivende

VEJLEDNING OM. overgang mellem erhvervsdrivende og ikkeerhvervsdrivende VEJLEDNING OM overgang mellem erhvervsdrivende og ikkeerhvervsdrivende fonde UDGIVET AF Erhvervsstyrelsen December 2014 1 Indhold 1. Indledning... 1 2. Overgang til LEF... 2 3. Overgang fra LEF... 3 3.1

Læs mere

VEDTÆGT. for BY- OG PENDLERCYKEL FONDEN. CVR-nr.. Stk. 3. Fonden er stiftet af Københavns kommune og Frederiksberg kommune.

VEDTÆGT. for BY- OG PENDLERCYKEL FONDEN. CVR-nr.. Stk. 3. Fonden er stiftet af Københavns kommune og Frederiksberg kommune. VEDTÆGT for BY- OG PENDLERCYKEL FONDEN CVR-nr.. 1 Fondens navn og hjemsted Fondens navn er By- og Pendlercykel Fonden. Stk. 2. Fonden er etableret i henhold til bekendtgørelse af lov om erhvervsdrivende

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen for FrederiksbergFonden

Forretningsorden for bestyrelsen for FrederiksbergFonden 1 Forretningsorden for bestyrelsen for FrederiksbergFonden CVR-nummer 46206312 Udarbejdet i henhold til fondens fundats. 2 1. Fondens bestyrelse 1.1 Valg af bestyrelsens medlemmer 1.1.1 Bestyrelsens medlemmer

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. + Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

Forretningsorden for Den Danske Naturfonds bestyrelse

Forretningsorden for Den Danske Naturfonds bestyrelse Side 1/6 Forretningsorden for Den Danske Naturfonds bestyrelse 1. Bestyrelsens valg, konstitution og honorar 1.1. Indstilling og valg af bestyrelsesmedlemmer sker i overensstemmelse med pkt. 7 og 8 i fondens

Læs mere

UDKAST. Resumé anordning om ikrafttræden for Grønland af lov om erhvervsdrivende fonde. Indholdsfortegnelse

UDKAST. Resumé anordning om ikrafttræden for Grønland af lov om erhvervsdrivende fonde. Indholdsfortegnelse Erhvervsstyrelsen, den 31. august 2015 UDKAST Resumé anordning om ikrafttræden for Grønland af lov om erhvervsdrivende fonde Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2. Generelt om lov om erhvervsdrivende fonde

Læs mere

kendelse: Kvalitetskontrollanten har afgivet erklæring med følgende forbehold og konklusion:

kendelse: Kvalitetskontrollanten har afgivet erklæring med følgende forbehold og konklusion: Den 9. december 2013 blev der i sag nr. 100/2013 Revisortilsynet mod statsautoriseret revisor A afsagt sålydende kendelse: Ved skrivelse af 8. august 2013 har Revisortilsynet i medfør af revisorlovens

Læs mere

Genoptagelse af kapitalselskaber

Genoptagelse af kapitalselskaber Vejledning Genoptagelse af kapitalselskaber Vejledningen handler om genoptagelse af selskabsformerne IVS, ApS, A/S og P/S, som er under tvangsopløsning, eller under frivillig likvidation. Udarbejdet af

Læs mere

VEJLEDNING OM. uddelinger

VEJLEDNING OM. uddelinger VEJLEDNING OM uddelinger UDGIVET AF Erhvervsstyrelsen December 2014 Indhold 1. Indledning... 1 2. Hvad kan anvendes til uddelinger... 2 3. Pligt til at foretage uddelinger... 3 4. Hvornår besluttes rammen

Læs mere

Sag eho. UDKAST 10. september 2018 VEDTÆGTER. Prins Henriks Skoles Ejendomsfond CVR Adresse -----

Sag eho. UDKAST 10. september 2018 VEDTÆGTER. Prins Henriks Skoles Ejendomsfond CVR Adresse ----- Sag 40188-054 eho UDKAST 10. september 2018 VEDTÆGTER Prins Henriks Skoles Ejendomsfond CVR ----- Adresse ----- 1. Navn, hjemsted og stifter 1.1 Fondens navn er Prins Henriks Skoles Ejendomsfond (herefter

Læs mere

Bestyrelsesmedlemmers rettigheder, pligter og ansvar

Bestyrelsesmedlemmers rettigheder, pligter og ansvar Bestyrelsesmedlemmers rettigheder, pligter og ansvar 8. august 2013 Esbjerg Forsyning A/S Ravnevej 10 6705 Esbjerg Ø Telefon 7614 2414 Fax 7614 2485 www.esbjergforsyning.dk post@esbjergforsyning.dk Bestyrelsesmedlemmernes

Læs mere

Vejledning om genoptagelse af kapitalselskaber under tvangsopløsning (ApS, A/S og P/S)

Vejledning om genoptagelse af kapitalselskaber under tvangsopløsning (ApS, A/S og P/S) Vejledning om genoptagelse af kapitalselskaber under tvangsopløsning (ApS, A/S og P/S) ERHVERVSSTYRELSEN INDLEDNING... 2 1. GRUNDLÆGGENDE BETINGELSER FOR EN GENOPTAGELSE... 3 1.1. SELSKABER UNDER TVANGSOPLØSNING...

Læs mere

Fonden Bønnerup Fiskeri- og Lystbådehavn

Fonden Bønnerup Fiskeri- og Lystbådehavn V E D T Æ G T E R for Fonden Bønnerup Fiskeri- og Lystbådehavn 1. NAVN, HJEMSTED OG STIFTER 1.01 Fonden er en erhvervsdrivende fond, etableret i overensstemmelse med lov om erhvervsdrivende fonde. 1.02

Læs mere

Lovforslag til ændring af årsregnskabsloven 2015

Lovforslag til ændring af årsregnskabsloven 2015 Lovforslag til ændring af årsregnskabsloven 2015 Den 28. januar 2015 blev der stillet lovforslag til ændring af årsregnskabsloven. Ændringerne skyldes primært, at Danmark skal implementere det EU-regnskabsdirektiv,

Læs mere

Civilingeniør Frode V. Nyegaard og hustrus Fond

Civilingeniør Frode V. Nyegaard og hustrus Fond Civilingeniør Frode V. Nyegaard og hustrus Fond CVR-nr. 87 15 32 15 Ny Østergade 3 1101 København K Årsrapport 2015 (regnskabsperiode 1. januar 2015-31. december 2015) Årsrapporten er fremlagt og godkendt

Læs mere

Lovendringer i Danmark hva og hvorfor? (næringsdrivende stiftelser)

Lovendringer i Danmark hva og hvorfor? (næringsdrivende stiftelser) Lovendringer i Danmark hva og hvorfor? (næringsdrivende stiftelser) Stiftelseskonference, Førde, den 22. april 2015 V/ Martin Poulsen Erhvervsstyrelsen Det danske fondssystem De erhvervsdrivende fondes

Læs mere

Stiftelsesdokument. for. Behandlingscenter Stop Ung ApS

Stiftelsesdokument. for. Behandlingscenter Stop Ung ApS December 2014 ldi@cphlex.dk Kjeld Fruensgaard Henning Schiøtt Christian Emmeluth, MCJ Carsten R. Christiansen Susanne Borch, LLM Michael Nathan Jakob Busse Lars Dinesen Lene Diemer Michael Jørgensen Gry

Læs mere

2.3 Fonden vil gennem sin grundkapital, tilskud og donationer fra tredjemand samt optagelse af lån forfølge sit formål.

2.3 Fonden vil gennem sin grundkapital, tilskud og donationer fra tredjemand samt optagelse af lån forfølge sit formål. Lett Advokatfirma Adv. Jesper Knudsen J.nr. 267175-HUP VEDTÆGT FOR SØV-FONDEN KOLDING 1. Fondens navn og hjemsted 1.1 Fondens navn er SØV-Fonden Kolding. 1.2 Fondens binavn er Socialøkonomisk Fond Kolding.

Læs mere

Hvad kan skemaet bruges til?

Hvad kan skemaet bruges til? Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet er tænkt som et hjælperedskab for de erhvervsdrivende fonde, som ønsker at afgive den lovpligtige redegørelse for god fondsledelse i skemaform, jf. årsregnskabslovens

Læs mere

Vedtægter for den erhvervsdrivende. Fond Agendacenter Indre By/Christianshavn

Vedtægter for den erhvervsdrivende. Fond Agendacenter Indre By/Christianshavn Vedtægter for den erhvervsdrivende Fond Agendacenter Indre By/Christianshavn (omfattet af fondsloven) 1. Navn, hjemsted og stiftelse 1.1 Fondens navn er Agendacenter Indre By/Christianshavn (i det følgende

Læs mere

VEDTÆGTER. For Team Rynkeby Fonden, CVR-nummer [ *

VEDTÆGTER. For Team Rynkeby Fonden, CVR-nummer [ * VEDTÆGTER For Team Rynkeby Fonden, CVR-nummer [ * V E D T Æ G T E R FOR T E A M R Y N K E B Y FONDEN 1. NAVN H Fondens navn er Team Rynkeby Fonden. 1.2 Som binavne har fonden registreret følgende n a v

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Fonden Københavns Madhus

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Fonden Københavns Madhus Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Fonden Københavns Madhus Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad

Læs mere

Fondens navn er Center for Bæredygtighed og Resiliens (CfBR) herefter benævnt Fonden.

Fondens navn er Center for Bæredygtighed og Resiliens (CfBR) herefter benævnt Fonden. VEDTÆGTER FOR FONDEN 1 Fondens navn og hjemsted Fondens navn er Center for Bæredygtighed og Resiliens (CfBR) herefter benævnt Fonden. Fonden er en erhvervsdrivende fond med hjemsted i Københavns Kommune.

Læs mere

Hvad kan skemaet bruges til?

Hvad kan skemaet bruges til? Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet er tænkt som et hjælperedskab for de erhvervsdrivende fonde, som ønsker at afgive den lovpligtige redegørelse for god fondsledelse i skemaform, jf. årsregnskabslovens

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Fonden Creative Business Cup

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Fonden Creative Business Cup Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Fonden Creative Business Cup Skema for lovpligtig redegørelse om god fondsledelse fra Deloitte 29-05-2018 (002) 1 Hvad

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Foreningen Team Tvilling

VEDTÆGTER. for. Foreningen Team Tvilling VEDTÆGTER for Foreningen Team Tvilling 1. NAVN OG HJEMSTED 1.1 Foreningens navn er Team Tvilling. 1.2 Foreningens hjemsted er København Kommune. 2. FORMÅL 2.1 Foreningen har til formål på almennyttigt

Læs mere

Vejledning om genoptagelse af kapitalselskaber under tvangsopløsning (ApS, A/S og P/S)

Vejledning om genoptagelse af kapitalselskaber under tvangsopløsning (ApS, A/S og P/S) Vejledning om genoptagelse af kapitalselskaber under tvangsopløsning (ApS, A/S og P/S) ERHVERVSSTYRELSEN INDLEDNING... 2 1. GRUNDLÆGGENDE BETINGELSER FOR EN GENOPTAGELSE... 3 1.1. SELSKABER UNDER TVANGSOPLØSNING...

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. IEF Fonden 2015

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. IEF Fonden 2015 Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. IEF Fonden 2015 Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet

Læs mere

Retningslinjer. for. Danske Spil A/S

Retningslinjer. for. Danske Spil A/S 20. maj 2015 Side: 1 af 5 PSO/lijo Retningslinjer for Danske Spil A/S I medfør af selskabslovens (SEL) 357 skal bestyrelsen i et statsligt aktieselskab sørge for, at der fastsættes retningslinjer, som

Læs mere

Ny lov om erhvervsdrivende fonde Større krav til fondes ledelse, åbenhed og skærpet tilsyn

Ny lov om erhvervsdrivende fonde Større krav til fondes ledelse, åbenhed og skærpet tilsyn Ny erhvervsfondslov Januar 2015 Ny lov om erhvervsdrivende fonde Større krav til fondes ledelse, åbenhed og skærpet tilsyn Folketinget vedtog den 25. juni 2014 en ny lov om erhvervsdrivende fonde, som

Læs mere

Erhvervsstyrelsen har den 5. september 2018 sendt nedenstående afgørelse i høring hos bestyrelsen for [FONDEN].

Erhvervsstyrelsen har den 5. september 2018 sendt nedenstående afgørelse i høring hos bestyrelsen for [FONDEN]. Brevet er sendt til fondens digitale postkasse 16. oktober 2018 Sagsnr. X18-AB-43-EJ Erhvervsstyrelsen har den 5. september 2018 sendt nedenstående afgørelse i høring hos bestyrelsen for [FONDEN]. Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabsloven 77 a

Redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabsloven 77 a Redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabsloven 77 a Dansk Kyst- og Naturturisme er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen for god Fondsledelses hjemmeside

Læs mere

Vedtægter for Det danske Hedeselskab 2012

Vedtægter for Det danske Hedeselskab 2012 Vedtægter for Det danske Hedeselskab 2012 Det danske Hedeselskab Vedtægter 2 1. Navne og hjemsted Selskabets navn er Det danske Hedeselskab. Det danske Hedeselskab ( Hedeselskabet ) er en selvejende institution

Læs mere

VEJLEDNING OM. vedtægtsændringer i erhvervsdrivende fonde UDGIVET AF. Erhvervsstyrelsen

VEJLEDNING OM. vedtægtsændringer i erhvervsdrivende fonde UDGIVET AF. Erhvervsstyrelsen VEJLEDNING OM vedtægtsændringer i erhvervsdrivende fonde UDGIVET AF Erhvervsstyrelsen December 2014 Indhold 1. Indledning... 1 2. Praktiske oplysninger... 1 3. Vedtægtsændringer skal være velbegrundede...

Læs mere

Vedtægter Århus Vand A/S

Vedtægter Århus Vand A/S Vedtægter Århus Vand A/S Version 26. august 2009 Side 1 af 5 1. Navn 1.1 Selskabets navn er Århus Vand A/S. 2. Hjemsted 2.1 Selskabets hjemsted er Århus Kommune. 3. Formål 3.1 Selskabets formål er at sikre

Læs mere

Udkast. Bekendtgørelse om godkendelse af og tilsyn med private opholdssteder, private botilbud og private behandlingstilbud for stofmisbrugere.

Udkast. Bekendtgørelse om godkendelse af og tilsyn med private opholdssteder, private botilbud og private behandlingstilbud for stofmisbrugere. Udkast Bekendtgørelse om godkendelse af og tilsyn med private opholdssteder, private botilbud og private behandlingstilbud for stofmisbrugere. I medfør af 143 og 144, stk. 4 og 5 i lov om social service,

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse,

Læs mere

Erhvervsfondsudvalget. Oplæg v/formand for Erhvervsfondsudvalget Finn L. Meyer Erhvervsstyrelsen d. 18. januar 2013

Erhvervsfondsudvalget. Oplæg v/formand for Erhvervsfondsudvalget Finn L. Meyer Erhvervsstyrelsen d. 18. januar 2013 Erhvervsfondsudvalget Oplæg v/formand for Erhvervsfondsudvalget Finn L. Meyer Erhvervsstyrelsen d. 18. januar 2013 Generelt om Erhvervsfondsudvalget Nedsat af Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn forår

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DET DANSKE HEDESELSKAB

VEDTÆGTER FOR DET DANSKE HEDESELSKAB VEDTÆGTER FOR DET DANSKE HEDESELSKAB VEDTÆGTER FOR DET DANSKE HEDESELSKAB 3 1. NAVNE OG HJEMSTED Den selvejende institutions navn er Det danske Hedeselskab. Det danske Hedeselskab ( Hedeselskabet ) er

Læs mere

Vedtægter for Dansk Affald A/S. 3 ejerkommuner. Vedtægter. for. Dansk Affald A/S

Vedtægter for Dansk Affald A/S. 3 ejerkommuner. Vedtægter. for. Dansk Affald A/S 3 ejerkommuner Vedtægter for Dansk Affald A/S 1 Indhold 1. Navn, hjemsted og formål... 3 2. Kapital og aktier... 3 2.1 Aktiekapital... 3 2.2 Aktierne... 3 2.3 Rettigheder... 3 2.4 Overdragelse... 3 2.5

Læs mere

Den kønsmæssige sammensætning

Den kønsmæssige sammensætning Den kønsmæssige sammensætning af ledelsen Opfølgning på reglerne om måltal og politikker Regnskabsåret 2017 December 2018 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2 2. Metode 3 3. Efterlevelse af lovkravet 4

Læs mere