MILJØstyrelsen 16. december 2004 Jura j. nr LWJ

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "MILJØstyrelsen 16. december 2004 Jura j. nr LWJ"

Transkript

1 MILJØstyrelsen 16. december 2004 Jura j. nr LWJ Notat vedrørende bekendtgørelse nr. 942 af 16. september 2004 om brugerbetaling for godkendelse og tilsyn efter miljøbeskyttelsesloven. En ny bekendtgørelse om brugerbetaling for godkendelse og tilsyn efter miljøbeskyttelsesloven træder i kraft d. 1. januar Bekendtgørelsen betyder, at brugerbetalingsordningen ændres til en timebetalingsmodel. I dette notat redegøres for den nye timebetalingsordning og de øvrige ændringer, der er i bekendtgørelsen. 1. Hvilke virksomheder er omfattet? Afgrænsningen af, hvilke virksomheder der er omfattet, fremgår af bekendtgørelsens 2. Der er ikke nogen ændringer i forhold til den hidtidige ordning, men formuleringerne er i visse tilfælde præciseret. Den nye bekendtgørelse omfatter således de samme virksomhedsgrupper som den hidtidige bekendtgørelse, dvs.: Listevirksomheder, både de virksomheder, der bliver på den hidtidige godkendelsesordning (godkendelsesbekendtgørelsens bilag 1), og dem der bliver omfattet af en forenklet godkendelsesordning (godkendelsesbekendtgørelsens bilag 2). Virksomheder omfattet af autoværkstedsbekendtgørelsen eller pelsdyrfarmbekendtgørelsen. Øvrige erhvervsmæssige dyrehold som afgrænset i 2, stk. 1, nr. 4. Vindmøller. De virksomheder, der hidtil har været omfattet af anmeldebekendtgørelsen (der ophæves pr. 1. januar 2005) eller som er udgået af godkendelsesordningen. Disse er nu opført på bilag 1 i bekendtgørelsen. De virksomheder, der ikke har været omfattet af den hidtidige ordning, skal heller ikke betale fremover. Det gælder således andre 42-virksomheder end dem, der er opført på bekendtgørelsens bilag 1 (de hidtidige anmeldevirksomheder). Det gælder også de anlæg, der er nævnt i bekendtgørelsens 2, stk. 2, som i overvejende grad anvendes til ikke-erhvervsmæssige fritids- og idrætsaktiviteter. Ordlyden af denne bestemmelse er præciseret, men der er ikke tilsigtet nogen ændring. Det er således fortsat afgørende,

2 hvem der i overvejende grad anvender de pågældende anlæg: erhvervsmæssige eller ikkeerhvervsmæssige brugere. Også for dambrugene er det afgørende, hvem der anvender anlægget (ikke hvem der køber fiskeynglen). 2 Det er ikke afgørende, om eller hvor meget de ikke-erhvervsmæssige brugere betaler ejeren (hvis denne er en anden) for anvendelsen af anlægget. Det er altså ikke afgørende, om ejeren tjener på anvendelsen. 2. Hvornår indtræder og ophører pligten til at betale brugerbetaling? En virksomhed skal betale brugerbetaling for tilsyn i den tid, hvor den er i drift. Der skal altså ikke betales for vejledning m.v., som gives til en virksomhed, der påtænker at starte (jf. dog nærmere om godkendelsespligtige virksomheder). Midlertidige pauser i driften, herunder sæsonbetonede, medfører ikke, at driften anses for ophørt. Driften anses også først for ophørt, når eventuelle miljømæssige foranstaltninger, der skal foretages i anledning af ophøret, f.eks. tømning af tanke, oprydning af oplag m.v., er foretaget. For godkendelsespligtige virksomheder indtræder pligten til at betale brugerbetaling dog før virksomheden er sat i drift, nemlig når der ansøges om godkendelse. Ansøgeren skal altså betale for godkendelsesbehandlingen, også selv om virksomheden måske aldrig bliver til noget. 3. Hvilke aktiviteter skal der betales for? Timebetalingsordningen er i sit overordnede princip simpel, idet den går ud på, at virksomhederne skal betale en bestemt timetakst (og en bestemt %-del af udgifter til fremmede tjenesteydelser), jf. nærmere afsnit 4, i forhold til de ressourcer godkendelses- og tilsynsmyndigheden har brugt på den enkelte virksomhed til godkendelse og tilsyn. Der er ikke nogen rabatordninger, herunder heller ikke den hidtidige EMAS-rabat. Et reduceret tilsynsbehov pga. EMAS-registrering eller andre forhold, herunder det differentierede tilsyn, vil afspejle sig direkte i brugerbetalingen. I det følgende gennemgås det, hvilke aktiviteter der nærmere skal medregnes ved opgørelse af ressourceforbruget, jf. bekendtgørelsens bilag 2, afsnit 2. En oversigt over, hvilke aktiviteter der skal medregnes og hvilke ikke, fremgår af bilag 1 til dette notat. Oversigten medtager dog ikke detaljer i afgrænsningen. Herom henvises til bekendtgørelsen og til fremstillingen i dette afsnit. Der skal betales for aktiviteter efter kapitel 5 og kapitel 9 i miljøbeskyttelsesloven og ikke for andre, altså hverken for aktiviteter efter andre love eller efter andre dele af miljøbeskyttelsesloven.

3 Kapitel 9 omhandler tilsyn med alle lovens regler og regler udstedt i medfør af loven (herunder også regulativer) og for tilsyn med alle afgørelser truffet efter loven eller regler udstedt i medfør af loven, og i det omfang dette tilsyn retter sig mod en konkret virksomhed, der er omfattet af ordningen, jf. ovenfor, skal der betales herfor. 3 Desuden skal der betales for behandling af sager efter kapitel 5: godkendelsesansøgninger, behandling af sager om påbud efter 41 eller 42, herunder revurdering af godkendelser, og udtalelser om grønne regnskaber. Derimod skal der ikke betales for behandling af sager efter de øvrige dele af miljøbeskyttelsesloven, f.eks. en tilladelse efter lovens 19, 27 eller 28 eller et påbud efter 30. (Men når tilladelsen/påbudet er givet, skal der betales for tilsynet med overholdelse af vilkårene, jf. ovenfor.) Hvis spørgsmål om tilladelse til direkte udledning af spildevand indgår i en godkendelse efter miljøbeskyttelseslovens 33, jf. lovens 34, stk. 4, skal der også betales for denne del af godkendelsen. Den samme skillelinje anvendes med hensyn til bekendtgørelser. I en række bekendtgørelser er der f.eks. fastsat særlige krav til godkendelsesbehandling af visse typer anlæg. Det gælder f.eks. deponeringsanlæg og risikovirksomheder. Miljømyndighedernes arbejde med at udforme godkendelserne så de opfylder disse krav, skal der betales for, da reglerne har ophæng i kapitel 5. Behandling af dispensations- eller tilladelsesansøgninger eller andre afgørelser efter bekendtgørelser eller dele af bekendtgørelser, der ikke har ophæng i kapitel 5 eller kapitel 9 i miljøbeskyttelsesloven medregnes derimod ikke. Det gælder f.eks. afgørelser om dispensation eller godkendelse vedrørende lokalisering af husdyrbrug efter husdyrgødningsbekendtgørelsen. (Men tilsyn med overholdelse af såvel bekendtgørelserne som afgørelser truffet i medfør af bekendtgørelserne medregnes (medmindre reglerne har ophæng i en helt anden lov) da dette tilsyn jo foregår efter lovens kapitel 9, jf. ovenfor). Hvis der i forbindelse med tilsyn opdages en jordforurening, er opfølgningen herpå omfattet af brugerbetalingen, så længe der er tale om aktiviteter, der foretages efter miljøbeskyttelseslovens kapitel 5 eller 9. Den del af indsatsen, som foretages med hjemmel i jordforureningsloven, er derimod ikke omfattet. Hvis flere myndigheder, f.eks. både amt og kommune, udfører godkendelses- eller tilsynsopgaver i forhold til samme virksomhed, opkræver de brugerbetaling hver for sig for de opgaver, der har udført. Der skal kun betales for aktiviteter, der er knyttet direkte til den pågældende virksomhed.

4 4 Dvs. at generel planlægning af tilsynsarbejde, uden at det er knyttet til en bestemt virksomhed, generel vidensopbygning, efteruddannelse o. lign. ikke omfattes. Dette gælder også, selv om vidensopbygning sker i forbindelse med behandlingen af en konkret sag, hvis der er tale om generel viden, som medarbejdere med de pågældende opgaver bør være i besiddelse af, f.eks. om lovgivning og vejledninger, eller generelt præget teknisk viden, og hvor den konkrete sag således blot er anledning til at skaffe sig en mere generelt nødvendig viden. Desuden betyder det, at arbejde med at fastlægge en generel praksis eller generelle retningslinjer eller krav ikke medregnes, heller ikke selv om det sker i forbindelse med eller i anledning af en eller flere konkrete sager. Både tid, der anvendes på virksomheden og ved skrivebordet eller andetsteds skal medregnes. Også udgifter til fremmede tjenesteydelser skal medregnes, jf. nærmere afsnit 4. Den tid myndigheden anvender på kørsel skal ikke medregnes. Tid, som forvaltningen bruger på at forberede og gennemføre forelæggelse for udvalg og anden politisk behandling indgår som en nødvendig del af tilsyns- og godkendelsesarbejdet og skal derfor medregnes i det omfang det knytter sig til en bestemt virksomhed. Hvis der er tale om en mere generel fastlæggelse af praksis, kan det derimod ikke medregnes, jf. ovenfor. Arbejde i kommunen/amtet i forbindelse med behandling af klage i styrelse/klagenævn skal ikke medregnes. Hvis en afgørelse ophæves, og sagen hjemvises og derfor skal behandles på ny i kommunen/amtet skal den tid, der går til den nye behandling, ikke medregnes. Aktiviteter i forbindelse med civile retssager medregnes ikke. Evt. dækning af udgifter må ske efter retsplejelovens regler. (Om straffesager, se nedenfor under afsnit 3.2.) Aktiviteter, der indgår i beregningen af andre gebyrer medregnes ikke. Hvis erhvervsaffaldskonsulenters arbejde i en konkret kommune indgår i grundlaget for beregning af renovationsgebyr, kan der således ikke også opkræves brugerbetaling for deres vejledning, selv om dette arbejde i øvrigt helt eller delvis kunne falde ind under ordlyden af brugerbetalingsbekendtgørelsen Nærmere om godkendelsessager En godkendelsessag starter, når der er modtaget en ansøgning om godkendelse efter miljøbeskyttelseslovens 33, også selv om den ikke opfylder kravene til en godkendelsesansøgning.

5 Alle aktiviteter i forbindelse med behandling af godkendelsesansøgningen medregnes, herunder orienterende besøg på virksomheden, vejledning i forbindelse med eventuel revision af ansøgningen, prøvetagning, målinger og beregninger og udarbejdelse og godkendelse af afgørelse. 5 Behandling af en godkendelsesansøgning skal medregnes, selv om den senere trækkes tilbage. Hvis virksomheden fejlagtigt søger om f.eks. en 19-tilladelse, må myndigheden gøre opmærksom på, at der kræves en kapitel 5-godkendelse (og at behandlingen af ansøgningen derfor udløser brugerbetaling). Der kan så opkræves brugerbetaling for tiden efter, at myndigheden har gjort virksomheden opmærksom på, at sagen vil blive behandlet som en godkendelsessag. Der kan ikke opkræves brugerbetaling for behandling af en sag om 19-tilladelse eller andet, der ikke er brugerbetalingsbelagt, heller ikke selv om virksomheden fejlagtigt har ansøgt om en kapitel 5-godkendelse. Behandling af spørgsmålet om, hvorvidt det ansøgte kræver kapitel 5-godkendelse kan der dog opkræves brugerbetaling for. Der kan ikke opkræves brugerbetaling for annoncering eller indbinding Nærmere om tilsyn m.v. Tilsynsarbejde efter lovens kapitel 9 omfatter bl.a. forberedelse af tilsyn med den konkrete virksomhed, aktiv tilsynsvirksomhed i marken, prøveudtagning, analyser og målinger, udførelse af beregninger, konkret vejledning af virksomheden om de krav, den skal opfylde, jf. nærmere afsnit 3.3., opfølgning af tilsyn i form af tilsynsrapporter samt håndhævelse og politianmeldelser. Tilsynsarbejde medregnes, hvad enten der er tale om almindeligt tilsyn eller tilsyn, der er led i en kampagne eller skyldes en akut forurening. Også den del af tilsynsarbejdet, der består i kategorisering af virksomheden til brug for tilrettelæggelse af tilsynet efter principperne i det differentierede tilsyn, skal medregnes. Tilsynsarbejde, som alene udføres på baggrund af oplysninger fra naboer eller andre tredjeparter (f.eks. miljøorganisationer), medregnes ikke. Et tilsyn kan godt starte på baggrund af en naboklage, men hvis myndigheden ved tilsynet selv konstaterer at der er noget, der giver anledning til en fortsat tilsynsindsats, skal den videre tilsynsindsats medregnes. Hvis der er tale om et ordinært (eller kampagne-) tilsyn på myndighedens initiativ, men som også medtager en eller flere naboklager skal det medregnes i fuldt omfang

6 Miljøvagternes arbejde medregnes i det omfang, der foretages aktivt tilsynsarbejde i forhold til forurening fra en konkret virksomhed. Det passive beredskab kan derimod ikke medregnes. Dette gælder også, hvis der er et særligt beredskab over for en eller nogle få virksomheder. 6 Håndhævelse i form af henstillinger, indskærpelser, påbud og forbud medregnes. Selvhjælpshandlinger skal ikke medregnes. Der er særskilte regler i loven om refusionskrav efter selvhjælpshandlinger, og betalingen for selvhjælpshandlinger, herunder også myndighedens tidsanvendelse, skal udelukkende behandles efter disse regler. Tid der anvendes på udfærdigelse af politianmeldelser skal medregnes. Derimod må ressourcer, der anvendes af myndigheden som led i den politimæssige efterforskning, herunder til at hjælpe politiet yderligere, henregnes under den strafferetlige efterforskning og altså ikke miljøbeskyttelseslovens håndhævelsesregler, og de skal derfor ikke medregnes. Evt. dækning af udgifter må ske efter retsplejelovens regler. Under tilsyn m.v. medregnes også andre opgaver efter lovens kapitel 5 end behandling af godkendelsesansøgninger. Dette omfatter revurdering af godkendelser, som ikke bygger på en ansøgning, og vurdering af behovet for samt udstedelse af påbud efter lovens 41 eller 42, herunder orienterende besøg på virksomheden, prøvetagning, målinger og beregninger og udarbejdelse og godkendelse af afgørelse. Udarbejdelse af udtalelser om grønne regnskaber, jf. lovens 35 a, medregnes også i tilsynsarbejdet. Dette gælder også udtalelser om frivillige grønne regnskaber Nærmere om vejledning og dialog En stor del af såvel godkendelses- som tilsynsarbejdet er dialogbaseret. I det omfang, der er tale om dialog om forhold, der er reguleret i forhold til den konkrete virksomhed eller som overvejes reguleret ved påbud eller vilkår, er det en integreret del af godkendelses- og tilsynsarbejdet, og ressourceanvendelsen skal medregnes. Vejledning om reglernes konkrete anvendelse på en virksomhed og om, hvordan man kan opfylde dem, skal således også medregnes. Derimod er almindelig, generel vejledning om gældende regler m.v. ikke omfattet. Dialog om forhold, der ikke er eller kan reguleres i forhold til virksomheden (f.eks. frivillig indførelse af miljøledelsessystemer og renere produkter) skal kun medregnes, hvis den er en integreret og nødvendig del af en godkendelses- eller tilsynsopgave.

7 Som eksempler på tilfælde, hvor dialogen er en integreret del af godkendelses- eller tilsynsarbejde og altså skal medregnes, kan nævnes: Dialog om miljøledelsessystem i forbindelse med en godkendelsesbehandling, hvor virksomhedens miljøledelsessystem vil have betydning for udformning af egenkontrolvilkår. Dialog om virksomhedens miljøledelsessystem og virksomhedens åbenhed herom til brug for kategoriseringen af virksomheden/tilrettelæggelse af tilsynet. 7 Dialog om forhold, som ikke er reguleret i forhold til den konkrete virksomhed, og som der ikke er tale om at give den påbud eller vilkår om, og som ikke er en integreret og nødvendig del af de egentlige godkendelses- og tilsynsopgaver, skal ikke medregnes. Man kan således ikke medregne drøftelser, som måske nok har taget afsæt i en godkendelsesansøgning eller et konkret tilsyn, men som ikke er nødvendig for nogen af parterne i denne forbindelse - altså som hverken er nødvendig for myndighedens behandling af ansøgningen eller tilrettelæggelse af (det differentierede) tilsyn, eller er affødt af virksomhedens behov for konkret vejledning. Aktiviteter vedrørende netværk som f.eks. Green Network, kan ikke medregnes. I det omfang dialog, der ikke skal medregnes, sker i samme arbejdsgang som opgaver, der skal medregnes (f.eks. under et tilsynsbesøg på virksomheden), må myndigheden om nødvendigt skønne, hvor stor en del af det samlede tidsforbrug på besøget, der skal trækkes fra. 4. Takster Taksterne fremgår af bekendtgørelsens bilag 2, afsnit 1. For tid, som miljømedarbejdere har anvendt til de opgaver, der er specificeret i afsnit 3, opkræves 243,40 kr. pr. time. Beløbet gælder for arbejde udført i For de følgende år vil taksten fremgå af Miljøstyrelsens hjemmeside, idet Miljøstyrelsen PL-regulerer taksten hvert år. For fremmede tjenesteydelser, der er rekvireret som led i omfattede opgaver, opkræves 57,79 % af regningsbeløbet excl. moms. For arbejde udført af miljømedarbejdere i miljøcentre og miljøsamarbejder, som har fået overdraget opgaver, der er omfattet af brugerbetalingen skal der opkræves timetakst. Hvis der er udført arbejde af både miljømedarbejdere i kommunen og miljøcentret i forhold til en virksomhed medregnes både tiden anvendt i kommunen og centret. Hvis en myndighed blot får udført analyser eller lign. i et miljøcenter eller et miljøsamarbejde efter regning uden i øvrigt at have overdraget tilsyns- eller godkendelsesopgaver til centret/samarbejdet, skal dette dog anses for fremmed tjenesteydelse.

8 Myndighederne skal ikke opkræve moms af brugerbetalingen Hvordan skal myndigheden udforme og dokumentere sin opgørelse? 5.1. Tidsregistrering Timebetalingsordningen nødvendiggør, at myndighederne løbende registrerer deres tidsanvendelse på den enkelte virksomhed, på opgaver, der skal betales brugerbetaling for, jf. bekendtgørelsens bilag 2, afsnit 3. Registreringen skal ske som nærmeste halve time anvendt den pågældende dag. Hvis myndigheden en dag har beskæftiget sig helt kort (mindre en et kvarter) med en bestemt virksomhed, registreres dette således ikke. Det er f.eks. relevant for korte telefoniske kontakter og andre meget små ekspeditioner i en sag. Et forbrug en dag på f.eks. 2 timer og 20 minutter registreres som 2½ time. Et forbrug en dag på 2 timer og 10 minutter registreres som 2 timer. Det skal endvidere som minimum registreres, om tiden er brugt på virksomheden eller uden for virksomheden samt for godkendelsespligtige virksomheder om den er anvendt på godkendelse eller på tilsyn m.v. Der er ikke noget krav i bekendtgørelsen om, at myndigheden skal holde virksomheden underrettet om tidsforbruget løbende. Men myndigheden bør naturligvis besvare forespørgsler om det hidtidige ressourceforbrug i overensstemmelse med god forvaltningsskik Opkrævning Brugerbetalingen skal opkræves en gang om året fra de virksomheder, som der har været ført tilsyn med, eller hvor der har været behandlet en godkendelsesansøgning i året før, jf. bekendtgørelsens 4, stk. 1. Den årlige brugerbetaling kan således tidligst opkræves 1. januar i det følgende år. Myndighederne har dog mulighed for at opkræve særskilt betaling allerede ved afslutningen af en godkendelsessag, jf. 4, stk. 2. For at undgå, at der pludselig opkræves store beløb for tid anvendt langt tilbage, skal der dog under alle omstændigheder ske en opsamling hvert år, jf. ovenfor, hvor der opkræves betaling dels for tilsyn, dels for godkendelsesarbejde, hvor sagen enten ikke er afsluttet, eller der ikke er opkrævet særskilt betaling. Den årlige opkrævning/opsamling skal ske for hvert kalenderår, og der er fastsat en frist for udsendelse af opkrævningerne til 1. marts. Myndigheden fastsætter forfaldsdatoen for brugerbetalingen, jf. 4, stk. 3, både i forbindelse med den årlige opkrævning og eventuelle særskilte opkrævninger for godkendelser. Det er klart, at der skal fastsættes en rimelig betalingsfrist.

9 Bekendtgørelsen regulerer ikke spørgsmålet om, hvorvidt beløbet kan indgå i regnskabet for året før, (det år som brugerbetalingen vedrører). 9 Som hidtil er der mulighed for at opkræve brugerbetaling sammen med de kommunale ejendomsskatter, jf. 4, stk. 4. Det gælder dog kun, hvis den der skal betale brugerbetaling er identisk med ejendommens ejer. Det gælder altså f.eks. ikke, hvis den ansvarlige for virksomheden driver den i lejede lokaler. I opkrævningen skal i hvert fald redegøres for, hvor mange timer myndigheden samlet har anvendt, samt hvor mange de har anvendt på hhv. godkendelse og tilsyn, og hvor meget tid der er brugt hhv. på virksomheden og andetsteds (tid anvendt andetsteds er f.eks. miljømedarbejderens arbejde ved skrivebordet eller miljømedarbejderens deltagelse i møder hos en ekstern konsulent). En specifikation på enkelte dage behøver man ikke medtage i opkrævningen, men hvis virksomheden beder om det, bør den udleveres. Specifikationskravene gælder også, selv om opkrævningen sker sammen med ejendomsskatterne. I bilag 2 findes et eksempel på, hvordan en opkrævning kan udformes. Bekendtgørelsen indeholder ikke noget krav om, at myndigheden i opkrævningen nærmere skal begrunde, hvorfor de har fundet det nødvendigt at anvende de ressourcer, de rent faktisk har anvendt i forhold til den enkelte virksomhed. Hvis en virksomhed ønsker uddybning af, hvorfor der er brugt det antal timer, der kræves betaling for, må myndigheden ud fra sagen redegøre for, hvilke sagsbehandlingsskridt der har været foretaget eventuelt i form af aktindsigt i sagen. 6. Dispensation og klage Der er som hidtil ikke mulighed for at dispensere fra reglerne eller klage over amternes eller kommunernes gebyrfastsættelse, jf. 6 og 7. Spørgsmål om ulovlig administration af reglerne vil som hidtil kunne indbringes for de kommunale tilsynsmyndigheder eller domstolene. Desuden er der selvfølgelig som hidtil mulighed for i Miljøstyrelsen at få en vejledende udtalelse om tvivlsspørgsmål vedrørende reglerne. 7. Ikrafttrædelse og overgangsregler. Bekendtgørelsen træder i kraft d. 1. januar 2005 samtidig med ændringen af godkendelsesordningen m.v. som opfølgning på virksomhedsudvalget. Det betyder, at alt tilsyns- og godkendelsesarbejde, der foregår efter 1. januar 2005, vil udløse brugerbetaling efter de nye regler. Dette gælder også arbejde med godkendelsesansøgninger, der er indkommet før 1. januar 2005, i det omfang myndighedens arbejde ligger efter denne dato. For en godkendelse, hvor sagsbehandlingen strækker sig hen over årsskiftet 2004/2005,

10 skal der således opkræves timebetaling for den tid, der anvendes efter 1. januar (Den tid, der er anvendt i 2004 skal således ikke opgøres den anses for dækket af den faste brugerbetaling for 2004). 10 Dette gælder også eventuelle resterende sager om godkendelse af virksomheder, som blev godkendelsespligtige i forbindelse med gennemførelsen af IPPC-direktivet (primært kvægbrug og visse andre husdyrbrug). Dog er arbejde med ansøgninger, som er indsendt i medfør af den nu ophævede indkaldebekendtgørelse (bekendtgørelse nr. 532 af 20. juni 1992), undtaget fra brugerbetaling, jf. bekendtgørelsens 9, stk. 2, 2. pkt. Hvis der er sager om brugerbetaling for 2004 eller tidligere år, som endnu ikke er endeligt afgjort skal disse sager afgøres efter de hidtidige regler, jf. bekendtgørelsens 9, stk. 3. Det gælder f.eks. sager, hvor den opkrævede brugerbetaling ikke er betalt, og sagen ender i retten, eller sager, hvor der er sket fejl i opkrævningerne for 2004 (eller tidligere år).

11 11 Bilag 1 Oversigt over, hvilke aktiviteter der skal henholdsvis medregnes og ikke medregnes ved opgørelse af ressourceforbruget Behandling af godkendelsesansøgning Behandling af godkendelsesansøgning, der senere trækkes tilbage Revurdering af godkendelse Udstedelse af påbud efter 41 eller 42 Udstedelse af tilladelser/påbud efter andre dele af mbl. end kap. 5 og 9 Udstedelse af tilladelser/påbud/dispensationer efter bestemmelser i bekendtgørelser med hjemmel i andre dele af mbl. end kap. 5 og 9 Arbejde i forbindelse med klagesagsbehandling Udstedelse af ny afgørelse efter ophævelse og hjemvisning Tilsynsbesøg på virksomheden, forberedelse og opfølgning på tilsynsbesøg samt andet tilsynsarbejde, som er direkte knyttet virksomheden, ligegyldig hvad anledningen er, bortset fra: Tilsyn, der alene er affødt af naboklager eller andre oplysninger fra tredjemand Tidsforbrug til kategorisering af virksomheden som led i det differentierede tilsyn Miljøvagter, når der ikke foretages tilsynsarbejde i forhold til forurening fra en konkret virksomhed Håndhævelse i form af henstilling, indskærpelse forbud/påbud og politianmeldelse Medregnes Godkendelse Tilsyn Medregnes ikke

12 12 Håndhævelse i form af selvhjælpshandling Hjælp til politiet efter politianmeldelse Udarbejdelse af udtalelse om obligatorisk eller frivilligt grønt regnskab Tidsforbrug på civile retssager Frivillig dialog, som ikke er en integreret del af godkendelses- eller tilsynsarbejde Forelæggelse for udvalg m.v. Kørsel Aktiviteter, der ikke er direkte knyttet til en bestemt virksomhed Tilsyn og andre opgaver efter andre love end mbl.

13 13 Eksempel på opkrævning af årlig brugerbetaling Bilag 2 Til 15. februar Opkrævning af brugerbetaling 2005 for godkendelse og tilsyn efter miljøbeskyttelsesloven Hermed fremsendes opkrævning for 2005 af brugerbetaling til. kommune for godkendelse og tilsyn efter miljøbeskyttelsesloven. Opkrævningen sker i henhold til bekendtgørelse nr. 942 af 16. september I 2005 har. kommunes tidsforbrug på Deres virksomhed været: Godkendelse aktiviteter på virksomheden: Godkendelse aktiviteter uden for virksomheden: Tilsyn aktiviteter på virksomheden: Tilsyn aktiviteter uden for virksomheden: Tidsforbrug i alt: 2 timer 20 timer 4 timer 4 timer 30 timer I 2005 har. kommunenes forbrug af fremmede tjenesteydelser på Deres virksomhed været: Godkendelse: Tilsyn: Fremmede tjenesteydelser i alt: kr. excl. moms. 0 kr kr. excl. moms Deres brugerbetaling for 2005 udgør derfor: 30 timer á 243, 40 kr.: 7.002,00 kr. 57,79 % af kr.: 4623,20 kr. Brugerbetaling i alt: ,20 kr. Beløbet bedes indbetalt på vedlagte girokort senest d. 15. marts Hvis De har spørgsmål til opkrævningen kan De kontakte

I medfør af 89 a, stk. 1-2 og 92, i lov om miljøbeskyttelse, jf. lovbekendtgørelse nr. 966 af 23. juni 2017, fastsættes: Anvendelsesområde

I medfør af 89 a, stk. 1-2 og 92, i lov om miljøbeskyttelse, jf. lovbekendtgørelse nr. 966 af 23. juni 2017, fastsættes: Anvendelsesområde Bekendtgørelse om delegering af kompetence til kommunalbestyrelsen i forbindelse med godkendelse og attestering af anlæg til forbrænding af husdyrgødning i henhold til Kommissionens forordning (EU) nr.

Læs mere

Notat. Skema 1.1 Godkendelser af listevirksomheder (Del 1 i Miljøtilsyn via Miljøportalen) Lodrette kolonner. Antal godkendelser i tilsynsåret

Notat. Skema 1.1 Godkendelser af listevirksomheder (Del 1 i Miljøtilsyn via Miljøportalen) Lodrette kolonner. Antal godkendelser i tilsynsåret Notat Vejledning i udfyldelse af skemaet til indberetning af kommunernes miljøindsats vedrørende virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i perioden 1. jan. - 22. maj 2013 Skema 1.1 Godkendelser

Læs mere

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr. 3-4.

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr. 3-4. Notat 11. marts 2015 Vejledning i udfyldelse af skemaet til indberetning af kommunernes tilsyns- og godkendelsesindsats fra 1. januar. 31. december. 2014 efter tilsynsbekendtgørelsens kap. 4. Skema 1.

Læs mere

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr. 3-4.

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr. 3-4. Notat 12. marts 2014 Vejledning i udfyldelse af skemaet til indberetning af kommunernes tilsyns- og godkendelsesindsats fra 23. maj 2013 31. dec. efter tilsynsbekendtgørelsens kap. 4. Skema 1. Indberetning

Læs mere

Holstebro Byråd Kirkestræde Holstebro. Brugerbetaling for godkendelse af og tilsyn med husdyrbrug

Holstebro Byråd Kirkestræde Holstebro. Brugerbetaling for godkendelse af og tilsyn med husdyrbrug Holstebro Byråd Kirkestræde 11 7500 Holstebro 24-11- 2010 TILSYNET Brugerbetaling for godkendelse af og tilsyn med husdyrbrug Dansk Landbrugsrådgivning, LandboThy, har den 17. juni 2009 rettet henvendelse

Læs mere

I medfør af 88, stk. 1 og 2, 89 a, stk. 1 og 2, og 92 i lov om miljøbeskyttelse, jf. lovbekendtgørelse nr. 966 af 23. juni 2017, fastsættes:

I medfør af 88, stk. 1 og 2, 89 a, stk. 1 og 2, og 92 i lov om miljøbeskyttelse, jf. lovbekendtgørelse nr. 966 af 23. juni 2017, fastsættes: BEK nr 750 af 28/05/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 6. juli 2019 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Miljøstyrelsen, j.nr.mst-225-00008 Senere ændringer til

Læs mere

5. Godkendelsespligtige landbrug

5. Godkendelsespligtige landbrug 5. Godkendelsespligtige landbrug Indledning Godkendelsespligtige landbrug har en særlig status i miljølovgivningen på grund af risikoen for forurening fra produktionen til skade for miljøet. Landbrugene

Læs mere

Miljøtilsyn. Information til virksomheder i Solrød Kommune

Miljøtilsyn. Information til virksomheder i Solrød Kommune SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Miljøtilsyn Information til virksomheder i Solrød Kommune Solrød Kommune fører miljøtilsyn med alle virksomheder i kommunen. Denne folder indeholder information om, hvorfor

Læs mere

Miljøtilsynsplan. For miljøtilsyn med virksomheder og landbrug

Miljøtilsynsplan. For miljøtilsyn med virksomheder og landbrug Miljøtilsynsplan For miljøtilsyn med virksomheder og landbrug Indledning Haderslev Kommune, Teknik og Miljø, har på baggrund af den nye Miljøtilsynsbekendtgørelse nr. 497 af 15. maj 2013, udarbejdet en

Læs mere

Ishøj Kommune. Tilsynsberetning Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2013

Ishøj Kommune. Tilsynsberetning Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2013 Ishøj Kommune Tilsynsberetning Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2013 Plan-, Bygge- og Miljøcenter Februar 2014 Indledning Plan-, Bygge- og Miljøcenter i Ishøj Kommune varetager Ishøj og Vallensbæk Kommuners

Læs mere

Allerød Kommunes tilsynsindsats på miljøområdet i 2012

Allerød Kommunes tilsynsindsats på miljøområdet i 2012 Allerød Kommunes tilsynsindsats på miljøområdet i 2012 Natur- og Miljøafdelingen udarbejder hvert år en beretning om tilsynsindsatsen på virksomheder og landbrug. Beretningen skal indberettes til Miljøstyrelsen

Læs mere

Tilsynsberetning for industri mv. i Farum Kommune 2006

Tilsynsberetning for industri mv. i Farum Kommune 2006 Tilsynsberetning for industri mv. i Farum Kommune 2006 Indledning Denne beretning indeholder en redegørelse for Farum Kommunes miljøindsats vedrørende industri mv. i 2006. Kommunens miljøindsatsområder

Læs mere

Allerød Kommunes tilsynsindsats på miljøområdet i 2011

Allerød Kommunes tilsynsindsats på miljøområdet i 2011 Allerød Kommunes tilsynsindsats på miljøområdet i 2011 Natur- og Miljøafdelingen udarbejder hvert år en beretning om tilsynsindsatsen på virksomheder og landbrug. Beretningen skal indberettes til Miljøstyrelsen

Læs mere

Tilsyn med virksomheder i 2007 i Syddjurs Kommune

Tilsyn med virksomheder i 2007 i Syddjurs Kommune Tilsyn med virksomheder i 2007 i Syddjurs Kommune Indledning Syddjurs Kommune har fra 2007 overtaget miljøtilsynet med mere end 200 virksomheder fra Århus Amt og 4 mindre kommuner. 3 af de disse kommuner

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Kommunenavn Vordingborg Kommune Indledning (max 1500 Vordingborg Kommune har i planlægningen af tilsynsindsatsen i 2011 porioriteret

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Kommunenavn Sønderborg Indledning (max 1500 Dette er Sønderborg Kommunes

Læs mere

Ishøj Kommune. Tilsynsberetning for Ishøj og Vallensbæk Kommuner. Plan-, Bygge- og Miljøcenter Marts 2013

Ishøj Kommune. Tilsynsberetning for Ishøj og Vallensbæk Kommuner. Plan-, Bygge- og Miljøcenter Marts 2013 Ishøj Kommune Tilsynsberetning for Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2012 Plan-, Bygge- og Miljøcenter Marts 2013 Indledning Plan-, Bygge- og Miljøcenter i Ishøj Kommune varetager Ishøj og Vallensbæk Kommuners

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Kommunenavn Skanderborg Kommune Indledning (max 1500 Skanderborg Kommune

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Kommunenavn Guldborgsund Indledning (max 1500 tegn) I.b. (ad. 1.1) Godkendelser

Læs mere

NATUR OG MILJØ PLAN FOR MILJØTILSYN 2013-2016 GENTOFTE KOMMUNE. Side 1 af 8

NATUR OG MILJØ PLAN FOR MILJØTILSYN 2013-2016 GENTOFTE KOMMUNE. Side 1 af 8 NATUR OG MILJØ PLAN FOR MILJØTILSYN 2013-2016 GENTOFTE KOMMUNE Side 1 af 8 Side 2 af 8 Indledning I Gentofte Kommune, Natur og Miljø, fører vi tilsyn med, at virksomheder og erhvervsmæssige dyrehold overholder

Læs mere

Sønderborg Kommune Gebyrvedtægt Byggesagsgebyr Gældende fra 1. januar 2015

Sønderborg Kommune Gebyrvedtægt Byggesagsgebyr Gældende fra 1. januar 2015 Sønderborg Kommune Gebyrvedtægt Byggesagsgebyr Gældende fra 1. januar 2015 1/5 1 Formål Ved lov nr. 640 af 12. juni 2013 har Folketinget besluttet, at kommunerne skal opkræve gebyrer for byggesagsbehandlingen

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Sønderborg Indledning (max 1500 Dette er Sønderborg Kommunes årlige indberetning til Miljøstyrelsen vedrørende tilsyn

Læs mere

3. Kommunalbestyrelsens vurdering og bemærkninger til årlig tilsynsindberetning

3. Kommunalbestyrelsens vurdering og bemærkninger til årlig tilsynsindberetning 1. Tilsynsindberetning Periode: 01-01-2016 til 31-12-2016 Fagsystemnøgle: Tilsynsindberetning-779-2016 Sidst revideret: 26-04-2017 kl. 12:36 Myndighed: Skive Kommune Titel: Skive Kommune sindberetning

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Kommunenavn Roskilde Indledning (max 1500 Roskilde Kommune har frem til den

Læs mere

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr. 1,3,4 og 9.

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr. 1,3,4 og 9. Notat 18. marts 2016 Vejledning i udfyldelse af skemaet til indberetning af kommunernes tilsyns- og godkendelsesindsats fra 1. januar. 31. december. 2015 efter tilsynsbekendtgørelsens ( nr. 497 af 23/05/2013)

Læs mere

FORSLAG TIL PLAN FOR MILJØTILSYN GENTOFTE KOMMUNE

FORSLAG TIL PLAN FOR MILJØTILSYN GENTOFTE KOMMUNE NATUR OG MILJØ FORSLAG TIL PLAN FOR MILJØTILSYN 2017-2020 GENTOFTE KOMMUNE Side 1 af 8 Side 2 af 8 Indledning I Gentofte Kommune, Natur og Miljø, fører vi tilsyn med, at virksomheder og erhvervsmæssige

Læs mere

Miljøtilsynsplan juli 2013, opdateret november Miljøtilsynsplan , Herning Kommune 30. juli

Miljøtilsynsplan juli 2013, opdateret november Miljøtilsynsplan , Herning Kommune 30. juli Miljøtilsynsplan 2013-2017 juli 2013, opdateret november 2014 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Baggrund for tilsynsplanen 3 2 Geografisk område 4 3 Væsentlige miljøproblemer 5 4 IED-virksomheder og -husdyrbrug

Læs mere

2. Listevirksomheder ekskl. landbrug

2. Listevirksomheder ekskl. landbrug 2. Listevirksomheder ekskl. landbrug Indledning Særligt forurenende virksomheder har en særlig status i miljølovgivningen på grund af risikoen for forurening fra produktionen til skade for miljø og sundhed.

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Kommunenavn Holbæk Kommune Indledning (max 1500 Der er kun ført samlet tilsyn

Læs mere

3. Kommunalbestyrelsens vurdering og bemærkninger til årlig tilsynsindberetning

3. Kommunalbestyrelsens vurdering og bemærkninger til årlig tilsynsindberetning 1. Tilsynsindberetning Periode: 01-01-2017 til 31-12-2017 Fagsystemnøgle: Tilsynsindberetning-787-2017 Sidst revideret: 15-03-2018 kl. 17:57 Myndighed: Thisted Kommune Titel: Thisted Kommune sindberetning

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE Miljøtilsynsberetning 2013

TÅRNBY KOMMUNE Miljøtilsynsberetning 2013 TÅRNBY KOMMUNE Miljøtilsynsberetning 2013 34767-14 Tårnby Kommunes Miljøtilsynsberetning 2013 Hvad er en miljøtilsynsberetning Kommunen skal hvert år udarbejde en beretning om kommunens miljøindsats til

Læs mere

Tilsyn med virksomheder i 2008 i Syddjurs Kommune

Tilsyn med virksomheder i 2008 i Syddjurs Kommune Tilsyn med virksomheder i 2008 i Syddjurs Kommune Indledning Syddjurs Kommune har fra 2007 overtaget miljøtilsynet med mere end 200 virksomheder fra Århus Amt og 4 mindre kommuner. Tilsynsarbejdet varetages

Læs mere

Udkast til Miljøtilsynsplan

Udkast til Miljøtilsynsplan Udkast til Miljøtilsynsplan 2018-2022 Indledning Lyngby-Taarbæk Kommune har i mange år ført miljøtilsyn med virksomheder og husdyrbrug i kommunen. Tilsynet udføres for at begrænse og forebygge virksomhedernes

Læs mere

I det følgende vil Miljøstyrelsen fremkomme med de bemærkninger, som jeres henvendelse giver anledning til.

I det følgende vil Miljøstyrelsen fremkomme med de bemærkninger, som jeres henvendelse giver anledning til. Landboforeningen Gefion Fulbyvej 15 4180 Sorø Erhverv J.nr. MST1240-00260 Ref. Tisov/Suish Den 12. juli 2010 Landboforeningen Gefions henvendelse til Ombudsmanden vedr. kommunernes administration af reglerne

Læs mere

3. Kommunalbestyrelsens vurdering og bemærkninger til årlig tilsynsindberetning

3. Kommunalbestyrelsens vurdering og bemærkninger til årlig tilsynsindberetning 1. Tilsynsindberetning Periode: 01-01-2017 til 31-12-2017 Fagsystemnøgle: Tilsynsindberetning-336-2017 Sidst revideret: 13-04-2018 kl. 15:04 Myndighed: Stevns Kommune Titel: Stevns Kommune sindberetning

Læs mere

Ishøj Kommune Ishøj, den 8. marts 2012

Ishøj Kommune Ishøj, den 8. marts 2012 Ishøj Kommune Ishøj, den 8. marts 2012 Tilsynsberetning for Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2011 Plan-, Bygge- og Miljøcenter i Ishøj Kommune varetager Ishøj og Vallensbæk Kommuners miljøtilsyn med virksomheder

Læs mere

Notat Håndtering af vedrørende byggesagsgebyrer. Dato: Opdateret den Sagsnr: 2014/24367

Notat Håndtering af vedrørende byggesagsgebyrer. Dato: Opdateret den Sagsnr: 2014/24367 Håndtering af vedrørende byggesagsgebyrer Opdateret den 20.12.2016 Center for Teknik Team Byg Tlf. 4849 2450 Instruks om byggesagsgebyr tek-post@horsholm.dk horsholm.dk Gebyret på alle byggesager, der

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Lejre Indledning (max 1500 Lejre Kommune vurderer, at minimumsfrekvensen for tilsyn med virksomheden er overholdt i 2012. Der

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Miljøtilsynsberetning 2011

TÅRNBY KOMMUNE. Miljøtilsynsberetning 2011 TÅRNBY KOMMUNE Miljøtilsynsberetning 20 #2625829 v - Tårnby Kommunes Miljøtilsynsberetning 20#2625829 v - Tårnby Kommunes Miljøtilsynsberetning 20 Side Hvad er en miljøtilsynsberetning Kommunen skal hvert

Læs mere

Miljøregulering af virksomheder. Advokat (H), Partner Håkun Djurhuus

Miljøregulering af virksomheder. Advokat (H), Partner Håkun Djurhuus Miljøregulering af virksomheder Advokat (H), Partner Håkun Djurhuus Kategorisering 1. Godkendelsespligtige a) Bilag 1-virksomheder ( de store ) a1) IPPC a2) Få andre typer b) Bilag 2 ( de forenklede )

Læs mere

3. Kommunalbestyrelsens vurdering og bemærkninger til årlig tilsynsindberetning

3. Kommunalbestyrelsens vurdering og bemærkninger til årlig tilsynsindberetning 1. Tilsynsindberetning Periode: 01-01-2017 til 31-12-2017 Fagsystemnøgle: Tilsynsindberetning-573-2017 Sidst revideret: 03-04-2018 kl. 13:26 Myndighed: Varde Kommune Titel: Varde Kommune sindberetning

Læs mere

Beretning om miljøtilsyn 2017

Beretning om miljøtilsyn 2017 Beretning om miljø 2017 Teknik- og Miljøforvaltningen Miljøafdelingen 11. april 2018 1. Tilsynsindberetning Periode: 01-01-2017 til 31-12-2017 Fagsystemnøgle: Tilsynsindberetning-259-2017 Sidst revideret:

Læs mere

Side 1 af 7 Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i, side 1/2 Kommunenavn Rudersdal Kommune Indledning (evt.) Rudersdal Kommune overholder med god margen minimumsfrekvenserne for tilsyn. Der har ikke været

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Esbjerg Indledning (max 1500 -Kommunen skal hvert år senest den 1. april indberette og offentliggøre oplysninger om kommunens

Læs mere

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Billund Indledning (evt.) Hermed tilsynsindberetning for landbrug og pelsdyrfarme for 2012 i Billund Kommune. 1.1 Anmeldelser, tilladelser

Læs mere

3. Kommunalbestyrelsens vurdering og bemærkninger til årlig tilsynsindberetning

3. Kommunalbestyrelsens vurdering og bemærkninger til årlig tilsynsindberetning 1. Tilsynsindberetning Periode: 01-01-2016 til 31-12-2016 Fagsystemnøgle: Tilsynsindberetning-260-2016 Sidst revideret: 25-04-2017 kl. 09:40 Myndighed: Halsnæs Kommune Titel: Halsnæs Kommune sindberetning

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2009, side 1/2

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2009, side 1/2 Side 1 af 5 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2009, side 1/2 Kommunenavn STRUER Indledning (max 1500 Struer Kommune beretter herved om kommunens miljøindsats af og tilsyn med overholdelsen

Læs mere

Det er således valgt at gebyret skal afspejle kompleksiteten og kvaliteten af det indsendte ansøgningsmateriale.

Det er således valgt at gebyret skal afspejle kompleksiteten og kvaliteten af det indsendte ansøgningsmateriale. Januar 2018 Gebyrvedtægt for byggesagsbehandling Gældende fra 1. januar 2018 Kapitel 1 Formål 1. Efter Lovbekendtgørelse 2016-09-23 nr. 1178 28 kan kommunalbestyrelsen vælge at opkræve gebyrer for behandlingen

Læs mere

3. Kommunalbestyrelsens vurdering og bemærkninger til årlig tilsynsindberetning

3. Kommunalbestyrelsens vurdering og bemærkninger til årlig tilsynsindberetning 1. Tilsynsindberetning Periode: 01-01-2016 til 31-12-2016 Fagsystemnøgle: Tilsynsindberetning-820-2016 Sidst revideret: 30-03-2017 kl. 15:51 Myndighed: Vesthimmerlands Kommune Titel: Vesthimmerlands Kommune

Læs mere

MILJØTILSYN i ROSKILDE 2004

MILJØTILSYN i ROSKILDE 2004 2004 ROSKILDE MILJØAViS Nr. 1, februar 2005 Indhold Tilsynsindsatsen i 2004... 2 Nye regler om brugerbetaling... 4 Mangelfulde ansøgninger om miljøgodkendelse koster ekstra... 6 Miljøtilsyn i fremtiden

Læs mere

3. Kommunalbestyrelsens vurdering og bemærkninger til årlig tilsynsindberetning

3. Kommunalbestyrelsens vurdering og bemærkninger til årlig tilsynsindberetning 1. Tilsynsindberetning Periode: 01-01-2016 til 31-12-2016 Fagsystemnøgle: Tilsynsindberetning-390-2016 Sidst revideret: 31-03-2017 kl. 12:05 Myndighed: Vordingborg Kommune Titel: Vordingborg Kommune sindberetning

Læs mere

Offentliggørelse af Guldborgsund Kommune tilsyns- og godkendelsesarbejde i 2015.

Offentliggørelse af Guldborgsund Kommune tilsyns- og godkendelsesarbejde i 2015. Offentliggørelse af Guldborgsund Kommune tilsyns- og godkendelsesarbejde i 2015. Center for Miljø & Plan har udarbejdet miljøtilsynsberetning 2015 for Guldborgsund Kommune. Tilsynsberetningen er udarbejdet

Læs mere

Instruks for opkrævning af byggesagsgebyrer 2015

Instruks for opkrævning af byggesagsgebyrer 2015 Instruks for opkrævning af byggesagsgebyrer 2015 Indhold 1. Indledning... 3 2. Byggesagsgebyr... 4 3. Tidspunkt for betaling af gebyr... 4 4. Retsgrundlag... 4 5. Fastsættelse af timeprisen... 5 6. Sager

Læs mere

Beretning om miljøtilsyn 2014

Beretning om miljøtilsyn 2014 Beretning om miljøtilsyn 2014 Klik her for at angive tekst. Side 1 / 12 Side 2/12 Indberetning af godkendelses - og tilsynsindsatsen med er og i 2014, for perioden 1. januar 31. december. 2014 (efter tilsynsbekendtgørelsens

Læs mere

MILJØTILSYN - KORT OG GODT

MILJØTILSYN - KORT OG GODT MILJØTILSYN - KORT OG GODT FOR EJERE AF HUSDYRBRUG OG VIRKSOMHEDER I SORØ KOMMUNE HVORFOR MILJØTILSYN? Sorø Kommune skal føre aktive og opsøgende miljøtilsyn på virksomheder og husdyrbrug i kommunen. Der

Læs mere

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2008 i Syddjurs Kommune Indledning

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2008 i Syddjurs Kommune Indledning Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2008 i Syddjurs Kommune Indledning Nærværende tilsynsberetning omhandler Syddjurs Kommunes indsats i 2008 indenfor tilsyn, kortlægning og planlægning efter Miljøbeskyttelsesloven,

Læs mere

3. Kommunalbestyrelsens vurdering og bemærkninger til årlig tilsynsindberetning

3. Kommunalbestyrelsens vurdering og bemærkninger til årlig tilsynsindberetning 1. Tilsynsindberetning Periode: 01-01-2016 til 01-01-2016 Fagsystemnøgle: Tilsynsindberetning-173-2016 Sidst revideret: 28-04-2017 kl. 15:52 Myndighed: Lyngby-Taarbæk Kommune Titel: Lyngby-Taarbæk Kommune

Læs mere

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr. 1,3,4 og 9.

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr. 1,3,4 og 9. Del 1/3. Indberetning godkendelses - og tilsynsindsatsen med virksomheder og i 2016, for perioden 1. jan. 1. april 2016 efter tilsynsbekendtgørelsens (nr. 497 15. maj 2013) kapitel 4 og bek. nr. 1519 7.

Læs mere

3. Kommunalbestyrelsens vurdering og bemærkninger til årlig tilsynsindberetning

3. Kommunalbestyrelsens vurdering og bemærkninger til årlig tilsynsindberetning 1. Tilsynsindberetning Periode: 01-01-2017 til 31-12-2017 Fagsystemnøgle: Tilsynsindberetning-306-2017 Sidst revideret: 28-03-2018 kl. 10:51 Myndighed: Odsherred Kommune Titel: Odsherred Kommune sindberetning

Læs mere

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2007 i Syddjurs Kommune Indledning

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2007 i Syddjurs Kommune Indledning Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i i Syddjurs Kommune Indledning Nærværende tilsynsberetning omhandler Syddjurs Kommunes indsats i indenfor tilsyn, kortlægning og planlægning efter Miljøbeskyttelsesloven,

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Kommunenavn Vordingborg Kommune Indledning (max 1500 Vordingborg Kommune

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Kommunenavn Rudersdal Indledning (max 1500 tegn) Rudersdal Kommune overholder

Læs mere

Miljøtilsynsberetning. Landbrug og Pelsdyrfarme

Miljøtilsynsberetning. Landbrug og Pelsdyrfarme Miljøtilsynsberetning 2010 Landbrug og Pelsdyrfarme Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2010, side 1/3 Kommunenavn Skive Indledning Skive Kommune skal hvert år indberette og offentliggøre oplysninger

Læs mere

3. Kommunalbestyrelsens vurdering og bemærkninger til årlig tilsynsindberetning

3. Kommunalbestyrelsens vurdering og bemærkninger til årlig tilsynsindberetning 1. Tilsynsindberetning Periode: 01-01-2016 til 31-12-2016 Fagsystemnøgle: Tilsynsindberetning-265-2016 Sidst revideret: 31-03-2017 kl. 13:22 Myndighed: Roskilde Kommune Titel: Roskilde Kommune sindberetning

Læs mere

3. Kommunalbestyrelsens vurdering og bemærkninger til årlig tilsynsindberetning

3. Kommunalbestyrelsens vurdering og bemærkninger til årlig tilsynsindberetning 1. Tilsynsindberetning Periode: 01-01-2016 til 31-12-2016 Fagsystemnøgle: Tilsynsindberetning-210-2016 Sidst revideret: 28-04-2017 kl. 10:27 Myndighed: Fredensborg Kommune Titel: Fredensborg Kommune sindberetning

Læs mere

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Kommunenavn Billund Indledning (evt.) Tilsynsindberetning for 2011 1.1 Anmeldelser, tilladelser og godkendelser *med loven menes Lov om miljøgodkendelse

Læs mere

Bekendtgørelse om organisationers frivillige deltagelse i en fællesskabsordning for miljøledelse og miljørevision (EMAS) 1)

Bekendtgørelse om organisationers frivillige deltagelse i en fællesskabsordning for miljøledelse og miljørevision (EMAS) 1) BEK nr 96 af 04/02/2011 (Gældende) Udskriftsdato: 23. januar 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljømin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-131-00002 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

3. Kommunalbestyrelsens vurdering og bemærkninger til årlig tilsynsindberetning

3. Kommunalbestyrelsens vurdering og bemærkninger til årlig tilsynsindberetning 1. Tilsynsindberetning Periode: 01-01-2016 til 31-12-2016 Fagsystemnøgle: Tilsynsindberetning-250-2016 Sidst revideret: 13-03-2017 kl. 12:11 Myndighed: Frederikssund Kommune Titel: Frederikssund Kommune

Læs mere

3. Kommunalbestyrelsens vurdering og bemærkninger til årlig tilsynsindberetning

3. Kommunalbestyrelsens vurdering og bemærkninger til årlig tilsynsindberetning 1. Tilsynsindberetning Periode: 01-01-2018 til 31-12-2018 Fagsystemnøgle: Tilsynsindberetning-390-2018 Sidst revideret: 15-02-2019 kl. 09:02 Myndighed: Vordingborg Kommune Titel: Vordingborg Kommune sindberetning

Læs mere

Regler om betaling for aktindsigt. Statsforvaltningens svar på henvendelse fra borger: Henvendelse om betaling for aktindsigt

Regler om betaling for aktindsigt. Statsforvaltningens svar på henvendelse fra borger: Henvendelse om betaling for aktindsigt 2016-20263 Regler om betaling for aktindsigt Statsforvaltningens svar på henvendelse fra borger: Dato: 04-07-2016 Henvendelse om betaling for aktindsigt Du har den 28. februar og 3. marts 2016 rettet henvendelse

Læs mere

3. Kommunalbestyrelsens vurdering og bemærkninger til årlig tilsynsindberetning

3. Kommunalbestyrelsens vurdering og bemærkninger til årlig tilsynsindberetning 1. Tilsynsindberetning Periode: 01-01-2017 til 31-12-2017 Fagsystemnøgle: Tilsynsindberetning-265-2017 Sidst revideret: 28-03-2018 kl. 08:02 Myndighed: Roskilde Kommune Titel: Roskilde Kommune sindberetning

Læs mere

HÅNDHÆVELSE AF PÅBUD NATUR & MILJØ 2014

HÅNDHÆVELSE AF PÅBUD NATUR & MILJØ 2014 HÅNDHÆVELSE AF PÅBUD NATUR & MILJØ 2014 Advokat (H) Alex Puggaard og advokat Vibeke Westergaard (H) Onsdag den 21. maj 2014 Håndhævelse Udfordringer ved håndhævelsen - som eksempel ulovlig opfyld af råstofgrave

Læs mere

3. Kommunalbestyrelsens vurdering og bemærkninger til årlig tilsynsindberetning

3. Kommunalbestyrelsens vurdering og bemærkninger til årlig tilsynsindberetning 1. Tilsynsindberetning Periode: 01-01-2017 til 31-12-2017 Fagsystemnøgle: Tilsynsindberetning-260-2017 Sidst revideret: 15-03-2018 kl. 14:23 Myndighed: Halsnæs Kommune Titel: Halsnæs Kommune sindberetning

Læs mere

3. Kommunalbestyrelsens vurdering og bemærkninger til årlig tilsynsindberetning

3. Kommunalbestyrelsens vurdering og bemærkninger til årlig tilsynsindberetning 1. Tilsynsindberetning Periode: 01-01-2017 til 31-12-2017 Fagsystemnøgle: Tilsynsindberetning-201-2017 Sidst revideret: 23-03-2018 kl. 12:40 Myndighed: Allerød Kommune Titel: Allerød Kommune sindberetning

Læs mere

Tilsynsberetning 2011

Tilsynsberetning 2011 Tilsynsberetning 2011 Virksomheder Holstebro Kommune Teknik og Miljø 01.04.2012 Tilsynsberetning for tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011. Kommunenavn Holstebro Kommune Indledning (max

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2010, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2010, Del 1/3 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2010, Del 1/3 Kommunenavn Ringsted Indledning (max 1500 Ringsted Kommune har i 2010 udført en tilsynsindsats der sikre, at minimumsfrekvenserne for tilsyn

Læs mere

virksomheder ved tilsynsårets begyndelse (pr. 1. januar)

virksomheder ved tilsynsårets begyndelse (pr. 1. januar) Indberetning af godkendelses - og tilsynsindsatsen med der og i 2014, for perioden 1. januar 31. december. 2014 (efter tilsynsbekendtgørelsens kapitel 4), Del 1/3 Kommunenavn Viborg Kommunens bemærkninger

Læs mere

som fremmede tjeneste ydelser i kr. Virksomheder omfattet af bilag 1 til bekendtgørelse om godkendelse af

som fremmede tjeneste ydelser i kr. Virksomheder omfattet af bilag 1 til bekendtgørelse om godkendelse af Indberetning af godkendelses - tilsynsindsatsen med i 2014, for perioden 1. januar 31. december. 2014 (efter tilsynsbekendtgørelsens kapitel 4), Del 1/3 Kommunenavn Holbæk Kommunens bemærkninger til de

Læs mere

virksomheder ved tilsynsårets begyndelse (pr. 1. januar) 0 0 0.00 0.00 Godkendelse efter 12, stk. 2, i lov om miljøgodkendelse 0 0 0.00 0.

virksomheder ved tilsynsårets begyndelse (pr. 1. januar) 0 0 0.00 0.00 Godkendelse efter 12, stk. 2, i lov om miljøgodkendelse 0 0 0.00 0. Indberetning af godkendelses - og tilsynsindsatsen med virksomheder og i 2014, for perioden 1. januar 31. december. 2014 (efter tilsynsbekendtgørelsens kapitel 4) Kommunenavn Lyngby-Taarbæk Kommunens bemærkninger

Læs mere

Antal godkendte virksomheder i alt ultimo 2013

Antal godkendte virksomheder i alt ultimo 2013 Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Kommunenavn Syddjurs Kommune Indledning (evt.) Miljøministeriet offentliggjorde en ny tilsynsbekendtgørelse

Læs mere

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Odsherred Indledning (evt.) Odsherred kommune har i 2012 meddelt 2 stk. 16 miljøgodkendelser efter husdyrloven. Derudover er der afgjort

Læs mere

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Frederikssund Indledning (evt.) Indberetning af tilsyn og godkendelse for husdyrbrug i Frederikssund Kommune i 2012 i henhold til Miljøministeriets

Læs mere

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2010, Del 1/3

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2010, Del 1/3 Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2010, Del 1/3 Kommunenavn Aarhus Indledning (evt.) Hermed foreligger tilsynsberetningen for Aarhus Kommunes miljøindsats på landbrugsområdet i 2010. Det drejer sig

Læs mere

3. Kommunalbestyrelsens vurdering og bemærkninger til årlig tilsynsindberetning

3. Kommunalbestyrelsens vurdering og bemærkninger til årlig tilsynsindberetning 1. Tilsynsindberetning Periode: 1-1-216 til 31-12-216 Fagsystemnøgle: Tilsynsindberetning-657-216 Sidst revideret: 19-5-217 kl. 13:38 Myndighed: Herning Kommune Titel: Herning Kommune sindberetning for

Læs mere

3. Kommunalbestyrelsens vurdering og bemærkninger til årlig tilsynsindberetning

3. Kommunalbestyrelsens vurdering og bemærkninger til årlig tilsynsindberetning 1. Tilsynsindberetning Periode: 01-01-2018 til 31-12-2018 Fagsystemnøgle: Tilsynsindberetning-706-2018 Sidst revideret: 29-03-2019 kl. 12:45 Myndighed: Syddjurs Kommune Titel: Syddjurs Kommune sindberetning

Læs mere

3. Kommunalbestyrelsens vurdering og bemærkninger til årlig tilsynsindberetning

3. Kommunalbestyrelsens vurdering og bemærkninger til årlig tilsynsindberetning 1. Tilsynsindberetning Periode: 01-01-2017 til 31-12-2017 Fagsystemnøgle: Tilsynsindberetning-706-2017 Sidst revideret: 03-04-2018 kl. 15:21 Myndighed: Syddjurs Kommune Titel: Syddjurs Kommune sindberetning

Læs mere

3. Kommunalbestyrelsens vurdering og bemærkninger til årlig tilsynsindberetning

3. Kommunalbestyrelsens vurdering og bemærkninger til årlig tilsynsindberetning 1. Tilsynsindberetning Periode: 01-01-2018 til 31-12-2018 Fagsystemnøgle: Tilsynsindberetning-259-2018 Sidst revideret: 27-03-2019 kl. 13:46 Myndighed: Køge Kommune Titel: Køge Kommune sindberetning for

Læs mere

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Kommunenavn Randers Indledning (evt.) Kommunen har i henhold til Miljøministeriets bekendtgørele

Læs mere

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr. 1,3,4 og 9.

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr. 1,3,4 og 9. Del 1/3. Indberetning af godkendelses - og sindsatsen med virksomheder og husdyrbrug i 2016, for perioden 1. jan. 1. april 2016 efter sbekendtgørelsens (nr. 497 af 15. maj 2013) kapitel 4 og bek. nr. 1519

Læs mere

Beretning om miljøtilsyn 2015

Beretning om miljøtilsyn 2015 Beretning om miljøtilsyn 2015 1. maj 2016 2016-006217 Side 1 / 13 Del 1/3. Indberetning af godkendelses - og tilsynsindsatsen med virksomheder og i 2015, for perioden 1. jan. 31. dec. 2015 efter tilsynsbekendtgørelsens

Læs mere

3. Kommunalbestyrelsens vurdering og bemærkninger til årlig tilsynsindberetning

3. Kommunalbestyrelsens vurdering og bemærkninger til årlig tilsynsindberetning 1. Tilsynsindberetning Periode: 01-01-2016 til 01-01-2016 Fagsystemnøgle: Tilsynsindberetning-240-2016 Sidst revideret: 31-03-2017 kl. 12:20 Myndighed: Egedal Kommune Titel: Egedal Kommune sindberetning

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Faaborg-Midtfyn Indledning (max 1500 Ved begyndelsen af 2012 var der 379 i vores tilsynsregister,som er omfattet af tilsynsaftalen

Læs mere

Ændringsforslag. til. Forslag til: Landstingslov nr. xx af xx 2007 om konkurrence. Til 12

Ændringsforslag. til. Forslag til: Landstingslov nr. xx af xx 2007 om konkurrence. Til 12 EM2007/49 Ændringsforslag til Forslag til: Landstingslov nr. xx af xx 2007 om konkurrence Fremsat af Landsstyret til 2. behandling. Til 12 1. Stk. 2 affattes således: "Stk. 2. Påbud kan udstedes, når støtten:

Læs mere

Tilsynsberetning for Furesø Kommune i 2007.

Tilsynsberetning for Furesø Kommune i 2007. Tilsynsberetning for Furesø Kommune i 2007. Indledning Denne beretning indeholder en redegørelse for Furesø Kommunes miljøindsats vedrørende industri mv. i 2007. Kommunens miljøindsatsområder omfatter

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Kommunenavn Haderslev Indledning (max 1500 Kommunen skal årligt afgive en beretning om

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Åben i Word Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Kommunenavn Høje-Tåstrup Indledning (max 1500 Kommunen overholder tilsynsfrekvenserne med undtagelse af to listevirksomheder.

Læs mere

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2009, side 1/7

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2009, side 1/7 Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i, side 1/7 Halsnæs Kommunenavn Indledning (evt.) Her følger beretningen fra Halsnæs Kommune om miljøtilsyn og miljøgodkendelser med videre i. Aftalen mellem KL og Miljøministeren

Læs mere