Datablade for kortlagte lokaliteter omfattet af Indsatsplan Truelsbjerg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Datablade for kortlagte lokaliteter omfattet af Indsatsplan Truelsbjerg"

Transkript

1 Forslag til Indsatsplan Kasted e for kortlagte lokaliteter omfattet af Indsatsplan Truelsbjerg S!A!A R D!A! A! A!A V1!A! A P-Vest P-Nord P-Syd V Z P-Øst !A A!!A!!A A!!A A!A MARTS 2006 ÅRHUS AMT NATUR OG MILJØ

2 Ølstedvejens lossepladser (Lokalitet nr og 713-2) Specialdepotet er etableret i i forbindelse med oprydning af boligkvarter i Mundelstrup. Depotet er lukket/slutafdækket i I depotet er der deponeret ca m³ jord forurenet med hovedsageligt arsen og bly fra oprydning på to afværgeprojekter (Mundelstrup Stationsby ved Århus og Søvænget i Ry). Deponeringen er foregået i en udgravning (idet der først er opgravet ren jord til indbygning ved afværgeprojekterne), der er blevet opfyldt over terræn som en kuppelform. I 2001 er der på et areal vest for specialdepotet deponeret ca m 3 forbrændingsslagge under asfalten på en parkeringsplads. Der er påvist følgende miljøfremmede stofgrupper i jord og grundvand Oliekomponenter Tungmetaller Jordanalyser i.a. i.a. Vandanalyser i.a. arsen: 0, ug/l 1 bly: 0,038-2,6 ug/l Kommentar: 1) 19 ug/l er en forhøjet værdi målt en enkelt gang (ellers 0,022-9,4 ug/l) i.a.: ikke analyseret u.d.: under detektionsgrænsen Specialdepotet er etableret med bund og topmembran samt med opsamling af eventuelt perkolat fra såvel et øvre som et nedre kontroldræn. Et omfangsdræn opsamler overfladevand, som ledes til motorvejens nedsivningsanlæg/grøft. I forbindelse med deponeringen er jorden kalket, for at opnå en neutral ph i jorden. Ved neutral ph er arsen mindre tilbøjelig til at blive udvasket. Nedsivning af arsen til grundvandet minimeres også pga. et underliggende kalkholdigt, morænelerslag af meters mægtighed i området. Der foregår en gang årlig monitering af hhv. perkolat fra 2 drænbrønde (øvre og nedre), og grundvand fra 3 kontrolboringer (F1 filtersat m u.t, F2 filtersat m u.t. og F3 filtersat 5-6 og m u.t.).ved moniteringen analyseres for boringskontrol, samt bly og arsen. Der foretages ikke yderligere indsats. Depotet er til dato overvåget ved årlig monitering i drænbrønde og kontrolboringerne. Det overvejes at anbefale tilsynsmyndigheden (kommunen), at nedsætte moniteringshyppigheden til hvert andet år. Depotet er godkendt efter Miljøbeskyttelseslovens kap. 5 på UMT s møde 23. januar Miljøstyrelsen stadfæstede amtets afgørelse. Århus Amt har kortlagt matrikel nr. 7000g Mundelstrup By, Fårup, på "Vidensniveau 2" i henhold til "Lov om forurenet jord". Århus Kommunale Værker er tilsynsmyndighed.

3 Randersvej 534 og 532, Trige ( Lokalitet og 751-6) Lokaliteterne har været anvendt til affaldsdeponering fra ca til Der er i 1988 foretaget en undersøgelse af forureningen fra lokaliteterne. Undersøgelsen er udført for Århus Amt. Der er deponeret omkring m 3 affald på lokaliteterne, herunder betydelige mængder gasrensemasse. Den aktuelle undersøgelses omfang Ved undersøgelsen er udført 6 boringer til meters dybde og 1 boring til 60 meters dybde. Der er udtaget vandprøver fra boringerne til kemisk analyse. Supplerende er udtaget prøver fra omkringliggende boringer og brønde til analyse. Der er konstateret påvirkning med perkolat i det øvre grundvandsmagasin samt det mellemste og nedre magasin. Perkolatet beskrives som lossepladsperkolat med indhold af cyanid. I undersøgelsen fra 1988 betragtes det primære grundvandsmagasin som godt beskyttet På grundlag af undersøgelsen blev anbefalet oppumpning af perkolat. Projekteringen af afværge blev stillet i bero i 1990, idet forudsætningerne for den planlagte afværge var ændret og der ønskedes yderligere undersøgelser. Udsivning af perkolat fra pladsen skal vurderes i forhold til den seneste viden om de geologiske forhold i området. Århus Amt har kortlagt dele af matrikel nr. 17a, 18a og 5x Trige By, Trige, på "Vidensniveau 2" i henhold til "Lov om forurenet jord".

4 Pannerupvej 11, Trige ( Lokalitet 751-8) Der er i 1993 foretaget undersøgelse af ejendommen ved gravning med rendegraver. Der er foretaget opfyldning med affald og fyld fra omkringliggende haver. Den aktuelle undersøgelses omfang Der er udelukkende foretaget gravning med rendegraver Usikkert Da der kun er foretaget undersøgelse i form af gravning med rendegraver er ikke kendskab til deponeringsmængde og mulig perkolatdannelse. Der bør foretages supplerende undersøgelse med henblik på vurdering af mulig kildestyrke. Århus Amt har kortlagt matrikel nr. 1a Trige By, Trige, på "Vidensniveau 2" i henhold til "Lov om forurenet jord".

5 Koldkilde, Lystrup (Lokalitet ) Ejendommen er registreret efter affaldsdepotloven i Registreringen er nu erstattet af kortlægning på vidensniveau 2 i henhold til lov om forurenet jord. Der er forgået deponering af industri- og byggeaffald samt jord i perioden Den oprindelige grusgrav var 10 meter dyb og der er anslået at være deponeret 5 mio m 3 affald. Pladsen er anvendt til deponering g af jord og bygningsaffald. Ifølge Århus Kommune er der deponeret en mindre mængde gasværksaffald (500 m 3 ) Den aktuelle undersøgelses omfang Der er i 1995 udført 8 lokaliseringsboringer på pladsen. Boringerne er bla. placeret, hvor det formodedes at gasværksaffaldet lå. Der er ved boringerne antruffet husholdnings- og byggeaffald, samt slagge og olieforurenet jord. Der er ikke med sikkerhed truffet gasværksaffald. Ved analyse er påvist xylen og benzin, samt i en boring relativt høje koncentrationer af PAH. Der er ikke foretaget en risikovurdering i forhold til grundvandet. Der skal foretages supplerende undersøgelse med henblik på en risikovurdering i forhold til grundvandet. Århus Amt har kortlagt matrikel nr. 4h Elev By, Elev, på "Vidensniveau 2" i henhold til "Lov om forurenet jord".

6 Vennemindevej 51, Lystrup ( Lokalitet ) Ejendommen er registreret efter affaldsdepotloven i Registreringen er nu erstattet af kortlægning på vidensniveau 2 i henhold til lov om forurenet jord. Frem til 1973 blevet gravet grus på arealet. I 1971 påbegyndtes opfyldning med husholdnings- og bygeaffald, jordfyld og røgkammersod/flyveaske fra Midtkraft. I alt er deponeret ca m 3. Der er efterfølgende foregået deponering af fyldjord på arealet. Undersøgelser Århus Amt har i oktober 1995 gennemført en orienterende undersøgelse på ejendommen. Undersøgelsen omfattede 1 boring til 4 m.u.t og 1 boring til 7 m.u.t. Der blev på basis af observationer under udførelse af boringerne udtaget jordprøver til laboratorieanalyse i 2,8 meters dybde. prøverne er analyseret for indhold af mineralsk olie (DS209). Der er påvist forhøjet indhold af olie i jordprøverne. Der er ikke foretaget en risikovurdering i forhold til grundvandet, ligesom der ikke erundersøgt for mulig forurening fra flyveaske og husholdningsaffald. Der skal foretages supplerende undersøgelse med henblik på en risikovurdering i forhold til grundvandet. Århus Amt har kortlagt matrikel nr. 6a Elev By, Elev, på "Vidensniveau 2" i henhold til "Lov om forurenet jord".

7 Rønbækvej 38, Hinnerup (lokalitet ) Det rådgivende ingeniørfirma COWI as har i januar 2003 udført en orienterende undersøgelse på ejendommen. Søften Maskinstation startede på ejendommen i Fra ca har der også været drevet nåletræsplantage. Både i forbindelse med masinstationen og nåletræsplantagen har der været anvendt pesticider. Sprøjter blev rengjort på vaskepladsen. Der er desuden flere ovenjordiske og nedgravede olietanke på ejendommen samt diverse oplag af olietromler, asfalt m.m. Den aktuelle undersøgelses omfang Ved undersøgelsen er der udført 7 miljøtekniske boringer, hvoraf boringen ved vaskepladsen blev filtersat. Der er påvist følgende miljøfremmede stofgrupper i jord og grundvand: jord Olie mg/kgts 1 m.u.t. grundvand Olie 9,3 µg/l 5-7 m.u.t. Atrazin 1,7 µg/l 5-7 m.u.t Bentazon 0,27 µg/l 5-7 m.u.t Atrazin-desetyl 0,36 µg/l 5-7 m.u.t Atrazin-desisopropyl 0,53 µg/l 5-7 m.u.t Atrazin-2-hydroxy 0,44 µg/l 5-7 m.u.t Isoproturon 3,4 µg/l 5-7 m.u.t Simazin 0,17 µg/l 5-7 m.u.t Påvisningen af pesticider i grundvandet skyldes formentlig nedsivning fra vaskeplads eller den tilknyttede olieudskiller. Det kan i midlertid også skyldes et generel påvirkning af grundvandet i området. Olieforureningen i jorden ved tank 1 og 2 og grundvandet ved vaskepladsen kan udgøre en risiko for grundvandet lokalt. Det skal ved undersøges nærmere om den kraftige forurening ved tank 1 og 2 kan udgøre en risiko for grundvandet. Århus Amt har kortlagt en del af matrikel nr. 36x Søften By, Søften på vidensniveau 2 i henhold til "Lov om forurenet jord".

8 Samsøvej 15, 8382 Hinnerup ( Lokalitet ) Cowi har i 2004 foretaget en orienterende undersøgelse på ejendommen. Der har været maskinindustri fra 1980 til 1984 på ejendommen samt et i driftværende autoværksted med lakeringsanlæg fra Mulige forureningskilder er spild og oplag af opløsningsmidler, olie og kemikalieaffald, utætheder i kloak og olieudskiller. Der er udført 2 boringer til 5 meters dybde, placeret ved henholdsvis tank og olieudskiller. En jord- og en vandprøve fra hver boring er analyseret for BTEX og total-kulbrinter. Der er udtaget i alt 11 prøver af overfladejorden på ejendommen. En prøve er udtaget ved afkastet fra sprøjtekabinen og analyseret for tungmetaller. De øvrige er udtaget ved en oplagsplads med oplag af spildolie og rensevæske. Prøverne fra oplagspladsen er analyseret for total-kulbrinter, PAH og tungmetaller. Ved sprøjtekabinen er desuden udtaget 1 prøve af poreluften i jorden. Prøven er analyseret for chlorerede opløsningsmidler, total-kulbrinter, BTEX og naphthalen. Overfladeprøver kulbrinter mg/kgts og mg/kgts bly 170mg/kgTS og 75 mg/kgts poreluft mindre indhold af benzen og total-kulbrinter. Ingen Der forventes foretaget en vurdering af om der er behov for supplerende undersøgelser. Århus Amt har kortlagt en del af matrikel nr. 1co Hinnerup By, Grundfør på "Vidensniveau 2" i henhold til "Lov om forurenet jord".

9 Ådalsvej 4-6, 8382 Hinnerup ( Lokalitet ) Århus Amt har i 2002 kortlagt ejendommen på vidensniveau 1i henhold til Lov om forurenet jord, da det er bekræftet, at der er/har været muligt forurenende aktiviteterne på ejendommen. Der er ikke lavet undersøgelse på ejendommen. Der har været benzinsalg på ejendommen fra 1937 til 1970 erne. Der har samtidig været autoværksted der i 1980 er ombygget til bolig. Ved tidspunktet for indsatsplanens udarbejdelse er der intet kendskab til forurening på ejendommen. Oliebranchens Miljøpulje (OM) har foretaget en orienterende undersøgelse omkring det tidligere detailsalgsanlæg for motorbrændstoffer. Der er ikke konstateret forurening fra dette. Kortlægningen er opretholdt efter OM s undersøgelse idet autoværkstedet ikke er undersøgt. Der forventes foretaget en orienterende undersøgelse. Herefter tages stilling til om der er behov for yderligere tiltag. Århus Amt har kortlagt matrikel nr. 1aø Hinnerup By, Haldum på "Vidensniveau 1" i henhold til "Lov om forurenet jord".

10 Læsøvej 5, Hinnerup ( Lokalitet ) Cowi har i 2004 foretaget en orienterende undersøgelse på ejendommen. Der har været vognmandsforretning med autoværksted på ejendommen. Mulige forureningskilder er spild og oplag af olie/kemikalier. Der er udført 4 boringer på ejendommen, placeret ved henholdsvis olieudskiller og oplagspladser for olie. Desuden er udtaget 8 prøver af overfladejord og 1 poreluftprøve. Der er konstateret forurening med total-kulbrinter i 4 overfladeprøver. I 1 prøve er konstateret forurening med PAH, samt i en anden prøve tungmetaller. Overfladejord total-kulbrinter mg/kgts benz(a)pyren 1,74 mg/kgts dibenz(a,h)anthacen 0,268 mg/kgts total-pah 10,4 mg/kgts. Zink mg/kgts Bly 240 mg/kgts Kobber mg/kgts Cadmium 1,7 mg/kgts Nikkel 55 mg/kgts. Poreluft total-kulbrinter 0,87 mg/m 3 benzen 0,005 mg/m 3 Forureningen med kulbrinter i poreluften indikerer, at der findes en olieforurening under bygningen. Der forventes foretaget supplerende undersøgelse med henblik på vurdering af risiko for grundvandet. Århus Amt har kortlagt matrikel nr. 1db Hinnerup By, Grundfør på "Vidensniveau 2" i henhold til "Lov om forurenet jord".

11 Langagervej 2, Trige( Lokalitet ) Det rådgivende ingeniørfirma Niras har i oktober 2002 udført en orienterende undersøgelse på ejendommen. Autoværksted med lakeringsanlæg, maskinindustri. Den aktuelle undersøgelses omfang Der er udført 5 boringer på ejendommen. Boringerne er placeret ved kendte mulige forureningskilder. 1 boring er ført til 12 meters dybde og filtersat. De øvrige er ført til 4 meters dybde. Der er desuden udtaget 1 vandprøve, 1 overfladeprøve og udført 3 prøvetagninger af poreluft Jordforurening Der er på grundlag af observationer under borearbejdet og PID-målinger udvalgt 4 prøver til analyse for totalkulbrinter og BTEX. Der er analyseret et indhold på 100mg/kg Ts til mg/kgts for totalkulbrinter. De analyserede prøver er udtaget i 2-2,5 meter dybde, men der er ved borearbejdet fundet tegn på forurening fra 0,5 meters dybde. I en overfladeprøver er konstateret et indhold af total-kulbrinter på mg/kgts. Der er ikke konstateret indhold af tungmetaller. Grundvandsforurening Der er ikke konstateret forurening over Miljøstyrelsens vandkvalitetskriterier i den udtagne vandprøve. Poreluftforurening Der er konstateret et mindre indholdt af tetrachorethylen på 0,75µg/m 3, hvilket er under Miljøstyrelsens afdampningskriterie. Der er påvist følgende miljøfremmede stofgrupper i jord og grundvand jord Tungere olie mg/kgts 2-2,5 m.u.t mg/kgts overflade bly 6,9-250 mg/kgts overflade grundvand toluen 0,43 µg/l poreluft tetrachlorethylen 0,75 µg/m 3 Lertykkelse j.fr. lertykkelseskort minimum meter. Der foretages supplerende undersøgelse med henblik på risikovurdering i forhold til grundvandet. Århus Amt har kortlagt matrikel nr. 10h ølsted By, Ølsted, på "Vidensniveau 2" i henhold til "Lov om forurenet jord".

12 Vestermøllevej 5, Trige ( Lokalitet ) Århus Amt har i 2002 kortlagt ejendommen på vidensniveau 1 i henhold til Lov om forurenet jord, da det er bekræftet, at der er/har været muligt forurenende aktiviteterne på ejendommen. Der er ikke lavet undersøgelse på ejendommen. Skrotplads og produkthandel siden er spild og udvaskning af olie fra skrotmaterialer, samt forurening med tungmetaller. Ved tidspunktet for indsatsplanens udarbejdelse er der intet kendskab til forurening på ejendommen. Århus Kommune har udstedt påbud om undersøgelse af ejendommen. Århus Amt vil ikke foretage undersøgelse før alle påbudsmuligheder er udtømt. Århus Amt har kortlagt matrikel nr. 9k trige By, Trige på "Vidensniveau 1" i henhold til "Lov om forurenet jord".

13 Smedebroen 13, 8380 Trige ( Lokalitet ) Århus Amt har i 2003 kortlagt ejendommen på vidensniveau 1i henhold til Lov om forurenet jord, da der er benzinsalg på ejendommen. Der har været benzinsalg på ejendommen fra 1970 erne. Ved tidspunktet for indsatsplanens udarbejdelse er der intet kendskab til forurening på ejendommen. Ingen. Der forventes foretaget en orienterende undersøgelse. Herefter tages stilling til om der er behov for yderligere tiltag. Århus Amt har kortlagt matrikel nr. 7bc Trige By, Trige på "Vidensniveau 1" i henhold til "Lov om forurenet jord".

Datablade for kortlagte lokaliteter omfattet af Indsatsplan Ristrup

Datablade for kortlagte lokaliteter omfattet af Indsatsplan Ristrup Forslag til Indsatsplan Kasted e for kortlagte lokaliteter omfattet af Indsatsplan Ristrup 713-0111 713-0131 713-0202 711-245-V1 751-1121 751-720 MARTS 2006 ÅRHUS AMT NATUR OG MILJØ Munkegyden 4, 8382

Læs mere

Min grund skal undersøges

Min grund skal undersøges Information og vejledning til grundejere Min grund skal undersøges Hvad skal der ske? www.regionsyddanmark.dk/jordforurening Formål med undersøgelsen Region Syddanmark vil nu undersøge din grund for at

Læs mere

Københavns kommune Miljøkontrollen

Københavns kommune Miljøkontrollen Notat Rådgivende ingeniører og planlæggere A/S NIRAS Sortemosevej 2 DK-3450 Allerød Telefon 4810 4200 Fax 4810 4300 E-mail niras@niras.dk Københavns kommune Miljøkontrollen CVR-nr. 37295728 Tilsluttet

Læs mere

Baggrund. Nærværende rapport er rekvireret af Ejendomsmæglerfirmaet Home i Rønne på vegne af ejeren, Kuhre Autodele, Sandemandsvej 8, 3700 Rønne.

Baggrund. Nærværende rapport er rekvireret af Ejendomsmæglerfirmaet Home i Rønne på vegne af ejeren, Kuhre Autodele, Sandemandsvej 8, 3700 Rønne. Baggrund I forbindelse med overvejelse om salg af bygninger på grunden Sandemandsvej 8 i Rønne er der foretaget en undersøgelse af eventuelle forureninger på grunden. Formålet med nærværende rapport er

Læs mere

FORURENINGSUNDERSØGELSE, JORD

FORURENINGSUNDERSØGELSE, JORD FORURENINGSUNDERSØGELSE, JORD Ryttermarksvej 1, 6000 Kolding Rekvirent: Kolding Kommune Dato: 15. marts 2013 DMR-sagsnr.: 2013-0126 Din rådgiver gør en forskel Industrivej 10A, 8680 Ry Tlf. 86 95 06 55

Læs mere

Dansk Miljørådgivning A/S

Dansk Miljørådgivning A/S Dansk Miljørådgivning A/S Vognmand Filtenborg Nørrebro 70B 7900 Nykøbing M Att: Bjørn Filtenborg Sagsnr.: Dato: 2017-1124 3. august 2017 Risikovurdering vedr. indbygning af forurenet jord i støjvold beliggende

Læs mere

SMEDEFABRIKKEN ApS P. Holm ApS Vesterbrogade 124 B 1620 København V 18. maj 2015

SMEDEFABRIKKEN ApS P. Holm ApS Vesterbrogade 124 B 1620 København V 18. maj 2015 k Miljøafdelingen Gladsaxe Kommune Rådhus Allé 7, 2860 Søborg Telefon: 39 57 59 25 E-mail: miljo@gladsaxe.dk SMEDEFABRIKKEN ApS P. Holm ApS Vesterbrogade 124 B 1620 København V 18. maj 2015 8 tilladelse

Læs mere

din grund for jordforurening

din grund for jordforurening mne Dato Evt. afdeling Afsendervirksomhed Region Hovedstaden Center for Regional Udvikling Overskrift evt. 2. linje 3. linje Region Hovedstaden undersøger Husk - Indsæt korrekt afsendermærke din grund

Læs mere

Omfattende forureningsundersøgelse

Omfattende forureningsundersøgelse Omfattende forureningsundersøgelse Kirkebjerg Allé 4-6, 2600 Glostrup Matr. nr. 8 az og 8 aæ, Glostrup By, Glostrup Udført af: DMR Rådgivende Ingeniørfirma Dansk Miljørådgivning A/S For: Glostrup Kommune

Læs mere

Supplerende miljøundersøgelse, nord for klubhuset, Hekla Boldklub, Artillerivej 181, København S

Supplerende miljøundersøgelse, nord for klubhuset, Hekla Boldklub, Artillerivej 181, København S Sag nr.: 113026/HB Dato: 12. august 2013 NOTAT Supplerende miljøundersøgelse, nord for klubhuset, Hekla Boldklub, Artillerivej 181, København S 1. Indledning I forbindelse med mulig udlægning af kunstgræsbaner

Læs mere

Notat vedrørende forureningsundersøgelse på Kløvkærvej 8, 6000 Kolding.

Notat vedrørende forureningsundersøgelse på Kløvkærvej 8, 6000 Kolding. Kløvkærvej 8, Kolding Side 1 Notat vedrørende forureningsundersøgelse på Kløvkærvej 8, 6000 Kolding. Indledning Kolding Kommune har anmodet Dansk Miljørådgivning A/S om at udføre en forureningsundersøgelse

Læs mere

Situationsplan med boringer. Analyseresultater VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT

Situationsplan med boringer. Analyseresultater VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT MUSICONSEKRETARIATET HAL 1 OMRÅDET STATUSNOTAT - TERRÆNNÆRE JORDPRØVER TILLÆG TIL RAPPORT FRA 2017 ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

2 Udførte undersøgelser og afværger

2 Udførte undersøgelser og afværger MEMO TITEL DATO 30. august 2016 TIL KOPI FRA PROJEKTNR ScandiaParken - Beskrivelse af miljøforhold Constructa A/S, Lars Hansen Profilsystemer A/S, Steen Jørgensen COWI, Anders Pørksen A065369 ADRESSE COWI

Læs mere

Udkast til 8-tilladelse til bygge- og anlægsarbejde og ændret arealanvendelse på Islevgård Allé 5

Udkast til 8-tilladelse til bygge- og anlægsarbejde og ændret arealanvendelse på Islevgård Allé 5 CERVOGRUPPEN ApS Lille Gråbrødrestræde 1 1 th 5000 Odense C 21. november 2016 Udkast til 8-tilladelse til bygge- og anlægsarbejde og ændret arealanvendelse på Islevgård Allé 5 Firmaet JordMiljø A/S har

Læs mere

Bilag 1. Oversigtskort med alle delområder, boringer mv.

Bilag 1. Oversigtskort med alle delområder, boringer mv. Bilag 1 Oversigtskort med alle delområder, boringer mv. 0 250 500 meter 0 0 0 0 Midlertidigt filter for porevand Boring, tidl., filtersat Boring, ny, ikke filtersat Boring, ny, filtersat Undersøgelsesområde

Læs mere

Min grund skal undersøges Hvad skal der ske?

Min grund skal undersøges Hvad skal der ske? Information og vejledning til grundejere Min grund skal undersøges Hvad skal der ske? www.regionsyddanmark.dk/jordforurening Formål med undersøgelsen Region Syddanmark vil nu undersøge din grund for at

Læs mere

RAPPORT OVER SUPPLERENDE FORURENINGSUNDERSØGELSER, VEJLE LYSTBÅDEHAVN

RAPPORT OVER SUPPLERENDE FORURENINGSUNDERSØGELSER, VEJLE LYSTBÅDEHAVN Vejle Kommune RAPPORT OVER SUPPLERENDE FORURENINGSUNDERSØGELSER, VEJLE LYSTBÅDEHAVN Beliggende: Vejle Lystbådehavn, 7100 Vejle Bygherre: Vejle Kommune Rådgiver: NIRAS A/S Åboulevarden 80, Postboks 615,

Læs mere

Erfaringsopsamling på V2-undersøgelser

Erfaringsopsamling på V2-undersøgelser Erfaringsopsamling på V2-undersøgelser Branchebeskrivelse Autoværksteder Teknik og Administration Nr. 1 2016 Erfaringsopsamling på V2-undersøgelser Branchebeskrivelse Autoværksteder Teknik og Administration

Læs mere

Uden for fyrrummet blev der observeret to udluftningsrør i en lyskasse, samt et nærtliggende mindre delareal med retableret asfaltbelægning.

Uden for fyrrummet blev der observeret to udluftningsrør i en lyskasse, samt et nærtliggende mindre delareal med retableret asfaltbelægning. NOTAT Projekt Snejbjerg Skole. Forureningsundersøgelse ved fyringsolieanlæg Kunde Herning Kommune Notat nr. 1 Dato 20150508 Til Fra Lars Rathje Snejbjerg Skole. Skolesvinget 1, 7400 Herning Forureningsundersøgelse

Læs mere

HJØRNET AF SØLYSTGADE/ BORGERGADE, SILKEBORG

HJØRNET AF SØLYSTGADE/ BORGERGADE, SILKEBORG Til Silkeborg Kommune Ejendomme, Team Køb/Salg Østergade 1, 8600 Silkeborg Att.: Ulla Jung Dokumenttype Rapport Dato December 2014 HJØRNET AF SØLYSTGADE/ BORGERGADE, SILKEBORG FORURENINGSUNDERSØGELSE,

Læs mere

Dispensation til modtagelse af jord i råstofgrav

Dispensation til modtagelse af jord i råstofgrav Dispensation til modtagelse af jord i råstofgrav Tjørnehoved, Præstø Kommune Matrikel 3b Tjørnehoved By, Allerslev Journalnr. 04-000156 Dokumentnr. 246198 23. marts 2006 MMY 1 Der er d. 1. juli 2004 søgt

Læs mere

Screening for forurening i jord, der er oplagt på Københavnsvej 326, 4000 Roskilde, matr. 6a St. Hede, Roskilde Jorder. GeoMiljø Miljørådgivning ApS.

Screening for forurening i jord, der er oplagt på Københavnsvej 326, 4000 Roskilde, matr. 6a St. Hede, Roskilde Jorder. GeoMiljø Miljørådgivning ApS. Roskilde Kommune Miljøteknisk Notat Screening for forurening i jord, der er oplagt på Københavnsvej 326, 4000 Roskilde, matr. 6a St. Hede, Roskilde Jorder. 14. november 2017 Sag: 17-07-01 / CBS GeoMiljø

Læs mere

Miljøteknisk rapport. Sag: J14.0898M1 Bakkegårdsvej 8, Allingåbro. Miljøundersøgelse. Horsens, den 16. december 2014

Miljøteknisk rapport. Sag: J14.0898M1 Bakkegårdsvej 8, Allingåbro. Miljøundersøgelse. Horsens, den 16. december 2014 Miljøteknisk rapport Sag: J14.0898M1 Bakkegårdsvej 8, Allingåbro Miljøundersøgelse Horsens, den 16. december 2014 Rekvirent: Norddjurs Kommune Att. Søren Taastrup-Leth sptl@norddjurs.dk FRANCK GEOTEKNIK

Læs mere

Erfaringsopsamling på V2-undersøgelser

Erfaringsopsamling på V2-undersøgelser Erfaringsopsamling på V2-undersøgelser Branchebeskrivelse Trykkerier Teknik og Administration Nr. 4 2016 Erfaringsopsamling på V2-undersøgelser Branchebeskrivelse Trykkerier Teknik og Administration Nr.

Læs mere

Dansk Miljørådgivning A/S

Dansk Miljørådgivning A/S Dansk Miljørådgivning A/S Til Roskilde Kommune Sagsnr.: Dato: 2019-0049 11. juni 2019 Notat vedr. opgravning af nedgravet tank på Græsengen 1, 4000 Roskilde Omfang DMR har efter aftale med Roskilde Kommune

Læs mere

Udtagning af Porevandprøver i den Umættede Zone Vurdering af nedsivning til grundvandet

Udtagning af Porevandprøver i den Umættede Zone Vurdering af nedsivning til grundvandet Udtagning af Porevandprøver i den Umættede Zone Vurdering af nedsivning til grundvandet Andreas Houlberg Kristensen DMR A/S Claus Ølund Ejlskov A/S Flemming Hauge Andersen Region Sjælland Per Loll DMR

Læs mere

MILJØBESKYTTELSE VED HÅNDTERING AF OVERSKUDSJORD RISIKOBEREGNINGER/- VURDERINGER? 25 JANUAR 2018

MILJØBESKYTTELSE VED HÅNDTERING AF OVERSKUDSJORD RISIKOBEREGNINGER/- VURDERINGER? 25 JANUAR 2018 MILJØBESKYTTELSE VED HÅNDTERING AF OVERSKUDSJORD RISIKOBEREGNINGER/- VURDERINGER? 25 JANUAR 2018 Risikovurdering og udfordringer Principper for håndtering af overskudsjord Enhver, der flytter jord uden

Læs mere

Indledende miljøundersøgelser til foreløbig kategorisering af overskudsjord

Indledende miljøundersøgelser til foreløbig kategorisering af overskudsjord Notat SAG: Om- og tilbygning af St. Magleby Skole SAG NR.: 12161M VEDR.: Indledende miljøundersøgelser til foreløbig kategorisering af overskudsjord DATO: 2013.03.14 INIT.: BB Indledning I forbindelse

Læs mere

Undersøgelse af boldbaner og nedsivningsareal

Undersøgelse af boldbaner og nedsivningsareal 28.06.2017 17-0436 Ina Ibro/ Sven Ulrich Bertelsen Undersøgelse af boldbaner og nedsivningsareal SAG : Skolevej 1D, 9574 Bælum, matr. nr. 1bx Bælum By, Bælum. EMNE : Undersøgelse af jorden i forbindelse

Læs mere

Jordforureningsloven Region Midtjylland

Jordforureningsloven Region Midtjylland Jordforureningsloven Region Midtjylland Registrere muligt forurenede lokaliteter vidensniveau 1 (V1) Undersøge udvalgte lokaliteter udgår ell. kortlægges på vidensniveau 2 (V2). Registrere på V2. Foretage

Læs mere

Nedlagt jernstøberi og servicestation, Budolfi Plads 2 / Vingårdsgade 10, Aalborg

Nedlagt jernstøberi og servicestation, Budolfi Plads 2 / Vingårdsgade 10, Aalborg ANBEFALET Aalborg Kommune Boulevarden 13 9000 Aalborg Undersøgelse udført af Oliebranchens Miljøpulje En del af ejendommen og vejarealet ud for ejendommen påtænkes kortlagt på vidensniveau 2 efter jordforureningsloven

Læs mere

KIMONO, punktkilderne

KIMONO, punktkilderne KIMONO, punktkilderne Møde i Jord-ERFA-Midt 12. December 2012 www.regionmidtjylland.dk Kortlagte grunde i Horsens 4% 33% 29% Lokaliseret uafklaret V1 kortlagt V2 kortlagt V1 og V2 kortlagt Udgået inden

Læs mere

Tilladelse til midlertidigt oplag af forurenet jord og indbygning af forurenet jord langs kældervægge på Østre Stationsvej 39A og 39B, 5000 Odense C

Tilladelse til midlertidigt oplag af forurenet jord og indbygning af forurenet jord langs kældervægge på Østre Stationsvej 39A og 39B, 5000 Odense C By- og Kulturforvaltningen Odense Projektudviklingsselskab A/S Fynsvej 9 5500 Middelfart Erhverv og Bæredygtighed Landbrug og Natur Odense Slot Nørregade 36-38 Postboks 740 5000 Odense C www.odense.dk

Læs mere

SUPPLERENDE FORURENINGS- UNDERSØGELSE

SUPPLERENDE FORURENINGS- UNDERSØGELSE SUPPLERENDE FORURENINGS- UNDERSØGELSE FOKUSAREAL 1220-39-11 OPFYLDT SANDGRAV LEDØJETOFTEN 49, 2765 SMØRUM ETAPE 1220 12 KØBENHAVN FREDERIKSSUND >>> MOTORRING 4 TVÆRVEJ N GMDK Data: Udgivelsesdato : 15.

Læs mere

Fasanvej Byggefelt VI, Næstved Miljø- og geoteknisk rapport

Fasanvej Byggefelt VI, Næstved Miljø- og geoteknisk rapport Fasanvej Byggefelt VI, Næstved Miljø- og geoteknisk rapport Adresse: Matr. nr.: Rekvirent: Fasanvej, 4700 Næstved 229r, 146a og 146b Næstved Markjorder Næstved Kommune, Center for Politik og Udvikling,

Læs mere

Faxe Miljøanlæg Moniteringsboring LB5

Faxe Miljøanlæg Moniteringsboring LB5 Bilag 2 Maj 2015 Rev. 24.11.2015 Faxe Miljøanlæg Moniteringsboring LB5 Indhold Baggrund... 1 Grundvandsboring LB5... 1 Forhøjet indhold af klorid, sulfat og AOX... 2 Forhøjet indhold af kulbrinter... 2

Læs mere

Erfaringsopsamling på V2-undersøgelser. Kortlægningshyppigheder og -årsager og branchegennemgang

Erfaringsopsamling på V2-undersøgelser. Kortlægningshyppigheder og -årsager og branchegennemgang Erfaringsopsamling på V2-undersøgelser Kortlægningshyppigheder og -årsager og branchegennemgang Teknik og Administration Nr. 5 2016 Erfaringsopsamling på V2-undersøgelser Kortlægningshyppigheder og -årsager

Læs mere

Kolding Kommune e MILJØTEKNISK STATUS FOR JORD

Kolding Kommune e MILJØTEKNISK STATUS FOR JORD Kolding Kommune e MILJØTEKNISK STATUS FOR JORD Indsæt billede i det grå felt Kløvkærvej 4, Kolding Prøvetagning af tilkørt sand- og grusmaterialer Sagsnr.: 30.6387.01 April / 2008 Kløvkærvej 4, Kolding

Læs mere

JORD- OG GRUNDVANDSFORURENING VED KNULLEN 8, HØJBY, ODENSE

JORD- OG GRUNDVANDSFORURENING VED KNULLEN 8, HØJBY, ODENSE Notat NIRAS A/S Buchwaldsgade,. sal DK000 Odense C Region Syddanmark JORD OG GRUNDVANDSFORURENING VED KNULLEN 8, HØJBY, ODENSE Telefon 6 8 Fax 6 48 Email niras@niras.dk CVRnr. 98 Tilsluttet F.R.I 6. marts

Læs mere

Fakta om V1-kortlægning

Fakta om V1-kortlægning Fakta om V1-kortlægning Hvad er kortlægning på vidensniveau 1? Kortlægning på vidensniveau 1 (V1) er en registrering af arealer, hvor der er eller har været aktiviteter, der kan have forurenet jorden.

Læs mere

Miljøhistorisk redegørelse

Miljøhistorisk redegørelse Miljøhistorisk redegørelse Amager Fælled Syd Juni 2018 Udarbejdet af: Jonas Napier Kontrolleret af: Ann-Christin Struwe-Voscul Godkendt af: Mads Ventzel Dato: 27.06.2018 Version: 1 Projekt nr.: 1009468

Læs mere

Fasanvej Byggefelt III, Næstved Miljø- og geoteknisk rapport

Fasanvej Byggefelt III, Næstved Miljø- og geoteknisk rapport Fasanvej Byggefelt III, Næstved Miljø- og geoteknisk rapport Adresse: Matr. nr.: Rekvirent: Fasanvej, 4700 Næstved 229r Næstved Markjorder Næstved Kommune, Center for Politik og Udvikling, Team Byråd og

Læs mere

Københavns Kommune Miljøkontrollen. Beauvais-grunden, Lyngbyvej 97 Forureningsscreening

Københavns Kommune Miljøkontrollen. Beauvais-grunden, Lyngbyvej 97 Forureningsscreening Københavns Kommune Miljøkontrollen Beauvais-grunden, Lyngbyvej 97 Forureningsscreening 27. juni 2005 Københavns Kommune Miljøkontrollen Beauvais-grunden, Lyngbyvej 97 Forureningsscreening 27. juni 2005

Læs mere

Bilag 1 Grænseværdier - jordklasser

Bilag 1 Grænseværdier - jordklasser Bilag 1 Grænseværdier - jordklasser Klasse 0 Klasse ½ Klasse 1 Klasse 1½ Klasse 2 Klasse 3 Klasse 4 Kategori 1 Kategori 2 Kategori 3 tørstof tørstof tørstof tørstof eluat Tørstof eluat tørstof eluat tørstof

Læs mere

Administration af dispensationer fra jordforureningslovens 52 i Bornholms Regionskommune.

Administration af dispensationer fra jordforureningslovens 52 i Bornholms Regionskommune. Administration af dispensationer fra jordforureningslovens 52 i Bornholms Regionskommune. Baggrund. Lovgivning Lov om forurenet jord af 04/12 2009 (Jordforureningsloven) 52 fastsætter at: Tilførsel af

Læs mere

Hvad betyder pesticidpunktkilder for grundvandet

Hvad betyder pesticidpunktkilder for grundvandet Hvad betyder pesticidpunktkilder for grundvandet Natur & Miljø 2019 27-05-2019 SØREN RYGAARD LENSCHOW Dagsorden Grundlæggende begreber pesticider/sprøjtemidler Flade- og punktkilder Opgaver offentlig indsats,

Læs mere

KOMMUNENS TILSYN SOM EN DEL AF GRUNDVANDSBESKYTTELSEN?

KOMMUNENS TILSYN SOM EN DEL AF GRUNDVANDSBESKYTTELSEN? KOMMUNENS TILSYN SOM EN DEL AF GRUNDVANDSBESKYTTELSEN? Kemiingeniør Claus Frydenlund Gladsaxe Kommune, Miljøafdelingen ATV Jord og Grundvand Praktiske erfaringer med indsatser til grundvandsbeskyttelse

Læs mere

Miljøstyrelsen Strandgade 29 1002 København K. Vedr. supplerende spørgsmål ang. Collstrop i Horsens

Miljøstyrelsen Strandgade 29 1002 København K. Vedr. supplerende spørgsmål ang. Collstrop i Horsens Regionshuset Horsens Miljøstyrelsen Strandgade 29 1002 København K Jord og Råstoffer Emil Møllers Gade 41 DK-8700 Horsens Tel. +45 8728 5199 www.jordmidt.dk Vedr. supplerende spørgsmål ang. Collstrop i

Læs mere

Kanalbyen ved Lillebælt Ansøgning om 8-tilladelse til etablering af xxxxxxxxxx i byggefelt xx

Kanalbyen ved Lillebælt Ansøgning om 8-tilladelse til etablering af xxxxxxxxxx i byggefelt xx Kanalbyen ved Lillebælt Ansøgning om 8-tilladelse til etablering af xxxxxxxxxx i byggefelt xx Dato: 01-03-2018 Revision: 02 Ansvarlig: Ellen V. Olesen Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 1.1 Grundejer...3

Læs mere

Status for arbejdet med forureningerne relateret til Grindstedværkets aktiviteter

Status for arbejdet med forureningerne relateret til Grindstedværkets aktiviteter Område: Regional Udvikling Udarbejdet af: Mette Christophersen/Jakob Sønderskov Weber Afdeling: Jordforurening E-mail: Mette.Christophersen@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 07/7173 Telefon: 76631939 Dato:

Læs mere

Lokalisering af hot-spot under bygning på renserigrund

Lokalisering af hot-spot under bygning på renserigrund Lokalisering af hot-spot under bygning på renserigrund Af Poul Larsen, Per Loll og Claus Larsen, Dansk Miljørådgivning A/S og Annette Dohm, Region Nordjylland DMR har afprøvet en ny undersøgelsesstrategi

Læs mere

Miljønotat. - Orienterende Dam Holme 101, 3660 Stenløse

Miljønotat. - Orienterende Dam Holme 101, 3660 Stenløse Miljønotat DJ MILJØ & GEOTEKNIK P/S RÅDGIVENDE INGENIØRER F.R.I. Miljøundersøgelse - Orienterende Dam Holme, 366 Stenløse Sag nr. B24449. Baggrund: DJ Miljø & Geoteknik P/S blev af Egedal kommune anmodet

Læs mere

Erfaringsopsamling på V2-undersøgelser

Erfaringsopsamling på V2-undersøgelser Erfaringsopsamling på V2-undersøgelser Branchebeskrivelse Smedeværksteder Teknik og Administration Nr. 3 2016 Erfaringsopsamling på V2-undersøgelser Branchebeskrivelse Smedeværksteder Teknik og Administration

Læs mere

Dispensation til modtagelse af jord i råstofgrav

Dispensation til modtagelse af jord i råstofgrav Dispensation til modtagelse af jord i råstofgrav Uglehøj, Fladså Kommune En del af matrikel 7b og 8b Vester Egesborg By, Vester Egesborg Journalnr. 8-70-30-353-2-2000 / 04-000171 27. januar 2004 JES 1

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR PRØVETAGNING VED AFHÆNDELSE AF VEJAREALER

RETNINGSLINJER FOR PRØVETAGNING VED AFHÆNDELSE AF VEJAREALER RETNINGSLINJER FOR PRØVETAGNING VED AFHÆNDELSE AF VEJAREALER R7 Ved nedlæggelse af et vejareal vil alle vejmaterialer over råjordsplanum oftest skulle fjernes, både asfaltbelægning, vejkasse og rabatjord.

Læs mere

Erfaringsopsamling på V2-undersøgelser

Erfaringsopsamling på V2-undersøgelser Erfaringsopsamling på V2-undersøgelser Branchebeskrivelse Plastvirksomheder Teknik og Administration Nr. 2 2016 Erfaringsopsamling på V2-undersøgelser Branchebeskrivelse Plastvirksomheder Teknik og Administration

Læs mere

Københavns Kommune Miljøkontrollen. Beauvais-grunden, Lyngbyvej 97 Supplerende undersøgelser

Københavns Kommune Miljøkontrollen. Beauvais-grunden, Lyngbyvej 97 Supplerende undersøgelser Københavns Kommune Miljøkontrollen Beauvais-grunden, Lyngbyvej 97 Supplerende undersøgelser Maj 2006 Københavns Kommune Miljøkontrollen Beauvais-grunden, Lyngbyvej 97 Supplerende undersøgelser Maj 2006

Læs mere

Vi er ikke nærmere bekendt med projektet på den enkelte parcel. Ejendommen har matrikel nr.: 22CH Stenløse By, Stenløse.

Vi er ikke nærmere bekendt med projektet på den enkelte parcel. Ejendommen har matrikel nr.: 22CH Stenløse By, Stenløse. Miljønotat DJ MILJØ & GEOTEKNIK P/S RÅDGIVENDE INGENIØRER F.R.I. Miljøteknisk undersøgelse - Orienterende Matrikelnummer 22CH Stenløse By Sag nr. B24278. Baggrund: DJ Miljø & Geoteknik P/S blev af Dines

Læs mere

Miljøteknisk rapport. Sag: J M2 Bakkegårdsvej 8, Allingåbro. Jordhåndteringsplan. Horsens, den 10. marts 2015

Miljøteknisk rapport. Sag: J M2 Bakkegårdsvej 8, Allingåbro. Jordhåndteringsplan. Horsens, den 10. marts 2015 Miljøteknisk rapport Sag: J14.0898M2 Bakkegårdsvej 8, Allingåbro Jordhåndteringsplan Horsens, den 10. marts 2015 Rekvirent: Norddjurs Kommune Att. Søren Taastrup-Leth sptl@norddjurs.dk FRANCK GEOTEKNIK

Læs mere

Jord & Affald Journalnr. bedes anført ved besvarelse. J.nr.M 335/ Ref.: BEJ/ Den 9. september 2005

Jord & Affald Journalnr. bedes anført ved besvarelse. J.nr.M 335/ Ref.: BEJ/ Den 9. september 2005 [ ] Jord & Affald Journalnr. bedes anført ved besvarelse. J.nr.M 335/04-0010 Ref.: BEJ/ Den 9. september 2005 Miljøstyrelsens afgørelse om påbud om forureningsundersøgelse på [ ], matr. nr. [ ] De har

Læs mere

Tilslutningstilladelse til afledning af byggegrubevand ved renovering af vandledninger ved Herlev Torv 1-7 samt Herlev Hovedgade 104, 136 og 140 i

Tilslutningstilladelse til afledning af byggegrubevand ved renovering af vandledninger ved Herlev Torv 1-7 samt Herlev Hovedgade 104, 136 og 140 i Herlev Bygade 90 2730 Herlev HOFOR A/S, Vand Ørestads Boulevanrd 35 2300 København S Att.: Bibi Shabeer Sendt til miljøafdelingen miljoe@hofor.dk 10. august 2015 Journalnr. 163-2015-46506 CVR 10073022

Læs mere

Undersøgelser inden 8 tilladelsen bliver meddelt

Undersøgelser inden 8 tilladelsen bliver meddelt Undersøgelser inden 8 tilladelsen bliver meddelt 8, undersøgelser og indeklima Hvorfor er det vigtigt med grundige undersøgelser inden 8 tilladelser til nybyggeri for at kunne sikre indeklimaet: Afklare

Læs mere

Risikovurderinger overfor indeklimaet baseret på grundvandskoncentrationer

Risikovurderinger overfor indeklimaet baseret på grundvandskoncentrationer Risikovurderinger overfor indeklimaet baseret på grundvandskoncentrationer Hvorfor stemmer virkeligheden ikke overens med teorien? SØREN DYREBORG NIRAS Maria Heisterberg Hansen og Charlotte Riis, NIRAS

Læs mere

Odder Kommune. Odder, Vesterhåb. Undersøgelse af forurening på parcel 31

Odder Kommune. Odder, Vesterhåb. Undersøgelse af forurening på parcel 31 Odder Kommune Odder, Vesterhåb Undersøgelse af forurening på parcel 31 Projektnr.: 24.0980.83 Januar / 2011 Notat Grontmij Carl Bro A/S Kokbjerg 5 6000 Kolding Danmark T +45 8228 1400 F +45 8228 1401 www.grontmij-carlbro.dk

Læs mere

FORURENINGSUNDERSØGELSE SKOLEVEJ 4, 6640 LUNDERSKOV

FORURENINGSUNDERSØGELSE SKOLEVEJ 4, 6640 LUNDERSKOV FORURENINGSUNDERSØGELSE SKOLEVEJ 4, 6640 LUNDERSKOV Rekvirent: Kolding Kommune Dato: 22. marts 2017 DMR-sagsnr.: 2017-0107 Dansk Miljørådgivning A/S Din rådgiver gør en forskel Kokbjerg 14, 6000 Kolding

Læs mere

Tilsynsrapport til offentliggørelse

Tilsynsrapport til offentliggørelse Tilsynsrapport til offentliggørelse Virksomheder J.nr. MST-1272-01707 Ref. LOPED / BEVCH Dato: 30. oktober 2015 Tilsynsrapport Virksomhedens navn Virksomhedens adresse CVR nummer 29189129 Virksomhedstype

Læs mere

Oplæg til orienterende forureningsundersøgelse for ændret arealanvendelse

Oplæg til orienterende forureningsundersøgelse for ændret arealanvendelse Notat Rådgivende ingeniører og planlæggere A/S NIRAS Vestre Havnepromenade 9 Postboks 119 DK-9100 Aalborg Aalborg Kommune, Borgmesterens forvaltning HOU HAVN Telefon 9630 6400 Fax 9630 6474 E-mail niras@niras.dk

Læs mere

Adresse Rangering 1) Bemærkning Indvindingsopland

Adresse Rangering 1) Bemærkning Indvindingsopland BILAG 3 Bilag 1. Region 3 Midt s kortlægning af forurenede grunde Region Midt har pr. 3/7 2017 oplyst følgende status for de kortlagte jordforureninger: Lokaliteter, hvor det skal undersøges, Lokaliteternes

Læs mere

Bilag 1. Teknisk beskrivelse af forurening, risiko, afværgescenarier, proportionalitet og økonomi

Bilag 1. Teknisk beskrivelse af forurening, risiko, afværgescenarier, proportionalitet og økonomi Teknik og Miljø Miljø Bilag 1. Teknisk beskrivelse af forurening, risiko, afværgescenarier, proportionalitet og økonomi Sagsnr. 46477 Brevid. Ref. LESH / 8LD 16.december 2013 Forureningsundersøgelser og

Læs mere

ROSKILDE KOMMUNE SUPPLERENDE FORURENINGSUNDERSØGELSE PÅ MUSICON. Rekvirent. Roskilde Kommune att. Gunilla Stine Rasmussen Køgevej 80 4000 Roskilde

ROSKILDE KOMMUNE SUPPLERENDE FORURENINGSUNDERSØGELSE PÅ MUSICON. Rekvirent. Roskilde Kommune att. Gunilla Stine Rasmussen Køgevej 80 4000 Roskilde ROSKILDE KOMMUNE SUPPLERENDE FORURENINGSUNDERSØGELSE PÅ MUSICON Rekvirent Roskilde Kommune att. Gunilla Stine Rasmussen Køgevej 80 4000 Roskilde Rådgiver Orbicon A/S Ringstedvej 20 4000 Roskilde Projekt

Læs mere

GEOFYSISKE METODER TIL DETEKTION AF GRUNDVANDSFORURENING

GEOFYSISKE METODER TIL DETEKTION AF GRUNDVANDSFORURENING GEOFYSISKE METODER TIL DETEKTION AF GRUNDVANDSFORURENING Jesper B. Pedersen HydroGeophysics Group Aarhus University Disposition Induceret polarisation (IP) metoden Casestudy Eskelund losseplads o Lossepladsen

Læs mere

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST Ref. DIBIV/LOPED Dato:

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST Ref. DIBIV/LOPED Dato: Tilsynsrapport til offentliggørelse Virksomheder J.nr. MST-1272-01690 Ref. DIBIV/LOPED Dato: 14.09.2015 Tilsynsrapport Virksomhedens navn Virksomhedens adresse CVR nummer 15807830 Virksomhedstype Tidspunkt

Læs mere

Miljø- og Fødevareudvalget MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 454 Offentligt

Miljø- og Fødevareudvalget MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 454 Offentligt Miljø- og Fødevareudvalget 2017-18 MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 454 Offentligt Miljø- og Fødevareministeriet Miljøstyrelsen Haraldsgade 53 2100 København Ø Miljø og Råstoffer Kontaktperson: Lone

Læs mere

NOTAT VEDR. OPTAGNING AF OLIETANK OG UDFØRSEL AF SØGERENDER

NOTAT VEDR. OPTAGNING AF OLIETANK OG UDFØRSEL AF SØGERENDER NOTAT VEDR. OPTAGNING AF OLIETANK OG UDFØRSEL AF SØGERENDER Kirkegade 14, Gudme Rekvirent: Svendborg Kommune Dato: 14. december 2016 DMR-sagsnr.: 2016-1140 Dansk Miljørådgivning A/S Din rådgiver gør en

Læs mere

Frederikssund Kommune Tovet 2 3600 Frederikssund Att.: Team Natur, Berit Louise Mogensen Mail: blmog@frederikssund.dk

Frederikssund Kommune Tovet 2 3600 Frederikssund Att.: Team Natur, Berit Louise Mogensen Mail: blmog@frederikssund.dk Frederikssund Kommune Tovet 2 3600 Frederikssund Att.: Team Natur, Berit Louise Mogensen Mail: blmog@frederikssund.dk Dato Sagsbehandler J.nr. 1. oktober 2012 saril 014991-2012 Tilladelse efter Miljøbeskyttelseslovens

Læs mere

Erfaringsopsamling på amternes registreringsundersøgelser. Teknik & Administration Nr. 3 1997 Hovedrapport

Erfaringsopsamling på amternes registreringsundersøgelser. Teknik & Administration Nr. 3 1997 Hovedrapport Erfaringsopsamling på amternes registreringsundersøgelser Teknik & Administration Nr. 3 997 Hovedrapport INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD...4 SAMMENFATNING...5. INDLEDNING...9. Baggrund...9.2 Formål... 2. DATAGRUNDLAG...3

Læs mere

B rande omfart s ve j

B rande omfart s ve j B rande omfart s ve j Af Niels Jørgen La r s e n, Ve j d i re k to ra te t I forbindelse med pro j e k te ring og anlæg af Brande omfart s ve j er der udført undersøgelser af et område med fo ru renet

Læs mere

Informationsmøde om Grindsted-forureningerne

Informationsmøde om Grindsted-forureningerne Informationsmøde om Grindsted-forureningerne Program Ordstyrer: Jørgen Bjelskou, Direktør for Regional Udvikling, Region Syddanmark Velkomst v/mads Skau (Venstre), medlem af Miljøudvalget, Region Syddanmark

Læs mere

Bropakke 2, Jordhåndteringsplan for Rødby Station - midlertidig perron

Bropakke 2, Jordhåndteringsplan for Rødby Station - midlertidig perron Ringsted Femern Banen Trin 4 Projekt / Udbud Rambøll & NIRAS Notat Dato 11-06-2014 E8004 RFB_05c_03_03_Nr0016_Rødby Station_ Jordhåndteringsplan Bropakke 2, Jordhåndteringsplan for Rødby Station - midlertidig

Læs mere

Sammenfatning af undersøgelserne på Grindsted Gl. Losseplads. Peter Kjeldsen og Poul L. Bjerg

Sammenfatning af undersøgelserne på Grindsted Gl. Losseplads. Peter Kjeldsen og Poul L. Bjerg Sammenfatning af undersøgelserne på Grindsted Gl. Losseplads Peter Kjeldsen og Poul L. Bjerg Baggrund Mange forureningskilder i Grindsted by der potentielt kan true drikkevandskvaliteten og Grindsted Å

Læs mere

Fensmarkvej, Næstved Miljø- og geoteknisk rapport

Fensmarkvej, Næstved Miljø- og geoteknisk rapport Fensmarkvej, Næstved Miljø- og geoteknisk rapport Adresse: Matr. nr.: Rekvirent: Fensmarkvej, 4700 Næstved 6pz Øverup By, Herlufsholm Næstved Kommune, Center for Politik og Udvikling, Team Byråd og Direktion

Læs mere

Resultatet af undersøgelserne foreligger i rapporter og sammenfattet i faktaark.

Resultatet af undersøgelserne foreligger i rapporter og sammenfattet i faktaark. $, 1. 1. NOTAT 18. maj 2006 Journalnr. 017370-424402 SVI/MVA Forureningsundersøgelser, 5 X 5 boliger Miljøkontrollen har for Økonomiforvaltningen udført forureningsundersøgelser på Østre Gasværk (vestlige

Læs mere

HISTORISK REDEGØRELSE. Hornbjergvej 19, 8543 Hornslet ROSENHOLM KOMMUNE LOKALITETSNR. 733-0174

HISTORISK REDEGØRELSE. Hornbjergvej 19, 8543 Hornslet ROSENHOLM KOMMUNE LOKALITETSNR. 733-0174 HISTORISK REDEGØRELSE Hornbjergvej 19, 8543 Hornslet ROSENHOLM KOMMUNE LOKALITETSNR. 733-0174 Udført af: Carl Bro as Forfatter: SBM For Århus Amt Dato: Marts 2006 Århus Amt: Lokalitetsnr.733-0174, Hornbjergvej

Læs mere

MIDLERTIDIG TILLADELSE TIL AFLEDNING AF SPILDEVAND TIL KLOAK FRA VALBY VANDKULTURHUS, JULIUS ANDERSENS VEJ 1, MATR. NR VALBY.

MIDLERTIDIG TILLADELSE TIL AFLEDNING AF SPILDEVAND TIL KLOAK FRA VALBY VANDKULTURHUS, JULIUS ANDERSENS VEJ 1, MATR. NR VALBY. MIDLERTIDIG TILLADELSE TIL AFLEDNING AF SPILDEVAND TIL KLOAK FRA VALBY VANDKULTURHUS, JULIUS ANDERSENS VEJ 1, MATR. NR. 2123 VALBY. Marts 2010 Center for Miljø i Københavns Kommune, Kalvebod Brygge 45,

Læs mere

Informationsmøde om jordforurening under Grindsted By fra Grindstedværket

Informationsmøde om jordforurening under Grindsted By fra Grindstedværket Informationsmøde om jordforurening under Grindsted By fra Grindstedværket Mette Christophersen, projektleder i Jordforureningsafdelingen i Region Syddanmark De fire forureningskilder i Grindsted der har

Læs mere

GrundRisk screeningsværktøj til identifikation af grundvandstruende forureninger

GrundRisk screeningsværktøj til identifikation af grundvandstruende forureninger GrundRisk screeningsværktøj til identifikation af grundvandstruende forureninger Principper og resultater af screening Gitte Lemming Søndergaard, Luca Locatelli, Louise Rosenberg, Philip J. Binning, Poul

Læs mere

FORURENINGSUNDERSØGELSE

FORURENINGSUNDERSØGELSE FORURENINGSUNDERSØGELSE Matrikel 89i, Assens Markjorder Rekvirent: Assens Kommune Dato: 25. september 2017 DMR-sagsnr.: 2017-1411 Din rådgiver gør en forskel Børge Jensens Plads 1, 5800 Nyborg Tlf. 4076

Læs mere

Vejle Lystbådehavn, Vinterbådepladsen Forureningsundersøgelse Vejle Kommune

Vejle Lystbådehavn, Vinterbådepladsen Forureningsundersøgelse Vejle Kommune Vejle Kommune November 20144 VEJLE LYSTBÅDEHAVN, VINTERBÅDEPLADSEN Forureningsundersøgelsee PROJEKT Vejle Lystbådehavn, Vinterbådepladsen Forureningsundersøgelse Vejle Kommune Projekt nr. 218289 Dokument

Læs mere

Miljøstyrelsens vejledning 2/2009 - administrative og tekniske aspekter

Miljøstyrelsens vejledning 2/2009 - administrative og tekniske aspekter Miljøstyrelsens vejledning 2/2009 - administrative og tekniske aspekter Lene Juul Nielsen og Ole Kiilerich, Miljøstyrelsen ATV VINTERMØDE Fagsession om villaolietanke Vingstedcentret 10. marts 2010 Baggrund

Læs mere

Orienterende miljøteknisk undersøgelse på matr. 40ax og 40ay Stenløse By, Stenløse. GeoMiljø Miljørådgivning ApS.

Orienterende miljøteknisk undersøgelse på matr. 40ax og 40ay Stenløse By, Stenløse. GeoMiljø Miljørådgivning ApS. Egedal Kommune Miljøteknisk Rapport Orienterende miljøteknisk undersøgelse på matr. 40ax og 40ay Stenløse By, Stenløse. 20. juli 2015 Sag: 15-034-01 / CBS GeoMiljø Miljørådgivning ApS. Gydevang 39-41,

Læs mere

3.5 Private vandværker i Århus Kommune

3.5 Private vandværker i Århus Kommune 3.5 Private vandværker i Århus Kommune Kvottrup Vandværk (751.2.24) Vandværket har en indvindingstilladelse på 6. m 3 /år. Tilladelsen er gebyrnedsat fra oprindelig 18. m 3 / år den 16. februar 2. Vandværkets

Læs mere

Bilag 2 Tabel med kortlagte grunde

Bilag 2 Tabel med kortlagte grunde Bilag 2 Tabel med kortlagte grunde 259-00212 (V1) 51,700, øst for 11rf Køge Markjorder Autoreparation (1960-1999) Engroshandel med motorbrændstof, brændsel, smøreolie mv. (1962 1979) Regionstatus: V1-kortlagt

Læs mere

Dansk Miljørådgivning A/S

Dansk Miljørådgivning A/S Dansk Miljørådgivning A/S Silkeborg Kommune Vej & Trafik Søvej 1 8600 Silkeborg Att: Brita Skovlyst Sagsnr.: Dato: 2016-1033 2. februar 2017 Notat vedr. miljøteknisk tilsyn ifm. opgravning af jerntromler,

Læs mere

Bilag 1. Situationsplan med placering af prøvetagningsfelter

Bilag 1. Situationsplan med placering af prøvetagningsfelter Bilag 1 Situationsplan med placering af prøvetagningsfelter Bilag 2 Situationsplan med forureningsniveauer Voldanlæg og bredzoner Bilag 3 Situationsplan med forureningsniveauer Bjørnekloen Bilag 4 Situationsplan

Læs mere

Faxe Miljøanlæg Moniteringsboring LB5

Faxe Miljøanlæg Moniteringsboring LB5 December 2016 Faxe Miljøanlæg Moniteringsboring LB5 Indhold Baggrund... 1 Grundvandsboring LB5... 1 Forhøjet indhold af klorid, sulfat og AOX... 2 Renovering af boring LB5... 2 Vurdering af mulige forureningskilde

Læs mere

Kortlægning af forurenet jord

Kortlægning af forurenet jord Center for Regional Udvikling Region Hovedstaden Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Kortlægning af forurenet jord Matr.nr. 40as Stenløse By, Stenløse Beliggende: Mosekæret 11, 3660 Stenløse Lokalitetsnummer:

Læs mere

Notat. Værløse Kommune FLYVESTATION VÆRLØSE. Forureningsforhold på Flyvestation Værløse. 21. august 2006

Notat. Værløse Kommune FLYVESTATION VÆRLØSE. Forureningsforhold på Flyvestation Værløse. 21. august 2006 Notat Rådgivende ingeniører og planlæggere A/S NIRAS Sortemosevej 2 DK-450 Allerød Værløse Kommune FLYVESTATION VÆRLØSE Telefon 4810 4200 Fax 4810 400 E-mail niras@niras.dk CVR-nr. 7295728 Tilsluttet F.R.I

Læs mere

Regional Udvikling Kontoret for Jordforurening og Råstoffer

Regional Udvikling Kontoret for Jordforurening og Råstoffer Regional Udvikling Kontoret for Jordforurening og Råstoffer Indsatsplan for jordforurening 2012 Regional Udvikling Indsatsplan INDSATSPLAN FOR JORDFORURENING 2012 UDGIVET AF REGIONAL UDVIKLING KONTORET

Læs mere

Kortlægningsområderne Almsgård og Slimminge er beliggende i et landområde uden større byer.

Kortlægningsområderne Almsgård og Slimminge er beliggende i et landområde uden større byer. Indledning Kortlægningsområderne Almsgård og Slimminge er beliggende i et landområde uden større byer. Indvindingen består af en blanding af små vandforsyninger og store HOFOR kildepladser, der tilsammen

Læs mere

Christianiaområdet. Orienterende forureningsundersøgelse på dele af Christiania

Christianiaområdet. Orienterende forureningsundersøgelse på dele af Christiania Christianiaområdet Orienterende forureningsundersøgelse på dele af Christiania Marts 2008 Rådgivende ingeniører og planlæggere A/S NIRAS Sortemosevej 2 DK-3450 Allerød Telefon 4810 4200 Telefax 4810 4300

Læs mere