Rammevilkår. Mobileindholds- og betalingstjenester i Grønland version 1.1

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rammevilkår. Mobileindholds- og betalingstjenester i Grønland version 1.1"

Transkript

1 Rammevilkår Mobileindholds- og betalingstjenester i Grønland version 1.1 TELE Greenland A/S Postboks Nuuk Tlf.: Fax: A/S Reg.nr.:

2 Imai/Indhold 1. Part Præambel Afgrænsning Definitioner Tilsyn Formål med tilsynet Dokumentation og rapportering Væsentlige overtrædelser af vilkår Sanktioner ved væsentlige overtrædelser Mindre overtrædelser Bod Beløbsgrænser og taksering Særskilte servicemeddelelser Takseringstidspunkt Prisinformation Indholdsregulering Indhold af tillægstakserede tjenester Indsamlinger Konkurrencer Voksenindhold Password i forbindelse med adgang til Voksenindhold Særlige forhold vedrørende abonnementslignende tjenester Chat Hybride tjenester Applikationskoder Administration af applikationskoder XX-serien XX-serien Aftale mellem tjenesteudbyder og TELE Ansvar for tjenesternes indhold og markedsføring Ansvar for taksering af tjenesterne Tjenesteudbyderens misligholdelse Kundeservice Immaterielle rettigheder Applikationskoder Rådgivning Vilkårenes ikrafttrædelse Bilag 1: Minimumsudbud af prispunkter Bilag 2: Forbrugerrådets skrivelse vedrørende fortrydelsesret for mobile indholdstjenster Til Tele Greenland A/S Tele Greenland ønsker Forbrugerrådets sekretariats stillingtagen til den i lov nr Bilag 3: Vejledning om informationskrav pr. markedsføringsmedium Bilag 4: Vejledning vedr. materiale af erotisk indhold mv

3 1. Part Disse vilkår gælder for følgende mobiloperatør: TELE Greenland A/S. i det følgende samlet benævnt "TELE". 2. Præambel Formålet med vilkårene er at opstille rammer for udbud af mobil betalingsformidling i tilknytning til tillægstakserede tjenester og varer, med det sigte at understøtte markedsvækst, innovation og forbrugerbeskyttelse. Formålet med vilkårene er tillige at sikre et gennemsigtigt marked for disse tillægstakserede tjenester og varer med en ensartet og korrekt kommunikation over for forbrugerne. TELE forpligter sig til at anvende de i disse vilkår indeholdte regler i forbindelse med udbud af mobil betalingsformidling i tilknytning til tillægstakserede tjenester og varer. Under henvisning til European Framework for Safer Mobile Use by Younger Teenagers and Children forpligter TELE sig til at: opfordre de kunder, som er forældre, til at tale med deres børn om, hvordan de skal håndtere de problemer, der kan opstå i forbindelse med brugen af mobiltelefontjenester. sikre, at kunderne har hurtig adgang til systemer, hvor de kan rapportere mulige problemer med sikkerheden. bidrage til relevante oplysningsinitiativer, der har til formål at øge kundernes viden om sikkerheden. TELE forpligter sig ikke ved disse vilkår til at tilbyde taksering og mobil betalingsformidling i tilknytning til tillægstakserede tjenester og varer. 3. Afgrænsning Vilkårene, herunder beløbsgrænser fastsat i disse vilkår, finder ikke anvendelse på almindelig trafiktaksering, telefonabonnementsafgifter, afgifter for pligttjenester, salg af telefoniydelser o.lign. fra TELE, herunder 4-cifrede applikationskoder i nummerserien 18cd, som alene må anvendes for adgang til en samlet indgangsportal til offentlige myndigheder, nummeroplysningstjenester, for udbud af tjenester af særlig samfundsmæssig betydning samt til udbud af fælles tjenester af særlig forbrugermæssig eller samfundsrelateret karakter, der knytter sig til udbuddet af elektroniske kommunikationsnet eller tjenester, samt TELEs tjenester.

4 4. Definitioner Ved applikationskoder forstås en SMS-Cs eller MMS-Cs kortnumre. Ved MMS forstås Multimedia Messaging Service i overensstemmelse med 3GPP Technical Specifications, som tillader en multimediebesked at blive sendt og/eller origineret på kompatibelt kommunikationsudstyr koblet til TELEs systemer. Ved MMS-C (Multimedia Message Service Centre, også kaldet MMS-R Multimedia Messaging Service Relay) forstås den funktion, som anvendes til at udveksle en MMS mellem mobiloperatører Ved MMS MO (Mobile Originated) forstås mobilorigineret MMS. Ved MMS MT (Mobile Terminated) forstås mobiltermineret MMS. I det følgende anvendes mobilorigineret besked og mobiltermineret besked som fællesbetegnelse for henholdsvis mobilorigineret SMS og MMS samt mobiltermineret SMS og MMS. Ved slutbruger forstås både post-paid kunder og pre-paid kunder. Ved post-paid er slutbrugeren den myndige kunde, med hvem TELE har indgået en særskilt aftale (abonnementsaftale). Post-paid kunden er ansvarlig i henhold til aftalen og hæfter for betaling også i de tilfælde, hvor brugen af mobiltelefonen overlades til tredjemand. Ved pre-paid er slutbrugeren den kunde, som er indehaver af et af TELE udstedt SIM-kort, og som ifølge aftale med TELE kan (gen)oplade SIM-kortet med forudbetalt samtaletid. Pre-paid kunden er ansvarlig i henhold til aftalen; også i de tilfælde, hvor brugen af mobiltelefonen overlades til tredjemand. Ved SMS-C forstås den funktion, som anvendes til at videresende samt opbevare-og-fremsende ("store-andforwarding) en SMS mellem mobiloperatører. Ved SMS MO (Mobile Originated) forstås mobilorigineret SMS. Ved SMS MT (Mobile Terminated) forstås mobiltermineret SMS. Ved tillægstaksering forstås bestilling af tjenester og varer med tilhørende betalingsformidling via SMS, MMS, WAP eller andet takseringsmedie, hvor formidling af betaling foretages over mobiltelefonregningen, og hvor mobilabonnenten hæfter for den betaling, der formidles eller hvor formidling af betaling sker gennem mobile prepaidløsninger. Ved tjenesteudbyder forstås en udbyder af tillægstakserede tjenester og varer (Content Provider). Ved varenavn forstås en entydig betegnelse under den enkelte applikationskode for tillægstakserede tjenester og varer, som bestilles. Ved Voksenindhold forstås lovligt indhold, der ligger udover indholdsreguleringen i afsnit 6.4.

5 Ved WAP forstås data modtaget på en mobilterminal ved anvendelse af Wireless Application Protocol, som standardiserer den måde, som mobilterminaler kan anvendes til internetadgang. 5. Tilsyn TELE forpligter sig til: 1) at have en aftale med en selvstændig enhed, som er uafhængig af TELEs økonomiske interesser og daglige drift (uvildig enhed) om at foretage en stikprøvevis løbende kontrol om de tillægstakserede tjenester, der udbydes over TELEs net, overholder gældende lovgivning samt vilkårene for mobile indholds- og betalingstjenester i Grønland, således at kontrollen overholder nedenstående krav. 2) at kræve, at de parter, herunder tjenesteudbydere, som TELE indgår aftale med om brugsretten til en applikationskode, i forbindelse med markedsføring og udbud af tillægstakserede tjenester overholder vilkårene og lovgivningen i øvrigt. 3) at kræve, at de parter, som TELE indgår aftale med om brugsretten til en applikationskode, i forbindelse med enhver videreoverdragelse af brugsretten til en applikationskode stiller krav om i aftalegrundlaget, at den pågældende aftalepart skal overholde vilkårene og lovgivningen i øvrigt. 4) at afprøve af egen drift på grund af en særlig mistanke eller efter henvendelse fra slutbrugere eller andre om en tillægstakseret tjeneste overholder vilkårene og lovgivningen i øvrigt. 5.1 Formål med tilsynet Formålet med etablering af en uvildig enhed er at udføre et nærmere bestemt antal stikprøver af samtlige udbudte mobile indholdstjenester på det grønlandske marked, samt at undersøge hvorvidt de udtagne stikprøver overholder lovgivning på området og den til enhver tid gældende vilkår for mobile indholds- og betalingstjenester i Grønland. Den uvildige enhed skal undersøge en repræsentativ andel af de udbudte tjenester beregnet ud fra antallet af fejl konstateret i den sidste 6 måneders periode med udgangspunkt i 30 stikprøver pr. kvartal. Stikprøverne skal fordeles med 1/3 af nye tjenester og 2/3 af eksisterende tjenester. Med nye tjenester forstås tjenester, der ikke hidtil har været undersøgt. Stikprøvekontrollen skal dække hele udbuddet af mobile indholdstjenester forstået på den måde, at alle de forskellige former for mobile indholdstjenester kontrolleres, herunder at de forskellige former for markedsføringsmedier og udbydere kontrolleres. Det vil sige, at der i stikprøverne skal indgå alle typer af tillægstakserede tjenester, herunder TELEs egne, og de skal omfatte tjenester markedsført i alle former for medier, herunder Internet, tv og trykte medier, med særlig fokus på tjenester med stor synlighed. Herudover skal tjenester, hvor der er særlig mistanke om tjenestens reelle indhold, undersøges. Visse stikprøver gennemføres udenfor almindelig kontortid, herunder stikprøver af konkurrencer og lign. i forbindelse med TV-udsendelser. Den overvejende del af stikprøverne foretages indenfor følgende punkter i vilkår for mobile indholds- og betalingstjenester i Grønland:

6 Pkt. 6 Pkt. 6.4 Bilag 1 Indholdsregulering Voksenindhold Bilag 1: Minimumsudbud af prispunkter Den uvildige enhed skal foretage gentest af tjenester på baggrund af fundne overtrædelser af vilkårene og lovgivning på området. Gentest skal som hovedregel finde sted ca. en uge efter, at overtrædelsen er blevet meddelt TELE. Den uvildige enhed skal som hovedregel genteste alle tjenester, hvor der er konstateret en overtrædelse, samt tjenester af samme karakter udbudt af samme tjenesteudbyder, på samme platform, og som markedsføres i samme medium.

7 5.2 Dokumentation og rapportering Den uvildige enhed skal sikre ensartede stikprøver og dokumentation og skal for hver stikprøve give en begrundet vurdering af tjenestens overholdelse af relevant lovgivning og vilkårene. Den uvildige enhed kan med kort varsel og via aftalte kontaktpunkter hos TELE indhente alle relevante takseringsdata og lignende væsentlige informationer. TELE er forpligtet til uden ugrundet ophold at afgive de ønskede data. Den uvildige enhed skal ved konstatering af overtrædelser af lovgivning eller væsentlige vilkår i Vilkår for mobile indholds- og betalingstjenester i Grønland straks rette henvendelse til TELE. Meddelelsen skal indeholde en entydig identifikation af tjenesten og stikprøven, relevant dokumentation (f.eks. markedsføringsmateriale og takseringsdata) og en begrundet vurdering af tjenestens overtrædelse af lovgivning og vilkår. Meddelelse skal ske via mail eller fax. Kvartalsvist skal den uvildige enhed afrapportere skriftligt til TELE. Kvartalsrapporteringen skal indeholde en oversigt over samtlige foretagne stikprøver, hvorvidt lovgivning og vilkår er overholdt og i givet fald på hvilke punkter, reguleringen er overtrådt. 5.3 Væsentlige overtrædelser af vilkår Nedenstående tre typer af overtrædelser vil som udgangspunkt blive vurderet som væsentlige: 1) Tjenester med voksenindhold, som beskrevet i pkt. 7.4 med undtagelse af erotisk indhold, hvis dette udbydes gennem 16-serien i overensstemmelse med reglerne herfor. 2) Overtrædelse af beløbsgrænser i form af a. Overtrædelse af enhver beløbsgrænse i Vilkår for mobile indholds- og betalingstjenester i Grønland (12/75/150/200/225 kr.) b. Manglende prisoplysninger c. Tillægstaksering af modtagne chat-beskeder d. Tillægstaksering af servicemeddelelser e. Manglende opsigelsesprocedure ved abonnerede tjenester, der tillægstakseres særskilt 3) Manglende genopretning eller lukning af en konstateret overtrædelse inden for den af TELE angivne tidsramme, uanset om der er tale om en væsentlig eller mindre overtrædelse, jf. 5.6 Bod.

8 5.4 Sanktioner ved væsentlige overtrædelser TELE forpligter sig til at anvende nedenstående sanktioner ved overtrædelse af Vilkår for mobile indholds- og betalingstjenester i Grønland. Hvis en tjenesteudbyder har foretaget en væsentlig overtrædelse vil TELE straks afbryde adgangen til sine mobilnet for tjenesteudbyderens tjenester. Har tjenesteudbyderen overdraget brugsretten til applikationskoden til en anden, som har foretaget overtrædelsen er tjenesteudbyderen forpligtet til at afbryde adgangen til den pågældendes tjenester. TELE skal informeres skriftligt herom. Overholder tjenesteudbyderen ikke denne forpligtelse kan TELE afbryde adgangen til tjenesteudbyderens koder. Adgangen til tjenesten genoprettes, når det over for TELE er dokumenteret, at den pågældende overtrædelse er ophørt. Hvis samme tjenesteudbyder inden for 12 måneder foretager en overtrædelse af samme karakter, dvs. samme type overtrædelse, vil TELE straks afbryde adgangen til tjenesteudbyderens tjeneste. Har tjenesteudbyderen overdraget brugsretten til en anden, som har foretaget overtrædelsen, skal tjenesteudbyderen afbryde adgangen for denne. TELE skal informeres skriftligt herom. Overholder tjenesteudbyderen ikke denne forpligtelse, kan TELE afbryde adgangen til tjenesteudbyderens koder. Adgangen til tjenesten vil i disse gentagelsestilfælde tidligst blive genoprettet 30 dage efter lukningstidspunktet. Via aftalen mellem TELE og tjenesteudbyderen skal det sikres, at der afbrydes for de tjenester, som markedsføres i strid med vilkårene. Der skal sanktioneres overfor den, som opgiver navn og adresse i forbindelse med markedsføring af tjenesten. Hvis to enheder indenfor samme koncern, der hver især i enhedens eget navn markedsfører en tjeneste, og som hver især foretager to væsentlige overtrædelser, og der er tale om samme type overtrædelse af begge enheder, vil TELE pålægge sin aftalepart, at hele tjenesteudbuddet fra koncernen afbrydes i 30 dage. Meddelelse om, hvem lukningen omfatter og periode herfor, vil i ethvert tilfælde blive meddelt på TELEs hjemmeside. 5.5 Mindre overtrædelser Mindre overtrædelser omfatter klare og simple overtrædelser af gældende regler. Nedenstående typer af overtrædelser vil som udgangspunkt blive vurderet som mindre overtrædelser: 1) Manglende information f.eks. om tjenesteudbyderen navn, adresse og telefonnummer 2) Manglende information på varigt medium 3) Manglende information om fortrydelsesret Manglende genopretning af en mindre overtrædelse betragtes som en væsentlig overtrædelse jf. pkt. 5.4.

9 5.6 Bod Ved enhver overtrædelse af vilkårene, jf. punkter 5.4 og 5.6, fundet ved stikprøve pålægger TELE, på hvis telefon stikprøven har fundet sted, den pågældende tjenesteudbyder en bod på p.t kr.. Boden vil blive opkrævet af TELE. 5.7 Beløbsgrænser og taksering For digitale tjenester, der leveres på mobiltelefonen eller andet elektronisk udstyr, giver vilkårene mulighed for at anvende prispunkter op til og med kr. 150 for enkeltstående tjenester og prispunkter op til og med kr. 200 pr. måned pr. tjeneste for abonnementslignende tjenester. For tjenester, der udbydes som almennyttige indsamlinger, er højeste prispunkt kr For varer og tjenester leveret udenfor mobiltelefonen som f.eks. billetter og automatkøb giver vilkårene mulighed for at anvende prispunkter op til og med kr. 225 pr. vare og tjeneste. For alle tjenester rettet mod børn og unge kan der anvendes prispunkter op til og med kr. 75 pr. vare eller tjeneste. Ovennævnte beløbsgrænser er ikke gældende i forbindelse med konkurrencer, hvor der gælder lavere grænser.tele skal som minimum udbyde de i Bilag 1: Minimumsudbud af prispunkter nævnte specifikke prispunkter, der udgør et teknisk minimumskrav. Hvad angår varer og tjenester leveret udenfor mobiltelefonen, kan en TELE inden for vilkårene tilbyde prispunkter over de anførte kr Prispunkter, som overstiger ovennævnte prispunkter kan udbydes, såfremt TELE sikrer, at der er truffet yderligere driftsmæssige, tekniske, sikkerhedsmæssige og/eller andre foranstaltninger, som måtte være nødvendige for, at der fortsat er tale om et sikkert og velfungerende betalingssystem, eller som i øvrigt måtte være nødvendige til fortsat opfyldelse af lovgivningsmæssige krav.

10 5.8 Særskilte servicemeddelelser Det er ikke tilladt at foretage tillægstaksering af særskilte servicemeddelelser, herunder fejlmeddelelser, meddelelser om abonnementsophør og meddelelser om opsigelsesprocedure. 5.9 Takseringstidspunkt Tillægstaksering af tjenester må tidligst finde sted, når levering af tjenesten er påbegyndt uanset medie. Levering regnes for WAP-tjenester og lignende først som påbegyndt, når linket, der indeholder tjenesten, er aktiveret. To tjenestetyper undtages fra ovenstående regel: 1) Tjenester, der består af udsendelse af Password til senere ibrugtagelse. 2) Abonnementsbaserede tjenester, hvor taksering foregår forud for levering. I det omfang, der for disse tjenester gælder en fortrydelsesret, jf. Bilag 2: Forbrugerrådets skrivelse vedrørende fortrydelsesret for mobile indholdstjenster, må taksering tidligst finde sted samtidigt med fremsendelse af information om pris, fortrydelsesret etc. For 1) gælder, at udsendelse af Password er det tidligste tidspunkt for taksering. For konkurrencer må taksering for et spørgsmål i en konkurrence tidligst ske, når slutbrugeren har afsendt svar herpå Prisinformation Ved prisangivelser i forbindelse med markedsføring skal der tilføjes +trafiktakst. Alle priser skal angives i tal.

11 6. Indholdsregulering 6.1 Indhold af tillægstakserede tjenester Udbudte tillægstakserede tjenester i serierne 12XX, 13XX, 14XX, 17XX, 18XX samt 19XX må ikke være uegnet for børn under 16 år og må ikke indeholde: Beskrivelser af seksuelle eller erotiske forhold. Kontaktformidling med henblik på seksuelt samvær eller andre elementer heraf. Henvisning til andre tjenester eller numre med seksuelt eller erotisk indhold. Beskrivelser af vold. Spil, præmiekonkurrencer og lignende i strid med gældende lovgivning. Adgangstegn, passwords eller lignende, der giver adgang til tjenester med ovenstående indhold. 6.2 Indsamlinger Der kan udbydes tjenester i form af almennyttige indsamlinger forstået som indsamlinger til religiøse samfund eller menigheder, fonde, foreninger, stiftelser og institutioner m.v. Ved almennyttige indsamlinger fremsendes en mobiltermineret besked eller en WAP-side til forbrugeren som bekræftelse på afgivelsen af bidrag til indsamlingen. Tilsvarende kan der udbydes tjenester, der formidler bidrag til foreninger, organisationer og politiske partier i henhold til grønlandsk lovgivning, og som er godkendt af skattemyndighederne. Ovennævnte tjenestetyper skal udformes således, at slutbrugeren kan yde ét eller flere bidrag med et samlet beløb på højst 150 kr. i samme indsamling pr. abonnentnummer pr. dag.

12 6.3 Konkurrencer Såfremt en konkurrence ikke retter sig mod børn og unge, må en konkurrence give anledning til en samlet tillægstaksering på kr. 75 pr. mobiltelefonnummer pr. døgn. Den enkelte besked, som slutbrugeren afsender eller modtager for, at deltage i en sådan konkurrence, må dog højst tillægstakseres med kr. 12. En konkurrence rettet mod børn og unge må højst give anledning til en samlet tillægstaksering på kr. 12 pr. mobiltelefonnummer pr. døgn. Uagtet antallet af døgn, hvor en konkurrence kører, må den samlede tillægstaksering for både børn og voksne max udgøre kr. 75. En slutbrugers deltagelse i den pågældende konkurrence skal dermed senest være tilendebragt, når dette beløb nås. Der kan således ikke udbydes konkurrencer som fortløbende abonnementslignende tjenester jf. afsnit 8. Ved indledningen af en konkurrence skal det klart fremgå, hvad det samlet koster at deltage i konkurrencen, samt hvad hver enkelt tillægstaksering beløber sig til. Såfremt en tjenesteudbyder ønsker at udbyde flere konkurrencer i samme medie (hvorved forstås en bestemt udgave af en avis, et magasin, et blad, et hæfte, en bestemt hjemmeside samt en bestemt tv- og radiokanal m.m.), er det et krav, at de udbudte konkurrencer væsentligt adskiller sig fra hinanden. I modsat fald vil konkurrencerne blive anset for at udgøre én konkurrence med deraf følgende krav om overholdelse af ovennævnte beløbsgrænser. For konkurrencer, som udbydes via flygtige medier som f.eks. tv og radio, gælder yderligere, at de altid vil blive anset for at udgøre én konkurrence med deraf følgende krav om overholdelse af ovennævnte beløbsgrænser, såfremt de udbydes af samme tjenesteudbyder, på samme kanal, i samme program og inden for det samme døgn. 6.4 Voksenindhold Voksenindhold, der betales over mobilkontoen, må udbydes efter nedenstående regler. Ved anvendelse af applikationskoder, må kun nummerserien 16XX benyttes I 16XX-serien må kun udbydes voksenindhold. TELE kan frit opstille retningslinier for karakteren af det Voksenindhold, som udbydes efter disse vilkår. Vilkårene forpligter ikke TELE til at udbyde Voksenindhold. Såfremt TELE vælger at åbne for adgang til Voksenindhold, er TELE forpligtet til at give sine slutbrugere mulighed for at spærre for 16XX-serien. Det er en forudsætning for åbning af 16XX-serien, at den er forhåndsspærret (opt-in). Åbning af adgang til 16XX-serien må alene ske efter anmodning fra en myndig slutbruger. Det påhviler TELE at sikre sig, at slutbrugeren er myndig. Nye slutbrugere informeres i forbindelse med aftaleindgåelsen om muligheden for at åbne op for 16XX-serien.

13 Password i forbindelse med adgang til Voksenindhold Applikationskoden 1699 allokeres udelukkende til brug som servicenummer i forbindelse med anvendelsen af 16XX-serien. TELE skal sikre, at 1699 altid kan anvendes af en slutbruger med det formål, at slutbrugeren ved afsendelse af en SMS indeholdende nøgleordet "STOP får lukket for generel adgang til indhold på 16XX-serien. TELEs lukning af adgangen til indhold på 16XX-serien skal ske umiddelbart efter modtagelsen af slutbrugerens SMS. Applikationskoden 1699 kan ligeledes anvendes i forbindelse med slutbrugerens tilmelding til 16XX-serien. Applikationskoden 1699 må ikke anvendes i forbindelse med udbud af tjenester.

14 7. Særlige forhold vedrørende abonnementslignende tjenester Nedenstående gælder for tillægstakserede tjenester, som forudsætter afsendelse eller modtagelse af en række tillægstakserede beskeder, herunder abonnementer, chat, spil og konkurrencer. Det påhviler parterne at sikre, at tjenesteudbydere ved udbud af tillægstakserede tjenester, som forudsætter afsendelse eller modtagelse af en række tillægstakserede beskeder, herunder abonnementer, chat, spil og konkurrencer, udformer tjenesten således, at slutbrugeren løbende har kontrol over sit forbrug ved følgende: Generelt for abonnementslignende tjenester: 1) I bestillingssituationen skal det klart fremgå, hvad det samlet koster at anvende tjenesten, samt hvad hver enkelt tillægstaksering i givet fald beløber sig til. 2) Hver enkelt tillægstakseret besked skal indeholde opsigelseskode eller information om opsigelsesprocedure (f.eks. Opsigelse: Send STOP SPORT til 1202 ). Modtagelsen af denne information må ikke medføre yderligere tillægstaksering af slutbrugeren. 3) Tjenesten skal ophøre umiddelbart efter slutbrugerens fremsendelse af en STOP besked, jf. ovenfor 2) 4) Hvis tillægstakseringen sker helt eller delvis særskilt for hver enkelt mobiltermineret eller mobilorigineret besked, skal prisen herfor tydeligt fremgå af meddelelsesteksten i hver enkelt tillægstakseret besked, der termineres på mobilen (f.eks. 4 kr., kr. 10, 50 øre ). 5) Abonnementslignende tjenester skal ophøre, når den samlede aftalte udgift til tillægstaksering er nået. Undtaget herfra er fortløbende abonnementslignende tjenester jf. nedenfor pkt ) Slutbrugeren skal kunne afmelde tjenesten på samme medium og med samme ergonomi som tilmeldingen er sket. 7) Der gælder særlige informationskrav på varigt medium i forbindelse med salg af abonnementslignende tjenester og alle tjenester over kr. 75,jf.Bilag 2: Forbrugerrådets skrivelse vedrørende fortrydelsesret for mobile indholdstjenster. For fortløbende abonnementslignende tjenester gælder herudover: 8) Abonnementslignende tjenester kan fortsætte, hvis slutbrugeren har accepteret en fortløbende tjeneste. I forbindelse med hver tillægstaksering skal slutbruger modtage information om pris herfor, og hvordan man kan opsige tjenesten. 9) Opsigelsesvarslet for fortløbende abonnementslignende tjenester skal højst være 30 dage.

15 7.1 Chat Det påhviler parterne at sikre, at tjenesteudbydere ved udbud af tillægstakserede tjenester, som kan betegnes som chat, ikke tillægstakserer slutbrugeren for de af slutbrugeren modtagne chat- beskeder. 7.2 Hybride tjenester For tjenester, der er dannet ved at kombinere flere tjenestetyper, gælder det som udgangspunkt, at det er de mest forbrugerbeskyttende regler, der vil være gældende. F.eks. vil en tjeneste, der er en kombineret donations- og konkurrencetjeneste have en beløbsgrænse svarende til reglerne for konkurrencer, mens tjenesteudbyderen samtidig skal være indsamlingsberettiget. 1) Auktioner Auktionslignende tjenester, der indeholder et stort tilfældighedsmoment, vil som udgangspunkt falde ind under reglerne for konkurrencer, som eksempelvis omvendte auktioner. Derimod vil auktioner, hvor udfaldet i høj grad afhænger af egne præferencer og kendskab til markedet, som udgangspunkt ikke blive opfattet som konkurrencer, som eksempelvis stigende auktion og hollandsk auktion. 2) Sponsorerede og nul-takserede tjenester Sådanne tjenester, der benytter applikationskoder, er omfattet af vilkårene uanset, at der ikke sker tillægstaksering. For abonnementslignende tjenester skal der i hver mobiltermineret meddelelse angives, hvordan man kan afmelde tjenesten. 3) TV og radio Indhold fra public service radio- og TV-kanalers sendeflade indenfor almindelig sendetid kan udbydes til alle, og ansvaret herfor bæres af pågældende kanal. Andet radio- og TV-indhold kan efter sin natur være omfattet af indholdsreglerne i afsnit 7.

16 8. Applikationskoder Parterne forpligter sig til at anvende applikationskoder i nedennævnte serier i overensstemmelse med de vilkår og procedurer, der følger af disse vilkår. Kun applikationskoder i nedennævnte serier kan anvendes ved udbud af tillægstakserede tjenester via SMS og MMS. Applikationskoderne skal således anvendes ved slutbrugerens bestilling ved anvendelse af en SMS-MO eller en MMS-MO i forbindelse med tillægstakserede tjenester, hvor SMS eller MMS anvendes i bestillingsøjemed. Disse vilkår omfatter applikationskoder i følgende serier: 12XX, 13XX, 14XX, 16XX, 17XX, 18XX og 19XX. 8.1 Administration af applikationskoder Administrationen af tildelingen af applikationskoder varetages af TELE. TELE vedligeholder en offentlig tilgængelig hjemmeside, som vil indeholde oplysninger om: anvendte serier af applikationskoder tildelte applikationskoder, herunder om applikationskoderne er taget i anvendelse kontaktpersoner XX-serien Applikationskoder i 18XX-serien er forbeholdt de tillægstakserede tjenester, der af TELE er godkendt til taletelefoni i tilsvarende nummerserie (18cd). TELE tildeler numre i denne serie ud fra kriterier om, at tjenesterne er bredt dækkende og/eller af en vis samfundsmæssig betydning. Aftale mellem tjenesteudbyder og TELE sker som for andre tillægstakserede tjenester på markedsvilkår, dog må der ikke tages betaling for retten til at anvende en applikationskode i 18XX- serien XX-serien 16XX-serien er forbeholdt udbud af tjenester med Voksenindhold. Øvrige serier af applikationskoder må ikke anvendes til denne kategori af indhold jf. pkt. 6.4.Voksenindhold

17 9. Aftale mellem tjenesteudbyder og TELE 9.1 Ansvar for tjenesternes indhold og markedsføring Ved markedsføring og salg af tillægstakserede tjenester og varer er tjenesteudbyderen ansvarlig for at overholde gældende lovgivning, herunder Landstingslov om forbrugerråd, markedsføring, mærkning, priser og forbrugerklageudvalg og Lov om visse Forbrugeraftaler. Der skal i øvrigt henvises til Forbrugerombudsmands til enhver tid gældende vejledning om Børn, Unge og Markedsføring. Denne vejledning er baseret på de tilsvarende danske regler, men TELE opfordrer tjenesteudbyderen i videst muligt omfang til at følge de i denne vejledning udstukne retningslinjer. I vilkårenes Bilag 2: Forbrugerrådets skrivelse vedrørende fortrydelsesret for mobile indholdstjenster. Skrivelsen indeholder en gennemgang af, for hvilke produkter, der ifølge Forbrugerrådet består en fortrydelsesret. TELE er forpligtet til at sørge for, at de tjenesteudbydere, som TELE indgår aftaler med, er bekendt med de krav, som følger af den til enhver tid gældende vilkår samt at tjenesteudbyderen har modtaget Vejledningen. Det skal særligt bemærkes, at tjenesteudbyderen i markedsføringen af tjenesterne eller ved enhver anden form for kommunikation af tjenesterne tydeligt skal angive prisen for benyttelse af tjenesten (tillægstakseringen) samt angive, at slutbrugeren tillige betaler TELEs slutbrugerpris for trafik i forbindelse med benyttelse af tjenesten. 9.2 Ansvar for taksering af tjenesterne Tjenesteudbyderen er ansvarlig for at sikre at der overføres korrekte takseringsdata til TELE. TELE er ansvarlig for at sikre at der på grundlag af tjenesteudbyderens takseringsdata til TELE sker en korrekt taksering af slutbrugeren. 9.3 Tjenesteudbyderens misligholdelse TELE er berettiget til af egen drift eller efter henvendelse fra slutbrugere eller andre at afprøve en tillægstakseret tjeneste med henblik på at undersøge, om tjenesteudbyderen overholder vilkårene for udbud af tjenesten. Afprøvning af den pågældende tjeneste afregnes ikke overfor tjenesteudbyderen. Tjenesteudbyderens tilsidesættelse af vilkårene i disse rammevilkår eller overtrædelse af gældende lovgivning i forbindelse med dennes udbud af tillægstakserede tjenester og varer, herunder manglende overholdelse af Forbrugeraftalelovens regler om fjernsalg anses for væsentlig misligholdelse, hvorfor TELE er berettiget til uden yderligere varsel at ophæve aftalen og afbryde adgangen til tjenesteudbyderens tjenester og varer.

18 9.4 Kundeservice Henvendelser vedrørende registrering og debitering af indholdstjenester (regnings- og kontoforhold, som TELE må antages at have indflydelse på) skal behandles af TELE. Henvendelser, der vedrører markedsføringen, aftaleindgåelsen, leveringen og selve indholdet af indholdstjenesten, kan af TELE henvises direkte til tjenesteudbyderen med oplysning om, at slutbrugeren på ny kan henvende sig til TELE i tilfælde af, at henvendelsen hos tjenesteudbyderen ikke besvares tilfredsstillende. TELE skal i sin aftale med tjenesteudbyderen forpligte denne til at modtage kundehenvendelser. Henvendelser vedrørende markedsføringen, aftaleindgåelsen, leveringen og selve indholdet af indholdstjenesten skal behandles af tjenesteudbyderen. Henvendelser, der vedrører registrering og debitering af indholdstjenesten (regnings- og kontoforhold, som TELE må antages at have indflydelse på) kan af tjenesteudbyderen henvises direkte til TELE. TELE skal i sin aftale med tjenesteudbyderen endvidere forpligte denne til at kunne modtage ovennævnte kundehenvendelser via telefonisk kundeservice til et grønlandsk telefonnummer, som slutbrugeren i forbindelse med bestilling af en tjeneste skal informeres. Denne kundeservice skal som minimum være tilgængelig og bemandet fire timer dagligt på hverdage (Vestgrønlandsk tid (GMT -3)). TELE skal desuden forpligte tjenesteudbyderen til at stille de fornødne data og ressourcer til rådighed for TELE. TELE er forpligtet til at stille opkrævningen af et omtvistet beløb i bero, i perioden fra en skriftlig klage er modtaget hos TELE, og indtil TELE skriftligt har meddelt kunden sin afgørelse. Dette gælder uanset om klagen vedrører forhold vedrørende TELEs eller tjenesteudbyderens leverance. TELE er forpligtet til at indgå de nødvendige aftaler til gennemførelse af ovenstående med de relevante parter herunder service providere og tjenesteudbydere. 9.5 Immaterielle rettigheder Tjenesteudbyderen er forpligtet til at sikre, at det nødvendige grundlag til beregning af ophavsretligt relaterede afgifter, herunder KODA-afgift, er til stede og er ansvarlig for, at disse betales.

19 9.6 Applikationskoder TELE kan indgå aftale med en tjenesteudbyder om brugsretten til den pågældende applikationskode i TELEs net. TELE kan i aftale om brugsretten til applikationskoden stille krav om, at der indenfor en vis frist er åbnet for anvendelse af applikationskoden overfor slutbrugere i TELEs mobilnet. TELE må ikke betinge indgåelse af en aftale om brugsretten til en applikationskode af en samtidig indgåelse af aftale om levering af andre ydelser, herunder aftale om varenavn og anvendelse af applikationskoden i TELEs net. TELE er forpligtet til ikke at anvende eller indgå aftale om anvendelse af samme applikationskode med andre tjenesteudbydere end den, der har indgået aftale om brugsretten med TELE. TELE forpligter sig til at indgå aftale om brugsretten til en applikationskode eller aftale om anvendelse af et varenavn og det dertil hørende prispunkt på vilkår, der bl.a. indeholder de bestemmelser, der er angivet i disse vilkår. 9.7 Rådgivning I forbindelse med tjenesteudbyderens lancering/udbud af nye tjenester, herunder nye kombinationstjenester, som ikke er beskrevet i disse vilkår, kan TELE i visse tilfælde yde vejledning om den påtænkte tjenestes forenelighed med Vilkår for mobile indholds- og betalingstjenster i Grønland på baggrund af tjenesteudbyderens konkrete forespørgsel. TELEs vejledning sker på frivillig basis, og tjenesteudbyderen kan ikke gøre krav gældende over for TELE for fejl eller mangler i denne vejledning. 10. Vilkårenes ikrafttrædelse Disse vilkår træder i kraft på tidspunktet for underskrift. TELE kan ændre eller bringe disse rammevilkår til ophør ved udgangen af en måned med et forudgående varsel på 3 måneder. Dato: 31/ Anders Barslund Teledirektør TELE Greenlands A/S

20 Bilag 1: Minimumsudbud af prispunkter Følgende prispunkter kan som minimum anvendes hos alle tjenesteudbydere: 0,00 10,00 kr.: Alle intervaller à 0,50 kr. (0,00/0,50/1,00/ /10,00) kr.: Alle hele kronebeløb. (11/12/13/ /30) kr.: Alle hele kronebeløb med endetal 0, 5 og 9. (35/39/40/ /75/79/80) kr.: Alle hele kronebeløb med endetal 0 og 9. (89/90/99/ /190/199/200) kr.: Følgende hele kronebeløb: (209/210/219/220/225). For almennyttige indsamlinger vil følgende prispunkter (eksklusive moms) kunne anvendes: 0-25 kr.: Alle hele kronebeløb med endetal 0 og 5. (0/5/10/ /25) kr.: Alle hele kronebeløb med endetal 0. (30/40/50/ /150) En aftalepart må i forhold til ovenstående tilbyde supplerende prispunkter under hensyntagen til gældende beløbsgrænser. (Se 5.7 Beløbsgrænser og taksering).

21 Bilag 2: Forbrugerrådets skrivelse vedrørende fortrydelsesret for mobile indholdstjenster Denne vejledning har til formål at oplyse tjenesteudbyderne om, hvilke krav, som følger af lovgivningen, når der sælges tjenester omfattet af rammevilkårene. Det er tjenesteudbyderens ansvar til hver en tid at overholde gældende lovgivning, herunder Forbrugerombudsmandens gældende vejledning om Børn, Unge og Markedsføring. Efterlevelse af nærværende vejledning fritager derfor på ingen måde den enkelte tjenesteudbyder for at være ansvarlig for udbuddet af sine tillægstakserede tjenester. Forbrugerrådets skrivelse skelner mellem abonnements-lignende tjenester og engangsydelser, hvor de sidste er lettere reguleret. Engangsydelser vil under nærmere omstændigheder kunne sælges uden, at der skal gives oplysninger på varigt medium. Derimod vil der for abonnementslignende tjenester fremover altid skulle gives oplysninger på varigt medium.

22 Til Tele Greenland A/S Kopi til Vedr.: Mobile indholdstjenester Tele Greenland ønsker Forbrugerrådets sekretariats stillingtagen til den i lov nr. 139 om visse forbrugeraftaler, herefter forbrugeraftaleloven, beskrevne fortrydelsesret iforhold til følgende tjenestetyper: a) Engangsydeiser som f.eks. ringetone, vittighed, nyhed og lignende b) Donation c) Enkeltstående konkurrence eller afstemning som afvikles under en TV eller radioudsendelse (flygtige medier) d) Konkurrence eller afstemning som afvikles under en TV- eller radioudsendelse (flygtige medier).hvor afsendelse af flere sms'er er nødvendig for deltagelse. e) Nyheds- og abonnementslignende tjeneste med samlet betaling, baseret på taksering af modtagne SMS/MMS. f) Nyheds- og abonnementslignende tjeneste med betaling på en gang. g) Chattjeneste (abonnementslignende) med betaling af pr afsendt SMS/MMS og et start gebyr. h) Konkurrence (abonnementslignende) med betaling af pr afsendt SMS/MMS. Forbrugerrådets sekretariat skal indlednings bemærke, at man finder det positivt, at man fra selskabets side ønsker at efterleve de branchebestemte regler i rammeaftale for mobile indholdstjenester V3.1. Det skal også bemærkes, at nedenstående kommentering af tjenestetyperne alene skal ses i forhold til fortrydelsesretten. Der kan være andre retsregler, der finder anvendelse. Eksempelvis kunne markedsføringslovens forbud mod købsbetingede konkurrencer finde anvendelse på nogle konkurrencer under c),d) eller h).

23 Forbrugerrådets sekretariat vurderer umiddelbart, at b) donationer og c), d) og h) konkurrencer via alm.- eller overtakserede sms/mms ikke falder ind under forbrugeraftal e loven, og derfor ikke er omfattet af fortrydel sesretten. Det er sekretariatets opfattelse, at a) engangsydeiser, som Tele Greenland eksemplificerer, skal deles op i a-1) engangsydeiser som f.eks. ringetoner,billeder, programmer, animationer m.v. og a-2) engangsydeiser som f.eks. nyheder, vittigheder m.v. Ved køb af a-1 produkter er det sekretariatets vurder ing, at kunden skal gives en fortrydelsesret på en uge, jf. forbrugeraftalelovens 10, stk. 2. Ved køb af a-2 tjenesteyde lser vurderer sekretariatet,at der som følge af det købtes art næppe vil bestå en fortrydelsesret. Sekretariatet vurderer, at e) og f) nyheds- og abonnementslignende tjenester, ligeledes må deles op efter hvilket produkter/ydelser kunden køber. Ved abonnement på a-1) produkter finder sekretariatet, at der består en fortrydelsesret. Ved køb af abonnement på a-2) tjenesteydel ser finder sekretariatet ikke, at der består en fortrydelsesret. Ved køb af tjenesteydelser g) chattjeneste vurderer sekretariatet ikke, at der er fortrydelsesret. Forbrugerrådet skal afslutte med at bemærke, at der foreligger en oplysningspligt for udbyderen af de mobile indholdstjenester omkring fortrydelsesretten, jf. forbrugeraftalelovens 13, både i de tilfælde, hvor kunden kan fortryde og i de tilfælde, hvor kunne ikke kan fortryde købet. Nicolai Odgaard Jensen Kontorchef 29. maj 2008

24 Bilag 3: Vejledning om informationskrav pr. markedsføringsmedium Følgende tre elementer skal altid indgå i markedsføringen af mobile indholds- og betalingstjenester uanset medie enten som speak eller tekst: 1) Tjenestetype F.eks. stem på.., deltag i afstemning, deltag i konkurrence.. 2) Pris For enkeltstående tjenester: Pris +trafiktakst. For abonnementslignende tjenester: Samlet pris (og enkeltpris, hvor dette er relevant) +trafiktakst. 3) Al yderligere information Direkte tilgængelig eller via henvisning: Navn, adresse + tlf.nr. på udbyder. Om 14 dages fortrydelsesret. Opsigelsesprocedure ved abonnementslignende tjenester. Punkterne 1 og 2 ovenfor, dvs. tjenestetype og pris. Særlige forhold ved de enkelte markedsføringsmedietyper: a) Digitale medier (internet og wap) Henvisningen (3) skal ske via link på samme medie,. dvs. ved webside benyttes weblink og ved wap et wap link. Henvisningen skal altid indeholde oplysning om 14 dages fortrydelsesret, f.eks. Se om 14 dages fortrydelsesret og andre informationer på b) Trykte medier (f.eks. aviser, uge- eller månedsblade, kuponhæfter) Henvisningen (3) skal være til en kolofon i det selv samme trykte medium. Henvisningen skal indeholde oplysning om 14 dages fortrydelsesret, f.eks. Se om 14 dages fortrydelsesret og andre informationer side.... Henvisningen skal i givet fald stå i direkte tilknytning til selve tjenesteudbuddet. c) Flygtige medier (Radio, TV) Teksten på skærmen skal være tydelig og læsbar på en sådan måde, at den faktisk kan opfattes af seeren/modtageren.

25 Bilag 4: Vejledning vedr. materiale af erotisk indhold mv. Vejledningen er udtryk for hvorledes tjenesteudbyderne skal forstå de grænser, som vilkårene trækker i relation til indhold/materiale, der ligger henholdsvis inden og udenfor 16XX-serien i forhold til udbud af erotisk, seksuelt og pornografisk karakter. Det lades op til TELE at vælge hvorvidt der åbnes op for adgang og i hvilken grad der gives adgang - til indhold/materiale under 16XX-serien. Indenfor 16XXserien skelnes der imellem erotisk og seksuelt indhold/materiale samt pornografisk indhold/materiale Det betyder, at TELE kan vælge udelukkende at give adgang til indhold/ materiale under 12XX, 14XX, 18XX og 19XX-serierne. TELE kan også vælge at give adgang til nævnte serier, samt den del af 16XX-serien som omfatter erotisk og seksuelt indhold/materiale mens adgangen til pornografisk indhold/materiale holdes lukket. For information om i hvilket omfang TELE åbner for adgangen til indhold/ materiale i 16XX-serien henvises til TELEs kontaktperson på området. Erotisk og seksuelt indhold/materiale 12XX, 14XX, 17XX, 18XX og 19XX Pornografisk indhold/materiale 16XX

26 Adgang til indhold/ materiale: Ingen aldersbegrænsning. Indhold/materiale i form af billeder, tekst eller lyd, der henhører til 16XX serien må ikke være I 12XX, 14XX, 17XX, 18XX og 19XX serierne. Indhold/materiale i denne kategori må indeholde billeder af letpåklædte personer, dog med den begrænsning at personerne skal være tildækkede på kønsorganer og for kvindernes vedkommende skal også bryster være tildækkede. Personer med G- streng eller gennemsigtig beklædning er tilladt forudsat at kønsorganer ikke er synlige. Billeder af personer som berører sig selv på kønsorganer samt interaktion af seksuel karakter mellem to eller flere personer er ikke tilladt. Tegnede og karikerede kønsorganer /numsebilleder i en humoristisk sammenhæng er tilladt i denne kategori. Indhold/materiale i form af tekst f.eks. erotiske noveller og seksuelle/ erotiske beskrivelser er tilladt såfremt teksterne ikke beskriver handlinger og/eller situationer der ikke er tilladt på billedsiden. Indhold/materiale i form af lyd f.eks. ringetoner og lydhilsener er tilladt såfremt lydene ikke afspejler handlinger/ situationer der ikke er tilladt på billedsiden. Erotisk og seksuelt indhold/ materiale Adgang til indhold/materiale: Myndige personer Defineres ved, at der kan vises/ indikeres erotiske/seksuelle forhold mellem mennesker. I denne kategori indgår indhold/ materiale som har til hensigt at virke erotisk og indhold/ materiale af seksuel karakter. Erotisk indhold /materiale strækker sig fra nøgenbilleder/fotos af mænd/kvinder, Sommerpigen i Se & Hør, Side 9 pigen i Ekstra Bladet til person(-er), som rører sig selv, person(-er) som må betegnes som værende nøgne,og person(-er) i stillinger, som har til sigte at virke erotiske. Under indhold/materiale af seksuel karakter indgår sex- /samlejescener, hvor kønsorganer ikke ses direkte. Ved vurderingen af indholdet/ materialet vil der lægges vægt på helhedsindtrykket, dvs. kombinationen af billede, lyd og animation. Indhold/materiale må bestå af tekstmateriale af seksuel og erotisk karakter samt lydfiler med stønnen, og seksuelle og erotiske under-/overtoner. Pornografisk indhold/ materiale Adgang til indhold/ materiale: Myndige personer TELE kan vælge helt eller delvist, eller slet ikke, at give adgang til denne type af indhold/materiale. Indholdet/materialet må kun udbydes i den udstrækning at indholdet/ materialet er tilladt iflg. lovgivningen. Ved pornografisk indhold/ materiale forstås eksplicit seksuel aktivitet, nærbilleder af kønsorganer og samleje ofte med en voldsom seksuel lydside. Genren indeholder alle typer af seksuelle aktiviteter med et meget variabelt antal deltagere. Der kan skelnes mellem forskellige genrer, herunder eksempelvis: - sadomasochisme, bondage, domination, gummi, latex - homoseksualitet, transvestit - gruppesex

27 Bilag 5: Kontaktpersoner hos TELE vedr. vilkår TFO, TELE Forretningsområde Peter Møller Farip. Aqq Nuuk Grønland peml@telepost.gl Telefon: Bilag 6: Kontaktpersoner hos TELE vedr. kommercielle aftaler TFO, TELE Forretningsområde Frank Gabriel Farip. Aqq Nuuk Grønland fg@telepost.gl Telefon:

Rapport nr måneders-rapport fra Teleankenævnets Sekretariat vedr. stikprøveforetagelse af mobile indholdstjenester (1. januar 30.

Rapport nr måneders-rapport fra Teleankenævnets Sekretariat vedr. stikprøveforetagelse af mobile indholdstjenester (1. januar 30. 1 Rapport nr. 38 6 måneders-rapport fra Teleankenævnets Sekretariat vedr. stikprøveforetagelse af mobile indholdstjenester (1. januar 30. juni ) Baggrund Parterne bag Rammeaftalen for mobile indholds-

Læs mere

Rapport nr måneders-rapport fra Teleankenævnets Sekretariat vedr. stikprøveforetagelse af mobile indholdstjenester (1. juli 31.

Rapport nr måneders-rapport fra Teleankenævnets Sekretariat vedr. stikprøveforetagelse af mobile indholdstjenester (1. juli 31. 1 Rapport nr. 39 6 måneders-rapport fra Teleankenævnets Sekretariat vedr. stikprøveforetagelse af mobile indholdstjenester (1. juli 31. december ) Baggrund Parterne bag Rammeaftalen for mobile indholds-

Læs mere

Rapport nr måneders-rapport fra Teleankenævnets Sekretariat vedr. stikprøveforetagelse af mobile indholdstjenester (1. januar 30.

Rapport nr måneders-rapport fra Teleankenævnets Sekretariat vedr. stikprøveforetagelse af mobile indholdstjenester (1. januar 30. 1 Rapport nr. 40 6 måneders-rapport fra Teleankenævnets Sekretariat vedr. stikprøveforetagelse af mobile indholdstjenester (1. januar 30. juni ) Baggrund Parterne bag Rammeaftalen for mobile indholds-

Læs mere

Rapport nr måneders-rapport fra Teleankenævnets Sekretariat vedr. stikprøveforetagelse af mobile indholdstjenester (1. januar 30.

Rapport nr måneders-rapport fra Teleankenævnets Sekretariat vedr. stikprøveforetagelse af mobile indholdstjenester (1. januar 30. 1 Rapport nr. 36 6 måneders-rapport fra Teleankenævnets Sekretariat vedr. stikprøveforetagelse af mobile indholdstjenester (1. januar 30. juni ) Baggrund Parterne bag Rammeaftalen for mobile indholds-

Læs mere

Rapport nr måneders-rapport fra Teleankenævnets Sekretariat vedr. stikprøveforetagelse af mobile indholdstjenester (1. oktober 31.

Rapport nr måneders-rapport fra Teleankenævnets Sekretariat vedr. stikprøveforetagelse af mobile indholdstjenester (1. oktober 31. 1 Rapport nr. 35 3 måneders-rapport fra Teleankenævnets Sekretariat vedr. stikprøveforetagelse af mobile indholdstjenester (1. oktober 31. januar ) Baggrund Parterne bag Rammeaftalen for mobile indholds-

Læs mere

Rapport nr måneders-rapport fra Teleankenævnets Sekretariat vedr. stikprøveforetagelse af mobile indholdstjenester (1. januar 31.

Rapport nr måneders-rapport fra Teleankenævnets Sekretariat vedr. stikprøveforetagelse af mobile indholdstjenester (1. januar 31. 1 Rapport nr. 32 3 måneders-rapport fra Teleankenævnets Sekretariat vedr. stikprøveforetagelse af mobile indholdstjenester ( januar 3 marts ) Baggrund Parterne bag Rammeaftalen for mobile indholds- og

Læs mere

Rapport nr måneders-rapport fra Teleankenævnets Sekretariat vedr. stikprøveforetagelse af mobile indholdstjenester (1. juli 30.

Rapport nr måneders-rapport fra Teleankenævnets Sekretariat vedr. stikprøveforetagelse af mobile indholdstjenester (1. juli 30. Rapport nr. 30 3 måneders-rapport fra Teleankenævnets Sekretariat vedr. stikprøveforetagelse af mobile indholdstjenester (1. juli 30. september ) 1 Baggrund Parterne bag Rammeaftalen for mobile indholds-

Læs mere

Omfang Den uvildige enhed skal undersøge en repræsentativ andel af de udbudte tjenester med udgangspunkt i 500 stikprøver pr. år.

Omfang Den uvildige enhed skal undersøge en repræsentativ andel af de udbudte tjenester med udgangspunkt i 500 stikprøver pr. år. Rapport nr. 31 3 måneders-rapport fra Teleankenævnets Sekretariat vedr. stikprøveforetagelse af mobile indholdstjenester (1. oktober 31. december ) 1 Baggrund Parterne bag Rammeaftalen for mobile indholds-

Læs mere

Rapport nr måneders-rapport fra Teleankenævnets Sekretariat vedr. stikprøveforetagelse af mobile indholdstjenester (1. april 30.

Rapport nr måneders-rapport fra Teleankenævnets Sekretariat vedr. stikprøveforetagelse af mobile indholdstjenester (1. april 30. Rapport nr. 29 3 måneders-rapport fra Teleankenævnets Sekretariat vedr. stikprøveforetagelse af mobile indholdstjenester (1. april 30. juni ) 1 Baggrund Parterne bag Rammeaftalen for mobile indholds- og

Læs mere

Resultat 2 Overordnet total: Tidligere perioder Antal planlagte stikprøver hos TA

Resultat 2 Overordnet total: Tidligere perioder Antal planlagte stikprøver hos TA Rapport nr. 12 4 måneders-rapport fra Teleankenævnets Sekretariat vedr. stikprøveforetagelse af mobile indholdstjenester (1. december 2009-31. marts ) 1 Baggrund Parterne bag Rammeaftalen for mobile indholds-

Læs mere

Rapport nr måneders-rapport fra Teleankenævnets Sekretariat vedr. stikprøveforetagelse af mobile indholdstjenester (1. juli 30.

Rapport nr måneders-rapport fra Teleankenævnets Sekretariat vedr. stikprøveforetagelse af mobile indholdstjenester (1. juli 30. Rapport nr. 26 3 måneders-rapport fra Teleankenævnets Sekretariat vedr. stikprøveforetagelse af mobile indholdstjenester (1. juli 30. september ) 1 Baggrund Parterne bag Rammeaftalen for mobile indholds-

Læs mere

Redegørelse nr. 11 Stikprøvekontrol af mobile indholds- og betalingstjenester 1. september 30. november 2009

Redegørelse nr. 11 Stikprøvekontrol af mobile indholds- og betalingstjenester 1. september 30. november 2009 Redegørelse nr. 11 Stikprøvekontrol af mobile indholds- og betalingstjenester 1. september 30. november 2009 Baggrund Mobiloperatørerne 3, Telenor, Telia og TDC (herefter benævnt mobiloperatørerne ) har

Læs mere

Metode. Der er blevet foretaget stikprøvekontrol af et bredt udbud af forskellige tjenester.

Metode. Der er blevet foretaget stikprøvekontrol af et bredt udbud af forskellige tjenester. Rapport nr. 27 3 måneders-rapport fra Teleankenævnets Sekretariat vedr. stikprøveforetagelse af mobile indholdstjenester (1. oktober 31. december ) 1 Baggrund Parterne bag Rammeaftalen for mobile indholds-

Læs mere

Rapport nr måneders-rapport fra Teleankenævnets Sekretariat vedr. stikprøveforetagelse af mobile indholdstjenester (1. januar 31.

Rapport nr måneders-rapport fra Teleankenævnets Sekretariat vedr. stikprøveforetagelse af mobile indholdstjenester (1. januar 31. Rapport nr. 24 3 måneders-rapport fra Teleankenævnets Sekretariat vedr. stikprøveforetagelse af mobile indholdstjenester (1. januar 31. marts 2013) 1 Baggrund Parterne bag Rammeaftalen for mobile indholds-

Læs mere

Rammeaftale for mobile indholds- og betalingstjenester Version 6.0

Rammeaftale for mobile indholds- og betalingstjenester Version 6.0 Rammeaftale for mobile indholds- og betalingstjenester Version 6.0 Rammeaftale for mobile indholds- og betalingstjenester Version 6.0 Side 1 af 45 Rammeaftalen Rammeaftalen for mobile indholds- og betalingstjenester

Læs mere

Metode. Der er blevet foretaget stikprøvekontrol af et bredt udbud af forskellige tjenester.

Metode. Der er blevet foretaget stikprøvekontrol af et bredt udbud af forskellige tjenester. Rapport nr. 15 3 måneders-rapport fra Teleankenævnets Sekretariat vedr. stikprøveforetagelse af mobile indholdstjenester (1. oktober 31. december ) 1 Baggrund Parterne bag Rammeaftalen for mobile indholds-

Læs mere

Tilsagn over for Forbrugerombudsmanden

Tilsagn over for Forbrugerombudsmanden Teleområdet Teleselskabernes behandling af klager over indholdstakserede tjenester mv. Teleselskaberne, TDC, Telenor, Telia og 3 har ved tilsagn bl.a. forpligtet sig til at behandle klager over indholdstakserede

Læs mere

Teleområ det teleselskåbernes behåndling åf klåger over indholdståkserede tjenester mv. Tilsagn over for Forbrugerombudsmanden 2011

Teleområ det teleselskåbernes behåndling åf klåger over indholdståkserede tjenester mv. Tilsagn over for Forbrugerombudsmanden 2011 Teleområ det teleselskåbernes behåndling åf klåger over indholdståkserede tjenester mv. Tilsagn over for Forbrugerombudsmanden 2011 TELEOMRÅDET TELESELSKABERNES BEHANDLING AF KLAGER OVER INDHOLDSTAKSEREDE

Læs mere

Vejledning om lovmæssige oplysningskrav ved salg af tillægstakserede mobiltjenester via SMS, MMS, WAP eller andet takseringsmedie

Vejledning om lovmæssige oplysningskrav ved salg af tillægstakserede mobiltjenester via SMS, MMS, WAP eller andet takseringsmedie i Danmark December 2004 Vejledning om lovmæssige oplysningskrav ved salg af tillægstakserede mobiltjenester via SMS, MMS, WAP eller andet takseringsmedie Indledning Denne vejledning har til formål at oplyse

Læs mere

GENERELLE BRUGERBETINGELSER FOR

GENERELLE BRUGERBETINGELSER FOR GENERELLE BRUGERBETINGELSER FOR mypku Disse generelle brugerbetingelser ( Betingelser ) fastsætter de betingelser, der gælder mellem dig som bruger ( Brugeren ) og Nutricia A/S, CVR.: 73128110 ( Nutricia

Læs mere

Vilkår for Selvbetjening Erhverv

Vilkår for Selvbetjening Erhverv Vilkår for Selvbetjening Erhverv Juni 2016 1. Aftalen For aftaler om Selvbetjening Erhverv, der udbydes af TDC A/S (herefter TDC) gælder følgende vilkår for Selvbetjening Erhverv i supplement til Generelle

Læs mere

Tillægsaftale om Fly. til. Gensalg. på mobilområdet. mellem. TDC Mobil A/S. TDC Totalløsninger A/S

Tillægsaftale om Fly. til. Gensalg. på mobilområdet. mellem. TDC Mobil A/S. TDC Totalløsninger A/S 23. februar 2007 Tillægsaftale om Fly til Gensalg på mobilområdet mellem TDC Mobil A/S og TDC Totalløsninger A/S 1. Indholdsfortegnelse 1. INDHOLDSFORTEGNELSE 6 2. PRÆAMBEL 12 3. PARTERNE 14 4. AFTALENS

Læs mere

Rapport nr. 14 3 måneders-rapport fra Teleankenævnets Sekretariat vedr. stikprøveforetagelse af mobile indholdstjenester (1. juli 30.

Rapport nr. 14 3 måneders-rapport fra Teleankenævnets Sekretariat vedr. stikprøveforetagelse af mobile indholdstjenester (1. juli 30. Rapport nr. 14 3 måneders-rapport fra Teleankenævnets Sekretariat vedr. stikprøveforetagelse af mobile indholdstjenester (1. juli 30. september ) 1 Baggrund Parterne bag Rammeaftalen for mobile indholds-

Læs mere

Tillægsaftale om M-portal. til. Aftale om gensalg af tjenester m.v. på mobilområdet. mellem TDC A/S. Siminn Danmark A/S

Tillægsaftale om M-portal. til. Aftale om gensalg af tjenester m.v. på mobilområdet. mellem TDC A/S. Siminn Danmark A/S 25. januar 2008 Tillægsaftale om M-portal til Aftale om gensalg af tjenester m.v. på mobilområdet mellem TDC A/S og Siminn Danmark A/S 1. Indholdsfortegnelse 1. INDHOLDSFORTEGNELSE 2 2. PRÆAMBEL 3 3. PARTERNE

Læs mere

Tillægsvilkår for Click

Tillægsvilkår for Click Tillægsvilkår for Click Juni 2016 1. Tillægsaftalen For aftaler om abonnementsformen Click gælder følgende vilkår i tillæg til Abonnementsvilkår for YouSee s mobiltjenester. Ved modstrid mellem vilkårene

Læs mere

Tillægsaftale: Redirigering af udenlandstrafik. til Produkttillæg om Gensalg af mobil tjenester

Tillægsaftale: Redirigering af udenlandstrafik. til Produkttillæg om Gensalg af mobil tjenester Aftale nr.: Til aftale nr.: Dato: Tillægsaftale: Redirigering af udenlandstrafik til Produkttillæg om Gensalg af mobil tjenester mellem og TDC A/S Indholdsfortegnelse 1. Præambel...3 2. Aftalens

Læs mere

MobilePeople Solutions A/S

MobilePeople Solutions A/S MobilePeople Solutions A/S Generelle Vilkår og Betingelser. Januar 2015 1. Generelt Nedenstående generelle vilkår og betingelser regulerer MobilePeople s leverance af digitale tjenester bestilt af Kunden,

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE [LEVERANDØR]

DATABEHANDLERAFTALE [LEVERANDØR] DATABEHANDLERAFTALE Mellem [KUNDE] og [LEVERANDØR] Der er den [dato] indgået følgende databehandleraftale ("Aftalen") mellem: (A) (B) [VIRKSOMHEDEN], [ADRESSE] et selskab registreret under CVR-nr. [ ]

Læs mere

Et abonnement på tjenesten omfatter følgende: Etablering af én eller flere forbindelser til tjenesten.

Et abonnement på tjenesten omfatter følgende: Etablering af én eller flere forbindelser til tjenesten. 1 Abonnementsvilkår for Fullrates IP-telefonitjeneste Maj 2018 Indholdsfortegnelse 1. Abonnementsaftalen... 1 2. Forudsætning om Bredbånd via telefonstik (DSL)... 1 3. Eksisterende telefonstik... 2 4.

Læs mere

Abonnementsbetingelser DLG TV Bredbånd gennem Mobilic Oktober 2013

Abonnementsbetingelser DLG TV Bredbånd gennem Mobilic Oktober 2013 Abonnementsbetingelser DLG TV Bredbånd gennem Mobilic Oktober 2013 Abonnementsbetingelser DLG TV Bredbånd gennem Mobilic Indholdsfortegnelse 1. DLG TV Bredbånd/Mobilic... 3 2. Digital modtager... 3 3.

Læs mere

VILKÅR FOR TELMORES AFDRAGSORDNING. August 2013

VILKÅR FOR TELMORES AFDRAGSORDNING. August 2013 VILKÅR FOR TELMORES AFDRAGSORDNING August 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Aftalen 3 1.A. Elektronisk kommunikation meddelelser mellem parterne 3 1.B. Fortrydelsesret for forbrugeren 3 2. Aftalens parter 3

Læs mere

Retningslinjer for e-mærkets elektroniske mærkningsordning

Retningslinjer for e-mærkets elektroniske mærkningsordning Retningslinjer for e-mærkets elektroniske mærkningsordning 1. Formål Det elektroniske mærke skal fremme, at erhvervsdrivende udviser god skik ved handel og markedsføring på internettet eller i tilsvarende

Læs mere

Taletid fra One Mobile kan inden for gyldighedsperioden (jævnfør punkt 3) døgnet rundt, hele ugen inkl. søn og helligdage anvendes til:

Taletid fra One Mobile kan inden for gyldighedsperioden (jævnfør punkt 3) døgnet rundt, hele ugen inkl. søn og helligdage anvendes til: 1. Sådan fungerer det Du betaler kun for taletid, SMS, WAP, MMS og GPRS. Du betaler forud for dit forbrug og kender derfor dine omkostninger. Hver gang du tanker op, tillægges det indbetalte beløb din

Læs mere

Tilmelding til Sundhedsdatanettet (SDN)

Tilmelding til Sundhedsdatanettet (SDN) Tilmelding til Sundhedsdatanettet (SDN) 1. MedCom Tilmelding til SDN skal ske til MedCom, Rugårdsvej 15, 2., 5000 Odense C. E-post: medcom@medcom.dk Fax: +45 6543 2050 2. Brugeren Organisation Adresse

Læs mere

Abonnementsvilkår for TDC s nomadiske IP-telefonitjeneste

Abonnementsvilkår for TDC s nomadiske IP-telefonitjeneste Abonnementsvilkår for TDC s nomadiske IP-telefonitjeneste Juli 2019 Indholdsfortegnelse Abonnementsvilkår for TDC s nomadiske IP-telefonitjeneste... 1 1. Abonnementsaftalen... 1 2. Forudsætninger... 1

Læs mere

Betingelser for anvendelse af onlineservice

Betingelser for anvendelse af onlineservice Betingelser for anvendelse af onlineservice www.camptravel.net 1. Indledning 1. Camptravel tilvejebringer en online-service, hvor ejere af campingvogne og autocampere ved oprettelse af en Annonce forbindes

Læs mere

Tillægsvilkår for HomeMobil September 2011

Tillægsvilkår for HomeMobil September 2011 Tillægsvilkår for HomeMobil September 2011 1. Tillægsaftalen For aftaler om abonnementsformer markedsført under varemærket HomeMobil gælder følgende vilkår i tillæg til abonnementsvilkår for TDC's mobiltjenester.

Læs mere

Tillægsvilkår for BlackBerry Internet Service BlackBerry Professionel, BlackBerry Professionel og BlackBerry Professionel Light

Tillægsvilkår for BlackBerry Internet Service BlackBerry Professionel, BlackBerry Professionel og BlackBerry Professionel Light Tillægsvilkår for BlackBerry Internet Service BlackBerry Professionel, BlackBerry Professionel + 500 og BlackBerry Professionel Light Juni 2017 1. Aftalen For aftaler om BlackBerry Internet Service, BlackBerry

Læs mere

Abonnementsvilkår for Fullrates TVoIP-tjeneste (Fullrate TV)

Abonnementsvilkår for Fullrates TVoIP-tjeneste (Fullrate TV) Abonnementsvilkår for Fullrates TVoIP-tjeneste (Fullrate TV) Februar 2015 Indholdsfortegnelse 1. Abonnementsaftalen... 1 2. Accesforbindelse, digital modtager og andre forudsætninger... 1 3. Hastighedsreduktion...

Læs mere

VELKOMMEN TIL CLUB MOJO

VELKOMMEN TIL CLUB MOJO VELKOMMEN TIL CLUB MOJO Når du køber et abonnement hos Mojo Mobile ApS, CVR-nr. 33 85 77 72, Nørre Farimagsgade 37, 4, 1364 København K ( Mojo Mobile ), bliver du samtidig hermed medlem af Club Mojo (

Læs mere

Vilkår OiSTER Ekstra Data Tillægspakker

Vilkår OiSTER Ekstra Data Tillægspakker Vilkår OiSTER Ekstra Data Tillægspakker Oktober 2012 Version 2.0 Indhold 1. Aftalen generelt... 2 2. OiSTER Ekstra Data... 2 2.1. Betaling af OiSTER Ekstra Data... 3 2.2. Opsigelse af OiSTER Ekstra Data...

Læs mere

Bilag B Databehandleraftale pr

Bilag B Databehandleraftale pr 1. BAGGRUND, FORMÅL OG OMFANG 1.1 Som led i den Dataansvarliges (s kunde) indgåelse af aftale om levering af ydelser, som beskrevet i Aftalen, foretager Databehandleren () behandling af personoplysninger,

Læs mere

Tillægsaftale. om Hvilende Abonnement. til standardaftale. om gensalg fastnet. mellem. TDC Totalløsninger A/S XXX

Tillægsaftale. om Hvilende Abonnement. til standardaftale. om gensalg fastnet. mellem. TDC Totalløsninger A/S XXX 18. januar 2005 Tillægsaftale om Hvilende Abonnement til standardaftale om gensalg fastnet mellem TDC Totalløsninger A/S og XXX 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 1 1.1 Bilagsliste... 2 2 Præambel...

Læs mere

LIC Bredbåndstelefoni Abonnementsvilkår Februar 2013

LIC Bredbåndstelefoni Abonnementsvilkår Februar 2013 LIC Bredbåndstelefoni Abonnementsvilkår Februar 2013 Tjenestespecifikke abonnementsvilkår for LIC Bredbåndstelefonitjenester gældende i supplement til LIC Mobilics Generelle Vilkår Kort præsentation af

Læs mere

I medfør af telelovens 72, stk. 1, jf. 73, stk. 1, træffer IT- og Telestyrelsen herefter følgende afgørelse:

I medfør af telelovens 72, stk. 1, jf. 73, stk. 1, træffer IT- og Telestyrelsen herefter følgende afgørelse: Afgørelse vedrørende Hi3G s standardtilbud af 19. juni 2008 på engrosmarkedet for terminering i Hi3G Denmark ApS s mobilnet (marked 16) 2. september 2009 Indledning Den 4. april 2008 traf afgørelse over

Læs mere

CC GROUP DENMARK Databehandleraftale Kunde Version: (herefter samlet benævnt "Parterne" og hver for sig "Part")

CC GROUP DENMARK Databehandleraftale Kunde Version: (herefter samlet benævnt Parterne og hver for sig Part) DATABEHANDLERAFTALE Aftalen foreligger mellem Adresse Post nr. og By CVR. nr. xx xx xx xx (i det følgende betegnet Dataansvarlig ) og CC GROUP DENMARK Møllebugtvej 5 7000 Fredericia Att: CVR. nr. 27415032

Læs mere

- med dig i fremtiden DATABEHANDLERAFTALE. Aftale omkring behandling af persondata. Udarbejdet af: Mentor IT

- med dig i fremtiden DATABEHANDLERAFTALE. Aftale omkring behandling af persondata. Udarbejdet af: Mentor IT DATABEHANDLERAFTALE Aftale omkring behandling af persondata Udarbejdet af: Mentor IT Aftalen Denne databehandleraftale (Aftalen) er er et tillæg til den indgåede kontrakt mellem kunden (Dataansvarlig)

Læs mere

Abonnementsvilkår for Mobilaftale. 10. november 2014

Abonnementsvilkår for Mobilaftale. 10. november 2014 Abonnementsvilkår for Mobilaftale 10. november 2014 Abonnementsvilkår for Mobilaftale 10. november 2014 1. Aftalen 1.1 Disse vilkår gælder for aftaler om YouSee Mobilaftale 6, 12 og 24. YouSee Mobilaftale

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. General aftale omkring behandling af persondata. Udarbejdet af: ZISPA ApS

DATABEHANDLERAFTALE. General aftale omkring behandling af persondata. Udarbejdet af: ZISPA ApS DATABEHANDLERAFTALE General aftale omkring behandling af persondata Udarbejdet af: ZISPA ApS Aftalen Denne databehandleraftale (Aftalen) er ZISPA s generelle databehandler aftale til den indgåede samhandelsaftale

Læs mere

Bilag A Databehandleraftale pr

Bilag A Databehandleraftale pr 1. BAGGRUND, FORMÅL OG OMFANG 1.1 Som led i den Dataansvarliges (Beierholms kunde) indgåelse af aftale om levering af finansielle ydelser, som beskrevet i samarbejdsaftale, foretager Databehandleren (Beierholm)

Læs mere

Aftale nr.: Dato: 1. december Tillægsaftale om Udlevering af NT-bokse. mellem. xxx TDC A/S

Aftale nr.: Dato: 1. december Tillægsaftale om Udlevering af NT-bokse. mellem. xxx TDC A/S Aftale nr.: Dato: 1. december 2001 Tillægsaftale om Udlevering af NT-bokse mellem xxx og TDC A/S 1. INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 1.1. BILAGSLISTE... 2 2. PRÆAMBEL... 3 3. PARTERNE... 3 4. AFTALENS IKRAFTTRÆDEN...

Læs mere

Vilkår OiSTER Ekstra Data Tillægspakker

Vilkår OiSTER Ekstra Data Tillægspakker Vilkår OiSTER Ekstra Data Tillægspakker Februar 2013 Version 2.1 Indhold 1. Aftalen generelt... 2 2. OiSTER Ekstra Data... 2 2.1. Betaling af OiSTER Ekstra Data... 3 2.2. Opsigelse af OiSTER Ekstra Data...

Læs mere

Juridiske aspekter af mobil e-handel

Juridiske aspekter af mobil e-handel Juridiske aspekter af mobil e-handel Jan Trzaskowski, juridisk konsulent IBC konference om billing den 12. december 2001 2 Kendetegn ved mobil e-handel Lille skærm Personlig - identifikation Mange unge

Læs mere

Tillægsvilkår for: Mobil 1 Time / 1 GB Mobil 1 Time / 1 GB (Med YouSee-Konto) Mobil Fri Tale / 5 GB Mobil Fri Tale / 5 GB (Med YouSee-Konto)

Tillægsvilkår for: Mobil 1 Time / 1 GB Mobil 1 Time / 1 GB (Med YouSee-Konto) Mobil Fri Tale / 5 GB Mobil Fri Tale / 5 GB (Med YouSee-Konto) Tillægsvilkår for: Mobil 1 Time / 1 GB Mobil 1 Time / 1 GB (Med YouSee-Konto) Mobil Fri Tale / 5 GB Mobil Fri Tale / 5 GB (Med YouSee-Konto) Maj 2017 Indholdsfortegnelse 1. Tillægsaftalen... 1 1.A. YouSee

Læs mere

1.1 Leverandøren er databehandler for Kunden, idet Leverandøren varetager de i Appendiks 1 beskrevne databehandlingsopgaver for Kunden.

1.1 Leverandøren er databehandler for Kunden, idet Leverandøren varetager de i Appendiks 1 beskrevne databehandlingsopgaver for Kunden. Aftalens omfang 1.1 Leverandøren er databehandler for Kunden, idet Leverandøren varetager de i Appendiks 1 beskrevne databehandlingsopgaver for Kunden. 1.2 Personoplysninger, der behandles af Leverandøren,

Læs mere

Abonnementsvilkår for Mofibo

Abonnementsvilkår for Mofibo Abonnementsvilkår for Mofibo Juni 2016 1. Tillægsaftalen Denne tillægsaftale gælder for aftaler om abonnement på Mofibo-tjenesten, der udbydes af Mofibo ApS (Mofibo). Mofibo-tjenesten giver adgang til

Læs mere

Tillægsvilkår for: Mobil 1 time & 1 GB 10 Timer / 2 GB Mobil Fri Tale / 3 GB Mobil Fri + 5 GB Mobil Fri + 7 GB. Maj 2017 (senest revideret juni 2019)

Tillægsvilkår for: Mobil 1 time & 1 GB 10 Timer / 2 GB Mobil Fri Tale / 3 GB Mobil Fri + 5 GB Mobil Fri + 7 GB. Maj 2017 (senest revideret juni 2019) Tillægsvilkår for: Mobil 1 time & 1 GB 10 Timer / 2 GB Mobil Fri Tale / 3 GB Mobil Fri + 5 GB Mobil Fri + 7 GB Maj 2017 (senest revideret juni 2019) Indholdsfortegnelse Tillægsvilkår for: Mobil 1 time

Læs mere

FORRETNINGSBETINGELSER OPLEVO 1. ANVENDELSESOMRÅDE

FORRETNINGSBETINGELSER OPLEVO 1. ANVENDELSESOMRÅDE FORRETNINGSBETINGELSER OPLEVO 1. ANVENDELSESOMRÅDE 1.1. Forretningsbetingelserne ( Betingelserne ) gælder for køb af Oplevelser online på https://oplevo.dk og via Oplevos mobile app ( Sitet ). Selskabet

Læs mere

Tillægsvilkår for: 3 Timer + 3 GB 5 Timer / 5 GB 10 Timer / 8 GB Mobil Fri Tale / Fri Data. Maj 2017 (senest revideret juni 2019)

Tillægsvilkår for: 3 Timer + 3 GB 5 Timer / 5 GB 10 Timer / 8 GB Mobil Fri Tale / Fri Data. Maj 2017 (senest revideret juni 2019) Tillægsvilkår for: 3 Timer + 3 GB 5 Timer / 5 GB 10 Timer / 8 GB Mobil Fri Tale / Fri Data Maj 2017 (senest revideret juni 2019) Indholdsfortegnelse Tillægsvilkår for: 3 Timer + 3 GB 5 Timer / 5 GB 10

Læs mere

Konkurrencer og markedsføring

Konkurrencer og markedsføring Konkurrencer og markedsføring Indhold 1. Kort fortalt... 1 2. Konkurrencer som led i markedsføring... 1 3. Samtykke til markedsføring gennem konkurrencer... 2 4. Oplysningspligt... 3 4.1. Gratis konkurrencer...

Læs mere

Handelsbetingelser (v. 130722)

Handelsbetingelser (v. 130722) Handelsbetingelser (v. 130722) Anvendelighed Nærværende handelsbetingelser finder anvendelse på alle salg af værdibeviser fra Pro-Deals Danmark ApS. Handelsbetingelserne gælder således for alle aftaler

Læs mere

Jan Trzaskowski !"#$%$$%

Jan Trzaskowski !#$%$$% Jan Trzaskowski!"#$%$$% & Internetjura 280-289 Direktivet om urimelige kontraktvilkår (Direktiv 93/13/EØF af 5. april 1993) Direktivet om vildledende reklame (direktiv 97/55/EF af 6. oktober 1997 og direktiv

Læs mere

Bekendtgørelse om forbrugeraftaler om levering af naturgas 1)

Bekendtgørelse om forbrugeraftaler om levering af naturgas 1) (Gældende) Udskriftsdato: 5. januar 2015 Ministerium: Klima-, Energi- og Bygningsministeriet Journalnummer: Klima-, Energi- og Bygningsmin., Energistyrelsen, j.nr. 2008/2015-0020 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. Aftale omkring behandling af persondata Januar 2018 Version 1.1

DATABEHANDLERAFTALE. Aftale omkring behandling af persondata Januar 2018 Version 1.1 DATABEHANDLERAFTALE Aftale omkring behandling af persondata Januar 2018 Version 1.1 Udarbejdet af: Jansson Gruppen A/S på vegne af: Jansson EL A/S, CVR nr.: 73 28 93 19 Jansson Alarm A/S, CVR nr.: 74 78

Læs mere

Elektroniske aftaler og betaling

Elektroniske aftaler og betaling Elektroniske aftaler og betaling IT Universitetet, 29. marts 2005 Jan Trzaskowski Copenhagen Business School 1 Indledende bemærkninger Funktionel ækvivalens og ikke-diskrimination Christian Den Femtis

Læs mere

Jeres virksomhed ( Kunden ); og Digital-servicebook.com, Vordingborgvej 79, 4700 Næstved DK ( Leverandøren )

Jeres virksomhed ( Kunden ); og Digital-servicebook.com, Vordingborgvej 79, 4700 Næstved DK ( Leverandøren ) DATABEHANDLERAFTALEN Databehandleraftale ( Aftalen ) mellem: Jeres virksomhed ( Kunden ); og Digital-servicebook.com, Vordingborgvej 79, 4700 Næstved DK-36726350 ( Leverandøren ) A: OMFANG A.1 Databehandleraftale

Læs mere

Tillægsvilkår for YouSee Mobil Fri Tale + 1 GB

Tillægsvilkår for YouSee Mobil Fri Tale + 1 GB Tillægsvilkår for YouSee Mobil Fri Tale + 1 GB Juni 2019 Indholdsfortegnelse 1. Tillægsaftalen... 1 2. Elektronisk kommunikation og gebyr for brevpost... 3 3. Mobildata hastighed... 3 4. Taksering af samtaler

Læs mere

YouSee Fri Tale / 3 GB YouSee Fri Tale / 3 GB (Med YouSee Konto) YouSee Fri Tale / 5 GB

YouSee Fri Tale / 3 GB YouSee Fri Tale / 3 GB (Med YouSee Konto) YouSee Fri Tale / 5 GB Tillægsvilkår for YouSee s standard mobilabonnementer til privatkunder: YouSee Fri Tale / 3 GB YouSee Fri Tale / 3 GB (Med YouSee Konto) YouSee Fri Tale / 5 GB YouSee Fri Tale / 5 GB (Med YouSee Konto)

Læs mere

Uanmodede henvendelser

Uanmodede henvendelser Uanmodede henvendelser Jan Trzaskowski Copenhagen Business School Copenhagen Business School, 25 September 2003 Markedsføringsloven Erhvervsdrivende må ikke uden samtykke rette henvendelse til nogen Ved

Læs mere

ALMINDELIGE SALGS- LEVERINGSBETINGELSER

ALMINDELIGE SALGS- LEVERINGSBETINGELSER ALMINDELIGE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER Indholdsfortegnelse 1. Generelt... 3 2. Indgåelse... 3 3. Opsigelse... 4 4. Priser... 4 5. Betalingsbetingelser... 5 6. Leveringsbetingelser... 5 7. Force majeure...

Læs mere

Tillægsvilkår for: Mobil 6 Timer / 3 GB Mobil 15 Timer / 15 GB Mobil 25 Timer / 20 GB. 1. Tillægsaftalen. Juni 2019

Tillægsvilkår for: Mobil 6 Timer / 3 GB Mobil 15 Timer / 15 GB Mobil 25 Timer / 20 GB. 1. Tillægsaftalen. Juni 2019 Tillægsvilkår for: Mobil 6 Timer / 3 GB Mobil 15 Timer / 15 GB Mobil 25 Timer / 20 GB Juni 2019 Indholdsfortegnelse 1. Tillægsaftalen... 1 2. Elektronisk kommunikation... 3 3. Mobildata hastighed... 3

Læs mere

forsøg på misbrug. Hvis vi spærrer adgangen, får virksomheden besked hurtigst muligt.

forsøg på misbrug. Hvis vi spærrer adgangen, får virksomheden besked hurtigst muligt. B E T I N G E L S E R F O R M O B I L E P A Y - P O R T A L E N Gældende fra den 8. maj 2017 Danske Bank A/S. CVR-nr. 61 12 62 28 - København MobilePay-portalen (i det følgende kaldet portalen ) giver

Læs mere

Tillægsvilkår for YouSee s standard mobilabonnementer til privatkunder

Tillægsvilkår for YouSee s standard mobilabonnementer til privatkunder Tillægsvilkår for YouSee s standard mobilabonnementer til privatkunder (lukket for salg): Mobil 0 Timer Mobil 4 Timer Mobil 8 Timer Mobil Fri Tale 2 Timer/1 GB 4 Timer/1 GB 8 Timer/3 GB Fri Tale/5 GB Fri

Læs mere

Almindelige købs- og salgsbetingelser

Almindelige købs- og salgsbetingelser Almindelige købs- og salgsbetingelser 1.0 Generelle bestemmelser 1.1 Nærværende aftale udgør aftalegrundlag for STISAGER, i det følgende benævnt sælger og den af STISAGER vedkommende køberkontrahent, i

Læs mere

Aftale omkring behandling af persondata.

Aftale omkring behandling af persondata. Databehandleraftale Aftale omkring behandling af persondata. Aftalen Denne databehandleraftale er et tillæg til den indgåede kontrakt mellem kunden (Dataansvarlig) og ApS (Databehandler), og er gældende

Læs mere

ComX Networks A/S. IPTV abonnementsbetingelser. Privatkunder. Gældende pr. 1. juli 2009.

ComX Networks A/S. IPTV abonnementsbetingelser. Privatkunder. Gældende pr. 1. juli 2009. ComX Networks A/S IPTV abonnementsbetingelser. Privatkunder. Gældende pr. 1. juli 2009. IPTV abonnementsbetingelser, ComX Networks A/S, privatkunder. 1. juli 2009 side 1 af 6 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Generelt

Læs mere

Gode råd om... Markedsføring via sociale medier

Gode råd om... Markedsføring via sociale medier Gode råd om... Markedsføring via sociale medier INDHOLD Indledning 3 Generelt om sociale medier 3 Reklameidentifikation 3 Markedsføringsloven og de sociale medier 5 Hvem er omfattet? 5 Samtykke 5 Hvad

Læs mere

Samhandelsbetingelser InfraHouse P/S Vers. 1.2 8. Januar 2014

Samhandelsbetingelser InfraHouse P/S Vers. 1.2 8. Januar 2014 Samhandelsbetingelser InfraHouse P/S Vers. 1.2 8. Januar 2014 Indholdsfortegnelse 1. Aftaleindgåelse... 3 2. Ydelsernes omfang... 3 3. Parternes forpligtelser... 4 4. Pris og betalingsbetingelser... 5

Læs mere

Aftale nr.: Dato: Standardaftale om. Frit operatørvalg. mellem XXX TDC A/S

Aftale nr.: Dato: Standardaftale om. Frit operatørvalg. mellem XXX TDC A/S Aftale nr.: Dato: Standardaftale om Frit operatørvalg mellem XXX og TDC A/S 1. Aftalens parter 1.1 Denne tillægsaftale er indgået mellem: XXX (Operatøren) og TDC A/S Wholesale Teglholmsgade 3 0900 København

Læs mere

Tillægsvilkår Taletidspakker hos OiSTER Mobil

Tillægsvilkår Taletidspakker hos OiSTER Mobil Tillægsvilkår Taletidspakker hos OiSTER Mobil Oktober 2012 Version 1.13 Indhold 1. Aftalen generelt... 2 2. Indhold i OiSTER Taletidspakker... 2 2.1. Taletid til danske numre... 2 2.2. Dataforbrug... 2

Læs mere

TDC ERHVERV RABATAFTALE

TDC ERHVERV RABATAFTALE TDC ERHVERV RABATAFTALE Marts 2017 1. Aftalens omfang TDC Erhverv Rabataftale ( Aftalen ) gælder i tillæg til den mellem TDC Erhverv og Kunden indgåede kontrakt for levering af de denne aftale omfattede

Læs mere

Bilag A, vilkår for pakke 2. Forsyningspligt på teleområdet

Bilag A, vilkår for pakke 2. Forsyningspligt på teleområdet Bilag A, vilkår for pakke 2 Forsyningspligt på teleområdet Vilkår for XXX' varetagelse af en nummeroplysningstjeneste til nærmere afgrænsede grupper af handicappede, en landsdækkende nummeroplysningstjeneste

Læs mere

TILLÆGSVILKÅR FOR TELMORE PLAY. TELMORE Play Premium TELMORE Play med Film og Serier TELMORE Play med Musik og Magasiner

TILLÆGSVILKÅR FOR TELMORE PLAY. TELMORE Play Premium TELMORE Play med Film og Serier TELMORE Play med Musik og Magasiner TILLÆGSVILKÅR FOR TELMORE PLAY Premium med Film og Serier med Musik og Magasiner Januar 2017 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Tillægsaftalen...3 1.A. Brugernavn (e-mailadresse)...3 2. Brug af...4 3. Betaling...4

Læs mere

Aftalen foreligger mellem kunden (i det følgende betegnet Dataansvarlig )

Aftalen foreligger mellem kunden (i det følgende betegnet Dataansvarlig ) Aftalen foreligger mellem kunden (i det følgende betegnet Dataansvarlig ) og Steuermann ApS Flæsketorvet 68 1711 København V CVR. nr. 35809422 (i det følgende betegnet Databehandler ) (herefter samlet

Læs mere

BILAG 5 DATABEHANDLERAFTALE

BILAG 5 DATABEHANDLERAFTALE BILAG 5 DATABEHANDLERAFTALE INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Formål og omfang... 5 2. Databehandlers opgave... 5 3. Instruks... 5 4. Brug af ekstern Databehandler eller underleverandør... 5 5. Behandling i udlandet...

Læs mere

Tillægsvilkår for YouSee s standard mobilabonnementer til privatkunder:

Tillægsvilkår for YouSee s standard mobilabonnementer til privatkunder: Tillægsvilkår for YouSee s standard mobilabonnementer til privatkunder: YouSee 2 Timer + 2 GB YouSee Fri Tale + 6 GB YouSee Fri Tale / 7 GB YouSee Fri Tale / 10 GB YouSee Fri Tale + 25 GB YouSee Fri Tale

Læs mere

Høring over betænkning om gennemførelse af direktivet om forbrugerrettigheder

Høring over betænkning om gennemførelse af direktivet om forbrugerrettigheder Justitsministeriet, Civilafdelingen Slotsholmsgade 10 1216 København K Sendt pr. e-mail til formueretskontoret@jm.dk og hll@jm.dk 20.08.2013 Høring over betænkning om gennemførelse af direktivet om forbrugerrettigheder

Læs mere

Betingelser for bestilling af rejser på VIAVANA.COM. GO WITH PASSION

Betingelser for bestilling af rejser på VIAVANA.COM. GO WITH PASSION Betingelser for bestilling af rejser på VIAVANA.COM 1 Den juridiske person bag VIAVANA.com 1.1. VIAVANA.com er et handelsnavn som benyttes af den juridiske person VIAVANA A/S. 1.2. Oplysninger om VIAVANA

Læs mere

Indhold og forudsætninger Følgende standardpriser er gældende for FRI+ Business. Alle priser og beløb er i danske kroner og ekskl. moms.

Indhold og forudsætninger Følgende standardpriser er gældende for FRI+ Business. Alle priser og beløb er i danske kroner og ekskl. moms. Priser Indhold og forudsætninger Følgende standardpriser er gældende for FRI+ Business. Alle priser og beløb er i danske kroner og ekskl. moms. FRI+ Business Binding Abonnements -afgift Inkluderede kald

Læs mere

Ringetoneaftale. Aftalens parter. På den ene side. Koda Landemærket 23-25 Postboks 2154 DK-1016 København K

Ringetoneaftale. Aftalens parter. På den ene side. Koda Landemærket 23-25 Postboks 2154 DK-1016 København K Ringetoneaftale Aftalens parter På den ene side Koda Landemærket 23-25 Postboks 2154 DK-1016 København K og Nordisk Copyright Bureau (NCB) Hammerichsgade 14 1611 København V herefter benævnt Koda/NCB og

Læs mere

1.1. Kaldenavn I forbindelse med oprettelse af en Swipp-aftale skal du angive et Kaldenavn, som du vil optræde under.

1.1. Kaldenavn I forbindelse med oprettelse af en Swipp-aftale skal du angive et Kaldenavn, som du vil optræde under. Brugerregler for Swipp Erhverv Mobilnummer Nedenfor finder du de regler, der gælder for erhvervsdrivendes brug af Swipp. Som erhvervsdrivende kan du alene modtage beløb via Swipp i forbindelse med salg

Læs mere

TILLÆGSVILKÅR FOR TELMORE PLAY (TILLÆGS- YDELSE):

TILLÆGSVILKÅR FOR TELMORE PLAY (TILLÆGS- YDELSE): TILLÆGSVILKÅR FOR TELMORE PLAY (TILLÆGS- YDELSE): Telmore Play Premium Telmore Play - Film og Serier Telmore Play - Musik og Magasiner Telmore Play - Musik, Magasiner og Bøger Telmore Play - Musik Maj

Læs mere

ALMINDELIGE SALGS- LEVERINGSBETINGELSER

ALMINDELIGE SALGS- LEVERINGSBETINGELSER 323-182087 SLA/sla 16.03.2015 ALMINDELIGE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER Advokatfirma Indholdsfortegnelse 1. Generelt... 3 2. Indgåelse... 3 3. Opsigelse... 3 4. Priser... 4 5. Betalingsbetingelser...

Læs mere

Vilkår for YouSee s digitale tv-bokse:

Vilkår for YouSee s digitale tv-bokse: Vilkår for YouSee s digitale tv-bokse: Maj 2018 Indholdsfortegnelse 1. Abonnementsaftalen... 1 2. Forudsætninger... 2 3. Interaktive tjenester (Tv-arkiv og Start Forfra)... 2 4. Video on demand fra kundens

Læs mere

Maj 2017 (senest revideret juni 2018)

Maj 2017 (senest revideret juni 2018) Tillægsvilkår for YouSee s standard mobilabonnementer til privatkunder: 5 GB 5 GB (Med YouSee Konto) 8 GB 8 GB (Med YouSee Konto) 15 GB 15 GB (Med YouSee Konto) 50 GB 50 GB (Med YouSee Konto) Fri Data

Læs mere

Aftalevilkår om køb og fremføring af fritvalgskanaler

Aftalevilkår om køb og fremføring af fritvalgskanaler Aftalevilkår om køb og fremføring af fritvalgskanaler 1 Denne aftale regulerer vilkårene for køb og fremføring af fritvalgskanaler mellem Jerlev Antenneforening, cvr. nr. 18137739 (herefter kaldet foreningen)

Læs mere

Kendelse. Den 11. oktober 2017 har Disciplinærnævnet for Ejendomsmæglere. i sag 381 j.nr.17/00125 ( ) Dansk Ejendomsmæglerforening.

Kendelse. Den 11. oktober 2017 har Disciplinærnævnet for Ejendomsmæglere. i sag 381 j.nr.17/00125 ( ) Dansk Ejendomsmæglerforening. Den 11. oktober 2017 har Disciplinærnævnet for Ejendomsmæglere i sag 381 j.nr.17/00125 (2016-10954) Dansk Ejendomsmæglerforening mod Ejendomsmæglervirksomheden MM Living [Adresse] [By] afsagt sålydende

Læs mere

Udover Privatlivspolitikken gælder vores Cookiepolitik, som du kan finde på vores hjemmeside:

Udover Privatlivspolitikken gælder vores Cookiepolitik, som du kan finde på vores hjemmeside: Privatpolitik Når vi modtager personoplysninger om dig, er det vores målsætning, at du har tillid til, at vi behandler dine personoplysninger på en gennemsigtig og sikker måde. Det er derfor vigtigt for

Læs mere

det fremgå, at det ikke er tilladt for personer under 18 år at deltage i spillene, (iii) formidles adgang til en selvtest for ludomani, og

det fremgå, at det ikke er tilladt for personer under 18 år at deltage i spillene, (iii) formidles adgang til en selvtest for ludomani, og Vilkår der gælder i perioden fra 1. januar 2012 til bekendtgørelse om udbud af online væddemål og bekendtgørelse om landbaserede væddemål træder i kraft Vilkår der gælder ved udbud af både online og landbaserede

Læs mere