KONTAKTINFORMATION LANDBRUGETS AVLS- OG DRIFTSBYGNINGER VEJLEDNING ANMELDELSE AF BYGGEARBEJDE VEJLEDNING VED AMNMELDELSE. Bygningskontorets personale:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KONTAKTINFORMATION LANDBRUGETS AVLS- OG DRIFTSBYGNINGER VEJLEDNING ANMELDELSE AF BYGGEARBEJDE VEJLEDNING VED AMNMELDELSE. Bygningskontorets personale:"

Transkript

1 KONTAKTINFORMATION Januar 2011 Thisted kommune Asylgade Thisted Tlf.: Mail.: CVR-nr..: Thisted kommune Teknisk forvaltning Bygningskontoret Kirkevej Hurup Thy Ekspeditionstid: Mandag-onsdag 8:00 14:30 Torsdag 8:00 16:30 Fredag 8:00 13:00 Telefontid: Mandag onsdag 8:00 15:00 Torsdag 8:00 17:00 Fredag 8:00 13:00 LANDBRUGETS AVLS- OG DRIFTSBYGNINGER Tlf.: Fax : Mail.: teknisk@thisted.dk Bygningsinspektør Jørgen Bjerre Byggesagsbehandler Dorthe Th. Bonde Byggesagsbehandler Kristina Olesen Sekretær Viola Dam Bygningskontorets personale: Tlf. direkte mailadresse jbje@thisted.dk dob@thisted.dk krt@thisted.dk vida@thisted.dk Kontorassistent Lars N. Hedegaard BBR Else Marie Johannessen lnh@thisted.dk emj@thisted.dk VEJLEDNING ANMELDELSE AF BYGGEARBEJDE VEJLEDNING VED AMNMELDELSE

2 Planlæg dit byggeri Landbrugsejendomme er i sagens natur næsten altid beliggende i landzone, og er kun i enkelte tilfælde underlagt zonelovens bestemmelser (mere herom senere). Derfor er det for det meste eksisterende byggeri, matrikelskel, fredningsbestemmelser og tinglyste deklarationer, som kan øve indflydelse på, hvor der må bygges. Det er altid bygherrens ansvar, om der er tinglysninger på ejendommen, der skal tages hensyn til. Oplysninger herom kan indhentes på På Teknisk Forvaltning er vi altid parat med råd og vejledning om hvilke regler og bestemmelser, du skal tage højde for i projekteringen. Og vi kan måske hjælpe med kort og tegningsmateriale fra tidligere byggesager. Søg derfor råd og vejledning på teknisk forvaltning, før du går i gang. Papirgang i din byggesag Næsten alle former for nybygninger, tilbygninger, ombygninger eller ændringer i anvendelsen af driftsbygninger til landbrugsejendomme kræver byggetilladelse. Selv ændret anvendelse af eksisterende lokaler kan kræve tilladelse. Dette kan virke besværligt, men der er mange gode grunde til kravet om tilladelse - se senere. Stuehuse til landbrug opføres i ht. bestemmelserne om fritliggende enfamiliehuse - se anden pjece herom. Landbrugsbygninger (herunder siloer, gylletanke o.lign.) som anbringes mere end 20 meter fra andre bygninger, samt stuehuse på over 250 m² kræver zonetilladelse i. ht. Planlovens 35 Af hensyn til miljøloven er der også en del oplysninger, som kommunen skal have for behandling af sagen. På teknisk forvaltning får du de nødvendige skemaer til ansøgning m.v.. Skemaerne udfyldes og returneres sammen med to sæt tegninger og beskrivelse af byggeriet. Findes også på En tilladelse er gyldig i ét år og bortfalder så, hvis byggeriet ikke er påbegyndt. Bliver du i tvivl om hvordan papirerne skal udfyldes, kan du altid kontakte teknisk forvaltning og få vejledning. Når byggeriet er færdigt, indsender du færdigmeldings blanketten, så byggesagen kan afsluttes.

3 Du behøver kun at henvende dig ét sted Et erhvervsbyggeri, uanset om det er stort eller lille, kan involvere mange myndigheder. Når du har undersøgt, om der er tinglyste deklarationer på ejendommen, behøver du kun at henvende dig på teknisk forvaltning. Det er nemlig vores opgave som led i byggesagsbehandlingen at koordinere behandlingen med alle de øvrige instanser, fx politi, fredningsnævn, brandmyndighed, arbejdstilsyn og levnedsmiddelkontrol. Når du har søgt om byggetilladelse vil du modtage et kvitteringsbrev med en forventet sagsbehandlingstid. Såfremt sagen kræver dispensation eller tilladelse fra andre myndigheder, kan sagsbehandlingstiden ændres efterfølgende.

4 Når du bygger om Der skal kun fremsendes ansøgning til kommunen, når der udføres væsentlige bygningsmæssige ændringer i avls- eller driftsbygninger. Begrebet bygger om dækker fra nedtagning af en væg til total nyindretning af en hel bygning. Uanset hvor ubetydelig en forandring kan forekomme, kan en tilladelse være nødvendig, idet selv en lille ændring kan have betydning for miljø, brandsikkerhed m.v. Flytter du en væg eller deler et lokale op i to, så ændrer du måske flugtvejsforholdene eller mangler opdeling i brandsektioner. Derfor er bygningsmyndighedens godkendelse vigtig for, at sikkerheden fortsat er i orden. Er ændringen ikke væsentlig, i forhold til de bestemmelser, der er gældende, kan arbejdet udføres uden ansøgning, og det er dit ansvar som bygherre, at lovens bestemmelser overholdes. Når lokaler ændrer anvendelse Du er vel herre i eget hus! - og bestemmer selv om et disponibelt rum skal anvendes til maskinhus eller om en lade skal anvendes til dyrehold. Ja, men du skal alligevel have en tilladelse. Også selv om du ikke bygger om. Det skal du, fordi den ændrede anvendelse kan have indflydelse på brandsikkerhed, arbejdsmiljø, miljøbestemmelser m.v. præcis, som hvis du havde bygget om. Der er godkendelseskrav, som du måske ikke kender eller tænker over, når du står med et ændret lokalebehov i virksomheden. Men det kan have nogle uheldige følgevirkninger, hvis der f.eks. skulle udbryde brand. Tilladelsen sikrer, at der er tænkt på alle relevante forhold, og at anvendelsen af lokalerne opfylder alle krav.

5 Der skal foreligge en beskrivelse af afvanding omkring beholderen. Terrænet skal have fald væk fra beholderen. Vandstaden kan let blive så høj, at der kan være risiko for opskylning af bunden, når tanken tømmes. Der skal derfor etableres pejlebrønd, så vandstanden kan pejles, når tanken tømmes. Kontrol af bund og montering af søjle til bæring af overdækningen skal ske ved tømt beholder. Der findes en ordning, som godkender overdækninger. Selvom der foreligger en godkendelse, skal det anmeldes til kommunen. Er der spørgsmål til ovenstående kan du kontakte miljøafdelingen på telefon eller /att. Miljø. Når du bygger nyt Der skal fremsendes ansøgning om byggetilladelse til kommunen, når der skal opføres nye avls- eller driftsbygninger. Kun når der er tale om bygninger, som er nødvendige for landbrugsdriften eller gartneridriften, skal der ikke zonetilladelse til byggeri, som opføres i landzone. I en byggesag er det bl.a. kommunens opgave at varetage det omgivende samfunds interesser. Miljøet er en fremtrædende samfundsinteresse, som beskyttes gennem lovgivningen og kommunes planlægning. Samfundsinteresser er også brandsikringen, derfor er der i lovgivningen krav, som skal sikre menneske- og dyreliv, og at en brand ikke får et unødvendig stort omfang. Når de oplysninger og tegningsmateriale, som vi modtager er fyldestgørende, er kommunens tilladelse din sikkerhed for, at der er taget skyldig hensyn hertil, og at byggeriet er lovligt. Mindstekrav til tegningsmateriale og projektbeskrivelse I forbindelse med ansøgning om tilladelse til byggeri af driftsbygninger på landbrugspligtige ejendomme, skal der minimum være følgende informationer for at vi kan behandle sagen: Oplysninger om dyreholdet og evt. ændringer heri. Tegninger jfr. efterfølgende retningslinier Redegørelse for de enkelte bygningers anvendelse Redegørelse for den brandmæssige opdeling og type. Beskrivelse af konstruktionerne jfr. efterfølgende retningslinier Kommunen kan herudover (hvor det skønnes nødvendig til belysning af sagen) forlange supplerende oplysninger.

6 Uddrag af bestemmelser: Bygningshøjder og -afstande: Højden må ikke overstige 12,5 meter, dog 20 meter for siloer på under 80 m². Der er ingen faste krav til afstand i byggeloven - kræver kommunens vurdering og tilladelse i hvert enkelt tilfælde. Miljøloven indeholder bestemmelser for afstande til skel og andre boliger. Konstruktioner: Byggearbejder skal udføres på en teknisk og håndværksmæssig forsvarlig måde, og de anvendte materialer skal være holdbare og velegnede til formålet, så der opnås tilfredsstillende forhold i sikkerheds- og sundhedsmæssig henseende. Taget skal være sikret mod gennemtrædning. Mindre tilbygninger på op til 200 m² etageareal kan ikke længere opføres i samme konstruktion som eksisterende. Andre forhold : Såfremt der er ansat personale, skal der være indrettet personalefaciliteter efter Arbejdstilsynets regler VVS- og kloakarbejde skal udføres af autoriseret mester. VVS mester dog kun såfremt man er tilsluttet vandforsyning for mere end en ejendom. Brandforhold: Bygninger på 600 m² og derover skal opdeles i brandceller for områder med væsentlig forskel i brandbelastningen. Bygninger på over 2000 m² skal opdeles i brandsektioner for hver 2000 m². Bygninger til henstilling af maskiner med forbrændingsmotorer skal adskilles fra alle andre bygninger med BD-60-konstruktion uden nogen form for åbning eller en fri afstand på 10 meter. De 10 meter kan reduceres med 2,5 meter for hver af de omhandlende bygninger, der har en udvendig overfl ade af mindst kl. 1 beklædning. Etageadskillelser over stalde skal udføres mindst som BD-30-konstruktion. Indvendige overfl ader på vægge og loft skal være mindst klasse 2 beklædning. Bygningerne skal have fl ugtvej til det fri eller anden brandsektion. Bygninger med dyrehold skal have mindst 2 fl ugtveje, placeret i rummenes modstående ender. Flugtveje skal være sidehængte døre. Afstand fra vilkårligt sted i bygningerne til fl ugtvejsdør må ikke overstige 25 meter. Miljøforhold: Etablering af stalde og lign. samt gødningsopbevaringsanlæg for husdyrbrug udløser krav om en miljøgodkendelse/miljøtilladelse. Ansøgning om miljøgodkendelse skal sendes elektronisk til kommunen, ansøgning om tilladelse kan sendes enten elektronisk eller manuelt til kommunen. På miljøstyrelsens hjemmeside kan du læse mere om ansøgningssystemet. Der kan ikke udstedes en byggetilladelse før forholdene omkring en miljøgodkendelse og/eller en miljøtilladelse er orden. Stalde og lign. samt gødningsopbevaringsanlæg for husdyrgødning må ikke etableres inden for følgende afstande: m til ikke almene vandforsyningsanlæg m til almene vandforsyningsanlæg m til vandløb (herunder dræn) og søer m til offentlig vej og privat fællesvej m til levnedmiddelvirksomhed m til beboelse på samme ejendom m til naboskel Ensilageopbevaringsanlæg må ikke etableres inden for de i 1-5 og 7 nævnte afstande. Etablering af anlæg samt udvidelser og ændringer af eksisterende husdyrbrug for mere end 3 dyreenheder, der medfører forøget forurening, er ikke tilladt: i et område i landzone, der i lokalplan er udlagt til boligformål, blandet bolig og erhvervsformål eller til offentlig formål med henblik på beboelse, rekreative formål e.l. i et eksisterende eller ifølge kommuneplanens rammedel fremtidig byzone- eller sommerhusområde i en afstand mindre end 50 m fra ovenfornævnte områder i en afstand mindre end 50 m fra en nabobeboelse Etablering af anlæg for mere end 15 dyreenheder er ikke tilladt, hvis anlægget ligger helt eller delvis indenfor, eller der er mindre end 300 meter fra anlægget til beskyttede naturtyper, 7 områder. Der skal være overdækning på gyllebeholdere med svinegylle indtil 300 meter fra naboer og beskyttede naturtyper. Ønsker man at sætte en overdækning på sin beholder skal det anmeldes til kommunen, inden man går i gang med at opføre overdækningen. Projektet skal indeholde dokumentation, stabilitet, påvirkning af beholder og bundplade, beskrivelse af bundpladens forstærkning, undergrundens bæreevne m.m.

byggetilladelse? byggetilladelse Hvornår skal jeg søge om Vejledning til ansøgning om

byggetilladelse? byggetilladelse Hvornår skal jeg søge om Vejledning til ansøgning om Marts 2018 Vejledning til ansøgning om byggetilladelse Går du med ideen om at opføre nyt byggeri, men mangler viden for at søge en byggetilladelse? Tænk sig! Et nyt hus med garage... Og kaffe på terrassen

Læs mere

Møde mellem landbrugskonsulenter og Skive Kommune.

Møde mellem landbrugskonsulenter og Skive Kommune. Møde mellem landbrugskonsulenter og Skive Kommune. - Ændring i bygningsreglementet pr. 1 juli 2017 - Ansøgning om etablering af gyllebeholder efter 1. august 2017. Erik Kolding Skive Kommune Den 10. oktober

Læs mere

Dannie Feldbak Lykkensprøve Ikast. 19. februar Anmeldelse af dyrehold af hobbybetonet karakter, Lykkensprøve 4, 7430 Ikast

Dannie Feldbak Lykkensprøve Ikast. 19. februar Anmeldelse af dyrehold af hobbybetonet karakter, Lykkensprøve 4, 7430 Ikast Dannie Feldbak Lykkensprøve 4 7430 Ikast 19. februar 2019 Anmeldelse af dyrehold af hobbybetonet karakter, Lykkensprøve 4, 7430 Ikast Ikast-Brande Kommune har den 8. januar 2019 modtaget en anmeldelse

Læs mere

1. Anmeldelse på ejendommen Se vejledning! Vejnavn (stedbetegnelse)

1. Anmeldelse på ejendommen Se vejledning! Vejnavn (stedbetegnelse) 5 708410 017698 Sendes til (kommunens navn og adresse) Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Ejendomsnummer Side/dørnr. Bygn.nr. Udfyldes af ansøgeren - sæt X Forhåndsvurdering Forhåndsanmeldelse

Læs mere

jr. nr Skal du bygge? Garager, carport, udhus, drivhus og lignende mindre bygninger

jr. nr Skal du bygge? Garager, carport, udhus, drivhus og lignende mindre bygninger jr. nr. 450-2011-9723 Skal du bygge? Garager, carport, udhus, drivhus og lignende mindre bygninger Kære borger Vi har lavet en vejledning, så du kan se, hvilke bestemmelser der gælder, når du skal opføre

Læs mere

Vejledning til udfyldning af skema for anmeldelse af husdyrhold op til og med 15 dyreenheder

Vejledning til udfyldning af skema for anmeldelse af husdyrhold op til og med 15 dyreenheder Vejledning til udfyldning af skema for anmeldelse af husdyrhold op til og med 15 dyreenheder Anmeldelse Etablering, udvidelse eller ændring af staldanlæg og husdyrhold for erhvervsmæssigt dyrehold må ikke

Læs mere

Anmeldeordning for husdyrbrug. 27. Halmlade, maskinhus, malkeanlæg/stald eller korn/foderlager

Anmeldeordning for husdyrbrug. 27. Halmlade, maskinhus, malkeanlæg/stald eller korn/foderlager Anmeldeordning for husdyrbrug 27. Halmlade, maskinhus, malkeanlæg/stald eller korn/foderlager Anmelder Ejer/ejere Navn Adresse og e-post Telefonnr. Husdyrbruget hvor anlægget etableres Adresse CVR-nr.

Læs mere

Carport, garage, udhus eller terrasseoverdækning

Carport, garage, udhus eller terrasseoverdækning Carport, garage, udhus eller terrasseoverdækning Carport, garage, udhus eller terrasseoverdækning Skal du opføre en carport, garage, udhus eller terrasseoverdækning, er der en række regler og forhold,

Læs mere

GODE TIPS FØR DU BYGGER 2. Carporte Garager Udhuse Overdækkede terrasser/arealer

GODE TIPS FØR DU BYGGER 2. Carporte Garager Udhuse Overdækkede terrasser/arealer GODE TIPS FØR DU BYGGER 2 Carporte Garager Udhuse Overdækkede terrasser/arealer Vejledning nr. 2 Februar 2005 Tjek hvilke bestemmelser der gælder Et godt sted at starte er, at undersøge om der på din ejendom

Læs mere

Anmeldelse af erhvervsmæssige 1 dyrehold, der ikke kræver miljøtilladelse eller -godkendelse 2.

Anmeldelse af erhvervsmæssige 1 dyrehold, der ikke kræver miljøtilladelse eller -godkendelse 2. Anmeldelse af erhvervsmæssige 1 dyrehold, der ikke kræver miljøtilladelse eller -godkendelse 2. Hvis du ønsker at etablere et nyt dyrehold eller foretage ændringer i et eksisterende dyrehold 3 skal det

Læs mere

Anmeldeordning for husdyrbrug 25. Halmlade, maskinhus, malkeanlæg/stald eller korn/foderlager

Anmeldeordning for husdyrbrug 25. Halmlade, maskinhus, malkeanlæg/stald eller korn/foderlager Anmeldeordning for husdyrbrug 25. Halmlade, maskinhus, malkeanlæg/stald eller korn/foderlager Navn Adresse og e-post Telefonnr. Anmelder Troels Hansen Krengerupvej 84, 5690 Tommerup Ejer/ejere Troels Hansen

Læs mere

Før du bygger ROSKILDE KOMMUNE

Før du bygger ROSKILDE KOMMUNE Enfamiliehuse og tilbygninger Hvis du skal opføre enfamiliehus, rækkehus eller lave en tilbygning eller udestue, er det vigtigt at få overblik over, hvornår og hvordan man bærer sig ad med at lave en ansøgning

Læs mere

Anmeldelse af fast placerede husdyranlæg, gødnings- og ensilageopbevaringsanlæg

Anmeldelse af fast placerede husdyranlæg, gødnings- og ensilageopbevaringsanlæg Anmeldelse af fast placerede husdyranlæg, gødnings- og ensilageopbevaringsanlæg Dette skema benyttes til anmeldelse af anlæg på plantebrug og ejendomme med mindre dyrehold, hvor produktionsarealet er mindre

Læs mere

GODE TIPS FØR DU BYGGER 1

GODE TIPS FØR DU BYGGER 1 GODE TIPS FØR DU BYGGER 1 Enfamiliehuse, række- og kædehuse Tilbygninger til eksisterende huse Udestuer, herunder overdækkede terrasser der lukkes Ombygninger med udvidelse af etagearealet Ændret anvendelse

Læs mere

Udfyldning af skema til ansøgning om tilladelse til husdyrproduktion (maximalt 75 dyreenheder)

Udfyldning af skema til ansøgning om tilladelse til husdyrproduktion (maximalt 75 dyreenheder) Udfyldning af skema til ansøgning om tilladelse til husdyrproduktion (maximalt 75 dyreenheder) Tilladelsesordningen Etablering, udvidelse eller ændring af husdyrbrug for mere end 15 DE og op til 75 DE

Læs mere

TILLADELSE TIL ØKOLOGI

TILLADELSE TIL ØKOLOGI TILLADELSE TIL ØKOLOGI efter 37 i bekendtgørelse om tilladelse og godkendelse m.v. af husdyrbrug Slagtesvin Dollerupvej 1, 7700 Thisted Den 8. september 2016 Generelle forhold Anmeldelse efter 37 i Bekendtgørelse

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til husdyrproduktion (maximalt 75 dyreenheder)

Ansøgning om tilladelse til husdyrproduktion (maximalt 75 dyreenheder) Miljø- og Planlægningsudvalget L 55 - Bilag 8 Offentligt Ansøgning om tilladelse til husdyrproduktion (maximalt 75 dyreenheder) Det bekræftes, at de fremsendte oplysninger og kort er i overensstemmelse

Læs mere

Vejledninger Bestemmelser og anvisninger

Vejledninger Bestemmelser og anvisninger Vejledninger Bestemmelser og anvisninger BR10: 1.6 stk. 1 nr. 2-3 Uden byggetilladelse eller anmeldelse Uden byggetilladelse eller anmeldelse (Visse betingelser) Garager (ej integrerede), carporte, udhuse,

Læs mere

Vejledning 3. Sådan gør du, når du skal bygge... Byggeri hvor der skal søges byggetilladelse.

Vejledning 3. Sådan gør du, når du skal bygge... Byggeri hvor der skal søges byggetilladelse. Vejledning 3 Sådan gør du, når du skal bygge... Byggeri hvor der skal søges byggetilladelse. Enfamiliehus/parcelhus Rækkehus Udestuer Tilbygninger til ovenstående Ændre anvendelse af en bygning Byggeriet

Læs mere

Når jeg skal opføre et udhus. eller lignende bygning. på højst 10 m²

Når jeg skal opføre et udhus. eller lignende bygning. på højst 10 m² Når jeg skal opføre et udhus eller lignende bygning på højst 10 m² -billede af et udhus på op til 10 m²- Kontaktoplysninger til Guldborgsund Kommune Byggeri: Tlf.: 5473 2500 Mailadresse: byggeri@guldborgsund.dk

Læs mere

27 afgørelse om ikke-godkendelsespligt til etablering af et nyt maskinhus på 2240 m² på ejendommen Stejlhøjvej 7, Gl Nørager, 9610 Nørager.

27 afgørelse om ikke-godkendelsespligt til etablering af et nyt maskinhus på 2240 m² på ejendommen Stejlhøjvej 7, Gl Nørager, 9610 Nørager. Center Natur og Miljø Stejlhøj - v/jens-henrik Carøe Klitgaard Stejlhøjvej 7, Gl Nørager 9610 Nørager Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 09.17.24-P19-9-14

Læs mere

Vi gør opmærksom på, at fortanken samt rørføringer skal indrettes efter reglerne i husdyrgødningsbekendtgørelsen 3.

Vi gør opmærksom på, at fortanken samt rørføringer skal indrettes efter reglerne i husdyrgødningsbekendtgørelsen 3. NGF Nature Energy Midtfyn A/S Lervangsvej 2 5750 Ringe CVR-nr. 34734658 P-nr. 1018059424 Teknik - Miljøafdelingen Mellemgade 15, 5600 Faaborg Tlf. 72 53 21 40 Fax 72 530 531 teknik@fmk.dk www.fmk.dk Afgørelse

Læs mere

Skal du bygge? Enfamiliehuse og sommerhuse samt om- og tilbygning hertil

Skal du bygge? Enfamiliehuse og sommerhuse samt om- og tilbygning hertil Skal du bygge? Enfamiliehuse og sommerhuse samt om- og tilbygning hertil Kære borger Vi har lavet en vejledning, så du kan se, hvilke bestemmelser og ansøgningsprocedurer der gælder, når du skal bygge

Læs mere

20 afgørelse om ikke-godkendelsespligt til etablering af fortank, anmeldt jf. 12, på Nibevej 117a, Sørup, 9530 Støvring

20 afgørelse om ikke-godkendelsespligt til etablering af fortank, anmeldt jf. 12, på Nibevej 117a, Sørup, 9530 Støvring Poul Erik Pedersen Østergårdevej 6 9240 Nørager Center Natur og Miljø Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: xxxxxx Ref.: xxxxxx Telefon: 9988xxxx Dato:

Læs mere

12. juli / Anne Marie og Bo Hougaard Hansen Årsbjerg Gråsten

12. juli / Anne Marie og Bo Hougaard Hansen Årsbjerg Gråsten 12. juli 2014 14/25757 Anne Marie og Bo Hougaard Hansen Årsbjerg 12 6300 Gråsten Lovliggørende landzonetilladelse til rundbuehal, redskabs hus, garage, ridebane og 4 belysningsmaster på ejendommen matr.nr.

Læs mere

Overordnet vejledning

Overordnet vejledning Byggeri 2014 Vejledningfor ukompliceret byggeri: Garager/carporte, udhuse og lign. Enfamiliehuse, tofamiliehuse med lodret etageskel og sommerhuse Avls- og driftsbygninger Visse industri- og lagerbygninger

Læs mere

Skal du bygge? Enfamiliehuse og sommerhuse samt omog tilbygning hertil

Skal du bygge? Enfamiliehuse og sommerhuse samt omog tilbygning hertil jr. nr. 450-2011-9723 Skal du bygge? Enfamiliehuse og sommerhuse samt omog tilbygning hertil Kære borger Vi har lavet en vejledning, så du kan se, hvilke bestemmelser og ansøgningsprocedurer der gælder,

Læs mere

NY overordnet vejledning

NY overordnet vejledning Byggeri 2011 Vejledningfor ukompliceret byggeri: Garager/carporte, udhuse og lign. Enfamiliehuse, tofamiliehuse med lodret etageskel og sommerhuse Avls- og driftsbygninger Visse industri- og lagerbygninger

Læs mere

jr. nr. 450-2011-9723 Skal du bygge? Garager, carport, udhus, drivhus og lignende mindre bygninger

jr. nr. 450-2011-9723 Skal du bygge? Garager, carport, udhus, drivhus og lignende mindre bygninger jr. nr. 450-2011-9723 Skal du bygge? Garager, carport, udhus, drivhus og lignende mindre bygninger Kære borger Vi har lavet en vejledning, så du kan se, hvilke bestemmelser der gælder, når du skal opføre

Læs mere

EN BYGGESAG TIPS FØR DU GÅR IGANG MED: Hvad er en byggeanmeldelse? Hvad er en byggetilladelse?

EN BYGGESAG TIPS FØR DU GÅR IGANG MED: Hvad er en byggeanmeldelse? Hvad er en byggetilladelse? EN BYGGESAG Hvad er en byggeanmeldelse? Hvad er en byggetilladelse? TIPS FØR DU GÅR IGANG MED: Garage Carport Udestue Udhus Énfamiliehus Tilbygninger Sommerhus eller lignende ANMELDELSE & BYGGETILLADELSE

Læs mere

Bundgård Svineproduktion V/Jonas Flye Thomsen Djeldvej Vinderup. Vedr. etablering af 70 m 2 klimacontainer på Djeldvej 27, 7830 Vinderup

Bundgård Svineproduktion V/Jonas Flye Thomsen Djeldvej Vinderup. Vedr. etablering af 70 m 2 klimacontainer på Djeldvej 27, 7830 Vinderup Bundgård Svineproduktion V/Jonas Flye Thomsen Djeldvej 27 7830 Vinderup Dato: 02-02-2016 Sagsnr.: 09.17.17-P19-28-15 Henv. til: Allan E. Clausen Natur og Miljø Direkte tlf.: 96 11 78 20 Afdeling tlf.:

Læs mere

Skal du bygge? Garage, carport, udhus, overdækning, drivhus og lignende bygninger TEAM BYGGESAG

Skal du bygge? Garage, carport, udhus, overdækning, drivhus og lignende bygninger TEAM BYGGESAG Skal du bygge? Garage, carport, udhus, overdækning, drivhus og lignende bygninger TEAM BYGGESAG Hej! I denne vejledning kan du læse, hvilke bestemmelser der gælder, når du skal opføre garage, carport,

Læs mere

Enfamiliehuse. Før du bygger nyt, til og om

Enfamiliehuse. Før du bygger nyt, til og om Enfamiliehuse Før du bygger nyt, til og om Forord Denne pjece er lavet for at guide dig igennem din ansøgningsproces, hvis du vil: bygge nyt enfamiliehus bygge til eksisterende enfamiliehus bygge om i

Læs mere

TILLADELSE TIL ETABLERING AF ENSILAGESILO

TILLADELSE TIL ETABLERING AF ENSILAGESILO TILLADELSE TIL ETABLERING AF ENSILAGESILO efter 11 i bekendtgørelse om tilladelse og godkendelse m.v. af husdyrbrug Malkekvæg Bjerregårdsvej 5, 7760 Hurup 5. september 2019 Generelle forhold Anmeldelse

Læs mere

Anmeldelse af ikke-godkendelsespligtigt erhvervsmæssigt dyrehold.

Anmeldelse af ikke-godkendelsespligtigt erhvervsmæssigt dyrehold. Anmeldelse af ikke-godkendelsespligtigt erhvervsmæssigt dyrehold. Skemaet kan anvendes ved anmeldelse af maksimalt 100 m 2 produktionsareal*, dog op til: 175 m² produktionsareal, hvis der alene er tale

Læs mere

Afgørelse om etablering af Halmlade.

Afgørelse om etablering af Halmlade. Kresten Fog Bjerre Hedegyden 10 5892 Gudbjerg Mail: kresten@hg-b.dk Miljø, Erhverv og Teknik Natur og Miljø Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge lene.jultved@svendborg.dk www.svendborg.dk Afgørelse om

Læs mere

20 afgørelse om ikke-godkendelsespligt til etablering af et nyt maskinhus på Braulstrupvej 9, 9541 Suldrup

20 afgørelse om ikke-godkendelsespligt til etablering af et nyt maskinhus på Braulstrupvej 9, 9541 Suldrup Center Natur og Miljø Ole Hofmann Mathiasen Braulstrupvej 9, Braulstrup 9541 Suldrup Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 09.17.24-G01-9-19 Ref.: Maria

Læs mere

Dommerbygaard ApS Viborgvej Skive. Den 8. oktober Viborgvej 123, 7800 Skive Afgørelse på 11 Anmeldelse af ensilagesilo

Dommerbygaard ApS Viborgvej Skive. Den 8. oktober Viborgvej 123, 7800 Skive Afgørelse på 11 Anmeldelse af ensilagesilo Dommerbygaard ApS Viborgvej 123 7800 Skive Den 8. oktober 2019 Viborgvej 123, 7800 Skive Afgørelse på 11 Anmeldelse af ensilagesilo Dommerbygaard ApS har indsendt en anmeldelse (nr. 213861) gennem Husdyrgodkendelse.dk

Læs mere

Vejledning 4. Sådan gør du, når du skal bygge... Sommerhus Tilbygning til sommerhus Gæstehus

Vejledning 4. Sådan gør du, når du skal bygge... Sommerhus Tilbygning til sommerhus Gæstehus Vejledning 4 Sådan gør du, når du skal bygge... Sommerhus Tilbygning til sommerhus Gæstehus Byggeriet kræver byggetilladelse. Det skal overholde gældende krav i henhold til BR 10 Der kan være andre bestemmelser

Læs mere

Byggeri 2011. Carport og garage. Nedrive et parcelhus. Overdækket terrasse. Udhus, drivhus og lignende. Vejledning 3

Byggeri 2011. Carport og garage. Nedrive et parcelhus. Overdækket terrasse. Udhus, drivhus og lignende. Vejledning 3 Byggeri 2011 Carport og garage Nedrive et parcelhus Overdækket terrasse Udhus, drivhus og lignende Vejledning 3 Sådan gør du, når du skal bygge... Nye regler pr. 1. juli 2011 vedrørende opførelse af garager

Læs mere

Vi gør opmærksom på, at fortanken samt rørføringer skal indrettes efter reglerne i husdyrgødningsbekendtgørelsen 3.

Vi gør opmærksom på, at fortanken samt rørføringer skal indrettes efter reglerne i husdyrgødningsbekendtgørelsen 3. NGF Nature Energy Midtfyn A/S Lervangsvej 2 5750 Ringe CVR-nr. 34734658 P-nr. 1018059424 Teknik - Miljøafdelingen Mellemgade 15, 5600 Faaborg Tlf. 72 53 21 40 Fax 72 530 531 teknik@fmk.dk www.fmk.dk Afgørelse

Læs mere

Vejledning til ansøgning om byggetilladelse Hjælp til udformning af tegningsmateriale

Vejledning til ansøgning om byggetilladelse Hjælp til udformning af tegningsmateriale Marts 2018 Vejledning til ansøgning om byggetilladelse Går du med ideen om at opføre nyt byggeri, men mangler viden for at søge en byggetilladelse? Hjælp til udformning af tegningsmateriale Er min grund

Læs mere

Etablering af (sæt x) Udvidelse af (sæt x) Ændring af (sæt x) Dyrehold. Pelsdyrhaller. Pelsdyrhaller Mødding. Møddingsaftbeholder Ensilageoplag

Etablering af (sæt x) Udvidelse af (sæt x) Ændring af (sæt x) Dyrehold. Pelsdyrhaller. Pelsdyrhaller Mødding. Møddingsaftbeholder Ensilageoplag Sendes til Hedensted Kommune Teknisk Afdeling Tjørnevej 6 7171 Uldum Tlf. 79 75 50 00 Hedensted Kommune Teknisk Afdeling Tjørnevej 6 7171 Uldum Udfyldes af kommunen Ejendomsnummer Bygn.nr. Vejkode Husnr

Læs mere

Beskrivelse af ændringerne Stjernegårdsvej 4 er en malkekvægsbesætning med et tilladt dyrehold på over 75 og under 250 dyreenheder.

Beskrivelse af ændringerne Stjernegårdsvej 4 er en malkekvægsbesætning med et tilladt dyrehold på over 75 og under 250 dyreenheder. Thøger Larsen Stjernegårdsvej 4 5772 Kværndrup Teknik - Miljøafdelingen Mellemgade 15, 5600 Faaborg Tlf. 72 53 21 40 Fax 72 530 531 teknik@fmk.dk www.fmk.dk Afgørelse om udvidelse af staldanlæg pga. dyrevelfærdskrav

Læs mere

Ejendomsnummer. Side/dørnr. 1. Anmeldelse på ejendommen Vejnavn (stedbetegnelse)

Ejendomsnummer. Side/dørnr. 1. Anmeldelse på ejendommen Vejnavn (stedbetegnelse) Fredensborg Kommune Egevangen 3B 2980 Kokkedal Tlf: 7256 5000 Sendes til (kommunens navn og adresse) Fredensborg Kommune Egevangen 3B 2980 Kokkedal Tlf: 7256 5000 Ejendomsnummer Side/dørnr. Bygn. nr. Vejkode

Læs mere

Byggeri 2011. Sommerhus. Tilbygning til sommerhus. Gæstehus. Vejledning 2. Sådan gør du, når du skal bygge...

Byggeri 2011. Sommerhus. Tilbygning til sommerhus. Gæstehus. Vejledning 2. Sådan gør du, når du skal bygge... Byggeri 2011 Sommerhus Tilbygning til sommerhus Gæstehus Vejledning 2 Sådan gør du, når du skal bygge... Byggeriet kræver byggetilladelse og skal overholde gældende krav i BR10 Der kan være andre bestemmelser

Læs mere

Vejledning 2. Tegningseksempler/materiale som indsendes sammen med den tekniske erklæring. Enfamiliehus og parcelhus. Rækkehus. Tilbygning.

Vejledning 2. Tegningseksempler/materiale som indsendes sammen med den tekniske erklæring. Enfamiliehus og parcelhus. Rækkehus. Tilbygning. Teknik og Miljø Vejledning 2 Tegningseksempler/materiale som indsendes sammen med den tekniske erklæring Enfamiliehus og parcelhus Rækkehus Tilbygning Udestue Ændre anvendelse af en bygning Sommerhus Tilbygning

Læs mere

Vejledning 2. Tegningseksempler/materiale som indsendes sammen med den tekniske erklæring. Enfamiliehus og parcelhus. Rækkehus. Tilbygning.

Vejledning 2. Tegningseksempler/materiale som indsendes sammen med den tekniske erklæring. Enfamiliehus og parcelhus. Rækkehus. Tilbygning. Teknik og Miljø Vejledning 2 Tegningseksempler/materiale som indsendes sammen med den tekniske erklæring Enfamiliehus og parcelhus Rækkehus Tilbygning Udestue Ændre anvendelse af en bygning Sommerhus Tilbygning

Læs mere

Anmeldelse af erhvervsmæssigt dyrehold

Anmeldelse af erhvervsmæssigt dyrehold Anmeldelse af erhvervsmæssigt dyrehold Anmeldeskema til anmeldelse af mindre erhvervsmæssige dyrehold der ikke kræver miljøtilladelse eller miljøgodkendelse i Rebild Kommune. Gælder for erhvervsmæssige

Læs mere

#split# Tilladelse til etablering af opsamlingstank til restvand (overfladevand samt mælkerumsvand) fra plansiloerne på Smerstedvej 63, 9760 Vrå

#split# Tilladelse til etablering af opsamlingstank til restvand (overfladevand samt mælkerumsvand) fra plansiloerne på Smerstedvej 63, 9760 Vrå #split# Henrik Larsen Smerstedvej 63 9760 Vrå Plan og Miljø Dato: 17-11-2015 Sags. nr.: 09.17.40-P19-1-15 Sagsbeh.: Lise Laursen Lokaltlf.: +4599455520 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev Telefon 9945 4545

Læs mere

Byggeri 2011. Enfamiliehus og parcelhus. Rækkehus. Tilbygning. Udestue. Ændre anvendelse af en bygning. Vejledning 1

Byggeri 2011. Enfamiliehus og parcelhus. Rækkehus. Tilbygning. Udestue. Ændre anvendelse af en bygning. Vejledning 1 Byggeri 2011 Enfamiliehus og parcelhus Rækkehus Tilbygning Udestue Ændre anvendelse af en bygning Vejledning 1 Sådan gør du, når du skal bygge... Byggeriet kræver byggetilladelse og skal overholde gældende

Læs mere

Sommerhuse. Før du bygger nyt, til og om

Sommerhuse. Før du bygger nyt, til og om Sommerhuse Før du bygger nyt, til og om Forord Denne pjece er lavet for at guide dig igennem din ansøgningsproces, hvis du vil: bygge nyt sommerhus bygge til eksisterende sommerhus bygge om i eksisterende

Læs mere

Tilladelse til velfærdsudvidelse

Tilladelse til velfærdsudvidelse Tilladelse til velfærdsudvidelse Efter 30 i bekendtgørelse om tilladelse og godkendelse m.v. af husdyrbrug Gl. Feggesundvej 26, 7742 Vesløs 26. april 2016 Anmeldelse efter 17 stk. 3 i Lov om miljøgodkendelse

Læs mere

10 afgørelse om ikke-godkendelsespligt til etablering af et nyt maskinhus på Hobrovej 187, Gravlev 9520 Skørping

10 afgørelse om ikke-godkendelsespligt til etablering af et nyt maskinhus på Hobrovej 187, Gravlev 9520 Skørping Center Natur og Miljø GÅRDEJER H P PINDSTRUP Hobrovej 187, Gravlev 9520 Skørping Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 09.17.24-G01-7-18 Ref.: Lene Marie

Læs mere

Byggeri 2014. Carport og garage. Nedrive et parcelhus. Overdækket terrasse. Udhus, drivhus og lignende. Vejledning 3

Byggeri 2014. Carport og garage. Nedrive et parcelhus. Overdækket terrasse. Udhus, drivhus og lignende. Vejledning 3 Byggeri 2014 Carport og garage Nedrive et parcelhus Overdækket terrasse Udhus, drivhus og lignende Vejledning 3 Sådan gør du, når du skal bygge... Nye regler pr. 1. juli 2011 vedrørende opførelse af garager

Læs mere

Vejledning 3. Tegningseksempler/materiale til byggesagen når du vil bygge for eksempel: Carport. Garage. Nedrivning. Overdækket terrasse.

Vejledning 3. Tegningseksempler/materiale til byggesagen når du vil bygge for eksempel: Carport. Garage. Nedrivning. Overdækket terrasse. Teknik og Miljø Vejledning 3 Tegningseksempler/materiale til byggesagen når du vil bygge for eksempel: Carport Garage Nedrivning Overdækket terrasse Udhus Drivhus og lignende Slagelse Kommune Teknik og

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt

Afgørelse om ikke godkendelsespligt POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse af etablering af opbevaringsanlæg til husdyrgødning

Læs mere

Teknik- og Miljøafdeling

Teknik- og Miljøafdeling Teknik- og Miljøafdeling Frans Lange Spanggårdsvej 1 5853 Ørbæk Dato: 12-08-2008 Sagsbehandler: Bo Clausen Direkte tlf: 63337159 E-mail: bcl@nyborg.dk Sagsid.: 08/3702. Vurdering af anmeldelse om etablering

Læs mere

Teknik- og Miljøafdeling

Teknik- og Miljøafdeling Teknik- og Miljøafdeling Bjørn Ø. Nielsen Vældegaard Sulkendrupvej 19 5800 Nyborg Dato: 03-07-2008 Sagsbehandler: Bo Clausen Direkte tlf: 63337159 E-mail: bcl@nyborg.dk Sagsid.: 08/1094. Vurdering af anmeldelse

Læs mere

Skal du bygge? Enfamiliehus, dobbelthus med lodret lejlighedsskel, sommerhus samt om- og tilbygninger TEAM BYGGESAG

Skal du bygge? Enfamiliehus, dobbelthus med lodret lejlighedsskel, sommerhus samt om- og tilbygninger TEAM BYGGESAG Skal du bygge? Enfamiliehus, dobbelthus med lodret lejlighedsskel, sommerhus samt om- og tilbygninger TEAM BYGGESAG Hej! I denne vejledning kan du læse, hvilke bestemmelser der gælder, når du skal bygge

Læs mere

Anmeldelse af husdyrhold op til og med 15 dyreenheder

Anmeldelse af husdyrhold op til og med 15 dyreenheder Anmeldelse af husdyrhold op til og med 15 dyreenheder Anmelder m.v. Anmelder Navn Adresse og e-mail Telefon nr. Ejer/ejere Husdyrbrugets ejendomme Adresse CVR-nr. CHR-nr. Matrikel nr. Husdyrproduktion

Læs mere

Vejledning til ansøgning om byggetilladelse med fritagelse for teknisk byggesagsbehandling - frikommuneforsøg

Vejledning til ansøgning om byggetilladelse med fritagelse for teknisk byggesagsbehandling - frikommuneforsøg Vejledning til ansøgning om byggetilladelse med fritagelse for teknisk byggesagsbehandling - frikommuneforsøg Med frikommuneloven har Klima-, energi-, og bygningsministeren efter ansøgning fra Viborg Kommune,

Læs mere

Byggeri 2014. Sommerhus. Tilbygning til sommerhus. Gæstehus. Vejledning 2. Sådan gør du, når du skal bygge...

Byggeri 2014. Sommerhus. Tilbygning til sommerhus. Gæstehus. Vejledning 2. Sådan gør du, når du skal bygge... Byggeri 2014 Sommerhus Tilbygning til sommerhus Gæstehus Vejledning 2 Sådan gør du, når du skal bygge... Byggeriet kræver byggetilladelse og skal overholde gældende krav i BR10 Der kan være andre bestemmelser

Læs mere

I/S Thomsen Gammel Aalborgvej Suldrup

I/S Thomsen Gammel Aalborgvej Suldrup Center Natur og Miljø I/S Thomsen Gammel Aalborgvej 19 9541 Suldrup Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 09.17.24-G01-1-19 Ref.: Simon Joakim Munk Telefon:

Læs mere

Vejledning 2. Sådan gør du, når du skal bygge... Byggeri der skal anmeldes:

Vejledning 2. Sådan gør du, når du skal bygge... Byggeri der skal anmeldes: Vejledning 2 Sådan gør du, når du skal bygge... Byggeri der skal anmeldes: Nedrive et parcelhus Carport og garage på mellem 35m² og 50m² Overdækket terrasse på mellem 35m² og 50m² Udhus, drivhus og lignende

Læs mere

Anmeldelse af dyrehold (op til 15 dyreenheder) på adressen Bøgelyvej 14, 6920 Videbæk.

Anmeldelse af dyrehold (op til 15 dyreenheder) på adressen Bøgelyvej 14, 6920 Videbæk. Returadresse Land og Vand, Landbrug Smed Sørensens Vej 1 6950 Ringkøbing Ole Christensen Bøgelyvej 14 6920 Videbæk Sagsbehandler Frank Boddum Direkte telefon 9974 1849 E-post frank.boddum@rksk.dk Dato

Læs mere

20 afgørelse om ikke-godkendelsespligt til etablering af et nyt maskinhus jf. 10, på Skatskovvej 122 Gl. Nørager, Nørager.

20 afgørelse om ikke-godkendelsespligt til etablering af et nyt maskinhus jf. 10, på Skatskovvej 122 Gl. Nørager, Nørager. Center Natur og Miljø Kim Byrialsen Skatskovvej 122, Gl. Nørager 9610 Nørager Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 09.17.24-G01-3-19 Ref.: Simon Joakim

Læs mere

Sådan gør du når du skal bygge

Sådan gør du når du skal bygge Vejledning Vejledning 3 Sådan gør du når du skal bygge Sådan gør du når du skal bygge Overordnede retningslinjer/lempelser i forbindelse med ukompliceret byggeri Carport Garage Nedrivning Overdækket terrasse

Læs mere

Vejledning 2. Sådan gør du når du skal bygge. Tegnings eksempler/materiale som indsendes sammen med den Tekniske Erklæring. Enfamiliehus og parcelhus

Vejledning 2. Sådan gør du når du skal bygge. Tegnings eksempler/materiale som indsendes sammen med den Tekniske Erklæring. Enfamiliehus og parcelhus Vejledning 2 Sådan gør du når du skal bygge Tegnings eksempler/materiale som indsendes sammen med den Tekniske Erklæring Enfamiliehus og parcelhus Rækkehus Tilbygning Udestue Ændre anvendelse af en bygning

Læs mere

Afgørelsen er truffet i medfør af 28 i bekendtgørelse nr. 44 af 11.januar 2016 om tilladelse og godkendelse af husdyrbrug.

Afgørelsen er truffet i medfør af 28 i bekendtgørelse nr. 44 af 11.januar 2016 om tilladelse og godkendelse af husdyrbrug. JOHAN BLOCH NIELSEN Vester Hesselvej 1 7500 Holstebro Dato: 10-05-2016 Sagsnr.: 09.17.38-P19-2-16 Henv. til: Allan E. Clausen Natur og Miljø Direkte tlf.: 96 11 78 20 Afdeling tlf.: 96 11 75 57 naturogmiljo@holstebro.dk

Læs mere

SKAL DU BYGGE? - Udhus - Garage - Carport. eller lignende GODE RÅD NÅR DU SKAL OPFØRE EN BYGNING PÅ OP TIL 50 M 2

SKAL DU BYGGE? - Udhus - Garage - Carport. eller lignende GODE RÅD NÅR DU SKAL OPFØRE EN BYGNING PÅ OP TIL 50 M 2 SKAL DU BYGGE? - Udhus - Garage - Carport eller lignende GODE RÅD NÅR DU SKAL OPFØRE EN BYGNING PÅ OP TIL 50 M 2 1 1PÅ DISSE SIDER FINDER DU GUIDES TIL, HVORNÅR DU SKAL ANMELDE ELLER SØGE TILLADELSE TIL

Læs mere

10 afgørelse om ikke-godkendelsespligt til etablering af et nyt maskinhus på Hedevej 38,

10 afgørelse om ikke-godkendelsespligt til etablering af et nyt maskinhus på Hedevej 38, Center Natur og Miljø LANDMAND JØRN PEDERSEN Hedevej 38 9575 Terndrup Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 09.17.24-G01-2-18 Ref.: Lene Marie Hansen

Læs mere

Thisted kommune Teknisk forvaltning Kirkevej Hurup Thy

Thisted kommune Teknisk forvaltning Kirkevej Hurup Thy Thisted kommune Teknisk forvaltning Kirkevej 9 7760 Hurup Thy Modtaget dato Kommunens navn og adresse Thisted kommune Teknisk forvaltning Kirkevej 9 7760 Hurup Thy Ejendommen Vejnavn og husnummer Forbeholdt

Læs mere

Vejledning om hestehold. Version 1.3. Udarbejdet af Kultur, Miljø & Erhverv

Vejledning om hestehold. Version 1.3. Udarbejdet af Kultur, Miljø & Erhverv Vejledning om hestehold Version 1.3 Udarbejdet af Kultur, Miljø & Erhverv Hurtige spørgsmål & svar nr Spørgsmål Ja Nej 1 Må jeg holde hest i byzone? x 2 Skal det anmeldes til kommunen, hvis jeg ønsker

Læs mere

Anmeldelse af velfærdsudvidelse efter bekendtgørelse om tilladelse og godkendelse m.v. af husdyrbrug 30. Døjholtvej 5, 7700 Thisted 7.

Anmeldelse af velfærdsudvidelse efter bekendtgørelse om tilladelse og godkendelse m.v. af husdyrbrug 30. Døjholtvej 5, 7700 Thisted 7. Anmeldelse af velfærdsudvidelse efter bekendtgørelse om tilladelse og godkendelse m.v. af husdyrbrug 30 Døjholtvej 5, 7700 Thisted 7. januar 2016 Anmeldelse efter 17 stk. 3 i Lov om miljøgodkendelse m.v.

Læs mere

Vi gør opmærksom på, at plansiloen og afløbet fra denne skal indrettes efter reglerne i husdyrgødningsbekendtgørelsen 3 (se sidst i dette brev).

Vi gør opmærksom på, at plansiloen og afløbet fra denne skal indrettes efter reglerne i husdyrgødningsbekendtgørelsen 3 (se sidst i dette brev). Rudbjerggaard ved Bjarne Nielsen Højrupvej 3 5750 Ringe Teknik - Miljøafdelingen Mellemgade 15, 5600 Faaborg Tlf. 72 53 21 40 Fax 72 530 531 teknik@fmk.dk www.fmk.dk Afgørelse om opførelse af plansilo

Læs mere

Afgørelse om etablering af fortank til gyllebeholder på ejendommen Nymindegabvej 120, 6855 Outrup

Afgørelse om etablering af fortank til gyllebeholder på ejendommen Nymindegabvej 120, 6855 Outrup JØRN DITLEVSEN Søviggårdvej 66 Aasgaard 6851 Janderup Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947526 Afgørelse om etablering af fortank til gyllebeholder på ejendommen Nymindegabvej 120, 6855 Outrup Varde

Læs mere

Konkrete udviklingstiltag. Byggesagsbehandling i Aalborg Kommune

Konkrete udviklingstiltag. Byggesagsbehandling i Aalborg Kommune Byggesagsbehandling i Aalborg Kommune Konkrete udviklingstiltag Erhvervsservice og én indgang til Aalborg Kommune fokus på myndighedsbehandlingen 1. Kommunikations- og dialogindsats (eksternt fokus) 2.

Læs mere

Miljøafdelingen. Hundehold. Vejledning

Miljøafdelingen. Hundehold. Vejledning Miljøafdelingen Hundehold Vejledning Hundehold Der skelnes i miljølovgivningen mellem erhvervsmæssigt og ikke erhvervsmæssigt hundehold. Det er udelukkende hundeholdets karakter og antallet af hunde der

Læs mere

TILLADELSE TIL ETABLERING AF GYLLEBEHOLDER

TILLADELSE TIL ETABLERING AF GYLLEBEHOLDER TILLADELSE TIL ETABLERING AF GYLLEBEHOLDER efter 27 i bekendtgørelse om tilladelse og godkendelse m.v. af husdyrbrug Slagtesvin Hørstedvej 19, 7752 Snedsted 22. august 2017 Generelle forhold Anmeldelse

Læs mere

Vejledning 9. Opsætning af solceller. Teknik og Miljø. Slagelse Kommune Teknik og Miljø Byggeri Dahlsvej 3 4220 Korsør

Vejledning 9. Opsætning af solceller. Teknik og Miljø. Slagelse Kommune Teknik og Miljø Byggeri Dahlsvej 3 4220 Korsør Teknik og Miljø Vejledning 9 Opsætning af solceller Slagelse Kommune Teknik og Miljø Byggeri Dahlsvej 3 4220 Korsør November 2015 Redaktion: Ingelise Rask Design: Teknik og Miljø/NFN Print: Slagelse Kommune

Læs mere

27 afgørelse om ikke godkendelsespligt til opstilling af ny kornsilo på ejendommen Volstrupvej 76, Molbjerg, 9240 Nibe

27 afgørelse om ikke godkendelsespligt til opstilling af ny kornsilo på ejendommen Volstrupvej 76, Molbjerg, 9240 Nibe Center Natur og Miljø LANDBRUG - V/EJNER LYNGBY Volstrupvej 72, Moldbjerg 9240 Nibe Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 09.17.24-P19-2-15 Ref.: Sanne

Læs mere

ANSØGNING OM BYGGETILLADELSE

ANSØGNING OM BYGGETILLADELSE ANSØGNING OM BYGGETILLADELSE ENFAMILIEHUS, SOMMERHUS, UDESTUE, GARAGE, CARPORT, UDHUS, OVERDÆKKEDE TERRASSE, DRIVHUS OG TERRASSER SOM HÆVES MERE END 30 CM OVER TERRÆN. INDHOLDSFORTEGNELSE HVORNÅR SKAL

Læs mere

Solfanger og solcelleanlæg - Administrationsgrundlag

Solfanger og solcelleanlæg - Administrationsgrundlag Teknik og Miljø Byggeri Dahlsvej 3 4220 Korsør teknik@slagelse.dk 23. september 2013 Solfanger og solcelleanlæg - Administrationsgrundlag Ved opførelse af solfangere/solcelleanlæg sondres der mellem opførelse

Læs mere

Anmeldeordning for husdyrbrug 37. Økologi

Anmeldeordning for husdyrbrug 37. Økologi Brønderslev Kommune Tlf.: 99454545 Ny Rådhusplads 1 Fax: 99454500 9700 Brønderslev E-mail: sikkerpost@99454545.dk Web: www.bronderslev.dk Anmeldeordning for husdyrbrug 37. Økologi Gælder for ændring af

Læs mere

Christen Preben Christensen Dall Snogbækvej 21. Vedr. anmeldelse efter 10 opførelse af maskinhus på Snogbækvej 21, 6400 Sønderborg

Christen Preben Christensen Dall Snogbækvej 21. Vedr. anmeldelse efter 10 opførelse af maskinhus på Snogbækvej 21, 6400 Sønderborg Christen Preben Christensen Dall Snogbækvej 21 6400 Sønderborg Vedr. anmeldelse efter 10 opførelse af maskinhus på Snogbækvej 21, 6400 Sønderborg Christen Preben Christensen Dall har den 6. juli 2018 anmeldt

Læs mere

SKAL DU BYGGE? Odense Kommune Byggesag. Enfamiliehuse, dobbelthuse med lodret lejlighedsskel, sommerhuse, samt om- og tilbygninger hertil.

SKAL DU BYGGE? Odense Kommune Byggesag. Enfamiliehuse, dobbelthuse med lodret lejlighedsskel, sommerhuse, samt om- og tilbygninger hertil. SKAL DU BYGGE? Enfamiliehuse, dobbelthuse med lodret lejlighedsskel, sommerhuse, samt om- og tilbygninger hertil teknologi- Odense Kommune Byggesag Kære borger Vi har lavet en vejledning, så du kan se,

Læs mere

Skal du bygge? Garage, carport, udhus, overdækning, drivhus og lignende bygninger TEAM

Skal du bygge? Garage, carport, udhus, overdækning, drivhus og lignende bygninger TEAM Skal du bygge? Garage, carport, udhus, overdækning, drivhus og lignende bygninger TEAM Hej! I denne vejledning kan du læse, hvilke bestemmelser der gælder, når du skal opføre garage, carport, udhus, drivhus,

Læs mere

Ejerforening. Ejerforeningens navn. Formandens navn

Ejerforening. Ejerforeningens navn. Formandens navn Nyborg Kommune Rådhuset, Torvet 1 5800 Nyborg Modtaget dato Kommunens navn og adresse Nyborg Kommune Rådhuset, Torvet 1 5800 Nyborg Forbeholdt kommunen Ejendomsnummer Bygn.nr. Vejkode Husnr. B Etage Side/dørnr.

Læs mere

Garager og carporte m.v. Bygningsreglement for småhuse 1998

Garager og carporte m.v. Bygningsreglement for småhuse 1998 Garager og carporte m.v. Bygningsreglement for småhuse 1998 Forord Bygningsreglement for småhuse (småhusreglementet), der trådte i kraft den 15. september 1998, indeholder i afsnit 11 bestemmelser for,

Læs mere

Guide til anmeldelse

Guide til anmeldelse Guide til anmeldelse af carport, garage, udhus og terrasseoverdækning INFO Hvis du skal bygge en ny carport, en garage, et udhus eller en terrasseoverdækning, er det vigtigt af få overblik over, hvordan

Læs mere

Tilladelse efter 35 i Planloven (Zonetilladelse)

Tilladelse efter 35 i Planloven (Zonetilladelse) HUSCOMPAGNIET MIDT- OG NORDJYLLAND A/S Plutovej 3 8700 Horsens Tilladelse efter 35 i Planloven (Zonetilladelse) Adresse: Matr. nr.: Johannebjergparken 35, 7120 Vejle Øst 5A BREDBALLE BY, BREDBALLE 16-06-2017

Læs mere

om byggetilladelse INFO april 2018

om byggetilladelse INFO april 2018 Guide til ansøgning om byggetilladelse 06042018 INFO Hvis du skal bygge et nyt enfamiliehus, et rækkehus, en tilbygning eller en udestue, samt småbygninger hvor det samlede areal overstiger 50 m² er det

Læs mere

Der er en klagefrist på 4 uger fra offentliggørelsen af tilladelsen, og tilladelsen træder først i kraft, når klagefristen er udløbet.

Der er en klagefrist på 4 uger fra offentliggørelsen af tilladelsen, og tilladelsen træder først i kraft, når klagefristen er udløbet. Nicolaj C. S. Andersen Hesselvej 7 4572 Nørre Asmindrup Sendt digitalt Den 6. juni 2019 Landzonetilladelse byggesagsnr. 241-9 A/3 Odsherred Kommune har modtaget din ansøgning af 10-02-2019 vedrørende landzonetilladelse

Læs mere

Guide til ansøgning om enfamiliehus og tilbygninger

Guide til ansøgning om enfamiliehus og tilbygninger Februar 2011 Guide til ansøgning om enfamiliehus og tilbygninger Hvis du skal bygge et nyt enfamiliehus, et rækkehus, en tilbygning eller en udestue, er det vigtigt af få overblik over, hvordan du laver

Læs mere

Lokalplan nr. 34. for feriecentret / den alternative ferieboligbebyggelse "Digeparken"

Lokalplan nr. 34. for feriecentret / den alternative ferieboligbebyggelse Digeparken Lokalplan nr. 34 for feriecentret / den alternative ferieboligbebyggelse "Digeparken" Indledning...3 Lokalplan nr. 34....3 Baggrunden for udarbejdelse af lokalplanen...3 Lokalplanens indhold...3 Anvendelse...3

Læs mere

#split# Tilladelse til etablering af ensilageplads og gyllebeholder på ejendommen Trangetvej 4,

#split# Tilladelse til etablering af ensilageplads og gyllebeholder på ejendommen Trangetvej 4, #split# Henrik Endelt Sørensen Trangetvej 4 9330 Dronninglund Sendt til virksomhedens digitale postkasse via cvr.nr. 23175657 Plan og Miljø Dato: 8. september 2014 Sags. nr.: 09.17.05-G01-1-14 Sagsbeh.:

Læs mere

HusCompagniet Ørbækvej 268B 5220 Odense SØ. Att.: Louise Lambrethsen. Byggetilladelse. Ryleholmen 18, matr.nr. 4cz, Seden By, Seden

HusCompagniet Ørbækvej 268B 5220 Odense SØ. Att.: Louise Lambrethsen. Byggetilladelse. Ryleholmen 18, matr.nr. 4cz, Seden By, Seden HusCompagniet Ørbækvej 268B 5220 Odense SØ Att.: Louise Lambrethsen Plan og Byg Byggesag Odense Slot Nørregade 36-38 Postboks 730 5000 Odense C Tlf. 66 13 13 72 www.odense.dk Kontakt os gerne via digital

Læs mere

6. maj Frode Lehmann Stensigmose Broager

6. maj Frode Lehmann Stensigmose Broager 6. maj 2014 Frode Lehmann Stensigmose 4 6310 Broager Afgørelse om anmeldelse af ændring af staldanlæg pga. dyrevelfærd samt anmeldelse af udvidelse af ensilageplads på ejendommen Stensigmose 4, 6310 Broager

Læs mere

Thisted Byråd har den 22. august 2011 vedtaget forslag til ovennævnte kommuneplantillæg, lokalplan og VVM (Vurdering af Virkningen

Thisted Byråd har den 22. august 2011 vedtaget forslag til ovennævnte kommuneplantillæg, lokalplan og VVM (Vurdering af Virkningen Teknisk forvaltning Planafdelingen Forslag til kommuneplantillæg nr. 300.T.16 og forslag til lokalplan nr. 300.001 for et testcenter for husstandsvindmøller ved Sindrup Vejle samt VVM for samme anlæg.

Læs mere