REFERAT fra Ældrerådets 13. ordinære møde tirsdag den 25. august 2015 kl til ca I lokale 1.86 i Frichsparken

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT fra Ældrerådets 13. ordinære møde tirsdag den 25. august 2015 kl. 09.00 til ca. 13.00 I lokale 1.86 i Frichsparken"

Transkript

1 REFERAT fra Ældrerådets 13. ordinære møde tirsdag den 25. august 2015 kl til ca I lokale 1.86 i Frichsparken Til stede: Kate Runge (KR) Eigil Ege (EE) Carl Aksel Kragh Sørensen (CA) Arne Pedersen (AP) Bente Kjeldsen (BK) Birthe Skov Ryberg (BR) Bjarne Friis Sørensen (BS) Esther K. Andersen (EA) Flemming Westergaard (FW) Jan Radzewicz (JR) Lone Susanne Svinth (LS) Marie Andreasson (MA) Mogens Jensen (MJ) Poul L. Ellekrog (PE) Knud Erik Dalgaard (KD) Formand Næstformand Sekretær Claus Rasmussen (CR) Sekretariatsmedarbejder MSO Mødeleder: Referat Marie Andreasson (MA) Claus Rasmussen (CR) Ad pkt. 1) Godkendelse af Styregruppens forslag til dagsorden for det 13. ordinære møde i Ældrerådet den 25. august 2015 Godkendt, idet EE dog ønskede en drøftelse af Bøgeskovhus sagen under Eventuelt. Ad pkt. 2) Godkendelse af referat fra 11. august 2015 Godkendt Ad pkt. 3) Nyt fra forvaltningen Bilag A: Sager på vej CR gennemgik oversigt. Der var kritik af, at listen er så upræcis i forhold til datoer for fremsendelse.

2 CR gennemgik aktuelle sager i afdelingen: det videre arbejde med sparerunden, MSO s engagement i Kulturby 2017 samt den konkurrence om lækker mad, der pt pågår mellem 4 plejehjem. CA omtalte, at sekretæren for rådet (CR) ikke som forventet havde fremsendt Ældrerådets pressemeddelelse om Bøgeskovhus til byrådet. CR svarede, at han gerne vil hjælpe rådet med at sende via hjemmesiden, men efter ledelsens vurdering bør forvaltningen være varsom med at videresende meningstilkendegivelser ukommenteret frem til Aarhus Byråd. CR vil dog på ny vende sagen med sin chef. Ad pkt. 4) Siden sidst fra sekretæren Bilag B: Samleliste over udsendelser CA spurgte til interesse for et fornyet ipad kursus. Flere nævnte, at kurset bør være på forskellige faglige niveauer, så alle kan være med trods forskellige forudsætninger. Der var ros til initiativet. CA går videre med kurset, kommer med forslag til tidspunkter (formiddage). Ad pkt. 5) Kl : Oplæg vedr. frivillighusenes drift og økonomi samt status på tiltag omkring Brugerråd, Beboer/pårørenderåd og Afdelingsbestyrelser. Ved Annemarie S. Zachoe Broe og Vibeke Brønnum. Annemarie S. Zachoe Broe gennemgik et antal slides. Hun fortalte om frivillighusene, deres funktioner og om brugen af dem. Hun fortalte videre om økonomien, herunder ressourcer til koordinatorer samt driftstilskud. Herefter gav hun en status på råd m.m., herunder det kommende valg til brugerrådene. Der var en række spørgsmål. Hun fortalte, at indsatsen i husene er meget baseret på frivillig arbejdskraft. Ellers hænger økonomien ikke sammen. Der var en drøftelse af situationen i forhold til Skt. Paulsgade. Annemarie S. Zachoe Broe oplyste, det er en privat bygherre, der ejer ejendommen, der vil lave lejligheder. Det skyldes således ikke kommunale besparelser, at Frivillighuset ikke kan forblive der. Folkestedet har afdelingen selv købt.

3 Flere i rådet fandt, at det er vigtigt med erstatning for Skt. Paulsgade. Det skal være et sted, som tilbyder det fællesskab, som Skt. Paulsgade kan tilbyde i dag, hvor der kommer mange enlige i huset. Herefter fulgte en drøftelse af oplevelsesmedarbejderes opgaver. Annemarie S. Zachoe Broe fortalte om det samspil, der forventes mellem beboerdemokrati og oplevelsesmedarbejdere. Annemarie S. Zachoe Broe redegjorde også for samspillet mellem oplevelsesmedarbejdere og frivilligkoordinatorer. Hun fortalte også om brugerrådsvalget. KR spurgte om regelsæt i forhold til afdelingsbestyrelser og brugerråd. Kan man lave regelsæt, der giver bedre muligheder for at styrke beboerdemokratiet? AP fandt, at der er for lidt fokus på modsætningerne og problemerne ved, at der er forskellige regelsæt for afdelingsbestyrelser, beboer-pårørenderåd, og brugerråd. Beboerpårørende råd er ikke lovpligtige, og brugerråd har heller ikke samme solide regelgrundlag. For over et år siden tog Ældrerådet tog det op, men der intet sket. Annemarie S. Zachoe Broe mente også, det er et problem, at vilkårene er så forskellige. KR efterspurgte et velfungerende beboerpårørende råd. Annemarie S. Zachoe Broe svarede, at såfremt MSO laver en ny konstellation for brugerdemokratiet, skal det holde juridisk. Der blev endvidere spurgt til status for forskellige projekter: EE spurgt til, hvornår ÆR får et chefteam oplæg vedr. afdelingsbestyrelser og råd? Og hvad vil ske herefter? CA spurgte til bisidder pjece? Annemarie S. Zachoe Broe svarede, at den er på vej i trykken Der blev spurgt til kurser for bisiddere? Flere havde meldt sig til for et år siden? Flere nævnte, at rådsmedlemmerne ikke bliver inddraget som lovet vedr. velfærdsteknologi projekter, Annemarie S. Zachoe Broe vender tilbage med svar på diverse spørgsmål.

4 Ad pkt. 5A Evaluering af oplægget fra Annemarie S. Zachoe Broe Medlemmerne fandt, at det var et godt møde, godt at Annemarie S. Zachoe Broe vil samle op. Men flere fandt, at der stadigvæk er for mange løse bolde, hvornår får rådet dem funderet. Og løses disse sager nogensinde? De afgivne løfter vedr. opfølgningen skal med i årshjulet. Flere var i tvivl om værdien af de nye oplevelsesmedarbejdere og klyngesamarbejdet. Blandt andet EA fandt, at man kan komme til at støde de frivillige væk når oplevelsesmedarbejderne begynder at tage sig af aktiviteter, der før var en del af de frivilliges aktiviteter. Andre fandt, at de nye oplevelsesmedarbejdere står overfor store udfordringer i forhold til de mange borgere med demens. Andre omtalte dog aktiviteter med succes. På Engsøgård deltog mange, uanset handicap. Også på Bøgeskovhus har de fået glæde af oplevelsesmedarbejdere. Ad pkt. 6) Orientering om Ældrerådets økonomi ved næstformanden Bilag C: Status vedr. Ældrerådets økonomi EE fortalte, at der har været holdt et møde med forvaltningen. Rådet fik ikke flere penge, men indbygget lidt elastik således, at vi fortsat kan drive ældrerådet rimeligt. Men alt i alt er der behov for at se på besparelser. EE anslog som et forsigtigt skøn, at der opstår et underskud på ca kr. i til diæter, kørsel. Og øvrige drift. EE gennemgik besparelsesforslag på bilag C, kort og lang sigt. Det blev foreslået, at skrives til borgmesteren for at få reguleret i forhold til bloktilskuddet. Kommunen giver ikke ligeså meget, som den får i bloktilskud. Kan det blive nødvendigt at melde sig ud af Danske Ældreråd, spurgte enkelte? Det koster kr. om året. Eller 50 øre pr. borger over 60 år). Flere fandt dog, at medlemskabet var en fordel.

5 JR kommenterede på de enkelte spareforslag med udgangspunkt i det udsendte bilag, herunder reduktion af møder, max 4 medlemmer i udvalg, nedlæggelse af nogle udvalg, fx budgetgruppen, kommunikationsgruppen og evt. droppe medlemskab af Danske Ældreråd. Rådet er måske med i for mange projekter. Det rummer en risiko for at rådet nærmest bliver inhabilt i nogle sager: det bliver svært at sige nej til noget, hvor man selv har været med i et udvalgsarbejde. Der var forslag om at købe ipads fri. Også forslag om at være mere opmærksom på at fylde bilerne til møderne for at spare kørepenge. AP fandt, at det er vigtigt, at søge indflydelse, bl.a. gennem Danske Ældreråd. Flere var enige. Rådet skal have de nødvendige midler. Ældreråd er lovpligtige. Der var forslag om at skrive til det politiske udvalg, eller direkte til borgmesteren? BS foreslog at droppe et antal ældrerådsmøder. KD tog forbehold på rene besparelsesforslag. Det blev konkluderet, at Styregruppen samler op. Styregruppens forslag til besparelser på kort sigt fra bilag C blev sat til afstemning. Disse tiltag blev vedtaget med 9 stemmer for. 6 stemmer imod. Ad pkt. 7) Information fra formanden Herunder status på MSO s budgetter Bilag D: Ældrerådets halvårsrapport (til orientering) Det blev nævnt at forslag til budget udsendes i dag. Det skal rådet kommentere på. Der er givet 50 mio. kr. ud til velfærdsteknologi. Hvorfor kan der ikke bevilges medarbejdere istedet? Blev omsorgsudvalget inddraget i disse projekter?. Der blev spurgt til transport muligheder for ældre? Følger Boligudvalget op på det? Der var en drøftelse af de gode muligheder for flex ture. BS og EA tager brochurer med fra Midt trafik. KR og EE havde haft en drøftelse med Rådmanden om klagesager herunder muligheden for at oprette et klagerådet påny.

6 Jette Skive var imod oprettelse af et klageråd på ny. Hun er meget tilfredshed med den såkaldte 24 timers regel. Hun er ligeledes meget tilfreds med arbejdet med styrket borgerkontakt, og hun fortalte om de nye borgermæglere. Det aftaltes, at Claus Rasmussen på et ældrerådsmøde fortæller om arbejdet med klager i MSO og resultaterne heraf. Ad pkt. 8) Nye planer og tiltag i Ældrerådet, herunder udvalgene Bilag E: elementer i værdig ældrepleje, udarbejdet af Ældresagen, dansk sygeplejeråd og FOA. Der var fremsat ønske om to yderligere punktet, som supplement til de foreslåede elementer, indeholdende Uddannelse og kompetence til plejepersonalet. Der var også en drøftelse af de to sidste punkter Det er vigtigt, at der kommer noget med om uddannelse. Styregruppen fik bemyndigelse til at kontakte Aliancen og forsøge at komme med i en eller anden form, samt få indbygget punkterne Uddannelse og kompetance i materialet. Ad pkt. 9)Nyt fra Ældrerådets udvalg Boligudvalget Gennemgang af diverse initiativer. Udvalget afventer svar fra forvaltning på forespørgsler Kulturudvalget Bilag F: Referat fra Kulturudvalget den 19. aug Frivilligdagen: Kan Rådet gå ind i dette, fx med en stand. Rådet bliver herved mere synligt. Arrangementet er sidst i september. Flere synes, deltagelse i dagen kunne give mulighed for dialog om Ældrerådet. Der var ikke flertal for deltagelse. Omsorgsudvalget Bilag G: Referat fra Omsorgsudvalget den 18. aug Udvalget venter på lay- out på pjecen Et bedre liv. Udvalget vil følge op på klippe kort model, Der er andre muligheder, inspireret af København. Kan vi overføre erfaringer fra København? Styregruppen vil undersøge.

7 Sagen om evt oprettelse af den et klageråd på ny afventer orientering fra CR jvf punktet orientering fra formanden. Omsorgsudvalget tager det op Tilsynsudvalg Øvrige udvalg og repræsentationer Danske Ældreråd Undersøgelse af hvem der ikke er med i digitaliseringsbestræbelserne. Der laves nu en kampagne fir at få alle med. Der har været et bestyrelsesseminar, der kommer fyldigt referat. Regionsældrerådet Bilag H: Referat fra Regionsældrerådet den 10. aug Bilag H.1, Frivillige, Indlæg ved Regionsældrerådets møde den 10. august 2015 Referat er udsendt. Ad pkt. 10)Drøftelse mellem Ældrerådets medlemmer, herunder forslag til dagsordenspunkter til kommende ældrerådsmøder Bilag I: Årshjulet Ad pkt. 11) Eventuelt EE nævnte de mange tilkendegivelser, der har været i pressen fra forskellige ældrerådsmedlemmer ang Bøgeskovhus. Han fandt, at det gav et noget flagrende billede af rådets synspunkter. Alle har efter hans mening et fælles ansvar over for ældrerådets udmeldinger. Ønsker vi et sådant billede dannet? Større fodslag kan ønskes. Der var en længere drøftelse af forløbet. Flere betonede deres ret til individuelle synspunkter. PE. Pointerede at der skulle være en saglig og ordentlig tone i Ældrerådet og Ældrerådet ikke skulle bruges til at fremme personlige kæpheste.

8 Claus Rasmussen

til Ældrerådets 7. ordinære møde tirsdag den 29. marts 2016 kl til ca På plejehjemmet Kløvervangen i skødstrup

til Ældrerådets 7. ordinære møde tirsdag den 29. marts 2016 kl til ca På plejehjemmet Kløvervangen i skødstrup REFERAT til Ældrerådets 7. ordinære møde tirsdag den 29. marts 2016 kl. 09.00 til ca. 13.00 På plejehjemmet Kløvervangen i skødstrup Til stede Jan Radzewicz (JR) Poul L. Ellekrog (PE) Carl Aksel Kragh

Læs mere

Ad pkt. 1) Godkendelse af Styregruppens forslag til dagsorden for det 19. ordinære møde i Ældrerådet den 15. december 2015

Ad pkt. 1) Godkendelse af Styregruppens forslag til dagsorden for det 19. ordinære møde i Ældrerådet den 15. december 2015 REFERAT til Ældrerådets 19. ordinære møde tirsdag den 15. december 2015 kl. 09.00 til ca. 13.30 I M1 på DOKK1 Til stede Kate Runge (KR) Eigil Ege (EE) Carl Aksel Kragh Sørensen (CA) Birthe Skov Ryberg

Læs mere

Referat fra Ældrerådets 7. ordinære møde den 14 april 2015 kl. 09.00 til ca. 12.30 I Frichsparken, lokale 1.86

Referat fra Ældrerådets 7. ordinære møde den 14 april 2015 kl. 09.00 til ca. 12.30 I Frichsparken, lokale 1.86 Referat fra Ældrerådets 7. ordinære møde den 14 april 2015 kl. 09.00 til ca. 12.30 I Frichsparken, lokale 1.86 Til stede: Kate Runge (KR) Eigil Ege (EE) Carl Aksel Kragh Sørensen (CA) Arne Pedersen (AP)

Læs mere

til Ældrerådets 3. ordinære møde tirsdag den 2. februar 2016 kl. 09.00 til ca. 13.00 i 1.86 i Frichsparken

til Ældrerådets 3. ordinære møde tirsdag den 2. februar 2016 kl. 09.00 til ca. 13.00 i 1.86 i Frichsparken REFERAT til Ældrerådets 3. ordinære møde tirsdag den 2. februar 2016 kl. 09.00 til ca. 13.00 i 1.86 i Frichsparken Til stede Jan Radzewicz (JR) Poul L. Ellekrog (PE) Carl Aksel Kragh Sørensen (CA) Kate

Læs mere

til Ældrerådets 8. ordinære møde tirsdag den 12. april 2016 kl til ca I lokale 1.86 i Frichsparken

til Ældrerådets 8. ordinære møde tirsdag den 12. april 2016 kl til ca I lokale 1.86 i Frichsparken REFERAT til Ældrerådets 8. ordinære møde tirsdag den 12. april 2016 kl. 09.00 til ca. 13.00 I lokale 1.86 i Frichsparken Til stede Jan Radzewicz (JR) Poul L. Ellekrog (PE) Carl Aksel Kragh Sørensen (CA)

Læs mere

REFERAT og DAGSORDEN. til. Ældrerådets 10. ordinære møde tirsdag den 12. maj 2016 kl til ca I lokale 1.

REFERAT og DAGSORDEN. til. Ældrerådets 10. ordinære møde tirsdag den 12. maj 2016 kl til ca I lokale 1. REFERAT og DAGSORDEN til Ældrerådets 10. ordinære møde tirsdag den 12. maj 2016 kl. 09.00 til ca. 13.00 I lokale 1.86 i Frichsparken Til stede Jan Radzewicz (JR) Poul L. Ellekrog (PE) Carl Aksel Kragh

Læs mere

Ad pkt. 1) Godkendelse af Styregruppens forslag til dagsorden for det 11. ordinære møde i Ældrerådet den 16. juni 2015

Ad pkt. 1) Godkendelse af Styregruppens forslag til dagsorden for det 11. ordinære møde i Ældrerådet den 16. juni 2015 Referat fra Ældrerådets 10. ordinære møde den 2. juni 2015 kl. 09.00 til ca. 13.00 Hos SOSU skolen Til stede: Kate Runge (KR) Eigil Ege (EE) Carl Aksel Kragh Sørensen (CA) Arne Pedersen (AP) Bente Kjeldsen

Læs mere

til Ældrerådets 5. ordinære møde tirsdag den 1. marts 2016 kl til ca i 1.86 i Frichsparken

til Ældrerådets 5. ordinære møde tirsdag den 1. marts 2016 kl til ca i 1.86 i Frichsparken REFERAT til Ældrerådets 5. ordinære møde tirsdag den 1. marts 2016 kl. 09.00 til ca. 13.00 i 1.86 i Frichsparken Til stede Jan Radzewicz (JR) Poul L. Ellekrog (PE) Carl Aksel Kragh Sørensen (CA) Kate Runge

Læs mere

Ad pkt. 1) Godkendelse af Styregruppens forslag til dagsorden for det 1. ordinære møde i Ældrerådet den 5. januar 2016

Ad pkt. 1) Godkendelse af Styregruppens forslag til dagsorden for det 1. ordinære møde i Ældrerådet den 5. januar 2016 REFERAT til Ældrerådets 1. ordinære møde tirsdag den 5. januar 2016 kl. 09.00 til ca. 13.00 i 1.86 i Frichsparken Til stede Kate Runge (KR) Eigil Ege (EE) Carl Aksel Kragh Sørensen (CA) Bjarne Friis Sørensen

Læs mere

til Ældrerådets 6. ordinære møde tirsdag den 15. marts 2016 kl til ca i 1.86 i Frichsparken

til Ældrerådets 6. ordinære møde tirsdag den 15. marts 2016 kl til ca i 1.86 i Frichsparken REFERAT til Ældrerådets 6. ordinære møde tirsdag den 15. marts 2016 kl. 09.00 til ca. 13.00 i 1.86 i Frichsparken Til stede Jan Radzewicz (JR) Poul L. Ellekrog (PE) Carl Aksel Kragh Sørensen (CA) Kate

Læs mere

REFERAT og DAGSORDEN. til. Ældrerådets 11. ordinære møde tirsdag den 24. maj 2016 kl til ca I lokale 1.

REFERAT og DAGSORDEN. til. Ældrerådets 11. ordinære møde tirsdag den 24. maj 2016 kl til ca I lokale 1. REFERAT og DAGSORDEN til Ældrerådets 11. ordinære møde tirsdag den 24. maj 2016 kl. 09.00 til ca. 13.00 I lokale 1.86 i Frichsparken Til stede Jan Radzewicz (JR) Poul L. Ellekrog (PE) Carl Aksel Kragh

Læs mere

REFERAT og DAGSORDEN. til. Ældrerådets 13. ordinære møde tirsdag den 21. juni 2016 kl til ca På LC Dalgas

REFERAT og DAGSORDEN. til. Ældrerådets 13. ordinære møde tirsdag den 21. juni 2016 kl til ca På LC Dalgas REFERAT og DAGSORDEN til Ældrerådets 13. ordinære møde tirsdag den 21. juni 2016 kl. 09.00 til ca. 13.00 På LC Dalgas Til stede Jan Radzewicz (JR) Poul L. Ellekrog (PE) Carl Aksel Kragh Sørensen (CA) Kate

Læs mere

til Ældrerådets 4. ordinære møde tirsdag den 16. februar 2016 kl. 09.00 til ca. 13.00 i 1.86 i Frichsparken

til Ældrerådets 4. ordinære møde tirsdag den 16. februar 2016 kl. 09.00 til ca. 13.00 i 1.86 i Frichsparken REFERAT til Ældrerådets 4. ordinære møde tirsdag den 16. februar 2016 kl. 09.00 til ca. 13.00 i 1.86 i Frichsparken Til stede Jan Radzewicz (JR) Poul L. Ellekrog (PE) Carl Aksel Kragh Sørensen (CA) Kate

Læs mere

REFERAT og DAGSORDEN. til. Ældrerådets 12. ordinære møde tirsdag den 7. juni 2016 kl til ca I lokale 1.

REFERAT og DAGSORDEN. til. Ældrerådets 12. ordinære møde tirsdag den 7. juni 2016 kl til ca I lokale 1. REFERAT og DAGSORDEN til Ældrerådets 12. ordinære møde tirsdag den 7. juni 2016 kl. 09.00 til ca. 13.00 I lokale 1.86 i Frichsparken Til stede Jan Radzewicz (JR) Poul L. Ellekrog (PE) Carl Aksel Kragh

Læs mere

Ad pkt. 1) Godkendelse af Styregruppens forslag til dagsorden for det 18. ordinære møde i Ældrerådet den 1. december 2015

Ad pkt. 1) Godkendelse af Styregruppens forslag til dagsorden for det 18. ordinære møde i Ældrerådet den 1. december 2015 REFERAT til Ældrerådets 18. ordinære møde tirsdag den 1. december 2015 kl. 09.00 til ca. 12.30 I lokale 1.86 i Frichsparken Til stede Kate Runge (KR) Eigil Ege (EE) Carl Aksel Kragh Sørensen (CA) Birthe

Læs mere

Referat fra Ældrerådets 6. ordinære møde den 24 marts 2015 kl til ca I Frichsparken, lokale 1.86

Referat fra Ældrerådets 6. ordinære møde den 24 marts 2015 kl til ca I Frichsparken, lokale 1.86 Referat fra Ældrerådets 6. ordinære møde den 24 marts 2015 kl. 09.00 til ca. 12.30 I Frichsparken, lokale 1.86 Til stede: Kate Runge (KR) Formand Eigil Ege (EE) Næstformand Arne Pedersen (AP) Ældrerådsmedlem

Læs mere

REFERAT og DAGSORDEN. til. Ældrerådets 9. ordinære møde tirsdag den 26. april 2016 kl til ca I lokale 1.

REFERAT og DAGSORDEN. til. Ældrerådets 9. ordinære møde tirsdag den 26. april 2016 kl til ca I lokale 1. REFERAT og DAGSORDEN til Ældrerådets 9. ordinære møde tirsdag den 26. april 2016 kl. 09.00 til ca. 13.00 I lokale 1.86 i Frichsparken Til stede Jan Radzewicz (JR) Poul L. Ellekrog (PE) Carl Aksel Kragh

Læs mere

Ældrerådets 9. ordinære møde den 19. maj 2015 kl. 09.00 til ca. 13.00 på Vester Alle 8

Ældrerådets 9. ordinære møde den 19. maj 2015 kl. 09.00 til ca. 13.00 på Vester Alle 8 Referat fra Ældrerådets 9. ordinære møde den 19. maj 2015 kl. 09.00 til ca. 13.00 på Vester Alle 8 Til stede: Kate Runge (KR) Eigil Ege (EE) Carl Aksel Kragh Sørensen (CA) Arne Pedersen (AP) Bente Kjeldsen

Læs mere

DAGSORDEN og referat. til. Ældrerådets 21. ordinære møde tirsdag den 12. december 2017 kl til ca I Frichsparken, vær 1.

DAGSORDEN og referat. til. Ældrerådets 21. ordinære møde tirsdag den 12. december 2017 kl til ca I Frichsparken, vær 1. DAGSORDEN og referat til Ældrerådets 21. ordinære møde tirsdag den 12. december 2017 kl. 09.00 til ca. 13.00 I Frichsparken, vær 1.86 Til: Ældrerådets 15 medlemmer Fuldmægtig Claus Rasmussen, Sundhed og

Læs mere

REFERAT fra Ældrerådets 14. ordinære møde tirsdag den 8. september 2015 kl til ca I lokale 1.86 i Frichsparken

REFERAT fra Ældrerådets 14. ordinære møde tirsdag den 8. september 2015 kl til ca I lokale 1.86 i Frichsparken REFERAT fra Ældrerådets 14. ordinære møde tirsdag den 8. september 2015 kl. 09.00 til ca. 13.00 I lokale 1.86 i Frichsparken Til stede: Kate Runge (KR) Eigil Ege (EE) Carl Aksel Kragh Sørensen (CA) Arne

Læs mere

DAGSORDEN og referat. til. Ældrerådets 12. ordinære møde samt sommermøde tirsdag den 20. juni 2017 kl til ca

DAGSORDEN og referat. til. Ældrerådets 12. ordinære møde samt sommermøde tirsdag den 20. juni 2017 kl til ca DAGSORDEN og referat til Ældrerådets 12. ordinære møde samt sommermøde tirsdag den 20. juni 2017 kl. 09.00 til ca. 13.00 Hos Plejehjemmet Havkær, Mosealléen 1-3, 8381 Tilst Til: Ældrerådets 15 medlemmer

Læs mere

Referat fra Ældrerådets 17. ordinære møde den 4. november 2014 kl. 09.00 til ca. 13.00 På Søren Frichsvej 36 M, 1.86 Til stede:

Referat fra Ældrerådets 17. ordinære møde den 4. november 2014 kl. 09.00 til ca. 13.00 På Søren Frichsvej 36 M, 1.86 Til stede: Referat fra Ældrerådets 17. ordinære møde den 4. november 2014 kl. 09.00 til ca. 13.00 På Søren Frichsvej 36 M, 1.86 Til stede: Kate Runge (KR) Formand Carl Aksel Kragh Sørensen (CA) Næstformand Arne Pedersen

Læs mere

REFERAT fra Ældrerådets ekstraordinære møde tirsdag den 3. november 2015 kl. 10.00 til ca. 13.00 I lokale 1. på DemensCentrumAarhus (DCA)

REFERAT fra Ældrerådets ekstraordinære møde tirsdag den 3. november 2015 kl. 10.00 til ca. 13.00 I lokale 1. på DemensCentrumAarhus (DCA) REFERAT fra Ældrerådets ekstraordinære møde tirsdag den 3. november 2015 kl. 10.00 til ca. 13.00 I lokale 1. på DemensCentrumAarhus (DCA) Til stede: Kate Runge (KR) Eigil Ege (EE) Carl Aksel Kragh Sørensen

Læs mere

Referat fra Ældrerådets 15. ordinære møde den 7. oktober 2014 kl. 09.00 til ca. 13.00 På Søren Frichsvej 36 M, 1.86

Referat fra Ældrerådets 15. ordinære møde den 7. oktober 2014 kl. 09.00 til ca. 13.00 På Søren Frichsvej 36 M, 1.86 Referat fra Ældrerådets 15. ordinære møde den 7. oktober 2014 kl. 09.00 til ca. 13.00 På Søren Frichsvej 36 M, 1.86 Til stede: Kate Runge (KR) Formand Carl Aksel Kragh Sørensen (CA) Næstformand Kirsten

Læs mere

DAGSORDEN og referat. til. Ældrerådets 23. ordinære møde tirsdag den 13. december 2016 kl til ca I Frichsparken, vær 1.

DAGSORDEN og referat. til. Ældrerådets 23. ordinære møde tirsdag den 13. december 2016 kl til ca I Frichsparken, vær 1. DAGSORDEN og referat til Ældrerådets 23. ordinære møde tirsdag den 13. december 2016 kl. 09.00 til ca. 13.30 I Frichsparken, vær 1.86 Til: Kopi til: Ældrerådets 15 medlemmer Fuldmægtig Claus Rasmussen,

Læs mere

DAGSORDEN og referat. til. Ældrerådets 14. ordinære møde tirsdag den 29. august 2017 kl til ca I Frichsparken, vær 1.

DAGSORDEN og referat. til. Ældrerådets 14. ordinære møde tirsdag den 29. august 2017 kl til ca I Frichsparken, vær 1. DAGSORDEN og referat til Ældrerådets 14. ordinære møde tirsdag den 29. august 2017 kl. 09.00 til ca. 13.00 I Frichsparken, vær 1.86 Til: Ældrerådets 15 medlemmer Fuldmægtig Claus Rasmussen, Sundhed og

Læs mere

Referat til Ældrerådets 3. ordinære møde den 3. februar 2015 kl. 09.00 til ca. 13.00 I Frichsparken, lokale 1.86

Referat til Ældrerådets 3. ordinære møde den 3. februar 2015 kl. 09.00 til ca. 13.00 I Frichsparken, lokale 1.86 Referat til Ældrerådets 3. ordinære møde den 3. februar 2015 kl. 09.00 til ca. 13.00 I Frichsparken, lokale 1.86 Tilstede: Kate Runge (KR) Formand Eigil Ege (EE) Næstformand Carl Aksel Kragh Sørensen (CA)

Læs mere

DAGSORDEN og referat. til. Ældrerådets 10. ordinære møde tirsdag den 16. maj 2017 kl til ca

DAGSORDEN og referat. til. Ældrerådets 10. ordinære møde tirsdag den 16. maj 2017 kl til ca DAGSORDEN og referat til Ældrerådets 10. ordinære møde tirsdag den 16. maj 2017 kl. 09.00 til ca. 13.00 På Aarhus Rådhus, lokale 481 på 4. sal, 8000 Aarhus C Til: Ældrerådets 15 medlemmer Fuldmægtig Claus

Læs mere

Referat fra Ældrerådets 16. ordinære møde den 21. oktober 2014 kl. 09.00 til ca. 13.00 På Søren Frichsvej 36 M, 1.86 Til stede:

Referat fra Ældrerådets 16. ordinære møde den 21. oktober 2014 kl. 09.00 til ca. 13.00 På Søren Frichsvej 36 M, 1.86 Til stede: Referat fra Ældrerådets 16. ordinære møde den 21. oktober 2014 kl. 09.00 til ca. 13.00 På Søren Frichsvej 36 M, 1.86 Til stede: Kate Runge (KR) Formand Carl Aksel Kragh Sørensen (CA) Næstformand Kirsten

Læs mere

DAGSORDEN og referat. fra. Ældrerådets 2. ordinære møde tirsdag den 24. januar 2017 kl til ca I Frichsparken, vær 1.

DAGSORDEN og referat. fra. Ældrerådets 2. ordinære møde tirsdag den 24. januar 2017 kl til ca I Frichsparken, vær 1. DAGSORDEN og referat fra Ældrerådets 2. ordinære møde tirsdag den 24. januar 2017 kl. 09.00 til ca. 13.00 I Frichsparken, vær 1.86 Til: Kopi til: Afbud meldes til: Kl. 08.30 Orstyrer: Ældrerådets 15 medlemmer

Læs mere

DAGSORDEN og referat. til. Ældrerådets 15. ordinære møde tirsdag den 23 august 2016 kl til ca I Frichsparken, vær 1.

DAGSORDEN og referat. til. Ældrerådets 15. ordinære møde tirsdag den 23 august 2016 kl til ca I Frichsparken, vær 1. DAGSORDEN og referat til Ældrerådets 15. ordinære møde tirsdag den 23 august 2016 kl. 09.00 til ca. 13.00 I Frichsparken, vær 1.86 Til: Kopi til: Ældrerådets 15 medlemmer Fuldmægtig Claus Rasmussen, Sundhed

Læs mere

DAGSORDEN og REFERAT. til. Ældrerådets 13. ordinære møde tirsdag den 7. august 2018 kl I Frichsparken, vær 1.86

DAGSORDEN og REFERAT. til. Ældrerådets 13. ordinære møde tirsdag den 7. august 2018 kl I Frichsparken, vær 1.86 Side 1 af 5 DAGSORDEN og REFERAT til Ældrerådets 13. ordinære møde tirsdag den 7. august 2018 kl. 09.00 13.00 I Frichsparken, vær 1.86 Til: Ældrerådets 15 medlemmer Kopi til: Rådmand Jette Skive Direktør

Læs mere

DAGSORDEN og referat. til. Ældrerådets 8. ordinære møde tirsdag den 18. april 2017 kl til ca I Frichsparken, vær 1.

DAGSORDEN og referat. til. Ældrerådets 8. ordinære møde tirsdag den 18. april 2017 kl til ca I Frichsparken, vær 1. DAGSORDEN og referat til Ældrerådets 8. ordinære møde tirsdag den 18. april 2017 kl. 09.00 til ca. 13.00 I Frichsparken, vær 1.86 Til: Ældrerådets 15 medlemmer Fuldmægtig Claus Rasmussen, Sundhed og Omsorg

Læs mere

REFERAT fra Ældrerådets 12. ordinære møde tirsdag den 11. august 2015 kl. 09.00 til ca. 13.00 I lokale 1.86 i Frichsparken

REFERAT fra Ældrerådets 12. ordinære møde tirsdag den 11. august 2015 kl. 09.00 til ca. 13.00 I lokale 1.86 i Frichsparken REFERAT fra Ældrerådets 12. ordinære møde tirsdag den 11. august 2015 kl. 09.00 til ca. 13.00 I lokale 1.86 i Frichsparken Til stede: Kate Runge (KR) Eigil Ege (EE) Carl Aksel Kragh Sørensen (CA) Arne

Læs mere

DAGSORDEN og referat. til. Ældrerådets 16. ordinære møde tirsdag den 6 september 2016 kl til ca I Frichsparken, vær 1.

DAGSORDEN og referat. til. Ældrerådets 16. ordinære møde tirsdag den 6 september 2016 kl til ca I Frichsparken, vær 1. DAGSORDEN og referat til Ældrerådets 16. ordinære møde tirsdag den 6 september 2016 kl. 09.00 til ca. 13.00 I Frichsparken, vær 1.86 Til: Kopi til: Afbud meldes til: Kl. 08.30 Mødeleder: Kl. 09.00 Ældrerådets

Læs mere

DAGSORDEN og referat. til. Ældrerådets 9. ordinære møde tirsdag den 24. april 2018 kl til ca I Frichsparken, vær 1.

DAGSORDEN og referat. til. Ældrerådets 9. ordinære møde tirsdag den 24. april 2018 kl til ca I Frichsparken, vær 1. DAGSORDEN og referat til Ældrerådets 9. ordinære møde tirsdag den 24. april 2018 kl. 09.00 til ca. 13.00 I Frichsparken, vær 1.86 Til: Ældrerådets 15 medlemmer Fuldmægtig Claus Rasmussen, Sundhed og Omsorg

Læs mere

DAGSORDEN og REFERAT. til. Ældrerådets 14. ordinære møde tirsdag den 18. september 2018 kl I Frichsparken, vær 1.86

DAGSORDEN og REFERAT. til. Ældrerådets 14. ordinære møde tirsdag den 18. september 2018 kl I Frichsparken, vær 1.86 Side 1 af 5 DAGSORDEN og REFERAT til Ældrerådets 14. ordinære møde tirsdag den 18. september 2018 kl. 09.00-13.00 I Frichsparken, vær 1.86 Til: Ældrerådets 15 medlemmer Sekretariatschef Søren Hougaard

Læs mere

DAGSORDEN og referat. til. Ældrerådets 6. ordinære møde tirsdag den 21. marts 2017 kl til ca

DAGSORDEN og referat. til. Ældrerådets 6. ordinære møde tirsdag den 21. marts 2017 kl til ca DAGSORDEN og referat til Ældrerådets 6. ordinære møde tirsdag den 21. marts 2017 kl. 09.00 til ca. 13.00 Lokalcenter Abildgården, Skovvangsvej 99, ind ad hovedindgangen, gå til højre, 2. dør på venstre

Læs mere

Referat. fra. Ældrerådets møde torsdag den 2. maj 2019 kl til Sted: Frichsparken, Lokale 1.86

Referat. fra. Ældrerådets møde torsdag den 2. maj 2019 kl til Sted: Frichsparken, Lokale 1.86 Side 1 af 5 Referat fra Ældrerådets møde torsdag den 2. maj 2019 kl. 09.00 til 13.00 Sted: Frichsparken, Lokale 1.86 Til: Ældrerådets 15 medlemmer Sekretariatsleder Søren Hougaard Jensen Kopi til: Rådmand

Læs mere

DAGSORDEN og REFERAT. til. Ældrerådets 14. ordinære møde den tirsdag den 21. august 2018 kl Sted: Frichsparken, Lokale 1.

DAGSORDEN og REFERAT. til. Ældrerådets 14. ordinære møde den tirsdag den 21. august 2018 kl Sted: Frichsparken, Lokale 1. Side 1 af 5 DAGSORDEN og REFERAT til Ældrerådets 14. ordinære møde den tirsdag den 21. august 2018 kl. 09.00-13.00 Sted: Frichsparken, Lokale 1.86 Afbud fra: Birthe, Mogens og Carl Aksel og Stinne. Kl.

Læs mere

DAGSORDEN OG REFERAT. til. Ældrerådets 12. ordinære møde tirsdag den 19. juni 2018 kl

DAGSORDEN OG REFERAT. til. Ældrerådets 12. ordinære møde tirsdag den 19. juni 2018 kl Side 1 af 6 DAGSORDEN OG REFERAT til Ældrerådets 12. ordinære møde tirsdag den 19. juni 2018 kl. 09.00 12.00 På Lokalcenter Søholm, Bispevej 70, Stautrup, 8260 Viby J Til: Ældrerådets 15 medlemmer Sekretariatschef

Læs mere

Referat fra Ældrerådets 8. ordinære møde den 5. maj 2015 kl. 09.00 til ca. 13.00 på Aarhus Rådhus, vær. 390

Referat fra Ældrerådets 8. ordinære møde den 5. maj 2015 kl. 09.00 til ca. 13.00 på Aarhus Rådhus, vær. 390 Referat fra Ældrerådets 8. ordinære møde den 5. maj 2015 kl. 09.00 til ca. 13.00 på Aarhus Rådhus, vær. 390 Til stede: Kate Runge (KR) Eigil Ege (EE) Carl Aksel Kragh Sørensen (CA) Arne Pedersen (AP) Bente

Læs mere

DAGSORDEN og referat. til. Ældrerådets 9. ordinære møde tirsdag den 2. maj 2017 kl til ca I Frichsparken, vær 1.86

DAGSORDEN og referat. til. Ældrerådets 9. ordinære møde tirsdag den 2. maj 2017 kl til ca I Frichsparken, vær 1.86 DAGSORDEN og referat til Ældrerådets 9. ordinære møde tirsdag den 2. maj 2017 kl. 09.00 til ca. 13.00 I Frichsparken, vær 1.86 Til: Ældrerådets 15 medlemmer Fuldmægtig Claus Rasmussen, Sundhed og Omsorg

Læs mere

Referat fra Ældrerådets 20. ordinære møde den 16. december 2014 kl. 09.00 til ca. 14.00 På Aarhus Rådhus, vær 3.81 Til stede:

Referat fra Ældrerådets 20. ordinære møde den 16. december 2014 kl. 09.00 til ca. 14.00 På Aarhus Rådhus, vær 3.81 Til stede: Referat fra Ældrerådets 20. ordinære møde den 16. december 2014 kl. 09.00 til ca. 14.00 På Aarhus Rådhus, vær 3.81 Til stede: Kate Runge (KR) Formand Carl Aksel Kragh Sørensen (CA) Næstformand Kirsten

Læs mere

DAGSORDEN og referat. til. Ældrerådets 4. ordinære møde tirsdag den 21. februar 2017 kl til ca I Frichsparken, vær 1.

DAGSORDEN og referat. til. Ældrerådets 4. ordinære møde tirsdag den 21. februar 2017 kl til ca I Frichsparken, vær 1. DAGSORDEN og referat til Ældrerådets 4. ordinære møde tirsdag den 21. februar 2017 kl. 09.00 til ca. 13.00 I Frichsparken, vær 1.86 Til: Kopi til: Ældrerådets 15 medlemmer Fuldmægtig Claus Rasmussen, Sundhed

Læs mere

DAGSORDEN og referat. til. Ældrerådets 6. ordinære møde tirsdag den 13. marts 2018 kl til ca

DAGSORDEN og referat. til. Ældrerådets 6. ordinære møde tirsdag den 13. marts 2018 kl til ca DAGSORDEN og referat til Ældrerådets 6. ordinære møde tirsdag den 13. marts 2018 kl. 09.00 til ca. 13.00 På LC Møllestien, Grønnegade 10 Dagligstuen Kl. 12.15: Der spises frokost med afgående områdechef

Læs mere

REFERAT og DAGSORDEN. til. Ældrerådets 14. ordinære møde tirsdag den 9. august 2016 kl til ca I lokale 1.

REFERAT og DAGSORDEN. til. Ældrerådets 14. ordinære møde tirsdag den 9. august 2016 kl til ca I lokale 1. REFERAT og DAGSORDEN til Ældrerådets 14. ordinære møde tirsdag den 9. august 2016 kl. 09.00 til ca. 13.00 I lokale 1.86 i Frichsparken Til stede Jan Radzewicz (JR) Poul L. Ellekrog (PE) Carl Aksel Kragh

Læs mere

DAGSORDEN og referat. til. Ældrerådets 16. ordinære møde tirsdag den 23. oktober 2018 kl I Frichsparken, vær 1.86

DAGSORDEN og referat. til. Ældrerådets 16. ordinære møde tirsdag den 23. oktober 2018 kl I Frichsparken, vær 1.86 Side 1 af 5 DAGSORDEN og referat til Ældrerådets 16. ordinære møde tirsdag den 23. oktober 2018 kl. 09.00-13.00 I Frichsparken, vær 1.86 Til: Ældrerådets 15 medlemmer Sekretariatsleder Søren Hougaard Jensen

Læs mere

Referat. fra. Ældrerådets møde tirsdag den 9. april 2019 kl til Sted: Frichsparken, Lokale 1.86

Referat. fra. Ældrerådets møde tirsdag den 9. april 2019 kl til Sted: Frichsparken, Lokale 1.86 Side 1 af 5 Referat fra Ældrerådets møde tirsdag den 9. april 2019 kl. 09.00 til 13.00 Sted: Frichsparken, Lokale 1.86 Til: Ældrerådets 15 medlemmer Sekretariatsleder Søren Hougaard Jensen Kopi til: Rådmand

Læs mere

DAGSORDEN og referat. til. Ældrerådets 13. ordinære møde tirsdag den 15. august 2017 kl til ca

DAGSORDEN og referat. til. Ældrerådets 13. ordinære møde tirsdag den 15. august 2017 kl til ca DAGSORDEN og referat til Ældrerådets 13. ordinære møde tirsdag den 15. august 2017 kl. 09.00 til ca. 13.00 På Aakjær Gods, Inspektørboligen, Aakjærvej 89, 8300 Odder Til: Ældrerådets 15 medlemmer Fuldmægtig

Læs mere

DAGSORDEN og referat. fra. Ældrerådets 5. ordinære møde tirsdag den 7. marts 2017 kl til ca I Frichsparken, vær 1.

DAGSORDEN og referat. fra. Ældrerådets 5. ordinære møde tirsdag den 7. marts 2017 kl til ca I Frichsparken, vær 1. DAGSORDEN og referat fra Ældrerådets 5. ordinære møde tirsdag den 7. marts 2017 kl. 09.00 til ca. 13.00 I Frichsparken, vær 1.86 Til: Kopi til: Ældrerådets 15 medlemmer Fuldmægtig Claus Rasmussen, Sundhed

Læs mere

Seniorrådet Beslutningsprotokol nr. 3. Dato: Kl: Sted: Lokale 620 DAGSORDEN

Seniorrådet Beslutningsprotokol nr. 3. Dato: Kl: Sted: Lokale 620 DAGSORDEN Seniorrådet Beslutningsprotokol nr. 3 Dato: 23.03.2017 Kl: 10.00 12.00 Sted: Lokale 620 Deltagere: Seniorrådet, Mona Nederby Larsen, Janni Sadolin Hougaard Fraværende: Ingen DAGSORDEN 1. Velfærdsdirektør

Læs mere

Viborg Ældreråd. Referat

Viborg Ældreråd. Referat Referat Mødedato: Onsdag den 5. november 2014 Mødetidspunkt: 9:00 Sluttidspunkt: 12:00 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M.1.4/rådhuset Rådhuset Prinsens Alle 5 8800 Viborg Leo Larsen, Jette Norup, Anny

Læs mere

Dagsorden HANDICAPRÅDSMØDE DEN 28. november 2013

Dagsorden HANDICAPRÅDSMØDE DEN 28. november 2013 Dagsorden HANDICAPRÅDSMØDE DEN 28. november 2013 Deltagere: Tatiana Hjort Sørensen, Kate Runge, Lars Skov, Helen Conway-Blake, Bodil Vibe Rasmussen, Claus Bjarne Christensen, Jan Radzewicz, Carsten Wulff

Læs mere

Ældrerådet i Halsnæs Kommune. af møde den 3. februar 2014 kl i Paraplyen

Ældrerådet i Halsnæs Kommune. af møde den 3. februar 2014 kl i Paraplyen Ældrerådet i Halsnæs Kommune af møde den kl. 09.15 i Paraplyen Medlemmer Poula Thrane ( ) formand Kirsten Jørgensen ( ) næstformand Vibeke Frej ( ) Ella Bertelsen ( ) Mogens Lehd Pedersen ( ) Lillian Skjødt

Læs mere

Vordingborg Kommune Seniorrådet

Vordingborg Kommune Seniorrådet Vordingborg Kommune Seniorrådet Dato 19. januar 2018 Tidspunkt 9:00 12:00 Mødelokale 1 Sted Storegade 56, Stege Fraværende Bemærk Dagsorden udsendes 10 dage før ordinært møde. Borgmester Mikael Smed deltager

Læs mere

Ældreråd. Lukket Referat. Lokale 1, St. Heddinge, 09. marts 2015 Kl. 10:15-12:15

Ældreråd. Lukket Referat. Lokale 1, St. Heddinge, 09. marts 2015 Kl. 10:15-12:15 Lukket Referat Lokale 1, St. Heddinge, 09. marts 2015 Kl. 10:15-12:15 Medlemmer: Flemming Pihl, Marianne Jensen, Lilly Meisner Pedersen, Oda Petersen, Frank R. Taarup, Birthe Høfler, Bodil Nielsen, Helmut

Læs mere

Referat Ældrerådsmøde i Jammerbugt Kommune

Referat Ældrerådsmøde i Jammerbugt Kommune Referat Ældrerådsmøde i Jammerbugt Kommune Torsdag den 11. juni 2009, kl. 9.30-12.00 Mødelokale 83, Aabybro Rådhus Medlemmer: Jørgen Hellum, Jørn Kjær, Henning Jensen, Aase Billeskov Nielsen, Bent Jensen,

Læs mere

Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 7. april 2014 kl. 09.00 i Paraplyen Medlemmer Poula Thrane ( ) formand Kirsten Jørgensen ( ) næstformand Annette Kjærsgaard ( ) Lillian Skjødt

Læs mere

Hjerneskadeforeningen Aarhus/Østjylland Referat af Generalforsamling d. 30/1 2016

Hjerneskadeforeningen Aarhus/Østjylland Referat af Generalforsamling d. 30/1 2016 Hjerneskadeforeningen Aarhus/Østjylland Referat af Generalforsamling d. 30/1 2016 1) Valg af dirigent Viggo Jonasen 2) Valg af stemmetællere Knud Aage Flohr Knudsen og Peter Nørdam 3) Bestyrelsens beretning

Læs mere

GODKENDELSE AF DAGSORDEN OG REFERAT TIL DRØFTELSE

GODKENDELSE AF DAGSORDEN OG REFERAT TIL DRØFTELSE HANDICAPRÅDSMØDE DEN 20. NOVEMBER 2014 MØDEDELTAGERE: PEDER UDENGAARD (PU), ANETTE POULSEN (AP) KNUD N. MATHIESEN (KM), MARIANNE BANNER (MB), PETER BACH NIELSEN (PBN), JØRGEN BAK (JB), BIRTE RERUP (BR),

Læs mere

Bent Ersted Sørensen, Ejgil Mølgaard, Finn Løkkegaard, Ilse, Schødt, Poul Winckler, Uffe Østergård.

Bent Ersted Sørensen, Ejgil Mølgaard, Finn Løkkegaard, Ilse, Schødt, Poul Winckler, Uffe Østergård. Forum: Seniorrådsmøde Tid: Mandag den 3.3 2014 kl. 9-12 Sted: Rådhuset Værløse, Bryllupssalen Deltagere: Arne Ziegler, Lis Dybkjær, Uffe Østergård, Annie Klug, Bent Ersted Sørensen, Ejgil Mølgaard, Finn

Læs mere

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl på Strandcentret

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl på Strandcentret Greve Seniorråd Mandag den 29.05.17 kl. 9-12 på Strandcentret Kirsten Andersen (formand) Elo Knudsen (næstformand) Finn Brozek Knud Bloksgaard Palle Jacobsen Afbud: Flemming Vahlgreen Sigurd Arnfred Larsen,

Læs mere

MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Beslutningsprotokol

MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Dato: 08. september Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Henrik Aarup-Kristensen Hanne Sander Jensen Susanne Aabenhus Kristina Randrup Lene Svenningsen Else Marie

Læs mere

DAGSORDEN. Ældrerådet. Mødelokale 3, rådhuset. Dato: Torsdag den 30. november Start kl.: 9:00. Slut kl.: 11:30

DAGSORDEN. Ældrerådet. Mødelokale 3, rådhuset. Dato: Torsdag den 30. november Start kl.: 9:00. Slut kl.: 11:30 Ældrerådet DAGSORDEN Sted: Mødelokale 3, rådhuset Dato: Torsdag den 30. november 2017 Start kl.: 9:00 Slut kl.: 11:30 Medlemmer: Birgit Lindgaard Ingeborg Kyed Pedersen Hans Erik Nielsen Yvonne Karnø Benthe

Læs mere

Afbud: Arne Bjørn Nielsen, Arvin Storgaard og Hjørdis Espensen.

Afbud: Arne Bjørn Nielsen, Arvin Storgaard og Hjørdis Espensen. Referat Møde i Teknik- og Miljøudvalget Dato: Tirsdag den 6. februar 2018 kl. 12.30 til 14.30 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Medlemmer: Svend Aage Sørensen (formand), Vera Eckhardt (næstforkvinde),

Læs mere

HANDICAPRA DSMØDE DEN 21. JANUAR 2016

HANDICAPRA DSMØDE DEN 21. JANUAR 2016 Rådhuset Lokale 398 Tid: kl.16:00 20:00 HANDICAPRA DSMØDE DEN 21. JANUAR 2016 TILSTEDE: Anette Poulsen(AP), Knud N. Mathiesen(KM), Ali Nuur(AN), Helen Conway-Blake(HCB), Jørgen Bak(JB), Birte Rerup(BR),

Læs mere

Referat af Ældrerådets møde mandag den 5. december 2016 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Referat af Ældrerådets møde mandag den 5. december 2016 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Referat af Ældrerådets møde mandag den 5. december 2016 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld X Dorthe

Læs mere

Referat. fra. FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde mandag den 17. december FIUSYS. nr

Referat. fra. FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde mandag den 17. december FIUSYS. nr 155 Referat fra FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde mandag den 17. december 2018 FIUSYS. nr. 9501-18-08-01 Mødet startede kl. 9.00 og sluttede kl. 15.35 Mødet blev afholdt i afdelingens lokaler

Læs mere

Har du brug for hjælp, når du skal til en vigtig samtale? Frivillige Bisiddere. Aarhus. Et tilbud til pensionister og andre i Aarhus Kommune

Har du brug for hjælp, når du skal til en vigtig samtale? Frivillige Bisiddere. Aarhus. Et tilbud til pensionister og andre i Aarhus Kommune Har du brug for hjælp, når du skal til en vigtig samtale? Frivillige Bisiddere Aarhus & Et tilbud til pensionister og andre i Aarhus Kommune Skal du til en vigtig samtale? Hvad var det nu min sagsbehandler

Læs mere

Valg til ældrerådet 2013 Kandidater

Valg til ældrerådet 2013 Kandidater Ældrerådet i Aarhus Kommune Valg til ældrerådet 2013 Kandidater Få indflydelse på din hverdag Nu har du chancen for at påvirke de kommende 4 års ældrepolitik i Aarhus Kommune. Alle borgere, der er fyldt

Læs mere

Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. juni 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. juni 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A DAGSORDEN Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. juni 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 4. januar 2016 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Deltog ikke: Flemming Pihl Deltog fra kl

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 4. januar 2016 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Deltog ikke: Flemming Pihl Deltog fra kl Referat Mødelokale 2, Kl. 10:15 Medlemmer Flemming Pihl Marianne Jensen Lilly Meisner Pedersen Frank R. Taarup Birthe Høfler Bodil Nielsen Helmut Madsen Karsten P. Smith Oda Petersen Bemærkning: Deltog

Læs mere

Grundejerforeningen i Lodshaven

Grundejerforeningen i Lodshaven Dato 8. april 2007 Side 1 af 6 Referat fra generalforsamling 28. marts 2007 Mødested KAD i Karrebæksminde Referent: Per Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Overtagelse af fællesarealer

Læs mere

Tid: Mandag d kl Medlemmer/deltagere Funktion: Sted: Mødelokale 120, Stenløse Rådhus Bjarne Larsen Formand

Tid: Mandag d kl Medlemmer/deltagere Funktion: Sted: Mødelokale 120, Stenløse Rådhus Bjarne Larsen Formand Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 1, Mandag d. 06.01.2014 kl. 9.00. Tid: Mandag d. 06.01.2014 kl. 9.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Sted: Mødelokale 120, Stenløse Rådhus Bjarne Larsen Formand

Læs mere

Ældrerådet. Halsnæs Kommune. Referat

Ældrerådet. Halsnæs Kommune. Referat Ældrerådet i Halsnæs Kommune Referat af møde den torsdag 25. april 2013 kl. 9.15 i Paraplyen Indholdsfortegnelse ÅBEN DAGSORDEN SAGER TIL BEHANDLING 1 GODKENDELSE AF REFERAT FRA SIDSTE MØDE... 2 GODKENDELSE

Læs mere

DAGSORDEN og REFERAT fra. Ældrerådets 13. ordinære møde tirsdag den 4. september 2018 kl I Frichsparken, vær 1.86

DAGSORDEN og REFERAT fra. Ældrerådets 13. ordinære møde tirsdag den 4. september 2018 kl I Frichsparken, vær 1.86 Side 1 af 6 DAGSORDEN og REFERAT fra Ældrerådets 13. ordinære møde tirsdag den 4. september 2018 kl. 09.00-13.00 I Frichsparken, vær 1.86 Til: Ældrerådets 15 medlemmer Sekretariatschef Søren Hougaard Jensen

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Ældrerådsmøde Mandag den 17. august 2015 Kl. 13:30 A-Huset Lillerupvej 69 F, 8410 Rønde. Medlemmer.

Referat. Ældrerådet. Ældrerådsmøde Mandag den 17. august 2015 Kl. 13:30 A-Huset Lillerupvej 69 F, 8410 Rønde. Medlemmer. 1 of 12 Referat Ældrerådet Ældrerådsmøde Mandag den 17. august 2015 Kl. 13:30 A-Huset Lillerupvej 69 F, 8410 Rønde Medlemmer Bende Ingstrup Andersen Leif Hove Karen Møller Hans Græsborg Pedersen Bent Salminen

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Referat af GENERALFORSAMLING 2007 Den 14. februar 2007 Der deltog i alt 29 medlemmer. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. Som dirigent valgtes Arne Olsen. 2. Formandens

Læs mere

RÅD: ÆLDRERÅDET MØDE NR. 3. SAGSTYPE: Referat. MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO:

RÅD: ÆLDRERÅDET MØDE NR. 3. SAGSTYPE: Referat. MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: RÅD: ÆLDRERÅDET MØDE NR. 3 SAGSTYPE: Referat MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 19.01.2018 MØDESTED: Rådhuset, Bjarkesvej 2, 3450 Allerød mødelokale H. MØDETID: Kl. 11.00-14.00 TILSTEDE: Kjel Bording Johansen,

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet d

Referat af møde i Ældrerådet d Referat af møde i Ældrerådet d. 05.-04.-2017 Mødeforum Sted Ældrerådet Kildemarkscentret, Kildemarksvej 124, 4700 Næstved Dato Onsdag den 05. april 2017 Tidsrum 10.00 ca. 12.30 Deltagere Connie Jensen,

Læs mere

Pårørende råd Trekløveret

Pårørende råd Trekløveret 1 Trekløveret Ølsted d. 15. september 2009 Pårørende råd Trekløveret Referat Møde nr.4/2009 den 10. september 2009 kl. 18.30 I Møderum 1 2 Deltagere: Formand Flemming Skovgaard (Allan) Medlemmer Anne Kelner

Læs mere

Medlemmer: Kirsten Nissen (formand), Bente Ketty Hansen (næstformand), Bent Johansen, Merete Raaschou, Per Schrader og Svend Aage Sørensen.

Medlemmer: Kirsten Nissen (formand), Bente Ketty Hansen (næstformand), Bent Johansen, Merete Raaschou, Per Schrader og Svend Aage Sørensen. REFERAT Møde i Forretningsudvalget Dato: onsdag den 7. december 2016 kl. 10-14 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning H, 2. sal, lokale 302 Medlemmer: Kirsten Nissen (formand), Bente Ketty Hansen (næstformand),

Læs mere

Dagsorden: 1) Velkommen til de nye bestyrelsesmedlemmer Ane Brødsgaard og Line Dreyer

Dagsorden: 1) Velkommen til de nye bestyrelsesmedlemmer Ane Brødsgaard og Line Dreyer Referat af bestyrelsens møde tirsdag den 29. marts 2011 Til stede: Afbud: Jan Halle (JH), Lone Ryg Olsen (LRO) Jonna Fonnesbæk Hansen (JF), Preben Sørensen (PS), Lars Ole Vestergaard (LOV), Nils Henrik

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i Distriktsforeningen af menighedsråd i København

Referat af ordinær generalforsamling i Distriktsforeningen af menighedsråd i København Referat af ordinær generalforsamling i Distriktsforeningen af menighedsråd i København Afholdt mandag den 10. marts 2014 kl. 19.00 i Skt. Andreas Kirkes kirkesal i Gothersgade 148, København K 1. Formand

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 26. februar Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Bælum Ældrecenter, Møllevangen 1, 9574 Bælum. Møde slut: 12.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 26. februar Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Bælum Ældrecenter, Møllevangen 1, 9574 Bælum. Møde slut: 12. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Bælum Ældrecenter, Møllevangen 1, 9574 Bælum Møde slut: 12.30 Fraværende: Ulla Haugaard Paulsen 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 7 sprotokol fra sidste

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet d

Referat af møde i Ældrerådet d Referat af møde i Ældrerådet d. 08.-06.-2016 Mødeforum Sted Ældrerådet Kildemarkscentret, Kildemarksvej 124, 4700 Næstved Dato Onsdag den 08. juni 2016 Tidsrum 10.00 ca. 12.30 Deltagere Bjørn Bjerking,

Læs mere

Forretningsorden for Ældrerådet i Aarhus Kommune

Forretningsorden for Ældrerådet i Aarhus Kommune Forretningsorden for Ældrerådet i Aarhus Kommune Gældende fra 7. feb. 2017 Denne forretningsorden er forankret i Ældrerådets Vedtægt 7 stk. 1. 1 Konstituering: Stk. 1. Ældrerådet konstituerer sig med formand,

Læs mere

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 31. oktober 2016 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3A

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 31. oktober 2016 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3A Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 31. oktober 2016 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld

Læs mere

REFERAT. Møde i Ældrerådet Dato: Onsdag den 14. december 2016 kl Sted: Københavns Rådhus, Snapstinget

REFERAT. Møde i Ældrerådet Dato: Onsdag den 14. december 2016 kl Sted: Københavns Rådhus, Snapstinget REFERAT Møde i Ældrerådet Dato: Onsdag den 14. december 2016 kl. 10.00 12.30 Sted: Københavns Rådhus, Snapstinget Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden 2. Referat af Forretningsudvalgets møde 3. Høring

Læs mere

ÅRSBERETNING Seniorrådet i Gentofte Kommune. Seniorrådet. ilnavn: seniorrådets årsrapport 2012, 24. januar

ÅRSBERETNING Seniorrådet i Gentofte Kommune. Seniorrådet. ilnavn: seniorrådets årsrapport 2012, 24. januar Seniorrådet ilnavn: seniorrådets årsrapport 2012, 24. januar Årsrapport 2012 Seniorrådet i Gentofte ÅRSBERETNING 2012 Seniorrådet i Gentofte Kommune 1 Indholdsfortegnelse Indledning 3 Formål og opgaver

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet d

Referat af møde i Ældrerådet d Referat af møde i Ældrerådet d. 13.-09.-2017 Mødeforum Sted Ældrerådet Marskgården, Marskvej 20B, 4700 Næstved Dato Onsdag den 13. september 2017 Tidsrum 10.00 ca. 15.30 Deltagere Bjerking, Tove Scheel,

Læs mere

ÅRSBERETNING Seniorrådet i Gentofte Kommune. Seniorrådet. ilnavn: seniorrådets årsrapport 2012, 24. januar

ÅRSBERETNING Seniorrådet i Gentofte Kommune. Seniorrådet. ilnavn: seniorrådets årsrapport 2012, 24. januar Seniorrådet ilnavn: seniorrådets årsrapport 2012, 24. januar Årsrapport 2012 Seniorrådet i Gentofte ÅRSBERETNING 2013 Seniorrådet i Gentofte Kommune 1 Indholdsfortegnelse Indledning 3 Formål og opgaver

Læs mere

E.ON Varme Danmark ApS Side 1 af 7 Bestyrelsen PROTOKOL 9. møde i bestyrelsen 17. september 2009, kl. 10.00-13.20

E.ON Varme Danmark ApS Side 1 af 7 Bestyrelsen PROTOKOL 9. møde i bestyrelsen 17. september 2009, kl. 10.00-13.20 E.ON Varme Danmark ApS Side 1 af 7 Sted: Tilstede: Øvrige deltagere: Afbud: Virksomhedens adresse Nørrelundvej 10, Herlev. Morten Skovgaard (næstformand, mødeleder), René Tuekær, Peter Hansen, Jan Blicher,

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor. 20. marts 2014 KL Bataljonsvej 3, 4700 Næstved

Referat fra bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor. 20. marts 2014 KL Bataljonsvej 3, 4700 Næstved Referat fra bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor 20. marts 2014 KL. 18.00 Bataljonsvej 3, 4700 Næstved Dagsorden: 1. Præsentationsrunde, da vi har indbudt valgte faggruppe repræsentanter der skal deltage

Læs mere

REFERAT. Møde nr Torsdag den 18. januar 2018 kl , Mødelokale 187, 1. sal, Rådhuset, 7500 Holstebro

REFERAT. Møde nr Torsdag den 18. januar 2018 kl , Mødelokale 187, 1. sal, Rådhuset, 7500 Holstebro REFERAT Møde nr. 01-2018 Torsdag den 18. januar 2018 kl. 12.30 15.30, Mødelokale 187, 1. sal, Rådhuset, 7500 Holstebro Medlemmer: Erik Mitens, Mette Bille, Vera Refsgaard Agerbæk, Birte Tvisholm Ahle,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Danske Ældreråd

Referat af bestyrelsesmøde i Danske Ældreråd Referat af bestyrelsesmøde i Danske Ældreråd Dato: tirsdag den 20. august 2019 kl. 12:45 15:30 Fra bestyrelsens deltog: Mogens Rasmussen, Kirsten Nissen, Inger Møller Nielsen, Per Toft Mouritsen, Carl

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 26. juni 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen Referent: Pia

Læs mere

2.1 Meddelelser fra formanden Kirsten Feld orienterede om pjecer fra Slagelse Ældreråd, som også er tilsendt til Ældrerådet.

2.1 Meddelelser fra formanden Kirsten Feld orienterede om pjecer fra Slagelse Ældreråd, som også er tilsendt til Ældrerådet. Ældrerådet Dato 27.04.2015 Referat af Ældrerådets møde mandag den 4. maj 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X

Læs mere

Afbud: Bjarne Larsen, Jørgen Lange, Vicky Holst Rasmussen, Henning Christensen. Per Veise deltog i punkt 1-5

Afbud: Bjarne Larsen, Jørgen Lange, Vicky Holst Rasmussen, Henning Christensen. Per Veise deltog i punkt 1-5 Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 5. Mandag d. 02.05.2016 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 02.05.2016 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.10 Egedal Rådhus

Læs mere