Afbud til mødet: Nina fra Lindehuset og kommunikationsmedarbejder Tina Hasselgren

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Afbud til mødet: Nina fra Lindehuset og kommunikationsmedarbejder Tina Hasselgren"

Transkript

1 Århus Kommune, Børn og Unge Vejlby Dagtilbud Kastanjehuset, Birkehaven, Lindehuset, Gadekæret, Børnehuset Næringen, Valmuen, Børnehuset på Kanten, Krudtuglen Dagtilbudsleder Kristine Schroll Frijsenborgvej 17, Risskov Mobil Mail: aarhus.dk Referat fra møde i dagtilbudsbestyrelsen Vejlby Dagtilbud Mandag d. 2. September Ordstyrer: Formand Katrine Svendsen Referent: Souschef og pædagogisk leder Inge Lise Grauholm Afbud til mødet: Nina fra Lindehuset og kommunikationsmedarbejder Tina Hasselgren Fremmødte: Katrine, formand, Gadekæret. Stine Næringen. Anita Frijsenborgvej Annie Valmuen. Nete Kanten og Simon Krudtuglen Personale: Karin, Krudtuglen. Birgit, Lindehuset og Birgit, Valmuen Ledelse. Kristine, Dtl og Pl,er Inge Lise og Inge Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Punkt 3 blev rykket flyttet ned som punkt Nyt fra dagtilbuddet. Kristine orienterer kort om status i dagtilbuddet pt. I Lindehuset er den pædagogiske lederstilling slået op til besættelse 1 nov. Lindehuset får konsulent bistand fra Pernille Ilfeldt fra vores dagtilbud og støtte fra Betina pl,er fra Jellebakkens dagtilbud. Lisbeth pædagogisk leder fra Valmuen vender ikke tilbage til Valmuen, Anette, stedfortræder fra Lindehuset er konstitueret leder i Valmuen. Børnehuset Frijsenborgvej: P.gr.a. det faldende børnetal er der nu så få vuggestuebørn på Frijsenborgvej, at alle børnene flyttes sammen i det tidligere Birkehaven. Sammenflytningen sker 16.september. Børnehuset På Kanten: Velkommen til pædagogisk leder, Anita Brædder som tiltrådte sin stilling den 1. juli. Børnehuset Næringen har et RULL PROJEKT med på den kommunale anlægskonference i september. Projektet lægger op til en sammenbygning af de tre institutioner i

2 Næringen. Hvis projektet bliver bevilliget, håber vi på, at en ny/ombygget institution vil kunne være med til at tiltrække flere børn til Næringen. Hvis projektet ikke bliver bevillget, vil vi arbejde hen imod at, få ombygget 1 eren til en integreret institution, der kan rumme 12 vuggestuebørn og 40 børnehavebørn. 3. Opsamling fra sampasning Kort opsamling fra sommerens sampasning. Sommerferie sampasningen er blevet evalueret. Der er lavet en opdateret huskeliste til institutionerne i forbindelse med planlægning af sammenpasning. Medarbejderne udviste godt humør, samarbejdsvilje og interesse for hinanden. Det var dejligt at møde andre medarbejdere fra dagtilbuddet. Der var tilmeldte børn til sammenpasningen som ikke mødte op og som ikke kontaktede værtsinstitutionen. Vi diskuterede denne tilbagevendende problematik, og besluttede at lade opgaven gå videre til den nye bestyrelse, når sampasning for 2014 skal besluttes. 4. Forældrerådsvalg og valg til bestyrelsen Der skal afholdes valg til forældreråd og bestyrelse i alle afdelinger inden d. 1.oktober. Vi har tidligere drøftet muligheden for, at samle alle forældre til en fælles aften, hvor der er et oplæg fra Katrine og mig, og derefter er der et kort møde og valg i de enkelte afdelinger, som naturligvis sidder samlet. Aftenen kunne slutte med et foredrag med et relevant tema. Fordelene ved dette er, at alle er samlede på samme tid hvilket signalerer sammenhængen i dagtilbuddet. Den samlede bestyrelse kan blive præsenteret for alle de tilstedeværende på én gang, hvilket også kan være med til at understøtte bestyrelsens position. Ulemper kan være, at der ikke er så mange der vil deltage, og at de enkelte afdelinger ikke holder forældremøde som I måske kender det fra de tidligere år. Vi diskuteret og beslutter om tiden er inde til dette, eller om valg til forældreråd og bestyrelse stadig skal afholdes i de enkelte afdelinger? Da det er det sidste bestyrelsesmøde i dette bestyrelsesår, skal vi endvidere evaluere og samle op på det forgangne års arbejde, samt evt. komme med input til formandens beretning. De fleste forældreråd havde vurderet at tiden endnu ikke er moden til at holde et fælles forældreråds/bestyrelsesvalg. Alle afdelinger gav udtryk for at de havde brug for et Forældremøde lokalt, hvor temaet var den pædagogiske hverdag Konklusion Vi bibeholder det gamle koncept med valg i hvert hus og arbejder hen imod et fælles valg til næste år. Bliver det en realitet med fælles valg i 2014, vil der blive afholdt forældremøder i de enkelte afdelinger, hvor dagligdagen og pædagogikken vil være temaerne.

3 Derudover er bestyrelsen enige om, at vi arbejder på at afholde et fælles forældrearrangement i foråret 2014 med fælles oplæg om fx inklusion. Bestyrelsen synes at det er vigtigt at Dagtilbudsleder Kristine Schroll og bestyrelsesformand Katrine Svendsen kommer rundt i alle afdelinger og giver beretning og orientering om det forgangne år i Vejlby dagtilbud. Det er dog vigtigt at oplæggene bliver tilpasset de enkelte afdelingers situationer, således at der også bliver mulighed for forældrene til at stille spørgsmål omkring dette. PowerPoint foreslås som en mulighed til lettere formidling. Følgende er på valg. Nina er på valg og stiller ikke op. Formanden Katrine er ikke på valg Simon, Nete og Stine er ikke på valg. Anni, Valmuen er på valg. 5. Lokal udviklingsplan I Vejlby dagtilbud, har vi fælles vision, mål og værdier for det pædagogiske arbejde, og netop fordi dagtilbuddet er sammensat af institutioner med vidt forskellige børnegrupper og deraf følgende forskellige opgaver, arbejdes der forskelligt for at nå målene. Før fusionen til dagtilbud i 2007, var alle afdelinger enkeltstående institutioner med hver deres mål og tilgang til opgaveløsning. Byrådets mål med at fusionere institutioner til dagtilbud var bl.a. at skabe sammenhæng i mål, værdier og visioner, og sikre plads til større videndeling og bedre udnyttelse af ressourcerne, både de økonomiske og de pædagogiske. Det er derfor væsentligt, at alle afdelinger arbejder ud fra dagtilbuddets vision, værdier og mål, men med afsæt i deres egen hverdag og virkelighed. Med afsæt i LUPen skal vi diskutere og evt. beslutte hvordan bestyrelsen kan understøtte arbejdet med omsætningen af mål og værdier, således at mangfoldigheden i dagtilbuddet sikres. LUPen sætter rammer og retning for de næste 2 års arbejde. Den røde tråd i alt arbejde i dagtilbuddet er fællesskabet, derfor er inklusion og læringsforståelsen hinandens forudsætninger, da den tilgang vi ønsker til arbejdet med inklusion er, at alle medarbejdere skal se og forstå, at hvert barn har forskellige forudsætninger for at indgå i fællesskabet, og lære og udvikle sig, og at den pædagogiske praksis skal tilpasse denne tilgang Arbejdet med den pædagogiske læreplan vil være i fokus i de kommende år. Der vil blive arbejdet med den i flere trin. Der skal udarbejdes fælles mål for de 6 læreplanstemaer, Målene vil lavet på et META-møde hvor alle medarbejdere mødes, derefter vil ledelsen samle op og færdiggøre dem. Bestyrelsen vil blive inddraget i denne proces. Når målene er færdige skal hver afdeling udarbejde tiltag og handleplaner for hvordan målene omsætte i deres afdeling. Forældrerådene vil blive inddraget i dette arbejde.

4 Er der plads til mangfoldigheden i det store Dagtilbud? Bestyrelsen er enig om at det giver rigtig god mening at dagtilbuddets værdier ligger som en paraply hen over hele dagtilbuddet. Det er helt naturligt at de overordnede værdier og fællesskabet lægger rammen for dagtilbuddet. De enkelte afdelingers særpræg vil folde sig ud og tilgodeses, når værdierne omsættes til pædagogisk praksis i afdelingen. 6. Forældreinddragelse Opsamling fra arbejdet med forældreinddragelse i afdelingerne. Derudover skal vi udarbejde konkret udsagn i fh.t. forventninger til samarbejdet mellem forældre og personale. Se bilag Der kom forskellige input og forslag til justeringer til det udleverede bilag som forinden var drøftet i forældreråd og personalegrupper. Der blev nedsat en arbejdsgruppe som skal udarbejde et skriv med forventninger til forældre og personalesamarbejdet i Vejlby dagtilbud. Arbejdsgruppen består af Kristine, dagtilbudsleder. Stine, forældrerep i Børnehuset Næringen og Karin Bager, personalerep i Krudtuglen. 7. Nyt fra forældrenævnet Intet 8. Regnskab og budget. Gennemgang af Halvårsregnskabet og børnetal. Derudover præsentation af budget for resten af Elsebeth Andreasen deltager. Bilag eftersendes. Elsebeth gennemgik 1/2 års regnskab samt gav et oplæg om forventet regnskab for andet 1/2år af Udgiften til langtidssyge medarbejdere er faldet med 1 %, dette skyldes at flere af de langtidssyges er stoppet som medarbejdere i Vejlby dagtilbud. Der er stadig ansat flere medarbejdere end normeringen udløser. Det forsøges så vidt muligt at omplacere overtallige medarbejdere til ledige stillinger i dagtilbuddet. Hvis dette ikke er muligt, omplaceres overtallige til ledige stillinger i andre dagtilbud. Da der er mange ledige stillinger i resten af byen, vil der ikke være medarbejdere der risikerer at blive fyret p.gr.a. det faldende børnetal. Det har vist sig at de skoler der har fusioneret har fået eftergivet en evt. akkumuleret gæld krone til krone. Da dette ikke var på tale da dagtilbuddene fusionerede, har Kristine i samarbejde med områdechef Jane Foged undersøgt muligheden for at dette også kan praktiseres for dagtilbud. Pt pågår en undersøgelse af årsagerne til Vejlby dagtilbuds underskud, og håbet er at hvis vi kan præstere et overskud på regnskabsår 2013 kan vi få eftergivet det tilsvarende beløb af vores underskud. 9. Evt.

5 Der er planlagt dialogmøde med rådmanden for bestyrelsesrepræsentanter, den 7 okt kl Emneforslag fra dagtilbudslederforeningen. Forældreinddragelse Tusind tak til Birgit pædagog og TR rep fra Valmuen for din indsats i bestyrelsesarbejdet. Velkommen til pædagog og Arbejdsmiljø rep. Tina fra Næringen som er ny bestyrelsesrep og næstformand i Med. Referater: Det besluttes at referatet fra et bestyrelsesmøde, skal være sendt til godkendelse senest 3 hverdage efter mødets afholdelse. Der er herefter 3 hverdage til godkendelse, hvorefter referatet vil blive lagt på Intra. Alle skal svare til alle, har man kommentarer til referatet, som ingen andre kommenterer på, kan man forvente at de er godkendt, og vil blive sat ind i det endelige referat.

Århus Kommune, Børn og Unge. Kastanjehuset, Birkehaven, Lindehuset, Gadekæret, Børnehuset Næringen, Valmuen, Børnehuset på Kanten, Krudtuglen

Århus Kommune, Børn og Unge. Kastanjehuset, Birkehaven, Lindehuset, Gadekæret, Børnehuset Næringen, Valmuen, Børnehuset på Kanten, Krudtuglen Århus Kommune, Børn og Unge Vejlby Dagtilbud Kastanjehuset, Birkehaven, Lindehuset, Gadekæret, Børnehuset Næringen, Valmuen, Børnehuset på Kanten, Krudtuglen Dagtilbudsleder Kristine Schroll Frijsenborgvej

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Aarhus Kommune, Børn og Unge Vejlby Dagtilbud Børnehuset Frijsenborgvej, Lindehuset, Gadekæret, Børnehuset Næringen, Valmuen, Børnehuset på Kanten, Krudtuglen Dagtilbudsleder Kristine Schroll Frijsenborgvej

Læs mere

1. Nyt fra dagtilbuddet

1. Nyt fra dagtilbuddet Møde: Bestyrelsesmøde Dato og tid: Mandag den 1. september 2014 Sted: Deltagere: Fraværende: Referent: Frijsenborgvej 17, 1. sal Forældrerepræsentanter: Anette (Krudtuglen), Katrine (Gadekæret), Stine

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden. 2. Kort nyt fra dagtilbuddet. Aarhus Kommune, Børn og Unge. Vejlby Dagtilbud

1. Godkendelse af dagsorden. 2. Kort nyt fra dagtilbuddet. Aarhus Kommune, Børn og Unge. Vejlby Dagtilbud Aarhus Kommune, Børn og Unge Vejlby Dagtilbud Børnehuset Frijsenborgvej, Lindehuset, Gadekæret, Børnehuset Næringen, Valmuen, Børnehuset på Kanten, Krudtuglen Dagtilbudsleder Kristine Schroll Frijsenborgvej

Læs mere

Forældrerep.: Katrine (Gadekæret), Stine (Næringen), Anni (Kanten - suppleant for Stig), Christian (Krudtuglen), Pernille (Frijsenborgvej)

Forældrerep.: Katrine (Gadekæret), Stine (Næringen), Anni (Kanten - suppleant for Stig), Christian (Krudtuglen), Pernille (Frijsenborgvej) Møde: Bestyrelsesmøde Dato og tid: Mandag d. 3.november 17.15-20.15 Sted: Børnehuset Næringen, Næringen 1-3 Tilstede: Forældrerep.: Katrine (Gadekæret), Stine (Næringen), Anni (Kanten - suppleant for Stig),

Læs mere

2. Nyt fra dagtilbuddet Kristine orienterer kort om nyt fra dagtilbuddet.

2. Nyt fra dagtilbuddet Kristine orienterer kort om nyt fra dagtilbuddet. Århus Kommune, Børn og Unge Vejlby Dagtilbud Børnehuset Frijsenborgvej, Lindehuset, Gadekæret, Børnehuset Næringen, Valmuen, Børnehuset på Kanten, Krudtuglen Dagtilbudsleder Kristine Schroll Frijsenborgvej

Læs mere

bestyrelse EN DEL AF DAGTILBUDDETS E l l e v a n g Forældrepjece - om hvad det vil sige at være en del af bestyrelsesarbejdet i Ellevang Dagtilbud

bestyrelse EN DEL AF DAGTILBUDDETS E l l e v a n g Forældrepjece - om hvad det vil sige at være en del af bestyrelsesarbejdet i Ellevang Dagtilbud E l l e v a n g - dagtilbud i Vejlby-Risskov EN DEL AF DAGTILBUDDETS bestyrelse Forældrepjece - om hvad det vil sige at være en del af bestyrelsesarbejdet i Ellevang Dagtilbud flere Der er gode Vil du

Læs mere

Referat fra møde i Institutionsrådet for Dagtilbudsområdet den 5. februar 2019

Referat fra møde i Institutionsrådet for Dagtilbudsområdet den 5. februar 2019 fra møde i Institutionsrådet for Dagtilbudsområdet den 5. februar 2019 Emne/udvalg Mødested Mødedato Institutionsrådet for Dagtilbudsområdet Børnehuset Kastaniebakken, Biskop Svanes Vej 83, 3460 Birkerød

Læs mere

Møde i Dagtilbudsbestyrelsen i Område Nord

Møde i Dagtilbudsbestyrelsen i Område Nord Referat Emne: Møde i Dagtilbudsbestyrelsen i Område Nord Mødet starter med rundvisning i Naturbørnehaven Hejlskovgaard, Skravad Møllevej 1, Roum, 9632 Møldrup. Derefter rundvisning i Møldrup børnehus,

Læs mere

Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres

Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres arbejde denne folder tjener som inspiration Inspiration til

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Børnehusene Nivå Onsdag den 5. november kl. 17.30 20.00. I Lærkereden, Nivåhøj 80, 2990 Nivå

Referat fra bestyrelsesmøde i Børnehusene Nivå Onsdag den 5. november kl. 17.30 20.00. I Lærkereden, Nivåhøj 80, 2990 Nivå Referat fra bestyrelsesmøde i Børnehusene Nivå Onsdag den 5. november kl. 17.30 20.00 Børnehusene Nivå Jane Sys Toftesgaard Telefon 72 56 53 44 JSTO@fredensborg.dk I Lærkereden, Nivåhøj 80, 2990 Nivå 1.

Læs mere

Referat fra Midgårds forældrerådsmøde d. 25. marts 2015

Referat fra Midgårds forældrerådsmøde d. 25. marts 2015 Børnehuset Midgård Tølløsevej 4340 Tølløse Referat fra Midgårds forældrerådsmøde d. 25. marts 2015 Deltagere: Poul, Lasse, Ditte, Marlene, Charlotte, Leif, Helle, Rikke, Maria, Jeanita, Dorte og Jeanette

Læs mere

Vestervangsskolen Nålemagervej Randers NV

Vestervangsskolen Nålemagervej Randers NV Referat: Dato: 29-04-19 Kl.: 17.00-19.30 Fraværende: Lise-Lotte Mødeleder: Referent: Trine Emne og ansvarlig Hvad skal vi udrette? Proces Tid Konklusioner/bemærkninger 1. Godkendelse af dagsorden: 2 min.

Læs mere

Alle medlemmerne fra elevrådet blev gennemgået. Katrine fra 6. kl. er formand, Cecilie fra 6. kl. er næstformand.

Alle medlemmerne fra elevrådet blev gennemgået. Katrine fra 6. kl. er formand, Cecilie fra 6. kl. er næstformand. Dagsorden Forum Fællesbestyrelsesmøde Tid Mandag d. 25. september 2018 kl. 17.00 20.00 Sted Verninge Skole Afbud Hanne Dagsorden 1. Velkommen 2. Elevråd Alle medlemmerne fra elevrådet blev gennemgået.

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 21. november kl i Lærkereden.

Bestyrelsesmøde den 21. november kl i Lærkereden. Bestyrelsesmøde den 21. november kl. 17.30 20.00 i Lærkereden. Nivå området V/ områdeleder Jane Sys Toftesgaard Lærkereden Nivåhøj 80 2990 Nivå Tlf 72 56 53 44 jsto@fredensborg.dk Dato: 07.12.16 Afbud

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den 06. juni Åbent bestyrelsesmøde/ Forældrehenvendelser

Referat af bestyrelsesmøde den 06. juni Åbent bestyrelsesmøde/ Forældrehenvendelser Referat af bestyrelsesmøde den 06. juni 2017 19 22 1. Åbent bestyrelsesmøde/ Forældrehenvendelser 19-1915 Ingen henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden 2 forslag til evt. punkter 1.) Ny organisations

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde d. 9/9 2015

Referat fra bestyrelsesmøde d. 9/9 2015 Referat fra bestyrelsesmøde d. 9/9 2015 Tilstede: Holger (forælder, SolsikkenÅby), Jonna (forælder, Heimdalsvej), Trine (pædagogisk leder, Hobbitten), Gitte (forælder, dagplejen), Lone (pædagog, SolsikkenÅby),

Læs mere

Dagtilbudsbestyrelse Dagtilbud Nordvest

Dagtilbudsbestyrelse Dagtilbud Nordvest Dagtilbudsbestyrelse Fussingø naturbørnehave; Marianne Jøhncke Børnehuset Bjerregrav; Martin Uldal Børnehuset Gassum; Lotte Kondrup Børnehuset Hørhaven; Henrik Dankvardt Stjernehuset; Kim Løgstrup Børnehuset

Læs mere

REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE 26. marts 2015 kl. 19.00 i Hættegården

REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE 26. marts 2015 kl. 19.00 i Hættegården Referent: Signe REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE 26. marts 2015 kl. 19.00 i Hættegården Godkendelse og underskrift af referat fra den 26. februar 2015 Velkommen og konstituering af bestyrelsen. Udskydes til

Læs mere

Bestyrelsesmøde Afbud fra Svend (sygemeldt) og Joan. Derforuden ingen deltagelse fra elevrådet.

Bestyrelsesmøde Afbud fra Svend (sygemeldt) og Joan. Derforuden ingen deltagelse fra elevrådet. Bestyrelsesmøde 12.1.2017 Afbud fra Svend (sygemeldt) og Joan. Derforuden ingen deltagelse fra elevrådet. Godkendelse af dagsorden: Dagsordnen blev godkendt. Godkendelse af referat: Referat godkendt. Budget

Læs mere

Forældrebestyrelse møde i Dagtilbud Skanderborg By

Forældrebestyrelse møde i Dagtilbud Skanderborg By Forældrebestyrelse møde i Dagtilbud Skanderborg By Mødedata Mødedato 8. september 2016 Mødetidspunkt kl. 19.00 21.30 Mødested Deltagere Afbud Referent/ Mødeleder/ordstyrer: Vrold Børnehus Gl. skolevej

Læs mere

Referat Områdeforældrebestyrelsen

Referat Områdeforældrebestyrelsen Referat Områdeforældrebestyrelsen Dato D.02.09.2014 Tid 17.30 20.30 Sted Odinsborgen Deltagere Nikolaj Olsen, Brian Astrup, Rikke Andersen, Tanja Hedevig, Lasse Pedersen. Lars Brandt Christensen, Lotte

Læs mere

Møde i distriktsbestyrelsen Mødedato:26. februar 2018 kl i Børnehuset Sættravej, Sættravej 6

Møde i distriktsbestyrelsen Mødedato:26. februar 2018 kl i Børnehuset Sættravej, Sættravej 6 Møde i distriktsbestyrelsen Mødedato:26. februar 2018 kl. 18.30 21.30 i Børnehuset Sættravej, Sættravej 6 Indkaldt: Institution Forældrerepræsentant Medarbejderrepræsentant Børnehuset Brolæggervej Susanne

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde

Referat fra bestyrelsesmøde Referat fra bestyrelsesmøde D. 16.01.2019 kl. 19-21.30 Vuggestuen Graven, Graven 19 Mødeleder: Karin Referent: Hanne H Deltagere: Agnete, forælder Graven Berit, forælder Villekulla Gert, forælder Skattekisten

Læs mere

Referat Aarhus, den 21. januar 2014 Bestyrelsesmøde

Referat Aarhus, den 21. januar 2014 Bestyrelsesmøde Referat Aarhus, den 21. januar 2014 Bestyrelsesmøde Institution: Dagtilbuddet Riisvangen Mødedato: Onsdag den 15. januar 2014, kl. 18.00 21.00 Mødested: Deltagere: Afbud: Referent: Afd. Riisvangens Børnehus,

Læs mere

REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t

REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t Mødedato: Torsdag den 11. januar 2018 Mødested: Vojens Starttidspunkt: Kl. 17:15 Sluttidspunkt: Kl. 19:30 Afbud: Fraværende:

Læs mere

HVORDAN AFHOLDES VALG TIL

HVORDAN AFHOLDES VALG TIL HVORDAN AFHOLDES VALG TIL FORÆLDRERÅD OG DAGTILBUDSBESTYRELSER? EN VEJLEDNING Århus Kommune Børn og Unge FORORD Byrådet har vedtaget en ny styrelsesvedtægt for de kommunale dagtilbud, hvor rammerne for

Læs mere

Møde i områdebestyrelsen Område Nord

Møde i områdebestyrelsen Område Nord Referat Dato: 31.5.2018 Tid: kl. 17.00 20.30 Sted: Skals børnehuse Emne: Møde i områdebestyrelsen Område Nord Mødedeltagere: Skals: Henrik Sigvardsen (formand) Vestervang: Johan I. Bjerremand Vestervang:

Læs mere

FællesMED-udvalg Børn og Undervisning

FællesMED-udvalg Børn og Undervisning FællesMED-udvalg Børn og Undervisning Til Uddannelse, Børn og Familie 4. marts 2019 Sags id: 18/24980 Høringssvar til Dagtilbuddenes fælles kvalitetsaftale 2017-2018 FællesMED-udvalg Børn og Undervisning

Læs mere

Vedtægt for styrelse af kommunale dagtilbud i Århus Kommune

Vedtægt for styrelse af kommunale dagtilbud i Århus Kommune Vedtægt for styrelse af kommunale dagtilbud i Århus Kommune 1 Formål Vedtægten fastlægger rammerne for dagtilbudsbestyrelsernes og forældrerådenes arbejde, herunder rammer for samarbejdet med Århus Kommune,

Læs mere

Referat. Skolebestyrelsesmøde. Dato: 23. september 2015 Tid: , sandwich serveres fra kl

Referat. Skolebestyrelsesmøde. Dato: 23. september 2015 Tid: , sandwich serveres fra kl Møde: Skolebestyrelsesmøde Dato: 23. september 2015 Tid: 18.30-20.30, sandwich serveres fra kl. 18.00 Deltagere: Skolebestyrelsen samt Kirsten Lundager Afbud: Gertrud og Stine Fraværende: Eleverne Mødeleder:

Læs mere

Dagsorden og referat Bestyrelsesmøde i Dagtilbudsdistrikt Holbæk By Onsdag d. 9/ kl i Bispehøjens Børnegård

Dagsorden og referat Bestyrelsesmøde i Dagtilbudsdistrikt Holbæk By Onsdag d. 9/ kl i Bispehøjens Børnegård Dagsorden i overskrifter: Punkt 0 Præsentation af børnehus (kl. 18.40 19.00)... 1 Punkt 1 Godkendelse og underskrift af referat, herunder udestående punkter. Valg af referent og ordstyrer. (kl. 19.00 19.05)...

Læs mere

Møde i områdebestyrelsen Område Nord

Møde i områdebestyrelsen Område Nord Dagsorden og referat Emne: Møde i områdebestyrelsen Område Nord Gæster: Rita Thorndal Dato: 23.1.2018 Tid: kl. 17.00 20.00 Sted: Vestbyens børnehus, Rughavevej 8, Viborg Mødedeltagere: Skals: Henrik Sigvardsen

Læs mere

Møde i områdebestyrelsen Område Nord

Møde i områdebestyrelsen Område Nord Dagsorden og referat Emne: Møde i områdebestyrelsen Område Nord Dato: 14.9.2017 Tid: kl. 17.00 20.00 Sted: Løgstrup børnehus, Vordevej 1, Løgstrup Mødedeltagere: Skals: Henrik Sigvardsen (formand) Vestervang:

Læs mere

INSTITUTIONSBESTYRELSEN. Referat. Emne/udvalg. Ordinært bestyrelsesmøde. Mødested Mølledamsvej 10. Mødedato Tirsdag den 9.

INSTITUTIONSBESTYRELSEN. Referat. Emne/udvalg. Ordinært bestyrelsesmøde. Mødested Mølledamsvej 10. Mødedato Tirsdag den 9. Referat Emne/udvalg Ordinært bestyrelsesmøde Mødested Mølledamsvej 10 Mødedato Tirsdag den 9. februar 2011 Mødetidspunkt Kl. 19:00 22:00 Bemærkninger Afbud fra; Steen Amstrup, Jacob Ole Eilersen, Hans

Læs mere

Skolebestyrelsen. Referat af møde i. Aalestrup Skole. Dagsorden oversigt:

Skolebestyrelsen. Referat af møde i. Aalestrup Skole. Dagsorden oversigt: Referat af møde i Skolebestyrelsen Aalestrup Skole Data om mødet: Dato: 24. oktober 2017 Tid: 18.00 21.00 - aftensmad fra 17.30 Sted: Personalerummet Forbered: Medbring: Læs Minianalysen Mødedeltagere:

Læs mere

Indkaldelse og dagsorden til skolebestyrelsen på Kildevældsskolen 25. april 2018 kl :30

Indkaldelse og dagsorden til skolebestyrelsen på Kildevældsskolen 25. april 2018 kl :30 Indkaldelse og dagsorden til skolebestyrelsen på Kildevældsskolen 25. april 2018 kl. 17-19:30 Vejl. tid Emne Proces Ansvarlig Baggrund/ forudsætninger/forberedelse/ bilag 17:00 1. Formalia a. Valg af ordstyrer

Læs mere

LANDSBYORDNING SYDFALSTER

LANDSBYORDNING SYDFALSTER Referat Bestyrelsen Blad nr. 5 Møde: Ordinært møde Afbud fra: Malene(syg), Simon, Lene Fraværende: Dato: mandag d. 30.01.2017 kl. 17.30-20.00 Skolebestyrelsen kl. 17.30-18.30 1. Velkommen/Godkendelse af

Læs mere

Vestervangsskolen Nålemagervej Randers NV

Vestervangsskolen Nålemagervej Randers NV Dagsorden: Skolebestyrelsesmøde. Dato: 13-06-2017 Kl.: 17.00-19.30 Fraværende: elever Mødeleder: Referent Annika Emne og ansvarlig Hvad skal vi udrette? Proces Tid Konklusioner/bemærkninger 1. Godkendelse

Læs mere

PJECE TIL FORÆLDRE OM AT VÆRE I DAGTILBUDSBESTYRELSER

PJECE TIL FORÆLDRE OM AT VÆRE I DAGTILBUDSBESTYRELSER PJECE TIL FORÆLDRE OM AT VÆRE I DAGTILBUDSBESTYRELSER Kære forælder Velkommen til arbejdet som bestyrelsesrepræsentant i dit barns dagtilbud. Forældrene er en vigtig ressource for dagtilbuddenes dagligdag

Læs mere

Møde i områdebestyrelsen Område Nord

Møde i områdebestyrelsen Område Nord Dagsorden og referat : Møde i områdebestyrelsen Område Nord Gæster: Karin Hvidberg Dato: 22.3.2017 Tid: kl. 17.00 20.00 Sted: Engelsborg børnehus Nørremarksvej 1, Viborg Mødedeltagere: Skals: Henrik Sigvardsen

Læs mere

Fraværende med afbud: Lone Antonsen Kundby, Pernille Kundby, Thomas Kundby, Jannie Pilehytten

Fraværende med afbud: Lone Antonsen Kundby, Pernille Kundby, Thomas Kundby, Jannie Pilehytten Referat bestyrelsesmøde den 27. oktober 2014 Tid og sted: Gult mødelokale, Solsikken, Gislinge Fraværende med afbud: Lone Antonsen Kundby, Pernille Kundby, Thomas Kundby, Jannie Pilehytten Fraværende uden

Læs mere

Dagsorden og referat Skolebestyrelse

Dagsorden og referat Skolebestyrelse Dagsorden og referat Skolebestyrelse Dato: Tirsdag d. 29.8 2017 Tid: Kl. 19 21.30 Sted: Stensagerskolen Mødedeltagere: Jørgen Krøigaard, Gitta Catalina, Søren Kronvang, Lise Jacobsen, Lene Bro, Jesper

Læs mere

Møde i områdebestyrelsen Område Nord

Møde i områdebestyrelsen Område Nord Dato: 29.11.2018 Tid: kl. 17.00 20.00 Sted: Lupinmarken 7, 8800 Viborg : Møde i områdebestyrelsen Område Nord Gæster: Medbring: Mødedeltagere: Skals børnehus: Henrik Sigvardsen (Formand) Skovbørnehaven

Læs mere

Inklusion på Skibet Skole

Inklusion på Skibet Skole Inklusion på Skibet Skole Definition Inklusion er, at man sammen kan leve forskelligt i verden og ikke i forskellige verdener. Arbejdet og processen er allerede i fuld gang Inklusionsaften for forældre

Læs mere

Rudkøbing den 1. juni 2011

Rudkøbing den 1. juni 2011 Referat til forældrebestyrelsesmøde Dagplejen Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 6150 E-mail: børnogkultur@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk Rudkøbing den 1. juni 2011 Sted Langeland Rådhus,

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde på Kildevældsskolen 21. august 2018 kl

Referat af skolebestyrelsesmøde på Kildevældsskolen 21. august 2018 kl Referat af skolebestyrelsesmøde på Kildevældsskolen 21. august 2018 kl. 17-20 Vejl. tid Emne Ansvarlig Baggrund/ forudsætninger/forberedelse/ bilag 17:00 1. Formalia a. Valg af processtyrer og ordstyrer.

Læs mere

Med håb om en meningsfuld sammenlægning. Pæd. Leder Casper Frandsen

Med håb om en meningsfuld sammenlægning. Pæd. Leder Casper Frandsen Sammenlægning D. 30/5 var forældrerådene fra begge institutioner samlet for at høre, hvad der er af tanker og idéer ang. sammenlægningen af Skattekisten og Vingesuset. Referatet er vedhæftet. Her er en

Læs mere

REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t

REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t Mødedato: Mandag den 22. september 2014 Mødested: Starttidspunkt: Kl. 17:15 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

SFO/klub: Intet at bemærke.

SFO/klub: Intet at bemærke. Tilstede: Annette, Laila, Louise, Peter, Helle, Karina, Susanne, Solvor, Sys, Tania, Kristian Afbud: Elisabeth, Jean Referent: Peter Dagsorden E677: Konstituering af skolebestyrelsen Referat Laila Andersen

Læs mere

Der skal vælges en forældrerepræsentant til Skole og Samfund samt andre udvalg. - Skolen 5 min. Referat:

Der skal vælges en forældrerepræsentant til Skole og Samfund samt andre udvalg. - Skolen 5 min. Referat: Forum Fællesbestyrelsesmøde Tid Mandag d. 20. august 2018 kl. 17.00 20.00 Sted Verninge Skole Fraværende: Kira og Linea. Louise deltog 1. Velkommen 2. Godkendelse af referat Referatet blev godkendt og

Læs mere

Møde i dagtilbudsbestyrelsen Mødedato: mandag den 5. november 2018 kl i Børnehuset Sættravej, Sættravej 6

Møde i dagtilbudsbestyrelsen Mødedato: mandag den 5. november 2018 kl i Børnehuset Sættravej, Sættravej 6 Møde i dagtilbudsbestyrelsen Mødedato: mandag den 5. november 2018 kl. 18.30 21.30 i Børnehuset Sættravej, Sættravej 6 Indkaldt: Institution Forældrerepræsentant Medarbejderrepræsentant Børnehuset Brolæggervej

Læs mere

REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t

REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t Mødedato: Torsdag den 7. februar 2019 Mødested: Rådhuscentret Starttidspunkt: Kl. 17:15 Sluttidspunkt: Kl. 19:30 Afbud: Fraværende:

Læs mere

Dagtilbudsbestyrelse Dagtilbud Nordvest

Dagtilbudsbestyrelse Dagtilbud Nordvest Dagtilbudsbestyrelse Dagtilbud Nordvest Fussingø naturbørnehave; Marianne Jøhncke Børnehuset Bjerregrav; Martin Uldal Børnehuset Gassum; Lotte Kondrup Børnehuset Hørhaven; Henrik Dankvardt Stjernehuset;

Læs mere

Landskonference for danske skoleelever den 11. og 12. november i Randers. Nanna og Karoline fra 5. klasse deltager. Skolen betaler for transporten.

Landskonference for danske skoleelever den 11. og 12. november i Randers. Nanna og Karoline fra 5. klasse deltager. Skolen betaler for transporten. Referat Forum Fællesbestyrelsesmøde Tid d. 6. november 2017 kl. 17.00 21.00 Sted Verninge Skole Afbud fra: Lone, Rikke og Søren Dagsorden 1. Velkommen 2. Elevråd 15 min. Landskonference for danske skoleelever

Læs mere

Forretningsorden Dagtilbud Højvangen

Forretningsorden Dagtilbud Højvangen Forretningsorden Dagtilbud Højvangen 1. Valg til bestyrelsen 2. Bestyrelsens konstituering 3. Bestyrelsens møder 4. Kompetencer og ansvar 5. Ændring af forretningsorden 6. Udlevering af forretningsorden

Læs mere

Dagsorden til bestyrelsesmøde d. 27. april 2017

Dagsorden til bestyrelsesmøde d. 27. april 2017 Dagsorden til bestyrelsesmøde d. 27. april 2017 Dato: Mandag d. 17. april 2017 Tidspunkt: kl. 19.00-21.30 Sted: Personalerummet, Gl. Rye Skole Deltagere: Afbud: Maria Boas, Carsten Schmidt, Mohamad Hamze

Læs mere

Uddannelsesplan for studerende i Idrætsbørnehaven Lærkereden

Uddannelsesplan for studerende i Idrætsbørnehaven Lærkereden Uddannelsesplan for studerende i Idrætsbørnehaven Lærkereden Navn:. Adresse:. Tlf.: I praktik perioden tilknyttet:.. Praktikperiode:. Praktikvejleder.: Idrætsbørnehaven Lærkereden er normeret til 80 børn

Læs mere

Distriktsbestyrelse for dagtilbud Engskov. Godkendelse af dagsorden

Distriktsbestyrelse for dagtilbud Engskov. Godkendelse af dagsorden Dagsorden Bestyrelsesmøde for Dagtilbudsdistrikt Engskov Mandag den 8.juni 2015 kl. 18.30 21.30, Undløse Børnehus, Hovedgaden 40, Undløse Afbud: Helle NJB, Mette UBH, Line UBH Referent: Dorte Hansen 1.

Læs mere

Skolebestyrelse Stilling Skole

Skolebestyrelse Stilling Skole Skolebestyrelse Stilling Skole Dato Ansvarlig Tid Referat 22. august 2016 Kl. 17-20 i Personalerummet Afbud: Mick Salling Martin deltog fra kl. 17.20 Mogens Rubin deltog fra kl. 17.10 Søren Riemer deltog

Læs mere

Thorkild Andersen, kommer og orienterer bestyrelsen vedr. de seneste måneders noget turbulente begivenheder og hvad er næste step

Thorkild Andersen, kommer og orienterer bestyrelsen vedr. de seneste måneders noget turbulente begivenheder og hvad er næste step 15. marts 2016 Referat Dagsorden: 1) Generel og kort præsentation af nye og erfarne medlemmer 2) Godkendelse af referat fra sidste skolebestyrelsesmøde 3) Godkendelse af dagsorden 4) Områdechefen orienterer

Læs mere

15/16. Referat til skolebestyrelsesmøde på Tranbjergskolen. Mødelokalet på Tranbjergskolen, afdeling Grønløkke Allé. Møde nr.

15/16. Referat til skolebestyrelsesmøde på Tranbjergskolen. Mødelokalet på Tranbjergskolen, afdeling Grønløkke Allé. Møde nr. Referat til skolebestyrelsesmøde på Tranbjergskolen Mødelokalet på Tranbjergskolen, afdeling Grønløkke Allé Torsdag d. 14. marts 2016 18:00 21:00 Referent Sannie Ilona Leth SFO- forældrerådet og elevrådet

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Forfatter: Sisse Dohrmann Oprettet den 17. september 2015 Dokument nr. 480-2015-332757 Sags nr. 480-2015-80793 Indhold Formål med forældrebestyrelsen...

Læs mere

Styrelsesvedtægter for dagtilbud i Aarhus Kommune

Styrelsesvedtægter for dagtilbud i Aarhus Kommune Styrelsesvedtægter for dagtilbud i Aarhus Kommune 1. Formål Vedtægten fastlægger rammerne for dagtilbudsbestyrelsernes og forældrerådenes arbejde, herunder rammer for samarbejdet med Aarhus Kommune, dagtilbudsleder,

Læs mere

Pjece til forældre. om at være i dagtilbudsbestyrelser

Pjece til forældre. om at være i dagtilbudsbestyrelser Pjece til forældre om at være i dagtilbudsbestyrelser Kære forælder Velkommen til arbejdet som bestyrelsesrepræsentant i dit barns dagtilbud. Det er min overbevisning, at ansvar og inddragelse giver de

Læs mere

Glade børn lærer bedst

Glade børn lærer bedst Bestyrelsesmøde tirsdag d. 8/5 2018 Rødding Friskole kl. 18-21 Deltagere: Maja, Pia, Stinne, Pernille, Ditte, Henrik, Lars, Jens. Glade børn lærer bedst Fraværende: Poul Forplejning: Jens Ansvarlig Dagsorden

Læs mere

Randers Kommune. Bestyrelsesmøde d. 3. september 2018 I afdeling Gudenådalen kl

Randers Kommune. Bestyrelsesmøde d. 3. september 2018 I afdeling Gudenådalen kl Randers Kommune Dagtilbud Sydvest 6. september 2018 Bestyrelsesmøde d. 3. september 2018 I afdeling Gudenådalen kl. 19-22. Fraværende VB, ÅL, RU, GU, Lasse kom i stedet for Michelle, Dagsorden Besøg af

Læs mere

Procesvejledning. - til arbejdet med den styrkede pædagogiske læreplan

Procesvejledning. - til arbejdet med den styrkede pædagogiske læreplan - til arbejdet med den styrkede pædagogiske læreplan Til at understøtte arbejdet med at realisere det pædagogiske grundlag og den styrkede pædagogiske læreplan i dagtilbuddene i Aarhus Kommune Indledning

Læs mere

Godkendt. 69/14 Orientering fra: a) elevrådsrepræsentanter Lasse (næstformand) og Jacob (formand) er valgt. Begge er fra 9. årgang.

Godkendt. 69/14 Orientering fra: a) elevrådsrepræsentanter Lasse (næstformand) og Jacob (formand) er valgt. Begge er fra 9. årgang. Nr. 8-2014 Skolebestyrelsesmøde Hærvejsskolen tirsdag den 23. september 2014 kl. 18.30 på Skovbrynet Forventet slut tidspunkt 21.15-21.30 Afbud: Susanne Holst Afbud næste møde: Fraværende: Sang: Lis Sang

Læs mere

og 6. klasse har været i praktik en dag. Eleverne skal efterfølgende arbejde med den praktik, de har været i.

og 6. klasse har været i praktik en dag. Eleverne skal efterfølgende arbejde med den praktik, de har været i. Dagsorden Forum Fællesbestyrelsesmøde 25. april 2017 Tid Tirsdag 25. april 2017 kl. 17-20 Sted Verninge Skole Dagsorden 1. Velkommen 2. Elevråd 15. min. Elevrådet får deres egen opslagstavle, hvor de kan

Læs mere

Mandag d.19.januar

Mandag d.19.januar FOA FAG OG ARBEJDE SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN SOSU. 01/2015 9501-15-38-02 Referat fra bestyrelsesmøde SOSU-Sektoren Mandag d.19.januar 2015 17.00-20.30 i FOA Brønderslev, Grønnegade 21, 2. 9700 Brønderslev

Læs mere

Møde i dagtilbudsbestyrelsen Mødedato: 4. september 2018 kl i Børnehuset Sættravej, Sættravej 6

Møde i dagtilbudsbestyrelsen Mødedato: 4. september 2018 kl i Børnehuset Sættravej, Sættravej 6 Møde i dagtilbudsbestyrelsen Mødedato: 4. september 2018 kl. 18.30 21.30 i Børnehuset Sættravej, Sættravej 6 Indkaldt: Institution Forældrerepræsentant Medarbejderrepræsentant Børnehuset Brolæggervej Susanne

Læs mere

Småfolket/Regnbuen Småfolket/Regnbuen

Småfolket/Regnbuen Småfolket/Regnbuen DAGSORDEN TIL LOKALRÅDSMØDE TIRSDAG DEN 07.06.16 KL. 19.30 21.00 I SMÅFOLKET Tilstede: Line, Rikke, Sarah, Mette, Søren, Bettina, Mia, Laila Afbud: Sani og Gunvor Formalia 1) Valg af referent: Laila 2)

Læs mere

Referat. skolebestyrelsesmøde. tirsdag d. 2. oktober 2012. Nørre Alslev skole

Referat. skolebestyrelsesmøde. tirsdag d. 2. oktober 2012. Nørre Alslev skole Referat skolebestyrelsesmøde tirsdag d. 2. oktober 2012 Nørre Alslev skole Skolebestyrelsen Nr. Alslev skole Referat for mødet Tirsdag d. 2. oktober 2012 kl. 18.30 21.00 Blad nr. 129 Formandens initialer:

Læs mere

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Forfatter: Sisse Dohrmann Oprettet den 17. september 2015 Dokument nr. 480-2016-3377 Sags nr. 480-2015-80793 Indhold Formål med forældrebestyrelsen...

Læs mere

Tilsynsrapport. Nedenstående skema indeholder emner, der som minimum skal diskuteres på tilsynsbesøget. Faktuelle oplysninger

Tilsynsrapport. Nedenstående skema indeholder emner, der som minimum skal diskuteres på tilsynsbesøget. Faktuelle oplysninger Tilsynsrapport Nedenstående skema indeholder emner, der som minimum skal diskuteres på tilsynsbesøget. Faktuelle oplysninger Institutionens navn og adress Hornum børnehave Elmevej/ Kirkevej Hornum Normeret

Læs mere

9. Ny ledelsesstruktur i børnehuset 10. Bestyrelsesforsikring - status Morten A 11. Årshjul for bestyrelsen.

9. Ny ledelsesstruktur i børnehuset 10. Bestyrelsesforsikring - status Morten A 11. Årshjul for bestyrelsen. Dagsorden Bestyrelsesmøde Onsdag den 23. januar 2013 kl. 18.00 20.00 Ansvarlig 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Godkendelse af referat fra sidste møde 4. Ændring af bestyrelsesmøder Hanne 5.

Læs mere

Forældrerådsmøde i Børnehuset Storkereden mandag d. 5. december 2011 kl. 17:30-19:30. Emne Underpunkt Ansvarlig

Forældrerådsmøde i Børnehuset Storkereden mandag d. 5. december 2011 kl. 17:30-19:30. Emne Underpunkt Ansvarlig Forældrerådsmøde i Børnehuset Storkereden mandag d. 5. december 2011 kl. 17:30-19:30 Emne Underpunkt Ansvarlig Godkendelse af sidste mødereferat Tømme postkassen i køkkenet Nyt fra institutionsbestyrelsen

Læs mere

Referat/konklusioner fra pædagogisk tilsyn 2018

Referat/konklusioner fra pædagogisk tilsyn 2018 Referat/konklusioner fra pædagogisk tilsyn 2018 Dagtilbuddets navn: Børnehuset Birkebo og Børnehuset Ålykke Dato for afholdt tilsyn: 19.01.2018 Dato for uanmeldt besøg:17.01.2018 Deltagere: Sussi Eva Steenfeldt,

Læs mere

Forældrerådsmøde d. 11. januar 2016 kl Børnehuset Næringen 3

Forældrerådsmøde d. 11. januar 2016 kl Børnehuset Næringen 3 Forældrerådsmøde d. 11. januar 2016 kl. 17.00-19.00 Børnehuset Næringen 3 Tilstede:, Gitte, Beatrice, Liv, Katja Afbud: Tina, Anna, Helle Referent: Katja Nr. Emne Ansvarlig Bilag 1 Orientering: 1. Børnegrupperne

Læs mere

Pjece til forældre. om at være i forældreråd

Pjece til forældre. om at være i forældreråd Pjece til forældre om at være i forældreråd Kære forælder Velkommen som forældrerådsrepræsentant i dit barns institution. Som Rådmand for Børn og Unge vil jeg gerne takke for dit engagement. Jeg ved fra

Læs mere

Sammenskrivning af halvdelen af

Sammenskrivning af halvdelen af Sammenskrivning af halvdelen af udviklingsplanerne 0 Indholdsfortegnelse: Generelt Formål med virksomhedsplanen 2 Tilbagemelding på virksomhedsplanerne 2 Hvem har afleveret og hvem har været inddraget

Læs mere

bestyrelsesmøde tirsdag den 28 maj 2019 kl

bestyrelsesmøde tirsdag den 28 maj 2019 kl Referat _ bestyrelsesmøde tirsdag den 28 maj 2019 kl. 17.30 20.00 Vesterlyngvej 8, 4500 Nykøbing Sj. 2019-144359 Dagsorden 12/19 Konstatering af fraværende. Majbritt L., Majbritt J., Maja og Mette Skovsø.

Læs mere

Fællesbestyrelsesmøde/ den Ronny x nej. Styrelsesvedtægt godkendt juni 2014.pd. Bemærkning: Sted: Ullerup Kl Nr.

Fællesbestyrelsesmøde/ den Ronny x nej. Styrelsesvedtægt godkendt juni 2014.pd. Bemærkning: Sted: Ullerup Kl Nr. Fællesbestyrelsesmøde/ den 12.12.2017 Bemærkning: Sted: Ullerup Kl. 18.30 21.00 Nr. Accepteret Afbud: Jan ( dagplejen),pia ( Børnehuset Alsund) 1 Information: Efter mødet vil jeg gerne tage individuelle

Læs mere

Vedtægt for styrelse af kommunale dagtilbud i Aarhus Kommune 2012

Vedtægt for styrelse af kommunale dagtilbud i Aarhus Kommune 2012 Vedtægt for styrelse af kommunale dagtilbud i Aarhus Kommune 2012 1 Formål Vedtægten fastlægger rammerne for dagtilbudsbestyrelsernes og forældrerådenes arbejde, herunder rammer for samarbejdet med Aarhus

Læs mere

Ilbjerg Allé Herlev 26. august Medlemmer Afbud Mødeleder Traktement

Ilbjerg Allé Herlev 26. august Medlemmer Afbud Mødeleder Traktement Mørkhøj skole Ilbjerg Allé 25 2860 Herlev 26. august 2015 Skolebestyrelsesmøde Referat nr. 7 onsdag den 26. august 2015 kl. 18.30-21.00 Medlemmer Afbud Mødeleder Traktement Forældre repræsentanter Kenneth

Læs mere

Vestervangsskolen Nålemagervej Randers NV

Vestervangsskolen Nålemagervej Randers NV Dagsorden: Skolebestyrelsesmøde. Dato: 27-09-2016 Kl.: 18.30-21.30 Fraværende: Sussie Mødeleder: Michael Referent: Annika Emne og ansvarlig Hvad skal vi udrette? Proces Tid Konklusioner/bemærkninger 1.

Læs mere

Referat fra dagtilbudsbestyrelsesmøde d. 30/8 kl i Mælkevejen Peter Wesselsvej 40

Referat fra dagtilbudsbestyrelsesmøde d. 30/8 kl i Mælkevejen Peter Wesselsvej 40 Dok. nr. Referat fra dagtilbudsbestyrelsesmøde d. 30/8 kl. 19.00-21.30 i Mælkevejen Peter Wesselsvej 40 Indkaldt: Institution Forældrerepræsentant Medarbejderrepræsentant Mælkevejen "Abed" Abdulfattah

Læs mere

LÆRING, LEG & BEVÆGELSE

LÆRING, LEG & BEVÆGELSE LÆRING, LEG & BEVÆGELSE Præsentation af oplægsholdere Dagtilbudsleder Karin Andreasen, som vil præsentere de overordnet visioner og tanker bag projektet. Pædagogisk leder Nete Rosenkilde, som vil præsentere

Læs mere

DAGSORDEN. Skolebestyrelsesmøde - Karensmindeskolen

DAGSORDEN. Skolebestyrelsesmøde - Karensmindeskolen DAGSORDEN Skolebestyrelsesmøde - Karensmindeskolen Den 29. august 2016 kl. 18:30 21:00 Mødets formål er.... at få skabt enighed til mødestruktur/datoer (herunder fokusering på tema/drift).. at få etableret

Læs mere

Dagsorden og Referat. Referent: Kopi til: Sags Id Skovbakken

Dagsorden og Referat. Referent: Kopi til: Sags Id Skovbakken Dagsorden og Referat Vedrørende: 20180827 Dagsorden Mødedato: 27082018 Kl 17-20 Deltagere: Mikkel, Emil, Lene, Lise, Mogens, Sille Torben, Louise, Lars, EMØ, BBO, AHA Afbud: Rikke, Henrik Vestskolen Afd.

Læs mere

Glostrup Kommune INTERNT REFERAT. Mødedato og sted:29/01/2014. Daginstitutionen Essedalen

Glostrup Kommune INTERNT REFERAT. Mødedato og sted:29/01/2014. Daginstitutionen Essedalen Glostrup Kommune INTERNT REFERAT Mødedato og sted:29/01/2014 Daginstitutionen Essedalen Deltagere: Pia Pedersen, institutionsleder. Gitte Enemærke og Lene Jensen, daglige pædagogiske ledere. Ann Skjold

Læs mere

Formøde for forældrevalgte: Kl Sandwich fra

Formøde for forældrevalgte: Kl Sandwich fra Møde: Skolebestyrelsesmøde Dato: 21. august 2017 REFERAT Formøde for forældrevalgte: Kl. 18.00 18.30 Sandwich fra 18.30 19.00 Tid: Kl. 19.00-21.00 Deltagere: Skolebestyrelsen og Kirsten Lundager Afbud:

Læs mere

Referat af budgetdialogmøde

Referat af budgetdialogmøde af budgetdialogmøde Mandag den 21.05.12 kl. 19:00-21:00 i mødelokale 1 Børne- og Ungeudvalget: Brigitte Klintskov Jerkel (C) Bjarke Abel (A) Kai Nielsen (V) Morten Dahlin (V) Niclas Bekker Poulsen (A)

Læs mere

Notat. Århus Kommunes stillingsprofil for skoleledere

Notat. Århus Kommunes stillingsprofil for skoleledere Notat Århus Kommunes stillingsprofil for skoleledere Overordnede forventninger Lederen skal se sig selv som en del af en helhed, der omfatter det lokale område, og hele Århus Kommune. Lederrollen tager

Læs mere

Ekstraordinært skolebestyrelsesmøde

Ekstraordinært skolebestyrelsesmøde Møde: Ekstraordinært skolebestyrelsesmøde Dato: Mandag d. 2. juni 2014 Tid: 18.00-21.00 Deltagere: Skolebestyrelsen + SFO-afdelingsleder Kirsten Lundager Afbud: Søren Kaj Mortensen, Carsten Buch Mødeleder:

Læs mere

Fælles Lokaludviklingsplan for Arveprinsesse Carolines Børneasyl og Børnehuset Thunfisken

Fælles Lokaludviklingsplan for Arveprinsesse Carolines Børneasyl og Børnehuset Thunfisken Fælles Lokaludviklingsplan for Arveprinsesse Carolines Børneasyl og Børnehuset Thunfisken 2015 2017. Thunfisken og Arveprinsesse Carolines Børneasyl har valgt at aflevere fælles lokaludviklingsplan som

Læs mere

Dagtilbudsbestyrelse & Forældreråd Dagtilbud Nordvest

Dagtilbudsbestyrelse & Forældreråd Dagtilbud Nordvest Dagtilbudsbestyrelse & Forældreråd Fussingø naturbørnehave; Linda Mikkelsen Børnehuset Bjerregrav; Janni Mortensen Børnehuset Gassum; Lotte Kondrup Børnehuset Hørhaven; Lotte Juul Christensen Stjernehuset;

Læs mere

Tilsynsrapport dagtilbud

Tilsynsrapport dagtilbud Hillerød Kommune Tilsynsrapport dagtilbud Institutionsnavn: Vandpytten, privatinstitution Deltagere: Leder Tinna Tidemand, pædagog Herdis Kristiansen, pædagog Nina Kristensen, souschef Lisbeth Fischer

Læs mere