2. Nyt fra dagtilbuddet Kristine orienterer kort om nyt fra dagtilbuddet.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "2. Nyt fra dagtilbuddet Kristine orienterer kort om nyt fra dagtilbuddet."

Transkript

1 Århus Kommune, Børn og Unge Vejlby Dagtilbud Børnehuset Frijsenborgvej, Lindehuset, Gadekæret, Børnehuset Næringen, Valmuen, Børnehuset på Kanten, Krudtuglen Dagtilbudsleder Kristine Schroll Frijsenborgvej 17, Risskov Mobil Mail: aarhus.dk Dagsorden til møde i dagtilbudsbestyrelsen Vejlby Dagtilbud Torsdag d Kl Frijsenborgvej 17, 1 Afbud fra Nete, Cassandra og René. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Nyt fra dagtilbuddet Kristine orienterer kort om nyt fra dagtilbuddet. Kontoret: Elsebeth Andreasen bliver pr. 1. maj ansat som økonomisk koordinator i Jellebakken og Vejlby Dagtilbud. Hun har været ansat i løntilskud fra 1. januar. Bjarne Jeppesen skal være på kontoret i virksomhedspraktik i 13 uger. Der starter en kommunikationsmedarbejder i løntilskud i Vejlby og Jellebakken. Hun skal bl.a. arbejde med afdelingernes hjemmesider, velkomstpjecer m.m. BørneIntra: Nu skal BørneIntra i gang. Der er lavet en handleplan, som blev delt ud på mødet. Senest 14. juni skal afdelingerne lægge billeder, nyheder og opslag på intra og senest 1. juli skal alle forældre været oprettet og have fået adviseringer. senest 1. september er dagtilbuddet så vidt muligt papirløst 3. Status på Fusionerne i dagtilbuddet. Orientering v. Kristine om de forskellige fusioner Kanten/Krudtuglen:

2 Prognoserne omkring børn til Kanten og Krudtuglen har ikke holdt stik og både børnetal og prognoser viser, at begge institutioner vil være oppe på fuldt børnetal frem til sommeren Derfor er det besluttet i styregruppen, at fusionen bliver rullet tilbage. Inge Lise fortsætter som pædagogisk leder i Krudtuglen. Der skal ansættes en pædagogisk leder i Kanten pr. 1. juli 2013, stillingen vil blive opslået d.7. maj. Næringen: I Næringen er fusionen godt i gang. Her holder prognoserne heller ikke stik, der kommer flere børn end ventet. På baggrund af dette, er der ikke taget stilling til om de flytter sammen i et hus pr. 1. august. Der er personalemøde den 22. april, hvor bl.a. dette emne diskuters. Frijsenborgvej (Kastanjehuset og Birkehaven): Fusionen startede den 1. marts Alle vuggestuebørn bliver flyttet til Kastanjehuset pr. 1. juni. 4. Status på sampasning i Påsken Herunder også en kort orientering om status på sommerferien Ved vedtagelsen af ferieplanen for 2013, besluttede bestyrelsen at børnefremmøde og personaleforbrug i sampasningsugerne skal følges nøje. Kristine orienterer kort om dette for Påskepasningen. Ved tilmeldingsfristens udløb var der tilmeldt i alt 28 vuggestuebørn og 26 børnehavebørn. Til pasningen kom der kun 10 vuggestuebørn og 9 børnehavebørn. Mere end halvdelen af de børn, der var tilmeldt påskepasning meldte fra. Oversigten over personaleforbruget i påsken sendes ud sammen med referatet. Tallene bliver fulgt op i år, så vi får et klart billede af hvor mange børn der er tilmeldt pasning og hvor mange børn der kommer til pasning. Der var en lang drøftelse omkring problematikken omkring sampasning. Det er tydeligt at valg af institution under sampasning har stor betydning og det kan betyde at nogle forældre vælger fra i sidste øjeblik. Der kan evt. skrives noget på intra omkring sampasning - beskrivelse af hvad sampasning er, så forældrene ikke melder fra fordi der vælges en anden institution en deres egen. Katrine forslog at der ved planlægning af personalets arbejdstid ikke sætte så mange på arbejde som tilmeldingerne bør udløse, og i stedet forhåndsindkalde vikarer. Dette kan evt. blive aktuelt, når vi har et grundlag at gøre det på.

3 Der er vigtigt at understrege, at der ikke er noget i vejen med at have behov for pasning, det der er problemet er dem der springer fra i sidste øjeblik og dem der slet ikke dukker op. Det blev besluttet, at der skal tjekkes op på om det er de samme, der melder fra / ikke dukker op til sampasning. Der udarbejdes et anonymt spørgeskema til de forældre der har meldt fra / ikke er dukket op til påskepasning, så vi kan få et billede af hvad der spiller ind og om der er noget vi kan gøre bedre. Der skrives et opslag på intra omkring undersøgelsen og bestyrelsens beslutning. Kristine laver et udkast, som sendes ud til bestyrelsen til kommentarer. Hvordan synliggøre vi for forældrene hvad det betyder? Man kan synliggøre for forældrene, hvad det betyder - eks. en ny sandkasse, busturen til bondegården etc. Det har været drøftet i forældrerådene, men er åbenbart ikke kommet videre. Det skal fortælles til forældrene ved start i institutionen, at der er sampasning i visse uger, det skrives på Børneintra og i dagtilbuddets velkomstfolder. Sampasning i sommerferien. Vi mangler pt. svar fra 25 familier. 5. Regnskab 12 og budget 2013 Regnskab 12 blev afsluttet med et underskud på kr. Kristine redegør for underskuddet. Derefter præsenteres budget 13, og muligheder for nedbringelse af underskuddet, samt øvrige prioriteringer diskuteres. Vi gik ud af 2012 med et underskud på kr. Det er primært opstået pga. lønninger. Vores akkumulerede underskud er nu på 1,5 millioner. Det skal nedbringes, da det ikke må komme over 5 % af budgettet. I 2012 er der brugt 4 millioner til løn til medarbejdere, der af forskellige årsager ikke har været på arbejde. (korttidssyge, langtidssyge og afskedigede medarbejdere). Det har store konsekvenser for driften i institutionerne, derfor vil der fra i år blive strammet op på proceduren vedr. langtidssyggdom. Det betyder, at hvis man ikke så småt er på vej tilbage på arbejde eller har været med til at lægge en plan for tilbagevenden efter 3 måneders sygefravær vil man blive indstillet til afsked.

4 Det er belastende for arbejdsmiljøet i de afdelinger, der har langtidssyge og derfor er det besluttet, at der laves en pulje i dagtilbuddet, til vikardækning ved langtidssygdom. Det betyder at afdelinger hvor der er langtidssyge får fuld vikardækning ved langtidssygdom (60% sygedagpenge og de sidste 40 % dagtilbuddets fællespulje). De første 30 dage af et sygdomsfoløb skal den enkelte afdeling selv betale vikardækningen. På temadagen i MED-udvalget (medarbejderudvalget) den 15. maj bliver der derfor sat fokus på trivsel. Den faktiske lønudgift i 2013 er højere end normlønnen. Der skal findes 1 million i budgettet, ledelsen er i gang med denne opgave. Vi har fået i anciennitetsudligning. Opgørelsen laves hvert år i september. Det er sidste år at vi får anciennitetsudligning. Pengene i år bruges til at nedbringe vores gæld, da vi fremover selv skal dække lønudgifterne ved anciennitetsforskelle. Oversigt over pladsudnyttelsen blev uddelt på mødet. Der er stadig mangel på vuggestuebørn i området, alle børnehavegrupperne, undtagen Næringen vil være fyldt op 31.december. Der er ændringer i skoledistriktet, hvilket bl.a. betyder at nogle af de børn vi tidligere har fået anvist anvises til et andet skoledistrikt. Vi må afvente og se, hvad det betyder for institutionerne. Kristine vurderer, at det primært Næringen, der vil kunne mærke det. Elsebeth deltager i næste bestyrelsesmøde og præsenterer budgettet 2013 og balance. 6. Forældresamarbejde Vi fortsætter arbejdet med at afklare muligheder for forældreinddragelse. Lindehuset har iværksat en spørgeskemaundersøgelse blandt forældrene om inddragelse. Nina orienterer kort om undersøgelsen og resultatet. Herefter diskuterer vi og beslutter de videre tiltag i fh.t. forældreinddragelse/involvering Nina fortalte om forældreundersøgelsen i Lindehuset omkring forældreinddragelse. Det ville være en god idé at bruge spørgeskemaet i de andre institutioner - evt. afkrydsningsmuligheder i stedet, da det gør det nemmere for forældrene.

5 Forslag om at lave et arrangement i de institutioner, hvor forældrene kan have brug for at få hjælp. På næste forældrerådsmøde i afdelingerne tages spørgeskemaet op og på næste bestyrelsesmøde besluttes det, hvordan de enkelte bruger spørgeskemaet. Kristine sender Lindehuset forældreundersøgelse til bestyrelsen, så den kan bruges på afdelingernes næste forældrerådsmøde. Valmuen har lavet en mentorordning - hvor forældre fra forældrerådet er mentorer for nye forældre. Denne sendes ud sammen med referatet til inspiration for de andre forældreråd. I Gadekæret har alle forældre skrevet, hvilke fællesarrangementer de gerne vil have på post-its som er samlet sammen. Forslag om "kompetencebank" for forældre. Inden det besluttes om der er nogle tiltag, der skal laves i alle afdelinger tages det med tilbage i de forskellige forældreråd. 7. Fællesskaber for alle. Som et led i at skabe øget inklusion i dagtilbuddene har Børn og Unge iværksat Fællesskaber for alle (FFA). Kristine orienterer kort om FFA, samt dagtilbuddets arbejde med og tanker om inklusion, som vi har valgt at definere som forpligtende fællesskaber. Herefter diskuteres hvordan vi inddrager dagtilbuddets forældregruppe i arbejdet med forpligtende fællesskaber, således at også forældregruppen er med til at støtte op om rummeligheden i dagtilbuddet. Medarbejdere der har været på læringsuge har været begejstrede, men også de der har haft besøg har været begejstrede. I forbindelse med fællesskaber for alle uddannes der inklusionsvejledere i alle dagtilbud. I Vejlby Dagtilbud uddannes der to inklusionsvejledere, der skal rundt og iagttage og give refleksioner i dagtilbuddets afdelinger. I Vejlby Dagtilbud er der fokus på fællesskaber. På META-mødet for medarbejderne tirsdag den 16. april var temaet inklusion og inklusionsforståelse. Medarbejderne gvier udtryk for, at META-mødet var rigtigt godt, og satte refleksioner i gang. Drøftelse omkring, hvordan forældrene kan blive inddraget: Arrangementer for børn og forældre. Hvis et barn reagerer anderledes end andre børn i forskellige situationer er det er vigtigt, at forklare forældrene om

6 børnenes reaktioner og handlinger. F.eks. når vuggestuebørn bider. Det skal beskrives i velkomstpjecen fra dagtilbuddet, hvordan vi kan skabe en forældreforståelse for fællesskabet / rummelighed. Legeaftaler i børnehaverne. Forældrearbejdsdage er givet rigtig godt ud. Forslag om fælles foredrag for forældrene i dagtilbuddet omkring inklusion og fællesskaber. Det blev besluttet, at bestyrelsen arbejder for et fælles forældremøde for alle i dagtilbuddet omkring fællesskaber. 8. Dialogmøde med Rådmanden Hvem deltager i dialogmødet med Rådmanden d. 30. april kl , temaet er folkeskolereformen, se tidligere udsendte invitation. Katrine, Simon og Kristine deltager. 9. Evt. Herunder forslag til ny dato for bestyrelsesmødet i juni. Vi holder fast i bestyrelsesmødet den 19. juni. Referent Tina Hasselgren

Århus Kommune, Børn og Unge. Kastanjehuset, Birkehaven, Lindehuset, Gadekæret, Børnehuset Næringen, Valmuen, Børnehuset på Kanten, Krudtuglen

Århus Kommune, Børn og Unge. Kastanjehuset, Birkehaven, Lindehuset, Gadekæret, Børnehuset Næringen, Valmuen, Børnehuset på Kanten, Krudtuglen Århus Kommune, Børn og Unge Vejlby Dagtilbud Kastanjehuset, Birkehaven, Lindehuset, Gadekæret, Børnehuset Næringen, Valmuen, Børnehuset på Kanten, Krudtuglen Dagtilbudsleder Kristine Schroll Frijsenborgvej

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden. 2. Kort nyt fra dagtilbuddet. Aarhus Kommune, Børn og Unge. Vejlby Dagtilbud

1. Godkendelse af dagsorden. 2. Kort nyt fra dagtilbuddet. Aarhus Kommune, Børn og Unge. Vejlby Dagtilbud Aarhus Kommune, Børn og Unge Vejlby Dagtilbud Børnehuset Frijsenborgvej, Lindehuset, Gadekæret, Børnehuset Næringen, Valmuen, Børnehuset på Kanten, Krudtuglen Dagtilbudsleder Kristine Schroll Frijsenborgvej

Læs mere

Afbud til mødet: Nina fra Lindehuset og kommunikationsmedarbejder Tina Hasselgren

Afbud til mødet: Nina fra Lindehuset og kommunikationsmedarbejder Tina Hasselgren Århus Kommune, Børn og Unge Vejlby Dagtilbud Kastanjehuset, Birkehaven, Lindehuset, Gadekæret, Børnehuset Næringen, Valmuen, Børnehuset på Kanten, Krudtuglen Dagtilbudsleder Kristine Schroll Frijsenborgvej

Læs mere

Forældrerep.: Katrine (Gadekæret), Stine (Næringen), Anni (Kanten - suppleant for Stig), Christian (Krudtuglen), Pernille (Frijsenborgvej)

Forældrerep.: Katrine (Gadekæret), Stine (Næringen), Anni (Kanten - suppleant for Stig), Christian (Krudtuglen), Pernille (Frijsenborgvej) Møde: Bestyrelsesmøde Dato og tid: Mandag d. 3.november 17.15-20.15 Sted: Børnehuset Næringen, Næringen 1-3 Tilstede: Forældrerep.: Katrine (Gadekæret), Stine (Næringen), Anni (Kanten - suppleant for Stig),

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Aarhus Kommune, Børn og Unge Vejlby Dagtilbud Børnehuset Frijsenborgvej, Lindehuset, Gadekæret, Børnehuset Næringen, Valmuen, Børnehuset på Kanten, Krudtuglen Dagtilbudsleder Kristine Schroll Frijsenborgvej

Læs mere

Forældresamarbejde. Børneinstitution Skt Klemens-Dalum

Forældresamarbejde. Børneinstitution Skt Klemens-Dalum Forældresamarbejde Børneinstitution Skt Klemens-Dalum 1 I Skt Klemens-Dalum vil vi gerne involvere forældre gennem bestyrelses- og forældrerådssamarbejdet gennem forældremøder gennem strukturerede samtaler

Læs mere

1. 17.15-17.30 Kort rundvisning i Børnehuset Næringen v. pædagogisk leder Inge Østergaard

1. 17.15-17.30 Kort rundvisning i Børnehuset Næringen v. pædagogisk leder Inge Østergaard Møde: Bestyrelsesmøde Dato og tid: Mandag d. 3.november 17.15-20.15 Sted: Børnehuset Næringen, Næringen 1-3 1. 17.15-17.30 Kort rundvisning i Børnehuset Næringen v. pædagogisk leder Inge Østergaard 2.

Læs mere

På sidste FBmøde besluttede vi principper for pædagogiske dage og feriesamling.

På sidste FBmøde besluttede vi principper for pædagogiske dage og feriesamling. Referat fra forældrebestyrelses(fb)møde torsdag den 14.november 2013. Deltagere: Majbrit Hoppe (Skovlinden) Lise Dahl Christensen (Kernehuset) - afbud Morten Lindø (Nordlyset) - afbud Brian Andersen (Nordenvinden)

Læs mere

Ledelsesgrundlag for fusion mellem Vuggestuen Bulderby og Børnehuset Søstjernen.

Ledelsesgrundlag for fusion mellem Vuggestuen Bulderby og Børnehuset Søstjernen. Historik: Vuggestuen Bulderby (BB) og børnehuset Søstjernen (SØS) har siden juni 2010 haft samme institutionsleder. Dette har betydet af institutionernes ledelse har bestået af 1 leder og 2 souschefer.

Læs mere

1. Nyt fra dagtilbuddet

1. Nyt fra dagtilbuddet Møde: Bestyrelsesmøde Dato og tid: Mandag den 1. september 2014 Sted: Deltagere: Fraværende: Referent: Frijsenborgvej 17, 1. sal Forældrerepræsentanter: Anette (Krudtuglen), Katrine (Gadekæret), Stine

Læs mere

Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET

Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET Forord Børn i 0-6 års alderen lærer hele tiden. De lærer, mens de leger selv og med andre børn, synger, lytter, tager tøj på og de lærer rigtig meget i

Læs mere

Referat fra ekstra ordinært bestyrelsesmøde. Mandag den 11. marts 2013 i Asnæs. Tilstede: Bettina, Karina, Liselotte, Lars, Marianne, Rikke, Vera,

Referat fra ekstra ordinært bestyrelsesmøde. Mandag den 11. marts 2013 i Asnæs. Tilstede: Bettina, Karina, Liselotte, Lars, Marianne, Rikke, Vera, Referat fra ekstra ordinært bestyrelsesmøde Mandag den 11. marts 2013 i Asnæs Tilstede: Bettina, Karina, Liselotte, Lars, Marianne, Rikke, Vera, Afbud: Peter, Jutta (syg) Gæst: Lone Ref.: Eva Dagsorden

Læs mere

Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune

Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune 176 Hjemmebesøg Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune Overgange Hjemmebesøg BAGGRUND Kort om metoden Hjemmebesøg er

Læs mere

Dagplejepædagogen. En garant for pædagogisk kvalitet i dagplejen

Dagplejepædagogen. En garant for pædagogisk kvalitet i dagplejen Dagplejepædagogen En garant for pædagogisk kvalitet i dagplejen Forord Det er dagplejens opgave at tilbyde børnene tryghed, nærvær og et udviklende miljø. Den enkelte dagplejer skal derfor trives i sit

Læs mere

Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere

Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere Info om: Kommunal dagpleje - der er d.d. 57 kommunale dagplejere. Godkendes og ansættes af Tønder Kommune til pasning af 4 børn med mulighed

Læs mere

DII Stennehøjen. Velkomstpjece til DII Stennehøjen. Dii Stennehøjen

DII Stennehøjen. Velkomstpjece til DII Stennehøjen. Dii Stennehøjen DII Stennehøjen Velkomstpjece til DII Stennehøjen Dii Stennehøjen Stennehøjallé 202a 8270 Højbjerg Velkommen til Stennehøjen. Stennehøjen åbnede d. 1 januar 1989. Institutionen er aldersopdelt med 2 børnehavegrupper

Læs mere

Forældrebestyrelsesmøde Afholdes den 23. januar 2014, i Troldehuset, Vorupvænget 4, 6600 Vejen kl. 18.30 21.30

Forældrebestyrelsesmøde Afholdes den 23. januar 2014, i Troldehuset, Vorupvænget 4, 6600 Vejen kl. 18.30 21.30 Forældrebestyrelsesmøde Afholdes den 23. januar 2014, i Troldehuset, Vorupvænget 4, 6600 Vejen kl. 18.30 21.30 Varighed: 3 timer Fraværende med anmeldt forfald: Ingen Referat 1. Godkendelse og underskrift

Læs mere

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 I efteråret 2015 skal alle arbejdspladser i Frederiksberg Kommune udarbejde en ny grundlæggende APV og gennemføre en trivselsundersøgelse.

Læs mere

SKOLEBESTYRELSESMØDE VIBESKOLEN

SKOLEBESTYRELSESMØDE VIBESKOLEN SKOLEBESTYRELSESMØDE VIBESKOLEN Referat Tirsdag den 19. juni 2012 kl. 18.30 21.00 Afdeling Ullerslev (i læreforberedelsen) Til stede: Lene Jørgensen, Helle Lorenzen, Michael Pedersen, Birgitte Bendt, Lene

Læs mere

SE MIG! ...jeg er på vej. Skoledistrikt Øst. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Øst

SE MIG! ...jeg er på vej. Skoledistrikt Øst. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Øst SE MIG!...jeg er på vej Skoledistrikt Øst - En god skolestart Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Øst Kære forældre! Det er en stor dag for alle børn, når de skal starte i skole de er

Læs mere

Søndre Hastrup. Virksomhedsplan 2015. Søndre Hastrup

Søndre Hastrup. Virksomhedsplan 2015. Søndre Hastrup Søndre Hastrup Virksomhedsplan 2015 Søndre Hastrup INDHOLD Organisation 3 Personale (budget 2015) 4 Sygefravær 4 Økonomi 4 Indsatsområder 5 Direktionens indsatsområder 5 Det sunde arbejdsliv 5 Brugerundersøgelser

Læs mere

Årsrapport for 2014 Busters Verden

Årsrapport for 2014 Busters Verden Årsrapport for 2014 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...

Læs mere

Fællesrådet for dagtilbud

Fællesrådet for dagtilbud FREDERICIA X Blad nr. 1 Emne for mødet: Møde med Børne- og Ungdomsudvalget og formænd for forældreråd og formænd/medlemmer for forældrebestyrelser i kommunale og selvejende daginstitutioner samt den kommunale

Læs mere

Nyhedsbrev for Tangebo

Nyhedsbrev for Tangebo Nyhedsbrev for Tangebo E S B J E R G K O M M U N E Juni 2014 Tabulex og ferie Kære Forældre Så er det igen tid til lidt nyheder fra Tangebo. Sommerferien nærmer sig med hastige skridt, og vi skal alle

Læs mere

Børneinstitution Hunderup

Børneinstitution Hunderup Børneinstitution Hunderup Munke Mose Børnehus 1 Første udkast til Pædagogisk Grundlag for børnehuset Munke Mose juni 2013 Denne folder er udarbejdet i juni måned 2013 og beskriver forskellige forhold,

Læs mere

Anmeldt tilsyn Rapport

Anmeldt tilsyn Rapport Anmeldt tilsyn Rapport Udfyldes af konsulenten Institution Vuggestuen Evigglad Adresse Finsensvej 83 Leder Anni Juul-Olsen Status (kommunal, selvejende, privat) Privat Normerede pladser 0-3 år 41 Normerede

Læs mere

Beskrevet med input fra pædagogmedhjælper Valérie Licht-Larsen og souschef Christina Stær Mygind, Humlebien, Gentofte Kommune BAGGRUND

Beskrevet med input fra pædagogmedhjælper Valérie Licht-Larsen og souschef Christina Stær Mygind, Humlebien, Gentofte Kommune BAGGRUND 72 Små og store venner Børn hjælper børn Beskrevet med input fra pædagogmedhjælper Valérie Licht-Larsen og souschef Christina Stær Mygind, Humlebien, Gentofte Kommune BAGGRUND Små og store venner Kort

Læs mere

Solstrålen. Velkommen til. Solstrålens integrerede daginstitution

Solstrålen. Velkommen til. Solstrålens integrerede daginstitution Solstrålen Sct. Jørgens Park 28-32 Børnehaven tlf. nr. 5588 7160 Vuggestuen tlf. nr. 5588 7161 http://net.naestved.dk/solstraalen.aspx Velkommen til Solstrålens integrerede daginstitution I Solstrålen

Læs mere

Børnehuset Molevittens formål;

Børnehuset Molevittens formål; Den 4.9.2012 Børnehuset Molevittens formål; Institutionens formål er at skabe et fysisk, psykisk og æstetisk børnemiljø, som fremmer børnenes trivsel, sundhed, udvikling og læring. Vi vil sikre barnets

Læs mere

Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage

Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage Retningslinjer for antal og placering af lukkedage Med udgangspunkt i Børne- og ungdomsudvalgets beslutning af 17.12.2008 ( http://www.kk.dk/edoc/b%c3%b8rne-

Læs mere

NYTTIGE TELEFONNUMRE.

NYTTIGE TELEFONNUMRE. NYTTIGE TELEFONNUMRE. Malling dagtilbud kontor 86 93 62 32/29204224 D.I.I. Børnehuset Østerskov 87 13 31 21 D.I.I. Børnehuset Tværgade 87 13 81 37 D.I.I. Malling Eghovedvej 87 13 83 73 D.I.I. Børnehuset

Læs mere

Notat. Retningslinjer for sammensætning af bestyrelser i dagtilbud og FU fra fusionen til næste ordinære valg. Dagtilbud og FU-områder.

Notat. Retningslinjer for sammensætning af bestyrelser i dagtilbud og FU fra fusionen til næste ordinære valg. Dagtilbud og FU-områder. Notat Emne Til Kopi til Retningslinjer for sammensætning af bestyrelser i dagtilbud og FU fra fusionen til næste ordinære Dagtilbud og FU-områder Den 17. december 2010 Aarhus Kommune Som anført i besparelseskataloget

Læs mere

Årsrapport 2009 for Børnehuset Spodsbjerg

Årsrapport 2009 for Børnehuset Spodsbjerg Årsrapport 2009 for Børnehuset Spodsbjerg Side 1 af 8 1. Sammendrag har været inde i en god udvikling. Der er sat fokus på pædagogisk udvikling, den enkelte medarbejders kompetencer og hvordan disse bliver

Læs mere

Børnehuset Hørhaven. Forældrepjece

Børnehuset Hørhaven. Forældrepjece Børnehuset Hørhaven Forældrepjece Velkommen til Børnehuset Hørhaven Børnehuset Hørhaven er en kombineret institution med to vuggestuegrupper og to børnehavegrupper Dit barn skal starte på De voksne her

Læs mere

Om besvarelse af skemaet

Om besvarelse af skemaet - 1 - Om besvarelse af skemaet Vi vil bede dig besvare det spørgeskema, som du nu sidder med. Vi forventer at det ca. vil tage 15 minutter at udfylde spørgeskemaet. Spørgeskemaet omhandler din vurdering

Læs mere

Styrelsesvedtægt. for. dagtilbud. Middelfart Kommune

Styrelsesvedtægt. for. dagtilbud. Middelfart Kommune Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Middelfart Kommune Oktober 2009 1 1 Formål Middelfart Kommunes målsætning for dagtilbuddene er: at sikre pasningsgaranti for alle 0-6 årige, at tilbyde fleksible børnepasningstilbud,

Læs mere

Referat - Skolebestyrelsen ved Valsgård Skole - mandag den 26. maj kl. 18.30-21.00

Referat - Skolebestyrelsen ved Valsgård Skole - mandag den 26. maj kl. 18.30-21.00 Referat - Skolebestyrelsen ved Valsgård Skole - mandag den 26. maj kl. 18.30-21.00 Bestyrelsens sammensætning: Forældre: Helle Wolder Christiansen (formand), Ulrik Leth (næstformand), Louise Højer Mikkelsen,

Læs mere

Værdigrundlag Dalgasskolen & Blåhøj Skole Godkendt af skolebestyrelsen torsdag den 23.02.2012

Værdigrundlag Dalgasskolen & Blåhøj Skole Godkendt af skolebestyrelsen torsdag den 23.02.2012 Værdigrundlag Dalgasskolen & Blåhøj Skole Godkendt af skolebestyrelsen torsdag den 23.02.2012 Dalgasskolen og Blåhøj Skole er kommunale folkeskoler. På begge skoler forventer vi, at børn, personale og

Læs mere

Mobning i dit barns klasse: hvad du kan gøre. Tag mobning alvorligt og reagér, hvis der er mobning i dit barns klasse.

Mobning i dit barns klasse: hvad du kan gøre. Tag mobning alvorligt og reagér, hvis der er mobning i dit barns klasse. Mobning i dit barns klasse: hvad du kan gøre Tag mobning alvorligt og reagér, hvis der er mobning i dit barns klasse. Indhold 1 Mobning er et udbredt problem 2 Tegn på dit barn bliver mobbet 3 Vær opmærksom

Læs mere

Støtteindsatser i Randers Kommune. Tabelrapport

Støtteindsatser i Randers Kommune. Tabelrapport Støtteindsatser i Randers Kommune Tabelrapport 2014 Støtteindsatser i Randers Kommune Tabelrapport 2014 Støtteindsatser i Randers Kommune 2014 Danmarks Evalueringsinstitut Citat med kildeangivelse er tilladt

Læs mere

Børnehuset Spentrup. Forældrepjece

Børnehuset Spentrup. Forældrepjece Børnehuset Spentrup Forældrepjece Velkommen til Børnehuset Spentrup/Tjørnesvinget Tjørnesvinget er en kombineret institution med 13 vuggestue børn og 36 børnehavebørn. Børnehuset Tjørnesvinget er en del

Læs mere

Hjertelig velkommen. til Børneuniversets børnehaver: Vestervold, Sønderallé og Hedevang. Vestervold. Hedevang. Sønderallé

Hjertelig velkommen. til Børneuniversets børnehaver: Vestervold, Sønderallé og Hedevang. Vestervold. Hedevang. Sønderallé Hjertelig velkommen til Børneuniversets børnehaver: Vestervold, Sønderallé og Hedevang Vestervold Hedevang Sønderallé Kære forældre Denne pjece fortæller lidt om alt det, der er fælles for børnehaverne

Læs mere

Ishøj Kommune Strandgårdskolen

Ishøj Kommune Strandgårdskolen Ishøj Kommune Strandgårdskolen Ishøj Søvej 200, 2635 Ishøj Telf. nr. 4373 5861 Fax. nr. 4373 1269 Kontortid kl. 8.00-15.30 fredag 8.00-15.00 Skolebestyrelsesmøde Ishøj. Den. 21. august 2015 Dato: Torsdag

Læs mere

Anmeldt tilsyn Rapportskabelon

Anmeldt tilsyn Rapportskabelon Anmeldt tilsyn Rapportskabelon Udfyldes af konsulenten Institution Frederiksberg Sogns Børnehus Adresse Frederiksberg Bredegade 11 Leder Konst. Leder Tulle Malmquist, Konst. Souschef Mettte Boss Larsen

Læs mere

Viborg Kommune. Område Øst DIALOGBASEREDE AFTALER RAPPORT DANNET 14-04-2016. Hjernen&Hjertet

Viborg Kommune. Område Øst DIALOGBASEREDE AFTALER RAPPORT DANNET 14-04-2016. Hjernen&Hjertet Viborg Kommune Område Øst DIALOGBASEREDE AFTALER RAPPORT DANNET 14-04-2016 Hjernen&Hjertet Indholdsfortegnelse 1 Bæredygtige institutionsenheder 3 2 Flygtninge 4 3 Fokus på børnene 5 4 overgange mellem

Læs mere

Resultatkontrakt 2008 for Børneinstitution Højme

Resultatkontrakt 2008 for Børneinstitution Højme Resultatkontrakt 2008 for Børneinstitution Højme 1. Overordnede rammer og sammenhæng Børn og Ungeudvalget besluttede 13. juni 2006, at børneinstitutionerne skal kontraktstyres. Formålet med at indføre

Læs mere

Psykisk arbejdsmiljø og stress blandt medlemmerne af FOA

Psykisk arbejdsmiljø og stress blandt medlemmerne af FOA Psykisk arbejdsmiljø og stress blandt medlemmerne af FOA November 2006 2 Medlemsundersøgelse om psykisk arbejdsmiljø og stress FOA Fag og Arbejde har i perioden 1.-6. november 2006 gennemført en medlemsundersøgelse

Læs mere

NYTTIGE TELEFONNUMRE.

NYTTIGE TELEFONNUMRE. NYTTIGE TELEFONNUMRE Malling dagtilbud kontor 86 93 62 32/29204224 DII Børnehuset Østerskov 87 13 81 21 - tryk 1 DII Børnehuset Tværgade 87 13 81 37 DII Malling Eghovedvej 87 13 83 73 DII Børnehuset Ajstrupvej

Læs mere

Tale: Jane Findahl, formand for KL s Børne- og Kulturudvalg, KL s Børnetopmøde

Tale: Jane Findahl, formand for KL s Børne- og Kulturudvalg, KL s Børnetopmøde Tale af Jane Findahl Ref. Sae/jbs Side 1/11 Anledning Børnetopmøde 2012 Dato 2. februar 2012 Sted Aalborg Kl. 10.08 10.20 Titel Taletid 8-9 minutter Tale: Jane Findahl, formand for KL s Børne- og Kulturudvalg,

Læs mere

Forståelse af sig selv og andre

Forståelse af sig selv og andre 12 Forståelse af sig selv og andre Bamse Buller Skrevet med input fra pædagogerne Lone Kelly og Jane Andersen, Kildemosen, afd. Kilden i Kolding Kommune Forståelse af sig selv og andre Kort om metoden

Læs mere

Inspirationsmateriale til drøftelse af. rammerne for brug af alkohol i. kommunale institutioner med børn

Inspirationsmateriale til drøftelse af. rammerne for brug af alkohol i. kommunale institutioner med børn Inspirationsmateriale til drøftelse af rammerne for brug af alkohol i kommunale institutioner med børn Rammer for brugen af alkohol som led i en alkoholpolitik i kommunale institutioner med børn Indledning

Læs mere

Referat fra forældrebestyrelsesmøde i områdeinstitution Hestkøb

Referat fra forældrebestyrelsesmøde i områdeinstitution Hestkøb FORÆLDREBESTYRELSEN Emne/udvalg Møde nr. 4 Mødested Pilegården, Bregnerødvej 122 Mødedato Torsdag d. 21. januar 2016 Mødetidspunkt Kl. 18:45 20:45 Bemærkninger Medlemmer Forældrerepræsentanter: Anine Gunther,

Læs mere

Møde 3. december 2007 kl. 14:00 i Jobcenter Struer

Møde 3. december 2007 kl. 14:00 i Jobcenter Struer Det Lokale Beskæftigelsesråd LBR referat Møde 3. december 2007 kl. 14:00 i Jobcenter Struer Afbud fra: Grethe Riksted, Iben Kollemorten, Martin Munkebo og Bo Hansen Pkt. Tekst Side 95 Meddelelser 1 96

Læs mere

Indstilling. Ændring af status fra kommunal til selvejende institution for Vuggestuen Lindegården, Pannerupvej 7, Trige

Indstilling. Ændring af status fra kommunal til selvejende institution for Vuggestuen Lindegården, Pannerupvej 7, Trige Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 26. februar 2007 Århus Kommune Administrationsafdeling Børn og Unge Ændring af status fra kommunal til selvejende institution for Vuggestuen

Læs mere

Evaluering af feriesamling i ugerne 29, 30 og 31, 2012 i dagtilbuddene i Svendborg Kommune.

Evaluering af feriesamling i ugerne 29, 30 og 31, 2012 i dagtilbuddene i Svendborg Kommune. Evaluering af feriesamling i ugerne 29, 30 og 31, 2012 i dagtilbuddene i Svendborg Kommune. Svendborg Kommune Børn og Unge Ramsherred 5 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 1. Indledning Udvalget for Børn og

Læs mere

FORÆLDRESAMARBEJDE DER VIRKER. Cand. Psych. Suzanne Krogh sk@life-lab.dk www.life-lab.dk

FORÆLDRESAMARBEJDE DER VIRKER. Cand. Psych. Suzanne Krogh sk@life-lab.dk www.life-lab.dk FORÆLDRESAMARBEJDE DER VIRKER Cand. Psych. Suzanne Krogh sk@life-lab.dk www.life-lab.dk Forskningsdesign Kvalitativ undersøgelse Best practice, institutioner udvalgt på positive kriterier 3 deltagende

Læs mere

Uddannelsesplan PAU Børnehaven Valhalla

Uddannelsesplan PAU Børnehaven Valhalla Januar 2013 Uddannelsesplan PAU Børnehaven Valhalla Det at have studerende er en naturlig del af arbejdet som pædagog. Vi forventer at de studerende kommer med friske pust fra den teoretiske verden til

Læs mere

Overvåget samvær. En pjece til forældre

Overvåget samvær. En pjece til forældre Overvåget samvær En pjece til forældre 1 Hvad er overvåget samvær? Overvåget samvær betyder, at barnets samvær med sin far eller mor skal foregå i Statforvaltningen, mens der er en professionel børnesagkyndig

Læs mere

VELKOMSTFOLDER. Børnehuset Østre. Børnehuset Østre Danmarksgade 2 5000 Odense C Telefon: 6375 1135

VELKOMSTFOLDER. Børnehuset Østre. Børnehuset Østre Danmarksgade 2 5000 Odense C Telefon: 6375 1135 VELKOMSTFOLDER Børnehuset Østre Børnehuset Østre Danmarksgade 2 5000 Odense C Telefon: 6375 1135 Kære forældre. Vi byder jer velkommen til Børnehuset Østre. Vi glæder os til at lære jer og jeres barn at

Læs mere

Dagsordenen er godkendt

Dagsordenen er godkendt REFERAT Skolebestyrelsesmøde på Tranbjergskolen Mødelokalet på Tranbjergskolen, afdeling Grønløkke Allé 15/16 Møde nr. 10 Deltagere: Louise, Betina, Elna, Susanne, Knud, Kenneth, Hanne og Sannie Tirsdag

Læs mere

Handleplan vedrørende alvorlige ulykker-dødsfald i den nærmeste familie/ i personalegruppen og skilsmisser for børn i Børnehusene Tjæreborg

Handleplan vedrørende alvorlige ulykker-dødsfald i den nærmeste familie/ i personalegruppen og skilsmisser for børn i Børnehusene Tjæreborg Handleplan for sorg og krise Handleplan vedrørende alvorlige ulykker-dødsfald i den nærmeste familie/ i personalegruppen og skilsmisser for børn i Børnehusene Tjæreborg Denne handleplan skal bruges som

Læs mere

Du er MED! Spil og dans MED

Du er MED! Spil og dans MED Du er MED! Spil og dans MED En pixi-udgave om medindflydelse og medbestemmelse i Næstved Kommune Baseret på MED-aftalen af 1. maj 2013. MED betyder medindflydelse medbestemmelse medansvar at alle ansatte

Læs mere

Forældresamarbejde og kommunikationsstrategi

Forældresamarbejde og kommunikationsstrategi Forældresamarbejde og kommunikationsstrategi Skriv firmaslogan her Forældresamarbejde og kommunikationsstrategi i Daginstitution Stensballe Vi lægger vægt på et tæt samarbejde mellem institutionens personale

Læs mere

Referat af Pårørenderådsmøde på Bostedet Vinklen i CSB den 12/6 2012.

Referat af Pårørenderådsmøde på Bostedet Vinklen i CSB den 12/6 2012. Referat af Pårørenderådsmøde på Bostedet Vinklen i CSB den 12/6 2012. Tilstede: Susanne Wolfsberg, Carsten Hansen, Bente Holm, Anne Quitzau, Twiggy Liljehult, Natacha Soelberg. Afbud fra: Referent: Twiggy

Læs mere

Forældremøde. Trekroner Børnehus. Onsdag d. 14. maj 2014

Forældremøde. Trekroner Børnehus. Onsdag d. 14. maj 2014 1 Forældremøde Trekroner Børnehus Onsdag d. 14. maj 2014 Programmet: 1) Velkomst ved Anni og orientering om, hvad vi har gjort og vil gøre i forhold til medarbejdere og arbejdsmiljøet i huset. 2) Helle

Læs mere

Drømmer du om at arbejde med mennesker? om at arbejde i børnehave, vuggestue, dagpleje, klub eller på et beskyttet værksted

Drømmer du om at arbejde med mennesker? om at arbejde i børnehave, vuggestue, dagpleje, klub eller på et beskyttet værksted Drømmer du om at arbejde med mennesker? 6 ugers jobrettet AMUuddannelse for dig drømmer om at arbejde i børnehave, vuggestue, dagpleje, klub eller på et beskyttet værksted WWW.UCC.DK Uddannelse og opkvalificering

Læs mere

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1.

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. Frivillighedspolitik Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. marts 2016 Skive det er RENT LIV Forord I efteråret 2015 har frivillige,

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse og uddannelsesplan.

Praktikstedsbeskrivelse og uddannelsesplan. Praktikstedsbeskrivelse og uddannelsesplan. Velkommen til kommende pædagoger: Vi byder dig velkommen som studerende i SFO Tumleren. Vi har til huse på Terndrup skole, Terndrup Halvej1, 9575 Terndrup, tlf.

Læs mere

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Kære forældre Byrådet i Gladsaxe er optaget af,

Læs mere

Skema til pædagogisk tilsyn med dagtilbud Frederikssund kommune 2011

Skema til pædagogisk tilsyn med dagtilbud Frederikssund kommune 2011 Skema til pædagogisk tilsyn med dagtilbud Frederikssund kommune 2011 Institutionens navn: Børnehuset Troldhøj Dato for tilsyn: 14/11 Deltagere ved tilsynet: Bestyrelsesrep,Tillidsrep, arbejdsmiljørep og

Læs mere

Børneudvalget. Dagsorden med beslutninger. Møde nr. 4. Side 1 af 8

Børneudvalget. Dagsorden med beslutninger. Møde nr. 4. Side 1 af 8 Side 1 af 8 Børneudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 4 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : mandag den 5. maj 2008 kl. 15:00 Fraværende : Afbud fra Ulrik Kragh Der er temamøde med start kl.

Læs mere

Advarsel til kommunerne Pas på det administrative underskud

Advarsel til kommunerne Pas på det administrative underskud Advarsel til kommunerne Pas på det administrative underskud 1 Hvad er et administrativt underskud? 2 Hvorfor vokser underskuddet? 3 Hvem betaler prisen? 4 Hvad kan der gøres i kommunen? 1 Hvad er et administrativt

Læs mere

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00 Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00 8.december 2015 1. Godkendelse af dagsorden Indstilling: Til godkendelse 2. Godkendelse af referat

Læs mere

Følgeforskning til Greve Kommunes inklusionsprojekt

Følgeforskning til Greve Kommunes inklusionsprojekt Følgeforskning til Greve Kommunes inklusionsprojekt Teori og Metodecentret Juni 2012 Greve Kommune har sat sig som mål, at det almene læringsmiljø skal kunne inkludere flere børn og unge, som tidligere

Læs mere

Tønder Kommunale Dagpleje. Handleplan ved bekymring for børns udvikling og trivsel

Tønder Kommunale Dagpleje. Handleplan ved bekymring for børns udvikling og trivsel Tønder Kommunale Dagpleje Handleplan ved bekymring for børns udvikling og trivsel Udsatte børn Udsatte børn er børn, der af en eller anden årsag er forhindret i at deltage aktivt og ligeværdigt i sociale

Læs mere

Trivselsmåling 2015 (medarbejdere) SEPTEMBER 2015

Trivselsmåling 2015 (medarbejdere) SEPTEMBER 2015 Trivselsmåling 2015 (medarbejdere) SEPTEMBER 2015 Introduktion Kære leder og medarbejdere Her er resultatet af årets trivselsmåling. Trivselsmåling 2015 giver et øjebliksbillede af trivslen på jeres og

Læs mere

Gældende fra den 1.-3.-2013. Hvad vil vi med vores antimobbestrategi?

Gældende fra den 1.-3.-2013. Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Antimobbestrategi for Frederiks Skole Gældende fra den 1.-3.-2013 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Børnene på Frederiks Skole siger: Vi vil forebygge mobning på Frederiks Skole, og så vil

Læs mere

REFERAT Forældrebestyrelsesmøde tirsdag d. 20. oktober Fra kl.19.00-21.00

REFERAT Forældrebestyrelsesmøde tirsdag d. 20. oktober Fra kl.19.00-21.00 REFERAT Forældrebestyrelsesmøde tirsdag d. 20. oktober Fra kl.19.00-21.00 Referent Mai Britt 1. Konstituering af ny bestyrelse Formand: Sara (mor til Hjalte og Selma) Næstformand: Marie (mor til Isak og

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse Tandplejen, efterår 2014

Brugertilfredshedsundersøgelse Tandplejen, efterår 2014 Brugertilfredshedsundersøgelse Tandplejen, efterår 2014 Samlet tilfredshed med tandplejen Samlet tilfredshed - Hvor tilfreds er du med Tandplejen alt i alt? Observeret minimum Observeret maksimum Gennemsnit

Læs mere

Nyhedsbrev Pedersborg Børnehus

Nyhedsbrev Pedersborg Børnehus Nyhedsbrev Pedersborg Børnehus Forår 2013 Sikke et dejligt vejr det er blevet Efter en dejlig lang og kold vinter Vi mærker også på børnene at foråret er kommet. Kondiskoene er kommet frem, ligeledes er

Læs mere

Børnesyn og nyttig viden om pædagogik

Børnesyn og nyttig viden om pædagogik Børnesyn og nyttig viden om pædagogik I Daginstitution Langmark Udarbejdet 2014 Børnesyn i Langmark Alle børn i daginstitution Langmark skal opleve sig som en del af de fællesskaber, vi har. De skal anerkendes

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde med mad Torsdag den 18/6 2015 kl. 17.00 19.00 Ordstyrer: Annette

Skolebestyrelsesmøde med mad Torsdag den 18/6 2015 kl. 17.00 19.00 Ordstyrer: Annette Tilstede: Skolebestyrelsesmøde med mad Torsdag den 18/6 2015 kl. 17.00 19.00 Ordstyrer: Annette Eigil, Allan, Annette BJ, MJ, Me, PL, Kim, Asger, Troels K, Bettina, Troels, Annette, Tine. Elevrådet ikke

Læs mere

Referat. Deadline. Status. Ansvarlig. og beføjelser meget kort.

Referat. Deadline. Status. Ansvarlig. og beføjelser meget kort. Referat Mødedato: 3. oktober 2012 kl. 17.30 i Villa Villakulla Mødedeltagere: Personale: Mette og Betina Forældre: Casper, Louise, Kaisa, Lisbeth, Mona, Sofie, Marianne og Rikke Afbud: Nadja, Lars og Nina

Læs mere

Referat Faggruppelandsmøde

Referat Faggruppelandsmøde Referat Faggruppelandsmøde 5.-6. maj 2015 Tirsdag den 5. maj 2015 1. Velkomst og præsentation kl. 10.00 10.20 Jan Rod Jensen byder velkommen. 2. Valg af mødeleder og referent kl. 10.20 10.25 Faggruppeformanden

Læs mere

Møde for kommende forældre på Gerbrandskolen. D. 21. juni 2016

Møde for kommende forældre på Gerbrandskolen. D. 21. juni 2016 Møde for kommende forældre på Gerbrandskolen D. 21. juni 2016 Snak før mødestart Sig goddag til din sidemand og spørg ham/hende om, hvordan hun mener, at hun som forældre bedst hjælpe sit barn til en god

Læs mere

Maj 2014. Vigtige datoer. Indhold i dette nummer: Hjemmeside:

Maj 2014. Vigtige datoer. Indhold i dette nummer: Hjemmeside: Maj 2014 Hjemmeside: www.kaskelotten.esbjergkommune.dk Email: takas@esbjergkommune.dk Vigtige datoer - Husk også at krydse ferier inden 2. juni 2014. - Bedsteforældredag onsdag den 28. maj kl. 13-16. -

Læs mere

Handleplan fra Dagtilbud Højvangen oktober 2015

Handleplan fra Dagtilbud Højvangen oktober 2015 Handleplan fra Dagtilbud Højvangen oktober 2015 Læringsgrundlag Forskning (jvf. bl.a. Ole Henrik Hansen) viser at en struktureret tilgang til at arbejde med læring har en gavnlig effekt. 3 forhold der

Læs mere

Vedtægt for den selvejende Børnehave Engblommevej

Vedtægt for den selvejende Børnehave Engblommevej Vedtægt for den selvejende Børnehave Engblommevej 1. Institutionens navn Stk. 1 Den selvejende institutions navn er Børnehaven Engblommevej, Engblommevej 34 4000 Roskilde. Institutionen har hjemsted i

Læs mere

Sygefraværspolitik i Statens Administration

Sygefraværspolitik i Statens Administration Side 1 af 6 Sygefraværspolitik i Statens Administration 27. april 2011 Indhold Formål... 1 Hvornår og hvordan melder du dig syg?... 2 Hvornår og hvordan melder du dig rask?... 2 Kontakt til den sygemeldte

Læs mere

Gjellerupskolen. Udviklingsplanen - Målsætninger

Gjellerupskolen. Udviklingsplanen - Målsætninger Udviklingsplanen - Målsætninger 1 Årsmål 1. Knæk Kurven Inklusion Udfordring: Udgiften til det specialpædagogiske område har frem til 2010 været stigende. Det samme har antallet af børn, der modtog undervisning

Læs mere

Tilsynsramme for de planlagte pædagogiske tilsyn i 2012

Tilsynsramme for de planlagte pædagogiske tilsyn i 2012 Tilsynsramme for de planlagte pædagogiske tilsyn i 2012 Børnehus: Søvej Dato: Tirsdag d. 11. sep. 2012, kl. 10.30-13.30 Tilsynskonsulent: Eva Engedal Hvad har vi fokus på? Institutionens virksomhedsplan

Læs mere

Skolepolitikken i Hillerød Kommune

Skolepolitikken i Hillerød Kommune Bilag 1 - Udkast til revideret skolepolitik, forår 2014 Skolepolitikken i Hillerød Kommune 1. Indledning Vi vil (stadig) videre Med vedtagelse af læringsreformen i Hillerød Kommune står folkeskolerne overfor

Læs mere

Skolereform på Hjallerup skole

Skolereform på Hjallerup skole Skolereform på Hjallerup skole Velkommen til en skole i trivsel en skole i vækst. Information til forældre Maj 2014 PÅ SKOLEREFORM HJALLERUP SKOLE 1 Hensigt Hensigten med den nye folkeskolereform er at

Læs mere

Forældrearrangerede madordninger. i Århus Kommunes dagtilbud. efter 1. januar 2011. Århus Kommune. Børn og Unge

Forældrearrangerede madordninger. i Århus Kommunes dagtilbud. efter 1. januar 2011. Århus Kommune. Børn og Unge Forældrearrangerede madordninger i Århus Kommunes dagtilbud efter 1. januar 2011 Århus Kommune Børn og Unge Videncenter for Sundhed og Trivsel Grøndalsvej 2 Postboks 4069 8260 Viby J Sagsnummer Sagsbehandler

Læs mere

Når jeres barn begynder i vuggestuen, får det sin egen mappe. Denne mappe skal vi i fællesskab udfylde med billeder fra både hjemmet og vuggestuen.

Når jeres barn begynder i vuggestuen, får det sin egen mappe. Denne mappe skal vi i fællesskab udfylde med billeder fra både hjemmet og vuggestuen. Velkommen til Vuggestuen Rønnebo Her i Vuggestuen Rønnebo glæder vi os til at lære jer og jeres barn at kende. Den første dag i vuggestuen afsættes til en uformel snak om jeres barn og barnets vaner, men

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Langhuset den 3. februar 2016

Referat af bestyrelsesmøde i Langhuset den 3. februar 2016 11. februar 2016 Referat af bestyrelsesmøde i Langhuset den 3. februar 2016 Tid: 3. februar 2016 kl. 17-21 Sted: Køkkenet i Langhuset Deltagere: Karina (fungerende formand og forældrerepræsentant) Frederikke

Læs mere

Har højst 10 pct. af personalet på botilbuddet har en KRAPuddannelse?

Har højst 10 pct. af personalet på botilbuddet har en KRAPuddannelse? Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Kommune Vælg venligst fra listen. Ansøger type Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Organisationens navn og CVR-nummer Her anføres den ansøgende organisations

Læs mere

H O L S T E B R O K O M M U N E FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD JANUAR 2007

H O L S T E B R O K O M M U N E FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD JANUAR 2007 H O L S T E B R O K O M M U N E VEDTÆGT FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD JANUAR 2007 VEDTÆGTER FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD OVERORDNEDE MÅL OG RAMMER Holstebro byråd fastsætter overordnede mål

Læs mere

REFERAT FRA DIALOGMØDET D. 27.10.15

REFERAT FRA DIALOGMØDET D. 27.10.15 REFERAT FRA DIALOGMØDET D. 27.10.15 Muligheder og udfordringer i det generelle samarbejde mellem kommunen og det frivillige sociale arbejde Nedenstående temaer blev drøftet i grupper og herefter debatteret

Læs mere

Skoler sætter psykisk sygdom på dagsordnen

Skoler sætter psykisk sygdom på dagsordnen Skoler sætter psykisk sygdom på dagsordnen Unge med en psykisk sygdom efterlyser større opmærksomhed og støtte fra lærerne på skoler og uddannelsesinstitutioner. Det viser en rundspørge foretaget for EN

Læs mere