Politiske effektmål

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Politiske effektmål"

Transkript

1 Byrådets Politiske effektmål Holbæk Kommune Politiske effektmål Effektmål handler om at skabe synlighed for, at de aktiviteter, vi sætter i gang, gør en forskel for borgere og virksomheder. Byrådet har besluttet 27 overordnede politiske effektmål, som dækker de seks kerneopgaver og fortæller summen af det, vi alle sammen gør. Formålet med de politiske effektmål er at skabe en fælles retning og vise den værdi, vi får for pengene. Hertil bliver de et udgangspunkt for, at vi kan tale sammen om resultaterne og i fællesskab sikre os, at vi samarbejder om at gøre en forskel for og med borgerne og virksomhederne. De politiske effektmål for 2016 er det første skridt på vej mod effekt- og økonomistyring, hvor målet er, at skabe sammenhæng mellem de penge vi anvender, og det borgere og virksomheder får ud af vores indsatser. Vi vil derfor gradvist se, at vi justerer og eventuelt udskifter nogle at de politiske effektmål, så de giver bedre mening og bliver mere fokuserede. Holbæk Kommune Økonomi & Effekt Kanalstræde Holbæk Spørgsmål v/ Dorthe Agerlund Sloth: / dorsl@holb.dk Marietta Jeppe: / majep@holb.dk Visionen for effektstyring er at: Politikerne sætter retning gennem effektmål Effektmål og ressourceprioritering bliver koblet sammen Effektmålene ejes i fællesskab og medvirker til at vi er sammen om at skabe løsninger Effektstyring skaber værdi og forenkling

2 Fællesskab Der skal være sammenhængskraft i kommunen, så Holbæk Kommune kan rumme alle borgere, og alle borgere skal kunne indgå i forskellige fællesskaber og engagere sig i aktive lokalmiljøer. Kerneopgaven Fællesskab medvirker til, at vi lykkes med de fem andre kerneopgaver og fordrer samarbejde på tværs i organisationen. Der er tre politiske målsætninger under kerneopgaven Fællesskab, som er beskrevet under tre tværgående temaer: Det første tema er Folkesundhed, hvor det overordnet handler om sundhedsindsatser til alle borgere. Omdrejningspunktet er fysisk og mental sundhed. Konkret er der sat fokus på overforbrug af alkohol, idet et overforbrug har store personlige konsekvenser. Der arbejdes på tidlig opsporing og behandling til borgere med alkoholoverforbrug. Ensomhed er også en central faktor i borgernes samlede sundhed og trivsel, og derfor er der fokus på at forebygge ensomhed, så alle føler sig velkomne i fællesskaberne. Det andet tema er Kultur og fritid, hvor der overordnet arbejdes med at levere relevante og vedkommende tilbud med særligt fokus på børn og voksne i udsatte situationer. Mere konkret er der fokus på, at borgerne deltager aktivt i fællesskabet i form af fritids- og foreningslivet. Borgernes aktive deltagelse hænger også sammen med temaet om borgernes sundhed og trivsel, hvor alle skal føle sig velkommen i fællesskaberne. Politiske effektmål for kerneopgaven Fællesskab Folkesundhed: Borgerne opnår bedre sundhed og trivsel 1 a) Færre borgere føler sig ensomme og står uden for fællesskaberne b) Færre borgere har et overforbrug af alkohol 5,7 % 2 5,1 % 4,6 % 3,9 % 3,4 % 7,5 % 2 6,5 % 5,5 % 5,0 % 4,5 % Kultur og fritid: Flere borgere tager del i fællesskabet og er aktive i fritids- og foreningslivet 3 a) 0-24 årige 75,1 % 75,9 % 76,9 % 79,0 % 80,0 % b) 60 år og derover 23,3 % 24,5 % 25,4 % 26,0 % 27,0 % Demokrati og valg: Flere borgere deltager i valg til byråd, regionsråd, Folketinget og Europaparlamentet a) Alle borgere 85,5 % [FV] 4 56,0 % [FA] 4 73,0 % [KV] 4-56,0 % [EPV] 4 b) Unge (22-29 år) *** 40 % 59 % - 40 % c) Nydanskere (indvandrere) *** 35 % 51 % - 35 % d) Socialt udsatte (borgere på kontanthjælp) 1) Borgere på 16 år og derover 2) Data er fra 2013 *** 27 % 44 % - 27 % 3) F.eks. idrætsforeninger, spejderkorps, religiøse og kulturelle foreninger 4) FV: Folketingsvalg. KV: Kommunalvalg. EPV: Europaparlamentsvalg. FA: Folkeafstemning om retsforbehold. *** Valgdeltagelsen for de tre målgrupper ved FV 2015 afventer statistik Det tredje tema er Demokrati og valg og handler om, at vi alle sammen deltager i vores demokratiske fællesskab. Her arbejdes der med et stærkt lokaldemokrati med særligt fokus på initiativer målrettet udvalgte grupper af borgere, der erfaringsmæssigt har en lav valgdeltagelse.

3 Læring og trivsel Læring er grundlaget for, at den enkelte kan klare sig i voksenlivet, og trivsel er en forudsætning for læring. Den overordnede målsætning for Læring og trivsel er at sikre, at børn lærer, så de senere hen kan leve et godt og selvforsørgende liv, samt at de dannes til demokratiske og kompetente samfundsborgere. Det handler ikke mindst om at sikre trivsel og det gode børneliv, fordi det er en forudsætning for, at man kan blive en kompetent, selvforsørgende voksen. Hos Læring og trivsel er der stort fokus på barnets udvikling i de enkelte faser af barndommen. Dvs. fokus på at børnene er undervisningsparate, når de går fra dagpasning til folkeskole og fokus på, at børnene er uddannelsesparate, når de går fra folkeskole til en ungdomsuddannelse. Hertil er der stort fokus på sammenhængende og forebyggende indsatser, så der kan sættes særligt ind i forhold til børn og forældre i udsatte situationer. Der er fem politiske målsætninger under kerneopgaven Læring og trivsel. De politiske målsætninger handler om inklusion, trivsel og faglige resultater i folkeskolen, som også står højt på den nationale dagsorden. Det betyder et stort fokus på, at flest mulige børn inkluderes i folkeskolen og trives, samt at de opnår høje faglige resultater, så de senere hen kan gennemføre en ungdomsuddannelse. Politiske effektmål for kerneopgaven Læring og trivsel Flere børn inkluderes og undervises i en almindelig klasse i folkeskolen 1 92,7 % 92,8 % 92,9 % 93,0 % 93,1 % Flere børn trives bedre 2 3,7 3,7 3,8 3,8 3,9 Flere unge opnår ved folkeskolens 9.-klasseprøve bedre faglige kompetencer og karaktergennemsnittet stiger til landsgennemsnittet 3 Flere unge gennemfører folkeskolens 9.-klasseprøve i dansk og matematik med minimum karakteren 02 og opnår mulighed for at få adgang til en ungdomsuddannelse Færre 0-15 årige har behov for at blive anbragt uden for hjemmet 6,2 landsgns. [6,7] 4 86,8 % [88,6 %] 4, 5 landsgns. landsgns. landsgns. landsgns. landsgns. = landsgns. = landsgns ) Målsætningen på det politiske effektmål er lavere end målsætningen på landplan på 96%. Årsagen er, at Holbæk Kommune har en høj andel af privatskoler i forhold til folkeskoler. Da kun elever i folkeskolen indgår i beregningen medfører det en lavere inklusionsgrad end 96% 2) Elever i klasse 3) Vedrører de bunde prøvefag, dansk, matematik, fysik og engelsk 4) Tal i den kantede parentes er landsgennemsnittet 5) Data er fra 2014 Med målsætningen om færre anbringelser skabes der fokus på indsatser for, at børn og familier i udsatte positioner trives og udvikles, så barnet samtidig kan modtage læring og gennemføre en uddannelse.

4 Uddannelse til alle unge Målet med kerneopgaven Uddannelse til alle unge er, at alle unge tager en uddannelse. Årsagen er, at uddannelse giver den enkelte unge de bedste forudsætninger for beskæftigelse, selvforsørgelse og livskvalitet. Samtidig er uddannelse vigtig for kommunens fremtidige vækst og velstand. Opgaven er at understøtte den unge på vejen mod at gennemføre en uddannelse. Langt de fleste unge gennemfører en uddannelse uden at have brug for særlig hjælp og støtte fra kommunen. Sådan skal det blive ved med at være. Derfor er der i Uddannelse til alle unge fokus på at skabe gode miljøer for de unge og på den uddannelsesvejledning, som alle unge møder. Andre unge har brug for hjælp og støtte for at kunne gennemføre en uddannelse. Her hjælper Uddannelse til alle unge den unge på vej, bl.a. i tæt samarbejde med ungdomsuddannelserne. Ganske få unge kan ikke gennemføre en ordinær ungdomsuddannelse, og dem hjælper vi til at blive mere selvhjulpne og dermed få et aktivt liv. Der er fem politiske målsætninger under to temaer. Politiske effektmål for kerneopgaven Uddannelse til alle unge Flere i den erhvervsaktive alder har en erhvervskompetencegivende uddannelse Andelen af årige, der ikke har en uddannelse ud over folkeskoleniveau, falder Flere unge har 5 år efter 9. klasse gennemført en ungdomsuddannelse Andelen af årige, der har behov for at modtage uddannelseshjælp, falder 2 Antallet af unge, der har behov for anbringelse/botilbud, falder 3 60,2 % 60,3 % 60,4 % 60,5 % 60,6 % 27,5 % 27,0 % 26,4 % 25,9 % 25,3 % [785] 1 [769] 1 [753] 1 [738] 1 [723] 1 67,5 % 68,5 % 69,5 % 70,5 % 71,5 % 6,4 % 5,7 % 5,1 % 4,6 % 4,2 % [540] 1 [486] 1 [437] 1 [394] 1 [354] 1 a) årige b) årige ) Tal i den kantede parentes er antallet af personer 2) Uddannelseshjælp er kontanthjælp på SU-sats til unge under 30 år 3) Foranstaltninger i henhold til Lov om Social Service 52 og 107 Det første tema er, at de unge skal opnå en erhvervskompetencegivende uddannelse. Det andet tema er, at de unge bliver mere selvhjulpne. Det vil sige, at flere unge er i uddannelse og derfor modtager uddannelsesstøtte (SU) i stedet for at have behov for uddannelseshjælp (kontanthjælp). Det vil også sige, at færre unge har behov for døgnanbringelse.

5 Alle kan bidrage Den overordnede målsætning for Alle kan bidrage er, at alle kan bidrage på arbejdsmarkedet eller til fællesskabet Holbæk Kommune. Der er seks politiske målsætninger under kerneopgaven Alle kan bidrage. Samlet set er ambitionen, at flere borgere i den arbejdsdygtige alder er i beskæftigelse. De politiske målsætninger er dernæst delt op i fire målgrupper, som alle kan bidrage på forskellig vis afhængig af deres arbejdsevne: jobparate ledige, langtidssyge borgere, borgere med andre problemer end ledighed og borgere med nedsat arbejdsevne. Disse fire målgrupper udgør samtidig hovedsporene for kerneområdets indsatser. Hertil understøtter virksomhederne også, at flere borgere kan bidrage på arbejdsmarkedet. Holbæk Kommune har indgået et samarbejde med erhvervslivet om, at flere virksomheder har borgere i virksomhedsrettede tilbud. Politiske effektmål for kerneopgaven Alle kan bidrage 74 % af de årige er i beskæftigelse Andelen af jobparate ledige skal fortsat være lavere end gennemsnittet for klyngen 2 a) Jobparate forsikrede 2,6 % [3,4 %] 3 b) Jobparate kontanthjælpsmodtagere Andelen af langtidssyge borgere skal fortsat være lavere end gennemsnittet for klyngen 1 Andelen af borgere med andre problemer end ledighed skal være lavere end gennemsnittet for klyngen 1 Mindst 82 % af borgere med nedsat arbejdsevne er i beskæftigelse 70 % af virksomhederne deltager aktivt i fællesskabet og har borgere i virksomhedsbaserede tilbud 4 69,6 % 1 71,0 % 72,0 % 73,0 % 74,0 % 1,0 % [1,0%] 3 2,6 % [2,8%] 3 3,5 % = [3,2%] 3 80,2 % 82,0 % 83,0 % 84,0 % 85,0 % 44,8 % 5 55,0 % 60,0 % 65,0 % 70,0 % 1) Data er fra ) Klynge omfatter kommuner og jobcentre, der kan siges at have samme ramme/strukturelle vilkår 3) Tal i den kantede parentes er klyngegennemsnittet 4) Virksomhedsbaserede tilbud dækker bl.a. over borgere i løntilskud og jobrotation 5) Data er fra 2014

6 Aktiv hele livet Den overordnede målsætning for Aktiv hele livet er, at borgerne lever et så aktivt og selvstændigt liv som muligt. Fordi det at være aktiv hele livet er vigtigt for at kunne leve det liv, man ønsker sig. Dette gælder uanset hvilket funktionsniveau borgeren har. Der er fem politiske målsætninger under kerneopgaven Aktiv hele livet, hvor omdrejningspunktet for målsætningerne er selvhjulpenhed, rehabilitering og brugertilfredshed. Det handler om, at flest mulige borgere er selvhjulpne, så de ikke har behov for at modtage hjælp. Det betyder fokus på forebyggelse og rehabilitering, så borgerne kan blive ved med at leve et selvstændigt liv. Det handler også om, at indsatsen er tilstrækkelig for de forskellige grupper af borgere, der har behov for hjælp. Det betyder et fokus på, at borgerne oplever at få en tilfredsstillende hjælp såvel i eget hjem som på et bosted. Politiske effektmål for kerneopgaven Aktiv hele livet Ingen stigning i andelen af borgere under 65 år, der har behov for at modtage hjemmepleje Mindst 85 % af de +65 årige borgere er selvhjulpne og har ikke behov for at modtage hjemmepleje Mindst 70 % af de borgere, der modtager hjemmepleje, er tilfredse med den hjælp de får Mindst 70 % af borgere med handicap, der bor på kommunens bosteder, er tilfredse med den hjælp de får 3 Færre af de +65 årige borgere genindlægges på sygehuset efter udskrivning (antal genindlæggelser pr indlæggelser) 1) Tal i den kantede parentes er antal personer 2) Data er fra ) Første undersøgelse forventes gennemført i ,83 % [461] 1 0,83 % 0,83 % 0,83 % 0,83 % 84,7 % 85,2 % 85,5 % 85,1 % 86,2 % 70,0 % 2-70,0 % - 70,0 % ,9 41,4 40,9 40,4 39,9 Og endelig handler det om et særligt fokus på, at borgerne ikke bliver genindlagt, efter de er udskrevet fra sygehuset. For at forebygge genindlæggelser, er der fokus på at møde borgerne hurtigt efter udskrivning. Hertil er der mulighed for ophold på plejehotel i tilfælde, hvor det er særligt påkrævet.

7 Vækst og bæredygtighed Vækst, erhvervsudvikling og bosætning er en betingelse for, at vi kan bevare en kommune med et rimeligt serviceniveau, hvor der er godt at bo og leve. Derudover vedrører det også vores fælles ansvar for naturen, miljøet og klimaet, samt vores ansvar for kulturhistorien og for kommunens ejendomme og infrastruktur. Der er tre politiske målsætninger under kerneopgaven Vækst og bæredygtighed. Med de politiske effektmål er der fokus på at skabe vækst i Holbæk Kommune. Det betyder et ønske om at skabe flere arbejdspladser og om at øge indbyggertallet. Hertil er der fokus på miljøet, det vil sige at vi som kommune skal være mere energieffektive, så vi kan mindske udledningen af CO2. Indsatserne er baseret på at være i dialog, lave partnerskaber og samarbejde med forskellige aktører. Politiske effektmål for kerneopgaven Vækst og bæredygtighed Der skabes 150 flere arbejdspladser Indbyggertallet stiger til mindst CO2 udledningen fra kommunale bygninger, drift og transport falder med mindst 3 % om året 1) Data er fra ) Data er fra

Under kerneopgaven Fællesskab er der tre politiske målsætninger beskrevet som tre tværgående temaer:

Under kerneopgaven Fællesskab er der tre politiske målsætninger beskrevet som tre tværgående temaer: Politiske effektmål Holbæk Kommune ønsker at tilbyde bedst mulig service til borgere og virksomheder, for de penge vi har. Byrådet har besluttet 27 overordnede politiske effektmål, som dækker kommunens

Læs mere

UDDANNELSE TIL ALLE UNGE

UDDANNELSE TIL ALLE UNGE KL UDDANNELSESKONFERENCE NOVEMBER 2016 Holbæk Kommune En stærk medspiller Agenda Om baggrunden - Holbæk i Fællesskab Om organisationen - En stærk medspiller Om kerneopgaven Om at have en politisk uddannelsesdagsorden

Læs mere

Kalundborg Kommunes Integrationspolitik

Kalundborg Kommunes Integrationspolitik Kalundborg Kommunes Integrationspolitik Kon takt Sagsansvarlig: Jannie Buch Kalundborg Telefon, direkte: 59 53 41 21 Kalundborg Kommune Torvet 3 4400 Kalundborg 1/7 Indledning Kalundborg Kommunes politik

Læs mere

2018 UDDANNELSES POLITIK

2018 UDDANNELSES POLITIK 2018 UDDANNELSES POLITIK Vores børn, deres skolegang og fremtid ligger til enhver tid os alle på sinde. Det er af største betydning, at vi lykkes med at ruste vores børn til fremtiden og til at begå sig

Læs mere

Indhold Indledning... 3 Forord fra borgmesteren... 3 Politiske effektmål... 4

Indhold Indledning... 3 Forord fra borgmesteren... 3 Politiske effektmål... 4 Budget 2017-2020 1 Budget 2017-2020 Indhold Indhold... 2 Indledning... 3 Forord fra borgmesteren... 3 Politiske effektmål... 4 Budget fordeling af indtægter og udgifter... 11 Totaloversigt... 12 Indtægter...

Læs mere

Bæredygtighed. Sammenhæng for borgerne

Bæredygtighed. Sammenhæng for borgerne Bæredygtighed Vi ønsker en miljømæssig, økonomisk og faglig bæredygtig udvikling. Oplevelser & Fællesskaber Vi ønsker, at alle borgere i Viborg Kommune har mulighed for at indgå i sunde fællesskaber og

Læs mere

Bæredygtighed. Sammenhæng for borgerne

Bæredygtighed. Sammenhæng for borgerne Bæredygtighed Vi ønsker en miljømæssig, økonomisk og faglig bæredygtig udvikling. Oplevelser & Fællesskaber Vi ønsker, at alle borgere i Viborg Kommune har mulighed for at indgå i sunde fællesskaber og

Læs mere

Strategi for nyankomne flygtninge og deres familier august 2015

Strategi for nyankomne flygtninge og deres familier august 2015 Strategi for nyankomne flygtninge og deres familier august 2015 Indledning Antallet af flygtninge, der kommer til Danmark er stigende. Krig og uro i verdens brændpunkter gør, at Danmark modtager flere

Læs mere

Indhold... 2. Indledning... 4. Forord fra borgmesteren... 4. Kommunens vision og strategier... 5. Politiske effektmål... 6

Indhold... 2. Indledning... 4. Forord fra borgmesteren... 4. Kommunens vision og strategier... 5. Politiske effektmål... 6 Budget 2016-2019 Budget 2016-2019 Indhold Indhold... 2 Indledning... 4 Forord fra borgmesteren... 4 Kommunens vision og strategier... 5 Politiske effektmål... 6 Budgettet og fordelingen af indtægter og

Læs mere

Uddannelsesplan Februar 2016 UDDANNELSE TIL ALLE UNGE

Uddannelsesplan Februar 2016 UDDANNELSE TIL ALLE UNGE Uddannelsesplan 2016 Februar 2016 UDDANNELSE TIL ALLE UNGE Uddannelse til alle unge Indledning Der er brug for kvalificeret arbejdskraft på fremtidens arbejdsmarked for at sikre vækst og velfærd. Samtidig

Læs mere

Sunde fællesskaber og sammenhæng Børn og unge deltager aktivt i sunde fællesskaber - Derfor vil vi skabe sammenhæng og helhed i børns og unges liv

Sunde fællesskaber og sammenhæng Børn og unge deltager aktivt i sunde fællesskaber - Derfor vil vi skabe sammenhæng og helhed i børns og unges liv Børn & Unge Sekretariat Prinsens Alle 5 8800 Viborg letho@viborg.dk Notat om implementering af sammenhængsmodellen - B&U Børne- og Ungdomsudvalget har siden januar 2019 arbejdet med, hvordan børn- og ungeområdet

Læs mere

1. 75 % af de årige er i beskæftigelse

1. 75 % af de årige er i beskæftigelse Notat HOLBÆK KOMMUNE Dato: 15.nov. 2016 Politiske Effektmål - status til mødet i UJU d. 30/11/2016 Herunder status på de politiske effektmål for kerneopgaven Alle Kan Bidrage. Opgjort med seneste tal fra

Læs mere

1. 75 % af de årige er i beskæftigelse

1. 75 % af de årige er i beskæftigelse Notat HOLBÆK KOMMUNE Dato: 2. feb. 2017 Politiske Effektmål - status til mødet i UJU d. 22/02/2017 Herunder status på de politiske effektmål for kerneopgaven Alle Kan Bidrage. Opgjort med seneste tal fra

Læs mere

1. 75 % af de årige er i beskæftigelse

1. 75 % af de årige er i beskæftigelse HOLBÆK KOMMUNE Notat Dato: 9. juni 2016 Sagsb.: Bo Christensen Sagsnr.: Dir.tlf.: 72363378 E-mail: bochr@holb.dk Politiske Effektmål - status til mødet i UJU d. 22/6/2016 Herunder status på de politiske

Læs mere

Beskæftigelsesområdet og pejlemærker for en ny beskæftigelsespolitik Handicaprådet den 31/ Christian Harsløf Direktør, Social, job og Sundhed

Beskæftigelsesområdet og pejlemærker for en ny beskæftigelsespolitik Handicaprådet den 31/ Christian Harsløf Direktør, Social, job og Sundhed Beskæftigelsesområdet og pejlemærker for en ny beskæftigelsespolitik Handicaprådet den 31/1 2019 Christian Harsløf Direktør, Social, job og Sundhed Beskæftigelsesområdets kerneopgaver 1. Hjælp til ledige

Læs mere

Notat - Status på målopfyldelse februar 2016; Politiske Effektmål for kerneopgaven Alle kan bidrage

Notat - Status på målopfyldelse februar 2016; Politiske Effektmål for kerneopgaven Alle kan bidrage Notat - Status på målopfyldelse februar 2016; Politiske Effektmål for kerneopgaven Alle kan bidrage Målsætning Status jan 16 Status feb 16 B 2016 Kommunestrategi 1. 75 % af de 16-66 årige er i beskæftigelse

Læs mere

1. 74 % af de årige er i beskæftigelse

1. 74 % af de årige er i beskæftigelse 1995 1997 1999 2001 2003 2005 2007 2009 2011 2013 2015 2017 2019 HOLBÆK KOMMUNE Notat Dato: 10. marts 2016 Sagsb.: Bo Christensen Sagsnr.: Dir.tlf.: 72363378 E-mail: bochr@holb.dk Politiske Effektmål -

Læs mere

En stærk medspiller Forslag til ny organisation, september 2014

En stærk medspiller Forslag til ny organisation, september 2014 En stærk medspiller Forslag til ny organisation, september 2014 En stærk medspiller Indledning Med Holbæk i Fællesskab har Byrådet sat retning på udvikling af fremtidens kommune. En kommune, hvor vi skaber

Læs mere

Udvalgsplan for Velfærds- og Sundhedsudvalget

Udvalgsplan for Velfærds- og Sundhedsudvalget Udvalgsplan 2014-2017 for Velfærds- og Sundhedsudvalget VELFÆRD OG SUNDHED Forord Velfærds- og Sundhedsudvalget ønsker, at børn, unge og voksne i Horsens Kommune skal leve gode og aktive liv. Horsens Kommune

Læs mere

Holbæk Kommunes. ungepolitik

Holbæk Kommunes. ungepolitik Holbæk Kommunes Børneog ungepolitik Indhold Forord... side 3 Udfordringerne... side 4 En samlet børne- og ungepolitik... side 5 Et fælles børnesyn... side 6 De fire udviklingsområder... side 7 Udviklingsområde

Læs mere

Børn & Unge. Direktør Hans Henrik F. Gaardsøe

Børn & Unge. Direktør Hans Henrik F. Gaardsøe Direktør Hans Henrik F. Gaardsøe Overordnet organisering Kerneopgaver dagtilbud Dagtilbudsloven som overordnet ramme Fremme børns trivsel, udvikling og læring Forebygge negativ social arv og eksklusion,

Læs mere

Holbæk i Fællesskab. Byrådets vision for Holbæk Kommune

Holbæk i Fællesskab. Byrådets vision for Holbæk Kommune Holbæk i Fællesskab Byrådets vision for Holbæk Kommune Holbæk i Fællesskab Politik handler om at ville noget, og som byråd er det vores ansvar at formulere, hvad vi vil. Med denne vision giver vi borgere,

Læs mere

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan 2016+ Indledning Holbæk står, som mange andre kommuner i Danmark, overfor både økonomiske og komplekse samfundsudfordringer. Det klare politiske budskab

Læs mere

ODENSE KOMMUNES SUNDHEDSPOLITIK

ODENSE KOMMUNES SUNDHEDSPOLITIK SUND SAMMEN ODENSE KOMMUNES SUNDHEDSPOLITIK Kolofon Udgivet: Udarbejdet af Odense Kommune Fotografer: VisitOdense Odense Kommune Colourbox INDHOLDSFORTEGNELSE Sund Sammen - forord... 4 Et sundere arbejdsmarked...

Læs mere

gladsaxe.dk Sammen om et sundt liv i Gladsaxe Sundhedspolitik

gladsaxe.dk Sammen om et sundt liv i Gladsaxe Sundhedspolitik gladsaxe.dk Sammen om et sundt liv i Gladsaxe Sundhedspolitik Sammen om sundheden i Gladsaxe Vores sundhed er afgørende for, at vi kan leve det liv, vi gerne vil. Desværre har ikke alle mennesker de samme

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE Forvaltningen. Allerød Integrationspolitik - forslag 1. Forord NOTAT

ALLERØD KOMMUNE Forvaltningen. Allerød Integrationspolitik - forslag 1. Forord NOTAT ALLERØD KOMMUNE Forvaltningen Bjarkesvej 2, 3450 Allerød Tlf: 48 10 01 00 E-mail: kommunen@alleroed.dk Telefax: 48 14 02 08 Sagsbeh. mies Lok.nr. 178 Dato: 10. november 2009 NOTAT Allerød Integrationspolitik

Læs mere

UDDANNELSESPLAN 2017 STATUS AUGUST 2017 UDDANNELSE TIL ALLE UNGE

UDDANNELSESPLAN 2017 STATUS AUGUST 2017 UDDANNELSE TIL ALLE UNGE UDDANNELSESPLAN 2017 STATUS AUGUST 2017 Uddannelsesplan 2017 - overblik Afsæt i økonomien og budgetændringer fra 2016 til 2017: Fritid, forebyggelse og uddannelsesvejledning Uddannelsesrettet indsats og

Læs mere

UDDANNELSESPLAN 2018 STATUS JUNI 2018 UDDANNELSE TIL ALLE UNGE

UDDANNELSESPLAN 2018 STATUS JUNI 2018 UDDANNELSE TIL ALLE UNGE UDDANNELSESPLAN 2018 STATUS JUNI 2018 Uddannelsesplan 2018 - overblik Afsæt i økonomien og budgetændringer fra 2018 til 2018: Fritid, forebyggelse og uddannelsesvejledning Uddannelsesrettet indsats og

Læs mere

Udvalgsplan Velfærds- og Sundhedsudvalget. Web udgave VELFÆRD OG SUNDHED

Udvalgsplan Velfærds- og Sundhedsudvalget. Web udgave VELFÆRD OG SUNDHED Udvalgsplan 2014-2017 Velfærds- og Sundhedsudvalget VELFÆRD OG SUNDHED Forord Velfærds- og Sundhedsudvalget ønsker, at børn, unge og voksne i Horsens Kommune skal leve gode og aktive liv. Horsens Kommune

Læs mere

En stærk medspiller November 2014

En stærk medspiller November 2014 En stærk medspiller November 2014 En stærk medspiller Indledning Med Holbæk i Fællesskab har Byrådet sat retning på udvikling af fremtidens kommune. En kommune, hvor vi skaber resultater i fællesskab med

Læs mere

En stærk medspiller. Endeligt forslag til ny organisation, oktober 2014

En stærk medspiller. Endeligt forslag til ny organisation, oktober 2014 En stærk medspiller Endeligt forslag til ny organisation, oktober 2014 En stærk medspiller Indledning Med Holbæk i Fællesskab har Byrådet sat retning på udvikling af fremtidens kommune. En kommune, hvor

Læs mere

Beskæftigelsespolitik

Beskæftigelsespolitik Beskæftigelsespolitik 2019-2022 Forord I Greve Kommune er det en forudsætning for vores fælles velfærd, at vi har et velfungerende og rummeligt arbejdsmarked, hvor alle bidrager med de ressourcer, de har.

Læs mere

(Synopsis for) Beskæftigelsesplan. Om Hørsholm Kommunes beskæftigelsesindsats

(Synopsis for) Beskæftigelsesplan. Om Hørsholm Kommunes beskæftigelsesindsats (Synopsis for) Beskæftigelsesplan 2019 Om Hørsholm Kommunes beskæftigelsesindsats Udarbejdet af: Center for Arbejdsmarked Udgivelsesdato: 15.12.2018 Indhold 1. Indledning...3 1.1 Det formelle grundlag...3

Læs mere

Beskæftigelsespolitik. Fredensborg Kommune Revideret marts 2016

Beskæftigelsespolitik. Fredensborg Kommune Revideret marts 2016 Beskæftigelsespolitik Fredensborg Kommune Revideret marts 2016 1 Forord Det er med glæde, at jeg på Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalgets vegne kan præsentere de politiske standpunkter og ambitioner for

Læs mere

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden - Det gode liv i Halsnæs Juni 2018 Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden Det gode liv i Halsnæs I Halsnæs sætter vi stor pris på vores nære fællesskab. Skoler, plejecentre,

Læs mere

Vejen Byråd Politikområder

Vejen Byråd Politikområder Vejen Byråd 1 Lay out: Vejen Kommune Tekst: Vejen Kommune Foto: Colourbox og Vejen Kommune Ordrenr.: 863-18 Tryk: Vejen Kommune Udgivet: Juni 2018 Vejen Byråd Vejen Kommune er et godt sted, hvor det gode

Læs mere

Udvalgsplan for Velfærds- og Sundhedsudvalget

Udvalgsplan for Velfærds- og Sundhedsudvalget Udvalgsplan 2014-2017 for Velfærds- og Sundhedsudvalget FØRSTEBEHANDLING VELFÆRD OG SUNDHED Forord Velfærds- og Sundhedsudvalgets ønsker, at børn, unge og voksne i Horsens Kommune skal leve gode og aktive

Læs mere

Socialudvalgets grundlag for det socialpolitiske arbejde

Socialudvalgets grundlag for det socialpolitiske arbejde Socialudvalgets grundlag for det socialpolitiske arbejde 2014-2017 Den socialpolitiske indsats i København retter sig mod de borgere, der måtte have brug for en særlig indsats. Det er de socialt udsatte

Læs mere

SUNDHED SAMMEN LØFTER VI SUNDHEDEN. i Assens Kommune FORORD

SUNDHED SAMMEN LØFTER VI SUNDHEDEN. i Assens Kommune FORORD Sammen om sundhed FORORD SAMMEN LØFTER VI SUNDHEDEN I Assens Kommune vil vi sætte spot på sundheden og arbejde målrettet for udvikling, fremgang og livskvalitet for alle. Vi vil løfte sundheden. Derfor

Læs mere

SUNDHEDSPOLITIK 2015-2025

SUNDHEDSPOLITIK 2015-2025 SUNDHEDSPOLITIK 2015-2025 - sunde rammer hele livet Indhold Forord ved Stén Knuth og Michael Gram Indledning Center for Sundhed og Omsorg Folkesundhed Torvegade 15 4200 Slagelse Fotos: Forside: Lene Holck

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN

BESKÆFTIGELSESPLAN 1 Beskæftigelses- og Socialudvalget har sat en tydelig retning for at sætte ind over for Odenses for høje ledighed i beskæftigelsespolitikken Odense i Job. s kerneopgave er at hjælpe flere borgere i job

Læs mere

Fredericia Kommune. Sundhedsstrategi. Gældende fra oktober 2016

Fredericia Kommune. Sundhedsstrategi. Gældende fra oktober 2016 Fredericia Kommune Sundhedsstrategi Gældende fra oktober 2016 Indhold Indledning... 3 Nationale mål... 3 Lokale politiske mål... 4 Temaerne... 4 Sundhed til udsatte og sårbare borgere... 5 Stærke børn

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016 er godkendt af kommunalbestyrelsen den 8. december 2015

Beskæftigelsesplan 2016 er godkendt af kommunalbestyrelsen den 8. december 2015 Beskæftigelsesplan 2016 Beskæftigelsesplan 2016 er godkendt af kommunalbestyrelsen den 8. december 2015 2 Indholdsfortegnelse Beskæftigelsesplan 2016... 4 Den aktuelle situation på arbejdsmarkedsområdet

Læs mere

Børne- og Ungeudvalgets dialogmøde med skoleområdet. 30.maj 2017

Børne- og Ungeudvalgets dialogmøde med skoleområdet. 30.maj 2017 Børne- og Ungeudvalgets dialogmøde med skoleområdet 30.maj 2017 Hvilke veje SKAL vi gå? Hvad styrer vi efter? Hvilke veje SKAL vi gå? Hvad styrer vi efter? Skolepolitikkens fokusområder og de nationale

Læs mere

Mål i Budget 2018 Børn og Unge (version )

Mål i Budget 2018 Børn og Unge (version ) Mål i Budget 2018 Børn og Unge (version 220517) Serviceområde 10, 12 og 16 Fokusområde Alle børn skal være en del af fællesskabet. - Inklusion af børn og unge i dagtilbud og skoler. - Fastholdelse af børn

Læs mere

Integrationspolitik (udkast)

Integrationspolitik (udkast) Godkendt i Byrådet den xx. xx 20xx Byrådssekretariat Sagsnr. 71104 Brevid. 2158097 Ref. IPJ Dir. tlf. 4631 8007 ingapj@roskilde.dk 11. august 2015 Integrationspolitik (udkast) Integrationspolitikken tager

Læs mere

Sammen skaber vi sundhed

Sammen skaber vi sundhed Sammen skaber vi sundhed Sundhedspolitik for Favrskov Kommune 2016-2019 Indholdsfortegnelse Indledning...4 Vision...5 Sundhedspolitikkens fem temaer: Sunde børn og unge i trivsel...6 Mere sundhed for alle...7

Læs mere

10 De otte Odensemål DE OTTE ODENSEMÅL

10 De otte Odensemål DE OTTE ODENSEMÅL DE OTTE ODENSEMÅL Odense Byråd arbejder efter otte ambitiøse effektmål som langsigtede pejlemærker for Odenses udvikling. Målene handler både om at udvikle og forbedre den nære velfærd, og også om den

Læs mere

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Byrådet, forår syddjurs.dk

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Byrådet, forår syddjurs.dk Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år Byrådet, forår 2017 syddjurs.dk Sammen løfter vi læring og trivsel Forord I Syddjurs Kommune er vores mål, at alle børn og unge lærer

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 EN STATUS ALLE KAN BIDRAGE

BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 EN STATUS ALLE KAN BIDRAGE BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 EN STATUS To mål for 2019 Der skal være 400 fuldtidspersoner færre på overførselsindkomst AKBI løfter de 330 og UAUN de 70 Ved udgangen af 2019 har 250 flere fuldtidspersoner været

Læs mere

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune Byrådet, forår 2017 1 Forord I Syddjurs Kommune er vores mål, at alle børn og unge lærer

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget har ansvaret for tilrettelæggelsen af den lokale beskæftigelsesindsats. Hovedområderne er: q q q q Beskæftigelsesindsatsen Servicering af virksomheder i f.t.

Læs mere

EN NY SOCIALSTRATEGI

EN NY SOCIALSTRATEGI EN NY SOCIALSTRATEGI Socialstrategien er de politiske visioner for det sociale arbejde i København for børn, unge og voksne med sociale og psykiske udfordringer eller et handicap. Socialstrategien skitserer

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN

BESKÆFTIGELSESPLAN 1 Beskæftigelses- og Socialudvalget har sat en tydelig retning for at sætte ind over for Odenses for høje ledighed i beskæftigelsespolitikken Odense i Job. s kerneopgave er at hjælpe flere borgere i job

Læs mere

Sagsnr.: 2015/ Dato: 18. november 2016

Sagsnr.: 2015/ Dato: 18. november 2016 Notat Sagsnr.: 2015/0000535 Dato: 18. november 2016 Titel: Kvartalsvis statusopfølgning Sagsbehandler: Annie Lucca Løkke Vestergaard Udviklingskonsulent Den kvartalsvise statusopfølgning består af to dele:

Læs mere

Handicappolitik

Handicappolitik Handicappolitik 2020-2024 Indledning Nyborg Kommunes handicappolitik 2020-2024 er en visionær politik, som vil række udover 2024. Handicappolitikken omfatter alle afdelinger i kommunen og tager afsæt i

Læs mere

Rubrik. Sundhed og trivsel for børn og unge i alderen 0-30 år. Sundhedsfremme- og forebyggelsesstrategi for perioden 2014-2017

Rubrik. Sundhed og trivsel for børn og unge i alderen 0-30 år. Sundhedsfremme- og forebyggelsesstrategi for perioden 2014-2017 Rubrik Sundhed og trivsel for børn og unge i alderen 0-30 år Sundhedsfremme- og forebyggelsesstrategi for perioden 2014-2017 Social og Sundhed Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 3 VISION...

Læs mere

Debat om vores skoler og børnehuse. Hvilke løsninger kan sikre læring og trivsel for færre penge?

Debat om vores skoler og børnehuse. Hvilke løsninger kan sikre læring og trivsel for færre penge? Debat om vores skoler og børnehuse Hvilke løsninger kan sikre læring og trivsel for færre penge? Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Folkeskolen og dagtilbud som tilvalg... 5 Børnehus og skole flytter

Læs mere

Hvornår og hvordan lykkes inklusion 0-18 år? Fælles udvalgsmøde d. 22/ Børn og Unge-udvalget og Socialudvalget

Hvornår og hvordan lykkes inklusion 0-18 år? Fælles udvalgsmøde d. 22/ Børn og Unge-udvalget og Socialudvalget Hvornår og hvordan lykkes inklusion 0-18 år? Fælles udvalgsmøde d. 22/4 2015 Børn og Unge-udvalget og Socialudvalget Hvor skal vi hen i dag? Temadrøftelse om inklusion Hvilken videnskal der til, hvis vi

Læs mere

Sund Sammen. Odense Kommunes Sundhedspolitik

Sund Sammen. Odense Kommunes Sundhedspolitik Sund Sammen Odense Kommunes Sundhedspolitik Forord Sundhed er mere end blot fraværet af sygdom. At være sund handler om at have det så godt fysisk, socialt og mentalt, at den enkelte er i stand til at

Læs mere

Sundhedsaftalen i Faaborg Midtfyn Kommune Første møde i implementeringsgruppe 22/ Sundhed og Omsorg Graabjergvej 3A, 5856 Ryslinge

Sundhedsaftalen i Faaborg Midtfyn Kommune Første møde i implementeringsgruppe 22/ Sundhed og Omsorg Graabjergvej 3A, 5856 Ryslinge Sundhedsaftalen 2015 18 i Faaborg Midtfyn Kommune Første møde i implementeringsgruppe 22/1 2016 1 Tredje generation 2001-14 2007-10 2 Selve aftalen Politisk del Målsætninger Udviklingsafsnit Administrativ

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE

BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE Oplæg til temadrøftelse BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE Revideret forår 2016 1 Indhold Forord... 3 Indledning... 3 Kompetente børn og unge... 4 Forpligtende fællesskaber... 5 Børn og unge med særlige

Læs mere

HOLBÆK I FÆLLESSKAB KONCERNLEDELSENS STRATEGIPLAN 2017+

HOLBÆK I FÆLLESSKAB KONCERNLEDELSENS STRATEGIPLAN 2017+ HOLBÆK I FÆLLESSKAB KONCERNLEDELSENS STRATEGIPLAN 2017+ Indledning Koncernledelsens Strategiplan sætter retning for hele organisationen med udgangspunkt i byrådets vision, politikker, strategier og budget.

Læs mere

Økonomiudvalget. Syddjurs Kommune Strategiske mål i koncernrapportering pr. 31. marts Bevilling: Tværgående - folketal

Økonomiudvalget. Syddjurs Kommune Strategiske mål i koncernrapportering pr. 31. marts Bevilling: Tværgående - folketal Økonomiudvalget 1 Bevilling: Tværgående - folketal Mål: Vi vil opnå et folketal på 45.000 i 2022. 2 Bevilling. Tværgående klima Mål: CO2-udledning fra kommunens bygninger skal falde over tid. Målet opgøres

Læs mere

Beskæftigelsespolitik. Fredensborg Kommune

Beskæftigelsespolitik. Fredensborg Kommune Beskæftigelsespolitik Fredensborg Kommune 1 Forord Det er med glæde, at jeg på Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalgets vegne kan præsentere de politiske standpunkter og ambitioner for beskæftigelsesområdet

Læs mere

Indsatskatalog til udmøntning af sundhedspolitikken Sammen om Sundhed 2012-2018 del 1

Indsatskatalog til udmøntning af sundhedspolitikken Sammen om Sundhed 2012-2018 del 1 katalog til udmøntning af sundhedspolitikken Sammen om Sundhed 2012-2018 del 1 1 Oversigt over sundhedsindsatser til udvikling/udmøntning Forebyggelsespakke/ sundhedsområde Tobak Udvikling af målrettede

Læs mere

Høringsversion. Vores sundhed SUNDHEDSPOLITIK FOR GRIBSKOV KOMMUNE. September et lidt bedre liv

Høringsversion. Vores sundhed SUNDHEDSPOLITIK FOR GRIBSKOV KOMMUNE. September et lidt bedre liv Høringsversion Vores sundhed SUNDHEDSPOLITIK FOR GRIBSKOV KOMMUNE September 2017 - et lidt bedre liv DU SKAL LEVE ET LANGT OG SUNDT LIV Som borger i Gribskov Kommune skal du skal leve et sundt og langt

Læs mere

Vores sundhed. Oktober et lidt bedre liv SUNDHEDSPOLITIK FOR GRIBSKOV KOMMUNE

Vores sundhed. Oktober et lidt bedre liv SUNDHEDSPOLITIK FOR GRIBSKOV KOMMUNE Vores sundhed SUNDHEDSPOLITIK FOR GRIBSKOV KOMMUNE Oktober 2017 - et lidt bedre liv 2 Birgit Roswall og Cosmo ved Blistrup DU SKAL LEVE ET LANGT OG SUNDT LIV Som borger i Gribskov Kommune skal du leve

Læs mere

Den høje beskæftigelse giver både udfordringer og muligheder. Vi ønsker at Vejen Kommune er en attraktiv kommune at drive og etablere virksomhed i.

Den høje beskæftigelse giver både udfordringer og muligheder. Vi ønsker at Vejen Kommune er en attraktiv kommune at drive og etablere virksomhed i. Forord Det går godt med beskæftigelsen i Danmark. Også i Vejen Kommune har vi den laveste ledighed i mange år. Faktisk har vi i efteråret 2018 haft den laveste ledighed i Syddanmark. Udfordringer og muligheder

Læs mere

Notat - Status på målopfyldelse januar 2016; Beskæftigelsesplan 2015 og Politiske Effektmål for kerneopgaven Alle kan bidrage

Notat - Status på målopfyldelse januar 2016; Beskæftigelsesplan 2015 og Politiske Effektmål for kerneopgaven Alle kan bidrage Notat - Status på målopfyldelse januar 2016; Beskæftigelsesplan og Politiske Effektmål for kerneopgaven Alle kan bidrage I Beskæftigelsesplan (BP) er der opstillet 4 ministermål og 3 lokale mål. Status

Læs mere

Opfølgningsanalyse 2017 for Børn- og Ungeudvalget

Opfølgningsanalyse 2017 for Børn- og Ungeudvalget Opfølgningsanalyse 2017 for Børn- og Ungeudvalget Opfølgningsanalysen er et tillæg til effektregnskabet, hvor der tilbydes mulige forklaringer og uddybende viden om en given udvikling i effektmålet. Effektmål/Indikator

Læs mere

Det forudsætter, at flygtninge hurtigt opnår viden om kultur, normer, pligter og rettigheder i det danske samfund.

Det forudsætter, at flygtninge hurtigt opnår viden om kultur, normer, pligter og rettigheder i det danske samfund. 30. august 2016 Visionen for Favrskov Kommunes integrationsindsats er, at flygtninge, der bor i Favrskov Kommune, indgår som deltagende, selvforsørgende og ydende medborgere, der er en ressource i lokalsamfundet.

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2017 Nyborg Kommune

Beskæftigelsesplan 2017 Nyborg Kommune Beskæftigelsesplan Kommune Oktober 2016, Version 2 Indledning Kommune udarbejder hvert år en beskæftigelsesplan. Beskæftigelsesplanen tager udgangspunkt i Kommunes politikker, herunder sundhedspolitikken

Læs mere

Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UU Randers)

Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UU Randers) Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UU Randers) AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i

Læs mere

Lokale mål: 1. Ungeledigheden skal bekæmpes 2. Der skal skabes flere fleksjob 3. Arbejdsstyrken skal øges

Lokale mål: 1. Ungeledigheden skal bekæmpes 2. Der skal skabes flere fleksjob 3. Arbejdsstyrken skal øges Notat om målfastsættelse i BP2015 Dette notat beskriver hvordan administrationen beregner og giver forslag til konkrete måltal for de politiske mål i beskæftigelsesplanen. Der tages udgangspunkt i tal

Læs mere

Vejle Kommunes Sundhedspolitik Nyd livet! sammen gør vi det bedre

Vejle Kommunes Sundhedspolitik Nyd livet! sammen gør vi det bedre Vejle Kommunes Sundhedspolitik 2017-2024 Nyd livet! sammen gør vi det bedre Vejle vil Livet I Vejle Kommune er langt de fleste borgere sunde og raske. Sådan bør det fortsat være. Men sundhed er en ressource,

Læs mere

Vejle Kommunes Sundhedspolitik Nyd livet! sammen gør vi det bedre

Vejle Kommunes Sundhedspolitik Nyd livet! sammen gør vi det bedre Vejle Kommunes Sundhedspolitik 2017-2024 T S A K UD Nyd livet! sammen gør vi det bedre Vejle vil Livet I Vejle Kommune er langt de fleste borgere sunde og raske. Sådan bør det fortsat være. Men sundhed

Læs mere

UDVALGSSTRATEGI BESKÆFTIGELSESUDVALGET

UDVALGSSTRATEGI BESKÆFTIGELSESUDVALGET 3. UDKAST UDVALGSSTRATEGI 2019-22 BESKÆFTIGELSESUDVALGET INDLEDNING Ved udvalgsformand Ole K. Larsen Vi skal styrke borgernes mulighed for at mestre egen tilværelse og i samarbejde med borgerne sikre,

Læs mere

Strategi for integration af nye flygtninge og deres familier

Strategi for integration af nye flygtninge og deres familier Udkast til Strategi for integration af nye flygtninge og deres familier Antallet af flygtninge, der kommer til Danmark er stigende. Krig og uro i verdens brændpunkter gør, at Danmark modtager flere flygtninge

Læs mere

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID BYRÅDETS VISION 2030 VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID Vækst med vilje - vi skaber fremtiden og det gode liv sammen VISION 2030 I Faxe Kommune har

Læs mere

Økonomiudvalget Bevilling: Tværgående

Økonomiudvalget Bevilling: Tværgående 1 of 8 Økonomiudvalget Bevilling: Tværgående Mål: Vi vil i 2017 have et sygefravær i Syddjurs Kommune, der er blandt den laveste 1/3 blandt landets kommuner. Status: Der pågår fortsat datavalidering. Grafen

Læs mere

1. Andelen af 'Jobparate' ledige skal ligge i den bedste 3. del i forhold til klyngen. A-dagpenge:

1. Andelen af 'Jobparate' ledige skal ligge i den bedste 3. del i forhold til klyngen. A-dagpenge: Notat HOLBÆK KOMMUNE Dato: 22. maj 2018 Politiske Effektmål - status til mødet i BUU d. 28. maj 2018 Herunder status på de politiske effektmål for kerneopgaven Alle Kan Bidrage. Opgjort med seneste tal

Læs mere

gladsaxe.dk Sammen om et sundt liv i Gladsaxe Udkast til Gladsaxe Kommunes Sundhedspolitik 1

gladsaxe.dk Sammen om et sundt liv i Gladsaxe Udkast til Gladsaxe Kommunes Sundhedspolitik 1 gladsaxe.dk Sammen om et sundt liv i Gladsaxe Udkast til Gladsaxe Kommunes Sundhedspolitik 1 2 Indledning Vision Et godt helbred er udgangspunktet for at kunne trives fysisk, psykisk og socialt. I Gladsaxe

Læs mere

Læring og trivsel hos børn og unge

Læring og trivsel hos børn og unge Læring og trivsel hos børn og unge Omstillingsgruppens anbefalinger Materiale til byrådet - juni 2014 På baggrund af de første to møder i omstillingsgruppen er der formuleret tre temaer: Større sammenhæng

Læs mere

Den dynamiske beskæftigelsesplan

Den dynamiske beskæftigelsesplan Den dynamiske beskæftigelsesplan 2019 Vejen til et sundt og langt arbejdsliv VEJEN Tryk: Vejen Kommune Tekst: Jobcenter Vejen Billeder: Colourbox Udgivet: Februar 2019 Ordrenr.: 972-19 Forord Det går godt

Læs mere

STRATEGI FOR DET RUMMELIGE ARBEJDSMARKED

STRATEGI FOR DET RUMMELIGE ARBEJDSMARKED STRATEGI FOR DET RUMMELIGE ARBEJDSMARKED PLADS TIL ALLE BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET 1 FORORD Som Beskæftigelses og Socialudvalg vil vi skabe et arbejdsmarked i Odense præget af socialt ansvar og med

Læs mere

ODENSE KOMMUNES SUNDHEDSPOLITIK

ODENSE KOMMUNES SUNDHEDSPOLITIK SUND SAMMEN ODENSE KOMMUNES SUNDHEDSPOLITIK Kolofon Udgivet: Juni 2019 Udarbejdet af Odense Kommune Fotografer: VisitOdense Odense Kommune Colourbox INDHOLDSFORTEGNELSE Sund Sammen - forord... 4 Vision,

Læs mere

Forklaringer til opsætning og layout

Forklaringer til opsætning og layout 0 Forklaringer til opsætning og layout For at gøre politikken indbydende at læse og for at visualisere centrale pointer, begreber mm. vil dette foreløbige udkast bliver sat korrekt op og illustreret af

Læs mere

Lærings- og Trivselspolitik 2021

Lærings- og Trivselspolitik 2021 Lærings- og Trivselspolitik 2021 Indhold Indledning... 3 Læring... 5 Trivsel... 7 Samspil.... 9 Rammer for læring, trivsel og samspil... 11 2 Lærings- og trivselspolitik 2021 Indledning Vi ser læring og

Læs mere

OVERSIGT OVER BESKÆFTIGELSES- OG ARBEJDSMARKEDSPOLITIKKEN. Oversigt over beskæftigelses- og arbejdsmarkedspolitikken i Skanderborg Kommune 2012

OVERSIGT OVER BESKÆFTIGELSES- OG ARBEJDSMARKEDSPOLITIKKEN. Oversigt over beskæftigelses- og arbejdsmarkedspolitikken i Skanderborg Kommune 2012 OVERSIGT OVER BESKÆFTIGELSES- OG ARBEJDSMARKEDSPOLITIKKEN Oversigt over beskæftigelses- og arbejdsmarkedspolitikken i Skanderborg Kommune Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsforholdene i Skanderborg Kommune

Læs mere

Aarhusmål og Aarhusfortællingen Maj 2018

Aarhusmål og Aarhusfortællingen Maj 2018 Aarhusmål og Aarhusfortællingen 2018-2021 16. Maj 2018 Aarhusfortællingen Fortællingen om Aarhus 2018-2021 (ny udgave) Aarhus har en fantastisk placering ved havet og skoven. Et levende pulserende bymiljø

Læs mere

Notat. Sagsnr.: 2015/ Dato: 24. maj Nyt kvartalsvist statusopfølgningskoncept

Notat. Sagsnr.: 2015/ Dato: 24. maj Nyt kvartalsvist statusopfølgningskoncept Notat Sagsnr.: 2015/0000535 Dato: 24. maj 2016 Titel: Nyt kvartalsvist statusopfølgningskoncept Sagsbehandler: Annie Lucca Løkke Vestergaard Udviklingskonsulent Det nye kvartalsvise statusopfølgningskoncept

Læs mere

EN STÆRK MEDSPILLER UDDANNELSE TIL ALLE UNGE UDDANNELSE TIL ALLE UNGE

EN STÆRK MEDSPILLER UDDANNELSE TIL ALLE UNGE UDDANNELSE TIL ALLE UNGE EN STÆRK MEDSPILLER Ledernetværk i AMK Øst april 2018 Velkommen til Holbæk Godt 71.000 indbyggere Forbundet med hovedstaden tog og motorvej Erhvervsstruktur med mange små og mellemstore virksomheder Kultur-

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN

BESKÆFTIGELSESPLAN 1 Beskæftigelses- og Socialudvalget har sat en tydelig retning for at sætte ind over for Odenses for høje ledighed i beskæftigelsespolitikken Odense i Job. s kerneopgave er at hjælpe flere borgere i job

Læs mere

Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune frem mod Sammen løfter vi læring og trivsel

Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune frem mod Sammen løfter vi læring og trivsel Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune frem mod 2021 Sammen løfter vi læring og trivsel 1 Forord I Syddjurs Kommune understøtter vi, at alle børn og unge trives og lærer så meget, som de kan. Vi

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE

BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE 2016-2020 Indhold Børne- og Ungepolitikken en værdifuld platform... 2 Et respektfuldt børne- og ungesyn... 3 Kompetente børn og unge... 4 Forpligtende fællesskaber...

Læs mere

Handicap politik [Indsæt billede]

Handicap politik [Indsæt billede] l Handicap politik [Indsæt billede] Godkendt af Byrådet den 25. februar 2013 1 Forord Fredensborg Kommune er en handicapvenlig kommune, der skaber gode vilkår for borgere med handicap, så den enkelte borger

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE

BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE Oplæg til temadrøftelse BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE Revideret forår 2016 1 Indhold Forord...3 Indledning...3 Kompetente børn og unge...4 Forpligtende fællesskaber...5 Stærke netværk og et rigt

Læs mere

Tønder Kommunes Handleplan Til den Sammenhængende børne- og ungepolitik

Tønder Kommunes Handleplan Til den Sammenhængende børne- og ungepolitik Tønder Kommunes Handleplan Til den Sammenhængende børne- og ungepolitik Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 3 Værdier og målsætninger... 4 Fokusområder... 6 1. Tidlig indsats... 7 2. Inklusion og fleksibilitet...

Læs mere

Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan Opfølgning - August

Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan Opfølgning - August Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan 2018 Opfølgning - August 1 Politik og handlingsplan Køge Kommunes arbejdsmarkedspolitiske handlingsplan udmønter kommunens fireårige arbejdsmarkedspolitik, som Køge

Læs mere