NYHEDSBREV. Af Formanden for Inatsisartut Lars-Emil Johansen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NYHEDSBREV. Af Formanden for Inatsisartut Lars-Emil Johansen"

Transkript

1 NYHEDSBREV Af Formanden for Inatsisartut Lars-Emil Johansen 2. halvår 2014

2 Reception i anledning af Folketingets årlige orienteringsrejse til Grønland Formanden for Inatsisartut samt formanden for Naalakkersuisut inviterede i fællesskab Folketingets delegation til reception i Hans Egedes Hus den 23. juni. Under arrangementet blev der skabt uformelle kontakter, og medlemmerne for Inatsisartut fik lejlighed for at mødes med deres danske kolleger i den historiske bygning. Besøg fra Nunavut Den 1. juli besøgte Nunavuts premierminister Peter Taptuna og uddannelsesminister Paul Quassa Inatsisartut. Formanden for Inatsisartut gav delegationen en rundvisning i Salen. Efter en grundig gennemgang af procedurer og regler for landenes lovgivende forsamlinger var der kaffe og kage i Kaffestuen. Besøget i Inatsisartut var en del af delegationens officielle besøg hos Naalakkersuisut.

3 Kronprinsfamiliens besøg H.K.H. Kronprins Frederik og H.K.H. Kronprinsesse Mary besøgte sammen med deres børn Nuuk den august. Formanden for Inatsisartut, Inatsisartuts generalsekretær og sekretariatschefen for formandskabssekretariatet blev inviteret til at deltage i Naalakkersuisuts formelle velkomstmiddag på Hotel Hans Egede den 7. august. Den 8. august deltog formanden for Inatsisartut sammen med Naalakkersuisut og kommunalbestyrelsen ved Kronprinsparrets officielle ankomst med Kongeskibet ved Kolonihavnen. Nuuks borgere var mødt talstærkt op, og det var traditionen tro en meget festlig dag for både børn og voksne, der stod med flag langs hele ruten. Senere samme dag tog formanden imod Kronprinsparret og Kronprinsparrets børn i Inatsisartut. Formanden viste dem rundt i Inatsisartut og fortalte historien om Inatsisartut og om symbolikkerne bag udsmykningerne af Salen. Kronprinsparrets børn lyttede nysgerrigt til formanden, som med glæde overrakte børnene en erindringsgave i form af en nøglering i sølv lavet af Buuti Pedersen og Nikolai Appel. Afslutningsvis deltog dele af formandskabet i receptionen på Kongeskibet Dannebrog.

4 Kontaktudvalgsmøde med Folketingets Præsidium Det årlige kontaktudvalgsmøde mellem Folketingets præsidium og Formandskabet for Inatsisartut fandt sted i Ilulissat og Qeqertarsuaq i dagene august. Landenes politiske situation blev drøftet. Det blev understreget, at en erfaringsudveksling på parlamentarisk plan og muligheden for drøftelse af fællesudfordringer er vigtig, ikke mindst i disse år, hvor interessen for Grønland er stor i Folketinget. Konkret blev det diskuteret, hvordan man kan gøre samlingerne i Folketinget og Inatsisartut mere attraktive for medierne og befolkningen generelt. Et af målene for Folketinget er blandt andet, at få øget medieinteressen for det parlamentariske arbejde. Fordele og ulemper ved en direkte TV-transmission af eksempelvis spørgetimerne blev drøftet, og hvordan de nordatlantiske medlemmer af Folketinget fremover kan inddrages i spørgetimerne. Desuden blev arbejdsgange i forbindelse med lovgivning, som skal til høring i Grønland, debatteret.

5 Formandskabet for Inatsisar - tut og Folketingets Præsidium afholder årligt et kontaktudvalgsmøde, der finder sted skiftevis i Grønland og Danmark. Kontaktudvalget ud - veksler parlamentariske erfaringer og drøfter emner af fælles interesser. Danmark er vært ved næste kontaktudvalgsmøde i sensommeren Kontaktudvalget ved Arktisk Station. Vestnordisk Råds årsmøde på Vestmannaeyjar Vestnordisk Råds årsmøde blev afholdt på Vestmannaeyar i dagene september. Vestnordisk Råds årsmøde blev indledt ved overværelse af uddelingen af Vestnordisk Råds Børne- og Ungdomslitteraturpris, som gik til Andri Snær Magnason for hans roman Tidskisten. Nomineret til prisen var derudover Kathrine Rosing med Nasaq teqqialik fra Grønland og Bárð Oskarsson med Flata Kaninin fra Færøerne. Børne- og Ungdomslitteraturprisen uddeles hvert andet år, og med æren følger kr kr. Det har i mange år været et ønske fra Vestnordisk Råd, at mødes med ministre fra de respektive lande. På årsmødet var der således planlagt et møde med de vestnordiske udenrigsministre. Efter mødet med udenrigsministrene var der møde i Vestnordiske Råds præsidie. Dagen blev afsluttet med en middag hos den islandske præsident, som tog imod Vestnordisk Råds medlemmer, sekretariatet, gæster og udenrigsministre i præsidentens residens. Som ny præsident i Vestnordisk Råd blev Bill Justinussen fra Færøerne valgt. Lars-Emil Johansen overtager posten ved næste årsmøde.

6 Under årsmødet var der inviteret oplægsholdere fra forskellige organisationer, som kom med input til forskellige samarbejdsområder. Bl.a. var Egill Þór Níelsson inviteret, som har udarbejdet en rapport. Rapporten vedrører samarbejdsmulighederne omkring fiskeri, handel og investering, frihandelszone, transport og infrastruktur, og nødberedskab mellem de vestnordiske lande. Rapporten vil danne grundlag for en behandling på temakonferencen i Aasiaat i begyndelsen af Det fremkom ligeledes, at der er et ønske om et samarbejde om oplysning om EUs sælskindsimportforbud og om grindefangsten på Færøerne, da det antages at forskellige meningsdannere ikke er oplyst tilstrækkeligt med henblik på, at kunne forhindre ødelæggelse af fangst og salg af produkter fra Grønland og Færøerne. Endelig forbereder Vestnordisk Råds præsidie markeringen af 30-året for Vestnordisk Råd under årsmødet på Færøerne i Vestnordisk Råds rekommandationer Før Vestnordisk Råds årsmøde var der fremsendt to rekommandationer. Den ene rekommandation 1/2014 omhandlende Vestnordisk Råds medlemmers adgang til at kunne stille de respektive landes ministre spørgsmål på de samarbejdsområder der findes. Denne mulighed findes allerede i Nordisk Råd regi. Den anden rekommandation 2/2014 omhandlede skibes muligheder for at reducere svovlindholdet i brændstof, da det især er til skade for de omkringlevende mennesker og dyr, som lever ved kysten. Begge rekommandationer blev vedtaget og vil blive forelagt de enkelte landes parlamenter. Endvidere arbejder præsidiet med markeringen af 30 året for Vestnordisk Råd, som skal markeres under årsmødet på Færøerne i 2015.

7 Vestnordisk Råds årsmøde på Vestmannaeyjar i dagene september.

8 Besøg af den franske Senator André Gattolin André Gattolin er, udover at være valgt Senator i Det Franske Senat, ligeledes valgt af Senatet som sekretær for European Affairs Committee (Komitéen for europæiske anliggender). I denne egenskab har han udarbejdet rapporten Den Arktiske region og dets strategiske aspekt for de europæiske politikker. Som opfølgning på hans rapport gæstede han Nuuk for at tale med relevante instanser omkring miljø, naturlige ressourcer og relationerne mellem Arktis og resten af verden. Senatoren mødtes uformelt med formanden for Inatsisartut den 17. september for at få mere indsigt i grønlandsrelaterede emner og politikker samt samfundet generelt. Senatoren overrakte formanden et eksemplar af sin seneste rapport.

9 Bygdebestyrelsesbesøg den 23. september Kommuneqarfik Sermersooq afholdt bygdebestyrelsesseminar og ved samme anledning blev de alle inviterede til Inatsisartut. Efter en rundvisning i salen, hvor de forskellige processer og procedurer blev forklaret, bød Formanden på frokost. Tildeling af Nersornaat Den 1. oktober fik Line Dalentoft tildeldt Nersornaat i sølv med begrundelse i hendes mangeårige engagement med at udvikle forbeyggelsesstrukturen i Grøn land, hvilket berører og har hjulpet mange mennesker.

10 Efterårssamlingen startede den 30. september Efterårssamlingen var planlagt til at forløbe fra 30. september til 12. december 2014, hvor der var der var optaget 108 dagsordenspunkter til behandling i salen. Der blev imidlertid udskrevet valg om aftenen den 1. oktober, idet formand for Naalakkersuisut Aleqa Hammond tog orlov, hvorved Kim Kielsen blev fungerende formand og valgte at udskrive valg. Hermed bortfaldt den resterende del af efterårssamlingen. Konstituerende samling den 12. december 2014 Efter valget konstituerede Inatsisartut sig den 12. december. På den konstituerende samling blev medlemmerne af Naalakkersuisut, udvalgene og formandskabet valgt. Formandskabet for Inatsisartut består nu af Formand Lars-Emil Johansen, 1. næstformand Agathe Fontain, 2. næstformand Justus Hansen, 3. næstformand Juliane Henningsen og 4. næstformand Nikolaj Jeremiassen.

Forord. Dronningens besøg i Grønland Vestnordisk Råds årsmøde i Island

Forord. Dronningens besøg i Grønland Vestnordisk Råds årsmøde i Island INATSISARTUT P a r l i a m e n t o f G r e e n l a n d Nyhedsbrev Af Formanden for Inatsisartut Josef Motzfeldt 2. halvår 2011 Forord Det tredje arbejdsår i Inatsisartut indenfor denne valgperiode blev

Læs mere

Formandskabets Kontaktudvalgsmøde med folketingets præsidium

Formandskabets Kontaktudvalgsmøde med folketingets præsidium INATSISARTUT P a r l i a m e n t o f G r e e n l a n d Nyhedsbrev Af Formanden for Inatsisartut Josef Motzfeldt 2. halvår 2012 Forord Det fjerde arbejdsår for Inatsisartut indenfor denne valgperiode startede

Læs mere

NYHEDSBREV. Af Formanden for Inatsisartut Lars-Emil Johansen

NYHEDSBREV. Af Formanden for Inatsisartut Lars-Emil Johansen NYHEDSBREV Af Formanden for Inatsisartut Lars-Emil Johansen 1. halvår 2014 NERSORNAAT JANUAR OG JUNI Tildeling af Nersornaat i sølv til Peter Beck 9. januar 2014 Formanden for Inatsisartut Lars- Emil Johansen

Læs mere

NYHEDSBREV. Af Formanden for Inatsisartut Josef Motzfeldt 1. halvår 2012

NYHEDSBREV. Af Formanden for Inatsisartut Josef Motzfeldt 1. halvår 2012 NYHEDSBREV Af Formanden for Inatsisartut Josef Motzfeldt 1. halvår 2012 FORORD Det fjerde arbejdsår for Inatsisartut, indenfor denne valgperiode, begynder med åbningen af efterårssamlingen den 21. september.

Læs mere

NYHEDSBREV. Af Formanden for Inatsisartut Lars-Emil Johansen 2. halvår 2013

NYHEDSBREV. Af Formanden for Inatsisartut Lars-Emil Johansen 2. halvår 2013 NYHEDSBREV Af Formanden for Inatsisartut Lars-Emil Johansen 2. halvår 2013 FORORD Valget til Inatsisartut fandt sted den 12. marts 2013 og de konstituerende møder den 5. og 8. april 2013. På grund af tidspunktet

Læs mere

Skjal 1: Tilráðingar Samtyktar á ársfundi Útnorðurráðsins í Føroyum august 2015

Skjal 1: Tilráðingar Samtyktar á ársfundi Útnorðurráðsins í Føroyum august 2015 Skjal 1: Tilráðingar 2015 Samtyktar á ársfundi Útnorðurráðsins í Føroyum 10. 13. august 2015 Vestnordisk Råds rekommandation nr. 1/2015 Vestnordisk Råd har, den 12.august enstemmigt vedtaget følgende rekommandation,

Læs mere

Tredje mødedag, tirsdag den 16. juni 2009, kl. 10:00. Landstingets Konstituerende samling 2009

Tredje mødedag, tirsdag den 16. juni 2009, kl. 10:00. Landstingets Konstituerende samling 2009 Tredje mødedag, tirsdag den 16. juni 2009, kl. 10:00 Landstingets Konstituerende samling 2009 Dagsordens punkt 2 Redegørelse for dagsorden. (Landstingets Formandskab) Mødeleder: Landstingets møde er åbnet.

Læs mere

Charter for Vestnordisk Råd

Charter for Vestnordisk Råd Charter for Vestnordisk Råd Præambel I erkendelse af At Færøerne, Grønland og Island, det vestnordiske område, har en fælles interesse i bevarelsen og en kontrolleret udnyttelse af landenes levende og

Læs mere

Inoqatigiinneq Vort fælles liv

Inoqatigiinneq Vort fælles liv Inoqatigiinneq Vort fælles liv DAGSORDEN for Inuit Circumpolar Councils 11. Generalforsamling 28. juni 2. juli, 2010 NuukN Lørdag 26. juni 2010 ANKOMST AF DELEGEREDE OG GÆSTER Søndag 27. juni 2010 10:00

Læs mere

Tale af Formanden for Inatsisartut Josef Motzfeldt ved Nordisk Seminar i Nuuk den 9. februar 2011

Tale af Formanden for Inatsisartut Josef Motzfeldt ved Nordisk Seminar i Nuuk den 9. februar 2011 Tale af Formanden for Inatsisartut Josef Motzfeldt ved Nordisk Seminar i Nuuk den 9. februar 2011 Nordisk samarbejde med fokus på samarbejde med naboer i vest og det arktiske område. Jeg vil indledningsvist

Læs mere

Dagsorden. Torsdag: 5. juni Sted: Hotel Føroyar, Oyggjarvegur 45

Dagsorden. Torsdag: 5. juni Sted: Hotel Føroyar, Oyggjarvegur 45 Vestnordisk Råds Temakonference 5.-8. juni 2008 i Tórshavn på Færøerne ÆNDRET SITUATION REDNINGSSAMARBEJDE I NORDATLANTEN Hvilke samarbejdsaftaler om redning har de vestnordiske lande, ved hvem og hvilke

Læs mere

Årsberetning for INATSISARTUT 2014

Årsberetning for INATSISARTUT 2014 Årsberetning for INATSISARTUT 2014 Årsberetning for INATSISARTUT 2014 Forsidebillede: Den 8. august modtog Formanden for Inatsisartut Lars-Emil Johansen kronprinsparret H.K.H. Kronprins Frederik og

Læs mere

Skjal 1: Tilráðingar 2008

Skjal 1: Tilráðingar 2008 Skjal 1: Tilráðingar 2008 Rekommandation nr. 1/2008 Vestnordisk Råd har, den 27. august enstemmigt vedtaget følgende rekommandation, under Rådets årsmøde 2008 i Grundarfjörður i Island. Vestnordisk Råd

Læs mere

Lad os løfte i flok Alloriarta kivitseqatigiillutalu

Lad os løfte i flok Alloriarta kivitseqatigiillutalu SAMMENFATNING Lad os løfte i flok Alloriarta kivitseqatigiillutalu Konferencen blev arrangeret i et samarbejde mellem Grønlands Selvstyre og KANUNUPE og foregik på Hotel Hans Egede i Nuuk med ca. 100 deltagere.

Læs mere

RIGSOMBUDSMANDEN I GRØNLAND

RIGSOMBUDSMANDEN I GRØNLAND Grønlandsudvalget 2009-10 GRU alm. del Bilag 69 Offentligt RIGSOMBUDSMANDEN I GRØNLAND Statsministeriet Prins Jørgens Gård 11 1218 København K Dato: 27. april 2010 J.nr.: 415-0001 Indberetning fra Inatsisartuts

Læs mere

Grønlandsudvalgets studietur til Grønland august 2018

Grønlandsudvalgets studietur til Grønland august 2018 Grønlandsudvalget 2017-18 GRU Alm.del Bilag 45 Offentligt Grønlandsudvalgets studietur til Grønland 10.-17. august 2018 Program 10. august Kl. 07.15 Seneste check-in i Københavns lufthavn i terminal 2.

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om finansiel virksomhed

Forslag. Lov om ændring af lov om finansiel virksomhed 2010/1 LSF 150 (Gældende) Udskriftsdato: 29. januar 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Fremsat den 23. februar 2011 af Høgni Hoydal (T) og Juliane Henningsen (IA) Forslag til Lov om ændring af

Læs mere

om, at Naalakkersuisut har været inddraget i forhandlingerne om en ny af tale det har Naalakkersuisut ikke. Nick har selv siddet i Naalakkersuisut

om, at Naalakkersuisut har været inddraget i forhandlingerne om en ny af tale det har Naalakkersuisut ikke. Nick har selv siddet i Naalakkersuisut t INATSISARTUT OMBUDSMANDIAT OMBUDSMANDEN FOR INATSISARTUT Nick Nielsen 13. marts 2015 Rekommanderet NaL. nr./j.nr.: 2015-720-0002 ÅIL. nr./brevnr.: 36611 SuLL./sagsbeh.: ÅJ Klage over formanden for Naalakkersuisut

Læs mere

AKT OM OPRETTELSE AF DEN EURO-LATINAMERIKANSKE PARLAMENTARISKE FORSAMLING 1

AKT OM OPRETTELSE AF DEN EURO-LATINAMERIKANSKE PARLAMENTARISKE FORSAMLING 1 AKT OM OPRETTELSE AF DEN EURO-LATINAMERIKANSKE PARLAMENTARISKE FORSAMLING 1 PRÆAMBEL Formændene for Europa-Parlamentet, Andesparlamentet, Det Mellemamerikanske Parlament og Det Latinamerikanske Parlament,

Læs mere

INATSISARTUT OG DEMOKRATI

INATSISARTUT OG DEMOKRATI INATSISARTUT OG DEMOKRATI Om parlamentarisk demokrati i Grønland for børn Se denne historie som film: www.ina.gl/boern Udgivet af Bureau for Inatsisartut Januar 2015 Tegninger: Christian Rex, Deluxus

Læs mere

NYHEDSBREVET NYHEDSBREVET. juni 2018

NYHEDSBREVET NYHEDSBREVET. juni 2018 NYHEDSBREVET NYHEDSBREVET juni 2018 Formand, HB, Regionaludvalg, redaktør: Kent Thomsen Koldingvej 78 6760 Ribe Tlf.: 23 64 99 82 E-mail: kentoglene@hotmail.com Næstformand, sekretær, HB: Poul Erik Henriksen

Læs mere

Program for Regentparrets besøg i Grønland i juli 2011

Program for Regentparrets besøg i Grønland i juli 2011 Program for Regentparrets besøg i Grønland i juli 2011 Lørdag den 9. juli Besøg på NEEM Besøg ved North Greenland Eemian Ice Drilling (NEEM), hvor der foretages iskerneboring. Søndag den 10. juli Fortsat

Læs mere

16. maj 2015 FM2015/71 BETÆNKNING. Afgivet af Anlægsudvalget. vedrørende

16. maj 2015 FM2015/71 BETÆNKNING. Afgivet af Anlægsudvalget. vedrørende BETÆNKNING Afgivet af Anlægsudvalget vedrørende Forslag til: Inatsisartutslov nr. xx af xx.xx.2015 om SIKUKI Nuuk Harbour A/S og anlæg af havn ved Nuuk. Fremsat af formanden for Naalakkersuisut Afgivet

Læs mere

Årsberetningen for Inatsisartut 2009

Årsberetningen for Inatsisartut 2009 Årsberetningen for Inatsisartut 2009 Bureau for Inatsisartut Juni 2010 Årsberetning for Inatsisartut 1.1.2009 til 31.12.2009 Kapitel Indhold 1 Forord ved Formanden for Inatsisartut... 5 2 Aktiviteter i

Læs mere

Ekstraordinært delegeretmøde den 19. marts 2015. Ekstraordinært delegeretmøde i KANUKOKA, den 19. marts 2015, pr. telefon, kl. 13.

Ekstraordinært delegeretmøde den 19. marts 2015. Ekstraordinært delegeretmøde i KANUKOKA, den 19. marts 2015, pr. telefon, kl. 13. Referat Ekstraordinært delegeretmøde den 19. marts 2015 Ekstraordinært delegeretmøde i KANUKOKA, den 19. marts 2015, pr. telefon, kl. 13.00 Deltagere: Delegerede Kommune Kujalleq Kommuneqarfik Sermersooq

Læs mere

BETÆNKNING. Afgivet til beslutningsforslagets 2. behandling

BETÆNKNING. Afgivet til beslutningsforslagets 2. behandling 9. november 2012 BETÆNKNING Afgivet af udvalget for Kultur-, Uddannelse-, Forskning og Kirke vedrørende Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at udarbejde en redegørelse om

Læs mere

DET EUROPÆISKE RÅD OG RÅDET I EN NØDDESKAL

DET EUROPÆISKE RÅD OG RÅDET I EN NØDDESKAL DET EUROPÆISKE RÅD OG RÅDET I EN NØDDESKAL DET EUROPÆISKE RÅD EU S STRATEGISKE INSTITUTION Det Europæiske Råd er drivkraften bag Den Europæiske Union. Det fastlægger dens retningslinjer og dens politiske

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 10. november 2015 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 10. november 2015 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 10. november 2015 (OR. en) 13677/15 NOTE fra: til: Generalsekretariatet for Rådet De Faste Repræsentanters Komité/Rådet Vedr.: Det europæiske semester 2016

Læs mere

22. maj 2015 FM2015/41 BETÆNKNING. afgivet af Udvalget for Forretningsordenen. vedrørende

22. maj 2015 FM2015/41 BETÆNKNING. afgivet af Udvalget for Forretningsordenen. vedrørende 22. maj 2015 BETÆNKNING afgivet af Udvalget for Forretningsordenen vedrørende Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges at fremsætte forslag til ændring af 2, stk. 1, i landstingslov

Læs mere

Siumut Summer Summit 2016

Siumut Summer Summit 2016 Udkast_MP Siumut Summer Summit 2016 SIUMUT 29. juni 7. juli 2016 SIUMUT Qaqortoq Program: 29. juni onsdag Deltagerne ankommer: Nordfra kl. 24.00 med kystskibet og fra Sydgrønland med skib. 30. juni torsdag

Læs mere

Norden en bæredygtig region med fokus på livslang læring

Norden en bæredygtig region med fokus på livslang læring Den danske UNESCOnationalkommission Invitation til nordisk konference Norden en bæredygtig region med fokus på livslang læring 11. november 2010, Odense, Danmark Baggrund Det danske formandskab for Nordisk

Læs mere

Årsberetningen for Inatsisartut 2010

Årsberetningen for Inatsisartut 2010 Årsberetningen for Inatsisartut 2010 Forsidebillede: Håndværkerarbejde i forbindelse med indretningen af Inatsisartuts nye Informations- og presselokale. Udgivet af Bureau for Inatsisartut April 2010 Alle

Læs mere

Det gode lokale samarbejde. - anbefalinger til et godt samarbejde mellem kommuner og frivillige sociale organisationer

Det gode lokale samarbejde. - anbefalinger til et godt samarbejde mellem kommuner og frivillige sociale organisationer Det gode lokale samarbejde - anbefalinger til et godt samarbejde mellem kommuner og frivillige sociale organisationer Rådet for Frivilligt Socialt Arbejde Februar 2007 Øvrige publikationer/foldere i samme

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 26. maj 2016 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 26. maj 2016 (OR. en) Conseil UE Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 26. maj 2016 (OR. en) 8974/16 LIMITE PUBLIC PV/CONS 23 RELEX 402 UDKAST TIL PROTOKOL 1 Vedr.: 3463. samling i Rådet for Den Europæiske Union (UDENRIGSANLIGGENDER/HANDEL)

Læs mere

Årsberetningen for Inatsisartut 2011

Årsberetningen for Inatsisartut 2011 Årsberetningen for Inatsisartut 2011 Forsidebillede: Ny glasdør til Salen. Udgivet af Bureau for Inatsisartut August 2012 Alle billeder: Bureau for Inatsisartut Bureau for Inatsisartut Postboks 1060 3900

Læs mere

INATSISARTUT DET GRØNLANDSKE PARLAMENT

INATSISARTUT DET GRØNLANDSKE PARLAMENT INATSISARTUT DET GRØNLANDSKE PARLAMENT Udgivet af Bureau for Inatsisartut Januar 2015 Alle billeder: Bureau for Inatsisartut med mindre andet er anført. Bureau for Inatsisartut Postboks 1060 3900 Nuuk

Læs mere

5. Hvor store er omkostningerne for administration m.v. i arbejdet med udsætter af lejere? A/S Boligselskabet INI har svaret følgende:

5. Hvor store er omkostningerne for administration m.v. i arbejdet med udsætter af lejere? A/S Boligselskabet INI har svaret følgende: Ineqarnermut, Sanaartornermut Attaveqaqatigiinnermullu Naalakkersuisoq Naalakkersuisoq for Bolig, Byggeri og Infrastruktur Medlem af Inatsisartut Anthon Frederiksen, Partii Naleraq Medlem af Inatsisartut

Læs mere

D.K.H. Kronprinsparrets besøg i Grønland den 1.-8. august 2014 i forbindelse med sommertogt med Kongeskibet Dannebrog

D.K.H. Kronprinsparrets besøg i Grønland den 1.-8. august 2014 i forbindelse med sommertogt med Kongeskibet Dannebrog D.K.H. Kronprinsparrets besøg i Grønland den 1.-8. august 2014 i forbindelse med sommertogt med Kongeskibet Dannebrog Presseprogram Praktisk information: Pressedækning af Kronprinsparrets besøg i Grønland

Læs mere

Foreningen NORDEN. Nordisk Råd i forandring. sammen med samarbejdets og ministerrådets præmisser.

Foreningen NORDEN. Nordisk Råd i forandring. sammen med samarbejdets og ministerrådets præmisser. Foreningen NORDEN Nordisk Råd i forandring Foreningen NORDEN i Danmark har længe haft et ønske om, at få det nordiske samarbejde struktureret, så det i højere grad kommer til at afspejle dagens udfordringer,

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Ekstraordinært møde. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Ekstraordinært møde. Dagsorden Dato: 18.feb. 2016 Forside Ekstraordinært møde Dagsorden Torsdag den 18. februar 2016 kl. 9.30 Medlemmer Mille Søvndahl Pedersen (IA) Allan Pertti Frandsen (IA) Tim Serritslev (S) Vittus M. Mikaelsen (S)

Læs mere

Nytårstale 2014 Borgmester Asii Chemnitz Narup, Kommuneqarfik Sermersooq

Nytårstale 2014 Borgmester Asii Chemnitz Narup, Kommuneqarfik Sermersooq Nytårstale 2014 Borgmester Asii Chemnitz Narup, Kommuneqarfik Sermersooq Ved indgangen til det nye år vil jeg gerne takke jer alle for det forgangne år og udtrykke de varmeste ønsker for 2014. I efteråret

Læs mere

Naalakkersuisuts initiativer på Inatsisartuts forårssamling 2014

Naalakkersuisuts initiativer på Inatsisartuts forårssamling 2014 Naalakkersuisuts initiativer på Inatsisartuts forårssamling 2014 Indledning Aleqa Hammond Formand for Naalakkersuisut og Naalakkersuisoq for Udenrigsanliggender Indledning Aleqa Hammond Formand for Naalakkersuisut

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 7. juni 2019 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 7. juni 2019 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 7. juni 2019 (OR. en) 9892/19 NOTE fra: til: Generalsekretariatet for Rådet De Faste Repræsentanters Komité/Rådet ENV 525 CLIMA 152 AGRI 283 PECHE 269 ECOFIN

Læs mere

Grønlandsudvalget GRU Alm.del Bilag 79 Offentligt. Grønlandsudvalgets studierejse til Grønland

Grønlandsudvalget GRU Alm.del Bilag 79 Offentligt. Grønlandsudvalgets studierejse til Grønland Grønlandsudvalget 2015-16 GRU Alm.del Bilag 79 Offentligt Grønlandsudvalgets studierejse til Grønland 25. august 1. september 2016 Deltagerliste Aaja Chemnitz Larsen (IA), delegationsleder Peter Juel Jensen

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 7. november 2016 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 7. november 2016 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 7. november 2016 (OR. en) 13883/16 NOTE fra: til: Generalsekretariatet for Rådet De Faste Repræsentanters Komité/Rådet Vedr.: Det europæiske semester 2017

Læs mere

INATSISARTUTS. nye parlamentsbygning. Stem for en ny bygning til Inatsisartut på Aqqaluks Plads

INATSISARTUTS. nye parlamentsbygning. Stem for en ny bygning til Inatsisartut på Aqqaluks Plads INATSISARTUTS nye parlamentsbygning 2. UDGAVE Stem for en ny bygning til Inatsisartut på Aqqaluks Plads Informationer til Kommuneqarfik Sermersooqs borgerhøring Modelbillede Søen fremmer områdets værdighed

Læs mere

Kommunalbestyrelsen. Ekstraordinært møde. Referat

Kommunalbestyrelsen. Ekstraordinært møde. Referat Forside Ekstraordinært møde Referat Tirsdag den 23. februar 2016 kl. 10.00 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Mille Søvndahl Pedersen (IA) Charlotte Ludvigsen (IA) Storm Ludvigsen (IA), telefon Charlotte

Læs mere

Valg til INATSISARTUT

Valg til INATSISARTUT Valg til INATSISARTUT Indhold 1 Valgets grundprincipper.... 4 2 Udskrivelse af valg... 6 3 Hvem kan stille op, hvem kan stemme... 10 4 Valglister og valgkredse.... 16 5 Konstituering.... 24 6 Oversigt

Læs mere

ATASSUT ÆNDRINGSFORSLAG TIL ATASSUT S VEDTÆGTER

ATASSUT ÆNDRINGSFORSLAG TIL ATASSUT S VEDTÆGTER ATASSUT ÆNDRINGSFORSLAG TIL ATASSUT S VEDTÆGTER LANDSMØDET 28. 30. AUGUST 2008 VEDTÆGTER 1 Navn, overordnet organisation og hjemsted 2 Landsorganisationens formål 3 Politiske kontakter 4 Medlemskab af

Læs mere

22. maj 2015 FM 2015/20 BETÆNKNING. Afgivet af Familie og Sundhedsudvalget. vedrørende

22. maj 2015 FM 2015/20 BETÆNKNING. Afgivet af Familie og Sundhedsudvalget. vedrørende 22. maj 2015 BETÆNKNING Afgivet af Familie og Sundhedsudvalget vedrørende Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at arbejde for, at alderspensionister i tilfælde af nære pårørendes

Læs mere

Besvarelse af 37 Spørgsmål om en række forskellige emner

Besvarelse af 37 Spørgsmål om en række forskellige emner Ineqarnermut Attaveqaqatigiinnermullu Naalakkersuisoq Naalakkersuisoq for Boliger og Infrastruktur NAALAKKERSUISUT GOVERNMENT OF GREENLAND Medlem af Inatsisartut Aqqaluaq B. Egede Inuit Ataqatigiit Besvarelse

Læs mere

BETÆNKNING. Afgivet af Anlægs- og Miljøudvalget. vedrørende

BETÆNKNING. Afgivet af Anlægs- og Miljøudvalget. vedrørende BETÆNKNING Afgivet af Anlægs- og Miljøudvalget vedrørende Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxxx 2012 om ændring af Inatsisartutlov om redningsberedskabet i Grønland og om brand- og eksplosionsforebyggende

Læs mere

Grønlandsk-dansk selvstyrekommission Arbejdsgruppen vedrørende stats- og folkeretlige spørgsmål Sekretariatet

Grønlandsk-dansk selvstyrekommission Arbejdsgruppen vedrørende stats- og folkeretlige spørgsmål Sekretariatet Grønlandsk-dansk selvstyrekommission Arbejdsgruppen vedrørende stats- og folkeretlige spørgsmål Sekretariatet Beslutningsreferat fra mødet i Arbejdsgruppe vedrørende stats- og folkeretlige spørgsmål den

Læs mere

Talepapir til Naalakkersuisoq for Nordisk samarbejde vedr. Nordisk seminar 28. marts 2019

Talepapir til Naalakkersuisoq for Nordisk samarbejde vedr. Nordisk seminar 28. marts 2019 Oqalugiatissaq Aningaasaqarnermut Nunani Avannarlerni suleqatigiinnermut Naalakkersuisoq Talepapir til Naalakkersuisoq for Finanser og Nordisk samarbejde Talepapir til Naalakkersuisoq for Nordisk samarbejde

Læs mere

Vestnordisk kvindekonference Kvinders position i Inatsisartut, det grønlandske parlament

Vestnordisk kvindekonference Kvinders position i Inatsisartut, det grønlandske parlament Vestnordisk kvindekonference Kvinders position i Inatsisartut, det grønlandske parlament MarieKathrine Poppel Ilisimatusarfik, Grønlands Universitet mkp@ii.uni.gl Grønland i verden - kort Introduktion

Læs mere

BETÆNKNING. Afgivet af Anlægs- og Miljøudvalget. vedrørende

BETÆNKNING. Afgivet af Anlægs- og Miljøudvalget. vedrørende 1. nov. 2012 BETÆNKNING Afgivet af Anlægs- og Miljøudvalget vedrørende Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges at sikre, at døve har mulighed for at kontakte alarmcentralen 112

Læs mere

12671/17 js/ht/kmm 1 DGD 2C

12671/17 js/ht/kmm 1 DGD 2C Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 29. september 2017 (OR. en) 12671/17 NOTE fra: til: formandskabet Tidl. dok. nr.: 12112/17 Vedr.: De Faste Repræsentanters Komité/Rådet FREMP 99 JAI 847 COHOM

Læs mere

MIPI Nyt. I dette nummer: Indholdsfortegnelse: juli 2011. nr. 2. MIPI skal nedlægges? Danmarks og Grønlands. Børnekomité

MIPI Nyt. I dette nummer: Indholdsfortegnelse: juli 2011. nr. 2. MIPI skal nedlægges? Danmarks og Grønlands. Børnekomité MIPI Nyt juli 2011 nr. 2 Indholdsfortegnelse: MIPI skal nedlægges?....2 By-besøg og Børnepanel...3 Danmarks og Grønlands eksamination ved FN s Børnekomité...5 Børnenes dag Præsentation af NAKUUSA... 7

Læs mere

Besvarelse af 37 spørgsmål nr. 231 om Naalakkersuisuts forbrug af eksterne konsulenter og ansatte med bopæl i udlandet

Besvarelse af 37 spørgsmål nr. 231 om Naalakkersuisuts forbrug af eksterne konsulenter og ansatte med bopæl i udlandet Aningaasaqarnermut Akileraartarnermullu Naalakkersuisoq Naalakkersuisoq for Finanser og Skatter Medlem af Inatsisartut Vivan Motzfeldt, Siumut Besvarelse af 37 spørgsmål nr. 231 om Naalakkersuisuts forbrug

Læs mere

Indfødsretsprøven af 2015

Indfødsretsprøven af 2015 Indfødsretsprøven af 2015 Hjælpemidler: Ingen Tid: 45 minutter Navn CPR-nummer Dato Prøvenummer Prøveafholder Tilsynsførendes underskrift Onsdag den 28. november 2018 kl. 13.00-13.45 Indfødsretsprøven

Læs mere

BETÆNKNING. Afgivet af Erhvervs- og Råstofudvalget. vedrørende

BETÆNKNING. Afgivet af Erhvervs- og Råstofudvalget. vedrørende BETÆNKNING Afgivet af Erhvervs- og Råstofudvalget vedrørende Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xxx 2017 om ændring af landstingsforordning om revalidering (Naalakkersuisoq for Erhverv, Arbejdsmarked,

Læs mere

2. Er det korrekt, at Transportkommissionen forudsatte gennemsnitlige årlige vækstrater i fragtmængderne til ny Nuuk Havn på 2,6%?

2. Er det korrekt, at Transportkommissionen forudsatte gennemsnitlige årlige vækstrater i fragtmængderne til ny Nuuk Havn på 2,6%? Naalakkersuisut Siulittaasuata Naalakkersuisoqarfia Formandens Departement NAALAKKERSUISUT GOVERNMENT OF GREENLAND Medlem af Inatsisartut Agathe Fontain, Inuit Ataqatigiit Inatsisartut IHer Svar på 37-spørgsmål

Læs mere

Kommunalbestyrelsen. Ekstraordinært møde. Dagsorden

Kommunalbestyrelsen. Ekstraordinært møde. Dagsorden Forside Ekstraordinært møde Dagsorden Tirsdag den 23. februar 2016 kl. 10.00 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Mille Søvndahl Pedersen (IA) Charlotte Ludvigsen (IA) Storm Ludvigsen (IA) Uju Petersen (IA)

Læs mere

INATSISARTUT DET GRØNLANDSKE PARLAMENT. Udgivet af Bureau for Inatsisartut August 2018

INATSISARTUT DET GRØNLANDSKE PARLAMENT. Udgivet af Bureau for Inatsisartut August 2018 INATSISARTUT DET GRØNLANDSKE PARLAMENT Udgivet af Bureau for Inatsisartut August 2018 Alle billeder: Bureau for Inatsisartut med mindre andet er anført. Bureau for Inatsisartut Postboks 1060 3900 Nuuk

Læs mere

Bruxelles, den 16. februar 2012 (17.02) (OR. en) RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION 6436/12. Inte rinstitutionel sag: 2011/0438 (COD)

Bruxelles, den 16. februar 2012 (17.02) (OR. en) RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION 6436/12. Inte rinstitutionel sag: 2011/0438 (COD) RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 16. februar 2012 (17.02) (OR. en) Inte rinstitutionel sag: 2011/0438 (COD) 6436/12 MAP 12 MI 91 CODEC 364 NOTE fra: til: Vedr.: generalsekretariatet/formandskabet

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 10.3.2014 COM(2014) 139 final 2014/0079 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om undertegnelse, på vegne af Den Europæiske Union, af aftalen mellem Den Europæiske Union

Læs mere

Alkohol- og Narkotikarådet. Grønland

Alkohol- og Narkotikarådet. Grønland Peqqissutsimut Pitsaaliuinermullu Aqutsisoqarfik PAARISA Styrelsen for Sundhed og Forebyggelse PAARISA Box 1001 3900 Nuuk E-mail: Paarisa@nanoq.gl Alkohol- og Narkotikarådet i Grønland Årsberetning 2010

Læs mere

Holbæk Inner Wheel 50 års jubilæum

Holbæk Inner Wheel 50 års jubilæum Holbæk Inner Wheel 50 års jubilæum Holbæk Inner Wheel havde den glæde, at vi fra borgmesteren modtog invitation til, på selve jubilæumsdagen den 19.marts kl. 12, at gæste Holbæk gl. Rådhus. Borgmester

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 13. november 2017 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 13. november 2017 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 13. november 2017 (OR. en) 13992/17 NOTE fra: til: Generalsekretariatet for Rådet De Faste Repræsentanters Komité/Rådet Vedr.: Det europæiske semester 2018

Læs mere

Kære gæster, Det er med glæde, at jeg på det danske. Folketings vegne kan byde alle 200 deltagere fra de 15

Kære gæster, Det er med glæde, at jeg på det danske. Folketings vegne kan byde alle 200 deltagere fra de 15 Formandens velkomsttale ved åbningen af Østersøkonferencen på Hotel Nyborg Strand 31. august 2009 kl. 10.30 Ca. 5-6 minutter, efterfulgt af musik Efterfølgende taler er Niels Sindal Ref. 08-000894-37 Kære

Læs mere

Skjal 1: Tilráðingar Samtyktar á ársfundi Útnorðurráðsins í Íslandi 31. august 1. september 2017

Skjal 1: Tilráðingar Samtyktar á ársfundi Útnorðurráðsins í Íslandi 31. august 1. september 2017 Skjal 1: Tilráðingar 2017 Samtyktar á ársfundi Útnorðurráðsins í Íslandi 31. august 1. september 2017 Forslag til Vestnordisk Råds rekommandation nr. 2/2017 Vestnordisk råds Præsidium foreslår på Rådets

Læs mere

5. november 2015 EM2015/164 BETÆNKNING. Afgivet af Udvalget for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke. vedrørende

5. november 2015 EM2015/164 BETÆNKNING. Afgivet af Udvalget for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke. vedrørende 5. november 2015 BETÆNKNING Afgivet af Udvalget for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke vedrørende Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx.xx 2015 om ændring af Inatsisartutlov om den gymnasiale uddannelse.

Læs mere

21. november 2015 EM2015/62 EM 2015/111 EM 2015/138 BETÆNKNING. afgivet af. Lovudvalget. vedrørende

21. november 2015 EM2015/62 EM 2015/111 EM 2015/138 BETÆNKNING. afgivet af. Lovudvalget. vedrørende BETÆNKNING afgivet af Lovudvalget vedrørende EM 2015/62: Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at nedsætte en grundlovsforberedende kommission & : Forslag til Inatsisartutbeslutning

Læs mere

22. maj 2014 FM2014/30 BETÆNKNING. Afgivet af Anlægsudvalget. vedrørende

22. maj 2014 FM2014/30 BETÆNKNING. Afgivet af Anlægsudvalget. vedrørende 22. maj 2014 FM2014/30 BETÆNKNING Afgivet af Anlægsudvalget vedrørende Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges, at arbejde for igangsættelse af projektering af kollegiebyggeri

Læs mere

Referat af A.K. Vikings ordinære generalforsamling mandag den 16. marts 2009, kl. 18.00 i klubhuset Ved Diget 21, 2770 Kastrup.

Referat af A.K. Vikings ordinære generalforsamling mandag den 16. marts 2009, kl. 18.00 i klubhuset Ved Diget 21, 2770 Kastrup. Referat af A.K. Vikings ordinære generalforsamling mandag den 16. marts 2009, kl. 18.00 i klubhuset Ved Diget 21, 2770 Kastrup. 20. marts 2009 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formanden beretning 3. Regnskab

Læs mere

Skrivelse af 16. oktober 2012 fra præsidiet i det spanske Deputeretkammer og det spanske Senat til formanden for Europa-Parlamentet

Skrivelse af 16. oktober 2012 fra præsidiet i det spanske Deputeretkammer og det spanske Senat til formanden for Europa-Parlamentet Skrivelse af 16. oktober 2012 fra præsidiet i det spanske Deputeretkammer og det spanske Senat til formanden for Europa-Parlamentet Præsidiet i Deputeretkammeret og i Senatet har på deres respektive møder

Læs mere

Skjal 1: Tilráðingar Samtyktar á ársfundi Útnorðurráðsins í Íslandi august 2011

Skjal 1: Tilráðingar Samtyktar á ársfundi Útnorðurráðsins í Íslandi august 2011 Skjal 1: Tilráðingar 2011 Samtyktar á ársfundi Útnorðurráðsins í Íslandi 22. 25. august 2011 Vestnordisk Råds årsmødes forslag til vedtagelse nr. 1/2010: Vestnordisk Råds Præsidium foreslår, at årsmødet

Læs mere

Fotos/Assit: Kirsten Enequist

Fotos/Assit: Kirsten Enequist Tikilluaqqulluarneqartoq Naalakkersuisut Siulittaasuata Kim Kielsenip Ataqqinartorsuup Dronning Margrethe II-ip 75-iliilluni inuuissiorneranut atatillugu Danmarkimi nalliuttorsiutigiartornera atorluarlugu

Læs mere

REGLER FOR STOA VEDTAGET AF PRÆSIDIET DEN 4. MAJ der henviser til reglerne for STOA, der blev vedtaget af Præsidiet den 19.

REGLER FOR STOA VEDTAGET AF PRÆSIDIET DEN 4. MAJ der henviser til reglerne for STOA, der blev vedtaget af Præsidiet den 19. 5.1.2. REGLER FOR STOA VEDTAGET AF PRÆSIDIET DEN 4. MAJ 2009 Præsidiet - der henviser til forretningsordenens artikel 23, stk. 2 1, - der henviser til sin afgørelse af 1. september 2003 om STOA's fremtidige

Læs mere

Økonomiudvalget. Dagsorden

Økonomiudvalget. Dagsorden 2015no Forside Dagsorden Torsdag den 15. oktober 2015 kl. 13.00 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Malene Lynge (IA) Justus Hansen (D) Martha Abelsen (S) pr. telefon Ane Egede Mathæussen (S) Per Berthelsen

Læs mere

Videndeling i praksis. Praksiscenter 2015 Et format til videndeling i afdeling og team

Videndeling i praksis. Praksiscenter 2015 Et format til videndeling i afdeling og team Videndeling i praksis Praksiscenter 2015 Et format til videndeling i afdeling og team At dele viden i praksis Selvom vi til dagligt omgås med hinanden så har vi det med at holde vores egne små praksisser

Læs mere

BETÆNKNING. Afgivet af Erhvervsudvalget

BETÆNKNING. Afgivet af Erhvervsudvalget 23. april 2016 BETÆNKNING Afgivet af Erhvervsudvalget vedrørende Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx afxx. xxxx 2016 om ændring af inatsisartutlov om erhvervsfremme tillandbaserede erhverv. (Støtte til

Læs mere

Forretningsorden for DAF s bestyrelse

Forretningsorden for DAF s bestyrelse for DAF s bestyrelse Forbundets ledelse Bestyrelsen forestår ledelsen af forbundets anliggender, og skal sørge for en forsvarlig organisation af aktiviteterne. Til de opgaver, det påhviler bestyrelsen

Læs mere

Naalakkersuisuts initiativer i forbindelse med Inatsisartuts efterårssamlingen 2014

Naalakkersuisuts initiativer i forbindelse med Inatsisartuts efterårssamlingen 2014 EM 2014 PRESSEMØDE Den 15.september klokken 9.00 Naalakkersuisuts initiativer i forbindelse med Inatsisartuts efterårssamlingen 2014 v/ Aleqa Hammond, Formand for Naalakkersuisut og Naalakkersuisoq for

Læs mere

Bemærkninger til forslaget

Bemærkninger til forslaget Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning: Tidspresset under Inatsisartutsamlingerne har i de senere år været stigende, ikke mindst under efterårssamlingerne. Dette vanskeliggør

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om Dansk Institut for Internationale Studier

Betænkning. Forslag til lov om Dansk Institut for Internationale Studier 2011/1 BTL 155 (Gældende) Udskriftsdato: 31. januar 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Udenrigsudvalget den 16. maj 2012 Betænkning over Forslag til lov om Dansk Institut

Læs mere

Skjal 1: Tilráðingar 2003 & 2004

Skjal 1: Tilráðingar 2003 & 2004 Rekommandation nr. 1/2003 Skjal 1: Tilráðingar 2003 & 2004 Vestnordisk Råd har vedtaget følgende rekommandation under Rådets årsmøde 2003. 15 stemmer var for, ingen var imod og 3 var fraværende. Vestnordisk

Læs mere

LÆS OM: NYHEDSBREV Marts 2010 NR. 2, 2010. Nyhedsbrevet for marts: Vores nye design 2. Status på hjemmesiden 2. Seminaret: Folkesundhed og livsstil 3

LÆS OM: NYHEDSBREV Marts 2010 NR. 2, 2010. Nyhedsbrevet for marts: Vores nye design 2. Status på hjemmesiden 2. Seminaret: Folkesundhed og livsstil 3 NYHEDSBREV Marts 2010 NR. 2, 2010 Billede fra sidste års seminar Nyhedsbrevet for marts: Vores nye design 2 LÆS OM: Status på hjemmesiden 2 Seminaret: Folkesundhed og livsstil 3 Forhandlerrejsen 4 Inatsisartut

Læs mere

Europaudvalget Info-note - I 20 Offentlig

Europaudvalget Info-note - I 20 Offentlig Europaudvalget Info-note - I 20 Offentlig Folketinget Europaudvalget Christiansborg, den dec 7, 2004 Folketingets repræsentant ved EU Til udvalgets medlemmer og stedfortrædere Oprettelsen af en parlamentarisk

Læs mere

Udvalget vedrørende Grønlandske Forhold 2008-09 UGF alm. del Bilag 106 Offentligt. Udvalget vedrørende Grønlandske Forholds studierejse til Grønland

Udvalget vedrørende Grønlandske Forhold 2008-09 UGF alm. del Bilag 106 Offentligt. Udvalget vedrørende Grønlandske Forholds studierejse til Grønland Udvalget vedrørende Grønlandske Forhold 2008-09 UGF alm. del Bilag 106 Offentligt Udvalget vedrørende Grønlandske Forholds studierejse til Grønland 19. juni 22. juni 2009 Program Alle tidsangivelser i

Læs mere

Forslag til landstingslov om landsstyremedlemmers ansvarlighed. (Landsstyreformanden og Atassut) (1. behandling)

Forslag til landstingslov om landsstyremedlemmers ansvarlighed. (Landsstyreformanden og Atassut) (1. behandling) Onsdag den 28. april kl. 14.00. Dagsordenens pkt. 9. Forslag til landstingslov om landsstyremedlemmers ansvarlighed. (Landsstyreformanden og Atassut) (1. behandling) Mødeleder: Landstingsformand Bendt

Læs mere

RIGSOMBUDSMANDEN I GRØNLAND

RIGSOMBUDSMANDEN I GRØNLAND RIGSOMBUDSMANDEN I GRØNLAND Statsministeriet Prins Jørgens Gård 11 1218 København K Dato: 14. marts 2007 J.nr.: 415-0001 Indberetning vedr. Grønlands Landstings forårssamling, onsdag den 14. marts 2007.

Læs mere

En hjemtagelse af hele veterinær og fødevareområdet vil som minimum kræve:

En hjemtagelse af hele veterinær og fødevareområdet vil som minimum kræve: Aalisarnermut, Piniarnermut Nunalerinermullu Naalakkersuisoqarfik Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug r GOVERNMENT OF GREENLAND Medlem af Inatsisartut, Bentiaraq Ottosen, Atassut Heri Svar på

Læs mere

Europaudvalget 2016 Rådsmøde Alm. anl. Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2016 Rådsmøde Alm. anl. Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2016 Rådsmøde 3484 - Alm. anl. Bilag 1 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EKN, sagsnr: 2016-22379 Center for Europa og Nordamerika Den 9. september 2016 Rådsmøde (almindelige anliggender) den

Læs mere

Delegationsrejsen 2014

Delegationsrejsen 2014 Delegationsrejsen 2014 Erhvervsliv mødes i Grønland Delegationsrejse med Arctic Business Network Så er programmet klar for forårets store delegationsrejse til Grønland et stærkt tilbud til alle med interesse

Læs mere

FM 2017/141. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

FM 2017/141. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger 14-03-2017 FM 2017/141 Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Baggrunden for forslaget er, at Inatsisartut i efteråret 2016 vedtog beslutningsforslag om, at Naalakkersuisut

Læs mere

Lad mig starte med at rose regeringen for den tydelige interesse for grønlandske forhold, den har udvist.

Lad mig starte med at rose regeringen for den tydelige interesse for grønlandske forhold, den har udvist. 1 SIUMUT/FOLKETINGET ÅBNINGSDEBAT 2012 Doris Jakobsen ------------------------------------------------------------------------------------------------------- Lad mig starte med at rose regeringen for den

Læs mere

KAPITEL XX ÅRSBERETNING Årsberetning for INATSISARTUT 2018

KAPITEL XX ÅRSBERETNING Årsberetning for INATSISARTUT 2018 KAPITEL XX Årsberetning for INATSISARTUT 2018 KAPITEL XX Årsberetning for INATSISARTUT 2018 Forsidebillede: Ved 3. behandlingen den 15. november stemmer Inatsisartut for Inatsisartutlov nr. xx af xx.

Læs mere

8922/12 kb/pp/mce 1 DG G 3 A

8922/12 kb/pp/mce 1 DG G 3 A RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 20. april 2012 (24.04) (OR. en) Inte rinstitutionel sag: 2010/0246 (COD) 8922/12 COMPET 209 CHIMIE 36 ENFOPOL 106 ENV 295 MI 254 ENT 94 UD 115 CODEC 1026 NOTE

Læs mere

Hele regentparrets program i Grønland. Onsdag den 8. juli. Station Nord

Hele regentparrets program i Grønland. Onsdag den 8. juli. Station Nord Hele regentparrets program i Grønland Onsdag den 8. juli Station Nord Besøg ved Station Nord og Villum Research Station Kl. 12.00 H.M. Dronningen vises rundt på Station Nord og forestår efterfølgende indvielsen

Læs mere