NOTAT OM KOMPETENCEFORDELING OG BESTYRELSESSAMMENSÆTNING

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NOTAT OM KOMPETENCEFORDELING OG BESTYRELSESSAMMENSÆTNING"

Transkript

1 Bilag 2: Notat om kompetencefordeling og bestyrelsessammensætning 27. marts 2015 version 1.0 Horten Advokat Line Markert Philip Heymans Allé Hellerup Tlf Fax J.nr NOTAT OM KOMPETENCEFORDELING OG BESTYRELSESSAMMENSÆTNING FÆLLES FORSYNINGSSELSKAB I HOLBÆK, LEJRE OG ROSKILDE 1. BAGGRUND I forbindelse med etablering af det fælles forsyningsselskab skal ejerkommunerne tage stilling til rammerne for ejerkommunernes fremtidige styring af det fælles forsyningsselskab. De centrale spørgsmål, som parterne skal aftale, er blandt andet; - Styring (hvornår er selskabet bundet af kommunernes beslutninger, og hvornår er det alene ønsker/anbefalinger) - Beslutningskompetence (fordeling af indflydelse mellem ejerne, bestyrelsen og den daglige ledelse) - Sammensætningen af bestyrelsen i den fælles forsyningskoncern Bilag 1 er et organisationsdiagram over det fælles forsyningsselskab. 2. STYRINGSREDSKABER Ejerkommunernes indflydelse på det fælles forsyningsselskab er i høj grad styret gennem ejeraftalen og vedtægterne. Ejeraftalen regulerer det indbyrdes forhold mellem Ejerkommunerne, fx hvorledes ejerkommunerne er forpligtet til at støtte hinandens interesser i selskabet. Ejeraftalen er ikke bindende for det fælles forsyningsselskab, herunder for de beslutninger, der træffes af generalforsamlingen. Ejerkommunerne kan imidlertid aftale særlige krav til ejerkommunernes beslutninger på generalforsamlingen (fx vedrørende valg af bestyrelsesmedlemmer, beslutninger af særlig interesse for én kommune m.v.). Ejeraftalen kan ændres, når ejerkommunerne er enige om det. Horten Advokatpartnerselskab CVR

2 Vedtægterne er et offentligt dokument, som fastlægger rammerne for selskabets aktiviteter, og blandt andet kompetencefordelingen mellem generalforsamling, bestyrelse og eventuelt direktion (se mere herom i afsnit 3.2). Vedtægterne er bindende for selskabet og dermed for bestyrelsen. Side 2 Ejerkommunerne kan vedtage en ejerstrategi, der er udtryk for ejerkommunernes strategi for udviklingen det fælles forsyningsselskab, og som bestyrelsen kan bruge som rettesnor for ejernes prioriteringer af selskabets opgaver. Ejerstrategien er ikke bindende for selskabet. 3. BESLUTNINGSKOMPETENCE 3.1 Aktører Generalforsamlingen er selskabets øverste myndighed, hvor ejerne udøver deres råden over selskabet. Det er på generalforsamlingen i det fælles holdingselskab ("Holding"), at ejerkommunerne fx vælger flertallet af bestyrelsesmedlemmerne i holdingselskabet og træffer principielle beslutning og andre beslutninger, som ejerne har vedtaget skal behandles på generalforsamlingen. Holding bliver ejer af forsyningsselskaberne og serviceselskabet ("Service"). Det kan derfor være relevant at sikre, at visse principielle beslutninger eller beslutninger af stor betydning, som vedrører datterselskaberne, skal godkendes af ejerkommunerne på generalforsamlingen i Holding. Bestyrelsen varetager selskabets overordnede og strategiske ledelse og sikrer en forsvarlig organisation. Endvidere træffer bestyrelsen beslutninger af usædvanlig karakter eller stor betydning for selskabet og fører tilsyn med direktionens arbejde. Direktion varetager den daglige ledelse af selskabet efter bestyrelsens retningslinjer. Den daglige ledelse omfatter dispositioner og beslutninger, der knytter sig til den daglige drift. 3.2 Kompetencefordeling Kompetencefordelingen mellem selskabsorganerne, som er beskrevet i afsnit 3.1, følger af selskabsloven. I vedtægterne for det enkelte selskab kan ejerne vedtage visse afvigelser fra dette udgangspunkt fx at generalforsamlingen skal godkende specifikke beslutninger af usædvanlig karakter eller af stor betydning for det fælles forsyningsselskab eller for ejerkommunerne. Vedtægterne eller bestyrelsens forretningsorden kan også fastlægge, at visse væsentlige beslutninger der som udgangspunkt kan træffes af direktionen skal godkendes af bestyrelsen. Den endelige kompetencefordelingen har tit sammenhæng med sammensætningen af bestyrelsen, herunder de kompetencer, som er repræsenteret i bestyrelsen. Se også afsnit 0 om bestyrelsessammensætning.

3 Beslutninger, der træffes i Holding, er relateret til koncernens overordnede strategi og kan eksempelvis være beslutning om deltagelse i mere omfattende samarbejder, fx i Serviceselskabet, og beslutninger om strategiske prioriteringer på tværs af koncernen. Beslutninger i Service vil typiske relatere sig til medarbejderforhold, realisering af synergier og fordeling af ressourcer. I forsyningsselskaberne vil beslutningerne være orienteret mod praktiske/tekniske effektiviseringer som led i implementering af ejerkommunernes sektorplan og drift af selskabets anlæg. Side Anbefaling Den politiske styregruppe anbefaler, at følgende beslutninger løftes fra bestyrelsens kompetence op til ejerkommunernes kompetence (dvs. generalforsamlingsbeslutninger i Holding): (a) (b) (c) Udvidelse af ejerkredsen i Holding eller i datterselskaberne Iværksættelse af nye aktiviteter i koncernen (fx elforsyning, fjernkøling m.v.) Dispositioner i koncernen af stor økonomisk betydning for ejerkommunerne eller det fælles forsyningsselskab (d) Strategiske beslutninger stor væsentlig betydning for ejerkommunerne eller det fælles forsyningsselskab (e) Godkendelse af en ejerkommunes udtræden med vand og spildevand (udtræden med vame eller affald træffes som sædvanlig bestyrelsesbeslutning) Ovennævnte beslutninger skal træffes af parterne i enighed. Der er lagt op til at etablere en politisk følgegruppe, der er nedsat af ejerkommunerne. Den politiske følgegruppe vil blandt andet kunne indgå i dialog om, hvilke dispositioner og strategiske beslutninger der må anses for at være af stor økonomisk eller væsentlig betydning, og derfor skal godkendes af ejerkommunerne på generalforsamling i Holding. Den politiske styregruppe anbefaler, at bestyrelsesbeslutninger træffes ved almindeligt flertal (selskabslovens udgangspunkt). Den politiske styregruppe anbefaler endvidere, at det fastsættes i forsyningsselskabernes vedtægter, at forsyningsselskaberne er bundet af de relevante kommunale planer inden for det enkelte selskabs forsyningsområde. Det indebærer fx, at spildevandsselskaberne er bundet af kommunernes spildevandsplaner for så vidt angår de planmæssige forhold.

4 4. BESTYRELSESSAMMENSÆTNING Side Generelt Bestyrelsen for en virksomhed bør sammensættes med fokus på virksomhedens formål og med fornøden hensyntagen til ejerkommunerne og til kunder og samarbejdsparternes interesser. Det kan derfor være relevant at sikre, at bestyrelsen er sammensat med en bred kompetenceprofil, fx - Repræsentanter fra ejerkommunerne - Professionel bestyrelseserfaring, - Teknisk eller strategisk indsigt i virksomhedens forretningsområder, - Ledelsesmæssig indsigt, - Juridisk eller økonomisk indsigt i de pågældende områder. Ud over de generalforsamlingsvalgte bestyrelsesmedlemmer vil der være medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer i Holding og Service. Medarbejderne har krav på at vælge et antal, som svarer til halvdelen af de generalforsamlingsvalgte bestyrelsesmedlemmer, dog minimum 3 i Holding og 2 i Service, medmindre ledelsen og medarbejderne aftaler andet. Endeligt vil der deltage forbrugervalgte bestyrelsesmedlemmer i bestyrelserne for vandselskaberne. Disse er valgt til 1. januar På grundlag kommunernes ejerskab, forventer vi ikke, at der skal vælges forbrugervalgte bestyrelsesmedlemmer til varmeselskaberne. Den politiske styregruppe anbefaler, at bestyrelserne i det fælles forsyningsselskab sammensættes af både medlemmer af ejerkommunernes kommunalbestyrelser og af eksterne bestyrelsesmedlemmer, herunder personer som har erfaring med professionelt bestyrelsesarbejde. Valg af bestyrelsesmedlemmer med professionel bestyrelseserfaring vil formentlig have betydning for bestyrelseshonorarets størrelse. Det vil formentlig kræve et forholdsmæssigt stort vederlag at tiltrække eksterne kræfter med den ønskede tyngde. Dette kan eventuelt imødekommes ved at vælge et eksternt medlem som formand, da formanden og næstformanden kan modtage et større vederlag end de øvrige bestyrelsesmedlemmer. De følgende afsnit beskriver to overordnede modeller for, hvordan bestyrelserne i forsyningskoncernen kan sammensættes: en "tostrenget bestyrelse" og en "flerstrenget bestyrelse".

5 4.2 Tostrenget bestyrelse Side 5 I den tostrengede bestyrelse er bestyrelserne ens i Holding, Service, samt varmeforsynings- og affaldshåndteringsselskaberne. Bestyrelsen i vandselskaberne består derudover af to medlemmer direkte valgt af forbrugerne. En tostrenget bestyrelse er illustreret i bilag 2. Fordelene ved en tostrenget bestyrelse er: (a) (b) Bestyrelsesmedlemmerne er de samme i alle selskaber (undtaget i vandselskaberne) Politisk indflydelse på alle niveauer, fastholdelse af interesse og ansvar for hele koncernen Ulemperne ved en tostrenget bestyrelse er: (a) (b) Stor bestyrelse medfører risiko for mindre fleksibilitet Politisk flertal i forsyningsselskaber medfører større fokus på politiske beslutninger (frem for fokus på driftsorienteret implementering af holdingselskabets strategiske beslutninger) 4.3 Flerstrenget bestyrelse I en "flerstrenget bestyrelse" består bestyrelsen i Holding af repræsentanter for ejerkommunerne, eksterne medlemmer og medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer. Bestyrelsen i Service består af formand og næstformand fra Holding samt medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer og et yderligere, eksternt medlem. Forsyningsselskabernes bestyrelser er sammensat af ledende medarbejdere i koncernen og delvist af forbrugerrepræsentanter. Forsyningsselskabernes bestyrelse forudsættes at være i tæt dialog med ejerkommunerne for at sikre optimal koordinering mellem kommunernes myndighedsarbejde og forsyningsselskabernes varetagelse af forsyningsopgaverne. En flerstrenget bestyrelse er illustreret i bilag 3. Fordelene ved en flerstrenget bestyrelse er: (a) Ejerrepræsentation i Holding og Service sikrer opmærksomhed på ejernes vision i selskabets overordnede strategi og planlægning (b) Overlap mellem bestyrelse i Holding/Service og Service/forsyningsselskaber sikrer flow af viden (c) Driftsorienteret bestyrelse i forsyningsselskaberne (kan sammensættes med fokus på kompetencer til driftsopgaverne) (d) Lille bestyrelse i forsyningsselskaberne kan være mere operationelt og giver større fleksibilitet Ulemperne ved en flerstrenget bestyrelse er:

6 (a) Ikke politisk/direkte indflydelse i forsyningsselskabernes bestyrelser Side 6 (b) (c) Flere bestyrelser kan give mere administration Forskellige bestyrelsessammensætninger kan mindske flow af viden i koncernen Den politiske styregruppe anbefaler en flerstrenget bestyrelse. Den politiske styregruppe anbefaler endvidere, at ejerkommunerne nedsætter en politisk følgegruppe, som skal indgå i dialog med forsyningsselskabets bestyrelser, fx om udarbejdelse af sektorplaner og fastlæggelse af, hvilke beslutninger, der kan være nødvendige at træffe på generalforsamlingen som væsentlige strategiske eller økonomiske beslutninger. Den politiske følgegruppe skal fungere i den nuværende kommunale valgperiode. 4.4 Formand og næstformand Som nævnt ovenfor, vil det formentlig være en forudsætning for at kunne rekruttere et kompetent eksternt medlem til bestyrelsen i Holding, at denne tilbydes et betydeligt honorar. Den politiske styregruppe anbefaler derfor, at det eksterne medlem vælges som formand for bestyrelsen i Holding og Service. Som næstformand vælges et medlem, som er indstillet af en af ejerkommunerne. Bilag 1 Organisationsdiagram 2 Grafisk overblik over tostrenget bestyrelsesmodel 3 Grafisk overblik over flerstrenget bestyrelsesmodel

7 Bilag 1 ORGANISERINGSDIAGRAM side 1 Lejre Fælles Holding Vand Spildevand Jyderup Varme Affald Fælles Service Lejre Vand Lejre Spildevand St. Merløse Varme Vand Spildevand Varme

8 Bilag 2 TOSTRENGET BESTYRELSE Byråd Ekstern Forbruger Medarbejder Lejre Fælles Holding * Anden bestyrelsessammensætning end den øvrige del af koncernen Vand Spildevand Jyderup Varme Affald Fælles Service Lejre Vand Lejre Spildevand St. Merløse Varme Vand Spildevand Varme

9 Bilag 3 FLERSTRENGET BESTYRELSE Byråd Ekstern Intern Forbruger Medarbejder ansat Lejre * Fælles bestyrelser inden for de stiplede markeringer Fælles Holding Vand Spildevand Jyderup Varme Affald Fælles Service Lejre Vand Lejre Spildevand St. Merløse Varme Vand Spildevand Varme

BESTYRELSESSAMMENSÆTNING - MODELLER

BESTYRELSESSAMMENSÆTNING - MODELLER Bilag 3: Modeller for bestyrelsessammensætning Horten Advokat Line Markert Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf. +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 168151 12. november 2015 BESTYRELSESSAMMENSÆTNING

Læs mere

EN FÆLLES SPILDEVANDSKONCERN

EN FÆLLES SPILDEVANDSKONCERN Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 155078 UDKAST af 29 06 12 EN FÆLLES SPILDEVANDSKONCERN STRUKTUR, MODREGNING I BLOKTILSKUD, BESTYRELSENS FOR- HOLD OG

Læs mere

ETABLERING AF NYT CENTRALRENSEANLÆG

ETABLERING AF NYT CENTRALRENSEANLÆG Horten Advokat Line Markert Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 147408 ETABLERING AF NYT CENTRALRENSEANLÆG 1. BAGGRUND Gribskov Kommune har på en generalforsamling

Læs mere

RAMMERNE FOR EN RENSE-KONCERN

RAMMERNE FOR EN RENSE-KONCERN Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 156293 RAMMERNE FOR EN RENSE-KONCERN I forbindelse med overvejelserne om at etablere en fælles rense-koncern er rådgiverne

Læs mere

VEDTÆGTER FORS HOLDING A/S CVR-NR NAVN. 1.1 Selskabets navn er FORS Holding A/S ("Selskabet"). 1.2 Selskabets binavne er:

VEDTÆGTER FORS HOLDING A/S CVR-NR NAVN. 1.1 Selskabets navn er FORS Holding A/S (Selskabet). 1.2 Selskabets binavne er: Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 165947 VEDTÆGTER FORS HOLDING A/S CVR-NR. 37 35 25 43 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er FORS Holding A/S ("Selskabet").

Læs mere

NORDVAND-KONCERNEN NOTAT OM

NORDVAND-KONCERNEN NOTAT OM Advokat Lise Lotte Hjerrild Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 150145 E Den 1. marts 2011 NORDVAND-KONCERNEN NOTAT OM VALG AF FORBRUGERREPRÆSENTANTER Den 22.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HØRSHOLM VAND APS (CVR-NR. 32 44 71 04)

VEDTÆGTER FOR HØRSHOLM VAND APS (CVR-NR. 32 44 71 04) Horten Advokat Line Markert Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 159489 VEDTÆGTER FOR HØRSHOLM VAND APS (CVR-NR. 32 44 71 04) J:\TOJ - GBS\bestyrelsesmøder\28052013\Vedtægter

Læs mere

INDSTILLING PRINCIPBESLUTNING OM AT DELTAGE I EN FÆLLES SPILDEVANDSKON- CERN

INDSTILLING PRINCIPBESLUTNING OM AT DELTAGE I EN FÆLLES SPILDEVANDSKON- CERN Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 151286 [Gul markering] udfyldes af den enkelte kommune INDSTILLING PRINCIPBESLUTNING OM AT DELTAGE I EN FÆLLES SPILDEVANDSKON-

Læs mere

Indledning: Ringsted Forsyning koncernen:

Indledning: Ringsted Forsyning koncernen: NOTAT Bestyrelsens sammensætning samt honorering for selskaberne Ringsted Forsyning A/S, Vand A/S, Spildevand A/S, Centralrenseanlæg A/S, Ringsted Kraftvarmeværk A/S, Ringsted Fjernvarme A/S Indledning:

Læs mere

EJERAFTALE OG AFTALE OM UDØVELSE AF FÆLLES LEDELSE AF KOMMUNERNES FORSYNINGSKONCERNER

EJERAFTALE OG AFTALE OM UDØVELSE AF FÆLLES LEDELSE AF KOMMUNERNES FORSYNINGSKONCERNER UDKAST 13.03.11 EJERAFTALE OG AFTALE OM UDØVELSE AF FÆLLES LEDELSE AF KOMMUNERNES FORSYNINGSKONCERNER mellem Greve Kommune CVR-nr. 44 02 39 11 Rådhusholmen 10 2670 Greve, og Solrød Kommune CVR-nr. 68 53

Læs mere

Redegørelse for god selskabsledelse i KLAR Forsyning A/S pr

Redegørelse for god selskabsledelse i KLAR Forsyning A/S pr Redegørelse for god selskabsledelse i KLAR Forsyning A/S pr. 01.04.2019 Redegørelsen forholder sig til anbefalingerne i Kodeks for god selskabsledelse i kommunale forsyningsselskaber og angiver, hvorvidt

Læs mere

1. Indledning. Det nye serviceselskab etableres som et datterselskab af Greve Forsyning Holding A/S og af Solrød Holding A/S.

1. Indledning. Det nye serviceselskab etableres som et datterselskab af Greve Forsyning Holding A/S og af Solrød Holding A/S. Greve Kommune Solrød Kommune Ejerstrategi for alle de af Greve Kommune hhvs. Solrød Kommune hver for sig og i fællesskab stiftede selskaber inden for spildevand og renovation, herunder det fælles serviceselskab

Læs mere

Bestyrelsesmedlemmers rettigheder, pligter og ansvar

Bestyrelsesmedlemmers rettigheder, pligter og ansvar Bestyrelsesmedlemmers rettigheder, pligter og ansvar 8. august 2013 Esbjerg Forsyning A/S Ravnevej 10 6705 Esbjerg Ø Telefon 7614 2414 Fax 7614 2485 www.esbjergforsyning.dk post@esbjergforsyning.dk Bestyrelsesmedlemmernes

Læs mere

RAMMENOTAT OM ETABLERING AF EN RENSE-KONCERN

RAMMENOTAT OM ETABLERING AF EN RENSE-KONCERN Horten Advokat Rikke Søgaard Berth Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 156293 RAMMENOTAT OM ETABLERING AF EN RENSE-KONCERN NOTAT OM EJERAFTALE, FORANKRING AF EJERSKAB

Læs mere

Forsyningsanalyser. Byrådsmødet 25. november 2015

Forsyningsanalyser. Byrådsmødet 25. november 2015 Forsyningsanalyser t Disposition Tidligere beslutninger Udfordringer og konsolidering i forsyningsbranchen Nordlig( Hillerød ) analyse Midt- Nord (Nordvand) analyse Effektiviserings- og driftsanalyse af

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HØRSHOLM VAND APS CVR-NR. 32 44 71 04

VEDTÆGTER FOR HØRSHOLM VAND APS CVR-NR. 32 44 71 04 Horten Advokat Line Markert Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 159489 VEDTÆGTER FOR HØRSHOLM VAND APS CVR-NR. 32 44 71 04 C:\Users\gbs\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary

Læs mere

Vedtægter. Roskilde Forsyning Holding A/S. Sagsansvarlig Pernille Aagaard Truelsen Partner, advokat (L), ph.d.

Vedtægter. Roskilde Forsyning Holding A/S. Sagsansvarlig Pernille Aagaard Truelsen Partner, advokat (L), ph.d. Sagsansvarlig Pernille Aagaard Truelsen Partner, advokat (L), ph.d. Sagsbehandler Pernille Aagaard Truelsen Partner, advokat (L), ph.d. Åboulevarden 49, 4. sal 8000 Aarhus C Telefon: 86 18 00 60 Mobil:

Læs mere

3.1 Selskabets aktiekapital udgør kr ,00 fordelt på aktier à kr. 1,00 eller multipla heraf.

3.1 Selskabets aktiekapital udgør kr ,00 fordelt på aktier à kr. 1,00 eller multipla heraf. Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf. +45 3334 4000 J.nr. 176415 VEDTÆGTER FOR AFLØB BALLERUP A/S CVR-nr. 32659586 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er Afløb Ballerup A/S ("Selskabet"). 2. FORMÅL Selskabets

Læs mere

Ejerstrategi for Morsø Forsyning. Gældende pr. 1. januar 2019

Ejerstrategi for Morsø Forsyning. Gældende pr. 1. januar 2019 Ejerstrategi for Forsyning Gældende pr. 1. januar 2019 1 Kommune ønsker som ejer af Forsyning A/S at udøve et aktivt ejerskab og indgå i et samarbejde med Forsyning, med henblik på at fremme forudsætningerne

Læs mere

3.1 Selskabets aktiekapital udgør kr fordelt på aktier á kr eller multipla heraf. Der udstedes ikke ejerbeviser.

3.1 Selskabets aktiekapital udgør kr fordelt på aktier á kr eller multipla heraf. Der udstedes ikke ejerbeviser. Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 155426 UDKAST VEDTÆGTER FOR FORSYNINGEN ALLERØD RUDERSDAL A/S CVR-nr. 34 08 61 92 1. SELSKABETS NAVN 1.1 Selskabets

Læs mere

Nyt fælles forsyningsselskab. 11 kommuner og 8 forsyningsselskaber

Nyt fælles forsyningsselskab. 11 kommuner og 8 forsyningsselskaber Nyt fælles forsyningsselskab 11 kommuner og 8 forsyningsselskaber DELTAGENDE KOMMUNER UDFORDRINGEN Øget effektiviseringskrav for sektoren på mindst 2-4 % årligt Organisatorisk og faglig robusthed Udfordringer

Læs mere

SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE FOR GOD SELSKABSLEDELSE

SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE FOR GOD SELSKABSLEDELSE SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE FOR GOD SELSKABSLEDELSE Udgiver: DANVA, Dansk Affaldsforening, Dansk Fjernvarme og Danske Vandværker Udarbejdet af: DANVA, Vandhuset, Godthåbsvej 83, 8660

Læs mere

Stevns Kommunes Ejerstrategi for Stevns Kommune Holding A/S samt datterselskaber Stevns Spildevand A/S og Stevns Forsyning A/S

Stevns Kommunes Ejerstrategi for Stevns Kommune Holding A/S samt datterselskaber Stevns Spildevand A/S og Stevns Forsyning A/S Stevns Kommunes Ejerstrategi for Stevns Kommune Holding A/S samt datterselskaber Stevns Spildevand A/S og Stevns Forsyning A/S Stevns Kommune, januar 2011 Indledning Ejerstrategien skal forholde sig til

Læs mere

INNOVATIV AFFALDSBEHANDLING

INNOVATIV AFFALDSBEHANDLING Horten Advokat Rikke Søgaard Berth Advokat Line Markert Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf. +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 170633 Bilag 2 INNOVATIV AFFALDSBEHANDLING ORGANISERINGSMODELLER IFT.

Læs mere

Bilag 1.8(a) til ejeraftale om KLAR Forsyning ApS VERSION 2015.09.14 VEDTÆGTER FOR KLAR FORSYNING APS. CVR-nr. 36 48 44 38

Bilag 1.8(a) til ejeraftale om KLAR Forsyning ApS VERSION 2015.09.14 VEDTÆGTER FOR KLAR FORSYNING APS. CVR-nr. 36 48 44 38 Bilag 1.8(a) til ejeraftale om KLAR Forsyning ApS Horten Advokat Jim Øksnebjerg Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 166742 VERSION 2015.09.14 VEDTÆGTER FOR KLAR

Læs mere

NORDVAND-KONCERNEN NOTAT OM VALG AF FORBRUGERREPRÆSENTANTER

NORDVAND-KONCERNEN NOTAT OM VALG AF FORBRUGERREPRÆSENTANTER Advokat Lise Lotte Hjerrild Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. «Sagsnr» Den 16. januar 2013 NORDVAND-KONCERNEN NOTAT OM VALG AF FORBRUGERREPRÆSENTANTER Den 10.

Læs mere

EJERAFTALE UDKAST ALLERØD KOMMUNE BALLERUP KOMMUNE EGEDAL KOMMUNE FREDENSBORG KOMMUNE FREDERIKSSUND KOMMUNE FURESØ KOMMUNE GENTOFTE KOMMUNE

EJERAFTALE UDKAST ALLERØD KOMMUNE BALLERUP KOMMUNE EGEDAL KOMMUNE FREDENSBORG KOMMUNE FREDERIKSSUND KOMMUNE FURESØ KOMMUNE GENTOFTE KOMMUNE Advokat Klavs V. Gravesen Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf. +45 3334 4000 UDKAST J.nr. 170554 20. september 2016 EJERAFTALE MELLEM ALLERØD KOMMUNE BALLERUP KOMMUNE EGEDAL KOMMUNE FREDENSBORG KOMMUNE

Læs mere

Dagsordenpunkt. Udpegning af eksterne bestyrelsesmedlemmer i kommunens selskaber SAGSRESUMÉ

Dagsordenpunkt. Udpegning af eksterne bestyrelsesmedlemmer i kommunens selskaber SAGSRESUMÉ Dagsordenpunkt Udpegning af eksterne bestyrelsesmedlemmer i kommunens selskaber Åbent - 2013/071480 SAGSRESUMÉ I lighed med anbefalingerne for god selskabsledelse fra Komitéen for god Selskabsledelse anbefaler

Læs mere

UDKAST VEDTÆGTER. 30. april 2014 FOR EGEDAL SPILDEVAND A/S CVR-NR NAVN OG HJEMSTED. 1.1 Selskabets navn er Egedal Spildevand A/S.

UDKAST VEDTÆGTER. 30. april 2014 FOR EGEDAL SPILDEVAND A/S CVR-NR NAVN OG HJEMSTED. 1.1 Selskabets navn er Egedal Spildevand A/S. Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 156691 UDKAST 30. april 2014 VEDTÆGTER FOR EGEDAL SPILDEVAND A/S CVR-NR. 32 14 59 14 1. NAVN OG HJEMSTED 1.1 Selskabets

Læs mere

Sammensætning af bestyrelser ifm forbrugervalg

Sammensætning af bestyrelser ifm forbrugervalg Sammensætning af bestyrelser ifm forbrugervalg Arwos har i dag følgende selskabskonstruktion med forskellige bestyrelser: Antal Antal Antal I alt generalforsamlingsvalgte fra Byråd generalforsamlingsvalgte

Læs mere

3.1 Selskabets aktiekapital udgør kr. 46 mio. fordelt på aktier á kr. 1 eller multipla heraf. Der udstedes ikke ejerbeviser.

3.1 Selskabets aktiekapital udgør kr. 46 mio. fordelt på aktier á kr. 1 eller multipla heraf. Der udstedes ikke ejerbeviser. Horten Advokat Rikke Søgaard Berth Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 149563 UDKAST 13.03.11 VEDTÆGTER FOR SOLRØD FORSYNING HOLDING A/S CVR-nr. 33 04 73 12 1.

Læs mere

VALG AF FORBRUGERREPRÆSENTANTER I GRIBVAND SPILDE- VAND A/S

VALG AF FORBRUGERREPRÆSENTANTER I GRIBVAND SPILDE- VAND A/S Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 174576 VALGREGULATIV VALG AF FORBRUGERREPRÆSENTANTER I GRIBVAND SPILDE- VAND A/S 1. INDLEDENDE BESTEMMELSER 1.1 Valgregulativet

Læs mere

Bestyrelsesmøde 9. december 2016

Bestyrelsesmøde 9. december 2016 BIOFOS Holding A/S Refshalevej 250 DK-1432 København K post@biofos.dk www.biofos.dk Tlf: +45 32 57 32 32 CVR nr. 25 60 89 25 Bestyrelsesmøde 9. december 2016 1. december 2016 Pkt. 9. Anbefaling til ejerkommunerne

Læs mere

Aktivt ejerskab i forhold til de kommunale aktieselskaber i Odense bestyrelsessammensætning og honorar

Aktivt ejerskab i forhold til de kommunale aktieselskaber i Odense bestyrelsessammensætning og honorar NOTAT Borgmesterkontoret Til gruppeformændene Flakhaven 2 Postboks 5000 Odense C www.odense.dk Tlf. 66131372 Fax 66139209 E-mail bmf@odense.dk Aktivt ejerskab i forhold til de kommunale aktieselskaber

Læs mere

EJERAFTALE VARDE KOMMUNE. Philip Heymans Allé Hellerup Tlf J.nr

EJERAFTALE VARDE KOMMUNE. Philip Heymans Allé Hellerup Tlf J.nr Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf. +45 3334 4000 J.nr. 169730 EJERAFTALE MELLEM OG ESBJERG KOMMUNE VARDE KOMMUNE http://gohorten/cases/sag772/169730/dokumenter/step 3 - Fusion af Holdingsselskaberne/Step

Læs mere

RAMME FOR PRINCIPBESLUTNING OM AT DELTAGE I ET FÆLLES VANDSELSKAB

RAMME FOR PRINCIPBESLUTNING OM AT DELTAGE I ET FÆLLES VANDSELSKAB Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 152631 12. september 2011 RAMME FOR PRINCIPBESLUTNING OM AT DELTAGE I ET FÆLLES VANDSELSKAB Baggrund: Vandsektorloven,

Læs mere

Der vælges to kandidater som begge skal deltage i bestyrelserne i både vand- og spildevandsselskabet.

Der vælges to kandidater som begge skal deltage i bestyrelserne i både vand- og spildevandsselskabet. Spørgsmål og svar Hvem kan stille op til valget? Alle myndige personer kan stille op til valget. Det er altså ikke noget krav at man skal være kunde i selskabet, eller bo i området, for at man kan stille

Læs mere

VEDTÆGTER. UDKAST 30. april 2014 FOR EGEDAL FORSYNING A/S CVR-NR NAVN OG HJEMSTED. 1.1 Selskabets navn er Egedal Forsyning A/S.

VEDTÆGTER. UDKAST 30. april 2014 FOR EGEDAL FORSYNING A/S CVR-NR NAVN OG HJEMSTED. 1.1 Selskabets navn er Egedal Forsyning A/S. Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 156691 UDKAST 30. april 2014 VEDTÆGTER FOR EGEDAL FORSYNING A/S CVR-NR. 32 65 89 89 1. NAVN OG HJEMSTED 1.1 Selskabets

Læs mere

Energi & Miljø A d v o k a t f i r m a

Energi & Miljø A d v o k a t f i r m a J.nr.: 07-10243 ID nr. 18 Bilag 7 Bestyrelse og direktion 23. oktober 2008 Skolebakken 7, 1. tv. 8000 Århus C Telefon: 86 18 00 60 Fax: 36 92 83 19 www.energiogmiljo.dk CVR: 31135427 1. Sammenfatning og

Læs mere

Spørgsmål og svar suppleringsvalg 2016/2017

Spørgsmål og svar suppleringsvalg 2016/2017 Spørgsmål og svar suppleringsvalg 2016/2017 Hvem kan stille op til valget? Alle myndige personer kan stille op til valget. Det er altså ikke noget krav at man skal være kunde i selskabet, eller bo i området,

Læs mere

2.2 Selskabet skal sikre, at dets opgaver udføres effektivt under hensyntagen til sundhed, natur og miljø.

2.2 Selskabet skal sikre, at dets opgaver udføres effektivt under hensyntagen til sundhed, natur og miljø. Horten Advokat Rikke Søgaard Berth Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 149563 UDKAST 13.03.11 VEDTÆGTER FOR GREVE RENOVATION A/S CVR-nr. 32 26 85 36 1. SELSKABETS

Læs mere

Ejerens rolle og forventninger til vandselskabet Af hvem og hvordan drives fusions- og samarbejdsprocesserne

Ejerens rolle og forventninger til vandselskabet Af hvem og hvordan drives fusions- og samarbejdsprocesserne Ejerens rolle og forventninger til vandselskabet Af hvem og hvordan drives fusions- og samarbejdsprocesserne Borgmester og Bestyrelsesformand Erik Buhl Nielsen Hvem er vi i Varde Kommune? - Varde er landets

Læs mere

NOTAT. Klimatilpasning, vandsektor og grundvand J.nr. NST Ref. ANMMA Den 7. juni 2013

NOTAT. Klimatilpasning, vandsektor og grundvand J.nr. NST Ref. ANMMA Den 7. juni 2013 NOTAT Klimatilpasning, vandsektor og grundvand J.nr. NST-4609-00059 Ref. ANMMA Den 7. juni 2013 Opdateret notat om forbrugerindflydelse og medarbejderrepræsentation i vandselskaber. Bestyrelsen i et vandselskab

Læs mere

Ejerstrategi for de kommunalt ejede selskaber.

Ejerstrategi for de kommunalt ejede selskaber. Punkt 13. Ejerstrategi for de kommunalt ejede selskaber. 2014-4126. Magistraten indstiller, at byrådet godkender ejerstrategier for Aalborg Havn A/S og selskaberne under Miljø- og Energiforvaltningen som

Læs mere

Svendborg Kommunes Ejerstrategi 2011 for selskaberne:

Svendborg Kommunes Ejerstrategi 2011 for selskaberne: Acadre 10 16395 Svendborg Kommunes Ejerstrategi 2011 for selskaberne: o Svendborg Forsyning A/S ( Vand og Affald ) o Svendborg Forsyningsservice A/S o Svendborg Vand A/S o Svendborg Spildevand A/S o Svendborg

Læs mere

Spørgsmål og svar forbrugervalgte bestyrelsesmedlemmer 2017

Spørgsmål og svar forbrugervalgte bestyrelsesmedlemmer 2017 Spørgsmål og svar forbrugervalgte bestyrelsesmedlemmer 2017 Hvem kan stille op til valget? Alle myndige personer kan stille op til valget. Det er altså ikke noget krav at man skal være kunde i selskabet,

Læs mere

2.2 Selskabet skal sikre, at dets opgaver udføres effektivt under hensyntagen til forsyningssikkerhed, sundhed, natur og miljø.

2.2 Selskabet skal sikre, at dets opgaver udføres effektivt under hensyntagen til forsyningssikkerhed, sundhed, natur og miljø. Udkast 2017.07.03 Horten Advokat Jim Øksnebjerg Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 166742 VEDTÆGTER FOR KLAR FORSYNING A/S CVR-nr. 36 48 44 38 1. SELSKABETS NAVN

Læs mere

Notat om etablering af fælles vandselskab mellem Gentofte og Gladsaxe kommuner

Notat om etablering af fælles vandselskab mellem Gentofte og Gladsaxe kommuner 28. maj 2008 Notat om etablering af fælles vandselskab mellem Gentofte og Gladsaxe kommuner J. nr. 00.15.00P20 1 Forord Dette notat danner grundlag for at Kommunalbestyrelsen i Gentofte Kommune og Byrådet

Læs mere

Fonden Business Kolding Godkendt af bestyrelsen 4. februar 2019

Fonden Business Kolding Godkendt af bestyrelsen 4. februar 2019 Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Fonden Business Kolding Godkendt af bestyrelsen 4. februar 2019 Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse,

Læs mere

Bestyrelserne i Herning Vand har på sine møder den 29. september 2017 og den 16. november 2017 drøftet anbefalingerne, som fremgår af Kodeks.

Bestyrelserne i Herning Vand har på sine møder den 29. september 2017 og den 16. november 2017 drøftet anbefalingerne, som fremgår af Kodeks. Notat Dato: 16. november 2017 Emne: Kodeks for god selskabsledelse Herning Vand Ålykkevej 5 7400 Herning Til: Fra: Kopi: Bestyrelsen i Herning Vand Niels Møller Jensen Ledelsesteamet i Herning Vand Tlf.:

Læs mere

Komitéen for God Fondsledelse har i december 2014 offentliggjort en række anbefalinger for god fondsledelse, der er gengivet nedenfor.

Komitéen for God Fondsledelse har i december 2014 offentliggjort en række anbefalinger for god fondsledelse, der er gengivet nedenfor. Komitéen for God Fondsledelse har i december 2014 offentliggjort en række anbefalinger for god fondsledelse, der er gengivet nedenfor. Bestyrelsen for Claus Sørensens Fond har i overensstemmelse med reglen

Læs mere

Spørgsmål og svar forbrugervalgte bestyrelsesmedlemmer 2017

Spørgsmål og svar forbrugervalgte bestyrelsesmedlemmer 2017 Spørgsmål og svar forbrugervalgte bestyrelsesmedlemmer 2017 For generelt om forbrugervalget 2017, se informationssiden: www.nk-forsyning.dk/forbrugervalg2017 Hvem kan stille op til valget? Alle myndige

Læs mere

Kodeks for god selskabsledelse i Guldborgsund Forsyning.

Kodeks for god selskabsledelse i Guldborgsund Forsyning. Forklaring på / anbefalingen: 2. Introduktion 2.3 Redegørelse for god selskabsledelse 2.3.1. Det anbefales, at alle forsyningsselskaber hvert år redegør for god selskabsledelse og offentliggør redegørelsen,

Læs mere

Brønderslev Forsyning A/S. Vand-, Spildevands-og Varmeforsyning

Brønderslev Forsyning A/S. Vand-, Spildevands-og Varmeforsyning VALGREGULATIV Brønderslev Forsyning A/S Vand-, Spildevands-og Varmeforsyning 1. Formål og baggrund 1.1 Dette valgregulativ fastsætter reglerne for valg af forbrugerrepræsentanter til bestyrelserne i hvert

Læs mere

Energi & Miljø A d v o k a t f i r m a

Energi & Miljø A d v o k a t f i r m a J.nr.: 07-10243 ID nr. 13 Bilag 3 Styringsmæssige problemstillinger 23. oktober 2008 Skolebakken 7, 1. tv. 8000 Århus C Telefon: 86 18 00 60 Fax: 36 92 83 19 www.energiogmiljo.dk CVR: 31135427 1. Sammenfatning

Læs mere

3.1 Selskabets aktiekapital udgør kr fordelt på aktier à kr. 1,00 eller multipla heraf.

3.1 Selskabets aktiekapital udgør kr fordelt på aktier à kr. 1,00 eller multipla heraf. Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 176415 VEDTÆGTER FOR NOVAFOS HOLDING A/S CVR-nr. 38 30 20 51 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er NOVAFOS Holding A/S ("Selskabet").

Læs mere

Notat. 1. Formål. 2. Baggrund. 3. Bestyrelsens gennemgang. 2.1 Kodeks for god selskabsledelse. Gennemgang af bilag 1. 2.

Notat. 1. Formål. 2. Baggrund. 3. Bestyrelsens gennemgang. 2.1 Kodeks for god selskabsledelse. Gennemgang af bilag 1. 2. Notat Dato: 27. november 2018 Emne: Kodeks for god selskabsledelse Herning Vand Ålykkevej 5 7400 Herning Til: Fra: Kopi: Bestyrelsen i Herning Vand Niels Møller Jensen Ledelsesteamet i Herning Vand Tlf.:

Læs mere

Copenhagen Capacitys besvarelse af Komitéen for god Fondsledelses 16 anbefalinger til god fondsledelse

Copenhagen Capacitys besvarelse af Komitéen for god Fondsledelses 16 anbefalinger til god fondsledelse Copenhagen Capacitys besvarelse af Komitéen for god Fondsledelses 16 anbefalinger til god fondsledelse 15.12.2015 Fonden er omfattet af anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen

Læs mere

Copenhagen Capacitys besvarelse af Komitéen for god Fondsledelses 16 anbefalinger til god fondsledelse for 2016

Copenhagen Capacitys besvarelse af Komitéen for god Fondsledelses 16 anbefalinger til god fondsledelse for 2016 Copenhagen Capacitys besvarelse af Komitéen for god Fondsledelses 16 anbefalinger til god fondsledelse for 2016 Fonden er omfattet af anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen

Læs mere

Holbæk Forsyning A/S. Værd at vide. - som bestyrelsesmedlem

Holbæk Forsyning A/S. Værd at vide. - som bestyrelsesmedlem Holbæk Forsyning A/S Værd at vide - som bestyrelsesmedlem Indholdsfortegnelse Værd at vide som bestyrelsesmedlem... 2 1. Selskaberne og bestyrelsen... 3 1.1 Selskabernes opbygning og relation... 3 1.2

Læs mere

LOVPLIGTIG REDEGØRELSE FOR GOD FONDSLEDELSE, JF. ÅRSREGNSKABSLOVENS 77 A

LOVPLIGTIG REDEGØRELSE FOR GOD FONDSLEDELSE, JF. ÅRSREGNSKABSLOVENS 77 A LOVPLIGTIG REDEGØRELSE FOR GOD FONDSLEDELSE, JF. ÅRSREGNSKABSLOVENS 77 A Bemærk! Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i Fondens årsrapport med følgende regnskabsperiode: 2017 ANBEFALINGER

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Københavns Universitets Boligfond af 2008.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Københavns Universitets Boligfond af 2008. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Københavns Universitets Boligfond af 2008. Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet er tænkt som et hjælperedskab for de

Læs mere

PER OG LISE AARSLEFFS FOND. LOVPLIGTIG REDEGØRELSE OM GOD FONDSLEDELSE, JF. ÅRSREGNSKABSLOVENS 77 a, 2015/2016

PER OG LISE AARSLEFFS FOND. LOVPLIGTIG REDEGØRELSE OM GOD FONDSLEDELSE, JF. ÅRSREGNSKABSLOVENS 77 a, 2015/2016 PER OG LISE AARSLEFFS FOND LOVPLIGTIG REDEGØRELSE OM GOD FONDSLEDELSE, JF. ÅRSREGNSKABSLOVENS 77 a, 2015/2016 Per og Lise Aarsleffs Fond 2015/2016 1 PER OG LISE AARSLEFFS FOND Lovpligtig redegørelse for

Læs mere

2. 1 Fonden er stiftet af Den Sociale Kapitalfond, CVR-nr og GM Holding ApS, CVR-nr

2. 1 Fonden er stiftet af Den Sociale Kapitalfond, CVR-nr og GM Holding ApS, CVR-nr Advokat Klaus V. Gravesen Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup T!f +4533344000 J. nr. 171566 VEDTÆGTER for Cirkulær Nord Fonden CVR-NR. t ] l. NAVN 1. 1 Fondens navn er Cirkulær Nord Fonden. 1. 2 Fondens

Læs mere

DE JURIDISKE RAMMER FOR 60- FÆLLESSKABET NORDSJÆLLANDS PARK OG VEJ

DE JURIDISKE RAMMER FOR 60- FÆLLESSKABET NORDSJÆLLANDS PARK OG VEJ Horten Advokat Klavs V. Gravesen Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 163149 DE JURIDISKE RAMMER FOR 60- FÆLLESSKABET NORDSJÆLLANDS PARK OG VEJ 1. INDLEDNING I

Læs mere

Fonden følger anbefalingen. Bestyrelsen har vedtaget en åbenhedspolitik,

Fonden følger anbefalingen. Bestyrelsen har vedtaget en åbenhedspolitik, NOTAT s besvarelse af Komitéen for god fondsledelses 16 anbefalinger til god fondsledelse Fonden er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen for god Fondsledelses

Læs mere

LOVPLIGTIG REDEGØRELSE FOR GOD FONDSLEDELSE, JF. ÅRSREGSNSKBASLOVENS 77A

LOVPLIGTIG REDEGØRELSE FOR GOD FONDSLEDELSE, JF. ÅRSREGSNSKBASLOVENS 77A LOVPLIGTIG REDEGØRELSE FOR GOD FONDSLEDELSE, JF. ÅRSREGSNSKBASLOVENS 77A Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport for følgende regnskabsperiode: 2015. Redegørelsen er

Læs mere

INDSTILLING PRINCIPBESLUTNING OM ETABLERING AF EN FÆLLES RENSE-KONCERN

INDSTILLING PRINCIPBESLUTNING OM ETABLERING AF EN FÆLLES RENSE-KONCERN Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 156293 INDSTILLING PRINCIPBESLUTNING OM ETABLERING AF EN FÆLLES RENSE-KONCERN 1. INDSTILLING Klima og Miljøudvalget

Læs mere

VEDTÆGTER [FÆLLES] HOLDING A/S CVR-NR. [] 1. NAVN. 1.1 Selskabets navn er [Fælles] Holding A/S ("Selskabet"). 1.2 Selskabets binavne er

VEDTÆGTER [FÆLLES] HOLDING A/S CVR-NR. [] 1. NAVN. 1.1 Selskabets navn er [Fælles] Holding A/S (Selskabet). 1.2 Selskabets binavne er Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 170554 20. september 2016 VEDTÆGTER [FÆLLES] HOLDING A/S CVR-NR. [] 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er [Fælles] Holding

Læs mere

Fonden følger anbefalingen.

Fonden følger anbefalingen. Bilag 3.2 NOTAT s stillingtagen til Komitéen for god Fondsledelses 16 anbefalinger til god fondsledelse Fonden er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen for god

Læs mere

VILLUM FONDENs efterlevelse af Anbefalingerne for god Fondsledelse. Anbefalinger for god Fondsledelse

VILLUM FONDENs efterlevelse af Anbefalingerne for god Fondsledelse. Anbefalinger for god Fondsledelse VILLUM FONDENs efterlevelse af Anbefalingerne for god Fondsledelse VILLUM FONDEN er ikke en erhvervsdrivende fond. VILLUM FONDEN ønsker åbenhed og har derfor valgt frivilligt at redegøre for Fondens aktiviteter

Læs mere

Fonden Business Kolding

Fonden Business Kolding Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a Fonden Business Kolding Bemærk! Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport med følgende regnskabsperiode:

Læs mere

LOVPLIGTIG REDEGØRELSE FOR GOD FONDSLEDELSE, JF. ÅRSREGNSKABSLOVENS 77 A

LOVPLIGTIG REDEGØRELSE FOR GOD FONDSLEDELSE, JF. ÅRSREGNSKABSLOVENS 77 A LOVPLIGTIG REDEGØRELSE FOR GOD FONDSLEDELSE, JF. ÅRSREGNSKABSLOVENS 77 A Bemærk! Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport med følgende regnskabsperiode: 2015 ANBEFALINGER

Læs mere

Notat. Notat om forholdet mellem byrådet og Faxe Forsyning

Notat. Notat om forholdet mellem byrådet og Faxe Forsyning Notat Postadresse: Udviklingsenheden Frederiksgade 9, 4690 Haslev Telefon 56 20 30 00 Telefax 56 20 30 01 www.faxekommune.dk Kontoradresse: Frederiksgade 9, 4690 Haslev Direkte telefon 56 20 36 87 ansvc@faxekommune.dk

Læs mere

Fonden følger anbefalingen.

Fonden følger anbefalingen. NOTAT s stillingtagen til Komitéen for god Fondsledelses 16 anbefalinger til god fondsledelse Fonden er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen for god Fondsledelses

Læs mere

SKABELON FOR INVESTERINGSAFTALE

SKABELON FOR INVESTERINGSAFTALE Horten Advokat Klavs V. Gravesen Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 170554 8. september 2016 SKABELON FOR INVESTERINGSAFTALE PARTERNES FÆLLES INDSATS PÅ [VAND/SPILDEVANDS]OMRÅDET

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 1. Åbenhed og kommunikation 1.1.

Læs mere

Kodeks for god selskabsledelse i kommunale forsyningsselskaber

Kodeks for god selskabsledelse i kommunale forsyningsselskaber Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Dato: 24. august 2017 Kodeks for god selskabsledelse i kommunale forsyningsselskaber Dette notat gengiver anbefalingerne i publikationen Kodeks for god selskabsledelse

Læs mere

Købmand Herman Sallings Fond. Anbefalinger for god Fondsledelse. Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77

Købmand Herman Sallings Fond. Anbefalinger for god Fondsledelse. Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 Købmand Herman Sallings Fond Anbefalinger for god Fondsledelse Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 Fonden er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for William Demants og Hustru Ida Emilies (Millas) Fond kaldet Oticon Fonden. Redegørelsen dækker perioden 01.01.2017-31.12.2017

Læs mere

Redegørelse for god selskabsledelse i TÅRNBYFORSYNING A/S 2019

Redegørelse for god selskabsledelse i TÅRNBYFORSYNING A/S 2019 Redegørelse for god selskabsledelse i TÅRNBYFORSYNING A/S 2019 Følg eller forklar erne princippet Følg eller forklar -princippet. Forventningen er, at selskabet hvert år redegør for arbejdet med god selskabsledelse

Læs mere

Fonden Business Kolding

Fonden Business Kolding Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Fonden Business Kolding Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Følg eller

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. For Jurrådets Fond Cvr

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. For Jurrådets Fond Cvr Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. For Jurrådets Fond Cvr 83 80 90 19 Bemærk! Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport

Læs mere

Dansk Kyst- og Naturturismes besvarelse af Komitéen for god fondsledelses 16 anbefalinger til god fondsledelse

Dansk Kyst- og Naturturismes besvarelse af Komitéen for god fondsledelses 16 anbefalinger til god fondsledelse Dansk Kyst- og Naturturismes besvarelse af Komitéen for god fondsledelses 16 anbefalinger til god fondsledelse Fonden er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen

Læs mere

Svendborg Kommunes Ejerstrategi 2010 for alle selskaberne:

Svendborg Kommunes Ejerstrategi 2010 for alle selskaberne: Acadre 07 27813 Svendborg Kommunes Ejerstrategi 2010 for alle selskaberne: o Svendborg Forsyning A/S o Svendborg Forsyningsservice A/S o Svendborg Vand A/S o Svendborg Spildevand A/S o Svendborg Affald

Læs mere

Den Danske Maritime Fond

Den Danske Maritime Fond Den Danske Maritime Fond Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a Bemærk! Redegørelsen udgør en

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a Emne Officiel politik Afsender LEGO Fonden Version 2017.1 Dato 30. maj, 2017 Godkendt Bestyrelsen Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a 2016 LEGO Fonden CVR:

Læs mere

NOTAT OM SELSKABSDANNELSE

NOTAT OM SELSKABSDANNELSE Bilag til pkt. 3 Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 151664 17. maj 2011 NOTAT OM SELSKABSDANNELSE RAMMERNE FOR OMDANNELSE AF LYNETTEFÆLLESSKABET I/S TIL

Læs mere

VILLUM FONDENs efterlevelse af Anbefalingerne for god Fondsledelse. Anbefalinger for god Fondsledelse

VILLUM FONDENs efterlevelse af Anbefalingerne for god Fondsledelse. Anbefalinger for god Fondsledelse VILLUM FONDENs efterlevelse af Anbefalingerne for god Fondsledelse VILLUM FONDEN er ikke en erhvervsdrivende fond. VILLUM FONDEN ønsker åbenhed og har derfor valgt frivilligt at redegøre for Fondens aktiviteter

Læs mere

REDEGØRELSE FOR GOD FONDSLEDELSE SAMFUNDSFAGSNYT FORLAGS-FOND FORLAGET COLUMBUS FOND. for. CVR-Nr Sag mf/bsn

REDEGØRELSE FOR GOD FONDSLEDELSE SAMFUNDSFAGSNYT FORLAGS-FOND FORLAGET COLUMBUS FOND. for. CVR-Nr Sag mf/bsn Sag 15033-001 mf/bsn REDEGØRELSE FOR GOD FONDSLEDELSE for SAMFUNDSFAGSNYT FORLAGS-FOND FORLAGET COLUMBUS FOND CVR-Nr. 76127913 Samfundsfagsnyt Forlags-Fond har under henvisning til lov om erhvervsdrivende

Læs mere

Riisfort Fonden. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. April 2015

Riisfort Fonden. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. April 2015 Riisfort Fonden Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a April 2015 1 Anbefalinger for god Fondsledelse Fonden er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse,

Læs mere

Fonden er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen for god Fondsledelses hjemmeside

Fonden er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen for god Fondsledelses hjemmeside Købmand Herman Sallings Fond Redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a Fonden er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen for god Fondsledelses

Læs mere

Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport med følgende regnskabsperiode: 1. januar 31.

Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport med følgende regnskabsperiode: 1. januar 31. Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a Bemærk! Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport med følgende regnskabsperiode: 1. januar 31.

Læs mere

Redegørelse for god selskabsledelse i TÅRNBYFORSYNING A/S 2018

Redegørelse for god selskabsledelse i TÅRNBYFORSYNING A/S 2018 Redegørelse for god selskabsledelse i TÅRNBYFORSYNING A/S 2018 Følg eller forklar Anbefalingerne følger princippet Følg eller forklar -princippet. Forventningen er, at selskabet hvert år redegør for arbejdet

Læs mere

VEDTÆGTER for Fondenes Videnscenter

VEDTÆGTER for Fondenes Videnscenter Advokat Christian Gregersen Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf. +45 3334 4000 J.nr. 176449 18. december 2017 VEDTÆGTER for Fondenes Videnscenter Horten Advokatpartnerselskab CVR 33775229 1. NAVN 1.1

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for William Demant Fonden.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for William Demant Fonden. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for William Demant Fonden. Redegørelsen dækker perioden 01.01.2018-31.12.2018 og udgør en bestanddel af Fondens årsrapport

Læs mere

Thomas B. Thriges Fond

Thomas B. Thriges Fond Thomas B. Thriges Fond Årsrapport 2014/15 Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a Bemærk!

Læs mere

EJERSTRATEGI Rebild Forsyning Holding A/S

EJERSTRATEGI Rebild Forsyning Holding A/S EJERSTRATEGI Rebild Forsyning Holding A/S Rebild Kommune har stiftet forsyningsvirksomheden Rebild Forsyning Holding A/S med datterselskabet Rebild Vand & Spildevand A/S. Ejerstrategien for Rebild Forsyning

Læs mere

VEDTÆGTER FOR RANDERS SPILDEVAND A/S

VEDTÆGTER FOR RANDERS SPILDEVAND A/S VEDTÆGTER FOR RANDERS SPILDEVAND A/S 1. Selskabets navn, hjemsted og formål Side 2 1.1 Selskabets navn er Randers Spildevand A/S. 1.2 Selskabets hjemstedskommune er Randers Kommune. 1.3 Selskabets formål

Læs mere

Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport med følgende regnskabsperiode:

Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport med følgende regnskabsperiode: INDUSTRIENS FOND (CVR. 14536175) Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport med følgende regnskabsperiode:

Læs mere