GENNEMFØRELSESBESTEMMELSER FOR DELEGATIONERS VIRKSOMHED OG REJSER UDEN FOR DEN EUROPÆISKE UNION

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "GENNEMFØRELSESBESTEMMELSER FOR DELEGATIONERS VIRKSOMHED OG REJSER UDEN FOR DEN EUROPÆISKE UNION"

Transkript

1 GENNEMFØRELSESBESTEMMELSER FOR DELEGATIONERS VIRKSOMHED OG REJSER UDEN FOR DEN EUROPÆISKE UNION FORMANDSKONFERENCENS AFGØRELSE AF 29. OKTOBER FORMANDSKONFERENCEN HAR, - under henvisning til artikel 212, stk. 5, i Europa-Parlamentets forretningsorden, hvorefter gennemførelsesbestemmelserne for delegationernes virksomhed vedtages af Formandskonferencen på forslag af Delegationsformandskonferencen, - under henvisning til Delegationsformandskonferencens forslag af 2. april 2014, - under henvisning til Formandskonferencens afgørelse af 4. juli 2013, - under henvisning til artikel 22, stk. 4, artikel 27, stk. 4 og 7, artikel 30, stk. 2 og 3, artikel 212 og artikel 214 samt til bilag VI, afsnit I, II og III, i Europa-Parlamentets forretningsorden, vedtaget følgende gennemførelsesbestemmelser: GENERELLE BESTEMMELSER Artikel 1 Anvendelsesområde Disse gennemførelsesbestemmelser gælder for stående interparlamentariske delegationers virksomhed og rejser uden for Den Europæiske Union inden for rammerne af Europa-Parlamentets forretningsorden og i givet fald relevante præsidieafgørelser og folkeretlige instrumenter. Artikel 2 Definitioner Ved anvendelsen af disse gennemførelsesbestemmelser forstås ved: 1. "stående interparlamentarisk delegation": enhver - interparlamentarisk delegation (artikel 212), - delegation til et eller flere parlamentariske samarbejdsudvalg 2 (jf. bilag VI, afsnit I, sidste afsnit, i Parlamentets forretningsorden og Parlamentets afgørelser af 10. marts 2004 og 14. september 2004), eller 1 Om ændring af afgørelsen af 10. april 2014 og indarbejdelse af ajourførte henvisninger fra december 2014 for at sikre overensstemmelse med forretningsordenen og andre relevante bestemmelser og fra september 2015 med bilag I for at ajourføre navnene på nogle parlamentariske delegationer.

2 - delegation til et blandet parlamentarisk udvalg 3 (artikel 214), der er nedsat i henhold til Europa-Parlamentets forretningsorden og i givet fald relevante folkeretlige instrumenter, eller - delegation til en parlamentarisk forsamling; 2. "delegation": - enhver form for stående interparlamentarisk delegation og - ad hoc -delegationer 3. "interparlamentarisk møde": ethvert officielt møde i en stående delegation med dens samarbejdspartner fra et tredjeland eller en international organisation uden for EU-regi. Artikel 3 Principper for delegationernes virksomhed (1) Delegationerne har til opgave at bevare og udvikle Parlamentets internationale kontakter og bidrage til at styrke Den Europæiske Unions rolle og synlighed i verden. I overensstemmelse hermed tager delegationernes virksomhed sigte på dels at bevare og udvide kontakterne med parlamenter i stater, der er EU's traditionelle partnere, dels at bidrage til at fremme de værdier, EU bygger på, i tredjelande, nemlig principperne om frihed, demokrati, respekt for menneskerettighederne og grundlæggende frihedsrettigheder samt retsstatsprincippet (EU-traktatens artikel 6). (2) Parlamentets internationale kontakter er underlagt folkerettens principper. (3) Parlamentets internationale kontakter sigter mod at fremme den parlamentariske dimension af internationale forbindelser, hvor dette er muligt og hensigtsmæssigt. (4) Delegationerne yder et værdifuldt bidrag til de stående udvalgs virksomhed ved at tilstille dem alle relevante oplysninger fra interparlamentariske møder i form af skrivelser stilet til det kompetente udvalg. (5) Delegationerne udøver deres virksomhed i tæt samarbejde, samordning og samspil med Europa- Parlamentets relevante organer, navnlig de kompetente udvalg. (6) Hver delegation skal have et lige antal ordinære medlemmer og stedfortrædere. (7) Antallet af medlemmer af stående delegationer til en multilateral forsamling bør i princippet ikke overstige antallet af medlemmer af selve den multilaterale forsamling. Artikel 4 De interparlamentariske delegationers beføjelser På grundlag af deres geografiske ansvarsområder skal de stående interparlamentariske delegationer bidrage til arbejdet i og systematisk levere materiale til drøftelser i udvalgene og andre af Parlamentets organer, særlig hvad angår: 2 3 Se liste i bilag I og eksempel i bilag III. Se liste i bilag I og eksempel i bilag II.

3 status med hensyn til bilaterale interparlamentariske forbindelser menneskerettigheder, beskyttelse af mindretal og fremme af demokratiske værdier, inden for rammerne af Den Europæiske Unions generelle politik på dette område og i overensstemmelse med de holdninger, Parlamentet vedtager status med hensyn til bilaterale politiske, økonomiske, finansielle og sociale forbindelser vurdering af internationale aftaler mellem Den Europæiske Union og tredjelande de eksterne aspekter af EU's politikker for det indre marked demokratisk kontrol med gennemførelsen af Den Europæiske Unions eksterne finansieringsinstrumenter, herunder vurdering af effektiviteten af EU-projekter, der finansieres over EU-budgettet, ud fra deres konsekvenser i praksis gennemførelsen af de henstillinger, der fremsættes i forbindelse med valgobservationsmissioner i nært samarbejde med de ansvarlige udvalg. De stående interparlamentariske delegationer skal endvidere stille deres ekspertise til rådighed for valgobservationsmissioner. Artikel 5 Politiske prioriteringer (1) Delegationernes virksomhed bidrager til at gennemføre Parlamentets politiske prioriteringer som fastsat af plenarforsamlingen og dens forskellige organer. (2) Delegationerne bør repræsentere Parlamentets holdning som vedtaget på plenum og tage hensyn til de relevante kompetente udvalgs standpunkter. Udvalgene bør for deres del tage passende hensyn til den relevante delegations bidrag og eksterne sagkundskab. (3) Formandskonferencen kan i konkrete tilfælde, som reaktion på en begivenhed af større politisk eller lovgivningsmæssig betydning eller for at tage højde for en vigtig politisk udvikling, give tilladelse til ad hoc-rejser for at reagere effektivt på den politiske udvikling i det relevante land eller den relevante region, jf. artikel 21. Artikel 6 Rejsekalender (1) Rejse, der foretages af en stående interparlamentarisk delegation til et eller flere tredjelande, jf. artikel 8, skal som hovedregel finde sted i de uger, der er afsat til ekstern virksomhed ("valgkredsuger") i Parlamentet mødekalender, medmindre dette ikke er foreneligt med den aktivitetskalender, som samarbejdspartneren i et tredjeland eller en international organisation uden for EU-regi har fastlagt. (2) Ad hoc-delegationer skal i videst muligt omfang foretage deres rejser i de uger, der er forbeholdt Parlamentets eksterne virksomhed.

4 FORUDGÅENDE TILLADELSE TIL INTERPARLAMENTARISKE MØDER OG DELEGATIONSVIRKSOMHED Artikel 7 Principper for tilladelse (1) Alle interparlamentariske møder kræver forudgående tilladelse fra Formandskonferencen på grundlag af anmodninger, der skal indgives i god tid. (2) Alle tilladelser skal være behørigt begrundet og indeholde et klart og specifikt mandat. Tilladelserne skal tage hensyn til Parlamentets politiske prioriteringer som anført i artikel 5. Artikel 8 Tilladelse til ordinær virksomhed (1) Formandskonferencen giver tilladelse til ordinære interparlamentariske møder i form af et halvårsprogram, der omfatter alle stående interparlamentariske delegationer. (2) Delegationsformandskonferencen fremlægger et forslag til halvårsprogram i god tid. Dette forslag til program: - indeholder de stående interparlamentariske delegationers forslag til interparlamentariske møder - udarbejdes på grundlag af de politiske prioriteringer og arbejdsprogrammerne for de kompetente udvalg, der er omhandlet i artikel 5 - udarbejdes på grundlag af alle eksterne rejser for Europa-Parlamentets forskellige organer i den pågældende periode, herunder de prioriteringer, som Udvalgsformandskonferencen har fastlagt - indeholder klare og specifikke målsætninger for delegationsrejsen - tager hensyn til de begrænsninger for så vidt angår rejsekalenderen, der er omhandlet i artikel 6 - indeholder et forbehold for endelig godkendelse af hver enkelt delegationsrejse på grundlag af punkterne på dagsordenen. (3) Hver stående interparlamentarisk delegation kan afholde ét interparlamentarisk møde om året, medmindre andet er bestemt i internationale aftaler. Det bør være baseret på en dagsorden med specifikke emner. Generelt afholdes interparlamentariske møder skiftevis på et af Parlamentets arbejdssteder og i det eller de pågældende tredjelande. (4) Stående interparlamentariske delegationer med ansvar for mere end ét land kan afholde interparlamentariske møder i mere end ét af disse lande hvert år. Proceduren for indhentning af tilladelse i artikel 8 finder tilsvarende anvendelse. (5) For at sætte blandede parlamentariske udvalg, parlamentariske samarbejdsudvalg og delegationer til parlamentariske forsamlinger i stand til at udføre de opgaver, de har fået tildelt i

5 henhold til bindende folkeretlige instrumenter, er det tilladt Parlamentets delegationer til sådanne udvalg og parlamentariske forsamlinger at sende et bestemt antal medlemmer og tilrettelægge deres arbejde i overensstemmelse med det relevante folkeretlige instrument. (6) Over en periode på to kalenderår må det samlede antal medlemmer, der får tilladelse til at deltage i en stående interparlamentarisk delegations rejser til det eller de relevante tredjelande, ikke overstige 50 % af det samlede antal ordinære medlemmer af den pågældende stående delegation. Hver valgperiode omfatter således to perioder på to kalenderår. Delegationen for Forbindelserne med NATO's Parlamentariske Forsamling har ligeledes tilladelse til at sende et antal medlemmer, der er fastsat i overensstemmelse med denne forsamlings forretningsorden. Halvårsprogrammet i et valgår omfatter ikke interparlamentariske møder i tredjelande i perioden fra den 1. maj til den 30. september i det pågældende år. Halvårsprogrammet tager passende hensyn til de særlige forhold, der gør sig gældende i valgåret. De gældende kvoter i et valgår svarer til halvdelen af kvoterne for referenceperioden fordelt ligeligt mellem de to halvår. (7) Formændene for de stående interparlamentariske delegationer har ret til at deltage i alle rejser uden for den i stk. 6 fastsatte kvote. Artikel 9 Møder i de stående interparlamentariske delegationer og i deres formandskab (1) De stående interparlamentariske delegationer afholder regelmæssigt møder for at behandle situationen i og spørgsmål vedrørende det eller de pågældende tredjelande på et af Parlamentets arbejdssteder med henblik på at varetage de i artikel 4 nævnte opgaver. (2) Disse møder tilrettelægges i nært samarbejde med de ansvarlige udvalg for at sikre en så høj grad af samordning og konsekvens som muligt og så vidt muligt på en sådan måde, at de ikke falder sammen med disse organers møder, således at ordførerne og andre medlemmer kan deltage i drøftelserne. (3) Eksterne møder i delegationerne og deres formandskaber afholdes principielt og i påkommende tilfælde i tilknytning til plenarmøder i den relevante multilaterale forsamling. (4) Multilaterale forsamlingers præsidier mødes i tilknytning til deres plenarmøder eller via videokonferencer. Artikel 10 Rejsers varighed (1) Rejser må principielt højst være af fem dages varighed, inklusive rejsetid. (2) Hvis en delegation med ansvar for mere end ét land skal besøge flere af landene, eller hvis der er dårlige forbindelser til bestemmelsesstedet, kan delegationen undtagelsesvist og efter behørig begrundelse få tildelt indtil maksimalt to dage i ekstra rejsetid.

6 Artikel 11 Medlemmernes pligt til at bidrage til deres delegations virksomhed (1) Medlemmerne skal aktiv deltage i: (a) møder i de stående interparlamentariske delegationer (b) de interparlamentariske møder, der afholdes, når delegationer fra tredjelande besøger Parlamentet på et af dets arbejdssteder (c) hele det program, der er aftalt med værtsparlamentet/-parlamenterne eller værtslandet/-landene, når en delegation foretager en ekstern mission til det eller de pågældende lande. (2) Medlemmerne får forelagt en officiel tilstedeværelsesliste ved hvert arbejdsmøde. Denne føjes som bilag til protokollerne fra møderne i de stående interparlamentariske delegationer og til de politiske konklusioner og redegørelser, delegationsformændene udarbejder efter interparlamentariske møder. Artikel 12 Individuelle rejsetilladelser (1) Ordinære medlemmer af stående interparlamentariske delegationer har ret til at deltage i interparlamentariske møder uden for Parlamentets arbejdssteder. Hvis et ordinært medlem er forhindret i at rejse, kan vedkommende erstattes af en af de faste stedfortrædere eller, hvis stedfortræderen er forhindret, af et medlem af den interparlamentariske forsamling, som delegationen dækker, udpeget af den politiske gruppe, som det ordinære medlem tilhører. (2) Delegationens formand afgør så vidt muligt efter aftale med medlemmerne af delegationens formandskab, de politiske grupper og løsgængerne i delegationen hvilke medlemmer der kan deltage i rejser uden for Parlamentets arbejdssteder. I tilfælde af uenighed afgør formanden, hvilke medlemmer der har tilladelse til at rejse, under hensyntagen til delegationsmedlemmernes og de faste stedfortræderes deltagelse i tidligere møder i de stående interparlamentariske delegationer og i interparlamentariske møder. (3) De relevante udvalgsordførere indbydes systematisk til at deltage i en delegationsrejse uden for Parlamentets arbejdssteder, forudsat at dagsordenen for det pågældende interparlamentariske møde berettiger det. ADFÆRD UNDER INTERPARLAMENTARISKE MØDER Artikel 13 Sammensætningen af Parlamentets officielle delegationer under rejser (1) Delegationer består udelukkende af medlemmer med tilladelse i henhold til artikel 12, og kan ledsages af:

7 (a) tjenestemænd fra Parlamentets generalsekretariat, hvis navne optræder i de personaleoversigter, der er udarbejdet af de kompetente generaldirektorater, og som har fået tilladelse af deres generaldirektør (b) medarbejdere fra hver af de politiske grupper, der er repræsenteret i delegationen, og hvis navne skal meddeles officielt til Parlamentets generalsekretariat. (2) Ingen andre personer, heller ikke medlemmernes assistenter, kan være medlem af en delegation eller ledsage den. (3) Repræsentanter og tjenestemænd fra andre EU-institutioner og EU-agenturer kan deltage i delegationers arbejde efter tilladelse fra delegationens formand. Artikel 14 Delegationsmedlemmers adfærd Delegationsmedlemmer skal følge nedenstående principper: (a) (b) (c) informationsdokumenter, der udarbejdes på delegationers vegne, og indlæg fra talere, der er udpeget af delegationer til at tale om forskellige punkter på dagsordenen for et møde, skal afspejle de holdninger og standpunkter, som Parlamentet har vedtaget i sine beslutninger når medlemmer fremsætter et personligt standpunkt eller et standpunkt på deres gruppes vegne, skal de gøre dette klart medlemmer skal samarbejde i fuldt omfang med formanden om at udføre delegationens opgaver, særlig når delegationen mødes uden for EU. Artikel 15 Fælleserklæringer og forbindelserne med pressen (1) For stående interparlamentariske delegationer gælder, at kun formanden må deltage i pressekonferencer eller udsende presseerklæringer om delegationens virksomhed eller underskrive bilaterale erklæringer sammen med formanden for partnerdelegationen. Sådanne erklæringer må ikke være i modstrid med standpunkter, der er kommet til udtryk i Parlamentets beslutninger. (2) Blandede parlamentariske udvalg og parlamentariske samarbejdsudvalg kan rette henstillinger, jf. forretningsordenens artikel 214, stk. 1, andet afsnit. (3) Under kontakterne med tredjemand og pressen er delegationsformænd ikke beføjet til at udtale sig på Parlamentets, men kun på den pågældende delegations vegne. Artikel 16 Delegationsformænds beføjelser til at reagere på alvorlige, uforudseelige og uundgåelige begivenheder

8 Såfremt der indtræffer alvorlige, uforudseelige og uundgåelige begivenheder, er formændene for de pågældende delegationer (eller deres repræsentanter) bemyndiget til at træffe alle nødvendige foranstaltninger til at garantere sikkerheden for delegationen og dem, der ledsager den i henhold til artikel 13, og, om nødvendigt, sikre, at de hjemsendes hurtigst muligt, samtidig med at det forudsættes, at formændene eller deres repræsentanter straks kontakter de kompetente tjenestegrene i Parlamentets generalsekretariat. DELEGATIONERS SIKKERHED I TREDJELANDE Artikel 17 Principperne vedrørende EP-delegationers sikkerhed i tredjelande Sikkerhedsforanstaltningerne i forbindelse med delegationsrejser til tredjelande skal være i overensstemmelse med følgende principper: (a) Sikkerheden for delegationen og dem, der ledsager den i henhold til artikel 13, skal prioriteres i alle faser, dvs. under planlægningen af rejsen, i forbindelse med ansøgning om Formandskonferencens tilladelse, under selve rejsen og frem til delegationens tilbagekomst. (b) Når en delegation har fået tilladelse til en rejse, træffer formanden med bistand fra sekretariatet alle nødvendige foranstaltninger for at garantere sikkerheden for delegationen og dem, der ledsager den i henhold til artikel 13. Institutionen påtager sig det fulde ansvar. I dette øjemed er der som bilag IV til disse gennemførelsesbestemmelser vedføjet en protokol om nødsituationer i forbindelse med officiel rejsevirksomhed uden for de tre arbejdssteder, der beskriver de procedurer, som skal følges før, under og efter rejser. DE STÅENDE INTERPARLAMENTARISKE DELEGATIONERS FORBINDELSER MED ANDRE PARLAMENTSORGANER Artikel 18 Formændenes opgaver efter interparlamentariske møder (1) Delegationsformænd sender i princippet senest en måned efter et interparlamentarisk møde en rapport til formændene for Udenrigsudvalget, Udviklingsudvalget og alle andre berørte udvalg eller underudvalg om resultaterne af mødet, om nødvendigt suppleret med en mundtlig redegørelse i disse udvalg. Sådanne rapporter kan indeholde forslag om opfølgning, som delegationen finder hensigtsmæssig. (2) Efter indbydelse fra Formandskonferencen kan delegationsformænd redegøre for resultatet af et interparlamentarisk møde på et plenarmøde. Artikel 19 Samarbejde mellem udvalg og stående interparlamentariske delegationer

9 (1) Som led i forberedelserne til et interparlamentarisk møde eller en rejse orienterer udvalgsformænd, når de anmodes herom, skriftligt de berørte delegationsformænd om de i artikel 5 omhandlede politiske standpunkter. (2) Delegationsformænd sender i princippet senest en måned efter et interparlamentarisk møde en rapport til formændene for Udenrigsudvalget, Udviklingsudvalget og alle andre berørte udvalg eller underudvalg om resultaterne af mødet, om nødvendigt suppleret med en mundtlig redegørelse i disse udvalg. Sådanne rapporter indeholder forslag om opfølgning, som delegationen finder hensigtsmæssig, samt eventuelt bidrag til lovgivningsprocessen. (3) Efter indbydelse fra Formandskonferencen kan delegationsformænd redegøre for resultatet af et interparlamentarisk møde på et plenarmøde. (4) I henhold til bilag VI, punkt I, II og III, i Parlamentets forretningsorden samordner Udenrigsudvalget og Udviklingsudvalget det arbejde i de stående interparlamentariske delegationer, der henhører under deres respektive sagsområder, mens Udvalget om International Handel samarbejder med de kompetente stående interparlamentariske delegationer om de økonomiske og handelsmæssige aspekter af forbindelserne med tredjelande. (5) Der henstilles kraftigt til afholdelse af fælles møder mellem udvalg og delegationer på Parlamentets arbejdssteder med henblik på at: - styrke samarbejdet om og skabe synergi i forbindelse med lovgivningsmæssige eller politiske spørgsmål - udnyttelse af den ekspertise om tredjelande, som delegationerne ligger inde med, bedst muligt sammen med udvalgenes særlige ekspertise om horisontale spørgsmål - sikre en effektiv udnyttelse af de tidsmæssige og øvrige ressourcer. Artikel 20 Delegationsformandskonferencen (1) Delegationsformandskonferencen, der er nedsat i henhold til artikel 30 i Parlamentets forretningsorden, behandler regelmæssigt alle spørgsmål i forbindelse med en tilfredsstillende afvikling af de stående delegationers virksomhed. (2) Formændene for Udenrigsudvalget, Udviklingsudvalget og Udvalget om International Handel har ret til at deltage i Delegationsformandskonferencens arbejde. (3) Delegationsformandskonferencen udarbejder et udkast til halvårsprogram for interparlamentariske møder og delegationer til multilaterale forsamlinger, der skal respektere den i artikel 6 omhandlede rejsekalender og kriterierne i artikel 8, og forelægger det for Formandskonferencen til godkendelse i god tid før begyndelsen af det halvår, det vedrører. ANDRE DELEGATIONER Artikel 21 Ad hoc-delegationer

10 (1) Som reaktion på en uforudset begivenhed af større politisk eller lovgivningsmæssig betydning, kan Formandskonferencen på grundlag af et behørigt begrundet forslag fra en politisk gruppe, Udenrigsudvalget, Udviklingsudvalget eller Udvalget om International Handel tillade, at der udsendes en ad hoc-delegation med angivelse af formål, mandat og forventet resultat samt den periode, delegationen nedsættes for. Ad hoc-delegationer består generelt af syv medlemmer, der - ud over artikel 12, stk. 3-deltagere - udpeges af de politiske grupper efter den rullende d'hondtske metode, som også finder anvendelse på løsgængerne. Under særlige omstændigheder og af veldokumenterede politiske grunde kan Formandskonferencen tillade, at der sendes en ad hoc - delegation med flere eller færre end syv medlemmer. Ad hoc-delegationer vælger om muligt deres formand forud for afrejsen. - Når en ad hoc-delegations opgaver vedrører et land eller en region, der allerede er dækket af en eller flere stående delegationer, udpeges ad hoc-delegationens medlemmer så vidt muligt fra disse delegationer og de berørte udvalg. - Ad hoc-delegationer kan omfatte formanden for enhver berørt stående delegation. Såfremt et udvalg har udpeget en ordfører for det pågældende land eller emne, kan denne ordfører også indgå i ad hoc-delegationen. Når en sådan formand (eller ordfører) tilhører en politisk gruppe, der ikke blev repræsenteret i ad hoc-delegationen efter den rullende d Hondtske metode, lægges det tilsvarende antal pladser automatisk til på anmodning af den pågældende politiske gruppe og inkluderes efterfølgende i den rullende d Hondtske metode. Sådanne automatiske tilføjelser samordnes af den koordinerende politiske gruppe, uden at dette kræver yderligere afgørelser fra Formandskonferencen. I henhold til bilag VI, punkt I, II og III, i Parlamentets forretningsorden samordner Udenrigsudvalget og Udviklingsudvalget det arbejde i ad hoc-delegationerne, der henhører under deres respektive sagsområder, mens Udvalget om International Handel samarbejder med de kompetente ad hoc-delegationer om de økonomiske og handelsmæssige aspekter af forbindelserne med tredjelande. (2) Parlamentets udvalg kan også forelægge Formandskonferencen behørigt begrundede anmodninger om udsendelse af ad hoc-delegationer til: - internationale konferencer; - internationale organisationer, som de er ansvarlige for, jf. forretningsordenens bilag VI; - tredjelande med henblik på at mødes med specialiserede modparter om specifikke spørgsmål i tilknytning til den aktuelle lovgivnings- eller tilsynsplanlægning, forudsat at sådanne delegationer: - beskæftiger sig med et emne, der falder ind under det pågældende udvalgs sagsområde; - er af stor relevans for den fremtidige udvikling af EU ' s politik eller lovgivning på det pågældende område; - gør det muligt for delegationens medlemmer at blive inddraget fuldt ud i programmet under hensyntagen til de gældende institutionelle regler. - består af medlemmer fra de pågældende udvalg. (3) Artikel 9 og 11, artikel 12, stk. 1 og 2, artikel 13 og 14, artikel 15, stk. 1 og 3, samt artikel 16 og 17 finder tilsvarende anvendelse. (4) Efter afslutningen af en ad hoc-delegationsrejse forelægger formanden en skriftlig rapport for Formandskonferencen og i givet fald det eller de berørte udvalg, hvori der redegøres for, i hvilket omfang rejsens mål blev opfyldt, og formanden afgiver om nødvendigt en mundtlig redegørelse i det eller de berørte udvalg.

11 GENERELLE OG AFSLUTTENDE BESTEMMELSER Artikel 22 Tolkning og oversættelse (1) Bestemmelserne i adfærdskodeksen for flersprogethed, der blev vedtaget af Præsidiet den 16. juni 2014, gælder for delegationernes møder. (2) I forbindelse med anvendelsen af disse gennemførelsesbestemmelser anses ansøgerlandenes sprog for officielle EU-sprog. (3) Dokumenter oversættes til højst tre officielle sprog efter den pågældende delegations valg. (4) Der kan indgives anmodning om undtagelse fra disse bestemmelser til Parlamentets formand. Formandens afgørelse er endelig. Artikel 23 Rejser og udgifter Medlemmer har ret til flyrejser på business class og modtager godtgørelse mod forelæggelse af deres billet. For så vidt angår godtgørelse af andre udgifter samt dagpenge finder ordningen for rejser til plenarmøder tilsvarende anvendelse. Artikel 24 Statistik For at gøre det muligt for Formandskonferencen effektivt at føre tilsyn med og evaluere delegationernes virksomhed fremsender de relevante tjenestegrene i Parlamentets generalsekretariat hvert år senest den 1. februar en rapport med statistik over medlemmernes rejseaktivitet efter disse gennemførelsesbestemmelser i løbet af det forudgående kalenderår. Ud over specifikke anmodninger fra de politiske grupper angiver disse statistikker rejsernes antal og art, antallet af medlemmer, der deltog i hver rejse, og en opgørelse over sammensætningen af hver rejse efter politiske grupper. Artikel 25 Ophævelse af tidligere bestemmelser ikrafttrædelse (1) Denne afgørelse erstatter Formandskonferencens afgørelse om gennemførelsesbestemmelser for delegationernes arbejde af 21. september 2006, som ændret. (2) Denne afgørelse, som ændret, træder i kraft den dag, den vedtages, med undtagelse af ændringen af artikel 10, der træder i kraft den 1. januar 2016.

12

13 BILAG I Liste over stående interparlamentariske delegationer og antallet af medlemmer 3 (a) (b) (c) (d) Europa, det vestlige Balkanområde og Tyrkiet Delegationen til Det Blandede Parlamentariske Udvalg EU-Den Tidligere Jugoslaviske Republik Makedonien: 13 medlemmer Delegationen til Det Blandede Parlamentariske Udvalg EU-Tyrkiet: 25 medlemmer Delegationen for Forbindelserne med Schweiz og Norge, til Det Blandede Parlamentariske Udvalg EU-Island og til Det Blandede EØS-Parlamentarikerudvalg: 17 medlemmer Delegationen til Det Blandede Parlamentariske Stabiliserings- og Associeringsudvalg EU- Serbien: 15 medlemmer Delegationen til Det Blandede Parlamentariske Stabiliserings- og Associeringsudvalg EU- Albanien: 14 medlemmer Delegationen til Det Parlamentariske Stabiliserings- og Associeringsudvalg EU- Montenegro: 14 medlemmer Delegationen for Forbindelserne med Bosnien-Hercegovina og Kosovo: 13 medlemmer 4 Rusland og de østlige partnerskabslande Delegationen til Det Parlamentariske Samarbejdsudvalg EU-Rusland: 31 medlemmer Delegationen til Det Parlamentariske Samarbejdsudvalg EU-Ukraine: 16 5 medlemmer Delegationen til Det Parlamentariske Samarbejdsudvalg EU-Moldova: 14 6 medlemmer Delegationen for Forbindelserne med Belarus: 12 medlemmer Delegationen til De Parlamentariske Samarbejdsudvalg EU-Armenien og EU-Aserbajdsjan og Det Parlamentariske Associeringsudvalg EU-Georgien: 18 medlemmer 7 Maghreb, Mashreq, Israel og Palæstina Delegationer for forbindelserne med: Israel: 18 medlemmer Palæstina: 18 medlemmer 8 Maghreb-landene og Den Arabiske Maghreb-Union: 18 medlemmer Mashreq-landene: 18 medlemmer Den Arabiske Halvø, Irak og Iran Delegationer for forbindelserne med: 3 Europa-Parlamentets afgørelse af 16. juli 2014 om antallet af interparlamentariske delegationer og deres medlemstal (P8_TA(2014)0005). 4 Denne delegation har til opgave at sikre den politiske dialog på parlamentarisk plan mellem EU og Bosnien- Hercegovina i overensstemmelse med hidtidig praksis i lignende tilfælde i regionen (jf. Formandskonferencens afgørelse af 2. juli 2015 efter ikrafttrædelsen af stabiliserings- og associeringsaftalen mellem EU og Bosnien- Hercegovina den 1. juni 2015). 5 Ajourført efter undertegnelsen af associeringsaftalen mellem EU og Ukraine (EUT L 161 af , s. 3), der anvendes delvist efter den 1. november 2014, og som erstatter partnerskabs- og samarbejdsaftalen mellem EU og Ukraine. 6 Ajourført efter undertegnelsen af associeringsaftalen mellem EU og Moldova (EUT L 260 af , s. 4), der anvendes delvist efter den 1. september 2014, og som erstatter partnerskabs- og samarbejdsaftalen mellem EU og Moldova. 7 Ajourført efter undertegnelsen af associeringsaftalen mellem EU og Georgien (EUT L 261 af , s. 4), der anvendes delvist efter den 1. september 2014 og som erstatter partnerskabs- og samarbejdsaftalen mellem EU og Georgien; Delegationen til Det Parlamentariske Associeringsudvalg EU-Georgien blev nedsat som en særlig neutral delegation inden for rammerne af den eksisterende delegation (jf. Formandskonferencens afgørelse af 8. januar 2015). 8 Europa-Parlamentets afgørelse af 9. september 2015 om ændring af navnet på en interparlamentarisk delegation (P8_TA(2015)0297).

14 Den Arabiske Halvø: 15 medlemmer Irak: 8 medlemmer Iran: 12 medlemmer (e) (f) (g) (h) Nord- og Sydamerika Delegationer for forbindelserne med: De Forenede Stater: 58 medlemmer Canada: 16 medlemmer Den Føderative Republik Brasilien: 14 medlemmer Landene i Mellemamerika: 15 medlemmer Landene i Det Andinske Fællesskab: 12 medlemmer Mercosur: 19 medlemmer Delegationen til Det Blandede Parlamentariske Udvalg EU-Mexico: 14 medlemmer Delegationen til Det Blandede Parlamentariske Udvalg EU-Chile: 15 medlemmer Delegationen til Det Blandede Parlamentariske Udvalg Cariforum-EU: 15 medlemmer Asien/Stillehavsområdet Delegationer for forbindelserne med: Japan: 24 medlemmer Folkerepublikken Kina: 37 medlemmer Indien: 24 medlemmer Afghanistan: 8 medlemmer Landene i Sydasien: 15 medlemmer Landene i Sydøstasien og Sammenslutningen af Sydøstasiatiske Nationer (ASEAN): 26 medlemmer Den Koreanske Halvø: 12 medlemmer Australien og New Zealand: 12 medlemmer Delegationen til De Parlamentariske Samarbejdsudvalg EU-Kasakhstan, EU-Kirgisistan, EU-Usbekistan og EU-Tadsjikistan og for forbindelserne med Turkmenistan og Mongoliet: 19 medlemmer Afrika Delegationer for forbindelserne med: Sydafrika: 16 medlemmer Det Panafrikanske Parlament: 12 medlemmer Multilaterale forsamlinger Delegationen til Den Blandede Parlamentariske Forsamling AVS-EU: 78 medlemmer Delegationen til Den Parlamentariske Forsamling for Middelhavsunionen: 49 medlemmer Delegationen til Den Euro-Latinamerikanske Parlamentariske Forsamling: 75 medlemmer Delegationen til Den Parlamentariske Euronest-Forsamling: 60 medlemmer Delegationen for Forbindelserne med NATO's Parlamentariske Forsamling: 10 medlemmer

15 Eksempel på et blandet parlamentarisk udvalg BILAG II Aftale om oprettelse af en associering mellem Det Europæiske Fællesskab og dets medlemsstater på den ene side og Republikken Chile på den anden side - Slutakt EFT nr. L 352 af s Artikel 9 Parlamentarisk associeringsudvalg 1. Der nedsættes et parlamentarisk associeringsudvalg. Det skal være forum for medlemmer af Europa-Parlamentet og den chilenske nationalkongres (Congreso Nacional de Chile) med henblik på møder og udveksling af synspunkter. Det træder sammen med mellemrum, som det selv fastsætter. 2. Det parlamentariske associeringsudvalg består af medlemmer af Europa- Parlamentet på den ene side og medlemmer af den chilenske nationalkongres på den anden side. 3. Det parlamentariske associeringsudvalg fastsætter sin forretningsorden. 4. Formandskabet i det parlamentariske associeringsudvalg beklædes på skift af en repræsentant for Europa-Parlamentet og en repræsentant for den chilenske nationalkongres i overensstemmelse med bestemmelserne i forretningsordenen. 5. Det parlamentariske associeringsudvalg kan anmode associeringsrådet om relevante oplysninger om denne aftales gennemførelse, og associeringsrådet skal forelægge udvalget de ønskede oplysninger. 6. Det parlamentariske associeringsudvalg underrettes om associeringsrådets afgørelser og henstillinger. 7. Det parlamentariske associeringsudvalg kan rette henstillinger til associeringsrådet.

16 BILAG III Eksempel på et parlamentarisk samarbejdsudvalg Partnerskabs- og samarbejdsaftale om oprettelse af et partnerskab mellem De Europæiske Fællesskaber og deres medlemsstater på den ene side og Den Russiske Føderation på den anden side - Protokol 1 om etablering af en kontaktgruppe vedrørende kul- og stålspørgsmål - Protokol 2 om gensidig administrativ bistand til korrekt anvendelse af toldlovgivningen - Slutakt - Fælles erklæringer - Brevvekslinger - Undertegnelsesprotokol EFT nr. L 327 af s Artikel 95 Der nedsættes et parlamentarisk samarbejdsudvalg. Det træder sammen med mellemrum, som det selv fastsætter. Artikel Det Parlamentariske Samarbejdsudvalg består af medlemmer af Europa- Parlamentet på den ene side og medlemmer af Den Russiske Føderations forbundsforsamling på den anden side. 2. Det Parlamentariske Samarbejdsudvalg fastsætter selv sin forretningsorden. 3. Formandshvervet i Det Parlamentariske Samarbejdsudvalg varetages på skift af henholdsvis et medlem af Europa-Parlamentet og et medlem af Den Russiske Føderations forbundsforsamling ifølge de bestemmelser, der fastsættes i dets forretningsorden. Artikel 97 Det Parlamentariske Samarbejdsudvalg kan anmode om relevante oplysninger vedrørende denne aftales gennemførelse fra Samarbejdsrådet, som så skal forelægge udvalg et de ønskede oplysninger. Det Parlamentariske Samarbejdsudvalg underrettes om Samarbejdsrådets henstillinger. Det Parlamentariske Samarbejdsudvalg kan rette henstillinger til Samarbejdsrådet.

17 BILAG IV PROTOKOL OM NØDSITUATIONER I FORBINDELSE MED OFFICIEL REJSEVIRKSOMHED UDEN FOR DE TRE ARBEJDSSTEDER 9 Artikel 1: Protokollens anvendelsesområde Protokollen omfatter alle nødsituationer, der opstår i forbindelse med: (a) (b) officielle rejser, jf. artikel 10, stk. 1, litra a), stk. 2 og 2a, i gennemførelsesbestemmelserne til statutten for Europa-Parlamentets medlemmer, uden for de tre arbejdssteder med tilladelse fra formanden, Formandskonferencen og/eller Præsidiet officiel rejsevirksomhed, der udøves af Europa-Parlamentets politiske grupper efter anmodning fra den pågældende politiske gruppe. Artikel 2: Beskrivelse af de nødsituationer, der falder ind under protokollen Enhver form for situation, der bringer en persons sikkerhed eller fysiske velvære i fare, og som kræver omgående handling, betragtes som en nødsituation. Sådanne situationer kan opstå som følge af: - krigshandlinger, terrorvirksomhed eller kriminel virksomhed eller andre fjendtlige handlinger - naturkatastrofer - ulykker, der resulterer i personskade eller materiel skade - alvorlige helbredsproblemer, der kræver omgående lægebehandling og/eller omgående hospitalsindlæggelse. Artikel 3: Etablering af en kriseenhed Nødsituationer, jf. artikel 2, håndteres af en kriseenhed, som generalsekretæren opretter til formålet. Enheden består navnlig af repræsentanter for de tjenestegrene, der har til opgave at træffe de i lyset af krisens karakter påkrævede foranstaltninger, og bliver automatisk operationsdygtig, når der opstår en nødsituation, for at bistå og, om nødvendigt, repatriere de pågældende personer. Artikel 4: Udarbejdelse og offentliggørelse af en liste over personer, der foretager officielle rejser (1) Oplysninger om officielle rejser, jf. artikel 1, der er godkendt af det kompetente organ, samt listen over de udpegede rejsedeltagere opbevares i en central database, som opdateres regelmæssigt for at tage højde for eventuelle ændringer. (2) Når medlemmerne foretager officielle rejser, jf. artikel 1, uden at være ledsaget af en tjenestemand eller en anden af institutionens ansatte, sikrer de relevante administrative organer, at 9 Herunder, analogt, rejser foretaget af medlemmer med tilladelse fra det tilsvarende organ under Den Blandede Parlamentariske Forsamling AVS-EU, i overensstemmelse med de relevante bestemmelser.

18 de er opført på den ovennævnte liste, og at de modtager nærmere oplysninger om, hvordan de sætter sig i forbindelse med hotlinen. (3) Generalsekretæren udpeger den tjenestegren, der har ansvaret for at opdatere den ovennævnte centrale database. Article 5: Øget fokus på nødsituationer (1) Der afholdes regelmæssigt kurser, der skal skabe øget fokus på nødsituationer, for at forbedre de sikkerhedsrelaterede aspekter af det forberedende arbejde forud for rejser og for at udvikle tjenestemænds og andre ansattes evne til at forudse, vurdere og håndtere kriser. (2) Uddannelse af denne art bør være obligatorisk for ansatte fra de tjenestegrene, der er ansvarlige for at tilrettelægge rejser, og for ansatte, der udvælges til at ledsage medlemmer. Der stilles særlige uddannelsestilbud til rådighed i forbindelse med rejser til lande, der betragtes som meget risikofyldte. (3) De berørte medlemmer indbydes til at deltage i de kurser, der skal skabe øget fokus på nødsituationer. Der kan også afholdes særlige orienteringer for medlemmer (særlig delegationsformænd og medlemmer, der optræder som delegationsledere). Article 6: Anmodninger om tilladelse (1) Generaldirektoratet for Eksterne Politikker udarbejder en sikkerhedsvurdering for de enkelte lande i forbindelse med alle officielle rejser til lande uden for Den Europæiske Union. (2) Enhver anmodning til de kompetente organer om tilladelse til at foretage officielle rejser til et land eller lande, der betragte som potentielt meget risikofyldte destinationer for medlemmer og ansatte, skal være ledsaget af en vejledende risikovurdering. Denne procedure finder anvendelse på rejser, der indgår i de årlige aktivitetsprogrammer for de interparlamentariske delegationer og udvalgsdelegationer, og på rejser, der kræver særlig tilladelse eller ad hoc-tilladelse. Artikel 7: Udarbejdelse af en risikovurderingssagsmappe Forud for enhver officiel rejse til et bestemmelsessted uden for Den Europæiske Union sikrer generaldirektoratet eller sekretariatet for det politiske organ eller den politiske gruppe, der har ansvaret for den overordnede tilrettelæggelse af rejsen (herefter benævnt den kompetente administrative organ ), at der udarbejdes følgende: (1) en risikovurderingssagsmappe med en gennemgang af de politiske, kriminalitetsrelaterede og/eller naturlige risici, der er kendetegnende for det eller de steder, der skal besøges, herunder: en samlet analyse af de risici, der kendetegner det eller de pågældende lande, ud fra en bred vifte af informationskilder, især EU-institutionerne og/eller internationale organisationer en særskilt og detaljeret analyse af situationen på det eller de steder, der skal besøges. Denne analyse udarbejdes ved hjælp af information fra lokale repræsentanter for EU-institutionerne og/eller internationale organisationer samt de lokale, regionale og nationale myndigheder i det eller de pågældende lande;

19 (2) Om nødvendigt kan risikovurderingssagsmappen suppleres med specialviden, herunder fortrolige oplysninger, fra Parlamentets Direktorat for Sikkerhed og Risikovurdering samt direktoratets henstillinger med hensyn til, hvilke sikkerhedsforanstaltninger der kan træffes. (3) Risikovurderingssagsmappen omfatter henstillinger af sundhedsmæssig karakter fra Lægetjenesten, hvis situationen kræver det. (4) Sagsmappen skal desuden omfatte anmodningen om tilladelse, jf. artikel 6, som er stilet til den myndighed, der har kompetence til at give tilladelse til planlagte officielle rejser til højrisikolande. Artikel 8: Udarbejdelse af en beredskabssagsmappe Ved planlægningen af officielle rejser sammensætter det kompetente administrative organ en sagsmappe med alle relevante oplysninger om planlægningen af rejsen og om deltagerne, dvs.: det fulde program med angivelse af de steder, hvor deltagerne skal opholde sig, og de relevante kontaktoplysninger en liste over alle forventede deltagere detaljerede oplysninger om deltagerne: scannede kopier af pas/identitetskort, der er opført i de databaser, som Parlamentet allerede råder over, og/eller i den kommende sikre database, rejseruter, mobiltelefonnumre, kontaktpersoner i tilfælde af nødsituationer. Der udarbejdes et fortroligt dataark for hver enkelt deltager med alle relevante oplysninger, der kan være påkrævet i akutte sygdomstilfælde eller ved hospitalsindlæggelse (dette fortrolige dataark opbevares i overensstemmelse med Europa-Parlamentets gældende bestemmelser om beskyttelse af personoplysninger og privatlivets fred). Deltagerne kan drages til ansvar, hvis de nægter eller undlader at give disse oplysninger, eller hvis oplysningerne er ufuldstændige eller ukorrekte. med hensyn til EU-medlemsstater, kontaktoplysninger for Europa-Parlamentets og Kommissionens informationskontorer (med angivelse af kontaktpersoner) med hensyn til lande uden for Den Europæiske Union, kontaktoplysninger for Den Europæiske Unions ambassade på det eller de steder, der skal besøges (med angivelse af kontaktpersoner) kontaktoplysninger for medlemsstaternes ambassader og konsulater på det eller de steder, der skal besøges. Artikel 9: Fremsendelse af oplysninger (1) Disse dokumenter fremsendes til generalsekretæren senest tre arbejdsdage inden afrejsen og, i hastetilfælde, snarest muligt efter at der er givet tilladelse, med forbehold af ændringer i sidste øjeblik. Efter fremsendelsen skal oplysningerne i dokumenterne opdateres for at tage højde for eventuelle ændringer. (2) Det kompetente administrative organ skal omgående give generalsekretæren detaljerede oplysninger om eventuelle begivenheder, der kan gøre det nødvendigt at ændre den risikovurdering, der er foretaget, også under rejsen og opholdet. Artikel 10: Nødvendigt udstyr

20 Sekretariatet for det organ, der står som arrangør af den officielle rejse, sørger på opholdsstedet under rejsen for at: - stille telefon- og it-udstyr til rådighed, der gør det muligt til enhver tid at kontakte Europa- Parlamentets sekretariat og navnlig den kriseenhed, som generalsekretæren har oprettet. Artikel 11: Procedure, der skal følges af tjenestemænd og andre ansatte, som arrangerer den officielle rejse på stedet, i tilfælde af nødsituationer I nødsituationer skal tjenestemænd og andre ansatte, som arrangerer den officielle rejse på stedet: (1) forsøge at sikre de berørte personers sundhed og sikkerhed og samtidig træffe omgående nødforanstaltninger alt efter omstændighedernes karakter og det sted, hvor nødsituationen opstår, under ledelse af formanden eller det medlem, der er leder af delegationen. Hvis omstændighederne tilsiger det, skal de navnlig søge bistand hos de nationale myndigheder, Den Europæiske Unions ambassade og/eller medlemsstaternes ambassader og konsulater i det pågældende land. (2) snarest muligt henvende sig til kriseenheden i Europa-Parlamentets generalsekretariat ved at benytte den døgnåbne hotline, der er oprettet til formålet, ved at anvende de tilgængelige kommunikationsmidler eller ved at sende en eller en fax til en dedikeret adresse eller et dedikeret nummer (3) handle ud fra de råd og anvisninger, som gives af den kriseenhed, generalsekretæren har oprettet (jf. protokollens artikel 3). Artikel 12: Opbakning fra institutionen Institutionen påtager sig ansvaret for enhver afgørelse af logistisk eller finansiel art eller vedrørende sundhed eller sikkerhed som har til formål at beskytte delegationsdeltagernes fysiske integritet, og som træffes af den tjenestemand, der er ansvarlig for koordinering på stedet, indtil der er etableret kontakt med kriseenheden. Når der træffes sådanne foranstaltninger, skal den pågældende tjenestemand udvise passende omhu i lyset af nødsituationens omstændigheder og handle forsigtigt og ansvarsbevidst. Artikel 13: Udarbejdelse af rapport om nødsituationen Når der opstår en nødsituation, skal kriseenheden konstant holde generalsekretærens kabinet orienteret og udarbejde en rapport om nødsituationen, således at generalsekretæren kan videregive oplysninger til de relevante politiske myndigheder. Artikel 14: Revision af protokollen Denne protokol revideres, om nødvendigt, 12 måneder efter sin ikrafttræden med det formål at foretage de ændringer, der har vist sig at være nødvendige i lyset af de erfaringer, som er gjort med behandling af nødsituationer.

21

FORSLAG TIL AFGØRELSE

FORSLAG TIL AFGØRELSE European Parliament 2014-2019 Mødedokument B8-0240/2019 11.4.2019 FORSLAG TIL AFGØRELSE jf. forretningsordenens artikel 212 og 214 om antallet af interparlamentariske delegationer, delegationer til de

Læs mere

BILAG. til. Forslag til Rådets afgørelse

BILAG. til. Forslag til Rådets afgørelse EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 11.12.2014 COM(2014) 727 final ANNEX 1 BILAG til Forslag til Rådets afgørelse om den holdning, Unionen skal indtage i Underudvalget vedrørende Sundhed og Plantesundhed,

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 19. december 2016 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 19. december 2016 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 19. december 2016 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2016/0324 (NLE) 14372/16 COEST 299 PHYTOSAN 36 VETER 123 WTO 324 UD 235 ENFOCUSTOM 188 LOVGIVNINGSMÆSSIGE

Læs mere

Europaudvalget 2013 KOM (2013) 0170 Offentligt

Europaudvalget 2013 KOM (2013) 0170 Offentligt Europaudvalget 2013 KOM (2013) 0170 Offentligt EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 26.3.2013 COM(2013) 170 final 2013/0090 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om den holdning, som Unionen skal indtage i

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 13. november 2017 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 13. november 2017 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 13. november 2017 (OR. en) 14291/17 ADD 1 COLAC 123 CFSP/PESC 1007 FORSLAG fra: modtaget: 13. november 2017 til: Komm. dok. nr.: Vedr.: Jordi AYET PUIGARNAU,

Læs mere

BILAG. til FORSLAG TIL RÅDETS AFGØRELSE

BILAG. til FORSLAG TIL RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 23.5.2016 COM(2016) 280 final ANNEX 1 BILAG til FORSLAG TIL RÅDETS AFGØRELSE om den holdning, der skal indtages på vegne af Den Europæiske Union i det stabiliserings-

Læs mere

GENNEMFØRELSESBESTEMMELSERNE TIL ADFÆRDSKODEKSEN FOR EUROPA-PARLAMENTETS MEDLEMMER VEDRØRENDE ØKONOMISKE INTERESSER OG INTERESSEKONFLIKTER

GENNEMFØRELSESBESTEMMELSERNE TIL ADFÆRDSKODEKSEN FOR EUROPA-PARLAMENTETS MEDLEMMER VEDRØRENDE ØKONOMISKE INTERESSER OG INTERESSEKONFLIKTER GENNEMFØRELSESBESTEMMELSERNE TIL ADFÆRDSKODEKSEN FOR EUROPA-PARLAMENTETS MEDLEMMER VEDRØRENDE ØKONOMISKE INTERESSER OG INTERESSEKONFLIKTER PRÆSIDIETS AFGØRELSE AF 15. APRIL 2013 Kapitler 1. Gaver modtaget

Læs mere

(Meddelelser) EUROPA-PARLAMENTET. Forretningsorden for Konferencen af de Europæiske Parlamenters Europaudvalg (2011/C 229/01) PRÆAMBEL

(Meddelelser) EUROPA-PARLAMENTET. Forretningsorden for Konferencen af de Europæiske Parlamenters Europaudvalg (2011/C 229/01) PRÆAMBEL 4.8.2011 Den Europæiske Unions Tidende C 229/1 II (Meddelelser) MEDDELELSER FRA DEN EUROPÆISKE UNIONS INSTITUTIONER, ORGANER, KONTORER OG AGENTURER EUROPA-PARLAMENTET Forretningsorden for Konferencen af

Læs mere

Europaudvalget 2007 KOM (2007) 0427 Offentligt

Europaudvalget 2007 KOM (2007) 0427 Offentligt Europaudvalget 2007 KOM (2007) 0427 Offentligt DA DA DA KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 18.7.2007 KOM(2007) 427 endelig Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om vedtagelse af forretningsordenen

Læs mere

Ændret forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Ændret forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 23.11.2015 COM(2015) 575 final 2015/0036 (CNS) Ændret forslag til RÅDETS AFGØRELSE om undertegnelse og midlertidig anvendelse af den multilaterale aftale mellem Det

Læs mere

TOLDKODEKSUDVALGET. Toldkodeksudvalgets forretningsorden, som vedtaget af. Gruppen for Almindelige Toldforskrifter. under Toldkodeksudvalget

TOLDKODEKSUDVALGET. Toldkodeksudvalgets forretningsorden, som vedtaget af. Gruppen for Almindelige Toldforskrifter. under Toldkodeksudvalget EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR BESKATNING OG TOLDUNIONEN TOLDPOLITIK B1 Generelle toldlovgivningsspørgsmål og toldprocedurer af økonomisk betydning Bruxelles, den 5. december 2001 TAXUD/741/2001

Læs mere

BILAG. til. Forslag til Rådets afgørelse

BILAG. til. Forslag til Rådets afgørelse EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 27.3.2014 COM(2014) 193 final ANNEX 1 BILAG til Forslag til Rådets afgørelse om den holdning, der skal indtages på Den Europæiske Unions vegne i Det Blandede Udvalg,

Læs mere

BILAG. til. Forslag til Rådets afgørelse

BILAG. til. Forslag til Rådets afgørelse EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 3.3.2017 COM(2017) 110 final ANNEX 1 BILAG til Forslag til Rådets afgørelse om den holdning, der skal indtages på Den Europæiske Unions vegne i Det Blandede EØS-Udvalg

Læs mere

AKT OM OPRETTELSE AF DEN EURO-LATINAMERIKANSKE PARLAMENTARISKE FORSAMLING 1

AKT OM OPRETTELSE AF DEN EURO-LATINAMERIKANSKE PARLAMENTARISKE FORSAMLING 1 AKT OM OPRETTELSE AF DEN EURO-LATINAMERIKANSKE PARLAMENTARISKE FORSAMLING 1 PRÆAMBEL Formændene for Europa-Parlamentet, Andesparlamentet, Det Mellemamerikanske Parlament og Det Latinamerikanske Parlament,

Læs mere

(EØS-relevant tekst) Artikel 1. Kontaktpunkter

(EØS-relevant tekst) Artikel 1. Kontaktpunkter L 148/16 10.6.2017 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2017/981 af 7. juni 2017 om gennemførelsesmæssige tekniske standarder for standardformularer, -modeller og -procedurer for høring af andre

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 31. marts 2017 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 31. marts 2017 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 31. marts 2017 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2017/0046 (NLE) 7108/17 AELE 32 EEE 11 N 13 ISL 8 FL 10 MI 203 ENER 106 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE

Læs mere

L 84/8 Den Europæiske Unions Tidende

L 84/8 Den Europæiske Unions Tidende L 84/8 Den Europæiske Unions Tidende 23.3.2006 KOMMISSIONENS FORORDNING (EF) Nr. 473/2006 af 22. marts 2006 om gennemførelsesbestemmelser til den fællesskabsliste over luftfartsselskaber med driftsforbud

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 16.5.2018 COM(2018) 290 final 2018/0151 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om undertegnelse på vegne af Den Europæiske Union af en protokol om ændring af aftalen om

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 20.12.2017 C(2017) 8871 final KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af 20.12.2017 om administrative og videnskabelige krav til traditionelle fødevarer fra tredjelande,

Læs mere

Europaudvalget 2013 KOM (2013) 0612 Offentligt

Europaudvalget 2013 KOM (2013) 0612 Offentligt Europaudvalget 2013 KOM (2013) 0612 Offentligt EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 2.9.2013 COM(2013) 612 final 2013/0300 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om den holdning, som Den Europæiske Union skal

Læs mere

Adfærdskodeks for Europa-Parlamentets medlemmer vedrørende økonomiske interesser og interessekonflikter

Adfærdskodeks for Europa-Parlamentets medlemmer vedrørende økonomiske interesser og interessekonflikter Artikel 1 Adfærdskodeks for Europa-Parlamentets medlemmer vedrørende økonomiske interesser og interessekonflikter Vejledende principper Under udførelsen af deres opgaver: Artikel 2 a) lader Europa-Parlamentets

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 25.4.2019 C(2019) 2962 final KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af 25.4.2019 om sikring af, at det elektroniske kvoteregister for markedsføring af hydrofluorcarboner

Læs mere

(EØS-relevant tekst) (1) Ved forordning (EU) 2015/2283 er der fastsat bestemmelser om markedsføring og anvendelse af nye fødevarer i Unionen.

(EØS-relevant tekst) (1) Ved forordning (EU) 2015/2283 er der fastsat bestemmelser om markedsføring og anvendelse af nye fødevarer i Unionen. 30.12.2017 L 351/55 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2017/2468 af 20. december 2017 om administrative og videnskabelige krav til traditionelle fødevarer fra tredjelande, jf. Europa- Parlamentets

Læs mere

III RETSAKTER VEDTAGET I HENHOLD TIL AFSNIT VI I EU-TRAKTATEN

III RETSAKTER VEDTAGET I HENHOLD TIL AFSNIT VI I EU-TRAKTATEN L 348/130 Den Europæiske Unions Tidende 24.12.2008 III (Retsakter vedtaget i henhold til traktaten om Den Europæiske Union) RETSAKTER VEDTAGET I HENHOLD TIL AFSNIT VI I EU-TRAKTATEN RÅDETS AFGØRELSE 2008/976/RIA

Læs mere

KOMMISSIONENS AFGØRELSE

KOMMISSIONENS AFGØRELSE L 15/12 Den Europæiske Unions Tidende 20.1.2011 AFGØRELSER KOMMISSIONENS AFGØRELSE af 19. januar 2011 om ligeværdigheden af visse tredjelandes offentlige tilsyns-, kvalitetssikrings-, undersøgelses- og

Læs mere

Forslag til RÅDETS OG KOMMISSIONENS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS OG KOMMISSIONENS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 20.10.2014 COM(2014) 636 final 2014/0296 (NLE) Forslag til RÅDETS OG KOMMISSIONENS AFGØRELSE om den holdning, der skal indtages på Den Europæiske Unions og Det Europæiske

Læs mere

DEN EUROPÆISKE UNION EUROPA-PARLAMENTET

DEN EUROPÆISKE UNION EUROPA-PARLAMENTET DEN EUROPÆISKE UNION EUROPA-PARLAMENTET RÅDET Bruxelles, den 15. februar 2017 (OR. en) 2016/0142 (COD) PE-CONS 58/16 VISA 399 COMIX 821 CODEC 1872 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER Vedr.:

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 16.11.2017 COM(2017) 663 final 2017/0298 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om den holdning, der skal indtages på Den Europæiske Unions vegne i Associeringsrådet, som

Læs mere

P7_TA(2010)0380 Finansieringsinstrument til fremme af demokrati og menneskerettigheder på verdensplan ***I

P7_TA(2010)0380 Finansieringsinstrument til fremme af demokrati og menneskerettigheder på verdensplan ***I P7_TA(2010)0380 Finansieringsinstrument til fremme af demokrati og menneskerettigheder på verdensplan ***I Europa-Parlamentets lovgivningsmæssige beslutning af 21. oktober 2010 om forslag til Europa-Parlamentets

Læs mere

*** UDKAST TIL HENSTILLING

*** UDKAST TIL HENSTILLING EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Udvalget om Borgernes Rettigheder og Retlige og Indre Anliggender 20.1.2014 2013/0356(NLE) *** UDKAST TIL HENSTILLING om forslag til Rådets afgørelse om indgåelse af aftalen

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget BEU Alm.del Bilag 235 Offentligt

Beskæftigelsesudvalget BEU Alm.del Bilag 235 Offentligt Beskæftigelsesudvalget 2012-13 BEU Alm.del Bilag 235 Offentligt Kommissionens afgørelse af 30. juli 2013 om nedsættelse af en ekspertgruppe om sjældne sygdomme under Kommissionen og om ophævelse af afgørelse

Læs mere

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 25.6.2014 COM(2014) 375 final 2014/0191 (COD) Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om visse procedurer for anvendelsen af stabiliserings- og associeringsaftalen

Læs mere

Hermed følger til delegationerne den delvis afklassificerede udgave af ovennævnte dokument.

Hermed følger til delegationerne den delvis afklassificerede udgave af ovennævnte dokument. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 3. juni 2015 (OR. en) 10817/10 EXT 4 DELVIS AFKLASSIFICERING af dokument: af: 8. juni 2010 ny status: Vedr.: 10817/2010 RESTREINT UE Offentlig FREMP 27 JAI

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 23.6.2017 C(2017) 4250 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 23.6.2017 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv (EU) 2015/2366

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 19.3.2018 C(2018) 1558 final KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af 19.3.2018 om de proceduremæssige skridt for høringsprocessen med henblik på fastlæggelse

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 27.1.2010 Den Europæiske Unions Tidende L 23/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) Nr. 72/2010 af 26. januar 2010 om fastlæggelse af procedurer for gennemførelse

Læs mere

DET EUROPÆISKE UDVALG FOR SYSTEMISKE RISICI

DET EUROPÆISKE UDVALG FOR SYSTEMISKE RISICI 3.4.2014 DA Den Europæiske Unions Tidende C 98/3 DET EUROPÆISKE UDVALG FOR SYSTEMISKE RISICI DET EUROPÆISKE UDVALG FOR SYSTEMISKE RISICIS AFGØRELSE af 27. januar 2014 om en koordineringsramme for de kompetente

Læs mere

FORRETNINGSORDENER OG PROCESREGLEMENTER

FORRETNINGSORDENER OG PROCESREGLEMENTER L 82/56 FORRETNINGSORDENER OG PROCESREGLEMENTER FORRETNINGSORDEN FOR DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS TILSYNSRÅD DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS TILSYNSRÅD HAR under henvisning til Rådets forordning (EU) nr. 024/203

Læs mere

5126/15 sr/lv/bh 1 DGB 3A LIMITE DA

5126/15 sr/lv/bh 1 DGB 3A LIMITE DA Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 12. januar 2015 (OR. en) 5126/15 LIMITE SOC 7 EMPL 5 ECOFIN 16 SAN 3 NOTE fra: formandskabet til: Socialgruppen Dato: 23. januar 2015 Vedr.: Forslag til Rådets

Læs mere

Teksten til dokumentet er den samme som teksten til den foregående udgave.

Teksten til dokumentet er den samme som teksten til den foregående udgave. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 5. december 2018 (OR. en) 6829/1/03 REV 1 DCL 1 CID 6 UD 20 USA 18 AFKLASSIFICERING af dokument: af: 4. marts 2003 ny status: Vedr.: ST6829/1/03 REV 1 /EU

Læs mere

Forslag til RÅDETS FORORDNING

Forslag til RÅDETS FORORDNING EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 19.11.2014 COM(2014) 705 final 2014/0333 (NLE) Forslag til RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning (EU) nr. 1387/2013 om suspension af den fælles toldtarifs autonome

Læs mere

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor 2004D0003 DA 18.06.2011 001.001 1 Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor B DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS AFGØRELSE af 4. marts 2004 om aktindsigt i

Læs mere

GSC.TFUK. Bruxelles, den 9. januar 2019 (OR. en) XT 21105/1/18 REV 1. Interinstitutionel sag: 2018/0427 (NLE) BXT 124

GSC.TFUK. Bruxelles, den 9. januar 2019 (OR. en) XT 21105/1/18 REV 1. Interinstitutionel sag: 2018/0427 (NLE) BXT 124 Bruxelles, den 9. januar 2019 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2018/0427 (NLE) XT 21105/1/18 REV 1 BXT 124 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER Vedr.: RÅDETS AFGØRELSE om indgåelse af aftalen

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 23.5.2014 COM(2014) 290 final 2014/0151 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om indgåelse på Den Europæiske Unions vegne af aftalen mellem Den Europæiske Union og dens

Læs mere

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Bruxelles, den 13. april 2010 (OR. en) 7763/10 Interinstitutionel sag: 2009/0168 (CNS) AELE 10 SCHENGEN 29 JAI 245

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Bruxelles, den 13. april 2010 (OR. en) 7763/10 Interinstitutionel sag: 2009/0168 (CNS) AELE 10 SCHENGEN 29 JAI 245 RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 13. april 2010 (OR. en) 7763/10 Interinstitutionel sag: 2009/0168 (CNS) AELE 10 SCHENGEN 29 JAI 245 RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER Vedr.: RÅDETS AFGØRELSE

Læs mere

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK DA Denne uofficielle udgave af adfærdskodeks for medlemmer af Styrelsesrådet er alene til orientering. B DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK ADFÆRDSKODEKS FOR MEDLEMMER AF STYRELSESRÅDET (2002/C 123/06) (OFT C

Læs mere

Íñigo Méndez de Vigo medlemmerne af konventet Mandat for Arbejdsgruppen vedrørende Nærhedsprincippet

Íñigo Méndez de Vigo medlemmerne af konventet Mandat for Arbejdsgruppen vedrørende Nærhedsprincippet DET EUROPÆISKE KONVENT SEKRETARIATET Bruxelles, den 30. maj 2002 (03.06) (OR. fr) CONV 71/02 NOTE fra: til: Vedr.: Íñigo Méndez de Vigo medlemmerne af konventet Mandat for Arbejdsgruppen vedrørende Nærhedsprincippet

Læs mere

AFGØRELSER. (EØS-relevant tekst)

AFGØRELSER. (EØS-relevant tekst) 22.6.2018 DA L 159/31 AFGØRELSER RÅDETS AFGØRELSE (EU) 2018/893 af 18. juni 2018 om den holdning, der skal indtages på Den Europæiske Unions vegne i Det Blandede EØS-Udvalg, vedrørende ændringen af bilag

Læs mere

BILAG I ADFÆRDSKODEKS FOR EUROPA-PARLAMENTETS MEDLEMMER VEDRØRENDE ØKONOMISKE INTERESSER OG INTERESSEKONFLIKTER

BILAG I ADFÆRDSKODEKS FOR EUROPA-PARLAMENTETS MEDLEMMER VEDRØRENDE ØKONOMISKE INTERESSER OG INTERESSEKONFLIKTER BILAG I ADFÆRDSKODEKS FOR EUROPA-PARLAMENTETS MEDLEMMER VEDRØRENDE ØKONOMISKE INTERESSER OG INTERESSEKONFLIKTER Artikel 1 Vejledende principper Under udførelsen af deres opgaver: Artikel 2 a) lader Europa-Parlamentets

Læs mere

INDLEDENDE KAPITEL. Artikel 1. Denne forordnings supplerende karakter

INDLEDENDE KAPITEL. Artikel 1. Denne forordnings supplerende karakter L 179/72 DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS FORORDNING (EU) Nr. 673/2014 af 2. juni 2014 om nedsættelse af et mæglingspanel og forretningsordenen for dette (ECB/2014/26) STYRELSESRÅDET FOR DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 5. april 2016 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 5. april 2016 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 5. april 2016 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2015/0305 (NLE) 7081/16 MIGR 55 COEST 69 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER Vedr.: RÅDETS AFGØRELSE

Læs mere

FORRETNINGSORDENER OG PROCESREGLEMENTER

FORRETNINGSORDENER OG PROCESREGLEMENTER 23.4.2010 Den Europæiske Unions Tidende L 103/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORRETNINGSORDENER OG PROCESREGLEMENTER FORRETNINGSORDEN FOR REVISIONSRETTEN FOR DEN EUROPÆISKE UNION INDHOLD AFSNIT

Læs mere

Henstilling med henblik på RÅDETS AFGØRELSE. om bemyndigelse til at indlede forhandlinger om en global miljøpagt

Henstilling med henblik på RÅDETS AFGØRELSE. om bemyndigelse til at indlede forhandlinger om en global miljøpagt EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 19.3.2018 COM(2018) 138 final Henstilling med henblik på RÅDETS AFGØRELSE om bemyndigelse til at indlede forhandlinger om en global miljøpagt DA DA BEGRUNDELSE 1. BAGGRUND

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 23.3.2018 L 81/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2018/480 af 4. december 2017 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 27.10.2017 C(2017) 7136 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 27.10.2017 om ændring af delegeret forordning (EU) 2016/1675, idet Etiopien indsættes i skemaet

Læs mere

VEDTAGNE TEKSTER Foreløbig udgave

VEDTAGNE TEKSTER Foreløbig udgave Europa-Parlamentet 2014-2019 VEDTAGNE TEKSTER Foreløbig udgave P8_TA-PROV(2019)0336 Listen over de tredjelande, hvis statsborgere skal være i besiddelse af visum ved passage af de ydre grænser, og listen

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 3. maj 2018 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 3. maj 2018 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 3. maj 2018 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2018/0117 (NLE) 8534/18 FØLGESKRIVELSE fra: modtaget: 2. maj 2018 til: Komm. dok. nr.: Vedr.: AELE 25 EEE 22 N

Læs mere

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0174/124. Ændringsforslag. David McAllister for Udenrigsudvalget

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0174/124. Ændringsforslag. David McAllister for Udenrigsudvalget 21.3.2019 A8-0174/124 Ændringsforslag 124 David McAllister for Udenrigsudvalget Betænkning José Ignacio Salafranca Sánchez-Neyra Instrumentet til førtiltrædelsesbistand (IPA III) (COM(2018)0465 C8-0274/2018

Læs mere

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Bruxelles, den 2. februar 2010 (OR. en) 5307/10 Interinstitutionel sag: 2009/0192 (NLE) JAI 36 COPEN 8

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Bruxelles, den 2. februar 2010 (OR. en) 5307/10 Interinstitutionel sag: 2009/0192 (NLE) JAI 36 COPEN 8 RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 2. februar 2010 (OR. en) 5307/10 Interinstitutionel sag: 2009/0192 (NLE) JAI 36 COPEN 8 RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER Vedr.: RÅDETS AFGØRELSE om indgåelse

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 5.3.2015 COM(2015) 103 final 2015/0062 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om indgåelse af aftalen mellem Den Europæiske Union og De Forenede Arabiske Emirater om visumfritagelse

Læs mere

Skrivelse af 16. oktober 2012 fra præsidiet i det spanske Deputeretkammer og det spanske Senat til formanden for Europa-Parlamentet

Skrivelse af 16. oktober 2012 fra præsidiet i det spanske Deputeretkammer og det spanske Senat til formanden for Europa-Parlamentet Skrivelse af 16. oktober 2012 fra præsidiet i det spanske Deputeretkammer og det spanske Senat til formanden for Europa-Parlamentet Præsidiet i Deputeretkammeret og i Senatet har på deres respektive møder

Læs mere

DEN EUROPÆISKE UNION

DEN EUROPÆISKE UNION DEN EUROPÆISKE UNION EUROPA-PARLAMENTET RÅDET Bruxelles, den 14. marts 2014 (OR. en) 2012/0184 (COD) 2012/0185 (COD) 2012/0186 (COD) PE-CONS 11/14 TRANS 18 CODEC 113 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) L 53/14 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) 2015/296 af 24. februar 2015 om fastlæggelse af de proceduremæssige ordninger for samarbejde mellem medlemsstaterne om elektronisk identifikation i henhold

Læs mere

Europaudvalget 2018 KOM (2018) 0030 Offentligt

Europaudvalget 2018 KOM (2018) 0030 Offentligt Europaudvalget 2018 KOM (2018) 0030 Offentligt EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 17.1.2018 COM(2018) 30 final 2018/0010 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om den holdning, som Den Europæiske Union skal

Læs mere

Teksten til dokumentet er den samme som teksten til den foregående udgave.

Teksten til dokumentet er den samme som teksten til den foregående udgave. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 5. december 2018 (OR. en) 6829/03 DCL 1 CID 6 UD 20 USA 18 AFKLASSIFICERING af dokument: af: 27. februar 2003 ny status: Vedr.: ST6829/03 /EU RESTRICTED Offentlig

Læs mere

L 95/56 Den Europæiske Unions Tidende

L 95/56 Den Europæiske Unions Tidende L 95/56 Den Europæiske Unions Tidende 29.3.2014 DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS AFGØRELSE af 22. januar 2014 om ændring af afgørelse ECB/2004/2 om vedtagelse af forretningsordenen for Den Europæiske Centralbank

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 28. maj 2018 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 28. maj 2018 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 28. maj 2018 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2018/0175 (NLE) 9373/18 FORSLAG fra: modtaget: 25. maj 2018 til: Komm. dok. nr.: Vedr.: WTO 138 SERVICES 44 FDI

Læs mere

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS RETNINGSLINJE (EU)

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS RETNINGSLINJE (EU) L 306/32 RETNINGSLINJER DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS RETNINGSLINJE (EU) 2016/1993 af 4. november 2016 om fastsættelse af principperne for koordinering af vurderingen i henhold til Europa-Parlamentets og

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 17.6.2016 L 160/29 KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2016/960 af 17. maj 2016 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 596/2014 for så vidt angår reguleringsmæssige

Læs mere

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor 2011R0284 DA 12.04.2011 000.002 1 Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor B KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) Nr. 284/2011 af 22. marts 2011 om fastsættelse

Læs mere

***I UDKAST TIL BETÆNKNING

***I UDKAST TIL BETÆNKNING EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Økonomi- og Valutaudvalget 26.3.2013 2012/0364(COD) ***I UDKAST TIL BETÆNKNING om forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om oprettelse af et EU-program til støtte

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 10.11.2011 KOM(2011) 721 endelig 2011/0321 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om undertegnelse på Den Europæiske Unions vegne og om midlertidig anvendelse af aftalen

Læs mere

6353/19 SDM/ipj RELEX.2.A. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 12. marts 2019 (OR. en) 6353/19. Interinstitutionel sag: 2019/0018 (NLE)

6353/19 SDM/ipj RELEX.2.A. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 12. marts 2019 (OR. en) 6353/19. Interinstitutionel sag: 2019/0018 (NLE) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 12. marts 2019 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2019/0018 (NLE) 6353/19 AELE 19 EEE 12 N 14 ISL 12 FL 16 EF 62 ECOFIN 157 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE

Læs mere

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 21.12.2016 COM(2016) 818 final 2016/0411 (COD) Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning (EF) nr. 1008/2008 om fælles regler for

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) Nr. /.. af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) Nr. /.. af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 4.6.2014 C(2014) 3656 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) Nr. /.. af 4.6.2014 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2013/36/EU

Læs mere

DET EUROPÆISKE INSTITUT FOR LIGESTILLING MELLEM MÆND OG KVINDER DEN EUROPÆISKE UNIONS AGENTUR FOR GRUNDLÆGGENDE RETTIGHEDER.

DET EUROPÆISKE INSTITUT FOR LIGESTILLING MELLEM MÆND OG KVINDER DEN EUROPÆISKE UNIONS AGENTUR FOR GRUNDLÆGGENDE RETTIGHEDER. DET EUROPÆISKE INSTITUT FOR LIGESTILLING MELLEM MÆND OG KVINDER OG DEN EUROPÆISKE UNIONS AGENTUR FOR GRUNDLÆGGENDE RETTIGHEDER Samarbejdsaftale Indledning Den Europæiske Unions Agentur for Grundlæggende

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 29. november 2016 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 29. november 2016 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 29. november 2016 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2016/0367 (NLE) 14996/16 FORSLAG fra: modtaget: 28. november 2016 til: Komm. dok. nr.: Vedr.: COASI 218

Læs mere

10/01/2012 ESMA/2011/188

10/01/2012 ESMA/2011/188 Retningslinjer og henstillinger Samarbejde, herunder delegation, mellem ESMA, de kompetente myndigheder og de kompetente sektormyndigheder i henhold til forordning (EU) nr. 513/2011 om kreditvurderingsbureauer

Læs mere

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til RÅDETS AFGØRELSE KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 18.04.2005 KOM(2005) 146 endelig 2005/0056(CNS) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om undertegnelse af aftalen mellem Det Europæiske Fællesskab og Kongeriget

Læs mere

16127/12 kf/bbi/gj/lao/top/mc 1 DG B 4A LIMITE DA

16127/12 kf/bbi/gj/lao/top/mc 1 DG B 4A LIMITE DA RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 13. november 2012 (22.11) (OR. en) 16127/12 Inte rinstitutionel sag: 2012/0076 (NLE) SOC 922 NT 30 I/A-PUNKTS-NOTE fra: Generalsekretariatet for Rådet til:

Læs mere

(Oversættelse) Protokol til ændring af Konventionen om gensidig administrativ bistand i skattesager

(Oversættelse) Protokol til ændring af Konventionen om gensidig administrativ bistand i skattesager Skatteudvalget 2010-11 SAU alm. del Bilag 6 Offentligt (Oversættelse) Protokol til ændring af Konventionen om gensidig administrativ bistand i skattesager Præambel Medlemsstaterne af Europarådet og medlemslandene

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 2.3.2015 COM(2015) 76 final 2015/0040 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om den holdning, som Den Europæiske Union skal indtage i det blandede udvalg, der er nedsat

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 23.6.2015

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 23.6.2015 EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 23.6.2015 C(2015) 4157 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 23.6.2015 om supplerende bestemmelser til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr.

Læs mere

BILAG. til. Forslag til Rådets afgørelse. om indgåelse af aftalen mellem Den Europæiske Union og Salomonøerne om visumfritagelse for kortvarige ophold

BILAG. til. Forslag til Rådets afgørelse. om indgåelse af aftalen mellem Den Europæiske Union og Salomonøerne om visumfritagelse for kortvarige ophold EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 8.4.2016 COM(2016) 189 final ANNEX 1 BILAG til Forslag til Rådets afgørelse om indgåelse af aftalen mellem Den Europæiske Union og Salomonøerne om visumfritagelse for

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 18.3.2016 COM(2016) 156 final 2016/0085 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om Den Europæiske Unions holdning til udkast til afgørelse nr. 1/2016 truffet af det fælles

Læs mere

14166/16 lma/lao/hm 1 DG G 2B

14166/16 lma/lao/hm 1 DG G 2B Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 8. november 2016 (OR. en) 14166/16 FISC 187 ECOFIN 1014 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: Generalsekretariatet for Rådet dato: 8. november 2016 til: delegationerne

Læs mere

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor 2004D0003 DA 29.03.2015 002.001 1 Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor B DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS AFGØRELSE af 4. marts 2004 om aktindsigt i

Læs mere

under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, særlig artikel 91,

under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, særlig artikel 91, 29.4.2014 Den Europæiske Unions Tidende L 127/129 EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 2014/46/EU af 3. april 2014 om ændring af Rådets direktiv 1999/37/EF om registreringsdokumenter for motorkøretøjer

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 29. november 2016 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 29. november 2016 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 29. november 2016 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2016/0366 (NLE) 14997/16 FORSLAG fra: modtaget: 28. november 2016 til: Komm. dok. nr.: Vedr.: COASI 219

Læs mere

6191/17 SDM/ks DGA SSCIS

6191/17 SDM/ks DGA SSCIS Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 14. marts 2017 (OR. en) 6191/17 CORLX 93 CSC 44 COEST 33 CFSP/PESC 131 JAI 106 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER Vedr.: Aftale mellem Den

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 17.6.2016 L 160/23 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2016/959 af 17. maj 2016 om gennemførelsesmæssige tekniske standarder for markedssonderinger for så vidt angår de systemer og indberetningsmodeller,

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 11.4.2018 COM(2018) 176 final 2018/0085 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om undertegnelse på Den Europæiske Unions vegne af aftalen mellem Den Europæiske Union og

Læs mere

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK C 93/2 DA Den Europæiske Unions Tidende 20.3.2015 DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK Adfærdskodeks for medlemmer af Den Europæiske Centralbank Tilsynsråd (2015/C 93/02) DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS TILSYNSRÅD HAR

Læs mere

Forslag til RÅDETS FORORDNING

Forslag til RÅDETS FORORDNING EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 18.5.2015 COM(2015) 201 final 2015/0104 (NLE) Forslag til RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning (EU) nr. 1387/2013 om suspension af den fælles toldtarifs autonome

Læs mere

BILAG. til FORSLAG TIL RÅDETS AFGØRELSE

BILAG. til FORSLAG TIL RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 29.7.2015 COM(2015) 368 final ANNEX 2 BILAG til FORSLAG TIL RÅDETS AFGØRELSE om den holdning, der skal indtages på vegne af Den Europæiske Union i det stabiliserings-

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 30.4.2019 COM(2019) 207 final 2019/0100 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om den holdning, der skal indtages på Den Europæiske Unions vegne i det samarbejdsudvalg,

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 19.2.2013 COM(2013) 86 final 2013/0053 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om Den Europæiske Unions holdning til forretningsordenerne for ØPA-Udvalget, Toldsamarbejdsudvalget

Læs mere

VEDTAGNE TEKSTER Foreløbig udgave

VEDTAGNE TEKSTER Foreløbig udgave Skatteudvalget 205-6 SAU Alm.del Bilag 253 Offentligt Europa-Parlamentet 204-209 VEDTAGNE TEKSTER Foreløbig udgave P8_TA-PROV(206)0253 Nedsættelse af et undersøgelsesudvalg til undersøgelse af påstande

Læs mere

under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, særlig artikel 311, stk. 4,

under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, særlig artikel 311, stk. 4, 7.6.2014 L 168/29 RÅDETS FORORDNING (EU, Euratom) Nr. 608/2014 af 26. maj 2014 om fastsættelse af gennemførelsesforanstaltninger til ordningen for Den Europæiske Unions egne indtægter RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 10.1.2019 L 8 I/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING (EU) 2019/26 af 8. januar 2019 om supplering af EU-typegodkendelseslovgivningen for så vidt

Læs mere