2004 et tilbageblik på året der gik.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "2004 et tilbageblik på året der gik."

Transkript

1 2004 et tilbageblik på året der gik. Af Karin Astrup, formand for trans-danmark.dk I Danmark er det en tradition at vi alle hører eller ser dronningens og statsministerens nytårstale, hvor man gør status på året der gik og hvad der ligger foran os i det kommende år. Som formand for trans-danmark.dk har jeg også gjort det til en tradition at beskrive det forgangne år set fra min stol. På vores general forsamling i Marts 2004 fik vi en bestyrelse med følgende sammensætning: Formand: Karin Astrup. Næstformand: Tina Schuldt. Kasserer: Karen-Lis Andersen. Sekretær: Tina Thranesen. Bestyrelsesmedlem: Qvickie. 1. suppleant: Jane Johansen 2. suppleant: Tina Larsen Desværre gik der ikke lang tid, før vores nyvalgte kasserer blev alvorlig syg og efter flere måneders kamp med hendes kræftsygdom, døde Karen-Lis Andersen i begyndelsen af august Ære være hendes minde. Jane Johansen overtog kassererposten i slutningen af september 2004 og inden diverse formalia med banken var på plads gik der yderligere en måned. Jane og jeg er nu ved at lave regnskabet for 2004 og jeg ved at der er flere af jer som har meldt jer ind i foreningen men endnu ikke betalt kontingentet. Jeg vil i denne forbindelse gøre alle opmærksom på følgende: at jeres kontingent dækker 1 års medlemskab af trans-danmark.dk gældende fra den dag i melder jer ind, altså ikke kalenderåret.

2 Beløbet på de dkk kan foreningen meget godt bruge til at dække vores omkostninger i forbindelse med de aktiviteter vi har iværksat. Så gør jer selv en tjeneste og betal kontingentet snarest, pengene bruges til hjælp til selvhjælp. Hvad har foreningen så brugt tiden til i år? Foredragsvirksomhed Tina Schuldt og Karin Astrup har i 2004 holdt foredrag om transvestisme og transseksualitet på skoler, seminarier, bibliotekarer, foreninger så som Womens Circle og Rotary, samt Dansk Industri. Emnerne har været enten generelle eller Den transseksuelle på arbejdspladsen. Vi har til disse emner lavet foredragsmateriale i form af power point præsentationer, som alle medlemmer der vil holde et foredrag om emnet kan låne af foreningen. Desuden har Jane Johansen holdt et lille foredrag for SID i Allingåbro. Da alle foredragsholderne bor i Jylland, vil vi meget gerne have personer fra resten af landet til at melde sig som foredragsholdere, så vi kan begrænse omkostningerne i forbindelse hermed, da det ikke er alle steder vi får omkostningsdækning. Navneloven Som de fleste af jer er bekendt med, så har trans-danmark.dk været den eneste transorganisation, der er høringsberettiget overfor justitsministeriets navnelovsudvalg, der i juni 2004 kom med deres betænkning (1446) og hvor vi skulle afgive vores høringssvar senest den 1.septenber trans-danmark.dk Landsforeningen for Transvestitter og Transseksuelle fremsendte mandag den 23. august d.å. sit høringssvar til Justitsministeren vedrørende den betænkning, som det af Justitsministeriet nedsatte Navnelovsudvalg har udarbejdet. (Betænkning nr af 9. juni 2004). Foreningen noterer med glæde, at Navnelovsudvalget i meget stor udstrækning har fulgt de henstillinger, som foreningen fremlagde mundtligt og skriftligt under sit møde med Navnelovsudvalget. Især noterer foreningen med glæde, at Navnelovsudvalget anbefaler, at Justitsministeren bemyndiges til at fastsætte særlige regler for transseksuelle, så der kan gøres undtagelse fra kravet om fornavnes kønskorrekthed.

3 Foreningen er derimod ikke tilfreds med, at Navnelovsudvalget ikke kan anbefale at give samme mulighed for transvestitter, som lever fuldtids som det modsatte køn. Navnelovsudvalget har imidlertid ganske rigtigt set, at der er en bevægelse i samfundet mod større tolerance over for transpersoner, og begrunder bemyndigelsen til Justitsministeren med, at Justitsministerens særlige regler lettere kan ajourføres i overensstemmelse med samfundets udvikling. trans-danmark.dk har derfor i sit høringssvar foreslået, at Justitsministerens bemyndigelse udstrækkes til at omfatte både transseksuelle og transvestitter. Foreningen er heller ikke tilfreds med, at Navnelovsudvalget ikke finder, at der i den nye navnelov skal være en bestemmelse om ændring af legitimationspapirer, eksamensbeviser m.v. for transpersoner, der har fået tilladelse til fornavneændring. trans-danmark.dk har derfor i sit høringssvar foreslået, at Justitsministerens bemyndiges til at udforme retningslinier for transpersoners ret til at få ændret legitimationspapirer, eksamensbeviser m.v. efter navneskift. trans-danmark.dk har samtidig anmodet Justitsministeren om at blive taget med på råd ved udformning af de særlige regler. Vi forventer at Justitsministeren tager os med på råd, når reglerne for transseksuelle og transvestitter skal laves, hvilket vi forventer vil ske i sidste halvdel af Hormonbehandling: Trans-danmark.dk har i 2004 henvendt sig til Sundhedsministeren for at få nogle mere ensartede regler for at få hormonbehandling.

4 Ønsker en transperson (fælles betegnelse for transseksuelle og transvestitter) at begynde en feminisering/maskulinisering er det mest naturlige, at vedkommende kontakter sin egen praktiserende læge. Lægen vil så vurdere om personen kan tåle den påtænkte behandling, og hvis lægen er i tvivl, vil lægen henvise til en gynækolog. Hvis personen findes egnet, udskrives der en recept, og personen går til jævnlige kontrolbesøg hos lægen. Ovenstående beskriver, hvorledes det bør foregå, men virkeligheden er anderledes. I dag er det meget tilfældigt og til dels afhængig af ens bopæl, hvorledes transpersoner bliver behandlet af de praktiserende læger. I nogle amter sendes patienter konsekvent til Rigshospitalets Sexologiske Klinik (RHSK). Ofte afhængig af lægens viden. RHSK giver ikke hormonbehandling til de transpersoner, der ikke ønsker en kønsmodificerende operation; og patienterne skal ofte igennem flere runder af samtaler, før RHSK træffer afgørelsen herom. En proces, der koster det amt, patienten kommer fra, ca ,00 kr. pr. gang. Det er en omkostning, der i mange tilfælde kan spares. For de transpersoner, der ønsker en kønsmodificerende operation, er et behandlingsforløb på RHSK fornuftigt. Men de transpersoner, der ikke er afklarede med deres situation, eller ønsker at tage det første skridt ved at teste, om de kan leve et normalt liv i det køn, de vælger, fungerer det mildest talt utilfredsstillende. Derfor vil det være meget gavnligt, hvis sundhedsministeren udsteder retningslinier for de praktiserende læger, så de er i stand til at hjælpe transpersonerne. Det vil også være hensigtsmæssigt, at der bliver ensartede tilstande i hele landet. Det må være rimeligt, at den praktiserende læge kan hjælpe den transperson, der kun ønsker en hormonbehandling for at tilpasse sin krop til det køn, pågældende mentalt føler at tilhøre.

5 Der vil være mange fordele ved at oplyse de praktiserende læger om behandlingen af transpersoner: 1. Amterne sparer de omkostninger, der fremkommer ved at sende transpersoner til RHSK, når de alligevel ikke kan hjælpes dér. 2. RHSK skal ikke bruge ressourcer på personer, der ikke ønsker den kønsmodificerende operation. 3. Det undgås, at transpersoner anskaffer sig hormonal medicin på det sorte eller grå marked. 4. Det sikres, at behandlingen sker med lægekontrol. AD 1: Som nævnt ovenfor, så vil amterne spare mange penge. Det koster et sted mellem og kr. pr. person, der unødigt henvises til RHSK for at få hormonbehandlingen. Da RHSK i gennemsnit har ca. 150 personer i behandling om året, og det faktum, at der kun bevilliges ca. 10 operationer om året i Danmark, betyder jo, at mange aldrig når operationsbordet. Det betyder, at amterne betaler for en behandling, som i måske mere end halvdelen af tilfældene, kunne være klaret af den praktiserende læge. Tager vi udgangspunkt i de tal, vi kender, kan vi opstille følgende regnestykke: 75 personer x kr. x 8 samtaler = kr. Hertil kommer, at amterne refunderer rejseomkostningerne til København for de personer, der bor udenfor København.

6 AD 2: Med en reduktion i antallet af patienter, der unødigt henvises RHSK, vil RHSK få frigivet ressourcer, der kan anvendes på andre behandlingsområder, hvilket kan reducere eventuelle ventelister. Altså en samfundsøkonomisk gevinst. AD 3: I dag er det mulig via internettet at købe mandlige og kvindelige kønshormonpreperater, selv om de er receptpligtige.. Risikoen for opdagelse er lille. Og sker der opdagelse, så er sanktionen minimal. Konfiskation af medicinen og en mindre bøde. Mange transpersoner ved, at deres læge vil henvise dem til RHSK. De ved også, at de ikke vil få en hormonbehandling tilbudt af RHSK, hvis de ikke ønsker en kønsmodificerende operation. Det er frustrerende at leve som en kvinde i dagligdagen, og samtidig slås med de problemer, der kommer af at være født som mand. Hårvæksten på kroppen, ingen bryster, stemmen, etc. Det fører til, at mange skaffer sig hormonbehandlingen via uautoriserede kanaler. Resultatet er, at mange eksperimenterer med hormonbehandlinger på sig selv - uden kontrol fra en læge. Går det galt, kan det medføre meget alvorlige sygdomme, der koster samfundet yderligere udgifter. Det svar vi fik fra Sundhedsministeriet i november 2004, kunne vi ikke bruge til noget. I svaret henviser man til at sundhedsstyrelsen mener at kun RHSK kan ordinere denne behandling. Vi mener ikke at der er noget lægefagligt argument herfor, og vi vil derfor i løbet af de kommende måneder skaffe os lægefaglige argumenter til at tage sagen op igen. Østradirol ordineres af praktiserende læger til prostata patienter og gynækologer ordinerer dem dagligt. Dette vil blive en af vore mærkesager i Andre projekter: 1. Vi arbejder på at få lavet en undersøgelse af hvor mange transvestitter og transseksuelle der findes i Danmark i samarbejde med et universitet. 2. Kontaktnetværket 3. ID- problematikken for transvestitter og pre-op transseksuelle 4. Jobformidling for transpersoner 5. Arbejdsmarkedspolitik

7 Disse projekter bliver ikke uddybet, idet de ikke er nået så langt som vi gerne ville, blandt andet på grund af dødsfaldet i bestyrelsen, idet Karen-Lis var tovholder på 2 af projekterne. Vi så gerne, at nogle af foreningens medlemmer ville deltage i projektgrupper sammen med bestyrelsen, så arbejdsbyrden kunne fordeles lidt bedre. Skulle der være medlemmer der har et projekt man gerne vil have taget op, så henvend jer til bestyrelsen, vi vil hellere end gerne tage jeres ønsker op. TS-kontakts indmeldelse I efteråret 2004 meldte foreningen TS-kontakt sig ind i trans-danmark.dk hvilket har glædet mig meget. Vi har siden vores start for 3½ år siden haft et fortrinligt samarbejde med foreningen. Nu kan alle medlemmer af trans-danmark.dk deltage i TS kontakts arrangementer og omvendt. Vi har i år holdt en sommerfest på Djursland, der havde 24 deltagere, samt en julefrokost i december med 17 deltagere. Hvis i går ind på TS-kontakts hjemmeside finder i en kalender med deres kommende arrangementer. Håber at alle får mulighed for at deltage i et eller flere arrangementer. Hjemmesiden I løbet af foråret vil vi have gennemført ændringer og forbedringer på vores hjemmeside. Jeg ved vi har lovet det skulle ske i 2004; men det har vist sig at det er et betydeligt større arbejde end vi havde regnet med, og vi har kun en der kan programmere det rigtigt, vores Webmistress Qvickie. Så bær over med os, vi vil gøre alt for at den nye hjemmeside fungerer i løbet af kortest mulige tid. Opfordring Jeg vil gerne her i begyndelsen af året opfordre til at I bruger foreningen mere. Det kræver at man betaler sit kontingent og at man er aktiv. Mød op på generalforsamlingen og giv jeres mening til kende. Hvis man ikke er aktiv, så er det bestyrelsen alene der bestemmer hvilke område man skal bruge tid på og ikke medlemmerne. Vær ikke bange for at give os jeres mening.

8 Det kan undre mig at en undersøgelse på transportalen viste: Kan foreningerne bruges til noget? Nej, deres tid er forbi 16% [7 Stemmer] Ja, vi kan ikke klare os uden 63% [27 Stemmer] Ved ikke 21% [9 Stemmer] Stemmer: 43 Påbegyndt: d Afsluttet: d At flertallet mener at foreningerne kan bruges til noget; så benyt jer af jeres medlemskab og bliv aktiv i foreningen, alle kan bidrage med et eller andet. Må alle få et godt og lykkebringende 2005 Kærlig hilsen Karin Astrup Formand for trans-danmark.dk

trans-danmark.dk takker for at få mulighed for at møde navnelovsudvalget, så vi kan redegøre for de ønsker, foreningen har til en ny navnelov.

trans-danmark.dk takker for at få mulighed for at møde navnelovsudvalget, så vi kan redegøre for de ønsker, foreningen har til en ny navnelov. Landsforeningen for Transvestitter og Transseksuelle Web adresse: www.trans-danmark.dk Navnelovsudvalget Lørdag den 1. november 2003 trans-danmark.dk takker for at få mulighed for at møde navnelovsudvalget,

Læs mere

2006 et tilbageblik på året der gik.

2006 et tilbageblik på året der gik. 2006 et tilbageblik på året der gik. Af Karin Astrup, formand for trans-danmark.dk I Danmark er det en tradition at vi alle hører eller ser dronningens og statsministerens nytårstale, hvor man gør status

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen i trans-danmark.dk, som fandt sted lørdag den 13. marts 2004 kl. 1300 i hovedstadsområdet

Referat fra generalforsamlingen i trans-danmark.dk, som fandt sted lørdag den 13. marts 2004 kl. 1300 i hovedstadsområdet Landsforeningen for Transvestitter og Transseksuelle Web adresse: www.trans-danmark.dk Torsdag den 14. april 2004. Referat fra generalforsamlingen i trans-danmark.dk, som fandt sted lørdag den 13. marts

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen den 4. marts 2006 kl. 1300 i Vivild.

Referat fra generalforsamlingen den 4. marts 2006 kl. 1300 i Vivild. Referat fra generalforsamlingen den 4. marts 2006 kl. 1300 i Vivild. Generalforsamlingen påbegyndtes kl. 1315. Formanden Karin Astrup bød velkommen til de 13 stemmeberettigede som var mødt frem på trods

Læs mere

Vejledning om kastration i forbindelse med kønsskifte

Vejledning om kastration i forbindelse med kønsskifte Enhed For tilsyn Sundhedsstyrelsen Islands Brygge 67, 2300 København S. Karup, den 17. august 2006 Høringssvar vedrørende vejledning om kastration med henblik på kønsskifte. J.nr. 0-608-01-15/1/KWI Det

Læs mere

Den 7. marts 2009 afholdte vi vores generalforsamling i Bygningen i Vejle.

Den 7. marts 2009 afholdte vi vores generalforsamling i Bygningen i Vejle. NEWSLETTER NO. 15 21. maj 2009 Kære medlemmer, Jeg beklager, at dette nyhedsbrev er blevet forsinket en smule. 1. Generalforsamlingen 2009 Den 7. marts 2009 afholdte vi vores generalforsamling i Bygningen

Læs mere

Behandlingsteam. Transseksualitet

Behandlingsteam. Transseksualitet Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2013-14 L 189 Bilag 3 Offentligt Sexologisk Klinik Behandling i Danmark af personer med transseksuelle symptomer. Annamaria Giraldi, Overlæge, Ph.d Jørgen Bech-Jessen,

Læs mere

Vedr. B 142 - Forslag til folketingsbeslutning om transseksuelles/transkønnedes rettigheder

Vedr. B 142 - Forslag til folketingsbeslutning om transseksuelles/transkønnedes rettigheder Til Sundhedsudvalget. Vedr. B 142 - Forslag til folketingsbeslutning om transseksuelles/transkønnedes rettigheder Trans-Danmark, Landsforeningen for Transvestitter og Transseksuelle glæder sig over beslutningsforslagets

Læs mere

vedtægter af 8. marts 2019 for Life Science Law DK (LSL)

vedtægter af 8. marts 2019 for Life Science Law DK (LSL) Life Science Law DK vedtægter af 8. marts 2019 for Life Science Law DK (LSL) Life Science Law DK 2 / 7 INDHOLD 1 Navn, hjemsted og formål... 2 2 Medlemskab og kontingent... 3 3 Bestyrelse... 3 4 Generalforsamling...

Læs mere

SPØRGESKEMA. til dig der har deltaget i. Følgende institutioner har ansvaret for undersøgelsen: Folkesundhed København og Syddansk Universitet

SPØRGESKEMA. til dig der har deltaget i. Følgende institutioner har ansvaret for undersøgelsen: Folkesundhed København og Syddansk Universitet SPØRGESKEMA til dig der har deltaget i Følgende institutioner har ansvaret for undersøgelsen: Folkesundhed København og Syddansk Universitet Hvordan besvares spørgeskemaet? Inden du besvarer et spørgsmål,

Læs mere

Beretning. Forslag til folketingsbeslutning om transseksuelles/transkønnedes rettigheder [af Per Clausen (EL) m.fl.]

Beretning. Forslag til folketingsbeslutning om transseksuelles/transkønnedes rettigheder [af Per Clausen (EL) m.fl.] Sundhedsudvalget (2. samling) B 65 - Bilag 8 Offentligt Til beslutningsforslag nr. B 65 Folketinget 2007-08 (2. samling) Beretning afgivet af Sundhedsudvalget den 0. juni 2008 3. udkast til Beretning over

Læs mere

Stk. 1. Som medlemmer optages enhver, som har lyst og vilje til at arbejde for foreningens formål.

Stk. 1. Som medlemmer optages enhver, som har lyst og vilje til at arbejde for foreningens formål. Vedtægter Vedtægter for Dansk Medicinsk Cannabis Forening 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Dansk Medicinsk Cannabis Forening. Stk. 2. Foreningens hjemsted er Københavns Kommune. 2. Formål

Læs mere

Vedtægter for trans-danmark.dk, Landsforeningen for Transvestitter og Transseksuelle

Vedtægter for trans-danmark.dk, Landsforeningen for Transvestitter og Transseksuelle Landsforeningen for Transvestitter og Transseksuelle Web adresse: www.trans-danmark.dk Lørdag den 26. april 2003 I Vedtægter for trans-danmark.dk, Landsforeningen for Transvestitter og Transseksuelle Navn

Læs mere

Vedtægter for Elevforeningen ved Musik- & Teaterhøjskolen

Vedtægter for Elevforeningen ved Musik- & Teaterhøjskolen Indhold Vedtægter for Elevforeningen ved Musik- & Teaterhøjskolen 1 Navn og hjemsted 2 Formål 3 Medlemskreds 4 Arrangementer 5 Bestyrelsens sammensætning og konstitution 6 Foreningens daglige drift 7 Bestyrelsesmøder.

Læs mere

Bekendtgørelse om navne

Bekendtgørelse om navne Bekendtgørelse om navne I medfør af 2, stk. 2, 4, stk. 4 og 5, 5, stk. 3, 7, stk. 3, 8, stk. 4, 11, stk. 3, 13, stk. 3, 16, stk. 4, 20, 21, stk. 2, 25 a, stk. 4, og 30, stk. 4, i lov nr. 524 af 24. juni

Læs mere

Vedtægter for Borup Kino

Vedtægter for Borup Kino Vedtægter for Borup Kino INDHOLDSFORTEGNELSE Navn og hjemsted:... 3 Formål... 3 Medlemskab... 3 Hæftelse... 3 Foreningens ledelse:... 4 Bestyrelsen... 4 Arbejdsgrupper:... 5 Administration... 5 Regnskab

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for D J U R S L A N D S UDLEJE R F O R E N I N G

V E D T Æ G T E R. for D J U R S L A N D S UDLEJE R F O R E N I N G V E D T Æ G T E R for D J U R S L A N D S UDLEJE R F O R E N I N G 1. Navn Foreningens navn er Djurslands Udlejerforening. 2. Formål a) at varetage medlemmernes interesser i almindelighed. b) at udøve

Læs mere

Yderligere forslag fra medlemmerne til behandling på generalforsamlingen skal være formanden i hænde senest 7 dage før generalforsamlingen afholdes.

Yderligere forslag fra medlemmerne til behandling på generalforsamlingen skal være formanden i hænde senest 7 dage før generalforsamlingen afholdes. 10. oktober 2010 Til foreningens medlemmer Indkaldelse til ordinær årlig generalforsamling Der indkaldes hermed til ordinær årlig generalforsamling iht. foreningens vedtægter: Tidspunkt: Mandag den 25.

Læs mere

Vedtægter for foreningen "BumbleBees"

Vedtægter for foreningen BumbleBees Vedtægter for foreningen "BumbleBees" 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn: BumbleBees (underafdelinger Mini og Biografklub) Stk. 2. Foreningen er stiftet den 24. januar 2014. Stk. 3. Foreningens

Læs mere

1. november 2007. Trans-Danmark har for tiden et meget højt aktivitets niveau, som afspejler sig i vores daglige

1. november 2007. Trans-Danmark har for tiden et meget højt aktivitets niveau, som afspejler sig i vores daglige NEWSLETTER NO. 7 1. november 2007 Kære medlemmer, Dette er newsletter nummer 7 Trans-Danmark har for tiden et meget højt aktivitets niveau, som afspejler sig i vores daglige virke. Jeg ved at vi ofte får

Læs mere

Instituttet har følgende bemærkninger til Sundhedsstyrelsens udkast til vejledning:

Instituttet har følgende bemærkninger til Sundhedsstyrelsens udkast til vejledning: Sundhedsstyrelsen Enheden for Evidens, Uddannelse og Beredskab Islands Brygge 67 2300 København S E-mail: Enhedeub@sst.dk W I L D E RS PLA D S 8 K DK-1403 C OPENHA G E N K T E L E F ON +45 3 2 6 9 8 8

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ROSKILDE GARDEN NAVN OG HJEMSTED. Stk. 1. Korpsets navn er - ROSKILDE GARDEN tidligere Roskilde Borgervæbning stiftet 25. juni 1935.

VEDTÆGTER FOR ROSKILDE GARDEN NAVN OG HJEMSTED. Stk. 1. Korpsets navn er - ROSKILDE GARDEN tidligere Roskilde Borgervæbning stiftet 25. juni 1935. VEDTÆGTER FOR ROSKILDE GARDEN 1 NAVN OG HJEMSTED. Korpsets navn er - ROSKILDE GARDEN tidligere Roskilde Borgervæbning stiftet 25. juni 1935. Korpset er en selvejende institution og er hjemmehørende i Roskilde

Læs mere

Vedtægter for DTU Dancing

Vedtægter for DTU Dancing Vedtægter for DTU Dancing 1.Foreningens navn og hjemsted Klubbens navn er DTU Dancing Dens hjemsted er Danmarks Tekniske Universitet, 2800 Kongens Lyngby, Lyngby-Taarbæk Kommune. 2. Foreningens formål

Læs mere

Vedtægter for H.U.F. - Håbefulde Unge Forfattere Vedtaget 04/06-2006 ved ordinær generalforsamling.

Vedtægter for H.U.F. - Håbefulde Unge Forfattere Vedtaget 04/06-2006 ved ordinær generalforsamling. Henvisning til for foreningen gældende andre vedtægter: Vedtægter for Skrivelyst Vedtægter for Arrangementsudvalget **Navn og formål** 1 Foreningens navn er HUF, hvilket står for: Håbefulde Unge Forfattere.

Læs mere

Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Stk Formål. Stk. 1 Stk. 2 Stk. 3 Stk. 4 Stk. 5. Stk. 6 Stk.

Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Stk Formål. Stk. 1 Stk. 2 Stk. 3 Stk. 4 Stk. 5. Stk. 6 Stk. Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Patientforeningen Modermærkekræft. Stk. 2. Foreningens hjemsted er formandens adresse. 2 Formål. Stk. 1. At

Læs mere

GENERALFORSAMLING. De bedste hilsner og på gensyn. Merete Behrndt Stoltz Formand for Garderhøjfortets venner Telefon 26164576 kbhloppe@post.tele.

GENERALFORSAMLING. De bedste hilsner og på gensyn. Merete Behrndt Stoltz Formand for Garderhøjfortets venner Telefon 26164576 kbhloppe@post.tele. GENERALFORSAMLING Tiden for årets generalforsamling nærmer sig og på grund af Påsken og andre helligdage, bliver Generalforsamlingen afholdt sent i år. Vi har valgt søndag den 19. april. Jeg skal opfordre

Læs mere

Vedtægter for Roskilde Universitets Alumneforening

Vedtægter for Roskilde Universitets Alumneforening Vedtægter for Roskilde Universitets Alumneforening DATO/REFERENCE 28. september 2012 JOURNALNUMMER Foreningens navn og hjemsted. 1. Foreningens navn er Roskilde Universitets Alumneforening The Alumni Society

Læs mere

V E D T Æ G T E R. For PERSONALEKUNSTFORENINGEN. Kunstcirklen, Lyngby rådhus, 2800 Lyngby

V E D T Æ G T E R. For PERSONALEKUNSTFORENINGEN. Kunstcirklen, Lyngby rådhus, 2800 Lyngby V E D T Æ G T E R For PERSONALEKUNSTFORENINGEN Kunstcirklen, Lyngby rådhus, 2800 Lyngby FORENINGENS FORMÅL M.V. 1 Formål: At fremme medlemmernes interesse for kunst bl.a. gennem foredrag, udstillings-

Læs mere

Fejø Møllelaug. Indhold. Fejø Møllelaug 1. Fejø, den 5. februar 2006. Indhold 1

Fejø Møllelaug. Indhold. Fejø Møllelaug 1. Fejø, den 5. februar 2006. Indhold 1 Fejø Møllelaug Fejø, den 5. februar 2006 Indhold Fejø Møllelaug 1 Indhold 1 Vedtægter for Fejø Møllelaug, Østerby Mølle a.m.b.a 2 1. Navn, hjemsted og adresse... 2 2. Formål... 2 3. Medlemmer... 2 4. Generalforsamling...

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Referat af GENERALFORSAMLING 2007 Den 14. februar 2007 Der deltog i alt 29 medlemmer. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. Som dirigent valgtes Arne Olsen. 2. Formandens

Læs mere

Foreningsarbejdet skal give børn, unge og ældre i lokalområdet omkring Munkebjergskolen mulighed for aktivt og kammeratligt samvær i deres fritid.

Foreningsarbejdet skal give børn, unge og ældre i lokalområdet omkring Munkebjergskolen mulighed for aktivt og kammeratligt samvær i deres fritid. 1. NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Munkebjerg Gymnastikforening. Dens hjemsted er Odense Kommune. FORMÅL 2. Foreningens formål er at samle gymnastik- og idrætsinteresserede under velkvalificeret ledelse

Læs mere

REGLER & VEDTÆGTER FOR FREDERIKSBERG AIKIDO KLUB. Foreningens navn er Frederiksberg aikido klub. Dens hjemsted er i Frederiksberg kommune.

REGLER & VEDTÆGTER FOR FREDERIKSBERG AIKIDO KLUB. Foreningens navn er Frederiksberg aikido klub. Dens hjemsted er i Frederiksberg kommune. REGLER & VEDTÆGTER FOR FREDERIKSBERG AIKIDO KLUB 1. Foreningens navn Foreningens navn er Frederiksberg aikido klub. Dens hjemsted er i Frederiksberg kommune. 2. Formål Foreningens formål er at tilbyde

Læs mere

"50+ i Europa" Helbred, aldring og pensionsforhold i Europa

50+ i Europa Helbred, aldring og pensionsforhold i Europa Agency Logo Husstands-ID 1 2 0 0 Person-ID Dato for interview: Interviewer nr: Interviewpersons FORnavn "50+ i Europa" Helbred, aldring og pensionsforhold i Europa 2006 Spørgeskema som De selv udfylder

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i Ejerlaget Sletten afholdes i

Referat af ordinær generalforsamling i Ejerlaget Sletten afholdes i - 1 - Referat af ordinær generalforsamling i Ejerlaget Sletten afholdes i Harboøre Centret Lemvigvej 9A, 7673 Harboøre Lørdag den 9. juni 2012 kl. 14.00 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning

Læs mere

Formandens beretning april 2008

Formandens beretning april 2008 Formandens beretning april 2008 Vi har netop i den forgangne uge måttet sige et sidste farvel til Helmer Fredriksen, et mangeårigt medlem af Nysted Bådelaug. Helmer var lige fyldt 80 år, men tabte desværre

Læs mere

NEW PATRIOTIC PARTY DANMARK VEDTÆGTER

NEW PATRIOTIC PARTY DANMARK VEDTÆGTER NEW PATRIOTIC PARTY DANMARK VEDTÆGTER 1. NAVN OG HJEMSTED. Stk. 1. Navnet på foreningen skal være New Patriotic Party, Danmark (forkortet NPP- Denmark). Stk. 2. Foreningens hjemsted er Ishøj kommune. 2.

Læs mere

af Cyklistforbundet. Lyngby-Taarbæk/Rudersdal lokalafdeling Vedtægter for lokalafdelingen Forslag pr. 23. februar 2017

af Cyklistforbundet. Lyngby-Taarbæk/Rudersdal lokalafdeling Vedtægter for lokalafdelingen Forslag pr. 23. februar 2017 Cyklistforbundet Lyngby-Taarbæk/Rudersdal lokalafdeling Vedtægter for lokalafdelingen Forslag pr. 23. februar 2017 Gammel tekst Ny tekst 1 Dansk Cyklist Forbund, Lyngby- Taarbæk/Rudersdal afdeling er en

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af navneloven

Forslag. Lov om ændring af navneloven Fremsat den {FREMSAT} af justitsministeren (Brian Mikkelsen) Forslag til Lov om ændring af navneloven (Adgang til at tage en afdød ægtefælles mellem- og efternavn m.v.) 1 I navneloven, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Psykiatri. Information om TRANSKØNNETHED OG KØNSIDENTITET hos børn og unge

Psykiatri. Information om TRANSKØNNETHED OG KØNSIDENTITET hos børn og unge Psykiatri Information om TRANSKØNNETHED OG KØNSIDENTITET hos børn og unge HVAD ER TRANSKØNNETHED? Det kan være svært at forklare præcist, hvad det vil sige at være eller at føle sig transkønnet, men mange

Læs mere

Vedtægter for Nysted Bådelaug

Vedtægter for Nysted Bådelaug Vedtægter for Nysted Bådelaug 28. februar 2014 Navn og formål 1 Navn og hjemsted 2 Bådelaugets formål Medlemmer 3 Optagelse af medlemmer 4 Udmeldelse og eksklusion af medlemmer 5 Æresmedlemmer Generalforsamling

Læs mere

Vedtægter for foreningen GamMa

Vedtægter for foreningen GamMa Vedtægter for foreningen GamMa 5. udgave 14. december 2013 1. Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Alumneforeningen GamMa, og dens hjemsted er i København. 2. Foreningens formål Foreningens

Læs mere

FORENINGEN KULTURHAVN GILLELEJES VENNER

FORENINGEN KULTURHAVN GILLELEJES VENNER FORENINGEN KULTURHAVN GILLELEJES VENNER VEDTÆGTER 1 Navn og organisation Foreningens navn er: Kulturhavn Gillelejes Venner. Foreningen er stiftet af en kreds af frivillige og er en almennyttig forening

Læs mere

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN ØSTSALLING PENSIONISTFORENING NYHEDSAVIS PENSIONISTFORENINGENS NYHEDSAVIS JANUAR 2012 3. ÅRGANG NR. 1 Formanden skriver: Ventetiden Den 1. december var vi til adventsfest

Læs mere

Vedtægter for foreningen Polymeren

Vedtægter for foreningen Polymeren Udkast Vedtægter for foreningen Polymeren 1. Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn og hjemsted er Foreningen Polymeren Stationsvej 69 5792 Årslev Faaborg-Midtfyn Kommune CVR: 2. Foreningens formål

Læs mere

Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København

Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København Kapitel 1: Generelt 1 Stk. 1 Foreningens navn er pr. 1/3 2003 Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København, i daglig tale. Stk. 2

Læs mere

Vedtægter for Frederikshavn Blackhawks Floorball

Vedtægter for Frederikshavn Blackhawks Floorball Vedtægter for Frederikshavn Blackhawks Floorball 1. Klubbens navn: Klubbens navn er Frederikshavn Blackhawks Floorball Stiftelsesdato: 2. Klubbens hjemsted: Klubben er hjemmehørende i Frederikshavn Kommune.

Læs mere

PfT anfører videre, at de kan anbefale de øvrige punkter: Trans-Danmark

PfT anfører videre, at de kan anbefale de øvrige punkter: Trans-Danmark Landsforeningen for Transvestitter og Transseksuelle Web adresse: www.trans-danmark.dk Folketingets Sundhedsudvalg 25. september 2007 Vedr.: Beslutningsforslag B 142 om transseksuelles rettigheder Kommentarer

Læs mere

Flemming Efterskole Gymnastikforening

Flemming Efterskole Gymnastikforening Flemming Efterskole Gymnastikforening 1 Foreningen Flemming Efterskole Gymnastikforening er stiftet d. 9/12 2014 med hjemsted i Hedensted Kommune. Foreningen er tilsluttet GymDanmark under Danmarks Idræts-Forbund

Læs mere

Vedtægter for Vejle Fredericia Landboforening

Vedtægter for Vejle Fredericia Landboforening Vedtægter for Vejle Fredericia Landboforening 1 Navn og hjemsted 1 Foreningens navn er Vejle-Fredericia Landboforening. Sekretariats-adresse: LandbrugetsHus, Erhvervsbyvej 13, 8700 Horsens Formål 2 Foreningens

Læs mere

VEDTÆGTER FOR IKAST OG OMEGNS MOTOR KLUB 2015

VEDTÆGTER FOR IKAST OG OMEGNS MOTOR KLUB 2015 VEDTÆGTER FOR IKAST OG OMEGNS MOTOR KLUB 2015 1. Navn. Foreningens navn er: Ikast og omegns Motor Klub. Forkortet til IMK 2. Formål. Foreningens formål er at samle alle sportsinteresserede i en forening

Læs mere

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn Referat fra SVOO generalforsamling onsdag den 21. marts 2012 kl. 19:00 Formand Per Sørensen bød velkommen og udtrykke sin glæde over det store fremmøde til årets generalforsamling. Ad 1: Ad 2: Valg af

Læs mere

Vedtægter for foreningen TORDENSKIOLDSDAGE Forord

Vedtægter for foreningen TORDENSKIOLDSDAGE Forord Vedtægter for foreningen TORDENSKIOLDSDAGE 1717 Forord TORDENSKIOLDSDAGE har eksisteret siden 1998, og den udvikling som dagene har gennemgået har vist, at der er behov for en gruppe, som kan støtte op

Læs mere

Vedtægter for foreningen Visionscenter for Fred. 1. Foreningens navn, hjemsted og formål.

Vedtægter for foreningen Visionscenter for Fred. 1. Foreningens navn, hjemsted og formål. Vedtægter for foreningen Visionscenter for Fred 1. Foreningens navn, hjemsted og formål. Foreningens navn er "Visionscenter for Fred". Foreningens hjemsted er Svendborg Kommune. Foreningens formål er at

Læs mere

ODENSE SKØJTEKLUB VEDTÆGTER

ODENSE SKØJTEKLUB VEDTÆGTER ODENSE SKØJTEKLUB VEDTÆGTER 1.1 NAVN: Klubbens navn er ODENSE SKØJTEKLUB (OSK) 1.2 FORMÅL: Klubben dyrker skøjteløb (og de til enhver tid hørende aktiviteter under Dansk Skøjte Union) og arbejder for at

Læs mere

i Djurslands Bank A/S

i Djurslands Bank A/S Djurslands Bank A/S Torvet 5 8500 Grenaa Kommissorium for Nominerings- og aflønningsudvalget Gældende fra 27. januar 2017 Erstatter version af 16. december 2016 Erstatter udgave af 28. maj 2014Erstatter

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DANSK BETON FABRIKSBETONGRUPPEN. (Dansk Fabriksbetonforening) (DFBF)

VEDTÆGTER FOR DANSK BETON FABRIKSBETONGRUPPEN. (Dansk Fabriksbetonforening) (DFBF) VEDTÆGTER FOR DANSK BETON FABRIKSBETONGRUPPEN (Dansk Fabriksbetonforening) (DFBF) Vedtaget den 15. september 1964. Ændret den 17. april 1970, den 14. april 1972, den 26. april 1974, den 26. august 1975,

Læs mere

Dansk Politihundeforening Galten afdeling

Dansk Politihundeforening Galten afdeling VEDTÆGTER FOR Dansk Politihundeforening Galten afdeling Skovby Mosegård, Århusvej 217, 8464 Galten CVR-nummer 29 69 88 64 1. Foreningens navn er Dansk Politihundeforening, Galten Afdeling. Foreningen er

Læs mere

Vedtægter. for. Frederikshavn Træskibslaug.

Vedtægter. for. Frederikshavn Træskibslaug. Vedtægter for Frederikshavn Træskibslaug. 1 Navn og hjemsted. Laugets navn er Frederikshavn Træskibslaug. Laugets hjemsted er Frederikshavn Kommune. 2 Formål. Laugets formål er at opbygge og bevare træskibsmiljøet

Læs mere

Tidligere vedtægter for Borup Kino. Nye vedtægter for Borup Kino. Navn og hjemsted: 1.1. Foreningens navn er Borup Kino.

Tidligere vedtægter for Borup Kino. Nye vedtægter for Borup Kino. Navn og hjemsted: 1.1. Foreningens navn er Borup Kino. Tidligere vedtægter for Borup Kino Nye vedtægter for Borup Kino 1 Navn og hjemsted: 1.1. Foreningens navn er Borup Kino. 1.2. Foreningens hjemsted er Borup, Køge Kommune. 1 Navn og hjemsted: 1.1 Foreningens

Læs mere

VEDTÆGTER FOR IKAST OG OMEGNS MOTOR KLUB 2016

VEDTÆGTER FOR IKAST OG OMEGNS MOTOR KLUB 2016 VEDTÆGTER FOR IKAST OG OMEGNS MOTOR KLUB 2016 Sidst justeret ved en ordinær generalforsamling 21. januar 2016. Side 1 af 5 1. Navn. Foreningens navn er: Ikast og omegns Motor Klub. Forkortet til IMK 2.

Læs mere

Vedtægter 1 Foreningens navn og hjemsted

Vedtægter 1 Foreningens navn og hjemsted Vedtægter 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er: Dansk Turismefremme Foreningens hjemsted er formandens virksomhedsadresse, eller der hvor foreningens sekretariat er beliggende. Formanden

Læs mere

Vedtægter for Tommerup Taekwondo Klub (TTK)

Vedtægter for Tommerup Taekwondo Klub (TTK) Vedtægter for Tommerup Taekwondo Klub (TTK) Navn 1 Klubbens navn er Tommerup Taekwondo Klub. Klubbens hjemsted er Ny Assens Kommune. Formål 2 Klubbens formål er at træne Taekwondo i henhold til Dansk Taekwondo

Læs mere

Vedtægter for RUCalumne

Vedtægter for RUCalumne Vedtægter for RUCalumne DATO/REFERENCE 13. oktober 2015 Foreningens navn og hjemsted. 1. Foreningens navn er RUCalumne The Alumni Society of Roskilde University. Foreningens hjemsted er Roskilde Universitet

Læs mere

Vedtægter for personaleforeningen for ansatte på Roskilde Universitet

Vedtægter for personaleforeningen for ansatte på Roskilde Universitet Vedtægter for personaleforeningen for ansatte på Roskilde Universitet 1 Foreningens navn Foreningens navn er RUC on. 2 Foreningens formål Stk. 1 Foreningens formål er, igennem selskabeligt samvær og fælles

Læs mere

Vedtægter/Formål. Foreningens navn er Erhvervsklubben Aarhus Aadal, forkortet e-klubben.

Vedtægter/Formål. Foreningens navn er Erhvervsklubben Aarhus Aadal, forkortet e-klubben. Vedtægter/Formål 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Erhvervsklubben Aarhus Aadal, forkortet e-klubben. Foreningen har hjemsted i Århus Kommune. 2 Formål E-klubbens formål er: at skabe et netværk for

Læs mere

Referat af Møllebandens generalforsamling Torsdag, den 09.februar 2017

Referat af Møllebandens generalforsamling Torsdag, den 09.februar 2017 Referat af s generalforsamling Torsdag, den 09.februar 2017 Sted: Remisen, Brande kl.16:30 Deltagere: 86 tilmeldte Dagsordenen jf.vedtægterne: 1.Valg af dirigent 2.Valg af stemmetællere 3.Fremlæggelse

Læs mere

Foreningen for den Gamle Danske Spids. Vedtægter.

Foreningen for den Gamle Danske Spids. Vedtægter. Vedtægter. 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Foreningen for den Gamle Danske Spids (GDS) 2. Foreningens hjemsted er den til enhver tid siddende formands adresse. 2. Foreningens formål er:

Læs mere

Vedtægter for SVET. Stk. 2. Indmeldelse i MB sker på MB Boldklubs, for tiden, oprettede internet portal klub-modul Udmeldelse sker på samme portal.

Vedtægter for SVET. Stk. 2. Indmeldelse i MB sker på MB Boldklubs, for tiden, oprettede internet portal klub-modul Udmeldelse sker på samme portal. Vedtægter for SVET 1 Navn og hjemsted. Foreningens navn er SVET Foreningen er stiftet i december 1990. Foreningens hjemsted er Måløv, Ballerup kommune. Foreningen er tilsluttet Måløv Boldklub, som et delvist

Læs mere

Love Bælternes Fiskeriforening

Love Bælternes Fiskeriforening Love Bælternes Fiskeriforening 1 Senest opdateret 10/3-2015 Foreningens navn: Bælternes Fiskeriforening. 1 2 Foreningens formål er at varetage medlemmernes fiskerimæssige interesser internt, over for andre

Læs mere

Stk. 1. Selskabets navn er Broholmerselskabet (herefter kaldt Selskabet). Selskabet er stiftet

Stk. 1. Selskabets navn er Broholmerselskabet (herefter kaldt Selskabet). Selskabet er stiftet Vedtægter for Broholmerselskabet 1. Navn og hjemsted. Stk. 1. Selskabets navn er Broholmerselskabet (herefter kaldt Selskabet). Selskabet er stiftet 20.4.1979. Stk. 2. Selskabets hjemsted er formandens

Læs mere

Transvestitforeningen i Danmark TiD

Transvestitforeningen i Danmark TiD Vedtægt for Transvestitforeningen i Danmark TiD I. Navn 1. Foreningens navn er Transvestitforeningen i Danmark forkortet TiD. Stk. 2. Foreningen skal være registreret i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.

Læs mere

Vedtægter for KIU - Patientforeningen Kræft i underlivet. Omfanget af samarbejdet er beskrevet i en særskilt samarbejdsaftale.

Vedtægter for KIU - Patientforeningen Kræft i underlivet. Omfanget af samarbejdet er beskrevet i en særskilt samarbejdsaftale. KIU's vedtægter Vedtægter for KIU - Patientforeningen Kræft i underlivet. Patientforeningen for kvinder, der har eller har haft kræft i underlivet. 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er KIU

Læs mere

Vedtægt. for. Grundejersammenslutningen i Tårnby Kommune

Vedtægt. for. Grundejersammenslutningen i Tårnby Kommune Vedtægt for Grundejersammenslutningen i Tårnby Kommune Stiftet den 15. november 1927 1. Navn og hjemsted. Stk. 1, Foreningens navn er Grundejersammenslutningen i Tårnby Kommune. Stk. 2, Foreningens hjemsted

Læs mere

Grundejerforeningen Bæveren II Støvring Ådale

Grundejerforeningen Bæveren II Støvring Ådale Grundejerforeningen Bæveren II Støvring Ådale Regnskab for perioden fra 14. december 2012 til 31. december 2013 1. regnskabsår Indholdsfortegnelse Foreningsoplysninger... 3 Formandens beretning... 4 Bestyrelsens

Læs mere

Vedr. Forslag til vedtægtsændringer

Vedr. Forslag til vedtægtsændringer Vedr. Forslag til vedtægtsændringer På den nys overståede generalforsamling, var der ikke mødt de nødvendige 2/3 af medlemmerne frem, så forsamlingen var ikke beslutningsdygtig. Forslaget til vedtægter

Læs mere

Vedtægter for HANDELSSTANDENS BOLDKLUB

Vedtægter for HANDELSSTANDENS BOLDKLUB Vedtægter for HANDELSSTANDENS BOLDKLUB 2012 1. Klubbens navn er Handelsstandens Boldklub, og har hjemsted i Københavns Kommune. Den har til formål at samle mænd og kvinder til udøvelse af boldspil. Dog

Læs mere

Vedtægter for Hyllinge og Omegns Støtteforening.

Vedtægter for Hyllinge og Omegns Støtteforening. Vedtægter for Hyllinge og Omegns Støtteforening. Begrænset ansvar. [1] INDHOLDSOVERSIGT 1. Foreningen. Navn: 1 Hjemsted: 2 Formål: 3 2. Medlemmerne. Medlemskab 4 Finansiering og ansvar 5 3. Foreningsmyndighederne.

Læs mere

FORSLAG TIL VEDTÆGT FOR FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGER

FORSLAG TIL VEDTÆGT FOR FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGER FORSLAG TIL VEDTÆGT FOR FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGER Som en hjælp til nye foreninger, har Center for Kultur, Idræt og Sundhed udarbejdet et forslag til, hvordan en foreningsvedtægt kan opbygges.

Læs mere

Radikale Venstre Thy Mors Vi kæmper for kulturen, naturen og nærdemokratiet

Radikale Venstre Thy Mors Vi kæmper for kulturen, naturen og nærdemokratiet Referat fra Radikale Venstre Thy Mors generalforsamling onsdag d. 17. april 2013 kl. 19.30 i Plantagehuset 1. Valg af dirigent, sekretær og stemmetællere Henrik Bolt Jørgensen valgtes til dirigent og Peter

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed

VEDTÆGTER. for. Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed VEDTÆGTER for Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed Vedtaget på repræsentantskabets ordinære møde den 26. maj 1998 og med ændringsforslag vedtaget på senere repræsentantskabsmøder -

Læs mere

Kommissorium for Nomineringsudvalget. August 2019

Kommissorium for Nomineringsudvalget. August 2019 Kommissorium for Nomineringsudvalget August 2019 Indhold 1. KONSTITUERING, FORMÅL... 3 2. MEDLEMMER... 3 3. MØDER... 3 4. NOMINERINGSUDVALGETS OPGAVER... 4 5. RESSOURCER... 5 6. RAPPORTERING... 5 7. OFFENTLIGGØRELSE...

Læs mere

Vedtægter for Scramasax

Vedtægter for Scramasax Vedtægter for Scramasax Forening for håndværk, klædedragter og krigskunst. Paragraf 1 : Foreningens navn er Middelalderforeningen Scramasax og den hører hjemme i Odense Kommune. Navnet Scramasax er forbeholdt

Læs mere

Vedtægter for Menighedsrådsforeningen for Lolland-Falsters Stift

Vedtægter for Menighedsrådsforeningen for Lolland-Falsters Stift Navn 1. Foreningens navn er Menighedsrådsforeningen for Lolland-Falsters Stift Formål og opgave 2. Det er foreningens formål og opgave - at arrangere møder, kurser og lignende, hvor menighedsrådenes virksomhed

Læs mere

STRANDPARKENS BÅDELAUG, ISHØJ HAVN 2635 ISHØJ. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 19. MARTS 2013 kl. 19.00.

STRANDPARKENS BÅDELAUG, ISHØJ HAVN 2635 ISHØJ. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 19. MARTS 2013 kl. 19.00. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 19. MARTS 2013 kl. 19.00. GENERALFORSAMLINGEN BLEV AFHOLDT I KLUBHUSET Punkt 1 Punkt 2 Valg af dirigent og evt. stemmetællere. Michael Johansson blev valgt som

Læs mere

Klubbens vedtægter for Gauerslund IF Fodbold

Klubbens vedtægter for Gauerslund IF Fodbold 27. Februar 2018 Side 1 af 5 Klubbens vedtægter for Gauerslund IF Fodbold 1: Navn og hjemsted Foreningens navn er Gauerslund IF Fodbold dens hjemsted er Gauerslund, Vejle Kommune. 2: Formål Foreningens

Læs mere

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn Referat fra Generalforsamling i SVOO Tirsdag den 21.marts 2017 1. Valg af dirigent, referent og stemmetællere. Frank Gamsbøl blev valgt til dirigent, og fastslog at generalforsamlingen var lovligt indkaldt

Læs mere

Foreningen Ulstrup IF er stiftet den og har hjemsted i Ulstrup i Favrskov Kommune.

Foreningen Ulstrup IF er stiftet den og har hjemsted i Ulstrup i Favrskov Kommune. Ulstrup IF 1: NAVN OG HJEMSTED. Foreningen Ulstrup IF er stiftet den 15.06.2010 og har hjemsted i Ulstrup i Favrskov Kommune. 2: FORMÅL. Foreningens formål er, med udgangspunkt i afdelingerne, at skabe

Læs mere

Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København

Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København Kapitel 1: Generelt 1 Stk. 1 Foreningens navn er pr. 1/3 2003 Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København, i daglig tale. Stk. 2

Læs mere

Vedtægter for foreningen "Kom og Dans, Præstbro

Vedtægter for foreningen Kom og Dans, Præstbro Vedtægter for foreningen "Kom og Dans, Præstbro 1 Navn og hjemsted. Foreningens navn er "Kom og Dans, Præstbro". Foreningen er hjemhørende i Frederikshavn Kommune. 2 Tilknytning. Foreningen er en selvstændig

Læs mere

Vedtægter for Viborg Taekwondo klub

Vedtægter for Viborg Taekwondo klub Vedtægter for Viborg Taekwondo klub Navn 1 Klubbens navn er Viborg Taekwondo Klub. Klubbens hjemsted er Viborg kommune. Formål 2 Klubbens formål er at træne Taekwondo i henhold til Dansk Taekwondo Forbunds

Læs mere

Hvor godt synes du, at du kender begrebet organdonation og transplantation?

Hvor godt synes du, at du kender begrebet organdonation og transplantation? Hvor godt synes du, at du kender begrebet organdonation og transplantation? Meget dårlig 1,2% 0,7% 12 8 0,7% 0,5% Dårligt 3,3% 3,5% 33 39 1,1% 1,1% Hverken godt eller dårligt 24,1% 22,1% 243 250 2,6% 2,4%

Læs mere

Psykiatri. Information om TRANSKØNNETHED OG KØNSIDENTITET hos børn og unge

Psykiatri. Information om TRANSKØNNETHED OG KØNSIDENTITET hos børn og unge Psykiatri Information om TRANSKØNNETHED OG KØNSIDENTITET hos børn og unge HVAD ER TRANSKØNNETHED? Det kan være svært at forklare præcist, hvad det vil sige at være eller at føle sig transkønnet men mange

Læs mere

GREJSDALENS GRUNDEJERFORENING OG ANTENNELAUG.

GREJSDALENS GRUNDEJERFORENING OG ANTENNELAUG. GREJSDALENS GRUNDEJERFORENING OG ANTENNELAUG. 1 Foreningens navn er: Grejsdalens Grundejerforening og Antennelaug 2 Foreningens formål er: At samle alle grundejere i Grejsdalen, Frederikshøj og Bøgager

Læs mere

DANSK FOLKEBÅDSKLUB KLUBBENS LOVE

DANSK FOLKEBÅDSKLUB KLUBBENS LOVE Navn og formål 1 Klubbens navn er Dansk Folkebådsklub, forkortet DFK. Klubben er ikke knyttet til et geografisk hjemsted, men afholder årlige generalforsamlinger, hvor bestyrelsen skønner, der gives mulighed

Læs mere

Referat fra General forsamling modelsejlklubben 28.02.15. Formanden bød velkommen og spurgte Hr lasse Rand om han ville være mødets

Referat fra General forsamling modelsejlklubben 28.02.15. Formanden bød velkommen og spurgte Hr lasse Rand om han ville være mødets Referat fra General forsamling modelsejlklubben 28.02.15. Formanden bød velkommen og spurgte Hr lasse Rand om han ville være mødets Dirigent. Lasse takkede for valget og satte mødet i gang med at konstatere

Læs mere

FLYTNING TIL NY ADRESSE

FLYTNING TIL NY ADRESSE FLYTNING TIL NY ADRESSE Kære medlemmer Så sker det! I oktober flytter vi til den nye adresse, Immerkær 42 i Hvidovre, til lokaler i Teleforeningen af 2003`s nye hus. Man kommer dertil med toget til Rødovre

Læs mere

1 stk. 1 Foreningens navn er pr. 1/ Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København, i daglig tale UNF København.

1 stk. 1 Foreningens navn er pr. 1/ Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København, i daglig tale UNF København. Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København Senest opdateret 10. marts 2018 Kapitel 1: Generelt Side 1 af 10 1 Foreningens navn er pr. 1/3 2003, København, i daglig tale UNF København.

Læs mere

Vedr. Forslag til vedtægtsændringer

Vedr. Forslag til vedtægtsændringer Vedr. Forslag til vedtægtsændringer På generalforsamlingen i 2016 blev bestyrelsen opfordret til at komme med forslag til en modernisering af vedtægterne, så de kom i overensstemmelse med det vi faktisk

Læs mere

Referent: Hanne Linnet Rugaards Skovvej 26, 8680 Ry. Bilag: Ejerlav I- J. Regnskab 2013 og Budget 2014

Referent: Hanne Linnet Rugaards Skovvej 26, 8680 Ry. Bilag: Ejerlav I- J. Regnskab 2013 og Budget 2014 Ejerlavet for delområde I- J i Kildebjerg Ry Beboelse Vest Referent: Hanne Linnet Rugaards Skovvej 26, 8680 Ry Bilag: Ejerlav I- J. Regnskab 2013 og Budget 2014 07-05- 2014 http://www.kildebjerg.net brian@24t.dk

Læs mere