Svanemøllebugten - kystlinie, strand og søbad

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Svanemøllebugten - kystlinie, strand og søbad"

Transkript

1 Svanemøllebugten - kystlinie, strand og søbad

2 Gentofte Kommune Østerbro Øresund Svanemøllebugten Københavns Kommune Motivation Vi har travlt i Danmark. Kalenderne er fyldt op: Stress er blevet en folkesygdom. Men det er ikke blot vores jobs, der optager plads i hverdagens tidsplan, for det er blevet vigtigt også at afsætte tid til at rekreere; se andre mennesker, bruge vores kroppe og slappe af. Det siges, at man husker bedre, arbejder mere koncentreret og generelt får et bedre helbred, hvis man er fysisk aktiv mange er bevidste om at finde en god balance mellem krop og sind. I København har ønsket om aktive fritidsbeskæftigelser udmøntet sig i et bredt udvalg af forskellige rekreative tilbud, hvor især badefaciliteter er blevet eftertragtede. Flere anlæg er etableret i og omkring København de seneste år, og der er både vilje hos politikerne og lyst blandt borgene til at opføre og bruge flere badeanlæg i byen. Et af de mest oplagte steder er Svanemøllebugten på Ydre Østerbro, hvor kommunen allerede har gjort de første tiltag. Efter adskillige år med forurenende kloakudslip er vandet nu rengjort, men bugtens kyststrækning er usammenhængende, og der mangler et egentligt anlæg, hvorfra folk kan komme i vandet.

3 Opgaven Formøvelse, Alvar Aalto Jeg ønsker, med ét overordnet arkitektonisk greb, at gøre strækningen mellem Svanemøllehavnen og Tuborg Havn til et rekreativt, oplevelsesrigt forløb. Ved en videreudvikling af de landskabelige bånd, der i dag smyger sig langs dele af bugtens periferi, tænkes kystlinien sammenfattet til én helhed. Etablering af en ny strand samt et søbad vil som omdrejningspunkter give Svanemøllebugten noget af den energi og det liv, som stedet mangler i dag. I kraft af søbadet vil bugten igen huse en badeanstalt, som den gjorde dengang Helgoland havde sin storhedstid netop her. Som et særligt udpeget, isoleret vandrum i Svanemøllebugten skal søbadet være et rekreativt samlingspunkt året rundt.

4 Havets kanter Vand er fascinerende. Det er foranderligt og flygtigt; det kan fryse og fordampe, være blikstille og i vildt oprør. Vand er en del af alle menneskers hverdag for nogle en selvfølge, for andre en luksus. Dryppende, klukkende, brusende vand. Salt eller ferskt. Klart eller opakt. Strømninger, krusninger, bølger, skum vindens leg på overfladen. Vand kommer for alvor til sin ret i havet; her oplever man dets sande natur, dets ro og styrke. Oceanerne, som omsvøber kloden, flyder efter samme regler. Vind og strøm skubber og trækker havene kruses alle af bølger, hvor ikke to er ens. Ser man ud over et hav, er det svært at fastholde blikket på den store, levende vandflade. I stedet fokuserer man på kanterne; horisontlinien eller en modstående bred i det fjerne, måske en båd eller en sten i bølgerne, og stranden, molen eller rælingen nær én selv. Kanterne, hvor havet møder sine omgivelser, er af særlig vigtighed: På havet vandrer vores blik, på dets kanter fastholdes det.

5 At bade i havet Lige fra vi i tidernes morgen kravlede op af havet, har mange nydt at drive tilbage i det. I Danmark har de fleste mennesker et forhold til det, at bade i havet. Enkelte skræmmes ved tanken om ukendte dybder og uhyggelige fisk, men de fleste forbinder en dukkert med forfriskende renlighed og vægtløs nydelse. Måske er det netop genkendelsen af den vægtløshed vi var i besiddelse af, de første i 9 måneder af vores liv, der giver det sansekick af frihed mange af os føler, når kroppen omsluttes af havets bløde saltvand. Eller også er det vores ben, der for et øjeblik skutter sig af glæde ved at være fri af kroppens flomme vægt. Når vi bader, er vi ofte både mere afklædte og tættere på fremmede mennesker end i nogen anden sammenhæng. Bader man fra land i den frie natur, er stranden typisk det fad, havet bliver serveret på. Strande kan være af forskellig karakter: Korte eller brede, stejle eller flade og af sten, grus eller sand i varierende kornstørrelser. Nogle strande er altså lavvandede og børnevenlige mens andre er stejle og stenede svære at gå i vandet fra. Den enkelte strands karakter betinges af bølgepåvirkning, strømforhold, kornstørrelse osv. og er svær at betvinge og styre. Modsat stranden, der skrånende glider op gennem havoverfladen, møder klippekyster og bolværker havet som lodrette vægge. Her får man ikke strandens sand mellem tæerne, men til gengæld er der andre muligheder, f.eks. for udspring og dykning.

6 Havet i byen Helgoland i Svanemøllebugten, 1925 For efterhånden mange år siden var det muligt at bade tæt på byen fra strande og badeanstalter. Indtil starten af 1900-tallet var mange københavnere foruden badefaciliteter i hjemmet og benyttede havn og hav til at holde hygiejnen i orden. Badeanstalterne lå tæt langs kysterne, hvor de fungerede som små samfund på vandet. Vinterbadeanstalten, Helgoland, blev i 1885 anlagt i Svanemøllebugten. I 1914 blev den renoveret og udbygget til Nordens største badeanstalt, en hvid by på vand, som ved stævner kunne huse 2000 tilskuere ved 100-meter bassinet. Men mens den industrielle aktivitet voksede i og omkring Københavns Havn, mindskedes vandkvaliteten og anstalterne forsvandt. Kloakvand blev ledt direkte ud i Svanemøllebugten, Helgoland blev revet ned og genopbygget ved Amager Strand. Vandet i byen blev så forurenet, at det var ulovligt at bade i det, så folk måtte længere væk det blev en rejse at tage på stranden.

7 Havnebadet ved Islands Brygge Nogle steder i byen er forurening stadig skyld i, at det ikke tilladt at bade, men over de seneste år er udviklingen vendt. Københavns Kommune har arbejdet intenst på badeforholdene og med skærpede miljøkrav og omfangsrige oprensningsprojekter, er Københavns havvand igen gjort tilgængeligt. Havnebadet ved Islands Brygge og dets genbo, Copencabana ved Fisketorvet, har været store publikumssucceser, og Amager Strandpark, med sin 4,6 km lange sandstrand, tegner også til at blive et attraktivt udflugtsmål for de sommerfriske københavnere. Lysten, til at bruge det salte vand som rekreativ adspredelse, er større en nogensinde, og politikerne i kommunen er enige om, at succeserne bør følges op med flere anlæg ved og i vandet. I netop den sammenhæng har der længe været fokus på Svanemøllebugten, hvor Københavns Kommune gennem de sidste 5 år har investeret ca. 200 mio. kr. i at rense vandet: Der er etableret overløbsbassiner og bygget et nyt renseanlæg, som rengør det kloakudslip, der tidligere forurenede vandet og bredte sin stank over Svanemøllebugten. I dag er vandet rent der mangler bare et sted at gå i det.

8 Villakvarter Rækkehuse Karréejendomme Øresund Tuborg Havn opfyldes Svanemøllebugten og de to havne Svanemøllehavnen Svanemøllebugten Svaneknoppen 100m Svanemøllebugten er navngivet efter Svanemøllen som nedbrændte i Den er Københavns nordligste blå kile med udsigt til Øresund. Bugtens vandareal afgrænses i vest af Ydre Østerbros nordligste villakvarter og i øst af Nordhavnens industrikajer. Bugtens kystlinie løber fra Tuborg Havn sydpå langs vejen Strandpromenaden og knækker mod øst ad den slanke pynt, Svaneknoppen, som udgør Svanemøllehavnens nordligste mole. Over for Svaneknoppen ligger restaurationsstedet Café Jorden Rundt, der fungerer som områdets eneste attraktion i vinterhalvåret. Bygningstypologisk sker der en gradvis opskalering fra kysten ind over land: Ud til bugten ligger et villakvarter, der afløses af rækkehusbebyggelser, som endeligt erstattes af små karréejendomme ved Strandvejen.

9 Tuborg Havn blev anlagt i 1868 og navngivet efter Store Tuborg, en fin gammel landejendom ved Øresundskysten. Havnen var en industrihavn der bl.a. husede Tuborgs Bryggerier, Kastrup Glasværk og Strandvejsgasværket. Under 2. Verdenskrig flygtede adskillige danske jøder fra området omkring havnen. Gennem de seneste år har Tuborg Havn undergået en total omdannelse. De gamle industribygninger er enten revet ned eller har fået andre funktioner, og en masse nybyggeri er skudt i vejret. I dag inddeles havnen i hhv. Tuborg Nord og Tuborg Syd, hvoraf den sydlige del stadig er i byggefasen. Vilhelm Lauritzen Arkitekter har tegnet masterplanen med m2 byggeri fordelt på boliger, erhverv, folkeskole og andre offentlige funktioner. I planen udvides byggegrundens areal vha. opfyldninger langs havnens sydøstlige kyst. Tuborg Havn ligger i Gentofte Kommune til forskel fra resten af kyststrækningen i Svanemøllebugten, der hører til Københavns Kommune. Masterplan for Tuborg Syd Svanemøllehavnen er Københavns største lystbådehavn, anlagt med plads til ca både. Den ligger i indløbet til den gamle Kalkbrænderihavn op ad et af Københavns vigtige landmarks, Svanemølleværket. I 1999 blev havnens nordligste mole, Svaneknoppen, udbygget. Her ligger flere af havnens klubhuse samt større grus- og græsarealer, der står tomme om sommeren og fungerer som opbevaringsarealer for havnens både i vinterhalvåret.

10 Strandvejen Tuborg Syd O2 Baneterræn Svanemøllen Station O2 vejen Strandpromenaden Cykelsti Parkering Allé på græs Promenade flade indstøbte kampesten Kampesten Spuns Træmole / bådebro Kommunegrænse 100m Problematikker og potentialer Kyststrækningen i bunden af Svanemøllebugten er i dag forsømt. Trods byens nærhed, det dragende hav og to aktive havne som naboer, er her ikke det liv, man kunne forestille sig. Langs kysten i Svanemøllebugten løber vejen Strandpromenaden. Dens sydlige halvdel er en vigtig trafikåre, der samler Københavns 2. ringvej op fra Kalkbrænderihavnsgade og sluser den videre i retning af Strandvejen. Den anden halvdel af vejen knækker af og fortsætter mod nord langs havet, her som en bred, stille vej præget af et større parkeringsareal. Mellem Strandpromenaden og vandet løber flere parallelle landskabelige bånd; en smuk allé på græs, en bred, flisebelagt promenade, en skråning af indstøbte, fladkløvede granitsten og i vandkanten; hele, runde kampesten. Disse forskelligartede bånd udgør tilsammen et veldefineret møde mellem vand og land. De udspringer ved Svanemøllehavnen, løber i nordlig retning og ender pludselig blindt ved grænsen til Gentofte Kommune kort før Tuborg Havns sydlige boligområde. Båndenes langstrakte forløb klippes brat af på en lidt ligegyldig måde, og man må som besøgende vende om og gå turen tilbage. Der er altså forstoppelse i den forbindelse, der kunne give kyststrækningen den gennemstrømning af liv, som den i stærk grad synes at mangle i dag.

11 Eksempel på beregning af strømforhold Københavns Kommune har i længere tid interesseret sig for bademuligheder i Svanemøllebugten. Ud over at have etableret et nyt renseanlæg har kommunen fået DHI Institut for vand og miljø til at foretage grundige undersøgelser af strøm-, bølge-, tang- og bundforhold i bugten. Det konkluderes, at en evt. strand bør placeres i bugtens sydvestlige hjørne, da der her er den største påvirkning fra naturkræfterne i Øresund, som vil sørge for hyppig udskiftning af vandet og renere bundforhold.

12 A A B B

13 Intention Projektet opdeles i to skalatrin: Kystlinie og badefaciliteter Kystlinie Svanemøllebugtens 1,8 km lange kystlinie bearbejdes som helhed. Grebet strækker sig fra den sydligste molepynt i Tuborg Havn til den nordligste molepynt på Svaneknoppen. Den eksisterende barriere ved kommunegrænsen ophæves, og den nye masterplan for Tuborg Syd indarbejdes i projektet. Der forudsættes en mulighed for at revidere kyststrækningen samt enkelte bygningselementer i masterplanen, så der opnås en gunstig helhedssituation. På bugtens kant ønskes mulighederne for rekreativ udfoldelse udvidet ved hjælp af enkle arkitektoniske tiltag med respekt for og inspiration fra de landskabelige bånd, der præger stedet i dag. Da området omkring Svanemøllebugten hovedsageligt ønskes bevaret som en lokal attraktion, bør de eksisterende parkeringsforhold kun udvides i behersket grad. Bil- og cykelparkering indarbejdes i projektet.

14 Strand Der anlægges to forskellige badefaciliteter; en strand og et søbad. Som modsætninger vil stranden være en del af den overordnede bearbejdning af kystlinien, mens søbadet vil ligge isoleret i bugtens vand. Stranden placeres ud fra retningslinier angivet i rapporten fra DHI og udstyres med få, vigtige faciliteter som toiletter, brusere og eventuelt livreddertårn. Strandens opland skal præges af større programmerede arealer til rekreativ aktivitet samt behandling af ankomst- og parkeringsforhold mennesker tænkes at kunne besøge strand og opland på en stor dag i højsæsonen. Til sammenligning bruges Bellevue Strandpark af op til badegæster på en varm sommerdag.

15 Søbad Søbadet, der anlægges som et selvstændigt objekt i bugten, skal servere en bid af havets vand under trygge, behagelige forhold for børn, unge og gamle. Stedet skal have en afskærmende virkning fra de urbane omgivelser, så besøgende samtidigt føler sig beskyttede og frie i et havets rum. Rumligt skal nicher og åbne flader, hvor man kan være alene, hvor man kan være sammen, give de besøgende mulighed for intimitet og samvær steder hvor man kan sidde, ligge og lege med Øresund som blå kulisse. I søbadet skal man kunne det, man ikke kan på en strand: Der skal være muligheder for udspring samt en sauna for vinterbadende vikinger og kuldskære sommergæster. Og så skal søbadet være en oplevelse for dem, der går på opdagelse i det undersøiske. Badets størrelse defineres ud fra en maksimal kapacitet på 100 besøgende ad gangen. Søbadets bro, forbindelsen til land, vil spille en væsentlig rolle. Broens fæste skal artikuleres i kystliniens forløb og herved sammenknytte opgavens to skalatrin.

16 Funktioner og materialer Kystline Strand Søbad Fodgængerpromenade Steder til ophold Rekreative tilbud / sportsfunktioner Bil- og cykelparkering Toiletter Brusere evt. depotbokse evt. livreddertårn 2 stk 2 stk Dæk 500m2 Sauna 2 stk à 15m2 Omklædningsrum 2 stk à 20m2 Brusere 4 stk Toiletter 2 stk Servicerum 20m2 Rengøring Teknik Livredderrum Bro ca. 75m lang Materialeholdningen for Svanemøllebugtens nye komponenter inspireres af stedets kontekst: Lystbådenes hvide sejl, Nordhavnens rustne kajkanter og bugtens nuværende kant i fladkløvede kampesten. Træ introduceres som et blødere, mere kropsnært materiale.

17 Afleveringsmateriale og arbejdsdisposition Modeller Situationsmodel 1:1000 Model af Søbad 1:100 / 1:200 Tegninger - Kystlinie Situationsplan 1:500 / 1:1000 Planudsnit af strand 1:200 Snit i terræn 1:200 / 1:500 Tegninger - Søbad Planer, snit, opstalter 1:100 / 1:200 Detalje 1:20 Diagrammer Kantens bånd Søbadets disponering Visualiseringer Materialeprøver Projektet bearbejdes faseopdelt: Fase 1 Området analyseres yderligere Situationsmodel bygges Inspirationsmateriale granskes Grundkonceptet skitseres Fase 2 Fase 3 Kystlinie og søbad bearbejdes sideløbende Skitsering i modeller, på papir og på computer, 2D og 3D Plancher og modeller udarbejdes til aflevering

18 Studieforløb fra Transformation af objekt Afdeling 3, Arkitektur, proces & metode: Vejl. Erik Brandt Dam, Ene Cordt Andersen 1. semester Rummets fortælling Flader Objekter - 4 rumlige sekvenser Rum, flade, funktion 2. semester Studiebolig Vejl. Erik Brandt Dam, Peter Andreas Sattrup 3. semester Miljøstation Transformation af objekt 4. semester Bevægelseshus Afdeling 1, Arkitektur, by & landskab: Vejl. Jacob Fischer, Katrine Østergaard 5. semester Ny by, landskab 6. semester Ny by, byplanlægning Afdeling 3, Arkitektur, proces & metode: Vejl. Finn Selmer, Claus Smed Søndergård 7. semester Fokusopgave - bebyggelse i Ørestad Praktik 8. semester Dorte Mandrup Arkitekter Afdeling 3, Arkitektur, proces & metode: Vejl. Erik Brandt Dam 9. semester Rammeopgave. Orangeri+café Vejl. Finn Selmer, Flemming Overgaard 10. semester Metaopgave. Program, Livet i byen Vejl. Erik Brandt Dam 11. semester Afgang. Svanemøllebugten - kystlinie, strand og søbad

19 Afgangsprogram - sommer 2007 Stefan Urup Kaplan - Afd.3 - Vejl. Erik Brandt Dam

Københavns Tømrerlaug

Københavns Tømrerlaug Københavns Tømrerlaug tømrerprisen 2010 Grøn og blå storby København skal være en grøn og blå storby. Så vi har sat det mål for 2015, at 90 procent af alle københavnere skal kunne gå til en park, en strand,

Læs mere

Portfolie. Projekter. Studierelaterede arbejder

Portfolie. Projekter. Studierelaterede arbejder Stefan Urup Kaplan Portfolie Gennem mit studieforløb har jeg hovedsageligt været tilknyttet Studieafdeling 3, arkitektur, proces og metode, som skalamæssigt spænder fra rum til bebyggelse. Mit tredje studieår

Læs mere

Badning i Svanemøllebugten oktober Idéoplæg udarbejdet af Hasløv & Kjærsgaard, arkitekter m.a.a. for Københavns Kommune, Vej og Park

Badning i Svanemøllebugten oktober Idéoplæg udarbejdet af Hasløv & Kjærsgaard, arkitekter m.a.a. for Københavns Kommune, Vej og Park Badning i Svanemøllebugten oktober 2006 Idéoplæg udarbejdet af Hasløv & Kjærsgaard, arkitekter m.a.a. for Københavns Kommune, Vej og Park Badning i Svanemøllebugten Som inspiration til den videre udvikling

Læs mere

SKITSEFORSLAG TIL DÆKMOLEVEJ HVIDE SANDE HAVNEKLIT

SKITSEFORSLAG TIL DÆKMOLEVEJ HVIDE SANDE HAVNEKLIT SKITSEFORSLAG TIL DÆKMOLEVEJ HVIDE SANDE HAVNEKLIT Udarbejdet af Absolut Landskab i samarbejde med Mist+grassat. Projektet er udarbejdet i forbindelse med Turismepotentialeplaner i Søndervig og, Erhvervsmæssig

Læs mere

Bilag 1 Visuelle forhold

Bilag 1 Visuelle forhold Nuværende forhold Det nuværende kystlandskab på Østamager er lavt med kun små højdevariationer. Amager Strandvej ligger ca. 2 m over daglig vande, og de åbne græs-, sand og klitflader ud mod vandet ligger

Læs mere

STRØBY EGEDE MED KYSTEN SOM NABO

STRØBY EGEDE MED KYSTEN SOM NABO STRØBY EGEDE MED KYSTEN SOM NABO BYENS PLACERING - situations diagram KYSTVEJEN - en unik strækning VEJEN TIL STRØBY EGEDE - Storyboard Tryggevælde Å Strand hotellet Kystvejen 1 Kystvejen 2 Entré til byen

Læs mere

SCHERFIGS HAVE NY BOLIGBEBYGGELSE PÅ SCHERFIGSVEJ / STRANDPROMENADEN VED SVANEMØLLEN STRAND. Juni 2017

SCHERFIGS HAVE NY BOLIGBEBYGGELSE PÅ SCHERFIGSVEJ / STRANDPROMENADEN VED SVANEMØLLEN STRAND. Juni 2017 SCHERFIGS HAVE NY BOLIGBEBYGGELSE PÅ SCHERFIGSVEJ / STRANDPROMENADEN VED SVANEMØLLEN STRAND Juni 2017 INDHOLD INTRO 05 SITUATIONSPLAN 07 PERSPEKTIVER 08 FACADER 12 SNIT 14 AREALOVERSIGT 16 OVERSIGTSPLANER

Læs mere

SCHERFIGSHAVE NY BOLIGBEBYGGELSE PÅ SCHERFIGSVEJ / STRANDPROMENADEN VED SVANEMØLLEN STRAND

SCHERFIGSHAVE NY BOLIGBEBYGGELSE PÅ SCHERFIGSVEJ / STRANDPROMENADEN VED SVANEMØLLEN STRAND SCHERFIGSHAVE NY BOLIGBEBYGGELSE PÅ SCHERFIGSVEJ / STRANDPROMENADEN VED SVANEMØLLEN STRAND INDHOLD INTRO 05 SITUATIONSPLAN 07 PERSPEKTIVER 08 FACADER 12 SNIT 14 AREALOVERSIGT 16 OVERSIGTSPLANER 20 BOLIGTYPEPLANER

Læs mere

FORSLAG TIL UDVIDELSE AF DYBBØLSBRO LAWA v/ Mads Lützen og Mads Windfeldt

FORSLAG TIL UDVIDELSE AF DYBBØLSBRO LAWA v/ Mads Lützen og Mads Windfeldt FORSLAG TIL UDVIDELSE AF DYBBØLSBRO LAWA v/ Mads Lützen og Mads Windfeldt LUFTFOTO FRA SYD Med projektet for udvidelse af Dybbølsbro foreslås at spænde en ade ud mellem de to eksisterende broer, og derved

Læs mere

Badevandsprofil. Øresund, Skodsborg Strand

Badevandsprofil. Øresund, Skodsborg Strand Badevandsprofil Øresund, Skodsborg Strand Badevandsprofil Øresund, Skodsborg Strand Ansvarlig myndighed: Rudersdal Kommune Teknik og Miljø - Natur, Park og Miljø Øverødvej 2 2840 Holte Tlf.: 46 11 24 00

Læs mere

Høringssvar vedr. lokalplanforslag for Amager Strandpark

Høringssvar vedr. lokalplanforslag for Amager Strandpark KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Sekretariatet for Amager Øst Lokaludvalg TMF BU CBP Byplan Syd 22. november 2018 Sagsnr. 2018-0270795 Høringssvar vedr. lokalplanforslag for Amager Strandpark Dokumentnr.

Læs mere

Badevandsprofil. Øresund, Vedbæk Nordstrand

Badevandsprofil. Øresund, Vedbæk Nordstrand Badevandsprofil Øresund, Vedbæk Nordstrand Badevandsprofil Øresund, Vedbæk Nordstrand Ansvarlig myndighed: Rudersdal Kommune Teknik og Miljø - Natur, Park og Miljø Øverødvej 2 2840 Holte Tlf.: 46 11 24

Læs mere

Stormflods-designkatalog Idé-oplæg. d

Stormflods-designkatalog Idé-oplæg. d Stormflods-designkatalog Idé-oplæg d. 13.03.2018 Stormfloder går på tværs af kommunegrænser. Skaderne rammer bredt og kan påvirke fx. vigtig infrastruktur som havne, veje, jernbaner, metro eller huse og

Læs mere

Badevandsprofil. Øresund, Skodsborg Strand

Badevandsprofil. Øresund, Skodsborg Strand Badevandsprofil Øresund, Skodsborg Strand Badevandsprofil Øresund, Skodsborg Strand Ansvarlig myndighed: Rudersdal Kommune Teknik og Miljø - Natur, Park og Miljø Øverødvej 2 2840 Holte Tlf.: 46 11 24 00

Læs mere

VELKOMMEN TIL KrygerHus

VELKOMMEN TIL KrygerHus VELKOMMEN TIL KrygerHus Kunne du tænke dig at bo med skoven som nabo, med flotte grønne skrænter, i en læfyldt skovlomme og samtidigt med en storslået udsigt over byen, fjorden og Ådalen? Her hersker stilheden,

Læs mere

Badevandsprofil. Øresund, Vedbæk Nordstrand

Badevandsprofil. Øresund, Vedbæk Nordstrand Badevandsprofil Øresund, Vedbæk Nordstrand Badevandsprofil Øresund, Vedbæk Nordstrand Ansvarlig myndighed: Rudersdal Kommune Teknik og Miljø - Natur, Park og Miljø Øverødvej 2 2840 Holte Tlf.: 46 11 24

Læs mere

Københavns Kommunes. kajkantkatalog INSPIRATIONSKATALOG TIL MERE BYLIV VED VANDET. KAJKANTKATALOG s1

Københavns Kommunes. kajkantkatalog INSPIRATIONSKATALOG TIL MERE BYLIV VED VANDET. KAJKANTKATALOG s1 Københavns Kommunes kajkantkatalog INSPIRATIONSKATALOG TIL MERE BYLIV VED VANDET KAJKANTKATALOG s1 s2 KAJKANTKATALOG Kajkant-kataloget er udviklet i et samarbejde mellem Københavns Kommune (CPN, CBD, CTR,

Læs mere

VISION ØSTERSTRAND VISION INDLEDNING ØSTERSTRAND

VISION ØSTERSTRAND VISION INDLEDNING ØSTERSTRAND FREDERICIA Fredericias bynære strande, Østerstrand og Hyby Lund Strand, giver byens borgere og gæster helt unikke udfoldelses- og oplevelsesmuligheder. Strandene har derfor rigtig mange besøgende året

Læs mere

SKOVPARCELLER I DREJENS

SKOVPARCELLER I DREJENS SAGSNR. 12.4591 1. udkast - d. 30. maj 2014 SKOVPARCELLER I DREJENS forslag TIL NY DISPONERING forslag til ny disponering med åben-lav boliger gældende planforhold arealopgørelse Nærværende projektmappe

Læs mere

Bagenkop Nedslag - færgehavn

Bagenkop Nedslag - færgehavn DGI Faciliteter & Lokaludvikling Bagenkop Nedslag - færgehavn Juni 2015 DGI Faciliteter og Lokaludvikling Indledning DGI Faciliteter & Lokaludvikling er en afdeling i DGI, som har en fælles profil med

Læs mere

PROJEKTFORSLAG AARHUS HAVNEBAD Ø4 FORELØBIG ILLUSTRATION

PROJEKTFORSLAG AARHUS HAVNEBAD Ø4 FORELØBIG ILLUSTRATION Projektforslag 15 JANUAR 2016 FORELØBIG ILLUSTRATION 2 Foreliggende dokument danner, sammen med vedlagte tegningssæt, projektforslag for Aarhus Havnebad, beliggende på Ø4, Bassin 7 i Aarhus Havn. -Projektgruppen,

Læs mere

FORTÆLLINGEN OM DELTAET. Rådgivernes skitser og refleksioner over processen frem mod det arkitektoniske greb: deltaet.

FORTÆLLINGEN OM DELTAET. Rådgivernes skitser og refleksioner over processen frem mod det arkitektoniske greb: deltaet. FORTÆLLINGEN OM DELTAET Rådgivernes skitser og refleksioner over processen frem mod det arkitektoniske greb: deltaet. LIDT HISTORIE Byen i karréen - det historiske København København var oprindelig bebygget

Læs mere

Badevandsprofil. Øresund, Strand ved Struckmannparken

Badevandsprofil. Øresund, Strand ved Struckmannparken Badevandsprofil Øresund, Strand ved Struckmannparken Badevandsprofil Øresund, Strand ved Struckmannparken Ansvarlig myndighed: Rudersdal Kommune Teknik og Miljø - Natur, Park og Miljø Øverødvej 2 2840

Læs mere

"strandpromenaden" Startredegørelse

strandpromenaden Startredegørelse "strandpromenaden" Startredegørelse Bilag 1 til indstilling om redegørelse for igangsætning af lokalplan "Strandpromenaden" Lokalplanområdet ligger i bydelen Ydre Østerbro Visualisering af projektet set

Læs mere

"strandpromenaden" Startredegørelse

strandpromenaden Startredegørelse "strandpromenaden" Startredegørelse Bilag 1 til indstilling om redegørelse for igangsætning af lokalplan "Strandpromenaden" Lokalplanområdet ligger i bydelen Ydre Østerbro Luftfoto af området set mod nordvest

Læs mere

VISIONER FOR HOLBÆK HAVNEFRONT

VISIONER FOR HOLBÆK HAVNEFRONT - Havneomdannelser gennem de sidste 15 år - De gode eksempler - Hvad skaber den gode havn? Visionsskitser og anbefalinger Holbæk DEN GODE HAVN Havneomdannelser gennem de sidste 15 år De gode eksempler

Læs mere

Kalø slotsruin. - en formidlingsopgave; med afsæt i Realdania kampagnen Stedet Tæller. Emneformulering

Kalø slotsruin. - en formidlingsopgave; med afsæt i Realdania kampagnen Stedet Tæller. Emneformulering Kalø slotsruin - en formidlingsopgave; med afsæt i Realdania kampagnen Stedet Tæller Emneformulering Katrine Rogild Herget Studio Perspectives on Transformation Vejleder Lars Nicolai Bock Afgang E Opgavens

Læs mere

Af Lars Hjorth Bærentzen, kommunikationskonsulent 37

Af Lars Hjorth Bærentzen, kommunikationskonsulent 37 36 Nyt klubhus samler sejlere og surfere Vandkultur I Sejlere og surfere kommer fra vidt forskellige idrætskulturer, men alligevel kan de finde sammen om fælles foreningsliv i et nyt klubhus. Et eksempel

Læs mere

Ombygning og udvidelse af Lohals Havn på Nordlangeland. Projektbeskrivelse 2016

Ombygning og udvidelse af Lohals Havn på Nordlangeland. Projektbeskrivelse 2016 Ombygning og udvidelse af Lohals Havn på Nordlangeland. Projektbeskrivelse 2016 1 Indholdsfortegnelse Præsentation og historie... 3 Banjen... 4 Lohals / Hou... 5 Lohals Havn i dag... 6 Projektet... 7 Fremtidsønsker...

Læs mere

Faaborg-Midtfyn Kommune 11. november 2009

Faaborg-Midtfyn Kommune 11. november 2009 Faaborg-Midtfyn Kommune 11. november 2009 Fagsekretariatet for Plan og Kultur j. nr. 01.00.00-P20-1-08 Natur og parker cpalu / svepe Redegørelse Strandpark/havnebad i Faaborg Indledning I og omkring Faaborg

Læs mere

Badevandsprofil. Øresund, Strand ved Lokeshøj

Badevandsprofil. Øresund, Strand ved Lokeshøj Badevandsprofil Øresund, Strand ved Lokeshøj Badevandsprofil Øresund, Strand ved Lokeshøj Ansvarlig myndighed: Rudersdal Kommune Teknik og Miljø - Natur, Park og Miljø Øverødvej 2 2840 Holte Tlf.: 46 11

Læs mere

"strandpromenaden" startredegørelse

strandpromenaden startredegørelse "strandpromenaden" startredegørelse Bilag 1 til indstilling om redegørelse for igangsætning af lokalplan "Strandpromenaden" Lokalplanområdet ligger i bydelen Østerbro Luftfoto af området set mod nordvest

Læs mere

Hvad er det lige, der er så særligt ved Anglesey? Rovandet

Hvad er det lige, der er så særligt ved Anglesey? Rovandet Wales sommeren 2017 Jeg har roet kajak i en del år og har efterhånden i nogle år tænkt, at jeg på ét eller andet tidspunkt i mit liv skulle til Wales for at ro. Den drøm fik jeg realiseret her i 2017,

Læs mere

Visualisering af potentielle vindmølleparker i Københavns Kommune. Skitse juli 2009

Visualisering af potentielle vindmølleparker i Københavns Kommune. Skitse juli 2009 Visualisering af potentielle vindmølleparker i Københavns Kommune Skitse juli 2009 Indhold Forord 2 Visualisering og landskabelig vurdering 2 Visualisering fra Kalveboderne syd 4 Visualisering fra Amager

Læs mere

KM KYST KM MULIGHEDER

KM KYST KM MULIGHEDER KM KYST KM MULIGHEDER KØBENHAVNS KOMMUNE Tårnby kommune Dragør kommune M VALBY M AMAGER FÆLLED SYDHAVN M SUNDBY M ØRESTAD KASTRUP M AVEDØRE M TÅRNBY KØBENHAVNS LUFTHAVN KALVEBOD FÆLLED DRAGØR KONGELUNDEN

Læs mere

SÆBY SØBAD UDVIKLINGSPROJEKT FOROFFENTLIGHEDSFASE

SÆBY SØBAD UDVIKLINGSPROJEKT FOROFFENTLIGHEDSFASE SÆBY SØBAD UDVIKLINGSPROJEKT FOROFFENTLIGHEDSFASE Visualisering af fremtidigt projekt Indledning Planområde:, 11 hektar Strandbeskyttelseslinie Kortoversigt over områdets bebyggelse samt nabobebyggelse

Læs mere

Udvidelse af Svendborg Lystbådehavn. Praksis Arkitekter - 30.05.12

Udvidelse af Svendborg Lystbådehavn. Praksis Arkitekter - 30.05.12 Udvidelse af Svendborg Lystbådehavn Praksis Arkitekter - 30.05.12 HOVEDGREB Hovedgrebet tager afsæt i den eksisterende runde havn fra 1930erne. Omkring denne etableres en ellipseformet ydermole der lægger

Læs mere

Badevandsprofil. Øresund, Strand ved Struckmannparken

Badevandsprofil. Øresund, Strand ved Struckmannparken Badevandsprofil Øresund, Strand ved Struckmannparken Badevandsprofil Øresund, Strand ved Struckmannparken Ansvarlig myndighed: Rudersdal Kommune Teknik og Miljø - Natur, Park og Miljø Øverødvej 2 2840

Læs mere

SKOVBRYNET 120 BOLIGER I NATURSKØNT OMRÅDE VED HØJE KEJLSTRUP. dato: sagsnr.: revision:

SKOVBRYNET 120 BOLIGER I NATURSKØNT OMRÅDE VED HØJE KEJLSTRUP. dato: sagsnr.: revision: SKOVBRYNET 120 BOLIGER I NATURSKØNT OMRÅDE VED HØJE KEJLSTRUP dato: 18.03.2014 sagsnr.: 1723-300 revision: A GRUNDEN Høje Kejlstrup hører til de nordligst beliggende boligområder i Silkeborg inden det

Læs mere

kalkbrænderiløbskaj et oplevelsesmekka med lokale kvaliteter

kalkbrænderiløbskaj et oplevelsesmekka med lokale kvaliteter kalkbrænderiløbskaj et oplevelsesmekka med lokale kvaliteter 2 COBE, SLETH, Polyform og Rambøll visionsoplæg Visionsoplægget her er Østerbro Lokaludvalgs bud på hvordan en rekreativ udnyttelse af Kalkbrænderiløbskaj

Læs mere

Bilag 7 Egenartsanalyse for campingarealet

Bilag 7 Egenartsanalyse for campingarealet Bilag 7 Egenartsanalyse for campingarealet EGENARTSANALYSE ALTERNATIV TIL ØFK FORUNDERSØGELSE FORUNDERSØGELSE HISTORIE Amagers landskab har gennem de sidste hundrede år skiftet karakter fra et åbent landbrugsområde

Læs mere

1b. Redegørelse for hvordan miljørapporten og de udtalelser, der er indkommet i offentlighedsfasen, er taget i betragtning.

1b. Redegørelse for hvordan miljørapporten og de udtalelser, der er indkommet i offentlighedsfasen, er taget i betragtning. Endelig vedtagelse - Lokalplan Svanemøllestranden med kommuneplantillæg Sammenfattende redegørelse vedrørende miljøvurdering I henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer er der udarbejdet

Læs mere

Naturrum Vang Granitbrud

Naturrum Vang Granitbrud Naturrum Vang Granitbrud Revideret skitseforslag Naturrummet består af træflader der vinkler rundt fra ramper, dæk, plateauer, trin til tag, facader, udhæng, ryglæn, rækværk og trækkes ud til bænke og

Læs mere

Filnavn: Plan-4-juni.pdf Side 1 af 20. Holbæk Havn. Visionsplan

Filnavn: Plan-4-juni.pdf Side 1 af 20. Holbæk Havn. Visionsplan Filnavn: Plan-4-juni.pdf Side 1 af 20 Holbæk Havn Visionsplan Kontaktgruppen for havnens beboere Visioner, idéer og forslag. Juni 2013 Filnavn: Plan-4-juni.pdf Side 2 af 20 Krags Brygge bør føres igennem.

Læs mere

Badevandsprofil. Øresund, Vedbæk Sydstrand

Badevandsprofil. Øresund, Vedbæk Sydstrand Badevandsprofil Øresund, Vedbæk Sydstrand Badevandsprofil Øresund, Vedbæk Sydstrand Ansvarlig myndighed: Rudersdal Kommune Teknik og Miljø - Natur, Park og Miljø Øverødvej 2 2840 Holte Tlf.: 46 11 24 00

Læs mere

Hyggehuset. Amanda Bjerregaard Jørgensen Stavnsholtskolen 9.B, Farum Fra 19/10-2012 til 23/10-2012

Hyggehuset. Amanda Bjerregaard Jørgensen Stavnsholtskolen 9.B, Farum Fra 19/10-2012 til 23/10-2012 Hyggehuset Amanda Bjerregaard Jørgensen Stavnsholtskolen 9.B, Farum Fra 19/10-2012 til 23/10-2012 Indhold Idéen bag sommerhuset...3 Placering på grunden...4 Husets udformning...5 Materialer/Inspiration...6

Læs mere

Bilag 1. Indholdsfortegnelse. Vurdering af hydrauliske forhold for. Lokalplan 307. Gentofte Kommune. 1 Introduktion

Bilag 1. Indholdsfortegnelse. Vurdering af hydrauliske forhold for. Lokalplan 307. Gentofte Kommune. 1 Introduktion Bilag 1 Gentofte Kommune Vurdering af hydrauliske forhold for Lokalplan 307 COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 www.cowi.dk Indholdsfortegnelse 1 Introduktion

Læs mere

Designet Natur fortællingen om et nyt kystlandskab på Lolland og andre kunstige kystmiljøer

Designet Natur fortællingen om et nyt kystlandskab på Lolland og andre kunstige kystmiljøer Wilhjelm +10 Naturen i Danmark - vision eller virkelighed? August Krogh bygningen, 18 Nov. 2011 Designet Natur fortællingen om et nyt kystlandskab på Lolland og andre kunstige kystmiljøer Karsten Mangor

Læs mere

West Coast. Lejeboliger. Park

West Coast. Lejeboliger. Park West Coast Lejeboliger Park Teglholmen - her bygger vi drømmeboliger Tusindvis af teglsten blev gennem mange år lavet af flittige hænder på Teglholmen. I dag bygger vi videre og skaber 140 moderne lejligheder

Læs mere

Tobaks BYEN Boligområde d. 24 April 2015 1

Tobaks BYEN Boligområde d. 24 April 2015 1 TobaksBYEN Boligområde d. 24 April 2015 1 Tobaksbyen//23. April 2015//skala arkitekter 2 Identitet, Tæthed & Variation Fremtidens Tobaksbyen er placeret i et dynamisk felt mellem villakvarterer, industri/erhverv

Læs mere

BYOMDANNELSESPLAN 2.0 ODENSE HAVN

BYOMDANNELSESPLAN 2.0 ODENSE HAVN BYOMDANNELSESPLAN 2.0 ODENSE HAVN 22 JUNI 2016 32 PROMENADEBYEN Med skoven i ryggen og udsigt til vandet går byens borgere på opdagelse i havnen, mens små butikker og caféer servicerer de forbipasserende.

Læs mere

PIER PROJEKT MARIELYST

PIER PROJEKT MARIELYST PIER PROJEKT MARIELYST 1 2 MARIELYST HELHEDSPLAN ER BAGGRUNDEN FOR ARBEJDET MED AT REALISERE EN PIER ANLÆG AF EN PIER ET AF DE SIDSTE OG MEST VIGTIGE, FYSISKE, ELEMENTER I HELHEDSPLANEN GULDBORGSUND BYRÅD

Læs mere

Figur 1: Badestedets placering med billeder taget på badestedet i september Badevandsprofil Faldsled ved Møllebæk

Figur 1: Badestedets placering med billeder taget på badestedet i september Badevandsprofil Faldsled ved Møllebæk Figur 1: Badestedets placering med billeder taget på badestedet i september 2010. Badevandsprofil Faldsled ved Møllebæk Fysiske forhold Stranden ligger ca. 1,6 km syd for Faldsled by. Stranden er vestvendt

Læs mere

PORTFOLIO Henriette Ditte Marquard Andresen - Cand. Arch., Arkitekt maa. - sommer 2008

PORTFOLIO Henriette Ditte Marquard Andresen - Cand. Arch., Arkitekt maa. - sommer 2008 PORTFOLIO Henriette Ditte Marquard Andresen - Cand. Arch., Arkitekt maa. - sommer 2008 KLØVERPARKEN/KLØVERMARKEN - indledende skitsering for Skanska a/s - forår/sommer 2007 gennem brainstorming, undersøgelse

Læs mere

M I D D E L F A R T UDBUD - 11 JANUAR 2008

M I D D E L F A R T UDBUD - 11 JANUAR 2008 M I D D E L F A R T UDBUD - 11 JANUAR 2008 J U U L F R O S T A R K I T E K T E R - B Y, B Y G N I N G S - O G L A N D S K A B S A R K I T E K T E R - R E F S H A L E V E J 1 4 7-1 4 3 2 K Ø B E N H A V

Læs mere

København som havneby. Slusen / Bådklubben Valby 2.3

København som havneby. Slusen / Bådklubben Valby 2.3 VÆRDIFULDE Kulturmiljøer i København København som havneby Slusen / Bådklubben Valby 2.3 2.3 Slusen og bådklubben valby Stedet Kulturmiljøet er lokaliseret omkring Kalvebodløbet og omfatter Slusen ved

Læs mere

Liselundvej LISELUNDVEJ, 4200 SLAGELSE SALGSPROSPEKT 2014

Liselundvej LISELUNDVEJ, 4200 SLAGELSE SALGSPROSPEKT 2014 Liselundvej LISELUNDVEJ, 4200 SLAGELSE SALGSPROSPEKT 2014 Side 2 Liselundvej salgsprospekt 2014 Enestående parkområde, hyggelige boliger og et væld af fritidstilbud lige om hjørnet. Det er Liselundvej.

Læs mere

DSF retningslinjer for juniordykning - generelt

DSF retningslinjer for juniordykning - generelt DSF retningslinjer for juniordykning - generelt Juniordykning er ikke en integreret del af kurset for voksne. Fremgang og indhold er specifikt for juniorer. Træningsprogrammet til juniordykkere henvender

Læs mere

Den Blå Foreningsby på Amager Strand

Den Blå Foreningsby på Amager Strand Den Blå Foreningsby på Amager Strand Januar 2013 Den Blå Foreningsby Øresund bådebro Jollerampe Fremtidig byggemulighed Til Helgoland Øresundsstien Udarbejdet af JJW arkitekter med støtte fra Amager Øst

Læs mere

Karin Lorentzen. Hvidovre Strand. Præsentation af koncept og idé forkortet version af præsentation d. 18.12.2014

Karin Lorentzen. Hvidovre Strand. Præsentation af koncept og idé forkortet version af præsentation d. 18.12.2014 Hvidovre Strand Præsentation af koncept og idé forkortet version af præsentation d. 18.12.2014 12.01.2015 - tekstet 26.01.2015 Kortlægning - eksisterende forhold C B A D D A C B Eksisterende forhold og

Læs mere

Den gamle Højskole - 3 volumenstudier for ny bebyggelse

Den gamle Højskole - 3 volumenstudier for ny bebyggelse 43.000 29.000 42.000 28.000 ca. 40.000 ca. 25.500 25.340 16.000 22.500 13.000 18.343 12.000 10.500 0.000 Forslag 1a Den gamle Højskole - 3 volumenstudier for ny bebyggelse Bebyggelse på højskole-området

Læs mere

MARITIME DRØMME SKIVE SØSPORTSCENTER UDARBEJDET DECEMBER 2003 KAJ OVE MADSEN A/S BERTEL GANTRIIS A/S GJØRTZ, PANK & PARTNERE A/S

MARITIME DRØMME SKIVE SØSPORTSCENTER UDARBEJDET DECEMBER 2003 KAJ OVE MADSEN A/S BERTEL GANTRIIS A/S GJØRTZ, PANK & PARTNERE A/S MARITIME DRØMME SKIVE SØSPORTSCENTER UDARBEJDET DECEMBER 2003 KAJ OVE MADSEN A/S BERTEL GANTRIIS A/S GJØRTZ, PANK & PARTNERE A/S MARITIME DRØMME PÅ SKIVE HAVN SKIVE SØSPORTSCENTER FORSLAG UDARBEJDET DECEMBER

Læs mere

Vandhunde og vinterbadere i tidligere industrihavn

Vandhunde og vinterbadere i tidligere industrihavn 6 Vandhunde og vinterbadere i tidligere industrihavn Vandkultur I Landets første helårshavnebad er lagt til kaj i Aalborg Havn. Som et af de sidste elementer i byens enorme forvandling af den tidligere

Læs mere

God sommer! Respekt for vand!

God sommer! Respekt for vand! Sikker strandtur God sommer! Danmark er omgivet af vand, og hver sommer lokker mere end 7.000 km kyst små og store vandhunde ud under åben himmel. Livet på stranden er sjovt, men vand kan være vildt, og

Læs mere

NYT AARHUS STADION - ET NYT OPLEVELSESRUM I SKOVEN

NYT AARHUS STADION - ET NYT OPLEVELSESRUM I SKOVEN - ET NYT OPLEVELSESRUM I SKOVEN Nyt Aarhus Stadion - et nyt oplevelsesrum i skoven udarbejder ideoplæg til et Nyt Aarhus Stadion i Marselisskoven. En idé, der bryder med den sædvanlige tanke om et stadion,

Læs mere

DEN FLYDENDE KAJAKKLUB

DEN FLYDENDE KAJAKKLUB DEN FLYDENDE KAJAKKLUB PROJEKT-PRÆSENTATION AF DET FLYDENDE FRISTED I VEJLE OKTOBER 2011 4 BRO - forbindelse ud i fjorden 2 VOLUMENER - et klubhus og en bådhal VINKEL - skaber rum og giver udsigt DÆKFLADE

Læs mere

Teknik og Miljø Badevandsprofil. Bildsø Strand

Teknik og Miljø Badevandsprofil. Bildsø Strand Teknik og Miljø 2018 Badevandsprofil Bildsø Strand Medlemsstat Kommune Stationsnr. Stationsnavn DKBW navn Danmark Slagelse 005G Bildsø Strand Bildsø Strand M Hydrologisk reference UTM X 638958 UTM Y 6147773

Læs mere

Teknik og Miljø Badevandsprofil. Bildsø Strand

Teknik og Miljø Badevandsprofil. Bildsø Strand Teknik og Miljø 2016 Badevandsprofil Bildsø Strand Medlemsstat Danmark Kommune Slagelse Stationsnr. 005G Stationsnavn Bildsø Strand DKBW navn Bildsø Strand Hydrologisk reference M UTM X 638958 UTM Y 6147773

Læs mere

OKKERHYTTE - En udstillingspavillon til Vestermølle

OKKERHYTTE - En udstillingspavillon til Vestermølle OKKERHYTTE - En udstillingspavillon til Vestermølle Side 1 OKKERHYTTE Okkerhytten er en udstillingspavillon udformet som et træskrin, som hænger svævende over Vestermølles lille okkerdam. En stabil trebuktømmerkonstruktion,

Læs mere

Kyststi Springforbi. Helhedsplan og fase 1 Borgermøde 13. januar 2015. Fotograf Anne Prytz Schaldemose

Kyststi Springforbi. Helhedsplan og fase 1 Borgermøde 13. januar 2015. Fotograf Anne Prytz Schaldemose Kyststi Springforbi Helhedsplan og fase 1 Borgermøde 13. januar 2015 Fotograf Anne Prytz Schaldemose Kyststi Springforbi Borgernes input Jeg er enig i projektet fordi: fint at lave sti oppe på strækningen

Læs mere

KLIMAPROJEKT Tinbæksøen

KLIMAPROJEKT Tinbæksøen KLIMAPROJEKT Tinbæksøen Indledning Som led i et klimatilpasningsprojekt i Galten-Skovby har Skanderborg Forsyning og skabt et nyt område ved Tinbækstien. Det overordnede formål blev at klimasikre en tunnel

Læs mere

Badevandsprofil Klinten

Badevandsprofil Klinten Badevandsprofil Klinten Figur 1: Badestedets placering med billeder taget på badestedet i september 2010. Fysiske forhold Vest for det primære badeområde afgrænses stranden af et stendige. Øst for det

Læs mere

Liselundvej 10. Enestående parkområde, hyggelige boliger og et væld af fritidstilbud lige om hjørnet. Det er Liselundvej.

Liselundvej 10. Enestående parkområde, hyggelige boliger og et væld af fritidstilbud lige om hjørnet. Det er Liselundvej. Enestående parkområde, hyggelige boliger og et væld af fritidstilbud lige om hjørnet. Det er Liselundvej. EJENDOMMEN ER SOLGT I parkområdet til den tidligere Antvorskov Højskole udvikler Freja ejendomme

Læs mere

21-04-2015. Bilag 3. Sagsnr. 2015-0090662. Dokumentnr. 2015-0090662-2. Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden

21-04-2015. Bilag 3. Sagsnr. 2015-0090662. Dokumentnr. 2015-0090662-2. Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign NOTAT Bilag 3 Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden Der er modtaget 19 henvendelser, jf. bilag 2 Henvendelser modtaget i

Læs mere

NYE BOLIGØER PÅ ENGHAVE BRYGGE

NYE BOLIGØER PÅ ENGHAVE BRYGGE NYE BOLIGØER PÅ ENGHAVE BRYGGE FEBRUAR 2014 Forudgående høring om VVM-redegørelse for nye boligøer og kanaler på Enghave Brygge BYUDVIKLING PÅ ENGHAVE BRYGGE Det aktuelle projekt med boligøer og kanaler

Læs mere

BILAG NR. 03 KYSTSTIEN OG KYSTPROMENADEN

BILAG NR. 03 KYSTSTIEN OG KYSTPROMENADEN BILAG NR. 03 KYSTSTIEN OG KYSTPROMENADEN KYSTSTIEN OG KYSTPROMENADEN Allinges kystlinje og havneområdet udgør Folkemødets nuværende hovedpromenade, og er i turistsæsonen vigtige gangforbindelser, men kontakten

Læs mere

Badevandsprofil Faldsled syd for havn

Badevandsprofil Faldsled syd for havn Badevandsprofil Faldsled syd for havn Figur 1: Badestedets placering med billeder taget på badestedet i september 2010. Fysiske forhold Nord for det primære afgrænses stranden af bådehavnen. Syd for det

Læs mere

Kalvehave Strandpark. Foreningen Den Gule Stald - Kalvehave Havn - www.dengulestald.dk - tlf. +45 26212703 19. oktober 2013

Kalvehave Strandpark. Foreningen Den Gule Stald - Kalvehave Havn - www.dengulestald.dk - tlf. +45 26212703 19. oktober 2013 Kalvehave Strandpark Havneomdannelse i et yderområde Der har været meget N fokus på omdannelsen af de store havne, hvor man har kunnet profitere af beliggenheden midt i større byer. De små havne som f.eks.

Læs mere

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Natur- og Miljøklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet.

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Natur- og Miljøklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet. Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme Taksationskommissionen Natur- og Miljøklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet Forslag Dispensationer: sidst i filen med den nyeste til sidst Tårnby

Læs mere

Teknik og Miljø Badevandsprofil. Egerup Strand

Teknik og Miljø Badevandsprofil. Egerup Strand Teknik og Miljø 2018 Badevandsprofil Egerup Strand Medlemsstat Danmark Kommune Slagelse Stationsnr. 001J Stationsnavn Egerup Strand DKBW navn Egerup Strand Hydrologisk reference M UTM X 642088 UTM Y 6128023

Læs mere

Udvidelse af Hvidovre Strand

Udvidelse af Hvidovre Strand Udvidelse af Hvidovre Strand Side 1 af 12 Baggrund Hvidovre Strand ligger i Lodsparken ud mod Kalveboderne. Det er s eneste badestrand. Sandarealet er kun 300 m². Vanddybden ud for Lodsparken er meget

Læs mere

GRADER. overflade og hvor du har udsigt til Kullen og Helsingborg? Læs blot videre...

GRADER. overflade og hvor du har udsigt til Kullen og Helsingborg? Læs blot videre... Drømmer du om en ny horisont? En horisont med bøgetræer, græs og duftende blomster? En horisont, hvor solen spejler sig i havets bølgende overflade og hvor du har udsigt til Kullen og Helsingborg? Læs

Læs mere

LUFTFOTO. SFO ens område består i dag primært af plæne og bakker med græs

LUFTFOTO. SFO ens område består i dag primært af plæne og bakker med græs LUFTFOTO SFO ens område består i dag primært af plæne og bakker med græs SITUATIONSPLAN Det opdaterede nye forslag til legepladsen SITUATIONSPLAN Det opdaterede nye forslag til legepladsen Gynge Slack-line

Læs mere

Nordhavnstunnel i Svanemøllebugten. Debatoplæg VVM-undersøgelse

Nordhavnstunnel i Svanemøllebugten. Debatoplæg VVM-undersøgelse Nordhavnstunnel i Svanemøllebugten Debatoplæg VVM-undersøgelse April 2015 VVM-undersøgelse af den fremtidige Nordhavnstunnel 4 Politisk aftale Københavns Kommune og transportministeren har den 27. juni

Læs mere

Istidslandskabet - Egebjerg Bakker og omegn Elev ark geografi 7.-9. klasse

Istidslandskabet - Egebjerg Bakker og omegn Elev ark geografi 7.-9. klasse Når man står oppe i Egebjerg Mølle mere end 100m over havet og kigger mod syd og syd-vest kan man se hvordan landskabet bølger og bugter sig. Det falder og stiger, men mest går det nedad og til sidst forsvinder

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til etablering af aktivitetshus ved Båring Strand

Ansøgning om tilladelse til etablering af aktivitetshus ved Båring Strand Middelfart Kommune Båring d. 2/4-2013 Att.: Jacob Kloch Østergade 21 5580 Nr. Åby Ansøgning om tilladelse til etablering af aktivitetshus ved Båring Strand På vegne af foreningen Båring Vig Kystaktiviteter

Læs mere

Badevandsprofil for Sønderborg Badestrand i Sønderborg Kommune

Badevandsprofil for Sønderborg Badestrand i Sønderborg Kommune Badevandsprofil for Sønderborg Badestrand i Sønderborg Kommune Strandens navn Sønderborg Badestrand Adresse Sønderborg Lystbådehavn, (oplyses ved opkald til 112) Stationsnummer Stations-ID D302 DKBW1078

Læs mere

Beskrivelse af Tangspærre

Beskrivelse af Tangspærre Beskrivelse af Tangspærre Baggrunden I 2012 deltog vi i DM i Entrepreneurship med en ide om at holde tang og brandmænd væk fra strandene. Ideen vandt DM og fik så stor efterfølgende respons, at grundlaget

Læs mere

Badevandsprofil Bøjden

Badevandsprofil Bøjden Badevandsprofil Bøjden Figur 1: Badestedets placering med billeder taget på badestedet i september 2010. Fysiske forhold Øst for det primære badeområde afgrænses stranden af et område med siv. Vest for

Læs mere

HELSINGØR STADION ATRIUM ARKITEKTER 09.06.2015

HELSINGØR STADION ATRIUM ARKITEKTER 09.06.2015 HELSINGØR STADION ATRIUM ARKITEKTER 09.06.2015 ATRIUM ARKITEKTER ApS Sofie Brahes gade 1A 3000 Helsingør Telefon nr. +45 60 21 23 72 Mail info@atriumarkitekter.dk INDHOLDSFORTEGNELSE Side 4 HELSINGØR Side

Læs mere

Teknik og Miljø. Badevandsprofil Strandvejen Strand

Teknik og Miljø. Badevandsprofil Strandvejen Strand Teknik og Miljø Badevandsprofil Strandvejen Strand Medlemsstat Danmark Kommune Slagelse Stationsnr. 008D Stationsnavn Strandvejen Strand DKBW navn Strandvejen Strand Hydrologisk reference M UTM X 634888

Læs mere

Badevandsprofil Havnebadet

Badevandsprofil Havnebadet Badevandsprofil Havnebadet Figur 1. Badestedets placering med billeder taget på badestedet i marts 2014. Fysiske forhold Badestedet afgrænses naturligt af havnebadsanlægget. Der er tilkørsel til Havnebadet

Læs mere

Fra færgeleje til havneleg

Fra færgeleje til havneleg VELKOMMEN TIL HALSSKOV bylivsprojektet Et projekt, der omfatter idéer til at få skabt liv i det ingenmandsland, der ligger mellem den gamle station og bibliotekstorvet / Halsskovvej. Fra færgeleje til

Læs mere

Teknik og Miljø Badevandsprofil. Musholm Bugt Strand

Teknik og Miljø Badevandsprofil. Musholm Bugt Strand Teknik og Miljø 2018 Badevandsprofil Musholm Bugt Strand Medlemsstat Kommune Stationsnr. Stationsnavn DKBW navn Danmark Slagelse 013B Musholm Bugt strand Musholm Bugt strand M Hydrologisk reference UTM

Læs mere

FORUNDERSØGELSE_VOLUMENSTUDIE

FORUNDERSØGELSE_VOLUMENSTUDIE UDVIDELSE AF BEHANDLERHUSET DOKKEN FORUNDERSØGELSE_VOLUMENSTUDIE 2 scenarier_arealstudier Dato 23.09.018 Sagsnr. 302131-1 PROGRAM Behandlerhuset Dokken på Havnen i Thisted er en succes for det sundhedsfaglige

Læs mere

Grundejerforeningen Smidstrup Strandpark

Grundejerforeningen Smidstrup Strandpark Grundejerforeningen Smidstrup Strandpark Notat vedrørende søområdet Side 1 Baggrund Grundejerforeningen Smidstup Strandpark ønsker at få set på deres lille søområde med nye øjne samt fokus på de rekreative

Læs mere

Bilag 5 Referat af borgermøde - Lindgreens Allé januar 2017

Bilag 5 Referat af borgermøde - Lindgreens Allé januar 2017 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling BILAG 5 Til Teknik- og Miljøudvalget Bilag 5 Referat af borgermøde - Lindgreens Allé - 16. januar 2017 07-03-2017 Sagsnr. 2017-0116928 Dokumentnr.

Læs mere

Katalog. Ideer til forskønnelse af kommunens strande

Katalog. Ideer til forskønnelse af kommunens strande Katalog Ideer til forskønnelse af kommunens strande Byrådet har i perioden 2020 til 2022 afsat i alt 3 mio. kr. til forskønnelse af Nivå Strandpark og kommunens andre strande. Nordsjællands Park og Vej

Læs mere

UDKAST. Frederiksborg Amt. Mikkelborg Strandpark Vurdering af mulig udvidelse. NOTAT 31. juli 2006 jvl/psa

UDKAST. Frederiksborg Amt. Mikkelborg Strandpark Vurdering af mulig udvidelse. NOTAT 31. juli 2006 jvl/psa UDKAST Frederiksborg Amt Mikkelborg Strandpark NOTAT 31. juli 2006 jvl/psa Indholdsfortegnelse...1 1 Sammenfatning og konklusion...3 2 Indledning...4 2.1 Baggrund...4 2.2 Projektbeskrivelse...4 2.3 Analyser

Læs mere

Badevandsprofil. Furesøen, Kinabugtens badeanlæg

Badevandsprofil. Furesøen, Kinabugtens badeanlæg Badevandsprofil Furesøen, Kinabugtens badeanlæg Badevandsprofil Furesøen, Kinabugtens badeanlæg Ansvarlig myndighed: Rudersdal Kommune Teknik og Miljø - Natur, Park og Miljø Øverødvej 2 2840 Holte Tlf.:

Læs mere