BILAG NR. 03 KYSTSTIEN OG KYSTPROMENADEN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BILAG NR. 03 KYSTSTIEN OG KYSTPROMENADEN"

Transkript

1 BILAG NR. 03 KYSTSTIEN OG KYSTPROMENADEN

2 KYSTSTIEN OG KYSTPROMENADEN Allinges kystlinje og havneområdet udgør Folkemødets nuværende hovedpromenade, og er i turistsæsonen vigtige gangforbindelser, men kontakten til vandet og horisonten er i høj grad blokeret af kystsikringsværn, parkerede biler og andre barrierer, og af telte under Folkemødet. Der er brug for at binde området sammen i en bedre infrastruktur, så de mange funktioner kan nyde godt af hinanden. De utilgængelige arealer skal åbnes op og de døde zoner i byen skal aktiveres, så de har en funktion hele året rundt. Ved at skabe et sammenhængende forløb gennem byen, både på kystside og på tværs af pladser, aktiviteter og funktioner er der et stort potentiale for at binde byen sammen og skabe en solid ramme om traditionelt hverdags- og familieliv. Dette vil også skabe en Folkemødeinfrastruktur med et bedre flow for de besøgende. For at forbedre tilgængeligheden etableres en kyststi på en strækning fra Sandvig til Allinge, og en kystpromenade langs havnen gennem byen. Der indarbejdes ligeledes en række nye tiltag langs kysten, der skaber forøget tilgængelighed. Det vil styrke byens forbindelse til og langs vandet. Formålet er at skabe mere liv i Allinge ved at integrere havnen og naturen langs kysten, med respekt for byens særlige bymæssige og landskabelige kvaliteter. Det styrker ikke kun folkemødet men også Allinge som helårsby og turistby. De smukke naturområder skal styrkes, så naturkvaliteterne kommer mere til udtryk og byens kontakt til vandet forbedres.

3 KYSTSTIEN Etablering af en kyststi mellem Allinge og Sandvig vil skabe en oplevelsesrig tur for fodgængere på klippekysten og bedre forbindelse mellem Sandvig og Allinge under Folkemødet et alternativ til Strandvejen. Kyststien vil forbinde det eksisterende stinet fra Hellig Peder til Sandvig havn og fra Allinge badestrand (Næs) til Tejn havn. Stien kan indgå i den daglige rekreation for borgere i de to byer, og blive en særlig attraktion for turister i området. Etablering af en kyststi fra Sandvig havn til Kampeløkke havn i Allinge blev anbefalet af alle tre teams i de respektive helhedsplaner. De tre teams anviste ikke stiens forløb, eller gav bud på løsninger, der hvor anlæg af stien er vanskelig. Kyststien (gangsti) skal etableres nænsomt og med respekt for landskabet. Overvejende del af strækning ejes af Bornholms Regionskommune, og ca. en fjerdedel ejes af private lodsejere. Der er en del udfordringer hvor terrænet stiger og falder, klippepartier der skal overvindes og private arealer som skal passeres. FORSLAG På grund af de udfordringer, der er forbundet med etablering af kyststi fra Sandvig til Cirkuspladsen i Allinge (private lodsejere på en fjerdedel af strækningen og kraftige højdeforskelle) vil første fase af stiforbindelsen omfatte et loop fra Cirkuspladsen via Danchells Anlæg ud på klippeområdet øst for Kongeskærskolen og retur til Cirkuspladsen nord om Kongeskærskolen. Herved åbnes der adgang til et område, hvor deltagere i Folkemødet kan tage en kærkommen pause og beskue det hele på afstand. Nord for dette område er der en lang strækning, som kommunen ikke ejer. Her skal der forhandles med private lodsejer om adgang over deres ejendomme. Stiens udtryk skal integreres naturligt i landskabet. Barrierer: Højdeforskelle Klipperne ved Strandvejen nr. 8 og nr. 52 hvor det er vanskeligt at passere. Steder hvor der er problemer ved højvande og storme. Strandeng på området som skal gennemgås og ansøges om dispensation for Naturbeskyttelsesloven. Stien kan ikke etableres som handicapvenlig stiforbindelse Private lodsejere.

4 KYSTPROMENADEN Kystpromenaden omhandler forbindelsen fra Cirkuspladsen (fortsættelse af kyststien) til Nordbornholms Røgeri. Her vil forbindelsen for det meste ligge på et etableret område (havnearealer, parkeringspladser etc.) undtagen på Møllenæs, hvor der er forslag om at etablere en promenade på yderkanten af parkeringspladsen. På grund af et meget smalt, stejlt og dårligt tilgængeligt område bliver det udfordring at skabe en tilgængelig forbindelse langs kysten mellem Kampeløkke Havn og Møllenæs. På parkeringspladsen ved Netto anlægges kystpromenaden med en belægning der adskiller sig fra parkeringspladsens grå asfalt, samt en markering for at adskille parkeringsbåse fra promenaden. Der er havnehistorie relateret til ydrebassinet. De fysiske rester af to tidligere forsøg på at bygge ydremoler kan anes på havoverfladen. Begge moler blev ødelagt af havets rasen. En udvikling af dette område skal ske med respekt for historien. Blandt de tre forslag til helhedsplanen findes der ideer og forslag til udformning af en kystpromenade, samt forslag til udformning af tilstødende arealer. Langs kystpromenaden bearbejdes tre nedslagspunkter; Møllenæs, parkeringspladsen ved Netto og havnebassinet, samt Kjærenæsgrunden. Kystpromenaden kunne forlænges ud på ydermolen. Langs indersiden af molen etableres bådebro bl.a. til flere aktivitetsbåde under Folkemødet. Dette giver ekstra lejeindtægter fra aktivitetsskibe i folkemødeperioden.

5 NEDSLAGSPUNKT # 1 MØLLENÆS Der ønskes en bearbejdning af Møllenæs arealet, der kan skabe en bedre udnyttelse af grunden, som kan tilgodese alle 3 sæsoner (helårsbyen, turistbyen og folkemødebyen). Det er også vigtigt at det nuværende bibliotek med sine omgivelser spiller sammen med de fysiske forandringer på Møllenæs. Samtidig med omorganisering af parkeringsbåse, kan en optimering af mellemrummene mellem parkeringsarealet og klipperne skabe et naturligt og funktionelt rum, hvor de fysiske barrierer brydes og hermed indbyder til ophold og leg, et nyt opholdssted i den skønne natur. Til dette formål foreslås, at der etableres en promenade langs parkeringspladsen, hvorfra der går trapper og ramper ned til strandengen og klipperne. Den forbedrede forbindelse langs parkeringspladsen giver nye muligheder for at undgå, at Møllenæs bliver en blindgyde og samtidig kan området udnyttes til aktiviter helt ud til klipperne. Kunsntere og kunsthåndværkere i området er interesseret i et samarbejde om at etablere værksteder og gallerier på Møllenæs - kunsthåndværker fælleskab på arealet ved eksisterende kunsthåndværkerværksteder, mellem den gamle jernbane og klipperne eller i overgangen fra parkeringspladsen til strandengen. Den præcise placering landsbyfælleskab koordineres med både Folkemødets aktiviteter og med havneaktiviteter. På de ovennævnte areal kan der etableres faciliteter, som kan anvendes til flere værksteder / gallerier, hvor flere kunsthåndværkere kan samles og danne en permanent landsby. Landsbyen vil tiltrække liv til området udenfor folkemøde sæsonen.

6 NEDSLAGSPUNKT #2 PARKERINGSPLADSEN VED NETTO HAVNEBASSINET Der er muligheder for at udvikle Allinge Havns yderbassin og dermed skabe nye opholdssteder og maritime aktiviteter. Forkastningssten kan tilpasses og der kan skabes kajkanter, terrasser og broer mv., således at man tager arealer og bassin i anvendelse. Der er mulighed for en lille bystrand og havbadning, slæbested for både og havkajakker mv., samt opholdssteder både i læ og med udsigt. Parkeringsbåse rykkes væk fra kystkanten, således at kystpromenaden kan anlægges tæt på kanten. Forkastningssten tilpasses og barrierer brydes, og der etableres terrasser til ophold og leg ned til vandet i bassinet, således vil oplevelsen af havnemiljøet styrkes. Terrasserne afslutter i et havnebad. Langs indersiden af yderste forkastning etableres en bådebro. Den kan give ekstra lejeindtægter til havnen i turistsæsonen bl.a. til aktivitetsskibe i folkemødedagene. Udformning af bymolens arealer skal nærstuderes i forhold til vandstigninger og konstruktionens ønskede udtryk. Konstruktionen og materialer skal dog bl.a. passe ind i omgivelserne og kunne tåle vejret. Der er havnehistorie relateret til yderbassinet da man kan se de fysiske rester af to tidligere forsøg på at bygge ydermoler. Begge moler blev ødelagt af havets rasen. En udvikling af dette område skal ske med respekt for historien.

7 NEDSLAGSPUNKT #3 KJÆRENÆSGRUNDEN Citat workshop: Kjærenæsgrunden skal også være aktiv hele året. Lav en alminding, hvor der er plads til børn og natur. Og et event-faciliteringscenter, hvor alle Bornholms eventkompetencer bliver forankret Folemøde, festivaller, Trolling master, Etape Bornholm osv. Grunden udgør et centralt strategisk område. Indtil der foreligger strategier for arealanvendelse gives området et midlertidigt udtryk med opdelte parkeringsområder og opholds- og legeområder. En del af kystmuren nedbrydes og der åbnes op for kystlandskabet som får lov til at trænge ind og de oprindelige klippesprækker gendannes. Muren bevares omkring Norbornholms Røgeri og forlænges langs bygninger for at beskytte mod havandet. Der etableres et rekreativt område grøn alminding op til klipperne en pause på det flade åbne areal, et rekreativt område med legemuligheder. der sikres et åbent areal til parkering og Folkemøde brug. Det flade område forskønnes og opdeles i flader med diverse belægninger.

Bilag nr. 01 Strategisk Helhedsplan for Folkemødet og Allinge

Bilag nr. 01 Strategisk Helhedsplan for Folkemødet og Allinge Bilag nr. 01 Strategisk Helhedsplan for Folkemødet og Allinge STRATEGISK HELHEDSPLAN FOR FOLKEMØDET OG ALLINGE Allinge har med Folkemødet fået en enestående chance for at vende udviklingen på Nordbornholm,

Læs mere

BILAG NR. 02 HELHEDSPLAN FOR CIRKUSPLADSEN

BILAG NR. 02 HELHEDSPLAN FOR CIRKUSPLADSEN BILAG NR. 02 HELHEDSPLAN FOR CIRKUSPLADSEN EKSISTERENDE FORHOLD UDFORDRINGER OG POTENTIALER Området mellem Kongskærskolen, Danchells Anlæg, Nordlandshallen, Domen og Kampeløkke Havn bliver i dagligt tale

Læs mere

BYFORNYELSESPROGRAM FOR ALLINGE

BYFORNYELSESPROGRAM FOR ALLINGE BYFORNYELSESPROGRAM FOR ALLINGE Bornholms Regionskommune 1 2 Indholdsfortegnelse Afsnit 1 - Proces og områdets afgrænsning...s.05 Afsnit 2 - Helhedplan, visioner og strategier...s.08. Afsnit 3 - Indsatsområder...S.10

Læs mere

SKITSEFORSLAG TIL DÆKMOLEVEJ HVIDE SANDE HAVNEKLIT

SKITSEFORSLAG TIL DÆKMOLEVEJ HVIDE SANDE HAVNEKLIT SKITSEFORSLAG TIL DÆKMOLEVEJ HVIDE SANDE HAVNEKLIT Udarbejdet af Absolut Landskab i samarbejde med Mist+grassat. Projektet er udarbejdet i forbindelse med Turismepotentialeplaner i Søndervig og, Erhvervsmæssig

Læs mere

STRØBY EGEDE MED KYSTEN SOM NABO

STRØBY EGEDE MED KYSTEN SOM NABO STRØBY EGEDE MED KYSTEN SOM NABO BYENS PLACERING - situations diagram KYSTVEJEN - en unik strækning VEJEN TIL STRØBY EGEDE - Storyboard Tryggevælde Å Strand hotellet Kystvejen 1 Kystvejen 2 Entré til byen

Læs mere

Analyse af handicapadgang til Bornholmske strande

Analyse af handicapadgang til Bornholmske strande Analyse af handicapadgang til Bornholmske strande BALKA STRAND Den største forhindring for kørestolsbrugere her er tilsandingen af den befæstede sti. Som forholdene var den 6. juni, var det besværligt

Læs mere

VISIONER FOR HOLBÆK HAVNEFRONT

VISIONER FOR HOLBÆK HAVNEFRONT - Havneomdannelser gennem de sidste 15 år - De gode eksempler - Hvad skaber den gode havn? Visionsskitser og anbefalinger Holbæk DEN GODE HAVN Havneomdannelser gennem de sidste 15 år De gode eksempler

Læs mere

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk Uddrag af kommuneplan 2009-2020 Genereret på www.silkeborgkommune.dk Byen og landskabet Mål Silkeborg Kommune vil: Synliggøre Silkeborgs unikke placering i landskabet og bymidtens nærhed til Silkeborg

Læs mere

AARHUS Ø. Rekreativ forbindelse Nord Bernhardt Jensens Boulevard

AARHUS Ø. Rekreativ forbindelse Nord Bernhardt Jensens Boulevard AARHUS Ø Rekreativ forbindelse Nord Bernhardt Jensens Boulevard 5448 VISIONEN I begyndelsen af dette årtusinde satte Aarhus Kommune en vision for Aarhus: Aarhus en god by for alle og en by i bevægelse.

Læs mere

STRATEGISK HELHEDSPLAN FOR FOLKEMØDET OG ALLINGE

STRATEGISK HELHEDSPLAN FOR FOLKEMØDET OG ALLINGE STRATEGISK HELHEDSPLAN FOR FOLKEMØDET OG ALLINGE Bilag 2 Teknik- og Miljøudvalgsmøde den 2. maj 2016 SAMMENSKRIVNING AF BORGERGRUPPERNES ARBEJDE MED DE PRIORITEREDE PROJEKTFORSLAG Siden afviklingen af

Læs mere

Udvidelse af Svendborg Lystbådehavn. Praksis Arkitekter - 30.05.12

Udvidelse af Svendborg Lystbådehavn. Praksis Arkitekter - 30.05.12 Udvidelse af Svendborg Lystbådehavn Praksis Arkitekter - 30.05.12 HOVEDGREB Hovedgrebet tager afsæt i den eksisterende runde havn fra 1930erne. Omkring denne etableres en ellipseformet ydermole der lægger

Læs mere

D E T R E SÆSONERS B Y

D E T R E SÆSONERS B Y DE TRE SÆSONERS BY FORMÅL OG SIGTE Kataloget DE TRE SÆSONERS BY har til formål at danne et overblik over de mange visioner og planer der er for Allinge. Med udgangspunkt i den strategiske helhedplanen

Læs mere

KM KYST KM MULIGHEDER

KM KYST KM MULIGHEDER KM KYST KM MULIGHEDER KØBENHAVNS KOMMUNE Tårnby kommune Dragør kommune M VALBY M AMAGER FÆLLED SYDHAVN M SUNDBY M ØRESTAD KASTRUP M AVEDØRE M TÅRNBY KØBENHAVNS LUFTHAVN KALVEBOD FÆLLED DRAGØR KONGELUNDEN

Læs mere

OFFENTLIG HØRING OM SKITSE TIL HELHEDSPLAN FOR TANGKROGOMRÅDET MARTS 2015

OFFENTLIG HØRING OM SKITSE TIL HELHEDSPLAN FOR TANGKROGOMRÅDET MARTS 2015 OFFENTLIG HØRING OM SKITSE TIL HELHEDSPLAN FOR TANGKROGOMRÅDET MARTS 2015 1 Sumatravej ØSTHAVNSVEJ Marselisborg Havnevej TANGKROGEN STRANDVEJEN Tangkrogen ligger centralt i Aarhus, syd for midtbyen og

Læs mere

Kommissorium for Gl. Havn

Kommissorium for Gl. Havn Trafik- og Vejafdelingen Middelfart Kommune Østergade 21 5580 Nørre Aaby www.middelfart.dk Dato: 12. maj 2010 Sagsnr.: 201001613-15 Kommissorium for Gl. Havn Indledning I forbindelse med budgetforhandlinger

Læs mere

Københavns Kommunes. kajkantkatalog INSPIRATIONSKATALOG TIL MERE BYLIV VED VANDET. KAJKANTKATALOG s1

Københavns Kommunes. kajkantkatalog INSPIRATIONSKATALOG TIL MERE BYLIV VED VANDET. KAJKANTKATALOG s1 Københavns Kommunes kajkantkatalog INSPIRATIONSKATALOG TIL MERE BYLIV VED VANDET KAJKANTKATALOG s1 s2 KAJKANTKATALOG Kajkant-kataloget er udviklet i et samarbejde mellem Københavns Kommune (CPN, CBD, CTR,

Læs mere

Nr.2 Djonni Skoubo Havnevej 19a+b, Snaptun 7130 Juelsminde

Nr.2 Djonni Skoubo Havnevej 19a+b, Snaptun 7130 Juelsminde Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Lene Stegemejer Dir: 79755683 Mob: e-mail: Lene.Stegemejer @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.00-P19-3-14 18.3.2015 Notat til bemærkninger i forbindelse med naboorientering

Læs mere

Helhedsplanlægning for Tangkrogområdet forudgående høring

Helhedsplanlægning for Tangkrogområdet forudgående høring Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 27. april 2017 Helhedsplanlægning for Tangkrogområdet forudgående høring Igangsætning af forudgående høring om kommuneplanlægning og

Læs mere

Visionsplan for Hårlev

Visionsplan for Hårlev Visionsplan for Hårlev 1 2 VISION FOR FREMTIDENS HÅRLEV Hårlev er stationsbyen i Ådalen. I Hårlev har vi det hele. Skønne naturoplevelser i baghaven, boliger til alle aldersgrupper, et levende handelsog

Læs mere

AKTIVERENDE arkitektur og byplanlægning

AKTIVERENDE arkitektur og byplanlægning AKTIVERENDE arkitektur og byplanlægning De nye byrum ved Svendborg Havn -konkretisering og afprøvning af bogen Aktiverende arkitektur og byplanlægning Svendborg Havn Havnen i Svendborg er et attraktivt

Læs mere

IDEE TIL BYENS FORM INDLEDNING STEDET NU

IDEE TIL BYENS FORM INDLEDNING STEDET NU IDEE TIL BYENS FORM INDLEDNING Århus er en by hvor pulsen er høj. Her er byens stemningsfulde kvarterer og ældre bygninger med til at skabe et grundlag for en by der er i udvikling og har blikket rettet

Læs mere

PIER PROJEKT MARIELYST

PIER PROJEKT MARIELYST PIER PROJEKT MARIELYST 1 2 MARIELYST HELHEDSPLAN ER BAGGRUNDEN FOR ARBEJDET MED AT REALISERE EN PIER ANLÆG AF EN PIER ET AF DE SIDSTE OG MEST VIGTIGE, FYSISKE, ELEMENTER I HELHEDSPLANEN GULDBORGSUND BYRÅD

Læs mere

D E T R E SÆSONERS B Y

D E T R E SÆSONERS B Y DE TRE SÆSONERS BY FORMÅL OG SIGTE 1 INDHOLD Vision og helhedsplan for Allinge Vision 6 Helhedsplan 8 Strategi 10 Kataloget DE TRE SÆSONERS BY har til formål at danne et overblik over de mange visioner

Læs mere

Ansøgning om reservation af udgiftsramme til områdefornyelse 2017

Ansøgning om reservation af udgiftsramme til områdefornyelse 2017 Ansøgning om reservation af udgiftsramme til områdefornyelse 2017 Nedslidte byområder i mindre byer med færre end 3.000 indbyggere, hvor der er et væsentligt behov for bymæssig udvikling, herunder omstilling

Læs mere

Fra færgeleje til havneleg

Fra færgeleje til havneleg VELKOMMEN TIL HALSSKOV bylivsprojektet Et projekt, der omfatter idéer til at få skabt liv i det ingenmandsland, der ligger mellem den gamle station og bibliotekstorvet / Halsskovvej. Fra færgeleje til

Læs mere

Limfjordsvej 53, 9670 Løgstør

Limfjordsvej 53, 9670 Løgstør Limfjordsvej 53, 9670 Løgstør 1 Lejeprospekt Velbeliggende detailhandelsejendom med stor parkeringsplads i dagligvarebutiksområdet og få minutters gang fra gågaden og lystbådehavn i Løgstør. Husleje pr.

Læs mere

Havne, færgelejer og promenader

Havne, færgelejer og promenader Havne, færgelejer og promenader Uddybning af havnebassin og renovering af kaj i Næstved Havn, 2011-2012. 2 HAVNE, FÆRGELEJER OG PROMENADER Lystbådehavn i Juelsminde. Få et attraktivt havnemiljø Gamle havneområder

Læs mere

Kertemindelisten afgiver hermed høringssvar til den fremlagte Byomdannelsesplan for Kerteminde Havn 2016.

Kertemindelisten afgiver hermed høringssvar til den fremlagte Byomdannelsesplan for Kerteminde Havn 2016. Kerteminde, den 2. november 2016 Kertemindelisten afgiver hermed høringssvar til den fremlagte Byomdannelsesplan for Kerteminde Havn 2016. Faseopdeling. Kertemindelisten foreslår, at udmøntningen af byomdannelsesplanen

Læs mere

BYUDVIKLING I HAVNEOMRÅDET I HOLBÆK BORGERMØDE VED DEN POLITISKE HAVNEGRUPPE 17.JANUAR 2019

BYUDVIKLING I HAVNEOMRÅDET I HOLBÆK BORGERMØDE VED DEN POLITISKE HAVNEGRUPPE 17.JANUAR 2019 BYUDVIKLING I HAVNEOMRÅDET I HOLBÆK BORGERMØDE VED DEN POLITISKE HAVNEGRUPPE 17.JANUAR 2019 Velkommen og dagsorden for mødet 1) Velkommen ved Den Politiske Havnegruppe 2) Statusgennemgang af havneudviklingen

Læs mere

MARITIME DRØMME SKIVE SØSPORTSCENTER UDARBEJDET DECEMBER 2003 KAJ OVE MADSEN A/S BERTEL GANTRIIS A/S GJØRTZ, PANK & PARTNERE A/S

MARITIME DRØMME SKIVE SØSPORTSCENTER UDARBEJDET DECEMBER 2003 KAJ OVE MADSEN A/S BERTEL GANTRIIS A/S GJØRTZ, PANK & PARTNERE A/S MARITIME DRØMME SKIVE SØSPORTSCENTER UDARBEJDET DECEMBER 2003 KAJ OVE MADSEN A/S BERTEL GANTRIIS A/S GJØRTZ, PANK & PARTNERE A/S MARITIME DRØMME PÅ SKIVE HAVN SKIVE SØSPORTSCENTER FORSLAG UDARBEJDET DECEMBER

Læs mere

Kyststi Springforbi. Helhedsplan og fase 1 Borgermøde 13. januar 2015. Fotograf Anne Prytz Schaldemose

Kyststi Springforbi. Helhedsplan og fase 1 Borgermøde 13. januar 2015. Fotograf Anne Prytz Schaldemose Kyststi Springforbi Helhedsplan og fase 1 Borgermøde 13. januar 2015 Fotograf Anne Prytz Schaldemose Kyststi Springforbi Borgernes input Jeg er enig i projektet fordi: fint at lave sti oppe på strækningen

Læs mere

Kultur og oplevelser. Status

Kultur og oplevelser. Status Kultur og oplevelser Mål Bymidten skal have et mangfoldigt og varieret kulturliv, med stærke kulturinstitutioner og tilbud og mulighed for rekreation, der tilgodeser både borgere og turister i alle aldersgrupper.

Læs mere

KLUBØEN I VEJLE - HOVEDPROJET VEJLEDENDE ILLUSTRATIONER STATUS - 08-06-2012

KLUBØEN I VEJLE - HOVEDPROJET VEJLEDENDE ILLUSTRATIONER STATUS - 08-06-2012 KLUBØEN I VEJLE - HOVEDPROJET VEJLEDENDE ILLUSTRATIONER STATUS - 08-06-2012 27-04-2012 INTRODUKTION Området for Klubøen er i dag vand og den pælebårede ø, som bærer bygningen placeres, så den danner

Læs mere

FREMTIDSPLAN FOR SNAPTUN 2018

FREMTIDSPLAN FOR SNAPTUN 2018 FREMTIDSPLAN FOR SNAPTUN 2018 2 Snaptuns fremtid 3 Vision for Snaptun Vi vil udvikle vores lokalområde under hensyntagen til bevaring af områdets mange kvaliteter. Vi vil bo her - det er et dejligt sted

Læs mere

Promenade. Naturstrand

Promenade. Naturstrand STRUKTURPLAN INDSATSOMRÅDER 11 Strandeng 1 Grøn tæt by Vej til strand Park 15 Kyststi 2 3 Promenade 4 17 11 5 12 13 SIGNATURFORKLARING Landskab med aktiviteter 14 Landskab med natupræg Indsatsområder 0m

Læs mere

Hammerhavn. helhedsplan og multihus

Hammerhavn. helhedsplan og multihus Hammerhavn helhedsplan og multihus Hammerhavn side 2 Helhedsplan og Multihus, Hammerhavn, Bornholm Indledning: Turen til Hammerhavnen er eventyrlig. Skalaen i landskabet er stor for danske forhold, og

Læs mere

Espergærde bypark - principper for den videre planlægning okt. 2014

Espergærde bypark - principper for den videre planlægning okt. 2014 Espergærde bypark - principper for den videre planlægning okt. 2014 Med udgangspunkt i de tre forslag til Espergærdes fremtidige udvikling og tegnestuen PK3 s skitseforslag til Espergærde bypark har vi

Læs mere

SWANVIKA KIM UTZON ARKITEKTER PRÆSENTATION 2014-0922

SWANVIKA KIM UTZON ARKITEKTER PRÆSENTATION 2014-0922 PRÆSENTATION KINGO HUS SWANVIKA HUS KLYNGE KINGO HUS PROJEKTBESKRIVELSE Ide Svaneke Familiecamping ligger på en skøn grund med direkte adgang til det smukke klippeområde lige nord for Svaneke. Campingpladsen

Læs mere

Kulturtovet idéoplæg

Kulturtovet idéoplæg Kulturtovet idéoplæg 21.10.2018 Indhold Kulturaksen - - en del af Kulturaksen - Ideen om Kulturaksen - som hængsel - Forskellige rumlige oplevelser - Sammenhæng i Kulturaksen - Forudsætninger - Udfordringer

Læs mere

Naboorientering vedrørende dispensation fra lokalplan nr i forbindelse med nybyggeri ved Islands Brygge Syd

Naboorientering vedrørende dispensation fra lokalplan nr i forbindelse med nybyggeri ved Islands Brygge Syd KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling 30-03-2016 Sagsnr. 2016-0037941 Dokumentnr. 2016-0037941-6 Naboorientering vedrørende dispensation fra lokalplan nr. 410-1 i forbindelse

Læs mere

Besøg Bornholm, og få inspiration til udvikling i landdistrikter og yderområder

Besøg Bornholm, og få inspiration til udvikling i landdistrikter og yderområder Besøg Bornholm, og få inspiration til udvikling i landdistrikter og yderområder Få inspiration til de udfordringer, du står overfor lige nu: Læs om de 16 inspirerende projekter i vores publikationer Kom

Læs mere

Karin Lorentzen. Hvidovre Strand. Præsentation af koncept og idé forkortet version af præsentation d. 18.12.2014

Karin Lorentzen. Hvidovre Strand. Præsentation af koncept og idé forkortet version af præsentation d. 18.12.2014 Hvidovre Strand Præsentation af koncept og idé forkortet version af præsentation d. 18.12.2014 12.01.2015 - tekstet 26.01.2015 Kortlægning - eksisterende forhold C B A D D A C B Eksisterende forhold og

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE 360 HAVN OG BÆLT

PROJEKTBESKRIVELSE 360 HAVN OG BÆLT 13.04.2015 PROJEKTBESKRIVELSE 360 HAVN OG BÆLT Projektet, 360º Havn og Bælt, handler om, at skabe bedre mulighed for at opleve kvaliteter der allerede findes: At skabe en attraktiv oplevelse ved at gentænke

Læs mere

NY BYDEL I VORDINGBORG

NY BYDEL I VORDINGBORG NY BYDEL I VORDINGBORG OMDANNELSE AF STATIONSOMRÅDET/ UDGANGSPUNKT FOR HELHEDSPLAN OPLÆG TIL BORGERMØDE/ AARHUS ARKITEKTERNE/ 27.09.2016 Stationsområdet i Vordingborg er det første der møder den togrejsende,

Læs mere

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk Uddrag af kommuneplan 2009-2020 Genereret på www.silkeborgkommune.dk Byfortætning og byomdannelse Mål Silkeborg Kommune vil: Skabe mulighed for yderligere byggeri i bymidten gennem fortætning og byomdannelse.

Læs mere

Vejledning. Leje af kommunale arealer - Folkemødet 2014

Vejledning. Leje af kommunale arealer - Folkemødet 2014 Ullasvej 23 3700 Rønne Tlf.: 56 92 13 08 Fax: 56 92 00 01 Vejledning E-mail: folkemoedet@brk.dk CVR: 26-69-63-48 Leje af kommunale arealer - Folkemødet 2014 www.folkemoedet.dk Til Folkemødet 2014 udlejer

Læs mere

SJÆLLANDS ODDE HAVNEBY

SJÆLLANDS ODDE HAVNEBY SJÆLLANDS ODDE HAVNEBY HAVNEHALLEN - den gode maritime oplevelse i et lokalt miljø Projektplan - Bilag til Ansøgningsskema Stedet Tæller 4.11.2015 HASLØV & KJÆRSGAARD I 1 Havnehallen Odden Havneby - den

Læs mere

DAGSORDEN WORKSHOP D. 7. APRIL 2014:

DAGSORDEN WORKSHOP D. 7. APRIL 2014: DAGSORDEN WORKSHOP D. 7. APRIL 2014: 1. Velkomst og formål med mødet ved Birger Jensen, Formand - Miljø, Klima og Trafi k 2. Præsentationsrunde 3. Oplæg v. Hasløv og Kjærsgaard. 4. Emner til debat v. Haslev

Læs mere

Notat vedrørende projektprogram for udvidelse af p-kapaciteten på Gasværksgrunden

Notat vedrørende projektprogram for udvidelse af p-kapaciteten på Gasværksgrunden Notat vedrørende projektprogram for udvidelse af p-kapaciteten på Gasværksgrunden Baggrund for projektprogrammet Med de frigjorte bebyggelsesmuligheder på Blegstræde Hage, vil der opstå behov for en udvidelse

Læs mere

AKTIVERENDE arkitektur og byplanlægning

AKTIVERENDE arkitektur og byplanlægning AKTIVERENDE arkitektur og byplanlægning Nye byrum ved Svendborg Havn - konkretisering og afprøvning af bogen Aktiverende arkitektur og byplanlægning Kortlægning Havnen i Svendborg er et attraktivt sted

Læs mere

Baggrundsnotat vedrørende byudviklingsinitiativer for havneområdet i Holbæk

Baggrundsnotat vedrørende byudviklingsinitiativer for havneområdet i Holbæk Baggrundsnotat vedrørende byudviklingsinitiativer for havneområdet i Holbæk Byrådet blev på temamøde i juni måned 2014 præsenteret for en gennemgang af alle gældende planer og vedtagne visioner for havneområdet.

Læs mere

NY BYDEL I VORDINGBORG

NY BYDEL I VORDINGBORG NY BYDEL I VORDINGBORG OMDANNELSE AF STATIONSOMRÅDET/ UDGANGSPUNKT FOR HELHEDSPLAN OPLÆG TIL BORGERMØDE/ AARHUS ARKITEKTERNE/ 27.09.2016 Stationsområdet i Vordingborg er det første der møder den togrejsende,

Læs mere

Applebys plads Karréen

Applebys plads Karréen Applebys plads Karréen Placering i byen Applebys Plads karréen ligger indenfor gåafstand af 500 m til Christianshavns Torv med indkøbsmuligheder, metro og gode busforbindelser. Langs med Christianshavns

Læs mere

Bagenkop Nedslag - færgehavn

Bagenkop Nedslag - færgehavn DGI Faciliteter & Lokaludvikling Bagenkop Nedslag - færgehavn Juni 2015 DGI Faciliteter og Lokaludvikling Indledning DGI Faciliteter & Lokaludvikling er en afdeling i DGI, som har en fælles profil med

Læs mere

Bilag 7 Egenartsanalyse for campingarealet

Bilag 7 Egenartsanalyse for campingarealet Bilag 7 Egenartsanalyse for campingarealet EGENARTSANALYSE ALTERNATIV TIL ØFK FORUNDERSØGELSE FORUNDERSØGELSE HISTORIE Amagers landskab har gennem de sidste hundrede år skiftet karakter fra et åbent landbrugsområde

Læs mere

DEN HISTORISKE BYMIDTE BJELKE+CERMAK+VEILE ARCHITECTURE

DEN HISTORISKE BYMIDTE BJELKE+CERMAK+VEILE ARCHITECTURE 1 67 FRA SCT. PEDERS KIRKE TIL AXELTORV SCT. PEDERS KIRKE Engang var Sct. Peders Kirke centrum i Næstved. Den var det naturlige pejlemærke og tre indfaldsveje ledte direkte mod kirken. SCT. PEDERS KIRKEPLADS

Læs mere

PROJEKTER DE TRE SÆSONERS BY DEN GRØNNE BØLGE. Bornholms Regionskommune

PROJEKTER DE TRE SÆSONERS BY DEN GRØNNE BØLGE. Bornholms Regionskommune PROJEKTER N o r d e a f o n d e n Bornholms Regionskommune DE TRE SÆSONERS BY DEN GRØNNE BØLGE DE TRE SÆSONERS BY FOLKEMØDET HAR SKABT MOMENTUM t har skabt momentum og fornyet fokus på Nordbornholm som

Læs mere

Plan for Bogense Bymidte og Marina IDEFORSLAG

Plan for Bogense Bymidte og Marina IDEFORSLAG Plan for Bogense Bymidte og Marina IDEFORSLAG 06.08.2015 Områder 2 Ideudvikling Bogense bymidte og marina 8 10 11 9 1 a 3 2 12 4 c 6 5 7 d b e Ideudvikling Bogense bymidte og marina 3 1 Havnepladsen Området

Læs mere

STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD

STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN 2002-2012 RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD Vedtaget af byrådet den. 28. april 2004 Indholdsfortegnelse: Indledning... 2 Udbygningen af Stenløse Syd...

Læs mere

FORUNDERSØGELSE_VOLUMENSTUDIE

FORUNDERSØGELSE_VOLUMENSTUDIE UDVIDELSE AF BEHANDLERHUSET DOKKEN FORUNDERSØGELSE_VOLUMENSTUDIE 2 scenarier_arealstudier Dato 23.09.018 Sagsnr. 302131-1 PROGRAM Behandlerhuset Dokken på Havnen i Thisted er en succes for det sundhedsfaglige

Læs mere

Danmarks grønne fremtid

Danmarks grønne fremtid Danmarks grønne fremtid Udfordringer og muligheder i byudviklingsprocesser v/mette Lis Andersen, direktør for Realdania By Danske Parkdage, Aalborg, 14. september 2012 På vej mod 2050 Partnerskaber Grøn

Læs mere

Helhedsplan for Ærøskøbing by. Vores Ærøskøbing. - Inspirationskatalog. Vores. Ærøskøbing Værdier Velfærd Vækst

Helhedsplan for Ærøskøbing by. Vores Ærøskøbing. - Inspirationskatalog. Vores. Ærøskøbing Værdier Velfærd Vækst Helhedsplan for Ærøskøbing by Vores Ærøskøbing - Inspirationskatalog 2017 Vores Ærøskøbing Værdier Velfærd Vækst 1 Forord I forbindelse med Budgettet for 2017 besluttede Kommunalbestyrelsen at få udarbejdet

Læs mere

Bynær Havnepark - Kalundborg Sorø september Side 1

Bynær Havnepark - Kalundborg Sorø september Side 1 Bynær Havnepark - Kalundborg Sorø - 13. september 2017 Side 1 Overordnede målsætninger for arbejdet omkring den Bynære Havnepark SIKRE EJERSKAB FRA BYENS BORGERE SØGE SAMSPIL MED BYENS ØVRIGE AKTIVITETER

Læs mere

LIV PÅ AXELTORV. Disposition dominique + serena a r c h i t ecture studio. dominique + serena ApS frederiksborgvej copenhagen nv

LIV PÅ AXELTORV. Disposition dominique + serena a r c h i t ecture studio. dominique + serena ApS frederiksborgvej copenhagen nv LIV PÅ AXELTORV Disposition 03.06.2019 dominique + serena a r c h i t ecture studio dominique + serena ApS frederiksborgvej 64 2400 copenhagen nv www.studiods.dk info@studiods.dk tlf. 20979923 Liv på Axeltorv

Læs mere

Trylleskoven SOLRØD BEDRE SAMMENHÆNG MELLEM BY OG STRAND I SOLRØD KOMMUNE. Østre Strandvej. Lyngvej. Duevej. Staunings Ø

Trylleskoven SOLRØD BEDRE SAMMENHÆNG MELLEM BY OG STRAND I SOLRØD KOMMUNE. Østre Strandvej. Lyngvej. Duevej. Staunings Ø Trylleskoven SOLRØD BEDRE SAMMENHÆNG MELLEM BY OG STRAND I Østre Strandvej Lyngvej Duevej Staunings Ø Idéoplæg til bedre sammenhæng mellem by og strand i Solrød Kommune. Solrød Kommunes største attraktion

Læs mere

Greve Kystplan. - om en plan der er mere end klimatilpasning

Greve Kystplan. - om en plan der er mere end klimatilpasning Greve Kystplan - om en plan der er mere end klimatilpasning Proces og borgerinddragelse Greve Kommune og kystplanlægning Udfordringer og potentialer Processen i Greve Strandvandring og workshops og ønsker

Læs mere

OVERSKRIFT RESEN LANDSKABSSTRATEGI

OVERSKRIFT RESEN LANDSKABSSTRATEGI OVERSKRIFT RESEN LANDSKABSSTRATEGI Resen ligger nord for Skive i umiddelbar forlængelse af Skive by. Området skiller sig således ud fra de andre caseområder ved ikke at være en landsby men en bydel på

Læs mere

Detailplan for FTL Havnen i Århus

Detailplan for FTL Havnen i Århus Den gode havn Detailplanens hovedtræk Planens delområder og vigtigeste funktioner Den gode havn - kapsejlads Den aktive havn - events Den aktive havn - ungdoms- og foreningsarbejde Den aktive havn - sejladskulturer

Læs mere

KLIMAPROJEKT Tinbæksøen

KLIMAPROJEKT Tinbæksøen KLIMAPROJEKT Tinbæksøen Indledning Som led i et klimatilpasningsprojekt i Galten-Skovby har Skanderborg Forsyning og skabt et nyt område ved Tinbækstien. Det overordnede formål blev at klimasikre en tunnel

Læs mere

BYOMDANNELSESPLAN 2.0 ODENSE HAVN

BYOMDANNELSESPLAN 2.0 ODENSE HAVN BYOMDANNELSESPLAN 2.0 ODENSE HAVN 22 JUNI 2016 32 PROMENADEBYEN Med skoven i ryggen og udsigt til vandet går byens borgere på opdagelse i havnen, mens små butikker og caféer servicerer de forbipasserende.

Læs mere

Projektbeskrivelse 2017

Projektbeskrivelse 2017 Projektbeskrivelse 2017 Lohals Havn flere målgrupper, øget indtjening og beskæftigelse 1 Lohals Havn har det sidste år investeret massivt i ændringer og udbygninger. Tiltagene er til glæde for vore gæster,

Læs mere

Vandkantsbroen Nye oplevelser langs vandet i Stubbekøbing Fritidshavn

Vandkantsbroen Nye oplevelser langs vandet i Stubbekøbing Fritidshavn Vandkantsbroen Nye oplevelser langs vandet i Stubbekøbing Fritidshavn Forslag udarbejdet for Stubbekøbing Områdefornyelse / Guldborgsund Kommune af ETN Arkitekter Nye oplevelser tæt på vandet Nye aktiviteter

Læs mere

Stationstorv & Torvehal i Ry Skitseprojekt

Stationstorv & Torvehal i Ry Skitseprojekt Danø arkitektur September 2016 Stationstorv & Torvehal i Ry Skitseprojekt 23.09.2016 DANØ arkitektur & Danø arkitektur September 2016 Ry torv med Torvehal - ophold og aktivitet - mangfoldighed - følelse

Læs mere

HOV HAVN HELHEDSPLAN FOR HOV HAVN

HOV HAVN HELHEDSPLAN FOR HOV HAVN HOV HAVN HELHEDSPLAN FOR HOV HAVN Borgermøde 12. november 2013 HVAD FIK VI UD AF BORGERMØDET DEN 28. AUGUST? Havn og udsigt / fyrtårn Bilfri promenade hele vejen langs vandkanten Adskillelse mellem færgehavn

Læs mere

Indhold i helhedsplanen for Lærkeparken

Indhold i helhedsplanen for Lærkeparken Indhold i helhedsplanen for Lærkeparken Efterisolering af ydervægge Niveaufri adgang til alle rum Ny fordør Åbning mellem entre, opholdsrum og køkken Nyt tilgængeligt badeværelse Nye vandrør Ny ventilation

Læs mere

Entré. 6 Indgange. ENTRÈ KANTINE Nord - øst. ENTRÈ JYLLANDSALLÈ øst. ENTRÈ MARSELIS BOULEVARD Syd - øst. ENTRÈ SKANDERBORGVEJ Nord - vest.

Entré. 6 Indgange. ENTRÈ KANTINE Nord - øst. ENTRÈ JYLLANDSALLÈ øst. ENTRÈ MARSELIS BOULEVARD Syd - øst. ENTRÈ SKANDERBORGVEJ Nord - vest. Entré 6 Indgange ENTRÈ KANTINE Nord - øst ENTRÈ JYLLANDSALLÈ øst ENTRÈ MARSELIS BOULEVARD Syd - øst ENTRÈ SKANDERBORGVEJ Nord - vest 27 Spark 88888 Infrastruktur Vejforløb, parkering og orientering Maling

Læs mere

Farum Midtpunkt åbner sig

Farum Midtpunkt åbner sig Renoverprisen: Indstilling af Farum Midtpunkt Farum Midtpunkt åbner sig Vi har altid været lidt af en lukket enklave, nu bliver vi åbnet udadtil til byen. - Niels, beboer på workshop i 2013. Rambøll og

Læs mere

Indsatsbeskrivelse. Projekt Social balance i Værebro Park 16. januar Stiforbindelse: Blok 8 Svømmehal - villakvarter

Indsatsbeskrivelse. Projekt Social balance i Værebro Park 16. januar Stiforbindelse: Blok 8 Svømmehal - villakvarter Trafik- og Teknikudvalget 16.02.2013 Punkt 97, bilag 2 BUU 14.01.2014, Punkt 8, bilag 2 Projekt Social balance i Værebro Park 16. januar 2014 Indsatsbeskrivelse Stiforbindelse: Blok 8 Svømmehal - villakvarter

Læs mere

BOLIGER VED TEJN HAVN

BOLIGER VED TEJN HAVN BOLIGER VED TEJN HAVN 2018 Boliger ved Tejn havn SOPHUS SØBYE ARKITEKTER APS Tejn Den lille havneby på det nordøstlige Bornholm er øens næststørste fiskerihavn, og desuden en stor lystbådehavn der hvert

Læs mere

falkonergårds have april 2018

falkonergårds have april 2018 falkonergårds have dialogprojekt april 2018 / falkonergårds have / dialogprojekt / april 2018 falkonergårds have Intro: Matrikel 58a af Frederiksberg med adressen Falkoner Allé 114a og 114b er placeret

Læs mere

FORTÆLLINGEN OM DELTAET. Rådgivernes skitser og refleksioner over processen frem mod det arkitektoniske greb: deltaet.

FORTÆLLINGEN OM DELTAET. Rådgivernes skitser og refleksioner over processen frem mod det arkitektoniske greb: deltaet. FORTÆLLINGEN OM DELTAET Rådgivernes skitser og refleksioner over processen frem mod det arkitektoniske greb: deltaet. LIDT HISTORIE Byen i karréen - det historiske København København var oprindelig bebygget

Læs mere

Nyt revideret forslag til landdistriktspolitik for Køge Kommune Maj 2016

Nyt revideret forslag til landdistriktspolitik for Køge Kommune Maj 2016 Nyt revideret forslag til landdistriktspolitik for Køge Kommune Maj 2016 1. Formål En meget stor del af Køge Kommunens areal udgøres af landdistrikter, og en betydelig del af kommunens borgere bor i landdistrikterne.

Læs mere

04. maj Sagsnr Bilag 2. Dokumentnr

04. maj Sagsnr Bilag 2. Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Drift BILAG 4. maj 218 Bilag 2 Forslag til udviklingsprojekter til fysisk forbedring af Amager Strandpark i 219 Sagsnr. 218-12332 Dokumentnr. 218-12332-2

Læs mere

Filnavn: Plan-4-juni.pdf Side 1 af 20. Holbæk Havn. Visionsplan

Filnavn: Plan-4-juni.pdf Side 1 af 20. Holbæk Havn. Visionsplan Filnavn: Plan-4-juni.pdf Side 1 af 20 Holbæk Havn Visionsplan Kontaktgruppen for havnens beboere Visioner, idéer og forslag. Juni 2013 Filnavn: Plan-4-juni.pdf Side 2 af 20 Krags Brygge bør føres igennem.

Læs mere

SØKVARTERET INSPIRATIONSKATALOG

SØKVARTERET INSPIRATIONSKATALOG SØKVARTERET INSPIRATIONSKATALOG Søkvarteret Forord Inspirationskataloget har til formål at vise en pallet af de elementer, der skal indtænkes i den kommende planlægning for Søkvarteret i Vinge. Søkvarteret

Læs mere

HASLE HAVNEBAD. Thing & Wainø

HASLE HAVNEBAD. Thing & Wainø Vision Vi indretter Hasle Havn til badning og ophold. Indretningen består af forskellige tæpper blidt foldet over det hårde havnemiljø. Det største af tæpperne hedder Det flyvende Tæppe og er tænkt som

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 8. november 2013.

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 8. november 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 8. november 2013 Detailplan for FTL-havnens østside Aarhus Kommune Sport & Fritid Kultur og Borgerservice Forslag til anvendelse

Læs mere

VEJ- OG STIKATALOG. Boligvænge. Boligvej. Boligvej. Boligvænge. Boligvej med plads mål 1:300

VEJ- OG STIKATALOG. Boligvænge. Boligvej. Boligvej. Boligvænge. Boligvej med plads mål 1:300 S Ø N D E R G Å R D VEJ- OG STIKATALOG Boligvej Boligvænge Boligvænge Boligvej Boligvej med plads mål 1:300 1 HAVEBOLIGOMRÅDET mellem Søndergårds Allé og søen SØNDERGÅRDS ALLE (fordelingsvej) Sydvest for

Læs mere

Høiriisgård bakker. - en ny grøn bydel. Volumenanalyse af d. 16.08.2011

Høiriisgård bakker. - en ny grøn bydel. Volumenanalyse af d. 16.08.2011 Høiriisgård bakker - en ny grøn bydel Volumenanalyse af d. 16.08.2011 Parcelhuskvarter Motorvej Jernbane Byggegrund Århus Midtby Indfaldsvej Rekreativt naturområde Situation Byggegrunden er karakteriseret

Læs mere

BALLEN INSPIRATION FOR UDVIKLING

BALLEN INSPIRATION FOR UDVIKLING BALLEN INSPIRATION FOR UDVIKLING BALLEN I DAG KARAKTERGIVENDE SÆRLIGE KIG INDUSTRIOMRÅDET KNUDEPUNKTET HAVNEN HAVNEN DOKKEN, VÆRFTET, TORVET, KLYNGEN De eksisterende bygninger rives ned og giver plads

Læs mere

HJEJLEDOKKEN SILKEBORG HAVN

HJEJLEDOKKEN SILKEBORG HAVN HJEJLEDOKKEN SILKEBORG HAVN DATO: 23.1.2015 SAGSNR.: 10.3822 HJEJLEN A/S Hjejledokken Koblingen mellem vand og by Projektet Hjejledokken i havn er et projekt, der løser nogle konkrete, miljømæssige udfordringer

Læs mere

potentialeplan Hvide sande & søndervig by & landskab vækstgruppe #4 12. marts 2014

potentialeplan Hvide sande & søndervig by & landskab vækstgruppe #4 12. marts 2014 potentialeplan Hvide sande & søndervig by & landskab vækstgruppe #4 12. marts 2014 dagens program 15.00-15.05 Velkomst 15.05-15.45 Præsentation af by og landskab 15.45-16.00 gangbroer og Trafikplan i Hvide

Læs mere

PTU s. i Danmark. Start ferieoplevelsen her

PTU s. i Danmark. Start ferieoplevelsen her PTU s feriehuse i Danmark Start ferieoplevelsen her Indhold PTU ønsker god ferie 03 Bagenkop, Sydlangeland 04 Thy, Nordvestjylland 08 Dueodde og Allinge, Bornholm 12 PTU s feriehuse i Danmark 3 PTU ønsker

Læs mere

Firmapræsentation og referencer

Firmapræsentation og referencer Firmapræsentation og referencer ALGREEN ARKITEKTER Sænevej 4 3770 Allinge T: 56483003/2169 9101 E: kontakt@algreenarkitekter.dk Cvr 21 83 55 79 www.algreenarkitekter.dk Algreen Arkitekter er etableret

Læs mere

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer BAGGRUND I løbet af 2017 er interessen vokset markant for at bygge nyt i Albertslund Midtby. Det gælder særligt for byområdet

Læs mere

Ring-stier i Hillerød

Ring-stier i Hillerød Byringen Søringen Naturringen Ring-stier i Hillerød Strategiprogram Marts 2012 Strategiprogrammet er udarbejdet som et samarbejde mellem: Hillerød Kommune & RUM by & landskab Nærværende strategiprogram

Læs mere

Hvidbog: Tillæg til Planstrategi 16 Sommerhusområder.

Hvidbog: Tillæg til Planstrategi 16 Sommerhusområder. Hvidbog: Tillæg til Planstrategi 16 Sommerhusområder. Indledning: I hvidbogen behandles de kommentarer, som Svendborg Kommune har modtaget i forbindelse med at offentligheden er inviteret til at indsende

Læs mere

VUC OG Garnisionspladsen

VUC OG Garnisionspladsen AUGUST 2013 VUC OG Garnisionspladsen PARKERINGSMODELLER INDHOLD Garnisionspladsen 4 VUC - model A 11 VUC - model B 15 Landsarkivet Ll. Sct. Hans Gade Nytorv 2 Sct. Ibs Gade VUC Vestre Landsret Viborg Domkirke

Læs mere

byens Gulv 30 januar 2019

byens Gulv 30 januar 2019 Byrum og klimatilpasning i Svendborg, Den Blå Kant byens Gulv 30 januar 2019 Klimatilpasning er ikke noget, der alene kan løses teknisk uden undersøgelse og afvejning af mange vigtige samfundsmæssige og

Læs mere

13. marts Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Sofie Wedum Withagen

13. marts Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Sofie Wedum Withagen KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT 13. marts 2019 Sagsnr. 2019-0066376 Dokumentnr. 2019-0066376-2 Intern høring af Forslag til Kommuneplan 2019 - Skabelon til høringssvar

Læs mere